Pages

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Μέσα στο Σεπτέμβριο η απόσυρση των Ι.Χ.

Εντός του Σεπτεμβρίου, εκτός απρόοπτου, αναμένεται ότι θα υπογραφούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα εξειδικεύουν τα μέτρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων, δηλαδή τα δικαιολογητικά, τον τρόπο καταβολής των κινήτρων και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, που περιλαμβάνονται στη σχετική τροπολογία η οποία βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση.
Σύμφωνα με αυτή προβλέπονται οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, τα οποία θα κλιμακώνονται ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό και θα αυξάνονται αν μετά την απόσυρση ο ιδιοκτήτης προβεί στην αγορά νέου αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
Παράλληλα προβλέπεται αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τα παλιά ρυπογόνα οχήματα που δεν θα αποσυρθούν, μέτρο που θα εφαρμοστεί από το 2010 καθώς και καθιέρωση πράσινου δακτυλίου στον οποίο θα κυκλοφορούν ελεύθερα μόνο τα καινούργια αυτοκίνητα που δεν ρυπαίνουν από το Σεπτέμβριο του 2011 που θα ισχύσει.
Συγκεκριμένα τα οικονομικά κίνητρα που προβλέπονται στη νομοθετική ρύθμιση για την απόσυρση όλων των παλιών οχημάτων που ρυπαίνουν και στοχεύουν στην αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων προκειμένου να ανανεωθεί και εκσυγχρονιστεί, κλιμακώνονται από 500 μέχρι 2.200 ευρώ για τα ΙΧ, 500 μέχρι 2.000 ευρώ για τα ελαφρά φορτηγά και από 3.000 μέχρι 9.000 ευρώ για τα βαρέα φορτηγά. Παράλληλα προβλέπεται ότι τα κίνητρα αυτά προσαυξάνονται κατά 1.000, 1.500 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα στην περίπτωση αντικατάστασης με αγορά καινούργιου ή μη οχήματος, κλάσης Α, δηλαδή το οποίο θα έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά μετά την 1.1.2005.

Αρχαιρεσίες με αιτήματα απο το Σύλλογο για τη προστασία της Πάνω Πόλης

31/8/2009
ΑΝΟΙΚΤΗ συζήτηση με Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες στον ιστορικό Πλάτανο της 'Αρκαδιάς' πραγματοπoίησε χθες το πρωί ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης όπου πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους. Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η κα Λίτσα Κουκούμη αναφέρθηκαν στο ιστορικό του Συλλόγου αλλά και τα αιτήματα προς την Δημοτική αρχή.
Τα αιτήματα μεταξύ άλλων αφορούσαν την δημιουργία Λαικής αγοράς στην Πάνω Πόλη, τον φωτισμό, την παρουσία οδοκαθαριστή, την δημιουργία ενός γραφείου Κ.Ε.Π. για τους κατοίκους της περιοχής, την προστασία και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Κάστρο των Γιγάντων αλλά και την δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης αφιερωμένη στα παιδιά της πόλης που χάθηκαν απο τα τροχαία ατυχήματα καθώς και την πλήρη λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου με εμπλουτισμό του.
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΝΩ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ακολούθως ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης ο οποίος απάντησε σε αιτήματα που διατυπώθηκαν για την Ανω Πόλη και την συμβολή του Δήμου σε σημαντικές ενέργειες. Αρχικά αποκάλυψε ότι εκπονείται ξεχωριστό Σχέδιο Πόλης για τον διατηρητέο οικισμό το οποίο εντάσσεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό και θα υλοποιηθεί μέσα απο δημόσια διαβούλευση ώστε να δρομολογηθεί η Πολεοδομική ενότητα που εκρεμμεί στους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μεγάλες μελέτες ύψους 1,5 εκ. Ευρώ για το Κάστρο των Γιγάντων ώστε να αναδειχθεί και να προβληθεί στο μέλλον με νέα φιλοσοφία, αλλά και στην χρηματοδότηση μέσω δανείου του 1,5 εκ. Ευρώ που θα λάβει ο Δήμος για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Κάμπρα κοντά στο Λαογραφικό Μουσείο το οποίο θα αναπλαιωθεί καθώς δεν θεωρείται διατηρητέο αλλά όπως εξήγησε 'σημασία έχει να γίνουν σωστά και σταθερά βήματα για τον σχεδιασμό του'.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΟΙ τάσεις των Μεσσίηνιων ψηφοφόρων για τις Εκλογές

30/8/2009
Ενδιαφέροντα στοιχεια καταγράφονται για την επιλογή του εκλογικού σώματος στην Μεσσηνία για το ενδεχόμενο εκλογών το επόμενο χρονικό διάστημα. Κατά των πρόωρων εκλογών στις κάλπες τάσσονται οι Αντώνης Σαμαράς και Δημήτρης Σαμπαζιώτης ενώ Σοφία Καλαντζάκου και Γιάννης Λαμπρόπουλος δεν παίρνουν Θέση σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης Best. Το δίλλημα συνεχίζετε για τον Πρωθυπουργό, Εκλογές η Ανασχηματισμός, ενώ ο Συνασπισμός βρίσκεται στα πρόθυρα τις διάλυσης μετά την σύγκρουση σήμερα Τσίπρα- Αλαβάνου. Οι δημοσκοπήσεις σήμερα δείχνουν ισχυρό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ απο 5-6,5% αλλά χωρίς αυτοδύναμη Κυβέρνηση πράγμα που τροφοδοτεί πολλά σενάρια τώρα μια και όλα είναι ρευστά και προς τα πάνω αλλά και προς τα κάτω.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ετήσιο Αντάμωμα Κτηνοτρόφων στο Αρτίκι

29/8/2009
Αποφάσισαν και φέτος να το γιορτάσουν δεόντως οι Κτηνοτρόφοι του Νομού μας με ένα τρικούβερτο γλέντι για να θυμίσουν σε όλους μας ότι εκτός απο την ενότητα μετράει και το καλο φαγοπότι αλλά και η καλή μουσική. Με ετοιμασίες συνεχίζεται αυτή την φορά το Ετήσιο Αντάμωμα των Κτηνοτρόφων που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προε΄δρου Παναιγώτης Γυφτάκη που επιμένει να διατηρεί απο το Ραυτόπουλο το άρωμα της Ελληνικής υπαίθρου.
Πιο αναλυτικά αύριο 30 Αυγούστου στο γνωστό στέκι τους Νερόμυλους του Τυρογαλλά στο ποτάμι στην πειροχή του Αριτικίου Αετού διεξάγεται το Πανηγύρι των Κτηνοτρόφων απο τα Κοντοβούνια με ένα ζωντανό αντάμωμα που αναμένεται να αφήσει εποχή.. Η γιορτή ξεκινά στις 19:30 με ΔΩΡΕΑΝ Βραστό απο το Σύλλογο Κτηνοτρόφων πλαισιωμένο με ζωντναή ορχήστρα.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ερώτηση Κουσελά για τις κακοτεχνίες στον ΟΣΕ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, για τις κακοτεχνίες των έργων ανακαίνισης στη σιδηροδρομική γραμμή Ζευγολατιού-Κυπαρισσίας Τρίπολης-Κορίνθου.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «
Στα σοβαρά προβλήματα αρμοδιότητας ΟΣΕ που έχουν δημιουργήσει αναστάτωση και ανησυχία στους πολίτες της Μεσσηνίας (περικοπή δρομολογίων Πελοποννήσου, αύξηση εισιτηρίων κ.λ.π), ήλθε πρόσφατα να προστεθεί και η διαπίστωση σοβαρών κακοτεχνιών στα πρόσφατα ανακαινισμένα τμήματα της γραμμής Ζευγολατιού-Κυπαρισσίας, Τρίπολης-Κορίνθου.
Αποτέλεσμα αυτών των κακοτεχνιών είναι οι αυτοκινητάμαξες τύπου Rail Bus και MAN να υφίστανται εκτεταμένες φθορές στους τροχούς και να εισέρχονται προς τόρνευση στο μηχανοστάσιο Καλαμάτας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μου και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι εμφανιζόμενες φθορές στους τροχούς είναι μεγάλης έκτασης, με κίνδυνο μετά την αλλεπάλληλη τόρνευση, να μειωθούν τα επίπεδα ασφαλείας τους και να οδηγηθούμε σε ακινητοποίηση των αντίστοιχων αμαξοστοιχιών, με συνέπεια όχι μόνο περικοπή, αλλά και…εξαφάνιση των αντίστοιχων δρομολογίων! Επειδή ο ΟΣΕ, αντί να προχωρήσει επειγόντως στην αποκατάσταση των προβληματικών τμημάτων της γραμμής, καταφεύγει σε εμβαλωματικές λύσεις, σε βάρος του τροχαίου υλικού, της ομαλότητας και της βιωσιμότητας των δρομολογίων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Είναι σε γνώση των κακοτεχνιών, των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και των «λύσεων» που επιλέχθηκαν στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή;
- Αν ναι, τι προτίθεται να πράξει για την αποκατάσταση της γραμμής και για τη διατήρηση των ήδη περικομμένων δρομολογίων που αυτή εξυπηρετεί;
- Υπάρχουν ευθύνες για τις συγκεκριμένες κακοτεχνίες και αν ναι, έχουν γίνει ενέργειες ώστε αυτές να αποδοθούν;
- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της γραμμής Καλαμάτας-Τρίπολης, με αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σήραγγα του ‘Ισσαρη; »

«Ανοιχτή Συζήτηση – Γενική Συνέλευση – Αρχαιρεσίες στη Πάνω Πόλη

28/8/2009
Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν στις εργασίες της «Ανοιχτής Συζήτησης – Γενικής Συνέλευσης – Αρχαιρεσίες» της Κυριακής 30 Αυγούστου 2009 στις 10.30 π.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο (πλατεία Πλατάνου), ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Πάνω Πόλης. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του μάλιστα:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει τη μεγάλη τιμή και χαρά να σας ανακοινώσει πως, στη συνεδρίασή του της 26ης Αυγούστου 2009, ανακήρυξε ως υποψηφίους για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή του στις αρχαιρεσίες της 30ης Αυγούστου 2009, τους πιο κάτω συμπολίτες μας:
Για το Δ.Σ.
1. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (Βιοτεχνία Αλουμινοκατασκευών)
2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ (Ηθοποιός)
3. ΓΚΙΟΥΛΗ ΝΙΚΗ (Βρεφονηπιαγωγός)
4. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ ΦΩΤΟΥΛΑ (Αρτοποιός)
5. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Στεγνοκαθαριστήρια)
6. ΚΙΖΗΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις)
7. ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Οδοντίατρος)
8. ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Επιχειρηματίας)
9. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Ραδιοφωνία Τριφυλίας)
10. ΦΟΥΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Χρωματοπωλείο)
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
1. ΑΡΙΔΑΣ ΤΑΣΟΣ (Ζωγράφος)
2. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΒΑ (Ιατρός)
3. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (Αρχιτέκτων Μηχανικός)
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συμπαράσταση, που τα μέλη μας, οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας, οι απανταχού Κυπαρίσσιοι και οι φίλοι της πόλης μας, επέδειξαν στο Σύλλογό μας, όλο αυτό το διάστημα αποσταθεροποίησης και δυσκολιών που διανύσαμε.
Θεωρούμε πως η συμμετοχή στις προσεχείς αρχαιρεσίες τόσων νέων -επαγγελματικά και κοινωνικά- καταξιωμένων ανθρώπων, δηλώνει, με τον πιο ξεκάθαρο και ηχηρό τρόπο, πως ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνει στις επάλξεις και να διαμορφώσει, μέσα από ένα πρωτόγνωρο - συμμετοχικό πλαίσιο δημοσίου διαλόγου, την Ατζέντα δράσεων και πρωτοβουλιών, που θα αναλάβει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Αφήνουμε ως παρακαταθήκη στους νέους μας την αναγκαιότητα για ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε όλα τα επίπεδα, με μοναδικό γνώμονα και κριτήριο την πρόοδο και την αξιοβίωτη ανάπτυξη της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΑΝΩ ΠΟΛΗ». Καλούμε όλους τους κατοίκους να συμμετάσχουν στις εργασίες της «Ανοιχτής Συζήτησης – Γενικής Συνέλευσης – Αρχαιρεσίες» της Κυριακής 30 Αυγούστου 2009 στις 10.30 π.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο (πλατεία Πλατάνου), χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας για το μέλλον και την προοπτική του Παραδοσιακού μας Οικισμού.
Το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, Πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιπρόεδρος
ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΚΟΥΚΟΥΜΗ, Γ. Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΤΡΗΣ, Ταμίας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ, Μέλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΦΟΣ, Μέλος

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Εκδήλωση στήριξης των Πολυτέκνων της Κυπαρισσίας με διανομή τροφίμων

Ο σύλλογος Πολυτέκνων Κυπαρισσίας και περιοχής που πάντα δραστηριοποιείται ενεργά στον τόπο μας αποδέχτηκε την σημαντική προσφορά της Μ.Κ.Ο. «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» και καλεί όλα τα μέλη στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12/Σεπτ/2009 και ώρα 19:00 (7 το απόγευμα) στη αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ «Αλέκος Παπαδόπουλος» του Δήμου Κυπαρισσίας. Στην εκδήλωση εκτός των άλλων θα γίνει και διανομή βοήθειας σε πολύτεκνες οικογένειες από την Μ.Κ.Ο. «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ».
Αναλυτικότερα:
1. Θα γίνει ομιλία από τον πρόεδρο της Μ.Κ.Ο. «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» κ. Γιάννη Ναυπλιώτη και την κ. Μαυράκη με προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Βιολογική γεωργία, πάρε τη ζωή στα χέρια σου».
2. Στη είσοδο θα λειτουργεί έκθεση αγιογραφίας. Καλούμε όλα τα μέλη να συμμετέχουν.
Προσοχή: Η διανομή της βοήθειας από την Μ.Κ.Ο. «Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ» θα γίνει μόνο σε μέλη οικογένειες πολύτεκνες που θα είναι παρόντα.

Τα σκουπίδια του 'Πολιτισμού' της Μεσσηνίας απειλούν το μέλλον του...

27/8/2009
Eπιμένουν για μια ακόμα φορά οι αντιδράσεις και μακάρι το σίριαλ να τελείωνε.. Συνεχίζεται και θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη.. Ο λόγος για την διαχείριση των απορριμμάτων όπου επικρατεί το μπάχαλο.. του μπάχαλου. Η κατάσταση είναι οριακή, σε πολλούς δήμους υπάρχει πρόβλημα, αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Οι δήμοι όσοι δεν έχουν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ χωματερές, τα μεταφέρουν στην Αθήνα με τους εργολάβους να… χρυσαφίζουν και τους ίδιους να αδειάζουν τα ταμεία τους.
Φυσικά, όσο τα… ευφυολογήματα των μπαλοποιητών και των άλλων λύσεων θα τρέχουν προς υλοποίηση θα μεγαλώνουν και οι αντιδράσεις των κατοίκων, αφού κανείς δεν τα δέχεται την πόρτα του. Μετά της Καλαμάτας το δεματοποιητή, κόντρα και σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει και στην Πύλο και ο… Θεός βοηθός τι θα γίνει με τους υπόλοιπους. Βέβαια, όσο μυρίζουν περισσότερο οι εκλογές από τα σκουπίδια, σιγά να μην δούμε ποτέ την οριστική λύση. Αλήθεια για να έχουμε καλό ρώτημα γιατί φράκαρε η υπόθεση δεματοποιητή στην Τριφυλία και ακόμα δεν προχώρησε ο σχεδιασμός;

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Σπόρ: Ετοιμη η Β Φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας

ΜΕ αγωνιστική διάθεση συνεχίζετια τις επόμενες 2 εβδομάδες η Β φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας όπου συμμετέχουν οι δραστήριες τοπικές μας ομάδες όπως ο ανανεωμένος Παντριφυλιακός Ομιλος Καλονερού και η Νίκη Πλάτης ελπίζοντας σε θετικά αποτελέσματα. Αν θέλετε να δείτε ολο το πρόγραμμα κλικάρετε την παραπάνω εικόνα που παραθέτουμε.

Ρεκόρ επιτυχόντων στο Λύκειο Κυπαρισσίας- ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

26/8/2009
ΧΑΜΟΓΕΛΑ ικανοποίησης συναντήσαμε στο Λύκειο Κυπαρισσίας απο τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ-ΤΕΙ οι οποίοι όχι μόνο πέτυχαν αλλά ορισμένοι κατάφεραν να βρίσκονται στην πρώτη λίστα των αριστούχων καθώς και φέτος το Λύκειό μας έχει επιτυχία εισαχθέντων που αγγίζει το 99% περίπου κάνοντας έτσι την πρωτιά να ταιριάζει περισσότερο στα νέα παιδιά μας.
Οι περισσότεροι πέρασαν σε σχολές της Πεοποννήσου και ιδίως της Πάτρας αλλά και στη Κρήτη, ενώ έχει ενδιαφέρον κι εδώ το γεγονός ότι τα παιδιά στις προτιμήσεις τους είχαν σχολές που βρίσκονται κοντά στο τόπο κατοικίας τους εξαιτίας των αυξημένων οικογενειακών εξόδων που αφορούν τις οικογένειες. Αναλυτικά οι επιτυχόντες είναι;

Aδαμοπούλου Άρτεμις Δημ., Αναγνωστοπούλου Σταυρούλα Παν., Αναστασόπουλος Παναγιώτης Αντ., Αναστασοπούλου Θεοδώρα Χαρ., Ανδρεοπούλου Παναγιώτα Γεωργ., Αποσοτολίδου όλγα Γενν., Αρβανίτης Χαράλαμπος Δημ., Βασίλη Χρυσάνθη Χαρ., Βρεττός Χάρης Χρ., Γεωργουλής Παναγιώτης Σπυρ., Γιαννακόπουλος Παρασκευάς Παν., Γιαννοπούλου Κων/να Αντ., Γκιουμέ Παναγιώτα Περ., Γκοτσοπούλου Αγγελική Φωτ., Γκρίτζαλη Ευσταθία Θεόδ., Γλουμή Κων/να Νικ., Γρηγορίου Σταυρούλα Σωτ., Δημαρκό Έλενα Μιχ., Ζωγόπουλος Διονύσιος Σωτ., Ηλιπούλου Παναγιώτα Διον., Θεοδωρόπουλος Βασίλειος Γεώργ., Καλογερόπουλος Γεώργιος Δημ., Κάππος Ιωάννης Κων., Καραγεωργή Ακριβή Παν., Καραμπεσίνη Καλλιόπη Ιω., Καραντζιά Δήμητρα Ιω., Κιαμπούρου Αντρέα Μιχ., Κουτσαναστάσης Ιωάννης Νικ., Λαμπροπούλου Ελισάβετ Παν., Λαμπροπούλου Πολυξένη, Ηλ., Λιακόπουλος Νικόλαος Λυκ., Λιακοπούλου Παναγιώτα Ανδ., Μητσιάνη Ευσταθία Ιωαν., Μπίτσικα Βασιλική Αθαν., Μπούσουλα Σωτηρία Αθαν., Νικολόπουλος Κων/νος Δημ., Νικολόπουλος Νικόλαος Ιω., Νικολοπούλου Γεωργια Δημ., Παναγόπουλος Ιωάννης Ανδρ., Παναταζόπουλος Παναγιώτης Γεω., Πετροπούλου Παναγιώτα Στασ., Πολίτης Χαράλαμπος Ευστ., Πολύδωρα Ευτυχία Γ., Σαμπαζιώτης Δημήτριος Κων., Σίμου Ιωάννα Ευαγ., Σίνη Παρασκευή Χρ., Σκλάβου Γεωργία Ιω., Σκλάβου Ειρήνη Ιω., Σούρμπη Ανθούλα Αντ., Σπανού Ζωή Αλ., Τάκης Γεράσιμος Αντ., Τζαναβάρης Θεοχάρης Αντ., Τσιμπλής Ιάσων Ηλία, Φράγκου Βασιλική Δημ., Χριστοπούλου Βασιλική Παν., Χρονόπουλος Αλέξανδρος Παν., Ψιλοδημητρακόπουλος Ηλίας Ιω. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Αποτελέσματα και Βάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, αφού, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 10 το πρωί θα δοθούν στη δημοσιότητα οι Βάσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ 2009
Διαβάστε τις Βάσεις Εισαγωγής σε όλες τις Σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, από το Radio936, με ένα μόνο "κλικ" και βγάλτε τα συμπεράσματά σας καθώς έχουμε αρκετές αυξομοιώσεις φέτος σε πολλές σχολές αλλά δεν επηρεάζονται άμεσα τα Περιφερειακά ΤΕΙ της χώρας άρα και το Νομού μας

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΑΡΧΕΙΟ EXCELL ΓΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ OFFICE

Συντονσμός για τις πυρκαγιές στην κεντρική Μεσσηνία

25/8/2009
Το πάθημα του 2007 φαίνεται δεν έγινε μάθημα για ορισμένους, αφού τα όσα συνέβησαν στην τελευταία πυρκαγιά στη Μεσσηνία, καταδεικνύουν του λόγου το… αληθές. Η φωτιά ξέσπασε στις 2 το μεσημέρι ανάμεσα σε Κεφαλινού και Ρευματιά (όπως όλα δείχνουν…) από ανθρώπινο χέρι (τρεις το τελευταίο 24ωρο στο νομό οι εμπρηστικές προσπάθειες!!!) και κάτω από την ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ επιχείρηση πυρόσβεσης από γη και αέρος (πεζοπόρα τμήματα, οχήματα, εθελοντές, κάτοικοι, αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού και τα 6 PZL από Μεσσηνία, Λακωνία και Αρκαδία) κατορθώθηκε άμεσα με κόντρα τον καιρό (άνεμοι αρκετών μποφόρ) και το ανάγλυφο της εξαιρετικά δύσβατης και απρόσιτης περιοχής, να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο πριν νυχτώσει. Οι οικισμοί δεν απειλήθηκαν άμεσα και αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ σε όλους όσοι συνέβαλαν σημαντικά στην κατάσβεσή της σε χρόνο… ρεκόρ.
Γιατί, όμως, ξεκινήσαμε έτσι την είδηση;.. Γιατί είναι τρελοί αυτοί οι… Γαλάτες, να μην έχουν αφήσει μέχρι σήμερα να φτιαχθεί , σε αυτήν την τεράστια θαμνώδη και δασική έκταση, μια υποτυπώδη αντιπυρική ζώνη. Κάτι που οι κάτοικοι ΦΩΝΑΖΑΝ πως είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα.. Αξίζουν συγχαρητήρια στους πιλότους των PZL για την αυτοθυσία τους, αλλά και στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Χαράλαμπο Αφάλη, όχι μόνο για τις ενέργειές του, αλλά και γιατί άμεσα αναγνώρισε το σοβαρό αυτό πρόβλημα...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΣΠΟΡ: Πρώτη νίκη του Α.Ο.Κ με 5-0 στο Κύπελλο Μεσσηνίας

ΑΝΕΤΟ πέρασμα έκανε στην πρεμιέρα της Α φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας ο Α.Ο. Κυπαρισσίας που φανερά ανανεωμένος κατόρθωσε να....καταποντίσει σε εκτός έδρας παιχνίδι την αδυάνμη Ανδρούσα με το σκόρ να γράφει 0-5 στη λήξη του β ημιχρόνου. Χωρίς να χάσει ούτε μια ευκαιρία η ιστορική Ομάδα ήταν αρκετά δυνατή και σοβαρή σφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό πολύ εύκολα την πρόκριση στους 32 του θεσμού αφού η ομάδα καθάρισε εύκολα το παιχνίδι απο το πρώτο κιόλας ημίχρονο και μάλιστα έβαλε άλλα δύο γκόλ στην επανάληψη.
Ο τεχνικός της ομάδας Χρ. Γερολυμάτος ήταν σίγουρος για την απόδοση των παικτών του, ενώ σε ότι σε ότι αφορά τους σκόρερ της συνάντησης απο τέρματα φιλοδώρησαν την αντίπαλη εστία οι Κιουτάκ, Σιγγέρης, Δ. Μικελάτος, Λυδιώτης και Διονυσόπουλος. Οι μεταγραφες φαίνεται να αποδίδουν και τώρα τα μάτια είναι στραμμένα στους επόμενους αγώνες με καθημερινές σχεδόν προπονήσεις και φυσικά στο Πρωτάθλημα που έρχεται απο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Χειροκρότημα στον Θέμελη, γιουχάρισμα όμως στους Πολιτικούς της Μεσσηνίας!

24/8/2009
Η Αρχαία Μεσσήνη φωτίστηκε απο Φως μετά την αρχαιολογική σκαπάνη λόγω του μεγάλου Πέτρου Θέμελη που τιμήθηκε στην εκδήλωση που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στον Ιερό χώρο μετά απο 2.300 χρόνια αναδεικνύοντας την ομορφιά του αρχαίου Σταδίου.
Η μεγάλη είδηση είναι όμως ότι όταν την έναρξη και προσφώνηση των ομιλητών έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ. κ. Π Τσιμόγιαννης με πρώτο ομιλητή τον Νομάρχη και πρόεδρο της ΕΝΑΕ κ Δ .Δράκο στον οποίο με το που ακούστηκε το όνομα του επικράτησε έντονο «γιουχάρισμα» το οποίο σταμάτησε μόνο όταν αυτός είπε το όνομα του Καθηγητή κ Π Θέμελη. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης η Υφυπουργός κα Σ. Καλαντζάκου που δυστυχώς και σε αυτήν το «γιουχάρισμα» από τον κόσμο ήταν έντονο.

Μάλλον ο κόσμος κουράστηκε απο κούφια λόγια και υποσχέσεις και τους συστήνουμε να ακολουθήσουν αυτό που είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης όταν έκανε τα εγκαίνια στο Κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας αναφέροντας ότι 'οι Πολιτικοί θα πρέπει να κάνουν πολλά και να μιλούν πολύ λιγότερο....'

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Μεχρι σήμερα η Εκθεση για την Παλιά Πολη Κυπαρισσίας

23/8/2009
ΜΙΑ έκθεση που πραγματικά αγκάλιασε το κοινό στο όμροφο Λαογραφικό Μουσείο τελικά επεκτέινεται μέχρι αύριο. Πρόκειται για την Εκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας με τίτλο 'Με τον φακό και τον χρωστήρα' ξετυλίγοντας μνήμες και εικόνες της Παλιάς πόλης σε μια πορεία αέναη και διαχρονική 100 ολόκληρων ετών θυμίζοντας άλλες εποχές.
Η Παράταση της έκθεσης πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή 23/8 λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας!!! Όσοι δεν πρόλαβαν, τρέχουν μας αναφέρουν οι διοργανωτές της πρωτοποριακής εκδήλωσης που ζωντανεύει το Λαογραφικό Μουσείο.
Οι πίνακες ζωγραφικής και οι γκραβούρες που θα εκτεθούν είναι περίπου 30 και είναι φιλοτεχνημένοι από ζωγράφους, Κυπαρίσσιους κυρίως, πολλών γενιών. Η ζωγραφική για την Κυπαρισσία καλύπτει σχεδόν έναν αιώνα, αφού συμμετέχουν οι δύο μεγάλες κυρίες Μαραγκοπούλου και Δαφνομήλη, που δεν είναι πιά ανάμεσά μας μέχρι και καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς που είναι ακόμα σήμερα στην ηλικία των 20-30 ετών...

Απο τον kyparissiotis

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Εθνικό έγκλημα ξανά στην Β.Α Αττική οι πυρκαγιές

Η φωτογραφία απο τους μετερεωολογικούς δορυφόρους είναι αποκαλυπτικές για την Β.Α. Αττική που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται απο κάποια χέρια που θέλουν να δημιουργήσουν οικοπεδικά φιλέτα. Αυτή την φορά οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν καθώς χάθηκαν κατοικίες, θερμοκήπια και αγροτοδασικές εκτάσεις. Μέχρι τα Κήθυρα φτάνουν οι καπνοί απο τις πυρκαγιές.
Στις φλόγες βρίσκεται την Κυριακή η βορειοανατολική Αττική και κυρίως οι περιοχές του Γραμματικού, Βαρνάβα, Μαραθώνα, Σταμάτας και Ροδόπολης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καεί κατοικίες, δασικές και αγροτικές εκτάσεις, αναφέρει το ΑΠΕ.

Μετά την απαξίωση ήρθε και το λάθος με την σιδηροδρομική γραμμή

22/8/2009
ΣΑΝ να μην έφτανε η απαξίωση του σιδηροδρόμου κάποιοι ανεγκέφλαοι φαίνεται ότι δεν έκαναν καλά την δουλειά τους είτε κάποιοι παρά τον μισθό που επιστράττουν δεν επέβλεψαν σωστά το έργο ή καλύτερα την εργολαβια για να ακριβολογούμε στην περίπτωση αυ΄τη.
Προβλήματα στην ανακαινισμένη σιδηροδρομική γραμμή Καλαμάτας- Κυπαρισσίας που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν λίγο καιρό αντιμετωπίζουν τα τρένα στην περιοχή αυτή της Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα στο ύψος του Ζευγολατιού περίπου η γραμμή δεν έχει το προβλεπόμενο πλάτος…! με αποτέλεσμα να φθείρονται οι τροχοί στα είδη καινούργια τρένα, που μεταφέρονται όλα σιγά-σιγά στο μηχανοστάσιο Καλαμάτας για επισκευή. Να φανταστούμε ότι αν γίνει αν… η γραμμή Καλαμάτας – Τρίπολης μπορεί να κάνουν λάθος στην πόλη προορισμού…;

Πληροφορίες προέρχονται και απο το Best TV

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

«Πρεμιέρα» σήμερα για το κυνήγι !

21/8/2009
Περισσότερα από 1.200 είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου Κυπαρισσίας, την ίδια στιγμή που πριν από μερικά χρόνια ο αριθμός αυτός κυμαινόταν σε 1.500-1.700 και σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν πολλά είναι εκείνα τα άτομα που εκδηλώνουν διαρκώς ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις του Δ.Σ.
Η ανανέωση των αδειών συνεχίζεται ενώ η «πρεμιέρα» της φετινής κυνηγετικής περιόδου θα γίνει σήμερα 20 του μηνός με τους κυνηγούς να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ενασχόληση. Τα γραφεία του συλλόγου παραμένουν ανοικτά καθημερινά από τις 8-1 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 6-9 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παλιών και όλων των νέων μελών, ενώ για μια ακόμα φορά το Δ.Σ τόνισε ότι κατά την προσέλευση τους για την ανανέωση των αδειών οι κυνηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την άδεια κατοχής όπλου, προκειμένου να φτιαχτεί ένα οργανωμένο αρχείο με τα στοιχεία του καθενός.Το κόστος για την έκδοση της τοπικής άδειας ανέρχεται στα 100,50 ευρώ, για την Περιφερειακή (καλύπτει την Πελοπόννησο και τα Ιόνια νησιά) στα 118,50 ευρώ και τέλος η γενική (αφορά όλη τη χώρα) στα 139,50 ευρώ. Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού συλλόγου Πύργου επισήμανε πως φέτος οι κυνηγοί θα κυνηγήσουν σε περισσότερες εκτάσεις σύμφωνα με τη νέα ρυθμιστική διάταξη του Υπουργείου Γεωργίας, ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στα θηράματα και η ορεινή πέρδικα, ο αριθμός της οποίας παρουσιάζει μικρή αύξηση μετά τις τελευταίες απαγορεύσεις που υπήρξαν.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Γιατί καθυστερεί το Φιλιατρινό φράγμα επιτέλους;

Την εντατικοποίηση των διαδικασιών των απαλλοτριώσεων από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης περιμένουν στην περιοχή του Δήμου Φιλιατρών προκειμένου να ξεκινήσουν και τα έργα για την κατασκευή του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι.
Η ανάδοχος κοινοπραξία έχει ήδη εγκατασταθεί και έχει φτιάξει τα γραφεία της στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χριστιάνων το οποίο παραχώρησε για χρήση ο Δήμος Φιλιατρών. Δεν μπορεί όμως ακόμη να αναπτύξει το εργοτάξιό της καθώς οι χώροι είναι ...ιδιωτικοί και ακόμη δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις.
Το ζήτημα των απαλλοτριώσεων συζητήθηκε πάντως και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της πόλης Αλκης Ξύγκας με τον νομάρχη Δημήτρη Δράκο,από τον οποίο ζήτησε την βοήθειά του ασκώντας πίεση προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο είναι φορέας υλοποίησης του έργου, ώστε οι διαδικασίες να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Σκαρφάλωσε στα 2,5 Ευρώ η τιμή του λαδιού

20/8/2009
Στα 2,5 ευρώ έχει ανέβει η τιμή του ελαιολάδου αυτή την περίοδο και η βελτιωτική πορεία φαίνεται να συνεχίζεται. Η άνοδος οφείλεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλη Κοζομπόλη, στην έλλειψη αποθεμάτων στην Ισπανία.
«Αγοράσαμε την περασμένη εβδομάδα 2,5 ευρώ από το συνεταιρισμό της Βάλτας 40 τόννους και το πουλήσαμε σε Ιταλούς. Είχαμε εξασφαλίσει αυτή την τιμή», μας είπε ο κ. Κοζομπόλης και παρατήρησε: «Η τιμή του ελαιολάδου ακολουθεί ανοδική πορεία, εκδηλώθηκε αυξημένη ζήτηση. Η τιμή είναι στα 2,5 ευρώ στο εμπόριο». Για την αιτία της βελτίωσης της τιμής ο πρόεδρος της Ενωσης εκτίμησε: «Μάλλον δεν υπάρχουν αποθέματα στην Ισπανία. Ακούγεται ότι έχουν μόνο 200.000 τόννους και δεν πουλάνε. Το κρατάνε για τις ........δικές τους ανάγκες. Ετσι ό,τι λάδι θέλουν οι Ιταλοί, στρέφονται σε μας να το αγοράσουν».
Ο κ. Κοζομπόλης δήλωσε αισιόδοξος για τη νέα παραγωγή, επισημαίνοντας: «Η παραγωγή στην Ελλάδα είναι καλή. Στην Ισπανία δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το 1 εκ. τόννους, ενώ πέρσι ήταν 1,4 εκ. τόννοι». Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους ντόπιους τυποποιητές, που «δε στήριξαν το προϊόν στη δύσκολη στιγμή, για να μην πέσει κάτω από τα 2 ευρώ και τώρα τρέχουν να το αγοράσουν».

Πηγή: Ελευθερία

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Η οπλοκατοχή θορυβεί την περιοχή των Φιλιατρών

Αστυνομικοί στην περιοχή των Φιλιατρών Μεσσηνίας συνέλαβαν έναν 56χρονο κάτοικο Αθηνών γιατί στην κατοχή του βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πιστόλι μάρκας Colt διαμετρήματος 0,32 mm, μία γεμιστήρα με 7 φυσίγγια του ίδιου διαμετρήματος, μία επίσης γεμιστήρα και δεκάδες φυσίγγια των 45mm και 15 φυσίγγια των 0,7,65mm.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, που προσωρινά διέμενε στα Φιλιατρά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 290 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς επίσης και δύο κυνηγετικά μαχαίρια και δύο φλόμπερ. Ο 56χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

Επίσκεψη με νόημα του Νομάρχη Μεσσηνίας στον Δήμο Φιλιατρών

19/8/2009
ΜΕ έργα και υποδομές που αφορούν τον Δήμο Φιλιατρών ολοκληρώθηκε χθές το μεσημέρι στις 12:30 η επίσκεψη τουνομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος απο τον Αντινομάρχη κο Σωτήρη Παναγιωτόπουλο στον Τριφυλιακό Δήμο. Η συνάντηση του κου Δράκου με τον κο Ξύγκα διεξήχθη σε κλίμα συμπόρευσης, αναλύοντας επι τάπητος τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου.
Ο κος Ξύγκας αρχικά καλωσορίζοντας τον κο Δράκο στα Φιλιατρά, ζήτησε την συμβολή της Νομαρχίας στην επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς επίσης του έθεσε και το θέμα του Φιλιατρινού ποταμού. Πιο αναλυτικά η ομιλία του Νομάρχη εστίασε στην ολοκλήρωση του έργου του Λυκείου Φιλιατρών, στο οποίο έχει κατασκευασθεί ο σκελετός του με σχεδιασμό της ΝΑΜ. Ο κ. Δράκος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι του έργου, το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Τη σχετική μελέτη έχει συντάξει ο ΟΣΚ, πρόκειται για ένα υπέροχο κτήριο που στόχος είναι να αποδοθεί τον επόμενο χρόνο στον κόσμο της εκπαίδευσης των Φιλιατρών.
Ένα δεύτερο σημαντικό ζήτημα που τέθηκε αφορά το δρόμο Φιλιατρών Κυπαρισσίας, στον οποίο από την Τερψιθέα μέχρι την Κυπαρισσία έχει αποκατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας. Προχωράμε στην αποκατάσταση κι άλλων τμημάτων από την Τερψιθέα μέχρι τα Φιλιατρά.
Επίσης από το Δήμο τέθηκε το αίτημα του φωτισμού της βόρειας εισόδου της πόλης των Φιλιατρών καθώς και του κόμβου Χαλαζονίου - Αγρίλι και του κόμβου που οδηγεί στο Στόμιο και στον Αγρίλι από την πλευρά των Φιλιατρών.
Επιπλέον, συζήτησαν για την εξέλιξη της εργολαβίας αντικατάστασης των κουφωμάτων του Γυμνασίου Φιλιατρών, που εκτελείται από τη Νομαρχία. Ένα άλλο θέμα ήταν η αποκατάσταση του δρόμου Βάλτας – Φιλιατρών, όπου πρέπει να πέσει ένας ελαφρύς ασφαλτοτάπητας.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους αγρότες και τους εκπροσώπους του Αγροτικού Σύλλογου Φιλιατρών αλλά και του κηπευτικού συνεταιρισμού Φιλιατρών και περιχώρων.
Ο κ. Δράκος υποστήριξε ότι θα εφαρμοστεί απολύτως το νομικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει για την εφαρμογή του δικαίου και της νομιμότητας προς πάσα κατεύθυνση. Η Νομαρχιακή Αυτοδίοίκηση όπως πάντα, υποστήριξε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει το δίκιο των αγροτών και σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την υπόθεση προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων προασπίζοντας την ντόπια αγροτική παραγωγή και το μόχθο των Ελλήνων αγροτών.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Μάγεψε το κοινό της Κυπαρισσίας ο Φίλιππος Πλιάτσικας

ΤΟΝ καλύτερό του εαυτό έδωσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας ο καταξιωμένος καλλιτέχνης που έχει τον δικό του ξεχωριστο ήχο. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στην συναυλία που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στην Κυπαρισσία , ξεσήκωσε το κοινό μικρούς και μεγάλους με τις νέες και τις παλιές του επιτυχίες. Ό χώρος που πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο λιμάνι της πόλης είχε κατακλυστεί από κόσμο αποθεώνοντας τον καλλιτέχνη ο οποίος με την σειρά τους ξεσήκωσε με τα τραγούδια του.
Φυσικά οι επιτυχίες του 'Αν μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα' αλλά και το 'Ποιος έχει λόγο στην αγάπη' και αμέτρητες άλλες έδωσαν ένα ρεσιτάλ ερμηνείας για τον καλλιτέχνη που πραγματικά μας ετοιμάζει πάντα ποιοτικές δουλειές και ελπίζουμε να τον δούμε και του χρόνου στην όμορφη Κυπαρισσία. Εξερχόμενος απο την σκηνή δήλωσε ενθουσιασμένος για το κοινό της πόλης και έμεινε μαγεμένος απο τις ομορφιές της 'Αρκαδιάς'.

Οι πεζοδρομήσεις στο Δήμο Κυπαρισσίας αλλάζουν όψη μετά απο σχόλιό μας

18/8/2009
ΜΕΓΑΛΗ πρεμούρα διακατέχει κάποιους παράγοντες στην ευρύτερη περιοχή μας για την τακτοποίηση των χώρων πεζοδρομίων και οικοπέδων. Το ευχάριστο μόνο είναι ότι οι πολίτες και ευτυχώς που υπάρχουν συνειδητοποιημένοι έχουν προβεί σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους και το άλλο θετικό μήνυμα αποτελεί η απόφαση του Δήμου Κυπαρισσίας να αποσύρει όλα τα εγκαταλλελειμένα οχήματα απο τους δρόμους. Ομως δυστυχώς υπάρχει και η άλλη όψη αλλά και η εμπλοκή αρμοδιοτήτων που πολλές φορές ταλαιπωρεί τους πολίτες.
Οπως μας αναφέρουν συμπολίτες μας εκπρόσωπος του Δήμου ζητά επειδή διαμαρτυρήθηκαν πεζοί της πόλης για τακτοποίηση πεζοδρομίου καθώς σε ορισμένα σημεία η διάβαση καθίσταται προβληματική. Πήγε ο παράγοντας του Δήμου -αν χρειαστει θα αναφέρουμε το όνομά του- στην περιοχή που οικογένεια τον χώρο και έχει ήδη τακτοποιήσει με δικά της μέσα μέρος του πεζοδρομίου και ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε...να τακτοποιηθούνόλα τα καλλωπιστικά φυτά και οι ελιές που βρίσκονται γιατί τα συνεργεία του Δήμου θα φροντίσουν για τα πεζοδρόμια. Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις ο Δήμος έχει απο καιρύ αξιοποιήσει θέματα πρασίνου ειπώθηκε ότι το ίδιο θα τηρηθεί και στα πεζοδρόμια.
Απέναντι κάποτε ο Δήμος σε μεγάλη Δημόσια υπηρεσία είχε φυτέψει φυτά αλλά τώρα δεν υπάρχει τίποτα γιατί δεμσεύτηκε να τα αποκαταστήσει. Είναι θετικό πάντως ότι μετά το ρεπορτάζ μας ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα βελτιωθεί η εικόνα της πόλης με πεζοδρόμια άνετα για τους δημότες και επισκέπτες αλλά και το πράσινο που θα διατηρηθεί καθώς είχαμε πληροφορηθεί ότι θα ξηλώνονταν ακόμα και ελιές. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να φτάσουμε στο αμήν και να αναλάβει ο Δήμαρχος να βελτιώσει επιτέλους την εικόνα των πεζοδρομίων; Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Προεκλογικές...εξαγγελίες Δράκου στους Δήμους Αυλώνος και Κυπαρισσίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ με προεκλογικό άρωμα έκανε σήμερα ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος, συνοδευόμενος απο τον Αντινομάρχη κ. Αναστασόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες της Ν.Α. Μεσσηνίας τόσο στον Δήμο Αυλώνος όσο και στην Κυπαρισσία εξαγγέλοντας έργα και υποσχέσεις για την αποπεράτωση των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο αναλυτικά πρώτος σταθμός επίσκεψης ήταν το ΚΕΠ Καλονερού όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Φιλντίση και τοπικών παραγόντων εξήγγειλε την υλοποίηση της αντιδιαβρωτικής μελέτης της παραλιακής ζώνης της περιοχής, το ΣΧΟΑΠ που προζωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς, στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα αγροτικού χώρου καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και απο ιδιώτες για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, αλλά και στο Αθλητικό Κέντρο στην Ελαία- τόπο καταγωγής του- χάρη στα 350.000 ευρώ που κατένειμε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Σαμαράς τον οποίο και ευχαρίστησε χαρίζοντας ένα πρότυπο κέντρο άθλησης για την νεολαία στο άμεσο μέλλον.
Επίσης στάθηκε στο θέμα της ολοκλήρωσης της 29ης Ε.Ο. αλλά και στην βελτίωση των οδικών αξόνων Καρυές- Ελαία με την διασύνδεσή τους με όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, στο ζήτημα του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου για το Καλονερό αλλά και τα έργα αναβάθμισης των δημοτικών οδών. Ο Δήμαρχος κ. Φιλντίσης εστίασε στο θέμα της ανάδειξης της Νέδας αλλά και την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της περιοχής με τοπικές δράσεις που θα στηρχιθούν μέσα απο το ΕΣΠΑ αλλά και τα Νομαρχιακά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Στην Κυπαρισσία ο κ. Νομάρχης φιλοξενήθηκε απο το Δήμαρχο κ. Σαμπαζιώτη όπου καλωσόρισε το Νομάρχη, λέγοντας ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ του Α και Β βαθμού αυτοδιοίκησης με δράσεις που σχεδιάζονται και μελέτες που ωριμάζουν ώστε να δώσουν αναπτυξιακό κίνητρο στην πόλη, ενώ ζήτησε απο το Νομάρχη να συνεχιστεί η επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α. για την αποπεράτωση των έργων που εξελίσσονται.
Ο Νομάρχης κ. Δράκος ανέλυσε τα έργα που αφορούν το Λιμάνι της πόλης με την μελέτη κυματισμού που εκπόνησε το Ε.Μ.Π., εξαγγέλοντας την δημοπράτηση του μάστερ Πλάν για το λιμάνι μόλις ολοκληρωθεί ο τρόπος αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Επίσης στάθηκε στη μελέτη που θα εκπονηθεί για την πόντιση των τεχνητών υφάλων αλλά και στην αξιοποίηση της λιμενικής ζώνης. Παράλληα επέμεινε ότι προχωρά η υπόθεση του Διοικητηρίου με την αγορά του οικοπέδου και την υπογραφή Κ.Υ.Α. για τη δημοπράτηση του έργου μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. τονίζοντας ότι 'το έργο θα αναδέιξει τον ρόλο και την κεντρική θέση που διαθέτει η Κυπαρισσία ως ένα διοικητικό κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας'.
Τέλος αναφέρθηκε στο δρόμο απο Βρύσες προς Ραυτόπουλο, την δημοτική οδοποιία αλλά και τις παρεμβάσεις στον άξονα Κυπαρισσία- Φιλιατρά και Καλόνερό - Τσακώνα, καθώς και την ανάδειξη φυσιογνωμίας των διαμερισμάτων καθώς και την δυνατότητα υλοποίησης ενός μεγάλου θεματικού Πάρκου στο Μεμί.

Η ορεινή ζώνη στα Φιλιατρά γιόρτασε γευστικά...

17/8/2009
ΣΕ κάποιες περιοχές το γλεντούν πραγματικά και ιδίως όταν προσφέρεται ως τόπος ξεκούρασης και διασκέδασης αλλά και τουριστικός προορισμός όπως είναι η πανέμορφη ορεινή Μάλη. Όπως έχει καθιερωθεί απο τον τοπικό Σύλλογο και το Τοπικό Διαμέρισμα έτσι και φέτος γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος στην Μάλη η 15η Αυγούστου με εξαιρετική επιτυχία.
Τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Μάλης με την συμπαράσταση φίλων και γνωστών βάζοντας πάνω απο όλα την προσωπική τους εργασία πραγματοποιούν την ξεχωριστή ημέρα στο χωριό αναδεικνύοντας το κάλεσμα της φύσης στην περιοχή που είναι φημισμένη Πανελληνίως. Γιατί εκτός απο την καλή μουσική...το γλέντι περιλάμβανε κρασί, γίδα βραστή και πολλά άλλα αγνά και παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, μικροί και μεγάλοι το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Ρεκόρ αυτοκινήτων με προορισμό την Πελοπόννησο

16/8/2009
Τα τελευταίο κύμα επισκεπτών έφτασε εχθές στην Μεσσηνία για την γιορτή του δεκαπενταύγουστου με αποτέλεσμα ο Νομός να δείξει το «φιλόξενο» πρόσωπο του με ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα στην Ελλάδα. Τα 120.000 αυτοκίνητα που πέρασαν τα διόδια του σπαθοβουνίου δείχνουν ότι η Πελοπόννησος αποτελεί έναν από τους κυριότερους προορισμούς λόγω οικονομικών δυσκολιών μια και η μετακίνηση ,η διαμονή ,το φαγητό κλπ είναι πολύ φθηνότερα από τα Νησιά μας ενώ οι ομορφιές είναι εξίσου ίδιες. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο την μεγάλη κίνηση τα μαγαζιά είναι σχεδόν άδεια ενώ την προτίμηση έχουν κλέψει τα πανηγύρια (είναι σχεδόν δωρεάν) που μπαίνουν οικονομικά όλα μέσα αλλά τα στηρίζουν οικονομικά οι Δήμοι και η Νομαρχία μέ την ψηφοθηρική πολιτική που κάνουν. Καιρός είναι επιτέλους να αλλάξει αυτή η εικόνα στον τόπο μας...

Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Ενημέρωση για την σταφίδα στους Γαργαλιάνους

15/8/2009
Ενημερωτική εκδήλωση για τη σταφίδα και την ολοκληρωμένη διαχείριση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη δημοτική βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων από την ΕΑΣ Μεσσηνίας.
Στην εκδήλωση συζητήθηκαν πέρα από τις νέες κατευθύνσεις για την καλλιέργεια και οι εξελίξεις για την φετινή χροnιά όσον αφορά την συγκέντρωση και την διαχείριση του προϊόντος. Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει στροφή προς την εφαρμογή ολοκληρωμένη διαχείρισης στην καλλιέργεια της σταφίδας, ενώ από την άλλη όσον αφορά την φετινή χρονιά αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε τιμή από τον πρόεδρο της ΣΚΟΣ για την φετινή συγκομιδή - κάτι που είπε θα γίνει στο τέλος του μήνα- τόνισε όμως ότι δεν θα είναι κάτω από τα περυσινά επίπεδα.
Βασικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αιγίου Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο διευθυντής της ΕΑΣ Μεσσηνίας Δημήτρης Ραπτέας και ο εμπορικός διευθυντής Κώστας Λύρης.
Οι οποίοι και κάλεσαν τους παραγωγούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης στη σταφιδοκαλλιέργεια με την ένταξή τους στο μέτρο 1.1.3.2.
Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση τάχθηκαν και τα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής. Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Παγάνης σημείωσε ότι η ολοκληρωμένη διαχείριση είναι μονόδρομος στην καλλιέργεια, αφού και εύκολα μπορεί να εφαρμοστεί στην καλλιεργητική πρακτική που ακολουθούν σήμερα οι παραγωγοί, αφού δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά, ενώ από την άλλη θα μπορούν να πιστοποιήσουν την καλλιέργεια του προϊόντος τους που θα είναι ένα πλεονέκτημα για αυτούς στις αγορές που απευθύνονται.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Φωτοβολταικά Πάρκα στη Δυτική Μεσσηνία

14/8/2009
Συνολική ισχύ 14,7 MW θα παράγουν οι τρεις νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν στη Μεσσηνία, ένας στην Πυλία και δύο στην Τριφυλία. Ειδικότερα, η κατ’ αρχήν θετική γνωμοδότηση που έστειλε η αρμόδια διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας αφορά: .....
α) σταθμό ισχύος 4,9 MW της εταιρείας «WDP Εφαρμογές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΕΠΕ», στη θέση Πύλος Ι ή Κρεβατού, στην Πύλο
β) σταθμό ισχύος 4,9 MW της εταιρείας «Σόλαρ Παρκ Χονδροβούνι Ε.Ε.» στη θέση Χονδροβούνι Γαργαλιάνων και
γ) σταθμό ισχύος 4,9 MW «WDP Φωτοβολταϊκές Εφαρμογές ΕΠΕ», στη θέση Αγριλιά Μπάκα Γαργαλιάνων.
Οι σταθμοί αυτοί -ο καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από 29.290 φωτοβολταϊκά πλαίσια- θα διασυνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ, ο πρώτος με τον υποσταθμό Πύλου, ο δεύτερος με τον υποσταθμό Κυπαρισσίας - Καλού Νερού και ο τρίτος με το σταθμό Κυπαρισσίας.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Κόμβος ατυχημάτων στην Φαρακλάδα παρά τη σήμανση!

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί ο Κόμβος που κατασκευάστηκε στην Εθνική οδό Κυπαρισσίας - Φιλιατρών στο ύψος της Φαρακλάδας και σήμερα το μεσημέρι παρ΄ ολίγον να είχαμε σοβαρό ατύχημα. Αυτοκίνητο μάρκας Audi μαύρου χρώματος, (Αθηναίος που είχε κατέβει για διακοπές του 15 Αυγούστου) κινούμενο από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά, στο ύψος του νέου κόμβου της Φαρακλάδας, εξετράπη της πορείας του, ανεβαίνοντας στο διαχωριστικό διάζωμα του κόμβου ΧΩΡΙΣ ΕΥΤΥΧΩΣ να δημιουργηθεί κάτι περισσότερο. Αμέσως διόρθωσε την πορεία του και σταμάτησε λίγο παραπέρα όπου ο οδηγός εμφανώς ....ταραγμένος από το συμβάν ευχαριστούσε τον θεό που δεν συνέβη τίποτα το σοβαρό.
"Τόσα χρόνια κάνω αυτό το δρομολόγιο. Εχω κατέβει χιλιάδες φορές. ΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΝΟΥΣ (ελεύθερη η μετάφραση μας) σκέφτηκε να βάλει τον θάνατο καταμεσίς του Δρόμου?" μονολογούσε ο οδηγός.
Πέραν όμως αυτού, το θέμα αυτό το είχαμε προβλέψει όταν κατασκευαζόταν ο κόμβος και το είχαμε θέσει στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας κο Γιώργο Σαμπαζιώτη στις 11 Ιουνίου (στην αποκλειστική συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει) επισημαίνοντας σε κάθε τόνο την επικινδυνότητα που θα έχει το σημείο μετά την ολοκλήρωση του.

Απο το filiatranews

Παραδόθηκε έργο του...1985 και εγκαινιάστηκε ως νέο η 2η σήραγγα Αρτεμισίου!

13/8/2009
ΕΝΑ έργο που έπρεπε να είχε παραδοθεί εδώ και χρόνια....εγκαινιάστηκε με υποσχέσεις για το μέλλον, την ώρα που η Μεσσηνία συγκοινωνιακά βρίσκεται ακόμα σε απομόνωση. Το αναφέρουμε διότι η...σήραγγα υπήρχε απο το 1985 αλλά δεν είχε διανοιχτεί ολόκληρη καθώς τα χρήματα ήταν άφαντα! Τότε είχαν επικαλεστεί..γεωλογικά προβλήματα αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική.
Ισχύει το γεγονός πάντως αυτό που είπε χθες ο κ. Σουφλιάς ότι η πρώτη σήραγγα δεν εκπληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας αφού το έργο ήταν ημιτελές απο ανάλογες προδιαγραφές. Μάλιστα θυμόμαστε ότι τότε ο Τοπικός τύπος έγραφε ότι 'η κατασκευάστρια εταιρεία θα τοποθετούσε ραδιοφωνικούς ενισχυτές για λήψη ραδιοσταθμών μέσα στη σήραγγα'. Αυτό τους μάρανε. Κάτι που ποτέ δεν έγινε, ούτε κινητό πιάνει αν εγκλωβιστεί κάποιος! Κατά τα άλλα το έργο δεν αλλάζει την εικόνα των μεταφορών γιατί όφειλαν τότε οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ- αυτές το διαχειρίστηκαν- να το είχαν έτοιμο και όχι τα χρήματα να κάνουν φτερά, όταν προ 2ετίας το κατήγγειλαν οι Αρκάδες απόδημοι.
Πάντως στην εκδήλωση παράδοσης στη κυκλοφορία της δεύτερης σήραγγας στο Αρτεμίσιο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κο Γεώργιο Σουφλιά βρέθηκε και ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος. Μιλώντας για το γεγονός αυτό , ο Κος Δράκος δήλωσε τα εξής: ........
«
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι αποδίδεται στην κυκλοφορία η δεύτερη σήραγγα του Αρτεμισίου, ένα έργο το οποίο περιμέναμε πάρα πολλά χρόνια και το οποίο παραδίδεται μάλιστα και πριν από την συμβατική του υποχρέωση από τον ανάδοχο.
Αυτό εμπεριέχει και ένα θετικό μήνυμα για τα υπόλοιπα τμήματα του δρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη, που όλοι μας περιμένουμε να παραδοθούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα τα οποία εμπεριέχονται στις συμβάσεις. Συγκεκριμένα, το Αθήναιο-Λεύκτρο μέχρι το τέλος του έτους, το υπόλοιπο κομμάτι από την Τρίπολη μέχρι την Τσακώνα μέχρι τον Αύγουστο του 2010, το δε υπόλοιπο τμήμα από την Τσακώνα και την παράκαμψη της Καλαμάτας μέχρι το καλοκαίρι του 2011. Πράγμα το οποίο δήλωσε και ο Υπουργός κ. Σουφλιάς και επανέλαβαν και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας. Για όλα αυτά περιμένουμε την γρήγορη εξέλιξη του έργου, την οποία, άλλωστε, όλοι όσοι διερχόμεθα από τον άξονα αυτό παρατηρούμε και είναι πολύ σπουδαίο το ότι υπάρχει μεγάλη ένταση εργασιών σε όλο το τμήμα της οδού, που επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις
».

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Ανθρωποκεντρικό πρόσωπο αποκτά ο ΣΥ.ΜΕ.Φ.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΩΝ
ΜΕ την 4Η ημερίδα του στη Κυπαρισσία που διεξήχθη στην αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων του πρώην Τ.Ε.Ε. Κυπαρισσίας ο Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών έδωσε το στίγμα των νέων ατόμων που τον απαρτίζουν, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου και της περιοχής μας αλλά και με το πείσμα για δουλειά απο τους φοιτητές μας και Ακαδημαικούς πολίτες
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Χαλουλάκος μιλώντας στο Ράδιο Κυπαρισσία 93,6 επέμεινε σε δηλώσεις του στους σκοπόυς και την δραστηριότητα του ΣΥ.ΜΕ.Φ. που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός Μεσσηνίας, υπενθυμίζοντας μάλιστα στην ομιλία του ότι όταν αποχωρήσει ως Πρόεδρος θα προτιμούσε να τον διαδεχθεί φοιτητής που να προέρχεται απο την περιφέρεια της Μεσσηνίας και όχι απο την Καλαμάτα για να εδραιωθεί το κλίμα ενότητας του Συλλόγου που αγκαλιάζει όλο το Νομό. Αυτό τον σκοπό έκανε πράξη με εκδηλώσεις εκτός κέντρου, αποφασίζοντας να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον. Επίσης υπογράμμισε ότι 'ο ΣΥ.ΜΕ.Φ. έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα με τις εκδηλώσεις που διεξάγει και είναι ευτύχημα που η Τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται αρωγός σε κάθε δραστηριότητά του εδώ και καιρό'.

Στην ομιλία του χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης μίλησε για την συλλογικότητα των φοιτητών που έκαναν πράξη το πλούσιο έργο τους με εκδηλώσεις κοντά στον άνθρωπο όπως οι εθελοντικές δράσεις προς τις Πολύτεκνες οικογένειες αλλά και την προσφορά τους στην κοινωνία του τόπου μας ως δραστήριο κύτταρο καθώς θεωρείται ένας πολύπλευρος και δραστήριος Σύλλογος. Μάλιστα ο Δήμος Κυπαρισσίας τιμήθηκε για την προσοφρά του και φιλοξενία των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΜΕ.Φ. κατά την διάρκεια της Ημερίδας όπου ο κ. Σαμπαζιώτης αφιέρωσε το βραβείο στο Δήμο που αγκαλιάζει όλους και όπως πρόσθεσε δεν 'ανήκει στον εαυτό του αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύει ο Δήμος'. Βραβέυσει έγιναν επίσης και σε 3 αριστούχους φοιτητές απο ισάριθμα λύκεια του νομού μας ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε και ομιλία απο τον κ. Χρήστο Ρέππα.

Εχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο ο Παναγιώτης Γκότσης

12/8/2009
ΤΟ μεγάλο ταξίδι πήρε σε ηλικία 68 ετών ο Παναγιώτης Γκότσης πρώην Πρόεδρος του Δ.Δ. Αρμενιών και πολιτικό στέλεχος της αντιπολίτευσης μετά απο μάχη που έδινε εδώ και μήνες με την επάρατη νόσο αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο για το ήθος και την οξυδέρκειά του όσο και την φιλαλήθεια του.

Ο Παναγιώτης Γκότσης που ποτέ δεν πρόδωσε τον τόπο του παρότι ασχολήθηκε με την Πολιτική και ήταν στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου αγωνίστηκε με αντλήψεις πρωτοποριακές για την εποχή του για ο καλό του τόπου και της κοινωνίας καθώς διετέλεσε Πρόεδρος των Αρμενιών για 18 περίπου χρόνια αλλά και δημοτικός σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Κυπαρισσσίας. Παράλληλα υπήρξε Πρόεδρος του τότε νέου Αγροτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αλλά και στην ΕΑΣ Κυπαρισσίας συμβάλλοντας στην ενότητα των τότε Ενώσεων όπου μάλιστα διετέλεσε για πολλά χρόνια και στο Δ.Σ. της συνδικαλιστικής ένωσης. Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στις 5 το απόγευμα οι συγγενείς και φίλοι στην ακολουθία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Αρμενιών.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Βιολογικός καθαρισμός στους Χριστιάνους Φιλιατρών

Μονάδα βιολογικού καθαρισμού τύπου κόμπακτ πρόκειται να κατασκευαστεί στη Χριστιανούπολη του Δήμου Φιλιατρών. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη συγκεκριμένη μονάδα κατατέθηκε χθες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει και να διατυπωθούν οι γνώμες και οι προτάσεις ενδιαφερομένων πολιτών και φορέων.
Οπως αναφέρεται στη μελέτη, η μονάδα θα κατασκευαστεί για 800 κατοίκους, με δυνατότητα να καλύψει πληθυσμό έως και 1.000 κατοίκους. Πρόκειται για σύστημα 2 αυτόνομων προκατασκευασμένων μονάδων τύπου κόμπακτ, που καλύπτουν τις απαιτήσεις ισοδύναμου πληθυσμού 400 ατόμων ο καθένας.
Η κάθε μονάδα θα έχει: Διαχωριστές στερεών, άμμου και λιπαρών, δεξαμενές αερισμού, καθίζησης και χλωρίωσης, καθώς και μηχανοστάσιο. Για τη μεταφορά των υγρών λυμάτων από τις κατοικίες του οικισμού Χριστιανούπολης προς τις εγκαταστάσεις της μονάδας έχει ήδη κατασκευαστεί αγωγός Φ200, κατά μήκος του οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 830 μέτρων. Σύμφωνα με τη μελέτη, «η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων (δε θα έχουν κανένα επιβαρυντικό φορτίο) θα γίνεται μέσω αγωγού, στο παρακείμενο “Ρέμα της Παναγιάς” που συνορεύει με το Ν/Α και νότιο όριο του γηπέδου εντός του οποίου θα κατασκευαστεί η μονάδα». Καταγράφεται, επίσης, ότι «θα υπάρχουν οι προβλέψεις και η κατάλληλη χωρητικότητα σε όλες τις δεξαμενές, ώστε η μονάδα να μπορεί να επεκταθεί εύκολα με απλή τοποθέτηση πρόσθετων προκατασκευασμένων μονάδων προσκολλημένης βιομάζας».

Πηγή: Ελευθερία

Στα γρανάζια της Γραφειοκρατίας είχε μπλέξει η ΠΟΤΑ στη Μεσσηνία

11/8/2009
Πάνω από 3.000 υπογραφές αρμόδιων υπουργών ως και απλών υπαλλήλων χρειάστηκαν τη 12ετία από το 1997 ως σήμερα για την πρώτη φάση της επένδυσης Costa Νavarino, την οποία υλοποιεί η εταιρεία ΤΕΜΕS ΑΕ, του εφοπλιστή κ. Β. Κωνσταντακόπουλου, στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) Μεσσηνίας. Το ίδιο διάστημα, εκδόθηκαν πάνω από 20 υπουργικές ή κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ), 600 αδειοδοτήσεις και γνωμοδοτήσεις, ενώ χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 80 μικρές ή μεγάλες...μελετητικές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες απασχόλησαν 1.200 μελετητές. Ταυτοχρόνως, έγιναν πάνω από 60 δίκες σε όλους τους βαθμούς, ενώ εκδόθηκαν περισσότερες από 25 αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας και πάνω από 40 αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.
▅ «Οταν ξεκινάς κάτι καινούργιο είναι λογικό να υπάρχουν προβληματισμοί και καθυστερήσεις» σχολιάζει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕS ΑΕ κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος και τονίζει ότι το όραμα για την επένδυση, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στον τομέα του τουρισμού στην Ευρώπη- ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ- είναι «να γίνει η Μεσσηνία ένας από τους πιο ποιοτικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Από την αρχή ο σχεδιασμός δεν ήταν να μεγιστοποιήσουμε τα οικονομικά αποτελέσματα» σημειώνει, αφού πάνω από το 90% της συνολικής επιφάνειας στην Costa Νavarino θα παραμείνει ακάλυπτο, όταν ο νόμος επιτρέπει να χτιστεί ως και 20%, ενώ σήμερα το ποσοστό της έκτασης που έχει χτιστεί είναι κάτω από 5%. Συνολικά, οι περιοχές που θα αναπτυχθούν έχοντας ως κύριο άξονα την περιβαλλοντική προστασία, με την επένδυση για το περιβάλλον να ξεπερνά το 10% του προϋπολογισμού (μεταφύτευση 16.000 ελαιόδενδρων εγκαταστάσεις γεωθερμίας, οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, κατασκευή λιμνοδεξαμενών) θα είναι τέσσερις (με τις αγγλόφωνες ονομασίες τους)οι Νavarino Dunes, Νavarino Βay, Νavarino Βlue και Νavarino Ηills. Οι δύο τελευταίες βρίσκονται στη φάση των σχεδίων και δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι οικοδομικές άδειες.
Η πρώτη φάση του έργου, που αναπτύχθηκε σε δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις, τα Νavarino Dunes και Νavarino Βay, από τον αρχιτέκτονα Αλ. Τομπάζη , έχει ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ σε κόστος κατασκευής και κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό που προεκτίμησε το υπουργείο για την επιδότηση, ο οποίος έφτανε τα 365 εκατ. ευρώ για το σύνολο του έργου με τα έξι επενδυτικά σχέδια (ξενοδοχεία και γκολφ).
Τον Μάιο του 2010 θα λειτουργήσει το πρώτο από τα τέσσερα τουριστικά συγκροτήματα, το Νavarino Dunes, το οποίο αποτελείται από δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων το «Τhe Romanos, a Luxury Collection Resort» και το «Τhe Westin Resort», δυναμικότητας 321 και 445 δωματίων, αντιστοίχως, που διαχειρίζεται η διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood Ηotels & Resorts. Μάλιστα, στόχος είναι ένα από τα δύο ξενοδοχεία να έχει δωδεκάμηνη λειτουργία.
«Υπάρχει μεγάλη ανεργία στη Μεσσηνία- σημειώνει ο κ. Κωνσταντακόπουλος- και για έναν προορισμό που δεν είναι τουριστικά αναπτυγμένος το όφελος στην οικονομία του θα είναι μεγαλύτερο». Ηδη περίπου 1.500 εργαζόμενοι απασχολούνται στο έργο κατασκευής, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία αναζήτησης προσωπικού στον νομό και μέσω Μέσων της Διασποράς για 750 άμεσες θέσεις εργασίας, που θα ανέλθουν στις 1.200 στην πρώτη φάση του έργου.
▅ Δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας
Με την ολοκλήρωση όλων των φάσεων, οι άμεσες θέσεις εργασίες θα ανέλθουν σε 2.800, ενώ υπολογίζεται ότι 5.500 έμμεσες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν είτε για να εξυπηρετήσουν την επένδυση είτε για να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη ζήτηση από επισκέπτες. Η Ελλάδα πρέπει να προσανατολιστεί στον ποιοτικό τουρισμό» λέει ο κ. Κωνσταντακόπουλος και καταλήγει: «Από τη ναυτιλία είμαστε συνηθισμένοι στα σκαμπανεβάσματα».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΤΕΤΣΗ
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Γιορτή Κρασιού και θεατρική παράσταση στην 'Αρκαδιά'

10/8/2009
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ με κέφι και μεράκι οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού καλοκαιριού με εδέσματα και άφθονες γιορτές παντού. Ετσι μετά το Παζάρι αντικών και παλιών αντικειμένων στο Μεγάλο καλντερίμι της Κυπαρισσιας και τις βραδιές Οινογνωσίας τα δημοτικά διαμερίσματα είχαν την τιμητική τους.
Χθες βράδυ την τιμητική του είχε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Περδικονεριτών διοργανώνοντας, για μιά ακόμη χρονιά, τη Γιορτή του Κρασιού! Ειδικότερα στο παλιό Δημοτικό σχολείο του χωριού πραγματοποιήθηκε μεγάλο γλέντι με δωρεάν άφθονο κρασί και μεζέδες για τους παρευρισκόμενους μετά συνοδεία μουσικής και φυσικά με κέφι που διοργανώνεται τα τελευταία 4 χρόνια με αστείρευτο μεράκι απο τους λιγοστούς ανθρώπους του τόπου που διαθέτει αμφιθεατρική θέα στον όμορφο Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Σήμερα στο λιμάνι παρουσιάζεται η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη 'Η Χιονάτη και οι 7 ψηλοί Μάγοι' στο λιμάνι της πόλης και αύριο η Ημερίδα του Συλλόγου Μεσσήνιων φοιτητών.
Στο Δήμο Φιλιατρών διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις στο Στόμιο και το Αγρίλι, ενώ την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ετοιμάζονται Αγώνες Κολύμβησης στην Αγία Κυριακή. Παράλληλα συνεχίζονται κάθε Παρασκευή, Σαββατοκύριακο, Δευτέρα οι θερινές παραστάσεις του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Αίθριο του Δήμου Φιλιατρών.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο Αυτοκινήτου κατακτά τον κόσμο!

Το βραβείο του καλύτερου ψυχαγωγικού προϊόντος της Αυστραλίας, το iAward κέρδισε το διαδικτυακό ραδιόφωνο που ανέπτυξε η εταιρεία miRoamer, του ομογενή Γιώργου Πάρθημου. Το συγκεκριμένο βραβείο, απονέμεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Australian Information Industry Association και αναγνωρίζει πρωτοποριακά προϊόντα στον τομέα της τεχνολογίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου του «τεχνογνώστη», Γιώργου Πάρθημου, είχε να ανταγωνιστεί πάνω από 1.000 διαφορετικά προϊόντα από τη Βικτώρια, πριν πάει στην τελική φάση του διαγωνισμού.
Το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου και η ομογενειακή επιχείρηση miRoamer, μετά την επιτυχία αυτή, θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον διαγωνισμό τεχνολογίας της Ασίας τον Δεκέμβριο και οι μέχρι τώρα επιτυχίες της, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να συνεχιστούν. Εκεί θα ανταγωνιστεί κολοσσούς, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία και η Κορέα, με πολυετή παράδοση στην ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογικών γκάτζετ.
Πριν από λίγους μήνες, το διαδικτυακό ραδιόφωνο αυτοκινήτου του Γιώργου Πάρθημου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Consumer Electronics Show (ICES) του Λας Βέγκας και η πρωτοποριακή πλατφόρμα της miRoamer «ερέθισε» το εμπορικό ενδιαφέρον της γνωστής εταιρείας Blaupunkt, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του. Τα πρώτα διαδικτυακά ραδιόφωνα θα τα δούμε στις αρχές του 2010 να φιγουράρουν στα ταμπλό πολυτελών και πανάκριβων αυτοκινήτων.
Μιλώντας στο «Νέο Κόσμο», ο Γιώργος Πάρθημος είπε ότι τα διαδικτυακά ραδιόφωνα της Blaupunkt έχουν αρχίσει ήδη να θεωρούνται από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας απαραίτητος εξοπλισμός για τα πολυτελή τους μοντέλα. Το διαδικτυακό ραδιόφωνο στηρίζεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miRoamer, ένα πρόγραμμα που μπορεί να μπει σε κινητά, βιντεοκάμερες ή οποιαδήποτε άλλη κινητή ηλεκτρονική συσκευή και έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το Ίντερνετ.
Σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα miRoamer βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ραδιοφωνικοί σταθμοί απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί που εκπέμπουν στο διαδίκτυο.
Παρά το γεγονός ότι το διαδικτυακό ραδιόφωνο θα πρωτοεμφανιστεί στα ακριβά μοντέλα των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών (Mercedes και BMW), τόσο η αγορά του όσο και το κόστος της χρήσης του δεν θα «πονάνε» την τσέπη του καταναλωτή που θέλει να το εγκαταστήσει στο αγαπημένο του Φορντάκι για παράδειγμα. Θα κυκλοφορήσει στην Αυστραλία τον Μάρτιο του 2010, θα είναι εξοπλισμένο με CD Player, θα κοστίζει όσο και τα άλλα συστήματα ήχου αυτοκινήτων. Ο χρήστης του θα απολαμβάνει τις μουσικές όλου του κόσμου, αλλά και τα ενημερωτικά προγράμματα από κάθε άκρη της γης έναντι περίπου 15 δολάρια το μήνα, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα το κόστος χρήσης να μειωθεί ακόμα περισσότερο, όπως αναφέρει και ο Γιώργος Πάρθημος.
«Το κόστος του Ίντερνετ μειώνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ήδη, τόσο η Telstra όσο και η Optus, χρεώνουν σήμερα λιγότερα από 15 δολάρια για την παροχή παρομοίων υπηρεσιών σε κινητά τηλέφωνα», καταλήγει ο κ. Πάρθημος.

Πηγή: Μ.Π.Ε., Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων

Νέος εχθρός για τις ντομάτες στην Τριφυλία

9/8/2009
Αντιμέτωποι με ένα νέο εχθρό που προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας βρίσκονται αρκετοί παραγωγοί στην περιοχή τής Τριφυλίας και βλέπουν το προϊόν τους να καταστρέφεται. Πρόκειται για μια μικρή πεταλούδα (μικρολεπιδόπτερος) που αποτελεί καινούργιο εχθρό και μάλιστα καραντίνας και έχει εντοπιστεί σε αρκετές καλλιέργειες από την Ελαία μέχρι και τα Φιλιατρά. Ηδη έχει ξεκινήσει η ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, συγκεντρώνονται στοιχεία και υπάρχει συνεχής ενημέρωση των παραγωγών.
Μάλιστα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει σχετική ενημερωτική εκδήλωση στην περιοχή των Φιλιατρών, που θα αφορά τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουν οι αγρότες για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του εχθρού σε άλλες περιοχές.
Όπως τόνισε στην “Ε” ο υπεύθυνος φυτοπροστασίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η πίεση που ασκείται στις καλλιέργειες από τον εχθρό μικρή. Οι παραγωγοί θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα και να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις που τους υποδεικνύονται με τα εγκεκριμένα και ενδεδειγμένα μέσα. Οσον αφορά τον εχθρό τόνισε ότι είναι νέος στη χώρα μας. Μέχρι τώρα έχει παρουσιαστεί στην Πρέβεζα, την Αχαΐα, την Κρήτη και πλέον και στην Τριφυλία, στην περιοχή της οποίας έχουν εντοπιστεί προσβολές στην Ελαία, την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά.
Το 2007 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ισπανία, το 2009 στη Γαλλία και τη Σικελία, τον Ιούνιο στην Κρήτη και τώρα στην περιοχή μας. Προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας ενώ στις υπόλοιπες χώρες έχει διαπιστωθεί ότι προσβάλλει και άλλες καλλιέργειες.
Οι προσβολές παρατηρούνται τόσο στις θερμοκηπιακές όσο και στις υπαίθριες καλλιέργειες.
Το χαρακτηριστικό του είναι ότι καταστρέφει τόσο τον καρπό της ντομάτας, άγουρης και ώριμης, αλλά και τα στελέχη και τον βλαστό του φυτού.

Πηγή: Ελευθερία, 936fm

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Χάος στους δρόμους απο την επέλαση επισκετπών!

ΑΥΞΗΜΕΝΗ η κίνηση στη Μεσσηνία και το οδικό δίκτυο Τσακώνας- Καλαμάτας και Τσακώνας- Καλονερού γέμισε απο εκδρομείς που ήρθαν να περάσουν τις εορτές του 15αύγουστου στην γενετειρά τους. Απο εκει και πέρα η κίνηση δημιούργησε στα αστικά κέντρα ορισμένα προβλήματα με μποτιλιαρίσματα και κόρνες αλλά και εκφράσεις να διαδέχονται η μία την άλλη θυμίζοντας....Αθήνα καθώς δεν υπάρχουν φανάρια αλλά το άγχος και η ταχύτητα να προλάβουν τις δουλειές τους αποτελεί σημείο αναφοράς.
Ετσι το αδιαχώρητο γινόταν σήμερα στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης της Κυπαρισσίας Ελ. Βεινζέλου και 25ης Μαρτίου αλλά και στην οδό Γ. Καλατζάκου κοντά στην κόντρα καθώς επίσης και στην παραλιακή οδό όπως εξάλλου φαίνεται και στην φωτό που αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιστατικών που βιώσαμε σήμερα.
Η κίνηση θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και τα μέσα μεταφοράς ενώ το ΚΤΕΛ ανακοίνωσε ότι θα πυκνώσουν τα δρομολόγια μεταξύ Κυπαρισσίας - Καλαμάτας εξαιτίας του λουκέτου στον τοπικό ΟΣΕ που υποτίθεται ότι θα είναι..προσωρινό.

Συνεχίζεται το 4ήμερο Οινογνωσίας στην Παλιά Πόλη μαζί με το Παζάρι Αντικών

8/8/2009
ΞΕΚΙΝΗΣΕ στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας το τετραήμερο οινογνωσίας των οίνων και αποσταγμάτων της Τριφυλίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με τον εξαιρετικό τριφυλιακό αμπελώνα και τους οινοπαραγωγούς της περιοχής.
Καθημερινά, έως και την Δευτέρα 10 Αυγούστου, μετά τις 8.30 το βράδυ, οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα μπορούν να γεύονται οίνους κι αποστάγματα αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό χώρο, έναν καταπράσινο κήπο, στην καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου.
Στην οικογνωσία μετέχουν εννέα είναι: Συνεταιρισμός «Νέστωρ», Διονύσια Κελάρια (Νταραίος), Κτήμα Αποστολόπουλου, Κτήμα... Δερέσκου, Κτήμα Παναγιωτόπουλου, Κτήμα Τσώλη, Κτήμα Φράγκου, Οινεμπορική Πατσούρος, Ψαρραίος.
Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια προβολής του τριφυλιακού αμπελώνα καθώς άλλωστε το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής δίνουν ανέκαθεν σημαντικές παραγωγές κρασιών σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές.
Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη του δήμου και οι διοργανωτές πιστεύουν ότι ο συσχετισμός κρασί- Παλιά Πόλη - Παλιά Αγορά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης οινικής τοπικής ταυτότητας. Άλλωστε, η οινογνωσία συμπίπτει με το παζάρι αντίκας και παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Γιατί ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ αγνοεί τη Κυπαρισσία για τα πυροσβεστικά οχήματα;

ΠΟΛΛΕΣ φορές έχουμε τονίσει ότι οι Δήμοι έχουν ανάγκη πυρασφάλειας και τα οχήματα που έδωσε η ΤΕΔΚ Μεσσηνίας αποτελεί θετικό μέτρο. Με μια εξαίρεση όμως. Την ώρα που κάποιοι Δήμοι έχουν 3 εως 4 πυροσβεστικά οχήματα όπως ο όμορος Δήμος Αυλώνος, Δωρίου, Φιλιατρών που σίγουρα πρέπει να τα έχουν αφού αποτελούν ανάγκη του, κάποιοι άλλοι δεν έχουν κανένα! Γιατί ξανά κε Νίκα Πρόεδρε της ΤΕΔΚ αγνοήσατε ξανά την ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ που μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα; Αυτή είναι η απορία πολλών συμπολιτών μας ακόμα και φορέων της πόλης.
Στην παραλαβή μικρών πυροσβεστικών οχημάτων (για την άμεση και έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς πρίν αυτή πάρει επικίνδυνες διαστάσεις ) προχώρησαν χθες 14 δήμοι της Μεσσηνίας. Χθες ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπου Αφάλη, παρέδωσε τα οχήματα στους εκπροσώπους των Δήμων. Δυο ακόμη οχήματα, τα οποία θα εκτελούν περιπολίες στον Ταΰγετο και στις δασικές περιοχές των Δήμων Δωρίου και Αετού, παρέλαβε από την ΤΕΔΚ η Πυροσβεστική.

Γιορτές Πολιτισμού και Γαστρονομίας στην Τριφυλία κερδίζουν τους επισκέπτες

7/8/2009
ΠΛΗΘΟΣ Πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων κατακλύζουν την περιοχή μας με ζωντάνια και κέφι. Αρχικά τα σκήπτρα διατηρεί η Κυπαρισσία όπου χθές έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στο Λαογραφικό Μουσείο με τις 'Εικόνες απο την Παλιά πόλη' που θα διαρκέσει ως τις 20 Αυγούστου. Στο Δ.Δ. Σπηλιάς η σκορδαλιά με τον παραοδσιακό μαγειρεμένο μπακαλιάρο έδωσε το στίγμα της βραδιάς στην Βρύση του Σκανδάλη στην καθιερωμένη Γιορτή του Μπακαλιάρου παρουσία των φορέων του τόπου. Σήμερα σειρά έχει η Εκθεση αντικών και Παλαιών αντικειμένων στο Μεγάλο Καλντερίμι και το 4ήμερο Οινογνωσίας Τριφυλίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοντά στο Σταυροπάζαρο στη Παλιά Πόλη με Τριφύλιους οινοποιούς και συνοδεία εδεσμάτων.
ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗ..ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ
Στα γειτονικά Φιλιατρά χθες βράδυ απο την Ενωση Φιλιατρινών Γυναικών οι επισκέπτες και δημότες απόλυασαν σε μια μαγική βραδιά στην Αγ. Κυριακή με βαρκαρόλα και πυροτεχνήματα για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι δίνοντας ένα γιορτινό τόνο κάνοντας την νύχτα..ημέρα για το καλό του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.
Επίσης συνεχίζονταιοι εκδηλώσεις στα πλαίσια των Ερανίων με εκδηλώσεις για κάθε γούστο και κέφι. Οι προτάσεις αρκετές για κάθε γούστο αλλά και τους επισκέπτες της πόλης:
Ολοκληρώθηκε για τελευταία μέρα το πανηγύρι στο Χαλαζόνι ενώ πραγματοποιήθηκαν Αγώνες κατάδυσης στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών φυσικά το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στην Αγία Κυριακή: Βαρκαρόλες, Βεγγαλικά, και μουσικό Λαίκό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Γιώργου Παράμερου και την Μπέττυ Μακρή. Λειτούργησε επίσης Καλλιτεχνικό Εργαστήρι στο πάρκο της Βλαχέρνας για μικρά παιδιά και Έκθεση Ζωγραφικής του τμήματος ζωγραφικής στο πάρκο της Βλαχέρνας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΟΣ
Εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν και στην ορεινή Τριφυλία. Αναλυτικά προγραμματίζονται Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον Πύργου του Μπαρμα Αλέκου στα Πλατάνια απο το χορευτικό της Δώρας Στράτου αλλά και πανηγύρια στα διαμερίσματα. Ωστόσο προέχει αύριο Σάββατο 8 Αυγούστου η Γιορτή Αρνιού στο Κάκκαβα Αυλώνος με ντόπια αρνιά ψημένα και μαγειρεμένα παραδοσιακά με ρεμπέτικα, λαικά και δημοτικά τραγούδια απο την Ολυμπιακή Κομπανία. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κακκαβαίων και ο Δήμος Αυλώνος. Εκδηλώσεις όμως υπάρχει το Σάββατο και στον Αγ. Γεώργιο Δωρίου με πλούσιο πρόγραμμα και χορούς.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο ΣΥ.ΜΕ.Φ. πραγματοποιεί Ημερίδα Φοιτητών στην 'Αρκαδιά'

Στην Κυπαρισσία θα πραγματοποιηθεί για φέτος η 4η Ημερίδα του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών, την Τρίτη 11 Αυγούστου στην αίοθυσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Κυπαρισσίας, στις 8μμ. σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης και ανάγκης επικοινωνίας των φοιτητών μας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, θα χορηγηθούν χρηματικές υποτροφίες στους τρεις πρώτους αριστούχους μαθητές της Μεσσηνίας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί σύντομη αναφορά στη διαχρονική δράση και το έργο των μεσσήνιων φοιτητών στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Θα υπάρξει ανοικτός διάλογος με το κοινό αλλά και τους παρευρισκόμενους που θα δώσουν το παρών.
Τέλος μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει πάρτυ σε club στην παραλία Κυπαρισσίας!!!

Ντοματες Πολωνίας...απο τα Φιλιατρά και οι κομπίνες συνεχίζονται!

6/8/2009
Η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς πραγματοποίησε ελέγχους στις 21,22,27 και 28-7-09 έπειτα από εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Βλάχου στον Αγροτικό Κηπευτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών "Αγιαννάκη" (1ο χιλ. Ε.Ο Φιλιατρών - Μαραθόπολης), στην εταιρία αγροτικών προϊόντων Αντώνιος Π. Κυριακάκος & ΣΙΑ Ο.Ε (Γλυκόβρυση Λακωνίας) καθώς και στην επιχείρηση της Ειρήνης Γ. Ζαχαροπούλου στην Κυπαρισσία (3ο χιλ. Ε.Ο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών).
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων ζητήθηκε η ενίσχυση από την ΥΠ.Ε.Ε του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών καθώς και από κλιμάκιο προκειμένου ο έλεγχος να γενικευθεί και σε τομείς των αρμοδιοτήτων τους.
Από τους συνδυασμένους ελέγχους διαπιστώθηκε:
Α)
Αγροτικός Κηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών "Αγιαννάκη"
· Την ώρα του ελέγχου γινόταν ανασυσκευασία σε τομάτες Πολωνίας
· Το συσκευαστήριο του Αγροτικού Κηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών δεν διέθετε άδεια.
· Βρέθηκαν άδεια χαρτοκιβώτια για τα οποία δεν δόθηκε εξήγηση για την ύπαρξή τους.
· Γινόταν συσκευασία πολωνικής τομάτας σε χάρτινα κιβώτια του "Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων και Περιχώρων - Ο Λαγγούβαρδος ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια και πώληση με τιμολόγια -Δελτία Αποστολής του Αγροτικού Κηπευτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών - Αγιαννάκη. (Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν δημιουργήσει Αγροτικό Συνεταιρισμό τα 3 αδέρφια (Μιχαλακόπουλοι) με τις γυναίκες τους πρώτα με την επωνυμία Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων "ο Λαγγοάβαρδος" που τον έχουν σε αδράνεια από τον Μάρτιο του 2008 και κατόπιν δημιούργησαν τον Αγροτικό Κηπευτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών "Ο Αγιαννάκης").
· Τα δελτία αποστολής των αγροτών προς τον συνεταιρισμό δεν ανέγραφαν τα στοιχεία που όφειλαν σύμφωνα με τον ΚΒΣ (ποσότητα σε κιλά και τιμή πώλησης ανά κιλό).
· Εισήγαγαν τομάτες από την Πολωνία με κόστος 0,85 λεπτά και τις εξήγαγαν στην Βουλγαρία με 0.05 λεπτά.
- Δεν έγιναν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου αναγγελίες των εισαγωγών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επιβλήθηκαν πρόστιμα :
- Συνολικού ποσού 175.000 ευρώ σύμφωνα με το ν. 3668/08, άρθρο 3, παρ.2. Επίσης, εκλήθη κλιμάκιο του ΥΠ.Α.Α.Τ προκειμένου να δεσμεύσει και στη συνέχεια να κατασχέσει αδήλωτες ποσότητες και άνευ σημάνσεως εισαγόμενες ποσότητες προϊόντων που βρέθηκαν.
Επιπλέον ο Αγροτικός Κηπευτικός Συνεταιρισμός Φιλιατρών "Αγιαννάκη" παραπέμπεται:
- Στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία σχετικά με την παραπλάνηση του καταναλωτή.
- Στον Εισαγγελέα για παράβαση του άρθρου 11, της Α.Δ 7/09, για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μες σούπερ - μάρκετ σύμφωνα με της οποίες αποδέχεται την έκδοση Τιμολογίων Παροχής Υπηρεσιών σε ποσοστό (συγκεκαλυμμένη έκπτωση) πέραν του 2%.
- Στον Ο.Κ.Α.Α, διότι από το υποκατάστημα που διατηρεί στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (οδός Β32) πουλούσε ελληνοποιημένα προϊόντα, με το ερώτημα της αποπομπής.
- Στο Υπουργείο Απασχόλησης (Επιθεώρηση Εργασίας Ν. Μεσσηνίας) γιατί κατά την ώρα του ελέγχου βρέθηκαν δέκα άτομα (αλλοδαποί εργάτες) που δεν ήταν δηλωμένοι.
- Στη Γ.Γ. Βιομηχανίας του ΥΠ.ΑΝ. και στη Δ/νση Βιομηχανίας της Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Πηγή Α.Π.Ε.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Παρέμβαση απο τα Φιλιατρά για τις επιδοτήσεις αγροτών

Με ανακοίνωσή του για μια ακόμα φορά παρεμβαίνει σε θέματα επιδοτήσεων ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών τονίζοντας αυτή την φορά ότι “δεν δέχεται κανέναν αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις στους πραγματικούς αγρότες, σε αυτούς που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς και συνταξιούχους του ΟΓΑ”.
Οπως χαρακτηριστικά προσθέτει, “κάθε άλλη πρόταση είναι αντιαγροτική και κοινωνικά επιζήμια, απέχει δε παρασάγγας από την ηθική, η οποία σήμερα σε πολιτικό επίπεδο αναζητείται”. Αξίζει να τονίσουμε ότι το εισόδημα των αγροτών της περιοχής έχει συρικνωθεί αρκετά τους τέλευταίους μήνες εξαιτίας της κατρακύλας των αγροτικών προιόντων με αποτέλεσμα να εξανεμίζονται οι οικογενειακοί προυπολογισμοί τους.

Στήριξη των αμπελουργών απο τη Πολιτεία ζήτησε ο Δράκος!

5/8/2009
Στην Γιορτή των Δρόμων του Κρασιού, στους Γαργαλιάνους, έδωσε το παρόν 2/8 το βράδυ, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος συνομιλώντας με τους παραγωγούς, τους τυποποιητές και τους παράγοντες της αμπελουργίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Ο κ. Νομάρχης, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις , εστίασε στην μεγάλη αξία της αμπελουργίας στην Μεσσηνία, την ιστορική της αναφορά και διαδρομή, καθώς επίσης και την αξία των αμπελουργικών προϊόντων στη διαμόρφωση της τοπικής οικονομίας. «Είναι γεγονός», τόνισε χαρακτηριστικάο κ. Νομάρχης, «ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην τυποποίηση, σύμφωνα με τις σύγχρονες ποιοτικές προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς καταναλωτικού κοινού, με άριστη ποιότητα, με σωστό μάρκετινγκ και σπουδαία τυποποιητική διαδικασία."
'Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί" υπογράμμισε στην συνέχεια εξηγώντας ότι 'εξαντλώντας τις οικονομικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται στις τυποποιητικές μονάδες. Όμως, ήδη, η Κοινή Αγροτική Πολιτική και η ΚΟΑ Αμπελοοινικών δεν είναι, δυστυχώς, ικανές από μόνες τους να στηρίξουν την υπόθεση που λέγεται άμπελος, οίνος, προώθηση των αμπελοοινικών προϊόντων.'

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εκθεση Φωτογραφίας και Ζωγραφικής για την Παλιά Πόλη

4/8/2009
Στο λαογραφικό μουσείο «Κωστής Παλαμάς» δίπλα στο κάστρο θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής που οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».
Η έκθεση περιλαμβάνει αποκλειστικά εικόνες, στιγμές και απόψεις της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, έτσι όπως, σε ανύποπτο χρόνο, οι καλλιτέχνες (ζωγράφοι και ερασιτέχνες φωτογράφοι) εμπνεύστηκαν από την ομορφιά και τη μοναδικότητά της και την αποτύπωσαν είτε με το πινέλο τους είτε μέσα από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής, αναλογικής παλιότερα, ψηφιακής πλέον. Θα εκτεθούν περίπου 120 φωτογραφίες από τους ερασιτέχνες φωτογράφους: Νίκο Ιμιρζιάδη (με φωτογραφίες από το 1972 μέχρι σήμερα), Αγγελική Παπαδοπούλου, Μυρτώ Ιμιρζιάδη και το Χρήστο Ζουλιάτη.
Οι πίνακες ζωγραφικής και οι γκραβούρες που θα εκτεθούν είναι περίπου 30 και είναι φιλοτεχνημένοι από ζωγράφους, Κυπαρίσσιους κυρίως, πολλών γενιών. Η ζωγραφική για την Κυπαρισσία καλύπτει σχεδόν έναν αιώνα, αφού συμμετέχουν οι δύο μεγάλες κυρίες Μαραγκοπούλου και Δαφνομήλη, που δεν είναι πιά ανάμεσά μας μέχρι και καλλιτέχνες της νεώτερης γενιάς που είναι ακόμα σήμερα στην ηλικία των 20-30 ετών. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο διαχρονική είναι η έμπνευση που προκαλεί η Παλιά Πόλη και η έμπνευση και η δημιουργία τέτοιων έργων δηλώνει και την αξία που της αποδίδουν οι καλλιτέχνες.

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Συνέπεια λόγων και έργων'΄το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΠΡΑΞΗ έκανε το χρηματοδοτικό πακετό ύψους 4 εκ. Ευρώ και πάνω για τον αθλητισμό ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη που συμπορεύτηκαν και έκαναν πράξη όσα υποσχέθηκαν για τα έργα που αφορούν την νεολαία μας. Ακουσαν παράλληλα σε ανοικτό διάλογο τους Δημάρχους του Νομού και προέβησαν σε έργα που εκκινούν ή έχουν προγραμματιστεί στο Νομό μας.Η λαμπρή επιβεβαίωση ήρθε απο τα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κυπαρισσίας στις Εργατικές κατοικίες εκπληρώνοντας ένα όνειρο 30 ετών και πλέον.
Για 'συνέπεια λόγων και έργων' έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτισμού επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε τονίσει το πρωί σε σύσκεψη στην Πύλο αλλά και την ανάγκη για έργα που απευθύνονται στους νέους ανθρώπους. Εκπλήξη προκάλεσε η φιλαλήθεια του κ. Ιωαννίδη ο οποίος είπε ότι 'οι Πολιτικοί πρέπει να κάνουν πολλά και να ομιλούν λίγο' αναλύοντας την φιλοσοφία για έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας απο την στιγμή που η Ελλάδα διαπρέπει στον Αθλητισμό και καταφέρνει να έρχεται νικηφόρος στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης προέβη σε ιστορική αναδρομή του έργου ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση του δύσκολου εγχειρήματος, ενώ ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΥ. Γιώργος Γκότσης θεώρησε ότι το 'Ανοικτό Κολυμβητήριο ειναι το μεγαλύτερο αθλητικό έργο στην Τριφυλία απο καταβολής σύστασης του Ελληνικού κράτους'. Το παρών έδωσαν πάντως η υφυπουργός Απασχόλησης κα Καλαντζάκου, οι βουλευτές κ. Δημ. Σαμπαζιώτης και Δημ. Κουσελάς, ο βουλευτής Ηλείας κ. Τζαβάρας οι Δήμαρχοι Αυλώνος, Δωρίου, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αηδόνης και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Μετά τα εγκαίνια και την κοπή της κορδέλας ακολούθησαν Αγώνες Κολύμβησης με την συμμετοχή 4 σωματείων αλλά και Αγώνες πόλο με βραβεύσεις στους αθλητές που συμμετείχαν ενώ συνολικά η παρουσία περισσότερων απο 50 αθλητές έδωσε άλλο χρώμα στην μεγάλη γιορτή!