Pages

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Επιτροπή για τον δεματοποιητή μετά τις αντιδράσεις...

ΜΕ νέο πνέυμα κινείται στη Τριφυλία η υπόθεση για την εγκατάσταση δεματοποιητή σε ότι αφορά την διαχείριση των στερεών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής. Αυτή την φορά οι αντιδράσεις απο κατοίκους αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο Δ.Σ. Γαργαλιάνων πρόσφατα όπου ελήφθη μια απόφαση με βάση την χρυσή τομή.
Ειδικότερα ομόφωνα το Δ.Σ. της Τριφυλιακής πόλης αποφάσισε την σύσταση τριμελούς επιτροπής η οποία θα αποτελείται απο το Δήμαρχο Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιά, τον σύμβουλο της συμπολίτευσης Μιχάλη Αποστολόπουλο και απο την μειοψηφία Γιάννη Αρακτά ώστε να αποφανθούν γρήγορα σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατρών στην εξεύρεση του κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση του μπαλετοποιητή. Θυμίζουμε ότι για το θέμα προ μηνών οι 2 Δήμοι είχαν βρεί ένα χωρο μεγάλης έκτασης ανάμεσα στα όρια των 2 Δήμων κοντά σται διαμερίσματα Χριστιάνων και Μουζακίου. Η απόσταση όμως απο το Μουζάκι είναι περίπου 800 μέτρα έχοντας ως αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι. Μάλιστα τα 18 απο τα 43 στρέμματα ανήκουν στα Φιλιατρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προσωρινό αδιέξοδο. Το πόρισμα της Επιτροπής θα αποδοθεί σύντομα καθώς υπάρχει το μέγα ερώτημα γιατί απαιτούντια τόσα στρέμματα για την εγκατασταση του δεματοποιητή...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βραβεύσεις επιτυχόντων ΑΕΙ- ΤΕΙ αλλά με ηχηρές απουσίες...

Τους επιτυχόντες των Λυκείων της πόλης που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βράβευσε πρόσφατα ο Δήμος Κυπαρισσίας σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Η φιλόξενη αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων δεν γέμισε δυστυχώς απο κόσμο αλλά ζεστάθηκε απο τους μαθητές , φίλους και ελάχιστους εκπαιδευτικούς που θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι. Ελάχιστη αποτίμηση όμως είχαμε και απο την πλευρά του Δ.Σ. καθώς στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κα Βασιλοπούλου απο την πλειοψηφική παράταξη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σωτήρης Γιαννόπουλος και Θεώνη Αδαμοπούλου.
ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Σε μια σεμνή και λιτή τελετή όμως και ο Δήμος Φιλιατρών βράβευσε τους νέους φοιτητές που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και κατάγονται από την πόλη μας.Στην τελετή εκτός του Δημάρχου Φιλιατρών Κου Άλκη Ξύγκα και του αντιδημάρχου Φιλιατρών Κου Χαράλαμπου Παγάνη και των δημοτικών συμβούλων, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, , ο Διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κος Οικονομίδης, ο προϊστάμενος του Γραφείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Κος Καλκαβούρας, ο Λυκειάρχης Φιλιατρων Κος Σταμάτης Γιαννακόπουλος, και εκπαιδευτικοί. Στους χαιρετισμούς τους ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Κος Παγάνης είπε ότι η τελετή αυτή που γίνεται για 6η συνεχή χρονιά έχει σαν σκοπό της να τιμήσει τα παιδιά απο την πόλη μας που πέρασαν στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Προέβη σε αναλυτική αναφορά στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στην Αθήνα. Παραίνεσε τους νέους φοιτητές να ξεκινήσουν μια νέα πορεία οπλισμενοι με αξίες και αρχές απο την οικογένεια τους, να υπηρετήσουν αυτέ τις αξίες τοποθετώντας τον πήχη ψηλά να γίνουν κοινωνοί της μάθησης ως μόνιμο στοιχείο ζωής τους.

Η φωτό προέρχεται απο τα Φιλιατρά απο το filiatranews

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Μυστήρια αυτοκτονία 47χρονου στους Γαργαλιάνους

Τραγικό τέλος στη ζωή του έθεσε κάτω απο περιέργες συνθήκες χθες στις 3:30 μετά το μεσημέρι ο 47χρονος Τ.Π. στους Γαργαλιάνους. Ο άτυχος47χρονος άνδρας, κάτοικος Γαργαλιάνων, αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα κοντά στο εκκλησάκι στην παραλία του Λαγκούβαρδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες 47χρονος ήταν ανταποκριτής του ΟΓΑ στους Γαργαλιάνους και διατελούσε γραμματέας του Δημοτικού Διαμερίσματος Βάλτας.Είναι άγνωστοι μέχρι στιγμής οι λόγοι που οδήγησαν τον 47χρονο να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο 47χρονος άφησε κάποιο σημείωμα, όπου θα αποσαφηνίζονταν οι λόγοι που τον οδήγησαν να θέσει τέρμα στη ζωή του. Τα σενάρια στη μικρή κοινωνία των Γαργαλιάνων είναι πολλά, αλλά φως στα αίτια της αυτοκτονίας θα δώσουν οι ενδελεχείς έρευνες της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Γαργαλιάνων ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες της αυτοκτονίας.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη ΝΔ Πελοπόννησο

ΙΣΧΥΡΗ σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στις 7.32 περίπου στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή του Νομού μας, ανησυχώντας τους κατοίκους. Αυτή την στιγμή αναζητούνται πληροφορίες για το επίκεντρο της δόνησης. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα καθώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.
Η δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και απο ότι φαίνεται ήταν επιφανειακός καθώς σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη εντοπίζεται κοντά στη περιοχή των συνόρων Μεσσηνίας με την Αρκαδία προς Μεγαλόπολη στην ΒΔ Μεσσηνία. Θύματα η ζημιές δεν αναφέρθηκαν καθώς οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Στην Τριφυλία για επισκέψεις ο Νομάρχης Μεσσηνίας

Την περιοχή της Τριφυλίας επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο 27/12 ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος. Τηρώντας το πρόγραμμά του ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος επισκέφθηκε στις 9:30 την λαϊκή αγορά Κυπαρισσίας ενώ αμέσως μετά στις 11:30 μετέβη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση του ιδρύματος και επισκέφθηκε τους χώρους νοσηλείας.
Εθιμοτυπική επίσκεψη στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα, και τον αντιδήμαρχο Φιλιατρών Κο Χαράλαμπο Παγάνη.
Συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του ΚΑΦΚΑ Κο Κώστα Δεμπεγιώτη, και ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος.
Ο κος Δράκος έγινε αποδέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΚΑΦΑΚΑ τόσο απο την έλλειψη προσωπικού τόσο νοσηλευτικού όσο και διοικητικού, προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος και και του ζητήθηκε η προσωπική του παρέμβαση ώστε η Ελληνική πολιτεία να σκύψει πάνω στο πρόβλημα λειτουργίας του και να δώσει λύσεις.
Ο Νομάρχης Κος Δράκος είπε ότι χρειάζεται να γίνει ένας φάκελος με όλα τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονται από ειδικούς όπως μηχανικούς, ειδικό σε θέματα υγείας κλπ και να ζητηθεί τόσο από την Νομαρχία όσο και από τον Δήμο η συνδρομή του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού Υγείας Κου Δημήτρη Αβραμόπουλου ή όποιου υπουργού θα είναι στην ηγεσία του Υπουργείου ώστε να πάρουν κονδύλια και να προχωρήσουν. Πληροφορίες για την επίσκεψη στα Φιλιατρά προέρχονται απο το filiatranews.

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Πρωτοπορία για τον Δήμο Αετού στο Δ.Σ.

ΟΙ Δήμοι πρόσφατα ασχολήθηκαν με άλλα ενδιαφέροντα θέματα και πιαθανότατα ο Αετός είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα και αν όχι αυτό, από τους ελάχιστους, που όπως ο Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας ορίζει, πριν τη λήξη του έτους ψηφίζει Τεχνικό Πρόγραμμα (πριν λίγες μέρες) και Προϋπολογισμό πρόσφατα για το νέο οικονομικό έτος 2009. Ο λόγος για τον Δήμο Αετού που αποδεικνύει ότι μπορεί και είναι στην πρωτοπορία!
Και, φυσικά, χωρίς ίχνος κολακείας και δίχως να μπαίνουμε σε τοπικά – δημοτικά παιχνίδια, οφείλουμε να δώσουμε εύσημα στον δήμαρχο Αετού, Δημήτρη Δριμή, τη Δημοτική του Ομάδα και τους υπαλλήλους – συνεργάτες τους, που δείχνουν τον δρόμο στους άλλους, τους μεγαλύτερους υποτίθεται Δήμους, που πιάνει άνοιξη και ακόμη δεν έχουν Προϋπολογισμούς και δεν μπορούν να δουλέψουν….

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην όμορφη 'Αρκαδιά'

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας παρά το τσουχτερό κρύο με την θερμοκρασία κοντά στους 8 με 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά με σύμμαχο την ηλιοφάνεια ενισχύοντας έτσι την κάθοδο επισκεπτών στην περιφέρεια.
Αυτή την φορά γιροτινό χριστουγεννιάτικο πνεύμα δίνει ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης στους κεντρικούς δρόμους, το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει στην Κεντρική πλατεία αλλά και τα γραφικά στολισμένα καραβάκια στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στον εθνικό δρόμο προς τα Φιλιατρά συνθέτοντας ένα άλλο χρώμα στις χρονιάρες μέρες που διανύουμε. Την ατμόσφαιρα συμπλήρωσε χθές παραμονή Χριστουγέννων η Φιλαρμονική του Δήμου Κυπαρισσίας που έψαλε τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και αργά το μεσημέρι στην διοίκηση και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όπως καταγράφηκε στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε παρουσία του Διοικητή του Ιδρύματος κ. Φώτη Δρούμπαλη. Εκτός απο την Φιλαρμονική τα κάλαντα αργά το απόγευμα έψαλαν στις γειτονιές της πόλης και το Σώμα Προσκόπων ολοκληρώνοντας την όμορφη βραδιά με την οικογενειακή σύναξη να τονίζει την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης...

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Συνεεδριάζει για τον Θησέα το Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2008, και ώρα 17:30, στη νέα αίθουσα του το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας το οποίο πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση και μάλλον η τελευταία για την χρονιά που διανύουμε με λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα :
1. Τροποποίηση του προγράμματος έργων ΘΗΣΕΑΣ.
2. Αποδοχή χρηματοδότησης για τον 3ο λογαριασμό του έργου «Εργασίες βελτίωσης του Δημοτικού Γηπέδου».
3. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
4. Απόδοση λογαριασμού β΄ χρηματικού εντάλματος προπληρωμής.
5. Ανάθεση καθαρισμού εσωτερικών χώρων νέου Δημοτικού Μεγάρου από 01/01/2009 έως 31/10/2009.
6. Έγκριση αλλαγής ονόματος Σχολικής Επιτροπής. Γνωστοποίηση Εκπροσώπων Μαθητικών Κοινοτήτων.
7. Διόρθωση της αριθ.208/27/2008 ΑΔΣ. (Ένσταση Σταθακόπουλου Διονυσίου, Δημητρίου, και Σκλάβου Αφροδίτης κατά της αναρτημένης Πολεοδομικής Μελέτης Σχ. Άνω Πόλεως Κυπαρισσίας).
8. Έγκριση της με αριθ. 64/20-10-2008 Απόφασης της ΔΕΥΑΚΥ.
9. Έγκριση της με αριθ. 20/2008 Απόφασης του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.
10. Επί αιτήσεως Σιώρη Λεωνίδα για διαγραφή ποσού.
11. Ψήφισμα για συνέχιση της λειτουργίας του προγράμματος: Πληθυσμιακός έλεγχος για την πρόληψη καρκίνου από το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ταινίες ποιότητα στα Φιλιατρά απο τον Πυρσό!

ΑΡΩΜΑ 7ης τέχνης προσφέρει και αυτό τον χειμώνα ο δραστήριος Μορφωτικός Σύλλογος 'Πυρσός' που επιμένει να διατηρεί την νοσταλγία των καλών εποχών παρέα με ποπ κόρν και φίλους στην Κινηματογραφική Λέσχη Φιλιατρών. Αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια μια όαση στους φίλους τους κινηματογράφου με επιλεγμένες ταινίες απο τις πρόσφατες επιτυχίες και μάλιστα την εποχή που ο παλιός κινηματογράφος αποτελεί μια όμορφη ανάμνηση. Οι προβολές διεξάγοντα τις Κυριακές στις 8 το βράδυ και τις Δευτέρες στις 9 το βράδυ στην φιλόξενη αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου της πόλης και ήδη οι επόμενες προβολές του Δεκεμβρίου περιλαμβάνουν ωραίες ταινίες που θα τιμήσουμε και συστήνουμε να κάνετε το ίδιο όπως:
21 - 22 Δεκεμβρίου: Quantum Of Solace ( Τ. ΜΠΌΝΤ) Σκηνοθεσία: Μάρκ Φόρεστερ. Πρωταγ: Ντάνιελ Κρέγκ28 - 29 Tην πολύ αξιόλογη Ελληνική ταινία ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ σε Σκηνοθεσία του καταπληκτικού δίδυμου: Ρέππας - ΠαπαθανασίουΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ11 - 12 ΚΑΥΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣκηνοθεσία: Ιθαν Κοέν,Τζόελ Κοέν. Πρωταγ: Μπράντ Πίτ-Τζόρτζ Κλούνι18 - 19 ΤΥΧΕΡΗ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗΣκηνοθεσία: Μάικ Λί . Πρωταγ: Σόλι Χόκιν – Εντι Μάρσαν25 - 26 ΝΕΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΙΑΤΑΣκηνοθεσία: Φράνσις Φόρντ Κόπολα. Πρωταγ: Τίμ Ρόθ – Μπρούνο Γκάνζ.ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ1 - 2 Vicky Cristina BarcelonaΣκηνοθεσία: Γούντι Αλλεν. Πρωταγ: Πενέλοπε Κρούζ 8 – 9 ΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ Σκηνοθεσία: Στέφαν Ρουτσοβίτσκι. Πρωταγ: Κάρλ Μάρκοβιτς15 - 16 ΠΕΡΙ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣΣκηνοθεσία:Φερνάντο Μορέλες. Πρωταγ: Τζούλιαν Μούρ 22 - 23 IL DIVO Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο. Πρωταγ: Τόνι Σερβίλο .Καλές θεάσεις και πληροφορίες δίδονται στο Τηλέφωνο 27610 32495

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Ενωτικό Προεδρείο στην Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και δηλώσεις..

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ήταν για μια ακόμα χρονιά η εκλογή σημαντικών προσώπων απο το χώρο της εκπαίδευσης στο Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας το οποίο μετά τις εκλογές της 4ης Δεκεμεβρίου εξέλεξε ομόφωνα το νέο Προεδρείο της Ενωσης καθώς αποτελεί την αρχή για ένα Διαπαραταξιακό Προεδρείου το οποίο σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ένωσης θα ειναι πιο αποτελεσματικό. Μάλιστα καταγράφεται οτι το νέο Δ.Σ. ειναι πιο αντιπροσωπευτικό και σαφώς πιο Δημοκρατικό.
Στη σύνθεση του Προεδρείου είναι οι ακόλουθοι: ως Πρόεδρος ο κ.Ζαχαρίας Κανελλόπουλος προερχόμενος απο την ΔΑΚΕ που έχει εκλεγεί επι σειρά ετών στο αξίωμα, Αντιπρόεδρος ο κ. Γιάννης Ρούσσης απο την ΔΑΚΕ, Γραμματέας η κα Ολγα Στεφανοπούλου απο την ΕΑΚ, ως Ταμίας ο καθηγητής κ. Σωτήρης Καρούμπαλης απο την ΔΑΚΕ, Οργανωτικός Γραμματέας θα ειναι ο Ιωάννης Σάκκουλας απο την ΠΑΣΚ, ενώ μέλη ορίστηκαν οι κ. Δημήτρης Πούλος απο την ΔΑΚΕ και ο Αναστάσιος Αριδάς απο την ΕΑΚ.
Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας τονισε αναλυτικά: " Ενα μεγάλο ευχαριστώ, μ όλη μου την καρδιά, σε όλους τους συναδέλφους μου Καθηγητές και τις Καθηγήτριες της Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και ιδίατερα σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους, για άλλη μια φορά, και με ανέδειξαν Πρόεδρο' για να προσθέσει ότι "τους ευχαριστώ για την εμπστοσύνη τους και υπόσχομαι να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, για ένα καλύτερο Ελληνικό Σχολείο, για μια αληθινή και ουσιαστική Παιδεία". Οι εκλογές διεξήχθησαν σημειωτέον με μεγάλη προσέλευση μελών και μέσα σε ένα όμορφο κλίμα

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Τα προβλήματα στην Υγεία δεν έχουν χρώματα..

ΟΙ κόντρες μεταξύ γιατρών και διοίκησης στο πρώτο νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού πρέπει να μας προβληματίσουν, την ώρα που η υγεία δεν έχει χρώματα ή κόμματα. Η συλλογική ευθύνη είναι υπόθεση όλων και η υποχρέωση για καλές παροχές υγείας στον πολίτη.
Ευθύνες για κακοδιοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, καταλόγισε στο διοικητή του Ιδρύματος Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, ο διευθυντής της Β΄ χειρουργικής κλινικής, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκπρόσωπος των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο Παναγιώτης Χρυσομάλλής, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσομάλλης, στις κλινικές και στα τμήματα του Νοσοκομείου υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, με αποτελέσματα να υπολειτουργούν. Χαρακτηριστικά για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο να κλείσει, γιατί είναι επικίνδυνη για τους ασθενείς. Αδιαφορία καταλόγισε ο κ. Χρυσομάλλης και στην 6η Διεύθυνση Υγείας (ΔΥΠΕ) η οποία – όπως είπε – δεν έχει ακόμη απαντήσει σε καταγγελία, με την οποία ζητούσε την διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, από το περασμένο καλοκαίρι.

Απαντώντας ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημοσθένης Σωτηρόπουλος χαρακτήρισε “παραλήρημα” τις καταγγελίες του κ. Χρυσομάλλη, για τον οποίο ανέφερε ότι η θητεία του ως διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας έχει λήξει και πρόκειται να αντικατασταθεί.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Δύσκολος χειμώνας για τους παραγωγούς της Τριφυλίας

Καλλιέργειες κηπευτικών, εσπεριδοειδών και ελιάς, καθώς και θερμοκηπιακές υποδομές άφησε πίσω της η πρόσφατη ανεμοθύελλα, με την περιοχή της Τριφυλίας να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Μαζί με τις ζημιές από την ανεμοθύελλα στις 3 και 4 Δεκέμβρη η ελαιοπαραγωγή χάθηκε σε ποσοστό μέχρι και 80% ανάλογα με την περιοχή και τη σφοδρότητα του αέρα, 50 - 60% ήταν οι απώλειες στην παραγωγή εσπεριδοειδών και 340 στρέμματα θερμοκηπίων, ενώ οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν σε υπαίθρια κηπευτικά. Συνολικά η κακοκαιρία έπληξε 1.310 στρέμματα μαρουλιού, λάχανου και κουνουπιδιού, καθώς και 100 στρέμματα πατάτας.
Ββιβλικές είναι οι ζημιές στην περιοχή της Τριφυλίας όπου οι άνεμοι έφτασαν μέχρι και τα 10 Μποφόρ, έριξαν κάτω ελιές και ανάλογα με την περιοχή η απώλεια σε ελαιόκαρπο εκτιμάται από 20 μέχρι και 80%. Καταστροφές υπήρξαν και σε υπαίθρια κηπευτικά και συγκεκριμένα σε 600 στρέμματα μαρουλιού, 300 λάχανου - κουνουπιδιού και 300 στρέμματα άλλων κηπευτικών. Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι ζημιές στην παραγωγή τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού κ.λπ. έχουν έκταση 300 στρεμμάτων ενώ στις εγκαταστάσεις η ζημιά στα θερμοκήπια υπολογίζεται σε έκταση 20 στρεμμάτων σε σκελετούς και 300 σε υλικά στήριξης.br /br /Πλήθος αιτήσεων γίνονται στα Δημαρχεία της Τριφυλίας για τις ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί από τις τελευταίες ανεμοθύελλες.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Προειδοποιητική πανελλαδική πανιατρική απεργία

Σε προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προχωρούν απο χθές οι ιατροί της χώρας, με βασικό ζητούμενο την καταβολή των δεδουλευμένων από τον ΟΠΑΔ και τα άλλα Ταμεία, για την παροχή των υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους, καθώς και αιτήματα άλλης φύσης.
Συγκεκριμένα, τα αιτήματά τους στις 24ωρες πανελλαδικές απεργίες τους σήμερα Δευτέρα 15-12-2008 και την Πέμπτη 1-1-2009 με συνολική αναστολή των ατομικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι: Άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών από τον ΟΠΑΔ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Άμεση αναπροσαρμογή των επί 20ετία καθηλωμένων τιμών των εργαστηριακών και λοιπών πράξεων.
Απαγόρευση των εκβιαστικά ζητούμενων από ορισμένους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς Εκπτώσεων επί του κρατικού τιμολογίου. Άμεση μηχανογράφηση του ΟΠΑΔ και όλων των Ασφαλιστικών Οργανισμών. Νομοθέτηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του (Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών. (ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, κ.λπ.), που αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Πάγιο αίτημα του ΠΙΣ η αναπροσαρμογή του μισθολογίου των νοσοκομειακών ιατρών και κυρίως του βασικού μισθού αυτών.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Αντιδράσεις απο τις Ράχες για τα δεματοποιημένα σκουπίδια!

Την σθεναρή αντίδραση του Τοπικού Συμβουλίου Ραχών του Δήμου Κυπαρισσίας συνάντησε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία προτείνεται στην Περιφέρεια ως χώρος εναπόθεσης των μπαλοποιημένων απορριμμάτων της ενότητας της Τριφυλίας, χώρος στον υπάρχοντα ΧΑΔΑ στο Αλημάκι, που απέχει 3 χιλιόμετρα από τις Ράχες…
Σε δελτίο Τύπου του Τοπικού Διαμερίσματος Ραχών Δήμου Κυπαρισσίας με θέμα, «Συνεδρίαση Δ.Σ. με θέμα επιλογή θέσης εναπόθεσης μπαλοποιημένων απορριμμάτων», χαρακτηρίζουν την απόφαση του Δ.Σ. αδιανόητη και απαράδεκτη και δηλώνουν πως, θα εναντιωθούν με όλα τα μέσα και με όλη τους τη δύναμη στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου έχει ως εξής:«Το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών, σε συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου καταγγέλλει ομόφωνα την επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας της θέσης Αλημάκι σαν τόπο εναπόθεσης των μπαλοποιημένων απορριμμάτων των Δήμων τής πρώην επαρχίας Τριφυλίας. Το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών καταγγέλλει την απόφαση αυτή, που δεν εκφράστηκε η γνώμη των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Ραχών.
Είναι αδιανόητο το Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στην ίδια συνεδρίασή του στις 10-12-2008 από τη μία να ψηφίζει ομόφωνα την παύση λειτουργίας της παράνομης χωματερής του Αλημακίου, που τόσα χρόνια στωικά υπομένουμε και από την άλλη να αποφασίζει, έστω και δια πλειοψηφίας ότι, κατάλληλη θέση για την εναπόθεση των “επεξεργασμένων” σκουπιδιών όχι μόνο της Κυπαρισσίας, αλλά όλης σχεδόν της Τριφυλίας, να είναι ο ίδιος χώρος.Είναι αδιανόητο, ενώ οι επίσημες μελέτες από την Περιφέρεια για το ποιες είναι οι κατάλληλες και αποδεκτές επιστημονικά και περιβαντολογικά θέσεις να μην περιέχουν τη θέση Αλημάκι σαν κατάλληλη θέση, να αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι, η θέση αυτή είναι καταλληλότερη όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι, ο δήμαρχος Κυπαρισσίας πρότεινε άλλη θέση πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. (Μεταλλείο), αλλά κάτω από τη δίκαιη πίεση των κατοίκων της περιοχής που δημιούργησαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ένα κλίμα έντασης, υποχρεώθηκε να αλλάξει επιλογή, εφόσον η πρόταση του Προεδρείου, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, που ανήκουν στην Παράταξή του, ψήφισαν τη θέση Αλημάκι. Το Τοπικό Συμβούλιο Ραχών καθιστά υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή για κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί τόσο στην υλοποίηση όσο και στη λειτουργία της απόφασης αυτής, δηλώνοντας ότι, θα εναντιωθεί με όλα τα μέσα και με όλη του τη δύναμη στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης».

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Θερίζει η ανεργία στην Ελληνική περιφέρεια..

Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνεται στη χώρα μας η ανεργία και μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για τον μήνα Σεπτέμβριο ανοδικές είναι οι τάσεις.
Χωρίς να περιλαμβάνεται η επίπτωση της διεθνούς κρίσης στα τελευταία αυτά στοιχεία της ανεργίας, η αυξητική τάση δείχνει ότι τους επόμενους μήνες η «περιπέτεια» της αναζήτησης εργασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερη.Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 7,4% από 7,1% τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, τραγικά είναι τα επίπεδα της ανεργίας στους νέους και τις γυναίκες. Στην Ευρωζώνη, τον ίδιο μήνα, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,6%.
Επισήμως, οι άνεργοι στην Ελλάδα ανήλθαν σε 363.869 άτομα, ενώ το σύνολο των απασχολούμενων υπολογίζεται στα 4.550.911 άτομα.Κατά περιφέρεια τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Ήπειρο (10,4%), τη Θεσσαλία (10,3%), τη δυτική Μακεδονία (9,4%) και την κεντρική Μακεδονία (8,4%). Στις άλλες περιφέρειες το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται: Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη 7,6%, στα Ιόνια Νησιά 3,3%, στη Δυτική Ελλάδα 8,2%, στη Στερεά και την Αττική 7%, στην Πελοπόννησο 6,7%, στο Βόρειο Αιγαίο 4,2%, στο Νότιο Αιγαίο 4,6% και στην Κρήτη 4,7%. Η ανεργία πλήττει κυρίως τις γυναίκες (10,7%) και λιγότερο τους άνδρες (5,1%). Κατά ομάδες ηλικιών η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους ηλικίας 15-24 ετών (24,3%) και τους νέους 25-34 ετών (10%). Από 35-44 ετών το ποσοστό ανεργίας είναι 5,4%, από 45-54 ετών το ποσοστό είναι 4% και από 55-64 ετών το ποσοστό ανεργίας είναι 3,4%.Η Κυβέρνηση προβλέπει ότι η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 7,5% το 2009, στα ίδια επίπεδα με φέτος.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Υποσχέσεις για τα έργα στα Φιλιατρά έδωσε ο Δράκος!

Τον Δήμο Φιλιατρών επισκέφτηκε ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Κο Αντώνη Παρασκευόπουλο.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φιλιατρών όπου προέδρευσε σύσκεψης σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα.Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλιατρών, Άλκης Ξύγκας, και οι αντιδήμαρχοι Κύριοι Παγάνης κα Κάης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κος Διονύσιος Γιαννόπουλος.Αναφέρθηκαν στο θέμα του δημοπρατηρίου Φιλιατρών, όπου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης που εκπονεί το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Ο Νομάρχης Κος Δράκος αναφέρθηκε και στο Φιλιατρινό Φράγμα, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση, ύψους 44 εκατ. ευρώ. Φωτό απο το filiatranews

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Εκτροχιάστηκε η συζήτηση για την ψηφοφορία θέσης αποθήκευσης των σκουπιδιών

Για το πρώτο θέμα της παύσης του ΧΑΔΑ Κυπαρισσίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αναφέρθηκε στις επιταγές της Ε.Ε. για παύση των ΧΑΔΑ σε όλη την χώρα στην τοποθεσία Αλιμάκι- Λυκοχώρος λέγοντας ότι ‘η παύση του μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες τα σκουπίδια θα μεταφέρονται εκεί εως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ουισασιτκή διαχείριση απορριμάτων σε πανελλαδικό επίπεδο’ για να αναλύσει το ιστορικό της υπόθεσης σε Ευρωπαικό επίπεδο αλλά και την παρουσίαση της ενδιάμεσης λύσης για επεξεργασία των σκουπιδίων και μετάφοράς τους σε συγκεκριμένο χώρο. Υποστήριξε ότι το θέμα των σκουπιδιών δεν έχει χρώμα και ουδείς αρνείται την ευθύνη των Κυβερνήσεων που έκρυβαν το πρόβλημα κάτω απο το χαλάκι των ευθυνών.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ‘ότι η απόφασή μας πρέπει να είναι ομόφωνη καθώς συναρτάται με το θέμα της διαχείρισης’ για να προσθέσει ότι ‘η Ε.Ε. μας τραβά το αυτί ότι είμαστε απολίτιστοι παρά τα 3 Κοινοτικά πλαίσια που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν την διάθεση λύσεων μόνιμων και όχι λύσεων που διαιωνίζονται, γνωρίζουμε ότι η περιοχή των Ραχών έχει επιβαρυνθεί με την ευρύτερη περιοχή και οφείλουμε να δούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν απο τις διερχόμενες Κυβερνήσεις αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση’.
ΚΑΥΤΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
Στη περιγραφή του επιλογής θέσης εναπόθεσης απορριμάτων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, όπου παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό για το ζήτημα με τη μέθοδο της μπαλετοποίησης των σκουπιδιών με την τελική της μορφή των συμπιεσμένων και στραγγισμένων πακέτων τα οποία οδηγούνται σε αποθήκευση προσωρινού χώρου, λόγω απουσία κεντρικής λύσης σε επίπεδο Πελοποννήσου. Εστίασε στο γεγονός ότι ‘η περιοχή μας πρέπει να αναλογιστεί το κύρος της για το μέλλον που θέλει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην περιφέρεια και επομένως πρέπει να δούμε συνολικά την ευθύνη μας’ αναφέροντας την απόφαση που ελήφθη για χωροθέτηση του σημείο εναπόθεσης που οφείλει να πραγματοποιήσει η Κυπαρισσία, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως μονόδρομο για τον μεγάλο Δήμο που αύριο θέλει να είναι έδρα ενός μεγαλύτερου Δήμου.
Ο κ. Σαμπαζιώτης επεξήγησε ότι ‘η περιοχή ως το 2010 πρέπει να κοιτάξει το μέλλον και πολιτικά οφείλαμε για παράδειγμα εδώ και 8 με 10 χρόνια να είχε ολοκληρωθεί ο Βιολογικός καθαρισμός που τώρα υλολοποιούμε στην πράξη και με τον ίδιο τρόπο που λύσαμε αυτό το καυτό πρόβλημα, πρέπει να αποφασίσουμε θετικά για την εξέλιξη του θέματος καθώς η απόφασή μας θα αξιολογηθεί απο τη περιφέρεια Πελοποννήσου εφόσον λάβουμε την τελική μας απόφαση’.
Ο κ. Πάνος Τσίγγανος είπε ‘ότι ο χώρος εναπόθεσης είναι το Αλιμάκι στον παλιό σκουπιδότοπο που μπορει να τεκμηριωθεί επιστημονικά και επομένως μπορεί να αξιολογηθεί απο την περιφέρεια και ο χώρος έπαυσε ως ΧΑΔΑ όχι όμως ως χώρος απόθεσης μετά την αποκατάστασή του ώστε απόψε να δώσουμε πραγματική λύση στο πρόβλημα με έκδοση περιβαλλοντικών μελέτών’, ενώ ως 2η εναλλακτική λύση μπορεί να προταθεί άλλη περιοχή.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΙΠΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι ‘η ανάλυση του Δήμαρχου ήταν περιεκτική με το νέο τρόπο διαχείρισης ωστόσο αποτελεί λύση ανάγκης προσπαθώντας να μπερδέψει την κατάσταση χωρίς να ορθώσει απο τη πρώτη στιγμή το πολιτικό θάρρος για την υλοποίηση της θέσης’ για να προσθέσει ότι ‘είναι πολιτική τρίπλα για τη μεταφορά των σκουπιδιών στο Αλιμάκι ενώ γνωρίζουν ότι η θέση αυτή έχει αποκλειστεί απο τη Περιφέρεια υλοποιώντας μια δεύτερη θέση κοντά στην πόλη’ αφήνοντας αιχμές για παραπληροφορημένους δημοτικούς συμβούλους που υποδεικνύουν λάθος θέσεις. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη θέση που υποδείχτηκε κοντά στα όρια των 2 Δήμων με την Αυλώνα καταλογίζοντας ευθύνες στην Ν.Α. για την μη εξεύρεση λύση τα τελευταία χρόνια απουσία σύνταξης μελετών για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, θέτοντας ερωτηματα για ειλημμένες αποφάσεις απο πολιτικές αποφάσεις απο τη πλευρά της Περιφέρειας. Προέβη σε κριτική για την εξεύρεση γρήγορης λύσης με ιδιαίτερες πολιτικές αποφάσεις, καταλήγοντας ότι ‘η πρόταση αυτή αποτελεί πρόταση παγίδα’ δηλώνοντας ότι θα την καταψηφίσει. Υπενθύμισε ότι ο πλέον κατάλληλος χώρος είναι αυτός που υποδείχτηκε στα Φιλιατρά για την αποθήκευση των απορριμάτων βάση των μελετών των ειδικών και σε αυτή την πρόταση αποτελεί χρέος μας για το μέλλον των παιδιών μας, προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις εφόσον υπάρξουν αρνητικές αποφάσεις.
ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Τελικά απο τον Πρόερδο του Σώματος κ. Τσίγγανο έγινε η παρουσίαση των θέσεων Αλιμάκι και Μεταλλεία στην τοποθεσία Καραμπάτη η οποία τέθηκε σε ψηφοφορία μετά απο μια θυελλώδη συνεδρίαση. Η πρόταση που υπερίσχυσε ήταν με 8 ψήφους η θέση Αλιμάκι ή λυκοχώρος, με 4 ψήφους η τοποθεσία Μεταλλεία, ενώ ένας σύμβουλος της μειοψηφίας ζήτησε να υπάρξει καταληκτική ημερομηνία η 31/12/2010. Η αντιπολίτευση ζήτησε αναβολή του θέματος με 5 ψήφους πρόταση η οποία καταρρίφθηκε. Στο κατάλογο ομιλητών που άνοιξε ο υπογράφων αναφέρθηκε στο θέμα των ελάχιστων περιθωρίων που απαιτείται για το ζήτημα υπενθυμίζοντας ότι η Ευρωπαική νομοθεσια υπερισχύει της Εθνικής.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΥΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΕ το καυτό θέμα της αποθήκευσης των δεματοποιημένων απορριμάτων θα ασχοληθεί το Δ.Σ. Κυπαρισσίας καθώς και με το ζήτημα της παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ Κυπαρισσίας στην θεση Λυκοχώρος. Συγκεκριμένα ο Δήμος θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ε.Ε. για οριστική παύση λειτουργίας του παράνομου σκουπιδότοπου καθώς πλέον έχιε εξευρεθεί ο χώρος στα Φιλιατρά για την λειτουργία και εγκατάσταση αρχικά του δεματοποιητή.
Ωστόσο εκρεμμεί το θέμα που αφορά την οριστικοποίηση του χώορυ απόθεσης καθώς αναμένονται κόντρες δεδομένου ότι η πλειοψηφία αναμένεται να προτείνει την αξιοποίηση του παλιού χω΄ρου στην τοποθεσία Μεταλλεία για την εναπόθρση κοντά στην περιοχή Μύλοι εγείροντας αντιδράσεις απο την πλευρά των κατοίκων. Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα ακόλουθα:
1. Απόφαση παύσης ενεργών Χ.Α.Δ.Α., 2.Επιλογή θέσης εναπόθεσης μπαλοτοποιημένων απορριμμάτων, 3. 6η παράταση προθεσμίας εκτελέσεως του έργου «Κατασκευή υδατοδεξαμενών ύδρευσης» Δήμου Κυπαρισσίας, 4.Επί αιτήσεως Τασόπουλου Θεόδωρου του Γεωργίου για απαλλαγή από τα πρόστιμα ΤΑΠ και τελών φωτισμού, 5. Επί αιτήσεως Μπινίσκου Ιωάννας για διαγραφή ποσού από τους βεβαιωτικούς καταλόγους, 6.Επί αιτήσεως Σαρδέλη Χριστίνας του Γεωργίου για διαγραφή προστίμων ΤΑΠ, 7.Επί αιτήσεως Αντωνόπουλου Αντωνίου του Ευθυμίου για διαγραφή προστίμων. Έγκριση της με αριθ.8/2008 απόφασης του Δημοτικού Κοινωνικού Φορέα.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ




ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του 15χρονου νεαρού Αλέξανδρου που πυροβολήθηκε από ειδικό φρουρό, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι σήμερα οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων της Κυπαρισσίας με ένα κύμα αφύπνισης και συμπαράστασης στον νεαρό.
Με πανό που ένα από αυτά έγραφε ότι ‘Ξέρουμε ποιοι τον σκότωσαν’, ‘Ντροπή για το θάνατο του 16χρονου με όπλο μόνο τα όνειρά του θα μείνει στην μνήμη μας..’, ‘o άδικος χαμός του μας ενώνει όλους΄ και συνθήματα κατά των αστυνομικών οι μαθητές πραγματοποίησαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας όπου ακολουθώντας την εθνική οδό προς Πύργο προέβησαν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου για λίγα λεπτά μπροστά από το κτίριο που στεγάζεται η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας φωνάζοντας συνθήματα και με μηνύματα διαδήλωσαν εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την άνανδρη πράξη όπως την χαρακτήρισαν.
Οι μαθητές περίπου 200 άτομα με τα συντονιστικά τους όργανα στην πολυπληθή εκδήλωση έφυγαν μετά από λίγο ειρηνικά από το κτίριο της Αστυνομίας και συνέχισαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οδό Γ. Καλατζάκου με τελικό προορισμό το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου- Λυκείου και ΕΠΑΛ όπου διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο παρά τον έντονο παλμό της μαθητιώσας νεολαίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μηνύματα κατακραυγής σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας χωρίς έκτροπα, ενώ ο κόσμος που παρακολουθούσε την πορεία εξέφρασε την έκπληξή του και τον προβληματισμό του για το γεγονός που 24ωρα τώρα βρίσκεται πρώτο θέμα της επικαιρότητας.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Εξαγγελίες και αναφορές στην οικονομία απο το Πρωθυπουργό

Tην Καλαμάτα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έναν ακόμη σταθμό στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην δέσμη μέτρων που έχει ανακοινώσει από τη Βουλή, λέγοντας ότι «η έγνοια μας είναι σε αυτούς που η κρίση πλήττει περισσότερο».Ο κ. Καραμανλής είχε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και επιθεώρησε έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη-Καλαμάτα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο, που όμως κατασκευάζεται για δεύτερη φορά αφού καταστράφηκε από τις βροχές το 2003, λόγω κακού σχεδιασμού και θα στοιχίσει τεράστια ποσά, τα οποία τελικά θα επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό. Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί μια τις πιο εξελιγμένες μονάδες τυποποίησης προϊόντων με ονομασία προέλευσης, και παρακολούθησε τη διαδικασία τυποποίησης και συσκευασίας ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών με ονομασίας προέλευσης Ελιές Καλαμάτας. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει ισχυρές αντοχές στην κρίση και αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά οφείλεται στη στρατηγική των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η χώρα τα τελευταία χρόνια.
Οφείλεται επίσης, όπως είπε, στη στρατηγική που επιτρέπει να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές των φυσικών προσώπων από το 27% στο 25% και στη στρατηγική που επιτρέπει το 2009 να μην επιβαρυνθούν με κανένα νέο φόρο οι πολίτες. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο αγροτικός πληθυσμός στηρίζεται ουσιαστικά από την κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, διασφάλισε την αύξηση της χρηματοδότησης των νέων αγροτών στις 70.000 ευρώ, δόθηκε έγκαιρα η εξισωτική αποζημίωση, μειώνονται κατά μισή μονάδα τα επιτόκια για τα στεγαστικά δάνεια και παγώνουν οι δόσεις για ένα χρόνο των επενδυτικών δανείων από την ΑΤΕ.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Ανοικτή Επιστολή στο Πρωθυπουργό για την Μεσσηνία, το Νότο του Νότου

Ανοικτή Επιστολή στο Πρωθυπουργό για την Μεσσηνία, τον Νότο του Νότου
Δύσκολοι καιροί...για Πολιτική αλλά και την Μεσσηνία μας!

H επίσκεψη του Πρωθυπουργού διεξάγεται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Μεσσηνία που τολμά να βγει από το τέλμα των αδικιών που υφίσταται εδώ και χρόνια. Από την προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού μέχρι σήμερα στο αμφιθέατρο της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης είναι αλήθεια δεν έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα για την ενίσχυση της εικόνας του τόπου μας παρά τις υποσχέσεις και τις προσπάθειες για αναστροφή του αρνητικού κλίματος.Οι παραγωγικές τάξεις του Νομού οφείλουν να υπενθυμίσουν τα υπομνήματα που είχαν θέσει στον κ. Καραμανλή για να ανασάνει ο τόπος μας που διέρχεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αλλά και της απραξίας τόσα χρόνια, αδικούμενη από την απομόνωση που υφίσταται. Για να γίνουμε πιο σαφείς ορισμένα από τα θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας και βρίσκονται στην πρωτοπορία των διεκδικήσεων αποτελούν θέματα που γνωρίζει ο ίδιος σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Η ΚΑΥΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ
1ον Ο Πρωθυπουργός έρχεται εν μέσω δημοσκοπήσεων με αρνητικό κλίμα για την Κυβέρνηση και όταν έρχεσαι δεύτερος οφείλεις να αναστρέψεις το κλίμα με έργα, υποδομές και όχι με λόγια. Αυτές οι δεσμεύσεις είχαν αποδοθεί τότε και παραμένουν επίκαιρες. Επομένως το ταξίδι αστραπή ας είναι ουσιαστικό και όχι μόνο για λόγους εντυπώσεων.
2ον Η επίσκεψη συνάδει με την δύσκολη συγκυρία των εξευτελιστικών του ελαιολάδου και της στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών μας με τους περισσότερους να διατηρούν ποσότητες για ιδία κατανάλωση και τους εμπόρους να δίνουν το πολύ μέχρι 2,10 ευρώ το κιλό. Ο αγροτικός τομέας χωρίς τη καταβολή επιδοτήσεων δείχνει να βουλιάζει και να αναζητά σανίδα σωτηρίας. Στο τομέα αυτό οι λιγοστές αποζημιώσεις δεν έχουν αποδοθεί ακόμα στους παραγωγούς και εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.
3ον Η συγκοινωνιακή απομόνωση της Μεσσηνίας είναι εμφανής. Από τη προηγούμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο τέλος του 2008 ο τόπος δεν έχει δρόμους ούτε καν για την ΠΟΤΑ. Είμαστε μακριά από το κέντρο λήψης αποφάσεων χωρίς να έχουν παραδοθεί τμήματα από το δρόμο Τρίπολης- Καλαμάτας, Παραδέσια- Τσακώνα και αλλού. Επομένως τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει αναμένοντας ως το 2011 και βλέπουμε σύμφωνα με τις δηλώσεις Σουφλιά που μετέβαλλε ξανά τα χρονοδιαγράμματα των έργων…
4ον Ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της Μεσσηνίας που αναφέρουμε τόσα χρόνια και η απουσία σχεδιασμού δεν έχει πάρει σάρκα και οστά με τις επενδύσεις να κάνουν φτερά και το Κέντρο υπουδοχής Επενδυτών να δημιουργήθηκε μόνο για το θεαθήναι. Μέσα σε όλα τούτα η στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων που διευρύνεται αποτελεί μέγα θέμα. Ξέρει ο Πρωθυπουργός ότι στις λαικές αγορές όταν τελειώσουν μαζεύουν τα υπολείμματα από τους κάδους απορριμμάτων Έλληνες συμπατριώτες μας;
5ον Απαιτείται συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τον τουρισμό με το επόμενο καλοκαίρι λόγω απουσίας πτήσεων τσάρτερ να είναι δυσοίωνο όταν οι θησαυροί του τόπου μας δεν έχουν αναδειχθεί όσο θα έπρεπε μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους. Εκεί οι παρεμβάσεις ήταν ελάχιστες.
Αρθρο απο το kyparissianews.gr που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα' Σημαία' σήμερα

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα στην αγροτική παραγωγή σημειώθηκαν από την έντονη ανεμοθύελλα στην Τριφυλία. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλο ‘σοβαρές είναι οι ζημιές σε θερμοκήπια και καλλιέργειες σε μεγάλες εκτάσεις καθώς το πλαστικό κάλυψης ξηλώθηκε σε περιοχές των Δήμων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων και υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300 στρέμματα θερμοκηπιακών μονάδων υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές με το υλικό κάλυψης και περίπου 30 στρέμματα στις κατασκευές με τους δυνατούς ανέμους να..ξηλώνουν τους κόπους των αγροτών’.
Όπως επισήμανε στην συνέχεια ‘μεγάλες καταστροφές εντοπίζονται σε 600 περίπου στρέμματα υπαίθριων καλλιεργειών, μαρούλια και ποικιλία άισμπεργκ και 300 περίπου στρέμματα με μαρούλια και μπρόκολλα και είναι ευτύχημα που κάποιες καλλιέργειες σώθηκαν. Τέλος εκριζώθηκαν δέντρα ενώ στην ορεινή Τριφυλία σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης και αποκλεισμοί αγροτικών δρόμων αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με καταπτώσεις χωμάτων. Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας η θαλασσοταραχή ήταν έντονη δημιουργώντας προβλήματα αλλά οι αλιείς εδώ κα μέρες είχαν αποσύρει τα σκάφη τους στην στεριά.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Επιτέλους ξεκινούν τα πρώτα έργα του Βιολογκού καθαρισμού

ΣΕ καλο δρόμό βρίσκονται οι εκσκαφές για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων της Κυπαρισσίας, καθώς η ανάδοχος εταιρεία εγκαταστάθηκε στο χώρο και το εργοτάξιο ξεκίνησε να λειτουργεί , σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Σαμπαζιώτης.
Οι εγκαταστάσεις προβλέπουν τον καθαρισμό των λυμάτων συνολικά του Δήμου με τνη δυνατότητα διαχείρισης όγκου λυμάτων ισοδύναμου με 20.000 κατοίκους. Σύμφωνα με την μελέτη περιβαλλοντικών όρων, θα κατασκευαστούν εγκαταστάσεις στις οποίες η υποδοχή και επεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων θα γίνεται σε κλειστές δεξαμενές ή κλειστούς αποσμούμενους χώρους. Ο βιολογικός θα είναι κλειστού τύπου, κανένα τμήμα της επεξεργασίας δε θα είναι ανοικτό χωρίς άμεση όχληση στο περιβάλλον, τόσο από οσμές όσο και από τη λειτουργία του.
Ο σχεδιασμός σε πρώτη φάση θα εξυπηρετεί 12.500 κατοίκους ενώ, χωρίς το κόστος να ανέβει πολύ, μπορεί να γίνει μια μονάδα για 15.500 κατοίκους με τη δυνατότητα επέκτασης στους 25.000 κατοίκους, καθώς οι υποδομές ήδη θα υπάρχουν. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι εργασίες κατασκευής του βιολογικού αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του 2009, εμφανίστηκε εμπλοκή με την κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων του νοτιοδυτικού τμήματος, δηλαδή της νέας επέκτασης σχεδίου που έγινε στην παραλία της Κυπαρισσίας. Υπολογίζεται, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξηγούσε τη στάση του, ο ανάδοχος θα προκύψει σε δύο μήνες περίπου.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Εργο πνοής για το Δήμο Αυλώνος η 29η επαρχιακή Οδός

Η πορεία της μελέτης, οι αντιρρήσεις του Δήμου Αυλώνος για τη χάραξη της υπό μελέτης 29ης επαρχιακής οδού και οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται στο τμήμα από την εθνική οδό έως το Σιδηρόκαστρο, παρουσιάστηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε σύσκεψη στο γραφείο του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.
Στη σύσκεψη για τη μελέτη βελτίωσης του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, προϋπολογισμού 367.000 ευρώ, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αυλώνα Γιάννης Φιλντίσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου Πάνος Μητρόπουλος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Δημήτρης Καλδής, ο επιβλέπων μηχανικός της Ν.Α. Κυριάκος Μπεχράκης και εκπρόσωποι των μελετητών.Ο αντινομάρχης ζήτησε άμεσα από το δήμαρχο να καταθέσει γραπτώς τις απόψεις του στη ΔΤΥ σχετικά με τη χάραξη, ώστε να τις εξετάσουν και να αποφανθούν κατά πόσο είναι εφικτές σε σχέση και με τη μορφολογία του εδάφους.

Ο κ. Αναστασόπουλος εξήγησε πως οι αλλαγές στη χάραξη που ζητά η δημοτική αρχή δε θα πρέπει να είναι μεγάλες, για να μη χρειαστεί νέα έγκριση στην προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.Οσον αφορά τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της οδού, επισημάνθηκε πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προδιαγραφές που θέτει το ΕΣΠΑ για ένταξη έργων, προκειμένου να μη δημιουργηθούν αργότερα προβλήματα στην ένταξη του έργου και να μην προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση. Πληροφορίες απο την 'Ελευθερία'

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Πήραν πίσω την απόσπαση του καρδιολόγου μετά απο την αναστάτωση

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ τελικά μετά τον ντόρο που ξέσπασε για το κοινωνικό σύνολο η απόσπαση του δεύτερου Καρδιολόγου από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στη Κω μετά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της ‘Σημαίας’ που ανέδειξε το θέμα και την παρέμβαση της υφυπουργού Απασχόλησης κας Σοφία Καλαντζάκου στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η θωράκιση του Ιδρύματος με το κατάλληλο προσωπικό για καλή παροχή υγείας σε όλη την περιοχή.
Νωρίτερα υπήρξε κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων του Νομού με πρώτη κίνηση την επιστολή σύσσωμου του Δ.Σ. του Ιδρύματος που υπογράφηκε από τους Διευθυντές Ιατρικής υπηρεσίας κ. Καρυώτη, τον Πρόεδρο της Επιστημονικής επιτροπής κ. Τάκη, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. με αριθμό πρωτοκόλλου 9296 της 1ης Δεκεμβρίου 2008 με αποδέκτη του υπουργό Υγείας εκθέτοντας την υφιστάμενη κατάσταση όπου περιγράφεται η αποδυνάμωση του Ιατρείου, η αποδιοργάνωση τμημάτων και τον κίνδυνο διακοπής λειτουργίας της μονάδας τεχνητού Νεφρού που εξυπηρετεί 35 περίπου περιστατικά.
Ενδιαφέρον έδειξε η 6η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος μετά από επικοινωνία που είχε ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Δρούμπαλης με τον κ. Τσερώνη αλλά και η παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω του Δημάρχου κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Blog τα..χώνει κανονικά για τις γραμμές ADSL!

ΕΝΑ νέο blog έκανε την εμφανισή στο δικτυακό ουρανό της Μεσσηνίας με τίτλο "Το πρώτο επίσημο ΟΥΣΤ.." που τα χώνει κανονικά στον Ο.Τ.Ε Κυπαρισσίας!!!
"Επανέρχομαι με δημοσίευση μετά από κάποιες μέρες απουσίας. Απουσία για την οποία δεν ευθύνομαι εγώ.. Ευθύνεται ο Ο.Τ.Ε και οι υπάλληλοι του. Το πρώτο επίσημου 'Ουστ" λοιπόν, πηγαίνει στον Ο.Τ.Ε Κυπαρισσίας. Στο Τεχνικό Τμήμα ειδικά και στο εμπορικό αργότερα. Θα σας εξηγήσω το γιατί..Είχα μια 24άρα ADSL over PSTN γραμμή για το Internet. ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ.. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΟΤΕ. Έκανα βλέπετε το ατόπημα να έχω σπίτι 1.5 χιλιόμετρο μακρυά από το κέντρο του Ο.Τ.Ε. Να δεχτώ σε αυτή την απόσταση, να μην δίνει το 100% της ταχύτητας. Να κόβει κάτι.. Να το δεχτώ.. Να κόβει όμως 50% της ταχύτητας και επίσης να μην συνδέεται καθόλου, δεν το δέχομαι.. Αδιανόητο.. Και καλά να είσαι κάποιος οικιακός χρήστης. Εντάξει, ίσως και να μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι να γίνει κάτι, ή και να μην σε ενδιαφέρει κιόλας.. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας όπως εγώ και στηρίζεται μια ολόκληρη Α.Ε πληροφορικής επάνω σε αυτή την γραμμή, δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου.. Και σε τελική ανάλυση, για ποιόν λόγο να την έχεις ;;
Αφου έκανα τα πάντα και ήρθαν τεχνικοί του Ο.Τ.Ε κλπ , κλπ, αποφάσισα να κάνω μείωση της ταχύτητας στα 8Mbit που ξέρω ότι δουλεύει σωστά και επίσης να αλλάξω την PSTN σε ISDN. Εδώ είναι που αρχίζει το πανηγύρι.Ενώ οι λεβέντες του Ο.Τ.Ε ξέρουν ότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα στην περίπτωση μου (και θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά τμήματα και διαδικασίες για τις επιχειρήσεις) , προχωρούν στις αλλαγές που έχω ζητήσει. Για την αλλαγή της ταχύτητας, κόπηκε λιγάκι το Internet και μετά από λίγα λεπτά, είχε γίνει η αλλαγή. Για την αλλαγή σε ISDN όμως, δεν θα είχα Internet για κάποιες μέρες.. Αυτό, δεν μου το είχε πει κανείς. Γιατί αν μου το είχε πεί, δεν θα έκανα αλλαγή, σε ISDN. Θα έκανα καινούργια γραμμή, ή δεν θα έκανα τίποτα τελικά.. Τέλος πάντων, έγινε αυτό.. Αποφασίζω να πάω μια βόλτα απο το Κατάστημα του Ο.Τ.Ε στην Κυπαρισσία και να ανέβω πάνω στο γραφείο των τεχνικών (που τους ξέρω όλους) και να ρωτήσω τι θα γίνει, μιας και το θέμα είναι τουλάχιστον πολύ σοβαρό. Δεν μπορώ να δουλέψω. Μόλις φτάνω στο γραφείο βρίσκω όλους τους λεβέντες τεχνικούς εκεί, μαζί και τον υπεύθυνο τεχνικό για τα ADSL τις νέες συνδέσεις κλπ.. Τον Γ..... τον ψηλό με το κεφάλι ταψί γαλβανισμένο απο την καράφλα ;; Αυτόν .. Αμέσως μόλις με βλέπει και χωρίς να προλάβω να μιλήσω, μου λέει : "Δεν σε ακούω εσένα. Αντε γαμ... μαλ.... τσακίσου από εδω μέσα .. " Κουβέντα υπαλλήλου του Ο.Τ.Ε , σε 35 χρονο επιχειρηματία , επιστήμονα πληροφορικής. Νομίζω μπορεί να φανταστεί ο καθένας το τι συνέβει μετά.. Το τι έχω σπουδάσει , πόσο χρονών είμαι και τι δουλειά κάνω, δεν απασχολεί και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Είμαι ένας ακόμα πελάτης του Ο.Τ.Ε (που πληρώνει πολλά περισσότερα απο ότι ένας οικιακός πελάτης) και απαιτώ σεβασμό. Γιατί αν δεν ήμουν εγώ, εσείς και οποιοσδήποτε άλλος που πληρώνει λογαριασμούς, ο εν λόγω κύριος Γ...... , όχι τo BMW που οδηγεί δεν θα οδηγούσε, αλλά ούτε πατίνι. Δεν είχε ανακαινήσει το σπίτι του στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας , αλλά θα έμενα σε καλύβα στην παραλία μάλλον. Ποιός τους είπε ότι το να είσαι "Δημόσιος Υπάλληλος" σε κάνει και κάποιον ;; Γι' αυτούς τους λόγους, έκανα καταγγελίες παντού. Στα κεντρικά του Ο.Τ.Ε στην Αθήνα και στην Πάτρα , στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρμίων , στον Προϊστάμενο του καταστήματος Κυπαρισσίας.
Ο προϊστάμενος κος Ν...., μου είπε : "Δεν πας να κάνεις όσες καταγγελίες θες και όπου θες ;; Τίποτα δεν θα καταφέρεις "Εντάξει κε Ν..... Εγώ, δεν θα καταφέρω τίποτα. Δεν θέλω να καταφέρω κάτι, ούτε να πετύχω κάτι. Αυτό που θέλω, είναι να σας εκθέσω στον κόσμο. Να εκθέσω τις πράξεις και την συμπεριφορά σας. Δεν με νοιάζει τόσο να εκθέσω πρόσωπα, γιατί και κάποιος άλλος να ήταν στην θέση σας, το ίδιο θα γινόταν. Έτσι είναι τα πράγματα σε αυτή την χώρα. Φροντίζετε όλοι εσείς, να μας δίνετε αφορμές να λέμε συνέχεια : " Στην Ελλάδα ήμαστε, τι περίμενες να γίνει" ;; Δεν το δέχομαι κύριοι αυτό.. Γι΄αυτό έκανα αυτό το Blog , γι' αυτό άρχισα να γράφω σε εφημερίδες .. Αυτά τα "μικρά" , καθημερινά θέματα είναι που ταλαιπωρούν την Ελληνική κοινωνία. Αυτά είναι τα σοβαρά.Αν κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι, είναι να γίνουμε ενεργοί πολίτες.. Είμαι σίγουρος ότι και σε άλλους έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά.. Τα έχετε πει πουθενά, έχετε κάνει κάτι ;; Η δικιά μας ανέχεια και ωχαδερφισμός είναι που τους έχει δώσει τον αέρα να συμπεριφέρονται έτσι.. Αν κάποιος μπορεί να κάνει κάτι για εμάς, είμασε εμείς οι ίδιοι.. Αν περιμένουμε από αλλού, θα πάμε ακόμα παρακάτω.. Έτσι και αλλιώς αυτή την περίοδο, οι πολιτικοί μας, προσπαθούν να μετρήσουν ποιός έφαγε τα περισσότερα στην υπόθεση του Βατοπεδίου.. Μήπως ο ένας έριξε τον άλλον ... Με τον Ο.Τ.Ε και τα καθημερινά προβλήματα του κοσμάκι θα ασχοληθούν ;;Αν δεν γίνουμε ενεργοί πολίτες, ο κος Γιώργος του Ο.Τ.Ε και ο κάθε κος Γ....., δεν θα καταλάβουν ποτέ, ότι αυτά που ήξεραν κάποτε, ήρθε η ώρα να τα ξεχάσουν." Περισσότερα καθώς η γραμμή φαίνεται ότι δούλεψε λιγα 24ωρα μετά στο http://www.vreoust.blogspot.com/

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Επιβεβαιώνει ο Διοικητής του Νοσκοκομείου το λουκέτο στο Καρδιολογικό!

Η εφημερίδα 'Σημαία απευθύνθηκε για το μείζον θέμα στο Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Φώτη Δρούμπαλη για επικείμενο λουκέτο στο καρδιολογικό τμήμα μετά την απόσπαση του δεύτερου γιατρού στη Κω.
Αναλυτικά σε ερώτησή μας αν υπάρχει πρόβλημα με τα περιστατικά τόνισε ότι ‘σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα, όχι μόνο η μετακίνηση του 2ου καρδιολόγου για ένα μήνα αλλά και για το μέλλον καθώς είχαμε συναινέσει λόγω θέρους να αποσπαστεί στη Κω για ευνόητους λόγους διαφύλαξης των ακριτικών μας νησιών όπως συνέβη επανειλλημένα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια’ για προσθέσει ότι ‘αυτή την εποχή έχουμε διπλασιασμό των κατοίκων στη περιοχή μας λόγω των εορτών αλλά και της ελαιοκομικής περιόδου χώρια που το Νοσοκομείου εξυπηρετεί περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου και μάλιστα σήμερα Σάββατο έχουμε 33 παθολογικά περιστατικά αρκετά εκ των οποίων είναι και καρδιολογικά περιστατικά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης’
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου υπενθύμισε ότι ‘αν φύγει και ο δεύτερος καρδιολόγος καθώς ο πρώτος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια κατανοούμε ότι τον Δεκέμβριο το καρδιολογικό ιατρείο θα αναγκαστεί να μην λειτουργήσει και μάλιστα ο κ. Βασιλείου αρνείται να διαχειριστεί μόνος τους καρδιολογικά περιστατικά με δικαιολογία την σωματική ακεραιότητα των ασθενών με αποτέλεσμα όλα τα περιστατικά κα διακομίζονται στην Καλαμάτα με ότι συνεπάγεται αυτό για την αντιμετώπισή του και για τους κινδύνους που εγκυμονούνται’. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι ‘δίπλα στη Κω υπάρχουν αρκετά νοσοκομείο από τη Ρόδο ως την Αττική που μπορούν να καλύψουν την θέση του καρδιολόγου και δεν κατανοούμε γιατί αυτό να συμβεί από την Κυπαρισσία που το χειμώνα οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες’
.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Χωρίς δεύτερο Καρδιολόγο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας βάζει λουκέτο!

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες για την αδιαφορία του υπουργείου Υγείας σχετικά με νευραλγική θέση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας έκανε ο ιατρος του Ιδρύματος και Νομαρχιακος Σύμβουλος κ. Γιώργος Ψαρράς με αφορμή την αδικαιολόγητη απόσαπση του δεύτερου καρδιολόγου.
Αναλυτικά ο κ. Ψαρράς που γνωρίζει πολύ καλά την υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου και τους κοινούς αγώνες τοπικών φορέων τόνισε ότι ‘παρότι υπήρχε καρδιολόγος στο Νοσοκομείο καταφέραμε μετά από πολλά χρόνια κοινών αγώνων να έρθει δεύτερος καρδιολόγος τον Ιούνιο ο οποίος μετά από λίγο καιρό αποσπάστηκε από τον κ. Καλογερόπουλο χωρίς αιτία στην Κώ χωρίς να ερωτηθεί το Δ.Σ. του Ιδρύματος και χωρίς κάποιος άλλος να γνωρίζει για την μετακίνησή του’ για να προσθέσει ότι ‘ο καρδιολόγος είναι μέλος του Δ.Σ. των ιατρών και μάλιστα κάλυπτε παγιες και δύσκολες ανάγκες της περιοχής καθώς ο κ. Αλφαντέλο αναπληρεί τον πρώτο καρδιολόγο κ. Βασιλείου ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια’.
Φανερά εξοργισμένος με την στάση του Γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας το οποίο μόλις προ ημερών αποφάσιζε την ανακαίνιση με χιλιάδες Ευρώ των χειρουργείων του Ιδρύματος συμπλήρωσε ότι ‘ξαφνικά προ λίγων ωρών έρχεται πάλι έγγραφο από τον κ. Καλογερόπουλο χωρίς να ερωτηθεί κανείς φορέας ή να υπολογίζει τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου, να αποσπαστεί πάλι για την Κω με αποτέλεσμα το Καρδιολογικό Ιατρείο να βάλει λουκέτο εξαιτίας της απόσπασης’ για να υπογραμμίσει ότι ‘ζητώ βοήθεια απο τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας που κάποιοι πρέπει να ενδιαφέρονται για την Τριφυλία, να μας πληροφορήσει τι έχει ο κ. Καλογερόπουλος με την Κυπαρισσίας’ χαρακτηρίζοντας μάλιστα ‘δικτατορική’ σε νεότερες δηλώσεις του στην τηλεόραση BEST την στάση του Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας για την απαράδεκτη πράξη απόσπασης χωρίς να δίνει σημασία στο Ιδρυμα.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Κίνδυνο απένταξης του αποχετευτικού της παραλίας βλέπει η Αντιπολίτευση

Στο Δ.Σ Κυπαρισσίας εξετάστηκε το θέμα της ακυρωτικής απόφασης του Δ.Σ. απο την επιτροπή του άρθρου 152 της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον διαγωνισμό αποχετευτικών δικτύων στην νοτιοδυτική παραλία που είχε λάβει το Δ.Σ. Κυπαρισσίας, μη συμβατή με την κείμενη νομοθεσία. Ο κ. Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι ‘η ακύρωση αφορά την μη τεκμηρίωση της απόφασης του Δ.Σ. μαζί με την εισηγητική έκθεση του Δ.Σ. με το σκεπτικό του Σώματος που έδινε τις εξηγήσεις οπότε πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση τεκμηριωμένη και με βάση την νομοθεσία και τη νομιμότητα των προσφορών απο τις εταιρείες’. Ο κ. Δήμαρχος ζήτησε η νέα απόφαση να εναρμονιστεί με την απόφαση της Περιφέρειας.
Aπο την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος απο την αντιπολίτευση ζήτησε να ανακηρυχθεί ανάδοχος του έργου η εταιρεία ΕΓΝΩΝ που πληρούσε τις προδιαγραφές βάση της Επιτροπής αξιολόγησης καθώς υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου με αποτέλεσμα οι προσφυγές στη Περιφέρεια να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη ενώ σε μια έκρηξη αντιπαράθεσης κατηγόρησε την πλειοψηφία για ‘εξόφληση προεκλογικών γραμματίων’ γεγονός που πυροδότησε την συζήτηση. Ο κ. Γρηγόρης Γκότσης απο τη πλειοψηφία ζήτησε να τεκμητριωθεί η απόφαση και να αποσταλεί εκ νέου στη περιφέρεια με σκοπό την διαφύλαξη του δημόσιου χρήματος, ενώ ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Τσίγγανος τόνισε ότι ‘οι αποφάσεις Δ.Σ. ανατρέπονται στη περιφέρεια και συμβαίνει παντού αλλά το Δ.Σ. αναλαμβάνει συνολικά την ευθύνη με αποτελέσμα το τυχόν σφάλμα να μην αφορά την ουσία της υπόθεσης’.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Κατά πλειοψηφία με αντιπαραθέσεις το Τεχνικό Πρόγραμμα!

Ο Πρόεδρος του Σώματος αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα 2009 παρουσία εκπροσώπων των Δ.Δ. Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ‘αποτυπώνουμε τις ανάγκες των Δ.Δ. και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την οριστικοποίησή του ενώ για θέματα της έδρας του Δήμου υπάρχει αναλυτικός πίνακας, τηρώντας τις αναλογίες για έργα ΣΑΤΑ ή έργα υποδομών’ παρατηρώντας ότι αρκετά έργα των Δ.Δ. υπερβάινουν το κόστος παροχών οπότε πρέπει να επιμεριστούν με άλλους τρόπους απο τον ‘Θησέα’. Το πρόγραμμα αγγίζει τα 3,953 εκ. Ευρώ.
Ο κ.Γιαννόπουλος απο την μειοψηφία άσκησε κριτική για τα ποσά των απευθείας ανάθεσης έργων αναλύοντας ορισμένα έργα θεωρώντας ότι ‘τα 3,9 εκ. Εξυπηρετούν ορισμένες καταστάσεις με κατακερματισμό έργων που δεν εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον και την καθημερινότητα οπότε θα το καταψηφίσω για τα ποσά των 6.250 ευρώ ωστόσο θα ψηφίσω τα έργα των Δ.Δ. με την προυπόθεση ότι στη παραλαβή των έργων θα υπογράφει και ο Πρόεδρος του χωρίου’ ενώ έθεσε ερώτημα και για το δάνειο ανάπλασης του κτιρίου της Εθνικής τράπεζας.
Ακολούθως τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι προτάσσοντας έργα στα διαμερίσματα με έμφαση την αγροτική οδοποιία και έργα άρδευσης, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατσαργύρης συμφώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο θεωρώντας ότι σοβαρά έργα με 6.925 ευρώ δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, εστιάζοντας σε έργα ασφαλοτοστρώσεων στις Ράχες και στα χωριά, ενώ κριτική άσκησε για το τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Δέδες αναφερόμενος στην απραξία στο Δ.Δ. Ραχών λέγοντας ότι ‘η εγκατάλειψη είναι ολοκληρωτική στη περιφέρεια με απουσία έργων τα τελευταία 3 χρόνια’ λέγοντας ως υπέρβαση ότι ‘ο Δήμαρχος είναι καλο παιδί αλλά δεν έχει κοντά του ανθρώπους’ θεωρώντας ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα. Ο κ. Γιώργος Γκότσης ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στα έργα υποδομών. Ο κ. Σωτήρης Τσίγγανος υποστήριξε ότι ‘τα κονδύλια στα έργα γίνονται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και θα πρότεινα να υπήρχε μια επιτροπή αξιολόγησης και ισοβαρής κατανομής σε όλους τους επαγγελματίες ώστε να μην συμβαίνουν απευθείας αναθέσεις εκ του πονηρού οπότε διαφωνώ κάθετα με αυτές τις αναθέσεις’ καταψηφιζοντας το Τεχνικό πρόγραμμα ως πάγια τακτική του. Στη δευτερολογία του ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος στο δάνειο της ΕΤΕ τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η σύμβαση του δανείου για να εγγραφει στο πρόγραμμα, ενώ έδωσε απαντήσεις για επιμέρους έργα.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΤΗΝ θωράκιση του ελαιολάδου και του εισοδήματος των αγροτών με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων χωρίς ευχολόγια και παχιά λόγια ζήτησαν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου κατά την διάρκεια της συζήτησης για το ελαιόλαδο που διεξήχθη στο Δ. Σ. Φιλιατρών μετά απο πρόταση του Αγροτικού Συλλόγου. Παρών ήταν εκτός απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλιατρών κ. Καναβό, τον εκπρόσωπο του Συνετιαρισμού, ο κ. Παρασκευόπουλος απο την Διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας, ο Πρόεδρος του ΄Νηλέα’ κ. Κόκκινος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Κοζομπόλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και όλες οι παρατάξεις του οικείου Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό του προιόντος με την απασχόληση των παραγωγών πανελλαδικά με ιστορικά στοιχεία θέτοντας σειρά ερωτημάτων που απασχολούν το κοινό, τονίζοντας ότι ‘το 80% των κατοίκων των Φιλιατρών ασχολούνται με τις αγροτικές καλλιέργειες και θέλουν ένα μέλλον χωρίς αγωνία’. Στα ερωτήματα που έθεσε αφορούσαν τις επιπτώσεις απο την κρίση παγκόσμια, την μείωση των τιμών με τα παιχνίδια που παίζονται, αλλά και την ποιότητα του προιόντος με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, εξιστορώντας τις ενέργειες του Δήμου με ημερίδες, συμμετοχές σε κινητοποιήσεις όπως στην Χώρα, ενώ τέθηκαν τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα όπως το θέμα του Δημοπρατηρίου, το ζήτημα επέκτασης της ΠΟΠ για ολόκληρο το Νομό, τους αποθηκευτικούς χώρους της ένωσης, το ζήτημα των φυτοφαρμάκων τα οποία απομακρύνονται πριν το τέλος Δεκεμβρίου και το θέμα του Αγροτικού Ινσιτιτιούτου.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Άλκης Ξύγκας εξήγησε ότι ‘η ζωή στα Φιλιατρά είναι κατεξοχήν αγροτική και απο την πλευρά μας θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση ώστε το λάδι να μην έχει εξευτελιστική τιμή, να ζητήσουμε απο την ΕΑΣ να καθαρίσει τις δεξαμενές για καθαρούς αποθηκευτικούς χώρους, να συνεναίσουμε ως Δήμος να ενισχύσουμε τον αγροτικό κόσμο με παρεμβάσεις και παραστάσεις στους αρμοδιους’ για να προσθέσει ότι ‘ οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν περισσότερα αλλά και οι παραγωγοί που διέρχονται δύσκολες ώρες και σας δίνω την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε αίτημα ή προσπάθεια για την προστασία του προιόντος και το έχει αποδείξει στο παρελθόν’.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Το Τεχνικό πρόγραμμα του 2009 στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ για μια ακόμα φορά την Τετάρτη και ώρα 17:30, στη νέα αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσία που συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα :
1. Έγκριση ισολογισμού χρήσης έτους 2006 .
2. Τροποποίηση της 313/2008 ΑΔΣ που αφορά πρόσληψη μόνιμου Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού βάσει κενών θέσεων του ΟΕΥ.
3. Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση για κατασκευή Χριστουγεννιάτικης, Πρωτοχρονιάτικης και Αποκριάτικης διακόσμησης.
4. Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος έτους 2009.
5. Παραλαβή του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου περιοχή παραλία» αριθ. μελέτης 89/06.
6. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Κυπαρισσίας οικονομικού έτους 2008.
7. Λήψη νέας απόφασης επί της εξέτασης των ενστάσεων κατά των 1(α) και 1(β) πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου Έργα Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Κυπαρισσίας (Αποχετευτικό Δίκτυο Νοτιοδυτικού Παραλιακού Τμήματος Κυπαρισσίας ύστερα από την ακυρωτική απόφαση με αριθ.85//38/3-11-2008 της επιτροπής 152 του Ν. 3463/06.
8. Αποδοχή και κατανομή Δ΄ δόσης ΣΑΤΑ 2008 ποσού ύψους 97.412,50 €.
9. Αποδοχή και κατανομή Ε΄ δόσης ΣΑΤΑ 2008 και τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου Κυπαρισσίας. Εγγραφή εισόδου 42.647,00 €. (Εγγραφή δαπανών πυροπροστασίας )
10. Έγκριση αγοράς δύο ακινήτων στην περιοχή Βελανιδιά του Τ.Δ/τος Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας για την επέκταση των βοηθητικών χώρων του Βιολογικού Καθαρισμού .
11. Έγκριση της δαπάνης για την κατασκευή δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος μήκους 308 μ. στο οικόπεδο του Βιολογικού Καθαρισμού ποσού ύψους 8.399,60 πλέον ΦΠΑ .
12. Συζήτηση ενστάσεων επί της αναρτημένης πολεοδομικής μελέτης Άνω πόλης Κυπαρισσίας.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Φρένο σε 'πολιτικές' αποφάσεις του Δ.Σ. Κυπαρισσίας

ΜΠΑΧΑΛΟ έγιναν οι αποφάσεις των τοπικών αρχόντων αφού σοβαρά εκτεθειμένο είναι το Δ.Σ. Κυπαρισσίας για την υπόθεση των δικτυών αποχέτευσης στη περιοχή του Λιμανιού καθώς ακυρώθηκε η «πολιτική» απόφαση που είχει ληφθεί για το έργο αγνοώντας επιδεικτικά την Επιτροπή αξιολόγησης και το τελικό της συμπέρασμα!
Ουσιαστικά το Δ.Σ. σε παλιότερη συνεδρίαση απέρριψε την αιτιολογημένη και εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαγωνισμού μεταβάλλονταςτο αποτέλεσμα δημοπρασίας για τα αποχετευτικά δίκτυα στη νοτιοδυτική παραλία της Κυπαρισσίας! Συγκεκριμένα η εταιρεία «ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» κατέθεσε προσφυγή κατά αυτής της απόφασης και μετά τη σιωπηρή απόρριψή της από τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Μεσσηνίας, η οποία δεν εκδίκασε καν την εν λόγω προσφυγή, κατέθεσε νέα προσφυγή στην Ειδική Επιτροπή του Άρθρου 152 Ν.3463/2006 της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά της σιωπηρής απόρριψης από το Γ.Γ.Π.Π. κατά της υπ’ αριθ. 159/2008 απόφαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Εξαρθρώνεται το κύκλωμα μαστροπείας στην Μεσσηνία

Το σίριαλ με την υπόθεση μαστροπείας που λαμβάνει χώρα στους Γαργαλιάνους συνεχίζεται! Σιγά σιγά μέλη του «ροζ κυκλώματος» παίρνουν τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη, χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των ανδρών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας σχετικά με την εμπορία ανθρώπων στην περιοχή των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, προέκυψε ότι, τη 19χρονη Ρουμάνα την κατακρατούσε παράνομα 31χρονος Αλβανός μαζί με 46χρονη Ελληνίδα - η οποία συνελήφθη προχθές - με σκοπό την προώθησή της για εργασία σε οίκο ανοχής στην Καλαμάτα. Η συλληφθεισα με την εις βάρος της δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι, τα μέλη της σπείρας αλλοδαπών, μελών κυκλώματος μαστροπών που εξέδιδαν νεαρές αλλοδαπές γυναίκες στην περιοχή των Γαργαλιάνων, αλλά και παράλληλα διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες από τους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς πολίτες Βουλγαρίας, έναν άνδρα 23 ετών και δύο γυναίκες, μια 33χρονη και μια 31χρονη, κάτοικοι όλοι της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων. Ουσιαστικά από την προανάκριση της Αστυνομίας προέκυψε ότι, στη σπείρα εμπλέκονταν κι άλλοι αλλοδαποί που εκμεταλλεύονταν κι εξέδιδαν νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, ο 23χρονος Βούλγαρος ενεργώντας από κοινού με έναν 33χρονο Αλβανό κι έναν 26χρονο Ρουμάνο, τον Αύγουστο του 2008 παρέδωσαν σε Έλληνα 63χρονο επιχειρηματία για εκμετάλλευση μια 27χρονη Ρουμάνα αντί του ποσού των 5.000 ευρώ. Ο παραπάνω 26χρονος Ρουμάνος προέκυψε ότι προήγαγε κι άλλη 19χρονη Ρουμάνα στην πορνεία στην ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων. Τελικά αποδείχθηκε ότι, τη 19χρονη την κρατούσε παράνομα ο 31χρονος Αλβανός. Πηγή; kalnews

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Κραυγή απόγνωσης στην Χώρα για το λάδι και τις αποζημιώσεις

-ΚΟΙΝΗ ήταν η κραυγή αγωνίας που διαπιστώθηκε από τους παραγωγούς της Τριφυλίας για το μέλλον του ελαιολάδου και το εισοδήματός τους μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Χώρα Τριφυλίας, παρουσία αρκετών εκπροσώπων φορεών, Δήμων και Αγροτικών συλλόγων καθώς την συμπαράστασή του είχε εκφράσει ακόμα και ο Αγροτικός Σύλλογος με εκτενή ανακοίνωσή του.
Ο Δήμαρχος Νέστορος κ. Τσορώνης τόνισε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ότι: “Στην περιοχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή του ελαιόκαρπου.Το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών έχει πληγή σε πολύ μεγάλο βαθμό και προβλέπεται μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στον Οργανισμό ΕΛ.Γ.Α. και στα Π.Σ.Ε.Α. προκειμένου να τύχουν αποζημίωσης για τον καρπό που χάθηκε από τον παγετό της 17ης και της 18ης Φεβρουαρίου στην περιοχή μας. Παραδώσαμε ιδιοχείρως υπόμνημα στον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όταν και κατέβηκε στην Καλαμάτα. Οι ανωτέρω υπηρεσίες σε απαντήσεις τους ζητούν να υπάρχει μείωση της παραγωγής από τον παγετό σε επίπεδο Νομού τουλάχιστον 30% και υποστηρίζουν ότι τέτοια ζημιά δεν υφίσταται από τα στατιστικά στοιχεία που έχουν, ανεξάρτητα αν σε κάποιους παραγωγούς έχει καταστραφεί ολοσχερώς όλη η παραγωγή τους.Αποστείλαμε προς όλες τις υπηρεσίες και δημοσιεύσαμε ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που επισημαίνουμε τις μεγάλες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή.”
ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
O Δήμαρχος Νέστορος συμπλήρωσε ότι «Η καταστροφή στον ελαιόκαρπο, οι χαμηλές τιμές του ελαιόλαδου, οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμών των λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και οι αυξήσεις στα μεροκάματα, είναι ένα σύνολο δυσμενών παραγόντων που καθιστούν προβληματική την καλλιέργεια αλλά και την επιβίωση των ελαιοκαλλιεργητών στην περιοχή μας και με το δεδομένο ότι η ελιά είναι μονοκαλλιέργεια για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού μας.Φίλοι ελαιοπαραγωγοί, επειδή και το 2004 και το 1987 εδόθησαν αποζημιώσεις για αντίστοιχες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο και μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά σας για να μπορέσετε να καλύψετε στοιχειωδώς τα έξοδα της χρονιάς».Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος, η Νάντια Γιαννακοπούλου ο αντινομάρχης κ. Παναγιωτόπουλος, οι Δήμαρχοι Φιλιατρών κ. Ξύγκας, Νέστορος κ. Τσορώνης, αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Νεστορος κ. Πετρόπουλος, ενώ το βράδυ εκδόθηκε ψήφισμα

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Ιδού η κοροιδία για τον ανύπαρκτο Ευρωπαικό δρόμο!

O Γ. Κανελλόπουλος δεν δίστασε να καταθέσει- όπως και άλλοι πολίτες- αναφορά στους Εισαγγελείς Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου, αναλύοντας με επιχειρήματα την διαφωνία του για τις τεχνικές απομόνωσης του οδοστρώματος, που μειώνεται στο μισό, καθώς ο κ. Κανελλόπουλος επισημανε ότι δεν υφίσταται τέτοιες καταστάσεις σε έργα δημόσιου χαρκτήρα, δεδομένου ότι αυτή την εποχήι στην περιοχή του Αρτεμισίου εκτελείται έργο διάνοιξης σηράγγων.
Για τις ανάγκες πρόσβασης των οχημάτων έχει καταληφθεί μόνο το πλάτος της βοηθητικής λωρίδας. Ανάλογα μέτρα είχαμε δει και κατά την κατασκευή της Αττικής οδού, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, αλλά και κατά την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα –Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ). Πέρα απο όλα τούτα η ουσία είναι ότι:
1oν ο περίφημος Αυτοκινητόδρομος δεν είναι Ευρωπαικών προδιαγραφών και τούτο διότι πρέπει να διαθέτει στα 2 ρεύματα απο 3 λωρίδες κυκλοφορίας έκαστη με μια βοηθητική, αλλά στο δρομο προς Αρτεμισία υπάρχει μόνο 1 λωρίδα ανα ρεύμα σε πολλά σημεία χωρίς βοηθητική που έχει υποσκαφτεί.
2ον Γιατί στα διόδια πληρώνουμε υποτίθεται ότι υπάρχει ολοκληρωμένος δρομος όταν στο χαρτάκι που πληρώνουμε όπως βλεέπετε στη φωτογραφία αναγράφει ότι ο Μωρέας είναι 'εταιρεία παραχώρησης αυτοκινητόδρομου' που σημαίνει ότι ο δρομος έχει 'παραχωρηθεί' και όχι 'είναι υπο κατασκευή',
3ον γιατί στο χαρτί των διοδίων αναφέρεται το κομμάτι Τρίπολης- Καλαμάτας που απλά δεν υφίσταται και γιατί πληρώνουμε αναγκαστικά έργο που υπάρχει μόνο στα χαρτιά;

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Να μην πληρώνουμε διόδια στο τμήμα Τρίπολη- Κόρινθος ζητά ο Κανελλόπουλος

Να σταματήσει η καταβολή των διοδίων στο τμήμα του εθνικού δρόμου Τρίπολης – Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα, καθώς «πληρώνουμε διόδια για να διερχόμαστε μέσα από ένα εργοτάξιο», ζητά το στέλεχος του Πα.Σο.Κ. Γ. Κανελλόπουλος.
Σχολιάζοντας την αναφορά που κατέθεσε στους Εισαγγελείς Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία του για τον τρόπο κατάληψης του οδοστρώματος, που μειώνεται στο μισό, ο κ. Κανελλόπουλος παρατήρησε πως τέτοιου είδους τακτικές δεν ακολουθούνται σε όλα τα δημόσια έργα τέτοιου τύπου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περιοχή του Αρτεμισίου εκτελείται έργο διάνοιξης σηράγγων. Για τις ανάγκες πρόσβασης των οχημάτων έχει καταληφθεί μόνο το πλάτος της βοηθητικής λωρίδας. Ανάλογα μέτρα είχαμε δει και κατά την κατασκευή της Αττικής οδού, στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, αλλά και κατά την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα –Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ). Αυθαιρεσία Ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για αμείωτη αυθαιρεσία από πλευράς της αναδόχου εταιρείας, ακόμη και αυτή την περίοδο, που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την εξέλιξη των εργασιών, να μην αφαιρεί τα φράγματα που έχει τοποθετήσει και, μάλιστα, σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου εκτελούνται οι εργασίες. Όπως μας δήλωσε στη συνέχεια, «με την παρέμβασή μου ζητώ το αυτονόητο, την προστασία των επισκεπτών της Μεσσηνίας από τις αυθαιρεσίες της τεχνικής εταιρείας και να σταματήσουμε να είμαστε θύματα στο βωμό του κέρδους. Ζητώ, επίσης, την εφαρμογή των νόμων του κράτους και την ανάδειξη της λογικής. Έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε το δρόμο, έως εκεί που έχει γίνει, χωρίς τη μείωση του πλάτους του για ουσιαστικό λόγο. Ζήτησα από τις εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν για να σταματήσει η αυθαίρετη κατάληψη του οδοστρώματος στο δρόμο Τρίπολης – Κορίνθου από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Πληροφορίες απο την εφημερδία 'Θάρρος'

Απογοήτευση απο τις τιμές του ελαιολάδου στο Νομό μας

ΣΕ δυσμενή θέση εξακολουθούν να βρίσκονται οι παραγωγοί της Τριφυλίας μετά την μειωμένη ποσότητα παραγόμενου ελαιολάδου αλλά ακόμα περισσότερο από τις εξευτελιστικές τιμές κατά γενική ομολογία που δίνει η αγορά για το φρέσκο ελαιόλαδο της περιοχής δημιουργώντας αρνητικές αντιδράσεις απο παντού.
Η διάχυτη απογοήτευση αποτυπώνεται στα ελαιοτριβεία αλλά και στους αγροτικούς Συλλόγους καθώς αυ΄τη την περίοδο η συκομιδή βρίσκεται στο ζενίθ της και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες εβδομάδες. Η κατάσταση όπως αποτυπώνεται είναι αποκαρδιωτική σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων κ. Ηλία Βαρώτσου ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα μας εκτίμησε ότι ‘φέτος η παραγωγή είναι μειωμένη κατά 30% περίπου και τούτο πάντα με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ η εικόνα σε ότι αφορά την τιμή του προιόντος είναι απογοητευτική αφού οι πωλήσεις φρέσκου ελαιολάδου καλής οξύτητας κυμαίνεται κοντά στα 2,45 ευρώ το κιλό’, τιμή που αφήνει τους παραγωγούς ανικανοποίητους.
Μάλιστα αρκετοί παραγωγοί σκέφτονται να μην πολυήσουν το λάδι τους εως ότου βελτιωθούν οι τιμές κοντά στις γιορτές που η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί, ενώ οι ποσότητες περσινού ελαιολάδου είναι συγκεκριμένες. Φέτος μάλιστα λόγω δάκου και των καριικών συνηθηκών που επικράτησαν σε πολλες περιοχές δυστυχώς εμφανίζεται το φαινόμενο με τα λεγόμενα ‘βαριά λάδια’, δηλαδή οξύτητας που αγγίζει κοντά στον 1 βαθμό συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Βρωμίσαμε ποτάμια και χειμμάρους απο τον κατσίγαρο!

Σε ποτάμια και στη θάλασσα καταλήγει το 58% των 2.000.000 τόνων ελαιολάσπης, που αποβάλουν τα ελαιοτριβεία της χώρας μας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής".
Σχετικές έρευνες απέδειξαν ότι το σύνολο των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, απορρίπτεται χωρίς επεξεργασία σε χείμαρρους και ποτάμια. Μάλιστα, όπως τονίζει η εφημερίδα, η ελαιολάσπη προκαλεί την αποξήρανση της παρόχθιας βλάστησης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία της κάκιστης διαχείρισης των υπολειμμάτων οφείλεται στην τεχνολογία των ελαιοτριβείων και στο χαλαρό, έως ανύπαρκτο, θεσμικό πλαίσιο για την διαχείριση των αποβλήτων τους. Τον περασμένο Μάρτιο, στη Μεσσηνία με απόφαση του Νομάρχη, Δημήτρη Δράκου, απαγορεύτηκε η απόρριψη των αποβλήτων σε περιοχές του δικτύου Νatura καθώς και σε έξι ποταμούς και χείμαρρους του νομού.
Όμως, το υπουργείο Μεταφορών δεν έχει δώσει ακόμα την άδεια για τη μεταφορά της ελαιολάσπης, με αποτέλεσμα η "μούργα" να μένει στο χώρο παραγωγής της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όπως τονίζει η εφημερίδα, ελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Ιταλία, η Κύπρος και η Ισπανία με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μετατρέπουν τα απόβλητα σε χρήσιμα προϊόντα, όπως βιομάζα, εδαφοβελτιωτικά υλικά ή ζωοτροφές.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Πολυετής δράσης του Συλλόγου Πολυτέκνων

ΠΟΛΥΕΤΗ είναι η δράση του δραστήριου Συλλόγου Πολυτέκνων Κυπαρισσίας και περιχώρων που αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας του τόπου καθώς δραστηριοποιείται περισσότερο από 20 χρόνια.
Ο Σύλλογος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους και το κοινό για τα προβλήματα των Πολύτεκνων οι οποίοι αποτελούν το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας που κάποτε θεωρούνταν ευλογία αλλά σήμερα με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο ρόλος της οικογένειας έχει περιοριστεί δραματικά. Η πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προκαλούν ενδιαφέρον με μια ημερίδα που υλοποιείται για το παιδί και την ψηφιακή εποχή. Αυτές τις ημέρες ωστόσο το κοινωνικό έργο του συλλόγου αποτελεί η δωρεάν διανομή στα μέλη του Συλλόγου τυριού φέτας, μακαρόνια και ειδών που ενισχύουν την καθημερινή τους διαβίωση καθώς τα έσοδά τους είναι λιγοστά. Η προσέλευση είναι ικανοποιητική πρωί και απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τριφυλίας, ενώ διανομή τροφίμων θα διενεργείται και σε άλλες εποχές του χρόνου, ενώ καλό θα ήταν ο Κοινωνικός φορέας του Δήμου Κυπαρισσίας που ενίοτε ασχολείται με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να δημιουργήσει δομές προστασίας των οικογενειών των πολυτέκνων σε βάθος χρόνου.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
‘Ο ρόλος της τηλεόρασης το Internet το ηλεκτρονικό παιχνίδι το κινητό τηλέφωνο και η ακτινοβολία.Επιρροές – επιδράσεις – επιπτώσεις. Ο ρόλος του γονέα και του εκπαιδευτικού. Ερωτηματικά και απαντήσεις.’
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Κυπαρισσίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα: «Το παιδί στη σύγχρονη εποχή μέσα από την τεχνολογία» Θα συζητηθούν οι επιδράσεις και οι επιπτώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών (Τηλεόραση – υπολογιστής - Internet - κινητά τηλέφωνα) στο παιδί.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 29/Νοε/2008 ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" του Δήμου Κυπαρισσίας στο Τ.Ε.Ε.
Συμμετέχουν και θα μιλήσουν οι:
Μαρία Χριστοπούλου υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθν. Μετσόβειου Πολυτεχνείου σε θέματα ακτινοβολιών.
Θέμα: "Ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων και υγεία. Παιδί και κινητό τηλέφωνο."
Κορμάς Γιώργος υποψ. διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας πρόληψης και αγωγής υγείας. Θέμα: Εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο.
Παππά Βασιλική Ψυχολόγος. Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων: Τα παιδιά και ο κόσμος των Μ.Μ.Ε.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Πλημμύρες και αδιάβατοι δρόμοι για κλάμματα απο τη νεροποντή..

-ΑΡΚΕΤΑ προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Δυτική Μεσσηνία απο την συνεχόμενη νεροποντή που έπνιξε δρόμους και φρεάτια, δημιουργώντας παράλληλα αδιάβατους αγροτικούς δρόμους αλλά και εκνευρισμένους οδηγούς στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.Αναλυτικά στην Κυπαρισσία υπήρξαν διακοπές ηλεκτροδότησης και στην ευρύτερη περιοχή τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ τα Φιλιαρά που ηλεκτορδοτούνται από άλλη γραμμή υψηλής τάσης σπάνια εμφανίζουν προβλήματα με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της Κυπαρισσίας να εξοργίζονται απο την απαράδκετη κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.
ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Εξάλλου το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε χαλαζόπτωση σε περιοχές της ορενής Τριφυλίας και της νότιας πλευράς στους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της ελαιοσυγκομιδής η οποία συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση τις τελευταίες ημέρες. Πάντως στην Κυπαρισσία στην περιοχή του ΟΣΕ όπως διακρίνετε στην πρώτη φωτογραφία οι κάτοικοι δεινοπαθούν εδώ και χρόνια από το κομμάτι της εθνικής οδού Κυπαρισσίας --Πύργου που πλημμυρίζει με κάθε νεροποντή. Όπως μας κατήγγειλαν οι περίοικοι ο δρόμος αποτελεί ανάθεμα εξαιτάις του μικρού έυρους των φρεατίων τα οποία αδυνατούν να συγκρατήσουν τα όμβρια ύδατα και καιρό τώρα ζητούν απο τον Δήμο να γίνει παράκαμψη προς το μικρό ποτάμι στις σιδηροδρομικές γραμμές ώστε τα ύδατα να έχουν διέξοδο προς την θάλασσα. Το συγκκεκριμένο κομμάτι συνδυάζεται με τον μιρκό Περιμετρικό που σχεδιάζει καιρό τώρα ο Δήμος με σκοπό να ενωθεί με τον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά αλλά μέχρι σήμερα αποτελεί παγίδα για οδηγούς και κατοίκους που το νερό φτάνει στα σπίτια τους!
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Οι δεκάδες φορές που έχουμε ασχοληθεί με το δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων καθώς ο δρόμος πλημμύρισε εξαιτίας των τεχνικών ανωμαλιών που παρουσιάζει, την απουσία τεχνικών έργων αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους την πλήρη αποκατάστασή του μετά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα του παρελθόντος. Συγκεκριμένα οι λακούβες που δημιουργούν λίμνες έκαναν την εμφάνισή τους στις περιοχές Τερψιθέας και στο κόμβο Φαρακλάδας ενώ στην κοιλαδογέφυρα κοντά στην περιοχή του Αγρίλι όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία δείχνει την είσοδο του δρόμου πλημμυρισμένη ενώ τα τεχνικά συγκρατούν μόνο μέρος των υδάτων. Εξυπακούεται ότι οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με ταχύτητα το πολύ 50 χιλιομέτρων στον δρόμο ώστε να μην εκτραπούν. Επικίνδυνος ήταν ο δρόμος Φιλαιτρών- Γαργαλιάνων και αδιάβατος στις επικίνδυνες στροφές το πρωί ενω ο φρέσκος δρόμος λίαν ανακαινισμένος στο Λαγκούβαρδο δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει ξανά τις πλημμύρες έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

'Πέρασε' στο Δ.Σ. Γαργαλιάνων το Γ.Π.Σ. της πόλης

ΩΣ 'χρήσιμο αναπτυξιακό εργαλείο που θα τονώσει την περιοχή μετά τον διάλογο που εξαντλήθηκε παρά τον δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς την ψήφιση απο το Δ.Σ. της Β1 του Γ.Π.Σ. της πόλης.
Η παραλαβή της Β1 Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Γαργαλιάνων, που έχει απασχολήσει έντονα την πόλη και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκε χωρίς αντιδράσεις αλλά με εμπεριστατωμένες απόψεις στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων την Τετάρτη, με την προσθήκη και κάποιων προτάσεων - παρατηρήσεων που διατυπώθηκαν.
Η αναλυτική παρουσίαση περιελάμβανε παρεμβάσεις για την τουρισιτκή ανάπτυξη της περιοχής εξαιτίας της Π.ΟΤ.Α. ωστόσο, η παραλαβή πραγματοποιήθηκε κατά πλειοψηφία αφού η Αντιπολίτευση του Δ.Σ. ζήτησε να μην παραληφθεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η Β1 Φάση, αλλά να αναγραφούν πρώτα στο κείμενο της πρότασης οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις και αφού αυτό γίνει από τους μελετητές, να γίνει ο σχετικός έλεγχος και μετά η παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων και η Συμπολίτευση πρότειναν να γίνει η παραλαβή με την προσθήκη και των προτάσεων και στην απόφαση να αναγράφεται ότι παραλαμβάνουν τη Β1 Φάση με τις προτάσεις που έγιναν και οι οποίες να αναγραφούν στο κείμενο της πρότασης, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Πτώση στις καυσίμων στην Τριφυλία!

Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε σήμερα ότι πρατήρια υγρών καυσίμων στα Φιλιατρά έχουν μειώσει την βενζίνη ΚΑΤΩ του ενός euro. Την διαπίστωση επιβεβαιώνει και το blog των Φιλιατρών filιαtranews για την ευρυτερη περιοχή και σίγουρα αποτελεί είδηση!
Ακόμα και το πιο ακριβό πρατήριο της πόλης επιβεβαιώνεται σήμερα έχει τιμή αμόλυβδης 0.99 Euro. Φυσικά είναι ακόμα ψηλά η τιμή σε σχέση με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου του οπίοου το βαρέλι είναι κάτω από τα 60 δολάρια. Μειωμένες είναι οστόσω και οι παραγγελίες πετρελαιου θέρμανσης καθώς αυτό επιτρέπει ο καλός καιρός των τελευταίων ημερών.Δεν είναι και λίγοι αυτοί που περιμένουν να πέσει το πετρέλαιο θέρμανσης πιο χαμηλά καθώς ακόμη βρίσκεται ψηλά.Σήμερα πωλείται από 0,67 έως 0,70 το λίτρο. Την ίδια στιγμή οι τιμές έχουν πέσει παγκοσμίως με τα 49 δολλάρια το βαρέλι να κοστίζει το πετρέλαιο. Εμείς εδώ άραγε τι κάνουμε και πάμε ανάποδα και όλα ακριβαίνουν;

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Συνεχίζονται τα έργα στον άξονα Γαργαλιάνοι- Ρωμανού

ΚΑΠΟΤΕ δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε μαζί με άλλα έργα ως το σύγχρονο Γιοφύριο της…Αρτας αλλά επι Μεσσηνιακού εδάφους αφού χρόνια τώρα οι παχυλές υποσχέσεις στους κατοίκους είχαν διανύσει αρκετές προεκλογικές περιόδους με τάματα και υποσχέσεις αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και αγκυλώσεις τελικά συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής του νέου οδικού άξονα Γαργαλιάνοι – Ρωμανού που αναμένεται να αποτελέσει κύριο οδικό άξονα για τα έργα που εκτελούνται στην ΠΟΤΑ ελπίζοντας σε τουριστική αξιοποίηση του στο απώτερο μέλλον. Είναι γεγονός ότι παρουσιάστηκαν αρκετά προβλήματα που ξεκίνησαν από την διαδικασία με τις απαλλοτριώσεις και τις ενστάσεις, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου τα εμπόδια επιλύονται και οι εργασίες συνεχίζονται σε αρκετά σημεία όπου εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και αυτή την περίοδο αναμένεται να συζητηθούν οι υπόλοιπες ενστάσεις.
Παράλληλα η Δυτική Μεσσηνία που αποτελεί ένα πανέμορφο τουριστικό κομμάτι έχει αγανακτήσει και με το κομμάτι του άξονα Καζαρμα- Τουλούπα Χάνι που κάθε τόσο οι αρμόδιοι της Νομαρχίας πραγματοποιούσαν αυτοψίες αλλά οι κάτοικοι.. έτρωγαν την σκόνη χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό το έργο προορίζεται να μεταμορφώσει την εικόνα της Δυτικής πλευράς του Νομού που αποτελεί αποπαίδι του νότου όπως έχει αναφερθεί παλιότερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ….

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Στο ψυγείο...οδεύει ο Καποδίστριας 2!


Θύμα της οικονομικής κρίσης πέφτει και ο Καποδίστριας 2.Η πολυδιαφημιζόμενη μεταρρύθμιση την οποία ευαγγελίζονταν ο πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πάει .... «περίπατο».
Σύμφωνα με τον 'Κόσμο του Επενδυτή' τα Κυβερνητικά σχέδια για την δραστική μείωση των Δήμων και των Νομαρχιών αναβάλλονται για το .... απώτερο μέλλον.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚτΕ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις με βάση τις οποίες οι το θέμα "μεταρρύθμιση" παγώνει. Ως βασική αιτία για την σχετική εξέλιξη θα παρουσιαστεί η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου λόγω της διεθνούς κρίσης, να ανταπεξέλθει στην εξασφάλιση του αναγκαίου κονδυλίου για την οικονομική στήριξη του προγράμματος. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έχει λάβει το πράσινο φως από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή προκειμένου να δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες για την αναβολή κάθε συζήτησης που αφορά συνενώσεις σε δήμους και νομαρχίες.Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θα δημιουργήσουν ντόμινο στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται σε αναβρασμό εδώ και αρκετούς μήνες καθώς απομένει δια στόματος του Προκόπη Παυλόπουλου τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο υπουργός με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ είχε δεσμευτεί ότι το σχέδιο προχωρά και μάλιστα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη θα είχε καταθέσει σε κείμενο την βασική δομή των σκέψεων της Κυβέρνησης.Η δέσμευση αυτή ήταν άλλωστε και η αφορμή να αναβληθεί το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ για το τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη, καθώς η μεταρρύθμιση θα αποτελούσε το βασικό θέμα συζήτησης. Ωστόσο αξίζει να επισημανθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών δεν είχε παραλείψει και στην συνάντηση να τους τονίσει ότι δεν θα προχωρήσει στην μεταρρύθμιση αν δεν έχει την συναίνεση των Δημάρχων, ενώ το οικονομικό πρόγραμμα που θα στήριζε τον δεύτερο Καποδίστρια είχε υπογραμμίσει ότι αυτό αποτελούσε αναγκαία προϋπόθεση.
Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία, την απροθυμία των κομμάτων να μπουν στον διάλογο και στις αποστομωτικές απαντήσεις των ΤΕΔΚ «καλό το σχέδιο των συνενώσεων αλλά όχι για τον νομό μας», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται ότι είχε πολλές επιλογές.Σε παρασκηνιακό επίπεδο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε επαφές που είχε με κυβερνητικά στελέχη διεμήνυσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ίδιος προσωπικά δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η συζήτηση για τον Καποδίστρια 2 από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δώσει βάρος σε άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ενημέρωση σε σχολεία για τα ληγμένα φυτοφάρμακα

ΣΕ ενημέρωση του κοινού και των φορέων της πόλης για τα απαγορευμένα και ληγμένα φυοφάρμακα προχωρά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον φαινόμενα που προκαλούν οργή στους κατοίκους που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και των παιδιών τους.
Όπως χαρακτηρισιτκά εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Καναβός ‘αυτές τις ημέρες θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων όταν τα παιδιά βρίσκονται σε τέτοιους χώρους είτε απο παιχνίδι είτε απο τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στις αποθήκες της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας οι οποίες απέχουν ελάχιστα μέτρα απο το Νηπιαγωγείο και τα Δημοτικά σχολεία κοντά στο κέντρο της πόλης’ για να προσθέσει ότι ‘ο Σύλλογος ανακάλυψε τυχαία τον χώρο όταν αναζητήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο ένας προσωρινός χώρος φιλοξενίας των μεταναστών που εργάζονται στην περιοχή και αναλάυφθηκαν τα επικίνδυνα ληγμένα φυτοφάρμακα που βρέθηκαν εκεί για μια 10ετία περίπου’.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επισήμανε ότι ‘το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς αρχικά ο χώρος ήταν αφύλακτος και τώρα απλά δεν είναι άμεσα προσβάσιμος και μάλιστα το ζήτημα έφθασε ακόμα και στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την άμεση γειτνίαση των σχολικών κτιρίων με τις αποθήκες της Ένωσης δεδομένου ότι υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον απο την Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου και όπως κατανοούμε το ζήτημα δεν ήταν εξαιρετικά απλό’. Ωστόσο το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμαρχος Φιλαιτρών σε επικοινωνία μαζί μας είχε υπογραμμίσει ότι έλαβε απο την ΕΑΣ διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων τα οποία άμεσα πρέπει να κατασταραφούν σε ειδικούς χώρους, ενώ η κοινή γνώμη των Φιλιατρών απαιτεί να μην λειτουργήσουν μελλοντικά τα Φιλιατρά ως αποθηκευτικός χώρος για φυτοφάρμακα ή επικίνδυνα για την υγεία γεωργικά εφόδια. Καταλήγοντας να εστιάσουμε στο γεγονός τέτοιων καταστάσεων αφού στην γειτονική Ηλεία η κατάσταση προ ετών ήταν χειρότερη με θαμμένα ληγμένα φυτοφάρμακα στο υπέδαφος προκαλώντας