Pages

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Η Ανακύκλωση αποτελεί ανάγκη και όχι μόδα!

ΕΝΕΡΓΑ στο θέμα της Ανακύκλωσης εισέρχεται ο Δήμος Κυπαρισσίας ακολουθώντας το παράδειγμα πολυετών προσπαθειών απο τα Δημοτικά σχολεία αλλά και τα πρώην Τ.Ε.Ε. που έδειχναν τον δρόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα οι παραινέσεις του Ράδιο 936 εδώ και 2 χρόνια με ειδικά διαφημιστικά σποτάκια είχαν αποτέλεσμα και υπήρξε κινητοποίηση απο την εκπαιδευτική κοινότητα δεδομένου ότι ο Δήμος πρόσφατα τοποθέτησε τους γνωστούς μπλέ κάδους σε κομβικά σημεία της πόλης ώστε να ανακυκλώνουμε αλουμίνιο, χαρτί, υαλικά προστατεύοντας το περιβάλλον.
Αυτό που επισημαίνεται μέσα απο το φυλλάδιο του Δήμου είναι η συλλογική συνείδηση των δημοτών αλλά και των ενεργών τοπικών φορέων για το ζήτημα που αποκτά διαστάσεις δεδομένου ότι η Ανακύκλωση αποτελεί αναγκαιότητα και όχι μόδα! Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό απο όλους. Τέλος το 2ο Δημοτικό σχολείο Κυπαρισσίας προγραμματίζει για τις 6 Ιουνίου Περιβαλλοντική ημερίδα για την Ανακύκλωση στο Αμφιθέατρο του σχολείου με θεατρική παράσταση και δράσεις απο τα παιδιά που συμμετέχουν στην δραστηριότητα.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Αποχή απο την αγορά γάλακτος...ζητούν bloggers!

ΜΗΝΥΜΑ απο το κίνημα των μπλόγκερς για μπουκοτάζ κατά του γάλακτος με την στήριξη αρκετών ιστοτόπων ξεκινά απο τον Ιούνιο σύμφωνα με το προσκλητήριο.
Ειδικότερα στην ανακοίνψση αναφέρεται ότι 'Άκουγα προχθές στην τηλεόραση κάποιον κύριο απο το ΙΝΚΑ, να μιλάει σε παράθυρο τηλεοπτικού σταθμού για τις τιμές στο γάλα και σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί το ΙΝΚΑ δεν κάνει κάτι συντονίζοντας τους καταναλωτές, η απάντηση του ήταν " δεν διαθέτουμε ΜΜΕ για να ενημερώσουμε τον κοινό". Προσωπικά η απάντηση δεν με ικανοποίησε. Αλλά εδώ είμαστε.Εμείς μπορούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Και κάνω την αρχή εγώ σήμερα περιμένοντας την ανταπόκριση αναγνωστών και bloggers.Προτείνω λοιπόν αποχή απο την αγορά γάλακτος για 3 ημέρεςαπο την Δευτέρα 9 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 11 Ιουνίου.Επειδή η τιμή του γάλακτος είναι 2,69 ευρώ τα δύο λίτρα δηλαδη 916 παλιές καλές δραχμές ποσό που θεωρώ υπερβολικό.Επειδή ανεξάρτητα των διεθνών εξελίξεων οι τιμές του όλο ανεβαίνουν και ποτέ δεν κατεβαίνουν.Επειδή είναι είδος πρώτης ανάγκης .Επειδή δεν θεωρώ οτι πρέπει να δουλεύω σαν σκλάβος όλη μου την ζωή για να προσφέρω στα παιδιά μου μόνο ένα ποτήρι γάλα.Επειδή θεωρώ οτι με κοροιδεύουν.Γιαυτό λοιπόν καλώ όλους τους αναγνώστες και bloggers σε αποχή απο την αγορά γάλακτος για τρείς μόνο ημέρες 9 με 11 Ιουνίου σαν ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας. Παρακαλώ όλα τα blogs να αναμεταδόσουν την έκκληση, και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.Γιατί οι καταναλωτές πολίτες έχουν και άποψη και δυναμική και πρέπει όταν χρειάζεται να την δείχνουν.'

Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Το πρώτο ασύρματο δωρεάν δίκτυο στην Μεσσηνία

Ο Δήμος Θουρίας βρίσκεται στο προσκήνιο των διακρατικών συνεργασιών με τη φιλοξενία στη Μικρομάνη εκπροσώπων από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μάλτα, που συμμετέχουν στο έργο BLEUEMED INTERREG IIIB MEDOCC. Πρόκειται για πιλοτική εγκατάσταση ασύρματου και υψηλών ταχυτήτων δικτύου σύνδεσης χρηστών με το διαδίκτυο, κάτι που σημαίνει ότι πλέον μπορεί ο καθένας με το φορητό του υπολογιστή να αποκτήσει πρόσβαση στο διαδίκτυο αν βρίσκεται στα τοπικά διαμερίσματα Θουρίας, Αιθαίας, Άνθειας και Μικρομάνης, καθώς και στην Άνω και Κάτω Άμφεια. Το έργο υλοποιείται από το Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για την κοινωνική, πολιτιστική, τουριστική, περιβαλλοντική και αγροτική ανάπτυξη «Εύξεινη Πόλη», στο οποίο είναι μέλος ο Δήμος Θουρίας και συμμετέχει μαζί με τους Δήμους Γαστούνης, Μακεδονίδος και Σκύρου. Ο δήμαρχος Θουρίας Γ. Σκαλαίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που στοχεύει στην καταπολέμηση της περιθωριοποίησης των απομακρυσμένων περιοχών σε νέες τεχνολογίες, στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην προβολή των υπηρεσιών του Δήμου, τόσο με πληροφορίες γενικής φύσης όσο και εξειδικευμένες μέσα από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Εύξεινη πόλη. Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της «Εύξεινης Πόλης» Νικ. Κρημνιανιώτης ανέφερε ότι επικεφαλής του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και εθνικούς πόρους, είναι η επαρχία της Ιμπέρια και συμμετέχουν τέσσερις φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μάλτα, καθώς και δύο δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο 2006 και κατόπιν παράτασης θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Στο Δήμο Θουρίας το ασύρματο δίκτυο τέθηκε σε λειτουργία πριν μία εβδομάδα και πλέον είναι εύκολο στον κάτοικο ή τον επισκέπτη της περιοχής να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ. Όσον αφορά στους άλλους ελληνικούς Δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει εγκατάσταση στο Δήμο Γαστούνης και έως τις 10 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του στους Δήμους Σκύρου και Μακεδονίδος. Επόμενο στάδιο είναι σεμινάρια εκπαίδευσης στους χειριστές του δικτύου.Ο κ. Κρημνιανιώτης πρόσθεσε ότι στην Εύξεινη πόλη συμμετέχουν επίσης οι Δήμοι Αρφαρών, Μελιγαλά και Ιθώμης και στο πλαίσιο αυτό δημιούργησαν και μια ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία. Τέλος, η εκπρόσωπος της επαρχίας της Ιμπέρια, Ροζαλία Μοττούρα, χαιρέτησε και αυτή την εκδήλωση, σημειώνοντας πως οι εταίροι έχουν την υποχρέωση χρήσης ψηφιακών τεχνολογιών στην περιοχή τους.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Ημέρα Αθλητισμού την Κυριακή στην Κυπαρισσία

ΗΜΕΡΑ Αθλητισμού η Κυριακή για τον Δήμο με την ετήσια διοργάνωση του Ποδηλαιτκού Γύρου της πόλης και του Αγώνα Δρόμου που καθιέρωθηκε απο τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Στρατικόπουλο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε απο τον Δήμο:
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 200811 π.μ.
11ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: 300 μ. Νήπια έως 6 ετώνØ 1000 μ. Παιδιά Δημοτικού 6-9 ετών 2000 μ. Παιδιά Δημοτικού 9-13 ετών 10000 μ. Αγόρια 13-18 ετώνΆνδρες 18 ετών και άνωΚορασίδες, Νεανίδες, Γυναίκες, Αναγνωρισμένοι αθλητές6 μ.μ. ¨
13ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: 100 μ. Νήπια έως 6 ετώνØ 500 μ. Παιδιά Δημοτικού 6-9 ετώνØ 1000 μ. Παιδιά Δημοτικού 9-13 ετώνØ 4000 μ. Αγόρια 13-18 ετώνΆνδρες 18 ετών και άνωΚορασίδες, Νεανίδες, Γυναίκες, Αναγνωρισμένοι αθλητές.
Xορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο Κυπαρισσία και η εφημερίδα 'Σημαία'. Καλή επιτυχία.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Βατό το θέμα στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων

-ΒΑΤΑ χαρακτήρισαν το θέμα της Ελληνικής παράδοσης και του κειμένου από δοκίμιο του Γιώργου Σεφέρη οι υποψήφιοι για μια θέση τα Ανώτατα ιδρύματα, έξω από το εξεταστικό Κέντρο Κυπαρισσίας με την πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλα τα κέντρα της Δυτικής Μεσσηνίας.
Το θέμα παρά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις και διατυπώσεις δεν δημιούργησε ιδιαίτερες δυσκολίες δεδομένου ότι όμως μας είπε η Εφη Κ. ‘είχε διδαχτεί από τα φροντιστήρια ωστόσο δεν ήταν επίκαιρο θέμα και εκτιμώ ότι όλα τα παιδιά έγραψαν ικανοποιητικά’. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είναι διαχρονικό και εκτείνεται σε ζητήματα εκτός από την ελληνική παράδοση, στον Πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας και την λαογραφία. Πρόκειται για θέμα που ποντάρει περισσότερο στο συναίσθημα και θετικό είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ερωτήματα από τους υποψηφίους για διευκρινίσεις επί του θέματος.
Εκτός του εξεταστικού κέντρου βρέθηκαν και γονείς οι οποίοι είχαν άγχος σαν αν έγραφαν οι ίδιοι καθώς οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι επιτυχίες του τοπικού Γενικού Λυκείου σε ποσοστό πάνω από το 90% τα τελευταία χρόνια τους δίνει ελπίδες για εισαγωγή στην σχολή της αρεσκείας των παιδιών. Ωστόσο η προσέλευση κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η συνέχεια θα δοθεί τα επόμενα 24ωρα.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Τεράστια οικονομική ζημιά για τους παραγωγούς της Τριφυλίας

Τεράστια οικονομική ζημιά υπέστησαν οι παραγωγοί κηπευτικών της Τριφυλίας που συμπληρώνουν το εισόδημά τους απο προιόντα σε θερμοκήπια, λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ. Το παρήγορο γεγονός πως η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών αποφάσισε χθες το απόγευμα την αναστολή των κινητοποιήσεων με οριακή πλειοψηφία, δε σημαίνει ότι η αγορά θα διατηρήσει τους ρυθμούς της πριν την επόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες με δεδομένο ότι οι παραγωγοί γνώριζαν ότι οι αυτοκινητιστές συνέχιζαν την απεργία τους, είχαν συγκεντρώσει άδειες φορτηγών για να στείλουν φαξ στην Ομοσπονδία ώστε να μην ενοχληθούν 10 φορτηγά που θα ανελάμβαναν την αποσυμφόρηση των προϊόντων στα Φιλιατρά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός. Σύντομα θα έχουμε και τις πρώτες ποσότητες θερμοκηπιακού καρπουζιού για την περιοχή μας!

Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Σταμάτησαν οι εργασίες παράνομης αμμοχαλικοληψίας στη Νέδα!

ΔΙΕΚΟΠΟΗΣΑΝ τελικά οι εργασίες αμμοχαλικοληψίας στη Νέδα μετά την γενική κατακραυγή απο τους 2 Νομούς που ενώνει το ποτάμι, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι πάνω στη γέφυρα του ποταμού αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ απο Μεσσηνία και Ηλεία θα προβούν σε συμβολική κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παρεμβάσεις στο ποτάμι.
Το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας σμιλεμένο με θρύλους και ιστορίες που χάνονται στα βάθη των αιώνων εκπέμπει ΣΟΣ! Η εκτεταμένη αμμοληψία και χαλικοληψία έχει σημάνει συναγερμό στην πλευρά της Μεσσηνίας για το ποτάμι που υποτίθεται ότι ενώνει τους 2 όμορους Νομούς και δεν τους χωρίζει η δικαιολογία της γραφειοκρατίας. Την ώρα που οι 2 Νομοί και οι 2 όμορε Περιφέρειες εκπονούν κοινό σχέδιο της αειφορικής ανάπτυξης του ποταμού η αμμοληψία σε όλη την κοίτη του ποταμού στο Πρασιδάκι Ηλείας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα. Η αποκατάσταση του ποταμού που κείτεται απέναντι από τις καμένες εκτάσεις θα μας θυμίζει ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα ή οι αρμόδιες υπηρεσίες θα καταφέρουν να βάλουν φραγμό και με κινητοποιήσεις. Οι αποκαλύψεις απο το Σταθμό μας, την εφημερίδα 'Σημαία' και την τηλεόραση BEST αλλά και με άρθρα στην εφημερίδα 'Πρώτη' της Ηλείας είχαν μεγάλο αντίκτυπο στο Πανελλήνιο.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Καλή δύναμη στο έργο του Συμβουλίου Νέων!

ΜΟΛΙΣ πρόσφατα πραγματοποίηθηκε η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου νέων του Δήμου Κυπαρισσίας με τη παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας -Ολυμπίας κ.Χρυσοστόμου. Ο Πρώτος Πρόεδρος του νεοσύστατου Δημοτικού συμβουλίου Νέων είναι ο αγρότης κ. Παναγιώτη Γεωργουλή ο οποίος απεικονίζεται να δέχεται την ευλογία του σεβασμιοτάτου. Στην πρώτη συνεδρίαση συζητήθηκε η παραχώρηση γραφείου από το Δήμο στη νεολαία, αλλά και προτάσεις για δράση της νεολαίας στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού.Ευχόμαστε καλή επιτυχία και άοκνη προσπάθεια στο έργο του νέου Συμβουλίου πέρα απο οποιουδήποτε είδους σκοπιμότηες και φυσικά ιδιοτελείς σκοπούς ώστε να ολοκληρώσει το έργο του και να μας αποδείξει ότι οι νέοι έχουν την δική τους φωνή. Εμεις θα τους συμπαρασταθούμε με όλη την αγάπη μας..