Pages

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Το ύστατο αποχαιρετισμό είπαν στη Μητρόπολη για τον αδικοχαμένο Δικηγόρο

Σάββατο 31/1/2009
ΤΟ τελευταίο αντίο στον άτυχο 53χρονο δικηγόρο που δολοφονήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του με ένα μεγάλο αποχαρετισμό είπαν φίλοι, οικειοι, συγγενείς και πολίτες στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου της πόλης για τον χάμο του Σπύρου Ιωάννου. Βουβή η τελετή της Εξωδίου Ακολουθίας που εψάλη παρουσία των Μητροπολιτών Τριφυλιας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και Ηλείας κ. Γερμανού, του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη, μελών του οικείυο Δ.Σ.και άλλων φορέων, καθώς ο Ναός κατακλύστηκε απο κόσμο που δεν μπορούσαν να πιστέψουν στο τραγικό γεγονός, δεδομένου ότι ποτέ δεν έχει καταγραφεί ανάλογο περιστατικό στην ιστορική διαδορμή της Κυπαρισσίας.Τραγικές φιγούρες η σύζυγος του αδικοχαμένου δικηγόρου κ. Ιωαννίδη που έζησε και μεγάλωσε στην πόλη και η οικογένειά της αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας καθώς προτίμησε με δάκρυα στα μάτια να πει το ύστατο αντίο στον συνάδελφό τους.Την ίδια ώρα οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στις υποθέσεις και δικογραφίες που είχε αναλάβει ο άτυχος δικηγόρος ώστε να αναζητήσουν τα κίνητρα της στυγερής δολοφονιας. Εξάλλου η ταυτοποίηση των στοιχείων, βιολογικού υλικού αλλά και άλλα πειστήρια στα χέρια των αρμόδιων Αρχών απο αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα αξιοποιηθούν επαρκώς.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Νέα αποχή των Δικηγόρων της Κυπαρισσίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Παρασκευή 30/1/2009
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ του ΠΕΤΡΟΥ, Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου, συνήλθε εκτάκτως και ψηφίζει ομόφωνα τα εξής:
Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Εκφράζει την οδύνη όλων των μελών του για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου που λάμπρυνε το δικηγορικό λειτούργημα ασκώντας το με γνώσεις, ήθος και ανθρωπιά. Εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό του για την ύπουλη και άνανδρη εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε τον βίαιο θάνατο του εκλεκτού συναδέλφου και επέφερε σοβαρό πλήγμα στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου στην απόδοση της δικαιοσύνης.
Απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις για την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Συλλόγου θα συμμετάσχουν στην εξόδιο ακολουθία του και θα καταθέσουν στεφάνι. Στη μνήμη του εκλιπόντος θα διατεθεί το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρω σε φορέα που θα υποδειχθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας σε ένδειξη πένθους για την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή 06.02.2009.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Κατέληξε ο 53χρονος Δικηγόρος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο

ΚΑΤΕΛΗΞΕ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα χάνοντας τη μάχη για τη ζωή ο 53χρονος Δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου, από την Κυπαρισσία, που νοσηλευόταν από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Μ.Ε.Θ. του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ύστερα από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε μέσα στο γραφείο του το βράδυ της Δευτέρας.
Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας όπου αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: "Το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου του Πέτρου, που είναι και σύζυγος Δικαστικού Λειτουργού (που υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Ηλείας) το βράδυ της 26-1-2009 και περί ώρες από 10,30 μμ μέχρι και 11,30 μμ ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και ασκούσε τα καθήκοντα του , δέχτηκε βάναυση εγκληματική επίθεση από άγνωστα (ή άγνωστο ) μέχρι τώρα πρόσωπα ( ή πρόσωπο) , με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του στο κεφάλι , την μεταφορά του στην εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Τρίπολης όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε αφασία χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον από την πρώτη στιγμή. Η τραγική κατάληξη των συνεπειών της επίθεσης αυτής είναι ζήτημα ωρών όπως μας δήλωσαν επίσημα οι θεράποντες γιατροί .Πρόκειται για καλά προετοιμασμένη, ύπουλη εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφός μας στο χώρο της εργασίας του, μέσα στο γραφείο του, σε χρόνο που προετοίμαζε τις υποθέσεις του . Τα βάναυσα και θανατηφόρα κτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι του από το φονικό όργανο των δραστών ή του δράστη, ήταν πολλά και του προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα κρανίου και εγκεφαλική αιμορραγία μη αντιμετωπίσιμη , αφού πλέον είναι κλινικά νεκρός και απλά αναμένεται ο θάνατός του . Οι συνθήκες της επίθεσης και ο τρόπος που κτυπήθηκε οδηγούν με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σχεδιασμένη δολοφονία του συναδέλφου μας με προφανή σκοπό να δημιουργήσει το φόβο , την τρομοκρατία και την ανασφάλεια στο κύκλο της δραστηριότητας μας σαν συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, να επιφέρει πλήγμα στην λειτουργία της δικαιοσύνης και να προκαλέσει κλονισμό της εμπιστοσύνης του πολίτη στην έννομη τάξη ...."

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Οι σύγχρονοι 'Αθλιοι' της Τριφυλίας είναι δίπλα μας!

Τετάρτη 28/1/2009
Το μεροκάματο βγαίνει μία στο τόσο. Δύσκολα. Από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου, εκατοντάδες οικονομικοί μετανάστες, συχνότερα από τη Σομαλία και το Σουδάν αλλά και από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία κ.α.«κλείνουν» δεκάωρα μέσα στα χωράφια για να παραχθεί ο «χρυσός της Μεσσηνίας»: το λάδι.
Η ανταμοιβή τους είναι -το πολύ- δύο ευρώ την ώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι συνθήκες εργασίας των αλλοδαπών στους ελαιώνες του μεσσηνιακού κάμπου και διαβίωσής τους στα χωριά του νομού (Φιλιατρά, Χώρα, Γαργαλιάνοι κ.λπ.) θυμίζουν… Μανωλάδα Ηλείας.Τριτοκοσμικές συνθήκεςΑθλιότητα. Λαθρομετανάστες, εικοσιπεντάρηδες, γυναίκες ή ακόμα και μικρά παιδιά, πληρώνονται 20 ευρώ για δέκα ώρες εργασίας ημερησίως, χωρίς να τους παρέχονται φαγητό, στέγη ή ρουχισμός. Αρκετοί κοιμούνται στο ύπαιθρο, ιδίως το καλοκαίρι. Κάποιοι κάτω από τις ελιές με μόνη προστασία μια κουβέρτα, άλλοι σε αυτοσχέδιες χάρτινες ή ξύλινες παράγκες και ορισμένοι -πιο «τυχεροί»- σε εγκαταλειμμένες τσιμεντένιες ή τσίγκινες αγροτικές αποθήκες. «Από τα φραουλοχώραφα της Ηλείας, στους ελαιώνες της Μεσσηνίας. Οι άθλιοι των χωραφιών εξακολουθούν να υπάρχουν. Εκμετάλλευση…», λέει ο πρόεδρος του Φόρουμ Μεταναστών, κ. Αχμέτ Μοαβία.
Μπορεί στο νομό Ηλείας οι περσινές αποκαλύψεις για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στην καλλιέργεια της φράουλας και διαβίωσης των αλλοδαπών αλλά και ο μετέπειτα ξεσηκωμός των ίδιων να ανέβασαν το μεροκάματο μέχρι και τα 28 ευρώ, ωστόσο σε αρκετές περιοχές της χώρας η κατάσταση εξακολουθεί να είναι απογοητευτική.Προ ημερών στη Χώρα Μεσσηνίας μια 20χρονη Ρουμάνα, εργάτρια στις ελιές, σκοτώθηκε όταν λόγω βροχής και σεισμού κατέρρευσε το παράπηγμα, το οποίο μάλιστα νοίκιαζε με αρκετούς συμπατριώτες της. Σε ένα παρόμοιο παράπηγμα στα γειτονικά Φιλιατρά έμενε για δύο μήνες ο 26χρονος Σομαλός Αμπντούλ Μοχάμεντ. Δεν είχε ρεύμα ούτε καν νερό. Σήμερα, αισθάνεται πιο «τυχερός». Νοικιάζει ένα «σπίτι» στο κέντρο των Φιλιατρών μαζί με τον πολύ καλό του φίλο Ιμπραΐμ και ακόμα… δεκαεννιά νέους 21- 28 ετών από τη Σομαλία, το Σουδάν κ.α.Η στέγη για τους 21 συγκατοίκους κοστίζει το λιγότερο 1.000 ευρώ το μήνα. «Πενήντα ευρώ το άτομο. Καμιά φορά πρέπει να δώσουμε και 70 ευρώ». Οπως εξηγούν οι ίδιοι, το νοίκι ανεβαίνει κατά 10-20 ευρώ το άτομο, εφόσον γίνει μεγάλη κατανάλωση νερού ή ρεύματος.«Αρχικά δεν είχαμε τουαλέτα. Ούτε κρεβάτια. Στα σκουπίδια βρήκαμε παλιά στρώματα και σε αυτά ξαπλώνουμε δυο δυο. Ο,τι υπάρχει μέσα στο σπίτι το βρήκαμε στα σκουπίδια. Και ρούχα βρίσκουμε καμιά φορά. Οταν πρωτοήρθα στο χωριό, κοιμόμουν στο χωράφι. Τώρα είναι καλύτερα», λέει -μισά αγγλικά, μισά ελληνικά- ο Αμπντούλ.Είναι ο παλιότερος ένοικος του σπιτιού, που δεν είναι παρά μια εγκαταλειμμένη, μισοφτιαγμένη κατοικία.
Ο Αμπντούλ ζει στα Φιλιατρά τους τελευταίους έξι μήνες. Το καλοκαίρι δούλεψε στα καρπούζια και έπειτα στις ελιές.«Δεν έχει πια πολλή δουλειά. Μπορεί να πάω στην Πάτρα ή στην Καλαμάτα. Ή να μείνω εδώ, να δουλέψω στην οικοδομή». Ο Σομαλός γονατίζει. Σηκώνει το καπάκι μιας κατσαρόλας που βρίσκεται κατάχαμα και χαμογελάει. «Φακές. Οταν κάποιος δουλεύει, έχουμε φαγητό. Αλλιώς τρώμε μόνο ψωμί».«Στη χώρα μου είναι πιο δύσκολα...»Ο Χαΐκ από το Σουδάν βρίσκεται στα Φιλιατρά εδώ και τρεις μήνες. Τριγυρνάει στα χωριά αναζητώντας το μεροκάματο. Η οικογένειά του είναι στην πατρίδα του. «Πρέπει να βγάλω λεφτά. Για εκείνους. Στη χώρα μου είναι πιο δύσκολα τα πράγματα». «Το μεγάλο “κύμα” οικονομικών μεταναστών, περίπου 2.500- 3.000 άτομα, παρατηρείται στα Φιλιατρά στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου. Γίνεται συνεχής προσπάθεια για να αποκτήσουν οι αλλοδαποί εργάτες ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Ιδίως οι Σομαλοί και οι Σουδανοί που είναι πλέον οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες στην περιοχή μας είναι ήσυχοι άνθρωποι. Και οι κάτοικοι των Φιλιατρών τούς έχουν αποδεχθεί», λέει ο δήμαρχος κ. Αλκης Ξύγκας.Σήμερα στα Φιλιατρά υπάρχουν 1.017 αλλοδαποί με όλα τα νόμιμα «χαρτιά». «Αλλοι τόσοι όμως μπορεί να είναι οι λαθρομετανάστες που κρύβονται, ψάχνουν στέγη σε παραπήγματα και ζουν υπό άθλιες συνθήκες», αναφέρει ο δήμαρχος Φιλιατρών.«Αν κάποιος δεν δουλεύει, έχουμε πρόβλημα όλοι μας…»Μόνο δύο ελληνικές λέξεις -«ναι» και «κατάλαβα»- προφέρει με μεγάλη ευκολία ο 21χρονος Αμπντούλ Τσαλμ, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από πέντε μήνες. Οπως λέει, είναι η απάντηση που δίνει στο «αφεντικό όταν φωνάζει για να κάνουμε γρήγορα τη δουλειά. Καμιά φορά με βρίζουν. Το καταλαβαίνω. Τώρα ξέρω και εγώ να βρίζω στα ελληνικά. Αλλά δεν σου λέω ποιες λέξεις…». Οπως περιγράφει ο 21χρονος, στα Φιλιατρά οι κάτοικοι είναι πιο φιλόξενοι. «Στην Πάτρα και σε άλλα χωριά πέρασα πιο δύσκολες ώρες». Ο Αμπντούλ πηγαίνει κάθε πρωί, στις 7, στην πλατεία των Φιλιατρών προς αναζήτηση δουλειάς. «Και στα χωράφια πάω και στην οικοδομή. Ο,τι υπάρχει. Ο,τι μου ζητήσουν κάνω». Ο φίλος του, ο 27χρονος Χασάν, εξηγεί: «Αν κάποιος δεν δουλεύει, έχουμε πρόβλημα όλοι μας. Γιατί αν ο Αμπντούλ δεν έχει χρήματα, θα πρέπει να πληρώσω εγώ το νοίκι του και το φαγητό του…». Σήμερα από τους 21 φίλους από το Σουδάν και τη Σομαλία που συγκατοικούν στα Φιλιατρά μόνον οι τρεις εργάζονται στα χωράφια. Οι υπόλοιποι ψάχνουν για δουλειά ή παραμένουν σπίτι απογοητευμένοι. «Δεν με θέλει κανείς. Θα φύγω».Της Ελένης Ευαγγελοδήμου απο τον Ελεύθερο Τύπο

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ανανδρη αιματηρή επίθεση σε Δικηγορικό γραφείο

Τρίτη 27/1/2009
ΜΙΑ άδική Δολοφονική επίθεση δέχτηκε αργά το βράδυ γνωστός δικηγόρος στην πόλη της Κυπαρισσίας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους για τα αίτια της επίθεσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο δικηγόρος δέχτηκε την επίθεση, αργά το βράδυ, γύρω στις 10.30-11.00, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο στην Κυπαρισσία, που απέχει ελάχιστα μέτρα από το Δικαστικό Μέγαρο. Ο δικηγόρος πιθανόν χτυπήθηκε με σιδηρολοστό και η ΕΛΑ.Σ. εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την ταυότητα των δραστών καθώς εκτιμάται ότι δεν πρέπει να ήταν ένας ο δράστης της επίθεσης. Τον δικηγόρο ανακάλυψε μέσα σε μιά λίμνη αίματος γνωστός του που πέρασε από το γραφείο του και αμέσως ειδοποιήθηκαν Ασθενοφόρο και Αστυνομία καθώς και συνάδελφοί του που ήταν στα γραφεία τους την ίδια χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος δεν είχε χάσει τελείως τις αισθήσεις του και πιθανόν να έδωσε στην Αστυνομία μια πρώτη περιγραφή - στοιχεία του δράστη ή των δραστών. Αμέσως διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας απ΄ όπου οι γιατροί έκριναν σκόπιμη τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Τρίπολης που διαθέτει Νευροχειρούργο καθώς φέρει πολλαπλά τραύματα από χτυπήματα στο κεφάλι. Η κατάστασή του, όπως αναφέρει το ιατρικό περιβάλλον, κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή και κρίσιμη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι 'σε έκτακτη συνεδρίασή του με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου Σπύρο Ιωάννου προερχομένο απο βάρβαρη, απάνθωπη και κατά τα φαινόμενα προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον του, εκφράζει εξ ονόματων όλων τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική αυ΄τη ενέργεια και την αμέριστη συμπαράστασή του στον παθόντα' για να προσθέσει ότι 'η βάρβαρη αυτή ενέργεια προσβάλλει βάναυσα εκτός απο την σωματική ακεραιότητα του συναδέλφου και τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου στην κοινωνία μας, απο την οποία αναμένουμε την έκφραση ηθικής καταδίκης της συγκεκριμένης ενέργειας, ενώ σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας αποφασίστηκε 4ήμερη αποχή των μελών του απο τα καθήκοντά τους ως τις 30 Ιανουαρίου 2009'

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Στα 3 κόβεται η Μεσσηνία απο τα μπλόκα των Αγροτών!

ΜΕ μπλόκα σε Ριζόμυλο, Ασπρόχωμα, Τσακώνα και ενδεχομένως στο Καλό Νερό το επόμενο 24ωρο οι αγρότες της Μεσσηνίας εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους για το σύνολο των αγροτικών προιόντων και την θωράκιση του εισοδήματός τους, ενώ την Δευτέρα αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, ενώ ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού κ. Τέλης Καναβός τόνισε ότι το ‘μέτωπο είναι Παμεσσηνιακό με διαφορετικά μπλόκα και τα αιτήματα ενιαία όπως προέκυψαν απο τις συνελέυσεις των αγροτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα’. Δευτέρα βράδυ πέρασαν από την πλατεία της Κυπαρισσίας περίπου 30 τρακτέρ και μετέβησαν στο κόμβο του Καλό Νερού όπου παρέμεναν παρουσία αστυνομικής δύναμης και αναμένεται να αποκλείσουν διαδοχικά τον εθνικό δρόμο.
Ο κ. Καναβός σε ερώτησή μας εξήγησε ότι ‘οι αγρότες θα επιμείνουν στον αγώνα τους με κινητοποιήσεις σε νευραλγικά σημεία του Νομού ενημερώνοντας το κοινό για τα δίκαι αιτήματά μας’ ενώ πρόσθεσε ότι ‘οι οδικοί άξονες θα διακόπτονται περίπου ανα μια ώρα και θα υπάρχει διέλευση για μισάωρο για τους οδηγούς δεδομένου ότι δεν επιθυμούμε να διακοπεί η κυκλοφορία στους κόμβους του Νομού, απλά να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά μας’.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Επιστολή της Παναγροτικής Αγωνιστικής ΠΑΣΥ Μεσσηνίας για τα μπλόκα!

Κυριακή 25/1/2009
"Μπλόκα" στο "μονόδρομο" της αντιαγροτικής πολιτικής. Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας μικρομεσαίων αγροτών σε όλη την Ελλάδα που κλιμακώνουν την πάλη τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οι εξευτελιστικές τιμές στο ελαιόλαδο και σε όλα τα βασικά προϊόντα μας, τα απλησίαστα αγροτικά εφόδια που κάνουν πανάκριβη την καλλιέργεια, η συνεχιζόμενη υπερχρέωσή μας στις τράπεζες, μας κλείνουν το δρόμο, δεν μας επιτρέπουν να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με την πολιτική που μας διώχνει από τα χωριά και τα χωράφια μας, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας: με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που είναι η πηγή των αγροτικών προβλημάτων, την οποία ενέκριναν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ. Διαμηνύουμε, στην κυβέρνηση της ΝΔ, στα άλλα κόμματα που υπηρετούν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ, καθώς και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές ηγεσίες ότι η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά δεν πρόκειται να τσιμπήσει σε ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις ούτε είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε παροχές ψίχουλα. Με τον αγώνα μας διεκδικούμε ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ανοίγουμε το δρόμο για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Μπλόκα αγροτών στο Δώριο και ετοιμάζεται η Τσακώνα

Σάββατο 24/1/2009 ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι προσυγκεντρώσεις των αγροτών το διήμερο με αποκορύφωμα την Δευτέρα που αναμένεται συμβολικός αποκλεισμός στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου απο αγρότες της Πελοποννήσου. Εξάλλου σε συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Καλο Νερό - Τσακώνα στο ύψος του Δωρίου προχώρησαν οι αγρότες της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για το υψηλό κόστος καλλιεργητικών εξόδων, τον ΦΠΑ στα αγροτικά προιόντα, την κατάργηση των πληρωμών στην ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων αλλά και θεσμικά αιτήματα.Μάλιστα σε μια πρώτη κίνηση έκλεισαν συμβολικά τα δύο ρεύματα για περίπου .....δέκα λεπτά παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, εμφανίστηκαν όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Γεγονός είναι ότι εποκρατεί και στην Μεσσηνία τις μέρες αυτές ένας αναυρασμός στον αγροτικό κόσμο και σχεδιάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Μέσα στην εβδομάδα ωστόσο δεν αποκλείεται να αποκλείσουν τον κόμβο στη Τσακώνα συμβολικά στα όρια με την Αρκαδία καθώς οι προσυγκεντρώσεις αποτελούν εφαλτηριο για την εβδομαδιαία κλιμάκωση των κινητοποιήσεων...Οι αγρότες Πυλίας, Τριφυλίας, Κορώνης κι Αίπειας δρομολογούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εκδίδουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας γνωστοποιώντας τα αιτήματά τους κι εκλέγουν Συντονιστικές Επιτροπές για την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους.Ως απόρροια της δυσαρέσκειάς τους και της απόγνωσης, στην οποία βρίσκονται, εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Πελοποννήσου αποφάσισαν την Πέμπτη τον αποκλεισμό του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Ετοιμάζονται με τρακτέρ να κατέβουν Καλαμάτα οι αγρότες;

Παρασκευή 23/1/2009
ΜΕ προσυγκεντρώσεις θα επιμείνουν οι αγροτες της Μεσσηνίας για την κλιμακωτή διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους απο την κεντρική εξουσία και την Κυβερνηση με άμεσες λύσεις πέρα απο τις πρόσφατες εξαγγελίες απο τον αρμόδιο Υπουργείο. Την ίδια ώρα το κλίμα διαμορφώνεται απο τους αγροτικούς συλλόγους και συνεταιρσμούς υπερ μιας συγκεκριμένης παράστασης διαμαρτυρίας στο Νομό μας.
ΤΗΝ ίδια ώρα με μεγάλη συμμετοχή αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, με έκδηλο το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων στο νομό, σε σύσκεψή τους στη Χώρα οι αγροτικοί φορείς απο όλη την Δυτική Μεσσηνία. Το ψήφισμα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών εστιάζει εξάλλου τόσο στις χαμηλές τιμές σε ελαιόλαδο και κηπευτικά, στο αυξημένο καλλιεργητικό κόστος, στην θωράκιση του εισοδήματος των αγροτών αλλά και στην ουσιαστική χάραξη εθνικής πολιτικής για το ελαιόλαδο που ακούγεται χρόνια τώρα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η απόγνωση καταγράφηκε απο τους περισσότερους αγρότες που ήταν παρών και η κατάσταση θεωρείται έκκρυθμη σε πολλές κατεξοχήν αγροτικές περιοχές. Το ψήφσμα και η ανοικτη πρόσκληση που έστειλε ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι¨"Ζητάμε από όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών για την καλύτερη και δυναμικότερη οργάνωση των κινητοποιήσεων». Οπως σημειώνεται, η επικοινωνία μπορεί να γίνεται στο τηλέφωνο/φαξ του συλλόγου που είναι 27610 34385 και στα κινητά τηλέφωνα 6932-466555 και 6974-417680.Να σημειώσουμε δε ότι ήδη προετοιμάζεται η πρώτη κοινή συνάντηση αγροτικών συλλόγων και αγροτών, ίσως σήμερα ή τις επόμενες μέρες, καθώς οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει μεταξύ τους. Επίσης με έγγραφο που έχουν στείλει προς την ΕΑΣ Μεσσηνίας ζητούν άμεσα να γίνει μια συνάντηση των διοικητικών τους συμβουλίων για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως και να συζητήσουν για το ψήφισμα της σύσκεψης της ΠΑΣΕΓΕΣ που έγινε στις 15 του μηνός."Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τον Αγροτικό Σύλλογο Χώρας, τον "Νηλέα", μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να κουβεντιάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να δραστηριοποιηθούν το συντομότερο δυνατό. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν είναι τοπικά, αφορούν όλους τους αγρότες. Ολοι η αγρότες όλης της χώρας βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι. Βρισκόμαστε στην διαδικασία των συζητήσεων για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε». Τέλος προσυγκεντρώσεις θα γίνουν εκτός απο την Πύλο μετά τη πρόσφατη κινητοποίηση σε Χώρα, Γαργαλιάνους, Φιλιατρά στις πλατείες των Δήμων με τρακτερ και δεν αποκλείεται είτε κινητοποίηση με τρακτέρ στη Καλαμάτα είτε συμμετοχή την Δευτέρα στην συγκέντρωση που γίνεται στον Ισθμό Κορίνθου.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι αγρότες για τις εξευτελιστικές τιμές...

Πέμπτη 22/1/2009 Στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχεται πολύ σύντομα και η Μεσσηνία. Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών κάλεσε ήδη τους αγρότες να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο ωστε να καθορίσουν τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να γίνουν.Α ναμφισβήτητα το εισόδημα των αγροτών έχει συρρικνωθεί και κανένας δεν βλέπει φώς στον ορίζοντα. Στους δρόμους λοιπόν θα βρεθούν οι αγρότες, συμμετέχοντας και αυτοί στις δυναμικές κινητοποιήσεις. Η μορφή των αγώνων θα αποφασιστεί από κοινού ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν αποκλεισμοί Εθνικών οδών.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για 'μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν απο τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιολάδου και των υπόλοιπων αγροτικών προιόντων σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής έχουμε οδηγηθεί σε απόγνωση' για να προσθέσουν ότι 'επεδιή δεν πάει άλλο, ξεκινήσαμε επαφές με Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής καθώς και με αγρότες για την διοργάνωση Παμεσσηνιακών κινητοποιήσεων και θα είμαστε σε επαγρύπνηση..'. Το μήνυμα φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρο με μορφες κινητοποιήσεων που θα εγείρουν προβλήματα και θα αναδείξουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η Αντιπολίτευση σε Επιτροπές δημοπρασιών...κυβερνά με τη πλειοψηφία!

Τρίτη 20/1/2009
ΜΕ μια εύστοχη πολιτική κίνηση στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας κατάφερε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών αλλά και στα μηνύματα περι εσωστρέφειας και ‘αλαζονείας’ που υποστήριζαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας για το μέλλον του Δήμου μέσα απο διευρυμένες δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς για πρώτη φορά στις Επιτροπές διαγωνισμών και απευθείας αναθέσεων συμμετέχει η Αντιπολίτευση!
Αρχικά στο Δ.Σ. ορίστηκαν οι επιτροπές σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που συγκροτήθηκαν ομόφωνα και αφορούν ως εκλεγμένα πρόσωπα του κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλος, τον μηχανικό του Δήμου Γρηγόρη Κανελλόπουλο, τον Θεόδωρο Γκρτίζαλη απο τον Γρηγόρη Γκότση απο την πλειοψηφία. ΟΙ σύμβουλοι στελεχώνουν τις επιτροπές που ορίζει ο Νόμος για την σωστή αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων όπως συνέβη και στο παρελθόν. Επίσης ομόφωνα έγινε η παραλαβή μελέτης Υπεραστικών Οδών και Αστικών αρτηριών του Δήμου όπου το κυκλοφοριακό θα τεθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, αλλά κατά πλειοψηφία η σήμανση οδών και κόμβων της πόλης που προβλέπει η δεύτερη μελέτη των ειδικών επιστημόνων που συνέταξαν πρόσφατα και παρέδωσαν στο Δήμο. Στην Επιτροπή θα μετέχουν οι κ. Γρηγόρης Γκότσης και Τζίμης Χρονόπουλος αλλά και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης όπως ο Εμπορικός σύλλογος και οι αυτοκινητιστές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Στο θέμα των 3 Επιτροπών παραλαβής έργων για απευθέιας αναθέσεις και έργα με μελέτες έγινε μεγάλη συζήτηση όπου κατέληξε σε ψηφοφορία. Αρχικά ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ‘η Επιτροπή παραλαβής έργων είχε αποτελέσει πάγιο αίτημα της μειοψηφίας να μετέχει στην υλοποίηση διαφόρων έργων με σκοπό την σωστή οικονομική διαχείριση των έργων που ακολουθούν και στην διετία που ακολουθεί ο Δήμος δεν έχει να χάσει τίποτα απο την συμμετοχή ενός μέλους στην Επιτροπή αυτή’.
Ο κ. Πετρόπουλος με την σειρά του εξήγησε ότι ‘το πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης υπήρχε για 16 χρόνια όου παρέχόταν η δυνατόητα απο το Νομοθετικό κείμενο χωρίς όμως να επιβάλλει την παρουσία τέτοιων μελών στις Επιτροπής’ για να προσθέσει ότι ‘αφορά τους λόγους που είναι καθαρά πολιτικοί απο την κατ εξαίρεση απευθείας ανάθεσης έργων, ο δε Δήμος μας συνήθισε να μην δείχνει βήματα προόδου στο τομέα αυτό με τα έργα απευθείας αναθέσεων αντί να μειώνονται τελικά να αυξάνονται’. Ακολούθως εξέφρασε την άποψη ότι ‘θεωρούμε μείζον θέμα την διαχείριση της επιτροπής και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δημάρχου μένοντας στα θετικά, αποτελεί δημοκρατικό άνοιγμα για όλους και ο ρόλος μας είναι αυστη΄ρα υπεύθυνος ώστε να μην προκαλέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη της πόλης οποιαδήποτε ενέργειά μας’. Πάντως απο την αντιπολιτευση προτάθηκαν ως μέλος ο κ. Θανάσης Πετρόπουλος με αναπληρωτή τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο, πρόταση που ψηφίστηκε στο τέλος της συνεδρίασης.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Στην 4η θέση της βαθμολογίας στην Α τοπική ο Α.Ο.Κ.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009
ΜΕ σύμμαχο τον καλό καιρό και την άρτια αγωνιστική της κατάσταση η Κυπαρισσία νίκησε με 2-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας και παρέμεινε στην κατάκτηση της ανόδου. Η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο κατάφερε να πετύχει δυο γκολ και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ωστόσο απο την πλευρά των φιλοξενουμένων, ο Απόλλωνας Καλαμάτας στάθηκε αρκετά καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό και έτσι έφυγε άπραγος από την Κυπαρισσία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες στον αγωνιστικό χώρο και έτσι δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 25' ο Κιούτακ έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 30' ο Σακκάς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά μπλόκαρε ο Μπίζος. Η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος έγινε στο 40' με ένα σουτ του Κωνσταντόπουλου, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Κυκλοφοριακό και Επιτροπές συγρότησης έργων στο στόχαστρο του Δ.Σ

ΜΕ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται την Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα η συζήτηση για την κυκλοφοριακή μελέτη στο οικείο Δ.Σ. Κυπαρισσίας καθώς το πόνημα έχει παραδοθεί από τις ημέρες των εορτών στον Δήμο Κυπαρισσίας προκειμένου να επεξεργαστεί από Ειδική επιτροπή και να ψηφιστεί με νέες προτάσεις στο Σώμα.
ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Πιο αναλυτικά στη συνεδρίαση θα τεθεί το θέμα της παραλαβής μελέτης του έργου Υπεραστικών οδών και αστικών Αρτηριών του Δήμου καθώς και η μελέτη Σήμανσης οδών και Κόμβων της πόλης της Κυπαρισσίας. Σε ότι αφορά την πρώτη μελέτη υπάρχουν επισημάνσεις και προτάσεις για διευθέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου στους κεντρικούς άξονες των οδών 25ης Μαρτίου και Ελευθερίου Βενιζέλου αλλά και μονοδροήσεις με πιθανότητα σε τμήμα κοντά στην περιοχή το ΚΤΕΛ και της Μητρόπολης, αλλά και η ρύθμιση οδών στην περιοχή διεξαγωγής της Λαικής αγοράς και του γύρω χώρου. Παράλληλα θα τεθεί επι τάπητος το θέμα της διαμόρφωσης χώρων στάθμευσης που υπάρχουν κάτω από τις αποθήκες του ΟΣΕ καθώς ο Δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Διοίκηση του οργανισμού για την παραχώρηση του χώρου, αλλά και του διαμορφωμένου χώρου στο παλιό κτίριο της Ε.Τ.Ε. που προορίζεται για Πνευματικό Κέντρο. Εξάλλου άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί για τον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης για το παραπάνω ζήτημα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο μικρός περιμετρικός της πόλης που θα εκκινεί απο την περιοχή Χρονόπουλου και θα καταλήγει στον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Πολιτικό ενδιαφέρον πιθανόν να παρουσιαστεί στο άλλο μεγάλο θέμα της συνεδρίασης που αφορά τον ορισμών Επιτροπών και τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων ως μέλη για την συγκρότηση διαφόρων Επιτροπών παραλαβής έργων για την διετία και ορισμό Επιτροπών που αφορούν την διενέργεια διαγωνισμών, προμηθειών και αξιολόγησης αποτελεσμάτων και απ ευθείας ανάθεσης προμηθειών. Σε αυτό το σημείο με ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση των συμβούλων που πρόσφατα στην ψηφοφορία των Δημαιρεσιών ψήφισαν διαφορετικά απο την πρόταση του Δημάρχου, εγείροντας θέμα συνοχής της πλειοψηφικής παράταξης. Μάλιστα ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις στην εφημερίδα μας είχε τόνισε ότι θα αναμείνει στις συνεδριάσεις τις απόψεις των ‘ανταρτών’ συμβούλων και σε άλλες δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο είχε εκφράσει την άποψη ότι οι διαφωνούντες αν ήθελαν θα μπορούσαν να ανεξαρτητοποιηθούν κάτι που όμως έχουν αποκλείσει οι ίδιοι προς το παρόν.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Ενωτικό κλίμα συγκίνησης σε εκδήλωση των Αποφοίτων Λυκείου Κυπαρισσίας

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η φετινή εκδήλωση της κοπής της πίττας του Συλλόγου των Αποφοίτων του Λυκείου Κυπαρισσίας και της βράβευσης των 2 πρώτων αριστούχων αποφοίτων του Λυκείου Κυπαρισσίας, σχολικού έτους 2007-2008, που έλαβε χώρα την Κυριακή 11-1-2009 στην Αθήνα, στη Μουσική Ταβέρνα «ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΟΣ».
Μετά το καλωσόρισμα από τον Ταμία του Συλλόγου Γιάννη Μητρόπουλο και τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο Θανάση Καράμπελα, επακολούθησε η βράβευση. Οι βραβευθείσες δυο πρώτες μαθήτριες ήταν:1η Σάλλα-Ηλιοπούλου Αθανασία, με βαθμό απολυτηρίου 19 και 7/10 που πέτυχε στην Νομική Σχολή Αθηνών και2η Παρασκευοπούλου Δήμητρα, με βαθμό 19 και 6/10 που πέτυχε στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου Κρήτης. Στις αριστούχες μαθήτριες, που συνοδευόντουσαν από τους γονείς, επιδόθηκαν έπαινοι και χρηματικά ποσά.Στην 1η , τον έπαινο μαζί με το αντιπροσωπευτικό ποσό των 1000 ΕΥΡΩ, που ήταν ευγενής χορηγία της Κας Κυριακού, Συμβολαιογράφου από την Σπηλιά και που είναι και μέλους του Συλλόγου των Αποφοίτων, τον επέδωσε η ιδία η Κα Κυριακού.Στην 2η , τον έπαινο και το χρηματικό ποσό των 600 ΕΥΡΩ, που ήταν προσφορά του Συλλόγου των Αποφοίτων, τον επέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου ο Κος Τίμος Φλέσσας.
Οι δυο μαθήτριες, μετά την παραλαβή των επαίνων τους, έλαβαν το λόγο και ευχαρίστησαν τους κύριους συντελεστές της επιτυχίας τους, που ήταν οι γονείς τους και οι καθηγητές τους και το Σύλλογο για την τίμησή τους.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Διευθύντρια του Λυκείου Κυπαρισσίας Κα Πρίτσα Αικατερίνη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και σημείωσε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Λύκειο της Κυπαρισσίας και που αποδεικνύεται από το πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας που σημειώνεται κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, στην εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.Στη συνέχεια ο Κος Κώστας Βουδούρης, καθηγητής Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Συλλόγου μας, έλαβε το λόγο και απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και συνεχάρη τις αριστούχες. Μετά τη διαδικασία της επίδοσης των επαίνων, ακολούθησε γλέντι και χορός με την πολύ καλή ζωντανή μουσική του κέντρου. Στο χορό, συμμετείχαν και οι βραβευθείσες με την Διευθύντριά τους. Ευμενή ήταν τα σχόλια των παρευρεθέντων, για την όλη εκδήλωση.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Αδικα στο στόχαστρο παραπληροφόρησης βρέθηκε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΔΙΑΚΟΝΟ
-ΑΔΙΚΑ στο στόσχαστρο δημοσιευμάτων βρέθηκε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος με αφορμή το περίεργο περιστατικό που συνέβη στην Μητρόπολη δεδομένου ότι πρόκειται για ένα εξαίρετο Ιεράρχη με σοφή διοίκηση στην Μητρόπολη και επιτέλους έναν άνθρωπου χρειάζόταν η περιοχή μας παρά το γεγονός ότι το έργο του θα φανεί στο διηνεκές. Πάνσοφος με εξαιρετική ευστορφία, είναι Ιεράρχης χαμηλών τόνων που δεν επιθυμεί να αυτολιβανίζεται για το έργο και τις δραστηριότητες που παράγει η Μητρόπολη αλλά και μια τάξη που κατά γενική ομολογία έχει μπει στα διοικητικά και οικονομικά θέματα της Μητρόπολης τα 2 έτη που βρίσκεται ως Κεφαλή της. Ταπεινός και προσηλωμένος στο έργο του θεωρούμε ότι πράτει δίκαια με ορθό τρόπο ακολουθώντας τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας.
- Η αλήθεια για το πρόσφατο περιστατικό στην Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Espresso’ με τλιτλο ‘Μητροπολίτης έσωσε διάκο απο αυτοκτονία’. Καθώς μοιραία κατάληξη θα είχε η εισβολή διάκου στο γραφείο του Μητροπολίτη αν δεν προλάβαινε να τον συγκρατήσει την στιγμή που ήταν έτοιμος να πηδήξει απο το παράθυρο στο κενό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Κώστα Ζαφειρίου στη σελίδα 22, που επιβεβαιώνουν κύκλοι της Ιεράς Μητρόπολης.
Ο 35χρονος διακονος όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα επι Στέφανου και τώρα επι Χρυσοστόμου για ανθρωπιστικούς λόγους δεν έχει καθαιρεθεί αφού πρόκειται για μια τραγική ιστορία καθώς δεν εντάσσεται στο μισθλόγιο της Μητρόπολης και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προσπάθηκε να προβεί σε απόπειρα αυτοκτονίας. Η μοίρα του 35χρονου που όνειρό του ήταν να γίνει κληρικός έπαιξε άσχημα παιχνίδια, κατάγεται απο περιοχή της Ολυμπίας, ο οποίος προέρχεται απο ευκατάστατη οικογένεια, παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία, αλλά χώρισε εξαιτίας ‘ανάρμοστης συμπεριφοράς’ δικού του ανθρώπου με τη σύζυγό του, αφιερώνεται στην Εκκλησία, αλλά σύντομα παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα. Η ιστορία του μακρά για ένα χτύπημα του μοίρας που αποτελεί μαρτύριο καθώς είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει παλιότερα απο ταράτσα και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.
Ευχόμαστε πραγματικά να μην ζήσουμε άλλα τέτοια συμβάντα και να γίνει καλά ο νεαρός διάκος ακολουθώντας τα βήματα του Κυρίου, αλλά και να συνεχιστεί με την αρωγή των πιστών το θεάρεστο έργο της Μητρόπολης που παρότι ιστορική έχει διακονηθεί απο πεφωτισμένους Ιεράρχες που μπορεί να έχει φωτεινό μέλλον και μόνο κριτής όλων είναι ο Κύριος.
Αρθρο απο το www.kyparissianews.gr

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Απίστευτα περιστατικά στη Μητρόπολη Τριφυλίας- Ολυμπίας;

ΕΝΑ απίστευτο περιστατικό έγινε αφορμή να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην κοινή γνώμη της Κυπαρισσίας με πολλές προεκτάσεις που συνέβη στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας. Οπως επιβεβαιώνεται απο κύκλους της Μητρόπολης για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους διάκονος που υπηρετεί χρόνια στην Μητρόπολη φέρεται να είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υψώνοντας την φωνή του με αποτέλεσμα να παρεκτραπεί η συζήτηση και να υπάρξουν αλλεπάλληες αντιδράσεις. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι έγινε στα γραφεία της Μητρόπολης και φημολογείται ότι υπήρξε σοβαρή συνέχεια. Σύμφωνα με τις φήμες ο Διάκονος επιχείρησε να "φουντάρει" απο τα γραφεία της Μητρόπολης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο διερχόμενων περαστικών αλλά και ατόμων που ήταν θαμώνες σε παρακείμενη καφετέρια με αποτέλεσμα το συμβάν να τους προκαλέσει έκπληξη και φυσικά να προκαλεί αναστάτωση μετά με πολλές μετακινήσεις εντός και εκτός της Μητρόπολης. Ο διάκονος επιχείρησε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα των γραφείων της Μητρόπολης αλλά την τελευταί στιγμή αποφύγαμε το μοιραίο...
Σε τηλεφωνική επικοινωνία των τοπικών Μέσων με τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο επιβεβαίωσε μόνο τον διαπληκτισμό για το συμβάν που έλαβε χώρα στα γραφεία τονίζοντας οτι πρόκειται για διαταραγραγμένη προσωπικότητα και διάκονο της Μητρόπολης ο οποίος έχει δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν με αποτέλεσμα να υπάρξει ευθεία σύγκρουση και λογομαχία.
UPDATE: Το θέμα διορθώθηκε διότι δημοσιεύουμε τα πραγματικά γεγονότα όπως τα δημοσιεύει η Πύλη της πόλης μας στο διαδίκτυο και ζητούμε Συγνώμη αν ορισμένες πληροφορίες μας δεν ανταποκρινονται στην πραγματικότητα αλλά δεν είναι δική μας ευθύνη.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σχεδιάζει ο Δήμος για το μέλλον με αλλαγή πλεύσης

ΤΙΣ βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για το 2009 ανέλυσε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας εστιάζοντας στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων της περιοχής που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση και οικονομική αυτοτέλεια στον τόπο.
Αρχικά εξέφρασε την άποψη ότι τα 2 χρόνια που απομένουν για την ολοκληρωση της θητείας του θα υπάρξει ουσιαστική εγρήγορση των έργων σε όλα τα επίπεδα. Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες εστίασε αρχικά στο έργο του Βιολογικού καθαρισμού τονίζοντας ότι ‘οι εσκαφές συνεχίζονται και σύντομα εκκινούν τα δίκτυα με δεδομένη την ταλαιπωρία των δημοτών αλλά αναγκαία για την διέλευσή τους ώστε να αποπερατωθεί το έργο αλλά νομίζω ότι ένα τόσο σημαντικό έργο για τη πόλη και τη περιοχή βαίνει στο τέλος του και πορεύεται σωστά ώστε τέλος του έτους να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες’ για να προσθέσει ότι ‘το έργο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και γνωρίζουμε ότι τα υπόλοιπα κονδύλια που θα απομείνουν θα καλυφθούν απο την Δ Προγραμματική περίοδο ή απο τη Διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Πελοπόννήσου καθώς όταν ολοκληρωθεί το έργο αυτόματα δεν σημαίνει ότι τελειώνει και η χρηματοδότησή του’. Επισήμανε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το εργο και ο Βιολογικός θα λειτουργήσει με ιδίατερη φροντίδα καθώς καλύπτεται απο υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις καλύτερες προδιαγραφές.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αλλο σημαντικό έργο θεώρησε την διαχιεριστική επάρκεια του Δήμου αναλύοντας ότι ‘θα λειτουργεί ως φορέας για να χρηματοδοτείται απο έργα της Δ Περιόδου η οποία προυποθέτει μια διαχειριστή επάρκεια που απονέμεται απο την Περιφέρεια και τους πιστοποιητικούς οργανισμούς και για αυτή την διαδικασία υλοποιούμε την πιστοπίηση για τον Δήμο μας ώστε να πάρει πιστοποιητικό επάρκεια και υλοποίησης έργων στη Τεχνική του υπηρεσία’ και παράλληλα όπως τόνισε ότι ‘δημιουργούνται νέες υποδομές στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε άμεσα να λειτουργήσουμε Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμο για πρώτη φορά’.
Ακολούθως ανέπτυξε ένα ακόμα σοβαρό θέμα που αφορά το δίκτυο αποχέτευσης στην Πολεοδομική Ενότητα 3 στην περιοχή Παραλίας εξηγώντας ότι ‘είναι έργο που εκτελείται απο την ΔΕΥΑΚΥ μέσα απο το 3ο ΚΠΣ όπως και το νέο έργο που αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης και την αρτιότερη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης ώστε να εντοπίζονται άμεσα οι βλάβες και να υπάρχει επάρκεια υδάτων σε όλη την περιοχή’ για να υπογραμμίσει ότι ‘το έργο υλοποιείται απο την ΔΕΥΑΚΥ καθώς απομένει η δημοπρασία του σε σύντομο χρονικό διάστημα’.
Ο ΘΗΣΕΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΡΓΑ...
Καταλήγοντας αναφεέρθηκε στα έργα του προγράμματος ‘Θησέας’ με έμφαση στη δικτυώση του δικτύο ομβρίων όλης της πόλης και όπως είπε ‘ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού, ενώ άλλα έργα που θα υλοποιηθούν είναι οι εγκαταστάσεις του Μπιτς Βόλευ, η σοβαρή επέμβαση για την ανάπλαση και συντήρηση των καλνεριμιών στην Πάνω πόλη που είναι διατηρητέος οικισμός, όπως και η κατασκευή αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας αφού υπάρχουν μερικές ελλείψεις που έχουν εντοπιστεί εδώ και καιρό’. Αρκετά απο αυτά τα έργα έχουν μάλιστα αναφερθεί για την μελετητική τους ωριμότητα στο οικείο Δ.Σ. το οποίο σύντομα θα συνεδριάσει προκειμένου να ψηφίσει τον Πρυπολογισμό του Δήμου για το νέο χρόνο.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Αθλητικές πάσες στο ραδιόφωνο του 936 FM!

ΝΕΕΣ εκπομπές αλλά και πλούσια ενημέρωση προσφέρει ο 936 ακολουθώντας τις απαιτήσεις των ακροατών και φίλων του. Ειδικότερα κάθε Δευτέρα 4-6 το απόγευμα για τους Φιλάθλους μας η εκπομπή 'Στρογγυλή Θεά' εξακολουθεί να σας κρατά συντροφιά με όλα τα νέα απο την Supeleague τις Μεσσηνιακές ομάδες σε Β και Δ Εθνική αλλά και στα 3 τοπικά Πρωταθλήματα. Τα βίντεο των αγώνων προσφέρει ευγενικά το http://sportgreece.blogspot.com/ ενώ υπάρχει αρκετά σχόλια και μηνύματα για τους φαν της μπάλλας και όχι μόνο.
Παράλληλα κάθε Σάββατο 7 με 8.30 το βράδυ καταγράφονται τα αποτελέσματα της Σούπερ Λίγκα αλλά και οι αγώνες λεπτό προς λεπτό και απο την εκπομπή του ΤΟΠ 10 Ελληνικό του 936. Ωστόσο το Σάββατο 4-6 το απόγευμα θα υπάρξει ειδική σύνδεση για όλες τις ομάδες και με πολύ ρεπορτάζ. Επίσης σύντομα θα μεταδίδεται και η εκπομπή για τους Αποδήμους η οποία θα αναμεταδίδεται απο δίκτυο ραδιοσταθμών του Εξωτερικού και σε συνεργασία με γνωστό μέσο. Για άρωμα Ελλάδας στους απόδημους...

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Προβλήματα στις καλλιέργειες κηπευτικών από την υγρασία

Προβλήματα δημιουργεί στις καλλιέργειες κηπευτικών στην περιοχή της Τριφυλίας η αυξημένη υγρασία, λόγω των πολλών και συχνών βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί. Γι‘ αυτό και από το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας συστήνεται αυξημένη προσοχή από τους παραγωγούς, προκειμένου να προστατέψουν τις καλλιέργειες τους σε μια περίοδο που οι φυτεύσεις στα θερμοκήπια είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο υπεύθυνος Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, μας ενημερώνει: «Αυτή την περίοδο έχουν ξεκινήσει οι φυτεύσεις και η καλλιεργητική περίοδος μέσα στα θερμοκήπια.Ηδη οι μονάδες που διαθέτουν συστήματα θέρμανσης έχουν φυτευτεί και αυτό συνεχίζεται και στις υπόλοιπες που διαθέτουν αντιπαγετική προστασία. Κατά κύριο λόγο καλλιεργούνται αγγούρια και σε μικρότερες ποσότητες ντομάτες και πιπεριές. Αυτή την περίοδο όμως λόγω των καιρικών συνθηκών υπάρχει αυξημένη σχετική υγρασία, γι‘ αυτό οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αρδεύσεις τους, που θα πρέπει να γίνονται μόνο όσο είναι απολύτως αναγκαίες.Αυτό οι παραγωγοί μπορούν να το εκτιμήσουν είτε εμπειρικά είτε με τα ειδικά όργανα, τα τασίμετρα. Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με την σχετικά υψηλή υγρασία έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη παθογόνων (μύκητες και βακτήρια), γι‘ αυτό χρειάζεται ρύθμιση των συνθηκών του περιβάλλοντος χώρου μέσα στα θερμοκήπια, αξιοποιώντας τα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού. Επίσης πρέπει να εξασφαλίζονται μέτρα υγιεινής, κρατώντας οι παραγωγοί καθαρά τα θερμοκήπια από ζιζάνια - και να μην κάνουν πυκνές φυτεύσεις.
Μετά τα κλαδέματα πρέπει να κάνουν τις κατάλληλες επεμβάσεις για προστασία από παθογόνα, όπως και να καθαρίζουν από ζιζάνια τους χώρους γύρω από τα θερμοκήπια, ενώ θα πρέπει να φροντίζουν την ορθολογική θρέψη των φυτών για την ανάπτυξη πλούσιου ριζικού συστήματος. Από εκεί και πέρα πρέπει καθημερινά να παρακολουθούν τις καλλιέργειές τους και σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο». Οσον αφορά τις υπαίθριες καλλιέργειες, που κυρίως αυτή την εποχή είναι φυλλώδη λαχανικά, σημειώνει: «Στα φυλλώδη λαχανικά λόγω της υγρασίας θα πρέπει όπου κρίνεται αναγκαίο να γίνονται ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα. Με ιδιαίτερη προσοχή όμως, καθώς θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες και οι ημερομηνίες ψεκασμού/συγκομιδής (η οποία και πλησιάζει), καθώς δεν υπάρχουν πολλά εγκεκριμένα σκευάσματα».
Ο κ. Παρασκευόπουλος παρατηρεί ότι «στα φυλλώδη λαχανικά λόγω των πολλών βροχώνδεν έχουν πολλά νιτρικά, και καθώς τα εδάφη είναι αμμώδη και δεν συγκρατούν μεγάλες υγρασίες, δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα με παθογόνα. Η τεχνική καλλιέργειας που ακολουθείται με την επίστρωση μαύρου πλαστικού κάτω από τα φυτά τα προστατεύει από προσβολές παθογόνων».
Αρθρο απο την εφημερίδα 'Ελευθερία'

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Το δικτυακό ραδιόφωνο γίνεται Παγκόσμιο στα Ι.Χ.!

ΤΟ είχαμε προβλέψει απο το blog μας ότι θα γινόταν πραγματικότητα. Ετσι με νέα πλατφόρμα ως δικτυακή τεχνολογία θα λειτουργεί το πρώτο διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου, που θα παρέχει στους οδηγούς πρόσβαση σε πάνω από 30.000 ραδιοσταθμούς, περιλαμβανομένων των online, ΑΜ και FM σταθμών από όλο τον κόσμο.
Η τεχνολογία πίσω από το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτων, δημιουργήθηκε από τον συναθροιστή onlain ραδιοσταθμών της Μελβούρνης 'miRoamer', ο οποίος υπέγραψε συμφωνία με μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες ραδιοφώνων αυτοκινήτων στο κόσμο, τη γερμανική Blaupunkt. Η τεχνολογία, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων 2009 του Λας Βέγκας, μπορεί να απειλήσει τους παραδοσιακούς επίγειους ραδιοσταθμούς, καθώς τους αναγκάζει να ανταγωνιστούν με δεκάδες χιλιάδες περισσότερους ραδιοσταθμούς από όλο τον κόσμο.
Η Blaupunkt θα παράγει τα ραδιόφωνα, τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν στα τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων εταιρειών όπως η Ford, η Χόλντεν, η Mercedes, η BMW και η Audi.Το προϊόν θα πωλείται ανεξάρτητα και σε όσους θέλουν τα το εγκαταστήσουν στο δικό τους αυτοκίνητο

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Πολιτικές αποκλίσεις στην πλειοψηφία του Δήμου Κυπαρισσίας ή κάτι άλλο;

ΣΚΛΗΡΟ πολιτικό πόκερ διαφαίνεται στο Δήμο Κυπαρισσίας μετά την μετωπική σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών θέσεων μεταξύ Πάνου Τσίγγανου και Γιώργου Σαμπαζιώτη με αφορμή τις δημαιρεσίες και τις διαρροές με αρνητικές ψήφους στο πρόσωπο της Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κωνσταντέλου την οποία ουδείς φαίνεται να αμφισβητεί αλλά η...ζημιά έγινε! Και τούτο διότι οι παρασκηνιακές νεδοπαραταξιακές διαβουλεύσεις διήρκεσαν προ των δημαιρεσιών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Η σύγκρουση πολιτικών θέσεων καταγράφεται και από δηλώσεις εκατέρωθεν αλλά κυρίως από την εποχή που εκλέχτηκε ο νέος Δήμαρχος καθώς θεωρείται ότι μπορεί μελλοντικά να υπάρξει διάδοχός του αλλά μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες. Εντούτοις το κλίμα ήταν αρνητικό και καταλάγιασε μόλις το θέμα πήρε δημοσιότητα στην κοινή γνώμη της πόλης.
ΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΙ ‘ΑΝΤΑΡΤΕΣ’ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
Στην διαδικασία ψηφοφορίας για 3 φορές στην εκλογή Προέδρου αρνητικά ψήφισαν οι κ. Πάνος Τσίγγανος, η κα Βασιλοπούλου, ο κ. Γκρίτζαλης που μέχρι πρότινος κατείχαν επί διετία αξιώματα και οι κα Βασιλοπούλου και Χρονόπουλος που φαίνεται ότι.. μετάνιωσαν για την επιλογή τους αργότερα όπως διαχέεται στην κοινή γνώμη και στα πηγαδάκια των συμβούλων. Ουσιαστικά λάδι στη φωτιά είχε ρίξει οι δηλώσεις της πλευράς που καταψήφισε την Πρόεδρο. Μάλιστα εξηγώντας τους λόγους για τη πολιτική τους πράξη αναφέρουν ότι ‘το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αποτελεί έκπληξη για τους πολίτης της Κυπαρισσίας καταγγέλοντας τον κ. Σαμπαζιώτη, διότι –όπως υποστήριξαν- περιχαρακωμένος από εξωθεσμικούς συμβούλους απώλεσε την επαφή με το λαικό αίσθημα, την καθημερινότητα και την κοινωνία, του προσάπτουν αλαζονικές συμπεριφορές και πρακτικές, ανεπάρκειες και άλλα...’ Ακολούθως ανέφεραν ότι ‘η βούληση για συμμετοχή στα θεσμικά όργανα του Δήμου είχε σκοπό να αποκαταστήσει τα ελλείματα της Δημοτικής αρχής και να δώσει ελπίδα και πονή στους πολίτες’. Τέτοιες δηλώσεις φέρεται να έκανε στους δημοσιογράφους ο κ. Πάνος Τσίγγανος μετά το πέρας της διαδικασίας σε καφενείο της πόλης μαζί με τους συμβούλους κα Βασιλοπούλου, Αγγελινά και Χρονόπουλο.
Γεννιούνται επομένως ερωτήματα για την χρονική συγκυρία των πολιτικών θέσεων αλλά κυρίως για όσους γνωρίζουν τα όσα ειπώθηκαν κεκλεισμένων των θυρών στις 2 συγκεντρώσεις της παράταξης Σαμπαζιώτη όπου καταγράφηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και μάλιστα συμφωνίες του 2006 αλλά κυρίως για τις ευθείες βολές που εξαπέλυαν εκατέρωθεν ηγετικά στελέχη της παράταξης.
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΛΙΜΑ;
Από την άλλη πλευρά οι ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Σαμπαζιώτη οι οποίο τον χαρακτηρίζουν ως τίμιο και εργατικό κάτι που ουδείς αμφισβητεί παρά τις όποιες ατέλειες της Δημοτικής αρχής, διατείνονται ότι οι πολιτικές θέσεις που διατυπώθηκαν μπορεί να μην αφορούσαν άμεσα τα 5 αξιώματα στο Δήμο που είναι έμμισθα όσο για την εμμονή να οδηγηθεί σε αδιέξοδο η παράταξη και να ηγηθεί άλλο πρόσωπο και μάλιστα αρκετοί τονίζουν ότι η πλευρά Τσίγγανου θέλησε να αποδείξει την δυναμική της όταν έρθει... το πλήρωμα το χρόνου. Αλλά όπως υποστηρίζουν κύκλοι της παράταξης η διαφορά πολιτικών θέσεων είναι θεμιτή αλλά όχι ο...κλεφτοπόλεμος!
Και τούτο διότι από την εκλογή του Δημάρχου όπως σας αποκαλύπτουμε είχε συμφωνηθεί να επιλεγούν διαδοχικά και οι 10 σύμβουλοι της Πλειοψηφίας στα 5 αξιώματα του Δήμου ανά διετία έκαστος ώστε να ασκήσουν πολιτική προς όφελος των πολιτών και της πόλης αποτυπώνοντας το δικό τους πολιτικό στίγμα, κάτι που ανετράπη με προφάσεις και διαδοχικές μετωτπικές συγκρούσεις. Από εκεί και πέρα σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπογραμμίζουν ότι η αρνητική ψήφος δημιουργεί προηγούμενο και αποτελεί μέσο παρεκτροπής και υπονόμευσης της παράταξης που ενωτικά εκλέχτηκε το 2006, αποσαφηνίζοντας ότι μόνο το έργο θα κρίνουν οι πολίτες και όχι την απραξία πολιτικών θέσεων ή λόγων. Από ότι φαίνεται μπορεί τα πνεύματα να ηρέμησαν αλλά σε ότι αφορά τους ψηφοφόρους περιμένουν να δουν περισσότερο έργο και όχι ενδοπαραταξιακές κόντρες ή αξιώματα. Απο το kyparissianews.gr

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ανασχηματισμός περιορισμένων επιλογών με Μεσσηνιακό άρωμα

Η είσδοος του Αντώνη Σαμαρά στην Κυβέρνηση στο υπουργείο Πολιτισμού που εικάζεται ότι θα προσφέρει πολλά στην Μεσσηνία και η παραμονή της υφυπουργού Απασχόλησης στην θεση της αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του περιορισμένου Ανασχηματισμού που ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Αναλυτικά το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο διαμορφώνεται αυτή την φορά ως εξής:
Υπουργείο ΕσωτερικώνΥπουργός Προκόπης Παυλόπουλος-Αναπληρωτής υπουργός για θέματα Δημόσιας Τάξης Χρήστος Μαρκογιαννάκης-Υφυπουργός Αθανάσιος ΝάκοςΥφυπουργός Χρήστος Ζώης
Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών: Υπουργός Ιωάννης ΠαπαθανασίουΥφυπουργός Αντώνης ΜπέζαςΥφυπουργός Νικόλαος ΛέγκαςΥφυπουργός Αθανάσιος Μπούρας
Υπουργείο Εξωτερικών: Υπουργός Θεοδώρα ΜπακογιάννηΥφυπουργός Ιωάννης ΒαληνάκηςΥφυπουργός Θεόδωρος ΚασσίμηςΥφυπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Υπουργός Ευάγγελος ΜεϊμαράκηςΥφυπουργός Κωνσταντίνος ΤασούλαςΥφυπουργός Ιωάννης Πλακιωτάκης
Υπουργείο Ανάπτυξης: Υπουργός Κωστής ΧατζηδάκηςΥφυπουργός Γεώργιος ΒλάχοςΥφυπουργός Ιωάννης Μπούγας
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων: Υπουργός Γεώργιος ΣουφλιάςΥφυπουργός Σταύρος ΚαλογιάννηςΥφυπουργός Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Υπουργός Αρης ΣπηλιωτόπουλοςΥφυπουργός Ανδρέας ΛυκουρέντζοςΥφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: Υπουργός Φάνη Πάλλη ΠετραλιάΥφυπουργός Σοφία ΚαλαντζάκουΥφυπουργός Γεώργιος Κοντογιάννης
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Υπουργός Δημήτριος ΑβραμόπουλοςΥφυπουργός Γεώργιος ΠαπαγεωργίουΥφυπουργός Μάριος Σαλμάς
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Υπουργός Σωτήρης ΧατζηγάκηςΥφυπουργός Κώστας ΚιλτίδηςΥφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Υπουργός Νικόλαος Δένδιας
Υπουργείο Πολιτισμού: Υπουργός Αντώνης Σαμαράς, Υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης: Υπουργός Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών: Υπουργός Ευρυπίδης ΣτυλιανίδηςΥφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Υπουργός Αναστάσης ΠαπαληγούραςΥφυπουργός Παναγιώτης Καμμένος
Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης: Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος : Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε ότι θα συσταθεί νέα θέση υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μέσων Ενημέρωσης, στην οποία τοποθετείται ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Πανελλήνια συγκίνηση για τον άτυχο Διαμαντή!

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με την μετεγχειρητική του πορεία να κρίνεται σταθερή ο συμπατριώτης μας Αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης .
Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται από τους γιατρούς ως κρίσιμα και εκτιμάται ότι από τη Δευτέρα θα μπορούν να πουν οι γιατροί εάν είναι αισιόδοξοι ή όχι.«Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, στον οποίο ευχόμαστε σύντομα, να είναι και πάλι στην υπηρεσία του και στην οικογένειά του είναι, όπως είπα και χθες, κρίσιμη αλλά σταθερή. Από ό,τι μας λένε οι γιατροί, τα πρώτα τρία εικοσιτετράωρα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας του. Να του ευχηθούμε κάθε καλό και είμαστε όλοι κοντά του» είπε ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε και σήμερα τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται ο Διαμαντής και ενημερώθηκε από τους γιατρούς. O Διαμαντής στις 2 Ιανουαρίου είχε τα γενέθλιά του ενώ ήδη άνοιξε γκρούπ στο Facebook υπέρ του που μπορείτε να βρειτε και το γκρούπ του 936 και της πόλης μας στην δεξιά στήλη όπου μπορειτε να γίνετε μέλη!

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ενωτικός και λαμπρός ο Εορτασμός των Θεοφανείων στη Κυπαρισσία


ΜΕ την πρέπουσα θρυσκευτική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι Κυπαρισσίας η Τελετή καθαγιασμού των Υδάτων, παρουσία χιλιαδών πιστών που κυριολεκτικά πλημμύρισαν τις εξέδρες της Αποβάθρας, το λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής για να συμμετέχουν στην λαμπρή ημέρα.
Αρχικά μετά την Θεία Λειτουργία ετελέστη ο αγιασμός στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Θεοτόκου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και του Ιερού κλήρου. Στο Ναό παρέστησαν εκτός απο τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη που χρόνια τώρα ειναι Ιεροψάλτης στον συγκεκριμένο Ναό, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος και εκπρόσωποι του Λιμενικού σταθμού Κυπαρισσίας, την Αστυνομικής υποδιεύθυνσης και των άλλων αρχών της πόλης. Με μια σεμνή πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι που είχε στηθεί ειδική εξέδρα για την καθιερωμένη τελετή. Εκει παρά το κρύο ο κόσμος παρακολούθησε τη τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού απο τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο στα ύδατα του λιμανιού με την φώτιση που όπως τόνισε αργότερα πρέπει να διακατέχει τους ανθρώπους. Το Τίμιο Ξύλο ανέσυρε ο αθλητής του ΝΟ.ΚΥ Χρήστος Παναγιωτόπουλος στον οποίο ως ενθύμιο για την ημέρα χάρισε ο Μητροπολίτης έναν χρυσό Σταυρό με ανάγλυφη την ημερομηνία των Θεοφανείων. Παρών στη τελετή ήταν και οι νέοι Αντιδήμαρχοι κ. Γρηγόρης Γκότσης, Ζαχ. Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Φωτεινόπουλος.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Το δράμα του 21χρονου Διαμαντή για να υπηρετεί στο Σώμα!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ η κοινή γνώμη της πόλης για τον άτυχο Διαμαντή εν ώρα καθήκοντος. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι γονείς του νεαρού έχουν οικία στην Κυπαρισσία και νωρίς το πρωί ειδοποιήθηκαν από τις Αρχές να επισκεφθούν τον γιό τους στην Αθήνα όπου νοσηλεύεται και έχουν ήδη αναχωρήσει. Μιλώντας με συγγενείς του 21χρονου μας είπαν ότι δεν περίμεναν αυτή την τραγική εξέλιξη καθώς ο νεαρός ήταν ένα νέο παιδί χωρίς να έχει δώσει ποτέ δείγματα κακής συμπεριφοράς και ήθελε να υπηρετήσει στο Σώμα, καθώς έχει αρκετούς συγγενείς από την περιοχή των Πλατανίων όπου υπάρχουν οι ρίζες του.
Με την τρίτη μπήκε στην Αστυνομία ο Διαμαντής Μαντζούνης που νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση. Γιος συνταξιούχου ταχυδρόμου και ο ίδιος ένα παιδί της γενιάς των 700 ευρώ. Η άνανδρη επίθεση και ο πυροβολισμός εν ψυχρώ με την χειροβομβίδα είχαν στόχο να τον αποτελειώσουν. Η οικογένεια έχει χάσει και άλλον αστυνομικό το 1976 τον Διαμαντή Μαντζούνη(ίδιο όνομα) εν ώρα υπηρεσίας! Το όνειρο του ήταν να έρθει στην Αθήνα από την Κυπαρισσία και να κάνει την οικογένεια του. Στην Αθήνα...ζούσε μόνος του και οι γονείς του. Ο νεαρός προσπάθησε να ειδοποιήσει τους άλλους αστυνομικούς που ήταν εκεί και έτσι πρόλαβαν και προφυλάχθηκαν. Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν και προέρχονται απο το troktiko...

Επίθεση κατά 21χρονου των ΜΑΤ που κατάγεται απο την Τριφυλία

Άγνωστοι επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ σε ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια στην οδό Νοταρά και Κουντουριώτη κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού. "Έπεσαν" αρκετοί πυροβολισμοί και δυο σφαίρες τραυμάτισαν τον ειδικό φρουρό στον θώρακα και στα πόδια. Αυτή την στιγμή χειρουργείτε στον Ερυθρό Σταυρό και η κατάσταση του είναι αρκετά σοβαρή ενώ στην πλατεία Εξαρχείων γίνονται αρκετές προσαγωγές και εξακριβώσεις. Άγνωστοι επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ σε ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια στην οδό Νοταρά και Κουντουριώτη κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού. "Έπεσαν" αρκετοί πυροβολισμοί και δυο σφαίρες τραυμάτισαν τον ειδικό φρουρό στον θώρακα και στα πόδια. Αυτή την στιγμή χειρουργείτε στον Ερυθρό Σταυρό και η κατάσταση του είναι αρκετά σοβαρή ενώ στην πλατεία Εξαρχείων γίνονται αρκετές προσαγωγές και εξακριβώσεις.
Το όνομα του τραυματισμένου αστυνομικού είναι Αδαμάντιος Μαντζούνης και είναι μόλις 21 χρονών. Έχει 2 μηνες στα ΜΑΤ, τελειωσε την σχολη Αστυφυλακων τον Νοεμβριο του 2008... ενώ αυτή την στιγμή χειρουργείται στον Ερυθρό Σταυρό. Την υπόθεση έχει αναλάβει επίσημα η αντιτρομοκρατική.
Η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου είναι η εξής: "Το μόνο που μας απασχολεί είναι να πάει καλά ο Διαμαντής. Θα ενημερώνεστε για τις συνθήκες για την δολοφονική απόπειρα.Εκείνοι που χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη είχαν ως στόχο την Δημοκρατία και την ομαλότητα. Η δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία."

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Επεισοδιακές Δημαιρεσίες στη Κυπαρισσία με διαρροές...

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ αλλά και διαφορά πολιτικών θέσεων εκφράστηκαν κατά τις Δημαιρεσίες που διεξήχθησαν στον Δήμο Κυπαρισσίας όπου σε ορισμένες περιπτώσεις δεν πέρασε η πρόταση του Δημάρχου για την εκλογή Προέδρου στο Δ.Σ. αλλά και των υπόλοιπων αξιωμάτων με αρνητικούς ψήφους απο συμβούλους της πλειοψηφίας.
Αναλυτικά διαρροές υπήρξαν στην εκλογή συνεναιτικού Προεδρείου όπου ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης πρότεινε για την θέση αυτή την κα Γιάννα Κωνσταντέλου η οποία ουσιαστικά είναι η πρώτη γυναίκα σε τέτοια θέση στον Δήμο καθώς αποτελεί τη μοναδική φορά εκλογής σε τέοιο αξίωμα και η ίδια συγκινήθηκε απο την διαδικασία. Ωστόσο χρειάστηκαν 3 ψηφοφορίες ώστε τελικά να λάβει 5 ψήφους και να εκλεγεί απο τη πλευρά της πλειοψηφίας συγκεντρώνοντας το 1/3 των ψήφων που απαιτούντο. Ομοφωνία υπήρξε στο αξίωμα του Αντιπροέδρου που θα είναι απο την αντιπολίτευση ο κ. Σωτήρης Μπακούρος συγκεντρώνοντας 16 ψήφους και ως Γραμματέας ο Γιάννης Σταθόπουλος με 6 ψήφους συνολικά.
Στην Δημαρχιακή Επιτροπή δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς εκτός απο το Δήμαρχο που θα είναι Πρόεδρος εκλέχτηκαν ως Τακτικά Μέλη η Πηνιών Βασιλοπούλου με 10 ψήφους, ο Θεόδωρος Γκρτίζαλης με 10 ψήφους και ο Τζίμης Χρονόπουλος με 9 ψήφους απο την πλευρά της Συμπολίτευσης. Ως Τακτικά αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι κ. Σωτήρης Γιανννόπουλος με 15 ψήφους και ο Γιώργος Γκότσης με 15 ψήφους απο την αντιπολίτευση και Αναπληρωματικά οι κ. Πάνος Αγγελινάς, Παν. Φωτεινόπουλος και Γρηγ. Γκότσης.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες μας για την τοποθέτηση των Αντιδημάρχων στον Δήμο Κυπαρισσίας αφού ο καθηγητής κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος θα ηγείται των Διοικητικών θεμάτων και των γραφείων, ο Παναγιώτης Φωτεινόπουλος στο τομέα των έργων και μηχανημάτων του Δήμου και ο Γρηγόρης Γκότσης στην καθαριότητα για φέτος. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με πηγδάκια έξω απο την αίθουσα συνεδριάσεων και μετέωρη παραμένει η θέση του Προέδρου στην ΔΕΥΑΚΥ καθώς δεν αποκλείεται να παραμείνει ο κ. Σταθόπουλος.

Νεκρή νεαρή Ρουμάνα απο κατάρρευση παλιάς οικίας, ανασύρεται ομοεθνής της!

Νεκρή ανασύρθηκε μια Ρουμάνα υπήκκοος λίγο μετά τις 8 το πρωί μέσα από τα συντρίμμια παραπήγματος όπου διέμεναν μετά από κατάρρευσή του.Οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Γαργαλιάνων καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν έναν ομοεθνή της ο οποίος βρίσκεται μέσα στα συντρίμμια αλλά παραμένει ευτυχώς ακόμα ζωντανός και η περιπέτειά του θα έχει αίσιο τέλοςΣτην περιοχή έπσευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, μηχανήματα του Δήμου αλλά και αρκετοί κάτοικοι για να ενισχύσουν την προσπάθεια των διασωστικών συνεργείων.
Τα αίτια της κατάρρευσης ερευνώνται και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ίσως αυτή προήλθε από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας νωρίς το πρωί μεγέθους περίπου 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. ΤΟ οίκημα ήταν αρκετά καταπονημένο και με αρκετές ρωγμές τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί διέμεναν αρκετό καιρό στην ευρύτερη περιοχή.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Σαρωτικές αλλαγές στις Δημαιρεσίες της Κυριακής, θα πετύχουν όμως;

Η μάχη της...καρέκλας κορυφώνεται σήμερα Κυριακή με την εκλογή Προεδρείων στα Δημοτικά Συμβούλια της Τριφυλίας και το Νομού με τις Δημαιρεσίες που διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του νέου έτους.
Κύριο γνώρισμα της μάχης που οδηγεί στην τελευταία διετία των δημοτικών Αρχών αποτελεί η αλλαγή πλεύσης απο αρκετούς Δημοτικούς άρχοντες εξασφαλιζοντας ισσοροπίες στο εσωτερικό των παρατάξεών τους αλλά και αλλαγές στην φιλοσοφία διαχείρισης των θεμάτων που απασχολούν κάθε Δήμο. Ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν απουσιάζουν οι εσωτερικές διαμάχες αλλά και η εκδλήλωση προθέσεων απο δημοτικούς συμβούλους που εκφράζουν την φιλοδοξία του να ηγηθούν αξιωμάτων συνοδευόμενα με το... ανάλογο αντίτμο της οικονομικής αποζημίωσης για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ...ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Ο πονοκέφαλος των Δημάρχων είναι η εκ νέου πλήρωση των θέσεων Αντιδημάρχων και Προέδρων στα Δ.Σ. όπου οι επιλογές και προτάσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και πολλές φορές αποτελούν πολιτικές αποφάσεις. Λιγο μετά τις 11 το πρωί ξεκινούν οι Δημαιρεσίες στο μεγαλύτερο Δήμο της Τριφυλίας και χρειάστηκαν 2 φορές να συνεδριάσει κεκελεισμένων των θυρών η παράταξη του Δημάρχου κ. Σαμπαζιώτη για να οδηγηθούν σε ένα συναινετικό σχήμα. Αυτή την φορά δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί άλλοτε σε κόσμιο και άλλοτε σε έντονο ύφος για τις τελικές επιλογές αλλά φαίνεται ότι οι αποφάσεις είναι σχχεδόν οριακές.
Ο Δήμαρχος ζήτησε επιτάχυνση του έργου του Δήμου καθώς έχει επωμιστεί μεγάλα βάρη με σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στην ‘Σημαία’ φέτος θα δοθεί ιδίατερο βάρος στο έργο του Βιολογικού, της εφαρμογής των Πολεοδομικών ενοτήτων της πόλης όπως η ΠΕ 2, την πλήρη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και των έργων απο το ΄Θησέα’ με έμφαση στα Δ.Δ. και την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας μαζί με την δημοτική και κοινοτική οδοποιία. Μάλλον η φετινή χρονιά αποτελεί στοίχημα για τον Δήμο καθώς ο βιολογικός προβλέπεται να ολοκληρωθεί με την αυγή του επόμενου έτους.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα οι πληροφορίες μας συγκλίνουν στην επιλογή για την θέση των Αντιδημάρχων που θα αλλάξουν μεταξύ της τοποθέτησης νέων προσώπων όπως του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου που διατηρεί άριστες σχέσεις με τους πολίτες αλλά χρειάζεται χρόνο για να εξοικιωθεί με τα καθήκοντά του, ο Γρηγόρης Γκότσης που παλιότερα ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά απο συμβούλους θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος σχεδόν σε ψήφους χωρίς να διατηρεί δικαίωμα υπεροχής αλλά φαίνεται ότι θα επιλεγεί καθώς θεωρείται όχι έχει γνώσεις για το αντικείμενο που θα επιλεγεί πιθανόν ως Αντιδήμαρχος των Διαμερισμάτων, ενώ θα είναι μάλλον Αντιδήμαρχος ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ αλλά δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να αλλάξει εκ νέου με τον κ. Χρονόπουλο ή άλλο πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Δημάρχου. Έκπληξη θα πρέπει να θεωρείται η πρόταση του Δημάρχου για Πρόεδρος του Δ.Σ. να είναι μια γυναίκα, η δραστήρια ομολογουμένως Γιάννα Κωνσταντέλου. Πάντως στις θέσεις τους ήθελαν να παραμείνουν οι Γκρίτζαλης, Βασιλοπούλου και Πάνος Τσίγγανος ο οποίος μπορει τεελυταία ώρα να στεφθεί Αντιδήμαρχος. Η θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚΥ μετά την αλλαγή του κ. Γιάννη Σταθόπουλου θα είναι σύμφωνα με τις ενδείξεις άτομο που κατάγεται απο τα χωριά της πόλης και παίζετια μεταξύ του κ. Καρούμπαλη, του κ. Τάκη Γυφτάκη αλλά λόγο διεκδικούν και άλλα πρόσωπα.

ΑΡΘΡΟ: Οι πολιτικοί άρχοντες της Μεσσηνίας ας κοιτάξουν κατάματα του Ψηφοφόρους τους

Η Πρόκληση του 2009 για την Μεσσηνία είναι πολλαπλή. Τα στοιχήματα που οφείλει να αποδείξει η Πολιτική ηγεσία του τόπου μας είναι πολυεπίπεδα.
Μια Μεσσηνία που στην αυγή του νέου χρόνου παραμένει χωρίς εθνικό δρόμο Ευρωπαικών προδιαγραφών, ένας Νομός που περιμένει το 2010 την επένδυση της ΠΟΤΑ, μια περιοχή που αναμένει τις επενδύσεις αρκετές εκ των οποίων απομακρύνονται για διάφορους λόγους απο τον τόπο όπως το Αιολικό Πάρκο στην Κορώνη, όπως οι Βιομηχανικές περιοχές και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η Ιστορία μας δείχνει ότι ‘όσο πιο πίσω γυρίζουμε, τόσο πιο μπροστά στο μέλλον βλέπουμε’ όπως είχε αναφέρει ο Ουίνστον Τσώρτζιλ για να αποδείξει ότι στο παρελθόν βρίσκουμε τι θα περιμένουμε στο μέλλον. Αυτό το μέλλον που ως φως αποζητούν οι νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να επανέλθουν στην Μεσσηνιακή Γη και να δραστηριοποιηθούν. Τέτοια φωτεινά παραδείγματα υπάρχουν όπως αυτά που ειπώθηκαν στη πρόσφατη συνέντευξη του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών. Διότι το μέλλον ανήκει στην νεολαία και τα παιδά μας. Αυτά έχουν τον πρώτο λόγο και όχι τον ξύλινο εμπαιγμό απο ψεύτικα πολιτικά παχιά λόγια που ξεστομίζοντας λίγο πριν την έλευση κάθε προεκλογικής περιόδου.
Κάποιες φορές όταν τα προβλήματα ζώνουν πόλεις του Νομού οι βουλευτές μας δεν κάνουν επίκαριες ερωτήσεις στη Βουλή ακόμα και όταν χάνονται υπηρεσίες, ευκαιρίες, δουλειές, παρά μόνο σε ορισμένες ξεχωριστές περιπτώσεις. Δεν είναι τυχαίο που στα χωριά ακούμε απο τους κατοίκους όλο και πιο σκληρά λόγια για την Πολιτική.
ΟΙ πολιτικοί ταγοί του τόπου ποτέ δεν είδαν τους ψηφοφόρους τους στα μάτια, εκεί που οφείλουν να λογοδοτούν, εκεί που μπορουσαν να αντλήσουν δύναμη, λες και ενδιαφέρονται μόνο για την Πολιτική τους επιβίωση και την μετεξέλιξή τους απο την μια καρέκλα στην άλλη. Ο λόγος των αρχόντων μας πρέπει να διαφοροποιηθεί και να προσεγγίσει τα μηνύματα των καιρών, τα κελεύσματα της Εποχής που αρχίζει.
Για την Μεσσηνία οι πολλαπλές προκλήσεις πρέπει το 2009 να εκπληρωθούν αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρος σχεδιασμός για τον Αναπτυξιακό προσανατολισμό του τόπου μας. Θέλουμε επομένως έμφαση στον πρωτογενή ή τριτογενή τομέα; Θέλουμε άραγε τουρισμό και αγροτικό μέλλον παράλληλα ή ακόμα αναζητούμε το μέλλον μέσα απο μελέτες, ημερίδες, συνέδρια και συνεντεύξεις; Αυτή την φορά ας κατανοήσουν ότι το Μέλλον ανήκει σε εκείνους που ονειρεύονται και όχι σε εκείνους που το αποποιούνται. Γιατί το Αύριο έχει έρθει προ πολλού....

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Με το..δεξί ο Νέος χρόνος στην Τριφυλία!

ΜΕ την πρέπουσα κατάνυξη και ενότητα του λαού τελέστη ανήμερα Πρωτοχρονιά η καθιερωμένη Δοξολογία επ ευκαιρία του Νέου έτους στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Κατάμεστος ο Μητροπολιτικός ναός απο εκπροσώπους των τοπικών αρχών και λαού ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε για την νέα χρονιά επισημαίνοντας την πνευματική Αναγέννηση του ανθρώπου αλλά και την ενότητα που διακατέχει το έθνος μας. Ο ίδιος έφερε παραδείγματα για την Χάρη του Κυρίου όπως τα συμβάντα στη διέλευση της Τίμιας κάρας του Αγίου Νικολάου Μυροβλήτου στο Μπάρι Ιταλίας όταν η σκιά του Αγίου διερχόταν απο τους πιστούς λάμβανα φώτιση και πλυετή δραστηριότητα αλλά και εκείνους που ως επαίτες με κάρτα ανεργίας έξω απο το Ναό που θα αφιχθείτο η Κάρα μονομιάς έτρεξαν σε άλλες κατευθύνσεις ώστε να μην λάβουν την χάρη του Αγίου και απωλέσουν το τίμημα της κάρτας ανεργίας. Ένα φωτεινό παράδιεγμα που αποτελεί σημείο των καιρών μας.
Στη Δοξολογία παρέστησαν εκτός απο το Δήμαρχο της πόλης κ. Σαμπαζιώτη, μέλη του Δ.Σ., ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης κ. Γιαννόπουλος και εκπρόσωποι των Λιμενικών, Αστυνομικών και λοιπών αρχών της πόλης. Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος για κατοίκους και επισκέπτες που επέλεξαν να περάσουν τις άγιες ημέρες στην περιοχή και ευτυχώς χωρίς συμβάντα απο τις Αρμόδις αρχές καθώς το εθνικό οδικό δίκτυο επητιρείται απο την Τροχαία, ενώ δώρα και γλυκά μοίρασαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε νοσηλευτές και νοσηλευόμενους οι εκπρόσωποι του κοινωνικού φορέα του Δήμου. Επίσκεψη στο Ιδρυμα έκαναν και μεμονωμένοι φορείς της πόλης.