Pages

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Με το δεξί ο αγιασμός για τον Παντριφυλιακό Καλονερού

Τον καθιερωμένο αγιασμό στο γήπεδο της Ελαίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Παντριφυλιακός όμιλος Καλονερού στο γήπεδο της Ελαίας καθώς από φέτος συμμετέχει από το Σαββατοκύριακο στο Πρωτάθλημα της Β τοπικής κατηγορίας.
Μετά τον αγιασμό ο Πρόεδρος της Ομάδας μιλώντας στους παίκτες και το νέο αίμα της ομάδας εστίασε στους στόχους για την αγωνιστική περίοδο ενώ ο Προπονητής Σάκης Διονυσόπουλος παρουσίασε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Όπως τονίστηκε στόχος του Σωματείου αποτελεί η αξιοπρεπή πορεία του στο Πρωτάθλημα με στόχο την παραμονή και την ανάδειξη της αγωνιστικής του ετοιμότητας στο πρώτο παιχνίδι που δίνει ο Παντριφυλιακός εκτός έδρας με τον Παναθηναικό Καλαμάτας την Κυριακή.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος και το σχήμα της ομάδας ο Πρόεδρος Σάκης Γαλάνης μιλώντας για την διαφύλαξη ενότητας της ομάδας αναφέρθηκε στην εκλογή από τους ποδοσφαιριστές 3 αρχηγών, ενώ παρουσίασε τα μεταγραφικά αποκτήματα που είναι ο τερματοφύλακας Κώστας Νικολόπουλος, Γιώργος Γεωργόπουλος, Αντώνης Τσιούτσιας, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Στέφανος Ντούπης που πλαισιώνουν τον βασικό κορμό της ομάδας ενώ από φέτος παρών είναι και ο Θανάσης Βλάμης που επέστρεψε υπηρετώντας στις ειδικές δυνάμεις και όλοι του ευχήθηκαν καλός πολίτης.

Υποθαλάσσιες μελέτες για τους τεχνητούς υφάλους

Κλιμάκιο από το Ινστιτούτο αλιευτικών ερευνών ( ΙΝ.ΑΛ.Ε. ) αποτελούμενο από έξη επιστήμονες με επικεφαλής τον Διευθυντή του καθηγητή Κύριο Καλλιανιώτη Αργύρη, πραγματοποιούν έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου.
Στις έρευνες συμμετέχει μία μηχανότρατα και ένα σκάφος επαγγελματικό για τις ανάγκες της πειραματικής αλιείας και της υποβρύχιας καταγραφής του βυθού της θάλασσας.
Οι έρευνες γίνονται στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των μελετών ωρίμανσης για την δημιουργία του τεχνητού ύφαλου.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο των αλιεών σε λιγότερο από 20 ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμβασιακές υποχρεώσεις από το ΙΝ.ΑΛ.Ε. και θα κατατεθεί ο φάκελος στην Νομαρχία Μεσσηνίας και στον Δήμο Κυπαρισσίας ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο απο το ΕΠΑΛ 2007-2013 . Το έργο θεωρείται μεγάλης σημασίας για τη περιοχή μας και αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο για αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Σε θέσεις μάχης οι υποψήφιοι της Τριφυλίας

ΤΟΥΣ υποψήφιους του συνδυασμού τους αναμένεται να ανακοινώσουν ως την επόμενη εβδομάδα οι 2 συνδυασμοί στο νέο Δήμο Τριφυλίας καθώς έχει διαμορφωθεί ο κορμός των συμμετεχόντων όπως επιβεβαιώνεται και απο πληροφορίες στον τοπικό τύπο.
Στο συνδυασμό του Δημήτρη Σωτηρόπουλου τα πρόσωπα που θα τον στελεχώσουν ήταν αναμενόμενα καθώς αναζητήθηκαν συμμαχίες απο τους υπάρχοντες αυτοδιοικητικούς παράγοντες χωρίς ομως να εμφανίζονται νέα φρέσκα πρόσωπα προς τον παρόν ώστε να δώσουν άλλο αέρα στο συνδυασμό! Ωστόσο οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι οι: Θανάσης Πετρόπουλος, Γιάννης Κατσαργύρης, Σωτήρης Μπακούρος, Γιώργος Γκότσης από Κυπαρισσία, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής από Τριπύλα, Κώστας Λίτσας, Κώστας Τσούτσιας, Ηλίας Κυριακόπουλος, Παναγιώτης Σταματελόπουλος, Σταύρος Αντωνόπουλος από Φιλιατρά, Γιώργος Γαλάνης από Αυλώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως, σχεδόν, στο σύνολό του το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού έχει καταρτιστεί και απομένουν οι τελευταίες «πινελιές», λίγο πριν από την ανακοίνωσή του το προσεχές χρονικό διάστημα.
«Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη»
Μετά τη «συνεργασία» Κόλλια – Τσίγγανου, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία πολυσσυλεκτικού ψηφοδελτιου που θα απηχεί όλες τις κοινωνικές τάξεις. Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν νυν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά και νέα πρόσωπα από το χώρο της Ν.Δ. που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι: Γιώργος Σαμπαζιώτης, Παναγιώτης Τσίγγανος, Γρηγόρης Γκότσης και Ζαχαρίας Κανελλόπουλος από Κυπαρισσία, Χαράλαμπος Παγάνης, Χαράλαμπος Στάμος, Δώρα Λεβεντούρη, Σάκης Γιαννόπουλος, Κώστας Σαραντόπουλος από Φιλιατρά, Γιάννης Φιλντίσης, Γιάννης Βασιλόπουλος από Τριπύλα και Σπύρος Χρονόπουλος από Αυλώνα. Σήμερα, μάλιστα, ίσως δοθεί στη δημοσιότητα λίστα υποστηρικτών του συνδυασμού, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Με πληροφορίες απο την 'Φωνή', 'Θάρρος'

"Χάος" στην αγορά από την «πολιορκία»

30/9/2010
Μεγάλο πρόβλημα και οικονομική καταστροφή εμφανίζει η αγορά με την συνεχιζόμενη απεργία των φορτηγατζήδων που δεν κάνουν πίσω παρότι έχει ψηφισθεί από την βουλή το συγκεκριμένο επίμαχο νομοσχέδιο και αποτελεί είδη νόμο του κράτους. Τα γεωργικά προϊόντα με σημείο αναφοράς τα σύκα Μεσσηνίας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εισοδήματα σε παραγωγούς και εμπόρους βρίσκονται στοιβαγμένα στη Συκική και στα συσκευαστήρια κινδυνεύοντας με καταστροφή τους, όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος της Συκικής Π. Παπαγεωργίου.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στα σούεπρ μάρκετ όπου όπως πληροφορηθήκαμε σε μεγάλη αλυσίδα της Καλαμάτας αλλά και σε άλλες περιοχές οι υπάλληλοι έλαβαν άδεια άνευ αποδοχών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους και την επιβίωσή τους. Παράληλλα οι ελλείψεις μπορει να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και στη διακίνηση φαρμάκων με μεγάλο κόστος ιδίως τώρα που η αγορά εμφανίζει αρνητικούς δείκτες...

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη Κουτσούκου στη Περιφέρεια και ρυθμοί του αναπτυξιακού Νόμου

Ανοιχτή συζήτηση – σύσκεψη με αντικείμενο την «Αγροτική Πολιτική της Κυβέρνησης» διοργανώνει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Κουτσούκος, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων της Περιφέρειας. Η συζήτηση θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ
Αμείωτος παραμένει ο ρυθμός της ένταξης νέων επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του άρθρου 7 του Νόμου 3299/04 με το κίνητρο της επιχορήγησης και της χρηματοδοτικής μίσθωσης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, την 11η στη διάρκεια του 2010, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη εγκρίθηκε η υπαγωγή είκοσι μιας (21) αιτήσεων ιδιωτικών επενδύσεων, συνολικού κόστους 19.763.685,00 ευρώ . Αναλυτικότερα:
1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Λεωνιδίου του Δήμου Λεωνιδίου & Δολιανών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν εκσυγχρονισμό δύο ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 911.065,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 546.639,00 ευρώ.
Στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Καρύταινας του Δήμου Γόρτυνος & Καστρίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν ίδρυση δύο ξενοδοχειακών μονάδων 3* συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών, συνολικού κόστους 3.420.000,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.052.000,00 ευρώ.
2) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Κοκκινόραχης & Σπαρτιατών του Δήμου Σπαρτιατών, Βαχού του Δήμου Οιτύλου, Αγ. Ειρήνης & Μυστρά του Δήμου Μυστρά & Γερακίου του Δήμου Γερονθρών, εγκρίθηκαν επτά επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν μία ίδρυση μονάδας κοπής & επεξεργασίας μαρμάρου, ένα εκσυγχρονισμό μονάδας επεξεργασίας μαρμάρου, μετεγκατάσταση & εκσυγχρονισμό δύο ελαιοτριβείων, ένα εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής ξυλουργικών προϊόντων, μία ίδρυση μονάδας επεξεργασίας, τυποποίησης & συσκευασίας βρώσιμων ελιών &ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 4.870.880,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.918.328,00 ευρώ.
Στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αρεόπολης του Δήμου Οιτύλου, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά ίδρυση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 14 κλινών, συνολικού κόστους 770.000,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 462.000,00 ευρώ & 1,0 ΕΜΕ.
3) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Μαυρομματίου του Δήμου Μεσσήνης, Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Φαλάνθης του Δήμου Κορώνης, Χώρας του Δήμου Νέστορος, Μαραθούπολης του Δήμου Γαργαλιάνων & Βλαχόπουλου του Δήμου Παπαφλέσσα, εγκρίθηκαν έξι επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν μία επέκταση & εκσυγχρονισμό τυροκομικής μονάδας, εκσυγχρονισμό τριών ελαιοτριβείων, μία ίδρυση μονάδας επεξεργασίας- τυποποίησης-συσκευασίας & συντήρησης νωπών & κατεψυγμένων αλιευμάτων, & μία μετεγκατάσταση & επέκταση μονάδας παραγωγής προϊόντων τσιμέντου & σύρματος, συνολικού κόστους 5.665.745,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 3.396.747,00 ευρώ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Τραγάνας & Γαργαλιάνων του Δήμου Γαργαλιάνων & Φιλιατρών του Δήμου Φιλιατρών, εγκρίθηκε η ίδρυση τριών ξενοδοχείων 3 *, συνολικής δυναμικότητας 100 κλινών, συνολικού κόστους 4.125.995,00 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 2.475.597,00.

'Η συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών δείχνει ότι είμαστε ηλίθιοι' τόνισε ο Ιαβέρης

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ για την οδική συμπεριφορά ήταν ο Ιαβέρης σε ομιλία του στην αίθουσα 'Αλέκος Παπαδόπουλος' του Τ.Ε.Ε Κυπαρισσίας αποδεικνύοντας ότι 'η συμπεριφορά μας ως οδηγών δείχνει οτι είμαστε ηλίθιοι' με άδικες ανθρωποθυσίες στην άσφαλτο. Μίλησε για την Παιδεία απο την μικρή ηλικία στην οικογένεια και συγκίνησε όταν αναφερθηκε το όνομα ενός αδικοχαμένου παιδιού της πόλης.
Θεωρεί ότι η συμβολή της Πολιτείας 'είναι ανύπαρκτη καθώς στην Ευρώπη έχουμε μείωση κατά 24% και στην χώρα μας πάνω απο 40%, ενώ υπάρχουν ταξιδιωτικές οδηγίες απο την Ε..Ε όπου οδηγοί συστήνεται να αποφεύγουν την Ελλάδα για τους λόγους αυτούς, γνωρίζοντας ότι ζούμε επικίνδυνα με άθλιους δρόμους, επειδή είμαστε ανάγωγοι και με άλλα κουσούρια που μας αναφέρουν' και υπογράμμισε ότι 'πρέπει μόνο η Πολιτεία αν πάρει πανω της το θεμα κηρύσσοντας τα τροχαία εθνικό ζήτημα λαμβάνοντας σοβαρά μέτρα όταν την τελευταία 10ετία έχουμε χάσει 120.000 ανθρώπους, 300.000 έχουν μείνει ανάπηροι, 2 εκ. έχουν τραυματιστεί με το 85% εκ αυτών είναι μικρότεροι των 35 ετών άρα βρισκονται στην παραγωγική διαδικασια όπερ σημαίνει οτι θα έχουμε έλλειμα 2 εκ. λιγότερα παιδιά που δεν γεννήθηκαν εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων' θεωρώντας ότι πρώτα πρέπει να μην αδειάζει η ψυχή των ανθρώπων και μετά η τσέπη των ατόμων....

Τα ψέλνει ο Δράκος...στον Ραγκούση!

29/9/2010
Νέα επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Στην νέα αυτή επιστολή καταγράφονται οι απόψεις και οι προτάσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, αναφορικά με τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τους Οργανισμούς των Περιφερειών όπου τελικά θα έχουν πολλές καταργήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τον πολίτη, μεταξύ των οποίων προτείνονται εξής:
• να περιοριστεί η ισχύς των πρώτων οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας των Περιφερειών σε ένα εξάμηνο
• τo σύνολο του οργανικά ανήκοντος προσωπικού των Ν.Α. να μεταφερθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες των Περιφερειών
• να συμπληρωθεί η ανεπάρκεια των οργανωτικών δομών (Δ/νσεων, Τμημάτων) των Περιφερειών, για παράδειγμα Δ/νσεων και Τμημάτων Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πρεμιέρα με αγιασμό για τον Παντριφυλιακό Ομιλο Καλονερού

Τον καθιερωμένο αγιασμό στο γήπεδο της Ελαιας πραγματοποιεί την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα ο Παντριφυλιακός όμιλος Καλονερού εκκινώντας και επίσημα την συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα της Β τοπικής κατηγορίας που αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον. Μετά τον αγιασμό ο Πρόεδρος της Ομάδας θα αναφερθεί στους στόχους του Σωματείου για την αγωνιστική περίοδο ενώ ο Προπονητής Σάκης Διονυσόπουλος θα παρουσιάσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που αποτελούν μαζί με τους παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό της Ομάδας ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το ιστορικό Σωματείο το οποίο φέτος ετοιμάζει και μια μοναδική γιορτή.
Στον αγιασμό έχουν προσκληθεί οι φορείς της περιοχής του νέου Δήμου καθώς και φίλαλθοι ενώ αμέσως μετά την προπόνηση θα ακολουθήσει ένα γεύμα μετξαύ της Διοίκησης, των ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων της συλλογικής προσπάθειεας. Το Καλονερό ως γνωστόν έχει αρχικά δύσκολο πρόγραμμα καθώς ο πρώτος αγώνας διεξάγεται με τον Παναθηναικό Καλαμάτας και ο δεύτερος είναι επίσης εκτός έδρας με τον Πανευιακό.

Δίκαιη η καπνοαπαγόρευση αλλά με...προβλήματα στη Τριφυλία

ΜΠΟΡΕΙ να ξεκίνησε η απαγόρευση του καπνίσματος αλλά στις καφετέριες ακόμα φουμαρουν καθώς η προσαρμογή στο μέτρο που θέσπισε η Κυβερνηση εκπνέει τέλος Σεπτεμβίου, χωρίς όμως να αναησυχεί ιδιαίτερα τους θαμώνες των καταστημάτων και καφεεριών. Μέχρι φυσικά που εκτός απο τις συστάσεις πέσουν και ταπ ρώτα πρόστιμα. Μια βόλτα πάντως στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας δείχνει οτι οι περισσότεροι καπνιστές και μη συμφωνούν με το μέτρο που θεσπίστηκε απο την Πολιτεία.
Η υπάλληλος του Καφέ Ονόρε στη κεντρική πλατεία Μαρία μας είπε ότι μέτρο είναι σωστό, θεωρώντας ότι πρέπει να ισχύει οτι η ελευθερία του νεός σταματά κεεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου προτείνοντας να υπάρχει μέτρο περισσότερο σε εκείνους που ενοχλούνται απο το κάπνισμα των διπλανών τους, καταλήγοντας ότι είναι δίκαιο αυτό που έγινε ώστε να υπάρχει σεβασμός ο ένας στον άλλον.
Ο κ. Μιχαλαρέας είπε ότι πρέπει να δώσουμε τιμής ένεκεν σε εκείνους που το ψήφισαν ώστε να βάλουν και αυστηρούς νόμους καθώς το τσιγάρο βοηθάει την τσέπη μας αλλά περισσότερο την υγεία μας, ενώ ο κ. Νίκος είπε ότι το μέτρο είναι δίκαιο, ενώ ο κ. Λάκης Στεφανής είπε ότι μεχρι τώρα δεν έχουμε αντιδράσεις ενώ επισήμανε ότι τα καταστήματα εστίασης έχουν λάβει την σχετική εγκύκλιο και πρέπει να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής αλλά φοβάται ότι θα υπάρξει πτώση τζίρου στα καφέ καθώς πολλοί θα προτιμήσουν να μείνουν σπίτι τους.
Ο κ. Δημήτρης Στρατικόπουλος επέμεινε οτι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η εξαγγελία αλλά όλοι γνωριζουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και είναι σωστό που θεσπίστηκε για τους κλειστούς χώρους, ενώ ο κ. Δήμος Χριστόπουλος είπε ότι η απαγόρευση δεν θα ισχύσει παντού αφού ο Ελληνας είναι απο την φύση του καφενόβιος προτείνοντας να υπάρχει ειδικός χώρος για καπνιστές. Τέλος ο κ. Νίκος Μπούκαλης σημείωσε ότι η καπνοαπαγόρευση θα σημάνει μείωση εσόδων για τα καφέ και φυσικά με την πτώση τζίρου θα ξεκινήσουν και άλλα προβλήματα, εκτιμώντας ότι πρέπει να υπάρξει μέτρο για...το μέτρο.

Πεθαμένοι ελάμβαναν κανονικά σύνταξη απο το ΙΚΑ Καλαμάτας

Δύο περιπτώσεις νεκρών, από το 2003 ο ένας και από το 2009 ο άλλος, που όμως… ελάμβαναν επικουρική σύνταξη, ανακάλυψε το ΙΚΑ Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των συνταξιούχων από 90 ετών και άνω, ενώ διερευνάται μία ακόμα ανάλογη υπόθεση. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο προϊστάμενος συντάξεων του ΙΚΑ Καλαμάτας Γ. Μασούρας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΑ ανέφερε ότι ο ένας έπαιρνε κύρια σύνταξη από τον ΤΑΠ ΟΤΕ και ο άλλος από τη ΔΕΗ. Οι σχετικές αποκαλύψεις έγιναν από το ΙΚΑ Καλαμάτας μετά την αποστολή επιστολών σε 250 συνταξιούχους που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1920, με τις οποίες τους καλεί να παρουσιαστούν στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών του, στην οδό Φιλελλήνων, για να διαπιστώσουν πως βρίσκονται εν ζωή. ..
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παρουσία των 90χρονων στην υπηρεσία του ΙΚΑ θα πρέπει να επιδοθεί η «δήλωση ζωής» συμπληρωμένη στην οποία θα έχει επικυρωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία. Επίσης αν και αυτό είναι αδύνατον συνεργείο του ΙΚΑ θα επισκεφθεί στο σπίτι τους ανήμπορους, για να βεβαιώσουν ότι όντως βρίσκονται εν ζωή. Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιώσει ότι ζουν 130 συνταξιούχοι, ενώ 10 ακόμη ζήτησαν να βεβαιωθεί από κατ’ οίκον επίσκεψη συνεργείου του ΙΚΑ

Η Φωτεινή Πιππιλή στηρίζει τη νέα εποχή Δράκου...

28/9/2010
Η Φωτεινή Πιπιλή ως επιτυχημένη δημοσιογράφος αλλά και άνθρωπος που γνωρίζει τα αυτοδιοικητικά με τις περγαμηνές που διαθέτει στο χώρο, αποτελεί το βαρύ πυροβολικό που ρίχνει η Νέα Δημοκρατία στη “μάχη” για την περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην προσπάθειά του να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δράκου, ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την βουλευτή Α’ Αθηνών να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του υποψήφιου περιφερειάρχη.
Η κυρία Πιπιλή, με καταγωγή από την Πελοπόννησο και με πολυετή εμπειρία στη δημοσιογραφία, βρίσκεται ήδη από σήμερα το πρωί στην Ηλεία. “Έχω πολλά να σούρω στον Τατούλη”, ήταν μια από τις πρώτες κουβέντες που ακούστηκε να λέει η εκρηκτική” πολιτικός! Σίγουρα γνωρίζει αρκετά και θα αποτελέσει το ανανεωτικό στοιχείο της επικονιωνιακής πολιτικής που θα ηγηθεί, ξέροντας ότι στα δύσκολα μπορει να τα καταφέρει όπως το έχει αποδείξει....

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκλειστικές δηλώσεις Θεόδωρου Σαπέρα για τα δημοτικά των Φιλιατρών- Δεν χωρούν σε ένα τόπο αντιπαλότητες και μικρότητες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις για τις εξελίξεις στο Δήμο Φιλιατρών παραχώρησε στον 936 ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Θεόδωρος Σαπέρας σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή. Πιο αναλυτικά οι ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν είναι:
Ερώτηση: Κύριε Σαπέρα . Τελειώνει η θητεία του τελευταίου Δημάρχου Φιλιατρών, του κου Ξύγκα … Θυμόμαστε όλοι τις σκληρές επιθέσεις σας . Σα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου τον κατακεραυνώνατε διαρκώς . Τι λέτε τώρα ....σας καλώ να κάνετε μια αυτοκριτική . Υπήρξατε δίκαιος μαζί του... και σε τελευταία ανάλυση ακόμα κι αν δεχθούμε πως ήταν κακός Δήμαρχος μήπως ισχύει και εδώ το παπούτσι απ' τον τόπο σου κι ας είν' και μπαλωμένο?
Απάντηση: Θα σου πω κάτι... πρόσφατα μου είπε: «Όταν αδικείς, όταν τα πλούτη σου είναι προϊόν απάτης δεν τα χαίρεσαι. Έρχεται κάποια ανώτερη δύναμη, που κάποιοι την λένε Θεό, κάποιοι άλλοι θαύμα ή θεία δίκη ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας δεν ξέρω (εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι μια δύναμη που ενεργεί κατά τέτοιον τρόπο πάνω σου, που σε αναγκάζει να φερθείς κατά συγκεκριμένο τρόπο), ώστε, δεν σου επιτρέπει να τα χαρείς. Κάτι θα συμβεί, και θα πληρώσεις το βαρύ τίμημα των πράξεών σου….» μου φάνηκε ειλικρινής.
Πιστεύω ότι ίσως είναι από τα golden boys της Δεξιάς!!!
Πετυχημένος επαγγελματίας, ζηλευτός οικογενειάρχης, επιστήμονας, με κοινωνικότητα και πολύ ανεπτυγμένο IQ!!!!
Στο ερώτημά σας αν πέτυχε σαν Δήμαρχος θα απαντούσα ‘ότι 8 χρόνια στο κουμάντο της πόλης, είχε πιστεύω αναμφίβολα, θετικό πρόσημο ο απολογισμός του!!
Και το σημαντικό είναι, ότι πολλοί μπορούν να πουν πολλά. Και να έχουν δίκιο!! Και θετικά και αρνητικά!! Ένα όμως δεν μπορούν να αμφισβητήσουν!!! Ότι ο Άλκης έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του ... έχει , τσαμπουκά!!! Και όταν σου μιλάει σε κοιτά ίσα, κατευθείαν στα μάτια!!!
Για όσους μπορούν και καταλαβαίνουν την γλώσσα των χεριών, την γλώσσα των αισθημάτων, μπορούν να καταλάβουν πολλά!!! Μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό!
Τον ξέρω από παλιά, από μαθητή! Ήταν πάντα ξεχωριστός! Πάντα οξυδερκής και αγωνιστής! Δεν τα παράτησε ποτέ! Αγωνίστηκε για όλους και για όλα! Ακόμα και τότε που φαινόντουσαν όλα χαμένα, ακόμα και τότε που φαινότανε πως δεν υπήρχε ελπίδα καμία!
Και πάντα τα κατάφερνε! Άλλοτε πολύ μελωδικά, άλλοτε πάλι, πολύ δυναμικά, μα ποτέ ρίψασπις, ποτέ επαίτης και ζήτουλας! Πάντοτε με περηφάνια εισέπραττε την επιβεβαίωση της δικής του αδάμαστης θέλησης……
Τι και αν πήραμε τον δρόμο σε αντίθετη κατεύθυνση. Δεν έχει καμία σημασία. Είχαμε και έχουμε διαφορές. Σχεδόν πάντα, διαφωνούσα μαζί του. Όμως πάντα τον σεβόμουν! Δεν σου άφηνε ποτέ περιθώριο να πράξεις κάτι διαφορετικό!
Είναι, πράγμα σπάνιο βέβαια, προϊόν της δικής του συμπεριφοράς, ο σεβασμός που τρέφω στο πρόσωπό του και όχι αποτέλεσμα της δικής μου θέλησης ή ευγένειας. Είναι κάτι που αναγκάζεσαι να το κάνεις, μόνο όταν συναντάς στο διάβα σου προσωπικότητες!! Και μια τέτοια προσωπικότητα είναι ο Άλκης ο Ξύγκας!!
Ο Άλκης της διπλανής πόρτας!! Ο πιο προσιτός απ΄ όλους τους δημάρχους… που η καθημερινότητα, όχι μόνο δεν τον έφθειρε, αλλά απέδειξε πως όταν κάποιος έχει προσωπικότητα, δεν έχει ανάγκη να το παίξει «μούρη» για να έχει αυξημένο πρεστίζ, αλλά το έχει σε κάθε περίπτωση…. Η απόσταση από τα γεγονότα και η σύγκριση, θα αποδείξει και σε αυτούς, που σήμερα διαφωνούν με την άποψή μου, την ορθότητά της…
Γι΄ αυτό πιστεύω, ότι οι αντιπαλότητες και οι μικρότητες δεν μπορούν και δεν πρέπει να στερήσουν τον τόπο από συμπολίτες που για το μόνο που αγωνιούν και σκέπτονται, είναι πως θα απαντήσουν στα ερωτήματα των παιδιών, σε πιο περιβάλλον τους έχουμε ετοιμάσει να ξεδιπλώσουν τις δικές τους χάρες και αρετές…
Με δεδομένο λοιπόν τον πολιτικό χώρο στο οποίο κινείται και εξ αυτού του λόγου, την κατεύθυνση των ιδεών του, μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί ένα χαρισματικό άτομο, που οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το δικαίωνα να έχει αυξημένη ευθύνη και βαρύτητα ο λόγος του για τα διαδραματιζόμενα στην πόλη καθώς και τα μελλούμενα να συμβούν!!!
Εύχομαι στον Άλκη τον Ξύγκα πολλές επιτυχίες στην συνέχεια της ζωής του και παρά τις διαφωνίες μας και διαφορές μας σε πάρα πολλά θέματα και ζητήματα, οι οποίες παραμένουν αναλλοίωτες στο διάβα του χρόνου, να έχει μια λαμπρή διαδρομή και θητεία, σε όποιο μετερίζι και αν το απαιτήσουν οι ανάγκες του τόπου!!!
Λέω τα παραπάνω μετά την απόφαση του κ. Ξύγκα να μην κατέβει ξανά υποψήφιος, διεκδικώντας να εκπροσωπήσει εκ νέου τους συμπολίτες μας, καθώς και την δική μου απόφαση περί αποχής που έχω λάβει από το καλοκαίρι….
Ακόμη λέω τα παραπάνω, επειδή πιστεύω, ότι ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος, αν καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τους λόγους που μας αναγκάζουν, να μην εκφράζουμε δημόσια κάτι που πιστεύουμε, φοβούμενοι την ερμηνεία που θα δώσουν κάποιοι, κενοί περιεχομένου τύποι.
Ξέρετε εγώ πιστεύω ότι η αναγνώριση και τα εύσημα ανήκουν στην ζωή. Θα ήθελα για παράδειγμα και τα καλά και τα κακά που έχουν να μου καταλογίσουν να τα πουν τώρα και όχι μετά θάνατο… Μισώ τους επικήδειους…
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την δυνατότητα να πω, αυτά που πιστεύω, ιδιαίτερα τώρα, που τελείωσαν οι υποψηφιότητες και τα υπόλοιπα, γιατί κάποιοι, που θεωρούν είδηση οτιδήποτε είναι κακό, αρνητικό, θα έσπευδαν να αποδώσουν δόλο και σκοπιμότητα σε αυτή την κατάθεση ψυχής που σας έκανα! Σας ευχαριστώ και πάλι!!!

Αδικό το 0-3 του ΑΟΚ επι του Αστέρα Αμαλιάδας

ΜΟΝΟ ένα ημίχρον κατάφερε να αντέξει ο Α.Ο.Κυπαρισσίας στο γήπεδο του Πύργου κόντρα στον Αστέρα Αμαλιάδας αφού και τα 3 τέρματα μπήκαν σε διάστημα 20 λεπτών μόλις χάρη στον δίμετρο Γκέρτσο που μπήκε δυνατά.
Ετσι στην 2η αγωνιστική δεν τα κατάφερε η ομάδα της Κυπαρισσίας στον εκτός έδρα αγώνα κόντρα στον Αστέρα Αμαλιάδας και ηττήθηκε με σκορ 3-0. Αν και στο πρώτο ημίχρονο η νεοφώτιστη Κυπαρισσία στάθηκε αρκετά καλά και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0 , στο δελυτερο μέρος δεν άντεξε την πίεση και δέχθηκε 3 τέρματα. Ο Μπίζος προσπάθησε να διατηρήσει το αξιόμαχο των δυνάμεων της άμυνας αλλά ο ΑΟΚ είχε μεγάλες απουσίες όπως εκείνες των Κιούτακ και Ανδρουτσή που φαίνεται ότι στοίχισαν αρκετά αυτή την φορά. Πάντως η ομάδα τώρα έχει ρεπό μια αγωνιστική οπότε θα συγκροτηθεί για την επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Πανώ διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης- Στο χορό και οι Αγροτικοί Σύλλογοι

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ οι διαμαρτυρίες για την επιχειρούμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας με επισκέψεις και διαμαρτυρίες φορέων καθώς μετά τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών ανακοίνωση εξέδωσε και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων όπυο αναφέρει "Στην Τριφυλία μετά το προεδρικό διάταγμα που εδόθη για διαβούλευση και αφορά στον οργανισμό περιφέρειας Πελοποννήσου άρθρο 10 που δεν προβλέπει τη συνέχιση της Διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, την οποία διαδέχεται αγανάκτηση οργή και απογοήτευση. Η διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας και η προσφορά της στην ανάπτυξη της περιοχής έχει αναγνωριστεί τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και παγκόσμια. Για τον λόγο αυτό γίνονται συνεχές καλέσματα για μεταφορά τεχνογνωσίας στον διευθυντή φυτικής παραγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην περιοχή μας δε τους περισσότερους μήνες του χρόνου βρίσκονται καθηγητές πανεπιστημίου για γεωπονικά πειράματα. Θεωρούμε πως αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη με ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα χωρίς επιστημονική συμβολή δεν υπάρχει. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την συνέχιση της Διεύθυνσης γεωργίας στην περιοχή μας και στελέχωση της από νέους ανθρώπους- επιστήμονες, με όρεξη να βγουν στο χωράφι, ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως πρότυπο αγροτικής ανάπτυξης."
ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Επίσης σήμερα Δευτέρα το πρωί την Διεύθυνση επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Λαική Συσπείρωση Νίκος Γόντικας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κυπαρισσίας Σαράντος Κουκούμης οι οποίοι μίλησαν με τους υπαλλήλους και αγρότες για την απαξίωση της υπηρεσίας, ενώ αμέσως μετά ανήρτησαν πανώ διαμαρτυρίας στην ταράτσα της υπηρεσίας εκφράζοντας την διαμαρτυρία τους για την κατάργηση που επιχειρείται.
Ο Εκπρόσωπος της συσπείρωσης κ. Βασίλης Σπυρόπουλος μίλησε για απαξίωση του αγροτικού κόσμου, για συρίκνωση του εισοδήματός τους ιδίως τώρα που πλησιάζει η ελαιοκομική περίοδος ενώ κατέληξε μιλώντας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να μην περάσει η κατάργηση στο Προεδρικό διάταγμα που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τον τόπο μας.

Το περιβάλλον στο επίκεντρο για τον τουρισμό

Εμείς στη Μεσσηνία θεωρούμε πως το μέλλον βρίσκεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού !
Η καθιέρωση της 27ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, καταδεικνύει πως ο νέος κόσμος της ταξιδιωτικής υπερκινητικότητας συμβάλλει στις ανθρώπινες επαφές ,συναλλαγές ,στην τεχνογνωσία των μετακινήσεων και των κοινωνικών οσμώσεων. Κάθε χρόνο δίνεται ένα διαφορετικό σύνθημα στον εορτασμό, θέλοντας να αναδειχθεί η σχέση του τουρισμού με σημαντικές πτυχές της ζωής μας και των δραστηριοτήτων μας. Το φετινό σύνθημα, είναι
Τουρισμός και βιοποικιλότητα.
Είναι αλληλένδετες έννοιες που επηρεάζουν σημαντικά και την ανθρώπινη δραστηριότητα και διαβίωση αλλά και την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος…. Είναι συνεπώς επιβεβλημένο να γίνει σε όλους μας συνείδηση, η ανάγκη διατήρησης και προβολής της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπροστά στις προκλήσεις των καιρών καθώς τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια για τη διασύνδεση και συνέργεια της τουριστικής με την πολιτιστική δραστηριότητα και ανάπτυξη του τουρισμού. Εμείς στη Μεσσηνία θεωρούμε πως το μέλλον βρίσκεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού - όπως ο συνεδριακός, αγροτικός, πολιτισμικός, εκπαιδευτικός, θρησκευτικός, περιπατητικός ,εσωτερικός κ.λ.π.- οι οποίες θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Εκείνο που πρέπει να έχουμε ως στόχο προκειμένου να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό μας σε διευρυμένο επίπεδο πλέον ,που αποτελεί και την κινητήρια δύναμη της οικονομίας ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός και μία ενιαία τουριστική πολιτική , βασισμένη στην επιστημονική γνώση , την εμπειρία και σε εκείνες τις πολιτικές που έχουν ως κύριο στόχο τη σύγκλιση όλων των δυνάμεων του τόπου για να πετύχουμε το ζητούμενο.

Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού για την Μεσσηνία!

27/9/2010
Γράφει η Γεωργία Χριστοδούλου -Πρόεδρος Ξενοδόχων και ιδιοκτητών Τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας !
Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής ημέρας ως Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, θα ήθελα να μοιραστώ δημόσια με τους συναδέλφους μου αλλά και όλους τους Μεσσήνιους (μιας και ο Τουρισμός όπως έχουμε τονίσει ήδη πολλές φορές μας αφορά όλους ) κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τον Τουρισμό στη Μεσσηνία με ιδιαίτερη αναφορά και παραδείγματα απο την Τριφυλία ( ελπίζω να μου επιτραπεί αυτη η προσέγγιση για τον λόγο ότι γνωρίζω καλλίτερα "τα του οίκου μου" αλλα και επιπροσθέτως για λόγους οικονομίας χώρου. Δεν φιλοδοξώ άλλωστε να κάνω επιστημονική ανάλυση του θέματος - υπάρχουν ειδικοί γι' αυτόν τον σκοπό...) Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει ως θέμα της "Τουρισμός και βιοποικιλότητα ", υποστηρίζοντας το Διεθνές 'Ετος βιοποικιλότητας που ορίστηκε απο τα Ηνωμένα Εθνη. Η βιοποικιλότητα, δηλαδή η ποικιλομορφία της ζωής στη Γη (ποικιλία ειδών, οικοσυστημάτων, πολιτιστική ποικιλότητα) είναι αυτή που προκαλεί τους ανθρώπους
να ταξιδέψουν, οπότε αμέσως κατανοούμε το πόσο άρρηκτα δεμένη είναι με τον Τουρισμό και την ανάπτυξη. Σε πολλές περιπτώσεις όμως ανα τον κόσμο και σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, η σχέση αυτή δεν κατέληξε αρμονική και ισόρροπη. Δηλαδή σημειώθηκαν φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης τουριστών με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση των περιοχών αυτών ή αλλού φαινόμενα εγκατάλειψης και αναξιοποίησης αξιόλογων περιοχών.
Ο νομός μας και ιδαίτερα η περιοχή της Τριφυλίας βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο - ευτυχώς - στάδιο ως προς την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα διασαφηνίσουν τα πλαίσια εκείνα βάσει των οποίων η υπάρχουσα βιοποικιλότητα θα αναδείξει τον Τουρισμό αλλα και εκείνα βάσει των οποίων ο Τουρισμός θα συμβάλλει θετικά στη διατηρησή της .
Οπωσδήποτε όμως το δρόμο έδειξε η επένδυση Costa Navarino ευθύς εξαρχής με το σχεδιασμό της, που έγινε με βάση τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και σε συμφωνία με τα μορφολογικά πρότυπα και την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, έπειτα με την δημιουργία του Κέντρου για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο νομό Μεσσηνίας, την σύμπραξη, επιπροσθέτως, με την Ορνιθολογική Εταιρεία γαι την προστασία και ανάδειξη των σημαντικών οικοτόπων της περιοχής και τη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, και τέλος με τον σχεδιασμό και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης πυρκαγιών στην περιοχή.
Στο σημείο αυτο, πιστεύω, χρειάζεται να γίνει λόγος για το πώς αντιλαμβάνομαι την βιοποικιλότητα στο νομό μας και ιδαίτερα στην περιοχή της Τριφυλίας.
Η Μεσσηνία λοιπόν, λόγω γεωγραφικής θέσης και κλιματικού περιβάλλοντος, διαθέτει όλες εκείνες τις συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη πολυποίκιλης χλωρίδας και πανίδας, βιοτόπους σπάνιας ομορφιάς, όπως εκείνον της Γιάλοβας, με αμφίβια, σπάνια ερπετά (χαμαιλέοντας) και πτηνά, μικρά και μεγάλα θηλαστικά, που προσφέρουν πολυάριθμες ευκαιρίες παρατήρησης και θαυμασμού. Δεν ειναι τυχαίο οτι μεγάλο μέρος των περιοχών κατα μήκος των παραλιών της Τριφυλίας προστατεύεται απο τη διεθνή νομοθεσία (Natura 2000). Εκεί θα βρούμε και την χελώνα Caretta Caretta που προκαλεί χρόνο με τον χρόνο το ενδιαφέρον όλο και περισσοτέρων ξένων επισκεπτών και εθελοντών για τη διάσωσή της. Η Τριφυλία εξάλλου διαθέτει ποικιλόμορφο τοπίο, γεωμορφολογικούς σχηματισμούς, ευρυ φάσμα υψομετρικών διαφορών, φαράγγια απίστευτου και μοναδικού κάλλους, όπως εκείνα της Νέδας και της Περιστεριάς αλλά και γραφικά χωριά , άγνωστα στους πιο πολλούς, με φιλόξενους, χαμογελαστούς κατοίκους, ξεχασμένους στις περισσότερες όμως των περιπτώσεων απο την πολιτεία. Αυτην την αυθεντικότητα της ορεινής Τριφυλίας δεν έχουμε "εκμεταλλευτεί", πιστεύω, οι φορείς και η πολιτεία με αποτέλεσμα το μαρασμό της περιοχής και των κατοίκων πρωτίστως και το χάσιμο τόσων ευκαιριών για ανάπτυξη ευρύτερα.
Τα χωριά του Δήμου Είρας (Συριζο, Νέδα, Σκληρού κλπ), του Δήμου Αυλώνα (Αυλώνα, Αγαλιανή κλπ), του Δημου Δωρίου (Κούβελα, Χαλκιά, Ψάρι κλπ), του Δήμου Αετού (Αετός, Κεφαλόβρυση, Γλυκορύζι κλπ) του Δήμου Τριπύλας (Σελλά, Ραπτόπουλο, Ροδιά κλπ), και πιο νότια στο Δήμο Κυπαρισσίας (Μουριατάδα, Μύρου κλπ), στο Δήμο Φιλιατρών (Χριστιάνοι, Μάλη κλπ), στο Δήμο Γαργαλιάνων ( Βάλτα , Πύργος κλπ), περιμένουν να τα ανακαλύψουμε, να τα περπατήσουμε , να τα αναδείξουμε αλλα και να τα σεβαστούμε. Βέβαια με ιδιωτική πρωτοβουλία κυρίως, έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες. Φωτεινά παραδείγματα - εστίες ζωής και δημιουργίας είναι στην Αμπελιώνα η κατασκευή και λειτουργία του Ξενώνα ( όμιλος Aldemar) και επίσης διάφορες ταβέρνες στα χωριά που προσφέρουν παραδοσιακή κουζίνα και με αγνά προιόντα (πχ η ταβέρνα του Περικλή στη Κεφαλόβρυση και άλλες, μία σχεδόν σε κάθε χωριό). Τα κοντινά χωριά στο φαράγγι της Νέδας (Πλατάνια , Σιδηρόκαστρο) πόσους αλήθεια επισκέπτες δέχονται κάθε χρόνο απο τότε που ξεκίνησε η διαδικασία προβολής του εν λόγω φαραγγιού;
Αναρωτιέμαι όμως , γιατί να μην αξιοποιήσουμε τους καταρράκτες στη Βάλτα, γιατί να ρυπαίνουμε με χημικά (για εύκολη αλιεία) τον Αρκαδικό ποταμό, γιατί να εθελοτυφλούμε στην παράνομη συγκομιδή άμμου από τον ποταμό αυτο; Γιατί να μην υπάρχει έστω και ένα λαογραφικό μουσείο σε κάποιο απο τα προαναφερθέντα χωριά; Φωτεινό παράδειγμα , που όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι η περίπτωση του ιδιωτικού λαογραφικού μουσείου του κ. Κομιανού ...αναμένουμε! Γιατί να μην έχουμε αναδείξει τον Τρύγο (παραγωγή κρασιού και τσίπουρου), το ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού στα χωριά, το παραδοσιακό αλώνισμα (λαμπρό παράδειγμα το αλώνισμα στα Σκλαβέικα), τις εορτές και τα πανηγύρια στις εκκλησιές, μοναστήρια , ξωκλήσσια ; Ας μην τα θυμόμαστε μόνο κάθε φορά που γιορτάζουν ή ας τονίσουμε με ειδικό συλλογικό φυλλάδιο την εκάστοτε εορταστική πανήγυρη... Υπάρχουν τόσες διαδρομές και τόσα μονοπάτια που μπορούν να χαραχθούν και να προσελκύσουν επισκέπτες (δάσος Μουριατάδας, Σκλαβέικα, Ελαία και αλλού). Θεωρώ οτι η περίπτωση της νήσου Πρώτης στην Μαραθούπολη Τριφυλίας μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο πόλο έλξης επισκεπτών στο νομό μας αν χαραχθούν μονοπάτια και επέμβουμε ήπια και ύστερα απο μελέτη επιστημόνων στη χλωρίδα και πανίδα του νησιου Πιστεύω οτι, σήμερα η επαφή με τη φύση συγκινεί τον άνθρωπο περισσότερο απο ποτέ, άρα αυτομάτως οφείλουμε να στρέψουμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση της ανάδειξης του φυσικού πλούτου και της ιδιαιτερότητας της κάθε περιοχής.
Η Μεσσηνία έχει την δυνατότητα ν' αναδείξει ακόμα και τον υποθαλάσσιο πλούτο της και να προσελκύσει την διεθνή καταδυτική αγορά (καταδύσεις στον κόλπο της Πύλου, στα νησιά Βενέτικο , Σχίζα , Σαπιέντζα). Ειδικά όμως στην Τριφυλία έχει ήδη δρομολογηθεί (και ελπιζουμε να πραγματοποιηθεί) με ενέργειες του συλλόγου ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων, η κατασκευή Τεχνητού Υφάλου στον Κόλπο της Κυπαρισσίας ), ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες καταγραφής και ανάδειξης (με ενέργειες του ίδιου συλλόγου και σε συνεργασία με τη δική μας ένωση) του υποθαλάσσιου πλούτου της νήσου Πρώτης.
Η βιοποικιλότητα επομένως, είναι ένα απο τα μεγάλα κεφάλαια του Τουρισμού και θεμελιώδες περουσιακό στοιχείο για την ανάδειξη ενός τόπου αφού μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει τα εισοδήματα των κατοίκων μιας περιοχής μέσα απο την δημιουργία επιχειρήσεων ύπνου και εστίασης, μουσείων - ξεναγήσεων κλπ άρα και να συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου ζωής , να αποτελέσει τροχοπέδη στην ερήμωση και τον μαρασμό της υπαίθρου, να μειώσει την εκροή συναλλάγματος μέσα απο την συγκράτηση των ημεδαπών τουριστών, οι οποίοι αναζητούν το φυσικό κάλλος στο εξωτερικό.
Πέρα όμως απο οικονομική ανάπτυξη , μπορούμε να μιλάμε και για πολιτιστική αφού βιοποικιλότητα είναι στενά συνδεδεμένη με την πολιτιστική έκφραση των ανθρώπινων κοινωνιών. Οι τέχνες , οι πνευματικές αναζητήσεις των ανθρώπων γεννιούνται μεσα απο την ποικιλομορφια του κόσμου και επομένως τα οφέλη είναι πολλαπλά. Το ερώτημα όμως είναι, πώς ο Τουρισμός μπορεί να συμβάλλει θετικά στην διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποιότητας ζωής, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τυχόν αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Πιστεύω ότι επιβάλλεται να κατανοήσουμε την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και σε συνδυασμό με τα παραπάνω οφέλη να κινητοποιηθούν πολίτες , φορείς και πολιτεία ώστε όλοι μαζί να προβούμε σε εναν σχεδιασμό.
Με την ευκαιρία εφαρμογής στου σχεδίου " Καλλικράτης " θα δοθεί η ευκαιρία για ευαισθητοποίηση, συνεργασία και ενεργοποίηση πολλών φορέων, αρχικά για καταγραφή, ταξινόμηση, και ιεράρχηση του φυσικού πλούτου, έπειτα για σχεδιασμό πολιτικής με σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η οποία θα ενισχύσει την Τουριστική ανάπτυξη, ακολούθως για σύνταξη αυστηρών προδιαγραφών των διαφόρων έργων και παροχών κινήτρων για δραστηριοποίηση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει συχνός απολογισμός ώστε να γίνονται βελτιώσεις και απαραίτητες διορθώσεις. Η ευκαιρία δίνεται. Δεν μένει παρά να την αδράξουμε.
Η όλη διαδικασία δεν ειναι διόλου απλή και εύκολη. Αναρωτιέμαι πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά πράξη, όταν στην καθημερινότητά μας εμείς , ως μονάδες , δεν έχουμε συνείδηση των ευθυνών και των υποχρεώσεών μας έναντι στο περιβάλλον, στο ίδιο μας το σπίτι. Πόσες ανθρώπινες επεμβάσεις καθημερινά επιβαρύνουν το περιβάλλον, απο το πέταγμα για παράδειγμα ενός μπουκαλιού και άλλων σκουπιδιών στην άμμο το καλοκαίρι, απο την αδιαφορία για την ανακύκλωση, το λαθραίο κυνήγι, την καταπάτηση δασικής έκτασης , έως την πυρκαγιά στο δάσος. Αλλά και σε επίπεδο πολιτείας η ίδια διαδικασία χωλαίνει με την λειτουργία παράνομων χωματερών για την ταφη σκουπιδιών, την αδιαφορία για το ίδιο το μάζεμα των σκουπιδιών και την ανυπαρξία βιολογικών καθαρισμών.
Ευτυχώς που υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση, όπως εκείνου του Θεόδωρου Μίχου, ομογενούς απο την Γερμανία, που εδώ και μερικά χρόνια και σε καθημερινή βάση κατα την καλοκαιρινή περίοδο επιδίδεται στον καθαρισμό κάθε παραλίας στην περιοχή Πετροχωρίου και Ρωμανού προσπαθώντας να παρακινήσει τον καθένα απο εμάς στην προστασία του περιβάλλοντος (http://perivalon-thetiki-energia.blogspot.com)

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκη με κόντρες 1-0 της Εράνης επι του Ατρόμητου

ΠΑΙΧΝΙΔΙ για γερά νεύρα ήταν η συνάντηση ανάμεσα στην Εράνη Φιλιατρών και τον Ατρόμητο Λάππα που παραλίγο να εξελιχθεί σε ντέρμπι καθώς οι τετ α τέτ ευκαιρίες, οι ανατροπές και οι θεαματικές στιγμές άρεσαν στο φίλαθλο κοινό κατοχυρώνοντας όμως το 1-0 υπέρ των πράσινων στην έδρα τους.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε ένταση και πάθος κυλώντας με πολλές ανατροπές και αντικρούσεις στην άμυνα της Εράνης που κατάφερε να διατηρήσει το αξιόμαχο των δυνάμεών της χάρη στον τερματοφύλακά της που έκανε τα πάντα καθώς είχε γερές μάχες με τον Ατρόμητου που τελικά είχε αχίλλειο πτέρνα διατηρήθηκαν και στα 90 λεπτά του αγώνα παρουσιάζοντας συγκροτημένο σύνολο. Απο την άλλη η Εράνη στήθηκε καλά αμυντικά μετά τα πρώτα λεπτά καθώς στο 42 μετά απο σέντρα και έξοχο πλασέ στην συνέχεια ο Θανάσης Γεωργιόπουλος κοντράροντας στην μικρή περιοχή έκανε το εκπληκτικό 1-0 που ήταν και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Λίγο πριν το τέλος ο διαιτητής έδιεξε κόκκινη κάρτα για επιθετική κίνηση σε παίκτη του Ατρόμητου με αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει με 10 παίκτες.
Στην επανάληψη η Εράνη έχασε πολλές ευκαιρίες προσπαθώντας να μην κάνει φάουλ και να ενισχύσει την άμυνά της ώστε να μην δεχθεί γκόλ, όμως στο 80 περίπου έχασε τουλάχιστον 3 ευκαιρίες για τέρμα μετά απο τέτ α τέτ στα δίχτυα των αντιπάλων ολοκληρώνοντας την συνάντηση. Ο Προπονητής της ομάδας Τάκης Παναγόπουλος σε δηλώσεις του στον 936 τόνισε ότι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προσπαθούν για την συνεχεια καθώς είχαν άξιο αντίπαλο. Η αλλαγή πάντως στο β ημίχρονο με τον Μουρούσια ήταν θετική καθώς δημιούργησε φάσεις για γκόλ.
ΕΡΑΝΗ:
Αλεξανδρόπουλος, Καραχάλιος, Γκίνος, Καλογερόπουλος,Ντινιώτης,
Γεωργιόπουλος Θανάσης, Βασιλόπουλος, Παναγιωτίδης, Λυμπερόπουλος
(Μουρούσιας).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσάκωνας, Κυριτόπουλος, Σανδραβέλης, Μούζος, Αντωνόπουλος, Κυριαζόπουλος, Γερασιμόπουλος, Παπαλιάος, Σπανός, Αγγελόπουλος, Μπούρδος.

Ακολουθία σημάτων για σεισμό στη Δ. Ελλάδα βλέπει το ΒΑΝ

Το ενδεχόμενο εκδήλωσης σεισμού στην περιοχή Δυτικής Ελλάδας, δημοσιοποεί μέσω του zougla.gr ο σεισμολόγος Μάκης Χουλιάρας. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου της ομάδας ΒΑΝ κατεγράφησαν προσεισμικά σήματα στο σταθμό της Πάτρας. Στο κέιμενό του ο κ. Χουλιάρας αναφέρει τα εξής: "Στο πλαίσιο των ερευνητικών πειραμάτων της ομάδας ΒΑΝ, τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται μια καινούργια μεθοδολογία που:
Α) βελτιώνει την ανίχνευση των προσεισμικών ηλεκτρικών σημάτων (SES) και ξεχωρίζει αυτά από πηγές βιομηχανικού θορύβου και
Β) βελτιώνει τον προσδιορισμό του χρόνου εκδήλωσης του αναμενόμενου σεισμού.
Αυτή η νέα μεθοδολογία έχει παρουσιαστεί σε πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις της ομάδας ΒΑΝ που αφορούν στον ελληνικό σεισμογενή χώρο και έχει, επίσης, δοκιμαστεί πρόσφατα με επιτυχία στην Ιαπωνία, όπως ανακοινώθηκε από την Ιαπωνική Ακαδημία.
Η πιο εντυπωσιακή πρόσφατη επιτυχία αυτής της μεθοδολογίας αφορούσε στους «δίδυμους» σεισμούς που έγιναν στο Ευπάλιο στις 18 και 22 Ιανουαρίου του 2010. Θυμίζω ότι η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ, αρκετές εβδομάδες πριν από την εκδήλωση της σεισμικής δραστηριότητας, είχε καταγράψει προσεισμικά ηλεκτρικά σήματα στον σταθμό που λειτουργεί στην Πάτρα και τα είχε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell.
Σε εκείνη τη δημοσίευση είχε, επίσης, προαναγγείλει την ευρύτερη περιοχή όπου αργότερα σημειώθηκε η σεισμική ακολουθία. Παράλληλα, θυμίζω ότι, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στις 18 Ιανουαρίου, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης και εγώ διατηρήσαμε τις επιφυλάξεις μας δημοσίως (στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζούγκλα») για την εκδήλωση και δεύτερου πιο ισχυρού σεισμού στην ίδια περιοχή, βασιζόμενοι στις καταγραφές και τα αποτελέσματα των συνεργατών μας από την ερευνητική ομάδα ΒΑΝ. Η δικαίωση ήρθε μερικές μέρες αργότερα, δηλαδή στις 22 Ιανουαρίου, με έναν ισχυρότερο σεισμό που σημειώθηκε στην ίδια περιοχή.
Τον περασμένο μήνα, στις 9 και 10 Αυγούστου, ο σταθμός ΒΑΝ της Πάτρας κατέγραψε και πάλι μία ακολουθία προσεισμικών ηλεκτρικών σημάτων SES και η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ δημοσίευσε στις 23 Αυγούστου 2010 την εκτίμησή της για επερχόμενη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα αλλά και την εκτίμηση της ομάδας ΒΑΝ για την ευρύτερη περιοχή της αναμενόμενης σεισμικής δραστηριότητας..

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Οι...γαλάζιες απουσίες και οι ψηφοφόροι που περιμένουν στη γωνία!

ΟΙ πολιτικοί εκλέγονται απο το λαό και εκεί πρέπει να αναζητούν την εντολή και όχι τα καπρίτσια τους. Ετσι με τρεις απουσίες, των πυλώνων της πολιτικής υπόστασης της ΝΔ στην Πελοπόννησο: του Γιάννη Λαμπρόπουλου της Σοφίας Καλαντζάκου, και της Έλσας Παπαδημητρίου, πραγματοποιήθηκε στις 24/9 σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια, των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αποτιμηθεί ο μέχρι τώρα αγώνας, στην σημαντικότερη για τον αρχηγό της ΝΔ πατρογονική περιφέρεια. Καλεσμένοι πολλοί, κομματικοί, στελέχη των νομαρχιακών, βουλευτές νυν και τέως, πολιτευτές και κάθε λογής υποστηρικτές της υποψηφιότητας Δράκου για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την αγωνία των στελεχών ακολούθησε μια σφοδρή επίθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη σε βάρος τους, με κατηγορίες για υπονόμευση του αγώνα και παντελή απουσία τους από την καμπάνια: «Δεν έπρεπε να με εμπλέξετε σε αυτή την ιστορία που δεν έχει κανένα κέρδος για εμένα» φέρεται να είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε μια στιγμή έντασης της συζήτησης.Η Σοφία και ο Γιάννης που πλέον είναι άφαντοι απο κάθε δραστηριότητα στο Νομό- ιδίως τώρα που ΔΕΝ κάνουν ούτε μια ερώτηση για τα φλέγοντα θέματα του Νομού μας- οφείλουν να γνωρίζουν λένε πολιτικοί αναλυτές ότι ο λαός...τους περιμένει στην γωνία κάνοντας την δική τους αποτίμηση....

Κοντά στον αγρότη ο Παναγιωτόπουλος και το αποδεικνύει στη πράξη

"Θα είμαι πάντα δίπλα και κοντά στους αγρότες , παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές" !
Θερμής υποδοχής από τους εμπόρους, τους παραγωγούς και το αγοραστικό κοινό που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αγορά της Καλαμάτας, έτυχε η ομάδα του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Κεντρική Αγορά, με επικεφαλής τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για αρκετές ώρες με εμπόρους της αγοράς για τρέχοντα θέματα, ενώ παράλληλα αντάλλαξε απόψεις και ενημερώθηκε από παραγωγούς αγρότες και πωλητές για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ύπαιθρο, για τις τιμές και για την προώθηση των προϊόντων τους.
Ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, δήλωσε ότι η αγροτική οικονομία αποτελεί τον στυλοβάτη της ανάπτυξης στον τόπο μας. Η ποιοτική διαφορά των προϊόντων μας, η βιολογική γεωργία και τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης στηρίζουν τον ανταγωνισμό και την ανάπτυξη του Νομού μας, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στην παγκόσμια. Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα είναι δίπλα και κοντά στους αγρότες παραγωγούς και εμπόρους και μαζί θα προχωρήσουν την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Σόκ με 9,8% η ανεργία στην Πελοπόννησο

Στο 9,8% σκαρφάλωσε η επίσημη ανεργία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), τα οποία παρουσιάζουν γυναίκες και νέους να πλήττονται περισσότερο, ενώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα, η ανεργία ήταν στο 8,1 %, στο 9,1 % ήταν τον Φεβρουάριο και στο 9% τον Ιανουάριο του 2010. Μεγαλύτερο πρόβλημα για να βρουν εργασία έχουν οι γυναίκες και τα άτομα μέχρι 34 ετών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΣΥΕ, το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο 2010 ανήλθε πανελλαδικά σε 11,9%, έναντι 9,4% τον Απρίλιο 2009 και 11,6% το Μάρτιο 2010. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Απρίλιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.412.946 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 596.979 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.288.462 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 69.318 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (μείωση 1,5%) και κατά 10.953 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (μείωση 0,2%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.101 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2009 (αύξη- ση 27,9%) και κατά 18.256 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2010 (αύξηση 3,2%).

Πηγή: 'Ελευθερία'

Πάτρα – Πύργος έτοιμος την Άνοιξη του 2012

25/9/2010
Με βάση το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες κυλούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να παραδοθεί το 2012 συντομεύοντας την απόσταση κατά 14χλμ. Σε αυτή τη φάση των εργασιών διεξάγονται γεωτεχνικές έρευνες, μετατοπίσεις δικτύων κοινής ωφέλειας ενώ σε πολλά τμήματα οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν γκαζώσει για τα καλά.
Μια εκ των εταιρειών που αποτελούν την Κοινοπραξία της Ολυμπίας Οδού, η J&P ΑΒΑΞ έχει αναλάβει την κατασκευή της νέας γέφυρας του Αλφειού (κατά μήκος της παλιάς).
Το μήκος της νέας γέφυρας θα είναι 450 περίπου μέτρα και το πλάτος της 26 μέτρα, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όπως και ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, στο τμήμα από Πάτρα προς Πύργο. Οι εργασίες αφορούν τη θεμελίωση της γέφυρας. Έχουν αρχίσει την τοποθέτηση πασσάλων οπλισμένου σκυροδέματος και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η ανύψωση των βάσεων, όπως αναφέρεται στο site ypodomes.com.
Λόγω της ομαλότητας σε όλο σχεδόν το τμήμα από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο μήκους 87χλμ δεν απαιτείται κάποιο σημαντικό τεχνικό έργο. Ο αυτοκινητόδρομος ακολουθεί εντελώς νέα χάραξη, εκτός από τα 14,5 πρώτα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Συνολικά θα κατασκευαστούν: 35 Γέφυρες άνω των 20μ. μήκους 2200μ., Σήραγγες συνολικού μήκους 820 μ., 10 νέοι ανισόπεδοι κόμβοι, 57 Ανισόπεδες διαβάσεις τοπικού δικτύου.
Το τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρα- Πύργος σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εκκίνηση τον Αύγουστο του 2008 έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 42 μήνες. Με βάση αυτό το χρονικό διάστημα η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία θα πρέπει να αναμένεται κάπου στην Άνοιξη του 2012.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με αιμοδοσια στην “COSTA NAVARINO”....

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σε συνεργασία με την “COSTA NAVARINO” και τους εργαζομένους στο “Navarino Dunes”, διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010.
Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι στην “COSTA NAVARINO”, προχώρησαν στην δημιουργία “Τράπεζας Αίματος” προκειμένου να καλυφθούν τυχόν μελλοντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καθώς και του προσωπικού και των οικογενειών τους.Κλιμάκιο του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας επισκέφθηκε από τις 10:00 έως 21:00 τις εγκαταστάσεις της “COSTA NAVARINO”. Επειδή η ανταπόκριση των εργαζομένων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αιφνιδίασε ευχάριστα όλους μας ορίσαμε νέα εθελοντική αιμοδοσία στο ξεκίνημα της επόμενης τουριστικής περιόδου. Ευχόμαστε η πρωτοβουλία των εργαζομένων και της Διοίκησης της “Costa Navarino” να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και άτομα. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος έχει δραματικές διαστάσεις στην πατρίδα μας και μόνο η εθελοντική αιμοδοσία όλων μας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυσή του.

Επεσε ξύλο στο Καλονερό απο φορτηγατζήδες σε συνάδελφό τους...

ΜΙΑ απίστευτη καταγγελία κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου που μας ήρθε απο την Πάτρα αλλά το περιστατικό συνέβη στο Καλονερό. Οδηγός φορτηγού κατήγγειλε ότι τον κτύπησαν ακόμα και στα …γεννητικά όργανα !
Ιδιοκτήτης φορτηγού, ο οποίος εκτελούσε δρομολόγιο, κατήγγειλε στην Αστυνομική Διεύθυνσης της Πάτρας ότι έπεσε θύμα επίθεσης και ξυλοδαρμού από συναδέλφους του στην περιοχή του Καλού Νερού, στη Μεσσηνία. Περιοχή στην οποία υπάρχουν εδώ και ημέρες παρατεταγμένα φορτηγά στην άκρη του δρόμου, χωρίς όμως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης υποστήριξε μάλιστα, ότι τον κτύπησαν ακόμη και στα γεννητικά όργανα και μετά από αυτό το γεγονός πήγε στο Νοσοκομείο του Πύργου για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να έχει αποδεκτικά στοιχεία και απο ότι φαίνεται την υπόθεση θα εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές. Απο εκεί και πέρα μάλλον πρέπει να θυμίσουμε οτι σε περιοχές της Αττικής τα φορτηγά κάνουν δρομολόγια με συνοδεία Αστυνομίας...

Ηχηρή παρέμβαση Νάντιας για τα...έργα του Θησέα

24/9/2010
Το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» είχε στόχο να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους Ο.Τ.Α., η οποία θα ενίσχυε τον αναπτυξιακό ρόλο της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσω συντονισμένων δράσεων και χρηματοδοτήσεων και θα αναδείκνυε την ισόρροπη και βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά, καθώς είχε μεγάλες καθυστερήσεις στην χρηματοδότηση αφού το δημόσιο δεν κατέβαλε την προβλεπόμενη συμμετοχή του….
Συγκεκριμένα, η επιτροπή του άρθρου 9 του Ν. 3274/04 που είναι αρμόδια για το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», στη συνεδρίαση της 22-6-2010 αποφάσισε ότι για όσα έργα δεν είχε εγκριθεί το αποτέλεσμα κατακύρωσής τους έως την 25-6-2010 απεντάσσονται από το πρόγραμμα και ότι ο «ΘΗΣΕΑΣ» ελλείψει χρημάτων σταματάει οριστικά, για να ξεκινήσει άλλο πρόγραμμα το 2011, με άλλο όνομα και σχεδιασμό, εν όψει και του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Έτσι, πολλοί δήμοι έμειναν κυριολεκτικά στον αέρα αφού σημαντικά έργα είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ».
Πολλά από αυτά τα έργα, πέρα από τη σημασία τους για τις τοπικές κοινωνίες, βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, χωρίς οι ανάδοχοι να έχουν χρηματοδοτηθεί. Επιπλέον, λόγω ασάφειας στη σύνδεση των έργων του «ΘΗΣΕΑ» με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ενέχει ο κίνδυνος να μείνουν ανολοκλήρωτα πολλά έργα, για τα οποία έχουν προχωρήσει οι εργασίες. Ενδεικτικά στη Μεσσηνία, η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στο Δήμο Φιλιατρών, η ανάπλαση της εισόδου και του κέντρου και η κατασκευή αγωγού μεταφοράς και τμήματος δικτύων ακαθάρτων στο Κοπανάκι του Δήμου Αετού, η κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης στην Κόκλα του Δήμου Δωρίου, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων εντός σχεδίου πόλεως στην παραλία της Κυπαρισσίας κ.α. εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και παραμένουν αυτήν τη στιγμή στο ήμισυ των εργασιών ή και παραπάνω. Ωστόσο, η χρηματοδότηση του υπόλοιπου των εργασιών έχει διακοπεί, χωρίς κάποια ενημέρωση για την εξέλιξη της χρηματοδότησης των ημιτελών έργων, στο οποίο έχουν ενταχθεί και εκτελούνται πολλά έργα ανά την επικράτεια.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
1. Με ποιο τρόπο θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ημιτελών έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας», έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν;
2. Θα δοθεί, με νομοθετική ρύθμιση, προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των έργων που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και μετέπειτα να προχωρήσει η χρηματοδότηση νέων έργων, ώστε να μην ‘‘πάνε χαμένα’’ χρήματα που ήδη έχουν δαπανηθεί, αν μείνουν ημιτελή τα έργα;

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Κοινή κάθοδος και επίσημα Τσίγγανος- Κόλλιας

ΚΟΙΝΗ κάθοδο στις εκλογές με το συνδυασμό ΤΡΙΦΥΛΙΑ-ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ αποφάσισε ο Παν. Τσίγγανος που δήλωσε πριν απο λίγο με ανακοίνωσή του:
«Μετά από διεξοδικές συζητήσεις με τους συνεργάτες μου, όπου κυριάρχησε το ενωτικό στοιχείο της παράταξης, αποφασίσαμε να δώσουμε τα χέρια με τον συνυποψήφιό μου κ. Κωνσταντίνο Κόλλια και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια μεγάλη συνεργασία, για μια νικηφόρα ενωτική πορεία και κοινό αγώνα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Η στήριξή μας στην τελική επιλογή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και στην υποψηφιότητα του Κου Κωνσταντίνου Κόλλια υπαγορεύεται από την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της παράταξης που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών μεταξύ των κοινωνιών που συναποτελούν το νέο δήμο Τριφυλίας.
Έτσι αποδεικνύουμε στη πράξη ότι στη Δημοκρατία (περιλαμβανομένης και της Νέας) δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αυτό αποτελεί για εμάς και συνέπεια και δικαίωση
».
Εξάλλου ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κ. Κόλλιας δήλωσε τα ακόλουθα:
«Οι συνεργάτες μου κι εγώ χαιρετίζουμε τη δήλωση του κ. Παναγιώτη Τσίγγανου για την στήριξη και την συστράτευση με τον συνδυασμό μας “Τριφυλία Ισόρροπη Ανάπτυξη” ως πράξη σωφροσύνης και γενναιότητας. Είναι προφανές ότι το μήνυμα ενότητας που εκπέμπει ενισχύει τις προοπτικές νίκης του συνδυασμού μας προς όφελος του νεοσύστατου δήμου Τριφυλίας και των συμπολιτών μας. Χαίρομαι που η δημόσια πρόσκλησή μου βρήκε θετική ανταπόκριση. Είναι αυτονόητο ότι η πρόσκλησή μας προς τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για αγωνιστική συμπόρευση χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και προσωπικές περιχαρακώσεις παραμένει σε ισχύ. Πεποίθησή μου παραμένει ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Μαθήματα οδικής ασφάλειας απο τον..Ιαβέρη και το Σύλλογο Γυναικών

ΣΕ μια χώρα όπου τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν κοινωνική πληγή και χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές, οι ημερίδες προς την σωστή κατεύθυνση συμβάλλουν θετικά. Καθώς διανύουμε την Εβδομάδα Κυκλοφοριακής αγωγής , ο «Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας» διοργανώνει ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την οδική κυκλοφορία και ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό η Κυπαρισσία θα φιλοξενήσει προκειμένου να μιλήσει στην πόλη μας ο οδηγός αγώνων «Ιαβέρης», κατά κόσμο Τάσος Μαρκουίζος, που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με την οδική ασφάλεια, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει και δική του σχολή.
Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, ωρα 19:30 για να θυμόμαστε αυτό το σημαντικό ραντεβού, ο κ. Μαρκουίζος θα βρεθεί στο χώρο διαλέξεων του ΤΕΕ Κυπαρισσίας για να μας εκπαιδεύσει, όχι μέσω διδαχής της ίδιας της τέχνης της οδήγησης, την οποία κατέχει καλύτερα από τον καθένα μας, αλλά εστιάζοντας στη συνειδητοποίηση πως υπάρχουν πάρα πολλά που δε γνωρίζουμε σχετικά με αυτήν όταν βγαίνουμε στο δρόμο, ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό του. Η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς είναι υπόθεση του καθενός μας καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδοσε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος και τον ευχαριστούμε για αυτό.

Παρέμβαση Κουσελά για την Διεύθυνση Γεωργίας

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Γεώργιο Ντόλιο, προκειμένου να αποτραπεί η προτεινόμενη κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας.
Ο κ. Κουσελάς εξέθεσε στον κ. Ντόλιο την εύλογη ανησυχία και τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα των τοπικών φορέων της Τριφυλίας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή παράγεται το 10% της εθνικής παραγωγής ελαιόλαδου, ότι αποτελεί το τρίτο σε σημασία θερμοκηπιακό κέντρο της χώρας, με 2.600 στρέμματα σύγχρονα θερμοκήπια, με πρότυπη παραγωγή πρώϊμου καρπουζιού, με σημαντική παραγωγή κηπευτικών, ανεπτυγμένη αμπελοκαλλιέργεια και βιολογική Γεωργία, αλλά και με σημαντικές υποδομές και έργα σε εξέλιξη για τη διαχείριση των υδάτων και την άρδευση των καλλιεργειών.
‘Ολα αυτά, στηρίχθηκαν, όπως είπε, σε καθοριστικό βαθμό στην ενημέρωση και στην πολύτιμη βοήθεια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας. Τυχόν κατάργησή της θα αποτελούσε μεγάλο και σοβαρό πλήγμα στην υποστήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από την έδρα του Νομού. Είναι εξ άλλου ακατανόητο, γιατί στο Προεδρικό Διάταγμα που τέθηκε σε διαβούλευση σε άλλους νομούς να διατηρούνται δυο Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης ανά νομό, ενώ για τη Μεσσηνία, παρά την κομβική σημασία της αγροτικής δραστηριότητας, να προβλέπεται μόνο μία Διεύθυνση, στην έδρα του Νομού.

Στους 4 ανέρχονται οι δρόμοι παγίδες στην Καλαμάτα

ΚΙ όμως η Τροχαία κατέγραψε τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Καλαμάτας, βάσει του αριθμού των δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί σ’ αυτούς, όπου αναλύοντας τις οδικές αρτηρίες παγίδες ο διοικητής της τροχαίας Καλαμάτας Ηλ. Αξιοτόπουλος μίλησε για τη νέα είσοδο της πόλης και τις οδούς Αθηνών, Λακωνικής, Ναυαρίνου και Φαρών, μιλώντας χθες το απόγευμα σε ημερίδα με θέμα «Οδική ασφάλεια – Τροχαία ατυχήματα». Ακόμη ο κ. Αξιοτόπουλος αναφέρθηκε με έμφαση στην μεγάλη επικινδυνότητα του οδικού δικτύου της χώρας μας, καθώς και στην ανάγκη οι οδηγοί να τηρούν τους κανόνες του κώδικα Οδικής κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι τα τροχαία δυστυχήματα είναι η Τρίτη αιτία θανάτων μετά τις καρδιόπαθειες και τον καρκίνο.
Η Ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας , στο πλαίσιο της εβδομάδας Κυκλοφοριακής Αγωγής, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Ομιλητές στην ημερίδα εκτός του διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλία Αξιοτόπουλου, ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Αφάλης, και ο διευθυντής της χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Παναγιώτης Χρυσομάλλης.

Νέα ΚΕΠ για ενίσχυσης των επιχειρήσεων

23/9/2010
Σύμφωνα με πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Οικονομίας, η αδειοδότηση επιχειρήσεων θα γίνεται από ένα δίκτυο εξυπηρέτησης, το οποίο θα παρέχει «υπηρεσίες μιας στάσης», προκειμένου να καταργηθούν τα δεκάδες πιστοποιητικά και οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούντο για την αδειοδότηση ίδρυσης επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στο δίκτυο αυτό θα συμμετέχουν και αναβαθμισμένα ΚΕΠ «δεύτερης γενιάς», που θα ενημερώνουν και θα εξυπηρετούν άμεσα, σε ένα βήμα και σε μια μέρα, όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ιδρύσουν μια νέα επιχείρηση.
Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, με παρέμβασή του στην αρμόδια Υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κα Θεοδώρα Τζάκρη, ζήτησε να αναβαθμιστεί και να περιληφθεί οπωσδήποτε στο παραπάνω δίκτυο και ένα ΚΕΠ της Μεσσηνίας, για να εξυπηρετούνται οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας και να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Η κα Τζάκρη ανταποκρίθηκε θετικά και διαβεβαίωσε ότι το αίτημα θα ληφθεί άμεσα υπόψη στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τα αναβαθμισμένα ΚΕΠ.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληρή απάντηση Παναγιωτόπουλου για την Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας

Με αφορμή την κατάθεση του Προεδρικού Διατάγματος, του Οργανισμού για την αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, που κοινοποίησε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Αντινομάρχης Αγροτικής Παραγωγής και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, δήλωσε τα εξής:
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο πολιτικός Μικρόκοσμος της Κυβέρνησης του Πασοκ, ξαναχτυπά εις βάρος των αγροτών μας και επιχειρεί κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τριφυλίας.
Χωρίς ντροπή η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Προεδρικό Διάταγμα που κοινοποίησε για διαβούλευση στις Ν.Α, προσπαθεί να περάσει στο άρθρο 10, την κατάργηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας, υπηρεσία πρότυπο και απαραίτητη για τον Νομό μας.
Οι αστείες πολιτικές δικαιολογίες που χρησιμοποιούν, δηλώνουν παντελή άγνοια των δεδομένων της Τριφυλίας και παράλληλα εκφράζουν περιφρόνηση στον Αγροτικό πληθυσμό της περιοχής.
Όμως ισχύουν και εδώ τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Κυβέρνηση του Πασοκ. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τόλιος, σχεδιαστής του προεδρικού διατάγματος, φροντίζει να διατηρηθούν οι δύο Αγροτικές Διευθύνσεις του Νομού Έβρου, όπου και εκλέγεται. Οι Διευθύνσεις Έβρου και Ορεστιάδος!
Και μόνο από την έναρξη αυτής της διαδικασίας κατάφεραν να δημιουργήσουν αμέσως ανασφάλεια και τάσεις διάλυσης στις Αγροτικές Διευθύνσεις, διότι κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και αγανάκτηση, απόγνωση και οργή στους Αγρότες της Τριφυλίας που πλέον με το δίκιο τους απειλούν με ξεσηκωμό.
Προσπαθούν να ξεχάσουν ότι στην επαρχεία Τριφυλίας που είναι αμιγώς αγροτική περιοχή, παράγεται το 10% της εθνικής παραγωγής ελαιολάδου με 5.000.000 ελαιόδεντρα, καλλιεργούνται 8.000 στρέμματα κηπευτικά με παραγωγή 100.000 τόνων ετησίως, 20.000 στρέμματα αμπέλια και σταφίδες, 45.000 τόνοι πρώϊμο καρπούζι , 2.600 θερμοκήπια, βιολογικές καλλιέργειες, νέες καλλιέργειες, δυναμική κτηνοτροφία, δυναμική παρουσία νέων αγροτών, κλπ.
Αντί να προβάλλουν ως πρότυπα της Αγροτικής Ανάπτυξης τα επιτεύγματα της Διεύθυνσης Τριφυλίας με το εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό και τον άριστο εξοπλισμό που σπάνια βρίσκεις σε υπηρεσίες, καταργούν την Διεύθυνση, με ορατό τον κίνδυνο συρρίκνωσης του αγροτικού εισοδήματος.
Θεωρούμε άμεσα ότι το προτεινόμενο προεδρικό διάταγμα πρέπει να τροποποιηθεί και να συμπεριληφθεί στο οργανόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας.
Εάν είναι δυνατόν Διευθύνσεις πρότυπα που πρέπει να αναβαθμίζονται, να καταργούνται!
Εάν η Κυβέρνηση δεν αναθεωρήσει την στάση της, σύντομα θα έχει απέναντί της όλους τους Αγρότες Τριφυλίας και όλους τους κατοίκους της Μεσσηνίας.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε στα πειράματα της Κυβέρνησης του Πασοκ τις κατακτήσεις των Αγροτών μας που κερδίσαμε με αγώνες και την συμπαράσταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.

Οργή στην Τριφυλία για ενδεχόμενο κατάργησης της Διεύθυνσης Γεωργίας

ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ είναι οι πρώτες αντιδράσεις απο τους Τριφύλιους και τους υποψήφιους Δημάρχους για το ενδεχόμενο κατάργησης της Διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης στο νομοσχέδιο που τελεί υπο διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις οργανισμών.
Πιο αναλυτικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας με το συνδυασμό «Τριφυλία – Ισόρροπη Ανάπτυξη» Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας, ανακοίνωσε:
"Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η εκδηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τριφυλίας. Υποδηλώνει παντελή άγνοια των δεδομένων και εκφράζει την περιφρόνηση στον αγροτικό πληθυσμό του τόπου μας αφού είναι γνωστό ότι η Τριφυλία είναι αγροτομάνα. Μια τέτοια πρόθεση μας βρίσκει κατηγορηματικά και αγωνιστικά αντίθετους. Θα επανέλθουμε στο θέμα με αναλυτικότερη ανακοίνωση και συγκεκριμένο σχέδιο αντίδρασης."
Ο υποψήφιος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος αναφέρει στην ανακοίνωση που εξεδωσε ότι:
"Μετά την δημοσίευση για διαβούλευση του προεδρικού διατάγματος για τον οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι δεν αναφέρεται πουθενά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας.
Καταργείται δηλαδή η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας και παραμένει η διεύθυνση της Καλαμάτας για ολόκληρο τον νομό. Αυτό είναι αδιανόητο και υποβαθμίζει την περιοχή μας.
Δεν είναι δυνατόν να καταργείται μια τέτοια υπηρεσία που είναι υπόδειγμα πανελλαδικά στην παροχή υπηρεσιών, υψηλού μάλιστα επιπέδου προς τους αγρότες της Τριφυλίας και όχι μόνο και με εξαγωγή τεχνογνωσίας ακόμα και στο εξωτερικό. Πώς είναι δυνατόν να καταργηθεί η Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας, όταν η Τριφυλία, (ως νέος Δήμος πλέον) είναι ο πρώτος σε αγροτική παραγωγή δήμος στην Ελλάδα;"

Το..χρυσάφι της Μεσσηνίας άφαντο στο αεροδρόμιο για τους τουρίστες...

22/9/2010
Κι ενώ οι επιμελητηριακοί μας φορείς κινούνται δεξιά και αριστερά για την προβολή και προώθηση του μεσσηνιακού μας ελαιολάδου και με σημαία τους αυτό φθάνουν τώρα στη βόρεια Ευρώπη, δεν παίρνουν φαίνεται χαμπάρι για το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τα μάτια τους. Η΄ δεν παίρνουν χαμπάρι ή καν δεν έχουν περάσει από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ποτέ, παρά μόνο για καμιά δεξίωση και καμιά υποδοχή. Δεν βλάπτει λοιπόν μια βόλτα… Σε ταξίδι μας από τον Αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας διαπιστώσαμε την εξής εικόνα που προβληματίζει τουλάχιστον… Αντί για το πασίγνωστο ασύγκριτης ποιότητας ελαιόλαδο του τόπου μας, αντί λοιπόν για το καλαματιανό ελαιόλαδο, συναντά κανείς ελαιόλαδο «μινέρβα».
Στα «duty free» του αεροδρομίου μας, δηλαδή στην πύλη εισόδου και εξόδου χιλιάδων ξένων κυρίαρχα αλλά και Ελλήνων το χρόνο, όπου αποτελούν την πρώτη και τελευταία εικόνα του τόπου μας, αντί να προβάλλουμε και να διαφημίζουμε το μεσσηνιακό μας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, διαφημίζεται το ελαιόλαδο άλλης εταιρείας. Και το συναντά ως μόνο προϊόν λίγο δίπλα από την επισήμανση «local products» δηλαδή τοπικά προϊόντα, λες και πρόκειται για δικό μας τοπικό ελαιόλαδο. Και να ήταν μόνο αυτό, στο κατάστημα έχει στηθεί και τεστ πάνελ γευσιγνωσίας προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε το ελαιόλαδο «μινέρβα».
Έτσι λοιπόν επιδιώκουμε να τρέχουμε με την ευρωπαϊκή μας περιβολή όταν δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την κατάσταση στο τόπο μας.. Τα απλά και αυτονόητα κύριοι και του Επιμελητήριου μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά…

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Χασιοκαλλιέργεια σε..κουβά στην Κορώνη!

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥΣ τρόπους βρίσκουν οι καλλιεργητές ναρκωτικών αφού την φαεινή ιδέα να κρύψει το χασίς κάτω από …κομμένα ξύλα είχε ένας δράστης ο οποίος έγινε αντιληπτός!
Συνελήφθη, σε αγροτική περιοχή του δήμου Κορώνης, από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 48χρονος κάτοικος της περιοχής γιατί κατείχε, μέσα σε μεταλλικό κουβά στο προαύλιο της αγροικίας του, ποσότητα ημιαποξηραμένης κάνναβης (χασίς), βάρους ενός κιλού και τρακοσίων ογδόντα πέντε γραμμαρίων (1.385), επιμελώς κρυμμένη κάτω από σωρό ξύλων.

Μάλιστα κοντά στην αγροικία του και μέσα σε δασική έκταση, βρέθηκαν ξεριζωμένα τρία δενδρύλλια κάνναβης, ύψους δύο μέτρων περίπου, καθώς και πέντε ξεριζωμένοι χλωροί κορμοί δενδρυλλίων. Τα φυτά κατασχέθηκαν, όπως και η ανευρεθείσα ποσότητα χασίς και ο συλληφθείς θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας και προανάκριση διενεργεί το τμήμα δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Τραγικό τροχαίο στην Αγία Κυριακή για άτυχη οδηγό

ΕΝΑ ακόμα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε ένα δρόμο καρμανιόλα που δυστυχώς δεν έχει ακόμα αναβαθμιστεί παρά τις ανθρωποθυσίες στην άσφλατο παρά τις υποσχέσεις της περιφερειακής εξουσίας. Και σίγουρα φοβόμαστε ότι δεν θα είναι το τελευταίο.
Ειδικότερα τραγικό θάναταο βρήκε σήμερα στις 8 το πρωί η οδηγός Ι.Χ. που εκινείτο στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αγίας Κυριακής- Μαραθούπολης πριν τις φονικές στροφές στο Λαγκούβαρδο, καθώς το όχημά της απο άγνωστη αιτία εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ανατραπεί και πέσει σε παρακείμενο χωράφι. Αμέσως κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυπαρισσίας το οποίο προέβη στον απεγκλωβισμό της άτυχης οδηγού. Θύμα είναι η 49χρονή συμβολαιογράφος Χαραλαμπία Αδαμοπούλου απο την περιοχή Φιλιατρών η οποία ήταν ιδάιτερα γνωστή στην τοπική κοινωνία, η οποία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν βυθίστηκε σε πένθος. Τα λόγια περιττεύουν...

Η...σεμνή και ταπεινή δήλωση Ρουσσόπουλου!

Η σεμνή...και ταπεινή δήλωση του πρώην που τίπτοα δεν έκανε για τον τόπο του έχει ενδιαφέρον καθώς ο Τύπος, παρουσιάζει το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου αλλά και της συζύγου του κ. Μάρας Ζαχαρέα, η οποία μάλιστα εμφανίζεται να έχει αγοράσει αυτοκίνητο αξίας 67.000 ευρώ – πιθανότατα μια “πράσινη” λιμουζίνα, την υβριδική Lexus 400, 3.311 κυβικών εκατοστών. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας εμφανίζει εισοδήματα ύψους 114.555,44 ευρώ, καταθέσεις ύψους 25.232,04 ευρώ και 12.865 δολάρια.
Επιπλέον, ο ίδιος και τα παιδιά του διαθέτουν αρκετές μετοχές σε εταιρείες μεταξύ των οποίων ο ΔΟΛ και η ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ. Απο τον ΑΟΚ γιατί δεν πήρε μετοχές και γιατί πουλήθηκε η οικία των προγόνων του στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας;
Η ακίνητη περιουσία του κ. Ρουσόπουλου περιλαμβάνει … το σπίτι – από κοινού με την σύζυγό του - στο Καπανδρίτι 388 τ.μ. με πισίνα 133 τ.μ., δύο αγροτεμάχια επίσης στο Καπανδρίτι 3.230 τ.μ. περίπου, 2 διαμερίσματα – με την σύζυγό του - στο Ψυχικό 188 τ.μ και 67 τ.μ. αντίστοιχα, 1 διαμέρισμα με παρκινγκ στην Καισαριανή 100 τ.μ., 1 εξοχικό – με την σύζυγό του - στο Ιστέρνι Πάρου και ένα διαμέρισμα στην Ανάβυσσο 54 τ.μ.
Η σύζυγος του κ. Ρουσόπουλου εμφανίζει εισόδημα 14.863,4 ευρώ και καταθέσεις 346.146 ευρώ ενώ τα τέκνα καταθέσεις ύψους 2.500 ευρώ περίπου. Η κυρία Ζαχαρέα διαθέτει οικεία 126 τ.μ. στον Πύργο Δυρού της Λακωνίας καθώς και οικόπεδο 120 τ.μ. και αγροτεμάχιο 620 τ.μ. περίπου. Επιπλέον, πούλησε ΙΧ 1.600 κ.ε. έναντι 13.000 ευρώ και αγόρασε άλλο 3.311 κ.ε. αξίας 67.460 ευρώ...

Τελικά Μπρεδήμας για Καλαμάτα και Τζώρτζης για Μεσσήνη

21/9/2010
ΤΕΛΙΚΑ κατάφεραν να βρούν υποψήφιο πριν ανοίξουν οι κάλπες οπότε θα έχουμε καλο προεκλογικό αγώνα στην πρωτεύουσα του Νομού μας. Πιο αναλυτικά τον εκλεκτό του τελικά ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για την Καλαμάτα που είναι ο έμπειρος Δημοσιογράφος, Νομαρχιακός Σύμβουλος και μαχητικό στέλεχος Θόδωρος Μπρεδήμας. Ο κος Μπρεδήμας ιδιαίτερα αγαπητός στην Καλαμάτα, μαχητής για την αυτοδιοίκηση είναι μια πολύ καλή υποψηφιότητα αλλά δυστυχώς την τελευταία στιγμή λόγο των γνωστών παρασκηνίων του δίνει ένα ντεσαβαντάζ απέναντι στους άλλους υποψηφίους.

Για τον Δήμο Μεσσήνης όπως ήταν είδη γνωστό τελικά και με την «βούλα» είναι ο Νίκος Τζώρτζης μια πολύ καλή υποψηφιότητα με την μεγαλύτερη απήχηση αφού το έδειξε και η Δημοσκόπηση που έγινε εκεί. Εξάλλου δεν χρειαζόταν δημοσκόπηση προκειμένου να διαμορφωθούν οι τάσεις αφού απο νωρίς υπήρχαν τα μηνύματα των καιρών...

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Επίκεντρο η εικόνα του Βουλκάνου παρουσία Δράκου

Στην τελετή της καθόδου της Σεπτής εικόνας της Θεοτόκου, από την Ιερά Μονή Βουλκάνο στη πόλη της Μεσσήνης, παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος τη Δευτέρα 20/9. Μετά το πέρας της Λιτάνευσης της Ιερής εικόνας, ο Δ. Δράκος επισκέφθηκε την εμποροπανήγυρη και συζήτησε από κοντά με εμπόρους αλλά και πλήθος κατοίκων.
Το μεσημέρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους υποψηφίους που απαρτίζουν το συνδυασμό του νομού Μεσσηνίας για το Περιφερειακό Συμβούλιο και συζήτησαν κυρίως οργανωτικά θέματα. Το απόγευμα, ο Δ. Δράκος επέστρεψε στην Τρίπολη, έδρα του προεκλογικού του αγώνα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το απόγευμα της Κυριακής 19/9, ο Δ. Δράκος περιόδευσε στο νομό Αργολίδας, συνοδευόμενος από το νομάρχη Βασίλη Σωτηρόπουλο και αυτοδιοικητικά στελέχη. Σταθμοί της περιοδείας του Δ. Δράκου ήταν το Κιβέρι, οι Μύλοι, το Σκαφιδάκι και η Νέας Κίος, όπου είχε σειρά επαφών τόσο με κατοίκους, όσο και με εκπροσώπους τοπικών φορέων. Στη συνέχεια οι Δ. Δράκος, Β. Σωτηρόπουλος και τα μέλη της συνοδείας τους κατευθύνθηκαν στην πόλη του Άργους και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χαιρέτησαν εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής.

Σύσκεψη Γκούμα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εξαγγελία για λυόμενο βαρέος τύπου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Νοσοομείο Κυπαρισσίας και στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών πραγματοποίησε ο Διοικητής της 6ης Υπερπεριφέρειας Υγείας Παναγιώτης Γκούμας ο οποίος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του για καλύτερη παροχή υγείας αλλά άκουσε και τα προβλήματα του νοσηλευτικού, ιατρικού προσωπικού καθώς και τις ευπάθειες του συστήματος υγείας.
Ο κ. Γκούμας στη σύσκεψη ενημερώθηκε απο τον Διοικητή κ. Μπόζο για την αναβάμθιση των διοικητικών υπηρεσιών, την κτιριακή κατάσταση του Κέντρου υγείας Φιλιατρών, την Μονάδα τεχνητού νεφρού Κυπαρισσίας θεωρώντας ότι βαρύτητα θα δοθεί στην πρόταση του διοικητή για ίδρυση μονάδας ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά που θα καλύπτει μεγάλο μέρος της νότιας Μεσσηνίας, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για πρόσληψη προσωπικού.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γκούμας εκτίμησε ότι ήταν σημαντική η παρουσία όλων των εκπροσώπων του Νοσοκομείου και συντονιστών απο τα Κέντρα υγείας όπου ήρθαν για τα Φιλιατρά ο κ. Σωτηρόπουλος και απο τους Γαργαλιάνους ο κ. Κατσίβελας, ανακοινώνοντας ότι εντός των ημερών θα γίνει η προμήθεια ενός βαρέος τύπου οίκημα για την στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος καθώς έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση απο το υπουργείο, ενώ επέμεινε στο γεγονός ότι το Νοσοκομείο διαχειρίζεται περισσότερα απο 15.000 επείγοντας περιστατικά ετησίως ενώ το επισκέπτονται περισσότερο απο 100.000 κόσμος ετησίως.
Ο Διοικητής κ. Παν. Μπόζος επισήμανε ότι η σύσκεψη ήταν επικοδομητική και συνέχισε λέγοντας ότι η απόφαση για το λυόμενο βαρέος τύπου είναι ειλλημένη ενώ δόθηκαν προτεραιότητες για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας, ενώ απαντώντας σε ερώτηησ του Ράδιο 936 αν με τον επικείμενο Καλλικράτη στο χώρο της υγείας κινδυνεύσει το Ιδρυμα, ξεκαθάρισε ότι αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας καθώς όχι μόνο θα υποβαθμιστεί αλλά θα αναβαθμίζεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων του που είναι αυξημένες, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι θα επιμείνει σε προσλήεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Διακήρυξη θέσεων και αρχών Κόλλια με ισόρροπη ανάπτυξη στην πράξη

ΤΗΝ διακήρυξη αρχών και θέσεων παρουσίασε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τους παριστάμενους Δημάρχους που τον στηρίζουν όπως οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, αλλά και αυοτδιοικητικούς παράγοντες αναλύοντας τον τίτλο 'ΤΡΙΦΥΛΙΑ Ισόρροπη ανάπτυξη' και τους πρώτους στόχους του συνδυασμού που αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώταο ονόματα για το ψηφοδέλτιό του.
Ο Κώστας Κόλλιας εστίασε στους 2 πυλώνες ιδεών του συνδυασμού του που αναλύονται στην απάντηση αρχικά του αιτήματος για συνολική ανάπτυξη της Τριφυλίας που μέχρι σήμερα δεν βρήκε ανταπόκριση απο την κεντρική και περιφερειακή εξουσία αλλά και την διάχυση ανάπτυξης ισόρροπα σε όλα ται διαμερίσματα χωρίς υπεκφυγές. Μίλησε για αποκεντρωμένη λειτουργία του Δ.Δ. καθώς σχεδιάζει να αναθέσει καθήκοντας στους 6 Αντιδημάρχους προερχόμενοι απο κάθε περιοχή του Δήμου τόσο σε τοπικό όσο και σε Καλλικράτειο επίπεδο.
Επέμεινε ότι θα φέρει σε πέρας την εντολή του Αντώνη Σαμαρά και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να φαλκιδεύσει την πορεία του συνδυασμού του λέγοντας ότι μπορει να έχει κομματική ταυτότητα αλλά επειδή η Ν.Δ. πιστέυει στην ανεξάρτητη τοπική αυοτδιοίκηση θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία του θεσμού μέσα απο την πεφρασμένη βούληση των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος εξήγησε ότι θα αγωνιστεί ώστε να διεκδικήσει όσα ο Καλλικράτης δεν προσφέρει υπο την μπότα του Δ.Ν.Τ. με στόχο να πάρουν οι άνθρωποι τις τύχες του τόπου μας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι ποτέ Δήμαρχος Φιλιατρών ή Κυπαρισσίας ή Γαργαλιάνων ή Αυλώνος αλλά Δήμαρχος για τους Τριφύλιους.

Νέο κρούσμα επιθέσεων σε ηλικιωμένους

20/9/2010
ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ιστορίες στο αστυνομικό δελτίο από τις συμορίες ληστών που λυμαίνονται χωιρά της Μεσσηνίας χτυπώντας αδιάκριτα ηλικιωμένους ακόμα και μέσα στην οικία τους!
Αυτή την φορά η φρέσκια επίθεση σημειώθηκς σε σπίτι γερόντων έκανε η σπείρα αγνώστων που το τελευταίο διάστημα λυμαίνεται την περιοχή του Δήμου Αριστομένους. Αυτή τη φορά, οι άγνωστοι δράστες, στις 03:00 το πρωί της Παρασκευής, προσπάθησαν να διαρρήξουν την πόρτα του σπιτιού ζεύγους ηλικιωμένων στο Μάνεσι. Έγιναν όμως αντιληπτοί από τους ενοίκους οι οποίοι κάλεσαν σε βοήθεια, με αποτέλεσμα οι δράστες να επιβιβαστούν σε αγροτικό αυτοκίνητο και να εξαφανιστούν. Η αστυνομία, που εδώ και καιρό έχει λάβει αυξημένα μέτρα και εποπτεύει στην περιοχή, παράλληλα κάνει έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των μελών της σπείρας που κτυπά ανήμπορους να αντισταθούν ανθρώπους, αφαιρώντας τις οικονομίες τους...

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Φόρτσα Α.Ο.Κ. με 2-1 τον Αχιλλέα Καμαρών στη πρεμιέρα του Πρωταθλήματος

ΤΟ ψυχολογικό προβάδισμα για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Δ Εθνικής κατηγορίας στον 6ο όμιλο και ουσιαστικά την πρώτη του νίκη για φέτος αλλά και την πρώτη μετά απο 25 χρόνια επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία ο Α.Ο. Κυπαρισσίας νίκησε στην έδρα του με το καταπληκτικό 2-1 τον Αχιλλέα Καμαρών σε ένα υψηλού επιπέδου παιχνίδι σε αγωνιστικό επίπεδο.
Το πρώτο 15λεπτό κύλησε πολύ γρήγορα όπου σημειώθηκαν τα 2 τέρματα της αναμέτρησης όταν μετά απο έξυπνο πλασέ στο 7ο λεπτό ο Τριανταφύλλου σημείωσε το πρώτο γκόλ για τους φιλοξενούμενους αιφνιδιάζοντας την άμυνα του Α.Ο.Κ. Ομως η συνέχεια ήταν καταιγιστική με συνεχές σφυροκόπημα στην αντίπαλη εστία όπου τελικά στο 10ο λεπτό ο Δαραμάρας που αποτελεί το φρέσκο απόκτημα των γαλάζιων έκανε την ισοφάριση με 1-1 με δυνατό σούτ στα δίκτυα της Αιγιώτικης ομάδας. Ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο κύλησε στον ίδιο ρυθμό όπου στο 13ο λεπτό ο τεχνικός του ΑΟΚ προέβη στη πρώτη αλλαγή βγάζοντας ρον Παναγόπουλο ενισχύοντας την επίθεση με τον Χάρη Γεωργόπουλου που μπήκε με το νούμερο 13 και βοήθησε αρκετά την ψυχολογία στα έμπροσθεν. Στο 40ο λεπτό έχασε ευκαιρία γιατέρμα ο Σιγγέρης ενώ όλα κύλησαν θετικά ως το πρώτο 45λεπτό.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε όπου η επίθεση ήταν έντονη στα δίχτυα των αιγιωτών όπου τελικά μετά απο σέντρα του Λυδιώτη που στρώθηκε άνετα γύρισε σε κεφαλιά απο Μοροσάνου ο οποίος στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέελεσμα. Ομως το τελευταίο η ένταση ανέβηκε καθώς δόθηκαν αρκετές κίτρινες μετά απο μάχη πρόσωπο με πρόσωπο σε 3 παίκτες του ΑΟΚ και σε παίκτες του Αχιλλέα όπου οι Αιγιώτες έκαναν μια αλλαγή στο 55 με τον Στεφανής στη θέση του Τριανταφύλλου και τον Παπαδόπουλο στη θέση του Ραμπαβίλα λίγα λεπτά πριν το τέλος. Ο Προπονητής Νίκος Αντωνόπουλος είπε στον 936 ότι χάθηκαν ευκαιρία αλλά καυτηρίασε τις απανωτές στρωτές ατυχίες λόγω της κακής κρίσης της διαιτησίας στα τελευταία λεπτά, αλλά πρόσθεσε ότι η ομάδα θέλει δουλειά ακόμα ώστε να ανταποκριθεί δυνατά στις επόμενες αναμετρήσεις βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Συγγέρης, Καταβάτης, Στρατικόπουλος, Λυδιώτης, Δασκαλάκης, Ανδρουτσής, Παναγόπουλος, Δαραμάρας, Μοροσάνου, Μακρής.
ΑΧΙΛΛΕΣ ΚΑΜΑΡΩΝ: Μπαλτιμάς, Καυγάς, Θεοδωρόπουλος, Θεοφανόπουλος, Λαζανάς, Καραίνδρος Γι.ωρ., Τριανταφύλλου, Καραίνδρος Δημ., Ραμπαβίλας, Μπαμπίλης, Τέρπος.

Αλλοι καιροί, άλλα Τατουλ-ήθη για τον πολιτισμό...

ΒΡΕ, πως αλλάζουν οι καιροί και τα ήθη! Η επίσκεψη Τατούλη στην Κυπαρισσία περασε σχεδόν απαρατήρητη αφού οι χαιρετούρες ήτα παγωμένες και μόνο το πρωινό στο ξενοδοχείο 'Κανελλαης' με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- αλήθεια γιατί πουθενά δεν υπάρχει εκπροσωπος του ΛΑΟΣ;- ήταν η πρώτη επίσημη παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη. Μαζί του τάχθηκαν όλοι εκείνοι που όταν ήταν υπουργός Πολιτισμού επι Ν.Δ. - επι παντοκρατορίας Ζαχόπουλου- τον απέφευγαν συσηματικά. Ομως τώρα άλλαξαν τα πράγματα.
Ενεργά φαίνεται ότι τον στηρίζει η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ο Οδυσσέας Βουδουρης απέχει κάθε δημόσια επαφή μαζί του γεγονός που αποδίδεται σε διαφορά απόψεων, ενώ ο κ. Κουσελάς λόγω φόρτου εργασίας ήταν η πρώτη φορά που δεν είναι παρών σε εκδηλώσεις. Εξάλλου έχει επωμιστεί βαρύ φορτίο. Ομως και τα στελέχη που πήραν καφέ μαζί του όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Σωτηρόπουλος, ο κ. Θαν. Πετρόπουλος και στελέχη τοπικών οργανώσεων είχαν πολλά να πούν. Μόνο που δεν μπηκαν στον πειρασμό να τον ρωτήσουν όταν ήτο υπουργός τι έκανε εκείνα τα υπομνήματα της Τριφυλίας απο Δήμους και φορείς για τα πολιτιστικά θέματα του τόπου. Οταν πήγε στη Περιστεριά που ούτε φύλακα είχε, είχαμε ακούσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αλήθεια τι έγιναν όλα αυτά;