Pages

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Διάβαση στον ξεχασμένο απο την Πολιτεία...Αρκαδικό ποταμό

Για μια ακόμη χρονιά καθιερώνοντας τον θεσμό προβολής των μνημείων και τοπίων φυσικού κάλλους ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Μυραίων και Αλιμακαίων «Η Περιστεριά» διοργανώνει «Διάβαση του «Αρκαδικού» ποταμού, το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11 το πρωί θα γίνει συνάντηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της «Περιστεριάς» και ξενάγηση σε αυτόν.Ακολούθως θα ξεκινήσει πεζοπορία, 15 περίπου λεπτών στο μονοπάτι με κατάληξη στο Φαράγγι της «Περιστεριάς» όπου θα γίνει υπαίθρια δεξίωση με γευστικά εδέσματα, χορό και τραγούδι. Ως γνωστόν ο Αρκαδικός ποταμός και η σύνδεσή με τον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς αποτελεί ένα συνδυασμό πολιτισμού και ιστορίας, παρά το γεγονός ότι απο την δεκαετία του 60 ο Αρκαδικός παραμένει στην τύχη του με τις μελέτες που λιμνάζουν στα χρονοντούλαπα του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης για την κατασκευή φράγματος που δεν υλοποιείται ποτέ και σήμερα προβάλλεται ως επιτακτικό αίτημα της εποχής απο όλους τους φορείς. Με το περπάτημα στην ιστορική διαδρομή αν την πρακολουθήσουν πολιτικοί παράογντες ενδεχομένως αλλάξουν γνώμη....

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Περίεργες πυρκαγιές στο Δήμο Αυλώνος

ΤΟ Καλοκαίρι πρέπει να το απολαύσουμε αλλά υπάρχουν και οι επιτήδειοι με τις πυρκαγιές που στοχεύουν την Μεσσηνία και ειδικά στην Τριφυλία καθώς η εκδήλωση εστιών ακολουθεί αρκετές φορές σε καθημερινή βάση για τους ασυνείδητους ή απλά τους αδιάφορους.
Ειδικότερα την Τρίτη μέσα σε διάστημα λίγων ωρών 11 και 3 το μεσημέρι εκδηλώθηκαν δύο φωτιές σε κοντινή απόσταση στο Βουνάκι του δήμου Αυλώνας , σε μια όμορφη περιοχή που περικλειίει κοντά της ένα τέλειο πευκοδάσος. Ευτυχώς και τις δύο τις πρόλαβαν πριν πάρουν μεγάλες διαστάσεις και τις έσβησαν κάτοικοι και πυροσβεστική καθώς υπήρξε άμεση ανταπόκριση.
Σε πρωινή μας επικοινωνία για τις ύποπτες πυρκαγιές ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης μας τόνισε ότι 'χρειάζεται αυξημένη προσοχή και εγρήγορση από όλους μας και το ευτύχημα είναι ότι δεν επεκτάθηκαν, έχουμε ενεργοποιήσει τις ομάδες πυρασφάλειας και επιθυμούμε την ανταπόκριση ακόμα περισσότερων εθελοντών' για να προσθέσει ότι η βοήθεια των αγροτών στην περιοχή είναι πολύτιμη όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Περίεργα πράγματα και καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να περιφρουρήσουν όλη την περιοχή καθώς οι κάτοικοι μιλούν ανοικτά για εμπρησμό.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Μεσσηνιακά επίκαιρα και ειδήσεις...

*ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ: Μια γυναίκα οδηγός μοτοσυκλέτας είναι το νέο θύμα που προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που θυσιάστηκαν στην άσφαλτο.Η 47χρονη κάτοικος Καλαμάτας, λίγο μετά τις 12 χθες το βράδυ, στον δρόμο Ασπροχώματος - Μεσσήνης τραυματίστηκε θανάσιμα, έπειτα από σύγκρουση με ΙΧ. Προσοχή λοιπόν στους δρόμους μας...
*Τεράστιο είναι το χάσμα των τιμών, παραγωγού - καταναλωτή, από το χωράφι στην κατανάλωση.Μια οριακή κατάσταση που "σκοτώνει" κυριολεκτικά τους παραγωγούς που παλεύουν καθημερινά στα χωράφια της Μεσσηνίας. Στο ρεπορτάζ που καταγράφηκε απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα δείτε περιπτώσεις όπου τα προϊόντα φεύγουν από τα χέρια του παραγωγού και οι τιμές τους, σχεδόν, τριπλασσιάζονται στην αγορά και τα σούπερ μάρκετ.
*Σφοδρή σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας που πήγαινε στα Αρφαρά, με αλβανικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα- Καλαμάτα, σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 6:30 το πρωί, στην εθνική οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος της Θουρίας. Η σύγκρουση έγινε όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ σταμάτησε για να πάρει επιβάτη και το αλβανικό έπεσε με ταχύτητα πίσω του, εμβολίζοντάς το. Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, 8 από τους επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και μετά από τις πρώτες βοήθειες εξήλθαν του νοσοκομείου, όπου έμεινε για νοσηλεία μόνο ένας αλβανός επιβάτης, ο οποίος έχει σπάσει το πόδι του. Να σημειώσουμε πως μετά το κτύπημα που δέχθηκε το καλαματιανό λεωφορείο έπεσε πάνω στο προειδοποιητικό φανάρι και σε τοίχο γειτονικού σπιτιού, ενώ το αλβανικό έφυγε αριστερά στο δρόμο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και σταμάτησε μετά από 50 μέτρα.
*Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για χθες το απόγευμα απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Γαργαλιάνων.Αιτία η μη συμμετοχή του κόσμου στην ανοιχτή, δημόσια, ειδική αυτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!Ελάχιστοι πολίτες, μετρημένοι στα δάχτυλα, πήγαν στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Πνευματικό Κέντρο για να παρακολουθήσουν τον απολογισμό.Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πλειοψηφίας και Μειοψηφίας, συμφώνησαν με την αναβολή αφού δεν θα είχε κανένα νόημα να τα λένε μεταξύ τους και συναποφάσισαν την πραγματοποίηση του απολογισμού τον Σεπτέμβριο και αφού έχει γίνει ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πολιτών του Δήμου.

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Σκληρή κόντρα για την έξωση στο Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας

Στη δημοσιότητα έδωσε χθες ο τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος το εξώδικο που παρέλαβε στις 15 Ιουλίου ο υπουργός Άμυνας Ε. Μεϊμαράκης, βάσει του οποίου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος, ζητά να επιστραφεί στη Μητρόπολη ο χώρος που χρησιμοποιείται σήμερα για τη στέγαση των εκθεμάτων του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας. Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για χώρο που βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου και που παραχωρήθηκε μετ’ επαίνων από το μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για να στεγάσει τα εκθέματα του Στρατιωτικού Μουσείου.
Ο Ι. Λαμπρόπουλος Από την πλευρά του ο κ. Λαμπρόπουλος, πήρε δημόσια θέση με χθεσινή του ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Ως εκλεγμένος του νομού μας και με το βάρος της ευθύνης που έχω, αφού με δική μου απόφαση είχε λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2006 το Στρατιωτικό Μουσείο της Καλαμάτας, για την αλήθεια και για αποφυγή ακόμη και όποιας ηθελημένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, είμαι υποχρεωμένος να δώσω στη δημοσιότητα το εξώδικο που κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος Σαββάτος, καθώς και το συμφωνητικό που φέρει την υπογραφή του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.Στο εξώδικο που παραλήφθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στις 15 Ιουλίου 2008, αφού τάσσεται προθεσμία ενός μηνός, δηλαδή μέχρι τις 15 Αυγούστου 2008, με σαφήνεια αναγράφεται, «παρελθούσης απράκτου της ως άνω ταχθείσης προθεσμίας θα ενεργήσωμεν δικαστικώς, προκειμένου να περιέλθει ελευθέρα η χρήση του ακινήτου…», επαναλαμβάνει το ίδιο ακριβώς που έγραφε με την πρώτη επιστολή στο ΓΕΣ στις 6 Νοεμβρίου 2007 και έτασσε προθεσμία 4 μηνών, η οποία έχει παρέλθει, χωρίς καν να προτείνει όποια άλλη συζήτηση ή διαπραγμάτευση οικονομική.Το εξώδικο φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου Σαββάτου.Με τη βεβαιότητα ότι εκφράζω τούτη τη στιγμή το σύνολο των Μεσσηνίων, εύχομαι και ελπίζω ότι ο Μητροπολίτης θα τηρήσει την υπογραφή του προκατόχου του, θα ακούσει τη φωνή του λαού και τη δύναμη της ιστορίας μας και θα αναθεωρήσει τις ενέργειές του, γιατί το θέμα δεν είναι οικονομικό, ούτε νομικό, είναι ηθικό.Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι το ΓΕΣ δαπάνησε για τις επισκευές του ερειπωμένου τότε κτηρίου του Μουσείου και το στήσιμό του, περίπου 350.000 ευρώ, τα οποία δεν αποσβένονται, σε μη συμπληρωμένα δύο χρόνια.Η προσφορά στη νεολαία μας, η τιμή στην Ιστορία και τους ήρωές μας δεν αποτιμώνται με χρήματα».

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Συγκινήσεις και βραβεύσεις στο Junios 2008 στην παραλία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ σήμερα αργά το απόγευμα οι τελικοί αγώνες Beach volley Juniors 2008 που αποκομίζουν για τους θεατές δυνατές αναμετρήσεις αλλά και αρκετές εκπλήξεις στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων στην παραλία Κυπαρισσίας.
Στις Νεάνιδες την πρόκριση για τους ημιτελικούς της Κυριακής έχουν κερδίσει οι ομάδες των Κουτροπούλου / Χασιώτη από την Αθήνα και οι Αγγελοπούλου Μ. / Χριστοδούλου από Αθήνα και Ηράκλειο, νούμερο 5 και νούμερο 7 του Κυρίως Ταμπλό αντίστοιχα. Στους Έφηβους την πρόκριση μετά τους αγώνες της 1ης ημέρας έχουν κερδίσει οι ομάδες των Κογκαλίδη / Κοκκινάκη από τον Πειραιά και Λύτρα / Στυλιανού από την Αθήνα, νούμερο 2 και νούμερο 4 του Κυρίως Ταμπλό. Τα αποτελέσματα στους προημιτελικούς του Σαββάτου ήταν: Κορίτσια: Κουτροπούλου / Χασιώτη (Νο5) - Καράβη / Πασιαλή (Νο1): 2-1 (21-12, 14-21, 15-08) Αγγελοπούλου Μ. / Χριστοδούλου (Νο7) – Μαγκανάρη / Μεθενίτη (Νο6): 2-0 (21-16, 21-13) Αγόρια: Κογκαλίδης / Κοκκινάκης (Νο2) – Πάτσης / Ραντοϊκοβιτς (Νο6): 2-0 (21-10, 21-16) Λύτρας / Στυλιανού (Νο4) – Γούρμος / Θεοδωσίου (Νο9): 2-0 (21-13, 21-13) – Χαραλάμπους / Χατζηδαμιανού: 2-1 (19-21, 21-19, 15-13) Οι αντίπαλοί τους θα προκύψουν από τους προημιτελικούς που θα ξεκίνησαν ήδη απο τις 09.30 το πρωί. Οι βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 9 το βράδυ σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

20 ραδιοφωνικές άδειες στη Μεσσηνία και 10 ψηφιακά κέντρα

ΣΤΗ νέα ψηφιακή εκπομπή εισέρχεται η χώρα μας και οι χάρτες για ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο πυο παρουσιάστηκαν παρουσία των αρμόδιων Υπουργών μετά απο μελέτη των επιστημόνων οδηγούν σε ένα νέο τοπίο. Η καθολική παροχή υπηρεσιών θα εκκινήσει απο την τηλεόραση και αναμένεται ως το 2015 να έχει εναρμονιστεί η νομοθεσία αλλά και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών.
Σε ότι αφορά την Μεσσηνία προβλέπονται 12 ψηφιακά κανάλια με διαφορετικές συχνότητες απο τα κέντρα εκπομπής Πεταλιδίου και Αετού ενώ σε αυτά εκτός απο τα δημόσια, ιδιωτικά θα περιλαμβάνεται και το κανάλι της Βουλής. Ωστόσο η μετάβαση θεωρείται εξαιρετικά επίπονη διαδικασία δεδομένου ότι οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν θα είναι αρκετές μόνο για την τηλεόραση ενώ στην μελέτη αποτυπώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες.
Αναφορικά με το ραδιόφωνο σύμφωνα με τον χάρτη συχνοτήτων πλέον επιτρέπονται συνολικά 20 άδειες όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι το φάσμα συχνοτήτων βάση του σχεδιασμού για τις άδειες...τερματίζει στους 97,9 ΜΗΖ. Οπότε μοιραία θα έχουμε ρκετές μετακινήσεις κοντά στο 2012 ή το 2015 στην μπάντα. Μάλιστα οι υφιστάμενες συχνότητες μεταβάλλονται με αποτέλεσμα να υπάρξουν μελλοντικά αλλαγές. Ειδικότερα ο 936 με την ψηφιακή εποχή θα διεκεδικήσει την συχνότητα των 93,8 που προβλέπεται στο χάρτη καθώς η πιο κοντινή ειναι μόνο η 93,4. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί σταθμοί θα αλλάξουν στιγμα με βάση τον χάρτη...

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Σύσκεψη Δημάρχων της Τριφυλίας για τους Χ.Α.Δ.Α.

ΣΥΣΚΕΨΗ πραγματοποιείται την πέμπτη στις 6.30 μεταξύ των Δημάρχων της Τριφυλίας που συμμετέχουν στην Διαχειριστική Ενότητα της περιοχής μας στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης. Ουσιαστικά πρόκειται για την 2η σύσκεψη όπου θα τεθεί αρχικά το θέμα της Ανακύκλωσης για το οποίο οι Δήμοι έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον καθώς και την διαχείριση του ειδικού αποριμματοφόρου που φιλοξενείται στη Κυπαρισσία για αυτόν τον σκοπό.
Ωστόσο η συνεδρίαση θα επικεντρωθεί κυρίως στην δημιουργία μιας μελέτης σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. προκειμένου η τοπική διαχειριστική ενότητα να διαθέτει ένα χρήσιμο εργαλείο για την περιφέρειά μας σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ο σχεδιασμός σε Νομαρχιακό επίπεδο. Μάλιστα οι Δήμαρχοι κάθονται εκ νέου σε κοινό τραπέζι προκειμένου να προλάβουν την κατάσταση με τις χωματερές και να τεθούν λύσεις στο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή μας δεδομένου ότι είναι απαράδεκτα τα τεκταινόμενα στον τόπο μας σχετικά με την διαχείριση των σκουπιδιών καθώς μετά απο παλινωδίες ετών κατέληξαν σε 1 ΧΥΤΑ για ολόκληρη τη Μεσσηνία!!!

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Επίκεντρο αθλητισμού με Beach Volley στη παραλία Κυπαρισσίας

ΚΟΡΥΦΑΙΟ αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας ο Τελικός Under 20 - Κυπαρισσία που διεξάγεται στην παραλία του Αι Λαγούδη απο 25 - 27 Ιουλίου και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό με κορυφαία ονόματα. Ιδού και τα στοιχεία της αθλητικής διοργάνωσης που διεξάγεται απο την ΕΟΠΕ με την συμβολή και συμπαράσταση του Δήμου Κυπαρισσίας
*ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ:Σάββατο 26/7-Κυριακή 27/7ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ:Παρασκευή 25/07/2008 - 19:30 Έλεγχος ομάδων, 20:00 Τεχνική Σύσκεψη.
Σάββατο 26/07/2008 - 09:00 Έναρξη αγώνων Κυρίως Ταμπλό
Κυριακή 27/07/2008 - 2η ημέρα αγώνων Κυρίως Ταμπλό / Ημιτελικοί / Τελικοί
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:Κυρίως Ταμπλό 12 ομάδων σε αγόρια και κορίτσια.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ:Οι ομάδες του Κυρίως ταμπλό θα φιλοξενηθούν από Παρασκευή 25/7 (14:00) έως Κυριακή 27/7 ως εξής:- Οι ομάδες Κοριτσιών θα φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία "ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ" (τηλ. 27610.24464) και "ΤΣΟΛΑΡΙΔΗΣ" στην Παραλία Κυπαρισσίας (τηλ. 27610.22145)-
Οι ομάδες Αγοριών θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο "ΙΟΝΙΟΝ" στην πλατεία Κυπαρισσίας (τηλ. 27610.22511)
Περισσότερες πληροφορίες για τη διαμονή των αθλητών στη Γραμματεία των αγώνων.
ΒΑΘΜΟΙ:Βλέπε προκήρυξη 2008
ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:Οι αθλητές που θα αγωνισθούν στο κυρίως ταμπλό λαμβάνουν αγωνιστικές φανέλες τις οποίες υποχρεούνται να φορούν κατα την διάρκεια των αγώνων. Για το Προκριματικό Τουρνουά ισχύουν όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του Πρωταθλήματος

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Τριφυλία

ΣΕ ύφεση απο αργά το βράδυ ήταν μεγάλη πυρκαγιά ου ξέσπασε το μεσημέρι σε δύσβατη δασική περιοχή μεταξύ Κρυονερίου Αετού και Σελλά της κοινότητας Τριπύλας ξεσηκώνοντας τους κατοίκους καθώς και τις Πυρσοβεστικές δυνάμεις. Η μάχη που δίνεται είναι κυριολεκτικά σώμα με σώμα προκειμένου να ελεχθούν τα μέτωπα της φωτιάς καθώς το έργο των επίγειων δυνάμεων παραμένει δύσκολο. Μέχρι στιγμής στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 9 πυροσβεστικά οχήματα απο την Τριφυλία και την Μεσσηνία ενώ μέχρι το βράδυ οι δυνάμεις ενισχύονταν απο τα 4 Καναντέρ και 2 Πεζετέλ και 1 Έρικσον που προσπάθησαν να ελέγξουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς, ενώ νερό αντλούσαν απο τον Κυπαρισσιακό Κόλπο καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες και το ευτύχημα ειναι ότι ευτυχώς δεν φυσούν άνεμοι μεγάλης εντάσεως στην περιοχή. Κάτοικοι των γειτονικών περιοχών εθελοντικά ενισχύουν τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στη 1 το μεσημέρι.
Παράλληλα τα στοιχεία του τοπικού Πυροσβεστικού κλιμακίου αναφέρουν ότι τελικά έχουν καεί περίπου 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και όπως προαναφέραμε σε πολλά σημεία η πρόσβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

ΕΚΘΕΤΟΣ.. στο ποιμνίο του ο Μεσσηνίας σύμφωνα με το 'Παρόν'

ΕΚΘΕΤΟΣ σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας 'Το Παρόν' παραμένει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφορικά με την υπόθεση των υποτιθέμενων εκβιασμών και καταγγελιών εις βάρος του την εποχή εκλογής στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο καθώς η υπόθεση μετά την δικαστική εξέλιξη μπήκε τελικά στο αρχείο. Η απόφαση ανήκε στην αρμόδια Εισαγγελέα Καλαμάτα που ερεύνησε την υπόθεση των 'καταγγελιών' του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου για εκβιασμούς που δεχόταν την περίοδο εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου και απεφάνθη ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ή αποδείξεις που να στοιχειοθετούν διώξεις ή δικαστική διερεύνηση του θέματος, απλά διότι δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό. Πέρα απο την έκδηλη αγάπη των Μεσσήνιων στο Μητροπολίτη Σπάρτης που ειναι αυτόχθονας και αγαπητός στο τόπο που γεννήθηκε.
Να θυμήσουμε ότι η υπόθεση την περίοδο εκείνη είχε πάρει μεγάλες διστάσεις και είχε ταράξει τα νερά στους εκκλησιαστικούς κύκλους. ΤΟ δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η υπόθεση πιθανόν να στοίχισε την μη εκλογή του Σπάρτης στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο ζημιώνοντας την υποψηφιότητά του. Απο ότι φαίνεται όταν οι Αρχιερείς κάνουν...πολιτική στην Εκκλησία ζημιώνεται το κύρος της καθώς ο Κύριος Ιησούς Χριστός έχει μέσω του Ιερού Ευαγγελίου του δώσει απάντηση σε ανάλογα ερωτήματα. Το ποιοι το ακολουθούν ή όχι είναι δικό σας συμπέρασμα...

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

'Εράνεια 2008' στα όμορφα Φιλιατρά!

18/7 στις 9.30 μ.μ. αναβίωση παραδοσιακής γειτονιάς με θεατρικό στην πλατεία λαϊκής αγοράς από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών, 20/7 έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης , ζωγραφικής αγροτικών προϊόντων στα γραφεία του Συλλόγου Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών, 21/7 στις 9.30 μ.μ. το θεατρικό «Ο μάγος τους Οζ» από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Σκηνή Καλαμάτας» στο γήπεδο γυμνασίου, 21-23/7 τουρνουά σκάκι στο πάρκο της Βλαχέρνας 6.30μ.μ.- 8.30 μ.μ., 24/7 μουσική βραδιά με το Γιώργο Παρέμερο στην κεντρική πλατεία στις 9.30 μ.μ., 24/7 παράσταση καραγκιόζη με τον Κώστα Μακρή στο Εξοχικό ,στις 25/7 στο Χαλαζώνι και στις 26/7 στην Πλάτη κάθε μέρα στις 9.30 μ.μ., 25-26/7 πανηγύρι στο Εξοχικό, 26/7 η θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο γήπεδο γυμνασίου στις 9.30 μ.μ., 27/7 συνεστίαση Συλλόγου Αγίας Κυριακής στο κέντρο «Τα Πέριξ» στην Αγία Κυριακή, 28/7 μουσική βραδιά με το Γιώργο Κατσαρό που θα παρουσιάσει το έργο του «Τραγουδήστε μαζί μας» όπου περιλαμβάνονται σημαντικές του επιτυχίες , μαζί του στο τραγούδι η Σοφία Βόσου και άλλοι τραγουδιστές. Η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκο της Βλαχέρνας στις 9.30 μ.μ.29-31/7 τριήμερο εκδηλώσεων από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΑΜ το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το δήμο , με ζωγραφική από καταξιωμένους ζωγράφους και παιδιά , εργόχειρο και επίδειξη χειροτεχνίας, παραδοσιακή μουσική και έκφραση , όλα αυτά στον πεζόδρομο της πόλης, 31/7 το θεατρικό έργο «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου στο γήπεδο του γυμνασίου, 31/7-2/8 τριήμερο δραστηριοτήτων από το Σύλλογο Φιλοπροόδων στο πάρκο της Βλαχέρνας με καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά , παράσταση καραγκιόζη και βραδιά φιλοξενίας.1/8 μουσική βραδιά με τετραμελή ορχήστρα στο Εξοχικό.
Tον Αύγουστο 3/8 επίδειξη ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ από επίλεκτους αθλητές, 8/8 συνεστίαση Συλλόγου Κατσιμπαλαίων στο Εξοχικό, 9/8 μουσική συναυλία με την ορχήστρα του συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά , όπου τραγουδούν Γεράσιμος Ανδρεάτος , Φωτεινή Σαββατιανού και Κατερίνα Ψαρίκογλου, 9/8 συνεστίαση Συλλόγου ΟΦΑ στον Αγρίλη, 10/8 μουσική βραδιά με τετραμελή ορχήστρα στο Χαλαζώνι, 11/8 αφιέρωμα στου Φιλιατρινού ποιητές όπου παρουσιάζουν οι φιλιατρινοί λογοτέχνες Χρήστος Πλακονούρης και Κώστας Κόλιας – Ερανιώτης , ενώ παρεμβαίνει ο πρόεδρος των Μεσσήνιων Συγγραφέων Νάκος Κληρόπουλος , στο αίθριο του δημαρχείου, 12/8 αφιέρωμα στην μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και Μίκη Θεοδωράκη από ομάδα καλλιτεχνών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Στην κεντρική πλατεία. Στις 12/8 μουσική βραδιά με τετραμελή ορχήστρα στην Πλάτη, 13/8 θεατρική παράσταση «Ελαδογραφία» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας στο πάρκο της Βλαχέρνας, 14-15/8 πανηγύρι στον Αγρίλη, 15/8 θρησκευτική πανήγυρης στη Μάλη, 16/8 Αυγουστιάτικο Φεγγάρι με βαρκαρόλες , βεγγαλικά , μουσική στην Αγία Κυριακή από την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών, 17/8 αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη όπου συμμετέχει το χορευτικό του Συλλόγου «Πυρσός» στην κεντρική πλατεία, 17/8 συνεστίαση των Απανταχού Πλατιανών στην Πλάτη, 18/8 το θεατρικό «Η αυλή των θαυμάτων» από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο γήπεδο γυμνασίου, 30-31/8 διήμερη εκδρομή στα Μετέωρα από το Σύλλογο Πλατιανών.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ο Θεόδωρος Ρουσσόπουλος στη πατρογονική εστία!

ΤΑΞΙΔΙ αστραπή και μάλιστα ινγκόγνιτο πραγματοποίησε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσσόπουλος ο οποίος έλκει την καταγωγή του απο την περιοχή μας και μάλιστα ο πατέρας του αρκετές φορές διάνυε σημαντική απόσταση απο την παραλία μέχρι την Πάνω Πόλη. Αυτή την φορά ήταν παρών στην ετήσια εορτή της Αγίας Μαρίνας στο δημοτικό διαμέρισμα των Βρυσών και όπως μας αποκάλυψε φίλος που ήταν παρών στο τραπέζι που ακολούθησε σε οικία συγγενή του έδωσαν το παρών ελάχιστοι επώνυμοι και περισσότεροι φίλοι και συγγενείς όπου συζητήθηκαν αρκετά. Μέχρι και το θέμα του δρόμου απο Κυπαρισσία προς Ραυτόπουλο του έθεσαν για να θυμηθούμε και τις τοπικές παραινέσεις. Ο κ. Ρουσσόπουλος δεν είχε μεγάλη συνοδεία παρά μόνο από άνδρες της προσωπικής του φρουράς και ήταν αρκετά προιστός όπως πάντα ενώ εκκλησιάστηκε στο όμορφο εκκλησάκι της περιοχής. Διέμεινε σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες σε συγγενικό του σπίτι προερχόμενο απο τον αδερφό της μητέρας του και μάλιστα έκανε μια βόλτα στην Κυπαρισσία. Απο πολιτικά πρόσωπα δεν θα αποκαλύψουμε πρόσωπα αλλά ήταν παρών γνωστός δημοτικός σύμβουλος σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Επρόκειτο για ιδιωτική επίσκεψη και ευχόμαστε να τον δούμε και πάλι του χρόνου....

Απολογήθηκε σε ανακριτή και Εισαγγελέα ο 59χρονος

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα ο 59χρονος δράστης που ευθύνεται για το θανατηφόρο πλήγμα με κουζινομάχαιρο στην 88χρονη ηλικιωμένη μητέρα του. Σύμφωνα με το http://www.kyparissianews.gr/ 'ωστόσο αναμένεται εντός των φυλακών ψυχιατρική Πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί το ψυχολογικό προφίλ του 59χρονου, ενώ οι εξελίξεις φαίνεται ότι ήταν σοβαρές καθώς ο μητροκτόνος έχει απώλεια συνείδησης, χώρου και χρόνου ενώ έχει νοσηλευτεί στο παρλεθόν σε Ψυχιατρικό ίδρυμα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη κ. Γιαννόπουλος μας τόνισε ότι 'έχουμε επιστοσύνη στην Ελληνική δικαισούνη και θα διαφανεί με την πραγματογνομοωσύνη ενώ πιστεύουμε ότι θα είναι σύντομα κοντά μας ο διάδικος...' Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της περιοχής...

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Αποφάσισαν να νοικοκυρέψουν τον διαπλεκόμενο ΟΣΕ!

Στην πιο προβληματική δημόσια επιχείρηση έχει εξελιχθεί ο ΟΣΕ, καθώς κάθε μέρα που περνά οι φορολογούμενοι πληρώνουν 2 εκατ. ευρώ για να καλύψουν τις ζημιές.
Όπως γράφει το Βήμα της Τετάρτης, λόγω των δανείων που έχει πάρει η επιχείρηση, προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα υποδομών, εκτιμάται ότι ως το 2012 τα χρέη του θα φθάνουν στο 5% του ΑΕΠ με τις συσσωρευμένες ζημιές της τελευταίας δεκαετίας να φτάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ. Φυσικά το δίκτυο ακόμα και στην πειροχή μας εγκαταλείφθηκε για τα καλά την ώρα που υπήρχαν υποσχέσεις για Προαστιακό σιδηρόδρομο και σχέδια αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου που παραμένει απο την εποχή του αείμνηστου Τρικούπη!
Ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τόνισε ότι το υπουργείο ετοιμάζει συγκεκριμένο πακέτο μέτρων. «Και θέλουμε γενικότερα να προχωρήσουμε σε μια πολιτική νοικοκυρέματος και εξυγίανσης του οργανισμού,ενδεχομένως χρησιμοποιώντας και την εμπειρία άλλων διεθνών οργανισμών καθαρά σε τεχνικό επίπεδο» είπε.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Κυπαρισσίας για αθλητικά και Πάρκινγκ

Αύριο το απόγευμα, στις 7, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας, με σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τα εξής θέματα:
Ανάθεση μελέτης για το έργο "Αθλητικές εγκαταστάσεις εντός σχεδίου πόλεως Κυπαρισσίας", Ανάθεση μελέτης για το έργο "Αποτύπωση τμήματος σχεδίου πόλεως του Δ.Δ.Φαρακλάδας", Ανάθεση εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού εσωτερικών χώρων του νέου Δημοτικού Μεγάρου, Παραχώρηση χώρου parking στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας, Διορισμός υδρονομέα στο Δήμο Κυπαρισσίας, Ορισμός μελών Δ.Σ. στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Ξενώνας-Λαογραφικό Μουσείο Αρμενιών Κυπαρισσίας», Αναβολή υποβολής μελέτης έργου «Μελέτη σήμανσης οδών και κόμβων Δήμου Κυπαρισσίας», Επί αιτήσεως Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ, Επί αιτήσεως Συλλόγου Φίλων Μουσικής και Καλών Τεχνών Κυπαρισσίας, καθώς και αιτήσεις δημοτών της ευρύτερης περιοχής μας..

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για τη Νέδα

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας για την διακοπή των παράνομων, όπως φαίνεται, αμμοχαλικοληψιών από εταιρεία στην κοίτη της Νέδας ζητά με έγγραφό της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας. Οι αμμοχαλικοληψίες, θέμα το οποίο είχε φθάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι παράνομες, δεδομένης της έγγραφης απάντησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η οποία αναφέρει ότι ουδέποτε χορήγησε άδεια στην συγκεκριμένη εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει σε αμμοχαλικοληψίες. Εκτός από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, το έγγραφο έχει αποσταλεί στην Κτηματική Υπηρεσία της Μεσσηνίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας το Δασαρχείο της Κυπαρισσίας και στη Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας προκειμένου να «περιφρουρήσουν» το σπάνιας ομορφιάς τοπίο της Νέδας.
Τι διαπίστωσαν τα κλιμάκια της Ν.Α. Ηλείας
Μετά την διενέργεια αυτοψίας από το κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Ηλείας συντάχθηκε σχετικό πόρισμα στο οποίο αναφέρεται ότι:«Στην κοίτη του ποταμού δεν διαπιστώθηκε καμία δραστηριότητα από οποιαδήποτε τεχνική εταιρεία σχετικά με τη λήψη αδρανών υλικών.Η μόνη λειτουργία που παρατηρήθηκε αφορούσε την λειτουργία συγκροτήματος παραγωγής αδρανών υλικών εντός της κοίτης του ποταμού και στα διοικητικά όρια του νομού Μεσσηνίας, σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων ανάντη της εθνικής οδού.Εντός της κοίτης του ποταμού και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων ανάντη της εθνικής οδού υφίστανται εμφανείς θέσεις στα διοικητικά όρια και των δύο νομών που πιστοποιούν τη λήψη αδρανών υλικών.Τα αδρανή αυτά έχουν συσσωρευτεί σε τρεις θέσεις εντός της κοίτης του ποταμού στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Πρασιδακίου και η συνολική ποσότητα αυτών ανέρχεται κατ' εκτίμηση στα 30.000 κυβικά μέτρα.Στις θέσεις που έχουν γίνει επεμβάσεις στην κοίτη του ποταμού για τη λήψη αδρανών υλικών υπήρχαν σταθμευμένα μηχανήματα έργων - λαστιχοφόρος φορτωτής και ερπυστριοφόρος μηχανικός εκσκαφέας με την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας».
Καμία άδεια από την Περιφέρεια
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε απάντησή της προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, τη Διεύθυνση Δασών, το Δασαρχείο Ολυμπίας και την Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με παράνομες αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα απάντησε τα εξής: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας και συνεπώς οποιαδήποτε ενέργεια είναι παράνομη».Η απάντηση της Περιφέρειας υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα κ. Σπύρο Σπυρίδωνα.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Καλοκαιρί με Σαββόπουλο και Μάλαμα στη Κυπαρισσία

Δυο αξιόλογες συναυλιές του Διονύση Σαββόπουλου με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα , τους τελικούς αγώνες Μπιτς βόλευ κάτω των 20 ετών , παζάρι με αντίκες , πολυπολιτισμικό φεστιβάλ , φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και πολλές ακόμη εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Κυπαρισσίας. Αναλυτικά έχει ως εξής: 15-7-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ,
20-7-2008 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΥΡΟΥ (ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ),
25-7-2008 STILL DRUNK ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ στο Λιμάνι Κυπαρισσίας,
25/27-7-2008 ΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH VOLLEY K20 ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙ ΛΑΓΟΥΔΗ,
17-7-2008 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΦΑΡΑΚΛΑΔΑΣ (ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ),
30-7-2008 ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με τη Ζωντανή Ορχήστρα του Γιάννη Λεμπέση.
Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας(1- 4)-8-2008 ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης,
2-8-2008 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ του ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας,
4-8-2008 ΚΡΙΣΤΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ με το Συγκρότημά της WORLD MUSIC (ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) στο Λιμάνι Κυπαρισσίας.
6-8-2008 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ
7-8-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
9-8-2008 «ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΜΙΑΣ» ΣΤΟ Τ.Δ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
10-8-2008 «ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ» ΣΤΟ Τ.Δ ΠΕΡΔΙΚΟΝΕΡΙΟΥ
11-8-2008 ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ” ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
16-8-2008 ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΤΑΣΙΟΥ
18-8-2008 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
21-8-2008 “BLUES WIRE” ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΡΟΚ-ΜΠΛΟΥΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Στο Λιμάνι Κυπαρισσίας
23-8-2008 «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΤΩΝ» ΣΤΟ Τ.Δ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ
23-8-2008 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ Τ.Δ. ΣΠΗΛΙΑΣ
6-9-2008 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Ε.Σ.Κ. ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ.
Στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης(19 – 21) -9-2008 Τριήμερο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΙΑ Στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

ΣΟΚ: Μαχαίρωσε με 3 μαχιαριές την κατάκοιτη 88χρονη μητέρα του

ΕΝΑ αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε σήμερα στις 13.30 το μεσημέρι στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας όταν 59χρονος κατάφερε μαχαιριές με μαχαίρι κουζίνας στην 88χρονη κατάκοιτη μητέρα του. Λιγο αργότερα στις 13.45 ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ Κυπαρισσίας ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του και ομολόγησε ενώοιον των αστυνομικών την ειδεχθή πράξη του. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές η άτυχη 88χρονη έφερε 3 μαχαιρίες στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα απο το μαχαίρι με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θανατό της. Ο δράστης που ποτέ κατά το παρελθόν δεν είχει δώσει δικαιώματα, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία γνώριζε το συγγενικό του περιβάλλον και αρκετές φορές δεν είχε δώσει σημάδια παραβατικής συμπεριφοράς στην τοπική κοινωνία καθώς ήταν κοινωνικός και πολλές φορές καθόταν στην πλατεία για καφέ.
Η άτυχη ηλικιωμένη παρουσίαζε ιατρικά προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες το έγκλημα συγκλόνισε τους γείτονες και κατοίκους της φιλήσυχης περιοχής, ενώ ο σύζυγος της ηλικιωμένη ως γνωστόν έχει συγγένεια με γνωστό ηθοποιό της τηλεόρασης και το θεάτρου ο οποίος παλιότερα είχε έρθει στην περιοχή. Προανάκριση διενεργεί το τοπικό Αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΟΧΙ των Δημάρχων της Τριφυλίας για σταθμό Μεταφόρτωσης

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ τελικά οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Νέστορος για το μείζον θέμα του σταθμου Μεταφόρτωσης για την μπαλετοποίηση των σκουπιδιών και αποφάνθηκαν ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση στις υπάρχουσες 'παράνομες' χωματερές να δεχθούν την δημιουργία τέτοιου σταθμού για περιβαλλοντικούς, οδικούς και άλλους λόγους. Το κυριότερο είναι ότι κανένας χώρος δεν έχει καλές οδικές προσβάσεις, οι χωματερές είναι ουσιαστικές προσωρινές λύσεις εναπόθεσης απορριμμάτων και φυσικά μέχρι να αποακατασταθούν δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου. Μάλιστα οι Δήμαρχοι έστειλαν μήνυμα ότι δεν θα δεχθούν αποφάσεις ερήμην τους.
Μεγάλη σημασία αποκτά το γεγονός ότι πλέον συμφωνήθηκε να πραγματοπιηθεί ημερίδα με την συμβολή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για τους χώρους απόθεσης μέσα απο την δημιουργία μελετών για την προσβασιμότητα και καταλληλότητά τους. Θυμίζουμε ότι μελλοντικά Κυπαρισσία και Δήμος Αυλώνος έχουν συμφωνήσει σε συνεδριάσεις των οικείων Δ.Σ. να ενοποιήσουν τους χώρους απόθεσης των σκουπιδιών. Για να δούμε την συνέχεια της υπόθεσης για την Διαχειριστική ενότητα Τριφυλίας. Πάντως το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται κρίσιμο δεδομένου ότι σε συνεδριάσεις έχει ακουστεί ότι 'τόσα χρόνια θέταμε το πρόβλημα κάτω απο το χαλάκι'..

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Κινδυνεύει λόγω Αντλιοστασίου ο Βιολογικός...

ΕΝΤΑΣΕΙΣ αλλά και απόψεις με έντονο πολιτικό κλίμα κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας σχετικά με την μεταφορά του Αντλιοστασίου του έργου του Βιολογικού στο λιμάνι παρά το γεγονός ότι στην προμελέτη υπάρχει συγκεκριμένη χωροθέτηση για την οποία υπάρχει και εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων! Η ανάδοχος εταιρεία που έστειλε έγγραφο στην Τ.Υ.Δ.Κ. Μεσσηνίας ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις για το έργο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι 'Μετά από παρατήρηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυπαρισσίας, που έγινε κατά την περίοδο υπογραφής της σύμβασης του έργου, σχετικά με πιθανή μεταφορά του αντλιοστασίου σε χώρο εκτός της ζώνης του λιμανιού, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην περιοχή του λιμανιού, σας γνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει ακριβή αποτύπωση όλης της περιοχής και έχουμε ελέγξει όλες τις πιθανές θέσεις του αντλιοστασίου εκτός της κεντρικής ζώνης του λιμανιού. Αποκλείσαμε τις θέσεις που βρίσκονται ανατολικά του λιμανιού και τεχνικά η μόνη σωστή θέση, που μπορεί να είναι η νέα θέση – μεταφορά του αντλιοστασίου, είναι εκείνη δυτικά της θέσης που αναφέρεται στην προμελέτη και στην μελέτη προσφοράς, και συγκεκριμένα στο σημείο που υπάρχει ένας κλωβός με πτηνά.'
ΤΟ μέγα ερώτημα που προκύπτει ειναι τώρα αν η μεταφορά του αντλιοστασίου δημιουργήσει νέες αναβολές για το έργο που ήδη τρέχει με ορατό κίνδυνο να χαθούν τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για τον παραπάνω σκοπό....

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Στις φυλακές Ναυπλίου ο πρώην Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για χασις και εκρηκτικά

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρώην Αστυνομικός που κατηγορείτε για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών! Ο 63χρονος πρώην Αστυνομικός πέρασε τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού απολογήθηκε στον Ανακριτή, οδηγήθηκε και στον Εισαγγελέα. Κατόπιν με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγείται στις Φυλακές Ναυπλίου, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν κατάφερε να πείσει για τα ευρήματα που βρέθηκαν στην αγροτική περιοχή του Δήμου Αετού ενώ αποτελεί οξύμωρο σχήμα ότι στις ίδες φυλακές βρίσκονται υπόδικοι τρόφιμοι οι οποίοι είχαν παλιότερα συλληφθεί απο τον ίδιο για κτοχή χασισοκαλλιέργειας απο διάφορες περιοχές της Τριφυλίας...

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Η 'Φλόγα της Ειρήνης' ταξιδεύει απο τη Μεσσηνία...στο Πέκίνο!

'Ένα όνειρο, ένα οδοιπορικό με μεγάλη δυναμική και συμβολισμό γίνεται σύντομα πραγματικότητα! Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008», οι «Δρόμοι της Ελιάς» θα ξεκινήσουν από τη Μεσόγειο για να συναντηθούν με τους «Δρόμους του Μεταξιού» και να μεταφέρουν στα βάθη της Ασίας μέχρι και τη Μόσχα τη «Φλόγα της Ειρήνης», τα μηνύματα της ελιάς και την ανάγκη της ειρηνικής συνύπαρξης, προϋπόθεση ανάπτυξης των κοινωνιών και ευημερίας των λαών. Θα είναι η συνάντηση δύο μεγάλων δρόμων, δύο πολιτισμών που ενώνουν εδώ και αιώνες θρησκείες και ανθρώπους και συνδιαλέγονται προσφέροντας πλούτο και γνώση μέσα από εμπορικές ανταλλαγές και συνεργασίες.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο «2008 Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου» και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δρόμοι της Ελιάς», πολιτιστικών διαδρομών και εκδηλώσεων με αφορμή την ελιά και σκοπό τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές μέσω της ανάδειξης του πολιτισμού του πολύτιμου δέντρου.
Γιατί, «κάποτε το εμπόριο προήγαγε τον πολιτισμό, σήμερα ο πολιτισμός προάγει το εμπόριο»….Οι «Δρόμοι της Ελιάς» πραγματοποιούνται από τον ομώνυμο Πολιτιστικό Οργανισμό, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, την υποστήριξη των ελληνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης και τελούν υπό την αιγίδα των κατά τόπους Επιμελητηρίων, πολυάριθμων φορέων και οργανισμών στην Ελλάδα και πολλές χώρες.
Η εκκίνηση γι’αυτό το δύσκολο, μακρύ αλλά συναρπαστικό ταξίδι θα γίνει από την Μεσσηνία, στο πλαίσιο μιας μεγάλης Μεσογειακής Γιορτής, της Παγκόσμιας Συνάντησης Μοτοσικλετιστών - 63 Rally FIM 2008 (7-14 Ιουλίου 2008 Πύλος-Γιάλοβα), στην οποία θα συγκεντρωθούν 2000 μοτοσικλετιστές από 44 χώρες για να κατευοδώσουν τους οδοιπόρους.
Στο Οδοιπορικό θα συμμετέχουν αποκλειστικά μοτοσικλετιστές, οι οποίοι συνδυάζοντας «το τερπνό με το ωφέλιμο» θα ξεκινήσουν συμβολικά από την Αρχαία Μεσσήνη στις 14 Ιουλίου 2008 και θα διανύσουν 22.000 χλμ για να μεταφέρουν τη «Φλόγα της Ειρήνης» σε 16 χώρες : Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιστάν, ΚΙΝΑ, Μογγολία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, FYROM, Ελλάδα….
Μικρές και μεγάλες γιορτές της ελιάς θα γίνουν σε πολλά σημεία της διαδρομής με κορυφαίο γεγονός τη μεγάλη Γιορτή της Μεσογείου της Ελιάς στη Μόσχα, όπου ανάμεσα σε 1000 ελιές από κάθε σημείο της Μεσογείου, 1000 βιολιά θα ακουστούν και 1000 περιστέρια θα πετάξουν για να μεταφέρουν μήνυμα ειρήνης παντού.' Το κείμενο προέρχεται απο την δήλωση του Γιώργου Καραμπάτου, Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Βαρβάτη... σύλληψη πρώην αστυνομικού για χασίς!

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η είδηση απο το Αστυνομικο δελτίο προ ολίγου της σύλληψης πρώην Αστυνομικού για χασισοφυτεία που αποκαλύφθηκε χθές αργά το βράδυ στο Αρτίκι Τριφυλίας και αποτελεί θέμα συζήτησης στην κοινή γνώμη σήμερα. Δράστης φέρεται 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός ο οποίος καταγόταν απο την ευρύτερη περιοχή και οι ποσότητες αφορούσαν 99 δενδρύλλια ύψους ως 0,60 μέτρα . Ο φερόμενος ως δράστης είχε υπηρετήσει στην Κυπαρισσία ως Διοικητής του Α.Τ. αλλά και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης κατά το παρελθόν. Βρέθηκαν επίσης σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο 1 περίστροφο, 12 φυσίγγια, 3,5 μέτρα φυτίλι, εκρηκτική ύλη C4 175 γραμμαρίων, 7 πυροκροτητές, 155γρ. σπόροι κάναβης και άλλα ευρήματα στην κατοχή του. Η είδηση εξέπληξε αρκετούς κατοίκους οι οποίοι θέλησαν να πληροφορηθούν περισσότερα στοιχεία καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των ανακρίσεων σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ενώ παράλληλα κατά το παρελθόν ο ίδιος αστυνομικός ανακοίνωσε συλλήψεις χασισοκαλλιεργητών αποτελώντας οξύμωρο σχήμα. ' Περισσότερες εξελίξεις απο τα δελτία ειδήσεων του σταθμού μας και απο την τηλεόραση BEST.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Ναυτική Εβδομάδα στο λιμάνι Κυπαρισσίας

Ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Δήμο Κυπαρισσίας, το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Αλιέων "ΑΛΚΥΩΝΗ", το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κυπαρισσίας, το Σύλλογο Για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας "ΑΡΧΕΛΩΝ", το Σύλλογο Γυναικών "ΓΑΙΑ", το Ναυταθλητικό Όμιλο "Ν.Ο.ΚΥ." και τον Μορφωτικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο "Μ.Ε.Σ.Κ." διοργανώνουν τριήμερο εορτασμό για τη Ναυτική Εβδομάδα 2008 στην Κυπαρισσία. Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι Αγώνες Τριάθλου απο τον Ναυταθλητικό όμιλο ενώ στις 7 οι εκδηλώσεις θα πάρουν χρώμα με το επιτραπέζιο παιχνίδι 'Ο δρόμος προς την θάλασσα' για τους μικρούς φίλους της θάλασσας.
Στις 8.20 το βράδυ θα διεξαχθεί η ρίψη στεφάνου προς τιμή του Αφναούς Ναύτη στο λιμάνι και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί απο τους προσκεκλημένους και επισήμους. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με Βαρκαρόλα, πυροτεχνήματα, παραδοσιακούς χορούς και δράσεις απο τον Σύλλογο 'Αρχελών΄στο γραφικό λιμάνι παρουσία του κοινού.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ- ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

-ΣΑΛΟΣ ξέσπασε μετά το σχόλιο μας την περασμένη Κυριακή στην στήλη ‘Πεννιές’ στην 2η σελίδα για τα ‘μαύρα σκοτάδια στον εθνικό δρόμο Τσακώνας- Καλαμάτας και την περιοχή Αλλαγής’ όπου πρόσφατα είχαμε ρεσιτάλ τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα ένα εξ αυτών θανατηφόρο με θύμα έναν 48χρονο. Η κρατική αναλγησία με δρόμους που θυμίζουν Μεσαίωνα όταν η Μεσσηνία ως Γη της Επαγγελίας επιθυμεί να αποκαλείται τουριστικός προορισμός, στην είσοδό της και κυρίως στο κομμάτι που την συνδέει με την Αρκαδία και θα αποτελέσει μέρος του νέου εθνικού δρόμου, δείχνει μια αποκαρδιωτική εικόνα.
Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας με νέες αποκαλύψεις για τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό ήρθε να επιβεβαιώσει και το θέμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST για το αυτί των αρμοδίων που φαίνεται ότι δεν ιδρώνει. Δρόμοι παγίδες τις βραδινές ώρες με τροχαία και λόγω έλλειψης φωτισμού αποδεικνύουν ότι είμαστε ο Νότος του νότου και παρά τις ενοχλήσεις δεν υπήρξε κινητοποίηση από κάποιο φορέα, αναρωτηθήκαμε βέβαια πόσα ακόμα τροχαία θα συμβούν για να συγκινηθούν οι υπεύθυνοι! Ακόμα και κοντά στο σημείο που έχασε την ζωή του ο πρώην οδηγός του Νομάρχη Μεσσηνίας δεν υπάρχει φωτισμός ενώ εκατοντάδες επισκέπτες αναγκάζονται να θέτουν σε λειτουργία τους προβολείς για να δουν κάποια πινακίδα που θα τους κατευθύνει.
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Η Δ.ΥΠ.Ε.
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Υποδιοικητή της 6ης ΔΥΠΕ κ. Τσερώνη ο οποίος αναφέρθηκε στο περιστατικό της Παρασκευής μετά τα παράπονα ότι το ασθενοφόρο άργησε να φτάσει στο τόπο του ατυχήματος, ωστόσο το ΕΚΑΒ μίλησε για ταχεία επέμβαση και το θετικό ήταν ότι ήταν άρτια στελεχωμένο με ένα οδηγό και διασώστη, κρίσιμο πλήρωμα σε τέτοιες δύσκολες ώρες για την παροχή πρωτοβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας. Ο κ. Τσερώνης αναφέρθηκε στα ασθενοφόρα που υπάρχουν σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία τονίζοντας ότι ‘η εικόνα θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη σε προσωπικό και μέσα’ ωστόσο οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και ο ορεινός όγκος του Νομού μας αποτελούν δυσεπίλυτα προβλήματα. Πάντως η ΔΥΠΕ πιέζει όπως καταγράφηκε στην πρόσληψη περισσότερου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών ιδίως σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας όπου η επέμβασή τους είναι σωτήρια σε αρκετές περιπτώσεις. Τέλος δυστυχώς και στο δρόμο Κοπανακίου- Καλο νερού έχουμε ατυχήματα ιδίως στις στροφές των γεφυριών και κοντά στο σημείο καρμανιόλα που αποκαλείται στροφή Αρκουδέα. Είχαν υποσχεθεί ότι θα υπήρχαν παρεμβάσεις σε αυτό το σημείο αλλά άραγε μετά από πόσα χρόνια;