Pages

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σε έντονες ζυμώσεις η Ν.Δ.για τον υποψήφιο Τριφυλίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΝΕΑ δεδομένα δημιουργούνται στη Ρηγίλλης μετά τον αποκλεισμό απο την εκλογική μάχη του Τάκη Κατσίβελα ο οποίος δηλώνει ότι θα είναι παρών καθώς ο χρόνος πιέζει για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ουσιαστικά οι προτάσεις είναι ελάχιστες και για πρώτη φορά αποκαλύπτουμε ότι στην αρχική αξιολόγηση των υποψηφίων την σειρά κατείχαν σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης: Τ. Κατσίβελας, Παν. Τσίγγανος, Γρ. Γκότσης και εκτός ήταν το όνομα του κ. Ανδρινόπουλου ο οποίος αποσύρθηκε απο την πρώτη στιγμή.
Στην Ρηγίλλης μετά τις σοβαρές εξελίξεις σκέφτονται πολύ σοβαρά να επανεξεταστεί η υπόθεση καθώς μετά την ανακοίνωση τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και ιδίως εκείνο του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Μαντά επι ώρες. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του 936 μέσα στα επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιηθεί η τελική ανακοίνωση του υποψήφιου που θα αναλάβει την μάχη του Νοεμβρίου. Ετσι η Ν.Δ. σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να προβεί σε ανακοινώσεις πολύ σύντομα.
Στην κατεύθυνση αυτή όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζει μια μεγάλη δυναμική για την ενότητα του Τριφυλιακού χώρου το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Παναγιώτη Τσίγγανου ο οποίος τόσο απο την αρχική του ομιλία πριν εκδηλωθούν οι υποψηφιότητες στα όργανα του κόμματος όσο και απο τις μετέπειτα ενωτικές του κινήσεις εστίασε στην ενότητα του Δήμου Τριφυλίας εκφράζοντας την πίστη ότι θα χρειαστει αρκετά σκληρή δουλειά για την επιβίωση του νέου Δήμου. Ο ίδιος εξάλλου έχει εκφραστεί υπέρ του νέου Δήμου και με τοποθετήσεις του στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας σε αρκετές συνεδριάσεις.

Εκτός εκλογικής μάχης ο Κατσίβελας...

ΑΠΟΣΥΡΕΙ τελικά την υποψηφιότητά του μετά τις εξελίξεις για τα αμφίβολα νομικά σενάρια περι υποψηφιότητάς του ο υποψήφιος γαλάζιος υποψήφιος Παναγιώτης Κατσίβελας.
Η σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανισθεί στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα τα οποία, με αμφίβολης νομικής βαρύτητας επιχειρήματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν δυσμενές κλίμα σε βάρος της υποψηφιότητάς μου για τον Δήμο Τριφυλίας. Από τη στιγμή που ανακοίνωσα τη βούλησή μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για την πρόοδο και την ευημερία των δημοτών της Τριφυλίας ξεκίνησε ομοβροντία μεθοδεύσεων, τις οποίες θέλω, για μια ακόμη φορά, να καταγγείλω στους πολίτες. Μεθοδεύσεις που έφθασαν ως την ιδιόχειρη προσθήκη ειδικής φωτογραφικής αναφοράς για τη δική μου περίπτωση στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στο κεφάλαιο για τα κωλύματα εκλογιμότητας.
Μιας αναφοράς που, σημειωτέον, δεν υπήρχε στην εγκύκλιο των δημοτικών εκλογών του 2006 και δεν καλύπτεται ούτε από τη νομοθεσία ούτε από τη νομολογία των δικαστηρίων μας. Φαίνεται ότι οι γνωστοί λασπολόγοι και μισθοφόροι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ έχουν αναλάβει και πάλι δράση, απειλώντας με με ενστάσεις και δικαστικές ταλαιπωρίες, των οποίων, μάλιστα, σπεύδουν να προεξοφλήσουν την έκβαση σε βάρος μου. Τόσο πολύ σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης! Παρά το γεγονός ότι έγκριτοι νομικοί με διαβεβαίωσαν για τη δικαίωσή μου και ότι τελικώς οι σχετικές φήμες θα αποδεικνύονταν νομικά έωλες, δεν επιθυμώ να εμπλέξω την τοπική κοινωνία σε διαμάχες και αντιπαραθέσεις που και σε αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ταιριάζουν, και την ομοψυχία που πρέπει να έχουμε τούτη τη δύσκολη για τον Τόπο συγκυρία δυναμιτίζουν. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου αποσύρω την υποψηφιότητά μου, καταγγέλλοντας δημόσια το κλίμα πολιτικής τρομοκρατίας που έχει αναπτυχθεί και το οποίο λαβώνει καίρια την τοπική δημοκρατία και τον πολιτικό πολιτισμό μας. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες του δήμου Τριφυλίας θα αξιολογήσουν όλα όσα θέτω σε γνώση τους και θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση, συσπειρωμένοι πίσω από μία αξιόπιστη πρόταση προοπτικής για την τοπική κοινωνία και το δήμο μας.'

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Επιβεβαιώνεται πανηγυρικά το ιστολόγιο μας που είχε αναφέρει απο την πρώτη στιγμή ότι ο...πράσινος δάκτυλος έχει ξεκινήσει με στόχο τον κ. Κατσίβελα και απο οτι φαίνεται τελικά απέδωσςε καρπούς αφού πριν τα δημοσιεύματα η προσπάθεια είχε διαρρεύσει απο παπαγαλάκια του πράσινου χώρου λίγα 24ωρα πριν ακόμα και σε τοπικές γιορτές.....

Παρέμβαση Μπούζα για τους συκοπαραγωγούς

Από την εξέλιξη της παραγωγής, διαφαίνεται ότι οι Μεσσήνιοι συκοπαραγωγοί υπέστησαν εξ΄αιτίας της ανομβρίας και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν το μήνα Αύγουστο, σοβαρές ζημιές . Σύμφωνα με ανακοινωσή της η κα Αντωνια Μπούζα αναφέρει ότι: Η φυτική παραγωγή επηρεάσθηκε σοβαρά και η εκτεταμένη φυλλόπτωση στα συκόδεντρα επηρέασε αρνητικά την καρποφορία.
Οι παραγωγοί ,στην κεντρική Μεσσηνία και στο Δήμο Πεταλιδίου, από όπου και πληροφορήθηκα την ένταση του προβλήματος, βλέπουν να χάνεται και η τελευταία τους ελπίδα για τη φετινή παραγωγή και το αναμενόμενο εισόδημα από τα σύκα να συρρικνώνεται επικίνδυνα.
Επειδή η οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα αρχίζουν και γονατίζουν κυριολεκτικά τους Μεσσήνιους αγρότες ,ελπίζω τουλάχιστον ο ΕΛΓΑ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να κινηθεί χωρίς χρονοτριβή , προκειμένου άμεσα να καταγράψει τις ζημιές και να αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες από την ένταση των καιρικών φαινομένων.
Αναμένοντας την αντίδραση των αρμοδίων Υπηρεσιών, ελπίζω και οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο να τείνουν άμεσα χείρα βοηθείας στους δοκιμαζόμενους αγρότες μας και να αναδείξουν περαιτέρω το θέμα αυτό.

Οι αυξήσεις είναι σντισυνταγματικές λέει το ΙΝΚΑ

31/8/2010
ΙΝΚΑ – Αντισυνταγματικές οι αυξήσεις
Εκατοντάδες παράπονα καταγράφονται στο Κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) για το σύμπλεγμα διοδίων στις εθνικές οδούς καθώς το καθεστώς αυτό αμφισβητείται ως προς την συνταγματικότητά του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών. Το ΙΝΚΑ ζητάει από την κυβέρνηση ''να καταργήσει τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που είχε καταγγείλει προεκλογικά''
Οι καταναλωτές, επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, θα πληρώσουν τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων. Οπως τονίζει, η αύξηση της τιμής των καυσίμων επαναφέρει την πληθωριστική ψυχολογία και αποτελεί αφορμή αλλά και πρόσχημα για γενικότερες αυξήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις πιέσεις εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην αγορά και στην κοινωνία.
Σχετικά με το ότι οι αυξήσεις στους αεροπορικούς ναύλους θα είναι προσωρινές, όπως έχει ανακοινωθεί, το ΙΝΚΑ ανησυχεί επειδή εκτιμά ότι η ελληνική αγορά δεν έχει κουλτούρα υποχώρησης τιμών (πλην ίσως των ξενοδοχειακών μονάδων), όταν εκλείψουν οι αιτίες για τις οποίες οι τιμές ανέβηκαν.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο συνδυασμος τρένου-ποδηλάτου αποτελεί εναλλακτική μορφή τουρισμού και νοοτροπίας

ΕΚΔΡΟΜΗ με το σιδηρόδρομο συνδυάζοντας το οικολογικό μέσο του ποδηλάτου και την αξιοποίηση των 2 αυτών μέσων πραγματοποίησε στο Καλονερό ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου και ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. την Κυριακή σε μια προσπάθεια να αναδείξει τον συνδυασμό εναλλακτικών μέσων μεταφοράς αλλά και μορφών περιπατικού και ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή μας.
Στο Καλονερό τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αυλώνος κ .Γιάννης Φιλντίσης και οι φορείς αλλά και εκπρόσωπος του Παντριφυλιακού Ομίλου Καλονερού με μια ευχάριστη επίσκεψη όπου ο διοργανωτής Κοσμάς Νταβουτιάν αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου φιλων σιδηροδρόμων κ. Κώστας Τριαντάφυλλος μίλησαν με θερμά λόγια για την προσπάθεια αυτή. Οπως τόνισαν μιλώντας στην σελίδα μας θέλησαν με την συμβολική αυτή κίνηση να συνδυάσουν το μέσο σταθερής τροχιάς όπως το τρένο με το ποδήλατο, εξαίροντας την σημασία των 2 μέσων σε εποχές που οι Ελληνες αφυπνίζονται και αποκτούν άλλη νοοτροπία και συνείδηση για ότι τους περιβάλλει. Ο κ. Νταβουτιάν πρόσθεσε ότι το εγχείρημα θα επαναληφθεί καθώς το ζήτησαν οι εκδρομείς και δήλωσε ενθουσιασμένος απο την διαδρομή με τα ποδήλατα που διήρκεσε περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά.
Ο κ. Τριαντάφυλλος εστίασε στα οφέλη του σιδηροδρόμου με έμφαση τον προαστιακό σιδηρόδρομο που έχει μεγάλη επιτυχία όπως η διαδρομή Καλαμάτα- Μεσσήνη εξαίροντας τη συμβολή όλων για το εγχείρημα αλλά επισήμανε ότι η Πολιτεία δυστυχώς για δικούς της λόγους αγνοεί ή αδιαφορεί για το μέλλον του καθώς οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Συμπλήρωσε ότι φέτος ήρθαν περισσότερα απο 70 άτομα και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι περισσότεροι επισκέτες ήταν οικογένειες που απο μόνο του είναι αρκετά ενθαρρυντικό γεγονός....

Ρυθμίσεις για τα νοικουριά και τα χρέη τους...

Από την 1η Σεπτεμβρίου όσοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στις τράπεζες για εξωδικαστικό συμβιβασμό, σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα Ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής και θα προχωρούν σε ρύθμιση χρεών. Εφόσον, δηλαδή, δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, τότε τον λόγο θα έχουν τα Ειρηνοδικεία. Εκτιμάται ότι συνολικά περί τις 150.000 δανειολήπτες θα θελήσουν να ενταχθούν
στο νόμο. Υπενθυμίζεται ότι δυνατότητα ένταξης στο νόμο έχουν όλοι οι ιδιώτες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πλην των εμπόρων. Ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2011, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς τράπεζες ή προς άλλα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η αξία της πρώτης κατοικίας δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο προσαυξημένο κατά 50%. Για πράδειγμα, το αφορολόγητο για άγαμο φορολογούμενο είναι 200.000 ευρώ, οπότε η αντικειμενική αξία της κατοικίας για να μη βγει σε πλειστηριασμό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Ήδη, με άλλη διάταξη νόμου είχαν απαγορευθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τράπεζες ενώ με τη νέα ρύθμιση η απαγόρευση επεκτείνεται και σε χρέη μεταξύ ιδιωτών. Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή προειδοποιεί τους δανειολήπτες να προσέχουν τους «επιτήδειους» που εμφανίζονται ως «μεσολαβητές» για τη ρύθμιση χρεών.

Συμβολική κατάληψη στα διόδια...

30/8/2010
Η κατάληψη είναι συμβολική για διαμαρτυρία στις υπέρογκες αυξήσεις που προβληματίζουν το κοινό του τόπου μας...
Περίπου επί μία ώρα στελέχη της Αγωνιστικής Προοδευτικής Συνεργασίας Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο, υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, έχουν πραγματοποιήσει κατάληψη στα διόδια Νεστάνης στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου και περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα. Όπως σημείωσε ο κ. Πετράκος η κατάληψη είναι συμβολική και σύμφωνα με πληροφορίες διήρκεσε για περίπου μισή ώρα ακόμα και γίνεται προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την επικείμενη αύξηση των διοδίων στους σταθμούς Νεστάνης και Σπαθοβουνίου που φτάνει και το 60%. Τελικά απο ότι φαίνεται και έργα δεν έχουμε στη Πελοπόννησο και τα εγκαινιάζουν κομματάκι κομματάκι οι πολιτικοί και τα χρυσπληρώνουμε όπως αναφέρουν πολίτες....

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ξεκινά δυναμικά στη Β τοπική ο Παντριφυλιακός Καλονερού

ΕΝΑ παιχνίδι που θα μπορούσε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ήταν αυτό που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο του Πάμισου μεταξύ του Παντριφυλιακού Καλονερού και της τοπικής ομάδας της Μεσσήνης στα πλαίσια του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Το Καλονερό έχει εδώ και 3 ημέρες ξεκινήσει την προετοιμασία του και ήταν πολύ νωρίς για αποτελέσματα ενώ αντίθετα ο Πάμισος με την εμπειράι της Δ Εθνικής είχε εδώ και καιρό προπονήσεις. Στο 1ο ημίχρον το αποτέλεσμα έδειχνε 2-1 με τέρμα απο τους φιλοξενούμενους που σημειώσε ο Χρήστος Φραγκούλιας ενώ το τελικό μετά απο κόπωση των παικτών κατέληξε στο 6-1 σαν προπόνηση όπως εκτιμήθηκε αρχικά. Πάντως η ομάδες έδωσαν καλο θέαμα στους φιλάθλους που πραβρέθηκαν στο γήπεδο και το επόμενο παιχνίδι αυτή την φορά θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ελαίας όπου αποτελεί καυτή έδρα για τους Καλονερίτες και μορούν να κοντρολάρουν άνετα τον αγώνα λαμβάνοντας πολύτιμες εμπειρίες απο μια πολύ καλή ομάδα ανώτερου επιπέδου ενώ θα ακολουθήσουν φιλικά παιχνίδια τις επόμενες εβδομάδες. Πολύ καλή η παρουσία των τεχνικών Κώστα Καλδή απο το Πάμισο και Σάκη Διονυσόπουλο που βρισκεται στο τιμόνι του Παντριφυλιακού και φέτος με πολύτιμους βοηθούς αλλά και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες.
Σε ότι αφορά τον όμιλο που αγωνίζεται η ακαδημία της Εράνης, η Νίκη Πλάτης αυτός περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των 26 αγωνιστικών έχει ως εξής:
Α' ΓΥΡΟΣ -1η Αγωνιστική
Δώριο - Μάνεση
Διαβολίτσι - Ηρακλής Κυπ.
Μικρομάνη - Αμφεια
Βαλύρα - Πλατύ
Νίκη Πλάτης - Αρφαρά
Πάμισος Αριος - Πανθουριακός
Παναθηναϊκός Κ. - Καλό Νερό
--------------------------------------------------------------------------------

2η Αγωνιστική
Διαβολίτσι - Δώριο
Μάνεση - Μικρομάνη
Ηρακλής Κυπ. - Βαλύρα
Αμφεια - Νίκη Πλάτης
Πλατύ - Πάμισος Αριος
Αρφαρά - Παναθηναϊκός Κ.
Πανθουριακός - Καλό Νερό
--------------------------------------------------------------------------------
3η Αγωνιστική
Δώριο - Μικρομάνη
Βαλύρα - Διαβολίτσι
Νίκη Πλάτης - Μάνεση
Πάμισος Αριος - Ηρακλής Κυπ.
Παναθηναϊκός Κ. - Αμφεια
Καλό Νερό - Πλατύ
Πανθουριακός – Αρφαρά
--------------------------------------------------------------------------------
4η Αγωνιστική
Βαλύρα - Δώριο
Μικρομάνη - Νίκη Πλάτης
Διαβολίτσι - Πάμισος Αριος
Μάνεση - Παναθηναϊκός Κ.
Ηρακλής Κυπ. - Καλό Νερό
Αμφεια - Πανθουριακός
Πλατύ – Αρφαρά
--------------------------------------------------------------------------------
5η Αγωνιστική
Δώριο - Νίκη Πλάτης
Πάμισος Αριος - Βαλύρα
Παναθηναϊκός Κ. - Μικρομάνη
Καλό Νερό - Διαβολίτσι
Πανθουριακός - Μάνεση
Αρφαρά - Ηρακλής Κυπ.
Πλατύ – Αμφεια
--------------------------------------------------------------------------------
6η Αγωνιστική
Πάμισος Αριος - Δώριο
Νίκη Πλάτης - Παναθηναϊκός Κ.
Βαλύρα - Καλό Νερό
Μικρομάνη - Πανθουριακός
Διαβολίτσι - Αρφαρά
Μάνεση - Πλατύ
Ηρακλής Κυπ. – Αμφεια
--------------------------------------------------------------------------------
7η Αγωνιστική
Δώριο - Παναθηναϊκός Κ.
Καλό Νερό - Πάμισος Αριος
Πανθουριακός - Νίκη Πλάτης
Αρφαρά - Βαλύρα
Πλατύ - Μικρομάνη
Αμφεια - Διαβολίτσι
Ηρακλής Κυπ. – Μάνεση
--------------------------------------------------------------------------------
8η Αγωνιστική
Καλό Νερό - Δώριο
Παναθηναϊκός Κ. - Πανθουριακός
Πάμισος Αριος - Αρφαρά
Νίκη Πλάτης - Πλατύ
Βαλύρα - Αμφεια
Μικρομάνη - Ηρακλής Κυπ.
Διαβολίτσι – Μάνεση
--------------------------------------------------------------------------------
9η Αγωνιστική
Δώριο - Πανθουριακός
Αρφαρά - Καλό Νερό
Πλατύ - Παναθηναϊκός Κ.
Αμφεια - Πάμισος Αριος
Ηρακλής Κυπ. - Νίκη Πλάτης
Μάνεση - Βαλύρα
Μικρομάνη – Διαβολίτσι
--------------------------------------------------------------------------------
10η Αγωνιστική
Αρφαρά - Δώριο
Πανθουριακός - Πλατύ
Καλό Νερό - Αμφεια
Παναθηναϊκός Κ. - Ηρακλής Κυπ.
Πάμισος Αριος - Μάνεση
Νίκη Πλάτης - Διαβολίτσι
Βαλύρα – Μικρομάνη
--------------------------------------------------------------------------------
11η Αγωνιστική
Δώριο - Πλατύ
Αμφεια - Αρφαρά
Ηρακλής Κυπ. - Πανθουριακός
Μάνεση - Καλό Νερό
Διαβολίτσι - Παναθηναϊκός Κ.
Μικρομάνη - Πάμισος Αριος
Νίκη Πλάτης – Βαλύρα
--------------------------------------------------------------------------------
12η Αγωνιστική
Αμφεια - Δώριο
Πλατύ - Ηρακλής Κυπ.
Αρφαρά - Μάνεση
Πανθουριακός - Διαβολίτσι
Καλό Νερό - Μικρομάνη
Παναθηναϊκός Κ. -Βαλύρα
Πάμισος Αριος - Νίκη Πλάτης
--------------------------------------------------------------------------------
13η Αγωνιστική
Δώριο - Ηρακλής Κυπ.
Μάνεση - Αμφεια
Διαβολίτσι - Πλατύ
Μικρομάνη - Αρφαρά
Βαλύρα - Πανθουριακός
Νίκη Πλάτης - Καλό Νερό
Παναθηναϊκός Κ. - Πάμισος Αριος
--------------------------------------------------------------------------------
Β’ ΓΥΡΟΣ -14η Αγωνιστική
Μάνεση - Δώριο
Ηρακλής Κυπ. - Διαβολίτσι
Αμφεια - Μικρομάνη
Πλατύ - Βαλύρα
Αρφαρά - Νίκη Πλάτης
Πανθουριακός - Πάμισος Αριος
Καλό Νερό - Παναθηναϊκός Κ.
--------------------------------------------------------------------------------
15η Αγωνιστική
Δώριο - Διαβολίτσι
Μικρομάνη - Μάνεση
Βαλύρα - Ηρακλής Κυπ.
Νίκη Πλάτης - Αμφεια
Πάμισος Αριος - Πλατύ
Παναθηναϊκός Κ. - Αρφαρά
Καλό Νερό - Πανθουριακός
--------------------------------------------------------------------------------
16η Αγωνιστική
Μικρομάνη - Δώριο
Διαβολίτσι - Βαλύρα
Μάνεση - Νίκη Πλάτης
Ηρακλής Κυπ. - Πάμισος Αριος
Αμφεια - Παναθηναϊκός Κ.
Πλατύ - Καλό Νερό
Αρφαρά - Πανθουριακός
--------------------------------------------------------------------------------
17η Αγωνιστική
Δώριο - Βαλύρα
Νίκη Πλάτης - Μικρομάνη
Πάμισος Αριος - Διαβολίτσι
Παναθηναϊκός Κ. - Μάνεση
Καλό Νερό - Ηρακλής Κυπ.
Πανθουριακός - Αμφεια
Αρφαρά - Πλατύ
--------------------------------------------------------------------------------
18η Αγωνιστική
Νίκη Πλάτης - Δώριο
Βαλύρα - Πάμισος Αριος
Μικρομάνη - Παναθηναϊκός Κ.
Διαβολίτσι - Καλό Νερό
Μάνεση - Πανθουριακός
Ηρακλής Κυπ. - Αρφαρά
Αμφεια - Πλατύ
--------------------------------------------------------------------------------
19η Αγωνιστική
Δώριο - Πάμισος Αριος
Παναθηναϊκός Κ. - Νίκη Πλάτης
Καλό Νερό - Βαλύρα
Πανθουριακός - Μικρομάνη
Αρφαρά - Διαβολίτσι
Πλατύ - Μάνεση
Αμφεια - Ηρακλής Κυπ.
--------------------------------------------------------------------------------
20η Αγωνιστική
Παναθηναϊκός Κ. - Δώριο
Πάμισος Αριος - Καλό Νερό
Νίκη Πλάτης - Πανθουριακός
Βαλύρα - Αρφαρά
Μικρομάνη - Πλατύ
Διαβολίτσι - Αμφεια
Μάνεση - Ηρακλής Κυπ.
--------------------------------------------------------------------------------
21η Αγωνιστική
Δώριο - Καλό Νερό
Πανθουριακός - Παναθηναϊκός Κ.
Αρφαρά - Πάμισος Αριος
Πλατύ - Νίκη Πλάτης
Αμφεια - Βαλύρα
Ηρακλής Κυπ. - Μικρομάνη
Μάνεση - Διαβολίτσι
--------------------------------------------------------------------------------
22η Αγωνιστική
Πανθουριακός - Δώριο
Καλό Νερό - Αρφαρά
Παναθηναϊκός Κ. - Πλατύ
Πάμισος Αριος - Αμφεια
Νίκη Πλάτης - Ηρακλής Κυπ.
Βαλύρα - Μάνεση
Διαβολίτσι - Μικρομάνη
--------------------------------------------------------------------------------
23η Αγωνιστική
Δώριο - Αρφαρά
Πλατύ - Πανθουριακός
Αμφεια - Καλό Νερό
Ηρακλής Κυπ. - Παναθηναϊκός Κ.
Μάνεση - Πάμισος Αριος
Διαβολίτσι - Νίκη Πλάτης
Μικρομάνη - Βαλύρα
--------------------------------------------------------------------------------
24η Αγωνιστική
Πλατύ - Δώριο
Αρφαρά - Αμφεια
Πανθουριακός - Ηρακλής Κυπ.
Καλό Νερό - Μάνεση
Παναθηναϊκός Κ. - Διαβολίτσι
Πάμισος Αριος - Μικρομάνη
Βαλύρα - Νίκη Πλάτης
--------------------------------------------------------------------------------
25η Αγωνιστική
Δώριο - Αμφεια
Ηρακλής Κυπ. - Πλατύ
Μάνεση - Αρφαρά
Διαβολίτσι - Πανθουριακός
Μικρομάνη - Καλό Νερό
Βαλύρα - Παναθηναϊκός Κ.
Νίκη Πλάτης - Πάμισος Αριος
--------------------------------------------------------------------------------
26η Αγωνιστική
Ηρακλής Κυπ. - Δώριο
Αμφεια - Μάνεση
Πλατύ - Διαβολίτσι
Αρφαρά - Μικρομάνη
Πανθουριακός - Βαλύρα
Καλό Νερό - Νίκη Πλάτης
Πάμισος Αριος - Παναθηναϊκός Κ.

Οι νέοι επιστήμονες απειλούν ότι φεύγουν απο την Ελλάδα...

ΝΕΟ ΚΥΜΑ μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.
Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research την οποία παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» είναι ότι επτά στους δέκα Ελληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες.
Η πανελλαδική δημοσκόπηση διενεργήθηκε με την υποστήριξη του in.gr. σε δείγμα 5.442 νέων από 22 ως 35 ετών,τελειόφοιτους ή απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα είτε αναζητεί δουλειά είτε εργάζεται αλλά με μη ικανοποιητικούς όρους. Στις απαντήσεις που δόθηκαν απεικονίζονται ανάγλυφα η αγωνία τους για το μέλλον και η απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Εκφράζεται επίσης η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και στο κράτος, ενώ τονίζουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά που επικρατεί και η έλλειψη κανόνων αξιοκρατίας τους οδηγούν στην απόφαση να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός των συνόρων της χώρας. Το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας της Κάπα Research είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα των νέων με πτυχίο στην Ελλάδα δηλώνει πρόθυμη να εγκαταλείψει τη χώρα για να βρει μια σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία. Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 73,6% δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το επιτύχει, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, κατοικία ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης. Από εκείνους οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό, το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά και το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του. Μάλιστα, το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα. Ταυτοχρόνως, η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που δηλώνουν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν θέτει ως επιδιωκόμενο μισθό ένα ποσό της τάξεως των 1.500 ως 5.000 ευρώ. Ακόμη τονίζουν ότι «οι Ελληνες της ξενιτιάς είναι δύο φορές Ελληνες», προσθέτοντας ότι «μπορεί να γίνει πατρίδα και η χώρα που μπορεί να εργαστεί και να ζήσει κάποιος αξιοπρεπώς». Οι νέοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αναπτύσσεται σήμερα ένα μεταναστευτικό ρεύμα αντίστοιχο με εκείνο της δεκαετίας του ΄60 (54,9%), καθώς στην πλειονότητά τους πιστεύουν, σε ποσοστό 86,2%, ότι οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση εξακολουθούν να αγνοούν τις δικές τους ανάγκες. Στην πλειονότητά τους εξάλλου (64,1%) οι νέοι οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα εκφράζουν την πεποίθηση ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρα και τους επαγγελματικούς τους στόχους στην Ελλάδα και θεωρούν ότι παρά την αυξημένη δυνατότητα πληροφόρησης που υπάρχει σήμερα, τις ευκαιρίες για καλή μόρφωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δεν θα έχουν τη δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης, ούτε την ευκαιρία δημιουργίας περιουσίας, παρά μόνο μια μόνιμη αίσθηση επαγγελματικής ανασφάλειας και φόβου για τα γηρατειά τους....

Ρημάζουν ολόκληρο χωριό στις Ράχες-Στο κόκκινο η εγκληματικότητα

29/8/2010
ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ είναι οι κάτοικοι στο Δ.Δ. Ραχών απο τα διαρκή κρούσματα εγκληματικότητας τον τελευταίο καιρό επισημαίνοντας ότι πλέον η παραβατικότητα έχει φτάσει στο κόκκινο και απειλούν να πάρουν το Νόμο στα χέρια του αφού νιώθουν ότι εκτός απο ανασφάλεια υπάρχει και κίνδυνος για τα χειρότερα με περιστατικά τα οποία θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη σε μια κατά τα άλλα παραθεριστική και ήσυχη περιοχή τα προηγούμενα χρόνια.
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
Σε Γενική Συνέλευση και συγκέντρωση των κατοίκων εκφράστηκαν οι προβληματισμοί που υπάρχουν για τις καθημερινές πλέον διαρρήξεις με τον Πρόεδρο του Τ.Δ. κ. Τάκη Βέβε ο οποίος τονίζει ότι "δεν πάει άλλο και έχουν φτάσει στο απροχώρητο με κλοπές ακόμα και την ώρα που οι ένοικοι κοιμούνται στα σπίτια τους και περιστατικά τα οποία προσβάλλουν την προσωπικότητα και το μέλλον του χωριού που ποτέ δεν έζησε τέτοιες εφιαλτικές σκηνές και περιστατικά" για να προσθέσει ότι "με την συγκέντρωση αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα προστασίας μόνοι μας αφού η παρουσία της Αστυνομίας με την λειψανδρία που υπάρχει είναι μηδαμινή εδώ και καιρό ενώ μας προβληματίζει ότι τα συμβάντα γίνονται σε οικίες κοντά στο κέντρο του χωριού και καταλαβαίνουμε ότι αν ένα επεισόδιο εκτραπεί που μπορεί να οδηγηθούμε". Οι κάτοικοι εξιστόρησαν περιστατικά που έζησαν στους δημοσιογράφους το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην τηλεοπτική κάμερα.
Σε ένα απο αυτά όπως διηγείται κάτοικοι του Δ.Δ. οι δράστες μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι την ώρα που κοιμόντουσαν ενώ μπροστά στα μάτια των ενοίκων έσυραν έξω την γυναίκα ζητώντας επιτακτικά τα χρήματα απειλώντας και βρίζοντας χωρίς να υπολογίσουν τίποτα με αποτέλεσμα ο εφιάλτης να λήξει μετά απο λίγη ώρα αφού πήραν...τα χρήματα που ήθελαν. Σε άλλα περιστατικά καταγράφονται οι κλοπές και παραβιάσεις οικιών ενώ ακόμα και ένα ζευγάρι Αλβανών που μένει και αγαπά το χωριό εδώ και 15 χρόνια δηλώνει ότι φοβάται για την οικογένειά της απο τα περιστατικά. Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι δρούν ανεξέλγχτα 2 συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή, ενώ θα ζητήσουν με υπομνήματα διαμαρτυρίας την προστασία των αρχών αλλιώς θα λάβουν νέα μέτρα προστασίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι η κατάσταση που ζούν τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού έχει δραματοποιηθεί.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πρόβλημα εκλογιμότητας ή φιάσκο;

ΠΡΟΒΛΗΜΑ χωρίς να υφίσταται επιχειρούν οι 'γνωστοί άγνωστοι' της πολιτικής ζωής του τόπου - όχι βέβαια απο τον γαλάζιο χώρο- για το κατ επίφασιν κώλυμα εκλογιμότητας που υποτίθεται ότι δημιουργεί θέμα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας από τη Ν.Δ. Τάκης Κατσίβελας. Παρότι ο ίδιος γνωρίζει το θέμα δήλωνε σε κύκλους του ότι δεν υφίσταται ζήτημα με έμφαση την χρονική στιγμή που ανακαινίζεται, ενώ οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας και Φιλιατρών θεωρούν ότι ο σχετικός Νόμος δεν δημιουργεί κωλύματα όχι τόσο με βάση τον εκλογικό νόμο, όσο με την απόφαση του 2006 του υπουργείου Υγείας που αφορούσε θέμα εκλογιμότητας.
Οι θέσεις που διατυπώθηκαν με σκοπό να αποδυναμωθεί η υποψηφιότητά του όπως αναφέρουν στελέχη της Ν.Δ. θα πέσει στο κενό δεδομένου ότι το θέμα ανέλαβαν εκλογολόγοι του πολιτικού φορέα, καθώς ο κ. Κατσίβελας δεν εκτελεί χρέη Διευθυντή αλλά συντονιστή των αποδυναμωμένων υπηρεσιών του με περιορισμένες αρμοδιότητες στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων. Εκλογολόγος που ρωτήθηκε απο συναδέλφους μας στην Αθήνα εκτίμησε ότι δεν υφίσταται κώλυμα καθώς ο Νόμος για τον Καλλικράτη διατυπώθηκε πρόσφατα και επομένως δεν έχει αναδρομική ισχύ ούτε επικαλύπτει την απόφαση του 2006.

Η οικονομία προβληματίζει έντονα τους Ελληνες που τα βλέπουν..μαύρα

«Θρήνος» και «καταχνιά» είναι οι λέξεις που ταιριάζουν καλύτερα στην ελληνική κοινωνία όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση του νέου ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε στον απόηχο των νέων δηλώσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν και την «ψήφο εμπιστοσύνης» του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το 98% των Ελλήνων κρίνει ως κακή την παρούσα κατάσταση της οικονομίας ενώ από κακή ως προβληματική κρίνει το 99% την αγοράς εργασίας. Οι μετρήσεις του εαρινού ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκαν χθες από την Κομισιόν και πραγματοποιήθηκαν από τις 5 μέχρι και τις 28 Μαΐου (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση του Μνημονίου στην Ελλάδα) καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την απαισιοδοξία αλλά και τον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας για την οικονομία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Έλληνες κάνουν πρωταθλητισμό στην απαισιοδοξία μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. καθώς το 98% απαντά πως «βλέπει» κακό το παρόν της οικονομίας έναντι 77% του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αντίστοιχα,το 99% ατενίζει το μέλλον της αγοράς εργασίας μέσα στη «μαύρη» αβεβαιότητα και ανασφάλεια καθώς απαντά ότι έρχονται μαύρες μέρες, με σχεδόν 2 στους 3 Έλληνες να πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και να περιμένουν χειροτέρευση του ελληνικού οικονομικού τοπίου. Οι Έλληνες, απαντώντας σε ερώτηση για τα 2 μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας τους, έδωσαν το…χρυσό μετάλλιο στην οικονομική κατάσταση της χώρας σε ποσοστό 54% ενώ, αμέσως μετά, ένας στους δύο (ποσοστό 50%) απάντησε την ακρίβεια που αδειάζει το καλάθι της νοικοκυράς.
Φυσικά ακολουθούν από κοντά και άλλες «γάγγραινες» της ελληνικής κοινωνίας όπως η ανεργία και το συνταξιοδοτικό. Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι ότι οι Έλληνες φαίνονται πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα των μέτρων που τους έχουν βυθίσει στη «μαυρίλα». Το 70% δηλώνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πιο πολλές μεταρρυθμίσεις, με ανάλογο ποσοστό (68%) να φέρεται διατεθειμένο αυτές να γίνουν με θυσίες της παρούσας γενιάς.Παρά το μνημόνιο-μνημόσυνο για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, οι Έλληνες δείχνουν να στηρίζουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μάλιστα να τους εμπιστεύονται περισσότερο από τους εγχώριους! Το 61% παραδέχεται ότι η Ελλάδα βοηθήθηκε από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., ενώ το 42% δηλώνει ότι την εμπιστεύεται περισσότερο από ό,τι την κυβέρνηση!

Χάος.. στο ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία


28/8/2010
Μετά την παραίτηση του υποψηφίου στην Οιχαλία και αρκετών μελλών του ΠΑΣΟΚ σήμερα ξαφνικά παραιτήθηκε και ολόκληρη η τοπική οργάνωση της Πύλου αγανακτισμένη με την αργοπορία στο να βρεθεί υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον εκλεκτό της Ν.Δ Δημήτρη Καφαντάρη που αυτός κάνει “επελάσεις” ανενόχλητος στον εν λόγο Δήμο.
Στην Καλαμάτα ακόμα ψάχνουν για το ποιόν θα πείσουν για αντίπαλο στον Π. Νίκα μια και η άρνηση διαδέχεται η μία την άλλη λόγο τελευταίας στιγμής.. στην ανάδειξη του επικεφαλής. Χαρακτηριστικό είναι ότι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι: «να στηρίξουμε τον Νίκα γιατί όχι αφού εδώ πάμε να στηρίξουμε τον Τατούλη» Στην Μεσσήνη η Υποψηφιότητα του κου Τζώρτζη και του κου Αβιζιώτη με το κυβερνών κόμμα είναι οι ποιο επικρατέστερες αλλά και εκεί το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει απόφαση με αποτέλεσμα ο Στάθης Αναστασόπουλος σαν εκλεκτός της Ν.Δ να “σαρώνει” τις περιοχές του Δήμου και να κερδίζει συνεχώς έδαφος κατευνάζοντας συνεχώς τις κάποιες αντιδράσεις που υπήρχαν από την στήριξη του από την Ν.Δ.
Στην Κυπαρισσία σιγή ιχθύος μια και όπως λεν κάποιοι, η στράτευση όλων με επικεφαλής τον ιατρό Τάκη Κατσίβελα στην Ν.Δ έχει μια ιδιαίτερη δυναμική και δεν διατίθεται προς το παρόν κανείς από το ΠΑΣΟΚ να ρισκάρει για να διεκδικήσει τον Δήμο ξοδεύοντας χρόνο και αρκετά χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το που κυκλοφόρησε σήμερα από την τοπική εφημερίδα “ΘΑΡΡΟΣ” θέμα ασυμβιβάστου με τον εκλεκτό της Ν.Δ άρχισαν ξανά τα πηγαδάκια στο ΠΑΣΟΚ Τριφυλίας ελπίζοντας σε αναταραχή στην Ν.Δ για το ποιος θα ηγηθεί από τα στελέχη της παράταξης αν προκύψει πρόβλημα ασυμβιβάστου στον Τάκη Κατσίβελα.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ισχύει το 50+1 και το ασυμβίβαστο στις εκλογές...

Υπεγράφησαν σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση, οι δύο εγκύκλιοι για τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για την ανάδειξη ανάδειξη Δημάρχων , δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας, συμβούλων τοπικής κοινότητας , εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας καθώς και περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών και περιφερειαρχικών συμβούλων . Σύμφωνα με τις εγκυκλίους , η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7πμ και θα λήξει στις 7μμ. Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας,
αυτή θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, με ίδια ώρα έναρξης και λήξης. Σε περίπτωση που η ψηφοφορία δεν διεξαχθεί για οποιοδήποτε λόγο σε ένα Δήμο ή σε ένα ή περισσότερα εκλογικά τμήματα αυτή θα γίνει την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.
Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν:
α. όλοι οι δημότες του νέου Δήμου που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.1992 και είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου ή της Κοινότητας, που από 1.1.2011 θα αποτελούν ένα Δήμο, σύμφωνα με το νέο νόμο.
β. οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά που :
• κατοικούν στην Ελλάδα
• έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή εφόσον έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.1992
• είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού Δήμου ή της Κοινότητας όπου κατοικούν
γ. οι ομογενείς, οι οποίοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα ως αλλοδαποί, και που
• έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.1992,
• είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του σημερινού Δήμου ή της Κοινότητας όπου κατοικούν
Για πρώτη φορά αλλάζει το ηλικιακό όριο εκλογιμότητας από το 21ο έτος στο 18ο έτος για θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων τοπικής και δημοτικής κοινότητας και εκπροσώπων τοπικής κοινότητας.
• Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των ευρωπαίων πολιτών επεκτείνεται όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές και στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών
• Επαναφέρεται η ρύθμιση για την ανάδειξη ως επιτυχόντος του συνδυασμού με ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50%) του συνόλου των εγκύρων ψήφων.
• Η ανάδειξη των δημοτικών συμβούλων πραγματοποιείται από εκλογικές περιφέρειες που αντιστοιχούν στους συνενούμενους Δήμους και Κοινότητες, καθώς και στα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία διαιρούνται οι Δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων.
• Ο αριθμός των υποψηφίων από κάθε φύλο υπολογίζεται διακεκριμένα στο ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των μελών του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και ο αριθμός αυτός των υποψηφίων θα πρέπει να δηλώνεται στο αντίστοιχο συμβούλιο.
• Εισάγεται για πρώτη φορά η αναστολή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας του δημάρχου σε Δήμους άνω των 10.000 κατοίκων, ενώ παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για την καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών του δημάρχου, του οποίου αναστέλλεται η επαγγελματική δραστηριότητα, από τον οικείο Δήμο με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του. Σημειώνεται, όμως, ότι η αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας ειδικά για τη δημοτική περίοδο 2011-2014 ισχύει για Δήμους με πληθυσμό άνω των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) κατοίκων.
Με τον «Καλλικράτη» επέρχονται και οι ακόλουθες σημαντικές καινοτομίες στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών αρχών των Δήμων, οι οποίες, όμως, δεν θα εφαρμοστούν από τις επόμενες εκλογές αλλά από τις μεθεπόμενες:
• Επιμηκύνεται κατά ένα έτος η θητεία των δημοτικών αρχών, κατά συνέπεια η διάρκεια της δημοτικής περιόδου διαρκεί στο εξής πέντε χρόνια.
• Η εκλογή των αρχών των νέων Δήμων γίνεται την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές στα ίδια εκλογικά τμήματα. Η εγκατάσταση των αρχών που έχουν εκλεγεί γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διεξαγωγής των εκλογών, ενώ η θητεία τους λήγει την 31η Αυγούστου του πέμπτου έτους.
Επισημαίνεται ότι η θητεία των δημοτικών αρχών που θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 θα αρχίσει την 1η Ιανουαρίου 2011 και θα λήξει στις 31 Αυγούστου 2014.

Μειωμένη και με διακυμάνσεις η τουριστική κίνηση στη Πελοπόννησο

Μειωμένη, και σε κάποιες περιπτώσεις ελαφρά μέτρια με τις αφίξεις της τελευταίας στιγμής, εμφανίζεται μέχρι σήμερα η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο. Η πτώση σύμφωνα με εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων αλλά και ιδιοκτητών ξενοδοχείων αγγίζει κατά μέσο όρο το 30%, ενώ θετικά μηνύματα ιδίως στον αερολιμένα Καλαμάτας καταγράφονται μόνον στη Μεσσηνία. Μάλιστα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταγράφεται αύξηση 12% των αφίξεων με πτήσεις τσάρτερ, σε σχέση με πέρσι. Στην Αρκαδία η πτώση είναι αισθητή.
Στην Αργολίδα η πτώση αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρσι. Στην Κόρινθο ωστοσο ανέρχεται έως και 50%. Στη Λακωνία εμφανίζεται μείωση αφίξεων περίπου 30% και στο εισπρακτικό κομμάτι η πτώση φτάνει το 50%. Αντίθετα, στην γειτονική μας Αχαΐα... η πληρότητα των παραλιακών ξενοδοχείων αγγίζει το 100% τον τρέχοντα μήνα, αλλά για να «ισοφαριστεί» η πτώση που καταγράφηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα πρέπει να υπάρξει καλή συνέχεια και τον Σεπτέμβριο όπως εκτιμούν τουριστικοί παράγοντες και ελπίζουν ότι ο Σεπτέμβριος θα κινηθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα...
Πηγές στοιχείων: agiosgr, bobit.gr

70 νέοι του Λυκείου Κυπαρισσίας πέρασαν την πόρτα των ΑΕΙ-ΤΕΙ

27/8/2010
ΜΕ τα χαμόγελα να ανθίζουν στα χείλη τα παιδιά της Κυπαρισσίας κατάφεραν και πάλι να διακριθούν στην εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αφού και φέτος κρατώντας την παράδοση το ποσοστό επιτυχίας στο Λύκειο Κυπαρισσίας ξεπέρασε το εκπληκτικό 95% δείχνοντας ότι όταν υπάρχει θέληση μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους. Με όνειρα θα ατενίζουν το μέλλον και μάλιστα όπως μας δήλωσαν τα περισσότερα παιδιά πέρασαν σε σχολές της επιλογής τους γνωρίζοντας ότι η επαγγελματική αποκατάσταση διασφαλίζει το μέλλον τους.
Πρώτη και καλύτερη μας μίλησε η Ελένη Πορφυρία Κανελλοπούλου η οποία πέρασε στην Φιλολογία Αθήνας η οποία εξήγησε ότι 'πέρασα στην Σχολή της επιλογής μου γνωρίζοντας ότι ακολουθώ κάτι που μου αρέσει πολύ και όλα τα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες δηλώνουν ικανοποιημένοι απο τις επιλογές τους' για να συνεχίσει ότι 'γνωρίζουμε ότι αποκτά άλλο νοημα η νέα μας φοιτητική ζωή και σίγουρα για εμάς αποτελεί μια καλή επιλογή για το αύριο ξέροντας καλά ότι οι εποχές έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν αλλά είμαι σίγουρη ότι πάντα υπάρχει χώρος για νέους ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να προσφέρουν ως ακαδημαικοί πολίτες'. Η Πορφυρία μας είπε ότι έγραψε πολύ καλά στις εξετάσεις και η εισαγωγή της κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα πρόσβασης αφού ήταν η πρώτη της επιλογή, ενώ έδειξε συγκρατημένη για τις σχολές και τις βάσεις που φέτος σημείωσαν σε πολλέςπ εριπτώσεις μείωση. Ξεχώρισε το ενδιαφέρον πάντως νέων παιδιών για ένα σίγουρο μέλλον με δική τους πρωτοβουλία και όχι με υπόδειξη των γονιών τους.
Ο Γιάννης Κορμπής που πέρασε στη Σχολή Γεωπληροφορικής και τοπογραφίας στο ΤΕΙ Σερρών ήταν ικανοποιημένος προς το παρόν. Ο νέος μαθητής θυμίζουμε ότι αποτλεεί απόκτημα της ομάδας της Εράνης Φιλιατρών απο φέτος και προέρχεται απο την ομάδα του Παντριφυλιακού καλονερού καθώς έχει σημειώσει πολλές θετικές εντυπώσεις στο ενεργητικό του ως ποδοσφαιριστής. Ο ίδιος εμφανίστηκε στη παρέα ικανοποιημένος που σχεδόν όλα τα παιδιά πέρασαν σε κάποια σχολή για να προσθέσει ότι όλα τα παιδιά διάβασαν και πρόσεξαν στις εξετάσεις χωρίς ωστόσο να τους δυκσολέψουν τα θέματα καθώς θεώρησε ότι ήταν εύκολα για φέτος.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συνελήφθη μετά απο ένταλμα 29χρονος για ληστεία

Συνελήφθη τελικά πριν απο χθές στο Καλό Νερό Μεσσηνίας ένας 29χρονος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος διώκεται με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Κυπαρισσίας, κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία. Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται για τη ληστεία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου σε παραλιακό κέντρο της Κυπαρισσίας, κατά την οποία, μαζί με άλλους δύο, αφού πήραν με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό 2.200 ευρώ, κατά την αποχώρησή τους είχαν πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό με κοντόκανη καραμπίνα. Στη συνέχεια για να διαφύγουν μπήκαν με την απειλή του όπλου στο ΙΧ αυτοκίνητο υπαλλήλου του καταστήματος, λίγα χιλιόμετρα μετά τον κατέβασαν από αυτό, πήραν το ΙΧ εξαφανίστηκαν και το εγκατέλειψαν στη θέση Μεμί της Κυπαρισσίας. Να σημειωθεί ότι τον 29χρονο είχε αναγνωρίσει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, γι’ αυτό και αναζητείτο από τις αρχές. Αναμένεται να δούμε και τους συνεργούς του για την ανωτέρω υπόθεση καθώς άφησε απο ότι φαίνεται στο όπλο βιολογικό υλικό. Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας.

Μηδενική λύση τελικά για τον Καϊάφα

Περιβαλλοντικά επικρατέστερη είναι η «μηδενική λύση» στην περιοχή του Καϊάφα, στην Ολυμπία οδό, σύμφωνα με την απάντηση που δίνει σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλο, που συνοδευόταν από αίτημα κατάθεσης εγγράφων, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ι. Μαγκριώτης.
Ο υφυπουργός απαντά, επίσης, ότι το Δημόσιο θα πρέπει να προβεί στην τροποποίηση ή αναστολή των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων του τμήματος του αυτοκινητόδρομου Αμαλιάδα – Πύργος – Τσακώνα εντός του οποίου υφίσταται η περιοχή του Καϊάφα, ενώ δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια στην παρούσα φάση, αφού δεν υπάρχουν πλήρεις γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες ούτε οριστικές μελέτες οδοποιίας.
Η απάντηση Μαγκριώτη
Στην απάντησή του ο κ. Μαγκριώτης αναφέρει τα εξής:
«1. Σε συνέχεια των προσφυγών που ασκήθηκαν για τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Τσακώνα από την περιοχή του Καϊάφα, τόσο στην Ελλάδα (Σ.τ.Ε) όσο και στην Ε.Ε., εκδόθηκε καταρχήν η από 30-6-2008 Προσωρινή Διαταγή του ΣτΕ, που αναστέλλει την αρ. ΚΥΑ 100163/30.5.2006 έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο: “Οδικός άξονας Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Τμήμα Αμαλιάδα – Τσακώνα, Ν. Ηλείας & Μεσσηνίας” στο τμήμα από 18+700 μέχρι 23+000 (περιοχή Λίμνης Καϊάφα) και στη συνέχεια η με αρ. 2473/2010 απόφαση του Ε τμήματος με την οποία ακυρώθηκε η ΚΥΑ 100163/30.5.2006 έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων στο εν λόγω τμήμα. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέστειλε τη με αριθμ D 203517/6-6-2008 προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρεται στην παράβαση 2007/4951, και στην οποία το Δημόσιο απάντησε με το με αρ. 105156/18-7-2008 έγγραφο της ΕΥΠΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ και το με αρ. 134472/2673/ 25-7-2008 του τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στο επόμενο στάδιο, δηλαδή σε διατύπωση Αιτιολογημένης Γνώμης D 8263/3-11-2009 σύμφωνα με το άρθρο 226 της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
2. Μετά τη διατύπωση της Αιτιολογημένης Γνώμης η ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ με έγγραφό της προς την Υπηρεσία ΕΥΔΕ — ΜΚ/ΕΠΠ ζήτησε την υποβολή Περιβαλλοντικής Έκθεσης για την εξέταση εναλλακτικών λύσεων στην περιοχή Καϊάφα, περιλαμβανομένης και της μηδενικής λύσης.
3. Από την αναλυτική αξιολόγηση των εξετασθέντων χαράξεων, προκρίνεται με βάση την ως άνω Έκθεση, ως περιβαλλοντικά επικρατέστερη, η μηδενική λύση, δηλ. η λύση της “μη κατασκευής” έργου στην περιοχή Καϊάφα, ήτοι για συνολικό μήκος 6 χιλιομέτρων (μεταξύ των Χ.Θ. 18+000 – 24.000 (Α/Κ Σαμικού μέχρι τον Α/Κ Ζαχάρως) της αδειοδοτημένης λύσης (χάραξης ΜΠΕ), καθώς είναι αυτή που έχει τις λιγότερες επιπτώσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης.

1.700 νέοι σπουδαστές στη Μεσσηνία και με όριο κάτω απο τη μονάδα

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων έχουν αναδείξει πολλές “αδύνατες” πλευρές του συστήματος, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εκπαιδευτικών αλλά και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, που μελετά αλλαγές, κατ΄ αρχήν διορθωτικές, στο υπάρχον σύστημα και στη συνέχεια πλήρη αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στις σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά για το 2013 -14 και αφού προηγηθούν αλλαγές στα λύκεια και στα Πανεπιστήμια. Στα αποτελέσματα παρατηρείται οτι σε 28 τμήματα υπάρχουν εισακτέοι με βαθμολογία κάτω από τη βάση και μάλιστα κάτω από την μονάδα.
Συγκεκριμένα το Τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη έχει πτώση 8.360 μόρια και μέσον όρο βαθμολογίας 0,91. Στο Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη η πτώση έφτασε τα 8.485 μόρια με μέσο όρο βαθμολογίας 0,9. Στο Τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα πτώση 8342 μορίων και μέσον όρο βαθμολογίας, 1,08. Στο Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα πτώση 10105 μορίων και μέσον όρο βαθμολογίας 1,4. Στο Τμήμα Βιολογικών και Θερμοκηπευτικών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας η πτώση ήταν 7400 μόρια και ο μέσος όρος βαθμολογίας 1,68. Στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής του ΤΕΙ Καλαμάτας η πτώση ήταν 8591 μόρια και ο μέσος όρος βαθμολογίας 1,64. Στο Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι είχαμε πτώση 7498 μορίων και μέσον βαθμολογίας 1,97. Ο κατάλογος αυτών των Τμημάτων είναι μακρύς και δείχνει οτι εισάγονται υποψήφιοι απο 0,91 μέχρι και 9,878 στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.
Στον αντίποδα βρίσκονται τμήματα που έχουν μεγάλη άνοδο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Αθήνας στο οποίο παρατηρείται άνοδος 2152 μορίων. Στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Σερρών η άνοδος έφθασε στα 1922 μόρια. Στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας η άνοδος έφθασε στα 975 μόρια. Στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η άνοδος ήταν 856 μόρια, ενω στο Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας στα 814. Ετσι η εικόνα των βάσεων ειδικά στο ΤΕΙ κινείται στα δύο άκρα.

Οι πτώσεις των βάσεων στη νέα δύσκολη εποχή...

26/8/2010
Άνοδος στις σχολές μεσαίας βαθμολογίας και πτώση στα 2/5 των τμημάτων στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Η οικονομική κρίση δεν άφησε άλλα περιθώρια στους μαθητές των λυκείων αφού πολλοί αναγκάστηκαν να επιλέξουν ακόμη και σχολές που ουσιαστικά δεν επιθυμούν. Σύμφωνα με ειδικούς, οι υποψήφιοι φέτος, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, έβαλαν σε προτεραιότητα την επαγγελματική τους αποκατάσταση και στόχο να τελειώσουν ένα τμήμα που θα τους δώσει τη δυνατότητα να βρουν αμέσως δουλειά αλλά και αυτό με τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αμφίβολο αφού οι περισσότερες προτιμήσεις συγκεντρώνονται σε Νομικές και Ιατρικές σχολές οπότε ξεχάστε θέσεις στο Δημόσιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δύσκολες εποχές για....πρίγκηπες όπως λέει το τραγούδι αλλά και για νέους....

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Τελικά οι επιτυχίες της ομάδας ΔΙΑΣ είναι αρκετά μεγάλες τον τεελυταίο καιρό και για αυτό πολλές περιοχές του Νομού ζητούν να υπάρχουν τέτοιες ομάδες στο Νομό μας. Τώρα συνελήφθη ένας διεθνής καταζητούμενος μετά απο έρευνα. Πιο αναλυτικά ο 41χρονος συνελήφθη όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον προσήγαγαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας για εξακρίβωση στοιχείων.
Όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τη δικαστική αρχή της Σόφιας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται ότι στη βουλγαρική πρωτεύουσα στις 28 Αυγούστου 2006 είχε προμελετημένα δολοφονήσει ομοεθνή του χτυπώντας τον στο κεφάλι με ανεξακρίβωτο αντικείμενο. Οι αρχές ερευνούν τη συμμετοχή του σε άλλες αξιόποινες πράξεις στη χώρα μας και δεν αποκλείεται να βγάλουν λαυράκι και σε αυτή την περίπτωση όπως και στο παρελθόν....

Παρών Φιλντίσης και Βασιλόπουλος στο ψηφοδέλτιο Κατσίβελα

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του πριν προβεί στην τελική ανακοίνωση του συνδυασμού του η οποία θα έχει ορόσημο την νέα εποχή του 'Καλλικράτη', ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας έχοντας επαφές με άτομα που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου τους και παράλληλα συμβάλλουν ως προσωπικότητες στην διαμόρφωση πολιτικών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Εκτός απο την δεδομένη συμμετοχή όπως έχουμε αναφέρει εξαρχής των σημερινών Δημάρχων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών αλλά και του Δημάρχου Αυλώνος που επιβεβαιώσε ότι στηρίζει ενεργά την προσπάθεια αλλά και την παρουσία σημαντικού αριθμού δημοτικών συμβούλων απο όλες τις περιοχές μαζί με φρέσκα πρόσωπα θα δούμε να δίνεται ιδάιτερη έμφαση στις ορεινές περιοχές. Για του λόγου το αληθές σε πρόσφατη συγκέντρωση παραβρέθηκε και αποτυπώνεται στο φωτογραφικό φακό η συμμετοχή που έχει ήδη κλειδώσει για τον πρώην Πρόεδρο της κοινότητας Τριπύλας κ. Γιάννη Βασιλόπουλου ο οποίος ως γνωστόν έχει εκφράσει την αγωνία του για το μέλλον της περιοχής που ζει κυρίως απο την κτηνοτροφία. Με τον τρόπο αυτό εκφράζονται οι τοπικές κοινωνίες σε κάθε περιοχή αφού τα δείγματα ισόνομης μεταχείρισης απο το νέο υποψήφιο είναι θετικά και καταγράφεται σε κάθε επαφή του με τον κόσμο. Σύντομα θα γνωρίζουμε και ποιοί θα στελεχώσουν ψηφοδέλτιο σε Γαργαλιάνους αλλά και τον Δήμο Αετού όπου έγιναν οι πρώτες κρούσεις.

Πτώση των βάσεων έφεραν οι βαθμολογίες

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την Οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές. Καλές οι βάσεις σε ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτικούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Πληροφορίες δημοσιεύονται και στον παρακάτω ιστοχώρο όπου αντλούμε πολλές πληροφορίες:
http://downloads2.naftemporiki.gr.edgesuite.net/misc/vaseis10/2/SYGBAS2010-90.htm

Οι εκλογικές δαπάνες και τα..μαύρα ταμεία!

25/8/2010
Με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και ενόψει των προσεχών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, καθορίζεται το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το ανώτατο όριο των δαπανών ανά υποψήφιο, εξαρτάται από τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο υποψήφιος.

Ετσι σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι 30.000 κατοίκους το ανώτατο ποσό ορίζεται σε 1500 ευρώ, μέχρι 60.000 κατοίκους σε 2000 ευρώ, μέχρι 100.000 κατοίκους σε 2500 ευρώ, μέχρι 150.000 κατοίκους σε 3000 ευρώ, μέχρι 200.000 κατοίκους 3500 ευρώ. Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€. Σημειώνεται ότι για τις περιφερειακές εκλογές το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων. Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές σε δήμους που αποτελούνται από 1 έως 3 εκλογικές περιφέρειες το ανώτατο όριο δαπανών ενός συνδυασμού ισούται με το άθροισμα των δαπανών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σε δήμους που αποτελούνται από 4 έως 6, από 7 έως 10 και από 11 και άνω εκλογικές περιφέρειες το ανωτέρω άθροισμα προσαυξάνεται κατά 20%, 50% και 75% αντίστοιχα.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Πλούσια δράση απο δραπέτη φυλακών Τίρυνθας που τελικά συνελήφθη στη Καλαμάτα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλη Αστυνόμευση), ένας 37χρονος Αλβανός και μία Ελληνίδα 31 χρονών, κατηγορούμενοι για αρπαγή τσάντας σε βάρος 51χρονης κατοίκου Καλαμάτας, έξω από το Ταχυδρομείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λίγο πριν από τη σύλληψή τους, πήγαν στο Ταχυδρομείο Καλαμάτας, όπου η 31χρονη μπήκε μέσα στο κατάστημα επιδεικνύοντας στον 37χρονο Αλβανό την παθούσα, η οποία προηγουμένως είχε κάνει ανάληψη χρημάτων. Ο 37χρονος περίμενε έξω από τα ΕΛΤΑ και όταν βγήκε η 51χρονη, τής άρπαξε την τσάντα, το περιεχόμενο της οποίας- χρήματα κι άλλα αντικείμενα- έπεσε στον δρόμο. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αλλά έγινε αντιληπτός από θαμώνες παρακείμενου καταστήματος.
Ο αλλοδαπός, κατά την προσαγωγή του, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστή ρουμανική ταυτότητα. Επίσης, διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι ο δράστης κλοπής - διαρρήξεως σε κατάστημα, που έλαβε χώρα την 01-02-2009 στην Κόρινθο, ενώ επιπλέον είναι καταζητούμενος δραπέτης των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας από 23-06-2006, όπου εξέτινε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και έξι μηνών, για ληστεία και δεν επέστρεψε από άδεια, που είχε λάβει και αναζητείτο. Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου, που κατηγορείται για το κακούργημα της ληστείας σε βάρος ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 03-02-2009 στην Κόρινθο.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων κι ενός ακόμη αγνώστου αλλοδαπού άνδρα έχει σχηματισθεί δικογραφία από την ασφάλεια Κορίνθου, για εγκληματική οργάνωση, ληστεία κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, πράξεις που έγιναν τα ξημερώματα της 27-05-2010 στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας σε μπαρ, σε βάρος της ιδιοκτήτριας και των θαμώνων του καταστήματος.
Σημειώνεται ότι η 31χρονη συλληφθείσα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για παραβάσεις περί ναρκωτικών και σύμφωνα με διάταξη του ανακριτή Θηβών είναι υπόχρεη αυτοπρόσωπης εμφάνισης στην ασφάλεια Κορίνθου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.
Οι αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Ημερίδα για τα Leader στο Δήμο Κυπαρισσίας

ΤΗΝ Προώθηση προγραμμάτων που εκπονύνται μέσα απο το ΕΣΠΑ αλλά και τα Κοινοτικά κονδύλια θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν οι Δήμοι της Τριφυλίας και ιδίως για προγράμματα όπως το Leader που είναι σε εξέλιξη εκτός απο τα Ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπτυξης αγροτικού χώρου.
Πιο αναλυτικά μια ενδιαφερουσα και αναλυτική ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα "Leader" πραγματοποιείται την Τετάρτη στις 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου. Την οργανώνει η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας σε συνεργασία με το δήμο. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί προς το επενδυτικό κοινο η παρουσίαση των δράσεων του τοπικού προγράμματος "Leader", των δραστηριοτήτων που επιδοτούνται, των επιλέξιμων δαπανών, των δικαιούχων, των όρων ένταξης, των κριτηρίων και των ποσοστών ενίσχυσης. Θεωρείται επιβεβλημένη η συμμετοχή των φορέων αλλά και επιχειρηματιών της περιοχής μας.

Εξηγήσεις ζητά ο Καραμπάτος για το ΦΠΑ στα αγροτικά προιόντα

Επιστολή προς του αρμόδιους υπουργούς διένειμε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κύριος Γιώργος Καραμπάτος. Στην επιστολή του ο κύριος Καραμπάτος ζητά να ακυρώσει οποιεσδήποτε σκέψεις απο τα μέλη της κυβέρνησης για ένταξη σε ΦΠΑ 23% των αγροτικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Μεσσηνίας. Μια τέτοια κίνηση, όπως υποστηρίζει ο κος Καραμπάτος, θα εκμηδένιζε τις εξαγωγές και θα ενίσχυε υπέρμετρα τις εισαγωγές προϊόντων, επιφέροντας καταστροφές στο εισόδημα και το μέλλον των αγροτών.
Αναλυτικά η επιστολή του κου Καραμπάτου αναφέρει:
"Κύριε Υπουργέ,
Ανησυχούμε έντονα λόγω των φημών, που μεταξύ άλλων αναπαράγονται και από τα ΜΜΕ, ότι η Κυβέρνηση μελετά την ένταξη στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) της αγοράς αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Μεσσηνίας.
Μια τέτοια κίνηση θα έθετε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα εκτός, όχι μόνο της παγκόσμιας, αλλά και της ελληνικής Αγοράς, σε μια περίοδο, που ο Έλληνας καταναλωτής δεν έχει πλέον την αγοραστική δύναμη να συνεχίσει να υποστηρίζει τα ελληνικά προϊόντα....
Θα εκμηδένιζε τις εξαγωγές και θα ενίσχυε υπέρμετρα τις εισαγωγές προϊόντων, που η Χώρα μας παράγει, από άλλες χώρες, όπου η τιμή μπορεί να διαμορφώνεται σε χαμηλά ή πάντως χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι, η καταστροφή των τοπικών αγροτικών ή μικτών οικονομιών των διαφόρων περιοχών θα ήταν βέβαιη, ενώ η αύξηση των εσόδων του Κράτους από τον ΦΠΑ επί των προϊόντων αυτών, κάθε άλλο παρά δεδομένη....
Δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε, ότι η Κυβέρνηση έχει συνυπολογίσει τους παραπάνω σοβαρούς κινδύνους και ότι σύντομα θα έχουμε μια διάψευση εκ μέρους σας των εφιαλτικών σεναρίων σε βάρος του αγροτικού τομέα της Οικονομίας μας, των αγροτών μας και των επιχειρήσεων επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους μικρομεσαίες.
"

Προτεραιότητα στον αναπτυξιακό Νόμο...

24/8/2010
Έγινε τελικά μετά απο έντονες πιέσεις, δεκτή η πρόταση του Φώτη Χατζημιχάλη για το μέλλον των επενδύσεων.
Θετική έκβαση είχε η προσπάθεια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Φώτη Χατζημιχάλη, για την κάλυψη του συνόλου των επενδυτικών σχεδίων που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου. Όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, έκανε δεκτό το αίτημα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 100.000.000 ευρώ προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία υπαγωγής επενδυτικών προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο, υλοποιώντας έτσι το στόχο για στήριξη της επιχειρηματικότητας στην Πελοπόννησο. Το θέμα είναι ότι για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει θα χρειαστούν αρκετά κονδύλια αλλά και νέες πρωτοβουλίες...

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Σε αναβρασμό και διαβουλεύσεις τα κόμματα...

ΟΙ συναντήσεις (μυστικές και φανερές) δίνουν και παίρνουν στην Μεσσηνία προκειμένου να στελεχωθούν οι συνδυασμοί από τους υποψήφιους Δημάρχους αλλά και από τους περιφερειάρχες. Ο συνδυασμός του Δ. Δράκου με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παναγιωτόπουλο έχει οργώσει κυριολεκτικά την Μεσσηνία περνώντας το μήνυμα ότι η μάχη για την περιφέρεια είναι μεσσηνιακή διότι ο Νομός μας εχει την μοναδική ευκαιρία να ηγηθεί στην προσπάθεια γα την ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου με την επιλογή του Νομάρχη της . Στον σοβαρό αυτόν θεσμό που δημιουργείται ο Μεσσήνιος πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς επέλεξε έναν Μεσσήνιο να ηγηθεί διότι η ανασυγκρότηση της Μεσσηνίας είναι και δικό του όραμα μια και τόσα χρόνια δυστυχώς έχει μείνει πίσω σε σχέση με την άλλη Ελλάδα σε έργα υποδομής. Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναμένεται τις επόμενες ημέρες με τα στελέχη της Ν.Δ να δίνουν βροντερό παρόν σε όλοι την περιφέρεια.
Το ΠΑΣΟΚ συζητά σήμερα με προεξέχοντα θέμα τον υποψήφιο για την Πελοποννήσου αλλά και τους Δήμους στο Νομό με κυριότερο το θέμα της Καλαμάτας που καίει... Τα ονόματα του Σταύρου Μπένου και Χρήστου Μαλαπάνη είναι αυτά που κυριαρχούν στις πιέσεις των στελεχών του κυβερνόντος κόμματος καθώς πιστεύουν ότι τα έμπειρα αυτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αν πειστούν, θα φέρουν ένα θετικό αποτέλεσμα

Αγιασμός στην Νίκη Πλάτης με άρωμα ευγενούς άμιλλας

Ξεκίνησε χθες στις 6 το απόγευμα και επίσημα η προετοιμασία της Νίκης Πλάτης στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Φιλιατρών πατήρ Γεώργιος καλύβας.
Παρόντες ήταν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας καθώς και ο νεοαποκτηθέντας τερματοφύλακας Νικόλαος Γούνας. Ο πατήρ Γεώργιος ευχήθηκε στους παίκτες καλή αγωνιστική χρονιά, να είναι άριστοι μαθητές (όσοι πάνε σχολείο) και να θυμούνται πάντα το αρχαίο ρητό «Νους Υγιής εν σώματι υγιές».
Επίσης τους προέτρεψε να επικρατεί μεταξύ τους η ευγενής άμιλλα.
Αμέσως μετά τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε προπόνηση της ομάδας υπό τις οδηγίες του προπονητή Λάκη Γαλανόπουλου εν όψει του επερχόμενου αγώνα κυπέλλου που θα δώσει η ομάδα κόντρα στο Ασπρόχωμα το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο προπονητής έδειξε ορισμένα συστήματα που θέλει να εφαρμόσουν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες ώστε να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μετά το πέρας της προπόνησης ο κος Γαλανόπουλος ανανέωσε το ραντεβού για την Τρίτη 24 Αυγούστου για την συνέχιση της προετοιμασίας της ομάδας.
Απο Δ.Τ.

Γερή σοδειά της ΕΛ.ΑΣ. απο φυτεία στον Αετό

23/8/2010
ΝΕΑ επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. στον Αετό όπου τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ακολουθώντας την διαδικασία.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Κοπανακίου σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Αετού κατέλαβαν 30χρονο αλλοδαπό άντρα πολίτη Αλβανίας κάτοικο της περιοχής, να καλλιεργεί σε ειδικά εκχερσωμένο-διαμορφωμένο χώρο τριάντα πέντε φυτά κάνναβης, ύψους 0,50 εκ. έως 2 μ. περίπου. Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 4,3 γραμ. αποξηραμένης κάνναβης.
Τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του
σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κυπαρισσίας.
Σε βάρος του ανωτέρω δράστη εκκρεμούσε η εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κείου Κυπαρισσίας, με την οποία είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μύδρους για την αμαύρωση συλλογικών προσπαθειών στο Αυγουστιάτικο φεγγάρι της Αγ. Κυριακής

ΤΟ αυγουστιάτικο φεγγάρι προκάλεσε πόλεμο με μύδρους που εξαπελυσε κατά πάντων εξαπέλυσε χθες βραδυ η πρόεδρος του συλλόγου Φιλιατρινών Γυναικών κα Ελένη Μακρή στην αρχή της βραδιάς του αυγουστιάτικου φεγγαριού που έγινε χθες βράδυ στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών σύμφωνα με το filiatranews αλλά απο ότι γνωρίζουμε ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Γιατί στα Φιλιατρά κάποιοι δεν επιθυμούν εκδηλώσεις πολιτισμού και φυσικά με σκισμένες αφίσες απο τις κολώνες, πανώ και πόλεμο δείχνουν ότι ορισμένοι θέλουν να υποβαθμίσουν το πολιτιστικό επίπεδο της περιοχής. Διότι δεν μπορει οι συλλογικές προσπάθειες να αμαυρώνονται και πόσο μάλλον όταν εντάσσονται στο Πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.
Αφορμή στάθηκε η μη παρουσία αυτοδιοικητικών παραγόντων, τα εμπόδια που της έβαλε (όπως η ίδια κατάγγειλε από μικροφώνου) το Δ.Σ του Συλλόγου της Αγίας Κυριακής o οποίος μάλλον δεν ήθελε την εκδήλωση, αλλα και ο κόσμος που απαξίωσε τον τόπο της εκδήλωσης επιλέγοντας να μείνει απέναντι στον μώλο (από την πλευρά της μάντρας) και να μην πάει στην απέναντι πλευρά που ήταν τα καθίσματα και η σκηνή.
Στη σκηνή ανέβηκε η πρόεδρος του Συλλόγου Μακρή Ελένη η οποία καλησπέρισε τους λίγους παρευρισκόμενους αλλά και τον εν δυνάμει υποψήφιο Δήμαρχο Τριφυλίας κο Θανάση Πετρόπουλο. Αμέσως μετά άρχισε μια άνευ προηγουμένου επίθεση προς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες των Φιλιατρών αλλά από το στόχαστρο της δεν γλύτωσε ούτε καν ο κόσμος. 'Λυπάμαι πραγματικά που στην εκδήλωση δεν παρευρίσκεται κανένας αυτοδιοικητικός παράγοντας της πόλης μας, ντρέπομαι για λογαριασμό τους, ντροπή στον κόσμο που πήγε απέναντι' φέρεται να είπε. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παράπονα που είχε κατά του συλλόγου της Αγίας Κυριακής όπου όπως είπε της προέβαλαν πολλά εμπόδια στην πραγματοποίηση της συναυλίας.

Νεκρή βρέθηκε η εξαφανισθείσα 50χρονη απο την Κυπαρισσία

ΝΕΚΡΗ βρέθηκε στην περιοχή της Καλίτσαινας κοντά στο όχημά της μια 50χρονή υπάλληλος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας η οποία ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ την Παρασκευή το πρωί απο την οικία της. Πρόκειται για την 50χρονη Γρηγορία Σπυροπούλου του Πέτρου, δημόσιος υπάλληλος. Η 50χρονη σύμφωνα με τους οικείους ης εκείνο το πρωί έφυγε απο το σπίτι της με το ΙΧ αυτοκινητό της μάρκας Toyota Avensis station vagon χρώματος μαύρο με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΚ 3739.
Η 50χρονη γυναίκα φορούσε ένα ξεβαμμένο σορτσάκι χρώματος μαύρου και πλαστικές σαγονάρες και έκτοτε χάνονται τα ίχνη της. Αμέως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και το συγγενικό της περιβάλλον ανησυχεί για το γεγονός ότι έκτοτε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Αρχικα υπήρξαν κινητοποιήσεις απο ανθρώπους τουσυγγενικού της περιβάλλοντος καθώς σε πρώτη φάση αναζητείτο το όχημά της καθώς η 50χρονη δεν εμφανίστηκε στην εργασία της. Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπου μεταφέρθηκε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της και θα διενεργηθεί ιατροδικαστική έκθεση η οποία θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα της υπόθεσης.

Σκληρή επίθεση για...τον τουρισμό του Πρωθυπουργού

22/8/2010
Σκληρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου έκανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου μέσα από το δελτίο του ΣΚΑΙ. Του καταλόγισε ότι κάνει πολυήμερες διακοπές στα νησιά, ενώ τώρα βγήκε και ανακοίνωση ότι συνεχίζει τις διακοπές του στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ παράλληλα έχει υποβάλει τον ελληνικό λαό σε μεγάλη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, με μέτρα που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σημείωσε ότι είτε δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο προκλητικό είναι αυτό και είναι πρόβλημα αντίληψης, είτε απλά αδιαφορούν για το πως το βλέπουν αυτό οι πολίτες. Είπε ακόμα πως μέσα από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται παρόμοια πράγματα με αυτά που μετέφερε στο δελτίο, και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου ¨κυβέρνηση της Πάρου¨.

Παράλληλα η γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει αυξηθεί με αφορμή τα νέα μέτρα που έρχονται απο το Φθινόπωρο και ιδίως σε ότι αφορά τις αυξήσεις σε τρόφιμα, στο ηλεκτρικό ρεύμα απο το χειμώνα αλλά και την υποκατανάλωση. Παρέμβαση κατά της τρόικας έκανε με μια επιστολή του και ο Μίκης Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ΔΝΤ ως εχθρό του λαού με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του...

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ενωσε τους αυοτδιοικητικούς η υποψηφιότητα Κατσίβελα

ΘΕΤΙΚΟ κλίμα δημιουργεί απο τους αυτοδιοικητικούς η υποψηφιότητα του ιατρού Τάκη Κατσίβελα για την περιοχή εναρμονιζόμενοι με την πολιτική ενότητας στο νέο μεγάλο Δήμο παρά τις όποιες μικρές παραγωνίες. Το κλίμα είναι θετικό καθώς ο υποψήφιος προτίμησε να ξεκινήσει τις επαφές του απο την περιοχή της Κυπαρισσίας επισκεπτόμενες δημοτικά διαμερίσματα αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν παρωπίδες και διαφορετικές απόψεις για το μέλλον του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ.Σαμπαζιώτης με αφορμή το ενδεχόμενο αυτό τόνισε ότι 'Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κατσίβελα είναι μια σοφή επιλογή γιατί πρόκειται για ένα καταξιωμένο επιστήμονα και ενεργό πολίτη της περιοχής του δήμου Γαργαλιάνων που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σοβαρό έργο. Την επιτυχία του νέου δήμου Τριφυλίας, ενός δήμου με διευρυμένες δυνατότητες ανάπτυξης και προόδου. Ανάπτυξης και προόδου που θα προκύπτει από την ευημερία ενός εκάστου από τους συνεννούμενους δήμους. Είναι μια επιλογή που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην επιτυχία, γιατί θα έχει και ευρύτερη στήριξη, μια και πολλοί είναι αυτοί που ανταποκρινόμενοι στην αξιοσύνη του, θα ξεπεράσουν αυστηρές κομματικές γραμμές και θα τον υποστηρίξουν.'
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Ξύγκας όπου πρόσθεσε ότι 'πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή από πλευράς της ΝΔ, καθώς ο Δήμος Τριφυλίας, παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να αποτελείται από ισοδύναμες περιοχές, χωρίς κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο που δε θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η ύπαρξή του ως πρωτεύουσα, όπως συμβαίνει στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.' Ενώ ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλτνίσης συμπλήρωσε ότι 'Στο νέο Δήμο Τριφυλίας, θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κατσίβελα έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα που μπορεί να δώσει τη συναίνεση και να οδηγήσει το δήμο μπροστά. Δε μας φοβίζει ο «Καλλικράτης».'

Εσω έτοιμος ο Νίκας με το ψηφοδέλτιό του...

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων που στηρίζει η Ν.Δ για τους Δήμους της Μεσσηνίας ο Δήμαρχος Καλαμάτας και εκλεκτός της Ν.Δ Π.Νίκας χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του από το Δημαρχείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας έχοντας δίπλα του τους Δήμαρχους ‘Αριος Γ. Γιαννακόπουλο και Αρφαρών Α. Καραγιάννη καθώς και όλο τον δημοτικό του συνδυασμό πλαισιωμένο με νέα πρόσωπα. Μεταξύ άλλων εντύπωση έκανε η παρουσίαση του Γ. Μπάκα δεξί χέρι του Ντίνου Τσερώνη και βασικού προσώπου στην δημιουργία της παράταξης “Πολίτες εν δράση”.
Τώρα που έχουμε και μετακομίσεις συμβούλων να δούμε στο πρώτο Δήμο του Νομού τι θα συμβεί με την υπόθεση του Νίκου Φωτέα που φιλοδοξεί να κατέβει αυτόνομος για να διεκδικήσει μερίδιο απο την πίτα των ψηφοφόρων του μεγάλου ενιαίου Δήμου αλλά καθώς απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμα εξεύρεσης υποψηφίου για το άμεσο μέλλον...

Ο συντονισμός έσωσε το περιβάλλον και τη Μεσσηνία

21/8/2010
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα αυτή στην περιοχή των Βρυσών, εκδηλώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα, σε απρόσιτη περιοχή και ενώ είχε αλλάξει ο καιρός και ήταν βοριάς.
«Η φωτιά εκεί δημιούργησε πολλά προβλήματα και απείλησε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, απείλησε το μοναστήρι της Κατσιμικάδας, ένα χώρο ιερό και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο οποίος περισώθηκε εκ θαύματος και με την δράση κυρίως του Δήμου Κυπαρισσίας και των χερσαίων τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διότι δεν είχαν προλάβει να έρθουν τα εναέρια μέσα. Απειλήθηκε ο χώρος του Καρυοβουνίου, των Βρυσών, της Μουριατάδας και των Μπλεμενιάνων. Εκεί αποδείχθηκε η ετοιμότητα πρώτα απ’ όλα των κατοίκων, η άνοδος της ετοιμότητας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων του Δήμου και των τοπικών διαμερισμάτων και των κατοίκων που χρησιμοποίησαν σωστά όλα τα μηχανήματα και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους. Οφείλω να ομολογήσω ότι το συντονιστικό όργανο του Πυροσβεστικού σώματος αμέσως ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματά μας και τις πιέσεις μας και ήρθαν εναέρια μέσα».
Αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές στην Άνω Μεσσηνία, κάνοντας λόγο για συστηματική κίνηση κάποιων, οι οποίοι ευχήθηκε πολύ σύντομα να αποκαλυφθούν.
Για την καταγραφή των ζημιών από το κλιμάκιο, σημείωσε ότι επόμενη κίνηση είναι η σύνταξη φυλλαδίου και αποστολή του στα αρμόδια Υπουργεία. Σήμερα η επιτροπή θα επισκεφθεί την περιοχή της Ανδανίας. Καταλήγοντας ο κ Δράκος αναφέρθηκε στη συμβολή των Δήμων σε κάθε περιοχή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κινητοποίηση του ιδίου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με Προεδρικά διατάγματα οι αλλαγές στον Καλλικράτη

Καθιερώνεται με τον «Καλλικράτη» για δήμους άνω των 100.000 κατοίκων ο σύμβουλος της γειτονιάς. Στο μεταξύ δικό τους αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακούς συμβούλους αποκτούν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων καθιερώνεται ο σύμβουλος γειτονιάς. Η οριστικοποίηση των ενοτήτων στις οποίες θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου οι πολίτες έγινε με την έκδοση τριών Υπουργικών Αποφάσεων του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες.
Με τις Υπουργικές Αποφάσεις για πρώτη φορά- σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών- καταγράφεται ο πραγματικός πληθυσμός των δήμων και των περιφερειών, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες, όπως θα ονομάζονται πλέον οι σημερινοί δήμοι που θα συνενωθούν ανάλογα με τον πληθυσμό τους.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης», οι 13 αιρετές περιφέρειες θα αποτελούνται από επιμέρους περιφερειακές ενότητες, οι οποίες ταυτίζονται με τα όρια των σημερινών νομαρχιών και θα εκλέγουν τους δικούς τους περιφερειακούς συμβούλους. Εξαίρεση προβλέπεται σε ορισμένες περιοχές, όπου σύμφωνα με τη νέα διοικητική διαίρεση οι σημερινές νομαρχίες δεν θα αποτελέσουν ενιαία ενότητα αλλά θα διασπαστούν σε μικρότερες περιφερειακές ενότητες.
Τα δημοτικά διαμερίσματα μετονομάζονται με τον «Καλλικράτη» σε δημοτικές ενότητες των δήμων. Σε αυτές οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέξουν από έναν έως τρεις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μόνον από το διαμέρισμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να βάλουν και έναν σταυρό υπέρ κάποιου υποψηφίου άλλου διαμερίσματος.

Νέα ένοπλη ληστεία στο Καλονερό με ανατροπή ΙΧ στην Ελαία

MIA ακόμα θρασύτατη ληστεία σημειώθηκε χθές βράδυ στην περιοχή του Καλονερού με τρόπο που μοιάζει με άλλες εγκληματικές ενέργειες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα χθές βράδυ στις 22.40 στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 45χρονου κ. Ζαφειράκη εισήλθαν 3 κουκουλοφόροι με όπλα και απαίτησαν απο την υπάλληλο υπήκοο Ρουμανίας τις εισπράξεις της ημέρας που ανέρχοταν στα 300 ευρώ την ώρα που το κατάστημα θα έκλεινε. Την ίδια ώρα ερχόταν ο σύζυγος της υπαλλήλου με το ΙΧ του όπου απαίτησαν να εξέλθει και να τους παραδώσει τα κλειδιά με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν. Τελικά διέφυγαν με το κλεμμένο όχημα με κατεύθυνση προς τον Πύργο αλλά στην μοιραία στροφή στην περιοχή της Ελαίας- όπου έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα- όπου εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια ανετράπη με αποτέλεσμα οι δράστες να διαφύγουν πεζοί προς άγνωστη κατεύθυνση. Ομως στην βιασύνη τους άφησαν στο όχημα την κοντόκαννη καραμπίνα η οποία ανακαλύφθηκε μαζί με το όχημα απο την Αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Εικάζεται σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο τρόπος δράσης τους παραπέμπει σε ανάλογες εγκληματικές πράξεις που έχουν διαπιστωθεί τον τελευταίο καιρό στη περιοχή με την 'γνωστή συμμορία' όπως την αποκαλούν οι τρομοκρατημένοι κάτοικοι και πιθανόν το περιστατικό να σχετίζεται με την ένοπλη ληστεία στην περιοχή του κάμπινγκ πριν απο λίγες ημέρες...

Περιμένουν το Λαμπρόπουλο να ξεκαθρίσει τη θέση του...

20/8/2010
Με την άμεση διαγραφή σήμερα του Χ. Μαρκογιαννάκη ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Οι 800.000 ψηφοφόροι που εξέλεξαν τον σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ δεν το έκαναν για να είναι όμηρος κανενός… έτσι ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας την ευθύνη της νέας πορείας του κόμματος δεν πρέπει να ανεχτεί την υπονόμευση από κανέναν. Στην Μεσσηνία περιμένουν υπομονετικά την θέση του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο να ξεκαθαρίσει το θέμα με ποιον είναι, με το κόμμα ( Δ. Δράκο) η με την Ντόρα (Π. Τατούλη) διότι αυτά που έκανε στις εσωκομματικές δεν θα τα ανεχθούν ξανά…

Πάντως ο συμπαθής κ. Λαμπρόπουλος πρέπει να είναι υπόλογος στους ψηφοφόρους του που δεν συμφωνούν με τις επιλογές τους όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές καυτηριάζοντας ζητήματα τάξης και φυσικά με την πολύ καλή του παρουσία στο παρελθον.
Διότι δυστυχώς οι ψηφοφόροι έχουν μνήμη και οφείλει να είναι κοντά με όλους τους ανθρώπους που τον στήριξαν με κάθε τρόπο...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Κατσίβελα στη Τριφυλία και Καφαντάρη για τη Πύλο ανακοίνωσε η Ν.Δ.

ΤΕΛΙΚΑ όπως ήταν αναμενόμενο αποδόθηκαν τα χρίσματα για την Μεσσηνία στους μεγάλους Δήμους ανοίγοντας επίσημα την προεκλογική περίοδο για το Νομό με ορισμένες εκπλήξεις όπου οι πρώην Αντινομάρχες πλέον θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι με την μεγάλη έκπληξη να έρχεται απο την Μεσσήνη. Προχωρώντας πολλά βήματα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ Η Ν.Δ σε επίπεδο ανακοινώσεων των στελεχών της που θα ηγηθούν στις εκλογές της αυτοδιοίκησης το Νοέμβριο ανακοίνωσε σήμερα και για την Μεσσηνία. Τα ονόματα που επλέγησαν μετά τις διαδικασίες στήριξης είναι τα παρακάτω:
1. Δήμος Καλαμάτας Νίκας Παναγιώτης (Δήμαρχος Καλαμάτας)
2. Δήμος Μεσσήνης Αναστασόπουλος Στάθης (α ’Αντινομάρχης Μεσσηνίας)
3. Δήμος Τριφυλίας Κατσίβελας Παναγιώτης (Ιατρός)
4. Δήμος Πύλου- Νέστορος Καφαντάρης Δημήτρης (Αντινομάρχης Μεσσηνίας)
Για τους Δήμους Οιχαλίας και Μάνης δεν έχει γίνει προς το παρόν δήλωση στηρίξεως σε κάποιον από τα στελέχη της Ν.Δ που ενδιαφέρονται λόγο τις ιδιαιτερότητας των περιοχών αυτών.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία κάνει θαύματα...

Η ιδιωτική πρωτοβουλία και ο Εθελοντισμός μπορει πραγματικά να κάνει θαύματα και απόδειξη για τον λόγο αυτό αποτελεί μια πράξη σεβασμού προς το περιβάλλον όπως μας πληροφόρησε ο αναγνώστης μας κ. Γιάννης Βρεττός. Με χαρά διαβάσαμε το μήνυμά μου σύμφωνα με το οποίο "Όπως έμαθα ένας συμπολίτης μας πήρε την πρωτοβουλία και ξελόγγιασε αυτό τον χώρο και αποκαλύφθηκε ένα ωραίο γεφύρι για να περνάει το τραίνο από πάνω, λίγα μέτρα από τον σταθμό στον δρόμο για Καρτελά. Επίσης φύτεψε στο κάτω μέρος λουλούδια και ομόρφηνε όλο το τοπίο."
Οι φωτό που μας έστειλε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα καθώς η προσωπική εργασία πολλές φορές είναι ανεκτίμητη σε τέτοιες περιπτώσεις ιδίως σε περιοχές που χρήζουν ανάδειξης απο όλους μας. Διαπιστώνουμε ότι εκτός απο την διαμόρφωση του χώρου κατά μήκος της γραμμής έχει βελτιωθεί η εικόνα του γεφυριού που υπάρχει στην περιοχή και θα θέλαμε επιτέλους ο ΟΣΕ να φροντίσει να αποψιλώσει τα χόρτα και πρανή κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής αν τελικά αλλάξει επιχειρησιακό μοντέλο.

Ο αστακός...έγινε 'λαδοπόντικας' για τα στελέχη της Ν.Δ.

19/8/2010
ΤΕΛΙΚΑ μπορεί να παραήγγειλε αστακό αλλά τον έκραξαν κανονικά όπως επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες και blogs τον κ. Ζαγορίτη που ήθελε να καλοπεράσει στη Μάνη μετά τα κατορθώματα του υιού του ανα το Πανελλήνιο με την ...Τζούλια. Αχ, βαχ.
Οπως έγραψε και το fimotro 'Μετά τις αποδοκιμασίες στο Σιούφα, χθες το βράδυ στη Μεσσηνιακή Μάνη, στο χωριό της γυναίκας του τις Κιτριές, ένα πολύ όμορφο και γραφικό ψαροχώρι, ο Λευτέρης Ζαγορίτης μαζί με την σύζυγό του και μια παρέα φίλων έφαγε πολύ άγριο κράξιμο με αχαρακτήριστες εκφράσεις από παρέα φίλων που επισκέφτηκαν το χωριό και μένουν στην Αθήνα. Όλα έγιναν στις 10 το βράδυ στην ταβέρνα «Σάντοβα», όταν ένας από την παρέα παρατήρησε ότι ο Ζαγορίτης έτρωγε ψητό αστακό.
Από το τραπέζι που καθόταν τον χαρακτήρισε «λαμόγιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ζαγορίτης δεν απάντησε. Ο άνδρας της διπλανής παρέας επανήλθε αποκαλώντας τον «λαδοπόντικα»! Ο Ζαγορίτης αποχώρησε διακριτικά.' Φυσικά χωρίς να πει λέξη. Μάλλον τα γαλάζια πρώην ή γνωστά στελέχη στην πατρίδα του Σαμαρά πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε αστακό γιατί αποτελεί προκληση έλεγαν οι κάτοικοι...

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ηρθε η ώρα για Σεμινάρια πρώτων βοηθειών στη Τριφυλία

ΜΕΤΑ απο πρόταση φίλου απο τα Φιλιατρά χθές στο 'Πρωινό Δρομολόγιο' ανακοινώσαμε την πρόταση για διεξαγωγή σεμιναριών Πρώτων βοηθειών λόγω των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που έχουμε στη περιοχή μας τους τελευταίους μήνες. Η ίδια πρόταση αστραπιαία έγινε αποδεκτή απο τα blogs και με πρώτο το γειτονικό ιστολόγιο απο τα Φιλιατρά news δηλώσαμε την ενεργή στήριξή μας.
Εγραψε στο σχόλιό του ο φίλος μας ότι "Προχθές την Κυριακή το μεσημέρι στην Τερψιθέα (στην διασταύρωση με την Σπηλιά) υπήρξε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα τον θάνατο του 65χρονου Αναστάση Παναγούλια από την Σπηλιά.
Η πρόταση που κατατίθεται προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα στον διοικητή του νοσοκομείου κύριο Πάνο Μπόζο, είναι να φροντίσει κάποιος φορέας να διοργανώσει όσο πιο σύντομα γίνεται, σεμινάρια πρώτων βοηθειών στις 3 τουλάχιστον μεγαλύτερες πόλεις της Τριφυλίας Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους και ίσως Αετό.
Προτείνουμε τα σεμινάρια να είναι τουλάχιστον διήμερα έτσι ώστε να μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Αρκεί ο κόσμος να ξέρει τι πρέπει να κάνει την κρίσιμη στιγμή....."
Εξάλλου λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας την περίοδο αυτή στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας οι γιατροί και το προσωπικό καλούνται καθημερινά να εξυπηρετήσουν κατά μέσο όρο περίπου 300 περιστατικά.

Στο Δάρα και Μουριατάδα κατευθύνθηκε το πύρινο μέτωπο-Στόχος οι Βρύσες λένε οι κάτοκοι

ΣΕ ύφεση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στο Δ.Δ. Βρυσών απο νωρίς σήμερα το μεσημέρι καίγοντας περίπου 100 στρέμματά δασικής έκτασης σε δύσβατη περιοχή. Ως το μεσημέρι τα πύρινα μέτωπα εξελίχθηκαν με κατεύθυνση βορειοδυτικά του χωριού φτάνοντας μέχρι την περιοχή Δάρα και Μουριατάδας χωρίς ωστόσο να απειλήσει την Ιερά Μονή Κατσιμικάδας ενώ η ένταση των ανέμων ήταν ευτύχημα ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν ευνοική.
Στη μάχη επεσαν περισσότεροι απο 50 άνδρες της Πυρσοβεστικής υπηρεσίας με άμεσο συντονισμό τόσο του Διοικητη της Π.Υ. Καλαμάτας κ.Αφάλη και της Π.Υ. Γαργαλιάνων κ. Καπελιό ενώ οχήματα με πεζοπόρα τμήματα ήρθαν απο την Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Αργος, Ναύπλιο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Αμεση ήταν η κινητοποίηση απο το Δήμο Κυπαρισσίας με υδροφόρες και κινητοποίηση των εθελοντών ενώ οι κάτοικοι βοήθσαν με βυτιοφόρα και τρακτέρ για την διάνοιξη των πύρινων μετώπων στην περιοχή έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην απειληθεί ο οικισμός. Ωστόσο ο 936 μιλώντας με κατοίκους της περιοχής εκτός απο την κινητοποίηση επιβεβαίωσαν ότι στο ίδιο σημείο έχει εκδηλωθεί πολλές φορές πυρκαγιά, ενώ κάτοικος δήλωσε ότι απο το ίδιο σημείο είχε ξεκινήσει η μεγάλη πυρκαγιά του 1981 που είχε απειλήσει τότε ακόμα και την πόλη φτάνοντας ως την περιοχή της Ανω Πόλης, αφήνοντας υπονοούμενα για εμπρηστική ενέργεια απο αγνώστους.
ΩΡΑ 20.00 Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στο νομό Μεσσηνίας, στις περιοχές Καρνάση, Δεσύλλα και Βρύσες Κυπαρισσίας.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της περιοχής Βρύσες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς 16 πυροσβέστες, με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.
.

Πυρκαγιά στις Βρύσες και σύλληψη Βούλγαρου στη Μεσσήνη

18/8/2010
ΣΕ εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που μαίνεται απο τις 5 τα ξημερώματα σε δασική έκταση πάνω απο το Δ.Δ. Βρυσών Κυπαρισσίας με εναέρια και επιγεια μέσα να δίνουν την μάχη για την αναχαίτιση του μετώπου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πυρκαγιά ξέσπασε σε δύσβατη δασική έκταση τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να πάρει διαστάσεις αλλά υπήρξε ευτυχώς άμεση κινητοποίηση τόσο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας όσο και γειτονικών μέσων. Στη μάχη βρέθηκαν απο το πρωί 20 πυροσβέστες, επίγεια μέσα απο τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία ενώ σωτήρια είναι η επέμβαση των 2 Πεζετέλ που πέταξαν πάνω απο την περιοχή προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων.
Ερωτηθείς απο το 936 fm ο Πρόεδρος του Δ.Δ. Βρυσών κ. Παν. Γαραντζιώτης για το μέτωπο της φωτιάς τόνισε ότι υπήρξε κινητοποίηση του Δήμου καθώς στη περιοχή κατέφασε και υδροφόρα του Δήμου ενώ συμμετέχουν εθελοντικές ομάδες και κάτοικοι. Ομως σε ερώτηση μας αν έχει εκδηλωθεί φωτιά στο ίδιο σημείο απάντησε θετικά με την εξήγηση ότι έχει εκδηλωθεί ξανά 3 φορές φέτος γεγονός που αποδίδεται σύμφωνα με τους κατοίκους σε εμπρηστική πρόθεση απο άγνωστο ή αγνώστους.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 33χρονος Βούλγαρος ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για την φωτιά που ξέσπασε χθες στην Μεσσήνη.Ο 33χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.