Pages

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Δύο σημαντικά έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

Ένα βήμα ακόμη προς την υλοποίηση του στόχου για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υποστήριξη έργων και δράσεων που μπορούν άμεσα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν, αποτελεί η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την ένταξη δύο έργων στον Άξονα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 -2013». Πρόκειται για το «Υπαίθριο μουσείο κεντρικού τμήματος της Ρωμαϊκής Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Αρκαδίας», προϋπολογισμού 4.298.000 ευρώ, και το «Μέγαρο Χορού Καλαμάτας», που ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4.500.000€.
Το Υπαίθριο Μουσείο στη Λουκού Αρκαδίας αποτελείται από ένα στέγαστρο που καλύπτει επιφάνεια 4.796 m2 , το οποίο θα προστατεύσει το συγκρότημα της ρωμαϊκής έπαυλης του Ηρώδου του Αττικού που έχει κατασκευαστεί σε διαδοχικά διαστήματα από τον 1ο μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ. και αποτελεί μία από τις λίγες ανασκαμμένες ρωμαϊκές επαύλεις στον ελληνικό χώρο, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες που είναι αναγκαίες για τη δημιουργία ενός οργανωμένου επισκέψιμου χώρου.
Το αντικείμενο της κατασκευής του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας αναφέρεται στην ολοκλήρωση του κτιρίου το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Διεθνούς Κέντρου Χορού, καθώς και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιστασιακά ως Συνεδριακό Κέντρο.

Καταπέλτης η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία Ιωάννου

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου τον Ιανουάριο του 2009 στο γραφείο του καθήλωσαν κατά τη χθεσινή διαδικασία το ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο συνεδρίασε για τέταρτη ημέρα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, παρατηρήθηκε επιμονή του δράστη να χτυπά το θύμα στο κεφάλι, το οποίο έφερε τραύματα αμύνης. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο δράστης χτυπούσε το θύμα μία αριστερά και μία δεξιά, με σιδερένιο σωλήνα, χτυπήματα που δείχνουν μένος.
Τον χτύπησε ακόμα και όταν το θύμα έπεσε στο έδαφος, ενώ η λέξη που χρησιμοποίησε για να περιγράψει την κατάσταση του κρανίου ήταν «θρύψαλα». Χθες κατέθεσαν οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας, καθώς και ένας υπεράσπισης, ενώ έγινε επανεξέταση της χήρας Ιωάννου και του δικηγόρου κ. Βαρβαρίγου.
«Φοβισμένος»
Χθες ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος, ο έτερος πελάτης του θύματος που είχε επιταγές του Βορειοηπειρώτη κατηγορούμενου και της είχε δώσει στο δικηγόρο Σπ. Ιωάννου. Κατά την κατάθεση παρατήρησε μόνο ότι σε μια συνάντηση που είχε με τον κατηγορούμενο του είπε να απευθυνθεί στο δικηγόρο του για να λυθεί το θέμα. Για το δεύτερο κατηγορούμενο, τον υπήκοο Αλβανίας, σημείωσε πως ήταν εργατικός και φιλήσυχος.
Ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (για τον οποίο από συγγενείς και φίλους του θύματος είχαν αφεθεί υπόνοιες για το πώς βρέθηκε το βράδυ της επίθεσης και στο γραφείο του Ιωάννου και στο νοσοκομείο) κατέθεσε ότι το μοιραίο βράδυ περνούσε έξω από το γραφείο του δικηγόρου, είδε κόσμο και έμαθε τι συνέβη. Από ενδιαφέρον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τους άλλους, παρά το γεγονός ότι δε διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Σπ. Ιωάννου. Στο Ακτινολογικό πήγε, όταν ζητήθηκε βοήθεια από τους νοσοκόμους. Εκεί, όπως σημείωσε, ο φίλος του θύματος με καθοδήγηση του αστυνομικού υποδιευθυντή τον ρωτούσε ποιος το έκανε, αλλά, κατ’ εκτίμησή του, ούτε να μιλήσει μπορούσε ούτε να κάνει νεύματα.
Ο Κ. Θεοδωρόπουλος αρνήθηκε ότι κατά τη διάρκεια που ήταν στο νοσοκομείο μίλησε στο κινητό του τηλέφωνο λέγοντας σε κάποιον ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως κατέθεσε την πρώτη ημέρα της δίκης η χήρα Ιωάννου. Τέλος, δήλωσε ότι γνωρίζει και τους δύο κατηγορούμενους, ενώ είχαν καθίσει κάποιες φορές για καφέ.
Ο κ. Νικόλας Χρυσανθακόπουλος, ιδιοκτήτης καφετέριας κοντά στα Δικαστήρια και το γραφείο του θύματος, κατέθεσε ότι το βράδυ της επίθεσης ο ίδιος απουσίαζε στην Αθήνα. Ωστόσο, η Αστυνομία παρέλαβε από το κατάστημά του όλο το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες, από το οποίο, όμως, δε φάνηκε κάτι. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι δύο κατηγορούμενοι πήγαιναν στο κατάστημά του, όπως και το θύμα. Μάλιστα, είπε ότι ο Βορειοηπειρώτης έκλεινε πολύ συχνά τα ραντεβού του, ως εργολάβος, στο μαγαζί του. Σε μια από αυτές τις επισκέψεις τού είχε πει ότι έχει πρόβλημα με το σπίτι του και αν μπορεί να τον βοηθήσει οικονομικά. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν το έκανε, διότι δε γνώριζε το Βορειοηπειρώτη τόσο καλά. Επίσης, κατέθεσε ότι τον τελευταίο καιρό έβλεπε ταραγμένο και φοβισμένο και τον Σπ. Ιωάννου, όμως δεν του είπε ποτέ τι προβλήματα αντιμετωπίζει, ενώ έμαθε από άλλο άτομο ότι είχε ζητήσει προστασία.
Για το χαρακτήρα του κατηγορούμενου Βορειοηπειρώτη, είπε ότι οι Αλβανοί τον σέβονταν και πως, όταν προφυλακίσθηκε, οι περισσότεροι έλεγαν ότι τον έκλεισαν μέσα επειδή είχε κάνει μήνυση για τοκογλυφία στον κ. Φωτεινόπουλο που είχε τις επιταγές.
Τέλος, αφηγήθηκε περιστατικό δύο μέρες μετά την επίθεση στο δικηγόρο, σύμφωνα με το οποίο πήγαν στην καφετέρια αστυνομικοί. Εκεί ήταν και ο κατηγορούμενος Βορειοηπειρώτης, αλλά, όπως είπε ο μάρτυρας, ούτε ξαφνιάστηκε ούτε ανησύχησε.
«Είπες το όνομά μου»
Καταθέτοντας ο κουμπάρος του Βορειοηπειρώτη κατηγορούμενου Κωνσταντίνος Φρέσκος, είπε ότι γνωρίζονται 8 χρόνια, ενώ έχουν και οικονομικές συναλλαγές. Συνολικά τον έχει δανείσει περίπου 250.000 ευρώ, αλλά δεν του τα έχει επιστρέψει όλα. Μάλιστα, είπε ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος του ζήτησε να προχωρήσει στην προσημείωση του σπιτιού του, για να μη θεωρήσει ότι δε θα του επιστρέψει τα χρήματα.
Συνεχίζοντας την κατάθεση είπε ότι είχε ακούσει κι αυτός ότι ο κουμπάρος του έπαιζε στο καζίνο, αλλά ούτε τον είχε δει ούτε του είχε πει τίποτα, ενώ κατέθεσε ότι μία μέρα μετά την επίθεση, δέχτηκε γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έδειξε στην Αστυνομία, ότι και αυτός θα πάθει τα ίδια με το δικηγόρο. Τις επόμενες μέρες από την επίθεση και οι δύο μαζί πήγαν στην Κορυτσά για δουλειά. Επιστρέφοντας άκουσε στο τηλέφωνο τον κουμπάρο του να μιλάει με την Αστυνομία της Κυπαρισσίας και να τους λέει ότι επιστρέφει από την Αλβανία και μόλις φθάσει θα πάει, όπως και έγινε.

Με πληροφορίες απο τις 'Ελευθερία' και 'Θάρρος'

Στο...ψυγείο οι μισθοί για 3 χρόνια

30/6/2010
Θύελλα προκαλεί η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα επιβάλει τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι ισχυρές αντιδράσεις που προκαλούν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στο ίδιο το κόμμα οι ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις την εξανάγκασαν σε μετάθεση κατά τουλάχιστον έναν μήνα της ψήφισης των σχετικών ρυθμίσεων, σε ξεχωριστό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από Τμήμα Διακοπών της Βουλής.
Η ΓΣΕΕ θεωρεί «αιτία πολέμου» το πάγωμα των μισθών, αλλά είναι άγνωστο πώς θα υποδεχτεί την ανακοίνωση που προτίθεται να κάνει ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την έναρξη της σημερινής συζήτησης στην αρμοδία Κοινοβουλευτική Επιτροπή της συζήτησης επί του Ασφαλιστικού, ότι θα μεταθέσει την ψήφιση των ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις για μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων- διάλογος που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα.
Ο κ. Λοβέρδος, που εκτελεί σχετικές οδηγίες του Πρωθυπουργού, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε σύσκεψη που προηγήθηκε της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, αναμένεται να δεσμευτεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι θα εντάξει στο αυτόνομο πλέον νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όσες αλλαγές συμφωνήσουν κατά τον διάλογο εργοδότες και εργαζόμενοι, και θα προσθέσει ότι για όσες ρυθμίσεις δεν υπάρξει συμφωνία, θα αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη να τις εντάξει με δική της πρωτοβουλία στο νομοσχέδιο.
Η απόφαση της κυβέρνησης για αναβολή της ψήφισης των αλλαγών στο Εργασιακό ως διάταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου εκτιμάται ως παραχώρηση τόσο προς τη ΓΣΕΕ όσο και προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούν έντονα στις επερχόμενες αλλαγές, τις οποίες θεωρούν ότι αφίστανται των θέσεων και των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Οπως διεφάνη χθες και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για το περιεχόμενο τόσο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου όσο και των ρυθμίσεων που επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Λοβέρδος επικρίνεται ιδιαίτερα για τις συνεχείς παλινωδίες του στο Εργασιακό, το οποίο αρχικά είχε δηλώσει ότι θα περάσει υπό τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα το εντάξει υπό μορφή διάταξης ή διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, και τώρα γνωστοποιείται, μέσω διαρροών, ότι θα φέρει ξεχωριστό νομοσχέδιο ύστερα από έναν τουλάχιστον μήνα για να το ψηφίσει σε Τμήμα Διακοπών της Βουλής.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Το διευρυμένο σχήμα αναζητεί ο Α.Ο. Κυπαρισσίας

ΣΕ νέο κύκλο επαφών προσανατολίζεται η Προσωρινή Διοίκηση του ιστορικού Α.Ο. Κυπαρισσίας τις επόμενες ημέρες προκειμένου η ομάδα να αποκτήσει γερές βάσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο με αρκετά ονόματα να ακούγονται για την συμμετοχή τους στο νέο διευρυμένο σχήμα που πρέπει να λειτουργήσει.
Ετσι τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής καταβάλλουν προσπάθειες να αναζητηθούν άτομα που να στελεχώσουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, μετά την παραίτηση του Μπάμπη Κακούτη ο οποίος σε δηλωσεις του στον 936 έχει εκφράσει την άποψη ότι θα μετέχει ως μέλος του ΑΟΚ με οικονομικό τίμημα αλλά χωρίς να φέρει το βάρος των ευθυνών σε νέο σχήμα στο Δ.Σ. παρότι εκλέχτηκε στην Προσωρινή διοίκηση μετά απο πιέσεις φιλάθλων και μελών του ιστορικού ομίλου. Εξάλλου συμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον επιχειρηματιών που σκεφτεται και θέλει να ενισχύσει την ομάδα χωρίς να μετέχει στο Δ.Σ. αλλά να εκφράζεται μέσω ενός εκπροσώπου τους στις συνελέυσεις με σκοπό να υπάρξει συνέχεια καθώς οι μέρες είναι δύσκολες λόγω των προθεσμιών για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα και την μεταγραφική περίοδο.
Η ομάδα άλλωστε θα συμμετάσχει του χρόνου στο δυνατό πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής οπότε οι λύσεις επείγουν. Τέλοςο Χρήστος Γερολυμάτος που οδήγησε την ομάδα στην άνοδο έχει αποτελέσει παρελθόν (μετά απο επαφές με τον Διαγόρα Βραχνέικων) και το πρώτο μέλημα του νέου διοικητικού συμβουλίου που θα προκύψει πρέπει να είναι η αναζήτησηνέου τεχνικού.

Καμπάνια για τα τοπικά καταστήματα απο Επιμελητήριο

ΕΔΩ και χρόνια μιλούσαμε απο αυτό το βήμα για στήριξη των τοπικών καταστημάτων κόντρα στα μεγαθήρια και τράστ που απλά διοχετεύουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό. Τώρα
ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος δηλώνει σε σχέση με τη νέα καμπάνια του Επιμελητηρίου: «Ήρθε η στιγμή που η δραστηριοποίηση όλων μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Όλοι μας βιώνουμε τη δύσκολη περίοδο, που περνάει η πατρίδα μας, η περιοχή μας, αλλά και ο καθένας μας προσωπικά. Η αγορά έχει αλλάξει, με βασικά δεδομένα την πτώση της κατανάλωσης και την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς. Αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης. Όμως, η συρρίκνωση της τοπικής αγοράς συμπαρασύρει και την ποιότητα ζωής πολλών συμπολιτών μας, που είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Το φαινόμενο αυτό, έχει ως συνέπεια την ανασφάλεια του μεγαλύτερου μέρους της τοπικής κοινωνίας, γιατί το εμπόριο είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση. Πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο.
Στην αντιμετώπιση του αδιεξόδου αυτού φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά η εκστρατεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Με την εκστρατεία τόνωσης και ανάπτυξης του τοπικού εμπορίου συντάσσονται και οι μαθητές του νομού μας, δεδομένου ότι αυτή αποτέλεσε τον τίτλο του ετήσιου θεατρικού τους έργου. Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την αμφίδρομη σχέση Τοπικής Κοινωνίας και Τοπικής Αγοράς και πρότειναν το περιεκτικό σύνθημα της εκστρατείας μας: Στήριξε το μέλλον σου στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα
».

Νέα σελίδα για το γαλάζιο κόμμα αναφέρει ο Μαντάς

29/9/2010
ΔΗΛΩΣΕΙΣ για το 8ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ έκανε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς ο οποίος σε ερώτησή μας τόνισε ότι "Πέντε χιλιάδες περίπου σύνεδροι κι άλλοι δύο χιλιάδες παρατηρητές συμμετείχαν μαζικά στις εργασίες του Συνεδρίου του κόμματος μας. Το 8ο Τακτικό Συνέδριο που μόλις χθες ολοκληρώθηκε, θα μείνει στην ιστορία, ως ένα από τα πλέον σημαντικά συνέδρια της παράταξης. Ένα συνέδριο σταθμός για την πορεία του κόμματος στο μέλλον. Εννέα μήνες έπειτα από την συντριπτική ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές και επτά μήνες έπειτα από την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, σε αυτό το Συνέδριο μπήκαν οι βάσεις τόσο σε πολιτικό όσο και οργανωτικό επίπεδο για την αρχή μιας νέας αφετηρίας για την παράταξη.
Ο Πρόεδρος, προσδιόρισε με σαφήνεια τη νέα ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός.
Με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό η Νέα Δημοκρατία, καταθέτει πρόταση ανατροπής του υφιστάμενου χρεοκοπημένου μοντέλου της μεταπολίτευσης, καλεί τον ελληνικό λαό σε ένα κίνημα Ελπίδας για την ανασύνταξη της χώρας και αναδεικνύει τον τρόπο για την ανάδειξη της πολιτικής σε κορυφαίο εργαλείο ανάπτυξης και τοποθέτηση της, ψηλά στη συνείδηση των πολιτών.
Σε οργανωτικό επίπεδο, οι αλλαγές που προέκυψαν στο καταστατικό του κόμματος αποτελούν συνέχεια της δέσμευσης του Προέδρου μας για ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, με τη συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας, με τη πάταξη των μηχανισμών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια απέτρεπαν τους πολίτες από την συμμετοχή τους στην πολιτική.
Η εκλογή του Προέδρου του κόμματος, της ΟΝΝΕΔ, των προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. από την βάση, η αύξηση των αιρετών της νέας πολιτικής επιτροπής καθώς και οι ποσοστώσεις ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού της οργάνωσης, είχαν ως αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχουμε περίπου 80% ανανέωση προσώπων σε όλες τις διοικήσεις του κομματικού μηχανισμού. Σημαντικές αλλαγές όπως η θέσπιση έως δύο αντιπροέδρων του κόμματος, το δημοψήφισμα στα μέλη, προκειμένου να επιλέξουν - προτείνουν υποψηφίους βουλευτές στις εκάστοτε εθνικές εκλογές, αποτελούν υλοποίηση της δέσμευσης του Προέδρου για ένα κόμμα ευρωπαϊκό, εναρμονισμένο στις απαιτήσεις των καιρών."

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παράνομη κρίνει η ΕΕΤΤ εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας στο Στασιό...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ παραμένουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι των χωριών Αρμενιοί, Στασιό και Σπηλιάς με την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στους πρόποδες του βουνού πάνω από τα χωριά σε έκταση η οποία δεν ανήκει σε κατοίκους της περιοχής και φαίνεται ότι υπήρχε πρόβλημα με την νομιμότητα εγκατάστασης για την περιοχή. Μάλιστα οι πολίτες της περιοχής προσέφυγαν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ζητώντας ενημέρωση και απαντήσεις για την νομιμότητα των εργασιών που απαιτούνται αλλά και τις αδειοδοτήσεις.
Από την ΕΕΤΤ συμφωνα με πληροφοριες έλαβαν την απάντηση ότι για την συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζονται οι σχετικοί φάκελλοι που έχουν υποβληθεί αλλά συμπεραίνεται ότι όντως υφίσταται νομικό πρόβλημα. Οι εξελίξεις στην περιοχή κοντά στο Στασιό ήταν σημαντικές και όπως πληροφορούμαστε οι κάτοικοι αναμένεται να αντιδράσουν αν χρειαστεί δυναμικα φέρνοντας το θέμα στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Η ΕΕΤΤ στο έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται ότι δεν έχει δώσει καμια άδεια για εγκατάσταση και μαλιστα δεν έχουν προηγηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες με περιβαλλοντική μελέτη και εγκαταστάσεις για μικροκυματικές ζεύξεις...

Παρενέργειες της κρίσης στα ακίνητα....

ΣΟΒΑΡΕΣ παρενέργειες λόγω της κρίσης ρευσότητας στην αγορά προκαλείται εκτός απο τον κατασκευαστικό κλάδο και στο χώρο των ενοικιάσεων ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα μέχρι και 20% κάτω πέφτουν τα ενοίκια των ακινήτων λόγω κρίσης. Τα παζάρια μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών δίνουν και παίρνουν και νικητές είναι κυρίως οι δεύτεροι, αφού γλυτώνουν μέχρι και 200 ευρώ τον μήνα από το νοίκι. Μάλιστα, στα μεγάλα σπίτια τα εισοδήματα είναι χαμηλότερα έως και 30%, αφού οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν ότι αν χάσουν τους ενοικιαστές δύσκολα θα τους αντικαταστήσουν. Η απόδειξη ότι οι δύο πλευρές τα βρίσκουν είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα νέα μισθωτήρια συμβόλαια σε ποσοστό 40% με 50%. Απο εκει και πέρα προβλέπεται πραγματικά δύσκολος χειμώνας για μισθωτούς αλλά και ιδιοκτήτες μέχρι να ανασάνει η αγορά μας...

Εντυπωσιακά 'Βλαχέρνεια 2010' στα Φιλιατρά

Ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουλίου στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 - 9Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ». Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας την Πέμπτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων.
Η επόμενη συναυλία θα δοθεί στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 3 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονικής Λαμίας. H Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας είναι από τις παλαιότερες Φιλαρμονικές της Ελλάδας (1896) και αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας. Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει να επιδείξει ένα σημαντικό και ποικίλο έργο στον τομέα του πολιτισμού. Είναι η πρώτη Ελληνική Φιλαρμονική που προσκλήθηκε και έδωσε συναυλία το 1995, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. H παρουσία και οι δραστηριότητές της έχουν διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.
Το 1996 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που έγινε στο Villefrance της Γαλλίας. Εξαιρετικής σημασίας υπήρξε η επίσημη πρόσκληση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και τον Πατριάρχη κ. κ Βαρθολομαίο να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να δώσει συναυλία στην Ιστορική Μονή Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στα Πριγκιποννήσια το 2004. Φέτος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και έφθασε στον τελικό αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές.
Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2010 θα κλείσουν με συναυλία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας την Παρασκευή 9 Ιουλίου στο Πάρκο Βλαχέρνας στις 9.30 μ.μ.. Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας δημιουργήθηκε το 1997 από το Θανάση Ζέρβα και θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου. Κάνει συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ, ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από εκατό πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μολονότι το ρεπερτόριο του Κουαρτέτου περιλαμβάνει έργα ποιοτικής μουσικής από όλες τις περιόδους και στυλ, μεγάλος αριθμός έργων προέρχεται μετά το 1945. Ο ήχος του είναι λαμπερός, λυρικός και εξαιρετικά ευέλικτος σε ζητήματα στυλιστικής ερμηνείας και νέων τεχνικών, γεγονός που οφείλεται στις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και τα ενδιαφέροντα των μελών του. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Συνέδριο για τον Τουρισμό απο την Ενωση Ξενοδόχων Τριφυλίας

28/6/2010
Στην θέση της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας επανεξελέγη πριν ένα μήνα περίπου η Γεωργία Χριστοδούλου, η οποία μιλά στην “Ε“ για τους στόχους που τίθενται για το μέλλον. Κυρίαρχος φαίνεται να είναι η προβολή της περιοχής αλλά και η κατά το δυνατόν βελτίωση των υπηρεσιών που θα παρέχονται προς τους επισκέπτες. Η κ. Χριστοδούλου ανακοινώνει επίσης το σχεδιασμό για τη διεξαγωγή ενός τριήμερου εκδηλώσεων στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
στις 27 Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο που ήδη αρχίζει, είναι επιφυλακτική, σημειώνοντας ότι τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα αλλά δεν θα
πρέπει να τα βλέπουμε και απαισιόδοξα. Τονίζει μάλιστα ότι επαγγελματίες με σύγχρονες προδιαγραφές και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών δεν θα βγουν χαμένοι σε βάθος χρόνου. Για
τους στόχους της Ενωσης η πρόεδρος σημείωσε: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν και έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Αυτό θα με κάνει να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο και ελπίζω να μην τους απογοητεύσω. Ο βασικός στόχος που είχαμε και έχουμε είναι η προβολή του τόπου μας.
Πριν δυο εβδομάδες καλέσαμε την εκπομπή “Μένουμε Ελλάδα“ και καλύψαμε τρία θέματα τα οποία προβλήθηκαν ήδη από την εκπομπή. Αυτά ήταν: Η Ανω Πόλη Κυπαρισσίας και η ιστορία της, ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς και το φαράγγι με τους σταλακτίτες που βρίσκεται εκεί, η νήσος Πρώτη με την Μαραθούπολη. Το τηλεοπτικό συνεργείο έφυγε από την περιοχή κατενθουσιασμένο από τις ομορφιές και την φιλοξενία μας - κάτι που φάνηκε
άλλωστε και από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Στο προσεχές μέλλον θα ξανακαλέσουμε την εκπομπή όπως είχαμε άλλωστε κάνει και στο παρελθόν, προκειμένου να προβάλουμε και άλλα ενδιαφέροντα σημεία της Τριφυλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμά μας προκειμένου ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων. Αυτοί είναι η αρχαιολόγος και έφορος Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ. Αραπογιάννη, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μυραίων και Αλιμακαίων “Η Περιστεριά“, ο δικηγόρος Ηλίας Γιαννόπουλος από την
Κυπαρισσία, ο Γιάννης Τεριζάκης ιδιοκτήτης τουριστικού σκάφους στη Μαραθούπολη, ο Γιάννης Αργύρης εκπαιδευτής καταδύσεων στη Μαραθούπολη...

Aρθρο απο την 'Ελευθερία'

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Πρόληψη και εκπαίδευση στην ημερίδα για τον Σακχαρωδη διαβήτη

ΜΕ θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα “Σακχαρώδης διαβήτης: Εκπαίδευση - πρόληψη - θεραπεία“ που διεξήχθη στην Κυπαρισσία, το Σάββατο το απόγευμα, στην αίθουσα του ΤΕΕ “Αλέκος Παπαδόπουλος“. Η πρωτοβουλια ανήκε στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και ο Σύλλογος Διαβητικών Μεσσηνίας “Γλυκιά Μεσσηνία“, ενω τελούσε υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο Κυπαρισσίας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου, χαιρετισμούς και τις ακόλουθες εισηγήσεις:
- “Τα εμπόδια στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη“, από τη Μαριάννα Μπενρουμπή, παθολόγο με εξειδίκευση στο διαβήτη, διευθύντρια του Διαβητολογικού Κέντρου στην “Πολυκλινική“ Αθηνών.
- “Διαβητικό πόδι: Πρόληψη και φροντίδα“, από τη Γεωργία Μάρκου, υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου και Ιατρείου διαβητικού ποδιού στο “Λαϊκό“ Αθηνών.
- “Εχω διαβήτη: Τι και πόσο μπορώ να τρώω“, από τους Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Ασημίνα Λιακοπούλου, διαιτολόγους - διατροφολόγους.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανασία Καρούνου εστίασε στη μεγάλη σημασία της εκπαίδευσης και της γνώσης και πληροφόρησε ότι επελέγη η Κυπαρισσία, γιατί ο κόσμος της περιφέρειας διψάει για μάθηση. Υποστήριξε καλοσωρίζοντας τους συμμετέχοντας ότι η Πολιτεία ξοδεύει δισ. ευρώ για φάρμακα και εξετάσεις, αλλά τίποτα για να εκπαιδεύει τα άτομα με διαβήτη. «Αυτό το έχει αναλάβει η ομοσπονδία μας με τοπικούς φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες», κατέγραψε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης θεώρησε μεγάλο γεγονός την ημερίδα, γιατί η περιφέρεια θα έχει αμεσότητα στην εκπαίδευση και την ενημέρωση και σημείωσε πως η εκπαίδευση και η πρόληψη μπορούν να οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα για την ενημέρωση του πληθυσμού πάνω στο πρόβλημα, καταλήγοντας ότι ο Δήμος υποστηρίζει με θέρμη ανάλογες πρωτοβουλίες, ενώ προέβη σε ερωτήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της πρόληψης.

Αποκτά δασικό χάρτη έως το 2013

27/6/2010
Δασικό χάρτη έως το 2013 αναμένεται να αποκτήσει η Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν στο χθεσινό φύλλο της «Ελευθεροτυπίας». Όπως αναφέρεται, «έντεκα νομοί της χώρας, που έζησαν τα τελευταία χρόνια τον εφιάλτη των πυρκαγιών, προβλέπεται να αποκτήσουν έως το 2013 δασικούς χάρτες. Πρόκειται για τους Νομούς Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Χαλκιδικής (εκτός Αγίου Ορους), Αχαΐας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Πιερίας, που επιλέχθηκαν από τη διοίκηση του Κτηματολογίου να είναι το επόμενο βήμα μετά τη βορειο-ανατολική Αττική, όπου η καταγραφή των δασικών εκτάσεων και η επικύρωση των δασικών χαρτών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011.
“Από τις αρχές Ιουνίου έχουμε ξεκινήσει την παράδοση των χαρτών στις δασικές υπηρεσίες. Είναι τα υπόβαθρα πάνω στα οποία θα χαραχθούν οι κόκκινες γραμμές που θα οριοθετούν τις δασικές ζώνες”, δήλωσε στην “Ελευθεροτυπία” ο καθηγητής Απόστολος Αρβανίτης, πρόεδρος της “Κτηματολόγιο Α.Ε.”. Η διαδικασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των χαρτών και οι ιδιοκτήτες θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν τις ενστάσεις τους μέσα σε 45 ημέρες. Τα δύσκολα αρχίζουν με την εκδίκαση των ενστάσεων από επιτροπές, διαδικασία που θα είναι χρονοβόρα.
Από τις αρχές Μαΐου, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ανάρτηση χαρτών υψηλής ποιότητας, που καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα και είναι στη διάθεση πολιτών και υπηρεσιών. Χάρτες μεγαλύτερης ευκρίνειας έχουν παραχωρηθεί στις Εφορίες, αλλά δεν μπορεί να αξιοποιηθούν για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών με βίλες και πισίνες λόγω... προσωπικών δεδομένων. “Διαθέτουμε πλήρη στοιχεία για τις περιοχές που έχει γίνει κτηματογράφηση. Δεν έχουμε, όμως, δικαίωμα να τα παραχωρήσουμε, γιατί απαγορεύεται από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων”, εξηγεί ο κ. Αρβανίτης».

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Κατηγορηματικός ο Βουδούρης για Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

«Δεν θέλουμε να κλείσει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δεν θα κλείσει», σημείωσε ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης κατά την χθεσινή του επίσκεψη σε αυτό, σημειώνοντας παράλληλα τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να υπάρξουν ώστε να αποκτήσει δυναμική και να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Επίσης ο κ. Βουδούρης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών εντοπίζοντας τα σημαντικά κτηριολογικά προβλήματα αλλά και την αναδιάρθρωση που χρειάζεται, όπως και το ΚΑΦΚΑ, τονίζοντας ότι θα πρέπει με την λειτουργία του να εκπληρώνει τον πραγματικό του στόχο.
Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο κ. Βουδούρης τόνισε: «Επειδή ακούγονται διάφορα πράγματα και φημολογίες ότι το νοσοκομείο θα κλείσει, θέλω να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό το νοσοκομείο δεν θέλουμε να κλείσει και δεν θα κλείσει. Γιατί αυτό το νοσοκομείο εξυπηρετεί ένα στόχο και ο δικός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργία του και όχι να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα και ότι εμείς θέλουμε αυτή η κατάσταση να συνεχιστεί.
Οι προϋποθέσεις για να πάμε μπρος είναι να γίνουν κάποιες σημαντικές προσπάθειες για την βελτίωση την κτηριολογική και εδώ θα πρέπει να αξιοποιήσουμε -επιτέλους- την τεράστια δυνατότητα που μας δίνει η περιουσία που έχει από την κληρονομιά Αλεξόπουλου.
Πρέπει να γίνει καταγραφή και να αξιοποιηθεί, θα έχει έτσι σημαντικότατες δυνατότητες να αναπτυχθεί. Η άλλη προϋπόθεση είναι ότι θα πρέ- πει να συλλειτουργήσει με το Νοσο-
κομείο της Καλαμάτας...."

Υπο διάλυση το Δ.Σ. Γαργαλιάνων για τον...Καλλικράτη με βολές

Κατά του δημάρχου Γαργαλιάνων στρέφεται με επιστολή παραίτησής της η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάρθα Μιχαλοπούλου - Κατσούλα. Η πρόεδρος στην επιστολή της μεταξύ άλλων σημειώνει: ''Κύριε δήμαρχε, Διάβασα προσεκτικά την με αρ. πρωτ. 3592/11-6-2010 επιστολή σας, με την οποία απευθύνεστε προς όλους μας. Κατ‘ αρχάς μου κάνει εντύπωση που αναφέρεστε σε Δήμο «Νότιας Τριφυλίας». Πότε συναποφασίσαμε για «Δήμο Νότιας Τριφυλίας»; Γράφετε πως απευθυνθήκατε σε «ώτα μη ακουόντων», για διαδικασία «παρωδία διαβούλευσης» και για πολιτική ηγεσία με νοοτροπία «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αναρωτιέμαι, μήπως κρίνετε εξ ιδίων; Μιλάτε για κατάφωρη αδικία και περιφρόνηση απ' την πολιτική ηγεσία, απέναντι στο δίκαιο αίτημά μας...." διερωτάται στη μακροσκελη επιστολή της μεταξύ άλλων...
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Αρχισαν τα όργανα και στους Γαργαλιάνους. Προφανώς επειδή αποφάσεις άλλαξαν εν μια νυκτί και ακολούθως στην Βουλή. Γιατί; Διότι όπως μάθαμε όταν οι εκπρόσωποι των Δήμων πήγαν στη Βουλή το αίτημα που υποβλήθηκε επίσημα ήταν 'Δήμος Νότιας Τριφυλίας' σύμφωνα με το πνεύμα του Καλλικράτη-όπως ισχύσει σε περιοχές της χώρας- και όχι Δήμος Φιλιατρών με την ανάλογη έδρα. Αυτό αποδεικνύει και την σύγχυση που επικράτησε στην πορεία του αιτήματος των 2 Δήμων που παρότι δεν ήταν ομόφωνες εμπεριειχαν και ένα ακόμα λάθος. Οτι στη πορεία υπήρξαν προσωπικές πολιτικές και στρατηγικές και μετά ακολούθησαν παραιτήσεις. Αυτό προς το παρόν γιατί φοβούμαστε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποκαλύψεις...

Τέλος εποχής για τους Αγροφύλακες του Νομού;

26/6/2010
ΠΑΡΟΤΙ οι Αγροφύλακες εντάσοσνται στο σχεδιασμό για πυροπροστασία και πολιτική προστασία ιδίως τώρα τους θερινούς μήνες υπάρχει περίπτωση να μην τους ξαναδούμε να εργάζονται. Και τούτο διότι οι πληροφορίες που προέρχονται από το εσωτερικό της κυβέρνησης αναφέρουν ότι την ύστατη ώρα σχεδιάζεται η κατάργηση της Αγροφυλακής. Δυστυχώς τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι αφού στο δελτίο απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, στον κλάδο των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν περιλαμβάνεται η Αγροφυλακή! Καλά διαβάσατε και έτσι είναι . Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που δεν θα απογραφούν, δεν θα πληρώνονται κιόλας μετά τις 23 Ιουλίου. Αλήθεια, η Νέα Δημοκρατία τι κάνει γι΄ αυτό; Οι εκπρόσωποι των Αγροφυλάκων μάλιστα αναφέρεται ότι έχουν ζητήσει εδώ και μήνες ραντεβού με τον Σαμαρά χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η απαξίωση ενός ακόμα κλάδου θεωρείται δεδομένη και μάλιστα μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου προφανώς για λόγους αντεκδίκησης απο την Πολιτεία για το παλαι ποτέ Σώμα της Αγροφυλακής που κάποτε πρόσφερε μεγάλο έργο ή με την δικαιολογία για λόγους οικονομίας, αποδεικνύουν ότι πλέον είμαστε και στην ύπαιθρο απροστάτευτοι....

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Εγκρίθηκαν επιδοτήσεις για νέους αγρότες...

Επιδότηση εγκατάστασης σε 479 νέους γεωργούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου χορηγείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη, στο πλαίσιο της στήριξης νέων αγροτών και με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης,.
Το ύψος της επιδότησης, που καλύπτεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 8.557.500 ευρώ. Τα ποσά των επιδοτήσεων καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων αγροτών ανά νομό είναι:
Νομός Δικαιούχοι που επιδοτήθηκαν Ποσό επιδότησης
Αργολίδας 83 1.405.000 ευρώ
Αρκαδίας 30 585.000 ευρώ
Κορινθίας 212 3.905.000 ευρώ
Λακωνίας 112 1.940.000 ευρώ
Μεσσηνίας 42 722.500 ευρώ

Πορεία στην Αθήνα για το τρένο της Πελοποννήσου

Η βελτίωση, η αναβάθμιση και η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου ήταν το κεντρικό αίτημα κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Παμπελοποννησιακής Επιτροπής για τη σωτηρία του σιδηροδρόμου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι «Φίλοι του Σιδηροδρόμου», οικολογικές και άλλες οργανώσεις και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο. Το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
Στη συνέντευξη μίλησαν ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Νίκος Κουτσούκης, ο Κώστας Φασούλας από το Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου, η αντινομάρχης Αρκαδίας Χαρίκλεια Τσιώλη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντινομάρχης Ηλείας Ευγένιος Μπαλκάμος, ο νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος και Παναγιώτης Αλευράς. Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στον πρόεδρο Φίλιππο Πετσάλνικο και στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, τις επόμενες ημέρες.

Θετικό ψήφισμα στο Δ.Σ. Φιλιατρών για την ΔΟΥ αλλά και ατόπημα Σωτηρόπουλου...

25/6/2010
Ομόφωνη απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών, μετά από αίτημα που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Σωτηρόπουλο, σχετικά με τη συνέχιση λειτουργίας τόσο της ΔΟΥ Φιλιατρών όσο και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας.
Εστιάζοντας στο θέμα της ΔΟΥ ο κ. Σωτηρόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση η οποία προκύπτει από έγγραφο προς τους εργαζομένους επιχειρείται απο την Κυβέρνηση -που πολιτικά ανήκει στον ίδιο χώρο- κατάργηση υπηρεσιών από διάφορες περιοχές και μέσα σε αυτές είναι των Φιλιατρών, αφού σε επίπεδο νομού προβλέπεται η λειτουργία τριών ΔΟΥ, σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Πύλο. Οσον αφορά τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυ- λίας, τόνισε ότι είναι από τις υπηρεσίες που φαίνεται ότι θα πάνε διοικητικά στις Περιφέρειες. Θα πρέπει όμως, σημείωσε, να παραμείνει στην Τριφυλία και μάλιστα να ζητηθεί να μεταφερθεί στα Φιλιατρά, μαζί με το Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Αλλο ένα ατόπημα μετά απο καιρό του κ. Σωτηρόπουλου που επιθυμεί να είναι και υποψήφιος Δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ. Μόνο που ένας Δήμαρχος και δη υποψήφιος οφείλει να είναι ενωτικός. Οπως στο θέμα της ΔΟΥ που συμφωνούμε απόλυτα να παραμείνει στα Φιλιατρά και πρέπει. ΟΧΙ όμως και στο θέμα της Διεύθυνσης Γεωργίας. Προφανώς διότι αποτελεί νέο κυοφόρημα απο τη στιγμή που απουσιάζουν οι υποδομές σε κτίρια και προσωπικό. Διότι ο κ. Σωτηρόπουλος προφανώς δεν ερωτά τους υπαλλήλους που εργάζονται εκει αν θέλουν να φύγουν ή να πάνε στη Καλαμάτα όπως θα υποστήριζαν ορισμένοι. Αντι για αυτό κι επειδή...οι δηλώσεις μπάζουν νερά προτείνουμε κάτι πολύ καλύτερο και εφικτό. Στο νέο ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ υπάρχουν 5 γεωπόνοι στους πρώην Δήμους. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια Γεωργική υπηρεσία για όλη την επικράτεια έστω με έδρα τα Φιλιατρά που θα είχαν αντικείμενο δραστηριότητας σε όλο το Δήμο. Αυτό ειναι καλύτερο απο το προεκλογικό πυροτέχνημα του κ .Σωτηρόπουλου....

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρωτοφανής τουρκική αεροναυτική άσκηση από την Κεφαλλονιά

Για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους το 1830, η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει σε μία πρόκληση που είναι αμφίβολο αν και πριν την Επανάσταση του 1821 είχε τολμήσει να προχωρήσει δεδομένου ότι ο αγγλικός στόλος κυριαρχούσε στην περιοχή και δεν της επιτρεπόταν να κάνει αυτό που θα κάνει στις 28 Ιουνίου 2010:
Μία μεγάλη αεροναυτική άσκηση έξι φρεγατών και τουλάχιστον ενός υποβρυχίου (το πιο σύγχρονο του τουρκικού στόλου) με χρήση πυρών, από τα δυτικά της Κεφαλλονιάς, μέχρι τα δυτικά της Κρήτης!
Το defence net είχε επισημάνει εγκαίρως όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την άσκηση που διεξήγαγε δυτικά της Κρήτης πριν από ένα μήνα το τουρκικό Ναυτικό, ότι αυτό είναι μόνο η αρχή των προκλήσεων που συνιστούν απόπειρα στρατηγικής περικύκλωσης της χώρας με την συνεργασία πλέον και της Αλβανίας. Αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι για τον μόνο λόγο για το οποίο προβαίνουν σε διαβήματα είναι αν καμιά λατινοαμερικάνικη χώρα αρνηθεί να αγοράσει ροδάκινα! Το ότι η Τουρκία προχωρεί, παρά τις πομφόλυγες του Ρ.Τ.Ερντογάν και του γραφικού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μ.Μπαγίς, περί «ειρηνικής συνύπραξης» και «αποφυγής προκλήσεων» και «αφοπλισμού» (δικού μας…) σε μία τέτοια κίνηση στην πλάτη της χώρας, δεν σημαίνει και πολλά. Η άσκηση γίνεται βέβαια σε διεθνή χωρικά ύδατα, αλλά εντός του FIR Αθηνών.
Παρά το γεγονός ότι η Άγκυρα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία αρνείται τα 10 ναυτικά μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, εν τούτοις η ΥΠΑ της έδωσε άδεια να διεξάγει την άσκηση!
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις του Τask Group (TG) 496.1 του τουρκικού Ναυτικού το οποίο θα βρίσκεται στα λιμάνια Δυρραχίου και Αυλώνας της Αλβανίας από 22 έως 25 Ιουν 2010. Στις 26 Ιουνίου θα ενωθούν με το υποβρύχιο ΙΝΟΝU που από τις από 17 Ιουν 2010 βρίσκεται στο λιμάνι του ΤΑΡΑΝΤΑ στα πλαίσια επίσκεψης του Ναύσταθμου του ιταλικού Στόλου.
Από εκεί το υποβρύχιο θα πλεύσει δυτικά στο Ιόνιο και θα ενωθεί με το Task Group, όπου θα ξεκινήσουν να διεξάγουν ανθυποβρυχιακές ασκήσεις σε απόσταση 70 χλμ από τις ακτές της Κεφαλλονιάς, εντός του νοητού ορίου του FIR Aθηνών. Την ίδια στιγμή δυτικά της Κρήτης θα υπάρχει και άλλη δύναμη τουρκικών σκαφών (τουλάχιστον δύο φρεγάτες) τα οποία θα διεξάγουν αεροναυτική άσκηση με χρήση πυρών. Τα δύο πεδία ασκήσεων ενώνονται. Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 29 Ιουνίου, οπότε το τουρκικό Task Group θα κατευθυνθεί προς την Αλεξάνδρεια και το ΙNONU θα επιστρέψει την 1η Ιουλίου στον Ελλήσποντο!
Το Task Group αποτελείται από δύο φρεγάτες ΜΕΚΟ-200Τ, δύο O.H.Perry (TCG Kemalreis, TCG Turgutreis, TCG Gaziantep, TCG Giresun) και το πετρελαιοφόρο “ΑΚΑΡ” με διοικητή τον ναύαρχο. Mücahit Şişlioğlu.
To Birinci Inonu (S360) είναι το πιο σύγχρονο υποβρύχιο του τουρκικού Ναυτικού (Τype 209/1400 Mod) καθώς εντάχθηκε στην δύναμη του τουρκικού Στόλου, μόλις το 2007. Θα επιστρέψει στα στενά του Ελλησπόντου την 1η Ιουλίου, ενώ το TG συνεχίζει την περιοδεία του, επισκεπτόμενο την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από 30/6 έως 3/7. Από εκεί θα πλεύσει ανοικτά του Ισραήλ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των Ισραηλινών.
H άσκηση δεν είναι απλά “επίδειξη σημαίας”, αλλά πρόκειται για κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και σημαντικό: Τα υποθαλάσσια δυνητικά “πεδία μάχης” του Ιονίου, μετά την εγκατάσταση της τουρκικής ναυτική βάση στον Αυλώνα, στο Πασά-Λιμάνι, έχουν κρίσιμη σημασία για τα υποβρύχια του τουρκικού Ναυτικού.

Πράσινο φώς για τον άξονα Κυπαρισσία-Ραυτόπουλο

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας αποδέχτηκε τη μελέτη βελτίωσης του δρόμου Κυπαρισσία - Ραυτόπουλο, προκειμένου το έργο να πάρει το πράσινο φως για την επόμενη δημοπράτηση. Ηδη η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τη δεύτερη συ-μπληρωματική σύμβαση της μελέτης, ποσού 186.413,24 ευρώ. Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π. Γιαννακέας, στο τμήμα Ραυτόπουλο - Μουριατάδα (10 χιλιόμετρα) τώρα προβλέπεται βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, ενώ στο τμήμα Μουριατάδα - Κυπαρισσία (6 χιλιόμετρα) προβλέπεται νέα χάραξη με παρακάμψεις οικισμών (Βρύσες κ.λπ.) και πιο μακρινό πέρασμα από τον αρχαιολογι-κό χώρο της Περιστεριάς. Ακόμα, μελετάται η κατασκευή 4 “κατ-εντ-κάβερ“ 60 και 40 μέτρων και 2 γεφυρών 30 μέτρων, καθώς και ανισόπεδος κόμβος στο Μεμί, στον εθνικό δρόμο Κυπαρισσίας - Καλού Νερού.
Επίσης δημοπρασία για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο δρόμο Ρευματιάς - Μάλθης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, πραγματοποιείται στη Νομαρχία Μεσσηνίας στις 13 Ιουλίου. Χθες η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών ενέκρινε τους όρους διακήρυξης της δημοπρασίας. Η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 3 μήνες.

Διαχειριστική επάρκεια για το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου

24/6/2010
Με στόχο την επιτάχυνση αλλά και πληρότητα στη διαδικασία εκτέλεσης έργων, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) 2007-2013, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης απέστειλε πρόσκληση στις υπηρεσίες και τους αρμόδιους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό,, την ανάθεση και τη διαχείριση συμβάσεων , από τους οποίους ζητά την υποβολή αίτησης – φακέλου, προκειμένου να εξεταστεί η διαχειριστική τους επάρκεια.
Η επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας που θα εκδοθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, κρίνεται απαραίτητη για τη συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και θα συνοδεύει κάθε μελλοντική πρότασή τους προς αυτά.
Οι υπηρεσίες και οι φορείς της Περιφέρειας, στους οποίους απεστάλη η πρόσκληση είναι οι ακόλουθοι: Περιφέρεια Πελοποννήσου , ΟΤΑ Α΄Βαθμού, Δ.Ε.Υ.Α., Νομαρχιακά Νοσοκομεία, Λιμενικά Ταμεία, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΤΕΙ Καλαμάτας, Αναπτυξιακές Εταιρείες, Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια. Η πρόσκληση ισχύει χωρίς χρονικό περιορισμό και μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Νέα προγράμματα επεξεργάζεται η ΝΕΛΕ Κυπαρισσίας

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες στην ΝΕΛΕ Κυπαρισσίας με νέα προγράμματα, τα οποία οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν με τη συνεργασία Δήμων και συλλογικών φορέων. Πιο αναλυτικά ολοκληρώθηκε και στην περιοχή μας το πρόγραμμα «Παραδοσιακή Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική», αλλά και το πρόγραμμα χορευτικών ικανοτήτων που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Δήμο.
Η ΝΕΛΕ Κυπαρισσίας ολοκλήρωσε την χρονιά της με μια γιορτή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στην περιοχή της Αποβάθρας παρουσία του Προέδρου Λαικής επιμόρφωσης κ. Δημήτρη Φίλου ενώ συγκεντρώθηκαν τριάντα περίπουγυναίκες της περιοχής, εκφράζοντας την επιθυμία να συνεχιστούν τα προγράμματα.
Πρόθεση της ΝΕΛΕ είναι να προχωρήσει την νέα σεζόν με προγράμματα οργάνωσης και λειτουργίας Μικρών Επιχειρήσεων, βασικών αρχών management, αναπτυξιακών νόμων και κινήτρων για τη δημιουργία μικρών Επιχειρήσεων, συμπλήρωσης επιχειρηματικού σχεδίου και θέματα οργάνωσης και λειτουργίας συνεταιρισμών. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στο θέμα των συνεταιρισμών και της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, επιθυμία των ίδιων των γυναικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Κερδίζουν έδαφος τα φωτοβολταικά

Σημαντικά χρηματοδοτικά προϊόντα για όσους αγρότες και μη επιλέξουν να «φυτέψουν» φωτοβολταϊκά συστήματα, λανσάρουν στην τραπεζική αγορά το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες. Ρόλο πρωταγωνιστή διεκδικεί η ΑΤΕ, μέσω του προγράμματος Leasing, για επενδύσεις επαγγελματιών αγροτών στα φωτοβολταϊκά.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος της ATE Leasing για επενδύσεις επαγγελματιών αγροτών σε φωτοβολταικά έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Π. Παραδείσης μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Παραδείση, το πρόγραμμα καλύπτει το 85% του συνόλου της επένδυσης και σχεδόν το 100% του κόστους του εξοπλισμού. Το κόστος της επένδυσης για ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 100 ΚW υπολογίζεται μεταξύ 280.000 και 305.000 ευρώ. Βέβαια, οι αγρότες έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε επενδύσεις μικρότερου ύψους.
Η διάρκεια του δανείου θα είναι από 8 έως 15 έτη, ενώ όσον αφορά το επιτόκιο με τους σημερινούς όρους διαμορφώνεται στο 8,5%. Ωστόσο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΕLeasing, μέχρι το τέλος του έτους που θα αρχίσει να «τρέχει» στην πράξη το πρόγραμμα και αναλόγως με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην διατραπεζική αγορά, το εν λόγω επιτόκιο μπορεί να αναδιαμορφωθεί.

Κινητοποιήσεις Πελοποννήσιων για το τρένο...

23/6/2010
Η βελτίωση, η αναβάθμιση και η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου είναι το κεντρικό αίτημα κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι «Φίλοι του Σιδηροδρόμου», οικολογικές και άλλες οργανώσεις και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της κινητοποίησης την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, οι Νομάρχες και τα Νομαρχιακά Συμβούλια Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας και Ηλείας και η Παμπελοποννησιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες στις κινητοποιήσεις την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010 στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε:
Να μην κλείσει ο σιδηρόδρομος στην Πελοπόννησο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να τεθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης σαφές χρονοδιάγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου
.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ποταμός αποκαλύψεων στις καταθέσεις για την δολοφονία του άτυχου δικηγόρου στη Κυπαρισσία

Με την κατάθεση της συζύγου και του αδελφού του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του στην Κυπαρισσία ξεκίνησε χθες η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας. Η πρώτη μάρτυρας Σοφία Ιωαννίδου, σύζυγος του δολοφονημένου δικηγόρου, η οποία είναι δικαστής, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της σε κατάσταση ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης. Κατηγόρησε την Αστυνομία της Κυπαρισσίας για προσπάθεια συγκάλυψης και κατέθεσε σίγουρη για την ενοχή των κατηγορουμένων. Οπως είπε Αλβανοί την έπιασαν εκ των υστέρων και της είπαν πως ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης ήταν πληροφοριοδότης της Αστυνομίας και γι‘ αυτό είχε την ασυλία να φέρνει ναρκωτικά, όπλα και γυναίκες από την Αλβανία χωρίς ποτέ να τον ενοχλήσει κανείς.
Μάλιστα υποστήριξε ότι με υπαιτιότητα του αστυνομικού που βρισκόταν το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης στο νοσοκομείο με το σύζυγό της -και αφού τον είχε υποδείξει με καταφατικά νεύματα- η Αστυνομία δεν προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου, ενώ και τα ρούχα του συζύγου της κατέληξαν στη χωματερή και βρέθηκαν μετά από

ενέργειες του δημάρχου Κυπαρισσίας Γιώργου Σαμπαζιώτη, ο οποίος ειδοποίησε και την εισαγγελέα. Κατηγορούμενοι είναι ένας 35χρονος Βορειοηπειρώτης, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη με το έγκλημα και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που ισχυρίζεται ότι περίμενε έξω από το γραφείο του δικηγόρου τον 35χρονο και όταν κατάλαβε πως η κατάσταση είχε
ξεφύγει, μπήκε μέσα και τον τράβηξε για να φύγουν.
Ετσι εξήγησε ο συνήγορός του, το παλμικό αποτύπωμα που άφησε σε χαρτί, το οποίο βρέθηκε τσαλακωμένο πάνω στο γραφείο του Σπ. Ιωάννου και οδήγησε την Αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Τους δύο κατηγορούμενους βαραίνουν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ
Ο σύζυγός της, είπε η Σοφία Ιωαννίδου στο δικαστήριο, συνήθιζε να τελειώνει αργά από το γραφείο και τον χαρακτήρισε τυπικό και επιμελή στη δουλειά του. Χαρακτηριστικά είπε ότι κατά κοινή ομολογία ο άντρας της υπήρξε ο εντιμότερος των εντίμων και σκιαγράφησε έναν άνθρωπο κατατρεγμένο και αυτοδημιούργητο που ήρθε από την Κύπρο για να γλυτώσει από τους Τούρκους, σπούδασε μόνος του και έκανε καριέρα στην Κυπαρισσία.
Είπε μάλιστα ότι η σχέση τους ήταν πολύ καλή και λόγω του επαγγέλματός της (είναι δικαστικός), συζητούσαν όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν το δικηγορικό γραφείο. Οπως είπε, ο σύζυγός της δεν γνώριζε τον 29χρονο κατηγορούμενο ενώ ο 35χρονος ήταν αντί-
δικος με πελάτες του. Συγκεκριμένα, όφειλε χρήματα στους πελάτες του οι οποίοι του είχαν παραδώσει κάποιες επιταγές δικές του και αυτός είχε προχωρήσει σε προσημείωση του σπιτιού του ομογενή.
Στην κατάθεσή της περιέγραψε ένα περιστατικό το οποίο έμαθε εκ των υστέρων από τη γραμματέα του συζύγου της Τασία Παναγιωτοπούλου: Μια μέρα οι πελάτες και φίλοι του πέρασαν από το γραφείο και τον προειδοποίησαν πως ο 35χρονος απειλούσε ότι “όποιος πειράξει κεραμίδι από το σπίτι του θα φάει χώμα“. Τότε η γραμματέας του τον είχε προειδοποιήσει: “Σπύρο δεν ξέρεις πού έχεις μπλέξει, θα φας κάνα βρωμόξυλο από αυτόν“. Σε
άλλο σημείο ερωτώμενη από την έδρα αν ο σύζυγός της είχε προσωπικές αντιδικίες, ανέφερε έναν πρώην φίλο και πελάτη του που έπαιρνε τηλέφωνα και τον απειλούσε, ποτέ όμως ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης. Υποστήριξε δε πως επιταγές του 35χρονου είχαν κι άλλοι δικηγόροι στην Κυπαρισσία και την Καλαμάτα και απέδωσε τη δολοφονία του άντρα της στην προσημείωση του ακινήτου.
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η δολοφονία έγινε μετά τις 10 το βράδυ. Η σύζυγός του κατέθεσε πως εκείνο το βράδυ την πήρε τηλέφωνο τελευταία φορά στις 10.05 και της ζή-
τησε να του ετοιμάσει ψάρι. Οταν δεν γύρισε σπίτι τον αναζήτησε στο τηλέφωνο χωρίς αποτέλεσμα και καθώς ετοιμαζόταν να πάει να τον βρει, της τηλεφώνησε ο συνάδελφος του άντρα της Γιώργος Βαρβαρίγος να πάει στο νοσοκομείο. Οταν έφτασε, ο Σπ. Ιωάννου ήταν στο Ακτινολογικό και επειδή είχε σπασμούς μαζί του ήταν ένας αστυνομικός, ένας άνδρας που δεν είχε σύμφωνα με την ίδια καμία δουλειά να περάσει εκείνο το βράδυ από το γραφείο και να πάει στο νοσοκομείο, καθώς και ο οικογενειακός τους φίλος κ. Ψιλόπουλος που ήταν και ο
άνθρωπος που τον βρήκε μέσα στα αίματα στο γραφείο. Κάποια στιγμή έφτασε η γραμματέας Τ. Παναγιωτοπούλου και άρχισε να φωνάζει: “Ο Αλβανός τον έφαγε“. Ο αστυνομικός βγήκε αμέσως από το Ακτινολογικό και ακολούθησε ο κ. Ψιλόπουλος λέγοντας “τον έδωσε ο Σπύρος“. Στο μεταξύ μέσα μαζί με το χτυπημένο δικηγόρο ο κ. Ψιλόπουλος παρουσία του
αστυνομικού είχε ζητήσει να του κάνει νεύμα για το ποιος τον σκότωσε και επιβεβαίωσε θετικά δύο φορές στο όνομα του Βορειοηπειρώτη - σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία της συζύγου του. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι έξω από το γραφείο του ανακριτή, ο 35χρονος παραδέχτηκε στην ίδια ενώπιον μαρτύρων ότι αυτός σκότωσε τον άντρα της, ενώ
ο συγκατηγορούμενός του, της είχε ζητήσει συγγνώμη και είχε δικαιολογηθεί για την πράξη του λέγοντας ότι τον ξεγέλασε ο 35χρονος πως την άλλη μέρα είχε δικαστήριο και έπρεπε να
αναβληθεί.

Πηγή: εφημερίδα' ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'

Σύλληψη για..εμπρησμό στο Δήμο Αυλώνος

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβη η πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων στην περιοχή Κάκαβα του Νομού Μεσσηνίας, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά κατά λάθος την ώρα που έκοβε χόρτα με χλοοκοπτικό μηχάνημα. Ο αλλοδαπός υπήκοος φέρετια ότι παραδέχτηκε το λάθος του που οφείλεται καθαρά σε ανθρώπινη αμέλεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, πρόκειται για 58χρονο Γερμανό, τον S.A. όπου κατηγορείται για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 21/06/2010 στην περιοχή Κάκαβα, του Δήμου Αυλώνας του Νομού Μεσσηνίας. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να οδηγηθεί στον... Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας, κατηγορούμενος για εμπρησμό αγροτοδασικής έκτασης από αμέλεια. Επισης 15 στρέμματα κάηκαν σε περιχοή του Σιδηροκάστρου κοντά σε χωματόδρομο με αποτέλεσμα λόγω των δυνατών ανέμων η πυρκαγιά να επεκταθεί αλλά κατασβέστηκε μετά απο επέμβαση πυροσβεστικών απο τους ορεινούς Δήμους και τη Πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Μάχη κομμάτων για την κούρσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

22/6/2010
Στην τελική ευθεία για την επιλογή υποψηφίων για τις εκλογές του Νοεμβρίου βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με στόχο στις αρχές Ιουλίου να έχουν οριστικοποιηθεί τα ονόματα για τις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.
Σύμφωνα με το aftodioikis.gr για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ έχουν καταλήξει ακόμη σε μία περιφέρεια που εκ των πραγμάτων είναι «πράσινη». Από το κυβερνών κόμμα προβάδισμα έχουν οι νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος και Αχαίας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ αν η διαμάχη μεταξύ τους οδηγήσει εντέλει σε πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής προκρίνονται οι λύσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Αχαίας Απόστολου Κατσιφάρα και του βουλευτή Αχαίας Κώστα Σπηλιόπουλου. Από τη ΝΔ ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σπυρίδων και ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος (αν και το όνομά του «παίζει» και για το δήμο Πατρέων) έχουν τις περισσότερες πιθανότητες.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ότι : Πρόκειται για τη δεύτερη «γαλάζια» περιφέρεια μετά από αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας και, όπως όλα δείχνουν, από την πλευρά της ΝΔ, στο στάδιο της εξέτασης βρίσκεται η υποψηφιότητα του γραμματέα συνδικαλιστικού και πρώην βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανώλη. (Εμείς βέβαια έχουμε άλλες πληροφορίες). Στην άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ «ψάχνεται» και γι’ αυτό το λόγο, παρ’ όλες τις επιθέσεις που δέχεται από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη αντέχει σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αν, τελικά, το ΠΑΣΟΚ δεν καταλήξει σε αυτή, προβάδισμα έχουν ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ολα στο φως αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ για το δημοσίευμα των 'Νέων' σχετικά με κρούσματα διαφθοράς εταιρειών και γιατρών σε Νοσοκομεία της χώρας έδωσε μιλώντας στον 936 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Πάνος Μπόζος ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις της Διοίκησης του ιδρύματος.
Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι "η διοίκηση του Ιδρύματος από την πρώτη στιγμή κάλεσε τόσο τους αρμόδιους της Τεχνικής, οικονομικής, ιατρικής υπηρεσίας και όλες τις επιτροπής που έχουν συγκροτηθεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με σκοπό να αντληθούν στοιχεία απο την περίοδο διενέργειας προμηθειών, διαγωνισμών αλλά και συμβάσεων απο το 2000 και μετά προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα στοιχεία" για να προσθέσει ότι "ζητήθηκαν στοιχεία όπως οι ασθενείς που χειρουργήθηκαν, οι ιατροί που έκαναν επεμβάσεις αλλά και οι προμήθειες αναλώσιμων υλικών κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο".
Σε ερώτηση για τον διαχειριστικό έλεγχο εξήγησε ότι "το ζήτημα αφορά όλες τις 3 προηγούμενες διοικήσεις και πιστεύω ότι το ζήτημα που προέκυψε αφορά καθαρά εταιρείες που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στις συμβάσεις της siemens οπότε θα δούμε το αποτέλεσμα των ερευνών" ξεκαθαρίζοντας ότι "έλεγχος απο το ΣΔΟΕ στο Ιδρυμα δεν έχει πραγματοποιηθεί αλλά αν μας ζητηθούν στοιχεία θα δοθούν άμεσα και γιαυτό διατάχθηκε ο έλεγχος", ενώ υπενθύμισε ότι 'πρόθεσή μας είναι να έρθουν όλα στο φώς και να πληροφορηθούμε τι συνέβη στην πραγματικότητα'.

Χρηματισμοί γιατρών απο εταιρείες στα Νοσοκομεία του Νομού;

Οργιο διαφθοράς και απροκάλυπτης μίζας για την προώθηση συγκεκριμένων ορθοπεδικών υλικών αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί των οποίων χρηματίζονται για να προωθούν τα συγκεκριμένα υλικά.
Στην πρώτη μαύρη λίστα, που βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καταγράφονται ενδεικτικά τα ονόματα 50 γιατρών, αλλά ο κατάλογος εκτιμάται πως θα διευρυνθεί σημαντικά καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στους 50 καταγεγραμμένους γιατρούς θα πρέπει να προστεθούν δεκάδες ακόμα, καθώς για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «χρηματίζονται όλοι, πλην των ειδικευόμενων, και κυρίως οι αναπληρωτές διευθυντές».
Στο απόστημα της διαφθοράς και του χρηματισμού εμπλέκονται και τουλάχιστον δύο υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας που φέρονται να επιχειρούσαν μεσολάβηση από το καλοκαίρι του 2008 έως τον Απρίλιο του 2009, για την πληρωμή 45 εκατ. ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και ενώ από τα νοσοκομεία δεν έχει πληρωθεί καμία προμήθεια υλικών. Οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, σε συναντήσεις που πραγματοποιούνταν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, φέρονται να απαιτούσαν μίζα 11% κάθε φορά που η εταιρεία- με τη μεσολάβησή τους- θα εξασφάλιζε πληρωμή προμηθειών από τα νοσοκομεία.
Με κοινοτική επιδότηση
Η εταιρεία που επιχείρησε, σύμφωνα με τα ευρήματα των ελεγκτικών μηχανισμών, να εξασφαλίσει τη διαμεσολάβηση των δημοσίων υπαλλήλων με «άκρες» σε συγκεκριμένα γραφεία αρμοδίων για τις πληρωμές στο υπουργείο Υγείας και αφού νωρίτερα είχε «λαδώσει» γιατρούς για να προωθήσουν τα υλικά της, έχει στο παρελθόν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά προγράμματα και έχει έδρα στη συμπρωτεύουσα. Για τις πληρωμές του μαύρου χρήματος στους γιατρούς χρησιμοποιεί, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικού υλικού, ταξιδιωτική εταιρεία στη διοίκηση της οποίας μετέχουν πρόσωπα της ίδιας οικογένειας (έχουν το ίδιο επώνυμο) με αυτά που διοικούν την εταιρεία ορθοπεδικών, ενώ στην ιστοσελίδα της στο Διαδίκτυο, παρ΄ ότι εταιρεία ταξιδιών, δεν λανσάρεται κανένα πακέτο διακοπών, αλλά μόνο φόρμες υποβολής αιτημάτων για ταξίδια... Και υπάλληλοι των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών μεσολαβούσαν για να πληρωθούν νωρίτερα οι προμηθευτές
Οι εστίες διαφθοράς
ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ που έχει εντοπίσει ήδη το υπουργείο Οικονομικών συγκροτούν μια πρώτη μαύρη λίστα των νοσοκομείων όπου κάνουν... πάρτι αδιαφάνεια, διαφθορά, φακελάκια και χρηματισμός. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Αμαλία Φλέμινγκ, Ασκληπιείο Βούλας, Νοσοκομείο Αμαλιάδας, Γενικό Γ. Γεννηματάς, Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ΝΙΜΤΣ, Νοσοκομείο Αμφισσας, Νοσοκομείο Κέρκυρας, Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ΚΑΤ, Λαϊκό, Νοσοκομείο Καλαμάτας, 251 ΓΝΑ και Νοσοκομείο Αργους. Σε όλα τα παραπάνω νοσοκομεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα χρηματισμού γιατρών από εταιρείες ορθοπεδικών υλικών, τα οποία πολλές φορές αγγίζουν σχεδόν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Απο 'τα Νέα'

Σύνοδος των ΤΕΙ με έντονο προβληματισμό...

21/6/2010
Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Στη Σύνοδο θα συζητηθούν προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΕΙ και θα κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Αξίζει να τονίσουμε ότι μπορει να καταργήθηκε η βάση του 10 ώστε να υπάρχει εισροή φοιτητών, ωστόσο στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις με το ενδεχόμενο συρίκνωσης τμημάτων στο μέλλον λόγω του σχεδιαζόμενου μοντέλου συνένωσης σχολών των Πανεπιστημιων.
Ο προβληματισμός παραμένει διάχυτος και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρές ανακοινώσεις για την στήριξη των τοπικών ΤΕΙ όχι μόνο στο Νομό μας αλλά και σε όμορους Νομούς όπου οι τοπικοί φορείς προσανατολιζονται σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ισχύσουν ορισμένα απο τα σενάρια που ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οπερ και αναμένουμε τις εξελίξεις...

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μικραίνει η ψαλίδα στα κόμματα - Χαμηλή αποδοχή απο το εκλογικό Σώμα

ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ η ψαλίδα μεταξύ των κομμάτων εξουσίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση καθώς οκτώ ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις του Κυριακάτικου Τύπου δείχνουν την πολύ χαμηλή αποδοχή των κομμάτων εξουσίας απο το εκλογικό Σώμα με αποτέλεσμα να διευρύνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος μετά την εφαρμογή των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση πρόσφατα και το επιτελείο της.
Συγκεκριμένα: ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτίθεται να ψηφίσει το 28,1% των ερωτηθέντων, ΝΔ το 20,1% , ΚΚΕ το 7% ,ΛΑΟΣ το 4,6% , ΣΥΡΙΖΑ το 3,6%, Οικολόγους Πράσινους το 2,5%
Άλλο κόμμα το 3%, ενώ «αδιευκρίνιστη» ήταν η ψήφος του ενός τρίτου (31,6%) των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό. Το 31,4% θεωρεί καταλληλότερο τον κ. Παπανδρέου, το 20,7% τον κ. Σαμαρά, ενώ το 46,1% δηλώνει «κανένας από τους δύο». Τα ποσοστά αυτά αναμένεται πάντως μέσα στο καλοκαίρι να διαφοροποιηθούν σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές...Απο το ΑΠΕ

Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας με έμφαση στην συλλογική ενότητα- Παραφωνία περι Καλλικράτη απο τον Ξύγκα

ΚΑΘΕ πέρσι και καλύτερα θυμίζει η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας στο Αγρίλι Φιλιατρών η οποία καθιερώθηκε ως γιορτή των παραγωγών αλλά και των....πολιτικών υποσχέσεων αλλά και των δηλώσεων αυτοδιοικητικού που επιμένει ακόμα και τώρα...στην γιορτή για δεύτερο Δήμο στη Τριφυλία.....Μπάχαλο δηλαδή κανονικό.....Η γιορτή ωστόσο ήταν προσεγμένη και με περίπτερα που στήθηκαν απο τους Δήμους, φορείς, συλλόγους και το μεράκι της Οργανωτικής επιτροπής που παραμένει προσηλωμένο στο θεσμό....Νεά παιδιά απο τα σχολεία της περιοχής έκθεσαν τις ζωγραφιές τους με θέμα το καρπούζι ενώ τα γλυκά και αλμυρά εδέσματα με βάση το καρπούζι αλλά και τοπικά ξεχωριστά εδέσματα έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στη γιορτή.
Η ψυχή της εκδήλωσης Βιβή Παντελάκη αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκδήλωσης παρουσιάζοντας τους ομιλητές στο χώρο εκδηλώσεων του Ο.Φ.Α. που αποτελεί στολίδι για την περιοχή. Αρχικά ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς ασχολήθηκε με την πολύ μέτρια χρονιά για το προιόν τονίζοντας ότι "οφείλουμε να είμαστε κοντα όχι μόνο στις καλές στιγμές αλλά και στις δύσκολες για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς με κινητοποίηση για επίλυση των προβλημάτων τους, οι προοδευτικοί παραγωγοί της Τριφυλίας δίνουν το παρών και δεσμεύομαι ότι ενόψει των νέων ανακατατάξεων στην γεωργία δεν θα πληγούν οι προσπάθειές τους" ενώ ευχαρίστησε τους συνεταιρισμούς εξηγώνας ότι αποτελεί χρέος της Πολιτείας "να διαμορφώσουν τις προυποθέσεις που απαιτούνται στη σωστή κατεύθυνση για την διακίνησή του, να γίνει πράξη το εμπορικό Μητρώο, ουσιαστικά να ενισχύσουμε τις εξαγωγές και η πολιτεία όπως οφείλει τελικά να δημιουργήσει υποδομές για αναγνωρισιμότητα απέναντι στα καρτέλ και τα εισαγόμενα προιόντα".
Η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου εξήγησε ότι "το προιόν αυτό στηρίζει την τοπική οικονομία και η χρονιά που πέρασε δεν ήταν η καλύτερη για το καρπούζι και είμαστε κοντά στο πλευρό των Τριφύλιων παραγωγών ώστε να σχεδιάσουμε τις υποδομές που θα διασφαλίσουν το εισόδημα του παραγωγού στις σημερινές συνθήκες απο τη στιγμή που περιοχή αυτή ανήκει στη πρωτοπορία".
Ο Νομάρχης Δημήτρης Δράκος αρχικά είπε ότι "η επιστημονική κοινότητα ενισχύει τη διαδικασία παραγωγής και διακίνησης των προιόντων και τώρα να ασχοληθούν με την προβολή του προιόντος και απόδειξη για αυτό αποτελεί η παρουσία σήμερα συλλόγων, συνεταιριστών και τυποποιητών που πρωτοστατούν" για να προσθέσει ότι "τα κηπευτικά μέσα απο συλλογικές αποφάσεις σε παραγωγική βάση είναι το επόμενο βήμα παρά τη δυσκολία των καιρών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο επιβάλλει συνεργασίες, συννενοήσεις, ενότητα, αγάπη, συνεταιριστική και συνεργατική διάθεση αλλά και ανοικτό μυαλό και τούτο πρέπει να κατανοήσουμε πάντα". Συμπλήρωσε ότι "πρέπει να κινηθούμε στη κατεύθυνση παραγωγικών διαδικασιών στο επίπεδο των εισροών για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής και περισσότερο να επιλέξουμε το timing που θα βγαίνει το προιόν καθώς η πρωιμότητα δεν αποτελεί πανάκεια καθώς σχετίζεται με πολλούς παράγοντες" για να υπογραμμίσει ότι "η εμπειρία και η γνώση μας κινείται σε υψηλά επίπεδα με επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται στη περιοχή και ήρθε η εποχή υπερβαίνοντας νοοτροπίες του παρελθόντος να προχωρήσουμε σε συνεργασίες μαζί με τα έργα υποδομής όπως το Φιλιατρινό φράγμα που αποτελεί κορωνίδα του κάμπου, αλλά και τα μικρότερα έργα μέσα απο το Αλεξανδρος Μπαλτατζής θα υποστηρίξει την παραγωγική διαδικασία και εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων". Υπενθύμισε το ρόλο της αυτοδιοίκησης στη τοπική γεωργία αλλά και το χρέος ευθύνης των αιρετών σε κάθε διεκδίκηση ενώ για το Καλλικράτη είπε ότι "έχουμε μια πρόκληση μπροστά μας να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που δίνει και να αγωνιστούμε να τον βελτιώσουμε μαζί με την ενίσχυση των παραγωγικών διαδικασιών".
ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ...
Σε άλλο μήκος κύματος κινήθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Φιλιατρών κ. Αλκη Ξύγκα που ανέφερε ότι "χαιρόμαστε που γίναμε ιδιοκτήτες του χώρου του ΟΦΑ που αποδόθηκε στη νεολαία και χαιρόμαστε που είστε παρών" για να προσθέσει μάλιστα ότι "οι Φιλιατρινοί εκπροσωπούμενοι απο τη πλειοψηφία του Δ.Σ. πιστεύαμε ότι σε δημοκρατικές κοινωνίες οι νομοθέτες λάμβανα υπόψη τις αποφάσεις των πολιτών, πιστεύαμε ότι όταν υπηρετείς τα κοινά δεν υπάρχει ιδιοτέλεια, δόλος και καιροσκοπισμός, πιστεύαμε ότι οι εκπρόσωποι των πολιτών αντιλαμβάνονται τη κοινή λογική, πιστεύαμε ότι αυτή η γιορτή ήταν μια ευκαιρία συννενόησης και συνεύρεσης με τους όμορους Δήμους" για να πει ότι "δεν είναι καλή χρονιά για το καρπούζι και τα Φιλιατρά η φετινή γιορτή, δεν είναι καλή χρονιά για την Ελλάδα, δεν χρεωκοπούν μόνο τα ταμεία αλλά και οι ιδέες, ένα σκοπός δημιουργήθηκε και αυτός είναι η επαναδημιουργία του Δήμου Φιλιατρών".
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης τόνισε ότι "τέτοιες γιορτές αλλά και δράσεις όπως η συγκέντρωση πλαστικών θερμοκηπίων δείχνουν την συνεργασία όλων των Δήμων της περιοχής, δείχνουν τον δρόμο προς την επόμενη μέρα, γνωρίζω ίσως ότι είναι δύσκολος δρόμος και οι αποφάσεις που θίγουν ορισμένους μας φέρνουν μια νέα μέρα και νέα εποχή για το μέλλον των παιδιών μας η οποία σιγουρα θα είναι διαφορετική και θέλουμε απο τους αγρότες που έχετε σήμερα την τιμητική σας να μας οδηγήσετε ώστε να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις ώστε η συνεργασία που είναι απαιτούμενη της επόμενης μέρας της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρει σάρκα και οστά φεύγοντας απο ιδέες της στιγμής που να κάνουμε τα πάντα πράξη διότι μόνο οι πράξεις μόνο φέρνουν αποτέλεσμα" για να καταλήξει ότι "ο καθένας μας έχει να προσφέρει απο οποιοδήποτε πόστο και χαίρομαι γιατί ο θεσμός της γιορτής αυτής ενώνει τις αγροτικές και παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής σε μια συνεργασία που αποτελεί ζητούμενο". Υπενθύμισε ότι "θέλουμε δυναμικές συνεργασίες που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα" ευχόμενος δύναμη στους αγρότες αναφερόμενος στη στήριξη του εισοδήματος.
Ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Γιάννης Φιλντίσης ειπε ότι "η γιορτή εκτός απο το καρπούζι, προβάλλει τον τόπο, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα με τα πλεονεκτήματα του τόπου' χαρακτηρίζοντας το προιόν ως δυναμική καλλιέργεια αναλύοντας τις έρευνες που αφορούν την υγεία που προσφέρει το προιόν. Για την ανάπτυξη του τόπου επέμεινε στην "ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του γνωρισμάτων κάθε περιοχής μαζί με την Πολιτεία να παράγουμε πολιτισμό ενισχύοντας τον πρωτογενή τομέα και να οδεύσει παράλλημα με την τουριστική ανάπτυξη ώστε η Τριφυλία να γίνει σημείο αναφοράς και προορισμού για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας".
Χαιρετισμούς απεύθυνε ο εκπρόσωπος του Δήμου Γαργαλιάνων, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Ν.Σ κ. Αλευράς , αλλά και ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ.Πάνο Αθανασόπουλο, ενώ στη γιορτή το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γρηγόρης Γκότσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φιλιατρών κ. Κώστας Σαραντόπουλος και νομαρχικοί σύμβουλοι, ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο κ. Λεβεντογιάννης ενώ καταπέλτης για τα καρτέλ στον αγροτικό χώρο ήταν ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Τέλης Καναβός.

Internet: Ολα στο φως για τις αποφασεις του Δημοσίου

20/6/2010
Μια σειρά από διοικητικές πράξεις δεν θα ισχύουν αν προηγούμενα δεν θα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στην Βουλή και το οποίο καθιστά υποχρεωτική την ανάρτηση των πράξεων των διοικητικών, αυτοδιοικητικών αλλά και κυβερνητικών οργάνων στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, χωρίς να θίγονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι δημοσιοποίησης που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία καθιστά υποχρεωτική την δημοσίευση μιας σειράς πράξεων στο διαδίκτυο και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο που να είναι λειτουργικός. Στο νομοσχέδιο δόθηκε η κωδική ονομασία «Πρόγραμμα Διαύγεια».

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου «η υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων και αποφάσεων στο διαδίκτυο δεν υποκαθιστά το ισχύον σύστημα της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή άλλες μορφές δημοσιότητας που ήδη προβλέπει η νομοθεσία (όπως π.χ. ανάρτηση σε κοινοτικό κατάστημα, δημοσίευση στον τύπο). Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου ενισχύεται και συμπληρώνεται αυτό το σύστημα.» Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου υποχρέωση ανάρτησης των νόμων και των πράξεων στο Διαδίκτυο έχουν «ο Πρωθυπουργός, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία, οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς (των Γραμματέων των Περιφερειών συμπεριλαμβανομένων)», ενώ «στους υπόχρεους περιλαμβάνονται τόσο τα αιρετά όργανα όσο και τα νομικά πρόσωπα αλλά και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ».

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

'Μπλόκο' Μεσσήνιων για την κατάργηση του ΟΣΕ

Οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί ταγοί του νομού, Νομαρχία, Δήμοι, βουλευτές, κομματικές παρατάξεις, φορείς και σύλλογοι, εργαζόμενοι, οι οποίοι μέχρι πρότινος αδρανούσαν μπροστά στην αδικαιολόγητη εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που υποβάθμιζε το σιδηρόδρομο στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο, «ορκίστηκαν» χθες το μεσημέρι, σε σύσκεψη στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, για ανατροπή της κατάστασης.
Κι αυτή δεν είναι άλλη, στο πλαίσιο του σχεδίου ανασυγκρότησης του ΟΣΕ, από τον προγραμματισμό της σημερινής κυβέρνησης για οριστική κατάργηση των δρομολογίων Πάτρα - Καλαμάτα και Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα. Εκείνο που αποφασίστηκε, λοιπόν, χθες είναι η συνεργασία όλων των παραπάνω, μαζί με τους συναδέλφους τους από τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου, ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να μεταφερθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του μέσου και όχι της κατάργησής του, στην Αθήνα. Εκεί θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσουν πορεία στη Βουλή και συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων και τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών. Ειδικότερα, στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του νομάρχη Μεσσηνίας και προέδρου της ΕΝΑΕ Δ. Δράκου, κατέθεσαν τη θέση και την άποψή τους πλήθος εκπροσώπων θεσμικών οργάνων και πολιτικών φορέων. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν ο εκσυγχρονισμός του δικτύου και η αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς του και σε καμία περίπτωση η κατάργησή του.

Ομόφωνη στήριξη απο το Ν.Σ. για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μεσσηνίας στηρίζει τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και ζητεί τη στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό του. Η απόφαση αυτή ελήφθη, προχθές το βράδυ, εκτός ημερήσιας διάταξης, όταν ο νομαρχιακός σύμβουλος Σωτήρης Πανόπουλος ζήτησε τη λήψη της, μετά τη δήλωση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Καλαφάτη το ίδρυμα της Κυπαρισσίας να συνεχίσει να λειτουργεί ως πολυδύναμο Κέντρο Υγείας. Ο κ. Πανόπουλος παρατήρησε ότι «πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί και πως θα στελεχωθεί. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προσφέρει πολλά και πρέπει να το αναβαθμίσουμε, όχι να το κλείσουμε».
Ο επικεφαλής της “Ανατροπής“ Χρήστος Μαλαπάνης δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη λειτουργία και την αναβάθμισή του». Ο επικεφαλής της “Συνεργασίας“ Θανάσης Πετράκος επεσήμανε πως «η Μεσσηνία είναι μεγάλος νομός και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από ένα νοσοκομείο. Η Δυτική Μεσσηνία χρειάζεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας». Ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε ότι «στηρίζουμε τη λειτουργία του και διεκδικούμε στελέχωση και εκσυγχρονισμό του». Ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος παρατήρησε πως «το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας αναφέ- ρεται σε μόνιμο πληθυσμό 60.000 κατοίκων. Εχουμε χρέος να διεκδικούμε καλύτερες υποδομές, τη στελέχωση και την άρτια λειτουργία του».
Πηγή: 'Ελευθερία'

Κατάλυση του Κοινωνικού κράτους λένε οι εργαζόμενοι

19/6/2010
Την πλήρη απόσυρση του «ασφαλιστικού εκτρώματος», που προωθεί η κυβέρνηση, ζητεί το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του. Χθες στις 8 το βράδυ το ΠΑΜΕ οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και τα σωματεία να πάρουν μέρος στην πανελλαδική απεργία που προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τετάρτη.
«Έκτρωμα» χαρακτηρίζει το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 29 Ιουνίου. Αξίζει να τονίσουμε ότι κινητοποίησεις αναμένεται να υπάρξουν και σε άλλες περιοχές του Νομού μας με έμφαση την κατάλυση του εργατικού δικαίου των τελευταίων δεκαετιών με αποτέλεσμα οι απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων να παραμένουν τεράστιες για το....απών πλέον κοινωνικό κράτος....

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σε αναζήτηση διευρυμένου Δ.Σ. στοχεύει ο Α.Ο. Κυπαρισσίας

ΣΕ διαρκή αγώνα βρίσκεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Κυπαρισσίας μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στο Εργατικό κέντρο της πόλης με απώτερο στόχο να διευρυνθεί με περισσότερα άτομα ώστε να υπάρχει πολυμετοχικότητα τόσο στην λήψη αποφάσεων όσο και στην οικονομική στήριξη της ομάδας. Πιο αναλυτικά την υποστήριξη χορηγών και νέων που πλαισιώσουν το νέο Δ.Σ. αναζητεί η 5άδα που εκλέχτηκε με σκοπό να προωθήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής.
Παρα το γεγονός ότι ορισμένοι θα επιθυμούσαν εμπλοκή τοπικών φορέων, εκείνο που καταγράφηκε στην Συνέλευση ήταν να υπάρξει ενημέρωση για τους στόχους και την επόμενη ημέρα στην Ομάδα με αποτέλεσμα να διεξάγονται διαβουλεύσεις για το μέλλον καθώς ο Πρώην πρόεδρος θα συμμετέχει απο άλλο πόστο του Δ.Σ. . Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΑΟΚ
περιλαμβάνεται σε αυτή την προσωρινή διοικούσα επιτροπή και μαζί του είναι οι Δημήτρης Στρατικόπουλος, Θανάσης Γιαννίκος, Κώστας Γκόγκας και Γιώργος Γεωργακόπουλος, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Τάκης Τριπόδης, Γιώργος Πανταζόπουλος και Γιώργος Αλεξόπουλος. Ο κ. Κακούτης πάντως υποστήριξε για μία ακόμη φορά πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ηγηθεί στο νέο σχήμα που θα επιλέξει η φρέσκια διοίκηση, καθώς υπολείπεται μόνο το γεγονός ότι θα προχωρήσει σε ορισμένες ενέργειες τις επόμενες ημέρες σε ό,τι έχει να κάνει με κάποια διαδικαστικά θέματα των ποδοσφαιριστών.

Σκληρή απάντηση Χηνόπουλου για την... επίθεση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΣΚΛΗΡΗ ήταν η απάντηση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για το δάκτυλο εκ Καλαμάτας περί κατάργησης νοσηλυτικών μονάδων την στιγμή που η υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και μάλιστα χαρακτηριστικά επιχειρηματολογεί ως ακολούθως:
«Διαβάζοντας την απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας του κ. Μπόζου είδα μια πολύ καλή και τεκμηριωμένη απάντηση. Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πώς υγειονομικοί λειτουργοί, όπως είναι οι γιατροί, νομίζουν ότι θα βελτιωθεί το επίπεδο της υγείας του νομού αφού καταργηθεί μια μονάδα, και μάλιστα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Εγώ βλέπω ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας τον τελευταίο καιρό και ύστερα από τη δωρεά του κ. Κάκκαβα αποκτά σύγχρονα χειρουργεία, έχουμε ιατρικό προσωπικό το οποίο συνεχώς αναβαθμίζεται και πιστεύω ότι θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της υγείας στην περιοχή μας.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κλείσει το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για να δουλέψουν καλύτερα οι γιατροί της Καλαμάτας. Αυτό θεωρώ ότι κάποιος πρέπει να μας το εξηγήσει. Θεωρώ γενικώς τον τελευταίο καιρό ότι υπάρχει μια επίθεση από την πλευρά της Καλαμάτας στην πλευρά της Κυπαρισσίας, είτε το πάρουμε στο θέμα του “Καλλικράτη” όπου ο δήμαρχος της Καλαμάτας το μόνο που είχε να παρατηρήσει από τον “Καλλικράτη” ήταν γιατί δημιουργήθηκε μεγάλος Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, και συνεχίζεται αυτό και στο υγειονομικό επίπεδο από ό,τι βλέπω, με γιατρούς οι οποίοι βγαίνουν και λένε να καταργηθεί το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Εγώ θεωρώ ότι είναι μια γενικότερη στάση αυτή της πρωτεύουσας του νομού προς την περιοχή της Τριφυλίας και στο μελλοντικό Δήμο Τριφυλίας
».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Θυμάστε σε σχόλιό μας παλιότερα κ. Χηνόπουλε που γράφαμε ότι "οι μάσκες θα πέσουν" σε πολλά θέματα και τώρα επιβεβαιωνόμααστε; Μόνο που η επίθεση ευτυχώς γίνεται απο μεμονωμένους παράγοντες της πολιτικής ζωής και τώρα της υγείας και δεν απηχούν το σύνολο των φορέων της Καλαμάτας. Οπως ο κ. Νίκας που πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν ασχολείται με τα του οίκου του και επιτέλους ας απαντήσει τι θα κάνει με τα σκουπίδια που βρώμισε η πόλη του και φυσικά γιατί η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Καλαμάτας θα κοστίζει 1,5 εκ. Ευρώ σε περιόδους κρίσης.....

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΧΙΖΑ ;

Από το τέλη της δεκαετίας του ΄70 το νησί Σχίζα , χρησιμοποιείτο ως πεδίο βολής της Πολεμικής Αεροπορίας . Οι καθημερινές ρίψεις βλημάτων των πολεμικών αεροπλάνων στη Σχίζα αλλά και στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί , δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην ομαλή διαβίωση των κατοίκων, στην ανάπτυξη της Νότιας Πυλίας κυρίαρχα στον τουρισμό , αλλά το κυριότερο, είχαν προκαλέσει σημαντικού βαθμού ρύπανση σε όλο το θαλάσσιο πεδίο του νησιού .
Τοξικά βαρέα μέταλλα όπως μόλυβδος, υδράργυρος και κάδμιο, που είναι πολύ επιβαρυντικά για την υγεία , είχαν ανιχνευθεί σε αλιεύματα, ξεπερνώντας το ανώτατο επιτρεπτό όριο από την ΕΕ ,σύμφωνα με τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους καθώς και του διαπι-στευμένου ιταλικού εργαστηρίου στο Πράτο της Τοσκάνης, που είχε ασχοληθεί με το εν λόγω θέμα. . Την επικινδυνότητα της αύξησης του επιπέδου των βαρέων μετάλλων στα τρόφιμα, έχουν αναδείξει έρευνες του Εργαστηρίου Χημείας Περιβάλλοντος και Χημικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών , αλλά και του Πανεπιστήμιου Πατρών.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών αλλά και ισχυρή πολιτική βούληση , το νησί Σχίζα , εδώ και αρκετά χρόνια, έπαυσε να χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής.
Εξ΄ άλλου, η γειτνίαση με κατοικημένες περιοχές που έχουν ως αναπτυξιακή κατεύθυνση τον τουρισμό ,που ενισχύει την ανάπτυξη του τόπου μας και την απασχόληση, συνέβαλαν στην απόφαση για κατάργηση του συγκεκριμένου νησιού , ως πεδίο βολής.
Όλα αυτά τα αναφέρω , διότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εξετάζεται εκ νέου από την Πολεμική Αεροπορία ,το ενδεχόμενο για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς, να επαναχρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής η νήσος Σχίζα .
Επειδή μία τέτοια δυσμενής εξέλιξη θα επαναφέρει στο προσκήνιο τις εφιαλτικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και φυσικά στην υγεία των κατοίκων, ελπίζω όλοι μας από κοινού ,πολίτες, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και κυρίως οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο , αν πράγματι προκύψει τέτοια περίπτωση, εγκαίρως ,να την αποτρέψουμε με όσα μέσα διαθέτουμε .
Καλαμάτα 16 Ιουνίου 2010
Αντωνία Μπούζα- Κωνσταντέλου
Νομαρχιακή Σύμβουλος- Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.

Σύσκεψη για πολιτική προστασία χωρίς πυροσβεστικά στο Δήμο..

18/6/2010
ΕΥΤΥΧΩΣ που απο μόνοι τους οι Δήμοι φροντίζουν μαζί με τις υπηρεσίες την πρόληψη πυρκαγιών μετά την σύσκεψη που διεξήχθη χθες στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας όπου παραβρέθηκαν ο νέος Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Γαργαλιάνων Αντιπύραρχος κ. Καπέλιος Βασίλειος, ο υποπυραγός κ. Γεωργακόπουλος Κώστας υπεύθυνος του Κλιμακίου Κυπαρισσίας, ο πυρονόμος Μαρκόπουλος Ιωάννης, απο το Λιμενικό σταθμό ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Λεωνίδας Κουκουτσής, ο Διοικητής του Α.Τ. Κυπαρισσίας κ. Νώντας Βασιλόπουλος, οι Πρόεδροι των Δ.Δ.. Το αναφέρουμε διότι οι βάριδες των υπροσβεστών κινδύνεψαν να μειωθούν, οι λιμνοδεξαμενές της Νομαρχίας δεν είχαν νερό και οι ελλείψεις ήταν αρκετές.
Εξάλλου να εκφράσουμε και ένα παράπονο προς την ΤΕΔΚ και τον κ. Νίκα. Ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την περιοχή μας, όταν μοίραζε πυροσβεστικά οχήματα και δωρεές στους Δήμους δεδομένου ότι η Κυπαρισσία δεν πήρε ούτε ένα όχημα αλλά απο 2 πήραν και πολύ σωστά ο Δήμος Αυλώνος και η Τριπύλα. Ευτυχώς γιατί είναι ευαίσθητες περιοχές.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης για τη σύσκεψη είπε ότι "η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλο κλίμα όπου αναλύθηκαν όλες οι εμπειρίες απο προηγούμενες δράσεις ενώ θα ακολουθήσει άμεσα μια συνάντηση των εθελοντών του Δήμου, Πυροσβεστικής και Αγροφυλακής υπηρεσίας με σκοπό την πρακτική εφαρμογή του σχεδίου προστασίας, ενώ αποφασίστηκε ο Δήμος να μετέχει ενεργά με τα μηχανήματα που διαθέτει και την υδροφόρα αλλά και με την οργάνωση των εθελοντών όπου τα τελευταία επάνδρωσαν ομάδες περιφρούρησης" για να προσθεσει ότι "θα δοθεί βάση στην ενεργοποίηση και διευρυνση των εθελοντικών ομάδων ώστε να ανανεωθούν οι τάξεις τους κατάλληλα".

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Στο 1,1 εκ. Ευρώ το έργο των τεχνητών υφάλων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Η τοποθέτηση τεχνητών υφάλων στον Κυπαρισσιακό Κόλπο θα έχει σημαντικά και πολλαπλά οφέλη, και η υλοποίηση του έργου (ύψους 1,1 εκ. ευρώ) θα διεκδικηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της επιστημονικοτεχνικής και της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης για την εκπόνηση των μελετών, στη Νομαρχία Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του αντινομάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.
Επισημάνθηκε ότι η σύμβαση θα ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου και το έργο έως το τέλος
του χρόνου θα είναι ώριμο για ένταξη στο ΕΠΑΛ. Ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι «προωθούμε τις μελέτες για να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα του υπουργεί- ου Αγροτικής Ανάπτυξης. Και με τη σύμβαση φθάνουμε μέχρι τα τεύχη δημοπράτησης». Πα-
ρατήρησε πως το Ινστιτούτο Αλιευτικής Ερευνας (ΙΝΑΛΕ) «έχει προχωρήσει και στη β’ φάση, κάνει πειραματικές δειγματοληψίες. Με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων η Τριφυλία θα δεχθεί έντονα την ανάπτυξη. Το έργο έχει στόχο και την τουριστική ανάπτυξη». Ο εκπρόσωπος του Αλιευτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Νίκος Ξένος σημείωσε: «Είμαστε κοντά στο έργο που πρόκειται να γίνει. Θα έχει οφέλη. Θα είναι θετικό για την αλιεία, και όχι μόνο - για τις καταδύσεις και για τον τουρισμό. Το στηρίζουμε, παρακολουθώντας και βοηθώντας». Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γκότσης είπε ότι πρέπει να καλυφθούν οι ελλείψεις, «γιατί μας ενδιαφέρει ο χρόνος. Πρέπει να τελειώσουμε στις 10 Οκτωβρίου». Ο εκπρόσωπος των ερασιτεχνών ψαράδων της Κυπαρισσίας Θανάσης Σμέρδης χαιρέτισε την υποστήριξη του δήμου και της νομαρχίας, το ζήλο για να προχωρήσει το έργο, και παρατήρησε πως «θα έχει τεράστια οφέλη για την ιχθυοπανίδα και το περιβάλλον".

Πηγές: 'Φωνή'. 'Ελευθερία'

Ενας άξιος Κυπαρίσσιος στο τιμόνι της Εράνης...

Ο Τάκης Παναγόπουλος από την Κυπαρισσία, αποτελεί εδώ και μέρες το νέο κεφάλαιο για τα Φιλιατρά και όπως αναφέρει το επίσημο ιστολόγιο της Εράνης δηλώνει παρώνο νέος προπονητής της μεγάλης ομάδας της Εράνης για την νέα αγωνιστική περίοδο που έρχεται.
Ο Τάκης γέννημα θρέμμα της Κυπαρισσίας και με εμπειρία σε αρκετές ομάδες, ο οποίος ανδρώθηκε στην Εράνη τόσο ως παίκτης αλλά και ως υπεύθυνος προπονητής των τμημάτων υποδομής της μεγάλης ομάδας μας είναι πρόσωπο κοινά αποδεκτό το οποίο όσο ήταν στον πάγκο της Ακαδημίας Νίκης Πλάτης διατηρούσε άριστες σχέσης με τους ποδοσφαιριστές της Εράνης αλλά και με τα μέλη της διοίκησης και ξέρει να δουλέψει σωστά μια ομάδα.
Άλλωστε αυτό έδειξε η πετυχημένη πορεία του στην Νίκη όλα αυτά τα χρόνια. Μιλώντας στη σελίδα της Εράνης ο Τάκης Παναγόπουλος υποστήριξε ότι εφόσον δούλευε στα τμήματα υποδομής ήταν φυσικό και επόμενο κάποια στιγμή ότι θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει και την μεγάλη ομάδα. Είναι ένα εγχείρημα το οποίο τον γεμίζει με .......περισσότερη υπευθυνότητα ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν τον φοβίζει η ανάληψη των καθηκόντων του ως προπονητής της μεγάλης ομάδας. Τόνισε δε ότι δεν θα παρεκκλίνει καθόλου των αρχών του και η νέα διοίκηση της ομάδα αυτό εκτίμησε στο πρόσωπο του. Πληροφορίες απο το http://eranifiliatron.blogspot.com/