ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ

 


Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο φετινός προϋπολογισμός όπως και το τεχνικό πρόγραμμα ευθυγραμμίζονται αυστηρά με τις αντιλαϊκές επιδιώξεις του δημοσιονομικού πλαισίου που προωθούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και αποδέχονται η πλειοψηφία των δημάρχων, που στόχο έχουν χρόνο με το χρόνο τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους και την αντίστοιχη αύξηση των ¨ιδίων εσόδων¨ (τελών και φόρων), την περαιτέρω δηλαδή φοροαφαίμαξη του Τριφυλιακού λαού.

Έτσι, ενώ πέρυσι οι επιχορηγήσεις από το κράτος ανήλθαν σε 4.315.000, για εφέτος προϋπολογίζονται 3.941.587 ευρώ.
Παράλληλα δεν αφήσατε φόρο και τέλος που να προβλέπεται από τη νομοθεσία και να μην το έχετε επιβάλλει. Μόνο για το πολιτιστικό τέλος εισπράξατε πέρυσι 99.087ευρώ από 50.000 που είχατε προϋπολογίσει σε μια περίοδο που δεν γίνονταν πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω covid.
Αντί να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Δήμου σε ανθρώπιο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές και φθηνές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι συνδημότες μας, έχουμε υποστελέχωση και υπολειτουργία και διαρκή εκχώρηση υπηρεσιών κ΄ έργων σε ιδιώτες όπως καθαριότητας, ηλεκτροφοτισμού, πρασίνου κλπ. με αύξηση των λογαριασμών για τους δημότες.
Δεν δίνετε προτεραιότητα σε έργα αντιπυρικής προστασίας, αντιπλυμμηρικής θωράκισης του Δήμου, ούτε αντισεισμικής θωράκισης των Σχολείων και γενικά των δημόσιων κτηρίων.
Πολλά Σχολικά κτήρια είναι παλιά και χρήζουν σοβαρών επισκευών, αλλά χρειάζεται να εκπονηθούν μελέτες και να αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις και για την κατασκευή νέων τουλάχιστον για το 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων και το Γυμνάσιο Κυπ/σσίας που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους τα παιδιά κι έχουν γίνει ανάλογα αιτήματα.
Είχατε τη δυνατότητα να μειώσετε τα ανταποδοτικά τέλη σε ευάλωτα κοινωνικά στρώματα από τα επιπλέον ¨ίδια έσοδα¨ που εισπράττετε από τα χιλιάδες τ.μ. που νομιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και δεν το κάνατε με συνέπεια πολλά νοικοκυριά να κινδυνεύουν με διακοπές ρεύματος και νερού λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών.
Για να δουν άσπρη μέρα τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Τριφυλίας πρέπει να παλέψουν για μια άλλη πολιτική που θα βάλει σε προτεραιότητα τις δικές τους ανάγκες.
Για όλους αυτούς τους λόγους ψηφίζω ΚΑΤΑ του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages