Pages

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Επικούρειος όπως και η Νέδα πρέπει να ενώνει Μεσσηνία και Ηλεία...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να...εκμεταλλεύεται για πολιτικούς λόγους και ψηφοθηρία το θέμα του Επικούρειου Απόλλωνα η πλευρά της Ηλείας μετά την διαμαρυρία έξω απο το υπουργείο Πολιτισμού για την υπαγωγή του Μνημείου στην Μεσσηνία όπως αναφέρουν τα ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά αρχεία της χώρας δεδομένου ότι ο χώρους του μνημείου στο Δ.Δ. Σκληρού ανήκει διοικητικά στην Μεσσηνία και παρά το γεγονός ότι η Ηλεία παρουσιάζει...μόνο λόγια και όχι αποδείξεις για την εντοπιότητα του Ναού.
Την ίδια ώρα Σύλλογοι της Τριφυλίας προτείνουν να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα Φυσιολατρικό και Αρχαιολογικό Πάρκο προκειμένου να τιμηθεί το μνημείου του Ικτίνουν που έχει δίκαια χαρακτηριστεί ως Παρθενώνας της Πελοποννήσου απο τους αρχαιολόγους. Το μνημείο όπως και η Νέδα- το ποτάμι που ενώνει τους 2 Νομούς- ας αποτελέσει σημείο ενότητας και όχι αντιπαλότητας για κομματικούς ή πολιτικούς λόγους και διορισμούς όπως στο παρελθόν και ας ανοίξουν κάποιοι επιτέλους τα αρχέια της Ουνέσκο και το Google Earth για το που..βρίσκεται ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα.

Σε καλό δρόμο οι εργασίες στο τμήμα Τσακώνα- Καλαμάτα

30/9/2009
«Αθόρυβα» και γρήγορα εξελίσσονται τα έργα του νέου αυτοκινητοδρόμου Τσακώνας – Καλαμάτας, ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό, που αναμένεται να προσδώσει αρκετά στην αναπτυξιακή πορεία του νομού μας. Το εργοτάξιο του «Μορέα» έχει στηθεί στα πρώτα 12 χλμ. και έχουν προχωρήσει κατά πολύ οι εργασίες της ομαλοποίησης του εδάφους, με λιγοστά να είναι τα προβλήματα αφού και οι απαλλοτριώσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αρφαρών, όπου σε αυτόν τον χώρο σήμερα δουλεύονται οι εργολαβίες. Ήδη μάλιστα κατασκευάζονται και τα υποστυλώματα και η βάση της γέφυρας 200μ. κοντά στην Σκάλα. Ο τεχνολόγος – πολιτικός μηχανικός Μανώλης Μαστοράκης αναφέρθηκε στο έργο όπουτόνισε την πεποίθησή του πως το έργο «…θα τρέξει απρόσκοπτα μέχρι την Καλαμάτα». Να τονίσουμε ότι παρεμβάσεις διεξάγονται και κατά μήκος του δρόμου απο Τσακώνα προς τη περιοχή Μελιγαλά.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη Σαμαρά στην 'Αρκαδιά' με προεκλογικούς τόνους

ΑΘΟΡΥΒΑ...ήρθε και συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες, φορείς και πολίτες ο υποψήφιος βουλευτής και μέχρι πρότινος υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς τον οποίο συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός -καθώς διατηρεί χαμηλούς τόνους για την δημοσιότητα- έξω απο τον Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Νωρίτερα επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Σαμπαζιώτη και είχε επαφές με πολίτες αλλά και δημοτικούς συμβούλους ενώ στο πλαίσιο των επισκέψεών του επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο, υπηρεσίες αλλά και άλλους υποψήφιους του πολιτικού του φορέα όπως η συζήτηση που είδαμε με την συμπατριώτισσά μας κ. Μπέσσυ Πλέτσα.
Ο κ. Σαμαράς μας δήλωσε ότι πάντα θέλει να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο και ήταν φειδωλός σχετικά με τις επικείμενες εκλογές καθώς οι μέρες είναι σημαντικές καθώς επίκειται και η κεντρική του ομιλία στην Καλαμάτα. Ωστόσο ενημερώθηκε για την πορεία των πολιτιστικών και αθλητικών έργων στην περιοχή και σας αποκαλύπτουμε ότι η υπόσχεσή του για τον φωτισμό του γηπέδου έπιασε τόπο αφού οι βάσεις στήριξης των φωτιστικών σωμάτων έχουν ήδη τοποθετηθεί!

Συνεχίζει και μετά την 1η Οκτωβρίου η χορήγηση του ΑΜΚΑ

29/9/2009
Θα συνεχίσουν να αποδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και μετά την 1η Οκτωβρίου τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους.
Αυτό δηλώνουν στην «Η» στελέχη της Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενόψει της 1ης Οκτωβρίου που, βάσει της νέας ασφαλιστικής νομοθεσίας, είναι τυπικά η καταληκτική ημερομηνία για την απόκτηση του ΑΜΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο ΑΜΚΑ έχει αποδοθεί σε περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ενώ έως και την περασμένη εβδομάδα είχαν απογραφεί και κάνει διορθώσεις, κυρίως μέσω των ΚΕΠ, το 60% των ασφαλισμένων για τα έμμεσα μέλη (τέκνα κ.ά.) και το 85% των άμεσα ασφαλισμένων.
Αποστολή
«Η διαδικασία της απονομής και της αποστολής του ΑΜΚΑ στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους θα συνεχιστεί» υπογραμμίζουν τα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης διευκρινίζοντας ότι όσοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι δεν έχουν ΑΜΚΑ και έρθουν, από την 1η Οκτωβρίου και μετά, σε πρώτη επαφή με το Ταμείο τους θα τους δίνεται άμεσα. Το ίδιο θα κάνουν και τα ΚΕΠ, καθώς από την ημερομηνία αυτή και μετά ο ΑΜΚΑ θα είναι απαραίτητος ως μια «ταυτότητα» για την εργασία, την ασφάλιση και τις παροχές.
Ο ΑΜΚΑ αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου που μέχρι σήμερα χορηγούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία στους ασφαλιζόμενους και στους συνταξιούχους. Είναι ένας προσωπικός αριθμός που συνοδεύει το ονοματεπώνυμο και περιλαμβάνει την ημερομηνία γέννησης και τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένος ο κάθε πολίτης. Τον ΑΜΚΑ υποχρεούνται να έχουν τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας και οι ξένοι υπήκοοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Στο πνεύμα των εκλογών η προβολή της ταινίας "Πρώτη φορά Νονός"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΒΟΛΗ της ταινίας "Πρώτη φορά Νονός" στο MOJO Cafe στην πλατεία της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μμ. Η ταινία της Όλγας Μαλέα με τους Αντώνη Καφετζόπουλο και την Ελένη Καστάνη βασίζεται σε σενάριο του Νίκου Παπανδρέου και είναι κωμωδία που σατιρίζει την πολιτική ζωή της δεκαετίας του 60 και καυτηριάζει τις πελατιακές σχέσεις των βουλευτών με τους ψηφοφόρους.
Η προβολή οργανώθηκε από την ...... Επιτροπή Στήριξης του υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη. Αν μη τι άλλο αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση στο κλίμα των ημερών που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη...

Δυνατή πρεμιέρα για τον Α.Ο Κυπαρισσίας στην Α τοπική

28/9/2009
ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ δυνατά και καθαρά ο Α.Ο Κυπαρισσίας πέτυχε τον στόχο του για ένα θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο του Γυμνασίου κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας στη πρεμιέρα της Α τοπικής κατηγορίας, δεδομένου μάλισταότι φέτος έχει θέσει στόχο τον Πρωταθλητισμό και την κατάκτηση του τρόπαιου.
Η πρώτη νίκη της Ομάδας που αποτελεί πρόκριμα για το μέλλον ανοίγει τον δρόμο για τους πρώτους πολύτιμους βαθμούς και την καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας στις επόμενες αναμετρήσεις. Ο έμπειρος Χρήστος Γερολυμάτος βοήθησε στην καλή κατάστασης της ομάδας όπου στο 1ο ημίχρονο είχε αρκετές ευκαιρίες με επιθέσεις των Μοροσάνου και Κιουτάκ, ενώ ο Ηρακλής έχασε μετά απο δυνατή φάση ένα τέρμα στο 26 καθώς ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ Χρήστος Σακκάς έσωσε την εστία του μετά απο δυνατή κεφαλιά. Ωστόσο το ενδιαφέρον κορυφώθηκε στο 31ο λεπτό όταν μετά απο έξοχο πλασέ του Γεωργάτου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για την τοπική ομάδα. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στον 2ο ημίχρονο με φάσεις κοντά στην αντίπαλη εστία αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 74 με τον Κουτσαντώνη όταν η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Ικανοποίηση υπήρξε στον πάγκο τόσο για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα όσο και το κλίμα που επικρατεί στον ΑΟΚ. Πάντα δυνατά!

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Κρούσμα της γρίπης των χοίρων σε μαθητή της Κυπαρισσίας

27/9/2009
Κρούσμα της γρίπης των χοίρων σε μαθητή λυκείου της Κυπαρισσίας διαπιστώθηκε και ταυτοποιήθηκε από το ινστιτούτο παστέρ τις προηγούμενες ημέρες αποτελώντας το πρώτο κρούσμα στην μαθητική κοινότητα του Νομού Μεσσηνίας. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό όπως είχε γίνει και με το κρούσμα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μαθητής του ΕΠΑΛ .......Κυπαρισσίας είναι καλά στην υγεία του, καθώς τα συμπτώματα της γρίπης ήταν ήπια, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και παρέμεινε σπίτι του μέχρι την πλήρη ανάρρωση του χωρίς άλλα προβλήματα
.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Μόνο νίκη θέλει ο Α.Ο.Κ.στον πρώτο αγώνα του!

ΜΕ στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θα παραταχθεί την Κυριακή το απόγευμα ο ΑΟ Κυπαρισσίας στο γήπεδο του Γυμνασίου κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας στη πρεμιέρα της Α τοπικής κατηγορίας, δεδομένου ότι φέτος έχει θέσει στόχο τον Πρωταθλητισμό και την κατάκτηση του τρόπαιου. Ετοιμοπόλεμη η Ομάδα σύμφωνα με την τεχνική ηγεσία θα κάνει τα πάντα για την νίκη
Η τοπική ομάδα κοντράρεται στην πρεμιέρα με ένα φαβορί για την άνοδο στην Δ εθνική κατηγορία και παρά την δύσκολη αποστολή του θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθώς διατηρεί το πλεονέκτημα της έδρας. Οι παίκτες έχουν ήδη καθημερινή προπόνηση και η 11άδα έχει καθοριστεί απο νωρίς χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καθώς το έμψυχο υλικό της Ομάδας είναι στην καλύτερή του φόρμα για το αξιόμαχο αποτέλεσμα. Καλή πρεμιέρα καθώς οι φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν για να παρακολουθήσουν το καλό θέαμα.

Η ΕΑΣ κόλλησε στην ψηφιοποίηση...

26/9/2009
Αγωνία αλλά και ανησυχία στην ΕΑΣ Μεσσηνίας για την υπόθεση της ψηφιοποίησης, αφού η διαδικασία τρέχει και δεν… φτάνει να ολοκληρωθεί στις προβλεπόμενες προθεσμίες. Τα μανίκια ψηλά έχει σηκώσει όλο το προσωπικό ωστόσο κάτι η καθυστέρηση να σταλούν οι χάρτες, κάτι τα περισσότερα κτήματα που έχει στο λογαριασμό της (σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη Ένωση), κάτι και το… όλο βραδυκίνητο σύστημα, δεν δείχνουν πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει γίνει κάτι, πέραν της πρόβλεψης για ολοκλήρωσης της διαδικασίας του 33%. Άρα, κάτι περισσότερο και ανάγκη θεωρείται η παρέμβαση από το Υπουργείο για να δοθεί με κάποιον τρόπο παράταση, αλλά και αυτό να γίνει υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως το τι τελικά θα γίνει με τον εξαιρετικά μικρό κλήρο της Μάνης;..

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πιέζει για αποζημιώσεις ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών

Ανακοίνωση εξέδωσε χθές ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με την οποία ζητούν αποζημιώσεις για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους απο το φυλλορήκτη "tuta absoluta".
Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:
«
Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των υπεύθυνων δηλώσεων στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, των παραγωγών που αφορούν τις ζημιές από το “tuta absoluta” σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Σας πληροφορούμε ότι αυτή την περίοδο η καταστροφή στην πλειοψηφία των θερμοκηπίων είναι σε εξέλιξη, με συνέπεια οι υπεύθυνες δηλώσεις να συνεχιστούν πέρα και από τις προθεσμίες.
Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα έντομο καραντίνας και καραντίνα σημαίνει απομονώνω και καταστρέφω τη μολυσμένη καλλιέργεια για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση, ταυτόχρονα δε αποζημιώνοντας την παραγωγή.
Καραντίνα δεν υπήρξε. Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε μ’ αυτή τη μη ουσιαστική καταγραφή ζημιών και αυτό γιατί στο παρελθόν έχουμε υποστεί τις
συνέπειες άτυπων καταγραφών
σε καταστροφές καλλιεργειών (ακαρπία ελαιόδεντρων λόγω παγετού Φεβρουάριος 2008).
Είμαστε σε διαρκή διεκδικητική εγρήγορση, απαιτώντας την πλήρη αποζημίωση της παραγωγής μας. Δεν ανεχόμαστε κανένα πολιτικό παιχνίδι πάνω στο μέλλον των οικογενειών μας. Τα χρήματα που ζητάμε είναι δικά μας, τα αποδίδουμε σε κάθε πώληση των προϊόντων μας
».

Costa Navarino - απο το Μάϊο του 2010 οι πρώτοι τουρίστες

25/9/2009
Τους πρώτους τουρίστες θα υποδεχθεί το Μάιο του 2010 η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο ύψους 550 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την επένδυση Costa Navarino της εταιρίας ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας που την επόμενη τουριστική περίοδο το Navarino Dunes θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, όπως ανέφερε σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.
Η Costa Navarino είναι ένας νέος πολυτελής προορισμός στην Μεσόγειο, σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων. Είναι μια καταπράσινη περιοχή με λόφους και βουνά, που πλαισιώνεται από προστατευμένους κολπίσκους, μαγευτικές παραλίες και κοιλάδες με ελαιόδεντρα και αμπελώνες. Το συγκρότημα Navarino Dunes αναπτύσσεται σε μία περιοχή έκτασης 1.300 στρεμμάτων με παραθαλάσσια πρόσοψη ενός χιλιομέτρου αμμώδους παραλίας στο Ιόνιο Πέλαγος. Τα δύο resort hotels στο Navarino Dunes (Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection και Westin Navarino Dunes Resort) που θα είναι διαμορφωμένα σε συγκροτήματα με βίλες, βρίσκονται κοντά στις πόλεις της Πύλου, Χώρας και Γαργαλιάνων , περίπου μισή ώρα από το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας και με οδική πρόσβαση από την Αθήνα. Σε οτι αφορά την προσβασιμότητα ο κ. Κωνσταντακόπουλος υπογράμμισε ότι η αεροπορική εταιρία Air Berlin θα ξεκινήσει πτήσεις για Καλαμάτα από Νυρεμβέργη.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Τεχνητοί ύφαλοι στον Κυπαρισσιακό Κόλπο προσεχώς..

24/9/2009
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ επαφές με το Νομάρχη Μεσσηνίας είχαν στο γραφείο του οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας και Αετού παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων για την προώθηση μελετών και έργων στην περιοχή τους. Ειδικότερα ως γνωστόν η Νομαρχία χρηματοδότησε μέσω προγραμματικής σύμβασης με το ΕΘΙΑΓΕ και το Δήμο για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας κατασκευής τεχνητού υφάλου σε περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Μέχρι στιγμής εκρεμμεί η γνωμοδότηση των εμπλεκόμενων φορέων για την προμελέτη η οποία υποδεικνύει πιθανούς χώρους πόντισης των υφάλων, οπότε μετά την έγκριση 7 υπηρεσιών θα προχωρήσει η σύνταξη της σχετικής μελέτης. Το έργο θα διεξαχθεί με τη διαδικασία μελέτης- κατασκευής με κόστος που αγγίζει τα 1,1 εκ. Ευρώ συνολικά.
ΕΡΓΑ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ
Επίσης ο Δήμαρχος Αετού κ .Δριμής με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο συζήτησαν στο γραφείο του Νομάρχη τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για τον δρόμο απο τη διασταύρωση Κοπανακίου προς Αρτίκι μήκους 5,5 χιλιομέτρων ώστε να διαπλατυνθεί και να ενισχυθεί η υπάρχουσα οδός. Για το δρόμο υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση ύψους 300.000 Ευρώ απο ΥΠΕΧΩΔΕ και Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ωστόσο θα απαιτηθεί συμφωνία με τους ιδιοκτήτες γης για τις διαπλατύνσεις. Απο τη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών ωστόσο θα προωθηθεί η μελέτη του έργου ώστε να εκκινήσουν τα πρώτα χιλιόμετρα του έργου.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Κουδούνι αφύπνισης από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο

Καμπανάκι αφύπνισης για τις αρχές του Νομού μας χτύπησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας με επιστολή του προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στην οποία και εκφράζει την έντονη ανησυχία του αφού η ποσότητα των εμβολίων για τον πνευμονιόκοκκο θεωρείται εξαιρετικά μικρή. Οι εισαγωγές αφορούν στην καλύτερη των περιπτώσεων μερικές δεκάδες χιλιάδες εμβόλια. Με απλή αριθμητική αντιστοιχούν εμβόλια μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού για καθένα από τα 11000 φαρμακεία της χώρας. Και φανταστείτε τον… κίνδυνο που διατρέχουν ομάδες υψηλού κινδύνου. Να δούμε τις εξελίξεις εφεξής...

Τηλεμαχία που βγάζει Πρωθυπουργό η χθεσινή;

23/9/2009
Την ανάγκη «μετωπικής αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων και των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε ο κ. Κώστας Καραμανλής στην τηλεμαχία κορυφής με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για ανεύθυνες υποσχέσεις.
Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως το πρόγραμμα του κόμματός του είναι ρεαλιστικό, επαναλαμβάνοντας πως δεσμεύεται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και κατηγόρησε τη ΝΔ για πελατειακές εξυπηρετήσεις και αποτυχία στην οικονομία. Πιο αναλυτικά η οικονομία και η ανάπτυξη ήταν η πρώτη θεματική ενότητα στην οποία εκλήθησαν να απαντήσουν ο κ. Κώστας Καραμανλής και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της τηλεμαχίας κορυφής. Ωστόσο η τηλεμαχία μπορει να μην ανέδειξε ξεκάθαρα πρωθυπουργό ωστόσο διατηρεί το έναυσμα για προβληματισμό στο εκλογικό Σώμα.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Τη Παρασκευή λήγουν οι αιτήσεις για τις ζημιές απο τον καιρό

Έως το τέλος της εβδομάδας θα μπορούν οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής του δήμου Νέστορος να υποβάλλουν αιτήσεις προς τον ΕΛΓΑ για τις μεγάλες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες τους που προήλθαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που κτύπησε την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σημαντικός αριθμός αιτήσεων αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί παραγωγοί από την Μεταμόρφωση και το Μυρσινοχώρι που δεν έχουν ακόμα προσέλθει για την υποβολή αιτήσεων αν και οι δύο αυτές περιοχές έχουν τις μεγαλύτερες ζημιές από την χαλαζόπτωση. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης τόνισε ότι σε συνεργασία με την Νομαρχία Μεσσηνίας έχει αποστείλει αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει άμεση οικονομική ενίσχυση του δήμου για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

'Πέταξε' πάνω απο τα 2,5 Ευρώ το ελαιόλαδο..

22/9/2009
ΣΕ ικανοποιητικό επίπεδο διατηρούνται οι τάσεις για το ελαιόλαδο και είναι ικανοποιητικό πως αυτές συνεχίζουν να διατηρούνται στα επίπεδα πάνω από τα 2,5 ευρώ, λόγω της… Ιταλίας, με την τιμή αυτή να υπάρχει ελπίδα πως θα μπορέσει να αποτελέσει την βάση (ως κατώτατο όριο) για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο. Ωστόσο, ζήτημα υπάρχει για τους ελαιοπαραγωγούς της κεντρικής Μεσσηνίας που ο καιρός της προηγούμενης εβδομάδας, τους… σάρωσε την σοδειά και τους πώς αυτοί θα καταφέρουν έστω να αποζημιωθούν.
Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας – δεν υπάρχει ακόμη απόφαση – αλλά υπάρχει πρόθεση το σύστημα προκαταβολής – εκκαθάρισης να συνεχίσει και φέτος με στόχο την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση και συγκέντρωση ποσοτήτων, και όχι μόνο. Η ελαιοκομική περίοδος ωστόσο ξεκινά απο τις αρχές Οκτωβρίου με το μάζεμα της μαυροελιάς.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Έδεσαν και λήστεψαν 71 χρονο συνταξιούχο στους Γαργαλιάνους !!!

Σήμερα τα ξημερώματα σε χωριό του Δήμου Γαργαλιάνων, τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων μία γυναίκα, μπήκαν στο σπίτι 71χρονου συνταξιούχου ΟΓΑ και αφού τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν με σχοινί, πήραν από το κομοδίνο του 6.000 ευρώ. Το συμβάν προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο σόκ στην τοπική κοινωνία καθώς το δυσάρεστο νέο διαδόθηκε στην περιοχή με αστραπιαία ταχύτητα καθώς τέτοια συμβάντα έχουν υπάρξει και στο παρελθόν όπως αναφέρουν κάτοικοι.
Από την προανάκριση που διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων προέκυψε ότι ο παθών είχε εμπιστευθεί στην αλλοδαπή το τηλέφωνό του, ενώ του συμβάντος είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Φυσικά η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης για τα παραιτέρω.

Τα εκλογικά τμήματα της Κυπαρισσίας στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

21/9/2009
Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά τμήματα της περιοχής Κυπαρισσίας για την διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών στις 4 Οκτωβρίου και μπορείτε να δείτε που θα ψηφίσετε παρακάτω φίλοι μου:
283 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ. Δ. Κυπαρισσίας
Αίθουσα 1η (Παλιό κτίριο) Άνω πόλη Κυπαρισσίας
α) Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (Α) μέχρι και ΑΡΒΑΝΊΤΟΥ (ΑΡΒ) ,Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
284 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ. Δ. Κυπαρισσίας Αίθουσα 2η (Παλιό κτίριο) Άνω πόλη Κυπαρισσίας Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο από τον ΑΡΓ (ΑΡΓΥΡΗ) μέχρι (ΓΙΑΝ) ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
285 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Δ. Κυπαρισσίας Αίθουσα 3η (Παλιό κτίριο) Άνω πόλη Κυπαρισσίας Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι και ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
286 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Δ. Κυπαρισσίας Αίθουσα 1η (Νέο κτίριο) Άνω πόλη Κυπαρισσίας Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΖΑΧΑΡΟΣ μέχρι και ΚΑΡΑΝΤΖΙΑΣ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
287 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Δ. Κυπαρισσίας.
Αίθουσα 2η (Νέο κτίριο) Άνω πόλη Κυπαρισσίας. Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΚΑΡΑΟΛΑΝΗ μέχρι ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
288 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Δ. Κυπαρισσίας.
Αίθουσα 3η (Νέο κτίριο) Άνω πόλη Κυπαρισσίας Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από Λ μέχρι ΜΠΑΓΟΥΡΔΗΣ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
289 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Δ.Δ. Κυπαρισσίας. Αίθουσα 1η Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΜΠΑΙΜΠΟΣ μέχρι και ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
290 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο
Δ.Δ. Κυπαρισσίας. Αίθουσα 2η Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΠΑΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ μέχρι ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
291 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο
Δ.Δ. Κυπαρισσίας. Αίθουσα 3η Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ μέχρι ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
Οι γραμμένοι εκλογείς στον ειδικό κατάλογο ετεροδημοτών. Οι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο κοινοτικών εκλογέων.
292 1ο Εκλ.Διαμ. Κυπαρισσίας Δήμου Κυπαρισσίας Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Δ.Δ. Κυπαρισσίας. Αίθουσα 4η Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΤΡΙΜΗ μέχρι και Ω τέλος καταλόγου. Οι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσίας: α) Αστυνομικό Τμήμα Κυπ/σιας, β) Τμήμα Τροχαίας Κυπ/σιας Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
293 2ο Εκλ.Διαμ. Αρμενιών Δήμου Κυπαρισσίας Πνευματικό Κέντρο Τ.Δ. Αρμενιών Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
294 3ο Εκλ. Διαμ. Βρυσών Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Βρυσών Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
295 4ο Εκλ. Διαμ. Μουριατάδας Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Μουριατάδας Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
296 5ο Εκλ. Διαμ. Μύρου Δήμου Κυπαρισσίας Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ. Δ. Μύρου Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
297 6ο Εκλ. Διαμ. Ξηροκάμπου Δήμου Κυπαρισσίας Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα
Τ. Δ. Ξηροκάμπου Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
298 7ο Εκλ. Διαμ. Περδικονερίου Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Περδικονερίου Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
299 8ο Εκλ. Διαμ. Ραχών Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Ραχών Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
300 9ο Εκλ. Διαμ. Σπηλιάς Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Σπηλιάς
Αίθουσα 1η Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από (Α) μέχρι και ΚΑΝΝΑΒΟΥ. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
301 9ο Εκλ. Διαμ. Σπηλιάς Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Σπηλιάς Αίθουσα 2η Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο με επώνυμο που αρχίζει από ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ μέχρι και (Χ) τέλος καταλόγου. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
302 10ο Εκλ. Διαμ. Στασιού Δήμου Κυπαρισσίας Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ. Δ. Στασιού Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.
303 11ο Εκλ. Διαμ. Φαρακλάδας Δήμου Κυπαρισσίας Δημοτικό Σχολείο Τ. Δ. Φαρακλάδας Οι γραμμένοι εκλογείς στον εκλογικό κατάλογο. Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Παραγωγή ρεύματος με μονάδα απο τα απορρίματα!

20/9/2009
Αλλού για αλλού, για να μας πιάνει κρίση… πανικού. Αλλαγή, και με τη βούλα, του περιφερειακού σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων, σύμφωνα και με τα όσα καθορίστηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφού τελικά υπήρξε συνεννόηση με δήμο που βρίσκεται στο λεγόμενο «Τριεθνές», στα όρια των νομών Αργολίδος, Κορινθίας και Αρκαδίας. Εκεί, λοιπόν, θα κατασκευαστεί μια μονάδα ολοκληρωμένη διαχείρισης που θα είναι έτοιμη σε 2 με 2,5 χρόνια.
Προβλέπεται ανακύκλωση, μονάδα λυματολάσπης, ελαιουργείων, τυροκομείων , φρούτων, αδρανών και 12 χώροι για υποδοχή ογκωδών. Η κεντρική μονάδα θα γίνει με διεθνή διαγωνισμό με σύμβαση παραχώρησης και πρόκειται για μονάδα θερμικής επεξεργασίας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (όπως σε Βρυξέλλες, Παρίσι, Στοκχόλμη και Μόναχο). Τώρα, ερωτώ εγώ με το φτωχό μυαλό μου, εκείνα τα χιλιάδες ευρώ που ξοδεύτηκαν για μελέτες επί… μελετών στο Παλιοροβούνι του Δήμου Οιχαλίας – όπως αρχικά προέβλεπε ο σχεδιασμός – ποιος θα τα πληρώσει;

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

'Πάγωσε' η διαχείριση σκουπιδιών στην Τριφυλία..

19/9/2009
MΠΟΡΕΙ στο Δήμο Καλαμάτας και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να συνεχίζεται το σήριαλ με τον σκουπιδοπόλεμο για την 'διαχείριση των απορριμάτων' και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, ωστόσο εκείνο που μας προβληματίζει είναι το τι θα συμβεί τόσο με την πιθανή αλλαγη Κυβέρνησης αλλά και το μέλλον των πολιτικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί εδώ και καιρό. Αποφασίστηκε μέν τα σκουπιδοδεμάτια της Καλαμάτας να ρίπτονται στην περιοχή Μαραθόλακας και των γειτονικών Δήμων μετά την παλετοποίησή τους σε χώρο πρώην Λατομείου ωστόσο στην Τριφυλία τα πράγματα έχουν παγώσει κυριολεκτικά και..μεταοφορικά εδώ και καιρό.
Θυμίζουμε ότι υπήρχε πρόταση μετά απο 2 παλινωδίες για κοινό χώρο εγκατάστασης του δεματοποιητή κοντά στη περιοχή Δίδυμα μεταξύ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων και είχαν εκφραστεί οι απόψεις των 2 όμορων Δήμων αλλά απο εκει και πέρα τηρείται..σιγή ιχθύος! Ουδείς ασχολείται παρά μόνο με τα δεματοποιημένα πλαστικά θερμοκηπίων. Εφόσον η Κυπαρισσία έχει αναλάβει την αποθήκευση των σκουπιδοδεματίων τότε γιατί δεν προχωρά ο σχεδιασμός; Αλλά και τι θα συμβεί αν αλλάξει Κυβέρνηση και έρθουν πάλι τα πάνω κάτω; Ποιός θα φέρει την ευθύνη και ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει τα πρόστιμα της Ε.Ε;

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Επεσε με το ΙΧ στη θάλασσα της Πύλου και γλύτωσε..

ΜΕ προσοχή παρακολουθούμε το αστυνομικό δελτίο και εκτός απο τις πρόσφατες συλλήψεις για ινδική κάναβη και άλλες παραβάσεεις έχουμε και ορισμένα περίεργα που έχουν συμβεί κατά καιρούς, όπως αυτό που συνέβη στο λιμάνι της Πυλιακής πρωτεύουσας σήμερα.
Πιο αναλυτικά νωρίς σήμερα το πρωί, Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε νεαρός 21 ετών, έπεσε στη θάλασσα, εντός του λιμένα Πύλου σε μικρό βάθος, o οδηγός κατάφερε και εξήλθε του οχήματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διεπιστώθη ότι ήταν καλά στην υγεία του και εφόσον του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο! Περισσότερη προσοχή λοιπόν ακόμα και κατά την οδήγηση ιδίως όταν ξημερώνει και κατά τις νυκτερινές ώρες...

Ημερίδα για την Εξωνεφρική κάθαρση απο το Νοσοκομείο

18/9/2009
ΤΗΝ 4η επιστημονική ημερίδα με κεντρικό θέμα 'Ο κόσμος της εξωνεφρικής Κάθαρσης, Ερευνα-Εξελίξεις και πρόληψη' πραγματοποιεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείου του Καλονερού η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τελεί υπο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας με ελεύθερη είσοδο τόσο για τον ιατρικό κόσμο όσο και τους ασθενείς.
Η ημερίδα σύμφωνα με την Διευθύντρια της Μονάδας τεχνητού Νεφρού κα Αγγελική Ζέρβα 'περιλαμβάνει 3 θεματικές ενότητες κυρίαρχος στόχος των οποίων είναι η προσέγγιση στα νεά δεδομένα που προκύπτουν απο την έρευνα και υπόσχονται νέες θεραπείες , η πρόληψη και διάγνωση της νεφρικής νόσου στα παιδιά και η αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων και της Νόσου του Farby' .Στην ημερίδα θα μιλήσουν επιστήμονες και καθηγητές απο νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ενώ θα υπάρξει οπτικοακουστικό υλικό. Αξίζει να τονίσουμε ότι η Πιστοποιημένη μονάδα μέχρι σήμερα έχει 28 περίπου ασθενείς ενώ το προσωπικό ειναι άρτια καταρτισμένο καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για την ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Αναμένεται απόφαση του ΣτΕ για το σχέδιο Πόλης

ΘΕΤΙΚΕΣ ειδήσεις σημειώνονται τόσο για το Σχέδιο Πόλης όσο και το αποχετευτικό δίκτυο της παραλίας στο τμήμα μάλιστα της περιοχής Ντίσκο διεξάγονται οι πρώτες εσκαφές για την εγκατάσταση των αγωγών. Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά το Σχέδιο Πόλης και τις χρήσεις γης στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται η έγκριση της Πολεοδομικής Ενότητας 2 και αναμένεται η επικυρωσή της το επόμενο διάστημα ώστε ακολούθως μετά την οριστική θεσμοθέτηση της ΠΕ2 θα προχωρήσει ο Δήμος στην εφαρμογή της καθώς απασχόλησε και το οικείο Δ.Σ με εξέταση σωρείας ενστάσεων.
Είναι γεγονός ότι η διαρκής διεύρυνση του πολεοδομικού ιστού της πόλης που εκτείνεται τόσο προς βορρά όσο και προς Νότο έχει ως ορατό αποτέλεσμα να καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για το μέλλον του τόπου μας. Αμέσως μετά την εφαρμογή της ΠΕ 2 θα προχωρήσουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες απο τον ιδιωτικό τομέα για αναπτυξιακά έργα αλλά και πρωτοβουλίες που θα τονώσουν την τοπική οικονομία.

Συνάντηση Δράκου με εκπαιδευτικούς για την γρίπη!

17/9/2009
Συνάντηση με τους διευθυντές Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Λεωνίδα Οικονομίδη και Γεώργιο Σταματόπουλο είχε σήμερα το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος παρουσία της Διευθύντριας Υγείας κας Κατερίνας Σπέντζουρα.
Σκοπός της συνάντησης τους ήταν η ενημέρωση του κ. Νομάρχη για την πορεία του προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών και γονέων από πλευράς της εκπαιδευτικής κοινότητας και των αρμοδίων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Από την συζήτηση φάνηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί. Ο κ. Νομάρχης σημείωσε ότι θα εκτιμηθεί η περιοδική επανάληψη της ενημέρωσης και θα ζητηθεί και η συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ώστε να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο η επιστημονική ομάδα, η οποία καλείται να δώσει πληροφορίες και συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία θέτουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί..
Ο κ. Δράκος δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία αυτής της ενημερωτικής καμπάνιας και ότι η ΝΑΜ θα παρακολουθεί την εξέλιξή της, για να καλυφθούν τυχόν κενά ή καινούργιες απαιτήσεις. Υπογράμμισαν, δε, οι Διευθυντές, ότι υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από τους Διευθυντές των Σχολείων στις Διευθύνσεις Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα μάχη για τον Επικούρειο Απόλλωνα;

Το θέμα του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα που εδώ και χρόνια αποτελεί, λόγω της γεωγραφικής του θέσης το μήλον της έριδος ανάμεσα στην Ηλεία και την Μεσσηνία, επανέφερε χθες ο Νομάρχης Ηλείας, ανακοινώνοντας ότι πληροφορήθηκε την πρόθεση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει - ίσως και σήμερα- απόφαση για την διοικητική και υπηρεσιακή υπαγωγή του Ναού στην ΛΗ΄ Εφορεία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων της Μεσσηνίας τροποποιώντας το ΦΕΚ 837/Β΄/4-12-86. Αυτό θα είναι και το πρώτο επίσημο βήμα για την υπαγωγή του Επικούριου στον Νομό Μεσσηνίας, γεγονός που ενόχλησε τους Ηλείους..
Ο κ. Καφύρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για το ζήτημα αυτό, διατράνωσε την αντίθεσή του απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα υπάγεται στη Ζ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και σε συνδυασμό με την Αρχαία Ολυμπία και την Ήλιδα, θεωρούνται παγκόσμια από τα πλέον γνωστά αρχαιολογικά μνημεία της Ηλείας. Μάλιστα, ο νομάρχης απέστειλε χθες υπόμνημα στον κ. Σαμαρά στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση βρίσκει όλους τους Ηλείους κατηγορηματικά αντίθετους και τον καλεί να μην προχωρήσει στην υπογραφή της, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «αυτή η διοικητική πράξη αποτελεί όνειδος και ρουσφετολογική παραχάραξη της ιστορίας για εξυπηρέτηση μικρών, προσωπικών σας και ατομικών σας συμφερόντων», καταλογίζοντας στον Υπουργό Πολιτισμού προσωπικά ψηφοθηρικά συμφέροντα...

Αργούν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ καταγγέλουν οι αγρότες

16/9/2009
Απόγνωση αυτή είναι η μόνη λέξη που έβλεπες σήμερα να χαρακτηρίζει τα πρόσωπα των αγροτών της κεντρικής Μεσσηνίας που η τελευταία κακοκαιρία τους έφερε σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Οι ζημιές ανυπολόγιστες αφού οι ελιές και τα σταφιδάμπελα έχουν… τσακιστεί. Τσάκιζε, όμως, και η καρδιά όλων εκείνων που οι προσδοκίες και οι ελπίδες τους είχαν εναποτεθεί σε αυτή τη χρονιά, μια και οι προηγούμενες (πυρκαγιές και παγετός) ήταν μια σκέτη… απελπισία.
Και την στιγμή που το λάδι έπαιρνε τα πάνω του, βλέπεις τώρα τον καρπό να είναι κάτω στα κτήματα και τις εικόνες να είναι κάτι παραπάνω από τραγικές. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν ήδη από σήμερα – αυτές που θα πρέπει να υποβάλλουν οι παραγωγοί – ενώ τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα φθάσουν στην περιοχή μετά από 12 (!) ημέρες (απίστευτο… πρέπει να έρχονται με τα πόδια), την στιγμή που οι αγρότες ζητούσαν άμεση καταγραφή. Χθες στο Δήμο Νέστορος έγινε η πρώτη αυτοψία αλλά οι αιτήσεις υποβάλλονται και θα ακολουθήσουν μετά απο μέρες οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ λες και οι αγρότες πρέπει να περιμένουν...το Κράτος...

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκρίθηκαν σχέδια για Νέους αγρότες στο Νομό

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες έγκρισης για την ένταξη στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών. Τα ονόματα των υποψηφίων που κρίθηκαν από τις γνωμοδοτικές επιτροπές ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας έχουν ήδη αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους των Δ/νσεων Γεωργικής Ανάπτυξης των Περιφερειών και ο σχετικός κατάλογος αναρτήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στις Διευθύνσεις για να μάθει εάν είναι ή δεν είναι δικαιούχος. Σύμφωνα με πληρφορίες εντάσσονται δεκάδες αγρότες απο την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας και τη Τριφυλία με βάση τα σχέδια που έχουν καταθέσει και απο ότι γνωρίζουμε υπάρχει ενδιαφέρον απο νέους και για την επόμενη προκήρυξη του έργου.

Ζημιές σε 15.000 στρέμματα και σε 180.000 δέντρα

15/9/2009
Σάρωσε τις καλλιέργειες (ελαιοκαλλιέργειες και αμπελώνες), η χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία, στην περιοχή του Δήμου Νέστορος. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και εκτείνεται από την περιοχή του Αιγλιανού (Ανάκτορα του Νέστορα), ανεβαίνει μέχρι το Μυρσινοχώρι και μέχρι τις παρυφές της Μεταμόρφωσης. Είναι μία απόσταση γύρω στα 7 χλμ τουλάχιστον στην ευθεία και πλάτους το οποίο κυμαίνεται από 1,5 έως 2 χλμ, δηλαδή συνολικά πρόκειται για ζημιά σε 15.000 στρέμματα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, που όμως προσεγγίζει την πραγματικότητα, έγιναν πάρα πολύ μεγάλες ζημιές σε περίπου 180-200 χιλιάδες δένδρα. Ήδη, αύριο, δύο συνεργεία της ΝΑΜ και 1 κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο κ. Ψυχογιό, καθώς και ο ίδιος ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος, θα βρίσκονται στον άξονα Χώρα-Μυρσινοχώρι-Μεταμόρφωση για να γίνει η πρώτη εκτίμηση. Παράλληλα, έγινε η πρώτη αναγγελία και οι παραγωγοί θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, για να μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία της αποζημίωσης, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Προθεσμία για απολογία έλαβε ο 65χρονος δράστης του φονικού στην Ασούτενα

Update: ΣΤΑ δικαστήρια της Κυπαρισσίας οδηγήθηκε ο 65χρονος δράστης της δολοφονίας της άτυχης 63χρονης γυναίκας ενός ζευγαρίου κτηνοτρόφων στον οικισμό Παλαιά Βρύση μετά καυγά για κτηματικές διαφορές. Ο 65χρονος αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της Εισαγγελώς και της Ανακρίτριας και έλαβε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί καθώς του έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση.
Δηλώσεις για το τραγικό συμβάν έκαναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι συνήγοροι του δράστης κύριοι Αντώνης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος οι οποίοι ανέφεραν ότι 'έχουν δοθεί στοιχεία για τη υπόθεση και το συμβάν αναλυτικά και ο πελάτης μας εξέφρασε την βαθιά του οδύνη για την απώλεια της γυναίκας και σε κάθε περίπτωση το συμβάν είναι τραγικό', ενώ απο ότι φαίνεται ο δράστης είναι μετανιωμένος για την πράξη του που οδήγησε σε 8 συνολικά πυροβολισμούς κατά του ζευγαριού.

Λαμπρή η γιορτή Υψωσις του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία

RADIO936: ΜΕ λαμπρότητα κι επισημότητα γιορτάστηκε η Υψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία παρουσία πλήθος πιστών και επισήμων. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθως έγινε η Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας στους δρόμους που διεξάγεται το Πανηγύρι. Απο το διήμερο που πέρασε δεκάδες λεωφορεία με πιστούς ήρθαν να προσκηνύσουν στην περιοχή μας και να γευθούν αλλά και να αγοράσουν πραμάτεια απο τους εμπόρους οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται απο την Αθήνα.
Πλήθος επισήμων λόγω της προεκλογικής περιόδου κατέκλυσαν την περιοχή εκτός απο το Νομάρχη Μεσσηνίας και την υφυπουργό Απασχόλησης μαζί με τους κ. Λαμπρόπουλο, Κουσελά και αρκετοί πολιτευτές. Ευχές για υγεία έδωσε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις για την διατήρηση του θεσμού και την γιορτή της πόλης που αποτελεί ορόσοημο για δεκατίες.

Ο Νομάρχης και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ σε ερώτησή μας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και το μέλλον των Νομαρχιών, ξεκαθάρισε ότι 'οι διεκδικήσεις της ΕΝΑΕ όπως έχουν καταγραφεί σε 3 Συνέδρια παραμένουν αταλάντευτες και χωρίς αποκλίσεις τόσο για τις διεκδικήσεις όσο και για το πλαίσιο θωράκισης των πόρων των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων' επισημαίνοντας ότι 'αυτό θα πράξουμε άσχετα απο το εκλογικό αποτέλεσμα και απο το ποιο κόμμα θα ηγείται στις επόμενες εκλογές'.

Εκτός ο Δράκος στην εκλογη Νομαρχών με αλλαγή Κυβέρνησης

14/9/2009
Ανατροπές μεγάλες καθώς και έντονη ανησυχία έφερε στους αυτοδιοικητικούς η συνέντευξη Παπανδρέου στους δημοσιογράφους στην ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν ρωτήθηκε για το αν καταργηθεί το 42% για την εκλογή των αυτοδιοικητικών που ισχύει σήμερα με τον νόμο Παυλόπουλου , απάντησε ότι αυτό θα αλλάξει όπως έχει δεσμευτεί στο πρόγραμμα του αλλά και θα προχωρήσει στον Καποδίστρια 2 που αυτό προβλέπει και αιρετό περιφερειάρχη σύμφωνα με την διοικητική μεταρρύθμιση.
Για την Μεσσηνία που μας αφορά αυτό σημαίνει ότι οι δήμοι θα είναι το ανώτερο 7 που οι δήμαρχοι θα εκλέγονται με 50+ ενώ ο Νομάρχης καταργείτε και θα εκλέγεται Περιφερειάρχης. Αυτό σημαίνει για τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δ. Δράκο ότι θα πρέπει να πάρει το χρίσμα από την ΝΔ για να κατέβει για Περιφερειάρχης (Πράγμα δύσκολο με την νέα ΝΔ που θα προκύψει μετά τις εκλογές) η να κατέβει για να διεκδικήσει έναν νέο διευρυμένο Δήμο που θα προκύψει στην Μεσσηνία. Το να αποσυρθεί είναι λίγο δύσκολο ακόμη, μια και δεν τον πήραν τα χρόνια, και επιπλέον το έχει «μέσα» του…

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Αποτρόπαιο έγκλημα με 8 πυροβολισμούς κατά ζευγαριού κτηνοτρόφων

ΑΓΡΙΟ έγκλημα σημειώθηκε σήμερα στις 10 το πρωί στο συνοικισμό Παλιά Βρύση (Ασούτενα) της κοινότητας Τριπύλης, όταν ένας 65χρονος άνδρας ο οποίος διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στη περιοχή τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο-πιστόλι ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων. Ο άνδρας ηλικίας 72 ετών Μ.Β. και η γυναίκα του ηλικίας 63 ετών. Η σύζυγος σύμφωνα με την Αστυνομία κατέληξε κατά την μεταφορά της με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ο δε σύζυγος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με βαριά τραύματα.
Ο δράστης μετά την ενέργειά του διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με ΙΧ ιδιοκτησίας του και στις 16.35 συνοδευόμενος απο το δικηγόρο του παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας όπου κρατείται το δε όπλο του εγκλήματος παραδόθηκε απο το ίδιο και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 936FM το ζευγάρι είχε κτηματικές διαφορές με αντεγκλήσεις απο την πλευρά του δράστη ο οποίος μετά τις καταθέσεις αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον αρμόδιο ανακριτή. Η γυναίκα έφερε θανάσιμα τραύματα καθώς πυροβολήθηκε 5 φορές στο πόδι, χέρι, θώρακα και 2 φορές στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο άνδρας πυροβολήθηκε 3 φορές στο πόδι και την κοιλιά. Το έγκλημα συντάραξε την κοινή γνώμη της Τριφυλίας καθώς το θύμα είναι ιδάιτερα αγαπητό στην ευρύτερη περιοχή και ερχόταν στα καφενεία της Κυπαρισσίας κερνώντας φίλους και γνωστούς.

Στήριξη των Πολύτεκνων ηρωικών οικογενειών απο τον Θεόφιλο

13/9/2009
ΜΕ το βλέμμα στραμμένο στο θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας ολοκληρώθηκε η εκδήλωση διανομής τροφίμων απο την ΜΚΟ 'Θεόφιλος' στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του ΤΕΕ Κυπαρισσίας σε μια εκδήλωση η οποία πλαισιώθηκε απο χαιρετισμούς και ομιλίες με βάση την Βιολογική καλλιέργεια που μπορει να ενισχύσει το εισόδημα των πολύτεκνων οικογενειών και να αποτελέσει την βάση για ένα σημαντικό βοήθημα.
Οπως δήλωσε στον 936FM ο Πρόεδρος της ΜΚΟ κ. Γιάννης Ναυπλιώτης 'ο Θεόφιλος αγκαλιάζει την πολύτκενη οικογένεια και ιδίως τώρα που μας έχουν ανάγκη με δράσεις υποστήρξης και διανομή τορφίμων και ρουχισμού που απλά αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της παρουσίας μας' για να προσθέσει ότι 'το Σωματείο έχει 10.000 μέλη σε όλη την Ελλάδακ ια συνεργάζεται στενά με τους Συλλόγους Πολυτέκνων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο'. Ο Πρόεδρος των Πολυτέκων Κυπαρισσίας κ. Κωνσταντόπουλος υποστήριξε ότι 'οι δράσεις μας θα είναι διαρκείς και με γνώμονα την ενότητα και βοήθεια των πολύτεκνων οικογενειών που αποτελούν θεσμό στη χώρα μας'.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης που τυχαίνει να είναι Πολύτεκνος εξήγησε ότι 'η εκδήλωση μας θυμίζει την πραγματικότητα και την εισφορά των ηρωικών οικογενειών που τα βγάζουν πέρα με μύριες δυσκολίες' για να υπογραμμίσει ότι 'η χώρα μας τους έχει ανάγκη εξαιτίας της υπογεννητικότητας αλλά και την θέση μας στον Ευρωπαικό χώρο'. Στην εκδήλωση παρών ήταν ο εκπρόσωπος των Πολυτέκνων της χώρας και ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Καλαμάτας κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Κορυφώνεται η Ετήσια Εμποροπανήγυρη του Σταυρού στην 'Αρκαδιά'


12/9/2009
ΜΕ ελάχιστα λιγότερες παράγκες απο πέρσι ξεκίνησε η Ετήσια Εμποροπανήγυρη της Κυπαρισσίας στην οποία και φέτος λειτουργεί ζωοπανήγυρη σε ειδικό χώρο επι της Ε.Ο. πρός Φιλιατρά. Εξάλλου εδώ και 2 ημέρεςισχύουν οι περιορισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διαχείριση της κυκλοφορίας των διερχομένων αυτοκινήτων που θα ισχύσουν μέχρι το τέλος του πανηγυριού μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Με πραμάτεια στους πάγκους αλλά και οι υπαίθριες ψησταριές αποτελούν το φετινό άρωμα του πανηγυριού κατά μήκος των δρόμων, ενώ ο χώρος έχει καθαριστεί από τα συνεργεία του Δήμου. Σήμερα έφτασαν και ξεκίνησαν οι πρώτοι έμποροι προερχόμενοι από διάφορες γωνιές της Πελοποννήσου εκθέτοντας την πραμάτεια τους. Μάλιστα ο Δήμος Κυπαρισσίας μερίμνησε για την τοποθέτηση χημικών τουαλετών σε κομβικά σημεία του Πανηγυριού προς διευκόλυνση των επισκεπτών και εμπόρων αλλά και την υποστήριξη από συνεργεία του Δήμου στην είσοδο και έξοδο των χώρου του πανηγυριού αλλά και στην πλατεία Αποδήμων.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το βράδυ στον εσπερινό και τη Δευτέρα το πρωί στη λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει και λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους μέσα στο πανηγύρι. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί οι φορείς της πόλης και του Νομού. Η Πανήγυρις αναμένεται να διαρκέσει ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας .

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ετοιμο το 'γαλάζιο' ψηφοδέλτιο για την Μεσσηνία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ απο στιγμή σε στιγμή και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Μεσσηνίας και μέχρι την τελευταία στιγμή λαμβάνονται οι τελικές αποφάσεις. Οι τρείς τελευταίες θέσεις έχουν αποτελέσει ένα ουσιαστικά μεγάλο πονοκέφαλος στους επιτελείς του κόμματος μια και στο τέλος κάτι αλλάζει και είναι ξανά από την αρχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του 936 οι επικρατέστεροι (αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία) είναι, η Μπέσυ Πλέτσα τοπογράφος μηχανικός που κατάγεται απο την Κυπαρισσία, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος γεωλόγος, και η Νάνσυ Γ. Δημοπούλου δικηγόρος απο την Καλαμάτα μαζί με τους 4 εκλεγμένους βουλευτές του Νομού μας. Η εκλογική μάχη φυσικά θα δοθεί τις επόμενες ημέρες και οι πρώτες ομιλίες ξεκινούν ήδη απο την ερχόμενη Δευτέρα.

Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς στην Κυπαρισσία

11/9/2009
ΜΕ το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ήχησε και η νέα εκπαιδευτική περίοδος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας. Μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα διεξήχθη το πρωί ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο- Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας παρουσία των διευθυντών των σχολείων, των εκπαιδευτικών και του Δημάρχου Κυπαρισσίας συνοδευόμενος απο τον Αντιδήμαρχο και εκπαιδευτικό κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο.
Στον αγιασμό παρέστη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Τριφυλίας- Ολυμπίας ο πατήρ Χαρ. Καραμπίνος που είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός μεταφέροντας το μήνυμα του κ. Χρυσοστόμου για την γνώση και τα θεμέλια της νέας χρονιάς προς τους μαθητές μαζι με τις εγκάρδιες ευχές του. Ακολούθως ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης αναφέρθηκε στην αισθητική ανακαίνιση του Γυμνασίου και στη βελτίωση των εσωτερικών εγκαταστάσεων, αλλά και στ έργα υποδομής που ετοιμάζονται όπως το νέο Χημείο και Γυμναστήριο που θα ετοιμαστεί στο παλιό υπόστεγο του κτιρίου, αλλά και στην αγορά οικοπέδου βορειοδυτικά του σχολείου για νέο Λύκειο και Γυμνάσιο καθώς ο ΟΣΚ με ιδίους πόρους θα προβεί στην ανέγερση του συγκροτήματος.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Δράκος τόνισε ότι ' φέτος το σχολείο έχει 325 μαθητές και διατηρείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες αυξάνονται ετησίως, ενώ σε ότι αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό λείπει μόνο ένας Γυμναστής οπότε δεν υπάρχουν ελλείψεις΄ενώ για το κτιριακό ζήτημα πρόσθεσε ότι 'περιμένουμε την δημοπράτηση των έργων που εξήγγειλε η Νομαρχία Μεσσηνίας για να αποδώσουμε ένα σχολείο στην νέα γενιά γεμάτο απο δραστηριότητες και χώρους'.
Η Διευθύντρια του Λυκείου κα Κατερίνα Πρίτσα εστίασε στο μεγάλο ποσοστό επιτυχίας των εισαχθέντων στα ΑΕΙ που αγγίζει το 98% τονίζοντας ότι 'το επίπεδο σπουδών παραμένει υψηλό' ενώ σε ότι αφορά τυχόν ελλείψεις επισήμανε ότι 'σε γενικές γραμμές δε υπάρχουν προβλήματα αφού επιλύθηκαν θέματα στεγανοποίησης και αιθουσών' ενώ για τους καθηγητές κατέληξε ότι 'για βιβλία και προσωπικό είμαστε σε ετοιμότητα χωρίς κενά και απουσίες οπότε μάλλον η χρονιά θα κυλήσει άνετα χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια'.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Επιστημονική ημερίδα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ήταν η επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απο την Χειρουργική Κλινική και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Κ.Υ. Κυπαρισσίας με θέμα 'Συντηρητική αντιμετώπιση ατόνων ελκών και κατακλίσεων, Ειδική φροντίδα' στο ξενοδοχείο 'Κανελλάκης'.
Πρόκειται για μια ιατρική ενημέρωση με συντονιστή του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του ιδρύματος κ. Παναγιώτη Καλοφωλιά, στην οποία χαιρετισμό απεύθυνε ο Δοικητής του Νοσοκομείου κ. Φώτης Δρούμπαλης, η Διευθύντρια Ιατρικής υπηρεσίας κ. Αγγελική Ζέρβα και η εκπρόσωπος των εργαζομένων νοσηλευτών. Η ημερίδα περιλάμβανε 3 εισηγήσεις απο 2 ειδικευόμενους ιατρούς του Νοσοκομείου μας κια μία απο τον κ. Καλεμικεράκη Ιωάννη, καθηγητή Εφαρμογών Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθηνών.
Ο Διοικητής του Ιδρύματος μιλώντας στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 σημείωσε ότι 'οι ημερίδες αν και απευθύνονται σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελέυθερες για το κοινό με κατανοητή γλώσσα αλλά πρόθεση του Ιδρύματος είναι στο άμεσο μέλλον να διεξαχθούν ημερίδες για το κοινό με αφορμή της τελευταίες ιατρικές εξελίξεις σε σύγχρονες ασθένειες και αυτό για όλους μας αποτελεί προτεραιότητα σε ότι αφορά την ενημέρωση του πληθυσμού και ήδη προγραμματίζεται ημερίδα για τον Ιό της γρίπης'.

Χωρις ελλείψεις η νέα σχολική χρονιά με έργα στη περιφέρεια

10/9/2009
ΣΕ ετοιμότητα βρίσκονται οι εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς σε ολόκληρη την Τριφυλία, ενώ ο ΟΣΚ υλοποιώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών μονάδων συνεχίζει να ενισχύει τις κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής μας.
Ειδικότερα χωρίς ελλείψεις προσωπικού βρίσκει η νέα χρονιά τα Γυμνάσια και Λύκεια καθώς τα ελάχιστα κενά που υπάρχουν σε ειδικότητες καθηγητών συμπληρώνονται τις επόμενες ημέρες, ενώ τα βιβλία και οι εσωτερικοί χώροι των σχολείων είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους μαθητές. Οι εγγραφές διεξάγονται με κανονικό ρυθμό ενώ στο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας απο φέτος διευρύνονται οι ειδικότητες πάνω σε γνωστικά αντικείμενα επιπέδου ισάξια με τεχνικής σχολής και επαγγελματικές κατάρτισης.
Σε ότι αφορά τις υποδομές το μεγαλύτερο βάρος αφορά την ανακατασκευή του Γυμνασίου- Λυκείου Φιλιατρών, την αγορά του οικοπέδου για νέο Γυμνάσιο και Λύκειο στη Κυπαρισσία καθώς βρέθηκε αγροτεμάχιο βορειοδυτικά των σημερινών εγκαταστάσεων, αλλά και έργα ανακαίνισης στα σχολεία της περιφέρειας. Εξάλλου μέσα στον Οκτώβριο ολοκληρώνονται τα έργα στατικότητας και αναβάθμισης του φέροντος οργανισμού στο κτίριο του Γυμνασίου Κοπανακίου το οποίο βελτιώνεται με σκυρόδεμα και οπλισμό ώστε να έχει αντοχή τα επόμενα χρόνια, καθώς η ενίσχυσή του αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δήμου Αετού.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Στα σχέδια για νέα Διαδημοτική συνεργασία στον Αρκαδικό ποταμό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ- επίσκεψη στον Δήμαρχο Κυπαρισσίας πραγματοποίησε σήμερα το Δ.Σ του Ομίλου Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού ποταμού για το θέμα της προώθησης του κύριου στόχου του Ομίλου ο οποίος φιλοδοξεί μέσα απο συγκεκριμένα επιχειρήματα να δημιουργηθεί ένα φράγμα στον Αρκαδικό ποταμό για την εκμετάλλευση των υδάτων προτείνοντας 2 συγκεκριμένες τοποθεσίες.
Μάλιστα η πρόταση του Ομίλου βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα ακόμα και για την κατασκευή μικρών τεχνικών φραγμάτων και την δημιουργία προυποθέσεων για το το υδατικό μέλλον της περιοχής. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης υποστήριξε ότι 'αρχικά πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικές επαφές με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΙΓΜΕ για την πρόθεση αξιοποίησης της λεκάνης απορροής όμβριων και υδάτινων πόρων'. Απο την συζήτηση διεφάνη ότι το θέμα θα συζητηθεί στο οικείο Δ.Σ. ώστε να ληφθεί μια απόφαση που θα βασίζεται στο σχεδιασμό μιας Διαδημοτικής συνεργασίας που θα εργαστεί στην εκπόνηση του τελικού σχεδίου.

Συνεδρίαση εξπρές για Κολυμβητήριο και λιμάνι...

9/9/2009
OΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκε για πρώτη φορά από το Δ.Σ. Κυπαρισσίας η γνωμοδότηση επι του Προυπολογισμού του Δημοτικού Κολυμβητηρίου για το 2009, ύψους περίπου 300.000 ευρώ. Το Δ.Σ. συνεδρίασε χθές το μεσημέρι σε μια μιρκή σε διάρκεια συζήτηση για τα θέματα που τέθηκαν.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης σχετικά με το θέμα του αθλητικού έργου τόνισε 'ότι 'κύριος στόχος μας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να πηγαίνει στο Κολυμβητήριο αφού το έργο αφορά όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής'. Πρόσθεσε 'ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά ώστε να δούμε το ενδιαφέρον από τους συλλόγους και το κοινό αλλά και τα συμπληρωματικά έργα για τους φιλάθλους και το κοινό'. Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι το Κολυμβητήριο πρέπει να είναι ανοικτό για το κοινό και να το χαρεί ο κόσμος.

Ενημέρωσε επίσης έκανε ο κ. Δήμαρχος σχετικά με το θέμα στα πλαστικά θερμοκηπίων υπενθυμίζοντας ότι 'Τα νάυλον συσσωρεύονται σε όλη την επικράτεια, υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτη ο οποίος τα έκρινε άχρηστα επειδή ήταν γεμάτα λάσπες και μπλεγμένα, ενώ η μόνη λύση που εφαρμόστηκε σε περιοχές της Πελοποννήσου είναι μετά από επαφή σε παραγωγούς να αναλυθεί η διαδικασία συγκέντρωσης νάυλον ώστε να είναι έτοιμα για συλλογή'. Μάλιστα συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξει ενδιαφέρον ώστε να ανοιχτεί λάκκος στον σκουπιδότοπο ώστε να γίνει συλλογή του.
Ομόφωνα τέλος έγινε και η παραλαβή μελέτης για την Βυθομετρική αποτύπωση ΒΔ του Προσήνεμου μόλου Κυπαρισσίας και η παραλαβή μελέτης για Αποτύπωση τμήματος σχεδίου Πόλης Φαρακλάδας και καθορισμός οικοδομικών τετραγώνων.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκλωβισμένοι σε υποσχέσεις οι αγρότες της Τριφυλίας...

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ στις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και σε ένταση παραμένουν οι Αγρότες της Τριφυλίας εξαιτίας των σοβαρών ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες τομάτας στην περιοχή. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή στοιχείων των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές απο το δίπτερο έντομο tuta absoluta έτσι ώστε να έχουν μια πιο πλήρη εικόνα του προβλήματος.
Η συλλογή των στοιχείων είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου τόσο στον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών όσο και στον Αγροτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων. Επιτροπές περιοχών που δεν διαθέτουν αγροτικούς συλλόγους θα συλλέξουν τα στοιχεία για να υπάρξει μια πολύ πιο σφαιρική εικόνα του όλου προβλήματος.
Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων ώστε να δημιουργηθεί αυτή την φορά μια αντιπροσωπεία η οποία θα μεταβεί στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης για να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα και να διεκδικήσουν αποζημιώσεις.

Δύναμη η Τριφυλία και στις εκλογές του Οκτωβρίου

8/9/2009
Η Τριφυλία διεκδικεί το δικό της μερίδιο απο την παρουσία υποψηφίων στα μεγάλα πολιτικά κόμματα για την εκλοηγική μάχη της 4η Οκτωβρίου. Οι περισσότεορι εξ αυτών έχουν δώσει το στίγμα τους για ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν τον μεγάλο πόλο ανάπτυξης της Μεσσηνίας και ιδίως την περιοχή Κυπαρισσίας που πλέον έχει μια φρενήρη άνοδο σε αρκετούς τομείς τα τελευταία χρόνια και μια αστείρευτη δυναμική.
Στη ΝΔ εκτός απο την Κυπαρίσσια υφυπουργό κα Σοφία Καλαντζάκου που προσπάθησε να ενισχύει την επιχειρηματικότητα και τους άνεργους, έχουμε και το όνομα του 'εθελοντή' Προέδρου των Κτηνοτρόφων κ. Γυφτάκη απο το Ραυτόπουλο που είναι αρκετά απλός και προσιτός στο κοινό δίνοντας μια μάχη έστω και απο μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο του πολιτικού φορέα. Ωστόσο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι η παρουσία Τριφύλιων θεωρείται δεδομένη απο τους εκλογικούς σχεδιασμούς.
Στο ΠΑΣΟΚ εκτός απο τον Κυπαρίσσιο Δημήτρη Κουσελά που πάντα αγωνίζεται για τον τόπο του, έχουμε και το φρέσκο όνομα του πρώην Γιατρού χωρίς σύνορα κ. Οδυσσέα Βουδούρη που κατάγεται απο την Αυλώνα και κατά γενική ομολογία έχει συμπάθειες απο όλους τους πολιτικούς χώρους λόγω του ήθους και της πολυμάθειάς του και αυτό αποτελεί μαι πραγματικότητα. Υπάρχει και το όνομα του Γιώργου Σκούρα που αν θυμόμαστε καλά κατάγεται απο τους Γαργαλιάνους και ήταν για πολλά χρόνια Προιστάμενος Εκπαίδευσης στην περιοχή της Κυπαρισσίας για όλη την Τριφυλία οπότε έχει ενδιαφέρον η παρουσία του.
Απο τα μικρότερα κόμματα περιμένουμε τα υπόλοιπα ονόματα αλλά δεν αποκλείεται τίποτα ιδίως απο το ΚΚΕ την τελευταία στιγμή.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός Κυπέλλου Μεσσηνίας ο Α.Ο. Κυπαρισσίας

Ολοκληρώθηκε με αρκετά γκόλ και η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Και οι δύο ομάδες των Φιλιατρών (Εράνη και Νίκη Πλάτης) βρίσκονται παρούσες στην Γ' Φάση του θεσμού. Απελπιστικά αργός ήταν ο ΑΟ Κυπαρισσίας που παρότι άφησε άρτιες εντυπώσεις για το καλο fair play τελικά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει τον θεσμό. Δεν κατάφερε να σημειώσει έστω ένα τέρμα παρά το γεγονός ότι είχε αρκετές ευκαιρίες κατά την διάρκεια των 2 ημιχρόνων.
Τα αποτελέσματα από τους αγώνες του Σαββατοκύριακού, δημοσιεύονται στην κορυφή του άρθρου και κλικάρετε για τα δείτε αναλυτικά. Τέλος όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, οι αγώνες της τρίτης φάσης θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν ο μεν πρώτος την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Γεγονός το πρώτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Φιλιατρών

7/9/2009
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Φιλιατρών όρισε και συγκρότησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αν και από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας εκφράστηκαν απόψεις αντίθετες σχετικά με το χρόνο ενεργοποίησης της νέα επιχείρησης.
Οσον αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. όπως αυτά ορίστηκαν είναι, από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Χαράλαμπος Παγάνης, πρόεδρος, με αναπληρωματικό τον Αναστάσιο Παναγιωτόπουλο, ο Διονύσιος Γιαννόπουλος, αντιπρόεδρος με αναπληρωματικό τον Χαράλαμπο Στάμο και μέλη οι Νίκος Στριμπάκος και Δώρα Λεβεντούρη με αναπληρωματικούς τούς Παναγιώτη Κάη και Σταυρούλα Μεϊντάνη.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ορίστηκε ως μέλος ο Παναγιώτης Σταματελόπουλος με αναπληρωματικό τον Γρηγόρη Στασινόπουλο, ενώ (ως μέλη επίσης) προτάθηκαν και ορίστηκαν ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου ο Νίκος Φάπας και από τους πολίτες ο Τάκης Πετρόπουλος.
Στη συζήτηση του θέματος ο Χαράλαμπος Παγάνης στάθηκε στην αναγκαιότητα λειτουργίας της ΔΕΑΥΑΦ τονίζοντας παράλληλα ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης, η οποία σύσσωμη απουσίαζε σε προηγούμενη συνεδρίαση που είχε έρθει το θέμα, καθυστέρησε η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οπως είπε προσπάθησε να καθυστερήσει και το έργο της αποχέτευσης πράγμα που είναι εις βάρος της πόλης και των συμφερόντων της. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα και μάλιστα τόνισε ότι η αντιπολίτευση έπραξε με βάση τις δυνατότητες που της δίνει ο νόμος. Το θέμα, είπε, έληξε. Υπήρξε αυτή η προσφυγή στην Περιφέρεια κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για απευθείας ανάθεση από την αντιπολίτευση και στη συνέχεια η δική μας προσφυγή για την αναγκαιότητα συνέχισης και εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.
Δικαιωθήκαμε και το έργο προχωρά. Μάλιστα, αναφερόμενος στο έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού, σημείωσε ότι ήδη η μονάδα λειτουργεί άψογα καθώς έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και μέχρι το τέλος του χρόνου από την οδό Αναπαύσεως και κάτω θα έχουν γίνει όλες οι συνδέσεις ενώ σταδιακά θα προχωρήσουν οι αποκαταστάσεις των αγωγών και στα άλλα τμήματα του δικτύου. Από την πλευρά τής αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της στάθηκε στο χρόνο δημιουργίας της ΔΕΥΑΦ τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση και να δημιουργηθεί δεν θα μπορεί να κάνει έργο, ούτε να προχωρήσει κάποια διαδικασία γρήγορα αφού δεν θα έχει την υποδομή και τη στελέχωση.
Πηγή: Ελευθερία

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Τα εκλογικά «μαγειρέματα» για τους υποψήφιους στο Νομό

6/9/2009
Σε τροχιά εκλογών εισήλθε και επισήμως η χώρα με τον ανάλογο «πυρετό» να μεταφέρεται αυτόματα στην βάση και κατ’ επέκταση στους μηχανισμούς των κομμάτων και τοπικά. Στη Μεσσηνία, οι διεργασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκονταν και βρίσκονται στο φουλ αφού και τα δύο κόμματα την επομένη των ευρωεκλογών του Ιουνίου... κάθε άλλο παρά ησύχασαν, έχοντας ξεκινήσει την διαμόρφωση των προτιμήσεών τους σε κάθε νομό βολιδοσκοπώντας προθέσεις προσώπων. Δείγμα αυτού και η πρόταση που έγινε στον Βασίλη Κοσμόπουλο, από τον Δημήτρη Ρέππα, που δεν είχε ωστόσο περαιτέρω συνέχεια.
Το διακύβευμα της Μεσσηνίας παίζεται δυνατά και από τα δύο κόμματα, με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να επιθυμούν το «μάξιμουμ» της δύναμής τους να αντανακλά στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου. Στη Ν.Δ. τα «στάνταρ» είναι ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, η Υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ ακολουθεί και η τριπλέτα του προηγούμενου ψηφοδελτίου με Στάθη Αναστασόπουλο (Αντινομάρχης Μεσσηνίας), Νίκο Φωτέα(Πολιτευτής Ν.Δ.) και Κώστα Γυφτάκη(Νομαρχιακός Σύμβουλος – Πρ. Συνδέσμου Κτηνοτρόφων).
Όμως φαίνεται, και προς τα εκεί συντείνουν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, πως το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα έχει και μια ακόμη γυναικεία συμμετοχή με τα ονόματα των Αντωνίας Μπούζα (Νομαρχιακή Σύμβουλος), Ελένης Αλειφέρη(Δήμαρχος Μελιγαλά) και Αγγελικής Κοσμά (Νομαρχιακή Σύμβουλος) να έχουν μπει στο φάκελο. Στο ΠΑΣΟΚ λίγο πολύ τα πράγματα έχουν καθοριστεί. Εκτός από την υποψηφιότητα του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, υποψήφια θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Κανελλόπουλος (Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην ειδικός γραμματέας του ΥΠΟΙΟ), ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος (Οικονομολόγος) και ο Οδυσσέας Βουδούρης (πρώην Πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα). Το κενό της… Καλαμάτας του Πέτρου Κατσιλιέρη φαίνεται να καλύπτει ο Γιώργος Λαφαζάνος(Γιατρός – πρώην Αντιδήμαρχος), ενώ από εκεί και πέρα ακούγονται τόσο το όνομα της Φρόσως Σταυράκη, όσο και εκείνο της Γεωργίας Παναγοπούλου.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Δικαστικές περιπέτειες για τα βυτιοφόρα του Νομού...

5/9/2009
Στην αίθουσα του δικαστηρίου, την ερχόμενη Τρίτη, θα λύσουν τις διαφορές τους ΔΕΥΑΚ και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οι οποίοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Επιχείρησης ζητώντας να μην πληρώνουν στο βιολογικό της Καλαμάτας για να αδειάσουν τα βοθρολύματα απο άλλες περιοχές της Μεσσηνίας όπως και απο την πλευρά της Τριφυλίας. Στα τέλη του προηγούμενου μήνα η ΔΕΥΑΚ είχε κλείσει το βιολογικό στους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και άνοιξε πάλι για να δοθεί η λύση με διάλογο πριν τη δίκη. Ωστόσο δεν βρέθηκε κοινός τόπος και η πρόταση για την προπληρωμή κάρτας ως λύσης στο πρόβλημα δεν συζητήθηκε στο προχθεσινό Διοικητικό μΣυμβούλιο της Επιχείρησης. Αναβλήθηκε μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου. Ορίστηκε πάντως 4μελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Κώστα Αθανασόπουλο, Μένη Τσαούση, Θανάση Τριανταφυλλόπουλο και Τάκη Λίβα η οποία θα ερευνήσει το θέμα και θα καταθέσει πόρισμα για το ποια είναι η πιο συμφέρουσα λύση για τη ΔΕΥΑΚ.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Μπάχαλο με τα απορρίμματα λόγω εκλογών...

ΙΔΟΥ που μέσα σε όλα με τα αρκετά αδιέξοδα στην διαχείριση των απορριμμάτων, έρχεται ένας ακόμη αστάθμητος παράγοντας να προστεθεί, εκείνος των εξελίξεων στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Τι σηματοδοτεί άραγε αυτή; Το ρεπορτάζ της τηλεόρασης ΒΕST ήταν αποκαλυπτικό.
Μια αλλαγή σε κυβερνητικό επίπεδο, αλυσιδωτά θα επιφέρει αλλαγή στον σχεδιασμό των απορριμμάτων αλλά και αλλαγή και στον περιφερειάρχη. Αφήστε που όπως σημείωσε ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δ.Σ. Καλαμάτας Διονύσης Αλευράς, ίσως ο κ. Αγγελόπουλος «περάσει» στο ψηφοδέλτιο της Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. κι έτσι «χηρεύσει» ο… θώκος ούτως ή άλλως. Κατά συνέπεια η «καυτή πατάτα» θα πέσει και πάλι στα κεφάλια των δήμων που έχουν κυριολεκτικά «τρελαθεί» από τις πολιτικές παλινωδίες και τα δεκάδες πισωγυρίσματα στο θέμα και τη λύση του, που έχουν οδηγήσει τη χώρα μας ουραγό και δις-υπότροπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κατάσταση τριτοκοσμική με εκατοντάδες χωματερές να κοσμούν την επικράτεια και τα προβλήματα δεκάδες.
Δήμοι να πληρώνουν δεκάδες χιλιάρικα για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Αθήνα, οι μπαλοποιητές να περιμένουν (αγορασμένοι) στη… γωνία και από εκεί και πέρα ουδέν. Η κατάσταση που ήδη χαρακτηρίζεται λοιπόν επιεικώς απαράδεκτη, θα γίνει… αλαλούμ με την οποιαδήποτε (λογική ή μη) αλλαγή σχεδιασμού.

Αποχετευτικό δίκτυο αποκτά η ΝΔ πλευρά της Κυπαρισσίας

4/9/2009
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η σύκκεψη στο Δημαρχειο Κυπαρισσίας για το αποχετευτικό δίκτυο της παραλικής ζώνης που επιτέλους μετά απο δεκαετίες αποκτά μια ολόκληρη περιοχή. Μάλιστα Από την ερχόμενη εβδομάδα εκκινούνοι τομές στον παραλιακό δρόμο της Κυπαρισσίας, καθώς αρχίζει η κατασκευή και τοποθέτηση του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του παραλιακού τμήματος, με σκοπό να μεταφέρονται όταν ολοκληρωθεί ο υπό κατασκευή βιολογικό καθαρισμό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Σαμπαζιώτης.
Ο κ. Σαμπαζιώτης υποστήριξε ότι τα έργα κατασκευής του δικτύου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς σύντομα εκπνέει η σχετική προθεσμία για τα έργα του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα σημαντικό λόγο για να επισπευθούν οι σχετικές διαδικασίες απο τον ανάδοχο καθώς μέσα σε 14 μήνες πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένο. Οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν απο την περιοχή της Ευαγγελίστριας και θα επεκταθούν μέχρι την περιοχή της Ντίσκο στη Γιαννίτσαινα.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Κλείνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Μεσσηνία

Σε τροχιά εκλογών εισήλθε και επισήμως η χώρα με τον ανάλογο «πυρετό» να μεταφέρεται αυτόματα στην βάση και κατ’ επέκταση στους μηχανισμούς των κομμάτων και τοπικά. Στη Μεσσηνία, οι διεργασίες για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων βρίσκονταν και βρίσκονται στο φουλ αφού και τα δύο κόμματα την επομένη των ευρωεκλογών του Ιουνίου... κάθε άλλο παρά ησύχασαν, έχοντας ξεκινήσει την διαμόρφωση των προτιμήσεών τους σε κάθε νομό βολιδοσκοπώντας προθέσεις προσώπων.
Δείγμα αυτού και η πρόταση που έγινε στον Βασίλη Κοσμόπουλο, από τον Δημήτρη Ρέππα, όπως σας αποκάλυψε η τηλεόραση BEST, που δεν είχε ωστόσο περαιτέρω συνέχεια. Το διακύβευμα της Μεσσηνίας παίζεται δυνατά και από τα δύο κόμματα, με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να επιθυμούν το «μάξιμουμ» της δύναμής τους να αντανακλά στα πρόσωπα του ψηφοδελτίου. Στη Ν.Δ. τα «στάνταρ» είναι ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, η Υφυπουργός Σοφία Καλαντζάκου και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ενώ ακολουθεί και η τριπλέτα του προηγούμενου ψηφοδελτίου με Στάθη Αναστασόπουλο (Αντινομάρχης Μεσσηνίας), Νίκο Φωτέα(Πολιτευτής Ν.Δ.) και Κώστα Γυφτάκη(Νομαρχιακός Σύμβουλος – Πρ. Συνδέσμου Κτηνοτρόφων). Όμως φαίνεται, και προς τα εκεί συντείνουν και οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, πως το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θα έχει και μια ακόμη γυναικεία συμμετοχή με τα ονόματα των Αντωνίας Μπούζα (Νομαρχιακή Σύμβουλος), Ελένης Αλειφέρη(Δήμαρχος Μελιγαλά) και Αγγελικής Κοσμά (Νομαρχιακή Σύμβουλος) να έχουν μπει στο φάκελο. Στο ΠΑΣΟΚ λίγο πολύ τα πράγματα έχουν καθοριστεί. Εκτός από την υποψηφιότητα του Βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, υποψήφια θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου (Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ), ο Γιώργος Κανελλόπουλος (Πολιτευτής ΠΑΣΟΚ, πρώην ειδικός γραμματέας του ΥΠΟΙΟ), ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος (Οικονομολόγος) και ο Οδυσσέας Βουδούρης (πρώην Πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα). Το κενό της… Καλαμάτας του Πέτρου Κατσιλιέρη φαίνεται να καλύπτει ο Γιώργος Λαφαζάνος(Γιατρός – πρώην Αντιδήμαρχος), ενώ από εκεί και πέρα ακούγονται τόσο το όνομα της Φρόσως Σταυράκη, όσο και εκείνο της Γεωργίας Παναγοπούλου.

Ψεκασμούς για το δάκο ετοιμάζει ο Δήμος Φιλιατρών

Ψεκασμούς καλύψεως για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς συστήνει στους παραγωγούς της περιοχής των Φιλιατρών, το αρμόδιο τμήμα του δήμου, καθώς όπως επισημαίνεται παρατηρούνται αυξημένοι πληθυσμοί.
Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του δήμου σημειώνει: «
Από δειγματοληψίες που έγιναν σε ελαιοπερίβολα της περιοχής διαπιστώθηκαν προσβολές από το δάκο. Παρατηρούνται αυξημένες δακοσυλλήψεις στις παγίδες της περιοχής.
Μεγαλύτερος πληθυσμός παρατηρείται στις περιοχές Αγρίλη, Λεμπέσταινα, Καλογερικά, Μυρίτοβα, Γαλάτοβα, Γιόλακα. Με βάση τα στοιχεία αυτά κρίνεται σκόπιμο όπως προβείτε άμεσα σε ψεκασμούς καλύψεως. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πρέπει να επισκεφθείτε τα ελαιοπερίβολά σας και εάν διαπιστώνετε γόνιμη προσβολή (ζωντανά σκουλήκια) σε ποσοστό πάνω από 2%, να προβαίνετε αμέσως στους αναγκαίους ψεκασμούς. Συνιστώμενα φάρμακα είναι τα εγκεκριμένα για την καλλιέργεια της ελιάς, σύμφωνα με τις οδηγίες των γεωπόνων
».
Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή των Φιλιατρών δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα δολωματικού ψεκασμού από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην παρακολούθηση των καλλιεργειών τους.