Pages

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με νέα έργα στην ΠΕ Μεσσηνίας

Χρειάζεται υπέρβαση από όλους μας και να προβάλουμε το δημόσιο συμφέρον
Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνία και συνάντηση με του Δημάρχους της Μεσσηνίας και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε την Δευτέρα 31/10/2011 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίβλεψη και η περαιτέρω εντατικοποίηση της πορείας των αναπτυξιακών έργων που έχει θέσει ως στόχο η Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και η επίλυση επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.
Κατά την επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης τόνισε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για διέξοδο από την κρίση. "Χρειάζεται υπέρβαση από όλους μας και να προβάλουμε το δημόσιο συμφέρον" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την διάρκεια της περιοδείας.
Αναφέρθηκε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης στο έργο που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τους εννέα αυτούς μήνες παρά τις υποχρεώσεις που είχαν αφήσει οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, "υποχρεώσεις που ουδέποτε υποστήριξαν ούτε ουσιαστικά αλλά ούτε και νομικά" σημείωσε ο Περιφερειάρχης. “Έχουμε ξεπεράσει στο πρώτο 9μηνο κατά πολύ τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις" δήλωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που κατέληξε "Σε αρμονία με τους πολίτες εμείς βλέπουμε θετικά το μέλλον μέσα από το έργο μας” Η εξωστρέφεια που καταφέραμε όλους αυτούς του μήνες και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα θα μας προσδώσουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα που αρμόζει στην Πελοπόννησο. Μόνο με δουλεία, θα βγούμε από την κρίση".
Παράδειγμα προς μίμηση το πρόγραμμα του ΕΟΧ
Παράδειγμα προς μίμηση σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης, "αποτελεί το πρόγραμμα του ΕΟΧ που κατάφερε να διασώσει με πρωτοβουλίες της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εγκαινιάζοντας μια νέα νοοτροπία, με την αιρετή Περιφέρεια να εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα". Αποτέλεσμα της δραστηριοποίησης αυτής ήταν να αναγνωριστεί η δυνατότητα της και επίσημα από τον ΕΟΧ και να μην απενταχθεί το έργο. Αυτή η συνέπεια ανοίγει νέους δρόμους, για νέες χρηματοδοτήσεις από το νέο πρόγραμμα που θα αφορά την βιοποικιλότητα.
Για πρώτη φορά η Μεσσηνία συμμετέχει με τέτοιο όγκο έργων και μέγεθος προϋπολογισμών στο ΕΣΠΑ
Με την σημερινή κατάσταση για πρώτη φορά η Μεσσηνία συμμετέχει με τέτοιο όγκο έργων και μέγεθος προϋπολογισμών δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στις εντάξεις που έχουν προχωρήσει, σημειώνοντας ωστόσο ότι τις επόμενες ημέρες θα λάβει μέρος μια ευρεία σύσκεψη στη Περιφέρεια Πελοποννήσου για όλα τα ημιτελή έργα που αφορούν τις ενδομεσσηνιακές υποδομές και οι οποίες βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό και με μεγάλο ποσοστό ημιτελών έργων από το Β’ και Γ’ ΚΠΣ.
Για πρώτη φορά επιδεικνύονται ταχύτητες στην υλοποίηση των οδικών αξόνων και των επιμέρους έργων δήλωσε ο Περιφερειάρχης. Συγκεκριμένα στο Γαργαλιάνοι –Ρωμανός έχει δοθεί οριστική λύση για τη χρηματοδότηση του έργου και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ του νέου φυσικού αντικειμένου. Το Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά μοναδική καθυστέρηση προκαλεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αλλά είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ η παράκαμψη Κορώνης βαίνει με γρήγορους ρυθμούς. Έκανε αναφορά στις ζημιές στο λιμάνι της Κορώνης που βρίσκονται στο τελικό στάδιο για χρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις. Ενώ το Ριζόμυλος-Πύλος-Κορώνη θα ενταχθεί στο τομεακό του Υπουργείου Υποδομών. Αναγνώρισε την εγρήγορση των διαδικασιών όσων αφορά την παράκαμψη της Πύλου, καθώς και την εντατικοποίηση του ενδιαφέροντος για τη στρατηγικής σημασίας Μαρίνας της Πύλου. Στο κομμάτι Σωληνάρι-Κορυφάσιο και Κορυφάσιο-Χώρα τα πρώτα 9 χλμ είναι έτοιμα μελετητικά προς ένταξη και παραμένουν τα 2 χλμ. στη περιοχή των Κρεμμυδίων.
Αντίστοιχα στη περιοχή της Μεσσήνης κάθε ώριμο έργο έτοιμο από μελετητική άποψη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια σημείωσε ο κος Τατούλης, έδωσε βάση στην ανάπτυξη του Ανδρομονάστηρου ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της Πελοποννήσου. Για το σκοπό αυτό έχουν προεγκριθεί 850.000 ευρώ και το σύνολο θα φθάσει τα 1.200.000 ευρώ. Αντίστοιχα έργο σημαία για την Πελοπόννησο το Μεσσήνη-Έυα-Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη με προυπολογισμό 40.000.000 ευρώ και 4 υποέργα, θα ενταχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2012 αν δεν έχουμε δραματικές εξελίξεις στο οικονομικό πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Με τους δυο παραπάνω άξονες έργων στο δήμο Πύλου και Μεσσήνης, της διευκόλυνσης της προσβασιμότητας στο Ανάκτορο του Νέστωρα και της Αρχαίας Μεσσήνης, θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε σημαντικά δίκτυα ενδιαφέροντος για τον τουρισμό μέσω της κρουαζιέρας και την προσέλκυση μεμονομένων τουριστών ανάφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ενώ σε επίπεδο εθνικών οδικών αξόνων χαιρέτησε την επαναδραστηριοποίηση του Αναδόχου στη περιοχή της Τσακώνας ώστε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 να έχουμε παράδοση του έργου. Προειδοποίησε όμως για μια ακόμη φορά ότι δε θα δεχθεί καμία υπαναχώρηση όσον αφορά την υλοποίηση του περιμετρικού της Καλαμάτας. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι χωρίς περιμετρικό δεν θα λειτουργήσουν διόδια στα Αρφαρά. Θα διεκδικήσουμε με κάθε ένδικο μέσο σημείωσε ο Περιφερειάρχης κάθε πρότερη συμφωνία μέσω συμφώνου παραχώρησης όπως ο περιμετρικός και το Πύργος Τσακώνα, ενώ έκανε κριτική και στις ηγεσίες του υπουργείου υποδομών για την απροετοίμαστη σύμβαση παραχώρηση που καλούνται σήμερα να διαχειριστούν. Για εμάς η Πελοπόννησος είναι ενιαία και μεγάλη, αποτελεί το μεγάλο νησί της Μεσογείου. Θα προσφύγουμε και στην Ευρώπη για τα νόμιμα δικαιώματα μας, ούτε βήμα πίσω με καθαρούς όρους τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Προγραμματική σύμβαση Αποστολόπουλου με Δήμο Τρίπολης

Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Τρίπολης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σμυρνιώτη παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Η σύμβαση αφορά την εκκαθάριση παλαιών υποθέσεων του Δήμου με τις Διευθύνσεις Υδάτων και Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού. Πρόκειται για διαδικασία που ξεκίνησε έπειτα από πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με στόχο να διευθετηθούν εκκρεμότητες και να αρθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που εμπόδιζαν την προώθηση καινούργιων σχεδίων και τη σύναψη συνεργασιών σε νέα βάση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι προαπαιτούμενο για να γυρίσουμε σελίδα στη σχέση πολίτη-κράτους και να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και των αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών είναι να κλείσουμε το κεφάλαιο όσων μας κληροδότησε το παρελθόν. Βούληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να συνάψει ανάλογες συμβάσεις και με τους υπόλοιπους Δήμους της Πελοποννήσου.

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο και για την Ολυμπία Οδό !

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 3.00 το απόγευμα στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», και θα ασχοληθεί με τη συζήτηση των 17 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Μεταξύ αυτών είναι η ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Ιωάννη Τσέλεπο, για την επενδυτική του πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και η επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου Θανάση Πετράκου για τις «ενέργειες της Περιφέρειας σχετικά με την περικοπή του τμήματος Πύργος – Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού». Επίσης θα συζητηθεί η εκπόνηση μελέτης με θέμα:....
“Καθορισμός διαδικασιών και μεθοδολογίας σύστασης και ανάπτυξης του Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων με κύριο άξονα αναφοράς το καλάθι προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου”. Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων με τα οποία θα ασχοληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για διάφορα έργα.

Ικανοποίηση για τα Κέντρα Υγείας που αναβαθμιζονται

Mε την σημερινή υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο, της έγκρισης σκοπιμότητας κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αίπειας (Άγιος Ανδρέας), συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ ικανοποιείται ένα διαχρονικό και απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων των πρώην Δήμων Αίπειας, Πεταλιδίου και Κορώνης και γενικότερα της νοτιο-ανατολικής Μεσσηνίας. Ένα αίτημα που υπήρχε εδώ και 30 χρόνια στην περιοχή και που έρχεται να καλύψει υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων στο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Η κατασκευή και λειτουργία μιας τέτοιας υγειονομικής δομής κρίνεται ουσιαστική και επιβεβλημένη, δεδομένου ότι αν κάποιος από την περιοχή αυτή διακομιστεί στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας θα χρειαστεί να καλύψει μια απόσταση περί τα 60 χιλιόμετρα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το καλοκαίρι αυξάνει σημαντικά ο πληθυσμός λόγω τουρισμού.
Το ανωτέρω Κέντρο Υγείας θα κατασκευαστεί στον Άγιο Ανδρέα και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκονται οι παλιές αποθήκες του ΑΣΟ. Φορέας υλοποίησης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση έχει οριστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δαπάνη του θα προέλθει από πόρους του ΕΣΠΑ.
Κατόπιν της σημερινής εξέλιξης ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Δ.Σ εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους, μιας και το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή της θητείας τους με την ανάλογη σοβαρότητα, μεθοδικότητα και σημασία.
Ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
«Η σημερινή απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται να δικαιώσει ένα χρόνιο και δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων αυτής της περιοχής. Από την πλευρά μου νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος, διότι οι κόποι και οι προσπάθειες που καταβάλαμε τους τελευταίους 15 μήνες έπιασαν τελικά τόπο. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έθεσε τον παραπάνω στόχο-την κατασκευή αυτού του Κέντρου Υγείας- στις άμεσες προτεραιότητες του. Η παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και όλους εκείνους τους συντελεστές που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ωρίμανση του έργου. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Για το σημερινό αποτέλεσμα εργάστηκαν αρκετοί και σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν ενώνονται και συνεργάζονται μεθοδικά και συντονισμένα οι δημιουργικές δυνάμεις κάθε τόπου μπορούν να πετύχουν πολλά. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα.
Τις επόμενες ημέρες παραδίδουμε στο Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, ολοκληρωμένο το φάκελο του έργου χωρίς καμία εκκρεμότητα, προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να υποβάλλουν το αντίστοιχο Τεχνικό Δελτίο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ»

'Σφαγή' στο ΠΑΣΟΚ με έδρες να χάνονται στη Πελοπόννησο

Κυριολεκτικά σφαγή θα γίνει στο ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου οπότε έχουμε και λέμε:
Στην Αχαϊα έχουν εκλεγεί οι: Κυριακοπούλου Μαρία,Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας,Παπαδόπουλος Αθανάσιος και Σπηλιόπουλος Κώστας
Στην Ηλεία:Αντωνακόπουλος Παναγιώτης,Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης,Κατρίνης Μιχάλης και Κουτσούκος Γιάννης.
Στην Αρκαδία: Δημήτρης Ρέππας και Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Στη Μεσσηνία: Βουδούρης Οδυσσέας, Κουσελάς Δημήτρης και Γιαννακοπούλου Νάντια
Στη Λακωνία: Γρηγοράκος Λεωνίδας
Στην Αργολίδα: Μανιάτης Γιάννης
Στην Κορινθία. Μπεγλίτης Παναγιώτης, Φαρμάκη Κατερίνα και Μανωλάκης Αγγελος
Συνολικά το ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο έχει αυτήν τη στιγμή 17 βουλευτές.
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα ελάχιστοι από τους παραπάνω θα βρεθούν στην επόμενη βουλή και ο αριθμός δεν θα ξεπεράσει τους πέντε.
Αναμένεται να γίνει κυριολεκτικά σφαγή στους νομούς και όσοι τελικά καταφέρουν να επανεκλεγούν θα περάσουν…δια πυρός και σιδήρου..!
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ Αγγελος Μανωλάκης πριν λίγες μέρες έκανε μία αφοπλιστική δήλωση:
«Κανείς από όλους εμάς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουμε σήμερα την εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα δεν θα επανεκλεγούμε..»
Οι πολίτες ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι εξοργισμένοι με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και την οργή τους θα την εκτονώσουν στην κάλπη. Ακόμα και αν δεν καταψηφίσουν το κόμμα τους είναι σίγουρο ότι θα «μαυρίσουν» τους βουλευτές..
Κατά την εκτίμησή μας για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες πλήρους υποταγής της Αρκαδίας στις επιθυμίες του, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Βουλής ο “πολύς” Υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας…
Τα δύο αυτά χρόνια ο κ. Ρέππας αποφεύγει τα πολλά-πολλά με την Αρκαδία και επικοινωνεί…δια αλληλογραφίας με τους Αρκάδες ψηφοφόρους..
!
Αν ο κόσμος τα έχει μία φορά με τους βουλευτές..με τους υπουργούς τα έχει δέκα φορές..!
Οσοι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δε μετακινηθούν, θα αναζητήσουν νέα πρόσωπα και άφθαρτα για να ψηφίσουν, εκτιμώντας ότι έτσι θα συμβάλουν στην ανανέωση του πολιτικού προσωπικού αλλά και σκηνικού…

Το αγροτικό ΦΠΑ έφερε καραμπινάτες κομπίνες..

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Μεγάλη κομπίνα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με πλαστά-εικονικά τιμολόγια και παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, από αγρότες έχουν εντοπίσει οι οικονομικοί επιθεωρητές της Δυτικής Ελλάδας. Μπίζνες εκατ. ευρώ στα χωράφια, με σκοπό τις επιδοτήσεις και όχι μόνο
Οι Νομοί Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται από το 2005 στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι, έπειτα από έρευνες σε βάθος, βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν από τη σύνταξη πολυσέλιδου αναλυτικού πορίσματος το οποίο θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πηγές της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, εκατοντάδες αγρότες από τις περιοχές αυτές χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει ή παρουσίαζαν γι' αυτές εξωπραγματική παραγωγή...
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από την Ηλεία που εμφάνισε στοιχεία και τιμολόγια για αγρό έκτασης μισού στρέμματος, από τον οποίον κατέθεσε δικαιολογητικά ότι είχε παραγωγή οχτώ (!) τόνους σκόρδα... με σκοπό να πάρει τη σχετική επιδότηση.
Ενδεικτικό του μεγέθους της κομπίνας είναι ότι μόνο στην περιοχή Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας τα εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες αγγίζουν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλα ποσά επιστροφής έχουν εντοπιστεί σε Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η έρευνα για την κομπίνα και η επιβολή των προστίμων καθυστέρησε να ολοκληρωθεί διότι πέρασε «διά πυρός και σιδήρου» από τις παρεμβάσεις κομματικών παραγόντων της περιοχής, αλλά και πρώην στελεχών του τότε υπουργείου Γεωργίας. * enet

«Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά!» στο Hilton

Η κρίση δεν τρομάζει το Μοριά! Τίποτα δεν πτοεί τους οινοπαραγωγούς της Πελοποννήσου, που για ακόμα μια χρονιά ανεβαίνουν στην Αθήνα, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στους φίλους του καλού κρασιού. Η γνωστή και καθιερωμένη πλέον εκδήλωση γευσιγνωσίας, με τίτλο «Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά», θα γίνει και φέτος στο ξενοδοχείο Hilton, 13:00 - 20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 30 περίπου οινοπαραγωγών.
Κρασιά κάθε τύπου, κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Μαντινεία, η Μαυροδάφνη Πατρών, η Νεμέα, η Πάτρα κ.ά., δεκάδες οίνοι Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου θα βρίσκονται εκεί.......
Μαζί θα βρίσκονται και οι δημιουργοί τους, έτοιμοι να γνωριστούν με παλιούς και νέους οινόφιλους, λάτρεις των πελοποννησιακών οίνων ή να τους ξαναδούν από κοντά και να μιλήσουν για το αγαπημένο τους θέμα: το κρασί.
Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για 6 φιάλες τύπου Magnum (δηλαδή η κάθε μια όσο δύο κανονικές φιάλες κρασί), από συμμετέχοντα οινοποιεία.
Η γευσιγνωσία «Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά» οργανώνεται φέτος για 6η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και έχει ελεύθερη είσοδο.

Ημερίδα για το ελαιόλαδο στην Καλαμάτα

Το Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η σύγχρονη λειτουργία των ελαιοτριβείων στα πλαίσια της διατήρησης της ποιότητας και της περιβαλλοντικής αειφορίας».
Η ημερίδα απευθύνεται σε επιστήμονες, υπηρεσιακούς παράγοντες, ελαιοτριβείς και γενικότερα εμπλεκόμενους στη διαδικασία λειτουργίας των ελαιοτριβείων. Τώρα που εκκινεί η ελαιοκομική περίοδος θα υπάρξουν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον της ελαιοκομικής περιόδου στην περιφέρειά μας... Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο ELITE (ώρα έναρξης 17.15μμ.). Πληροφορίες: http://geoteepel.gr

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Οι δημοσκοπήσεις κύκνειο άσμα για το πολιτικό σύστημα

- Στο κόκκινο η δυσαρέσκεια των πολιτών, εικόνα διάλυσης στο πολιτικό σκηνικό
- Ένας στους δύο λένε ότι η συμφωνία μειώνει την εθνική κυριαρχία

- Ζητούν δημοψήφισμα για τη νεά σύμβαση στο οποίο ένας στους δύο θα ψήφιζε αρνητικά
Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει όπως φάνηκε και από το κύμα οργής πολιτών, οργανωμένων και μη, που σάρωσε τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα.
Η δυσαρέσκεια είναι στο κόκκινο ειδικά μετά την απόφαση για κούρεμα του χρέους, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ οι πολίτες την βλέπουν με.. τρόμο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Καπα Research για το Βήμα, οι Έλληνες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής με 44% να τα αξιολογούν αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι "μάλλον θετικές".
Δύο στους δέκα λένε ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν ανησυχία, και άλλοι τόσοι ότι τους προκαλεί οργή και φόβο. Πάντως 16,9% ένιωσαν "ελπίδα" και 8,6% ένιωσαν "ηρεμία".
Ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι πλήττεται η εθνική κυριαρχία. Το 29,8% λένε ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Οι πολίτες θέλουν η δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Το 54,2%, απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Ως προς το τι θα ψήφιζαν, το 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Ένα 7,5% λένε ότι δεν θα συμμετείχαν..
Ως προς το πολιτικό σκηνικό, η δημοσκόπηση είναι χαστούκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%. newsit...

Καθήκον να λειτουργούμε ως λαός και όχι ως όχλος!

Αντιληπτή και δίκαιη η οργή! Αντιληπτή η απογοήτευση, η ανησυχία για το μέλλον, το γκρέμισμα των ονείρων , αλλά και όσων είχαμε πιστέψει και για όσα είχαμε αγωνισθεί όλα αυτά τα χρόνια!
Άλλο αυτό και άλλο η ισοπεδωτική γενίκευση της δυσαρέσκειας!
Ακόμη και στα στυγνά εγκλήματα , η δικαιοσύνη κάνει τον αναγκαίο διαχωρισμό!
Άλλη η ποινή για το φυσικό αυτουργό , άλλη για τον ηθικό αυτουργό ,άλλη για τους συμπράξαντες στο έγκλημα!
Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, να συμβαίνουν γεγονότα και να ακούγονται φωνές που μόνο σε υπανάπτυκτες πολιτιστικά ,κοινωνικά και πολιτικά Χώρες , επιτρέπονται!
Όπου επικρατεί η οργή και λειτουργεί ο λαός ως όχλος , τότε αλλοίμονο!
Τότε διαπράττονται τα χειρότερα εγκλήματα και οι μεγαλύτερες αδικίες!
Πόσοι από εμάς , σοκαρίστηκαν από την εκτέλεση Καντάφι;
Άπειροι , διότι τρομοκρατεί και μόνο η σκέψη του τι αγριότητες μπορεί να κάνει ένα οργισμένο πλήθος, μία μάζα ανθρώπων όταν χάνει τη ψυχραιμία της! Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους κτήνη!
Το επόμενο βήμα της επικράτησης τέτοιων λογικών, είναι η επίθεση στο διαφορετικό, η επίθεση στην άλλη άποψη,η απομόνωση της γνώσης και της ελεύθερης γνώμης…είναι τελικά ο πανικός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις!
Είδαμε τα παιδιά να παίρνουν τη σκυτάλη της διαμαρτυρίας από τους μεγαλύτερους και με το δικό τους συμβολικό τρόπο , αποστρέφοντας τα πρόσωπά τους από τις Αρχές του τόπου, να δίνουν ένα γερό χαστούκι στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων που επικρατεί στη Χώρα!
Πρέπει όμως να σταματήσει εδώ η εμπλοκή των νέων παιδιών σε όλο αυτό το άρρωστο που ζούμε τώρα!
Οι νέοι μπορεί να έχουν την ορμή , τη θέληση ,την αγωνιστικότητα , αλλά έχουν και τα νιάτα τους που τα οδηγεί σε παρορμητικές ενέργειες αρκετές φορές !
Μπορεί ο νέος της φωτογραφίας , επηρεασμένος από όλη αυτήν την τρέλα που ζει η Ελλάδα,να αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί με το δικό του τρόπο, αλλά πόσους από εμάς δεν πλήγωσε …η μούτζα του ,προς τους εκπροσώπους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων , που πολλάκις σε δύσκολους καιρούς στάθηκαν όρθιες στο βωμό του καθήκοντος και υπηρέτησαν όλους εμάς;
Πρέπει ν΄ανασυνταχθούμε ως κοινωνία και ως λαός και να δούμε τις παθογένειές μας κατάματα. Δήθεν τώρα καταλάβαμε τις αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος ;
Σαν λαός μπορούμε να πετύχουμε πολλά, μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και τη φτώχεια .Σαν όχλος , το μόνο που μπορούμε να κάνουμε , είναι να πετάμε αυγά και ντομάτες σε όποιον δε μας αρέσει και να κάνουμε κι άλλα παιδιά επιεικώς να …μουτζώνουν, διότι αρκετές φορές συμβαίνουν και άλλα χειρότερα !
Ας σκεφτούμε και ας πράξουμε!
Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Μέλος τομέα Τουρισμού Ν.Δ.
Μέλος τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνία

«Αν ήμουν Έλληνας θα έκανα μήνυση στους δανειστές»

Ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί, που έχουν σύρει τα εξ’ αμάξης στους Έλληνες, αναγνωρίζουν πλέον το βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε τα ερχόμενα χρόνια.
Αποκαλυπτικό είναι ένα άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt και στο οποίο οι συντάκτες δηλώνουν ότι αν ήταν Έλληνες θα έκαναν… μήνυση στους δανειστές!
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη» αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα στη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων και έγιναν μάρτυρες των επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.....
«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα», γράφουν.
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει» προσθέτουν.
«Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει.
Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να μειωθεί συρρικνώνοντας την οικονομική δύναμη.
Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει.
Το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει. Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο.
Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό», καταλήγει το άρθρο.

Συσσίτια και αποφάγια για τους νεόπτωχους της χώρας

Ο αριθμός των Ελλήνων που καταφεύγουν στα συσσίτια, έχει παρουσιάσει δραματική αύξηση. Οι «νεοάστεγοι» και οι «νεόπτωχοι» σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», έχουν ξεπεράσει το 20% του ελληνικού πληθυσμού.
Αποτέλεσμα; οι ουρές στα συσσίτια να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα! Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ενορίες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο που ζητά ένα πιάτο φαγητό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής, 10.000 μερίδες φαγητού, διανέμονται ημερησίως σε αστέγους και άπορους, με το ποσοστό των Ελλήνων που καταφεύγουν στο δωρεάν φαγητό, να φτάνει το… 60%.
Και αυτό το φαινόμενο δεν συναντάται μόνο στις λεγόμενες «υποβαθμισμένες» περιοχές της Αττικής, αλλά υπάρχει πλέον και στα βόρεια προάστια, όπου το ποσοστό σίτισης αγγίζει το 7%.
Ίδιο το σκηνικό και στην "Τράπεζα Τροφίμων –‘Ίδρυμα για την καταπολέμηση της Πείνας", που λαμβάνει συνέχεια αιτήματα για βοήθεια, χωρίς να προλαβαίνει καλά καλά ν΄ανταποκριθεί.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τράπεζας, ο αριθμός των ατόμων που σιτίζονται μέσω αυτής, έχει φτάσει τους 20.000!
«Κινδυνεύουμε να έχουμε σε κάθε γειτονιά και συσσίτιο» λέει, επισημαίνοντας πως σε περιοχές όπως το Κερατσίνι, η Νίκαια , η Ελευσίνα και ο Πειραιάς, ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν βοήθειας έχει διπλασιαστεί. Και μέσα σε όλη αυτή την κρίση, το θετικό της υπόθεσης είναι πως ιδρύματα, ενορίες, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, έχουν συσπειρωθεί προκειμένου να βοηθήσουν τις άπορες οικογένειες.
Μέσω του ιστότοπου boroume, ιδιώτες και εταιρίες σε γειτονιές και συνοικίες, έχουν τη δυνατότητα να συντονιστούν ώστε να ενισχυθεί το ήδη υπάρχον δίκτυο συσσιτίων, αλλά και να διανέμονται επαρκώς τρόφιμα σε απόρους.

Τα 29 δις που έχασαν επιχειρηματίες και τραπεζίτες μετά το 'κούρεμα'

Tα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, την ώρα που η κυβέρνηση δήλωνε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία «κουρέματος» του ελληνικού χρέους κατά 50%, κάποιοι επιφανείς επιχειρηματίες και τραπεζίτες της χώρας διαπίστωναν με οδύνη και οργή ότι έχαναν οριστικά ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους. Η δύσκολη μάχη στη Σύνοδο Κορυφής για να κρατήσουν τουλάχιστον τον έλεγχο των τραπεζών χάθηκε και την επομένη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε νέα επίθεση δηλώνοντας ότι «μεταξύ τραπεζιτών και έθνους η κυβέρνηση επέλεξε το έθνος».
Από το 2009 μέχρι σήμερα ορισμένες από τις ισχυρότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας (Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες, Κωστόπουλοι, του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου κ.ά.) μαζί με 600.000 ακόμη μικρομετόχους των ελληνικών τραπεζών παρακολουθούσαν την κρίση χρέους να εντείνεται και να εξαϋλώνει την περιουσία τους μέσα από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου. Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο κ. Σπύρος Λάτσης έχει υποστεί ζημία που ξεπερνάει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ από τη συμμετοχή του στη Eurobank.
Η ίδια εικόνα υπάρχει σε όλες τις τράπεζες για τους σημαντικούς μετόχους τους. Για παράδειγμα, ζημίες άνω των 600 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι έχει υποστεί η οικογένεια Βαρδή Βαρδινογιάννη, η οποία φέρεται να κατέχει άνω του 5% της Τράπεζας Πειραιώς. Μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες έχει καταγράψει και η οικογένεια Κωστόπουλου της Αlpha Bank.
Συνολικά, η οικογένεια μαζί με τα ιδρύματα ελέγχει το 9% της τράπεζας. Η αξία αυτού του ποσοστού το 2009 ήταν περίπου 390 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή την εβδομάδα το 9% της τράπεζας κόστιζε κάτι λιγότερο από 50 εκατ. ευρώ.
Εκτός από τους βασικούς μετόχους των τραπεζών μεγάλες είναι οι οικονομικές απώλειες και για τους τραπεζίτες. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας κατέχει το 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της. Οι μετοχές αυτές το 2009, που η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς ήταν 2,7 δισ. (και όχι την περίοδο της χρηματιστηριακής ευφορίας του 2006 που είχε φτάσει τα 7 δισ.), άξιζαν περίπου 38 εκατ.

Σαρκοζί: Με ψεύτικα στοιχεία μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ!

Η Ελλάδα θα σωθεί αλλά χρειάζεται να κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την ένταξη της χώρας μας στη νομισματική ένωση. Αρα αληθεύει ότι ο Σημίτης μας έβαλε στην ΟΝΕ με ψεύτικα στοιχεία και μάλιστα όταν έγινε πανηγύρι στην Στατιστική υπηρεσία για το χρέος...
Τόνισε, επίσης, ότι «εάν δεν καταλήγαμε σε μια απόφαση χθες δε θα βούλιαζε μόνο η Ευρώπη αλλά ο κόσμος όλος με το απίστευτο, και πέρα από κάθε φαντασία γεγονός, τη χρεοκοπία μιας χώρας, της Ελλάδας».
Οι δηλώσεις Σαρκοζί έγιναν στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το γαλλικό λαό, με το οποίο επιχείρησε να εξηγήσει και να αναλύσει τη σημασία των αποφάσεων που πήραν οι ηγέτες της ευρωζώνης κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Στο ερώτημα εάν οι χθεσινές αποφάσεις θα οδηγήσουν την Ευρώπη στην έξοδο από την κρίση ή ήταν ακόμα ένα «μπάλωμα» ο Σαρκοζί απάντησε ότι: «Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Θα πρέπει με σεμνότητα να πούμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε σε έναν καινούργιο κόσμο, όπου τα σημεία αναφοράς, οι ιδέες, οι συνθήκες αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».
Αναλύοντας στη συνέχεια τους λόγους για τους οποίους η Ευρώπη δεν μπορούσε να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει εξήγησε ότι «Η Ελλάδα είχε 200 δισ. χρέος στις τράπεζες τα οποία δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Εάν χρεοκοπούσε, το τραπεζικό της σύστημα θα κατέρρεε.
Καθώς όμως είναι στην ευρωζώνη με 16 άλλες χώρες, υπήρχε ο κίνδυνος ‘χιονοστιβάδας’ για ολόκληρη την ευρωζώνη. Στόχος επομένως ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κάνουν πολλές προσπάθειες, τέτοιες όμως που θα τους επιτρέψουν να πληρώσουν τα χρέη τους».
«Να πληρώνουν τους φόρους τους»
Σε άλλο ερώτημα εάν έχει εμπιστοσύνη και εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σωθεί, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι «ναι», έχει εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή».
«Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί», τόνισε «αλλά θα πρέπει να κάνει προσπάθειες, στις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να δουλέψει, οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους. Από εδώ και στο εξής θα μεριμνήσουμε για όλα αυτά. Με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, ομάδα ειδικών θα βρίσκεται στη χώρα για να ελέγχει ότι τηρεί τις υποχρεώσεις της», είπε.
«Η Ευρώπη είναι μια οικογένεια. Εάν αφήσουμε ένα μέλος της να καταστραφεί τι μήνυμα στέλνουμε στον κόσμο; Που είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, το ευρωπαϊκό ιδεώδες, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός; Το ευρώ είναι η καρδιά της Ευρώπης. Εάν είχε εκραγεί χθες, θα είχε εκραγεί ολόκληρη η Ευρώπη», κατέληξε ο Σαρκοζί.

Αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα - Ζάκυνθος από το Νοέμβριο

Αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Ζάκυνθο ξεκινά η Sky Express το Νοέμβριο, όπως έχει ανακοινώσει η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία που έχει έδρα το Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα, το δρομολόγιο Καλαμάτα - Ζάκυνθος θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή (αναχώρηση από Καλαμάτα στις 3 το μεσημέρι και άφιξη στη Ζάκυνθο στις 3.45) και το Ζάκυνθος - Καλαμάτα κάθε Σάββατο (αναχώρηση από Ζάκυνθο στις 10 το πρωί και άφιξη στην Καλαμάτα στις 10.45).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν θα υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί και το εισιτήριο θα κοστίζει 69 ευρώ.
Η εταιρεία ανακοινώνει εξ άλλου ότι από το Νοέμβριο το δρομολόγιο Ηράκλειο - Καλαμάτα......θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή (αναχώρηση από Ηράκλειο 1.30 το μεσημέρι και άφιξη στην Καλαμάτα στις 2.30) ενώ το δρομολόγιο Καλαμάτα - Ηράκλειο κάθε Σάββατο (αναχώρηση από Καλαμάτα στις 11.15 το πρωί και άφιξη στο Ηράκλειο στις 12.15 το μεσημέρι). Oλα τα πιο πάνω δρομολόγια θα εξυπηρετούνται από αεροσκάφη JS41, χωρητικότητας 30 θέσεων.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Μόνη λύση η παραίτηση για τους 3 Κυβερνητικούς βουλευτές- Ας σώσουν έστω την αξιοπρέπειά τους

ΕΙΧΑΜΕ αναφέρει με εκτενή άρθρα μας ότι εδώ και καιρό οι Κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού μας ήταν σε σύγχυση για τα αποδιδόμενα και οργισμένα λόγια της κοινωνίας και όπως λέει το γνωστό τραγούδι 'Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας, γιατί το άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας...'. Τώρα οι 3 βουλευτές του Νομού που ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο βρίσκονται σε πανικό. Όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν την λαική οργή αλλά επειδή σκέφτονται ότι θα χάσουν την βουλευτική τους έδρα και είναι ζήτημα αν εκλεγεί έστω κι ένας στις επόμενες εκλογές όπως κι αν εκδηλωθούν.
ΔΕΝ μπορούν να διακόψουν το ρου από το λαικό ποτάμι που έρχεται, απαντώντας συνήθως μόνο μέσα από βαρύγδουπα ανούσια άρθρα και παχιές αοριστολογίες που δεν πείθουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Η επόμενη λογική κίνηση για να περισώσουν έστω την αξιοπρέπειά τους είναι μόνο να παραιτηθούν για να μην ψηφίσουν άλλα μέτρα που βάζουν στο γύψο την ίδια την κοινωνία.
ΝΑ σηκώσουν το ανάστημά τους έστω την ύστατη στιγμή για να αποφύγουν το κώνιο της λαικής αγανάκτησης που θα εκδηλωθεί στην κάλπη. Είναι αλήθεια ότι παρά το γεγονός ότι προκλητικά αδιαφορούν στο διάλογο με τους πολίτες τώρα δείχνουν ότι έχουν παρουσιάσει σημάδια κόπωσης. Τουλάχιστον αν σέβονται τους Μεσσήνιους που έδωσε το Αίμα τους για Εθνικούς αγώνες να πράξουν τα δέοντα. Η μόνη λύση για να αποδείξουν ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό είναι να παραιτηθούν από το μέλι της εξουσίας και τρομολαλγνείας που καλλιεργεί η Κυβέρνηση. Αν το πράξουν θα πράξουν σοφά. Αν όχι...προφανώς θα φέρουν την ευθύνη για το μέλλον των παιδιών μας.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η Ελλάδα ξύπνησε γιατί κάποιοι φοβούνται την πραγματική Δημοκρατία

Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου στα σημερινά «γεγονότα» αποδεικνύει ότι είναι καθηλωμένοι στον δικό τους κόσμο.
Σε έναν κόσμο που ανήκει προ πολλού στο παρελθόν. Δεν έχουν καμία συναίσθηση της σημερινής κατάστασης. Σήμερα γιορτάζει ο Ελληνισμός. Ο δικός μας Ελληνισμός. Η ελληνική ψυχή.
Η ψυχή που δεν σκύβει το κεφάλι σε καμία «μπότα». Εσείς καταφέρατε να μας ξεπουλήσετε. Καταφέρατε να μας εξευτελίσετε. Καταφέρατε να μας πουλήσετε στα σκλαβοπάζαρα των κερδοσκόπων. Και τώρα ζητάτε και τα «ρέστα»;
Ο Έλληνας πλέον θα σας διαδηλώνει την οργή του με κάθε τρόπο. Από τη στιγμή που χωρίς ίχνος εθνικής υπερηφάνειας δέχεστε να μας ξεπουλάτε στους εχθρούς του λαού, αφού μας καταδικάζετε σε καταναγκαστικά έργα, στο όνομα της Μέρκελ και του Σαρκοζί, να περιμένετε την οργή του λαού. Μην φοβάστε…
Δημοκρατία έχουμε. Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να έχουμε. Να φοβάστε όμως, μήπως στην επόμενη Βουλή δεν είστε εσείς, αλλά ο απλός λαός… Αυτό είναι που τρέμετε! Τρέμετε στην ιδέα ότι ο Έλληνας θα ξυπνήσει. Πάρτε το «χαμπάρι».Ξυπνήσαμε! Και ξυπνήσαμε οργισμένοι! Ο λαός που δεν έχει να χάσει τίποτα, γιατί του έχουν πάρει όλα, είναι αποφασισμένος να δώσει και το αίμα του.
Αυτό μην το ξεχνάτε.Και το αίμα του θα το δώσει για την πατρίδα, όποτε το ζητήσει. Δε θα σπαταλήσει όμως ούτε σταγόνα για τους πατριδοκάπηλους. Για όσους μας ξεπουλάνε στο όνομα του «κεφαλαίου». Ντροπή!Όταν μιλάει ο λαός, να σωπαίνετε. Τουλάχιστον μην τον προκαλείτε περισσότερο… kalamatablogs

Δέκα χρόνια σκληρή λιτότητα και νέα μέτρα...

Mακραίνει και βαθαίνει το τούνελ" της οικονοµικής ασφυξίας για τα νοικοκυριά µε το νέο πακέτο στήριξης και το "κούρεµα" των οµολόγων, που υποχρεώνει το Δηµόσιο σε δραστικότερες περικοπές στις µισθολογικές και κοινωνικές δαπάνες και υψηλότερες αυξήσεις φόρων.
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής φέρνει νέο "µνηµόνιο" διάρκειας µέχρι το 2020 και δεσµεύει την κυβέρνηση να επιταχύνει και να διευρύνει το πακέτο των µέτρων για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασµάτων στον προϋπολογισµό ύψους πάνω από 8 δισ. ευρώ ετησίως.
Αν και το κούρεµα της αξίας των οµολόγων κατά 50% προσφέρει ανάσες στον προϋπολογισµό, δεδοµένου ότι ελαφρύνει τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση του χρέους, ωστόσο απαιτεί αυστηρότερη δηµοσιονοµική πειθαρχία και δραστικότερες παρεµβάσεις.
Ο υπουργός Οικονοµικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι η ετήσια ελάφρυνση σε όρους εξυπηρέτησης του δηµοσίου χρέους ανέρχεται στα 4,5 δισ. ευρώ, υπογραµµίζοντας ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής "µας επιτρέπει να έχουµε µεγάλα πρωτογενή πλεονάσµατα, να καταρτίσουµε ευκολότερα τους προϋπολογισµούς του 2013 και του 2014, γιατί θα πληρώνουµε µικρότερους τόκους".
Το μεγάλο στοίχημα για τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο είναι η επίτευξη όσο το δυνατό μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο υπουργός είπε ότι "δεν θα απαιτηθούν νέα µέτρα, δεν θα επηρεαστούν µισθοί και συντάξεις το 2011 και το 2012 εάν εφαρµόσουµε αυτά που πρέπει", αποφεύγοντας να αναφερθεί στα επόµενα έτη, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόµενο πρόσθετων φορολογικών επιβαρύνσεων µε το νέο φορολογικό νοµοσχέδιο που αναµένεται να κατατεθεί στη Βουλή µέχρι το τέλος του έτους.
Ο στόχος είναι το κράτος να µπορεί µε ίδιους πόρους να χρηµατοδοτήσει τις πληρωµές µισθών και συντάξεων και τα κοινωνικά κονδύλια και να πετύχει υψηλά πλεονάσµατα που θα αποσβένουν χρέος τα επόµενα χρόνια. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει τα έσοδα να είναι υψηλότερα από τις δαπάνες µε εξαίρεση τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους πράγµα που σηµαίνει περαιτέρω µειώσεις στα έξοδα και µεγαλύτερες εισπράξεις.
Οι οικονοµίες στις δαπάνες θα αφορούν µισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνικά επιδόµατα, ενώ στο σκέλος των εσόδων η απαιτούµενη τόνωση θα προέλθει από αυξήσεις κυρίως στους φόρους εισοδήµατος και περιουσίας, οι οποίοι θεωρούνται ως λιγότερο "υφεσιακοί" σε σχέση µε τους έµµεσους φόρους.
Με βάση τα παραπάνω, το Δηµόσιο στην προσπάθειά του να κλείσει τις τρύπες θα "τραβήξει" τεράστια ρευστότητα από την οικονοµία επιδεινώνοντας την ασφυξία των νοικοκυριών.
Απο το 'Εθνος' και πληροφορίες από τον Αθηναικό τύπο

Δημοσκοπήσεις για κλάματα κατά των μεγάλων κομμάτων

Στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την σύνοδο κορυφής οι ερωτηθέντες διαφωνούν με το κούρεμα του ελληνικού χρέους ενώ η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται με 7,5 μονάδες διαφορά.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής και την Κάπα Research, οι πολίτες σε ποσοστό 54,9% τάσσονται αρνητικά με την απόφαση της συνόδου κορυφής για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Θετικά απαντά το 35,7%
Επίσης το 75,6% υποστηρίζει ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία με 180 βουλευτές και μόνο το 18,9% θέλει να το ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ ενός δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση σε ποσοστό 54,2% ενώ το 40% θέλει να την επικυρώσει η βουλή.
Στην περίπτωση που διεξάγονταν δημοψήφισμα τότε το 45,5% θα ψήφιζε κατά και υπέρ το 35,2% Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συνεχίζει να διευρύνει την διαφορά της από το ΠΑΣΟΚ η οποία φτάνει τις 7,5 μονάδες. Πρώτο κόμμα ωστόσο είναι οι αναποφάσιστοι που συγκεντρώνουν 26,5 %.

ΟΧΙ σε "κούρεμα" και κόμματα λέει ο λαός

Αρνητικά αξιολογεί η κοινή γνώμη τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική δημοσκόπηση της Κάπα Research, για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής την επόμενη της Συνόδου.
Η πλειοψηφία του δείγματος της έρευνας (58,9%) αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το κούρεμα του χρέους και το νέο δάνειο, εκτιμώντας ότι το «αντάλλαγμα» που θα κληθούν να καταβάλλουν οι Έλληνες θα είναι πολύ ακριβό και μάλιστα χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα, αλλά εξακολουθεί επίσης να απορρίπτει σενάρια εξόδου από το ευρώ.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν και για τα πολιτικά κόμματα με τους πολίτες να ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αλλά να παρουσιάζουν έντονες αντιφάσεις σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα την αποτελούν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι προτείνουν για τη σύνθεσή της πρόσωπα, τα οποία σε άλλη ερώτηση της έρευνας κρίνουν ως ακατάλληλα να κυβερνήσουν!
Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται τα μεγάλα κόμματα, με τη ΝΔ όμως να προηγείται πλέον και με οκτώ κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή.
Ειδικότερα στην δημοσκόπηση για λογαριασμό του Βήματος, οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε πολύ κρίσιμα ερωτήματα όπως: πώς κρίνουν την εποπτεία από τους εταίρους, αν επιθυμούν δημοψήφισμα πριν τη υιοθέτησή της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά και με τι πλειοψηφία θα ήθελαν αυτή να ψηφισθεί από την ελληνική Βουλή.
Ακόμη, απαντούν σε πολιτικά ερωτήματα όπως αν επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών, τι θα ψήφιζαν αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, «βαθμολογούν» πρόσωπα της δημόσιας πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας, προτείνουν τον καταλληλότερο να ηγηθεί μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αλλά και την σύνθεση αυτής.ΤΑ ΝΕΑ

American boys κάνουν πολεμικές ασκήσεις στη Καλαμάτα

Εκπαίδευση στα όπλα κάνουν οι Αμερικανοί που ευρίσκονται όλο το καλοκαίρι στη Μεσσηνία , εξ΄αιτίας των αναταραχών στη Βόρεια Αφρική !
Πιλότοι μαχητικών και λοιπό προσωπικό ευρίσκεται στην Καλαμάτα εδώ και πολύ καιρό!
Πολλά αεροσκάφη , μεταξύ αυτών και μεταγωγικά κινούνται συνεχώς στην περιοχή και προξενεί ερωτηματικά η αποστολή τους , διότι κινούνται συνεχώς και επιμόνως, γύρω από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Έτσι λοιπόν, μετέβησαν και στο πεδίο βολής Καλαμάτας και ασκήθηκαν στα όπλα τους !
Το όλο θέμα το ανέδειξε η εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ,θεωρώντας ότι ξένοι Αστυνομικοί ασκούνταν στα όπλα στην Καλαμάτα! Απλά Έλληνες αστυνομικοί είχαν αναλάβει την επιτήρησή τους!moriasnews.gr

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος πριν είναι αργά για την Ελλάδα

Οι σημερινές λαϊκές αντιδράσεις που οδήγησαν στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη και δημιούργησαν έκρυθμες καταστάσεις σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας καταδεικνύουν το βασικό πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.
Ανεξαρτήτως κυβερνήσεως και πρωθυπουργού, το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι πολίτες, ή έστω μια μεγάλη πλειοψηφία τους, έχουν διαγράψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Δεν το εμπιστεύονται. Τους θεωρούν κλέφτες, προδότες, ανίκανους.
Οποιος πιστέψει πως αν απλώς γίνουν εκλογές και αλλάξει η κυβέρνηση το πρόβλημα θα λυθεί, απλά είναι πολύ γελασμένος. Και όσοι πολιτικοί σχηματισμοί πυροδοτούν και τζογάρουν πάνω σε αυτή την κατάσταση -που ναι μεν έχει βάση αλλά υποκρύπτει και αρκετό λαϊκισμό, απλώς βάζουν μια βόμβα ΤΝΤ στα θεμέλια της Ελλάδας.
Προφανώς η οικονομία είναι το βασικό κλειδί για την ύπαρξη ενός κράτους. Ομως εάν δεν υπάρχει κράτος και έχουν επικρατήσει η αναρχία και τα λαϊκά δικαστήρια τότε δεν μπορεί να υπάρξει κανένα μέλλον.
Αρα, η βασική προτεραιότητα του πολιτικού μας κόσμου πρέπει να είναι η αυτοκάθαρσή του και η επανάκτηση της στοιχειώδους εμπιστοσύνης των πολιτών. Είναι ένα εγχείρημα εξίσου δύσκολο αν όχι δυσκολότερο από την οικονομική ανάταξη της χώρας.
Ο ρόλος των ΜΜΕ σε αυτή την προσπάθεια μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός. Η ισοπέδωση και ο εύκολος λαϊκισμός απλώς και μόνον για λίγα παραπάνω φύλλα, λίγες μονάδες της AGB ή λίγα ιντερνετικά κλικ μπορεί να φέρει πρόσκαιρα κέρδη και εντυπώσεις αλλά μακροπρόθεσμα θα τα παρασύρει στον Kαιάδα.
Είναι ένα εθνικό στοίχημα. Το μεγαλύτερο από όλα τα στοιχήματα..iefimerida.gr

Χαμός και στο Πύργο μόλις τελείωσε η παρέλαση...

ΣΟΒΑΡΑ επεισόδια πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο.
Αμέσως μόλις τελείωσε η μαθητική παρέλαση και πριν ξεκινήσουν την παρέλαση τους τα Σώματα Ασφάλειας πάνω από 200 άτομα προερχόμενοι από των χώρο των Αγανακτισμένων και της Αριστεράς διέκοψαν την παρέλαση και κρατώντας πανό κατευθύνθηκαν μπροστά από τους επισήμους αρχίζοντας να φωνάζουν συνθήματα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και υπήρχαν αρκετές αψιμαχίες μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Ο μητροπολίτης κ.κ Γερμανός αποχώρησε από την παρέλαση με το που ξεκίνησαν τα επεισόδια ενώ οι υπόλοιποι επίσημοι παρέμειναν στο χώρο παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του κόσμου. Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανο μέχρι και πάνω στην εξέδρα των επισήμων.
Οι διαδηλωτές μετά από την διακοπή της παρέλασης πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Λατσειο Δημοτικο Μέγαρο όπου έκαναν κατάληψη και ανάρτησαν πανό

Ενωτικός και με πολλαπλά μηνύματα ο εορτασμός στην 'Αρκαδιά'

ΕΝΩΤΙΚΟΣ και γεμάτος Εθνική υπερηφάνεια ήταν ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία όπου το πλήθος κατέκλυσε κάθε γωνιά των εκδηλώσεων από την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την διεξαγωγή της παρέλασης που ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών ολοκληρώνοντας με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία.
Στην Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των επισήμων αίσθηση προκάλεσε ο πανηγυρικός της Ημέρας που εκφώνησε ο καθηγητής Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ο οποίος τόνισε για την εθνική μνήμη και το διαχρονικό έπος ότι "όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε το μήνυμα της εθνικής μας αποστολής, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των εθνικών μας αποστολών και συμφερόντων με το μήνυμα της εθνικής συνοχής και συλλογικής δράσης να παραμένει επίκαιρο". Πρόσθεσε ότι "ιδιαίτερα σήμερα που μαύρα σύννεφα σκεπάζουν και πάλι τον Ελληνικό ουρανό και την περήφανη πατρίδα μας, θα πρέπει λαός και ηγεσία μαζί σαν μια γροθιά να υψώσουμε ξανά το εθνικό ανάστημά μας, να προτάξουμε ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ όπως τότε στις ξένες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις κατά του εθνικού μας πλούτου, ας αναλογιστούμε τις ιστορικές μας ευθύνες και να σταθούν στο δοκιμαζόμενο λαό και το μήνυμα που στέλνουν οι ήρες του 40 μας μιλούν για διατήρηση της Ελευθερίας και την ανάγκη για ενότητα" μιλώντας για τα ξενοκίνητα κέντρα που επιθυμούν τον διαμελισμό της χώρας μας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από τις προτομές των Γκρίτζαλη και Αμβρ. Φραντζή ενώ η παρέλαση με την Φιλαρμονική του Δήμου και μαθητικών συγκροτημάτων αλλά και αθλητικών συλλόγων χειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος, παρουσία των επισήμων στους οποίους παρέστη ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι Κυπαρισσίας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μερκούρη και τους πολιτευτές κ. Μπέσσυ Πλέτσα και Τάκη Κατσίβελα.

Χοντρή κοροιδία των ανέργων στην Καλαμάτα...

Κα Γιαννακοπούλου - κε Κουσελά - κε Βουδούρη - κε Λαμπρόπουλε δεν σας αγγίζει το θέμα ;
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ;
Τρείς μήνες μετά την υπογραφή της Υπουργικής απόφασης για τα εισοδηματικά κριτήρια των μακροχρόνια ανέργων από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, ( 3 Αυγούστου 2011 ) το ….ταχυδρομικό περιστέρι δεν την έχει φέρει ακόμα στον ΟΑΕΔ Καλαμάτας με αποτέλεσμα οι μακροχρόνια άνεργοι να μην μπορούν να εισπράξουν το …. Χαρτζηλίκι που δικαιούνται από τον οργανισμό !!
Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ της 3ης Αυγούστου 2011 όπως το διαβάσαμε στο Newsmessinia!!
Mε απόφαση του Υπουργού Εργασίας, αυξάνεται το τεκμαρτό εισοδήματος που πρέπει να έχει ένας μακροχρόνια άνεργος προκειμένου να λαμβάνει το σχετικό ειδικό επίδομα, ενώ επεκτείνεται το χρονικό διάστημα λήψης του επιδόματος.
Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.
Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.

Μέρα Εθνικής...τραγωδίας με αυγά και σκληρές εκφράσεις κατά των Πολιτικών

ΜΠΟΛΙΚΟ...ξύλο παρολίγο είχαν οι εκδηλώσεις Εθνικής μνήμης στην Καλαμάτα με αποτέλεσμα η παρέλαση να διακοπεί στην μέση. Οι «αγανακτισμένοι » έδωσαν το παρών και στην παρέλαση της Καλαμάτας οι οποίοι γιούχαραν τον μοναδικό Βουλευτή που παραβρέθηκε στον εορτασμό Οδ.Βουδούρη με συνθήματα ακόμα και ύβρεις ενώ ορισμένοι σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησαν να τον προπηλακίσουν, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί εξαιτίας της οργής του κόσμου που θυμίζει ποτήρι που ξεχειλίζει ενώ ο κόσμος μιλούσε με συνθήματα κατά των Κυβερνητικών βουλευτών ότι είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη τους...
ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!
Φυγάδευσαν άρον –άρον από τους χώρους των παρελάσεων τους επισήμους σε Ηράκλειο και Πάτρα μέσα σε καταιγισμό αυγών ενώ ματαιώθηκε η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη όπου στόχος έγινε ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.«Δεν γίνεται να με αποκαλούν προδότη», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας πριν αποχωρήσει από την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκης. Εμφανώς απογοητευμένος και λυπημένος από τις διαμαρτυρίες στην εξέδρα των επισήμων ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι έχει πολεμήσει για την πατρίδα και είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι να τον αποκαλούν προδότη.
«Λυπάμαι πολύ. Πρέπει να ντρέπονται. Εγώ ήρθα για να τιμήσω τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι δεν ήθελαν να γίνει η παρέλαση. Εγώ στα 15 μου πολέμησα για την πατρίδα. Δεν μπορούν να με λένε προδότη», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για αμαύρωση της επετείου. !!

Το μαρτύριο της...σταγόνας για τους Έλληνες

Γράφει ο Γιώργος Παππούς
Ρωτάει ο κόσμος "τι χειρότερο μπορεί να έρθει από αυτό που βιώνουμε εδώ και ενάμισι χρόνο, τι παραπάνω θα υποστούμε από μια χρεοκοπία σε σχέση με αυτό το μαρτύριο της σταγόνας;". Για να απαντήσω χρειάστηκε πολλές φορές να ανατρέξω σε... οικονομικά εγχειρίδια, να επικαλεστώ ιστορικά προηγούμενα για τις επιπτώσεις σε χώρες που χρεοκόπησαν αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τελικά πόσο πειστικές είναι αυτές οι απαντήσεις.
Η εμπειρία εγχώριων και ξένων οικονομολόγων δείχνει ότι οι χώρες που χρεοκόπησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπέστησαν κατ' αρχήν ένα σοκ μακροχρόνιας ύφεσης, με αύξηση της ανεργίας και των ποσοστών φτώχειας, χωρίς να υπάρχουν σαφή δείγματα πραγματικής ανάκαμψης ακόμα και μετά από χρόνια, με πιο τρανό ίσως παράδειγμα αυτό της Αργεντινής που μόλις εσχάτως άρχισε να στέκεται στα πόδια της. Όλα αυτά- όπως τονίζουν οι ίδιοι άνθρωποι- είναι πολύ πιθανόν να τα βιώσουμε στο πολλαπλάσιο στην Ελλάδα του διαλυμένου Κράτους, της ανύπαρκτης παραγωγικής βάσης, όπου δεν κατασκευάζουμε ούτε... καρφίτσες, όπου εισάγουμε μέχρι και... λεμόνια.
Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή τη στιγμή οι άνεργοι ξεπερνούν ήδη τις 800.000 και δεν αποκλείεται έως το τέλος του χρόνου να φτάσουν στο 1.000.000, μισθωτοί και συνταξιούχοι ήδη βιώνουν ανά εξάμηνο ή μάλλον ανά τρίμηνο επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με αποτέλεσμα να έχει γίνει καπνός το 40% των αυξήσεων που δόθηκαν τη προηγούμενη 10ετία, ο φορολογικός "πέλεκυς" πέφτει επί δικαίων και αδίκων με έκτακτες εισφορές ακόμα και σε όσους παίρνουν 850 ευρώ το μήνα, τα "κόκκινα" δάνεια πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς πολυβόλου αγγίζοντας το 14% αφού όλο και περισσότεροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στον απίστευτο όγκο υποχρεώσεων, ενώ και οι δείκτες φτώχειας που βρίσκονταν σταθεροί στο ούτως ή άλλως υψηλό 20% στη περίοδο των παχιών αγελάδων εκτιμάται ότι θα πάρουν τον ανήφορο όπως άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει κανείς περιδιαβαίνοντας το κέντρο της Αθήνας των εκατοντάδων πλέον άστεγων.
Το χειρότερο είναι, όμως, ότι ακόμα και αυτές οι αιματηρές θυσίες δεν αποκλείεται να αποδειχθούν μάταιες, με δεδομένο ότι η χώρα μπορεί τελικά να λυγίσει υπό το βάρος του απίστευτου Χρέους και να χρεοκοπήσει, όπως άλλωστε εκτιμούν πολλοί αναλυτές. Κι αυτό παρά τις νέες θυσίες, παρά τα νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας που θα συνοδεύσουν το δεύτερο "πακέτο" στήριξης. Κι εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα για τη Κυβέρνηση, πρόβλημα όχι μόνο επικοινωνιακό αλλά ουσίας, αφού πρέπει να πείσει όχι μόνο τους πολίτες για τη προοπτική που υποτίθεται ότι δίνει το νέο "πακέτο", αλλά κυρίως τον εαυτό της και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και το ερώτημα είναι, μπορεί;;;;

To Reuters αναλύει τα ανέκδοτα κατά της Ελλάδας..

Η παρατεταμένη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, καθώς και η... πονεμένη ιστορία της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουν εμποδίσει τους ευρηματικούς, να σκαρφιστούν διάφορα ανέκδοτα για την οικονομική κρίση και κυρίως για την Ελλάδα, με αρκετά πικρόχολο τόνο.
"Γιατί η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει την δόση του δανείου; Γιατί κανένας στην Ελλάδα δεν δουλεύει αρκετά, ώστε να συμπληρώσει την αίτηση", αναφέρει ένα αρκετά αιχμηρό από αυτά.
"Ένας Έλληνας, ένας Ιρλανδός κι ένας Πορτογάλος πηγαίνουν σε ένα μπαρ και παραγγέλνουν ένα ποτό. Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό; Ένας Γερμανός" αναφέρεται σε κάποιο άλλο.
Στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle, αναφέρεται άλλο ένα: "Για 400 ευρώ μπορείς να υιοθετήσεις έναν Έλληνα. Θα μείνει στο σπίτι σου, θα κοιμάται αργά, θα πίνει καφέ, θα τρώει μεσημεριανό και θα παίρνει κι έναν υπνάκο, οπότε εσύ θα μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά".
Ευτυχώς, κάποια από τα ανέκδοτα δεν αφορούν τους Έλληνες: "Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην Ιρλανδία και την Ισλανδία (είχε βγει όταν είχε καταρρεύσει η δεύτερη το 2008); Ένα γράμμα κι έξι μήνες"!
"Πόσοι Ευρωπαίοι χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα; Κανένας. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λάμπα" αναφέρει ένα άλλο, ασκώντας κριτική προς τη στάση των ευρωπαίων ηγετών στην κρίση χρέους. Reuters

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ΤΙΜΆ σήμερα και αύριο και η Καλαμάτα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 10:15 σήμερα το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Ανδριανόπουλος. Θα ακολουθήσει στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση προ του Ηρώου των πεσόντων στην πλατεία 23ης Μαρτίου και κατάθεση στεφάνων.
Στις 11:15 θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην οδό Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σήμερα το πρωί, παραμονή της επετείου, σε όλα τα σχολεία πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις και στις 12 το μεσημέρι θα κατατεθούν στεφάνια στις προτομές των ηρώων στην πλατεία 23ης Μαρτίου από εκπροσώπους των αποστράτων και εφέδρων αξιωματικών και των μαθητών.......Χθές το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση, με ομιλητή τον διευθυντή του 5ου Λυκείου Γιάννη Μπουγά.
Εκδηλώσεις για την επέτειο θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της Μεσσηνίας. Στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, το οποίο αύριο θα είναι ανοιχτό, θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το έπος του 1940.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Χαμός στη σύσκεψη για την Ολυμπία οδό...

Πραγματοποιήθηκε τελικάι η σύσκεψη που είχε καλέσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας γιά το σταμάτημα των εργασιών της Ολυμπίας οδού από Πάτρα έως Πύργο και... Τσακώνα.
Στην σύσκεψη είχαν κλειθεί οι 7 Δήμαρχοι του Νομού Ηλείας, για αποφάσεις, δράσεις και ενέργειες επί του σοβαρού αυτού θέματος.
Στην σύσκεψη δεν παρέστη ο Δήμαρχος Ζαχάρως και ο Δήμαρχος Κρέστενας - Ανδρίτσαινας που έστειλε αντιπρόσωπό του.
Μιά σύσκεψη με μεγάλη ένταση, κλησεις γιά παραιτήσεις και πιθανή παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπου Καφήρα.
Κατ' τα άλλα ήταν χωρίς δεσμεύσεις γιά συνέχιση του έργου του δρόμου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα και τελικά ... άνευ ουσίας αφού είχε μόνο ευχολόγια και υποσχέσεις άνωθεν.
Η σύσκεψη είχε πολύ μεγάλη ένταση με τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό να ζητά να υποβάλλουν την παραίτησή τους όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Απ. Κατσιφάρα.
Εντύπωση προξενεί σε όλους τους Ηλείους η απουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα γιά το σοβαρό αυτό θέμα που πλήττει την Ηλεία.
Επιτέλους κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και ζήτησε την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα σε μιά τόσο σημαντική σύσκεψη.
Πιστεύουμε ότι αντί να είναι παρών και να φωνάζει γιά την εγκαταλλειμμένη Ηλεία, είναι "εξαφανισμένος", λες και η Ηλεία που τον εξέλεξε με το μεγαλύτερο ποσοστό και από τους τρεις Νομούς, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.
Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και πιστεύουμε και όλοι οι Ηλείοι τον καλούμε να δώσει το παρόν στον Νομό και να ασχοληθεί με τα μεγάλα έργα που προεκλογικά είχε βάλλει στο πρόγραμμά του όπως η Ολυμπία Οδός, το Φυσικό Αέριο, η διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού, το Αεροδρόμιο, το λιμάνι του Κατακόλου κλπ.
Η ανοχή των Ηλείων έχει τελειώσει.

Α. Σαμαράς: "Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος"

"Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σε δήλωση με αφορμή τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ότι "ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε".
Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς επικέντρωσε την κριτική του στο ότι η χθεσινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν λανθασμένη και αδιέξοδη αν και όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη.
Με το κούρεμα, τόνισε, που αποφασίστηκε το χρέος της χώρας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ. Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φοροεπιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει και πάλι στο 2009. Και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας.
Καμιά αναφορά δεν γίνεται σε ανάκαμψη. 'Αρα το λάθος παραμένει και διαιωνίζεται, συμπλήρωσε....
Αναφερόμενος στο "κούρεμα", επεσήμανε με έμφαση ότι η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια. Διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενώ δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι' αυτές. Πώς; Και από πού;
Δεν διευκρινίζεται πως θα γίνει η βελτίωση της αξιοπιστίας των νέων ομολόγων, με τα οποία θα ανταλλαγούν τα παλιά. Και δεν είναι σαφές ακόμα σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι ιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει "χρηματοδοτικό κενό". Όπως δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, που -θα το λέω συνέχεια- είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της οικονομίας. Έχει στεγνώσει η αγορά, συνέχισε ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει στην ευρωζώνη αυτή η απόφαση, πέρα από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως "είναι φανερό ότι το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, το EFSF, δεν ενισχύεται επαρκώς για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις στη δευτερογενή αγορά. Ούτε εξοπλίζεται αρκετά για να εξουδετερώσει τους κινδύνους "μεταδοτικότητας" της κρίσης".
Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι "η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι τέσσερις φορές ως τώρα πανηγύρισε που μας "έσωσε": Όταν υπέγραφε το Μνημόνιο, το Μάιο του 2010. Όταν αποφασιζόταν η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας, τον περασμένο Μάρτιο. Όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, τον περασμένο Ιούλιο. Και όταν έκλεινε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, κόμπαζε ότι "έβαλε πάτο στο βαρέλι". Κι ότι διασφάλιζε τότε, τη "βιωσιμότητα του χρέους". Έπεσε, βέβαια, έξω και τις τέσσερις φορές".
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ' όλα ανάκαμψη της οικονομίας για να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση, να μπούμε σε δρόμο ανάπτυξης να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας, λέγοντας: "Πρέπει να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Που δεν δικαιούμαστε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να την παραδώσουμε. Σε κανένα. Και με οποιοδήποτε τρόπο. 'Αλλωστε, μας το απαγορεύει το Σύνταγμα και δεν το επιτρέπουν, ούτε οι ευρωπαϊκές συνθήκες", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκαμψη πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται, είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε: "Όχι να αλλάξουν οι στόχοι που έχουμε όλοι για τη μείωση του ελλείμματος. Αλλά να αλλάξουν αυτά που δεν αποδίδουν και εμποδίζουν την ανάκαμψη. Όπως οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και οι αβάστακτες οριζόντιες περικοπές. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά, δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση. Αλλά μπροστά σε άλλα εννιά χρόνια φτώχειας και κατάρρευσης, που δεν αντέχει, ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία".
Σχολιάζοντας στις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ανέφερε: "Όσοι, επομένως, πανηγυρίζουν πως θα φέρουν την Ελλάδα του 2020 πίσω στο 2009, να σοβαρευτούν. Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους ναυαγοσώστες".

Το ΄κούρεμα' της ζωής του Έλληνα τον χρεοκωπεί...

Η αγωνία για τον απλό πολίτη επικεντρώνεται τώρα στις καθημερινές του ανάγκες και πώς θα τα βγάλει πέρα, μετά τις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν για τη χώρα μας από τις Βρυξέλλες.
Τι θα γίνει με τις καταθέσεις:
Σε Ελλάδα και Ευρώπη, όλοι διαβεβαιώνουν ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι εξασφαλισμένες και δεν κινδυνεύουν. Επίσης, δεν θα επηρεαστούν ούτε το επίπεδο των αναλήψεων, ούτε τα επιτόκια.
Τι θα γίνει με τις συντάξεις:....
Οι διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι οι συντάξεις είναι εγγυημένες και ότι θα καταβληθούν κανονικά. Ακόμη και σε περίπτωση που παρουσιαστεί πρόβλημα από τις τράπεζες, υπάρχει η λύση των εντόκων γραμματίων.
Να διευκρινίσουμε πως όταν λέμε υπάρχει η λύση των εντόκων γραμματίων, εννοούμε να εκδοθούν έντοκα γραμμάτια και όχι να πληρωθούν οι συνταξιούχοι με έντοκα γραμμάτια.
Να σημειώσουμε επίσης το εξής: Όταν οι διοικήσεις λένε πως οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά, εννοούν ως προς το ποσό που είναι σήμερα και δεσμεύονται ότι το κούρεμα του χρέους δεν θα επηρεάσει, τουλάχιστον για το ΙΚΑ, το ύψος συντάξεων έως το 2012. Και αυτό γιατί, αν το νέο πρόγραμμα με την επιτροπεία περιλαμβάνει τους επόμενους μήνες και νέα μέτρα για να σταθούν όρθια τα ταμεία, αυτό δεν μπορεί σήμερα να το εγγυηθεί κανείς.
Αυτό προβλέπεται άλλωστε στην αναθεώρηση του Ασφαλιστικού που έγινε επί Λοβέρδου πέρυσι, όπου εγγυάται για τη βασική σύνταξη των 300 ευρώ το Κράτος. Από εκεί και πάνω θα καταβάλλεται εφόσον το κάθε Ταμείο μετά από αναλογιστική μελέτη προκύπτει ότι έχει δυνατότητα να την καταβάλλει.
Τι θα γίνει με τα δάνεια:
Δεν θα αλλάξει ούτε η δόση ούτε το επιτόκιο λόγω του κουρέματος του χρέους και των επιπτώσεων στις Τράπεζες. Εκείνο που μπορεί να αλλάξει σε συμφωνία με την τράπεζα και τον κάθε δανειολήπτη είναι να ρυθμίσουν τη διάρκεια αποπληρωμής σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα: Αν πριν από την κρίση έπαιρνε κάποιος 2.000 ευρώ μισθό και είχε δάνειο στεγαστικό με δόση 800 ευρώ το μήνα, μετά τις περικοπές που του έχουν γίνει στα 1.000-1.200 ευρώ καταλαβαίνουμε ότι τα 800 ευρώ που είναι η σταθερή δόση δεν είναι εύκολο να εξυπηρετηθεί "μήνας μπεί - μήνας βγει".
Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με όσα βγάζουμε:
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά που βγάζουμε. Οι τράπεζες λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, θα κλείσουν ακόμη περισσότερο τις στρόφιγγες δανειοδότησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μέχρι να βρούν το βηματισμό τους.
Και όταν βρουν το ρυθμό τους οι τράπεζες και μπει το "νερό στο αυλάκι", σειρά θα πάρουν πρώτα οι επιχειρήσεις, μετά τα στεγαστικά και τελευταία τα καταναλωτικ
Στο σούπερ μάρκετ θα "κουρευτούμε" μόνοι μας:
Οι περικοπές είναι ήδη μεγάλες στο καλάθι της νοικοκυράς, λόγω μείωσης των αποδοχών μισθωτών και συνταξιούχων. Ωστόσο, από την αβεβαιότητα θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη περικοπή και οι αγορές μας θα περιοριστούν στα άκρως αναγκαία.
Αξίζει να σημειώσουμε δύο στοιχεία: Πρώτον η λιτότητα θα είναι διαρκείας, δηλαδή για μια δεκαετία σχεδόν. Δεύτερον στις επισκέψεις κάθε βδομάδα στο σούπερ μάρκετ θα αναγκαστούμε από μόνοι μας, να "κουρέψουμε" το λογαριασμό από 100 ευρώ για παράδειγμα σε 50 ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει παράλληλα και μείωση των τιμών.

Τα 'σκουπίδια θα τα φάμε στη μούρη' είπε ο Κόλλιας παγώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΙΣΘΗΣΗ στο παγωμένο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προκάλεσε η φράση του Δημάρχου ότι "τα σκουπίδια αποτελούν υπόθεση όλων μας, θα τα φάμε στη μούρη..." δείχνοντας ότι η Δημοτική αρχή θα ακολουθήσει την πεπατημένη για την διαχείριση των απορριμμάτων.
Η αναφορά του προκάλεσε αμηχανία σε πολλούς δημοτικούς συμβούλους καθώς όπως συνέχισε λέγοντας ότι "οι πρώην Δήμοι έχουν λάβει αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για την διαδικασία χωροθέτησης αλλά θα κληθούμε σε διαδικασία διαλόγου για λάβουμε οριστική απόφαση καθώς η Περιφέρεια Πελοπόννήσου επέλεξε τη μέθοδο των μπαλοποιητών και αποφάσεις των πρώην ΟΤΑ υπάρχουν" εκτιμώντας ότι "θα ποιούμε το πικρό ποτήρι εφόσον η περιφέρεια δεν βρει ολοκληρωμένη λύση στην υπόθεση διαχείρισης των σκουπιδιών κάνοντας διάλογο με τους πρώην Δημάρχου" οι οποίοι ορισμένοι εξ αυτών σήμερα είναι άφαντοι εκτιμώντας ότι οι σημερινοί άρχοντες δεσμεύονται από τις αποφάσεις των προηγούμενων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ .Σωτηρόπουλου ο οποίος μιλώντας για τους όρους συνεννόησης με τις αποφάσεις των προηγούμενων Δήμων εξετάζοντας το θέμα από μηδενική βάση.
Το θέμα είναι ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας μάλλον θέλει να μεταθέσει τις ευθύνες στις πρώην Δημοτικές αρχές αφού παρά τις αποφάσεις ο δεματοποιητής στη Τριφυλία είναι άφαντος...

Α.ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: Δεν δεχόμαστε εκπτώσεις στο έργο της Ολυμπίας Οδού

Κανέναν περιορισμό στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο της Ολυμπίας Οδού δεν πρόκειται να δεχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτό καθιστά σαφές ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με επιστολή που έστειλε σήμερα το πρωί στους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη καθώς και στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας, επικαλούμενος πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί πιθανών περιορισμών στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου της Ολυμπίας Οδού, τονίζει ότι «προθέσεις και σχεδιασμοί που κουτσουρεύουν τα έργα θα συναντήσουν την σταθερή μας αντίθεση», ενώ επισημαίνοντας τον μείζονα αναπτυξιακό χαρακτήρα τόσο της Ολυμπίας όσο και της Ιονίας Οδού αναφέρει ότι τα δυο αυτά έργα δεν μπορούν να μπουν σε λογικές εκπτώσεων.
«Θεωρώ εξαιρετικά θετικές τις εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες κυοφορείται η επανεκκίνηση των εργασιών σε δύο έργα ύψιστης σημασίας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ολυμπία Οδό και την Ιονία Οδό. Η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση των έργων, αποτελεί εγγύηση για την ολοκλήρωσή τους», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κατσιφάρας.
Και προσθέτει: «Γνωρίζετε, κύριε Υπουργέ, το σταθερό και μόνιμο ενδιαφέρον μου για τα δύο αυτά έργα από τις επανειλημμένες συναντήσεις και συνεργασίες μας, σε όλες τις φάσεις της εμπλοκής που παρουσιάστηκε στους προηγούμενους μήνες και που οδήγησε στο κλείσιμο των εργοταξίων των έργων. Ωστόσο, βλέπουν το φως δημοσιότητας πληροφορίες που προκαλούν σοβαρές ανησυχίες. Για την ακρίβεια γίνεται λόγος, σχετικά με την Ολυμπία Οδό, για περιορισμό στο φυσικό αντικείμενο του έργου

Η Ελλάδα πρώτο προτεκτοράτο των Βρυξελλών !!

Στις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μας και στην εξάρτησή της με τις μεγάλες δυνάμεις αναφέρεται η γαλλική «Le Monde», σε δημοσίευμα με τίτλο: «Ελλάδα: Γινόμαστε αποικία των Βρυξελλών».
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναφέρεται σε ανθρώπους που «νιώθουν εξευτελισμένοι από τη χώρα τους», ενώ τα ποσοστά αυτοκτονιών και κατάθλιψης συνεχώς αυξάνονται.
«Η Ελλάδα είναι άρρωστη. Ο αριθμός όσων πάσχουν από κατάθλιψη αυξάνεται, το ίδιο και ο αριθμός των αυτοκτονιών, αν και η χώρα για χρόνια μπορούσε να δηλώνει υπερήφανη ότι ήταν ουραγός της Ευρώπης όσον αφορά αυτά τα ποσοστά» αναφέρει η εφημερίδα.
Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στις διαδηλώσεις και τα σχέδια μετανάστευσης στην Αυστραλία, με κύριο σύνθημα: «Δεν υπάρχει μέλλον στην Ελλάδα».
Την ίδια ώρα, η χώρα μας βρίσκεται σε μια περίπλοκη σχέση με την Ευρώπη. «Χωρίς την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια των μεγάλων δυνάμεων, η Ελλάδα θα ήταν πολύ δύσκολο να απελευθερωθεί από τον οθωμανικό ζυγό. Το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες δυνάμεις που έχουν πολλές φορές αναφερθεί στο ένδοξο παρελθόν της χώρας που είναι λίκνο της Δημοκρατίας, έρχονται να θυμίσουν στην Αθήνα το χρέος της πιο πριν», αναφέρει το κείμενο.

Αγρια κοροιδία για την επιδότηση που μετατίθεται για Νοέμβριο!

ΟΙ παραγωγοί ελαιολάδου δεν πρέπει να περιμένουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από την Δευτέρα καθώς τώρα το ρολόι της ανευθυνότητας πάει πίσω όταν ο Μεσσήνιος Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κανελλόπουλος...έβαζε ακόμα και στοίχημα ότι όλες οι διαδικασίες θα τρέξουν ομαλά και τώρα μάλλον είναι σοβαρά εκτεθειμένες απέναντι στους παραγωγούς...Σκωτσέζικο ντούς για τους αγρότες ! Βιάστηκαν να το ...προαναγγείλουν !
Για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου μετατίθεται χρονικά η πληρωμή προκαταβολών ενιαίας ενίσχυσης στους έλληνες παραγωγούς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θυμίζουμε ότι το 2010 η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 27 Οκτωβρίου, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2010.

Συμφωνία για 'κούρεμα' του χρέους κατά 50%

Σε συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 25 δισ. ευρώ -αυτό είναι το πραγματικό νούμερο και όχι αυτό που λένε τα πααπγαλάκια -κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τραπεζίτες.
Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις το «κούρεμα» για τους ιδιώτες επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου κλείδωσε τελικά στο 50% όπως έκαναν γνωστό ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Για το EFSF, οι δύο ηγέτες είπαν ότι ότι τα κεφάλαια του θα «μοχλευθούν» τέσσερις με πέντε φορές.
Η κ. Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα μόνιμη εποπτεία, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο για μια βιώσιμη λύση για τη χώρα μας.
Αναφορικά με το ελληνικό "κούρεμα" ύψους 50% οι πληροφορίες λένε ότι το 15% των ομολόγων θα το πάρουν σε ρευστό και το υπόλοιπο 35% σε δάνειο 20ετίας ή 25ετίας με επιτόκιο 4-4,5%.
Στο μεταξύ στα 30 δισ. ευρώ υπολογίζει, αρχικά, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών για ενίσχυση των κεφαλαίων τους με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου των «27» για αύξηση του βασικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 9%. Το ποσό καλύπτεται από το υπάρχον πλαίσιο, σύμφωνα με την Αρχή.
Οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης για συνολικό ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο τοποθετούνται στα 106,4 δισ. ευρώ -με «βαρύτερα» συστήματα, μετά το ελληνικό, να είναι το ισπανικό, το ιταλικό και το γαλλικό.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αυξάνονται οι άστεγοι «νέας γενιάς»

Κατά 20 με 25% αυξήθηκε ο πληθυσμός των αστέγων «νέας γενιάς», καθώς η ανεργία πλήττει όλες τις ηλικιακές ομάδες, όχι μόνο τις ευπαθείς, και όλα τα επαγγέλματα, σύμφωνα με στοιχεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα».
Όπως τονίζει η υπεύθυνη της «Κλίμακας», 'Αντα Αλαμάνου, το περασμένο τρίμηνο ολόκληρες οικογένειες βρέθηκαν στο δρόμο, καθώς αδυνατούν πλέον να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη ζωή.....
«Η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν διαφοροποιήσει το θέμα των αστέγων και ποιοτικά και ποσοτικά. Βάσει εκτιμήσεων, αλλά και της εμπειρίας μας, ο πληθυσμός των αστέγων έχει αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο κατά 20 με 25%. Φυσικά, δεν μιλάμε μόνο για τους ανθρώπους που μένουν στον δρόμο, αλλά και γι αυτούς που οι συνθήκες διαμονής τους είναι ακατάλληλες», διευκρινίζει η κ. Αλαμάνου.
Στο παρελθόν, όπως υποστηρίζει η υπεύθυνη στήριξης του προγράμματος αστέγων, οι περισσότεροι άστεγοι, είτε είχαν ψυχολογικά προβλήματα, είτε κάποιον εθισμό, όπως για παράδειγμα τα ναρκωτικά.
«Παράλληλα με την αύξηση του αριθμού των αστέγων έχει αλλάξει και η ταυτότητα τους. Οι "παραδοσιακοί" άστεγοι ήταν άνθρωποι χαμηλότερων κοινωνικών και οικονομικών τάξεων και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Τώρα αρκετοί άστεγοι είναι άνθρωποι που έως πρότινος είχαν ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο και βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση μόνο για οικονομικούς λόγους. Η "νέα γενιά" αστέγων έχει από μέτριο έως υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης πριν κάποιο μέλος της οικογένειας χάσει την δουλειά του», λέει η κ. Αλαμάνου.
Οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι ακόμη πιο δύσκολοι για τους Έλληνες και οι ειδικοί φοβούνται ότι ο αριθμός των αστέγων θα αυξηθεί περισσότερο. «Πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση στο προσεχές μέλλον, καθώς δεν μπορούν να συντηρήσουν τα σπίτια τους», τονίζει η κ. Αλαμάνου και συμπληρώνει: «Το σοκ για όσους βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο είναι τεράστιο. Αισθάνονται απελπισία και πάσχουν από κατάθλιψη. Είναι φοβερό για μία οικογένεια που είχε σπίτι, ξαφνικά να βρίσκεται στο δρόμο. Από κάποιους ακούσαμε ότι ύστερα από μερικές ημέρες ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες που παρέχονται από την Πολιτεία είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν καταφύγια νύχτας, ή δημόσια λουτρά».
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κλίμακα» ιδρύθηκε το 2001.Έχει άμεση συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και στόχος της οργάνωσης είναι η αποκατάσταση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, που ζουν στο «περιθώριο». Διαθέτει την τηλεφωνική γραμμή 1018 για την πρόληψη αυτοκτονιών και απασχολεί περίπου 150 εργαζομένους, μεταξύ των οποίων και αθίγγανους, αστέγους, και άτομα από άλλες ευπαθείς ομάδες, που έχουν εκπαιδευθεί να παρέχουν στήριξη. Εκτός από το πρόγραμμα στήριξης αστέγων, με το οποίο ασχολείται τώρα και είναι στο πλαίσιο μίας ευρύτερης δράσης σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, άλλο μεγάλο ζήτημα με το οποίο είχε ασχοληθεί προ τριετίας η «Κλίμακα» ήταν η μαστροπεία..

Στο πόδι ξανά η Ηλεια για το κούρεμα στην Ολυμπία Οδό

Με τον πλέον «τραγικό» τρόπο επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα του Κέρδους και άλλων ΜΜΕ για την πορεία της Ολυμπίας Οδού έως την Πάτρα, με αποτέλεσμα ο νομός Ηλείας να μένει χωρίς οδική διασύνδεση. Το σημερινό δίκτυο είναι χαρακτηρισμένο ως καρμανιόλα με την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου να έχει 100 !!! διασταυρώσεις σε εκατό χιλιόμετρα.
Πριν από λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία επιβεβαίωσε τις προθέσεις που υπάρχουν για μια Ολυμπία Οδό κατ΄εφημισμό, αφού δεν φτάνει ως την Αρχαία Ολυμπία, αλλά σταματά στην Πάτρα. Αυτός είναι ο νέος σχεδιασμός, ενώ σε βάθος χρόνου λέγεται ότι θα υπάρξει άλλος σχεδιασμός για το υπόλοιπο κομμάτι, με νέες μελέτες και πιθανή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Μάλιστα αυτή η εξέλιξη είναι γνωστή σε ανώτερο επίπεδο αλλά και στην Ηλεία εδώ και είκοσι ημέρες και κανείς δεν φαίνεται ικανός να μπορέσει να αλλάξει τα νέα δεδομένα.
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καφύρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν απο λίγο ανέφερε τα εξής:
"Το τελευταίο διάστημα είχαμε ανησυχητικές πληροφορίες για την πορεία του έργου της Ολύμπιας Οδού και ιδιαίτερα όσον αφορά το κομμάτι Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα. Τα τελευταία δημοσιεύματα στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ και ΑΞΙΑ δείχνουν ότι έχει αποφασιστεί η διακοπή των εργασιών στο τμήμα Πάτρα – Πύργος οριστικά.
Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλούς μήνες έχουν σταματήσει τα έργα. Οι λόγοι της διακοπής των εργασιών είναι γνωστοί. Οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση, επικαλούμενες τα γνωστά πλέον προβλήματα (απαλλοτριώσεις, μείωση κυκλοφορίας κ.λ.π.) αλλά επιθυμώντας επί της ουσίας να αναλάβει το χρηματοδοτικό ρίσκο το Δημόσιο, οι εργολάβοι σταμάτησαν τις μπουλντόζες και οχυρώθηκαν πίσω από την άρνηση των τραπεζών να δώσουν κεφάλαια, ενώ παράλληλα εγείρουν συνεχώς αιτήματα, αλλά ακόμα το Δημόσιο δεν έχει δώσει λύση.
Είμαστε ενήμεροι ότι στις αρχές Οκτωβρίου έγινε σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων και των κατασκευαστριών εταιρειών και βρέθηκε η φόρμουλα – όσον αφορά το κομμάτι της Ολύμπιας Οδού – να μειωθεί το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου, δηλ. το έργο να σταματήσει στην Πάτρα και το υπόλοιπο κομμάτι να μην κατασκευαστεί (Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα).
Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να πραγματοποιήσει το κομμάτι Πάτρα – Πύργος ως δημόσιο έργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τις Δημόσιες επενδύσεις. Κατά τη γνώμη μας, είναι πράγμα αδύνατο & χρονοβόρο, διότι απαιτούνται μελέτες που δεν υπάρχουν και χρηματοδότηση πάνω από 140.000.000€, διότι μέχρι τώρα έχει φτιαχτεί το 30% περίπου του έργου (60.000.000€ από τα 200.000.000€).
Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται ότι υπάρχει και πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις αλλαγές αυτές και το μεγάλο «μαχαίρι» αφορά το τμήμα της Ολύμπιας Οδού Πάτρα – Πύργος.
Το θεωρούμε απαράδεκτο και χτύπημα στην πολύπαθη Ηλεία. Το μεγαλύτερο και πιο αναπτυξιακό έργο του Νομού μας ουσιαστικά ακυρώνεται. Δεν πρόκειται να το δεχθούμε & θα αντιδράσουμε αναλόγως.
Σαν πρώτη κίνηση που προτίθεμαι να κάνω είναι να καλέσω τους 7 Δημάρχους του Νομού μας, αύριο, στις 12:30, για αποφάσεις, δράσεις και ενέργειες, τέτοιες που θα είναι ανάλογες του χτυπήματος που δέχεται η Ηλεία. Ελπίζω η κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα, τώρα, αυτή την απόφαση της και οι βουλευτές να πράξουν με τη σειρά τους αυτό που πρέπει για την Ηλεία
".

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τις κλεμμένες πιστωτικές στη Πελοπόννησο

ΕΝΑΣ ποδοσφαιριστής από το Κοπανάκι αλλά και ένας ακόμα 26χρονος ποδοσφαιριστής από τον Πύργο είναι σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στη μεγάλη απάτη με την υποκλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών.
Έμπαιναν σε ιστοσελίδες διαδικτυακών καταστημάτων, με ειδικά λογισμικά έκλεψαν τους αριθμούς πιστωτικών καρτών των πολιτών και στη συνέχεια προέβησαν σε 58.000παράνομες αγορές μέσω διαδικτύου, με το συνολικό χρηματικό ύψος να ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται και σε δημοσιέυματα, πρωταγωνιστές του κυκλώματος, ένας 19χρονος «πρωταθλητής» σε διεθνείς διαγωνισμούς hacking, ένας ποδοσφαιριστής από τον Πύργο, ένας ιδιοκτήτης πολλών πρατηρίων υγρών καυσίμων στην Καλαμάτα και ένας κατηγορούμενος για απάτες που δίνει το παρών κάθε 1η και 15, του μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξαρθρώθηκε σπείρα, στην οποία συμμετείχαν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 39, 26, 19 και 43 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, η οποία με παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα διενεργούσε απάτες, μέσω υπολογιστών.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν «ύποπτες» τραπεζικές συναλλαγές, από τις οποίες εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες διείσδυαν παράνομα (με τη μέθοδο cracking ) σε ιστοσελίδες ηλεκτρονικών εμπορικών καταστημάτων (e shops ) και με τη χρήση ειδικών λογισμικών υπέκλεπταν στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες του εξωτερικού, έχοντας υποκλέψει πλήρη στοιχεία πιστωτικών καρτών, που όπως προανακριτικά προέκυψε, έχουν χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 58.000 παράνομες συναλλαγές, κυρίως για αγορές μέσω διαδικτύου.

Επαναπροκήρυξη για τον αξoνικο τομογράφο

Αποστέλλονται σήμερα 26.10.2011 για δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, οι περιληπτικές διακηρύξεις των δημόσιων επαναληπτικών διεθνών διαγωνισμών για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου (Α.Δ.20/2011) και αξονικού τομογράφου (Α.Δ.21/2011).
Μετά την ματαίωση των προηγούμενων διαγωνισμών η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την επαναπροκήρυξή τους. Συνέπεια αυτών ήταν οι σχετικές αποφάσεις για την επαναδημοπράτηση να υπογράφουν εχθές από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρο Τατούλη.
Οι εν λόγω διαγωνισμοί επαναπροκηρύσσονται με σύντμηση προθεσμιών και με νέες προδιαγραφές και ειδικούς όρους, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας και του ΕΚΕΒΥΛ. Ως ημερομηνία διενέργειας έχει οριστεί η 1η Δεκεμβρίου 2011 για τον μαγνητικό τομογράφο και η 2η Δεκεμβρίου 2011 για τον αξονικό τομογράφο.