Pages

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Στον ανακριτή και Εισαγγελέα οι δράστες της Ανθρωποκτονίας του 52χρονου δικηγόρου

Στον ανακριτή και εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, οδηγήθηκαν ο φυσικός αυτουργός και ο 'εγκέφαλος' ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης του 52χρονού δικηγόρου ως αυτουργοί της ανθρωποκτονίας στο γραφείο του μετά την συλλογή στοιχείων που συνέλεξε το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντης Μεσσηνίας Ταξίαρχος κ. Καραβίτης ανέφερε ότι 'Οπως προέκυψε απο την προανάκριση , δράστες είναι ένας ομογενής απο την Αλβανία 35 ετών και δύο πολίτες Αλβανίας, 29 και 34 ετών αντίστοιχα. Ο ομογενής κατηγορείται ως ηθικός αυοτυργός και οι δύο άλλοι ως φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας. Οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν την αναβολή επικείμενης δίκης σε βάρος του ομογενή για αστικές διαφορές, με την ματαίωση της παράστασης της παράστασης σε αυτή του θύματος.'
Αξίζει να τονιστεί ότι ο δεύτερος φυσικός αυτουργός διαγεύγει της σύλληψης, ενώ επιβεβαιώνεται ότι βρέθηκε γενετικό υλικό στον τόπο του εγκλήματος αλλά και ίχνη απο χτύπημα που δέχτηκε στο γραφείο του ο άτυχος δικηγόρος καθώς και το αποτύπωμα που οδήγησε στην σύλληψη του ενός εκ των δραστών.
Απόλυτα ικανοποιημένος απο τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ και ιδίως του Τμήματος Εγκληματολογικών ερευνών εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης κ. Αιμιλιανός Σεκλός και απέδωσε τα εύσημα στον αρμόδιο κ. Κων/νο Ζαχαρόπουλο, θεωρώντας ότι είναι πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα η υπόθεση αυτή που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Στα χέρια της Αστυνομίας ο 'Εγκέφαλος' της δολοφονικής επίθεσης του 52χρονου δικηγόρου

Τρίτη 31/3/2009
ΣΤΑ χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται απο χθές βράδυ οι φερόμενοι ως δράστες της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο γραφείο μετά απο επίθεση με σιδηρολοστό στην κρανιοεγκεφαλική χώρα.
Ηθικός αυτουργός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες με βάση την ανάκριση φέρεται να είναι 50χρονος Βορειοηπειρώτης που κατοικεί στην Κυπαρισσία και φυσικοί αυτουργοί φέρονται να είναι δύο άτομα πιθανόν Αλβανικής καταγωγής η οποία εκτέλεσαν το σχέδιο της δολοφονικής επίθεσης. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι η εξιχνίαση της υπόθεση αφορούσε ένα αποτύπωμα τους ενός εκ των δραστών που βρέθηκε στο γραφείο του δικηγόρου αλλα και το γενετικό υλικό που συλλέγη μαζί με άλλα στοιχεία. Να σημειωθεί ότι στην Κυπαρισσία το τελευταίο 24ωρο βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής του Νομού, Ταξίαρχος κ. Καραβίτης προσδιδοντας έτσι στην έρευνα μεγάλο βάρος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως εκτελεστής του σχεδίου της επίθεσης ομολόγησε αποκαλύπτντας τον ηθικό αυτουργό αλλά και τον συνεργό του... Οι λόγοι της εγκληματικής ενέργειας είναι οικονομικοί και σχετίζονται με επιταγές, πληστειριασμούς και οικονομικές δοσοληψίες του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού. σύμφωνα με νεότερες και απόλυτα διασταυρωμένες πηγές. Μέχρι χθές βράδυ είχαν συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός του αποτρόπαιου εγκλήματος και ένας εκ των δραστών... Ο δεύτερος δράστης, μέχρι στιγμής, διαφεύγει. Να τονίσουμε τέλος ότι πρόσφατα έγινε και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κλήσεων που δέχθηκε ο άτυχος 52χρονος δικηγόρος και η ταυτοποίηση των στοιχείων οδήγησε την Αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Εθνικό σύμβολο Ελληνίδας Μάνας το μνημείο Ελένης Ιωαννίδη

Δευτέρα 30/3/2009
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Ελένης Ιωαννίδη, «Μάνας του Έπους του ’40», η οποία θα αποτελεί σύμβολο για ολόκληρη την χώρα σύμφωνα με τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής, καθώς και της μαρμάρινης πλάκας στη μνήμη των γυναικών, Ειρήνης Ντούφα, Νικολέτας Φρούσου, Μαριγώς Λιακοπούλου και Παναγιώτας Καρδίτσα, θύματα των βομβαρδισμών του φασιστικού καθεστώτος της Ιταλίας στις 3 Μαρτίου 1941 στην Κυπαρισσία, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην Κυπαρισσία. Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ (με δαπάνη της οποίας έγινε το άγαλμα) και Δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο και τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη.
Με ιδαίτερη συγκίνηση μίλησε για την Ελένη Ιωαννίδη, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ιωαννίδη, εγγονός της, γνωστός δικηγόρος Παύλος Ιωαννίδης για την ιστορική μνήμη των γόνων της οικογένειάς του αλλά περισσότερο για το μήνυμα της αυτοθυσίας.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ημέρα μνήμης για την Ελληνίδα Μητέρα παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής



Κυριακή 29/3/2009
ΣΕ πνεύμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας 'Αλέκος Παπαδόπουλος' η παρουσίαση απο τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Σούρλα, του βιβλίου τoυ 'Οι Ήρωες του 1040 περιμένουν'. Στη συνέχεια θα διεαχθεί θεατρική παράσταση με τίτλο 'Η Γυφτοπούλα της Ελένης' απο τους μαθητές του Β Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Η όμροφη εκδήλωση πλαισιώθηκε απο την αναφορά του κ. Σούρλα στην ανάγκη για ιστορική μνήμη μέσα απο το Έπος του 40 και εκείνους που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα ώστε να απολαμβάνουμε την Ελευθερία μας, ενώ το όνομα της Ελένης Ιωαννίδου μέσα απο το βιβλίο έγινε Πανελληνίως γνωστό αντιπροσωπεύοντας την Μάνα που θυσιάζει τα παιδιά της για ανώτερα ιδανικά και αξίες. Ενδιαφέρον παρουσίασε η ομιλία του στρατηγού ε.α. κ. Κωνσταντόπουλου για το ηρωικό έπος των Ελληνων που γράφτηκε με αίμα αλλά και την θυσία της Μάνας με την επιστολή της στον τότε Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή να πάνε στην πρώτη γραμμή και τα 9 παιδιά της, χωρίς να γνωρίζει αν θα επιστρέψουν πίσω ζωντανοί.
Εξέπληξε πάντως την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα η έξοχη Παράσταση 'Η Γυφτοπούλα της Ελένης' απο τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου με αρκετα νοήματα και έξοχη ερμηνεία των διαλόγων που αφορούν τοπικά ιστορικά δεδομένα και μεγάλες αλήθειες για το τόπο μας.
Παρών στις εκδηλώσεις ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τ.Ε.ΔΚ.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος έχει σημειωτέτον Μεσσηνιακές ρίζες, ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστομος, εκπρόσωποι των Ενόπλεων Δυνάμεων, αλλά και ο πολιτικός κόσμος του Νομού με τους Δημάρχους Κυπαρισσσίας κ. Σαμπαζιώτη, Αυλώνος κ. Φιλντίση και Δωρίου κ. Τάκη. Στο τέλος της πλούσιας εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι τιμητικές βραβεύσεις των απογόνων της Ελένης Ιωαννίδου αλλά και προσκλητήριο πεσόντων του Έπους του 40, ενώ βραβεύτηκαν και οι απόγονοι των οικογενειών που θυσιάστηκαν εκείνη την εποχή για ένα ανώτερο σκοπό μέσα σε έντονα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Ιστορική εκδήλωση για την Ελληνιδα Μητέρα παρουσία Σούρλα

Σάββατο 28/3/2009
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ημέρα για την 'Αρκαδιά' που με ένα διήμερο εκδηλώσεων τιμά τους Ήρωες που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία. Ετσι σήμερα Σάββατο η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής και ο Δήμος Κυπαρισσίας υπο την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων παρουσιάζει ένα διήμερο εκδηλώσεων για το σύμβολο της Ελληνίδας Μητέρας του Έπους του 40.
Το βράδυ στις 7.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας 'Αλέκος Παπαδόπουλος' θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση απο τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής Γεώργιο Σούρλα, του βιβλίου τoυ 'Οι Ήρωες του 1040 περιμένουν'. Στη συνέχεια θα διεαχθεί θεατρική παράσταση με τίτλο 'Η Γυφτοπούλα της Ελένης' απο τους μαθητές του Β Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας. Την Κυριακή στις 11 το πρωί στο τέρμα της οδού Αθανασίου Ιωαννίδη στην παλιά πόλη της Κυπαρισσίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελένης Ιωαννίδη σανσύμβολο της Ελληνίδας Μητέρας του έπους του 1940. Παρών στις εκδηλώσεις θα είναι ο Πρόεδρος της Τ.Ε.ΔΚ.Α. και Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος έχιε Μεσσηνιακές ρίζες, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ αλλά και ο πολιτικός κόσμος του Νομού καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλεων Δυνάμεων.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Δημοτική Αστική Συγκοινωνία για πρώτη φορά στη πόλη μας

Παρασκευή 27/3/2009
ΞΕΚΙΝΗΣΕ η εφαρμογή της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας που είχε ψηφιστεί απο το οικειο Δ.Σ. η οποία εντάσσεται σε πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών με Δωρεάν δρομολόγια που εκτελούνται κάθε Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή με 4 γραμμές εξυπηρέτησης απο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Ουσιαστικά το πρόγραμμα εξυπηρετεί τους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων ώστε να έχουν πρόσβαση στην έδρα του Δήμου και τα χωριά τις ώρες και τις ημέρες που δεν υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια για την εξυπηρετησή τους τόσο απο υπηρεσίες όσο και για άλλες δραστηριότητες.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες ενώ ο Δήμος αυτές τις ημέρες τοποθετεί ειδικές ταμπέλες στις στάσεις λεωφορείων για την συχνότητα των δρομολογίων χρώματος πράσινου, ώστε να ξεχωρίζει απο τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Σε ότι αφορά τα δρομολόγια και τις γραμμές που λειτουργούν για πρώτη φορά στην περιοχή μας αναλύονται παρακάτω ως ακολούθως;:
Γραμμή 1: Κυπαρισσία- Ξηρόκαμπος-Στασιό-Αρμενιοί- Περδικονέρι-Αρμενιοί- Κυπαρισσία με αναχώρηση απο Κυπαρισσία κάθε Τρίτη- Πέμπτη- Παρασκευή στις 15.30 και στις 19.00
Γραμμή 2: Κυπαρισσία- Τερψιθέα-Φαρακλάδα-Σπηλιά-Τερψιθέα- Κυπαρσσία με τις 2 αναχωρήσεις απο το σταθμό του ΚΤΕΛ δωρεάν πάντα στις 16.45 και στις 20.00.
Γραμμή 3: Κυπαρισσία- Μύλοι- Μπλεμενιάνοι- Βρύσες- Μουριατάδα-Βρύσες-Μπλεμενιάνοι- Μύλοι- Κυπαρισσία με αναχωρήσεις στις 17.30 και 20.30 και με επιστροφή στην πόλη.
Γραμμή 4: Κυπαρισσία- Μεμί- Ράχες- Μεμί- Κυπαρισσία με αναχωρήσεις στις 18.30 και 21.30.
Πηγή: kyparissiotis

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

'Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε..' για τα αγροτικά Προιόντα του Νομού μας

Πέμπτη 26/3/2009
Περισσότερα από ένα δισ. ευρώ, τόσο από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση (αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ), όσο και τις ενισχύσεις στα προϊόντα τους θα πάρουν οι αγρότες μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού.
Μιλώντας για τα έργα που θα εκτελεστούν στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη Μεσσηνία και είπε ότι έχει ενταχθεί με προϋπολογισμό 42.300.000 ευρώ η κατασκευή του Φιλιατρινού φράγματος που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες.
Σχόλιο: Αναρωτιόμαστε γιατί οι ελαιοπαραγωγοί να πάρουν 6,5 ευρώ αν στρέμμα και οι παραγωγοί βαμβακιού 45 ευρώ και καλαμποκιού στα 25 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά υπάρχει ανισομέρεια και μη ισότιμη κατανομή των κονδυλίων του υπουργείου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ των παραγωγών, την ώρα που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά. Απο εκει και πέρα μάλλον οι παραγωγοί θα εγκαταλείψουν σταδιακά την καλλιέργεια όσο περνά ο καιρός.
Το άλλο θέμα που προκύπτει είναι ότι το Φιλιατρινό φράγμα ούτε λιγο ουτε πολύ θα ολοκληρωθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων σε 3 χρόνια και κάτι. Φυσικά ούτε λόγος για τη δημιουργία φράγματος στην περιοχή κρίτσι στην Τριπύλα φέτος που είχαμε ρεκόρ... βροχοπτώσεων με βάση στοιχεία της τελευταίας 25ετίας. Μάλλον το υπουργείο ειναι πολύ πίσω απο τις εξελίξεις...

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ενωτικός ο εορτασμός της Εθνικής Ανεξαρτησίας

ΠΛΟΥΣΙΟΣ και ενωτικός ήταν στην Κυπαρισσία ο εορτασμός της Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας παρά τον άστατο καιρό που επικρατούσε και ευτυχώς διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα χωρίς βροχή κατά την διάρκεια της Παρέλασης που παρακολούθησε χιλιάδες κόσμος επί της κεντρικής λεωφόρου 25ης Μαρτίου.
Η ημέρα ξεκίνησε με Δοξολογία στον ιστορικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδας ενώ μετά το πέρας της δοξολογίας εντός του Ναού εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κακούτη Ευστάθιο Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό με θέμα «Μια λάμψη από την Πυρκαγιά του Έπους του 21…» που εστίασε στο μήνυμα της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας για όλους τους Έλληνες. Η καθιερωμένη παρέλαση ξεκίνησε στις 12.15 περίπου σύμφωνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εκκινώντας απο τα νήπια και τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, ενώ σειρά είχαν τόσο το Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο αλλά και το Αθλητικό τμήμα του Γυμνασίου της πόλης που κέρδισαν τις εντυπώσεις, καθώς και η παρουσία διμοιριών απο το ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ. της πόλης μας. Ακολούθως μπροστά απο τους επισήμους πέρασαν ο Ναυταθλητικός Όμιλος, ο Δίωνας, ο Μ.Ε.Σ.Κ., το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με δυναμική παρουσία και τμήματα με παραδοσιακές στολές.
Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμα φορά η άψογη παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής με τον τέλειο βηματισμό υπο τις οδηγίες του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Κτενά. Στην πλευρά των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησε σύσσωμο σχεδόν το Δ.Σ. με τον κ. Δήμαρχο και τους κ. Αντιδημάρχους και τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης καθώς και ο πρώην υπουργός κ. Καλαντζάκος, ο νέος Διοικητής της Τροχαίας κ. Βλάχος και ο Διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας, ο Προιστάμενος του Λιμενικού σταθμού και των υπόλοιπων αρχών της πόλης, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμος δεξιώθηκε τους επισήμους και το λαό της πόλης για ένα κέρασμα στην αίθουσα του Δ.Σ.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ομόφωνα με..επιφυλάξεις ο Προυπολογισμός του 2009

Τρίτη 24/3/2009
ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε ο Προυπολογισμός του Δήμου Κυπαρισσίας για το 2009 με επιφυλάξεις απο την πλευρά της Αντιπολίτευσης σχετικά με έργα που έχουν εγγραφεί και την ποιότητα παράδοσής του στα δημοτικά διαμερίσματα. Η συνεδρίαση κύλησε σε ένα τεταμένο πολιτικό κλίμα με αφορμή τα έργα που εκτελούνται με αυτεπιστασία αλλά και την υλοποίηση προτάσεων για τα Δ.Δ.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης υπεραμύνθηκε των επιλογών της συμπολίτευσης εστιάζοντας στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, απαριθμώντας τις φετινές προτάσεις της Δημοτικής αρχής για ζητήματα που τέθηκαν αλλά κυρίως εξέφρασε την άποψη ότι 'για πρώτη φορά εγγράφεται σε Προυπολογισμό το έργο του Βιολογικού καθαρισμού το οποίο πέρασε στα χέρια του Δήμου απο τα ταμεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ εκρεμμούν έργα όπως το αποχετευτικό με τα δίκτυά του στην παραλία της πόλης, το 1,7 εκ. Ευρώ για το δίκτυο Ομβρίων αλλά και μελέτες'. Ειδικότερα για τις μελέτες φέτος παρατηρείται αύξηση μέχρι και 40% περίπου ώστε να υπάρχει μελετητική ωριμότητα των έργων για την οριστική ενταξή τους στη Δ Προγραμματική περίοδο.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στην διαφορετική φιλοσοφία που έχει η παράταξή του για την διαχείριση των έργων στο Δήμο, χαρακτηρίζοντας τον Προυπολογισμό 'ως πολιτικό και όχι ως αναπτυξιακό εργαλείο', ενώ επέμεινε σε προτάσεις που αφορούν τα έργα των 6.925 ευρώ που διεξάγονται με αυτεπιστασία καθώς δεν ικανοποιείται απο την ποιότητά εκτέλεσής τους. Παράλπληλα σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ζητά ως πάγιο αιτήμά της να υπογράφει στα τοπικά έργα και ο Πρόεδρος του Διαμερίσματος, επιβεβαιώνοντας την σωστή ποιότητα παράδοσης του έργου αλλά και την επαρκή εκτελεσή του. Συμφώνησε ωστόσο στο γεγονός ότι ο Προυπολογισμός ψηφίζεται για να λειτουργήσει ο Δήμος και να μην θεωρηθεί ως τροχοπέδη στην υλοποίηση των κωδικών που αναγράφονται.

Ο προυπολογισμός αγγίζει τα 15 εκ. Ευρώ και αρκετοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν για την επαρκή λειτουργία του κάνοντας ορισμένες παρατηρήσεις.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Φορτσάρει για το Πρωτάθλημα με τσαμπουκά ο Α.Ο.Κ.

Δευτέρα 23/3/2009
ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασία νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας πέτυχε χθες Κυριακή η ομάδα της Κυπαρισσίας με 1-3 επί της πρωτοπόρου Σπερχογείας, μιά νίκη που κατακτά για την τοπική Ομάδα την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 47 βαθμούς μαζί με την ομάδα της Μεθώνης. Με αρκετή προσοχή και με εύκολο πρόγραμμα που έχει στην συνέχεια ο ΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο της στην Δ Εθνική.
Μεγάλο ενδιαφέρον αποκτά το πρωτάθλημα με λίγες αγωνιστικές και έξι ομάδες στην κορυφή του πίνακα έχουν διαφορά μεταξύ τους μόνο 4 βαθμούς. Στην βαθμολογία τώρα έχουμε: Κυπαρισσία 47, Μεθώνη 47, Ολυμπιακός Κ. 46, Σπερχογεία 46, Εθνικός Μ. 45, Τσικλητήρας Πύλου 43 όσον αφορά τον σημερινό αγώνα η ομάδα της Κυπαρισσίας κατόρθωσε άνετα να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ και να διατηρήσειτο αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Σπερχογεία κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά η Κυπαρισσία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και προς το τέλος του παιχνιδιού πέτυχε δύο γκολ παίρνοντας έτσι το πολύτιμο τρίποντο...

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η ακρίβεια γονατίζει την οικονομία και τους Ελληνες

Κυριακή 22/3/2009
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ λένε ότι στην κοινωνία μας τα αγαθά πωλούνται ακριβά, πωλούνται ακριβότερα ακόμα και από χώρες που χαρακτηρίζονται «ακριβές». Πριν από πολλούς μήνες η κυβέρνηση δια του υπουργού ανάπτυξης, μετά από κάποιες δημοσιογραφικές έρευνες, ανακοίνωσε εκδίδοντας σχετική υπουργική απόφαση, ότι θα ληφθούν μέτρα εναντίον όσων εταιρειών πωλούν στην Ελλάδα ακριβότερα τα προϊόντα τους από ότι στο εξωτερικό. Περιμέναμε πολλούς μήνες και δεν είδαμε καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία … .Διπλάσιες οι τιμές στην Ελλάδα, διπλάσιοι οι μισθοί στη Βρετανία.
Πόσα περισσότερα χρήματα καταβάλλουν οι Έλληνες για να αποκτήσουν τα ίδια...προϊόντα που αγοράζουν και οι Βρετανοί, όταν στην χώρα μας ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται περίπου στα 701 ευρώ, ενώ στη Βρετανία είναι σχεδόν 1. 222 ευρώ.Το γεγονός ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν ακριβότερα τα προϊόντα στα σουπερμάρκετ, σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, είναι κάτι γνωστό. Εκείνο που δεν γνωρίζαμε είναι πόσα περισσότερα χρήματα καταβάλλουν οι Έλληνες για να αποκτήσουν τα ίδια προϊόντα που αγοράζουν και οι Βρετανοί.
Απο την ανάλυση των πινάκων της έρευνας του Ν. ΙΝΚΑ, που συσχετίζουν τιμές επώνυμων προϊόντων σουπερμάρκετ της Μ. Βρετανίας με αυτά που βρίσκουμε και στην Ελλάδα για τον μήνα Μάρτιο, προκύπτει πως, για την απόκτηση προϊόντων καθαριότητας, υγιεινής, βρεφικών ειδών και απορρυπαντικών, οι Έλληνες πληρώνουν σχεδόν τα διπλάσια από τους Βρετανούς. Η έρευνα ενισχύει τα συμπεράσματα παλαιότερων με χαρακτηριστική εκείνη του Economist Intelligence Unit (EIU), που είχε αποκαλύψει ότι το κόστος ζωής στην Αθήνα πλησιάζει το 90% του κόστους στην Νέα Υόρκη.Συγκεκριμένα το κόστος της κατηγορίας όλων των προϊόντων ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, όπως τα σαμπουάν, conditioner, αποσμητικά, αφροί ξυρίσματος κ.λ.π. οι Βρετανοί καταναλωτές πληρώνουν 288 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν 442 ευρώ. Επίσης, η μέση τιμή των απορρυπαντικών στην Ελλάδα είναι στα 22,5 ευρώ, ενώ στην Βρετανία διαμορφώνεται στα 16,52 ευρώ. Για παράδειγμα, ένα αφροντούς γνωστής μάρκας στη Βρετανία κοστίζει 2,94 ευρώ και στην Ελλάδα, το ίδιο ακριβώς, στοιχίζει 5,50 ευρώ. Πρέπει να ληφθεί υπόψη πως στην Ελλάδα ο κατώτατος μισθός από 1/9/2008 διαμορφώνεται στα περίπου 701 ευρώ, ενώ στην Βρετανία είναι σχεδόν 1. 222 ευρώ.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενοι οι βροχοπτώσεις στην Μεσσηνία!

Σάββατο 21/3/2009
ΕΚΤΟΣ απο την Τριφυλία- που πρώτοι αποκαλύψαμε με ειδικό ρεπορτάζ ότι ξεπεράστηκε ο μέσος όρος βροχόπτωσης στα 930 χιλιοστά- το μέσο ετήσιο ύψος βροχής έχει ξεπερασθεί φέτος στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνουν οι μετρήσεις της ΥΕΒ, οι οποίες γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους 8 υδρολογικούς σταθμούς της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη κ. Παναγιωτόπουλο που μίλησε στο 'Θάρρος', ανέφερε ότι πραγματοποιούνται μετρήσεις των παροχών ποταμών και πηγών του νομού: «Από τις επίσημες μετρήσεις φαίνεται ότι έχουμε αυξημένες βροχοπτώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, προκύπτει ότι οι παροχές τόσο στα ποτάμια όσο και στις πηγές είναι πάρα πολύ αυξημένες».Σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές και συγκεκριμένα από το 1981 έως σήμερα, σε όλους τους υδρολογικούς σταθμούς της Μεσσηνίας διαπιστώνεται η αύξηση των μηνιαίων βροχοπτώσεων. Από τις καλύτερες χρονιές φαίνεται ότι για τη Μεσσηνία ήταν οι εξής: 1986 -1987, 1990-1991, 1995-1996, 1999-2000 και 2000- 2001. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάσθηκε τις χρονιές 2006- 2007. Η διετία 2008- 2009 παρουσιάζει περίπου τα ίδια στοιχεία με τις χρονιές 1981-1982.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Τη Δευτέρα ο Προυπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρασκευή 20/3/2009
ΠΡΟΣ ψήφιση θα τεθεί ο Προυπολογισμός ο οποίος παραπέμπεται με θετική εισήγηση κατά πλειοψηφία στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με 4 ψήφους υπέρ και 1 κατά. Υπέρ της εισήγησης τάχθηκαν εκτός απο το Δήμαρχο και Προέδρο της επιτροπής οι δημοτικοί σύμβουλοι Πηνιώ Βασιλοπούλου, Τζίμης Χρονόπουλος, Θεόδωρος Γκρίτζαλης, ενώ αρνητικά ψήφισε ο κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος. Ο προυπολογισμός συζητείται την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Δ.Σ. και περιλαμβάνει τα έργα του Βιολογικού καθαρισμού και την επέκταση δικτύων αποχέτευσης Παραλίας.
Σε γραπτή του δήλωση ο μειοψηφών δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννόπουλος σχετικά με το θέμα ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: "Διαβάζοντας προσεκτικά κάποιος το Σχέδιο του Προϋπολογισμού που συζητάμε σαν Δημαρχιακή Επιτροπή, διαπιστώνει ότι, πρόκειται για «εικονικό» Προϋπολογισμό που έχει στόχο να καλύψει τρύπες και ελλείμματα αλλά και τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής, όπως φαίνεται, για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, ρουσφετολογικών δοσοληψιών και σκοπιμοτήτων…Από την πρώτη συζήτηση που είχαμε στη Δ.Ε. την Δευτέρα 16 Μαρτίου αναφέρθηκα στις πολύ μεγάλες οφειλές του Δήμου και ζήτησα να μας δώσει ο κ. Δήμαρχος αναλυτικές εξηγήσεις για αυτές και μάλιστα εγγράφως.....

Δυστυχώς, ούτε οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Δήμαρχος με πείθουν και δεν μπορώ και δεν δικαιούμαι να νομιμοποιήσω καραμπινάτες αυθαιρεσίες, παρατυπίες και παρανομίες, που ο ίδιος ομολόγησε, όπως δεν μπορώ να συμφωνήσω στην αυθαίρετη τροποποίηση – αλλαγή του Τεχνικού Προγράμματος. Θυμίζω ότι, από την συζήτηση του πρώτου κιόλας Προϋπολογισμού, αυτής της Δημοτικής περιόδου, είχα πει ότι, η Δημοτική Αρχή, δεν έχει πάρει λευκή επιταγή για να διαχειριστεί όπως νομίζει τα χρήματα του φορολογούμενου δημότη, δε μπορεί και δε δικαιούται να ασκεί ανεξέλεγκτα διοίκηση και οικονομική διαχείριση, πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο..."

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Χρυσάφι οι Εθνικοί οδικοί άξονες..

Πέμπτη 19/3/2009
«Υπέρογκο κόστος κατασκευής περιλαμβάνουν οι συμφωνίες παραχώρησης για τους πέντε νέους εθνικούς οδικούς άξονες της χώρας», μεταξύ αυτών και οι «δικοί μας», όπως είναι ο Βόρειος Άξονας Πελοποννήσου (Κόρινθος, Πάτρα, Πύργος, Τσακώνα) και η επέκταση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη (Σπάρτη – Καλαμάτα), κατήγγειλε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιάννης Τερεζάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, την περασμένη Δευτέρα...... Μεταξύ άλλων, ο κ. Τερεζάκης προχώρησε σε συγκρίσεις με άλλα ίδιου τύπου έργα, σε ευρωπαϊκές χώρες, αποδεικνύοντας πως κάτι δεν πάει καλά στη χώρα μας. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν στον Έλληνα φορολογούμενο, είναι πως προβλέπει αύξηση του τιμήματος κατασκευής έως 50%, σε περίπτωση καθυστέρησης.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η εκπομπή για το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος των νέων οδικών αξόνων της χώρας, μόνο προβληματισμό προκαλούν.Την ίδια ώρα, όπως είναι γνωστό, οι συμβάσεις παραχώρησης με τις κοινοπραξίες των κατασκευαστών, που ανέλαβαν την υλοποίηση των πέντε νέων οδικών αξόνων, προβλέπουν και την εκμετάλλευση των σταθμών διοδίων, ως αντισταθμιστικό όφελος.«Το προκλητικό είναι πως εισπράττουν για έτοιμα τμήματα οδικών αξόνων, που κατασκευάστηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, χωρίς να έχουν παραδώσει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου δικής τους κατασκευής. Κανονικά, όταν αναλαμβάνει κάποιος ένα έργο δημοσίων υποδομών, το ολοκληρώνει και μετά ζητά να εισπράξει το ανάλογο αντίτιμο διοδίων, ανάλογα με την κίνηση του δρόμου και την περίοδο παραχώρησης», σημείωσε.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Τα 8.000 στρέμματα αγγίζει φέτος η παραγωγή Καρπουζιού

Τετάρτη 18/3/2009
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι φυτεύσεις νεαρών φυτών καρπουζιάς στις καλλιέργειες της Τρφυλίας καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοικές για την σωστή ανάπτυξη των νεαρών φυτών. Παράλληλα στην περιοχή μας συνεχίζονται δύο επιστημονικά πειράματα απο ισότιμα Πανεπιστήμια της χώρας, εξετάζεται η φυτοπαθολογία του προιόντος που αποτελεί το πιο γλυκό είδος που παράγει η περιοχή, αλλά και οι νέες τεχνικές ηλιοαπολύμανσης στα καρπουζοχώραφα.
Οπως διευκρίνισε ο υπεύθυνος Φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, φέτος 'έχουν φυτευθεί καρπούζια σε 8.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης που είναι ελαφρώς χαμηλότερα απο πέρσι, αλλά το σημαντικό γεγονός αποτελεί η δοκιμή νέων υβριδίων με στόχο την οψίμηση της παραγωγής αλλά και την οριστικοποίηση της ποιότητα των παραγόμενων προιόντων ώστε να κερδίσουν τις αγορές της χώρας αλλά και το εξωτερικού'. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον γεωπόνο η πρώτη ποσότητα καρπουζιών απο τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες αναμένεται να εμφανιστεί λίγο μετά το Πάσχα και υπολογίζεται περίπυο στις 23 με 25 Απριλίου, ενώ για τις υπαίθριες καλλιέργειες οι πρώτες ποσότητες θα κοπούν απο τα χωράφια το πρώτο 10ήμερο του Μαίου. Τέλος η καλλιεργητική φροντίδα των παραγωγών έχει αυξηθεί φέτος σε συνδυασμό με τις νέες ορθές πρακτικές γεωργικής αξιοποίησης του προιόντος.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Γυνακεία Επιχειρηματικότητα στην ορεινή Τριφυλία

Τρίτη 17/3/2009
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕΛΕ Μεσσηνίας σχετικά με τα προγράμματα που εκπονεί σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς της Μεσσηνίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Συνεχίζει τη δραστηριότητά της στην Περιφέρεια η ΝΕΛΕ με νέα προγράμματα, τα οποία οργανώνονται και υλοποιούνται με τη συνεργασία Δήμων και συλλογικών Φορέων. Χθες άρχισε τη λειτουργία του το πρόγραμμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα” στο Κοπανάκι.
Το πρόγραμμα αυτό είναι συνέχεια του προγράμματος “Παραδοσιακή Μαγειρική - Ζαχαροπλαστική” που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο. Η πρώτη συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου και του Συλλόγου Γυναικών συγκεντρώθηκαν 18 γυναίκες της περιοχής, εκφράζοντας την επιθυμία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα”.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΝΕΛΕ κ. Δημήτριος Φίλος, η Αντιδήμαρχος Δήμου Δωρίου κ. Αθανασία Παπαδοπούλου, η Δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Δήμου κ. Παναγιώτα (Γιούλη) Καράμπελα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” του Δήμου Αετού κ. Διακουμή Πολυξένη και στελέχη της Ν.Ε.Λ.Ε. Το πρόγραμμα αυτό που έχει διάρκεια πενήντα (50) ώρες, περιλαμβάνει θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Μικρών Επιχειρήσεων, βασικών αρχών “management”, αναπτυξιακών νόμων και κινήτρων για την δημιουργία μικρών Επιχειρήσεων, συμπλήρωσης επιχειρηματικού σχεδίου και θέματα οργάνωσης και λειτουργίας συνεταιρισμών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα των συνεταιρισμών και της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, επιθυμία των ίδιων των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης, σε λίγες ημέρες αρχίζουν την λειτουργία τους τα προγράμματα “Αγροτουρισμός” στη Μεταμόρφωση, “Παραδοσιακοί Χοροί” στη Χώρα, Μεταμόρφωση και Γιάλοβα και “Πρώτες Βοήθειες” στο Διαβολίτσι».

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ζωντανός για τον τίτλο ο Α.Ο. Κυπαρισσίας

Δευτέρα 16/3/2009
Zωντανός στο κυνήγι του τίτλου παραμένει ο ιστορικός Α.Ο. Κυπαρισσίας που θα αποδείξει την υπεροχή του, παρά την ήττα απο τον Εθνικό Μελιγαλά στο γήπεδο του Γυμνασίου ο οποίος όμως στο χθεσινό παιχνίδι ηττήθηκε απο τον Φαραί. Η Ομάδα έχει διατηρήσει την ψυχολογία της στο ζενίθ μετά την παρουσία στον πάγκο της ομάδας του Ζάγκου που επανέφερε στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα που διακρίνεται για το καλο ποδόσφαιρο εντός και εκτός γηπέδου. Ας δούμε τα αποτελέσματα και στην βαθμολογία παίζει δυνατά πλέον για τις 2 πρώτες θέσεις:

Α ΤΟΠΙΚΗ: ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΧΩΡΑ 0-0, ΗΡΑΚΛΗΣ Κ. -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-2, ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΤΑΛΙΔΙ 2-0, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΙΑΣ 1-0, ΔΩΡΙΟ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 2-4, ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 0-1, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΜΕΘΩΝΗ 2-0, ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. - ΦΑΡΑΙ 1-2.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Επανέρχονται επιτέλους υπηρεσίες στην 'Αρκαδιά' μετά τον ΟΤΕ!

Κυριακή 15/3/2009
ΤΙΣ υπηρεσίες που κάποτε έβαλαν λουκέτο στην πόλη, ανακτά η Κυπαρισσία μετά την επαναλειτουργία πρόσφατα του υποκαταστήματος του ΟΤΕ τουλάχιστον σε ότι αφορά το εμπορικό του τμήμα. Ο ΟΤΕ θα λειτουργεί κανονικά για εξόφληση λογαριασμών ενώ δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του μόνιμου τεχνικού προσωπικού.
Μάλιστα ετοιμάζονται γραφεία για την Αγροφυλακή και την ΝΕΛΕ, ενώ σταθερή προτεραιότητα για τους φορείς αποτελεί η αγορά οικοπέδου για το Διοικητήριο, αγορά η οποία ολοκληρώνεται σύντομα. Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συννενόηση με το Τμήμα Αγροφυλακής Τριφυλίας, παραχώρησε, έμπρακτα ως πράξη εξυπηρέτησης της υπηρεσίας, αίθουσα για την στέγασή της στον οικισμό των Εργατικών Κατοικιών. Με τον τρόπο αυτό επιλύεται το σοβαρό πρόβλημα στέγασης που αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία πλέον αποκτά δική της στέγη για την εύρυθμη λειτουργία της. Να τονίσουμε ότι αρχικά η υπηρεσία υπήρχε πρόθεση να στεγαστεί στο Δώριο και ευτυχώς έγιναν έγκαιρα οι ενέργειες απο την πλευρά της πόλης μας.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πολιτισμικές ανταλλαγές Κυπαρισσίας- Γαλλίας και φιλοξενία 19 μαθητών

Σάββατο 14/3/2009
ΜΕ κέφι και σε μια ζεστή ατμόσφιαρα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των 21 ατόμων απο το Λύκειο Σαν Βαλερί της περιοχής Ανκό Γαλλίας που φιλοξενούνται απο αντίστοιχες οικογένειες μαθητών του Λυκείου Κυπαρισσίας στα πλαίσια της αδελφοποίησης των 2 σχολείων, γεφυρώνοντας τις πολιτισμικές διαφορές μεταξύ των λαών και παράλληλα τις ενεργές προσπάθειες για να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία της περιοχής μας.
Η συνοδός καθηγήτρια του Λυκείου Κυπαρισσίας κα Κατερίνα Δρούλια- μαζί με τον Π. Χήναρη που συμμετέχει- απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην 20ετή φιλία που συνδέει την ίδια με τις 2 καθηγήτριες απο το εν λόγω σχολείο, εξάλλου η μια εκ των καθηγητριών ομιλεί πολύ καλά τα Ελληνικά, προσθέτοντας ότι στο σχολείο της περιοχής Ανκό τα παιδιά μεταξύ άλλων διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά και ήθελαν να γνωρίσουν απο κοντά την ιστορική παράδοση της περιοχής με εκδρομές ως την Τρίτη σε Καλαμάτα, Περιστεριά, Μυστρά και αλλού. Την Τρίτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέτρωση στις σχολικές αίθουσες των παιδιών με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην αδελφοποίηση μεταξύ των 2 σχολείων. Το κλίμα της φιλοξενίας παραμένει ζεστό και οι επισκέψεις απο οτι φαίνεται θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Φωτό απο το blog kyparissiotis.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

"ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ" από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

Το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ» του Έντουαρντ Άλμπι σε σκηνοθεσία Κώστα Λαού.Η πρεμιέρα θα γίνει στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 21.15Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν Σάββατο και Κυριακή την ίδια ώρα.Παίζουν οι Κώστας Λαός και Άγγελος Βλαχαδάμης.
Ο σκηνοθέτης της παράστασης
Πλησιάσαμε το έργο προσπαθώντας να ακολουθήσουμε το ρυθμό και την ανάσα του ίδιου του κειμένου, που έχει να πει πολλά.Από μια άποψη γινόμαστε θεατές σε δυο κόσμους, που μπορεί να είναι και ένας, με τις δυο πλευρές του εναλλάσσοντας τους ρόλους του θύτη και του θύματος.Θεωρήσαμε επίκαιρο αυτό το έργο που πραγματεύεται πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης με επίκεντρο την έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας, σε μια εποχή με πληθώρα επικοινωνιακά μέσα και τη μοναξιά να περισσεύει.Το έργο θα μιλήσει πιθανόν στον καθένα μας διαφορετικά, γιατί όπως είπε και ο Σεφέρης… « από ένα έργο τέχνης ο καθένας, παίρνει αυτό που του είναι γνώριμο».

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

HOTEL IONION: Το πολυτελές στολίδι της Κυπαρισσίας


Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ προσφέρει στον επισκέπτη, πλήθος επιλογών που διακρίνονται για την μοναδικότητα τους, την άψογη εξυπηρέτηση του κοινού, την αυθεντική φιλοξενία του όμορφου τόπου μας. Φημισμένη για το βουνό και την θάλασσα που συνδυάζει, αλλά και το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Ευρώπης, χαρίζει ανεπανάληπτες συγκινήσεις σε όλους. Το πολεοδομικό συγκρότημα απλώνεται σε μια έκταση που καλύπτεται από την περιοχή Ροντάκι εως το Μεμί, που με τα 11 ξεχωριστά δημοτικά διαμερίσματά της ήδη προσδίδουν δικαιολογημένα την φήμη της "αρχόντισσας".
TO μεγάλο στολίδι της πόλης αποτελεί το Ιόνιο HOTEL το οποίο είναι το σημείο αναφοράς για το κέντρο της πόλης λειτουργώντας πλέον με Ευρωπαικές προδιαγραφές και αποτελεί το ιστορικό ξενοδοχείο της 'Αρκαδιάς' με ποικιλία υπηρεσιών αλλά το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι το γεγονός ότι αν και πολυτελές ειναι πολύ προσιτό οικονομικά στον επισκέπτη της πόλης.
http://www.ionionhotel.gr
Περιγραφή:
Ξενοδοχείο Ιόνιον, Κυπαρισσία, πολυτέλεια και άνεση στο κέντρο της όμορφης πόλης της Κυπαρισσίας, στην Πελοπόννησο.

'Βραβείο' των ΗΠΑ στη Μεσσηνία για την ...παραγωγή χασίς

Πέμπτη 12/3/2009
Η Μεσσηνία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 5 περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη παραγωγή... χασίς, το οποίο μάλιστα εξάγεται σε χώρες της Ευρώπης. Η εκτίμηση αυτή συμπεριλαμβάνεται στην ετήσια αναφορά του για τη διεθνή στρατηγική ελέγχου των ναρκωτικών του ειδικού γραφείου που λειτουργεί στο υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκονται ακόμη η Κρήτη, η Ηλεία, η Αρκαδία και η Λακωνία.Πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση αποκαλεί “μαριχουάνα” το χασίς και υπολογίζει ότι η παραγωγή του είναι μεγαλύτερη από 80 τόννους.
Από αυτούς ποσότητα μέχρι 20% καταναλώνεται στην Ελλάδα, ενώ γίνονται εισαγωγές και από την Αλβανία.Παρουσιάζουμε στη συνέχεια τα σημαντικότερα σημεία αυτής της έκθεσης που είναι και .........χαρακτηριστικά για την κατάσταση στη χώρα:“Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες-«πύλες» από την οποία διέρχονται παράνομες ουσίες και γίνεται λαθρεμπόριο.Αν και δεν είναι βασικός κόμβος για τα ναρκωτικά που προορίζονται για τις ΗΠΑ, η Ελλάδα είναι μέρος του αποκαλούμενου «Βαλκανικού Δρόμου» των ναρκωτικών, από τις χώρες παραγωγής τους στην Ανατολή προς τις χώρες που τα καταναλώνουν στη Δυτική Ευρώπη.
Οι ελληνικές Αρχές αναφέρουν ότι η χρήση και ο εθισμός έχουν ανοδική τάση στην Ελλάδα, με αντίστοιχη μείωση της ηλικίας των για πρώτη φορά χρηστών.Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Ελλάδα στη μάχη της εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.Ερευνες από την αμερικανική DEA (Drug Enforcement Administration/Διεύθυνση Καταστολής Ναρκωτικών) και την αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία υποδεικνύουν ότι έχει προκύψει μια δραματική αύξηση στον αριθμό και στο μέγεθος των λαθρεμπορικών οργανώσεων που δρουν στην Ελλάδα.Στη διάρκεια του περασμένου χρόνου (2008) η DEA και οι ελληνικές Αρχές διενήργησαν πολυάριθμες έρευνες για την αποτροπή της διακίνησης, οι οποίες κατέληξαν σε σημαντικό αριθμό συλλήψεων, σε κατασχέσεις ναρκωτικών και στο «ξήλωμα» λαθρεμπορικών οργανώσεων. Το δικαστικό σύστημα στην Ελλάδα και το υπουργείο Δικαιοσύνης, όμως, συνεχίζουν να μην διατηρούν βάσεις δεδομένων για τη διαχείριση των υποθέσεων αυτών και την καταγραφή των καταδικών και των ποινών εν γένει που επιβάλλονται στους λαθρεμπόρους.
Η Ελλάδα από το 1988 είναι μέλος της Συνόδου του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Με εκτεταμένη ακτογραμμή, πολυάριθμα νησιά και χερσαία σύνορα με χώρες από τις οποίες επίσης διέρχονται ναρκωτικά, η Ελλάδα -λόγω της γεωγραφίας της- αποτελεί μια από τις «προτιμώμενες» χώρες για μεταφόρτωση ναρκωτικών καθ’ οδόν προς τη Δυτική Ευρώπη.Η Ελλάδα είναι επίσης η πατρίδα του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου παγκοσμίως.Αν και πολλά από τα πλοία αυτά φέρουν σημαίες Παναμά ή Λιβερίας, εκτιμάται ότι οι ελληνικές εταιρείες κατέχουν ένα στα έξι από εμπορικά πλοία, ενώ ελέγχουν 20% με 25% των εμπορικών φορτίων παγκοσμίως.Η χρήση εμπορικών πλοίων είναι ο φθηνότερος, ταχύτερος και πιο ασφαλής τρόπος για τη μεταφορά πολλών χιλιάδων τόννων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στα κέντρα διάθεσης της Ευρώπης και των ΗΠΑ.Η Ελλάδα δεν έχει αξιόλογη παραγωγή ναρκωτικών. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές Αρχές διαπιστώνουν μια αύξηση στην παραγωγή μαριχουάνας.
Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Νέο blog 'Κυπαρισσίωτης' με νέα της'Αρκαδιάς'

Τετάρτη 11/3/2009
ΜΙΑ ακόμα προσπάθεια ανακαλύψαμε απο το Ελληνικό διαδίκτυο για την περιοχή μας που βρίσκεται στην διεύθυνση http://kyparissiotis.blogspot.com/ . Αν μη τι άλλο ο Κυπαρισσιώτης όπως είναι το όνομα του Ιστολογίου ασχολείται με τοπικά ενδιαφέροντα θέματα και μάθαμε μια ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά ειδική εκδήλωση.
'Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την οργάνωση των Αποκαλυπτηρίων του αγάλματος Ελληνίδας Μητέρας 1940-Ελένης Ιωαννίδου και της Αναμνηστικής πλάκας στην μνήμη των 4 γυναικών-θυμάτων του βομβαρδισμού της Κυπαρισσίας απο τους Ιταλούς το 1941. Η όμορφη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τον παραπάνω σκοπό. Μάλιστα η εκδήλωση διεξάγεται με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων, της Τοπικής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων Αττικής και του Δήμου Κυπαρισσίας, ενώ συμμετέχει και η Γενική Γραμματείας Ισότητας! Περιμένουμε με αγωνία την εκδήλωση...' Καλή επιτυχία..

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Νέες τάσεις και υβρίδια καρπουζιών φυτεύτηκαν στη Τριφυλία

Τρίτη 10/3/2009
ΣΕ καλο δρόμο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των φυτεύσεων καρπουζιών στην περιοχή της Τριφυλίας, δεδομένου ότι οι παραγωγοί της περιοχής αξιοποίησαν στο έπακρο τις ευνοϊκές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Oπως σημείωσε αναλυτικά ο υπεύθυνος κηπευτικών της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας, γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, 'μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκε η φύτευση του 80% περίπου των εκτάσεων που καλλιεργούνται - οι οποίες φτάνουν στην ευρύτερη περιοχή τα 8 χιλιάδες περίπου στρέμματα αλλά φέτος φαίνεται μια μικρή μείωση της παραγωγής'.

Διαφαίνεται ωστόσο απο τους παραγωγούς υπάρχει η τάση για προσαρμογή στις ανάγκες των αγορών και τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να παρατηρείται η σταδιακή στροφή στην καλλιέργεια μεσόκαρπων καρπουζιών, ενώ κάθε χρόνο αυξάνονται και οι εκτάσεις καλλιέργειας μίνι καρπουζιών. Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε ότι οι τελευταίες μέρες ήταν ιδανικές για τις μεταφυτεύσεις των φυτών στα χωράφια, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν καλές. Από εδώ και πέρα, καθώς υπάρχει μια μεταβολή του καιρού με βροχοπτώσεις, οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αρδεύσεις τους - να μην κάνουν συχνές και με μεγάλες ποσότητες νερού, καθώς υπάρχει αυξημένη υγρασία. Συστήνουν μάλιστα να παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις καλλιέργειές τους, ώστε αν διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα να τα αντιμετωπίζουν άμεσα σε συνεργασία με τους γεωπόνους συμβούλους τους.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο 42χρονος θύμα τροχαίου στην Ε.Ο. παγίδα!

ΚΑΤΕΛΗΞΕ τελικά λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας ο 42χρονος υπάλληλος υπηρεσίας του ΙΚΑ Κυπαρισσίας Δημήτρης Χριστόπουλος ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής βρίσκοταν διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο, παρουσιάζοντας εγκεφαλική αιμορραγία το τελευταίο 48ωρο. Θλίψη και συγκίνηση σκόρπισε στην κοινή γνώμη της πόλης η είδηση του άδικου χαμού του νεαρού σε ενα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό καρμανιόλα.

Ετοιμο το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ για τους αγρότες

Δευτέρα 9/3/2009
Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες, από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ, για το οποίο είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση, ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρης Χατζηγάκης.
Προσερχόμενος σε συνάντηση με τους εκπροσώπους και τους παράγοντες των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου Στρατηγικής για τη Γεωργία, ο κ. Χατζηγάκης επισήμανε ότι, οι προτάσεις και τα προβλήματα που θα ακουσθούν θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη της πολιτικής στον αγροτικό τομέα. Αναφερόμενος στην έκκληση του πρωθυπουργού για εθνική συναίνεση μπροστά στην οικονομική κρίση, ο υπουργός σημείωσε ότι, συνεννόηση των κομμάτων δεν σημαίνει κατάρρευση ιδεολογιών και πολιτικών, ούτε «λευκή επιταγή» για την Κυβέρνηση. Σχετικά με το ζήτημα της παραχώρησης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εκτάσεων στο Πανόραμα, ο κ. Χατζηγάκης, επανέλαβε ότι, δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στη διαδικασία, προσθέτοντας ότι δεν κατανοεί γιατί μία έκταση με πουρνάρια και αγριόχορτα αποτελεί θέμα συζήτησης.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Τραγικό τροχαίο ξανά στην Ε.Ο Κυπαρισσίας-Φιλιατρών

Κυριακη 7/3/2009
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθές το μεσημέρι περίπου στις 15:00 στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο OPEL Corsa χρώματος πράσινο με οδηγό τον Δημήτριο Χριστόπουλο, ετών 42 κάτοικο Κυπαρισσίας, υπάλληλος του ΙΚΑ Κυπαρισσίας που κατάγεται απο το Σιδηρόκαστρο, με κατεύθυνση προς τα Φιλιατρά στην θέση Τερψιθέα πολύ λίγο μετά από το βενζινάδιο της Silk Οil για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοίχο περίφραξης και εκτινάχθηκε στην μέση του Δρόμου.
Ο Δρόμος ήταν βρεγμένος από την βροχή που είχε προηγηθεί και ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το καπό του αυτοκινήτου ξεκόλησε από το σώμα του οχήματος και κατέληξε απέναντι στις ελιές ενώ ορισμένα από τα εξαρτήματα του ......αυτοκινήτου σκορπίστηκαν στον δρόμο. Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός που δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας βγήκε από το παράθυρο του αυτοκινήτου και τραυματίστηκε σοβαρά. Ειδοποιήθηκε άμεσα το ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου μετέφερε τον τραυματία στα επείγοντα για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Από την κλινική εικόνα ο ασθενής παρουσίαζε Ωτόρροια και Ρινόρροια και έτσι κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή στο Νοσοκομείο του Ρίο και πάραμλενει διασωληνωμένος με εγκεφαλική αιμορραγία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το ατύχημα αυτό επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας του δρόμου αυτού στον οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα εκ των οποίων ορισμένα ήταν και θανατηφόρα. Μάλιστα επικίνδυνος είναι ο αποχρωματισμός των λωρίδων κυκλοφορίας του οδοστρώματος που τις βραδυνες ώρες εγκυμονεί κινδύνους για τους οδηγούς. Αξίζει να πούμε ότι εδώ και πολλά χρόνια από την ολοκλήρωση του εκκρεμεί να πέσει ο δεύτερος ασφαλτοτάπητας.
Φωτογραφίες απο το filiatranews

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη υπουργών σε Είρα και τον 'Παρθενώνα της Πελοποννήσου'

Σάββατο 7/3/2009
Από το δήμο Είρας ξεκίνησε σήμερα (Παρασκευή) τη διήμερη επίσκεψή του στη Μεσσηνία ο υπουργός Μεταφορών Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στην Καλαμάτα όπου και θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Μαζί με τον κ. Στυλιανίδη στο δήμο Είρας βρέθηκε και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Εκεί ο κ. Στυλιανίδης, εγκαινίασε την λειτουργία πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Μεταφορών το οποίο ξεκίνησε από τον ακριτικό αυτό δήμο με την λειτουργία δορυφορικής κεραίας. Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε στους υπουργούς ο Δήμαρχος Είρας Γιάννης Αδαμόπουλος ο οποίος εστίασε στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Εκτινάσσεται το κόστος για τις επεμβάσεις στο Λιμάνι σύμφωνα με το Ε.Μ.Π.

Παρασκευή 6/3/2009
ΤΩΡΑ πως τα 3-4 εκατομμύρια Ευρώ έγιναν 10 εκ. για τι παρεμβάσεις στο Λιμάνι Κυπαρισσίας, αποτελεί μια άλλη υπόθεση αν πιστέψουμε τα όσα ακούσαμε έκπληκτοι απο τον Πρύτανη του Ε.Μ.Π. σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Πρύτανης ανέφερε ότι "Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ απαιτούνται για να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας, με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον κυματισμό που μπαίνει εντός της λιμενολεκάνης", καθώς ο Πρύτανης του ΕΜΠ - Λιμενολόγος Κωνσταντίνος Μουτζούρης ανέλυσε το θέμα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στην ΝΕΤ "Συμβαίνει Τώρα".

Φυσικά απο την πρώτη στιγμή οι αλιείς μιλούσαν για επέκταση και άμεση επιμήκυνση του προσήνεμου μόλου εδώ και χρόνια! Ωστόσο προκειμένου να πραγματοποιηθού τα απαιτούμενα τεχνικά έργα για να καταστεί το Λιμάνι ασφαλές και λειτουργικό, θα πρέπει να δαπανηθούν τουλάχιστον περίπου 6- 7 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον και το μέγα ερώτημα είναι να κατορθώσουμε πάρουμε τα κονδύλια απο τη Δ Προγραμματική περίοδο!

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Συμβολικός αποκλεισμός δρόμου παγίδα στο επαρχιακό δίκτυο

Πέμπτη 5/3/2009
ΣΕ μια ένδειξη διαμαρτυρίας προχώρησαν οι κάτοικοι του Δ.Δ. Μουριατάδας στον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας- Τριπύλας για να πιέσουν προς τους αρμόδιους σχετικά με την άσχημη κατάσταση του επαρχιακού δρόμου.
Πιο αναλυτικά οι κάτοικοι για 10 περίπου λεπτά οι κάτοικοι προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου κοντά στην περιοχή της Κατσιμικάδας μετά το διαμέρισμα Βρυσών, διαμαρτυρόμενοι για το.. βομβαρδισμένο τμήμα των μέτρων που προκαλεί προβλήματα σε οχήματα και αγανακτισμένους οδηγούς θυμίζοντας Αβγανιστάν στην καλύτερη περίπτωση! Ιδιαίτερα γλαφυρός ήταν ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Μουριατάδας κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην έσχατη λύση της προσωρινής διακοπής του δρόμου τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ ο δρόμος αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Νομαρχίας Μεσσηνίας για να ενισχυθεί ο υπάρχον ασφαλτοτάπητας και να είναι ομαλή η διέλευση των οχημάτων από το συγκεκριμένο σημείο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους κατοίκους ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί ταυτόχρονα και 15 χωριά της Κοινότητας Τριπύλης και αποτελεί κύριο κόμβο για την διέλευση από και προς την πόλη της Κυπαρισσίας και μάλιστα οι διαμαρτυρίες έχουν εκφραστεί με έγγραφα τους τελευταίους μήνες.
Το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς παρών ήταν και δημοτικοί σύμβουλοι από τις παρατάξεις του Δήμου και το ζήτημα αναμένεται να τεθεί προ ημερησίας διάταξης στο επόμενο Δ.Σ. της Κυπαρισσίας τις επόμενες ημέρες…

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Πολιτιστική γέφυρα Τριφυλίας- Γεωργίας στο Τ.Ε.Ε.

Τετάρτη 4/3/2009
Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Κυπαρισσίας και η ΔΗΚΕΠΠΑΚ σας προσκαλούν το Σάββατο 7-3-2009 και ώρα 7 μ.μ. στην εκδήλωση με θέμα "Πολιτιστικές Γέφυρες Ελλάδος -Γεωργίας", η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κυπαρισσίας "Αλέκος Παπαδόπουλος". Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τη χορωδία και το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Γεωργιανού Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Καύκασος", ενώ στο φουαγιέ της αίθουσας θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας ΓΑΙΑ.

Η εκδήλωση πλαισιωμένη με παραδοσιακούς χορούς αποτελεί ένα βήμα πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των λαών της Βαλκανικής με αφορμή και τις περσινές εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία με συγκροτήματα απο 2 χώρες της Βαλτικής όπου οι νέοι έστειλαν το μήνυμα της ειρήνης των λαών.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Τοπικό ΙΚΑ εξυπηρετέι 10.000 κατοίκους!

Τρίτη 3/3/2009
ΤΑ προβλήματα στο ΙΚΑ Φιλιατρών εκθιάζει κάτοικος της περιοχής και με επιστολή του διατυπώνει σωρεία ερωτημάτων: 'Είμαι από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας (10.000 κάτοικοι) και προσπαθώ εδώ και τρεις μήνες να εξυπηρετηθώ από το ΙΚΑ Φιλιατρών. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ενός υπαλλήλου δεν έχει γίνει ακόμα δυνατόν.Επειδή το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι οι συμπολίτες μου, παρακαλούμε για την δική σας βοήθεια.Λάβετε υπόψη σας ότι το θέμα έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου. Λύση όμως δεν υπάρχει.Δεν είναι δυνατόν να έχουν αφήσει έναν μόνο άνθρωπο και να πιστεύουν, όσο ικανός και να είναι κανείς, ότι μπορεί να εξυπηρετήσει 10.000 ανθρώπους.Από ό,τι γνωρίζω σε πολλά ΙΚΑ δεν έχουν καρέκλες να καθίσουν.Με ποια άραγε κριτήρια γίνονται οι τοποθετήσεις στα διάφορα υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ;Ποιος άραγε είναι ο υπεύθυνος για την τριτοκοσμική εικόνα των ......υπηρεσιών του κράτους;Θα λογοδοτήσει άραγε κανείς για την μη λειτουργία του κράτους;Φταίει άραγε ο Καραμανλής ή οι διάφοροι μανδαρίνοι που είναι κλεισμένοι στα χρυσά κλουβιά με τους παχυλούς μισθούς;'
Η επιστολή προέρχεται απο το filiatranews.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Γιορτινό πνεύμα τις Απόκριες κα νηστεία στα Κούλουμα!

Δευτέρα 2/3/2009
ME κέφι και ζωντάνια κύλησε το διήμερο της Αποκριάς και της Καθαροδευτέρας στην Κυπαρισσία με σύμμαχο τον καλό καιρό που βοήθησε τους επισκέπτες και τους εκδρομείς να περάσουν όμορφα τις γιορτινές ημέρες.
Μάλιστα μεγάλη Αποκριάτικη Γιορτή για τα παιδιά διοργάνωσε ο Δήμος Κυπαρισσίας την Κυριακή 1-3-2009 στην κεντρική πλατεία της πόλης παρέα με τους ήρωες της Λιμνούπολης και το Λυχνάρι του Αλλαντίν με μια νεανική αποκριάτικη παρέα που διασκέδασε τους μικρούς και όσους αισθάνονται νεώτεροι με πειράγματα και αποκριάτικα δρώμενα. Βέβαια οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ντύθηκαν εμπνευσμένοι απο τους πολιτικούς μας και την υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά και την αλλοπρόσαλλη ελληνική πραγματικότητα που αποτελεί αντικείμενο καθημερινής συζήτησης απο γνωστά πρόσωπα της οικονομίας μέχρι τον..Εφραίμ!

Παράλληλα την Καθαρά Δευτέρα 2-3-2009 μοιράστηκαν από το Δήμο Κυπαρισσιας λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα στην παραλία Άι-Λαγούδη, όπου πραγματοποιήθηκε και το πέταγμα του χαρταετού με δεκάδες συμμετοχές, ενώ υπήρξε αρκετή μουσική για να ανέβει το ζωντάνια της ημέρας και οι κάτοικοι διασκέδασαν στην παραλία ατενίζοντας πλέον την Άνοιξη! Εκτός απο τα παραδοσιακά σαρακοστιανά ο κόσμος διασκέδασε με χορό απο την μικροφωνική εγκατάσταση του Δήμου, ενώ η παραλιακή οδός αποτέλεσε μέρος για βόλτα καθώς το μεσημέρι ο καιρός ήταν πολύ ευνοικός για τις οικογένειες που κατέβηκαν στην παραλία.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Οι Μεσσήνιοι φοιτητές κοντά στον άνθρωπο και τους πολίτες!

Κυριακή 1/3/2009
Κοσμοσυρροή σημείωσε η ενωτική εκδήλωση φιλίας και συνεργασίας που διοργάνωσε με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας βράδυ στην Αθήνα, ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών!Εκατοντάδες νέες και νέοι της Μεσσηνίας έδωσαν μαζικό και δυναμικό παρών, πλαισιώνοντας την δημιουργική εκδήλωση αποδεικνύοντας ότι παραμένει διάχυτο και έντονο ενδιαφέρον τους για την Μεσσηνία.Τα τελευταία δύο χρόνια ο ΣΥΜΕΦ έχει ηγηθεί και δραστηριοποιήθηκε αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη των φοιτητών αλλά και της Μεσσηνίας!Στην εκδήλωση την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς, Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρης, το Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γ. Σαμπαζιώτης, Μεσσήνιοι Εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής, εκπρόσωπος της ΝΕ.Ο.Σ., ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρ. Τεντόμας, η Κυπαρίσσια Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και Μέλος του ΣΥΜΕΦ Έλενα Βλάχου.Για τις δράσεις του ΣΥΜΕΦ αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Βασίλης Χαλουλάκος, ενώ ο Πρόεδρος Γιώργος Τσεκούρας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.Μηνύματα έστειλαν ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος (συνεργάτες του οποίου ήταν παρόντες), ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Μεσσήνιος Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Μεταξύ άλλων, από την Μεσσηνία, διακρίναμε τον Αντινομάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο, τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Κυπαρισσίας Θανάση Πετρόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας Παναγιώτη Λούτο, τον Γραμματέα του Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας "Η Αρκαδιά" Γιώργο Κορμά.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας "Θεόφιλος" Γιάννης Ναυπλιώτης. Σημειώνουμε πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο ΣΥ.ΜΕ.Φ σε συνεργασία με τον "Θεόφιλο" μέσω ειδικού ταμείου που υπήρχε συγκέντρωσε χρήματα για να ενισχύσει τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας.