Pages

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Αναφορά για το ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά-Κυπαρισσία και για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στην Τριφυλία

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας τη συνέχιση της δραστηριότητας του ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία και την επίλυση προβλημάτων αξιοποίησης των υδάτινων πόρων, όπως αυτά τίθενται σε υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
« Σας διαβιβάζω υπόμνημα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, με το οποίο ζητούνται:
- η διατήρηση των υποδομών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, που έχει μακρόχρονη και εξειδικευμένη υποστηρικτική δράση για σημαντικά είδη της αγροτικής παραγωγής της Μεσσηνίας (ελαιοπαραγωγή και κηπευτικά), αλλά και σημαντική υποδομή και έμπειρο προσωπικό,
- η διατήρηση των παραρτημάτων του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ) Δήμητρα στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, που λειτουργούν σε ιδιόκτητες υποδομές οι οποίες μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκαν, αλλά και με σημαντικά προγράμματα σε εξέλιξη, εγχώρια και διακρατικά, πέραν της εδω και μια 20ετία πολύτιμης προσφοράς τους στην εκπαίδευση των νέων αγροτών της Τριφυλίας και της γειτονικής Ηλείας, για την ποιοτική βελτίωση της παραγωγής. ‘Οπως ήδη σημείωσα και στην από 19-7-2011 Ερώτησή μου για την αναγκαία διατήρηση του Ινστιτούτου Ελαιολάδου και Οπωροκηπευτικών του ΕΘΙΑΓΕ στην Καλαμάτα, θα ήταν αντιλειτουργικό και σημαντικά επαχθές για τους παραγωγούς, να εγκαταλειφθούν ήδη υπάρχουσες, δοκιμασμένες και σημαντικές υποδομές, προκειμένου να αναζητηθούν και να λειτουργήσουν εξαρχής νέες, σε άλλη περιοχή και σε σημαντική απόσταση από τους εκατοντάδες αποδέκτες των υπηρεσιών τους στην Τριφυλία, τη Μεσσηνία και την Ηλεία.
- η άμεση επίλυση θεμάτων που άπτονται των διαδικασιών εξορθολογισμού στον καταμερισμό και στη χρήση των υδάτινων πόρων, με απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και κατάλληλα ενισχυτικά προγράμματα. »

Αντιδράσεις Αλευρά για μετατροπή του ΚΕΔΕΒ σε κέντρο Λαθρομεταναστών

Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς χαρακτήρισε «ειδήσεις του καφενείου» το ενδεχόμενο μετατροπής του στρατοπέδου Παπαφλέσσα σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, όταν χθες η «Φ» έθεσε το ζήτημα. Στη συνέχεια όμως είπε πως «και αν υπάρχει πρόθεση της πολιτείας να γίνει, εμείς θα το πολεμήσουμε αυτό γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο σε μια περιοχή τόσο χαρισματική να γίνει Κέντρο Λαθρομεταναστών».
Με δεδομένη την απάντηση του υπουργείου Άμυνας στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη που αποκάλυψε η «Φ», με την οποία μπαίνει επίσημα «λουκέτο» στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Διαβιβάσεων, η «Φ» ρώτησε τον κ. Αλευρά πώς τοποθετείται απέναντι σε αυτό και ποια η γνώμη του για το ενδεχόμενο μετατροπής των εγκαταστάσεων σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, πράγμα που κάνει τους περιοίκους να ανησυχούν.
ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι «σαφέστατα εμείς θα αντιπαλέψουμε και θα διεκδικήσουμε και το στρατόπεδο να μείνει και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνει Κέντρο Λαθρομεταναστών, νομίζω δεν υπάρχει και πρόθεση της πολιτείας. Αλλά και αν υπάρχει πρόθεση της πολιτείας να γίνει, εμείς θα το πολεμήσουμε αυτό γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο σε μια περιοχή τόσο χαρισματική να γίνει Κέντρο Λαθρομεταναστών». Υπενθύμισε ακόμη ότι ο ίδιος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου και παρέστησαν στην τελευταία ορκωμοσία, ώστε να μην κλείσει το στρατόπεδο.
Απάντησε δε σε σχετική ερώτηση της «Φ», που προειδοποιούσε από το Γενάρη για το ενδεχόμενο «λουκέτου», πως έχουν γίνει ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας να μείνει το στρατόπεδο. Συμφώνησε, τέλος, πως χάνεται η αξιοπιστία όταν οι πολιτικοί δίνουν διαβεβαιώσεις και τους διαψεύδουν τα γεγονότα, τονίζοντας πως θα γίνει προσπάθεια να παραμείνει το Κέντρο αλλά «το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και την ευθύνη την παίρνουν αυτοί που κυβερνάνε».
Εφημερίδα ΦΩΝΗ Κ.Κοντοθανάσης

1 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για το κόμβο στο Αεροδρόμιο

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίστηκε η ένταξη στο ΔΕΠΙΝ/ΕΣΠΑ του κόμβου εισόδου – εξόδου του αεροδρομίου Καλαμάτας με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Ήδη υπάρχει η τεχνική μελέτη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο και αναμένεται η απάντηση, ενώ η δημοπράτηση θα γίνει σύντομα...

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι αρκετά στοιχεία κόντρα σε ότι αφορά την επιλογή κεντρικού αναδόχου αλλά και το μέλλον του έργου προφανώς γιατί οι μεγαλοεργολάβοι προτεινονται ακόμα και από τοπικούς παράγοντες όταν οι υπόλοιποι διαμαρτύρονται...τελικά θα μάθουμε γιατί κάποιοι επέμειναν σε συγκεκριμένο ανάδοχο ποτέ;

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπέρ Τατούλη για προεδρία ΕΝΠΕ

Σε συναίνεση φαίνεται πως οδηγούνται τα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, ως προς το πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), συγκλίνοντας σε αυτό του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το δημοσίευμα, μετά την παιδεία, η ανάπτυξη φαίνεται ότι θα είναι ο δεύτερος τομέας στον οποίο θα υπάρξει συνεργασία. Κι αυτό, γιατί το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται πολύ κοντά στο να επιλέξουν ως πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Συμμαχία
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ήδη γίνει κάποιες διερευνητικές επαφές του κ. Τατούλη με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού (μάλιστα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επρόκειτο να συναντηθεί το Σάββατο στην Ελαφόνησο με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τελικά έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην Καρδαμύλη). Θεωρείται απαραίτητο ένα άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην Κεντροδεξιά, ενώ ο ίδιος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει δηλώσει ότι είναι θετικός και δεν αποκλείεται η σχετική ανακοίνωση να γίνει σε λίγες ημέρες.
Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις κάτι τέτοιο να γίνει στη ΔΕΘ, προκειμένου, μιας και ο πρωθυπουργός δεν έχει να ανακοινώσει τις συνήθεις παροχές, να επικεντρώσει, μεταξύ άλλων, στη συναίνεση στο μεγάλο θέμα της ανάπτυξης, για το οποίο συμφωνούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και έχει αποτελέσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σημείο αιχμής στην κριτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ν.Δ.: Στηρίζουν οι περιφερειάρχες, μένει η Συγγρού
Στην άλλη πλευρά, όπως αναφέρει το «aftodioikisi.gr», στη Συγγρού, δεν έχουν ακόμη ληφθεί σχετικές αποφάσεις. Καθότι μειοψηφία στην ΕΝΠΕ, αναμένουν τις κινήσεις του κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να πουν «όχι» σε μια τέτοια πρόταση, με δεδομένο ότι σχεδόν το σύνολο των περιφερειαρχών που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. φαίνεται να στηρίζουν την εν λόγω λύση. Οι δε σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά και Τατούλη, παρότι άκρως εχθρικές πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, έχουν εξομαλυνθεί και τόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που στήριξε επίσημα τον Π. Τατούλη προεκλογικά, όσο και η Ντ. Μπακογιάννη, που το έκανε ανεπίσημα (άλλωστε, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είχε ακόμη ιδρυθεί), στηρίζουν αναφανδόν τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και θα είναι πολύ δύσκολο για τον Α. Σαμαρά να πει «όχι», αν είναι επιλογή και του ΠΑΣΟΚ.
Αντιδράσεις σε αυτή την επιλογή αναμένονται από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, που θεωρεί αυτονόητο ότι ως επικεφαλής της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας θα είναι εκείνος ο νέος πρόεδρος της.
Mε πληροφορίες από το 'Θάρρο'

Μάχη Ραγκούση - Ρέππας για τα Ταξί

Νέος πόλεμος μεταξύ των γνωστών... κοκορομάχων, ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ μετά την επίθεση Ρέππα στον Γιάννη Ραγκούση με αφορμή διαρροές από το υπουργείο Μεταφορών για απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει απόλυτα την πολιτική Ραγκούση για πλήρες άνοιγμα και χωρίς περιορισμούς των κλειστών επαγγελμάτων. Η απάντηση Ρέππα στη διαρροή του υπουργείου ήταν σκληρή.
«Ουδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας», δήλωσε ο υπουργός. «Όσον αφορά στο επάγγελμα των μεταφορέων, ''άνοιξε'' για μεν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με το Ν. 3887/2010, για δε τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. ΚΥΑ: Α8/63771/6239, ΦΕΚ 675), που εκδόθηκε ακριβώς σε συνέχεια αποφάσεων του ΣτΕ, προκειμένου το Δημόσιο να συμμορφωθεί στις συγκεκριμένες αποφάσεις», πρόσθεσε
Επιπλέον, επεσήμανε ότι «Όσον αφορά στο Π.Δ. για τα ταξί, ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ. Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:
Α) Το ΣτΕ, πράγμα βέβαιο, να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ. και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.
Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της Κυβέρνησης.
Επειδή όμως, όχι μόνον η νομολογία, αλλά και οι πρόσφατες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ συνηγορούν, είναι βέβαιο ότι θα ενέκρινε το Π.Δ.
Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».
Στο μεταξύ την κόντρα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς έχει πυροδοτήσει και η πορεία αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τρόικα να δείχνουν βελτίωση των οικονομικών μεγεθών. Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου όμως διευκρινίζουν πως αν και είναι θετικά τα πρώτα βήματα οι στόχοι μηδενισμού των ελλειμμάτων δεν φαίνεται να επιτυγχάνονται έως το τέλος του έτους και θα χρειαστεί αναθεώρηση των σχεδίων.
Μετά τη νέα κόντρα που ξέσπασε σαν "πυροσβέστης" εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σε μία "σολωμόντεια" ανακοίνωση δεν άδειασε ούτε τον κ. Ρέππα, αλλά δικαίωσε και τον κ. Ραγκούση.
Η ανακοίνωση του κ. Μόσιαλου
Ποτέ στη χώρα μια κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε τόσο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όσο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ήδη θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
Η πολιτική αυτή υλοποιείται και στον τομέα των μεταφορών. Έγινε για τα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης με το Δημήτρη Ρέππα. Γίνεται, με τον Γιάννη Ραγκούση, για τα ταξί.

O αγωγός θα φθάσει και σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία

«Ευδόκιμη λύση» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, το αποτέλεσμα της σύσκεψης για την οριστικοποίηση της χάραξης του αγωγού του φυσικού αερίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Τατούλης τόνισε ταυτόχρονα ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καταστεί σημείο αναφοράς για την ισόρροπη ενεργειακή ανάπτυξη της Νότιας Ελλάδας» μετά την επίτευξη αυτής της συμφωνίας. Παράλληλα υπενθύμισε την απόφαση που είχε ληφθεί πριν από δύο εβδομάδες σε προηγούμενη συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό και την διοίκηση του ΔΕΣΦΑ, να φθάσει το φυσικό αέριο και μακρύτερα από την αρχική πρόβλεψη στις περιφερειακές ενότητες της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, αλλά και στην Ηλεία και την Αχαΐα. Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι έχει δώσει ήδη εντολή στις τεχνικές του υπηρεσίες να ξεκινήσουν τις μελέτες προκειμένου όλη η Πελοπόννησος να απολαμβάνει αυτό το τόσο σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο και για τους δύο πολιτικούς σημαίνει χαμηλότερο κόστος διαβίωσης για τα νοικοκυριά και ευνοϊκότερους όρους για το επιχειρείν.
Στη σύσκεψη αυτή, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός του Περιφερειάρχη και του Υφυπουργού, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, οι Δήμαρχοι Κορίνθου, Άργους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης και Ναυπλίου, καθώς επίσης πολίτες των συγκεκριμένων περιοχών, οριστικοποιήθηκε η χάραξη του αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, αφού επιλύθηκαν και τα τελευταία προβλήματα, τα οποία είχαν καταγραφεί στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Κορίνθου. Μετά το πέρας της συνάντησης, όπου όλες οι πλευρές κατέγραψαν ευθέως τη σύμφωνη γνώμη τους, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι η αφετηρία για τη συνέχιση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στην Πελοπόννησο».
Να υπενθυμισθεί ότι είχαν προηγηθεί συναντήσεις με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, προκειμένου να προκύψει επαναχάραξη σε κάποια σημεία του έργου. Μετά από συνεννοήσεις με τον ΔΕΣΦΑ, οι τεχνικές υπηρεσίες των δύο θιγόμενων δήμων έκαναν τις προτάσεις τους. Αυτές τις προτάσεις ενσωμάτωσε ο ΔΕΣΦΑ στον τελικό χάρτη, ο οποίος και έλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής κρίσιμης συνάντησης το πράσινο φως, που απεμπλέκει το έργο από τα προβλήματα που το εμπόδιζαν να συνεχιστεί.
Ο κ. Μανιάτης από τη δική του πλευρά ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επιβεβαίωσε ότι τόσο ο ΔΕΣΦΑ, όσο οι υφιστάμενές του τεχνικές υπηρεσίες, αλλά και οι υπηρεσίες της περιφέρειας και των Δήμων, και τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για την περιβαλλοντικούς όρους και την τελική χάράξη θα κινηθούν πολύ γρήγορα προκειμένου άμεσα το έργο να δημοπρατηθεί και να εγκατασταθεί εργολάβος. Ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι είναι ένα έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια κατά 35% μέσω του ΕΣΠΑ, και ως εκ τούτου πρέπει τα οφέλη του να αποδοθούν σε όλους τους πολίτες και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου. Παράλληλα τόνισε ότι έχει προκύψει συμφωνία με τον κ. Μανιάτη σχετικά με την ενσωμάτωση οπτικής ίνας στον κεντρικό αγωγό, γεγονός που θα καταστήσει την Πελοπόννησο την περιφέρεια με την μεγαλύτερη ευρυζωνικότητα στην επικράτεια. Τέλος, ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε κι εκείνος από την πλευρά του τον κ. Μανιάτη για τη στενή συνεργασία και σημείωσε ότι μόνο με συνεχή διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία επιτυγχάνεται συναίνεση, η οποία είναι θεμελιώδης για την όποια αναπτυξιακή προοπτική.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011: Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο

«Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011: Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο και όχι το παρελθόν»Βαθύτατα αναπτυξιακό και απολύτως συνεπές με το σχέδιο δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, το Τεχνικό Πρόγραμμα ΚΑΠ 2011, το οποίο υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Αυγούστου. Εξέφρασε επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ιδιαίτερη χαρά του για τη συναίνεση και την υπερβατικότητα που επέδειξε το Περιφερειακό Συμβούλιο στα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα της απογραφής και του τεχνικού προγράμματος.
Ο κ. Τατούλης παράλληλα έθεσε στην συζήτηση που διήρκεσε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, τις παραμέτρους του τεχνικού προγράμματος. Σύμφωνα με αυτές το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις εξέλιξης της ΚΑΠ επιβάλλει αρχικά τη συμβασιοποίηση μέχρι το τέλος του 2011 και την ολοκλήρωση των υφισταμένων έργων με γνώμονα την ανταποδοτικότητα.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το πρόγραμμα αυτό ως πρόγραμμα ανάγκης, αλλά με πολιτική διάσταση λόγω των νέων προτεραιοτήτων που ισχύουν εξαιτίας της κρίσης της χώρας και της ανάγκης να αναπτυχθούν νέες δυνατότητες για το μέλλον.
Ο κ. Τατούλης εξήρε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την επίτευξη πολιτικού διαλόγου υψηλού επίπεδου και υπεύθυνης στάσης, ενώ το κάλεσε να πρωτοτυπήσει και να δημιουργήσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία γιατί αφενός το πρόβλημα της χώρας είναι μεγαλύτερο απ’ ότι υπολογιζόταν, αφετέρου ο θεσμός του Καλλικράτη με τις αιρετές Περιφέρειες αποτελεί τη μόνη έξοδο της χώρας από την κρίση.
Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, το τεχνικό αυτό πρόγραμμα υπακούει σε ρεαλιστικές συνθήκες και επιβάλλει την απόρριψη του μοντέλου της κρατικοδίαιτης προσέγγισης. Για το σκοπό αυτό πρώτη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. ζήτησε ειδικό αναπτυξιακό νόμο με προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε αυτή.
Αναφορικά με τα έργα του προγράμματος, ο κ. Τατούλης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες να έχουν συμβασιοποιήσει όλα τα έργα μέχρι το τέλος του 2011 γιατί ύστερα θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν. Από το 2012 όσα έργα δεν έχουν συμβασιοποιηθεί θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως απαραίτητα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπουν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Τατούλης κάλεσε επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο να επιδείξει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση τον επόμενο μήνα προκειμένου να καταρτιστεί ο αναπτυξιακός επιχειρησιακός στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας.
Πρόσθεσε ακόμα ο Περιφερειάρχης ότι πλέον θα υπάρχει τεχνική θεσμική βοήθεια προς τους τελικούς δικαιούχους, η έλλειψη της οποίας δημιουργούσε κατά το παρελθόν προβλήματα στον προγραμματισμό και την εκτέλεση των έργων.
Ο κ. Τατούλης δήλωσε αισιόδοξος ότι η Περιφέρεια θα επιτύχει τους στόχους της και θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για το μέλλον. «Ενδιαφέρον μας είναι το σήμερα και το αύριο και όχι το παρελθόν. Η κατάσταση στη χώρα είναι σε πολύ επικίνδυνο σημείο και για το λόγο αυτό είναι μεγαλύτερη και η ευθύνη μας. Το συμφέρον των συμπολιτών μας και της Πελοποννήσου είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ακίνητο 37 στρεμμάτων στον εθνικό δρόμο διεκδικούν απο κοινού Νοσοκομείου με αρωγό τον Δήμο Τριφυλίας

ΤΗΝ διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που έχει περιέλθει στο Δημόσιο με έωλες νομικές πράξεις διεκδικεί το νοσηλευτικό Ιδρυμα σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Διοικητής με τον Δήμαρχο Τριφυλίας στο γραφείο του πρώτου παρουσία εκπροσώπων από την μείζονα μειοψηφία του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο και την ελάσσονα κ. Σαράντο Κουκούμη.
Ο Διοικητής κ. Παν. Μπόζος στην εισήγησή του εξήγησε ότι "Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σήμερα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου διεκδικεί για πρώτη φορά από την ίδρυσή του αυτά που του ανήκουν. Όπως πολύ καλά γνωρίζεται η ύπαρξη και η λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας οφείλεται στην γενναιοδωρία του μεγάλου ευεργέτη Γεωργίου Αλεξόπουλου. Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος «προίκισε» το Νοσοκομείο με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η περιουσία αυτή έμενε ανεκμετάλλευτη αλλά κυρίως έμεινε ανυπεράσπιστη. Έτσι έχουμε το φαινόμενο ακόμα και σήμερα να υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που δεν γνωρίζουμε που βρίσκονται. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον νομικό μας συμπαραστάτη κ. Παπαγιανούλα Ευάγγελο ο οποίος κατέβαλλε και καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό του συνόλου αυτής της περιουσίας".

Πρόσθεσε ότι "Ένα από τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Νοσοκομείου μας, όπως αποδεικνύεται από τη διαθήκη, είναι ένα τεράστιο αγρόκτημα 73 περίπου στρεμμάτων στη θέση «Μεμί».
Γι’ αυτό ακολουθήθηκε με εντελώς ακατανόητη διαδικασία πώλησης του στο «Ταμείο Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Δασών Τριφυλίας» το 1959. Ο κ. Παπαγιανούλας θα σας πει το νομικό μέρος. Εγώ όμως εκ μέρους του Δ.Σ. του Νοσοκομείου θέλω να σας πω ότι θα διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Κυρίως η περιουσία του Νοσοκομείου ανήκει στην τοπική κοινωνία.Γι’ αυτό σήμερα καλέσαμε τον κ. Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παράταξων να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας και τον δικαστικό αγώνα που ξεκινάμε.
Δεν γνωρίζω πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει αυτός ο αγώνας. Το πλέον πιθανό είναι ότι όταν τελεσιδικήσει εμείς δεν θα είμαστε εδώ. Όμως θα έχουμε την ικανοποίηση ότι ξεκινήσαμε. Ίσως η ιστορία γράψει ότι η σημερινή διοίκηση του Νοσοκομείου «προίκισε»το Νοσοκομείο με μία τεράστια περιουσία που είχε χαθεί 50 χρόνια τώρα."

Τα νομικά στοιχεία της υπόθεσης ανέλυσε διεξοδικά ο κ. Παπαγιανούλας ο οποίος στάθηκε τόσο στην δωρεά που έγινε μετά το 1959 σε ένα ταμειο που δεν υφίσταται καθώς η διαδικασία ήταν διάτρητη αλλά και σε στοιχεία όπως ότι το ακίνητο 37 στρεμμάτων δεν αποτέλεσε αντικειμενο αξιοποίησης, χρησικτησίας αλλά και ξεκάθαρης νομίμου κατοχής από κάποιο φορέα θεωρώντας ότι η υπόθεση μπορει να επιλυθεί είτε με μεγάλο δικαστικό αγώνα ή εξωδικαστικά με συμβιβασμό. Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης που ήταν παρών αναφέρθηκε στις αποφάσεις του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας όπου είχε ζητηθεί ο χώρος να αξιοποιηθει σε μουσείο Ελιάς και Πολιτισμού αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ καθώς δεν υπήρξε ουσιαστικός νόμιμος κάτοχος της περιουσίας ώστε να αξιοποιηθεί αλλά προτάθηκε ένα συνολικό σχέδιο από την πρώην Νομαρχία για αξιοποίηση της στρεμματικής έκτασης.
Ακολούθως ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ισχυρίστηκε ότι το θέμα θα έρθει στο Δ.Σ. της Παρασκευής όπου εκφράζει την πίστη ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο μια ομόφωνη απόφαση για την διεκδίκηση του οικοπέδου θεωρώντας ότι εφόσον περιέλθει στην κατοχή ξανά του Νοσοκομείου μπορει να αξιοποιηθεί για κοινοφελείς σκοπούς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και μόνον αλλά και την μελλοντική περιουσία ενός Ιδρύματος που οφείλει να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.

ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Το ΕΣΠΑ στην ατζέντα Περιφερειαρχών- Σκανδαλίδη

Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αποφάσεων, που έχουν σχέση με την αγροτική ανάπτυξη,στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που είχε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης με τους περιφερειάρχες της χώρας.
Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν είναι η διανομή προς ενοικίαση με τοπικό μισθό αγροτεμαχίων από το εποικιστικό αρχείο του υπουργείου και ο προγραμματισμός της κατάρτισης ανέργων, μέσω των κέντρων γεωργικής κατάρτισης σε αγροτικά επαγγέλματα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Απο ότι φαίνεται μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει απο τις περιφέρειες για την εκτέλεση του προγράμματος ΕΣΠΑ...

Δωρεάν διακοπές με δελτία κοινωνικού τουρισμού

ΞΕΚΙΝΗΣΕ απο την Δευτέρα, μέσω των ΚΕΠ, διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους του ΟΓΑ των δελτίων κοινωνικού τουρισμού εκδρομικού προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, προκειμένου να ενημερωθούν αν κληρώθηκαν. Οι δικαιούχοι του Εκδρομικού- Επιμορφωτικού Προγράμματος νέων αγροτών θα λάβουν τα Δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.
Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012. Των δελτίων για τα προγράμματα των εκδρομών και της δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011. Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ για τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία και βιβλιοπωλεία.

Εκλογές και νέα όργανα στους Δήμους...

Διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις περιμένουν, το επόμενο δίμηνο, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχης της χώρας για τα νέα αυτοδιοικητικά τους συνδικαλιστικά όργανα, βάσει του «Καλλικράτη».
Έως το τέλος Σεπτεμβρίου οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα έχουν εκλέξει τους προέδρους των κατά τόπους Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), που αντικαθιστούν τις τοπικές ενώσεις (ΤΕΔΚ), ενώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν αναδειχθεί και οι ηγεσίες στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπως και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Η μάχη για την ανάδειξη των ηγεσιών στα νέα συλλογικά όργανα της Τ.Α. θα δοθεί κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με το κυβερνών κόμμα να επιχειρεί την επάνοδό του στον χώρο της αυτοδιοίκησης…

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Κλίμα υψηλού πολιτικού διαλόγου και υπεράσπιση του Καλλικράτη στο ΠΕΣΥ για την απογραφή»

Με δύο βασικά ζητήματα εκκίνησε η συζήτηση για την απογραφή στην Περιφέρεια Ο Πελοποννήσου, εκφρασμένα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
στην εισήγηση του υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη διενέργειας μιας υψηλού πολιτικού επιπέδου συζήτησης, χωρίς προσωπικές αιχμές η οποία θα αποτελέσει την βάση για μια νέα περίοδο συναίνεσης στην λειτουργία του ΠΕΣΥ. "Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για την απογραφή που θα μας οδηγήσει στο σχεδιασμό με καθαρή εικόνα στο τι παραλάβαμε και στο πως θα οδηγηθούμε στην πορεία της ανάπτυξης για τον τόπο μας".
Σε ένα δεύτερο επίπεδο, τονίστηκε το τέλος εποχής, που κλείνει πλέον επίσημα σε ό,τι έχει να κάνει με τον Καποδίστρια, ο οποίος προσέφερε ένα Αυτοδιοικητικό εγχείρημα, που δεν απέδωσε τα δέοντα και σύντομα εγκαταλείφθηκε με ευθύνη και των κυβερνώντων και των αυτοδιοικητικών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η πλειοψηφία πιστεύει ακράδαντα στον Καλλικράτη ως τον μονόδρομο όχι μόνο της περιφερειακής ανάπτυξης, αλλά κυρίως αποτελεί τη μοναδική δυνατότητα να εξέλθει η χώρα από την εγγενή της κρίση.
Προς αυτήν την κατεύθυνση δηλώθηκε και σε υψηλούς τόνους η πρόθεση της περιφερειακής αρχής να μην επιτρέψει πισωγυρίσματα στο νέο θεσμό, όπως αυτό που πρόσφατα σημειώθηκε με την υπουργική απόφαση που κρατά κατ' εξαίρεση ζωντανούς και αυτοτελείς 60 οργανισμούς ΟΤΑ χάριν πελατειακών σχέσεων , παρά το γεγονός ότι συντηρεί την ευνοιοκρατία και τη γραφειοκρατία με διοικητικά συμβούλια και υψηλόμισθες θέσεις.
Αποδεχόμενος την βάση της εισήγησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Δράκος, προσέθεσε ότι τα δεδομένα που παρουσιάζονται πρέπει να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν για την χάραξη των επόμενων βημάτων.

Στενή συνεργασία Περιφέρειας με την Ευρωπαική Ένωση

«Τατούλης και De La Croix: Στενή συνεργασία με συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα»Η εμβάθυνση της συνεργασίας της περιφέρειας Πελοποννήσου και Περιφερειών της Γερμανίας, ο προγραμματισμός στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών ένθεν κακείθεν, η ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών και εμπειριών, και τέλος η δημιουργία ενός workshop για την σφυρηλάτηση διαπεριφερειακών σχέσεων μέσα από την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον Γερμανό Πρόξενο κ. De La Croix στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 στα γραφεία της Περιφέρειας στην Τρίπολη.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συνάντηση χαρακτήρισε τόπο μοναδικό με εξαιρετικά πλεονεκτήματα την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι η πολιτική σταθερότητα που τη διακρίνει αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε ο κ. Τατούλης στον φιλοξενούμενο του Γερμανό διπλωμάτη, διαπνέεται από πνεύμα εξωστρέφειας και φιλοδοξεί να καταστεί ισότιμη Περιφέρεια με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε τη χαρά του για τις πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης του Γερμανού προξένου για την προσέγγιση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντίστοιχες Περιφέρειες της Γερμανίας, ενώ πρόσθεσε ότι σκοπός της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η επίτευξη συγκεκριμένων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων των πολιτικών που θα εφαρμόσει.
Ο κ. De La Croix από τη μεριά του εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σύμπτωση των απόψεων, αλλά κυρίως από την ανοιχτή και ελεύθερη πολιτική αντίληψη που χαρακτηρίζει τον Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος, εξέφρασε την πρόθεσή του να οργανώσει επίσημες επισκέψεις του κ. Τατούλη στις γερμανικές Περιφέρειες, προκειμένου να αποδώσει ο ίδιος με τον καλύτερο τρόπο το όραμα και τους στόχους του για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πελοποννήσου.

Όλοι οι επιτυχόντες του Λυκείου Κυπαρισσίας στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΜΕΓΑΛΟ ποσοστό επιτυχία σημείωσαν τα Λύκεια της Μεσσηνίας στην εισαγωγή επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ στο Λύκειο Κυπαρισσίας οι επιτυχόντες ξεπέρασαν το 95% σημειώνοντας ρεκόρ κάθε χρόνο με υψηλό επίπεδο σπουδών.
Συνατήσαμε τα παιδιά που πέτυχαν φέτος και μάλιστα μίλησαν με θερμά λόγια για την στήριξη των συμμαθητών τους και των καθηγητών τους στην υλοποίηση του στόχου τους καθώς είχαμε πολλές επιτυχίες σε Σχολές Νομικής, Παιδαγωγικά, αλλά και στις νέες τεχνολογίες. Τα παιδιά είπαν ότι με συστηματικό διάβασμα πέτυχαν τους κοπους τους ενώ πρόσθεσαν στους μη επιτυχόντες να μην το βάλουν κάτω και να δώσουν την μάχη για το αύριο. Αναλυτικά οι επιτυχόντες για το Λύκειο Κυπαρισσίας είναι οι ακόλουθοι:
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος στη Λογιστική ΤΕΙ Χαλκίδας
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ Ιουλία στη Νοσηλευτική ΤΕΙ Ηράκλειο Κρήτης
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Νίκη στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος στην Σχολή Ευελπίδων
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Χρήστος στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Θράκης
ΒΡΕΤΤΟΣ Γεώργιος στη Μηχανικών Πληροφοριακών συστημάτων Σάμος
ΓΑΛΑΝΗ Διαμαντούλα στη Προστασία Συντήρησης Πολιτ. Κληρονομιάς Ζάκυνθος
ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ Δήμητρα στη Νοσηλευτική Αθήνας
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ειρήνη στην Νομική Αθήνας σε πολύ καλή θέση επιτυχίας!
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΛΟΥ Ελένη στη Νομική Θράκης Κομοτηνή
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος στην Μαθηματικών Αθήνας
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ Μαρίνα στην Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
ΕΛΛΗΝΑΣ Γεώργιος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Λαμίας
ΖΟΥΜΠΟΥΛΗ Νίκη στην Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Κομοτηνή
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ Νικολέττα στην Κοινωνιολογία Μυτιλήνης
ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων ΤΕΙ Πάτρας
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος στη Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας
ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ Ιωάννα στη Κοινωνικής εργασίας Πάτρα
ΚΑΡΑΝΤΖΙΑ Αναστασία στο Παιδαγωγικό Ιωαννίνων
ΚΕΡΕΡΕΣ Δημήτριος στην Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθήνα
ΚΟΡΜΠΗΣ Ιωάννης στην Γεωπληροφορικής και Τοπολογίας Σέρρες
ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗ Αθανασία στη Σταιτστική Οικονομικού Αθήνα
ΛΥΔΙΩΤΗΣ Αδαμάντιος στην Λογιστική ΤΕΙ Πάτρας
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης Τεχνολογίας Υπολιογιστών Τρίπολης
ΜΑΓΓΑΝΑ Αθανασία στην Ψυχολογίας Παντείου
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Γεώργιος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθήνας
ΜΠΑΓΟΥΡΔΗ Μαρία στην Φυσικής Αγωγής Θεσσαλίας
ΜΠΙΝΙΣΚΟΥ Σταυρούλα στη Φιλολογίας Πάτρας
ΜΠΙΝΙΩΡΗ Ευαγγελία στην Αυτοματισμού ΤΕΙ Χαλκίδας
ΝΤΟΥΛΟΥ Γεωργία Φιλολογίας Ψυχολογίας Αθήνας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Τεχνών Ηχου Κέρκυρας
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ Πετρούλα Μαθηματικών Πάτρας
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Γεωργία Φυσικής Πάτρας
ΠΑΠΑΔΕΛΟΣ Γεώργιος Πολιτικής Επιστήμης Αθήνας
ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ Ευσταθία Θεολογίας Αθήνας
ΣΑΡΤΖΗ Μαρία στην Οικονομικών επιστημών Πάτρας
ΣΕΡΑΙ Γκλαντιόλα στην Πολιτισμικής τεχνολογίας Μυτιλήνη
ΣΙΜΟΣ Διονύσιος Χημείας Πάτρας
ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος στην Ηλεκτρολογίας Χαλκίδας
ΣΜΥΡΝΗ Αναστασία Διαχείρισης Φυσικών πόρων Αγρίνιο
ΣΤΑΣΙΝΟΥΛΑ Ευτέρπη στο Νοσηλευτικό Πάτρας
ΣΤΑΥΡΟΥ Νεκτάριος στο Παιδαγωγικό Πάτρας
ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική στο Μαθηματικών Πάτρας
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Παναγιώτα στη Λογοθεραπείας Ηπείρου
ΤΖΑΝΗΣ Γεώργιος Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων Πάτρας
ΤΖΩΝΗ Γεωργία Ιατρικής στο Ηράκλειο
ΦΑΡΑΝΤΖΗ Σταυρούλα στη Φιλοσοφίας Πάτρας
ΦΛΑΡΗΣ Κωνσταντίνος στην Χημείας Ηρακλείου
ΧΑΙΝΗ Ελένη Πολιτικών Δομικών έργων Ηράκλειο
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Ευσταθία στην Θεολογίας Αθήνας....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Συνελήφθη 32χρονος για τη φωτιά στη Μάνη

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να λογοδοτήσει ο υπαίτιος της πυρκαγιάς στο Βαθύ της Μάνης, που είχε ως τραγική συνέπεια τον άδικο χαμό του Διοικητή της ΠΥ στο Γύθειο Κωνσταντίνου Καστρή.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις εργασίες που εκτελούσε σε υπαίθριο χώρο ένας σιδηρουργός, κάτοικος της περιοχής.
Ο 32χρονος επιχείρησε να κόψει με ηλεκτρικό τροχό το λουκέτο μιας καγκελόπορτας, με συνέπεια να προκληθεί σπινθήρας και κατά συνέπεια πυρκαγιά που γρήγορα επεκτάθηκε σε ξηρά χόρτα και πουρνάρια. Ο σιδηρουργός κλήθηκε σε απολογία και μέσω του δικηγόρου του, ζήτησε και πήρε 48ωρη προθεσμία. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι αυτή του εμπρησμού με ενδεχόμενο δόλο.
Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα, είχε ως συνέπεια να αποτεφρωθούν 1.300 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.Ο ηρωικός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνος Καστρής ήταν από τους πρώτους που ρίχθηκε στη μάχη με τις φλόγες. Κάποια στιγμή απομακρύνθηκε μαζί με τον οδηγό του από τους υπόλοιπους προκειμένου να ελέγξουν την περιοχή έτσι ώστε να καταστρώσουν το σχέδιο κατάσβεσής.
Η πυρκαγιά όμως άρχισε να παίρνει διαστάσεις και ο Διοικητής έδωσε εντολή στον οδηγό του να πάει να ειδοποιήσει τα πληρώματα των άλλων πυροσβεστικών οχημάτων να προσεγγίσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο ίδιος. Έως ότου όμως ο οδηγός επιστρέψει στην περιοχή όπου είχε αφήσει τον διοικητή, τον βρήκε νεκρό

Ένοπλη Ληστεία χθές βράδυ στο Ασπρόχωμα

Μια ακόμη θρασύτατη ληστεία έγινε εχθές το Βράδυ στις 10.30μμ στο Ζαχαροπλαστείο κλπ «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ» στο Ασπρόχωμα στην έξοδο της Καλαμάτας. Οι ληστές ήταν 2 η 3 σύμφωνα με ρεπορτάζ του BEST ,ο ένας μπήκε μέσαμε καλυμμένο ελαφρός το πρόσωπο με ένα μαντίλι και με την απειλεί όπλου ζήτησε την είσπραξη του καταστήματος .
Οι κοπέλες έντρομες του άνοιξαν το ταμείο που είχε δυστυχώς γι αυτόν μόνο 500€ διότι το κατάστημα παραδίδει τα χρήματα κάθε 4 ώρες περίπου με αποτέλεσμα ο ληστής να επιμένει και να ζητά από τις κοπέλες του καταστήματος περισσότερα χρήματα κάτι όμως που δεν υπήρχε.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κατάστημα είναι μαζί με πρατήριο καυσίμων που εκείνη την ώρα είχε μεγάλη κίνηση με αποτέλεσμα να μείνουν όλοι άναυδοι για το θράσος των ληστών. Κατά τα άλλα υπάρχει κράτος…

Τα… προοδευτικά «λιονταράκια», το ΚΕΔΒ, οι λαθρομετανάστες και η ίδρυση φυλακών!

του Θανάση Τσαμούλη
Δεν χάλασε κι ο κόσμος που καταργείται το στρατόπεδο, ισχυρίζονται κάποιοι βολεμένοι που μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει… πάνε ταμείο!
Και τι έγινε αν μετατραπεί σε κέντρο λαθρομεταναστών, σιγά το θέμα, θα γίνουν προσλήψεις, θα τρώνε κιόλας και όλα καλά.
Και με τις φυλακές δεν τρέχει τίποτε θα… γνωρίσουμε και κόσμο κατά τα ίδια ατρόμητα λιονταράκια!
Ανάλογα πως τους συμφέρει κάθε φορά πολιτικά ή προσωπικά οι «προοδευτικούληδες» της θυρίδας πουλάνε «εξυπνάδα» σε… τιμές εξυπνοβλακείας!
Δηλαδή, αφού το κράτος πέταξε εκατομμύρια και σε λίγο τα ΤΕΙ θα είναι πολυτελέστατα «κουφάρια», θα μπορούσαμε να προτείνουμε την κατάργησή του και τη μετατροπή του σε φυλακές ή Κέντρο Λαθρομεταναστών και τους υπαλλήλους του ΤΕΙ σε ρόλους δημίων, φυλάκων και επιστατών. Μάλιστα το εν λόγω γενναίο και προοδευτικό «λιονταράκι» της «Ελευθερίας» να του αναθέσουν τη διεύθυνση των φυλακών ή του Κέντρου Λαθρομεταναστών για να δίνει και… τ’ αποκλειστικά στην «πολυπολιτισμική» (τρομάρα τους) «Ελευθερία».
Ας διατυπώσουν, λοιπόν, το αίτημα-πρότασή τους για μετατροπή του στρατοπέδου της Καλαμάτας σε Κέντρο Λαθρομεταναστών με πρωτοσέλιδο. Έτσι ώστε όλοι οι Μεσσήνιοι να τους απονείμουμε το εύσημο της προοδευτικότητας δια της ανοιχτής παλάμης!

Πανελλαδικές 2011: Δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 29/08/2011 στις 08:00 δόθηκαν τελικά στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
ΤΑ LINKS ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ....
Βαθμολογία υποψηφίων Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικού Λυκείου 2011



Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Απίστευτη δήλωση Λοβέρδου για την...αξία των φαρμάκων και την ανθρώπινη ζωή!

«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να δίνουν όλα τα ακριβά φάρμακα στους εξωτερικούς ασθενείς που υποφέρουν από πολύ σοβαρές ασθένειες, γιατί αυξάνεται το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αλλά πρέπει να τα δίνουν σε περίπτωση που ο ασθενής τα έχει άμεση ανάγκη». Τάδε έφη Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alter στις 22 Αυγούστου.
Μια συνέντευξη που «πάγωσε» όσους άκουσαν από τα πλέον αρμόδια χείλη ότι για λόγους οικονομίας το υπουργείο Υγείας συνειδητά κάνει περικοπές στις ζωές των ανθρώπων! Στην προσπάθειά του μάλιστα να διορθώσει τις αντιφάσεις των λεγομένων του (τα ακριβά φάρμακα δίνονται σε πολύ σοβαρές ασθένειες, άρα κάθε ασθενής που υποφέρει από αυτές τα έχει άμεση ανάγκη) ο υπουργός προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση και οργή σε όσους τον άκουγαν εμβρόντητοι να προσθέτει ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία λένε ψέματα στους ασθενείς ότι εξαντλήθηκαν τα φάρμακα γιατί εάν τους τα δώσουν αυτό «τσακίζει τα Ταμεία», παραδεχόμενος ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα «με αιτία της διοίκησης των νοσοκομείων, δηλαδή του υπουργείου Υγείας»! Για τις ανθρώπινες ζωές που «θερίζει» η πολιτική του Μνημονίου στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ούτε λόγος!
Ούτε κουβέντα βέβαια και για τους εκατοντάδες ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επί μήνες τώρα ψάχνουν για χρήματα στις άδειες τσέπες τους προκειμένου να αγοράσουν τη φαρμακευτική αγωγή που όφειλαν να τους καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία τους!
Το τεράστιο πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τον χειμώνα, όταν το υπουργείο έδωσε εντολή τα 89 τότε και τώρα 220 ακριβά φάρμακα να χορηγούνται και από τα φαρμακεία, τα οποία στη συνέχεια θα έπαιρναν τα χρήματά τους από το ασφαλιστικό ταμείο του ασθενούς.
Ωστόσο οι φαρμακοποιοί γνωρίζοντας τη δυσπραγία των ασφαλιστικών ταμείων δεν εξυπηρετούν τους ασθενείς. Αυτή η «τρικυμία εν κρανίω» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στην πραγματική ζωή σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας από τον περασμένο Σεπτέμβριο διώχνουν τους καρκινοπαθείς, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βόρειας Ελλάδας Περσεφόνη Μήττα, η οποία και σημειώνει ότι ο σύλλογος πολύ συχνά κάνει εράνους για να βρει χρήματα που ζητούν οι απελπισμένοι ασθενείς για να αγοράσουν τα φάρμακά τους, γιατί δεν τα δίνουν τα νοσοκομεία δωρεάν. Υπάρχουν βέβαια και οι ασθενείς που απευθύνονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έχουν χρειαστεί να πουλήσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να καλύψουν τη φαρμακευτική αγωγή και τα νοσήλια, που αγγίζουν και τις 60.000 ευρώ

Τι γίνεται με τις αξιώσεις του εργολάβου στο Γαργαλιάνοι-Ρωμανού

Πάνω από... 10 εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις διεκδικεί ο ανάδοχος του πολύπαθου έργου του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, προϋπολογισμού 17,8 εκ. ευρώ: Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση για το ΕΣΠΑ. Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για αδυναμίες στη διοίκηση του προγράμματος και κατηγόρησε για μια ακόμα φορά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Γιώργος Κωστόγιαννης έχει συγκροτήσει επιτροπή από υπηρεσιακά στελέχη της υπηρεσίας (Μιχάλη Σμυρνιώτη, Αντώνη Παπαδημητρίου, Κυριάκο Καλογήρου), προκειμένου να ερευνήσει το βάσιμο των απαιτήσεων του αναδόχου για τη ματαίωση διάλυσης της εργολαβίας. Ο ανάδοχος, που αρχικά είχε υποβάλει αίτηση διάλυσης, με την αίτηση ματαίωσης απαιτεί ένα ποσό (πάνω από 10 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη) για θετικές ζημιές που προκλήθηκαν από τις καθυστερήσεις στην έναρξη και τη διακοπή των εργασιών. Η επιτροπή θα κρίνει αν θα πρέπει να του δοθεί ποσό αποζημίωσης και πόσο, όλο ή μέρος αυτού που ζητάει. Καθυστερήσεις υπήρξαν από τις απαλλοτριώσεις και από την αδυναμία εκταμίευσης λόγω της μετάβασης από το Γ’ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ και έγκρισης συμπληρωματικών εργασιών που υλοποιήθηκαν.
Πηγή: 'Ελευθερία'

Λοβέρδος: «Εκλογές ευθύνης, συμμετοχής και συναπόφασης»

H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ πολιτικών κομμάτων και η αγανάκτηση των πολιτών που απελευθερώνουν και νομιμοποιούν με τον τρόπο τους, στη συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, την ανεύθυνη δημαγωγία, την τυφλή βία και τους προπηλακισμούς πολιτικών οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εκλογές ευθύνης και τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Αυτό τονίζει στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» το κορυφαίο στέλεχος της πλειοψηφίας και υπουργός Yγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος......
Ο υπουργός Υγείας προεξοφλεί ακόμα ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι μια ανοιχτή προοπτική, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν εκλογές. Ο υπουργός Υγείας προσθέτει ακόμα ότι θα παρευρεθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου προκειμένου να πείσει την ιεραρχία της Εκκλησίας ώστε να άρει τις επιφυλάξεις της για τον νέο νόμο που αφορά στη δωρεά οργάνων. Ο κ. Λοβέρδος αποτίει επίσης φόρο τιμής στον εκλιπόντα Νίκο Θέμελη, στον οποίο και οφείλει την είσοδό του στην πολιτική.
-Το διεθνές οικονομικό, καθώς και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί μετά την απόφαση της 21ης Ιουλίου. Αυτό κατά πόσο δυσχεραίνει τις προσπάθειες που κάνει η χώρα μας;
Η επιδείνωση στην οποία αναφέρεστε είναι μια πραγματικότητα. Οι Ελληνες πολίτες, άλλοι πολύ, άλλοι λίγο, είναι ενήμεροι για τις εξελίξεις. Αυτή η ενημέρωση αίρει πια κάθε δικαιολογία για εσωστρεφείς εκτιμήσεις και, συνεπώς, καθιστά ανεπίτρεπτη κάθε απόπειρα υιοθέτησης πολιτικών απόψεων περί ύπαρξης άλλων λύσεων για τη χώρα μας, δήθεν φιλολαϊκότερων. Πρέπει, λοιπόν, να πέφτουν στο κενό οι αόριστες εισηγήσεις τάχα για άλλα μίγματα πολιτικής, που ξεπερνούν με τρόπο δημαγωγικό τις πραγματικές ανάγκες της χώρας
για συγκράτηση της σπατάλης, για διαρθρωτικές αλλαγές και για την οργάνωση και εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών. Πράγματι, οι κίνδυνοι είναι τώρα περισσότεροι. Η δική μας, όμως, απάντηση προϋποθέτει την εφαρμογή όσων ψηφίσαμε στη Βουλή τον Ιούλιο, καθώς και την ενεργό ευρωπαϊκή πολιτική μας, στο πλάι της Γαλλίας και της Γερμανίας, στην ευρωζώνη και την Ε.Ε.
- Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι πολίτες επιθυμούν αλλαγές και όχι εκλογές».
Συμφωνώ με όσα είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη συνέντευξή του. Είναι ώρα ευθύνης και όχι πολιτικολογίας. Ευθύνης βέβαια για όλους, πρωτίστως για τους πολιτικούς και τα κόμματα, αλλά οπωσδήποτε και για τους πολίτες.

Σούπερ deal Alpha Bank – Eurobank – Qatar

Κλεισμένο από το μεσημέρι του Σαββάτου θεωρείται το deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, με αντικείμενο τη συνένωση των δυο τραπεζών και σημαντική αύξηση κεφαλαίου, με μετρητά, στην οποία έχει ήδη πλέον συμφωνηθεί μεγάλη συμμετοχή του Κατάρ (και συγκεκριμένα του fund Qatar Investment Authority, το οποίο μέσω της Paramount Services Limited συμμετέχει στην Alpha Bank με ποσοστό κοντά στο 5%).
Το deal επιβεβαιώνεται πλέον -ανεπίσημα προς το παρόν- από όλες τις πλευρές, ενώ θετική είναι και η αντίδραση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μιας εκ των δυο τραπεζών, τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και της Eurobank EFG, θα συνεδριάσουν το πρωί της Δευτέρας ...για να επικυρώσουν το deal και θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 14:00 της ίδιας μέρας, στο ξενοδοχείο Hilton.

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια στην Πελοπόννησο

Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως
Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια
Ολόκληρο το απόρρητο σχέδιο των Γενικών Επιτελείων, με τις δραστικές μειώσεις που θα προχωρήσουν τους επόμενους μήνες, ώστε να εξοικονομηθούν ετησίως τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ φέρνει στο φως σήμερα το "Εθνος". Συγκεκριμένα καταργούνται Μεραρχίες - Μονάδες - Στρατιωτικά Αεροδρόμια και κόβονται οδοιπορικά και πλείστες άλλες παροχές.
Δραστική μείωση Σχηματισμών και Μονάδων και ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης, προβλέπει το "απόρρητο" σχέδιο της νέας Δομής Δυνάμεων που υπέβαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αποβλέποντας στη δημιουργία ενός ευκίνητου, ευέλικτου, χρηστικού και αποτελεσματικού Στρατού και, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργού Αμυνας, για πρώτη φορά έπειτα από είκοσι χρόνια υπερνικώντας αντιστάσεις και παραδοσιακές αγκυλώσεις, το ΓΕΣ κατέληξε σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες! Η κατάργηση των παραπάνω Σχηματισμών και Μονάδων προβλέπεται να γίνει μέσα στην επόμενη τριετία, απ΄ όπου προβλέπεται να εξοικονομηθούν 62 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Επιπλέον το ΓΕΣ, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, προτείνει τη μείωσή τους από 35 σε 12 πολυδύναμα Κέντρα, πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα, ικανά να εκπληρώσουν τη σημαντική αποστολή τους, δηλαδή την ομαλή ένταξη στο Στρατιωτικό Περιβάλλον των νέων στρατιωτών. Από τη μείωση των κέντρων νεοσύλλεκτων αναμένεται να εξοικονομηθούν 34.200.000 ετησίως. Ωστόσο, στην πρόταση αυτή του ΓΕΣ εκδηλώνονται ήδη αντιδράσεις από βουλευτές -κυρίως κυβερνητικούς- στις περιφέρειες των οποίων βρίσκονται τα υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης...
Αναδιοργάνωση
Ηδη στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, με την αναθεώρηση της επάνδρωσης των υφιστάμενων Μονάδων, το επιστρατευόμενο προσωπικό του Στρατού Ξηράς στην περίοδο του πολέμου μειώθηκε κατά 100.000, με αποτέλεσμα την αντίστοιχη μείωση των πιστώσεων για υλικά ένδυσης και διατροφής που απαιτείται να υπάρχουν στις αποθήκες επιστράτευσης κατά 650 εκατομμύρια ευρώ στην επόμενη τριετία.
Η μελέτη καταλήγει σε έναν ευέλικτο και ισχυρό στρατό στηριγμένο κυρίως στην ποιότητα, η οποία αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος
Η μελέτη καταλήγει σε έναν ευέλικτο και ισχυρό στρατό στηριγμένο κυρίως στην ποιότητα, η οποία αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος
Το ΓΕΣ -όπως αναφέρεται στο εισηγητικό της εν λόγω πρότασης- σεβόμενο απόλυτα τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας, τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από την Πολιτική Εθνικής Αμυνας και την ανάγκη εκμετάλλευσης στο έπακρο των διατιθέμενων πόρων για τη διατήρηση του αξιόμαχου του Στρατού Ξηράς, προχώρησε στη σύνταξη μελέτης για τη μεγιστοποίηση της εκμετάλλευσης τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των διατιθέμενων μέσων.
Το προϊόν της μελέτης, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε σκοπιμότητα (τοπικών, οικονομικών και λοιπών παραγόντων), καταλήγει σε έναν ευέλικτο και ισχυρό στρατό στηριγμένο κυρίως στην ποιότητα, η οποία αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος.
Το σημαντικότερο όμως όφελος είναι η διατήρηση των Διοικητικών Δομών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπλήρωση σε επιχειρησιακό και τακτικό επίπεδο της αποστολής του.
Η συγκεκριμένη μελέτη διεισδύει στην ουσία των προβλημάτων, δίνει καινοτόμες, εφαρμόσιμες, αποτελεσματικές και με το λιγότερο δυνατό κόστος λύσεις, απέχει δε πολύ από τις πρακτικές του παρελθόντος με τις βαρύγδουπες εξαγγελίες κατάργησης Στρατηγείων για αποκλειστικά επικοινωνιακούς λόγους, των οποίων ένα κέρδος της τάξης των 200 ατόμων (όπως στην υποθετική περίπτωση της κατάργησης της 1ης Στρατιάς), σε καμία περίπτωση, δεν ισοσκελίζει το λαμβανόμενο από αυτές τις ενέργειες ρίσκο. ΤΟΥ Δ.ΒΕΡΥΚΙΟΥ

Αλαλούμ με τις βάσεις για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ...

Tο υπουργείο Παιδείας θα είναι έτοιμο την Κυριακή το βράδυ οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις των βαθμών, ώστε τη Δευτέρα να ανακοινωθούν οι βάσεις.
Η φετινή καθυστέρηση στην ανακοίνωση , πάντως, δεν οφείλεται τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο στα υπουργεία 'Αμυνας και κυρίως Προστασίας του Πολίτη, τα οποία καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τις απαραίτητες προκηρύξεις.
Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι το τοπίο που θα διαμορφωθεί φέτος με την ανακοίνωση των βάσεων, θα αλλάξει την εικόνα των αποτελεσμάτων, καθώς δεν θα έχει ομοιότητες με τα στοιχεία άλλων ετών.
Τα νέα δεδομένα που έχουν εισαχθεί φέτος, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των μετεγγραφών, δημιουργούν και νέες συνθήκες. Η οικονομική κρίση απ΄την άλλη πλευρά, επιδρά καταλυτικά στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού τοπίου, καθώς οι περισσότεροι υποψήφιοι δήλωσαν φέτος τις προτιμήσεις τους σε σχολές, με βασικά κριτήρια τον τόπο που θα σπουδάσουν και το επάγγελμα που θα τους δώσει γρηγορότερα εργασία, όταν αποπερατώσουν τις σπουδές τους.
Η κατάργηση των "ευεργετικών" διατάξεων που επέτρεπαν την χωρίς φραγμούς μετεγγραφή παιδιών ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κλπ.), ώθησε πολλούς υποψήφιους ακόμη και στην ακραία επιλογή σχολών που τους ενδιέφεραν μεν λιγότερο, αλλά βρίσκονταν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, έτσι ώστε δεν θα μετακομίσουν σε άλλη πόλη.
Επειδή η αγορά εργασίας πλέον δεν έχει σταθερότητα, καμία επιλογή σπουδών δεν έχει εξασφαλισμένη την επαγγελματική αποκατάσταση. Ετσι, υπό αυτό το άγχος έκαναν τις επιλογές τους οι υποψήφιοι λαμβάνοντας υπόψη τουλάχιστον τα χαρακτηριστικά που επικρατούν σήμερα στην αγορά.

Στην Καρδαμύλη ο Γ. Παπανδρέου αλλά με ξένο όνομα!

Στα …λημέρια του Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Παπανδρέου ! Μαλιστα όπως αποκαλύπτει η 'Ελευθερία' ο Πρωθυπουργός ήρθε και έκλεισε δωμάτιο...με ψετδώνυμο στο όνμα Αναγνώστου ενώ απο ότι φαίνεται καθοριστικό ρολο είχε η σύζυγος του κραταιού υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου η οποία ως Ολλανδέζα γράφει σε τουριστικούς οδηγούς. Αξίζει να τονίσουμε ότι η παρουσία των..φουσκωτών ήταν διακριτική για να μην τρομάξουν οι παρόντες θαμώνες αλλά από ότι φαίνεται είχε πλούσιο πρόγραμμα.
Σε παραλιακή ταβέρνα της Καρδαμύλης βρέθηκε αργά το απόγευμα- απο όπου και η φωτογραφία- ο Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου με μικρή παρέα και αναμεσά τους βρίσκεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου . Ο Πρωθυπουργός αργά το απόγευμα σέρφαρε στα απάνεμα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου που δεν τα πιάνουν μελτέμια . Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός διαμένει στο Μπανγκαλόου Ελιές .

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Κουρεύουν δάνεια τα δικαστήρια

Στη Θεσσαλονίκη, χρέος καταναλώτριας 202.000 ευρώ περιορίστηκε με δικαστική απόφαση στις 36.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, ζευγάρι με δύο παιδιά που χρωστούσε στις τράπεζες 147.000, καλείται πλέον να αποπληρώσει 85.000 ευρώ
Μέχρι στιγμής καμία τράπεζα δεν έχει προσφύγει κατά απόφασης Ειρηνοδικείου, ουδείς όμως γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον, όταν οι αποφάσεις θα πολλαπλασιαστούν
Σωρεία νέων αποφάσεων από τα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης και Βόλου αποδεσμεύουν καταναλωτές από το «βρόγχο» των τόκων τραπεζικών δανείων. Από τον περασμένο Μάιο εκδόθηκαν πάνω από 30 αποφάσεις, θετικές για τους πολίτες, σε όλη τη χώρα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και απορριπτικές.
Η αρχή έγινε από ένα συνταξιούχο, ο οποίος προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τη διαγραφή χρέους 200.000 ευρώ, αίτημα που έγινε δεκτό. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, ήδη έχουν προσφύγει στα δικαστήρια περισσότεροι από 7.000 πολίτες.
Με πρόσφατες αποφάσεις του το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε καταναλώτρια, η οποία χρωστούσε συνολικά 202.107 ευρώ σε οκτώ τράπεζες και πλέον θα καταβάλει συνολικά μόνο 36.000 ευρώ, αλλά και ζευγάρι με δύο παιδιά που όφειλε 147.842 ευρώ σε πέντε τράπεζες και καλείται να καταβάλει πλέον 83.501 ευρώ.
Στην πρώτη περίπτωση η 63χρονη προσέφυγε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή για να υπαχθεί στο νόμο για τη ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Η γυναίκα είχε μηνιαίο εισόδημα 1.850 ευρώ και όφειλε σε οκτώ τράπεζες 202.107 ευρώ, από χρέη σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Το μόνο της περιουσιακό στοιχείο ήταν ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών και επιπλέον αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το ΚΕΠΚΑ συνέταξε σχέδιο αποπληρωμής, το οποίο απέστειλε στις τράπεζες, αλλά δεν έγινε αποδεκτό και η καταναλώτρια προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο, ενώπιον του οποίου εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο (εκδικάστηκε στις 8 Ιουνίου).

Αρση εκτάκτου ανάγκης στην Αρκαδία...

Πριν από λίγη ώρα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος είχε τηλεφωνική συνομιλία, για άλλη μία φορά, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και τον ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση των μετώπων της πυρκαγιάς στα χωριά της Αρκαδίας.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο κ. Αποστολόπουλος ανέφερε στον Υπουργό ότι δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για τους οποίους η περιοχή ετέθη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών, αστυνομικών, αυτοδιοικητικών καθώς και εθελοντικών δυνάμεων.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος ζήτησε με έγγραφό του από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των τοπικών κοινοτήτων: Πάπαρη, Αγριακόνας, Δάφνης, Καλτεζών και Μαυρογιάννη. Το αίτημα έγινε αποδεκτό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση και υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μετά την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος συνεχάρη δημόσια τον Περιφερειακό Διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνο Δεσινιώτη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ηλία Γεωργόπουλο και δια μέσου αυτών όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες.
Στη δήλωση που έκανε αμέσως μετά την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης των χωριών της Αρκαδίας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος ανέφερε τα εξής:
"Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (εναέριες και επίγειες), της Αστυνομίας, της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και των εθελοντών έδωσαν μία μεγάλη μάχη με τη φωτιά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Άψογη ήταν και η συνεργασία των κρατικών υπηρεσιών με την αιρετή περιφέρεια και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Από την πρώτη στιγμή ο Υπουργός κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Μπούφης και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Στυλιανός Στεφανίδης, παρά τα δεκάδες μέτωπα φωτιάς σε όλη την χώρα, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Σε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στο να περιοριστούν οι καταστροφές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια".

"Καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις"

«Eμείς δεν θα πούμε ψέματα στον κόσμο. Αυτά που λέμε τα εννοούμε και θα τα κάνουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».
Επιμένει ότι προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς το δάνειο από μόνο του δεν σώζει τη χώρα, αλλά δίνει παράταση ζωής. Αναγνωρίζει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών από μόνη της δεν αρκεί και τονίζει ότι χρειάζονται μέτρα για αύξηση της ρευστότητας, μείωση της δημόσιας σπατάλης, τόνωση της ζήτησης, διαρθρωτικές αλλαγές και αξιοποίηση της περιουσίας.....
« Ότι και να κάνεις, δεν μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές», αναφέρει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζητά από τους πολίτες «καθαρή εντολή για να προχωρήσει σε καθαρές λύσεις».
Πάντως σημείωνει ότι χρειάζεται ένας χρόνος για να αρχίσει η ανάκαμψη και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ζητά εκλογές, λέει πως μπορεί να γίνουν γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει παγιδευτεί σε ακυβερνησία και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «ζητώ εκλογές, γιατί αυτή τη στιγμή θα ήμουν αδικαιολόγητος αν δεν ζητούσα απέναντι σε μια τέτοια «μη κυβέρνηση»».

Αποφάσισαν με νόμο να πατάξουν το παραεμπόριο

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα συμβάλει στην πάταξη του παραεμπορίου, προχωρά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έπειτα από σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της πόλης.
Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση, μέσω της οποίας θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και αρμοδιότητες οι φορείς που καταβάλλουν προσπάθειες για την πάταξη του παραεμπορίου, θα προβλέπει -μεταξύ άλλων- και την πρόσληψη ιδιωτών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και τα Επιμελητήρια. Θα τεθεί, μάλιστα, σε δημόσια διαβούλευση, καθώς θα ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου για τα Επιμελητήρια.
Χαρακτηρίζοντας το παραεμπόριο πλήγμα για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποφέρει κάθε χρόνο το φαινόμενο του πεζοδρομίου στο δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος, αποκομίζονται και σε βάρος δυστυχισμένων ανθρώπων, «που πωλούν ψεύτικα προϊόντα, επιβλαβή για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία».
Πρόσθεσε, πάντως, πως έχει τεθεί ήδη σε ισχύ πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη βάση του. Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα υπάρξουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα, τόσο για τις εισαγωγές και το χονδρεμπόριο, όσο και για την καταστροφή αποθηκών και χώρων, όπου συγκεντρώνονται παράνομα εμπορεύματα.

Η ενέργεια από ΑΠΕ άμεσος στόχος

«Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ είναι μια τεράστια δυνατότητα για τη χώρα και συνιστά την πιο κεντρική πολιτική μας η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του χθες στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Κατά τον κ. Παπανδρέου η Ελλάδα θα στηρίζεται έτσι στις δικές της και όχι σε δάνειες δυνάμεις και θα έχει μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι σε συνεργασία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανοίγονται ήδη προοπτικές εξαγωγών στην κατασκευαστική βιομηχανία, σε τεχνολογικούς τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί σε καινοτομία....
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «στηρίζουμε ιδιαίτερα αυτή την προσπάθεια ως κεντρική πια πολιτική η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, το σύνολο των νοικοκυριών της χώρας μας, σιγά - σιγά να μπει σε προγράμματα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους δημόσιους φορείς και με τους ιδιωτικούς φορείς συντήρησης σε προγράμματα που θα μειώσουν σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες κάθε νοικοκυριού, άρα και το κόστος που υπάρχει στην ενέργεια, εγγυώμενοι παράλληλα πάρα πολλές θέσεις εργασίας για τη νέα γενιά». Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι έχει τεράστια σημασία για το μέλλον η στροφή της χώρας μας σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα- Συσκέψεις σε όλη τη Πελοπόννησο

Σύσκεψη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε με στόχο την εκτίμηση της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει τα μέτωπα των πυρκαγιών στα χωριά της Δημοτικής κοινότητας Βαλτετσίου.
Η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα κ. Τάσου Αποστολόπουλου με τρεις Αντιδημάρχους Τρίπολης έγινε μετά από αίτημα του Δήμου Τρίπολης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τρίπολης: Κώστας Ταλούμης, Γεώργιος Παπαδημητρίου και Μαρία Εικοσιδέκα.
Αφού εκτιμήθηκαν τα δεδομένα της έκτακτης κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα χωριά του Δήμου Τρίπολης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος μαζί με τους Αντιδημάρχους επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και μετά κατευθύνθηκε στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στο χωριό Πάπαρη για να δει επιτόπου την κατάσταση και να δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Αμέσως μετά ο κ. Αποστολόπουλος είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτη Μπούρα στο Ανεμοδούρι για να ενημερωθεί για το μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει περάσει στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας να αλλάξει η ισχύουσα ρύθμιση για τα επιτόκια των δανείων επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών, που με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις οδηγεί σε σοβαρή επιβάρυνση, αντί για την αρχικά επιδιωκόμενη και αναγκαία ελάφρυνσή τους.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, μεταξύ των μέτρων στήριξης που ελήφθησαν για τους πυρόπληκτους νομούς, προβλέφθηκε και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με χαμηλά επιτόκια, προκειμένου να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες. Για τον λόγο αυτό, ως επιβάρυνση είχε οριστεί το τρέχον επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ), που τότε κινείτο σε χαμηλά επίπεδα-, προσαυξημένο κατά 70%, πλέον εισφοράς 0,6%.Ωστόσο, με τις δημοσιονομικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, το επιτόκιο των ΕΓΕΔ εκτινάχθηκε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. ‘Ετσι, αντί της ελάφρυνσης στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είχαμε σοβαρή επιβάρυνση των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών, με επιτόκια που πλέον ξεπερνούν το 8,5% και είναι υψηλότερα εκείνων της αγοράς.
Επειδή ήταν σαφής η βούληση του νομοθέτη να χρηματοδοτήσει με ευνοϊκότερους όρους τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών έτσι ώστε να ορθοποδήσουν από τις καταστροφικές επιπτώσεις των πυρκαγιών και όχι να τις επιβαρύνει,
Επειδή ειδικά στη σημερινή συγκυρία οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πληγεί σοβαρά από τη γενικότερη οικονομική κρίση και καταφανώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης αυτών των δανείων, ενώ και το Δημόσιο επιβαρύνεται ανάλογα, αφού επιδοτεί κατά 50% τα επιτόκια αυτών των δανείων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση τροποποίηση της ισχύουσας ρύθμισης για τα δάνεια επιχειρήσεων πυρόπληκτων νομών, έτσι ώστε να αντικατασταθεί το επιτόκιο των ΕΓΕΔ, ως επιτόκιο βάσης, από το EURIBOR, δηλαδή από το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς, προκειμένου οι δανειοδοτηθείσες επιχειρήσεις να τύχουν της δέουσας ελάφρυνσης στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, αλλά και το Δημόσιο να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους από τις αντίστοιχες δαπάνες επιδότησης του επιτοκίου; »

Τα χωριά που εκεκνώθηκαν επίσημα απο την αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Όπως ανακοίνωσε στις 6.40 σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος τα χωριά του Δήμου Τρίπολης που κηρύχθηκαν επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι τα παρακάτω:
1) Πάπαρη
2) Αγριακόνα
3) Δάφνη
4) Καλτεζές
5) Μαυρόγιαννη
Είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα από το Δήμαρχο Τρίπολης που έφθασε με φαξ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης περίπου στις 6 το απόγευμα. Για την απόφαση κήρυξης των παραπάνω χωριών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ελήφθη απόφαση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θεοδώρου Μπούφη ανέφερε ότι τα χωριά αυτά κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, ενώ ο συντονισμός ανατίθεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στο πλευρό των πυρόπληκτων και ο Αποστολόπουλος

Λόγω μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προκαλεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και τα αγαθά των πολιτών των χωριών της Δημοτικής Κοινότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν τα χωριά αυτά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στα χωριά Μανιάτι, Πάπαρι, Λιανός και Δάφνη, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος βρίσκεται στα μέτωπα της πυρκαγιάς και ενημερώνεται επιτόπου για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

Σε εξέλιξη 16 φωτιές στην περιφέρεια Πελοποννήσου !

Δεκαέξι φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο με πιο δύσκολή να είναι η κατάσταση στην Αρκαδία.
Συνεχίζουν να απειλούνται από την φωτιά τα χωριά Πάπαρι, Μανιάτη και Δάφνη, τα οποία έχουν εκκενωθεί, ενώ κλειστός από τη φωτιά είναι ο δρόμος από τις Καλτεζές προς τον οικισμό Κουβέλια και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα χωριά Βλαχοκερασιά και Κολλίνες.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Πελοποννήσου δήλωσε ότι η φωτιά στην Μεταξάδα Μεσσηνίας που ήταν πολύ κοντά στο χωριό ελέγχεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σημείωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 16 πυρκαγιές στην περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων οι οκτώ εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα......
''Έχουμε επικεντρωθεί στο μέτωπο της Αρκαδίας, έχουν εκκενωθεί τρία χωριά και είναι απολύτως διασφαλισμένο ότι δεν θα υπάρξει καμία ανθρώπινη απώλεια. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην επεκταθεί η φωτιά προς το δάσος, των Καλτεζών'' τόνισε η αντιπεριφερειάρχης για την πυρκαγιά στην Αρκαδία.
Η κ. Νικολάκου προσέθεσε ότι ετοιμάζονται και θα λειτουργήσουν βραδινές περιπολίες, από εθελοντικές οργανώσεις, στα δασικά συμπλέγματα της περιφέρειας και κυρίως στο Μαίναλο, για να προστατευθούν οι περιοχές.
Είπε επίσης, ότι έχει αυξηθεί η επιχείρηση ρίψης νερού από τα εναέρια μέσα κι έχει δοθεί εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής από γειτονικούς νομούς, για το πύρινο μέτωπο της Αρκαδίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής ότι οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν κυριολεκτικά μάχη με την φωτιά που πολιορκεί το χωριό Πάπαρι. Η φωτιά βρίσκεται, όπως είπε, στο χωριό και ήδη έχει καεί ένα σπίτι.
Ανέφερε επίσης ότι ένα μέτωπο έχει περάσει την Αγριακόνα και πάει προς Καλτεζές, όμως βρίσκεται πολύ μακριά, τόσο από το χωριό όσο και από το ιστορικό μοναστήρι και δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.
Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε ότι υπάρχει αναζωπύρωση και κινδυνεύουν για πολλοστή φορά τα χωριά Δάφνη και Μανιάτη, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος Τρίπολης ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκδηλώσεις για τους σεισμούς του 1986

Η διοργάνωση εκδηλώσεων για την επέτειο των 25 χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ.
Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν προς συζήτηση 41 θέματα και μεταξύ αυτών η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη αναγκών δημοτικών σχολείων, η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα.

"Χαστούκι"... με την SIEMENS από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Δύσκολες στιγμές περνά το κυβερνών κόμμα αφού μετά την παραίτηση Παμπούκη σήμερα ένα ακόμη άλλο γεγονός δείχνει την δυσκολία που υπάρχει στον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδος με τα σενάρια να φουντώνουν και πάλι για όλα… και ιδιαίτερα με την άνοδο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη...
Στο αρχείο και μάλιστα με την συμβολή της κυβέρνησης και των βουλευτών της μπαίνει η υπόθεση του σκανδάλου της SIEMENS, καθώς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Στην κάλπη βρέθηκαν 165 βουλευτές οι οποίοι έριξαν για την παραπομπή του Γιώργου Αλογοσκούφη 130 υπέρ, 8 κατά, 9 «παρών», 7 λευκές και 11 άκυρες ψήφους ενώ για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 υπέρ, 9 κατά, 10 «παρών», 6 λευκά και 12 άκυρα.
Μάλιστα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε:
«Σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσης μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά. Τελικά μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της SIEMENS είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».
Γεγονός είναι πάντως ότι το αποτέλεσμα θεωρούταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κάποιος πως στα τέλη Ιουλίου η Ολομέλεια είχε απορρίψει το αίτημα συγκρότησης τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφαινόταν για την πρόταση κατηγορίας σε βάρος των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ.
Να σημειωθεί πως στην περίπτωση του κ. Αλογοσκούφη 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους και στην περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη οι διαφωνούντες ήταν 21, ενώ απουσίαζαν οι Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμινίδης, που επικαλέστηκαν πρόβλημα υγείας, όπως και ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος, η κυρία Βάσω Παπανδρέου και ο κ. Βασίλης Τόγιας, που έλειπε στο εξωτερικό.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ερχονται τα πρώτα...ραβασάκια της Εφορίας στους φορολογουμένους

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ταχυδρομηθεί 1,5 εκατομμύριο σημειώματα», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης.
Η πρώτη δόση πληρωμής, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, θα πρέπει να καταβληθεί από τους φορολογούμενους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το ίδιο σημείωμα θα περιλαμβάνει όλα τα βάρη που θα κληθεί να πληρώσει ο φορολογούμενος, χωρίς να υπάρχει επιμερισμός τους με ένα εκκαθαριστικό ανά μήνα, όπως αρχικά εξεταζόταν στο υπουργείο Οικονομικών.....
Έτσι, αν κάποιος υπόκειται τόσο σε εισοδηματική εισφορά όσο και σε τέλος επιτηδεύματος (επειδή διατηρεί δελτίο παροχής υπηρεσιών) και σε έκτακτη εισφορά για το ΙΧ του (επειδή αυτό είναι άνω των 1.929 κ. εκ.), θα παραλάβει τρία ειδοποιητήρια σε ένα. Η συνολική οφειλή μπορεί να εξοφληθεί σε έξι ισόποσες δόσεις, με την πρώτη τον επόμενο μήνα της βεβαίωσης.
Δηλαδή οι πρώτοι 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν διορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου για να εξοφλήσουν την πρώτη δόση.

Η ξηρασία απειλεί τα έλατα στον Ταΰγετο !

Με ξήρανση απειλείται το πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή του ανατολικού Ταϋγέτου, στα όρια Λακωνίας - Μεσσηνίας.
Το φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του πριν από τρία χρόνια, ωστόσο φέτος η κατάσταση επιδεινώθηκε και σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου Ανατολικής Μάνης Θόδωρο Αραπάκο, η εξέλιξη αυτή έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής αλλά και των φυσιολατρικών ομάδων της Μεσσηνίας.
Το φαινόμενο της ξήρανσης εμφανίζεται κατά τόπους σε όλο τον Ταΰγετο στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, χρονιές που είχαν σημειωθεί υψηλές θερμοκρασίες και μακρά περίοδο ανομβρίας.

Φούσκα τα «αγροτικά» φωτοβολταϊκά !!

Ξεφουσκώνουν, με μεγάλη ταχύτητα, οι προσδοκίες για εύκολες επενδύσεις και τρελά κέρδη στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, ένα μόλις χρόνο μετά τη λειτουργία του νέου νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που δημιούργησε υψηλές προσδοκίες για σίγουρα και εύκολα κέρδη σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων και 6.000 αγροτών. Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», τα συνολικά αιτήματα για φωτοβολταϊκά ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 32.000 για ισχύ πάνω από 5.000 MW έναντι του εθνικού σχεδιασμού για ισχύ από φωτοβολταϊκά 1.500 MW το 2014, εκ των οποίων τα 500 MW από επαγγελματίες αγρότες.
Kαι ενώ η ΔEH με την πρώτη αθρόα προσέλευση επίδοξων επενδυτών επιχείρησε να ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς και τις δυσκολίες άμεσης αξιολόγησης των χιλιάδων παλαιών αιτήσεων που παρέλαβε από τη PAE και αυτών που καθημερινά έφταναν στα κατά τόπους γραφεία της, το μόνο που κατάφερε τότε ήταν .....
να στρέψει εναντίον της τον Σύνδεσμο Eπενδυτών Φωτοβολταϊκών, που την κατηγόρησε ότι υπονομεύει την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών και να βρεθεί υπόλογη στη PAE και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, διότι κινήθηκε πέραν των αρμοδιοτήτων της.
Προχθες μια δεύτερη επιστολή έφτασε στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Zερβό από τον υφυπουργό ΠEKA κ. Γ. Mανιάτη, μέσω της οποίας καλεί την ΔEH να προχωρήσει στην άμεση ανάρτηση στο Διαδίκτυο των στοιχείων όλων των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά καθώς και όλων των γραμμών της ΔEH με στοιχεία για τη δυνατότητα χωρητικότητάς τους σε νέες μονάδες ΑΠΕ.
Oι εξελίξεις αυτές δεν είναι παρά τα πρώτα αποτελέσματα ενός κακού σχεδιασμού ανάπτυξης της αγοράς των φωτοβολταϊκών, τις στρεβλώσεις του οποίου αρνούνται να δουν ακόμα και σήμερα οι αρμόδιοι, προτιμώντας να μιλάνε για επί μέρους και δευτερεύοντα προβλήματα, εξακολουθώντας με τον τρόπο αυτό να καλλιεργούν ελπίδες σε μικροεπενδυτές. Aποτέλεσμα μιας πλειοδοσίας στην οποία επιδόθηκαν υπουργοί, βουλευτές και αγροτικοί συνεταιρισμοί είναι και οι 6.000 αιτήσεις από αγρότες για φωτοβολταϊκά.
Ενώ η ΔEH έχει δώσει το «πράσινο φως» σε 5.000 αιτήσεις παρέχοντας όρους σύνδεσης, μόνο 50 από αυτές έχουν προχωρήσει στην υπογραφή συμβολαίου, ενώ μόλις ένα φωτοβολταϊκό ισχύος 100 κιλοβάτ έχει εγκατασταθεί. H υπογραφή συμβολαίου προϋποθέτει κατάθεση εγγυητικής επιστολής από τράπεζα, κάτι που δεν μπορούν να διασφαλίσουν οι επενδυτές σε αυτή τη συγκυρία της έλλειψης ρευστότητας από τις τράπεζες. H χρηματοδότηση είναι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή όχι μόνο τα φωτοβολταϊκά αλλά συνολικά οι επενδύσεις ΑΠΕ…

Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στη Πύλο με παράλληλες εκδηλώσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ &.η ART WAY σας καλούν στο Πνευματικό Κέντρο το σπίτι του ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ από 5 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011 παρουσιάζοντας τα έργα 63 καταξιωμένων καλλιτεχνών Εγκαίνια Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 20.00μμ
Κατά την διάρκεια της έκθεσης η ART WAY διοργανώνει και 2 παράλληλες εκδηλώσεις
10 Σεπτεμβρίου :
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΛΑΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ
θα μιλήσει η κα ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΙΦΙΑΝΑΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ.
11 Σεπτεμβρίου: O γιατρός και ποιητής κος Π.ΣΕΡΕΝΕΣ θα παρουσίαση ποιήματα
από τις τελευταίες ποιητικές του συλλογές
(ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ-ΗΝΙΟΧΟΣ) (Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ)
(ΑΙΩΝΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ) (ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΦΩΣ)

Φιλοδοξούμε σε μια περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων καλλιτεχνών με φιλότεχνους κυρίως όμως να αναζητήσουμε μαζί ,έναν νέο κώδικα κοινωνικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΓΑΛΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ(1o Παγκόσμιο Βραβείο Ζωγραφικής Πεκίνο)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΑΝΟΣ(1ο Βραβείο Γλυπτικής Giuseppe Pescetti Φλωρεντία)
(1o Bραβείο Γλυπτικής Antonio Berti Φλωρεντία)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ-ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΓΙΩΡΓOΣ
ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΑ ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ -BOYTΣΙΝΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-ΒΡΑΧΑΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-ΓΟΥΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΛΥ
ΔΑΛΙΕΤΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔA -ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ-ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΛΛΗ ΠΑΤΣΙΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ- ΖΑΡΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΚΑΖΑΚΟΥ GERDA- ΚΑΛΚΑΝΤΖΗ ΜΑΤΙΝΑ
ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΚΑΛΟΔΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΜΠΡΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΚΑΡΑΒΕΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΝΑΣΙΑ-ΚΑΡΙΟΤΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΨΥΛΛΟΥ ΓΩΓΩ-ΛΙΟΛΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ- ΛΥΤΡΑ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΡΗΣ- ΜΑΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΜΟLSON ANGELO
ΜΠΑΙΡΛΗ ΓΙΟΥΛΗ -ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΙΑΝΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΘΗΣ-ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΕΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ-ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ -PETCU GEORGE-PETROV MARI MANO
ΡΟΥΠΑΚΑ ΛΙΑΝΑ -ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ-ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ ΜΑΝΙΑ
ΣΑΛΑΧΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ- ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΡΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ- ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – ΠΑΠΟΥΛΗ ΑΘΗΝΑ TΙΓΚΑ ΕΛΕΝΗ-ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΟΛΓΑ- ΥΦΑΝΤΗ ΑΝΘΟΥΛΑ- ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΙΛΙΑΝ
ΦΡΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝH
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Με την ελπίδα oτι μια θέαση στους δρόμους της τέχνης θα μας φέρει εγγύτερα στην ουσία και τον συμβολισμό των ημερών και αυτή η παρουσίαση να τύχει
της προσοχής που αξίζει. Χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο Κυπαρισσία 936.

Συνδιάσκεψη μαλλιά-κουβάρια του ΠΑΣΟΚ στη Κόρινθο

Χυδαίο φραστικό επεισόδιο εχθές κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π.Τατούλη στην συνδιάσκεψη ( πάρκιν) έγινε του ΠΑΣΟΚ στην Κόρινθο με πρωταγωνιστή το Γ. Μπαρούτσα.
Ο Γ. Μπαρούτσας είναι πρώην Δήμαρχος Τρικολώνων, τραυματιοφορέας… στο επάγγελμα και Σύμβουλος του υφιπουργού Ν. Συφουνάκη ,που για να προσληφτεί ο εν λόγω κύριος στο υπουργείο έβγαλαν φωτογραφική διάταξη
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι αυτός που είχε παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές για Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας…. και αντέδρασε ο Π.Τατούλης με αποτέλεσμα να χρήσει άλλον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τότε, που είναι και ο σημερινός Ε. Γιανακούρας και είναι κάτι που δείχνει γιατί έγινε αυτή η «φασαρία»
Στο φραστικό χυδαίο επεισόδιο ήταν παρών και η αστυνομία η οποία ζήτησε από τον περιφερειάρχη να του κάνει μήνυση προκειμένου να τον συλλάβει κάτι που ο Πέτρος Τατούλης δεν αποδέχτηκε και έφυγε συνεχίζοντας το πρόγραμμα του επισκεπτόμενος την εκδήλωση στο θέατρο Συκεών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν δεν ήταν η αστυνομία μπροστά στο επεισόδιο θα έπεφτε πολύ ξύλο μια και όλοι όσοι παρευρίσκοντο στο επεισόδιο εκπλάγηκαν και αγανάκτησαν με την στάση του κ Μπαρούτσα που έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν θεσμό.
Τώρα όσων αφορά τα χαστούκια που έγραψαν κάποιοι οι οποίοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν με τέτοια θέματα…. αυτά είναι φαντασιώσεις αλλά μάλλον προορίζονται και πραγματικά για αυτούς σύντομα. Από το BEST-TV.

Ουσιαστική αντιμετώπισης εγκληματικότητας θέλει ο κόσμος...

Το δελτίο τύπου σήμερα της Αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας προκαλεί αν μη τι άλλο γέλια μια και την στιγμή που «καίγετε» ο τόπος από τις ληστείες και κλοπές με τραυματισμούς όπως είδαμε πρόσφατα και στην Πυλία, αυτοί πιάνουν κάτι φουκαράδες όπως θα δείτε πάρα κάτω στο δελτίο τύπου που είχαν φυτέψει 15 δένδρα χασίς λες και έπιασαν τον Εσκομπάρ…
«Συνελήφθησαν δύο (2) ατόμων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Κατασχέθηκαν από την Αστυνομία δεκαπέντε (15) δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητες Ναρκωτικών.
Συνελήφθησαν, σήμερα (24-8-2011) το πρωί, σε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 62 και 35 ετών αντίστοιχα, για καλλιέργεια δεκαπέντε (15) δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή, κατελήφθη ο 62χρονος να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (15) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,4 έως 1,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των ημεδαπών και στο υπνοδωμάτιο του 35χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης βάρους 4,1 γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας ενώ Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.»

Αγανακτισμένος ο Λαμπρόπουλος για το ΚΕΔΒ

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ Γιάννης Λαμπρόπουλος έστειλε την ποιο κάτω ερώτηση- επιστολή στον Υπουργό εθνικής Άμυνας για το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας εκφράζοντας την αγανάκτηση του αλλά και την αγωνία του.
«Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» που εδρεύει στην Καλαμάτα , για λόγους ανυπόστατους και ανακριβείς .
Ως γνωστόν το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων που εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Καλαμάτα , ύστερα από την ανάγκη να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από την Αττική και ιδιαίτερα από την περιοχή του Χαϊδαρίου , είναι το πιο καινούργιο και νεόκτιστο από όλα τα στρατόπεδα της Χώρας και συνεπώς δεν έχει κόστος συντήρησης και επισκευών , όπως πολλά που διατηρούνται και είναι πολλών δεκάδων δεκαετιών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τέσσερα περίπου χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 1 εκατομ. Ευρώ για ανέγερση ενός ακόμη κτηρίου προκειμένου να στεγάσει όλους τους στρατιώτες των Διαβιβάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που σύντομα θα είναι η Αθήνα μόλις δύο ώρες.
Ακόμη η πόλη έχει σύγχρονο και καινούργιο Γενικό Νοσοκομείο , χωρίς να παραβλέπουμε ότι και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Τρίπολης απέχει λιγότερο από μια ώρα.
Το ΚΕΔΒ αποτελεί σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη της Καλαμάτας και είναι η παρουσία του Στρατού στην ιστορική μας πόλη άρρηκτα δεμένη με την προσφορά του Μεσσηνιακού Λαού στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και ανεξαρτησία .
Επειδή ο Μεσσηνιακός Λαός δεν μπορεί να κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους που επιβάλουν το λουκέτο , στο καλύτερο για εκπαίδευση και διαμονή των στρατιωτών μας , στρατόπεδο .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χαλκευμένα δημοσιεύματα στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων λέει η Περιφέρεια

Οι πολίτες της Πελοποννήσου παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες έκπληκτοι άθλια κατασκευασμένα δημοσιεύματα περί δήθεν μη ύπαρξης σχεδίου για το πρόβλημα των απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσπάθειας αντιγραφής λύσεων που προωθούν άλλες Περιφέρειες.
Όμως η αλήθεια είναι γνωστή σε όλους. Σε άλλες Περιφέρειες (Αττική, Δυτική Ελλάδα-Πάτρα) είχαν ετοιμαστεί τεύχη δημοπράτησης που οδηγούσαν σε συγκεκριμένες λύσεις και συγκεκριμένες τεχνολογίες. Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τα τεύχη αυτά αποσύρθηκαν και μόνη πλέον λύση ήταν να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ανοικτές διαδικασίες και διαβούλευση.
Η αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου σε χρόνο ρεκόρ από την ανάληψη από αυτήν της ευθύνης του ΕΣΠΑ, ολοκληρώνει τη δημοπράτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται όπως από την ανάληψη των καθηκόντων της δεσμεύτηκε, στη διενέργεια διεθνούς ανοικτού σε όλες τις δοκιμασμένες τεχνολογίες διαγωνισμού με κριτήριο τους μηδενικούς ρύπους, τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή. Η δημόσια διαβούλευση του διαγωνισμού η οποία αποφασίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Απριλίου του 2011 θα ξεκινήσει εντός του επόμενου δεκαήμερου.
Κατά συνέπεια όλα αυτά τα χαλκευμένα δημοσιεύματα αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και άλλων οργανωμένων συμφερόντων από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η Περιφέρεια

Είκοσι αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων εγκρίθηκαν στην Περιφέρεια

Είκοσι αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04, συνολικού κόστους 20.560.310,31 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 12.548.878,08 ευρώ, με μέσο ποσοστό επιχορήγησης 49,10 % & 53,93 E.M.E. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας) ενέκρινε η Γνωμοδοτική Επιτροπή που συνεδρίασε στις 11/08/2011 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπό τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, υπό τη προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Νικολάκου Κωνσταντίνας.
Με την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του ΕΣΠΑ την 1η Ιουλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να επιταχύνουν τους ρυθμούς. Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την εντολή του Πέτρου Τατούλη, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αξιολογήσεις των αιτημάτων που είχαν υποβληθεί από επενδυτές στον προηγούμενο Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ βρέθηκαν αιτήματα που έχουν υποβληθεί πριν από δύο χρόνια για τα οποία δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αξιολόγησης τους.
Αναλυτικότερα τα είκοσι προγράμματα κατανέμονται ως εξής ανά ΠΕ:
1) Στο Νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Ν. Επιδαύρου της Δ.Ε. Επιδαύρου του Δήμου Επιδαύρου & Τ.Δ. Σκαφιδακίου της Δ.Ε. Λέρνας του Δήμου Άργους - Μυκηνών, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του πρωτογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων ιχθύων & μία ίδρυση μονάδας συσκευασίας, συντήρησης & αποθήκευσης οπωροκηπευτικών, συνολικού κόστους 1.797.922,82 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 944.706,41 ευρώ & 4,00 E.M.E.
Επίσης στον δευτερογενή τομέα & συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Κρανιδίου της Δ.Ε. Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά ίδρυση μονάδας κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων & επίπλων κουζίνας, συνολικού κόστους 1.826.489,49 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 748.860,69 ευρώ & 5,00 E.M.E.
2) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Κερασίτσας της Δ.Ε. Τεγέας του Δήμου Τρίπολης & Τ.Δ. Τριπόλεως της Δ.Ε. Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό & επέκταση μονάδας κατασκευής πλαισίων στοιβασίας & μία ίδρυση μονάδας κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων, συνολικού κόστους 1.393.301,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 696.650,50 ευρώ & 3,00 E.M.E.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Ροεινού της Δ.Ε. Φαλάνθου του Δήμου Τρίπολης & Τ.Δ. Ελαιοχωρίου της Δ.Ε. Κορυθίου του Δήμου Τρίπολης, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου με την προσθήκη νεόδμητου κτιρίου σε ξενοδοχείο Β΄ τάξης δυναμικότητας 20 κλινών & μία ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 3* δυναμικότητας 23 κλινών, συνολικού κόστους 2.170.600,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.085.300,00 ευρώ & 4,50 E.M.E.
2) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στο Τ.Δ. Περιστερίου της Δ.Ε. Σκάλας του Δήμου Γυθείου, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο στον δευτερογενή τομέα το οποίο αφορά μετεγκατάσταση & εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 1.312.467,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 577.485,48 ευρώ & 2,36 Ε.Μ.Ε.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Αρεόπολης της Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Τ.Δ. Οιτύλου (2) της Δ.Ε. Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης, Τ.Δ. Μονεμβάσιας της Δ.Ε. Μονεμβασίας του Δήμου Μονεμβασίας & Τ.Δ. Ελαφονήσου της Δ.Ε. Ελαφονήσου του Δήμου Ελαφονήσου, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν τρεις ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3 & 4* συνολικής δυναμικότητας 64 κλινών, ένα εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής δύο παραδοσιακών ξενοδοχείων Α΄ τάξης δυναμικότητας 32 κλινών & ένα εκσυγχρονισμό camping 125 θέσεων – 520 ατόμων, συνολικού κόστους 7.411.840,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 3.705.920,00 ευρώ & 11,91 Ε.Μ.Ε.
3) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στο Τ.Δ. Σπερχόγειας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του πρωτογενούς τομέα το οποίο αφορά ένα εκσυγχρονισμό μονάδας τυποποίησης οπωροκηπευτικών και μίας ίδρυση θερμοκηπιακής μονάδας καλλιέργειας αγγουριών στα πλαίσια καθετοποίησης της παραγωγής, συνολικού κόστους 420.850,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 176.535,00 ευρώ & 6,00 Ε.Μ.Ε.
Επίσης στον δευτερογενή τομέα & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Καλαμάτας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας & Τ.Δ. Χωματάδας της Δ.Ε. Πύλου του Δήμου Πύλου – Νέστορος, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία ίδρυση μονάδας εκτύπωσης εφημερίδων & ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 2.289.720,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.144.860,00 ευρώ & 6,00 ΕΜΕ, ενώ στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Τ.Δ. Καλαμάτας της Δ.Ε. Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, Τ.Δ. Βελίκας της Δ.Ε. Μεσσήνης του Δήμου Μεσσήνης, Τ.Δ. Πετροχωρίου της Δ.Ε. Νέστορος του Δήμου Πύλου – Νέστορος & Τ.Δ. Καρδαμύλης της Δ.Ε. Λεύκτρου του Δήμου Δυτικής Μάνης, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν δύο ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3 & 4* συνολικής δυναμικότητας 77 κλινών & δύο επεκτάσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3* συνολικά κατά 76 κλίνες, συνολικού κόστους 6.937.120,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 3.468.560,00 ευρώ & 11,16 ΕΜΕ.