Pages

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ακριβά διόδια και ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο

Ταλαιπωρία αλλά και βαθιά το χέρι στην τσέπη θα καληθούν να υπομείνουν οι οδηγοί οι οποίοι κινούνται στην Εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών προμηνύεται από το φθινόπωρο, καθώς αναμένεται να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετατροπή της σε αυτοκινητόδρομο, ενώ παράλληλα θα κληθούν να πληρώσουν ακριβότερα διόδια. Ωστόσο, το έργο αντιμετωπίζεται ως «στοίχημα» από τον τεχνικό κόσμο της χώρας, καθώς οι εργασίες θα εκτελεστούν χωρίς να κλείσει η κυκλοφορία της εθνικής οδού στο τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του 'Βήματος' οι πολίτες καλούνται να ακριβοπληρώσουν διπλά το έργο και ως φορολογούμενοι και ως χρήστες, εκτιμά με απόφασή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, ενώ άλλοι παράγοντες χαρακτηρίζουν «λογικό» το υψηλό συνολικό κόστος κατασκευής του. Με τα 2,8 δισ. ευρώ που θα στοιχίσει το συνολικό έργο Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα-Πύργος- Τσακώνα, ναι μεν θα αυξηθεί η οδική ασφάλεια αλλά οι οδηγοί θα εξοικονομήσουν μόνο μία ώρα συνολικής διαδρομής, ενώ θα πληρώνουν ακριβά διόδια ύψους 0,056 ευρώ ανά χιλιόμετρο με ΦΠΑ (σε τιμές 2008). Αναφερόμενο στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της προτεινόμενης λύσης (ακτίνες καμπυλότητας - κατά μήκος κλίσεις- ευθύγραμμα τμήματα), με την ίδια απόφασή του το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι «κινούνται στα όρια και πολλές φορές κάτω αυτών και δεν είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές», ενώ «οι περιβαντολλογικές επιπτώσεις στο ανθρωπογενές (οικιστικό) περιβάλλον σε πολλά σημεία είναι δυσμενείς» και ζητούν την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο οικιστικό περιβάλλον. Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας αναφέρει ακόμη ότι το έργο θα εκτελεστεί με τη μέθοδο σύμβασης παραχώρησης, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην κατασκευή του έργου με τη μέθοδο αυτή και προτείνει να εκτελεστεί με τον τρόπο που κατασκευάστηκε όλη η ΠΑΘΕ ως σήμερα, δηλαδή από τις Δημόσιες Επενδύσεις, της οποίας τμήμα αποτελεί και ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Πατρών- Κορίνθου.
Προσφυγές
Από την πλευρά τους, οικολογικές οργανώσεις κατέθεσαν προσφυγές κατά της κατασκευής του έργου στις προστατευόμενες περιοχές Ζαχάρως, Λίμνης Καϊάφα, Στροφυλιάς και Κακόβατου οι οποίες περιλαμβάνονται στο Δίκτυο Νatura 2000. Βάσει αυτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στείλει προειδοποιητική επιστολή στο ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο, ως όφειλε, απάντησε, δίδοντας όλα τα στοιχεία της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Πάντως, η κατασκευή της Βορειοδυτικής Οδού Πελοποννήσου, δηλαδή του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος - Τσακώνα, θεωρείται επιβεβλημένη από τους περισσότερους φορείς, καθώς το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα έχει αναδειχθεί «πρωταθλητής» των τροχαίων ατυχημάτων.
«Πρωταθλητής» στα τροχαία
Η κατασκευή νέου δρόμου είναι απαραίτητη, καθώς ο υπάρχων έχει μετατραπεί σε «πρωταθλητή» τροχαίων ατυχημάτων, υποστηρίζει ο Ειδικός Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφαλείας του ΤΕΕ κ. Αντ. Καστής, ο οποίος θεωρεί «λογικό» το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου, εξηγώντας ότι η Εθνική οδός Κορίνθου- Πατρών εξυπηρετεί σήμερα περισσότερα από 25.000 οχήματα καθημερινώς, εκ των οποίων πολλά είναι βαρέα οχήματα, με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ο Κολοκοτρώνης.. έχασε το Μουσείο του!

Η κόντρα των Δήμων Μελιγαλά- Δωρίου και Νομαρχίας ήταν η αιτία για την εκδήλωση του Ανταμώματος των Πελοποννησίων να ταξιδεύει σε άλλους Νομούς του Μοριά, αλλά αυτή την φορά ο Γέρος του Μοριά χάνει την ευκαιρία να τιμηθεί με το σχεδιαζόμενο Μουσείο το οποίο αναβάλλεται σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Πελοποννησίων. Μπράβο στους τοπικούς άρχοντες που απώλεσαν μια ακόμα χρυσή ευκαιρία. Ιδού η ανακοίνωση:
'Το συμβούλιο του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» αποφάσισε με εισήγηση του προέδρου κ. Αναστασίου Καλαμπόκη την αναβολή κατασκευής του Mουσείου (200 τ.μ.) στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας (τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη) και του Eντευκτηρίου (100 τ.μ.)Eχει δοθεί ήδη εντολή στον μηχανικό και τους αρχιτέκτονες που είχαν αναλάβει την προμελέτη για το Μουσείο και το Εντευκτήριο να σταματήσουν τις εργασίες τους. Ακόμα περιμένουμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας να μας απαντήσει πότε θα κατασκευάσει τις τουαλέτες που έχει υποσχεθεί εδώ και δύο χρόνια επί της πλατείας όπουέχει στηθεί ο έφιππος ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και να μας γνωρίσει τον λόγο ακύρωσης του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει για το ποσό των 88.000 ευρώ περίπου. Επίσης αναμένουμε να τελειώσει η διένεξη μεταξύ των κ.κ. δημάρχων Δωρίου και Μελιγαλά για την διεκδίκηση σε ποιον από τους δύο δήμους ανήκει η πλατεία στο Ραμοβούνι γύρω από τον έφιππο ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έργο που έγινε από το Σύλλογο Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ», αξίας 190.000 ευρώ, τα δε αποκαλυπτήρια έγιναν από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Κάρολο Παπούλια στις 20 Νοεμβρίου 2007.'

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Συνεχίζεται με καυτά ζευγάρια το Κύπελλο Μεσσηνίας

Οι αγώνες της β΄ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο με την μάχη να φουντώνει καθώς αυτή την φορά στην διεκδίκηση θετικών αποτελεσμάτων ελπίζουν Κυπαρισσία και ο Π.Α.Ο. Καλο Νερού που αποτελούν το ζωντανό κομμάτι του αθλητισμού στην περιοχή μας.
Συγκεκριμένα στις δύο πρώτες φάσεις τα παιχνίδια γίνονται στην έδρα της μικρότερης (σε κατηγορία) ομάδας. Επίσης όταν και οι δύο ομάδες είναι της ίδιας κατηγορίας το ματς διεξάγεται στην έδρα αυτής που τερμάτισε χαμηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.
Αναλυτικά τα παιχνίδια της β΄ φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας έχουν ως εξής:
Χανδριναϊκός - Κυπαρισσία, ΑΕΚ Καλ. - Παναθηναϊκός Καλ., Αίας Καλ. ή Πύλος - Τέλλος Αγρας, Βέργα - Εθνικός Μελιγαλά, Ασπρόχωμα - Απόλλωνας, Πάμισος - Μεσσηνιακός, Χώρα - Μιλτιάδης, Ολυμπιακός Δ. - Ανδρούσα, Αιθαία - Σπερχογεία, Νίκη Πλάτης - Εράνη, Ολυμπιακός Καλ. - Πατίστα,Χατζή - Μεθώνη, Καλό Νερό - Αστέρας Μικρομάνης, Στενωσιά - ΑΕ Γαργαλιάνων, Ομόνοια - Φαραί, Δόξα - Πανιώνιος. Καλή επιτυχία..

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

6 Δήμοι στη Μεσσηνία- επιβεβαιώνεται η 'Σημαία'

Την συνένωση των 29 Δήμων και των 2 Κοινοτήτων της Μεσσηνίας σε 6 μεγάλους Δήμους, προτείνει το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ΚΕΔΚΕ. Επιεβεβαιώνεται ρεπορτάζ της εφημερίδας ' Σημαία' απο τον πεερασμένο Απρίλιο για το ίδιο θέμα όπου Δήμαρχοι και επιστήμονες κατέθεσαν ότι ήταν εφιτκή η δημιουργία 6 Δήμων στο Νομό. Συγκεκριμένα η πρόταση, που αναμένεται να καταθέσει η ΚΕΔΚΕ στην Κυβέρνηση εν όψει της σχεδιαζόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης, περιλαμβάνει τη συνένωση των Δήμων της Μεσσηνίας ως εξής:
Στο Δήμο Καλαμάτας, οι Δήμοι Καλαμάτας, Αβίας, Λεύκτρου, Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, Στο Δήμο Μεσσήνης, οι Δήμοι Μεσσήνης, Ανδρούσας, Αριστομένους, Ιθώμης, Πεταλιδίου, Βουφράδος και η Κοινότητα Τρικόρφου. Στο Δήμο Πύλου, οι Δήμοι Πύλου, Μεθώνης, Κορώνης, Αίπειας και Χιλιοχωρίων. Στο Δήμο Γαργαλιάνων, οι Δήμοι Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Νέστορος και Παπαφλέσσα. Στο Δήμο Κυπαρισσίας, οι Δήμοι Κυπαρισσίας, Αυλώνα, Αετού και η Κοινότητα Τριπύλας. Στο Δήμο Μελιγαλά, οι Δήμοι Μελιγαλά, Δωρίου, Ανδανίας, Οιχαλίας και Είρας.- Με μοναδικό θέμα την διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτάσεις για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων θα συνεδριάσει σήμερα στις 8 το βράδυ το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Εκτροχιάζουν το σιδηρόδρομο, ετοιμάζεται εξέγερση!

Η σταδιακή αφαίμαξη της Κυπαρισσίας από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας δυστυχώς δεν σταμάτησε με την απομάκρυνση 3 υπηρεσιών σε λιγότερο από 1 χρόνο με ότι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον του νέου Καποδιστριακού Δήμου, αφού η ένοχη σιωπή ακόμα και των Βουλευτών μας με εξαίρεση κάποιες ερωτήσεις επιτείνει την ανησυχία και την λαική αγανάκτηση στην περιοχή. Είχαμε προφητεύσει όταν αναφερθήκαμε στην πρόσφατη γιορτή των 100 χρόνων του Σιδηροδρόμου στην Κυπαρισσία ότι μακάρι να μην ήταν η τελευταία εκδήλωση – φέρετρο για το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς αλλά οι κινήσεις το αποδεικνύουν μετά την εξυγίανση και τις περικοπές δρομολογίων που προωθεί ο υπουργός Μεταφορών για να περιορίσει υποτίθεται τα ελλείμματα. Χρόνια όμως όλες οι Κυβερνήσεις γνώριζαν ότι τα ελλείμματα διογκώνοντας με την καυτή διαπίστωση των ίδιων των συνδικαλιστών ότι ο Ο.Σ.Ε. μετατράπηκε σε ‘κέντρο διαφθοράς και ακολασίας’ για τους ελάχιστους που λάμβαναν αποφάσεις.Αυτή την φορά εδώ που είναι το τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής μάθαμε- αφορά βέβαια και μέρος της Μεσσηνίας και Ηλείας- ότι διακόπηκε η μεταφορά δεμάτων και εμπορευματοκιβωτίων από το δίκτυο του Ο.Σ.Ε. μέχρι νεωτέρας, αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι ζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες να τεθεί ο Σ.Σ. σε καθεστώς εκκαθάρισης για τις οικονομικές του υποχρεώσεις μυρίζοντας έντονα λουκέτο αφού οι βάρδιες έχουν μειωθεί σε μία και πολλοί συρμοί σταματούν ως το Καλό Νερό! Εκτός όλων αυτών οι περίφημες διακοπές δρομολογίων θα αγγίξουν όλη την Πελοπόννησο με την αστεία δικαιολογία ότι δεν.. υπάρχουν επιβάτες! Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι επιβάτες υπάρχουν αλλά όχι δρομολόγια που τους εξυπηρετούν. Αυτή την φορά το θέμα αναμένεται σύντομα να τεθεί σε συνεδρίαση του οικείου Δ.Σ. Κυπαρισσίας για να δούμε αν τελικά επιστρέψουμε στην εποχή του… Μουτζούρη και του Τρικούπη που κοσμεί την είσοδο του σταθμού. Αλήθεια ο προαστιακός και οι υποσχέσεις του κ,. Αρώνη στην πρόσφατη εκδήλωση για αναβάθμιση του σιδηροδρόμου που πήγαν περίπατο και ποιοι θα φέρουν την ευθύνη για τον εκτροχιασμό του σιδηροδρόμου;Θυμίζω ότι μετά το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, την Δ.Ε.Η., το Αγρονομείο, ο ΟΣΕ είναι η 4η υπηρεσία κοινής ωφέλειας που θα απουσιάζει από την πόλη. Οι βουλευτές μας που μια φορά στα 4 χρόνια έρχονται για ψήφους τι έχουν να απολογηθούν για τα μαύρα χάλια της περιοχής;

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Άδεια τα Περιφερειακά Τ.Ε.Ι. απο τις βάσεις...

Εκτίναξη των βάσεων στα τμήματα παιδαγωγικής και προσχολικής εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 500 μόρια καταγράφουν οι φετινές βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Άνοδος παρατηρείται στις νομικές σχολές, στις σχολές μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στις σχολές ψυχολογίας και φιλολογίας. Όσον αφορά στις ιατρικές σχολές Αθήνα Θεσσαλονίκη και Πάτρα καταγράφουν οριακή άνοδο ενώ οι ιατρικές Θεσσαλίας Ιωαννίνων Κρήτης και Θράκης μικρές πτώσεις. Πτωτικές τάσεις καταγράφονται στις οικονομικές σχολές καθώς και στις σχολές πληροφορικής.
Στις σχολές θετικών επιστημών (φυσικομαθηματικά) παρατηρείται κατά κύριο λόγο πτωτική τάση έως και πάνω από μισή μονάδα. Οι στρατιωτικές σχολές, οι σχολές πυροσβεστικής και αστυνομίας ακολουθούν τη πορεία των βάσεων ανάλογα με τη κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι υποψήφιοι.
Έτσι αλλού παρατηρούνται αυξητικές τάσεις και αλλού πτωτικές. Σε ό,τι αφορά τα ΤΕΙ παρατηρείται άνοδος των βάσεων σε σχολές υψηλής ζήτησης στα κεντρικά ΤΕΙ και πτωτικές τάσεις που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τη μονάδα κυρίως στα περιφερειακά ιδρύματα.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν υποδειγματικά και με τρόπο τέτοιο που θωράκισαν την αξιοπιστία του θεσμού, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη τους επιτυχόντες και σε όσους δεν τα κατάφεραν τους κάλεσε να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους. Για όσους επέλεξαν να μπουν στην αγορά εργασίας τόνισε ότι το υπουργείο και η πολιτεία κάνει πράγματα και γι΄αυτούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr/) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων. Επίσης μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564).

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Το Δώριο τιμά τους σύγχρονους Ιντιάνα Τζόουνς...

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Σουηδού αρχαιολόγου Ματίας-Νάταν Βαλμίν διοργανώνουν το Σάββατο 30 Αυγούστου στον αρχαιολογικό χώρο της Μάλθης η Νομαρχία Μεσσηνίας και ο Δήμος Δωρίου.
Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί με χαιρετισμούς και ομιλία της διευθύντριας της ΛΗ΄Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξένιας Αραπογιάννη. Θα ακολουθήσουν αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχαιολόγου, την οποία φιλοτέχνησε η γλύπτρια Ελισάβετ Βάλβη και θα κατατεθούν στέφανοι.Ποίημα θα απαγγείλει ο λογοτέχνης, ποιητής και λαογράφος Ευστάθιος Κακούτης, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθούν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Σουηδίας.Στις 12.30, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Δωρίου το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Δωρίου θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς, θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό όπου θα παρουσιαστεί το ανασκαφικό έργο του Βαλμίν και θα παρατεθεί δεξίωση από τη Νομαρχία.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ: Τραυμάτισε θανάσιμα τη γυναίκα του και μετά αυτοκτόνησε!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ την κοινωνία της Βανάδας η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε σε διαμέρισμα των βορείων προαστίων κοντά στην περιοχή Χαλανδρίου στην Αθήνα απο ένα ζευγάρι πυο ήταν σε διάσταση τα τελευταία χρόνια με θύμα την σύζυγο και τον ίδιο τον δράστη!Σύμφωνα με πηγές και απο το συγγενικό περιβάλλον το τραγικό περιστατικό συνέβη χθές αργά το βράδυ όταν ο 38χρονος Ν.Λ. του Γ. που κατάγεται απο την περιοχή Βανάδα Αυλώνος και κατοικεί στην Αθήνα τον τελευταίο καιρό συζούσε με μια νεαρή γυναίκα και με την νόμιμη συζυγό του ήταν σε διάσταση με έντονες λογομαχίες για την σχέση τους. Ο 38χρονος όταν βρέθηκε στο σπίι της γυναίκας του λογομάχησαν έντονα με αποτέλεσμα να φθάσει η κατάσταση σε οριακό επίπεδο και να της καταφέρει ανεπανόρθωτα χτυπήματα με αποτέλεσμα η συζυγός του να αφήσει την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα. Ο δράστης όταν αντιλήφθηκε πάνω στην μοιραία στιγμή το συμβάν επιχείρησε και τελικά κατόρθωσε να αυτοκτονήσει βάφοντας με αίμα μια ιστορία που συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Συγγενείς του 38χρονου πληροφορήθηκαν το περιστατικό που αμέσως διαδόθηκε σε όλο τον Δήμο ενώ οι οικειου του το πληροφορήθηκαν λίγες ώρες αργοτερα ξεσπώντας σε λυγμούς, καθώς ο δράστης είχε δεσμούς με την περιοχή και σε επικοινωνία που είχαμε με κοντινό του πρόσωπο μας ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να πιστέψουν την ατυχή κατάληξη αυτήης της υπόθεσης παρά τα προβλήματα που είχαν στην σχέση του το ζευγάρι. Μάλιστα ο πατέρας του 40χρονου ήταν απαρηγόρητος για το τραγικό συμβάν και δεν αποκλείεται η συνοδεία προς την τελευταία του κατοικία του δράστη να γίνει στο χωριό. Το συμβάν όπως αποτυπώθηκε στο αστυνομικό δελτίο αναφέρει ότι 'Νεκροί με τραύματα από πυροβόλο όπλο βρέθηκαν λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ ένας άνδρας 38 ετών και η σύντροφός, του 42 ετών, μέσα στο διαμέρισμά τους στην οδό Κλεισθένους 167Α, στο Γέρακα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, το ζευγάρι είχε ένα σοβαρό καυγά για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πάνω στον οποίο ο άνδρας πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και σκότωσε τη γυναίκα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο. Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.'

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2008

Χωλαίνει η Ιόνια Οδός με διαμαρτυρίες..

ΚΟΡΥΦΩΝΟΥΝ την αντίδραση τους στη βορειοδυτική χάραξη της Ιονίας Οδού οι φορείς της περιοχής της Ηλείας στα όρια με την Μεσσηνία. Ειδικότερα σύμφωνα με τις εξελίξεις όπως τις εκφράζουν τα μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, εστιάζονται όπως ισχυρίζονται στις καταστρεπτικές συνέπειες που θα έχει ο αυτοκινητόδρομος για το οικοσύστημα του Καϊάφα.Εάν ο δρόμος που θα συνδέει τον Πύργο με την Τσακώνα περάσει από την πυρόπληκτη περιοχή, θα προκαλέσει τεραστία καταστροφή στο δασός που προστατεύεται από τη συνθήκη Νατουρα 2000."Δεν είμαστε αντίθετοι με το έργο, ζητάμε την ανατολική χάραξη από την οποία θα υπάρξουν λιγότερες επιπτώσεις", δήλωσε ο Κώστας Αγραπιδάς, πρόεδρος του συλλόγου περιβαλλοντικής προστασίας της Ζαχάρως.Όσον αφορά στην υπογειοποίηση 800 μέτρων, ο κύριος Αγραπιδάς τόνισε ότι δεν είναι εφικτή, αφού η λίμνη επικοινωνεί υπογείως με τη θάλασσα. Οι εργασίες της κατασκευής έχουν προσωρινά ανασταλεί μετά από δυο αιτήσεις ακύρωσης που κατέθεσαν ιδιώτες στο ΣτΕ. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Ιανουάριο του 2009. Μάλλον μέχρι να γίνει ο δρόμος θα τον απολαύσουν οι επόμενες γενιές ελπίζοντας ότι δεν θα μας αναθεματίζουν...

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Γιορτή μελιτζάνας στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Το Σάββατο 23/08/08 διοργανώνεται στο Λεωνίδιο η 11η Γιορτή ΤσακώνικηςΜελιτζάνας Λεωνιδίου.Με την γιορτή αναδεικνύεται ο μόχθος των κατοίκων του Λεωνιδίου καιπροβάλλονται τα άριστα γεωργικά προιόντα της περιοχής και ειδικότερα ηγλυκιά Τσακώνικη Μελιτζάνα Λεωνιδίου που έχει χαρακτηρισθεί από την Ε.Ε προιόν Προστατευομένης Ονομασίας Προελεύσεως.
Η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων επιστεγάζεται με την αυθόρμητηπροσέλευση των χιλιάδων επισκεπτών. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικούς παραδοσιακού χορούς από τοχορευτικό Όμιλο Λεωνιδίου υπό την επιμέλεια της κ. Αναστασίας Πόταγα, με πρώτο χορό τον Τσακώνικο, προσφορά εδεσμάτων και διαγωνισμό φαγητού με βάσητην Τσακώνικη μελιτζάνα από ειδικούς Γευσιγνώστες (θα δοθούν έπαθλα).Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με λαϊκή συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου(που έχει και την διεύθυνση του προγράμματος).Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Κωνσταντίνα, Ηλίας Μακρής και ο ΧρήστοςΝικολόπουλος- μαζί τους η Μαρία Παπαλεοντίου και ο Γιώργος Αιγιώτης . Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια για να χορέψουμε όλοι μαζί.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Στα όριά του το Κυκλοφοριακό της πόλης...

Ένα από τα σοβαρότερα, προβλήματα της καθημερινότητας στην Κυπαρισσία είναι το Κυκλοφοριακό σύμφωνα με τους φίλους μας στο Trifylianews.blogspot.com συνοψίζοντας ότι
'Όλοι όσοι κατοικούμε σε αυτή την πόλη το βλέπουμε και το βιώνουμε σε καθημερινή βάση. Μαζί με εμάς βέβαια το αισθάνονται στο πετσί τους επισκέπτες και περαστικοί. Οι δρόμοι της Κυπαρισσίας, αν και σε σύγκριση με άλλες πόλεις είναι μεγαλύτεροι σε πλάτος, καθημερινά «πήζουν» από οχήματα. Τα «μποτιλιαρίσματα» είναι συνήθη φαινόμενα και ο εκνευρισμός οδηγών άλλα και πεζών μεγάλος. Στην ημερήσια διάταξη, εξ’ αυτών, είναι η ένταση, τα «μπινελίκια» και οι διαπληκτισμοί… Πέφτουν και κάτι ψιλοστούκες των οχημάτων με μικρές, ευτυχώς, ζημιές… Ιδιαίτερα τις μέρες που διανύουμε τα φαινόμενα «ζούγκλας»(!!!) στους δρόμους της πόλης αυξάνουν διαρκώς… Και όλα αυτά προσβάλλουν και πικραίνουν την πόλη…Δυστυχώς, λύση, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα και γι΄αυτό ακέραια την ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή…Τι έγινε με εκείνη την περιβόητη μελέτη που ανατέθηκε, όπως ανατέθηκε εδώ και 14-15 μήνες;;;Τι έχει γίνει με εκείνη την Επιτροπή που φτιάχτηκε;;;…Θα συζητηθούν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις;;;...Γιατί, αυτή η χαοτική κατάσταση του κυκλοφοριακού δεν πρέπει να συνεχιστεί!Επιτέλους, στην Κυπαρισσία, οι τοπικοί Άρχοντες, ας ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα της καθημερινότητας και ας αφήσουν τα φανταχτερά και φανταστικά σχέδια και οράματα (που θυμίζουν όνειρα θερινής νυκτός), τις μεγαλοστομίες και αερολογίες - μπουρδολογίες...Ας παρκάρουν το καλάμι, ας βγάλουν τις παρωπίδες, ας ακούσουν τους πολίτες, μπας και κάποια στιγμή ξυπνήσουν από το λήθαργο της εξουσίας και ας "κόψουν το σβέρκο τους" να βρουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας!!!'

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Διάνα στους Γαργαλιάνους με 190 δενδρύλλια χασίς..

ΔΙΑΝΑ πέτυχαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά απο παρακολούθηση χασισοφυτείας σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γαργαλιάνων η οποία φαινόταν 'ορφανή' αλλά τα φυτά ήταν σε πλήρη ανάπτυξη. Ετσι σήμερα στις 6.45 το πρωί συνέλαβαν την ώρα που πήγαινε για πότισμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα 30χρονο αλλοδαπό υπήκοο ο οποίος λίγη ώρα αργότερα αποκάλυψε τον 52 χρονο συνεργό του. Οι δύο δράστες ειναι κάτοικοι του Δήμου Γαργαλιάνων και οι αστυνομικοί βρήκαν στην αγροτική περιοχή 190 δενδρύλλια μήκους 2-3 μέτρα σε πλήρη ανάπτυξη. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα μετά την σε βάρος του δικογραφία ενώ προανάκριση διεξάγει σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης το αρμόδιο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Η φυτεία σημειωτέον έγινε αντιληπτή απο το ελικόπτερο της Αστυνομίας εδώ και λίγες ημέρες. Θυμίζουμε ότι οι επιτυχίες της αστυνομίας στην περιοχή φέτος ήταν αρκετές και δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες αποκαλύψεις..

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Αδικίες στις εκτιμήσεις καρπουζιού λένε οι παραγωγοί!

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν καρπουζοπαραγωγοί από τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιοχή, στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη Γιώργο Ψυχογιό με τον οποίο συναντήθηκαν χθες.Αιτία των διαμαρτυριών, οι εκτιμήσεις που έγιναν από γεωπόνους της υπηρεσίας για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες την άνοιξη από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα. Όπως επισήμαναν στον κ. Ψυχογιό οι παραγωγοί και οι συνεταιριστές Βαγγέλης Γιαννόπουλος από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και Αντώνης Γεωργουλής από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κυπαρισσίας, έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αδικίες στις εκτιμήσεις που έχουν γίνει και οι οποίες έφτασαν στους δήμους στην αρχή της εβδομάδας: Σε περιοχές που κυρίως χτυπήθηκαν από το χαλάζι υπάρχουν εκτιμήσεις που διαφέρουν από κτήμα σε κτήμα και φτάνουν από 0% ως το 100%.Δεν είναι δυνατόν όταν περνά χαλάζι σε μια περιοχή η μια καλλιέργεια να έχει υποστεί ζημιά 70-80-100% και η άλλη πιο δίπλα 15- 25%, σημείωσαν.Υπογράμμισαν πως έχουν γίνει αδικίες και ζήτησαν να γίνουν επανεκτιμήσεις - όπως επίσης οι εκτιμήσεις να γίνονται από έμπειρους γεωπόνους.
Ο κ. Ψυχογιός είπε ότι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή και έκαναν τις εκτιμήσεις τους, ενώ σχετικά με το τι έχει καταγραφεί σε κάθε παραγωγό, τόνισε ότι αυτή ήταν η εκτίμηση του γεωπόνου που είδε από κοντά τις καλλιέργειες. Υπογράμμισε δε ότι το χαλάζι πολλές φορές είναι καθαρά τοπικού χαρακτήρα φαινόμενο, και πολλές φορές μπορεί ακόμη και διπλανές καλλιέργειες να έχουν διαφοροποιήσεις ως προς τις ζημιές.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Μεγάλη επιτυχία εξάρθρωσης λαθρεμπορίου...

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής κατήγαγαν νωρίς προχθες το πρωί οι συναρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κι Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα, προ 20μέρου περίπου στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δόθηκε η πληροφορία από συνεργαζόμενη αλλοδαπή Υπηρεσία σύμφωνα με την οποία το πλοίο «SVETLANA», σημαίας Παναμά, επρόκειτο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, προερχόμενο από Αίγυπτο, να εκφορτώσει στις Ν.Δ. ακτές Πελοποννήσου, από Κυπαρισσία έως Καλαμάτα, σημαντική ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση σε χώρες της Ε.Ε.Στη συνέχεια από την ΕΥΠ ενημερώθηκαν η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να οργανώσουν επιχείρηση εντοπισμού του εν λόγω πλοίου. Αφού πραγματοποιήθηκαν οι απαιτούμενες έρευνες και συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία οι παραπάνω Υπηρεσίες ενημέρωσαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και άρχισε συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του πλοίου.Ο εντοπισμός και η επιχείρηση που στήθηκε
Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προχθες εντοπίστηκε το πλοίο από πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή μεταξύ της νήσου Βενέτικο και των ακτών της Μεσσηνίας, ενώ στην παραλία Ριζόμυλος εντοπίστηκαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα, καθ’ όσον οι πινακίδες τους αντιστοιχούσαν σε άλλα αυτοκίνητα.Το εν λόγω πλοίο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση από τα σκάφη του Λ.Σ. και διαπιστώθηκε ότι το προσέγγισε μικρότερο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο φόρτωσε ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα στις ακτές.Τότε πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από ξηρά και θάλασσα με αποτέλεσμα σε ερημική τοποθεσία της ανωτέρω ακτής να συλληφθούν δύο άτομα, τα οποία ξεφόρτωναν λαθραία τσιγάρα από το ταχύπλοο στην ακτή, καθώς και να κατασχεθούν τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε γεμάτο με λαθραία τσιγάρα και το άλλο είχε ποσότητα 500 λίτρων βενζίνη, προφανώς για τον εφοδιασμό του ταχύπλοου σκάφους.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Φεύγει ο 'Κολοκοτρώνης' για Ηλεία και Αχαία το 2009

Στον Κακόβατο Ζαχάρως θα πραγματοποιηθεί τελικά, το Σάββατο 16 Αυγούστου, το 2ο αντάμωμα των απανταχού Πελοποννησίων και το 1ο αντάμωμα των απανταχού νέων Πελοποννησίων, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης «Ο Κολοκοτρώνης» και το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού. Η αιφνίδια απόφαση του περίφημου Συλλόγου των Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, πέντε μόλις μέρες πριν την πραγματοποίηση του ¨Ανταμώματος των Πελοποννησίων¨ στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας, τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη προκάλεσε πολιτικούς τριγμούς καθώς στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο κ. Καλαμπόκης αναφέρθηκε στην γιορτή μετά την απροθυμία μεταξύ των Δήμων Μελιγαλά και Δωρίου για τα διοικητικά όρια της τοποθεσίας Ραμοβούνι, γενέτειρα του Θεόδωρου Κολοκοντρώνη. Χωρίς ενημέρωση ισχυρίζονται ότι έμειναν για την εκδήλωση τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Σύλλογος της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το ¨Αντάμωμα¨, που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 16 Αυγούστου στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας μπροστά από τον ανδριάντα του έφιππου Κολοκοτρώνη, να γίνει... στην Ηλεία!!! που ειδοποιήθηκαν την τελευταία στιγμή.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

Η ταλαντούχα Κάρμεν Ρουγγέρη μιλά στο 936!

ΜΑΓΕΨΕ το κοινό της Κυπαρισσίας με την παράσταση 'Ρομπέν των Δασών' ο θίασος της Κάρμεν Ρουγγέρη με εκατοντάδες θεατές παιδιά αλλά και μεγάλους που απόλαυσαν στο λιμάνι της πόλης την παράσταση. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο Πολιτιστικό καλοκαίρι.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις της η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Κάρμεν Ρουγγέρη μας αποκάλυψε ότι 'του χρόνου θα ανεβάσουμε καλώς εχόντων των πραγμάτων και με την βοήθεια του Θεού την Χιονάτη με τους 7 ψηλούς νάνους' ενώ δήλωσε γοητευμένη που ήρθε για 2η χρονιά στην Κυπαρισσία που εκτιμά ιδιαίτερα και δεν παραλείπει να μας αναφέρει σε σειρές της. Μας εξήγησε ότι χρειάζεται το παραμύθι στην ζωή μας και σε ερώτηση για την συνεργασία της με νέους ηθοποιούς μας τόνισε ότι πιστεύει στην αύρα τους και τα θετικά μηνύματα που αποπνέουν. Παράλληλα μας αποκάλυψε για την νέα της τηλεοπτική σειρά όπου ερμηνεύει μια αριστοκράτισσα με απόψεις και θα προβληθεί απο το ερχόμενο φθινόπωρο στον ΑΝΤ1. Μας υποσχέθηκε ότι θα τιμά με την παρουσία της την περιοχή και μας απέδειξε με το χαμόγελό της την απύθμενη αγάπη της για τα παιδιά...

Φορτσάρει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας

ΜΕ θετικά μηνύματα ξεκίνησε η προετοιμασία του Α.Ο.Κυπαρισσίας στο γήπεδο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός παρουσία του Προέδρου της Ομάδας, του Δ.Σ. και φιλάθλων της Τριφυλιακής πόλης. Οι παίκτες και ο Προπονητής κ. Νίκος Μπάιμπος έδωσαν την υπόσχεση για να δώσουν φέτος στο Πρωτάθλημα της Α τοπικής τον καλύτερο εαυτό τους ενώ ο έμπειρος Προπονητής ανακοίνωσε ότι υπάρχουν στόχοι για την κατάκτηση μιας ανάλογης με πέρσι πορείας, ενώ σε ερώτησή μας για τις μεταγραφές υποστήριξε ότι θα ολοκληρωθούν τέλος Αυγούστου χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Μπάμπης Κακούτης μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ομάδας θα παραμείνει στο τιμόνι της Ομάδας ενώ στα πλάνα της ομάδας βρίσκεται τόσο ο πρωταγωνισιτκός ρόλος του Α.Ο.Κ. στο Πρωτάθλημα αλλά και η δημιουργία Γραφείων με την παράλληλη λειτουργία Λέσχης για τους φιλάθλους καθώς ο Σύλλογος έχει αγκαλιαστεί απο τον φίλαθλο κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Ευοίωνα όμως ήταν τα μηνύματα και απο τον Πρόεδρο του Ηρακλή Κυπαρισσίας κ. Γιάννη Ζωγόπουλο μετά την συνεργασία των 2 ομάδων ο οποίος μιλώντας στο kyparissianews.gr αποκλειστικά τόνισε ότι 'είμαστε στην ίδια πόλη και με τον ίδιο στόχο για τον Αθλητισμό οποότε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά με την συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και των 2 Ομάδων' αποδεικνύοντας ότι η περιοχή μας είναι ενωμένη σε κάθε βήμα της. Καλή συνέχεια και για τις μεταγραφές θα περιμένουμε την ανακοίνωση 3 ονομάτων το επόμενο διάστημα!

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

ΜΑΝΔΥΑΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΣΑΣ!


Αυτή η κοροϊδία –για να μην πούμε απάτη– με το «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας (και όχι μόνο) θα πρέπει να σταματήσει. Γιατί το μόνο που προσφέρει είναι η συγκάλυψη. Ο έλεγχος είναι τυπικός. Απλώς εξετάζεται αν έχουν γραφτεί τα στοιχεία στη σωστή στήλη! Η ουσία ούτε καν ψάχνεται. Δεν είναι δυνατόν π.χ. να μην αναγράφεται η αντικειμενική αξία των ακινήτων που δηλώνουν.
Είναι εντυπωσιακό, αν δεν είναι πρωτοφανές, να εμφανίζονται μεγαλόσχημοι υπουργοί να αγοράζουν ακίνητα. Παλιά, πριν από το 1967, μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες πέθαιναν στην ψάθα, όπως ο Γεώργιος Παπανδρέου, που άφησε κάπου 50.000 δρχ. για να πληρώσουν τον μπακάλη και τον κρεοπώλη της γειτονιάς του...Δεν είναι δυνατόν να μη γίνεται διασταύρωση της αξίας π.χ. ενός σκάφους με τις τιμές της αγοράς.Και πάνω απ' όλα, δεν μπορεί να μη συσχετίζεται το φετινό «πόθεν έσχες» ενός υπουργού, ενός βουλευτή, ενός γενικού γραμματέα με τα προηγούμενα «πόθεν έσχες». Π.χ. ένας που είχε εκλεγεί το 1974 και το 1981, τι είχε τότε και τι έχει σήμερα.Όπως επίσης, από τη στιγμή που παντρεύτηκε τι περιουσία είχε η γυναίκα του και τι έσοδα από τη δουλειά της, και τι έχει σήμερα.Και βέβαια θα πρέπει να απαγορευτεί διά ροπάλου να έχουν πολιτικοί off-shore εταιρείες, που είναι το μέσον της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων, που, για να τα κρύβουν, προφανώς τα απέκτησαν παράνομα.Μόνον έτσι θα μπορούν οι πολίτες που ψηφίζουν να βγάζουν ασφαλή συμπεράσματα για τους πολιτικούς και τους εκλεγόμενους στον τόπο τους.Τόσα χρόνια, από το 1964, που καθιέρωσε το «πόθεν έσχες» ο Γεώργιος Παπανδρέου για την προστασία της εντιμότητας του πολιτικού κόσμου, ποτέ, ούτε για δείγμα, δεν βρέθηκε, δεν ακούστηκε ότι κάποιο «πόθεν έσχες» ήταν ψεύτικο, κάλπικο, και ότι ο πολιτικός που το υπέβαλε είχε τεράστια περιουσία, που δεν τη δήλωνε.Δηλαδή όλοι ήταν και είναι έντιμοι; Και τότε όλα αυτά που ακούγονται και ο τρόπος ζωής αρκετών που τα επιβεβαιώνει είναι άθλιες κατηγορίες; Και ο κ. Χριστοφοράκος, ο κ. Μαυρίδης, ο κ. Σίκατσεκ, έτσι το «πέταξαν» ότι από τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς έφυγαν πάνω από 100.000.000 ευρώ σε πολιτικούς;Και το πιστεύει άνθρωπος;Τελικά τι χρειάζονται αυτές οι δηλώσεις «πόθεν έσχες»;
Προς τι η ταλαιπωρία, αφού η χρόνια τώρα κατάθεσή τους ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, αντίθετα είχαν το... πιστοποιητικό που βούλωνε το στόμα αυτών που αμφισβητούσαν την εντιμότητά τους...Αν δεν υπάρξει τροποποίηση και ειδικός φορέας –όχι η Βουλή, αλλά π.χ. το Ελεγκτικό Συνέδριο, ή κάποια άλλη απ' αυτές τις περιβόητες Ανεξάρτητες Αρχές, για τον ρόλο των οποίων εμείς διαφωνούμε, γιατί τελικά αυτές τίποτα δεν πρόσφεραν, απλώς βολεύθηκαν κάποιοι και έγιναν εξουσία, παρότι δεν έχουν λαϊκή εξουσιοδότηση– τότε είναι καλύτερα να καταργηθεί, για να μην κοροϊδευόμαστε.
Τους τρέφουν οι... γυναίκες τους. Είναι πρωτόγνωρο για τους πολιτικούς μας να διαπιστώνεται από το «πόθεν έσχες» πολλών επωνύμων και μάλιστα κορυφαίων υπουργών ότι οι γυναίκες τους βγάζουν πολύ περισσότερα απ' αυτούς! Δηλαδή όχι μόνο δουλεύουν για να... θρέψουν τα παιδιά τους, όπως είπε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης, αλλά ταΐζουν και τους ίδιους.Και άντε να πείσουν τους πολίτες ότι δεν αυξήθηκαν οι δουλειές των συζύγων εξαιτίας της θέσης που κατέχουν οι ίδιοι και που έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται έμμεσα πελατεία στις κυρίες τους...Και αν δεν είναι έτσι, τότε ας δώσουν οι εν λόγω υπουργοί στη δημοσιότητα τις φορολογικές τους δηλώσεις με τα χρήματα που κέρδιζαν οι γυναίκες τους όταν δεν ήταν υπουργοί ή βουλευτές. Αρθρο απο το 'Παρόν της Κυριακής'

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Σαββατοκύριακο με πολιτισμό στην Μεσσηνία!

->ΜΕΓΑΛΗ Γιορτή Μπάμιας στο Δ.Δ. Αρμενιών απο τον Σύλλογο των απανταχού Αρμεναίων και τον Δήμο Κυπαρισσίας στην κεντρική πλατεία του χωριού με την παραδοσιακή συνταγή βασισμένη με αγνό ελαιόλαδο και τομάτα αλλά και φρέσκα μυρωδικά για τους λάτρεις της γαστρονομίας...
->«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» του Αλέκου Σακελλάριου από το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου, στις 10.00 μ.μ. στο Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας.
Θέατρο σκιών με Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θανάση Σπυρόπουλο, στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αετού.
Θερινό σινεμά: Το «Mamma Mia» της Φιλίντα Λόιντ, στις 9.30 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο Φιλιατρών. ΣυναυλίαΣυναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τον Θοδωρή Ξυδιά στις 9.30 μ.μ. στο Πάρκο Γαργαλιάνων.
***«Όνειρο ζω!». Έντεχνο και ελληνικό ροκ από το συγκρότημα «ΙΧΩΡ», στο Πάρκο ΟΣΕ Καλαμάτας.ΕκδήλωσηΒραδιά αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας στις 9.30 μ.μ. στον Δημοτικό Σχολείο Τραγάνας.
***«Τόποι, πόροι και μορφές τουρισμού στη Μάνη. Ευκαιρίες και απειλές για μια άλλου τύπου ανάπτυξη». Ομιλήτρια η Ειρήνη Κλαμπατσέα, αρχιτέκτων – μηχανικός – χωροτάκτης, λέκτορας του ΕΜΠ. Στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης.
***Συνεχίζονται στην πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης τα «Ιθωμαία 2008». Στις 9.15 μ.μ.: «Ελληνικό Τοπίο - Ελληνικό Μνημείο. Οι δύο όψεις μιας ταυτότητας». Ομιλία της δημοσιογράφου Ε. Παπαδοπούλου. «Η πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά της Αρχαίας Μεσσήνης. Τα μυστικά της Ανδανίας (Χώρος – Χρόνος – Φαινόμενα)». Ομιλία του καθηγητή Ι. Λύρα.ΝτοκιμαντέρΦεστιβάλ Μανιάτικου Ντοκιμαντέρ, στο θέατρο Μάνης Κώστας Καζάκος (3ο χλμ Πλάτσα – Μηλέα). Απόψε: «Πύργοι της Μάνης».ΧορόςΞεκινά απόψε στις 9.30 στο Πάρκο Μεσσήνης το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που θα διαρκέσει μέχρι και Κυριακή.Έκθεση«Ο μεγάλος ύπνος» στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο). Τρίτη, Πέμπτη 3.00 - 9.00, Τετάρτη, Παρασκευή 9.00 - 2.00, Σάββατο 9.00 - 3.00. Έως 26 Σεπτεμβρίου.
***Έκθεση λαϊκής τέχνης, ζωγραφικής και αγροτικών προϊόντων στα Φιλιατρά, στο χώρο της Ένωσης Γυναικών. Ώρες: 10.00 - 1.00 και 7.00 - 9.00. Έως 15 Αυγούστου.***Έκθεση βιβλίου στο Κοπανάκι. Έως 24 Αυγούστου.***«Ελλαδογραφία» σε κείμενα Γιώργου Τσαγκάρη από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Γιώργου Τσαγκάρη.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

«Ένας κόσμος ένα όνειρο» ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε... υπομονετικά εδώ και τέσσερα χρόνια έφτασε! Η τελετή έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, ολοκληρώθηκε. . Η φαντασμαγορική γιορτή των Κινέζων κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον...Αναλυτικά οι καταπλητικές στιγμές που ζήσαμε λεπτό προς λεπτό...Στη «φωλιά του πουλιού» παρέλασαν 204 αποστολές χωρών, με την ελληνική (που αποτελείται από 156 αθλητές) να κάνει, ως είθισται, πρώτη την εμφάνισή της με σημαιοφόρο τον πρωταθλητή του τζούντο, Ηλία Ηλιάδη. Τη σημαία της Κίνας, που ως διοργανώτρια παρέλασε τελευταία, κρατούσε ο σέντερ (ύψους 2,29μ.) των Χιούστον Ρόκετς, Γιάο Μινγκ. Η τελετή είχε διάρκειας τριών και πλέον ωρών κα κορυφωθηκε με την είσοδο της ολυμπιακής φλόγας στο στάδιο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η τελετή έναρξης χωρίστηκε σε δύο μέρη: Το πρώτο ήταν το καθαρά καλλιτεχνικό και το δεύτερο περιελάμβανε την παρέλαση των αθλητών, την κήρυξη των Αγώνων από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της διοργανώτριας χώρας, την ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου, τη μουσική του οποίου έχει γράψει ο Σπύρος Σαμάρας και τους στίχους ο Κωστής Παλαμάς.
Η συνέχεια δόθηκε με την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, η ολοκλήρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και το άναμμα του βωμού, η συμβολική απελευθέρωση τριών περιστεριών, εκφώνηση του Ολυμπιακού όρκου για τους αθλητές και του αντίστοιχου για τους κριτές και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της διοργανώτριας χώρας.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Φιλιατρινό φράγμα

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, το Νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκου και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε την δημοπράτηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» μέσω του Προγράμματος ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» , το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 70,87% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης(ΕΓΤΠΑΑ).
Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται στο πόσο των 35.300.000,00€
Το έργο αφορά την κατασκευή φράγματος στη λεκάνη Φιλιατρινού του Δήμου Φιλιατρών, σε στένωση του ρέματος Φιλιατρινού που απέχει από την πόλη των Φιλιατρών σε ευθεία γραμμή 5χλμ. περίπου, προς τα Ανατολικά - Νοτιοανατολικά.
Αναλυτικότερα θα κατασκευασθούν :
Το Φράγμα και ο αντίστοιχος ταμιευτήρας. Το φράγμα προβλέπεται από σκληρό επίχωμα, έχει ύψος από το φυσικό έδαφος 45 μέτρα, υψόμετρο στέψης +215,20, πλάτος στέψης 7,00 μέτρα και μήκος στέψης 246 μέτρα. Ο συνολικός όγκος φράγματος είναι περίπου 370.000 μ3 και ο ωφέλιμος όγκος του ταμιευτήρα του φράγματος είναι 7.810.000 κυβικά μέτρα ύδατος. Ο Αγωγός Μεταφοράς του ύδατός στην κατανάλωση που αρχίζει από την περιοχή του φράγματος και περατούται στις θέσεις απόληψης του ύδατος για την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής Φιλιατρών. Νέα οδός αποκατάστασης της κυκλοφορίας Φιλιατρά - Χριστιανούπολη, καθόσον η υφιστάμενη οδός κατακλύζεται από τα νερά του ταμιευτήρα. Η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για τις 7-10-2008 με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Το έργο θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και στην παραγωγή νέων ποιοτικών επώνυμων προϊόντων, αφού θα αρδευθούν 25.000 στρέμματα στην περιοχή του Δήμου Φιλιατρών.
Ο Υπουργός κ. Αλ. Κοντός δήλωσε ότι: «Το φράγμα του Φιλιατρινού που προκηρύσσουμε σήμερα, αποτελεί έργο πνοής για την αγροτική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φιλιατρών και του Τριφυλλιακού κάμπου. Θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής ανταγωνιστικών προϊόντων, θα μειώσει το κόστος παραγωγής και θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι υδάτινοι πόροι της περιοχής, μία περιοχή που πρωτοπορεί σε παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, μια περιοχή με εξαιρετικές προοπτικές για την αγροτική ανάπτυξη. Ευχαριστούμε την Ν. Α. Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την σύνταξη και την αρτιότητα της μελέτης, ευχαριστούμε το Νομάρχη και Πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρη Δράκο για την καλή συνεργασία που έχουμε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι την επίβλεψη της κατασκευής του έργου αναλαμβάνει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν. Α. Μεσσηνίας, η οποία θεωρούμε ότι θα φέρει με τον καλύτερο τρόπο το έργο εις πέρας».
Ο Νομάρχης Μεσσηνία και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος δήλωσε μεταξύ άλλων: Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι, διότι ένα έργο που αποτελούσε όραμα επί πολλές δεκαετίες, γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλ. Κοντό για την ταχεία προώθηση του μεγάλου αυτού ζητήματος μέσα από τους πόρους του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Τον ευχαριστούμε, ακόμα, για την εμπιστοσύνη του προς την Ν. Α. Μεσσηνίας και το επιστημονικό της επιτελείο για την ανάληψη της ευθύνης της επίβλεψης του μεγάλου αυτού έργου, καθώς επίσης και τη συμμετοχή της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στη διαδικασία της δημοπρασίας. Το έργο αυτό θα δώσει λύσεις στο μεγάλο αρδευτικό πρόβλημα του Δήμου Φιλιατρών και του Τριφυλιακού κάμπου. Μιας περιοχής που πρωτοπορεί σε τεχνολογία, καλλιεργητικές επιλογές, παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Μιας περιοχής που της αξίζει καλύτερο μέλλον και που με τέτοια έργα σίγουρα θα το κατακτήσει. Τέλος, ευχαριστούμε τον Υπουργό για τη γενικότερη υποστήριξη στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής και για την συνεργασία που έχουμε για θέματα της αγροτικής ανάπτυξης και της αγροτικής οικονομίας».

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Δήμο Ανδανίας

ΣΕ εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά η οποια ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι κοντά σε δασικη έκταση περίπου στη μια όπου σύμφωνα με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις ξέσπασε πολύ κοντά στο Διαβολίτσι . Πιο αναλυτικά η μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται σε δασική και γεωργική έκταση στο δήμο Ανδανίας στη Μεσσηνία, στη θέση Παζαράκι. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επί τόπου βρίσκονται και 15 πυροσβέστες. Παράλληλα εκτιμάται ότι η φωτιά αργά το βράδυ θα τεθεί υπο έλεγχο καθώς στην περιοχή βρέθηκε απο νωρίς εκτός απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας κ. Ηλιόπουλος ο οποίος να συντονίσει τις ενέργειες των φορέων και της Αστυνομίας. Ελπίζουμε να μην έχουμε παρόμοια συμβάντα ενώ σε επιτήρηση βρίσκονται αρκετές περιοχές απο εθελοντικές ομάδες των Δήμων και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Κάδοι και ηχορύπανση απασχολούν το Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΕΔΩ τα προβλήματα παραμένουν σοβαρά και το Δ.Σ. Κυπαρισσίας ασχολείται με τα.. σαμαράκια. Στην τελευταια βραδινή συνεδρίαση τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που αφορούν τους κάδους, τα μόνιμα προβλήματα στις Ράχες και τα μηχανάκια στην παραλιακή οδό οπότε ήταν θετικό ότι τουλάχιστον συζητήθηκαν αιτήσεις δημοτών και ενστάσεις για το Πολεοδομικό σχέδιο Π.Ε.1 που έφαγε κυριολεκτικά πολλές συνεεδριάσεις.
Αναλυτικά σε ερώτηση για τους κάδους ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας ανέφερε ότι αναμένονται νέοι κάδοι απορριμμάτων καθώς και 20 κάδοι Ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας ενώ παράλληλα θα πλυθούν απο συνεργείο καθαιρσμού οι υπάροχντες κάδοι ώστε να μην μυρίζουν στους δρόμους.
Τέθηκε επίσης θέμα ηχορύπανσης στην παραλιακή οδό και ζητήθηκε η τοποθέτηση σημάτων με όριο ταχύτητας 30 χιλιομέτρων αλλά πέρασε η πρόταση του Δημάρχου για τοποθέτηση με σαμαράκια απο την περιοχή του Εν Πλώ ως την Ντίσκο. Επίσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα η Σύσταση Νομικού προσώπου με την επωνυμία Δημοτικό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας που ήδη κατασκευάζεται στις εργατικές κατοικίες και ο εργολάβος περιμένει να πληρωθεί για τις εργασίες που έχουν συντελεστεί...

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Αναβίωσε το Αλώνισμα στα Σκλαβέικα Τριφυλίας

Για πέμπτη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Σκλαβέικα (Πτέρη) του Δήμου Αυλώνος το παραδοσιακό αλώνισμα. Η εκδήλωση διεξήθη με φόντο τον ορεινό όγκο της περιοχής στις 14 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή μουσική. Το αλώνισμα αναβιώνει ως έθιμο απο την προηγούμενη Δημοτική αρχή και η σημερινή Αρχή με τον Δήμαρχο κ .Φιλντίση διεύρυνε την πολιτιστική παράδοση με εμπλουτισμό των εκδηλώσεών του.
Σε δηλώσεις του ο δραστήριος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, αναφέρεται στο ορεινό τοπίο, με απέραντη θέα προς το Ιόνιο σημειώνοντας χαρακτηρισιτκά ότι : «Η περιοχή και το χωριό μας δεν έχει υποστεί καμία επίδραση από τον πολιτισμό, λόγω του ότι σχεδόν εγκαταλείφθηκε, αλλά και γιατί εμείς θέλαμε να το κρατήσουμε έτσι. Τα τρία αλώνια που βρέθηκαν εκεί, στάθηκαν αφορμή να αναπολούμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων, ο οποίος ήταν πολύ σκληρός αλλά υπήρχε συνεργασία μεταξύ τους. Μία από τις δουλειές τους, λοιπόν, ήταν η παραγωγή σιτηρών. Εκεί μαζευόταν όλο το χωριό και ο ένας βοηθούσε τους άλλους. Έτσι σκεφτήκαμε και εμείς να κάνουμε αναπαράσταση αυτής της δραστηριότητας και να σώσουμε την παράδοσή μας».
Η εκδήλωση εντάχθηκε στα προγράμματα ΟΠΑΑΧ και χρηματοδοτήθηκε για δύο χρόνια, ενώ τώρα υλοποιείται με τη βοήθεια του ΟΠΑΝΑΜ και του Δήμου Αυλώνος. Ελπίζουμε μόνο η Νομαρχία που ανέλαβε τον άξονα Πτέρη - Πανόραμα- Καρυές- Ελαία να ολοκληρώσει κάποτε τον πολύπαθο δρομο που πιπιλίζεται ως καραμέλλα απο τους αρμόδιους καθώς απο την Αυλώνα ως το χωριό παραμένει χωματόδρομος παρά το ικανοποιητικό του εύρος σε αρκετά σημεία.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

100 χρόνια Σιδηρόδρομος στον Ο.Σ.Ε Κυπαρισσίας

Μια ιδιαίτερη συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κυπαρισσίας, δίπλα από τον "αραχνιασμένο" "Μουτζούρη"...
Ένα νοσταλγικό παραμύθι "ζωντάνεψε" δίπλα στις γραμμές του τραίνου στο σταθμό της Κυπαρισσίας. Πρόκειται για το «Δάκρυ του Μουτζούρη», βιβλίο του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου (γνωστός και από την «Καρδιά του δότη»), που παρουσιάζει την ιστορία μιας παλιάς ατμομηχανής. Ήρωες δύο παιδιά, ο Αντώνης και η Μαρίνα, που ταξιδεύουν από την Αθήνα για την Κυπαρισσία, ζώντας την κάθε στιγμή του ταξιδιού.Μετά από χρόνια ο Αντώνης επισκέπτεται τον πέτρινο σταθμό της Κυπαρισσίας, όπου συναντά τον Μουτζούρη αραχνιασμένο, κάτω από έναν πλάτανο…Την εκδήλωση συμπλήρωσε Έκθεση Φωτογραφίας από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηρόδρομου Καλαμάτας. Ο εκπρόσωπος του Ο.Σ.Ε κ. Αρώνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση και συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου ως το 2013 ελπίζοντας ότι το τρένο δεν θα χάσει το δρόμο του ως το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς...

Ελεύθερος ο 'Δράκος' της Ηλιούπολης που κατάγεται απο τη περιοχή μας

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με το υπ΄ αριθμόν 200/08 βούλευμα που εξέδωσε την τέταρτη κατά σειρά αίτηση για υφ' όρων απόλυση του Σπύρου Μπέσκου. Το Συμβούλιο έκρινε ότι έχει μεταμελήσει, και επιτρέπει την απόλυσή του από τις φυλακές με τους όρους όμως της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο Σπύρος Μπέσκος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για το βιασμό και στραγγαλισμό δύο γυναικών και το βιασμό ακόμα 14 γυναικών. Είχε συλληφθεί από την αστυνομία το 1983. Τα τελευταία χρόνια αν δεν κάνω λάθος ήταν σε καθεστός σχετικής ελευθερίας, αφού έφευγε το πρωί από τη φυλακή και πήγαινε να εργαστεί στο φυσικοθεραπευτηρίο που είχε στην Ηλιούπολη και το βράδυ επέστρεφε στη φυλακή. Επίσης είχε συχνές πενθήμερες άδειες. Καλός πολίτης λοιπόν! Το πατρικό του σπίτι βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην Κυπαρισσία και οι κάτοικοι γνώριζαν τους γονείς του οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία, ωστόσο ο Μπέσκος επισκεπτόταν σπάνια την περιοχή εκείνες τις εποχές..

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Κυπαρισσίας για το Κολυβητήριο!

Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 7, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για τη λήψη αποφάσεων στα ακόλουθα θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Σύσταση νομικού προσώπου Δημ. Δικαίου στο Δήμο Κυπαρισσίας με την επωνυμία «Δημοτικό κολυμβητήριο Κυπαρισσίας»Έγκριση τρόπου μίσθωσης του Ο.Τ. 111 για την εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ.Καθορισμός των τετραγωνικών μέτρων παραχώρησης πεζοδρομίων και πλατείας στα καταστήματα της κ. Κουκούμη Μαγδαληνής και του κ. Κώνσταντου Ευστάθιου, στην Άνω πόλη του Δήμου Κυπαρισσίας.Ορισμός Εκτιμητικής Επιτροπής για την αγορά οικοπέδων όμορων και συνεχόμενων του Βιολογικού Καθαρισμού.Ενστάσεις Π.Ε. 1 και άλλα αιτήματα πολιτών.

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Πλούσιοι πολιτκοί και φτωχοί Ελληνες...

Δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών, των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.Μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία προκύπτει:
* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει εισόδημα 283.694,79 ευρώ και η σύζυγός του 32.528,96 ευρώ. Έχει στην κατοχή του 2 ακίνητα στην Αθήνα και τρεις οικίες στα Ιωάννινα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Ψυχικό και ένα κατάστημα στην Αθήνα. Έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.* Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει συνολικό εισόδημα 121.058,98 ευρώ. Έχει ένα σπίτι στη Φιλοθέη, δύο ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, δύο σε Κύθνο, εννέα στην Αθήνα, τρία στις Σέρρες και ένα στη Μύκονο.Το σπίτι της Μυκόνου του το μεταβίβασε η μητέρα του Αλίκη ενώ κληρονόμησε και το σπίτι του πατέρα του Αλέκου στη Φιλοθέη. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει με γονική παροχή την ψιλή κυριότητα του σπιτιού στη Ραφήνα στα δύο παιδιά του.Έχει ένα αυτοκίνητο και ένα φουσκωτό σκάφος χωρικότητας 8 ατόμων από κοινού με τη σύζυγό του.* Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας δηλώνει εισόδημα από τη βουλευτική του αποζημίωση 99.753,9 ευρώ καθώς και 91.210,62 ευρώ από λοιπά έσοδα.Διαθέτει στην Αθήνα ένα διαμέρισμα εξ ολοκλήρου, το 50% δύο διαμερισμάτων και το 12,5% ενός άλλου διαμερίσματος. Επίσης,έχει μία οικία και 7 αγροτεμάχια στην Καρδίτσα.Ο Δ. Σιούφας συμμετέχει από το 1998 στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με κεφάλαιο ύψους 1.467,35 ευρώ.* Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγος του Αντα δηλώνουν συνολικό εισόδημα 125.668,63 ευρώ. Έχουν από κοινού ένα ακίνητο στην 365 τ.μ στη Νέα Ερυθραία, ενώ η σύζυγός του έχει δύο ακίνητα στη Πάτρα. Διαθέτουν δύο αυτοκίνητα.* Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει εισόδημα 10.398,86 ευρώ, βουλευτική αποζημίωση 83.266,50 ευρώ, ένα σπίτι στην Αθήνα και καταθέσεις 530 ευρώ.* Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τη σύζυγό του, έχουν συνολικά εισοδήματα 179.784,26 ευρώ. Από τη βουλευτική αποζημίωση του ύψους 93.266,50 ευρώ, ο κ. Αλαβάνος έδωσε 21.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος του καθώς και 5.000 στην ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι».Έχει 3 ακίνητα στη Τήνο καθώς και το 12% συμμετοχή σε ένα ξενοδοχείο, δύο στην Αθήνα, πέντε στα Χανιά, ένα στο Ηράκλειο και ένα στις Βρυξέλλες.* Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνει συνολικό εισόδημα 92.733,06 ευρώ, καταθέσεις 5.500 ευρώ και 5.000 λίρες Αγγλίας, ενώ η σύζυγός του 18.000 ευρώ.Έχει συνολικά 24 σπίτια σε Αθήνα, Αρκαδία, Κόρινθο, Κατερίνη, Φθιώτιδα, καθώς και 12 οικόπεδα εκ των οποίων τα μισά ανήκουν στη σύζυγό του. Επίσης, έχει στην κατοχή του δύο αυτοκίνητα.πηγη:in.gr