Pages

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Εισαγγελική παρέμβαση για τις παρανομίες στο χώρο του ΟΣΕ

ΤΗΝ Παρέμβαση της Εισαγγελίας Κυπαρισσίας προκάλεσε η δημόσια επιστολή του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη για την κατάσταση στα βαγόνια και τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας με άεργους αλλοδαπούς που δημιουργούν εστίες μόλυνσης στη περιοχή αλλά και το χειρότερο όπως φημολογείται και καταγγέλθηκε στις αρχές για φαινόμενα πορνείας ακόμα και με νεαρές κοπέλλες δημιουργώντας ανεξέλεγκτη κατάσταση.
Οι περιοίκοι έχουν έρθει πολλες φορές αντιμέτωποι με την προκλητικότητα των παράνομων καταληψιών με διαστάσεις που έχουν προκαλέσει σχόλια στην τοπική κοινωνία.
Μάλιστα ο Εισαγγελέας κάλεσε αρχικά τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας για καταθέσεις και αναμένεται να καλέσει και τους αρμόδιους του ΟΣΕ για το φλέγον ζήτημα μετά την αυτεπάγγελτη εξέταση της υπόθεσης. Το έγγραφο απευθυνόταν στις αρχές του Νομού και της περιοχής όπου αναλυεται η κατάσταση όπως δημοσιεύσαμε και εδώ
http://radio936.blogspot.com/2009/12/blog-post_9873.html

Εγκαίνια με νοημα για το ΝΕΛΕ Κυπαρισσίας


31/12/2009
ΤΑ εγκαίνια του ΝΕΛΕ Κυπαρισσίας πραγματοποιήθηκαν στην νέα αίθουσα ου που βρίσκεται στην περιοχη Αποβάθρας παρουσία του Μητροπολίτη Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου που τέλεσε τον Αγιασμό, του Νομάρχη Μεσσηνίας κ. Δράκου, των βουλευτών κ.Κουσελά και Βουδούρη, του Προέδρου της ΝΕΛΕ κ. Δημήτρη Φιλου, του Δημάρχου της πόλης κ. Σαμπαζιώτη και αρκετών φορέων που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Οι ομιλητές εστίασαν περισσότερο στην ανάγκη μιας Δεύτερης ευκαιρίας για τους ενήλικες μέσα απο μια πρωτοπόρα μαθησιακή δυσκολία και παράλληλα στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων για επαγγελματική ή προσωπική επάρκεια αλλά και ένα Σχολείο μάθησης, ενώ το ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε απο τους δημότες ήταν μεγάλο αγγίζοντας συνολικά τις 207 αιτήσεις για 10 δομές συνολικά οι οποίες ξεκινούν σύντομα. Στις δυσκολίες του εγχειρήματος αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΝΕΛΕ κ. Φίλος μέσα απο μια δύσκολη οικονομική συγκυρία ενώ ο κ. Βουδούρης υπογράμμισε ότι πρέπει να είμαστε σε επαφή με τους πολίτες για να μεταφέρουμε την εικόνα της Ελληνικής περιφέρειας και να προσεγγίζουμε δομές που πρέπει να υλοποιηθούν, ενώ ο Νομάρχης εξήγησε ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί με όλες τις θυσίες που απαιτούνται.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Επισκέψεις Κουσελά- Δράκου στο Νοσοκομείο όπου τους τα έψαλαν κανονικά...

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πραγματοποίησαν διαδοχικά οι κ. Δημήτρης Κουσελάς και ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στους ασθενείς του νοσηλευτικού ιδρύματος παρουσία του Διοικητή του Ιδρύματος κ. Φώτη Δρούμπαλη και του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη.
Οι δύο άνδρες νωρίτερα συναντήθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου όπου υπήρξε μια στιχομυθία για την επίσκεψη του κ.Δράκου στον υπουργό κ.Ρέππα για την προώθηση των μεγάλων έργων του Νομού μας στα πλαίσια της Δ προγραμματικής περιόδου, ενώ επισκέφθηκαν αργότερα και την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού συνοδευόμενοι απο την Προσιταμένη και τους εκπροσώπους του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και στον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής κ. Καλοφωλιάς. Εκεί ο κ. Δράκος τα άκουσε κανονικά απο τον Διευθυντή της Κλινικής ζητώντας 'να γίνουν άμεσα τα χειρουργεία μετά τις 2 παρατάσεις που έχει πάρει ο εργολάβος' για να ξεσπάσει ο κ. Καλοφωλιάς λέγοντας ότι 'πληρώνομαι απο την Πολιτεία χωρίς όμως να μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες τις οποίες ορκίστηκαν να προσφέρω'. Να σημειωθεί ότι η πρώτη παράταση δόθηκε ως τα τέλη Αυγούστου και η δεύτερη ως τις 15 Δεκεμβρίου η οποία και εξέπνευσε πρόσφατα.
Για το θέμα αυτό ο κ.Δράκος ερωτηθείς απο τον 936 τόνισε ότι 'σε συνεργασία με τον Δήμαρχο της πόλης θα εξεταστεί το πρόβλημα που υπάρχει και με τις 2 διαδοχικές αναβολές του εργολάβου καθώς το έργο βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης μετά την επίσκεψή μας στον χώρο αυτό και δεσμεύομαι να υπάρξει συννενόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αποδοθουν με τον ερχομό του νέου χρόνου'.

Οριστικά στις 31 Ιανουαρίου η ψηφιοποίηση

30/12/2009
Καμία παράταση δεν πρόκειται να δοθεί για την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων, η οποία σύμφωνα με την καταληκτική προθεσμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι η 31η Ιανουαρίου.Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην χαθεί ούτε 1 ευρώ από τις επιδοτήσεις στους παραγωγούς.Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Κοζομπόλης, επισήμανε ότι οι υπάλληλοι της Ένωσης θα δουλεύουν ακόμη και νύχτες και Σαββατοκύριακα, προκειμένου να ψηφιοποιηθούν όλα τα αγροτεμάχια μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν άλλωστε,, οι αποκλειστικές δηλώσεις στην τηλεόραση BEST , του εκπρόσωπου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκου Ανδρίτσου, ο οποίος τόνισε πως μέχρι στιγμής έχει ψηφιοποιηθεί το 75-80% των αγροτεμαχίων και πως η διαδικασία θα συνεχιστεί με εντατικότερους ρυθμούς.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία η κατάσταση στον ΟΣΕ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους αρμόδιους να αναλάβουν την επίλυση του θέματος και της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί στον ΟΣΕ απέστειλλε ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας όπου στο έγγραφό του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι "Ζουν σε πολύ άσχημες συνθήκες υγιεινής δημιουργώντας σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων. Τα μικρά παιδιά που ζουν μαζί τους δεν έχουν καμία ιατρική φροντίδα και κανένα από όσα είναι σε σχολική ηλικία δεν πάει σχολείο.
Είναι όλοι τους Βούλγαροι και Ρουμάνοι πράγμα που σημαίνει ότι δεν υποχρεούνται σε άδεια παραμονής αλλά όμως σαν πολίτες της Ε.Ε. πρέπει να υποχρεούνται να τηρούν και αυτοί υποχρεωτικά τους νόμους που αφορούν την προστασία των παιδιών και το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Η μικρή αυτή κοινωνία που έχει δημιουργηθεί στο χώρο του σταθμού του ΟΣΕ εκκολάπτει πολίτες που μαθαίνουν από τη μικρή τους ηλικία να ζουν σαν παράσιτα και στο περιθώριο μιας οργανωμένης κοινωνίας. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για λειτουργία χώρου οίκου ανοχής όπου εκδίδονται ακόμα και ανήλικα παιδιά.
Επειδή όλα αυτά τα θεωρούμε απαράδεκτα να συμβαίνουν στην πόλη μας ζητάμε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες από τον ΟΣΕ και την Αστυνομία ώστε να βρεθεί λύση στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Ο ΟΣΕ πρέπει να απομακρύνει τα εγκαταλειμμένα βαγόνια ή να τα ασφαλίσει με ευθύνη του περιφρουρώντας την περιουσία του.
Η Αστυνομία πρέπει να καταγράψει όλους όσους δεν έχουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις να μένουν στην περιοχή μας (εργασία και χώρο νόμιμης διαμονής) και δεν εφαρμόζουν τις βασικές τους υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους αλλά και στους πολίτες του Δήμου μας και να τους απομακρύνει.
Ο Δήμος Κυπαρισσίας θα αναλάβει να παράσχει κάθε τεχνική βοήθεια για τον καθαρισμό και φροντίδα της περιοχής. Μάλιστα εφ’ όσον ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης χρήσης του χώρου αυτού από τον ΟΣΕ προς το Δήμο για δημιουργία πάρκινγκ, θα λυθεί και οριστικά το πρόβλημα για την συγκεκριμένη περιοχή αφού θα γίνει περίφραξη, φωτισμός, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και φύλαξη
".

Προβληματίζει τη Νομαρχία το γεφύρι στις Βρύσες

29/12/2009
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ την Νομαρχία Μεσσηνίας το περιστατικό με το αποκομμένο Δ.Δ. Βρυσών Κυπαρισσίας που παρά τις εκκλήσεις του Τοπικού Συμβουλίου για αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού σήμερα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.
Το ιστορικό γεφύρι όπως δήλωσε στα τοπικά Μέσα ο Πρόεδρος του Δ.Δ. κ. Παναγιώτης Γαρατζιώτης και ο κ. Κώστας Λαμπρόπουλος έχει 'υποστεί ανεπανόρθωτες φθορές με αποτέλεσμα να είναι επισφαλή η διέλευση οχημάτων απο το συγκεκριμένο σημείο και ώρα με την ώρα κινδυνεύει να πέσει' υποστηρίζοντας ότι ο 'δρόμος διέλευσης συνδέει τις Βρύσες στον πάνω και κάτω οικισμό που παραμένει αποκομμένος με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να κάνουν τον κύκλο στον επαρχιακό δρόμο για να πάνε στις δουλειές τους αλλά και όσοι ασχολούνται με τα ελαιοτριβεία της περιοχής και την συγκομιδή'.
Καταγράφοντας την κατάσταση στο διαμέρισμα ο κ. Γαρατζιώτης τόνισε ότι "εμείς απαγορεύσαμε την διέλευση απο το δρόμο του γεφυριού σε 2 σημεία αφού μπορεί να κινδυνέυσουν ανθρώπινες ζωές και βρισκόμαστε πλέον στην ελαιοκομική περίοδο με ένα χωριό κομμένο στα δύο''. Ο Δήμος Κυπαρισσίας αντέδρασε άμεσα ζητώντας κατεπείγουσα παρέμβαση απο τις Τεχνικές υπηρεσίες της Ν.Α.Μ.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές απο το Filiatranews και τους Απόδημους


ΕΥΧΕΣ γιορτινές που μας ήρθαν δημοσιεύουμε σήμερα και ανταποδίδουμε με τον τρόπο αυτό σε όλους σας, γιατί οι ημέρες αυτές μας φέρνουν περισσότερο Φως, ελπίδα και να περάσουμε φυσικά Ελληνικά και καλά με τους δικούς μας ανθρώπους. Ιδίως για τους απόδημους Ελληνες που μας κατέκλυσαν με προσωπικές ευχές τους ευχαριστούμε πολύ όπως και το γειτονικό Ιστολόγιο Filiatranews που πάντοτε μας προσφέρει καλή συνεργασία και ενημέρωση. Αλλά και τις ευχές από το Ομογενειακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεσω του κ. Ηλιόπουλου καθώς και τις ευχές απο το Ελληνοαμερικανικό Πρακτορείο ειδήσεων που εδρεύει στις Η.Π.Α.
Χρόνια Καλά λοιπόν.

Δωρεάν ασύρματο Internet αποκτά η Κυπαρισσία

28/12/2009
Σε λειτουργία τέθηκε το ελεύθερο ασύρματο INTERNET του Δήμου Κυπαρισσίας. Το έργο - οπως και τα υπόλοιπα που αφορούν τις σύγχρονες τεχνολογίες - ολοκληρώθηκε τους τελευταίους μήνες και δόθηκε σε χρήση. Έτσι οι πολίτες θα μπορούν σε πρώτη φάση στο κέντρο της πόλης και γύρο από την κεντρική πλατεία να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο ιντερνετ. Το δοκιμάσαμε αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί καθώς η κεντρική σελίδα ακόμα και με την εισαγωγή στοιχείων δεν δουλεύει οπότε μάλλον πρόκειται για προσωρινό κώλυμα.
Η πιο ευχάριστη είδηση ωστόσο αποτελεί το γεγονός οτι βρίσκεται στον αέρα και το νέο site του Δήμου Κυπαρισσίας. Η διεύθυνση ειναι η ίδια ( www.kyparissia.gr ). Από αυτό οι δημότες θα μπορούν να έχουν επικοινωνία με το Δήμο. Να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα που τους ενδιαφέρουν καθώς και να συναλλάσονται με τις οικονομικές υπηρεσίες του για να διεκπεραιώνουν τις εκκρεμότητές τους.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Υπερ του Μητροπολιικού Δήμου στη Κυπαρισσία και το Δώριο

27/12/2009
ΑΝΑΒΕΙ για τα καλά η συζητηση για τον Καποδίστρια 2 και όπως φαίνεται εκτός απο...κουτσουρεμένος θα δημιουργήσει προβλήματα στην εφαρμογή του παρότι οι συνενώσεις ουσιαστικά διεξάγονται βάση μελετών και όχι βάση της πραγματικότητας. Ωστόσο θετικοί είναι οι ορεινοί Δήμοι της Τριφυλίας για την δημιουργία ενός ισχυρού Μητροπολιτικού Δήμου στη Κυπαρισσία μετά τις αναφορές των Δήμων Αυλώνος, της Κοινότητας Τριπύλας και γειτονικών περιοχών.
Μιλώντας αποκλειστικά στον 936 ο Δήμαρχος Δωρίου κ. Αντώνης Τάκης σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τον ίδιο και το επίμαχο θέμα τάχθηκε υπέρ της συνένωσης του Δήμου του με την Κυπαρισσία όπως θέλει και η τοπική κοινωνία. Αρχικά με το θέμα της αργίας και την δικαστική διαμάχη εξήγησε ότι 'θα συνεχιστεί η δικαστική διένεξη και δεν πρόκειται να υποχωρήσω διεκδικώντας το αυτονόητο και το δίκιο μου' με την υπόθεση να οδεύει στο Εφετείο. Ο κ. Τάκης ερωτηθείς για τον Καποδίστρια 2 επισήμανε ότι 'ο Δήμος Δωρίου και με απόφασή του προ καιρού έχει ταχθεί υπέρ της συνένωσης με την Κυπαρισσία δεδομένου ότι εδώ εργαζόμαστε οι περισσότεροι και οι δεσμοί συνεργασίας είναι παλιοί' για να καταλήξει ότι 'φοβάμαι ωστόσο ότι η Κυβέρνηση απλά θα συνενώσει Δήμους και τους τακτικούς πόρους που λαμβάνουν χωρίς πρόσθετη βοήθεια οπότε θα δούμε τι θα συμβεί στην διαβούλευση καθώς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η ουσιαστική επβίωση των Δήμων και το μέλλον τους'.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Απίστευτο Ελληνικό....περιστατικό στους δρόμους της Καλαμάτας

26/12/2009
ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ απίστευτο αλλά....είναι πέρα για πέρα Ελληνικό. Δημότης της Καλαμάτας γρονθοκόπησε τροχονόμο επικαλούμενος ότι έχει φίλους υψηλά πρόσωπα και πολιτικούς και ότι δεν πρέπει να του δώσει κλήση σε καμία περίπτωση!!! Έχουμε συνηθίσει αστυνομικό να χτυπά πολίτη αλλά το αντίθετο μόνο στην Ελλαδα το συναντάς!!
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη σύμφωνα με μαρτυρίες στην οδό Σπάρτης. Ο τροχονόμος μήνυσε τον πολίτη και τον δρόμο τώρα έχουν πάρει για τα δικαστήρια. Όπως δήλωσε η αστυνομία τέτοια γεγονότα συμβαίνουν συχνά στον δήμο της Καλαμάτας. Όπως λέει και το άσμα, «σαν πας στην Καλαμάτα και ρθείς με το καλό σπάσε στο ξύλο έναν αστυνομικό» παραφράζεται με αυτό τον τρόπο. Να μάθουμε βρε παιδιά και ποιός είναι ο κύριος με τις υψηλές γνωριμίες για να δούμε αν είχε δίκιο ή άδικο...
Πηγή: mantatanews

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Ενωτικό μήνμυα με ευχές απο το Νομάρχη Μεσσηνίας

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2010, με υγεία, προκοπή και ευημερία σε σας και στις οικογένειές σας. Εύχομαι ολόψυχα η νέα χρονιά που ανατέλλει να γεμίσει τη ζωή μας με ευτυχία, δημιουργία, προκοπή, προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες.
Στη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, το ελπιδοφόρο μήνυμα των Χριστουγέννων φαντάζει πιο επίκαιρο και αληθινό από ποτέ. Οι γιορτινές αυτές μέρες αποτελούν μια ακόμη αφορμή να συνειδητοποιήσουμε, φορείς και πολίτες, ότι μόνο μέσα από το διάλογο, την ενότητα και τη συνεργασία μπορούμε να θέσουμε γερά θεμέλια για τη νέα γενιά και την ανάπτυξή του τόπου μας.
Ας γιορτάσουμε με τρόπο ουσιαστικό τα φετινά Χριστούγεννα, .μπαίνοντας στο βαθύτερο νόημά τους- εκείνο της αγάπης και της προσφοράς προς το συνάνθρωπο. Καλές γιορτές σε όλους!

20 χρόνια ζωής και προσφοράς απο το Taekwondo Κυπαρισσίας

25/12/2009
ΜΕ την συμμετοχή περίπυο 50 νεαρών αθλητών όλων των κατηγοριών και ζωνών πραγμαοτποιήθηκε στην αίθουσα του ΑΓΣ Ταεκβοντό Κυπαρισσίας η διεξαγωγή απονομής έγχρωμων ζωνών στους νεαρούς αθλητές της πόλης που μετέχουν στο Ολυμπιακό άθλημα και μέσα σε μια αίθουσα που κατακλύστηκε απο κόσμο και ιδίως απο τους γονείς των μικρών νέων ταλέντων. Με την παρουσία του Δάσκαλου και προπονητή κ. Παναγιώτη Δικαίου της Τ.Ε. Νότιας Πελοποννήσου, του Προέδρου του Συλλόγου Κώστα Αλεξόπουλου, μελών του Δ.Σ. και τοπικών φορέων η εκδήλωση απονομής συνδυάστηκε και με μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή. Στις απονομές παρών ήταν και ο Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία του Παναγιώτης Αλεξόπουλος, αλλά και το διακεκριμένο μέλος της Εθνικής ομάδας και Πανελληνιονίκης Φώτης Δικαίος που έχει χαρίσει διακρίσεις στον τόπο μας και την ελπίδα να συμμετέχει μελλοντικά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Μέτρα για τις πλημμύρες στο δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών

Τα προβλήματα πλημμυρών που προκαλούνται από την αδυναμία απορροής των νερών της
βροχής, στην Τερψιθέα στο δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών, σε επαρχιακό δρόμο του Δήμου Μεθώνης και στην περιφερειακή τάφρο των Φιλιατρών, σχεδιάζει να αντιμετωπίσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας.
Χθες η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τη διαδικασία ανάθεσης για την εκπόνηση μελετών σύμφωνα με το άρθρο 10 του νόμου 3316/05, που προβλέπει πιο σύντομες
διαδικασίες. Ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Γιαννακέας διευκρίνισε ότι θα κληθούν να δώσουν προσφορές 3 μελετητικά γραφεία, που έχουν τα νόμιμα προσόντα. Στην
προκήρυξη αποφασίστηκε να περιληφθεί και η σύνταξη μελέτης για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στο ποτάμι της Βελίκας.
Η προκήρυξη θα αφορά υδραυλική μελέτη στην περιοχή Τερψιθέας - Φιλιατρών, μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στη 13η επαρχιακή οδό Γριζόκαμπος - Μιναγιώτικο - Λάμπες και
υδραυλική μελέτη ενίσχυσης της περιφερειακής τάφρου απορροής ομβρίων υδάτων Φιλιατρών, με προϋπολογισμό 35.700 ευρώ η καθεμία. Ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατασκεύασε το δρόμο Κυπαρισσίας - Φιλιατρών χωρίς πρόβλεψη για τα όμβρια και σημείωσε πως οι παρόδιοι ιδιοκτήτες έχουν χώσει τα χαντάκια.

Πηγή 'Eλευθερία'

Πρόκληση στη Βουλή ξανά για τον Επικούρειο Απόλλωνα

24/12/2009
Σε μια στιγμή απίστευτης εμπάθειας και έντασης ο κ.Πάγκαλος στην βουλή που διεξαγόταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010, μεταξύ άλλων εντελώς ξαφνικά για να πλήξη πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά ανέφερε ότι πήγε τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στην Μεσσηνία όταν ήταν υπουργός πολιτισμού για ρουσφετολογικούς σκοπούς. Αυτό από ότι καταλαβαίνετε εξαγρίωσε τους Μεσσήνιους και όλους όσους γνωρίζουν ότι ο Ναός πάντα υπήρχε στην Μεσσηνία και ο Κ .Σαμαράς αποκατέστησε μια αδικία πολλών ετών. Όσον αφορά τον κ Πάγκαλο ας ανοίξει ένα χάρτη η ας μπει στο Google earth να δει ποιο είναι το αληθές, αλλά εκτός των άλλων περιμένουμε να του απαντήσουν και οι Βουλευτές το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για αυτό το θέμα και μάλιστα μέσα στην Βουλή. Επιβάλλεται να πάρουν τώρα θέση και μάλιστα άμεσα πριν μιλήσουν οι αρμόδιοι...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Χρόνια καλά και Ελληνικά απο τους απόδημους

ΕΥΧΕΣ απο τους απόδημους λαμβάνουμε πολλές φορές και τους ευχαριστούμε πολύ. Μέρες που είναι και η εοραστική ατμόσφαιρα συνδυάζεται με εκδηλώσεις στη κεντρική πλατεία, την αγορά και χθες στην αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων του Τ.Ε.Ε. με χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια ήρθαν να προστεθούν και οι δικές σας ηλεκτρονικές ευχές.
Ξεχωριστή αίσθηση όμως για τους συμπατριώτες μας που μας ακούν απο το διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο όλο το 24ωρο αποτελούν οι ευχές που λάβαμε απο τους απόδημους φίλους και συντοπίτες που μετέχουν στην Ελληνική οργάνωση Νόστος απο την μακρινή Αργεντινή. Γιατί το ελληνικό στοιχείο βρίσκεται παντού και τους ανταποδίδουμε τις ευχές μας με καλή υγεία, δύναμη και χρόνια καλά και πάνω απο όλα Ελληνικά. Μην ξεχάσετε ότι και το web κανάλι μας ετοιμάζει εκπλήξεις αυτές τις εορταστικές ημέρες που θα ανακοινωθούν σταδιακά.

Τα...σαράντα των αγροτών κάνει η Κυβέρνηση με τις επιδοτήσεις...

23/12/2009
Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των παραγωγών στην Αγροτική Τράπεζα, τα χρήματα της επιδότησης, που όμως και παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, ανέρχονται μόλις στο 40%. Οι παραγωγοί και στη Μεσσηνία δηλώνουν αγανακτισμένοι αφού τα προβλήματά τους παραμένουν πολλά και για μια ακόμη χρονιά, θα κάνουν... μαύρα Χριστούγεννα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συνεδριάζει και αναμένεται δυναμική αντίδραση, καθότι άλλες ήταν οι υποσχέσεις και άλλα έγιναν στην πράξη.
Την ίδια ώρα στη γειτονική Ηλεία απονεμήθηκε ο 60% των επιδοτήσεων και αποδεικνύει την αντιστοιχία μεταξύ νομών αλλά και ύποπτες διακυμάνσεις με πολιτικά κριτήρια ενδεχομένως αφού και στο γειτονικό Νομό η ψηφιοποίηση κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Κάποιοι παραγωγοί στη Δυτική Μεσσηνία τέλος δεν έχουν πάρει ούτε Ευρώ....

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Πολιτιστικές εκδηλώσεις για την 'Αρκαδιά' στον Πειραια

Με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία πλήθος επισκεπτών απο κάθε γωνιά της Αττικής ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στο πολυχώρο <<Απόλλων>> ο Σύλλογος Κυπαρισσίων η <<Αρκαδιά>> σε μια πλούσια εκδήλωση που προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων και κέντρισε για το άρωμα Ιστορίας που αποπνέει η 'Αρκαδια'.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Αποστόλου <<Οι δρόμοι εξιστορούν>> και το πόνημα του Στάθη Παρασκευόπουλου <<Τα μάρμαρα μιλούν>>. Ο κ. Αποστόλου παρουσίασε με την εκπαιδευτικό Μαρία Πέππα την εργασία του που αφορούσε τα πρόσωπα που έχουν δώσει το όνομά τους σε δρόμους της πόλης. Ο πρόεδρος της ένωσης Ελλήνων λογοτεχνών παρουσίασε το βιβλίο του κ. Παρασκευόπουλου κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του κάθε προσώπου των αγαλμάτων της πόλης και των παραδοσιακών κρηνών της Πάνω Παλιάς Πόλης.
Στο ίδιο χώρο έγινε και η έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, βιβλίων και ιστορικών κειμηλίων με αναφορές στην Κυπαρισσία. Ανάλογες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα και στην Κυπαρίσσια τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τους διοργανωτές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου της πόλης.

Καυτή επιστολή για το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

22/12/2009
ΚΑΥΤΗ επιστολή με αντικείμενο την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών στην Υπουργό Υγείας Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό Υγείας Κα Φώγη Γενηματά επισημαίνοντας τα προβληματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή από την έλλειψη ιατρών.
Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι 'Με το έγγραφο υπ' Αριθ. Πρωτ 50/20-4-2009 του Συλλόγου μας απαιτούσαμε από το υπουργείο Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης την κάλυψη κενών θέσεων (Μικροβιολόγου, Παιδιάτρου, Ακτινολόγου, καθώς και τον Εκσυγχρονισμό του Οδοντιατρείου και την παροχή οδοντιατρικών Υπηρεσιών σε όλους τους Αγρότες) στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών.
Για λόγους κοινωνικοιστορικούς σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών στεγάζεται στο πρώην Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατρών, δημιούργημα των Φιλιατρινών Μεταναστών στην Αμερική το οποίο κατάργησε η μη κεκαλυμένη πολιτικά χούντα. Για το ζήτημα αυτό ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Δημήτρης Κουσελάς είχε κάνει αναφορά στον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις 4-5-2009.
Στην αναφορά του κ. Κουσελά Απάντησε το Υπουργείο ως εξής:
α.) Βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για πρόσληψη Μικροβιολόγου
β.) Αναμένονται προσλήψεις Παθολόγου και Παιδιάτρου
γ.) Αναμένεται ολοκλήρωση της μελέτης ανακαίνισης και επισκευής του Κέντρου Υγείας.
δ.) Υπαρχόντων δύο οδοντιάτρων υποσχέθηκαν ότι θα αντικατασταθεί το παλίο με νέο σύγχρονο οδοντιατρείο.
Σχετικά με τα παραπάνω και την πάγια τακτική της προηγούμενης Κυβέρνησης τα πάντα ήταν σε διαρκή παρακολούθηση και εξέλιξη, στην πραγματικότητα δεν υπήρξε καμία παραγωγή έργου ώστε ο Αγρότης και δη ο συνταξιούχος του ΟΓΑ των 250 ευρώ να πηγαίνει στους ιδιώτες γιατρούς. Απαιτούμε λύση του προβλήματος γιατί αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης και μάλιστα μιας κυβέρνησης που λέει - θέλει ότι απέχει παρασάγγας από τον νεοφιλελευθερισμό και την Υγεία την θεωρεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα....'

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας προκήρυξε την πλήρωση 5 θέσεων ειδικευμένων ιατρών, επί θητεία του κλάδου ΕΣΥ. Οι θέσεις αυτές αφορούν τις εξής ειδικότητες (στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’): Παθολογίας, Χειρουργικής, Καρδιολογίας, Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας. Αίτηση-δήλωση και όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν ή ταχυδρομηθούν με συστημένο δέμα στο Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Κυπαρισσίας, ταχ. διεύθυνση Α. Καλαντζάκου 13, Κυπαρισσία Μεσσηνίας Τ.Κ. 24500, μέχρι την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να πάρουν συμπληρωματικές πληροφορίες κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 27610 24051 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας σύντομα θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες οργανικές θέσεις για πλήρη κάλυψη των ειδικοτήτων του Νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μπάχαλο και κουτσούρεμα στις επιδοτήσεις...

21/12/2009
Το μπάχαλο κυριολεκτικά επικρατεί με τις επιδοτήσεις με την κατάσταση καθημερινά να διαφοροποιείται ανάλογα με τις διαρροές και τις πληροφορίες και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τελικά, η όλη υπόθεση φαίνεται να μεταφέρεται κοντά στα Χριστούγεννα, αφού ήδη τρέχουν οι όλες απαραίτητες διαδικασίας για να μπουν οι προκαταβολές των κοινοτικών ενισχύσεων που δεν θα ξεπερνούν πάντως το 40%. Αυστηρό το τελεσίγραφο προς την χώρα μας από τις Βρυξέλλες, με το οποίο η αρμόδια επίτροπος για θέματα γεωργίας έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του 2010, προκειμένου να ψηφιοποιηθούν και να ελεγχθούν τα αγροτεμάχια, ώστε να πληρωθούν οι Έλληνες αγρότες τις ενισχύσεις του 2009. Πρόβλημα, λοιπόν και μεγάλο, ανακύπτει για τους δικαιούχους αγρότες, με τον κίνδυνο να μην δοθεί η επιδότηση στους μισούς να είναι ορατός.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Αήττητος ο Α.Ο.Κ στην κορυφή της Α τοπικής μετά το 0-3 με το Φαραί

ΜΕ μια σαρωτική νίκη και επίδειξη ικανοτήτων πέρασε νικηφόρα απο το Α.Ο. Φαραί ο Α.Ο. Κυπαρισσίας με αποτέλεσμα να παραμένει στο θρόνο της Α τοπικής η κορυφαία Ομάδα για την αγωνιστική περίοδο. Ο ΑΟΚ με σερί επιτυχιών νίκησε την Καλαματιανή ομάδα και ετοιμάζεται να αγκαλιάσει το Πρωτάθλημα παρά τις χαμένες ευκαιρίες απο την πλευρά των αντιπάλων.
Πιο αναλυτικά μόλις στο 14ο λεπτό η θρυλική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκόρ μετά το σούτ του Κουρκουμέλη που επωφελήθηκε ο Δ. Μικελάτος κάνοντας κεφαλιά και σκοράροντας τελια με το 0-1 στα δίχτυα των αντιπάλων. Λίγο αργότερα μετά απο μια αναμέτρηση το εκπληκτικό 0-2 σημειώθηκε απο τον Σύλβιο Μοροσάνου μετά απο εξαιρετικό φάουλ του Λυδιώτη κατάφερε να ξεγελάσει τον Τσούλο γράφοντας ένα ακόμα μοναδικό αποτέλεσμα. Στο β ημίχρονο ο ΑΟΚ ήταν απειλητικός δημιούργησε τις συνθήκες για το 0-3 παρά την απειλή στο 55ο λεπτό του Ανδρουτσή με τον Κιουτάκ να κερδίζει ο Δ. Μικελάτος το φοβερό σούτ που ξέσπασε σε ένα καταπληκτικό γκόλ. Ακολούθησαν κόντρες με φάουλ και μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Σλάλοβ και Μανολόφσκι αλλά και την εμμονή του Δ. Μικελάτου για ένα ακόμα τέρμα αλλά κοντραρίστηκε απο τους επιθετικούς του Φαραί που προσπάθησαν να κάνουν ενέργειες με σκοπό να διασώσουν το κύρος της ομάδας τους. Η διαιτησία ήταν ικανοποιητική απο την πλευρά του Ηλία Αλεξέα χωρίς να ακουστούν παράπονα και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται σταδιακά η 1η φάση του Πρωταθλήματος...

Ξεχείλησε η οργή των αγροτών στους Γαργαλιάνους

20/12/2009
ΤΟ ποτήρι της οργής ξεχείλησε για τους αγρότες και τους Αγροτικούς συλλόγους που με καίριες παρεμβάσεις τους αποτυπώνουν τη τραγική κατάσταση όπως η επιστολή στην Εφημερίδα Αgrenda που έστειλε ήδη ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας για το ελαιόλαδο και το μέλλον του.
Την καυτή επιστολή που υπογράφει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας (ΟΑΣΜ) και Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γαραλιάνων κος Ηλίας Μπουντουβάς αναλύονται τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα εν μέσω εορτών που προκαλούν το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών από την διαρκή κατρακύλα της τιμής του Ελαιολάδου στην Μεσσηνία, εξαιτίας των μεγάλων καρτέλ και ετιαριεών προερχόμενες από την γείτονα Ιταλία δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στην αγορά εδώ και αρκετούς μήνες με μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Νέα χάραξη για την Ολυμπία Οδό

Τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τη διέλευση του τμήματος Πύργος - Τσακώνα της Ολυμπίας οδού από την περιοχή του Καϊάφα. Στη συνέχεια θα εκπονηθεί νέα περιβαλλοντική μελέτη και η οριστική απόφαση για τη χάραξη του δρόμου θα ληφθεί κατόπιν συνεργασίας με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών
Αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην οποία τονίζεται ότι για κάθε εναλλακτική λύση γίνεται μια καταρχήν εκτίμηση των επιπτώσεών της στο περιβάλλον της περιοχής. Το θετικό συμπέρασμα που προκύπτει από μια δεύτερη
ανάγνωση της ανακοίνωσης, είναι ότι γίνεται λόγος για νέα χάραξη του τμήματος Πύργος - Τσακώνα της Ολυμπίας οδού - και άρα δεν ερευνάται το ενδεχόμενο να απολήξει ο αυτοκινητόδρομος είτε στον Πύργο είτε στην… Αρκαδία.

Με πληροφορίες απο την 'Ελευθερία'

Νότα Χριστουγέννων απο το Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο

19/12/2009
ΜΕ εορταστικό κλίμα θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στην Κυπαρισσία καθώς το πνεύμα των εορτών αγγίζουν όλους με εκδηλώσεις που ξεκινούν απο την Κυριακή ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Πιο αναλυτικά την Κυριακή 12-2 το μεσημέρι αλλά και στις 23 και 24 Δεκεμβρίου τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στην αγορά θα...εξορμήσουν καλλιτέχνες με μουσική ατμόσφαιρα, κλόουν και ξυλοπόδαροι που θα μοιράζουν γλυκά στα μικρά παιδιά, τρενάκι δωρεάν για τους λιλιπούτειους φίλους των γιορτών αλλά και μουσικά χάπενιγκ στην κεντρική πλατεία της πόλης με σκοπό να τονωθεί η αγοραστική κίνηση και παράλληλα να ζωντανέψει η αγορά με ένα εοραστικό σόου που διεξάγεται για πρώτη φορά.
Οι εκδηλώσεις θα γίνονται σε κάθε γωνιά της αγοράς μέσα στα καταστήματα και στους γύρω δρόμους ενώ στη πλατεία θα υπάρχουν δρώμενα όπως παιχνίδια, ταχυδακτυλουργός αλλά και δωράκια για όλους. Αξίζει να τονίσουμε ότι φέτος έχει στολιστεί για τα καλά τόσο η πλατεία της πόλης και της περιοχής Ευαγγελίστριας όσο και η κεντρική αγορά με ένα πανέμορφο κυπαρίσσι που δικαιολογεί την γιορτή στολισμένο για τις ημέρες αυτές...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Master plan στο λιμάνι και έργα στο οδικό επαρχιακό δίκτυο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κυπαρισσίας Γιώργο Σαμπαζιώτη είχε χθές το μεσημέρι ο Νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος στην Κυπαρισσία. Κατά τη συνάντησή τους τέθηκαν επι τάπητος θέματα που αφορούν την περιοχή και συνοπτικά αναφέρονται στη μελέτη για τα όμβρια ύδατα στο δρόμο Κυπαρισσία – Τερψιθέα, στην κατασκευή πεζόδρομου από το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας έως τις εργατικές κατοικίες, στις προγραμματικές συμβάσεις για την πόντιση τεχνητού ύφαλου, και ανάπτυξη ενός Masterplan για το λιμάνι της Κυπαρισσίας.
Πιο αναλυτικά, στο τμήμα του Εθνικού δρόμου Κυπαρισσία – Τερψιθέα, και ειδικότερα στην περιοχή της Τερψιθέας, λόγω του ότι δεν υπάρχουν αύλακες απορροής κατά μήκος του οδοστρώματος, εμφανίζονται σοβαρά προβλήματα πλημμυρίσεων εκατέρωθεν του δρόμου. Με πρωτοβουλία της ΝΑΜ, έχει ήδη επισκεφθεί μελετητής την εν λόγω περιοχή και έχει συλλέξει τα πρώτα στοιχεία για τη σύνταξη μελέτης, που θα αφορά σε 2 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου, για την οριστική αντιμετώπιση των πλημμυρίσεων.
Επίσης, πρόθεση της ΝΑΜ είναι να διαπλατυνθεί ο δρόμος μεταξύ του Γυμνασίου Κυπαρισσίας έως τις εργατικές κατοικίες. Η διαπλάτυνση αποσκοπεί στην κατασκευή πεζόδρομου. Ο Δήμος Κυπαρισσίας έχει ήδη ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο μέρος τη διαπλάτυνση του δρόμου, τοποθετώντας και τοιχεία αντιστήριξης όπου κρίθηκε απαραίτητο. Για την ολοκλήρωση του έργου, απομένει να πραγματοποιηθεί μελέτη για το υπολειπόμενο , από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΝΑΜ, ώστε να εγκατασταθεί και ο ηλεκτροφωτισμός αλλά και η τελική επίστρωση του δρόμου.
Ακόμα, αναφέρθηκαν στην διαμόρφωση του Masterplan για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, το οποίο θα γίνει επί της μελέτης που πραγματοποιείται από το ΕΜΠ, υπό τον κ. Μουντζούρη, και που αφορά στη επίλυση του θέματος του έντονου κυματισμού μέσα στη λιμενοδεξαμενή. Το Masterplan σχετίζεται με τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, καθώς το λιμάνι θα έχει και το ρόλο του αλιευτικού καταφυγίου αλλά και το χαρακτήρα του τουριστικού λιμανιού. Τέλος, αναφέρθηκαν στην προγραμματική σύμβαση για το θέμα της πόντισης των τεχνητών υφάλων. Απαιτούνται τέσσερις μελέτες προκειμένου το έργο να είναι έτοιμο για χρηματοδότηση από το ΕΠΑΛ ή από άλλο πρόγραμμα που μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοιου είδους δράσεις.

Βαριά καμπάνα για τον Δήμαρχο Δωρίου

18/12/2009
Δύο χρόνια φυλακή ήταν η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τόσο για τον Δήμαρχο Δωρίου Τάκη Αντώνη όσο και για τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασίλη Σπυρόπουλο και Αθανάσιο Χαντζή για απόπειρα απιστίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κατσαμπάνης, ο οποίος αντιμετώπιζε την ίδια κατηγορία, καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή 2 χρόνων. Παρότι ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, το δικαστήριο δεν το δέχτηκε διότι ο Κος Κατσαμπάνης έχει κι άλλη παλαιότερη καταδίκη.
Η δίκη ξεκίνησε προχθές με καταθέσεις μαρτύρων και χθες συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις της εισαγγελέως Νίκης Μουζάκη -η οποία πρότεινε στους ενόρκους την καταδίκη των κατηγορουμένων ενω χθές η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων Χρήστου Παναγιωτόπουλου και Πάνου Τσίγκανου.
Τόσο ο Κος Τάκης Αντώνης όσο και οι Δημοτικοί σύμβουλοι, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και έτσι μετά την καταδίκη θα εξακολουθήσει να είναι σε αργία τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Δωρίου Τάκης Αντώνης διώκεται ύστερα από αναφορές του τότε αντιδημάρχου (το 2006) Δημήτρη Κόνιαρη, που έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Σεισμογράφος στη πόλη απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο

ΕΝΑ νέο δίκτυο παρακολούθησης της σεισμικής δραστηριότητας διαθέτει η Μεσσηνία μετά την τοποθέτηση νέων σεισμογράφων που εγκατέστησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στη Κυπαρισσία βρέθηκε σήμερα ο Καθηγητής Σεισμολογίας κ. Γεράσιμος Χουλιάρας για την τοποθέτηση σεισμογράφου στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης ενώ ακολούθησε το μεσημέρι συνάντηση του Δημάρχου με τον Νομάρχη για το παραπάνω θέμα.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης καλσωρίζοντας τον Καθηγητή στο Λαογραφικό Μουσείο με την ομάδα του που εγκατέστησε τον σεισμογράφο εξέφρασε την γνώμη ότι 'ο Δήμος απο την πρώτη στιγμή στέκεται αρωγός στο Εθνικό Αστεροσκοπείο για τη σεισμική παρακολούθηση της περιοχής μας' και εξήγησε ότι 'με τον κ. Καθηγητή εκφράστηκε και η άποψη για την διεξαγωγή μιας ημερίδας με καλεσμένους επιστήμονες και του Πολυτεχνείου για την ενημέρωση του κοινού και των αρχών πάνω στο πρόγραμμα που υλοποιείται'.
Ο Καθηγητής Σεισμολογίας κ. Χουλιάρας μιλώντας υποστήριξε ότι 'το δίκτυο σεισμογράφων νέου τύπου έχει εγκατασταθεί σε Μεσσηνία και προχωρά στην Ηλεία και στο Ιόνιο για παρακολούθηση του σεισμικού τόξου' θεωρώντας ότι 'οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς οι επιστήμονες έχουν αναλύσει στις Αρχές τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσουν όπως η στατική επάρκεια των κτιρίων και δημοσίων υπηρεσιών καθώς οι κατασκευές μας προστατεύουν απο τα ταρακουνήματα του Εγκέλαδου'.
Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 τόνισε ότι 'το πρόγραμμα που υλοποιεί η Νομαρχία θα συνεχιστεί τόσο με το Εθνικό Αστεροσκοπείο όσο και με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας όπου έχουν εγκατασταθεί σεισμογράφοι κατά μήκος της ΝΔ Πελοποννήσου και μέχρι τα Στροφάδια ώστε οι επιστήμονες να αφουγκράζονται το υπέδαφος' συμπληρώνοντας ότι 'εμείς απο την πλευρά μας θα παρέχουμε αμέριστη βοήθεια στο κ. Χουλιάρα για το πρόγραμμα που εκπονείται και θεωρούμε σημαντική την συνεργασία καθώς η περιοχή μας αποτελεί ένα μεγάλο σεισμικό Εργαστήριο' για το μέλλον.

Καταδίκες για κλοπές σε αλλοδαπό...

17/12/2009
Οι κάμερες ασφαλείας πρόδωσαν έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ο οποίος τον Ιούλιο του 2004 έσπασε τη τζαμαρία καφετέριας στην Κυπαρισσία, με σκοπό να κλέψει το
ταμείο. Εφυγε όμως άπραγος όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε για την πράξη αυτή σε φυλάκιση 15 μηνών με τριετή
αναστολή. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε για την κλοπή ενός κιλού κιμά από σούπερ μάρκετ της Κυπαρισσίας.

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν άσκησαν δίωξη εις βάρος του αν και, όπως κατέθεσαν υπάλληλοι, είχε προσπαθήσει και άλλες φορές να κλέψει από το κατάστημα. Ο ίδιος στην απολογία του παραδέχτηκε ότι έκρυψε τον κιμά στο παντελόνι του για-
τί δεν είχε να φάει ενώ είχε κλέψει παλιότερα ένα μπουκάλι με ποτό. Πάντως, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν ο δράστης της απόπειρας κλοπής στην καφετέρια. Εχει πέσει πείνα και στο τέλος να δούμε τι θα κάνουν οι απλές πολίτες...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ξανά στη Βουλή οι κακοτεχνίες στο Λιμάνι Κυπαρισσίας

Ο βουλευτής Δημ. Κουσελάς, επανερχόμενος στο καυτό θέμα που απασχολεί την περιοχή, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών ζητώντας να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και οι κακοτεχνίες που επανειλημμένα έχουν επισημανθεί από τους φορείς των αλιέων στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν λυθεί.
Ο κ. Κουσελάς αναφέρεται σε προηγούμενες κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις, εντοπίζει ζητήματα που υπάρχουν και καταλήγοντας ερωτά: Σε τι ελέγχους προέβη η ΔΕΚΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ποιότητα του έργου και κατά πόσον προτίθεται να το παραλάβει, δεδομένου του πλήθους και της σοβαρότητας των κακοτεχνιών.

Πώς και πότε θα αντιμετωπισθούν οι ανάγκες θωράκισης του υπήνεμου και του προσήνεμου μόλου του λιμένα Κυπαρισσίας. Φυσικά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απάντηση και για το πότε θα δημοπρατηθούν τα έργα που ύπολείπονται στο λιμάνι της πόλης μας...που θυμίζει Γιοφύρι της Άρτας!

Υπογράφηκε η απόφαση για το Π.Ο.Π. στο Νομό μας

16/12/2009
Η Πιο ευχάριστη είδηση που αναμέναμε εδώ και χρόνια αποτελεί πραγματικότητα και έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο με την κατρακύλα των τιμών του εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Αυτη την φορά θετικά και καλά είναι τα νέα για το μείζον θέμα της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Καλαμάτας του ελαιόλαδου, καθώς κατοχυρώθηκε με επίσημη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η εν λόγω εξέλιξη είναι ιδιαιτέρα θετική με την ‘Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, να κάνει λόγω για μεγάλη επιτυχία. Η εφαρμογή της απόφασης θα οριοθετηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά και θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα εξελίξης για το λάδι μας και περισσότερο για επώνυμο ελαιόλαδο και με μεγάλες εξαγωγικές ανάσες.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κυπαρισσίας

Το καυτό θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. σε χυθεσινή του συνεδρίαση αφορούσε την Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2010 όπου κατατέθηκαν προτάσεις από τα 10 δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας. Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλεψη 140.000 ευρώ σε ενιαίο κωδικό για καθαρισμό Δήμου και διαμερισμάτων κοινόχρηστων χώρων με σταδιακή δημοπράτηση του έργου ενώ μια ακόμα αλλαγή αφορά τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων στα διαμερίσματα και την πόλη ύψους 500.000 ευρώ και δημοτικών οδών ύψους 200.000 ευρώ ακόμα και σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους με μια συνολική μελέτη. Προβλέπει τα 5,1 εκ. ευρώ για τον Βιολογικό και ποσό για την ανάπλαση καλντεριμιών με χωνευτή πέτρα στην Παλιά Πόλη. Προβλέπει εργασίες στο Δημοτικό μέγαρο για ανελκυστήρα στο παλιό κτίριο και 40.000 ευρώ για την ΔΕΥΑΚΥ και διάνοιξη δρόμου για τον Βιολογικό από την εθνική οδό.
Τέθηκαν θέματα που αφορούν τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης με καθαρισμό και συντήρησή τους ενώ έγιναν προτάσεις για διάφορα έργα και τα μηχανήματα του Δήμου. Επίσης θα αναλυθούν σε άλλη συνεδρίαση τα ποσά για κάθε διαμέρισμα και μετά από συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια.
Σε ότι αφορά το 1ο θέμα το Σώμα ασχολήθηκε με την τροποποίηση του Προυπολογισμού του Δήμου για το 2009 και ομόφωνα έγινε η αποδοχή απο το Σώμα για την ενίσχυση του κωδικού μισθοδοσίας των υπαλλήλων του Δήμου. Το 3o θέμα αφορούσε τον Ορισμό επιτροπής επιλογής για προσωπικό Μερικής Απασχόλησης όπου ορίστηκαν 3 υπάλληλοι του Δήμου και μέχρι την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων όπου έχουν υποβληθεί περίπου 50 αιτήσεις και θα καλύψουν ανάγκες του Δήμου με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και αφορούν συνολικά 30 άτομα και οι πόροι προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συνάντηση ΕΝΑΕ με αντιπροσωπεία Νομαρχών για την Ιόνια Οδό

15/11/2009
Συνάντηση συνεργασίας είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας) κ. Δημήτρη Δράκου με τους Νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Λευκάδας, Πρέβεζας και Κέρκυρας για την τουριστική ανάπτυξη του άξονα της Ιόνιας Οδού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΝΑΕ κατόπιν αιτήματος του Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου. Κατά την συνάντηση οι Νομάρχες ομόφωνα δήλωσαν ότι ο Δυτικός άξονας Β-Ν (τμήμα του είναι η Ιόνια Οδός) θα αποτελέσει τη «ραχοκοκαλιά» της συγκοινωνιακής υποδομής της Δυτικής Ελλάδας στη διαδρομή Καλαμάτα – Πύργος – Πάτρα – Ρίο – Αντίρριο – Αμφιλοχία (σύνδεση με Λευκάδα) – Άρτα – Ιωάννινα – Κακαβιά αλλά και Ηγουμενίτσα εκεί που ο Δυτικός Άξονας συναντά την Εγνατία Οδό.
Όνειρο δεκαετιών
Η κατασκευή της Ιόνιας Οδού είναι ένα έργο που η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος ανέμενε δεκαετίες καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τον όγκο της κίνησης που δέχεται, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης και επιπλέον θα δώσει δυνατότητα επικοινωνίας της χώρας με άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Ταυτόχρονα θα δώσει την δυνατότητα ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης σε μια περιοχή από τις οικονομικά ασθενέστερες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντική υστέρηση με όλους τους δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών και ασφαλούς μετακίνησης με ταχύτητα και άνεση.

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΣΠΟΡ: Fair play και πρωτιά για το Καλονερό

ΜΕ μια ακόμα νικη συνέχισε το σερί των επιτυχιών του με νικηφόρο αποτέλεσμα ο Παντριφυλιακός Ομιλος Καλονερού που έχει μόνο νίκες στο Πρωτάθλημα της Γ τοπικής κατηγορίας. Η ομάδα του γνωστού μας Μιχάλη Νικητόπουλου- μεγάλου αστέρα του ΑΟΚ- και του Σάκη Διονυσόπουλου κατάφεραν παρά το γεγονός ότι έχαναν με 0-1 στην επανάληψη του β ημιχρόνου μετά απο λάθη και χαμένες ευκαιρίες να αλλάξουν υπέρ τους το αποτέλεσμα με την ΑΕ Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι Γαργαλιανιώτης γιατί ανακάλυψαν ότι τους έφταιγε η...διαιτησία!
Στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι το Καλονερό πήρε πάνω του μετά το 75ο λεπτό όπου με έξοχο πλασέ ο Αθανάσιος Βλάμης ξεγέλασε τον τερματοφύλακα και σκόραρε με το 1-1 να γράφει στον πίνακα αλλά υπήρξε και συνέχεια όταν μετά απο κεφαλιά και έξοχο σούτ απο τον Σάκη Διονυσόπουλο στο 82 κατάφερε να φέρει...την στρογγυλή θεά στα δίχτυα ολοκληρώνοντας με το καταπληκτικό 2-1 στο γήπεδο της Ελαίας. Ο επόμενος αγώνας είναι εκτός έδρας με τα Διόδια και εφόσον επαναληφθούν οι επιτυχίες θα ολοκληρώσει νικηφόρα τον πρώτο γύρο πριν τις γιορτές η γειτονική ομάδα με τον Πρόεδρο του Καλονερού Σάκη Γαλάνη να εμφανίζεται ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα του αγώνα.

Εορταστικό ωράριο σε ισχύ από σήμερα

14/12/2009
Με εορταστικό ωράριο θα λειτουργούν από τη Δευτέρα τα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής μας τα καταστήματα από τη Δευτέρα μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου καθώς και από τις 28 μέχρι τις 30 του μηνός που διανύουμε θα είναι ανοιχτά από τις 8μιση το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η αγορά αναμένει τόνωση της αγοραστικής κίνησης παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε δεδομένου ότι αναμένεται απο μερα σε μέρα να δοθούν οι επιδοτήσεις για τους παραγωγούς και αγρότες μας ενώ εορταστική ατμόσφαιρα υπάρχει και στο κέντρο της αγοράς που τοποθετήθηκε ένα κυπαρίσσι και αναμένεται σύντομα να στολιστεί μαζί με τον εοραστικό διάκοσμο που έχει ήδη τοποθετηθεί.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Εξάσφαιρος ο Α.Ο. Κυπαρισσίας μόνος στην κορυφή..

ΣΤΗΝ κορυφή και το θρόνο του παραμένει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας που κατάφερε να φιλοδωρήσει με μια ακόμα 6άρα την Βαλύρα στο παιχνίδι εκτός έδρας. Ο εξάσφαιρος Α.Ο.Κ. είχε δυναμική και στα 90 λεπτά του αγώνα καθώς η ομάδα του Χρήστου Γερολυμάτος νικούσε με 4-0 απο το πρώτο κιόλας ημίχρονο καθορίζοντας την διαφορά στα μέτρα του.
Πιο αναλυτικά μόλις στο 6ο λεπτό ο Κιουτάκ άνοιξε το σκόρ με 0-1 μετά απο έξοχο πλασέ ενώ στο 12ο λεπτό ο Λυδιώτης με πέναλντι ξέσπασε με το 0-2 και έπεται συνέχεια αφού στο 25ο λεπτό ο Γεωργόπουλος με έξυπνη κίνηση σκόρασε με το 0-3 καιστο 35ο λεπτό ο νεαρός αποκτηθεις Αντόνιο καθάρισε έξυπνα με 0-4. Στην επανάληχη και στο 60ο λπετό ο Δημήτρης Μικελάτος ανέβασε το σκόρ και στο 70ο ο Διονυσόπουλος ολοκλήρωσε τον πετυχημένο αγώνα με 0-7 αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν σταματά τον ΑΟΚ που έχει βάλει στόχο μόνο και μόνο το Πρωτάθλημα. Δικαιώνει και την δήλωση στον 936 του Γερολυμάτου ότι σε κάθε αγώνα κυνηγά το τρίποντο καθώς η Ομάδα θέλει να ξεφύγει βαθμολογικά για να έχει τον αέρα της τελικής νίκης και με διαφορά...

Ερχεται μέρος της επιδότησης στους παραγωγούς

13/12/2009
Στα μέσα Δεκεμβρίου θα δοθεί η εισοδηματική ενίσχυση στους ελαιοπαραγωγούς δήλωσε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΣΑΣΕ, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή.
Η «είδηση» επιβεβαιώθηκε χθες και από τις δηλώσεις του νομάρχη Μεσσηνίας, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχα. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε χθες ο κ. Δράκος η προκαταβολή της επιδότησης σε όλους τους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς θα δοθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Το υπόλοιπο θα κατατεθεί ανάλογα με την πρόοδο της ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης ανά περιοχή. Στη συνεδρίαση έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για όλα τα θέματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους. Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΣΑΣΕ μετά τη συνάντηση με την υπουργό κα Κατερίνα Μπατζελή αναφέρει:
«Εποικοδομητική, τρίωρης διάρκειας συζήτηση για όλα τα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είχαν σήμερα στα γραφεία της ΓΕΣΑΣΕ η διοίκηση της οργάνωσης και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατ. Μπατζελή. Το Δ.Σ. της ΓΕΣΑΣΕ έθεσε στην υπουργό τα μεγάλα προβλήματα και ζητήματα της αγροτικής οικονομίας, ιεραρχώντας ως πλέον εκρηκτικό τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος και τη φτώχεια που έχει επανέλθει στον αγροτικό τομέα, απειλώντας την κοινωνική συνοχή της υπαίθρου."

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Νομαρχών-ΕΝΑΕ για την Ιόνια Οδό...

Η ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας είναι το θέμα συνάντησης νομαρχών που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΕΝΑΕ τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στην Αθήνα. Σε αυτή θα πάρουν μέρος οι νομάρχες Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, Θε- σπρωτίας, Ιωαννίνων και των Νησιών του Ιονίου. Σε σχετική παρουσίαση που προγραμματίζει να κάνει ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημ. Δράκος, καταγράφονται τα ζητήματα που αφορούν στην πορεία των έργων της Ιόνιας Οδού ή Ολυμπίας οδού αν θέλετε, στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την Ολυ- μπία Οδό, στο Δυτικό Σιδηροδρομικό Αξονα, καθώς και στην ανάγκη υποστήριξης με υποδομές κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών και ενεργεια- κών δικτύων. Κρίνεται ακόμη απαραίτητη η ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, τον τουρισμό και την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής.
Πηγή: 'Ελευθερία'

Στον Εισαγγελέα η σπείρα 3 Αλβανών που ρήμαξαν τους Γαργαλιάνους

12/12/2009
Στον Εισαγγελέα Κυπαρισσία απολογούνται το μεσημέρι του Σαββάτου η σπείρα 3 Αλβανών παράνομων αλλοδαπών που είχαν αρπάξει κλοπιμαία απο περιοχές των Γαργαλιάνων και προσπάθησαν να διαφύγουν με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Οι δράστες εντοπίστηκαν, μετά από πληροφορίες που αξιοποίησε η Αστυνομία, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Γαργαλιάνοι - Αθήνα. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων βρήκαν τα κλοπιμαία που είχαν κρύψει οι δύο στις βαλίτσες τους και ο τρίτος στη μπανάνα που είχε δεμένη στη μέση του.
Κρατούνται στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, ενώ τα κλοπιμαία μεγάλης αξίας βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Ηδη πάντως έχουν επιστραφεί στον κάτοχό τους όσα από τα χρυσαφικά είχαν κλαπεί στις 30 Νοεμβρίου από το σπίτι στο Μουζάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 συλληφθέντες Αλβανοί, ηλικίας 17, 22 και 25ετών, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, πριν αναλάβουν δράση στους Γαργαλιάνους είχαν μείνει για διάστημα 4 - 5 ημερών σε αγροικία στην Ελληνοκλησσιά του Δήμου Ανδρούσας.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Η χειρότερη χρονιά για το ελαιόλαδο ομολογούν οι παραγωγοί

11/12/2009
ΥΠΟΤΟΝΙΚΕΣ εξακολουοθύν να παραμένουν οι τιμές του ελαιολάδου σε περιοχές της Τριφυλίας παρά την μεγάλη παραγωγή η όμως συνδυάζεται και με τις χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις καθώς οι παραγωγοί προτίμησαν να προβούν νωρίς στην ελαιοσυγκομιδή χωρίς καν να ωριμάσει ο καρπός φοβούμενοι τις καιρικές συνθήκες κατά γενική εκτίμηση των ελαιοτριβέων της περιοχής.
Στα Φιλιατρά όπου η παραγωγή παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Παναγόπουλος που διαθέτει ελαιοτριβείο εδώ και 3 δεκαετίες 'υπάρχει μια βιασύνη των παραγωγή πριν καν ωριμάσει ο καρπός με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να είναι χαμηλές καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων οδήγησε αρκετό κόσμο στα ελαιοπερίβολα αλλά η καλύτερη εποχή για συγκομιδή είναι μετά τις 15 Δεκεμβρίου κατά γενική ομολογία' για να προσθέσει ότι 'αυτό που μας απασχολεί περισσότεροι είναι οι καθοδικές τιμές στο λάδι που κινούνται στα 2,30 ευρώ το πολύ με αποτέλεσμα να μην μπορει να κινηθεί η αγορά τις εορταστικες ημέρες αλλά και οι επιδοτήσεις που έχουν καθυστερήσει αρκετά απο κάθε άλλη χρονιά οπότε φέτος θα λεγαμε ότι θα είναι η χειρότερη χρονιά για το προιόν μας'.
Ο κ. Παναγιώτης Σαράντος απο τη Κυπαρισσία μας εξήγησε ότι 'φέτος υπάρχει περισσότερη δουλειά αλλά οι αποδόσεις κινούνται χαμηλά με άγουρες ελιές σε ορισμένες περιπτωσεις εκτός ορισμένων ορεινών περιοχών με αποτέλεσμα να βλέπουμε στο τσουβάλι απο 6,5 μέχρι 7 απόδοση κατι που φυσικά δεν ικανοποιεί κανέναν' για να υπογραμμίσει ότι 'οι τιμές αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα δεδομένου ότι κινούνται στα επίπεδα των 2,20 ευρώ το κιλό με 2,25 ευρώ και όπως καταλαβαίνουμε οι αγρότες με τέτοιες τιμές δεν κάνουν καν τον κόπο να βγάλουν τα έξοδά της καλλιέργειας και των εργατών για συγκομιδή'.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Κοινό μέτωπο Μεσσηνίας- Ηλείας στην ημερίδα για την Ολυμπία Οδό

Η Ολυμπία Οδός, σύμφωνα με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να διέρχεται όχι μόνο εκτός του οικοσυστήματος του Καϊάφα, αλλά και εκτός των οικισμών του Δήμου Ζαχά-
ρως. Αυτό διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως Κωνσταντίνος Αγραπιδάς.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης θεωρώντας ότι ο αυτοκινητόδρομος πρέπει να περνάει εκτός οικισμών υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνει νέα χάραξη στην περιοχή και η Ολυμπία να διέρχεται ανατολικότερα της σημερινής προβλεπόμενης διαδρομής. Η είδηση για το απόσπασμα της απόφασης που αφορά τους οικισμούς, άνοιξε την όρεξη και για διορθωτικές παρεμβάσεις στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που διέρχεται από οικισμούς στη βόρεια Μεσσηνία. Ωστόσο το κοινό μέτωπο διεκδίκησης Μεσσηνίας- Ηλείας πρέπει να θεωρειται δεδομένο και αυτή την φορά...

Πιάνει δουλειά απο εβδομάδα ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

10/12/2009
Ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης υφυπουργός επι Κυβέρνησης Σημίτη είναι ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο νέος Γραμματέας γεννήθηκε το 1957 στο Λιβάδι Ελασσόνας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στο φοιτητικό χώρο. Εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου φοιτητών της Σχολής του, ενώ από το 1980 έως το 1983 υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΦΕ. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντάχθηκε το 1975. Το 1979 έγινε μέλος του Τομέα Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , υπεύθυνος για τις οργανώσεις της Σπουδάζουσας . Από το 1982 έως το 1987 διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας και από το 1987 έως το 1989 Γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το Α΄ Συνέδριο του Κινήματος το 1984 έως σήμερα. Από το 1989 έως και το 1994 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Υπήρξε Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Εθνικό Συμβούλιο Ανώτατης Παιδείας, και Γραμματέας του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. και Γραμματέας του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε ως δημοσιογράφος και παραγωγός εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Εργάστηκε στην Εθνική Στεγαστική Τράπεζα έως το 1993. Εξελέγη βουλευτής Λάρισας το 1993. Επανεξελέγη το 1996 και το 2000. Υπήρξε μέλος της Διακομματικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου καθώς και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και από το 1998 έως το 2000 Αναπληρωτής Γραμματέας του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Στόχος το τρίποντο σε κάθε αγώνα εξομολογείται ο τεχνικός του Α.Ο Κυπαρισσίας

ΤΟΝ στόχο για το πρωτάθλημα στον Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ επισημαίνει με δηλώσεις του ο Προπονητής της ιστορικής ομάδας μιλώντας στον 936 κ. Χρήστος Γερολυμάτος με μια ανοδική προοπτική και μια ψυχολογία μετά τις σημαντικές νίκες της τοπικής μας Ομάδας.
Με φόντο την πρωτοκαθεδρία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ο τεχνικός της ομάδας αναφερόμενος στο παιχνίδι της Κυριακής με την Βαλύρα και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος που αποτελεί μονόδρομο για την ιστορική Ομάδα εξήγησε ότι 'πάντα σε κάθε αγώνα είτε είναι εντός είτε εκτός έδρας κυνηγάμε με αξιώσεις το τρίποντο για να εδραιώσουμε την παρουσία της Ομάδας στο Πρωτάθλημα οπότε και στον αγώνα της Κυριακής θα πράξουμε το ίδιο' για να προσθέσει σχετικά με τα 2 νέα μεταγραφικά αποκτήματα ότι 'είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τις επιδόσεις τους και είναι γεγονός ότι κοντά στην Ομάδα βρίσκεται τόσο η ηγεσία του σωματείου όσο και ο φίλαθλος κόσμος που πάντα δίνει το παρών' για να καταλήξει ότι με σκληρή δουλειά με επιμονή όλα πετυχαίνουν.
Eξάλλου εκτός απο την απόκτηση των 2 νεαρών Βούλγαρων που απο την πρώτη στιγμή έδωσαν δείγματα δουλειάς ο ΑΟΚ έχει και μια άλλη πρωτιά. Αυτή στο Πρωτάθλημα της Α τοπικής με πρώτο σκόρερ τον νεαρό πορτιέρο Δημήτρη Μικελάτο που καταφέρνει να κάνει την διαφορά και να διακρίνεται για το ήθος τους εντός και εκτός γηπέδου.

Πρότυπο Περιβαλλοντικό κέντρο στην Δυτική Μεσσηνία

9/12/2009
Το ινστιτούτο Bert Bolin του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, το Τμήμα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και η εταιρεία TEMES ΑΕ, υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία πρότυπου περιβαλλοντικού κέντρου στη Μεσσηνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».
Το εν λόγω κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στο 2010 και θα εξειδικεύεται στη μελέτη της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις που έχει στη περιοχή της Μεσογείου.
Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός που διευθύνει το Τμήμα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι « η Μεσσηνία είναι ιδανική περιοχή για...περιβαλλοντικές μελέτες. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε πραγματικό “εργαστήριο της φύσης”, καθώς εκτός από τη μοναδική βιοποικιλότητα, συγκεντρώνει πολλές παραμέτρους που ερευνώνται σήμερα από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα».
Επιπλέον, βρίσκεται κοντά στο σεισμικό τόξο του Ιονίου πελάγους, παρέχοντας δυνατότητες ειδικών μετρήσεων για ρήγματα και κυρίως τσουνάμι στη Μεσόγειο.
Συνολικά θα λειτουργήσουν πέντε ομάδες εργασίας για επιμέρους θέματα του προγράμματος. «Παράδειγμα συνεργασίας της πανεπιστημιακής κοινότητας σε διακρατικό επίπεδο», χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο καθηγητής Kare Bremer, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης. Από την πολυμελή ομάδα καθηγητών και ερευνητών του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης δεν λείπει και το ελληνικό στοιχείο. Η καθηγήτρια Γεωργία Δεστούνη, που γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά σπούδασε και εργάζεται στη Σουηδία, θα ασχοληθεί με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στα υδάτινα αποθέματα.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Π.Ο.Π Καλαμάτας για όλη τη Μεσσηνία του..χρόνου

ΚΑΛΑ νέα για το ΠΟΠ ελαιολάδου, αφού ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υπέγραψε την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλο τον Νομό. Κατόπιν αυτού, η Διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου θα διαβιβάσει τον φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε, οι οποίες εντός εξαμήνου από την παραλαβή του θα εντάξουν την επέκταση στο παράρτημα του Κανονισμού για τα ΠΟΠ. Μόνο που πλέον πρέπει να περιμένουμε του χρόνου το φθινόπωρο για να δούμε να υλοποιείται το ΠΑΜΜΕΣΗΝΙΑΚΟ αυτό αίτημα μετά απο πολλές καθυστερήσεις.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδω και χρόνια αγωνίζομαι για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας σε ολόκληρο τον Νομό, που σημαδεύτηκε από σοβαρές καθυστερήσεις, παραλείψεις, ακόμα και λοιδωρίες, όσων ποτέ δεν πίστεψαν σε αυτή την υπόθεση. Με παρεμβάσεις μου από το 2004 και με Ερωτήσεις που επανειλημμένα κατέθεσα στη Βουλή, από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι σήμερα, αλλά και με επαφές και συναντήσεις που είχα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, πίεσα να προχωρήσει και μάλιστα να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στο θέμα. Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο δικαιωμένος, αφού με την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουμε το πρώτο σημαντικό βήμα για να κλείσει θετικά μια σημαντική εκκρεμότητα για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας, ανοίγοντας το δρόμο για την καθολική ποιοτική αναγνώριση και προβολή του ελαιόλαδου της Μεσσηνίας. Θα παρακολουθώ από κοντά τις περαιτέρω διαδικασίες, για να έχουμε το ταχύτερο την έγκριση της επέκτασης του ΠΟΠ από την Ε.Ε. ».

Εντονη διαμαρτυρία για τις προσλήψεις Πολύτεκνων

8/12/2009
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κυπαρισσίας, Κώστας Κωνσταντόπουλος, για την επικείμενη κατάργηση από την κυβέρνηση του 20% των πολύτεκνων και των τέκνων τους, στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού ή με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος σημειώνει: «
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την επικείμενη κατάργηση του 20% των πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων στις περιπτώσεις των προσλήψεων τακτικού προσωπικού ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Ν. 2527/1997 (άρθρο 1 παρ. 10) και του 10% στις Αστυνομικές Σχολές, Ν. 1481/1984 (άρθρο 44), λόγω αλλαγής στον τρόπο διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Το ΠΑΣΟΚ στο προεκλογικό του πρόγραμμα ουδέποτε είχε αναφέρει ότι θα καταργήσει τις διατάξεις, που το ίδιο είχε θεσπίσει υπέρ των πολυτέκνων, διότι είναι κοινωνικά δίκαιες και είναι το ελάχιστο που η Πολιτεία οφείλει να πράττει προς εμάς που τολμούμε στη σημερινή εποχή να ανατρέφουμε 4 ή περισσότερα παιδιά, με ελάχιστη βοήθεια και πολλές πολλές
θυσίες. Η υπογεννητικότητα θερίζει την Ελλάδα..."

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Ημερίδα για την Ιόνια Οδό στο Επιμελητήριο

Ημερίδα σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καλαμάτας διοργανώνει την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο Filoxenia στην Καλαμάτα το επιμελητήριο Μεσσηνίας με θέμα “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (Ιόνια Οδός). Ο ρόλος της στη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και η προστασία του οικοσυστήματος”,
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος Ε.Ν.Α.Ε. κ. Δ. Δράκος Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Πελοποννήσου του Τ.Ε.Ε κα. Χ. Τσιώλη Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως κ. Κ. Αγραπιδάς Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γ. Καραμπάτος.Έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν με παρεμβάσεις οι κ.κ. Βουλευτές Ν. Μεσσηνίας, οι κ.κ. Δήμαρχοι Ν. Μεσσηνίας και οι κ.κ. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι - αρχηγοί μειοψηφιών της Ν.Α.Μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών θα είναι και εκπρόσωποι του Καλονερού που ζητούν ανατολική χάραξη του δρόμου εκτός κατοικημένων οικισμών πάνω από την περιοχή του Ανω Καλονερού.

Περιστατικά με παρενοχλήσεις στα Φιλιατρά απο αλλοδαπούς

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, έπεσε σήμερα το βράδυ λίγα λεπτά πριν τις 9, ανήλικη η οποία βάδιζε ανυποψίαστη στον δρόμο, με κατεύθυνση την πλατεία της πόλης. Ήταν λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, όταν η ανήλικη (τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση του συναδελφικού Φιλιατρά News) ευρισκόμενη πεζή κοντά στην σφαίρα έξω από το γυμνάσιο, δέχτηκε προκλητική ........... συμπεριφορά από μεθυσμένο Αλβανό, ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες της ανήλικης, την έπιασε από τα μαλλιά και το δεξί της χέρι και της ζητούσε να τον ακολουθήσει.
Η ανήλικη αντιστάθηκε, φώναξε βοήθεια και για καλή της τύχη εκείνη την στιγμή, περνούσε συμπολίτης μας με το δίκυκλο του και έσπευσε να την βοηθήσει.
Ο Αλβανός τότε, άφησε την ανήλικη και εκείνη τράπηκε σε φυγή εμφανώς τρομαγμένη. Μπήκε στον μορφωτικό Σύλλογο "Ο Πυρσός" όπου βρισκόταν η μητέρα της και κατήγγειλε το γεγονός. Αμέσως δυο άντρες από τον Πυρσό, έσπευσαν στο σημείο που είχε υποδείξει η ανήλικη, εντοπίζοντας τον δράστη και μετά από διακριτική παρακολούθηση, κατέφθασε το θύμα συνοδεία του προέδρου του Πυρσού η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο του Αλβανού τον Δράστη. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο που είχε υποδειχθεί και συνέλαβε τον Δράστη και τον οδήγησε στο Αστυνομικό τμήμα.
Στο αστυνομικό τμήμα, ο Δράστης αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο επεισόδιο αλλά για κακή του τύχη, στο τμήμα βρέθηκε και ο συμπολίτης μας που βοήθησε την ανήλικη να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή καταθέτοντας για το συμβάν. Οι γονείς της ανήλικης υπέβαλαν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στον Αλβανό και τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.

Απο το filiatranews

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ερχεται νέος Περφιερειάρχης ο Φώτης Χατζημιχάλης

6/12/2009
Μέσα στην εβδομάδα -και κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη- αναμένεται να γίνει ο ορισμός περιφερειαρχών, καθώς μια νέα παράταση θα πολλαπλασίαζε τα προβλήματα και τις αρυθμίες που ήδη παρατηρούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος ήταν έτοιμος προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά μια σειρά παράγοντες ανέβαλαν τη συζήτηση. Μεταξύ αυτών και η υπόδειξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ότι τις μισές θέσεις θα πρέπει να τις καταλάβουν γυναίκες. Παράλληλα υπάρχει σκεπτικισμός για την υπόθεση του ασυμβίβαστου στο νέο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, καθώς ενδέχεται κάποιοι από τους διορισμένους περιφερειάρχες να επιθυμούν και υποψηφιότητα για την αιρετή περιφέρεια.
Σε κάθε περίπτωση, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το μόνο όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη. Εκτιμάται δε πως ενόψει και των
αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να τοποθετηθεί πολιτικό πρόσωπο με ειδικό βάρος, λόγω των κομματικών συσχετισμών στη περιοχή.

Απο την 'Ελευθερία'