Pages

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Internet Radio 936 σε όλες τις φορητές συσκευές!

-ΑΚΟΥΣΤΕ τον αγαπημένο μας σταθμό μέσα απο φορητές συσκευές είτε Windows mobile, PPC, SymbainOS που χρησιμοποιεί η ΝΟΚΙΑ. Μάλιστα. Το streaming κάνει δυναμικά την εμφάνισή του σε φορητές συσκευές και καλό είναι να το έχετε διαθέσιμο ιδίως απο Wifi δίκτυα ώστε να μην χρεώνεστε1
Ειδικότερα ο GSPlayer που βρίσκεται εδώ http://hp.vector.co.jp/authors/VA032810/ εγκαθίστατε άψογα και δουλεύει τέλεια αρκεί να γράψετε το url του server του σταθμού απο το μενού FIle->Open url όπου γράφετε http;//s1.onweb.gr:8096 και ανοίγει αυτόματα αναγνωρίζοντας το. Το δοκιμάσαμε σε PPC IPaq, HP 915 Messenger που έχουν wi-fi και είναι άμεσα προσβάσιμο! Για κατόχους Νοκια Symbian σε κινητά σιεράς Ε, και Ν έχουμε λύση. Η εφαρμογή για το ιντερνετικό ραδιόφωνο μου αρεσε πολύ εδώ Nokia internet Radio Beta http://europe.nokia.com/A4678057Λοιπον στο Ν73 το δοκίμασα με wind internet αλλα δεν συμφέρει παρά μόνο για λίγο. Θα το δοκιμάσω με wind plus με προυπόθεση το μηναίο παγιο να δούμε να μπαίνει. Επίσης θα το εγκαταστήσω σήμερα αν προλάβω στο Ε51. Επειδή το 51 έχει ασύρματο δίκτυο λογικά θα μπορει να στριμάρει απο το access point. Παντως η εφαρμογή είναι τέλεια. Μπορει υπόψη να βάλεις απλά το dns του σταθμού με http και να το ακούσεις

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

META την Τράπεζα Ελλάδος σειρά είχε η Δ.Ε.Η.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ταλαιπωρία για τους πολίτες με την απεργία των συνδικαλιστών της Δ.Ε.Η. όπου εκτός από τις πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης είχαν να υπομείνουν την ταλαιπωρία στους δρόμους με αποτέλεσμα μόνο στη περιοχή Καλαμάτας εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου αλλά και της έλλειψης φωτεινών σηματοδοτών σημειώθηκαν 4 τροχαία ατυχήματα με συγκρούσεις οχημάτων μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Οι διακοπές ήταν χθες Πέμπτη την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο αλλεπάλληλες και ορισμένοι εκθίασαν το γεγονός με άσχημο τρόπο αφού στους δρόμους ο κόσμος σιχτίριζε….Σαν να μην έφθανε η δεινή θέση των ημερών αφού αντιδρούν επαγγελματίες και επιχειρηματίες οι οποίοι έκανα διαμαρτυρίες στις καταναλωτικές οργανώσεις και ετοιμάζουν μέχρι μηνύσεις, είχαμε και τα όρια της αγανάκτησης από την γνωστή υπόθεση των λουκέτων στα υποκαταστήματα της επιχείρησης. Μάλιστα από τις αρχές Μαρτίου έβαλε ξανά λουκέτο – όπως και προ ενός έτους περίπου- το υποκατάστημα της Δ.Ε.Η. στη Κυπαρισσία που εξυπηρετεί χιλιάδες κατοίκους όχι μόνο από την περιοχή αλλά και την ορεινή Τριφυλία.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Εκλογές Συμβουλίου Νέων στις 23 Μαρτίου

Μετά την κλήρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Μαρτίου 2008, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής των Εκλογών της 23ης Μαρτίου 2008 για την ανάδειξη Προεδρείου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Κυπαρισσίας, είναι: Γκρίτζαλη Αριστέα του Παρασκευά με Α.Μ.Ν. 2645/6--0134 (Τακτικό), Κωνσταντέλος Σωτήριος του Γεωργίου με Α.Μ.Ν. 5127/3--0114 (Τακτικό), Μπινίσκος Νικόλαος του Αποστόλου με Α.Μ.Ν. 2797/4--0090 (Αναπληρωματικό), Αγγελινά Αμαλία του Γεωργίου με Α.Μ.Ν. 2669/3--0033 (Αναπληρωματικό). Οι εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου του Τοπικού Συμβουλίου Νέων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαρτίου 2008 στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Καλή επιτυχία σε όλους!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Δεν Εχει Ηλεκτρικό... στην Ελλάς του 2008!

ΣΤΗΝ Κατοχή επιστρέφει η περιφέρεια όπως λένε στους δρόμους της Τριφυλίας και στα χωριά μας οι πολίτες με τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας των απεργών που αποφασίζουν να εκμεταλλευθούν τη δημόσια περιουσία προς όφελός τους. Την ίδια ώρα οι διακοπές στη Κυπαρισσία τη Παρασκευή ήταν 5ώρες και το Σάββατο 2ωρη ευτυχώς, αλλά η οργή και αγανάκτηση είναι διάχυτη παντού ιδίως σε επαγγελματίες και εργαζόμενους που προσπαθούν ακόμα να πληροφορηθούν για τις διακοπές και τον σκοπό τους. Ευρηματικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερδίας 'Σημαία' με τίτλο 'Δεν Εχει Ηλεκτρικό..' που καθρεφτίζει απολύτως την επικαιρότητα, καταγράφοντας τις λαικές αντιδράσεις. Επειδή είναι όμως Απόκριες οι μάσκες κάποτε ας πέσουν και η Δ.Ε.Η. απο μονοπώλιο που είναι- το μοναδικό παγκοσμίως και σε χώρες της Ε.Ε.- να κατανοήσει την κοινωνική εισφορά της η οποία τώρα πάει περίπατο... Καλή δύναμη. Ρεύμα πάντως στη πόλη είχαν το Νοσοκομείο, ο ΟΤΕ, το εστιατόριο Ελιά στη κεντρική πλατεία και το 'Γειά σου'.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Αυτορρύθμιση των blogs για ανάδειξη προβλημάτων!

ΚΕΙΜΕΝΟ για την επικείμενη ψήφιση νόμου για τα blog δημοσιοποίησαν μπλογκερς αναφέροντας ότι παρακολουθούν με ανησυχία την προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για τα blogs. Φυσικά η αυτορρύθμιση μπορεί να γίνει από όλα τα ιστολόγια και ιδίως εδώ στην Περιφέρεια ή τους απόδημους συμπατριώτες μας που θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα από πρώτο χέρι. Καιρός μέσα απο τα μπλόγκ να αναδειχθεί και η ύπαιθρος που ομολογουμένως προσδοκά μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας. Πάντως ελπίζουμε ότι όλα θα γίνουν για καλό.
Το πλήρες κείμενο υπάρχει εδώ http://www.digitalrights.gr/news/archives/13

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Φορτσάρει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας για Δ Εθνική!

->ΤΟ καμάρι της πόλης και το πρώτο Ιστορικό σωματείο της Κυπαρισσίας έχει βάλει πλώρη για την Δ Εθνική κατηγορία, ακριβώς εκεί που ανήκει και έπαιζε κάποτε. Η πρόσφατη νίκη με την Μεθώνη 2-1 στο γήπεδο του Γυμνασίου αποδεικνύει ότι διαθέτει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσει αλλά με νέες προδιαγραφές. Το μόνο εμπόδιο ελάχιστα βέβαια αποτελεί ο Πάμισος ο οποίος είχε μια αξιοζήλευτη καρριέρα στην Δ Εθνική και από ότι φαίνεται όταν εκπληρωθεί το όνειρο θα δούμε σαρωτικές αλλαγές τόσο στη διοίκηση όσο και στο έμψυχο δυναμικό. Και τούτο διότι εκεί δεν επιτρέπονται λάθη και ατέλειες οπότε η Ομάδα θα ασχοληθεί με επαγγελαμτίες παίκτες διατηρώντας τον κύριο κορμό των έμπειρων και ίσως 1-2 νέα παιδιά. ΤΟ βάρος θα δοθεί εμφανώς στις Ακαδημίες αφού η μεγάλη ομάδα θα έχει δύκσολες αποστολές να εκπληρώσει. Ευχόμαστε και έιμαστε σίγουροι για την μεγάλη ΝΙΚΗ!