Pages

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη ληστεία στην Εμπορική τράπεζα στα Φιλιατρά

Ένοπλη Ληστεία σημειώθηκε σήμερα στις 13:45 το μεσημέρι στο Υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στα Φιλιατρά και χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή να αντιληφθούν οι περιοίκοι τι ακριβώς συνέβη στον κεντρικό δρόμο της πόλης που κυκλοφορούν δεκάδες οχήματα...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 2 άγνωστοι εισέβαλαν αρχικά σαν πελάτες στο κατάστημα και στην συνέχεια με την απειλή όπλου μικρού διαμετρήματος φώναξαν ληστεία και απείλησαν τον Ταμία του Υποκαταστήματος να τους δώσει τα χρήματα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών  κάνουν λόγο για περίπου 3.850 ευρώ, ενώ κατά την απομάκρυνση εκπυρσοκρότησε και το όπλο του ληστή, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κανέναν.
Η ληστεία σημειώθηκε με ένα κλεμμένο NISSAN, το οποίο είχε κλαπεί το προηγούμενο βράδυ από την Θουρία και εικάζεται ότι οι δράστες πιθανόν να είναι γνωστοί ή σεσημασμένοι εγκληματίες.. Μεγάλο βάρος δίνουν οι Αστυνομικοί στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της Τράπεζας

Νέοι Ποδηλατόδρομοι στην Καλαμάτα !

Εγκρίθηκε η μελέτη για την κατασκευή του δεύτερου ποδηλατόδρομου της πόλης της Καλαμάτας που θα ξεκινά από το Δημαρχείο θα κινείται δυτικά της οδού Νέδοντος και θα διατρέχει την οδό Σαλαμίνος (νότια) και θα συνδέεται με τον πρώτο ποδηλατόδρομο στο Λιμεναρχείο.
Ο σκοπός του νέου ποδηλατόδρομου είναι να δώσει τη δυνατότητα στους περιπατητές να κατεβαίνουν στην Παραλία και αντίστροφα χωρίς τα προβλήματα που δημιουργούν τα αυτοκίνητα και τα κάθε είδους εμπόδια που υπάρχουν τώρα.
Με άλλη εργολαβία θα συνεχισθεί ο πρώτος ποδηλατόδρομος μέχρι την οδό Αύρας. Οπότε καλό είναι να υπάρχουν λεφτά για κοινωνικές δομές όπως βλέπουμε στην περιοχή αυτή...

4 εκ. ευρώ για τα αυτοκίνητα των Εθνοσωτήρων της Βουλής...

Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι βουλευτές μας προμηθεύονται με νέα οχήματα, μικρότερου κυβισμού και αφήνουν στην άκρη τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα τους.
Νέα, ολοκαίνουργια, αυτοκίνητα άρχισαν να προμηθεύονται οι βουλευτές, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Οι βουλευτές που έχουν τα αυτοκίνητα με leasing, όταν τελειώσει το συμβόλαιο υποχρεώνονται να παραδώσουν τα παλαιά υπεροπολυτελείας αυτοκίνητά τους για να προμηθευτούν τα νέα, μικρότερου κυβισμού.
Όπως γράφει το "Βήμα" στο γκαράζ της Βουλής άρχισαν από το πρωί να παραδίδονται οι Lexus, οι Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi και να παραλαμβάνονται τα νέα αυτοκίνητα, μικρότερου κυβισμού, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που έχουν αποφασισθεί.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Βουλής τα νέα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού των βουλευτών θα στοιχίσουν περί τα 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους φορολογούμενους, ενώ με τα παλαιά αυτοκίνητα στοίχιζαν περί τα 5 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη φορά μπήκαν κανόνες, λόγω της οικονομικής κρίσης, λένε οι διοικητικές της υπηρεσίες και περιορίσθηκαν οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα κατά 35%. Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.
Υπήρξαν όμως και βουλευτές που αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να διαθέτουν βουλευτικό αυτοκίνητο, όπως η κυρία Χαρά Κεφαλίδου, η κυρία Αννα Νταλάρα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και άλλοι. Η απόφαση των βουλευτών αυτών είχε προκαλέσει την οργή πολλών συναδέλφων τους που έκαναν λόγο για λαϊκισμό.
Η παράδοση των νέων αυτοκινήτων στους βουλευτές, έρχεται στη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές από οργανώσεις και φορείς, για την κατάργηση του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου, ακόμα και των υπουργικών αυτοκινήτων στα πλαίσια των περικοπών των δημοσίων δαπανών και της λιτότητας

Και γαλάζιες κολοτούμπες για επιστροφή στις λίστες υποψηφίων

ΑΝ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ότι οι κολοτούμπες είναι μόνο πράσινες στην Βουλή πρέπει να αναθεωρήσετε καθώς πλέον είναι και γαλάζιες για εκείνους που θέλουν να είναι υποψήφιοι και δέσμιοι στις καρέκλες τους στις επόμενες εκλογές....Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η επιστροφή στις τάξεις της ΝΔ 6 απο τους 21 βουλευτές που έχουν διαγραφεί απο το κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το parapolitika.gr αυτοί είναι οι:
- Γιώργος Βλάχος, Αττκή
- Κώστας Γκιουλέκας, Θεσσαλονίκη
- Γιώργος Καρασμάνης, Πέλλα
- Ζήσης Τζηκαλάγιας , Καστοριά
- Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος , Έβρος
- Μανώλης Κεφαλογιάννης , Ηράκλειο

ΟΙ κολοτούμπες.. των Μεσσήνιων βουλευτών στο Μνημόνιο 2 και οι καρέκλες...

Την έμπρακτη τους.... μεταμέλεια απέδειξαν χθες εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στις 12 Φεβρουαρίου είχαν καταψηφίσει το άρθρο 1 του νέου Μνημονίου για τα εργασιακά (κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα) και είχαν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων στις επόμενες εκλογές.
Ψηφίζοντας «ναι» στο νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις θεωρητικά ανοίγει ο δρόμος για την άρση της τιμωρίας τους, σε αντίθεση με τους 22 που είχαν διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης τους στην ίδια ψηφοφορία.
Πρόκειται για τους βουλευτές Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο (Ηλείας), Βασίλη Κεγκέρογλου (Ηρακλείου) Χρύσα Αράπογλου (Α' Θεσσαλονίκης), Δημήτρη Κουσελά (Μεσσηνίας), Δημήτρη Καρύδη (Α' Πειραιά), Μαρία Μίχου (Πιερίας) και Μιχάλη Τζελέπη (Σερρών).
Υπενθυμίζεται ότι, ενώ αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε αποφασίσει να μην τους επιβάλλει κυρώσεις, έπειτα από «παράσταση διαμαρτυρίας» αρκετών βουλευτών αποφάσισε να τεθούν εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και να τους παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος.Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου προϊδέαζαν ότι θα υπάρξει θετική αντιμετώπιση των «9» αλλά χωρίς να προσδιορίζουν το πότε θα «αποκατασταθούν" αλλά μάλλον θα γίνει σύντομα..

Την παραίτηση του Κλάδη ζήτησαν οι γονείς της Καλαμάτας

Την παραίτηση του Δ/ντή Α' βάθμιας Εκπαίδευσης Νίκου Κλάδη ζητά η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Καλαμάτας, αναφορικά με την πρόταση που έχει κατατεθεί για τις νέες (!) συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. Η συνάντηση που έγινε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ένωσης σε κλίμα αιχμών και έντασης δεν οδήγησε σε κάτι νεότερο και έτσι οι γονείς ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και με κλείσιμο των σχολείων συμβολικά «απείλησαν».
Μάλιστα χαρακτήρισαν τον κ. Κλάδη «εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ», με τον Προϊστάμενο, να δεσμεύεται ωστόσο πως θα υπάρξουν τροποποιήσεις, όπου συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι, αφήνοντας την... επανεξέταση ανοιχτή.

ΦΠΑ στο 9% προτείνουν οι αγρότες

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, απηύθυναν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Στην εν λόγω επιστολή οι αγρότες – πωλητές λαϊκών αγορών προτείνουν στους υπουργούς την καθιέρωση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 9% για τα αγροτικά προϊόντα και τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να στηριχθεί η εγχώρια πρωτογενής παραγωγή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην επιστολή τα οπωρολαχανικά επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% το οποίο έως τώρα απορροφούν οι ίδιοι και το αποδίδουν χωρίς να το εισπράττουν προκειμένου να στηρίξουν το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών που έχει συρρικνωθεί.
Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας στους κ.κ. Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη και Σκανδαλίδη έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Οι τελευταίες ενημερώσεις των ΜΜΕ εν όψει του Μνημονίου αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να εφαρμοσθεί στην αγορά ενιαίος ΦΠΑ.
Ήδη ο παραγωγικός κόσμος, οι αγρότες παραγωγοί αντιμετωπίζουμε τις συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα, διόδια, αγροτικά εφόδια, λιπάσματα, σπόροι με αυξημένο ΦΠΑ 23% και όμως, συνεχίζουμε να παράγουμε και να πουλάμε τα προϊόντα μας σε χαμηλές τιμές, χωρίς να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε το κόστος παραγωγής για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.
Για την στήριξη της Εθνικής και Αγροτικής Οικονομίας, προτείνουμε το ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα να μειωθεί στο 9% όπως επίσης και το ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια να μειωθεί στο 9% (αγροτικός εξοπλισμός, μηχανήματα, λιπάσματα, σπόρους, φυτοφάρμακα) για να στηριχθεί έτσι η Ελληνική Αγροτική Παραγωγή, να συνεχίσουμε να παράγουμε αγροτικά προϊόντα στηρίζοντας έτσι την πρωτογενή παραγωγή.
Πρέπει να μας προστατεύσετε γιατί είμαστε το τελευταίο κομμάτι πρωτογενούς παραγωγής στη χώρας μας και στηρίζουμε με τη δραστηριότητά μας την ελληνική ύπαιθρο και την αγροτική οικονομία.
Ήδη τα οπωρολαχανικά επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% το οποίο ως τώρα στην ουσία το απορροφούμε και το αποδίδουμε χωρίς να το εισπράττουμε διαθέτοντας τα προϊόντα μας οι ίδιοι στις λαϊκές αγορές, εξασφαλίζοντας και τροφοδοτώντας καθημερινά την ελληνική οικογένεια που το εισόδημά της έχει συρρικνωθεί.
"

Ο ερασιτεχνισμός των κατ’ επάγγελμα πολιτικών

του Ανδρέα Μητσόπουλου*
Η πολιτική ζωή του τόπου από το 1974 και μετά, παρουσιάζεται εξίσου ταραγμένη με την περίοδο 1949-1974. Το φακέλωμα της μιας πλευράς, αντικαταστάθηκε από την απαξία και την κατασυκοφάντηση της άλλης, πάντα μέσα στα πλαίσια που έθεσε η εθνική «συμφιλίωση» της Μεταπολίτευσης.
Την περίοδο που διανύουμε, δίπλα στα δεινά του παρελθόντος, ως προς το έλλειμμα δημοκρατίας, το οποίο δεν εξαλείφθηκε, ήλθαν να προστεθούν και άλλα. Η ανεργία αυξήθηκε, η εξωτερική πολιτική δεν βρίσκει διεξόδους, η εσωτερική ασφάλεια ομοιάζει με αυτήν της ζούγκλας, η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος και η διαφθορά παρουσιάζουν παρατεταμένη ανθοφορία, ενώ η εθνική κυριαρχία ελαχιστοποιείται διαρκώς, λόγω της υποδούλωσης της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, εξαιτίας του ενδοτισμού του μνημονιακού δίδυμου ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ, το οποίο μετά από 2 χρόνια τυφλής υπακοής στον ξένο παράγοντα, έδεσε την Ελλάδα πισθάγκωνα και ανάγκασε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, μην έχοντας άλλη επιλογή, ερχόμενος σε βαθιά συνειδησιακή σύγκρουση.
Τα δεινά της Ελλάδος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό, στις πολιτικές προσωπικότητες συγκεκριμένης εμβέλειας που ευρίσκονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τους λεγόμενους «επαγγελματίες» της πολιτικής, που όμως κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δρουν ερασιτεχνικά. Δρουν ερασιτεχνικά όσον αφορά την εξεύρεση λύσεων στα δυσεπίλυτα προβλήματα του λαού. Αντιμετωπίζουν με φαυλότητα και νοοτροπία παιδικής χαράς, μείζονος σημασίας ζητήματα, θεωρώντας προφανώς ότι η εξάσκηση της πολιτικής έχει σχέση με το κυνήγι το ψάρεμα, το γήπεδο, τη νυκτερινή διασκέδαση.
Αν και ερασιτέχνες, δεν δείχνουν να αγαπούν το «χόμπυ» τους, την πολιτική. Επιδεικνύουν επαγγελματισμό, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο ποσοστό θεμιτά και αθέμιτα μέσα, μόνο όταν πρόκειται για ενθυλάκωση μιζών και όταν προκηρύσσονται εκλογές, προκειμένου να διατηρήσουν το βόλεμα της βουλευτικής ή υπουργικής καρέκλας, ώστε να μην μας στερήσουν την αποκρουστική παρουσία τους. Αλοίμονο στους πολιτικούς που δεν ακολουθούν αυτή τη γραμμή, πηγαίνοντας κόντρα στα κελεύσματα της Νέας Τάξης. Το σύστημα τους περιμένει στη γωνία και συνήθως τους εξολοθρεύει.
Το φαινόμενο του ερασιτεχνισμού στην πολιτική, είναι προϊόν του γεγονότος, ότι η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων δεν έχει δουλέψει ποτέ. Δεν έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είναι υπηρέτες εξωγενών και αντεθνικών παραγόντων και γνωρίζουν ότι χάρη σε αυτήν την υποταγή τους, η πολιτική τους πορεία είναι προκαθορισμένη. Δεν έμαθαν ποτέ να διοικούνται, «γνωρίζουν» όμως να διοικούν και εξαιτίας του ότι τυγχάνουν στον ιδιωτικό τους βίο ανεπάγγελτοι, δεν δύνανται να διακρίνουν τη διαχωριστική γραμμή που ξεχωρίζει τον επαγγελματισμό από τον ερασιτεχνισμό.
Αυτό το μοντέλο πολιτικών νάνων που εξέθρεψε κατά γενική ομολογία το σύστημα ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον κουραστικό και απηρχαιωμένο. Ο λαός αναζητά πολιτικούς με αποφασιστικότητα, διορατικότητα, πολιτική οξυδέρκεια, όρεξη για δουλειά, που δεν έχουν δουλείες και αποπληρωμή προσωπικών και πολιτικών γραμματίων στη Νέα Τάξη, ανθρώπους της βιοπάλης, αποφασισμένους να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τα ιδανικά τους. Θέλουμε πολιτικούς που θα αγκαλιάζουν τον πολιτικό τους ρόλο με αγάπη και πάθος και θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του λαού με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θέλουμε πολιτικούς με όραμα και όχι «δημοσίους υπαλλήλους» που η ενασχόλησή τους με την πολιτική θα στοχεύει στην καταπολέμηση της προσωπικής τους ανεργίας. Ο συνειδητοποιημένος πολιτικός πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του, ανά πάσα στιγμή εκτός πολιτικής, προσφέροντας στον πολίτη για όσο καιρό θα είναι ταγμένος να τον υπηρετεί. Μέσα στη σημερινή οικονομική δίνη που διαλύει τη χώρα, η αντικατάσταση του πολιτικού προσωπικού των ελληνικών κομμάτων, λόγω «αστοχίας υλικού», είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ασφαλώς πρέπει να συμβεί και στη Ν.Δ., στις περιπτώσεις που χρειάζεται και ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει ότι έχει τη βούληση να το πράξει. Ο Α. Μητσόπουλος είναι δικηγόρος, πρόεδρος Τ.Ο. Ν.Δ. Άσσου – Λεχαίου Κορινθίας και τομεάχης διαφάνειας στη ΝΟΔΕ Κορινθίας του κόμματος.

Στο επίκεντρο η μόλυνση των ποταμών της Μεσσηνίας

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με την Επιστημονικής Επιτροπής και την Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης «Τριετής παρακολούθηση της ποιότητας και εκτίμησης της οικολογικής κατάστασης των ποταμών του Ν. Μεσσηνίας».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν και οι Σταυριανόπουλος Θεόδωρος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γκρίτζαλης Κωνσταντίνος από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών , Μανδηλάρης Ιωάννης από το Δήμο Καλαμάτας, Τσούσης Ιωάννης από το Δήμο Μεσσήνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Σκοπός του ερευνητικού αυτού έργου είναι η τριετής παρακολούθηση και η εκτίμηση - ταξινόμηση των ποταμών αυτών με βιολογικά, υδρομορφολογικά και φυσικοχημικά κριτήρια, όπως έχει υιοθετηθεί σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επιπλέον, θα δημιουργηθεί και μία βάση δεδομένων σχετική με το έργο αυτό για μελλοντική διαχείριση, αλλά και στα πλαίσια της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60/ΕΕ.
Σήμερα, φθάσαμε στο παραδοτέο της Γ΄ Φάσης, το οποίο αφορά υποέργα και δράσεις σε 19 Σταθμούς Δειγματοληψιών στα ποτάμια της Μεσσηνίας, καθώς και σε 19 Σταθμούς στη παράκτια ζώνη και εκβολικά συστήματα, τα οποία και έγιναν όλα όπως προβλέπει η συγκεκριμένη Προγραμματική Σύμβαση.
Είναι γενικά αποδεκτό ότι στον Ευρωπαϊκό χώρο η μέθοδος εκτίμησης της ποιότητας των εσωτερικών υδάτων με τη χρήση βενθικών μακροασπονδύλων είναι η πλέον επικρατέστερη εδώ και δεκαετίες. Έτσι, η αντίστοιχη εφαρμογή στους 19 σταθμούς έδειξε ότι, μόνο 5 σταθμοί ταξινομήθηκαν στη καλή βιολογική κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι 14 σταθμοί ταξινομήθηκαν από μέτρια ως κακή κατάσταση. Στην καλή κατάσταση ταξινομήθηκαν οι σταθμοί που βρίσκονται είτε κοντά στις πηγές των ρεμάτων (π.χ. Κακαλέτρι, Αγ. Φλώρος) είτε σε ημι-ορεινές περιοχές χωρίς ή με ελάχιστες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις (π.χ. Μηλιώτη, Μαυρόλιμνα). Στους υπόλοιπους σταθμούς υπάρχει σημαντική επίδραση από ανθρωπογενείς δραστηριότητες (π.χ. λιπάσματα, φυτοφάρμακα, απευθείας διάθεση υγρών αποβλήτων ελαιουργείων, κ.α.), οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά τις βενθικές κοινωνίες.
Ο Αντιπεριγερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ιδιαίτερα ότι σε περιοχές που αποδείχτηκε ότι περιβαλλοντικά είναι επιβαρημένες, (π.χ ποταμός Δεσπότης κ.λ.π.) απαιτείτε να πραγματοποιηθούν πιο εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι, με σκοπό να εξαλειφτούν ή τουλάχιστον να περιοριστούν οι εστίες ρύπανσης.

Aπίστευτη πρόκληση από Πετσάλνικο για διορισμό στη Βουλή!

Μπορεί κάποιος να μας δώσει περισσότερες εξηγήσεις γι’αυτόν τον παραλογισμό;
Με την ιδιότητα του πρώην προέδρου του Συνασπισμού, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος διατηρεί γραφείο στη Βουλή, οι δαπάνες του οποίου καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Είναι δυνατόν την ώρα που απολύονται υπάλληλοι και οι μισθοί των εργαζομένων δε φθάνουν ούτε για φιλοδώρημα πλέον, να συνεχίζουν απτόητοι ορισμένοι πολιτικοί νυν και πρώην το….μεγάλο πάρτυ;
Απαιτείται ΑΜΕΣΑ από τον κ.Πετσάλινικο να ενημερώσει τους πολίτες, πόσοι …πρώην πρόεδροι κομμάτων ή άλλοι, διατηρούν γραφεία με υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων , το κόστος της μισθοδοσίας των οποίων, καλύπτει το Δημόσιο ;

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

'Φτωχαδάκι' ο Ισίδωρος και η Ντορίτα με το 1 εκ. με φορολογικές δηλώσεις των 270.000 ευρώ

Τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσιευθηκαν τα στοιχεία απο τις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και ο σύζυγος της Ισίδωρος Κούβελος για το 2009. Οι δηλώσεις του 2010 όπως και γιά όλους τους βουλευτες δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.
Συμφωνα με το πόθεν 'εσχες , η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε έσοδα
99.723,13 ευρώ και λοιπά εισοδήματα 29.662,38 ευρώ έναντι 33.113,49 και 29.240,85 ευρω το 2008. Ο σύζυγος της Ισίδωρος Κούβελος δηλωσε εισοδήματα 273.587,49 ευρώ έναντι 1.051.297,55 ευρώ.
Το 2009 απέκτησε από γονική παροχή, δικαιώματα 20% σε δύο οικίες και έναν χώρο στη Γλυφάδα, έκτασης 324,74 τ.μ., 196,18 τ.μ. και 101,25 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ ο σύζυγός της κατέβαλε και 71.923,75 ευρώ για ανέγερση γραφείου στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω. Κατά τα άλλα, όπως και το έτος 2008, η κα Μπακογιάννη κατέχει δύο διαμερίσματα στην οδό Αραβαντινού στην Αθήνα, έκτασης 88 τ.μ. και 248 τ.μ., ένα γραφείο 200 τ.μ. στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 3, μία οικία 385 τ.μ. στο Καρπενήσι σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, τέσσερα αγροτεμάχια στην Ευρυτανία και τα Χανιά συνολικής έκτασης 15.775 τ.μ. και ποσοστό 12% επί δύο αγροτεμαχίων στη Γαλλία.
Ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, κατέχει δικαιώματα 12,5% σε οικία της οδού Φαίδρας 4 στην Αθήνα καθώς και το 25% σε τρία διαμερίσματα (70, 137 και 49 τ.μ.) στην ίδια διεύθυνση, την επικαρπία διαμερίσματος 129,7 τ.μ. στο Παλαιό Φάληρο, δικαιώματα 25% σε κατάστημα 46,23 τ.μ. στην Αθήνα και δικαιώματα 12,5% στο οικόπεδο 89,32 τ.μ. που το περιβάλλει, δικαιώματα 75% σε αποθήκη 15,5 τ.μ. και σε κατάστημα 75 τ.μ. στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω, το 75% επικαρπίας σε οικία 153,16 τ.μ. στην Κηφισιά, δικαιώματα 12,5% σε αγροτεμάχιο 706% στην Κηφισιά, καθώς και την κυριότητα αγροτεμαχίου 7,25 στρεμμάτων στην Παλαιά Φώκαια.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατέχει από το προηγούμενο έτος 787,63 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA BANK αξίας κτήσης 3.439,49 αύριο και ένα ομόλογο της ίδιας τράπεζας, αξίας κτήσης 120.000 ευρώ. Ο σύζυγος της κας Μπακογιάννη, απέκτησε το 2009 10.000 μετοχές σε ξένο νόμισμα στην Εθνική Τράπεζα, 2000 στην Automatic Data, 9000 στην Paycex Inc., 2500 στην Altria Group Inc, 4070 στην AT&TINC, 5000 στην Duke Energy Corp., 2000 στην Eli Lilly &Co, 29500 στην Ford Motor Co, 2500 στην Johnson &Johnson, 5000 στην Kraft Foods Inc, 2500 στην Mc Donald's Corp, 38800 στην Navios Maritime, 5000 στην Pfizer Inc, και 4370 στην Verizon Communication, συνολικής αξίας κτήσης 2.007.088,12 δολαρίων. Το 2009, ο κος Κούβελος εκποίησε και 32.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας αντί 559.544,2 δολαρίων.
Από το προηγούμενο έτος, ο κος Κούβελος κατείχε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, αξίας κτήσης 216.746 δολαρίων, ένα μερίδιο αμοιβαίων κεφαλαίων της Eurobank αξίας κτήσης 27.000,11 ευρώ, καθώς και μετοχές 21 ανωνύμων εταιρειών, συνολικής αξίας κτήσης 155.728,78 ευρώ. Επίσης, ο κος Κούβελος είναι μέτοχος σε δύο ανώνυμες εταιρείες και εταίρος σε ΕΠΕ με συνολικά κεφάλαια εισφοράς 147.000 ευρώ, καθώς και συνέταιρος σε τρία πλοία με ποσοστά 27%, 50% και 50% αντίστοιχα και μηδενικό κεφάλαιο εισφοράς.
Οι καταθέσεις της κας Μπακογιάννη, επιμερίζονται σε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα, την ALPHA BANK, την DEUTSCHE BANK και την HYQOVEREINS BANK, συνολικού ύψους 1.203.924,52 ευρώ. Τα ποσά αυτά προέρχονται από εισοδήματα προηγουμένων ετών και του έτους 2009, πώληση περιουσιακού στοιχείου (ο λογαριασμός στην DEUTSCHE BANK) και «άλλες περιπτώσεις» (HYQOVEREINS BANK). Ο κος Κούβελος έχει καταθέσεις συνολικού ύψους 771.631,92 δολαρίων, 564.828,62 ευρώ και 9,1 λιρών Αγγλίας.
Κατά το έτος 2009, η Ντόρα Μπακογιάννη επέστρεψε το 5.290 κ.εκ. επιβατικό αυτοκίνητο που μίσθωνε μακροχόνια από εταιρεία μίσθωσης, ενώ ο κος Κούβελος εξακολουθεί να κατέχει επιβατικό αυτοκίνητο 1749 κυβικών από το έτος 2004.

"Δεν μας ενδιαφέρουν οι πράσινοι, μπλε και παραδαλοί πολιτικοί- Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια"

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε στην Παντριφυλιακή συγκέντρωση για την διατήρηση του Νομικού προσώπου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος των Νεφροπαθών κ. Ν. Ζαχαροπούλου
η οποία είπε ότι "ο σύζυγός της καθημερινά βρίσκεται στη Μονάδα Τεχνητού νεφρού η οποία παράγει πλούσιο έργο και όλοι δεν γνωρίζουν ίσως την ουσιαστική αποστολή της αφού οι νεφροπαθείς διανύουν 24 ώρες το 24ωρο ένα Γολγοθά και προσπαθούν τώρα πράσινοι, μπλε και παρδαλοί πολιτικοί να τους σταυρώσουν όταν στερούνται το νερό, τις ανέσεις αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει τον ήλιο και την ζωή που τους ανήκει" για να προσθέσει ότι 'δεν μας φτάνει που ισχυρίζονται ότι το νοσοκομείο δεν θα καταργηθεί αλλά με κάποιο τρόπο θα λειτουργεί και διερωτώμεθα πως θα λειτουργεί για του νεφροπαθείς μας χωρίς καρδιολόγο, παθολόγο, χειρούργο και με μια μόνη ειδική ιατρό νεφρολόγο την κα Αγγελική Ζέρβα την οποία υποστηρίζουμε αλλά αναγνωρίζουν όλοι ότι μόνη της παλεύει με τους νοσηλευτές να τα βγάλει πέρα με την γραφειοκρατία".
Υπενθύμισε ότι "τώρα θέλουν μανιωδώς να κλείσουν το νοσοκομείο, επιτέλους ας κλείσουν κάτι άλλο όπως τις βίλες τους και να ανοίξουν νοσοκομεία ή ότι άλλο πρέπει για να επιβιώσει ο λαός μας, εμείς θέλουμε να ζήσουμε και να κρατήσουμε τους νεφροπαθείς στη ζωή και λυπάμαι που οι Τριφύλιοι δεν ήρθαν όλοι" κριτικάροντας ότι "αν είχαμε μια γιορτή με γουρνοπούλα και μεζέδες όλοι θα συγκεντρώνονταν οπότε είναι έκδηλη η απουσία όλων των Τριφύλιων στο ενωτικό αυτό κλίμα" για να υπογραμμίσει ότι "δεν μπορούμε να έχουμε μόνο απαιτήσεις αλλά και δικαιώματα που πρέπει να υπερασπιστούμε, εμάς δεν μας ενδιαφέρει καμία τρόικα που δεν καλέσαμε, εμείς θα κάνουμε αγώνα στην Μονάδα με το νοσοκομείο ως συνοδοί να κάνουμε τον διαρκή αγώνα μας για να διατηρηθεί αυτή η μονάδα υγείας..."

160 Γερμανοί εφοριακοί: εξευτελισμός και γελοιότητα

του Οδυσσέα Βουδούρη βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ
Η αποστολή των 160 μου θυμίζει τις αποστολές στρατιωτικών συμβούλων, που έστελναν οι Αμερικάνοι (ή άλλες μεγάλες δυνάμεις) σε χώρες, που κινδύνευαν να ξεφύγουν από την επιρροή τους. Όταν μια κυβέρνηση μαριονετών αδυνατούσε να στήσει τον όποιον αξιόπιστο κρατικό μηχανισμό, οι «πολιτισμένοι προστάτες» αναλάμβαναν να τον υποκαταστήσουν.
Προφανώς δεν είναι η περίπτωση της Ελλάδας. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε έλλειψη τεχνογνωσίας ούτε έλλειψη καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε έλλειψη πολιτικής βούλησης και αξιόλογου πολιτικού προσωπικού. Το σχέδιο αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού ήταν έτοιμο από τις αρχές 2010. Έμεινε στο συρτάρι διότι ο τότε Υπουργός Οικονομικών υπέκυψε στις απειλές των συντεχνιών. Τον Ιούνιο 2011, ο νεοδιορισμένος Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε διακομματική επιτροπή για να γίνει επιτέλους αυτή η αναδιοργάνωση. Δεν συστάθηκε καν.
Τι θα κάνουν οι 160; Θα κυνηγήσουν τους εστιάτορες και τους γιατρούς που δεν κόβουν αποδείξεις; Ή θα φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που δεν κατέβασε μέχρι τώρα το αρμόδιο Υπουργείο; Είναι γελοίο να πιστέψουμε ότι αυτή η αποστολή θα έχει την παραμικρή αποτελεσματικότητα. Αλλά δεν είναι τυχαίο ότι αυτός ο εξευτελισμός προέρχεται από τη Γερμανία του κ. Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε είναι σίγουρα αρκούντως έξυπνος για να γνωρίζει ότι οι 160 θα είναι άχρηστοι στο αχανές τοπίο της οργανωμένης ελληνικής φορολογικής διαπλοκής. Ωστόσο, αυτό που επιδιώκει είναι να δείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι κάτι παραπάνω από μια τριτοκοσμική χώρα, την διοίκηση της οποίας πρέπει να αναλάβουν οι «προστάτες» της. Ο κ. Σόιμπλε τη δουλειά του κάνει, έστω και αν αυτή είναι απεχθής. Το ερώτημα είναι πως δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση τη γελοιοποίηση και τον εξευτελισμό.

Είχαν αποφασίσει είσοδο στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009

Στο φως έρχονται απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δίκτυου πληροφοριών Stratfor, που χαρακτηρίζεται ως «σκιώδης CIA», σύμφωνα με τα οποία η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ φαίνεται να ετοιμαζόταν από τον Ιούνιο του 2009.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», η αμερικάνικη ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών Stratfor φέρεται να παρακολουθεί τις κινήσεις της Ελλάδας σε σχέση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δέκα μήνες πριν γίνει η επίσημη αναγγελία από τον Γιώργο Παπανδρέου!
Ειδικότερα, από τα έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks,
προκύπτει ότι η Stratfor είχε δύο πληροφοριοδότες στην Ελλάδα (GR001 και GR101). Τον Ιούνιο του 2009, ένας υπάλληλος της μυστικής υπηρεσίας, αρμόδιος και για την περιοχή των Βαλκανίων, απέστειλε στους συναδέλφους του ένα e-mail με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη - Βαθμίδα 3», μαζί με ένα συνημμένο αρχείο κειμένου, όπου περιέγραφε θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα».
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».
Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2009 που εστάλη το συγκεκριμένο email δεν ήταν ακόμα γνωστό ότι το έλλειμμα ήταν σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα, καθώς το ταμειακό έλλειμμα 10% αποκαλύφθηκε μόλις στα τέλη του καλοκαιριού.
Αυτό δείχνει ότι οι πληροφορίες για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ υπήρχαν και διακινούνταν από τις μυστικές υπηρεσίας πολύ πριν την πραγματική αναγγελία που έγινε πολλούς μήνες μετά.

Ο πρέσβης της Ινδίας στην Αποκετρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδίας Τσεβάνγκ Τοπντέν είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Πέραν από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, η συνάντηση είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, τομείς στους οποίους υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας. Ο Πρέσβης μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι Έλληνες έχουν τις δημιουργικές δυνάμεις που θα τους επιτρέψουν να ξεπεράσουν την κρίση. Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας τομείς στους οποίους δύναται να εκδηλωθεί ινδικό επενδυτικό ενδιαφέρον.
Προκειμένου να συστηματοποιηθούν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα δύο συναντήσεις σε Πάτρα και Καλαμάτα με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων, τοπικών επιμελητηρίων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της Ινδικής Πρεσβείας.
Στόχος των συναντήσεων θα είναι η καταγραφή επενδυτικών σχεδίων και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων αναφορικά τόσο με τις δυνατότητες ινδικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και με την δραστηριοποίηση ελληνικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων στην Ινδία.

Ήρθε η ώρα για την …απόσυρση και την ανανέωση στη Μεσσηνία

Σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. Έχοντας υπ´ όψιν τους ότι αυτή τη φορά πρέπει, όχι απλά να βρεθούν στην…τριάδα, αλλά να πάρουν την πρωτιά.
Στην καλύτερη περίπτωση,με τα όσα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει ΜΙΑ έδρα. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει σε σχέση με τα όσα ήξεραν από άλλες εκλογικές μάχες.

Ο πρώτος σε σταυρούς το 2009, ο Δημήτρης Κουσελάς, παραμένει στην πρώτη θέση (όπως έδειξε δημοσκόπηση της τηλεόρασης BEST της Μεσσηνίας).
Όμως η ενδεχόμενη εκλογή Βενιζέλου, φέρνει σε μειονεκτική θέση τον πρώην υφυπουργό του εν δυνάμει Αρχηγού, αφού οι σχέσεις τους οξύνονται συνεχώς, με αποκορύφωμα την …μεσοβέζικη ψήφο από τον Κουσελά, του νέου μνημονίου. Παράλληλα, εκκρεμεί η διαγραφή του ενώ ήδη είναι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Η δεύτερη, Νάντια Γιαννακοπούλου, πήγε από νωρίς με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Το άνοιγμα προς τον Βενιζέλο της Νάντιας, ήρθε μετά την καλοστημένη (επικοινωνιακά), στήριξη του υπουργού Υγείας προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης. Όμως η συνέχεια είναι δύσκολη για την κ. Γιαννακοπούλου.
Ο Λοβέρδος προεξόφλησε την ήττα του ΠΑΣΟΚ και την μετεκλογική στήριξη της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό έχει κάνει έξαλλο, τον Βενιζέλο και είναι βέβαιο πως οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, δεν θα είναι ευνοϊκές για την νεαρή κληρονόμο της μεσσηνιακής βουλευτικής έδρας. Επίσης αυτή τη φορά η τακτική της οικογενειακής κατανομής σε υποψήφιους Αρχηγούς δεν θα έχει την ίδια επιτυχία του παρελθόντος.
Ο τρίτος βουλευτής, ο Οδυσσέας Βουδούρης,των ΜΚΟ και της πολυδιαφημιζόμενης (από τον ίδιο) φιλίας του με… τους Παπανδρέου,(ακόμη περιμένουν οι φίλοι του να τους τον πάει την Καλαμάτα), είναι ήδη …φευγάτος από το ΠΑΣΟΚ.
Όσο για την φήμη ότι εντάσσεται στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, μάλλον δεν γνωρίζουν όσοι τις καλλιεργούν πως ήδη πολλοί ΠΑΣΟΚοι, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο κόμμα αυτό, έχουν όρο για την ΜΗ υποψηφιότητα του Βουδούρη στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Όσο για τον μόνιμα υποψήφιο Βουλευτή Γιώργο Κανελλόπουλο, (συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια), έχει αποδείξει ότι τον ενδιαφέρουν οι …μετεκλογικές Κυβερνητικές θέσεις, περισσότερο απο την βουλευτική
Έδρα.

Ολοκαύτωμα…η τυχόν διάλυση της ευρωζώνης!!

Της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ υπεραμύνεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εν όψει της αυριανής επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ προειδοποιεί ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε «ολοκαύτωμα».
«Μια διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία…σε βάρος του ευρώ», αναφέρει ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild.
Τονίζει ακόμη ότι κατά την ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη το βράδυ, θα πει στους Έλληνες βουλευτές ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Γερμανοί στέκονται αλληλέγγυοι, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουν και ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.
Ερωτηθείς σχετικά με σχόλια που ακούγονται στην Ελλάδα κατά της Γερμανίας ο κ. Σουλτς τονίζει ότι «οι ευθείες αντιπαραθέσεις τις οποίες βιώνουμε εδώ και λίγους μήνες κάνουν ζημιά σε όλους μας». Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει «αναφορές περί ναζισμού» σημειώνει ότι είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στην Γερμανία».
Σε ό,τι αφορά την απώλεια εθνικής κυριαρχίας μέσω ελέγχου του προϋπολογισμού, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικώς με το κατά πόσο «οι Έλληνες θα παρακινηθούν να συμμετάσχουν εποικοδομητικά στην λύση των οικονομικών δημοσιονομικών και διαρθρωτικών προβλημάτων τους, εάν δημιουργούμε την εντύπωση ότι θέλουμε να τους πάρουμε την κυριαρχία». Εκφράζει ακόμη την αντίθεσή του στην εξοντωτική λιτότητα και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελπίδα. «Γι΄ αυτό χρειάζεται ρεαλιστική οικονομική προοπτική και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα», υπογραμμίζει.

Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Μεσσηνίας στην Μεσσήνη.

Παρόλο την μεγάλη κρίση αλλά και την απελπισία στο κόσμο, η Μεσσήνη έκανε και φέτος το μεγαλύτερο καρναβάλι στην Μεσσηνία που της αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια σε όλους που και φέτος έδειξαν ότι αντέχουμε και βλέπουμε μπροστά αφού την ελπίδα την έχουμε μέσα μας.
Τα πολλά παιδιά που συμμετείχαν έκλεψαν την παράσταση αφού με τα γέλια και τις φωνές τους νίκησαν την μιζέρια την απελπισία αλλά και τον καιρό που δυστυχώς φέτος τα έκανε μούσκεμα... Η τηλεοπτική απευθείας μετάδοση δεν έγινε φέτος λόγω της μεγάλης κρίσης που περνά ο τόπος που δυστυχώς την πληρώνουν και εκδηλώσεις που είναι ορόσημο για τον νομό και τον διαφημίζουν παντού μια και όλοι σήμερα περίμεναν στις τηλεοράσεις τους αλλά και στο διαδίκτυο που θα μεταδιδόταν απευθείας σε όλο τον κόσμο.

Εμείς θα ψηφίσουμε Τζούλια δαγκωτό λένε οι φίλοι μου...

Αν στις επικείμενες εκλογές δε θες ή δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις η Τζούλια Αλεξανδράτου ετοιμάζει δικό της κόμμα, μια πρωτοποριακή κίνηση όπως είπε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της.
Μπορεί να ξεκίνησε από τα καλλιστεία από μια ξινή γκριμάτσα, να συνέχισε με απόπειρες στο τραγούδι και την παρουσίαση και μέχρι πριν λίγο να άν
ηκε στο... δυναμικό της Sirina πλέον όμως αποφάσισε να στραφεί στην πολιτική.
Μιλώντας στο onlycy.com, είπε για τα πολιτικά της σχέδια "Τώρα θα δείτε σε λίγους μήνες... Ετοιμάζω ένα νέο κόμμα και είναι η πρώτη φορά που το λέω στο site σας, ούτε στην Ελλάδα το έχω πει..και σκέφτομαι πολύ σοβαρά όχι να κάνω ένα κόμμα για να λέω κάνω ένα κόμμα, αλλά ίσως είναι μια πρωτοποριακή κίνηση, ίσως και ο κόσμος από αντίδραση και μόνο, ποτέ δεν ξέρεις να με ψηφίσει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την πολιτική κατάσταση του τόπου μας και από όλη αυτή την κατρακύλα που επικρατεί στην Ελλάδα και αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε το χειρότερο, ας δούμε και μια άλλη πλευρά, ή ας κάνουμε και μια άλλη κίνηση, που ίσως καλυτερέψουν τα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρεις".
Η Τζούλια όμως σκέφτεται να φύγει για τα... ξένα καθώς την περιμένει το Los Angeles και το αμερικανικό Playboy.
"Θα φύγω εξωτερικό LA τον Απρίλη να δοκιμάσω και εκεί την τύχη μου,θα δω πως παν τα πράγματα. Θέλω πάρα πολύ να συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα, φωτογραφίσεις,να είμαι σε αυτό το χώρο, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο πλέον. Δηλαδή μιλάμε για μια χώρα που δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Μιλάμε για άλλα κυβικά για εντελώς διαφορετικά πράγματα και διαστάσεις. Εκεί είναι πολύ πιο μεγάλα από εδώ. Θα δοκιμάσω λοιπόν την τύχη μου να δω πως θα πάει. Μου έγινε και πρόταση για αμερικάνικο PLAYBOY και σίγουρα θέλω να κάνω δηλαδή κάποια πράγματα , έχω αργήσει κιόλας που δεν έχω πάει ακόμα στην Αμερική".
Όσο για το αν έχει μετανιώσει για τις επιλογές της, εκείνη απάντησε: "Σίγουρα!Όπως όλοι οι άνθρωποι. Ευτυχώς γι΄αυτά που έχω μετανιώσει δεν ήτανε σημαντικά στην Τζούλια,διότι για τα τριγύρω δεν με αφορά, να θεωρούν κάποιοι αυτά που κάνω εκτός ορίων. Στην καριέρα μου κάνω πράγματα εκτός ορίων αυτό το είπα και πριν αλλά στην ιδιωτική μου ζωή είμαι το άλλο άκρο. Είμαι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο".

Αποζημίωση προέδρων Τ.Κ. και δημοτικών συμβούλων στη Τριφυλία

Το θέμα της αποζημίωσης που κάνει να λαμβάνουν οι πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, αλλά 14 μήνες δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για τις βενζίνες πήγαινε – έλα στις συνεδριάσεις, έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι πιέζουν και παραπονούνται.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας είπε: «Υπάρχει καθυστέρηση, όχι μόνο από τη δική μας θητεία, αλλά και από τις προηγούμενες. Υπάρχει μια γραφειοκρατική εμπλοκή στο ζήτημα αυτό με την ενιαία αρχή πληρωμών. Συνομίλησα με αρκετούς προέδρους και έδωσα τη διαβεβαίωση ότι το συντομότερο δυνατόν θα ξεμπλοκάρει και θα τακτοποιηθεί το ζήτημα».
Μα, καλά, κανείς από την αντιπολίτευση ή και τη συμπολίτευση ακόμα, δεν μπορούσε να ρωτήσει: «Πώς για την παχυλή αμοιβή δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου του Δ.Σ. δε σημειώθηκε εμπλοκή και σημειώθηκε εμπλοκή με τα ψίχουλα της αποζημίωσης των προέδρων και των συμβούλων;»…'Θάρρος'

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνια, κρύο και χειμώνας ξανά στη Πελοπόννησο

Χιονίζει τελικά απότο μεσημέρι σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Πελοπόννησο, καθώς και στην Τρίπολη αλλά και σε ορισμένα σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου του Μοριά.
Από την χιονόπτωση δεν έχουν προκληθεί ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα εμφανίζονται μόνο στον δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης λόγω πυκνής χιονόπτωσης ενώ σε ετοιμότητα είναι η Περιφερειακή ενότητα μαζί με τους τοπικούς φορείς και το συντονιστικό όργανο....
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.
Οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας και της Αρκαδίας, απαραίτητα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συνεργεία των δήμων, της περιφέρειας και της κοινοπραξίας Μορέα βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν το χιονιά. Λιγότερα προβλήματα στη Δυτική Μεσσηνία αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων δεν επετράπη ο απόπλους μικρών σκαφών....

Οικογένειες αδυνατούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους στη θητεία

Μια νέα πραγματικότητα καλούνται να διαχειριστούν οι στρατιωτικοί και ειδικά οι διοικητές μονάδων πρώτης γραμμής.
Η εικόνα του “ατσίγαρου φαντάρου”, που σε κάθε έξοδό του μέτραγε τα κέρματα για να δει αν του έφθαναν για να “πάρει ένα σουβλάκι”, ήταν εικόνα που ξέραμε από τις ελληνικές ταινίες, όπως η θρυλική “Λούφα και Παραλλαγή”. Τώρα αναβιώνει με τη μόνη αλλά και σημαντική διαφορά ότι τότε τις δεκαετίες του 60, του 70 αλλά και του 80 τα κέρματα ήταν δραχμές και τώρα είναι ευρώ!
Αρκεί να αναφέρουμε ότι οι εθελοντές για ΕΛΔΥΚ έχουν τριπλασιαστεί το τελευταίο χρόνο. Η αιτία είναι προφανής. Τα περίπου 500 ευρώ που λαμβάνουν οι στρατιώτες είναι για πολλούς νέους το μοναδικό εισόδημα όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τους γονείς τους! Παραδείγματα υπάρχουν δυστυχώς και στην περιοχή Τριφυλίας..

Ξεσηκώνεται ο Οικουμενικός Ελληνισμός...

Δεκάδες χιλιάδες εξέφρασαν στη Μελβούρνη την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα.
Τη μορφή εκδήλωσης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό πήρε το διήμερο «Γλέντι» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης στο πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ «Αντίποδες» με το τεράστιο σύνθημα στην κεντρική σκηνή «We support Greece» (Στηρίζουμε την Ελλάδα).
Δεκάδες χιλιάδες ο κόσμος στην εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους μάλιστα ΔΕΝ ήταν Έλληνες.
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στα αδέλφια μας στην Ελλάδα ότι είμαστε εδώ τους νοιαζόμαστε, πονάμε μαζί τους, τους στηρίζουμε και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους συμπαρασταθούμε», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης.
Ολοι, από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Τόνι ‘Αμποτ, εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς την Ελλάδα αλλά και την πίστη τους πως πιστεύουν πως ο ελληνικός λαός θα βρει και τους τρόπους και την δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες του.
Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας “πέταξε” απο τη χαρά του όταν άκουσε την εξαγγελία της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, που την υιοθέτησε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επιδοτήσει με δύο εκατομμύρια δολάρια την ανέγερση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο κέντρο της Μελβούρνης.
Όπως είπε η κα Γκίλαρντ τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την ανέγερση ενός ελληνικού «πύργου» 13 ορόφων, στο κέντρο της Μελβούρνης, που θα είναι πραγματικό κομψοτέχνημα και θα στεγάζει και Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού.
Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι η προσφορά της παροικίας στην ανάπτυξη της Ελλάδας είναι ανεκτίμητη αλλά και η προσφορά της Ελλάδας στον δυτικό πολιτισμό.

Η κρίση αδειάζει τα σχολεία

Όσο βαθαίνει η ύφεση και μειώνονται τα εισοδήματα, τόσο θα πληθαίνουν τα άδεια θρανία στις σχολικές αίθουσες. Εκτιμήσεις του κέντρου ανάπτυξης εκπαιδευτικής πολιτικής της ΓΣΕΕ, υπολογίζουν ήδη τη μαθητική διαρροή στο 14% πανελλαδικά.
Κατά τόπους, το ποσοστό των μαθητών που έχουν κλείσει μια για πάντα τα βιβλία είναι μεγαλύτερο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news, στην Αττική εκτιμάται στο 17%. Παρόμοια είναι τα ποσοστά στην Κρήτη και τα νησιά του Ιονίου, όπου οι έφηβοι δεν συχνάζουν πια στις αυλές των σχολείων αλλά στις καφετέριες και στα εστιατόρια κρατώντας οι ίδιοι τους δίσκους για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι και να ενισχύσουν οικονομικά τις οικογένειες τους.

Μειώσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων έως και 20%

Για να επιβιώσουν στην κρίση και στον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στην αγορά οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες ξεκινούν μειώσεις στα ασφάλιστρα από 5% που φτάνουν μάλιστα έως και το 20%.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", οι μειώσεις γίνονται είτε απευθείας στα υφιστάμενα πακέτα είτε μέσω της προώθησης νέων ασφαλιστικών πακέτων που ενσωματώνουν εκπτώσεις που αγγίζουν το 20%.
Η Interamerican λάνσαρε πρόσφατα το "Anytime on line", ένα πρόγραμμα μέσω διαδικτύου που εξασφαλίζει εκπτώσεις έως και 20% λόγω του χαμηλότερου κόστους πρόσκτησης εργασιών και που πυροδότησε τιμολογιακό πόλεμο.
Από την πλευρά της, η Εθνική Ασφαλιστική, προώθησε στην αγορά τέσσερα νέα πακέτα με εκπτώσεις που φτάνουν στο 11%, ενώ όπως σημειώνει το δημοσίευμα προχώρησε σε επαναπροσδιορισμό των τιμολογιακών ζωνών που σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις ασφαλίστρων.
Παράλληλα, η Ιντερσαλόνικα, απαντά με μειώσεις με μεσοσταθμικές εκπτώσεις 5% ανάλογα με τους δείκτες ζημιές σε κάθε νομό, ενώ στο 15% φτάνουν οι μειώσεις στις οποίες προχώρησε η Αγροτική Ασφαλιστική σε συγκεκριμένες καλύψεις των προγραμμάτων της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μειώσεις αναμένεται να κάνουν και άλλες εταιρείες όπως η Axa Ασφαλιστική και η Υδρόγειος ενώ ανταγωνιστικά τιμολόγια εφαρμόζουν ήδη Allianz, Ergo, Generali, Groupama και Eurolife.

Σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη οι γιατροί

Εικοσιτετράωρη πανιατρική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα την Τετάρτη 29-2-2012, ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου, που περιλαμβάνει διατάξεις που οδηγούν «σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους έλληνες πολίτες», εξήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
• Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 29-2-2012 ώρα 10:30π.μ. συγκαλείται έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
• Η αποκλειστικού στόχου ακολουθούμενη πολιτική για τη δραστική μείωση των δαπανών υγείας, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και θέτει ευθέως πλέον σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
• Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
• Παράλληλα καταργεί τον επιστημονικό ρόλο του θεράποντος ιατρού, πέραν του ποινικού αδικήματος της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος και οδηγεί τους πολίτες να πληρώνουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους τα φάρμακα που εμπιστεύονται.
• Γενόσημα φάρμακα δοκιμασμένα στη κλινική πράξη, μέσα από μελέτες βιοδιαθεσιμότητας και κλινικής αποτελεσματικότητας, είναι αποδεκτά.
• Απορρίπτουμε την με άτακτο τρόπο και χωρίς προηγούμενες κλινικές μελέτες, μαζική εισαγωγή γενόσημων φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στόχος της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.
• Ως Ι.Σ.Α. ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας, ότι τασόμεθα υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει ή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ούτε θα συμμετέχουμε στην εφαρμογή αποφάσεων που εν δυνάμει ενέχουν στοιχεία αύξησης της νοσηρότητας, ενδεχόμενα και θνησιμότητας.

Forbes: Αντιδράσεις στην Ελλάδα για τους γερμανούς εφοριακούς

Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, ότι πάνω από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών πρoτίθενται να μεταβούν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό.
Τα δημοσιεύματα επικαλούνται τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ο οποίος εξηγεί ότι βασικό κριτήριο αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας - κάποιοι από αυτούς μιλούν και ελληνικά -, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία.
Όπως ήταν επόμενο στην Ελλάδα υπήρξαν άμεσα αντιδράσεις και το αμερικανικό Forbes τονίζει σε δημοσίευμά του ότι ''μπορεί στην Ελλάδα να μπορούν να μάθουν ορισμένα πράγματα από τους Γερμανούς στη συλλογή φόρων, ωστόσο ένα τέτοιο 'εκπαιδευτικό' πρόγραμμα μοιάζει αρκετά υποτιμητικό αυτή τη χρονική στιγμή''... Το Forbes σημειώνει ακόμα το αρνητικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χώρες καθιστά αυτές τις προσπάθειες δύσκολες, ωστόσο αυτό που δεν αναφέρει είναι τα πολλά νέα μέτρα και φορολογικές επιβαρύνσεις που έχουν υποστεί οι έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια...

Ηλεία: SOS από τον τουρισμό!

Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό έχουν προκαλέσει οι πολιτικό-οικονομικές εξελίξεις στην χώρα και γενικότερα στην Ευρώπη. Το κλίμα αβεβαιότητας, σε συνδυασμό με την οικονομική ύφεση έχει δημιουργήσει ένα δύσκολο «εμπορικό περιβάλλον» όπως τονίζουν με δηλώσεις τους στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ εκπρόσωποι των μεγάλων τουριστικών μονάδων στην Ηλεία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την εικόνα που δίνουν η μείωση στις προκρατήσεις στην αφετηρία της τουριστικής περιόδου σε σύγκριση με πέρυσι ξεπερνά το 30%. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν έρθει αντιμέτωπες και ?ε προβλήματα στις συναλλαγές τους με τους Tour Operators, με αφορμή τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Αυξάνονται δραματικά οι «κλοπές επιβίωσης»

Διαστάσεις επιδημίας έχουν πάρει τα «εγκλήματα επιβίωσης» από συμπολίτες μας που έχουν βυθιστεί στη φτώχεια, λόγω της κρίσης.
Περίπτερα, σούπερ μάρκετ, διανομείς φαγητού, ακόμη και σχολεία, μπαίνουν στο στόχαστρο ανθρώπων που χάνουν την αξιοπρέπειά τους για ένα πιάτο φαγητό και λίγη ζεστασιά. Οι κλέφτες δεν αναζητούν χρήματα, αλλά τρόφιμα και πετρέλαιο!
Είναι συχνά πλέον τα φαινόμενα κλοπών με θύματα διανομείς φαγητού...Οι κλέφτες παραμονεύουν και την ώρα που ο υπάλληλος παραδίδει φαγητό σε κάποιο σπίτι, παραβιάζουν τη μπαγκαζιέρα στο μηχανάκι και κλέβουν πίτσες και σουβλάκια. Κάποιες φορές έχουν κλαπεί ολόκληρα μηχανάκια.
Όπως σημειώνει ο «Τύπος της Κυριακής», το τελευταίο διάστημα έχουν παρουσιαστεί και κρούσματα κλοπής πετρελαίου από ντεπόζιτα σχολείων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κλέφτες δεν είναι πεινασμένοι, αλλά απλώς κακοήθεις. Ωστόσο, πληθαίνουν οι άνθρωποι γύρω μας που πραγματικά δυσκολεύονται να βρουν ένα πιάτο φαΐ.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Στο ΙΚΑ εντάσσεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ένα νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αντικαθιστά το προηγούμενο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, με τη συγκρότηση μιας μόνιμης δομής παροχής της υπηρεσίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο για την Υγεία ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.
Με τη δημιουργία της νέας δομής αναβαθμίζονται οι παροχές και εξασφαλίζεται μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητα του προγράμματος. Σκοπός του προγράμματος, που θα παρέχει οικιακή και νοσηλευτική φροντίδα σε συνταξιούχους φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης, είναι η εξασφάλιση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να παραμείνουν στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.
Με άλλη τροπολογία παρατείνεται για ένα επιπλέον χρόνο και μέχρι τις 31/12/2012, η υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους. Οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη για 2 χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ή από την ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματός τους.
Ωστόσο, λόγω της κρίσης, μεγάλος αριθμός ανέργων παραμένει άνεργος για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να θεμελιώνει τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης, οπότε με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καλύπτονται για παροχές ασθένειας για ένα ακόμη έτος, ενώ οι προβλεπόμενες εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Ομιλία στην Κυπαρισσία για τις πολιτικές εξελίξεις και την Αριστερά

Την άμεση διεξαγωγή εκλογών ζήτησε από την Κυπαρισσία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, τονίζοντας παράλληλα πως άμεσες λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες είναι η άρνηση εφαρμογής του Μνημονίου και πληρωμής του χρέους.
Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και απλούς ενεργούς πολίτες, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως οι πολιτικές του πρώτου Μνημονίου απέτυχαν και οδήγησαν το λαό στη εξαθλίωση, ενώ με το δεύτερο Μνημόνιο ολοκληρώνεται η εξαθλίωση και έρχεται ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα και κεκτημένα από τις επιβαλλόμενες πολιτικές, ενώ είπε πως πρέπει να ενισχυθεί το «εμείς», το κίνημα απέναντι στο Μνημόνιο, και να οργανωθεί με ευρύτερες συμμαχίες και αριστερές συνεργασίες. Εξέφρασε σύμφωνα με το 'Θάρρος', αντιρρήσεις για το ύψος του χρέους, σημειώνοντας πως και εκείνοι μας χρωστάνε και ιδίως η Γερμανία, αλλά η Ελλάδα, δια των πολιτικών και των κυβερνήσεων, δεν τα διεκδικεί.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ρεαλιστικές λύσεις, όπως η διαπραγμάτευση για τη διαγραφή μέρους του χρέους, η διεκδίκηση οικονομικής αρωγής από την Ε.Ε. και ο έλεγχος του χρημάτων που μας δίδονται.
Ακολούθησε συζήτηση με ερωταπαντήσεις για την Αριστερά στην Ελλάδα, τις προτάσεις της, την πολιτική της και την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη χώρα. Τη συζήτηση συντόνιζαν το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Μαραβελή.

Αποκριάτικο ελληνικό κέφι στην Πελοπόννησο- Δείτε που θα πάτε

Καλαμάτα
Το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνει το καθιερωμένο Γαϊτανάκι στην Κεντρική Πλατεία. Γίνεται αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου και η γαμήλια πομπή θα ξεκινάει από τα Γραφεία του Συλλόγου με παραδοσιακή μουσική. Όσοι συμμετέχουν είναι μεταμφιεσμένοι και όλοι συναντώνται στην Πλατεία Ανατολικού Κέντρου, όπου ακολουθεί λαϊκό γλέντι με χορό, τραγούδι και φαγητό.
ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ..ΦΟΥΛΗΔΕΣ...
Την Κυριακή στις 7 η ώρα έχουμε παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στον Αετό στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου του χωριού στις 7 η ώρα και αμέσως μετά κάψιμο του καρνάβαλου από τους κατοίκους της περιοχής. Στην Κυπαρισσία την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο τερματισμός του Ράλι Αντίκα και κλασσικής μοτοσυκλέττας με απονομή πλακετών στις 5 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας που οργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Μεθώνη
Εδώ αναβιώνει του Κουτρούλη ο γάμος. Καρναβάλι – γάμος που κρατάει από τον 14ο αιώνα. Στις μέρες μας, το ζευγάρι των νεονύμφων είναι δύο άντρες, που μαζί με τους συγγενείς πηγαίνουν στην πλατεία, όπου γίνεται ο γάμος με παπά και με κουμπάρο. Διαβάζεται το προικοσύμφωνο και ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι.
Μεσσήνη
Κάθε χρόνο γίνονται στη Μεσσήνη εορταστικές καρναβαλικές εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώνονται το διήμερο της Κυριακής της Τυροφάγου και της Καθαρής Δευτέρας. Οι εκδηλώσεις αυτές χρονολογούνται, σύμφωνα με την παράδοση, από τα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό. Το βράδυ της Κυριακής της Τυροφάγου αναβιώνει το έθιμο της φωτιάς, μοναδικό στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές σε διάφορες γειτονιές της πόλης, γύρω από τις οποίες κυριαρχεί το γλέντι και ο χορός μέχρι το πρωί, γίνεται αναπαράσταση παλαιών εθίμων και ιστοριών από τους ντόπιους.
Την Καθαρή Δευτέρα στη θέση Κρεμάλα, γίνεται η αναπαράσταση της εκτέλεσης μιας γερόντισσας της Μεσσήνης, της γριάς Συκούς, που κατά την παράδοση, κρεμάστηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία της πόλης με εντολή του Ιμπραήμ Πασά, επειδή είχε το θάρρος, εξηγώντας του ένα όνειρο που είχε δει, να του πει ότι η εκστρατεία του και ο ίδιος θα είχαν οικτρό τέλος από την αντίδραση και το σθένος των επαναστατημένων Ελλήνων. Μετά την αναπαράσταση, μπορεί κάθε επισκέπτης να «κρεμαστεί» από τους ψευτοδήμιους της κρεμάλας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας γίνεται η παρέλαση με μαζορέτες, άρματα, μεταμφιεσμένους μικρούς και μεγάλους και χορευτικά συγκροτήματα.
Πάτρα
Το Καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της περιοχής και μία από τις κορυφαίες της χώρας. Περιλαμβάνει πάρα πολλές εκδηλώσεις όπως: Ειδώματα, Baby rally, Μπουρμπούλια, Φεγγάρια, ποδαράτη νυχτερινή παρέλαση την παραμονή της τελευταίας Κυριακής. Κατά την προ-τελευταία εβδομάδα διοργανώνεται ένα διαρκές τετραήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε τη γνωστή κατάληξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με κορυφαίες στιγμές αυτές των δύο παρελάσεων. Οι δύο παρελάσεις γίνονται η μεν μία το Σάββατο και είναι νυκτερινή, η δε άλλη την Κυριακή το μεσημέρι. Σ’ αυτές παίρνουν μέρος πάνω από τριάντα χιλιάδες άτομα, τα περισσότερα από τα οποία είναι μέλη των Γκρουπ του Κρυμμένου Θησαυρού. Την παρέλαση παρακολουθούν περισσότερα από 300.000 άτομα, ενώ για περίπου 48 ώρες η πρωτεύουσα της Αχαΐας μετατρέπεται σε κέντρο του κεφιού.

Έως Ιούνιο με παράκαμψη Παραδέισια-Τσακώνα

Από Μάιο έως Ιούνιο, αν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα με την προσωρινή παράκαμψη στο σημείο της γέφυρας Τ4, και μέσα στην άνοιξη του 2013 θα έχει γίνει η οριστική παράδοση του δρόμου, με ολοκληρωμένη και τη συγκεκριμένη γέφυρα, σύμφωνα με όσα είπε στο «Θάρρος» ο διευθυντής του έργου Νικ. Ντονάς.
Όσα μας ανέφερε, έρχονται σε αντίθεση με τις τελευταίες ανακοινώσεις που προέβλεπαν την κυκλοφορία με παράκαμψη κατά την περίοδο του Πάσχα και την ολοκλήρωση του έργου έως τον Οκτώβριο. Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει καιρός για άλλες καθυστερήσεις, καθώς το Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλλει ρήτρες στην παραχωρησιούχο κοινοπραξία (ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.), που έχει ως στόχο να δώσει στην κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα έως τον Ιούνιο
Ανέφερε, επίσης, ότι η παράκαμψη θα έχει μήκος 600 με 700 μέτρα και το κόστος της υπολογίζεται σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Θα υπάρξει, όμως, και κόστος για το χρονικό διάστημα της λειτουργίας της, καθώς θα πρέπει να ελέγχεται η σήμανση – ασφάλιση, αλλά και να παρακολουθείται η κατολίσθηση μέσω ειδικού συστήματος, προκειμένου να δίνονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, αν προκύψουν προβλήματα, και να διακόπτεται άμεσα η κυκλοφορία.
Γέφυρα και χρονοδιάγραμμα
Όσον αφορά στα της γέφυρας, έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή των σπονδύλων. Έχουν κατασκευαστεί οι δύο - τρεις σπόνδυλοι στο εργοστάσιο της ΕΜΕΚ στον Ασπρόπυργο και προβλέπεται να ξεκινήσει η ανέγερσή της στο διάστημα από Ιούλιο έως Αύγουστο. Ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο άνοιγμα από Τρίπολη προς Καλαμάτα, που θα είναι από σκυρόδεμα (μπετόν), ενώ θα έχουν στηθεί οι προσωρινοί πύργοι που θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για την ανέγερση των τόξων και, στη συνέχεια, του καταστρώματος.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των τόξων. Σε ένα μήνα θα αρχίσει και η κατασκευή του καταστρώματος. Οι αναρτήρες έχουν ήδη παραγγελθεί και κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Αγγλίας. Το διάστημα που θα απαιτηθεί για την ανέγερση υπολογίζεται στους πέντε με έξι μήνες, ενώ θα ακολουθήσει η ανέγερση του καταστρώματος. kalamatablogs

Κυκλοφοριακό και υπόγειοι κάδοι αλλάζουν την εικόνα της Καλαμάτας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αρμόδιων Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, με αντικείμενο τη ρύθμιση διαφόρων κυκλοφοριακών θεμάτων.
Αναλυτικότερα, τα κυριότερα θέματα τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση ήταν η κυκλοφοριακή μελέτη, η χαρτογράφηση και οριοθέτηση των χώρων στάθμευσης των ταξί, η παρακολούθηση της εργολαβίας των οδοσημάνσεων, η κατάλληλη σήμανση ορισμένων σημείων του ποδηλατοδρόμου με σκοπό την καλύτερη προστασία των ποδηλατών, οι φορτοεκφορτώσεις και η κυκλοφορία φορτηγών, οι διαγραμμίσεις, καθώς και η ανανέωση της σήμανσης του Κόμβου Μακεδονίας και της οδού Αρτέμιδος, κλπ.
Υπογράφηκε το συμφωνητικό μεταξύ του Δημάρχου και του αναδόχου για την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης»,προϋπολογισμού 72.599,34 €.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 90 ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης

Καμπάνια από Έλληνες για την ανάπτυξη του τουρισμού

Μπορεί η Ελλάδα να περνάει δύσκολες χώρες αλλά κάποιοι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να μην το βάλουν κάτω. Γνωρίζοντας ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, είχαν μια έξυπνη ιδέα: Να βοηθήσουν, έστω και λίγο, την προβολή του μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας.
Αν η ιδέα δεν σας κινεί το ενδιαφέρον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται για μια τυχαία εκστρατεία. Στόχος είναι οι εξωτερικές αυτές διαφημίσεις να αναρτηθούν στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προβάλουν την Ελλάδα.
Προφανώς όμως κάτι τέτοιο χρειάζεται χρήματα. Έτσι λοιπόν γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 δολαρίων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της εκστρατείας. Συνεπώς, αν μπορείτε να συνεισφέρετε έστω και λίγο, μην το σκέφτεστε:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους : Help Fund NYC Billboard to Promote Tourism in Greece http://www.loudsauce.com/campaigns/62

Γλέζος: Αχάριστοι οι Ευρωπαίοι

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί την συμπεριφορά της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο Μανώλης Γλέζος απαντά: «είναι σαν θέλουν να πάρουν εκδίκηση. Ερωτώ την κ. Μέρκελ: Γιατί αυτό το μίσος;».
Μιλώντας για τη γενικότερη στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα ο κ. Γλέζος τη χαρακτηρίζει «αχάριστη», ενώ στο ερώτημα αν θέλει μια Ελλάδα μέσα ή έξω από την ΕΕ, ο κ. Γλέζος δηλώνει: «Και βέβαια μέσα. Όσοι λένε το αντίθετο λένε ανοησίες».
Ο κ. Γλέζος αναφέρει ακόμη ότι δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Τουρκία και κάνει γνωστό πως είχε αλληλογραφία με τον βραβευμένο αριστερό ποιητή Ναζίμ Χικμέτ και κράτα ακόμα τις επιστολές εκείνες.
Στην ερώτηση τι αισθάνθηκε όταν κατέβαζε την σημαία των ναζί από την Ακρόπολη, απαντά πως αυτά τα πράγματα δεν τα συζητά. «Έκανα απλώς το καθήκον μου», λέει.

Επίσκεψη πρέσβη της Ινδίας στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδίας κ. Τσεβάνγκ Τοπντέν είχε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Πέραν από τον εθ
ιμοτυπικό της χαρακτήρα, η συνάντηση είχε και ουσιαστικό περιεχόμενο καθώς ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, τομείς στους οποίους υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας. Ο Πρέσβης μίλησε με κολακευτικά λόγια για το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι Έλληνες έχουν τις δημιουργικές δυνάμεις που θα τους επιτρέψουν να ξεπεράσουν την κρίση. Πιο συγκεκριμένα, εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις περιοχές της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου, επισημαίνοντας τομείς στους οποίους δύναται να εκδηλωθεί ινδικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Προκειμένου να συστηματοποιηθούν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν κατά το προσεχές διάστημα δύο συναντήσεις σε Πάτρα και Καλαμάτα με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών παραγόντων, τοπικών επιμελητηρίων, εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και της Ινδικής Πρεσβείας. Στόχος των συναντήσεων θα είναι η καταγραφή επενδυτικών σχεδίων και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων αναφορικά τόσο με τις δυνατότητες ινδικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και με την δραστηριοποίηση ελληνικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων στην Ινδία

Ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Την ανάπτυξη διαπεριφερειακής συνεργασίας με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συγκεκριμένη ατζέντα συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον Γερμανό Αναπληρωτή Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Guy Feaux De La Croix, μετά τη θετική άποψη που εξέφρασε ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Εξωτερικών του εν λόγω κρατιδίου και την οποία μετέφερε ο κ. De La Croix.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία έλαβαν μέρος η πολωνικής καταγωγής σύζυγος του κ. De La Croix η κα Sophie De La Croix, διπλωματική υπάλληλος της Γερμανικής Πρεσβείας, και ο επιτετραμμένος στη Γερμανική Πρεσβεία κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τον κ. Τατούλη και τόνισε τη φιλική στάση της Γερμανίας απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Τατούλης τόνισε από τη μεριά του το κρίσιμο ρόλο της Πελοποννήσου στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Μεσογείου, αλλά πρωτίστως την ανάγκη να γίνει περαιτέρω εμβάθυνση της διαπεριφερειακής συνεργασίας εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρότεινε συγκεκριμένα τη δημιουργία ενός cluster με σκοπό την εφαρμογή στρατηγικών πολιτικών για την οικονομική ενδυνάμωση των περιφερειακών σχέσεων, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια εποχή νέων δεδομένων για αυτή.
Τομείς επίσης σημαντικοί, στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας είναι, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο τουρισμός, τα αγροτικά προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και ο πολιτισμός. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναπτύσσει εξωστρεφή δραστηριότητα σε όλους τους τομείς. Μπορούμε και επηρεάζουμε τις εξελίξεις με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές».
Ανταλλαγές αντιπροσωπειών από τις δύο περιοχές θα πραγματοποιηθούν το Μάιο και το Σεπτέμβρη, με σκοπό τη συνεργασία σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, τα αποτελέσματα και συμπεράσματα των οποίων θα ανακοινωθούν από τον Περιφερειάρχη σε ειδικό forum που θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη. Ο κ. Τατούλης πρότεινε τέλος η επόμενη Ελληνογερμανική Συνέλευση να λάβει χώρα στην Τρίπολη με τη σημείωση ότι δεν θα αποτελέσει μια ακόμα θεωρητική προσέγγιση, αλλά θα εστιαστεί σε συγκριμένες δράσεις για συγκεκριμένες αποφάσεις και αποτελέσματα.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Νέα κόμματα και μέσω Internet και επίδοξοι σωτήρες στην Ελλάδα

Χάθηκε το μέτρο αφού σε λίγο κάθε μέρα θα ανακοινώνετε και άλλο κόμμα που θα επιδιώκει να μας σώσει!!!
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ;
Η ανακοίνωση του κόμματος του Παναγιώτη Ψωμιάδη θα γίνει στο πλαίσιο ομιλίας του στρατηγικού συμβούλου Νίκου Λυγερού με θέμα «Ένα όραμα, μία λύση: ΑΟΖ» στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις ότι ανήκει και θα ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, ο Π. Ψωμιάδης έκανε «αρχηγικές παρεμβάσεις» υπέρ των διαγραφέντων, αλλά και υποδείξεις τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Ηγετική» παρουσία στο διαδίκτυο έχει ο μετέχον στο Κίνημα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος. Ο ανεξάρτητος βουλευτής εδώ και χρόνια «χτίζει» με μεθοδικότητα την παρουσία του, στον θαυμαστό χώρο του internet. Χθες, λοιπόν, ήταν η ώρα για να απολαύσει τους καρπούς της προσπάθειας που έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό που έγινε στο προσωπικό προφίλ του Πάνου Καμμένου στο facebook, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα. Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, μπήκαν στην διαδικασία να κάνουν like, στο post, που ανήρτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής στις 7:00 το πρωί.

Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών

Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ.
Επιτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός κατασταλτικού πλαισίου από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στη βάση των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟικού δόγματος περί αντιμετώπισης των «ασύμμετρων απειλών» και με αντικειμενικό σκοπό τη στοχοποίηση των λαών και των κινημάτων τους, εντός και εκτός των χωρών μελών του, για θωράκιση του αστικού συστήματος και της δικτατορίας των μονοπωλίων.

Το πλαίσιο αυτό, είναι απόρροια της νέας στρατηγικής αντίληψης του ΝΑΤΟ και των «απειλών» που ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, εν μέσω μάλιστα βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης. Ενδεικτικό των όσων σχεδιάζονται είναι ότι πλέον, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο των ασκήσεων που διεξάγουν, δίνουν καθαρά διάσταση και τέτοιας προετοιμασίας. Κατά καιρούς διεξάγονται και ασκήσεις που έχουν καθαρά χαρακτήρα εσωτερικής καταστολής, όπως πέρσι, στις αρχές Φλεβάρη στην Αργυρούπολη του Κιλκίς.
Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και δεν αμφισβητήθηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, έγγραφο του ΓΕΣ προς τις μονάδες, περί διεξαγωγής άσκησης στο πλαίσιο «Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας – Φρούρησης», η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη 2012. Παράλληλα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 12-18 Μάρτη, σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών – παραστρατιωτικών σε «επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου».
Από παλιότερη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων σε κατοικημένες περιοχές στη Νέα Πέραμο
Η παραπάνω άσκηση του ΓΕΣ αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού, για εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού, ιδιαίτερα των Ειδικών Δυνάμεων, σε επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον και εντός κατοικημένων περιοχών – πόλεων. Για των εξοικείωση των ασκουμένων, η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε κτίριο της πρώην 140 ΣΗΠ (Σμηναρχία Ηλεκτρονικού Πολέμου) στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης), όπου θα υλοποιηθεί σενάριο «ατομικής τακτικής μάχης σε κλειστούς χώρους»!
«Τεχνογνωσία» από τις ΗΠΑ
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Φλεβάρη είχε αφιχθεί στον ίδιο χώρο με μεταγωγικό αεροσκάφος «C-9» μια μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν μέλη των γνωστών «Seals», δύναμη η οποία αναλαμβάνει μυστικές επιχειρήσεις σε ξένα εδάφη, όπως αυτή της εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Η δύναμη αυτή πήρε μέρος σε άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.
Οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Συντονιστικό Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ» (NSCC). Το σχετικό νομοσχέδιο για την ελληνική συμμετοχή εγκρίθηκε τον Αύγουστο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. από την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, σαν «Μνημόνιο κατανόησης» της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πυρήνα και κορμό των NSCC, αποτελούν οι αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
Με τη συγκρότηση του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων (NSCC), επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή, το οποίο τίθεται υπεράνω των χωρών – μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών – μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου για την κύρωση του μνημονίου αυτού (Memorandum of Understanding /MOU), ως «έθνος – πλαίσιο» του NSCC ορίζονται οι ΗΠΑ. Σκοπός είναι η άμεση σύνδεσή του με τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, η παροχή συμβουλών στον SACEUR (ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής στην Ευρώπη) όσον αφορά «στη χρησιμοποίηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων για την υποστήριξη του σχεδιασμού και την εκτέλεση επιχειρήσεων», η ανάπτυξη και έκδοση δογμάτων ειδικών επιχειρήσεων και ο συντονισμός, συγχρονισμός και υποστήριξη της εκπαίδευσης και των ασκήσεων των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
«Ειδικές επιχειρήσεις» εντός χωρών του ΝΑΤΟ
«Αποστολή του NSCC είναι κυρίως η υποστήριξη των ειδικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη τη Συμμαχία (σ.σ. και στο εσωτερικό των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ), η παροχή στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) και τους υπόλοιπους Διοικητές των Συμμαχικών Διοικήσεων Επιχειρήσεων έγκαιρων και αποτελεσματικών συμβουλών για τις Special Operations Force (Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) προς υποστήριξη του σχεδιασμού και εκτέλεσης των επιχειρήσεων σε καιρό ειρήνης και κρίσεων», σημειώνεται στο Μνημόνιο. Δηλαδή, «ειδικές επιχειρήσεις» και εντός των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπέδωση της ιμπεριαλιστικής «τάξης και ασφάλειας», με καταστολή των λαϊκών κινημάτων.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δυνατότητα συμμετοχής και μη ΝΑΤΟικών χωρών, καθώς και διεθνών οργανισμών, αλλά και μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), «οι οποίες συμμετέχουν σε δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ή σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις της NSCC». Αυτό σημαίνει συνεργασία με πράκτορες, παρακρατικές δυνάμεις, αλλά και εταιρείες ιδιωτικών μισθοφορικών στρατών «παροχής πολεμικών υπηρεσιών», όπως ήδη γίνεται στον πόλεμο του Ιράκ, όπου ιδιωτικές εταιρείες πολέμου σφάζουν, χωρίς να αναγνωρίζουν κανένα όριο και περιορισμό στη δράση τους.
Το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι υπάρχουν και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις τμήματα με αποστολή τη συμμετοχή και τη διεξαγωγή «ειδικών επιχειρήσεων», όπως αυτές που διεξάγει ο αμερικανικός στρατός. Επαληθεύεται έτσι πως, εντός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κυρίως στις Ειδικές Δυνάμεις, έχουν συγκροτηθεί ομάδες «ειδικών επιχειρήσεων» που εκπαιδεύονται και προετοιμάζονται για αποστολές μη συμβατές με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές, με τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού «συντονιστικού κέντρου», θα έχουν κοινό αντικείμενο εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούν κοινές αποστολές με τις άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις. 'Ριζοσπάστης'

Την κολοκυθιά παίζει ο Κλάδης για τις συγχωνεύσεις σχολείων

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ τελικά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Νικόλαο Κλάδη, στο γραφείο του στο Διοικητήριο Καλαμάτας.
Ο κ. Κλάδης ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόταση της Διεύθυνσης για τις αλλαγές στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές είναι σε διαβούλευση, έχουν αποσταλεί στα Δ.Σ των Δήμων, με σκοπό να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και μέσα από δημοκρατικό διάλογο να μπορέσουν να σχηματίσουν μια ενιαία πρόταση, η οποία θα είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν δια του τύπου, ανέφερε ότι καμία ειλημμένη απόφαση δεν έχει παρθεί για τις αλλαγές, θα περιμένουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ των Δήμων και της κοινωνίας και, όπου χρειαστεί, θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.
Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες και οποιαδήποτε αλλαγή που ενδεχομένως υπάρξει, πρέπει να έχει σκοπό την αναβάθμιση της εκπαίδευσης με εκπαιδευτικά, κοινωνικά και όχι μόνο με στείρα οικονομικά κριτήρια. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, ελπίζοντας ότι οποιαδήποτε ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, θα οδηγήσει προς την καλύτερη εφικτή λύση.

Ο ..Διαλυκράτης φέρνει λουκέτα σε υπηρεσίες ΟΤΑ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι δήμαρχοι, υποστηρίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγείται σε αναστολή βασικών λειτουργιών της προς τους πολίτες, εξαιτίας των νέων περικοπών που επιφυλάσσει για τους δήμους το νέο Μνημόνιο.
Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), οι δήμαρχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη νέα μείωση που επέρχεται στους πόρους που αφορούν την εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης.
Ενδεικτικά ανέφεραν πως ο βασικός αναπτυξιακός πόρος των δήμων η ΣΑΤΑ, ενώ στον προϋπολογισμό ήταν 608 εκατ. ευρώ, μειώθηκε στα 478 εκατ. ευρώ. Με τα νέα μέτρα μειώνεται περαιτέρω κατά 140 εκατ. ευρώ και φτάνει τα 338 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι με το νέο Μνημόνιο και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012 οι ήδη μειωμένοι πόροι των δήμων μειώνονται εκ νέου, ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευση ότι στον υπό αναμόρφωση προϋπολογισμό θα εγγραφούν τα 450 εκατ. ευρώ, που εκ παραδρομής δεν είχαν εγγραφεί, και που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα αποδοθούν στους δήμους.
Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τα κόμματα στη Βουλή και ζήτησαν τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εσωτερικών η μείωση των αναπτυξιακών πόρων να γίνει με ισόρροπο επιμερισμό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης.

«Είναι πολλοί οι πολιτικοί που έστειλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό»!

Τα όσα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή έπεσαν σαν βόμβα αφού, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών «εντοπίστηκαν από ελέγχους του υπουργείου αρκετά εμβάσματα πολιτικών και συγγενών τους προς το εξωτερικό αξίας άνω των 100.000 ευρώ το καθένα» !
Όπως είπε ο υπουργός τα στοιχεία έχουν ήδη διασταυρωθεί και θα διαβιβαστούν μέσα στην ημέρα στον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες των βουλευτών προκειμένου να κληθούν τα εν λόγω πρόσωπα από την Επιτροπή να δώσουν εξηγήσεις.
Ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 παραμένει ακόμη... άφαντος καθώς η διαδικασία που ακολούθησε ήταν νόμιμη και το θέμα «σκοντάφτει» στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΟΥΣΕΛΑ....ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ...

Να κυρηχθεί διατηρητέα η πλατεία της Καλαμάτας ζητούν πολίτες

Η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας παρουσιάζει σημαντικές φθορές που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Η αριστουργηματική μαρμάρινη δαπεδόστρωση του κεντρικού τμήματος της πλατείας χρήζει άμεσης επισκευής και προστασίας, η κήρυξη της από το Υπουργείο Πολιτισμού ως διατηρητέας κρίνεται επιβεβλημένη.
Αυτό επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον Γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου και συμπατριώτη τους Τάσο Αποστολόπουλο κάτοικοι της Καλαμάτας οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της ανάπλασης της πλατείας που προωθεί ο δήμος.
Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε στις αρχές του 1970 και σε ένα τμήμα αυτής τοποθετήθηκαν λευκά και μαύρα μάρμαρα Ταϋγέτου σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια με εναλλαγές άσπρου-μαύρου έτσι ώστε το σύνολο να είναι ένας τεράστιος πίνακας μοντέρνας τέχνης με στοιχεία op art.

«Έρχονται νέα χαράτσια για το 2013 και το 2014»

Νέα μέτρα για το 2013 και το 2014 ώστε να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
«Προφανώς θα πάρουμε και άλλα μέτρα, όσο αντέχουμε, χωρείς να σπάσει η κοινωνία» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα έκανε άνοιγμα για συναίνεση τονίζοντας ότι «το 80% των μέτρων θέλουμε να περάσει με τη συναίνεση όλων των κομμάτων».
Στο ερώτημα για το αν αποτελεί βιώσιμη λύση η συμφωνία τόνισε ότι για να βγει η απόφαση χρειάζεται να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να γίνουν τεράστιες αλλαγές και δομές σαν κοινωνία. «Θα πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε σαν χώρα για να το καταφέρουμε αυτό».

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

45χρονος Καλαματιανός εγκέφαλος της δολοφονίας

Ένας 45χρονος Καλαματιανός, ο οποίος σήμερα παραμένει  κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, φέρεται ως ο εγκέφαλος της δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, στις 27 Φεβρουαρίου 2011, στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, προκύπτει ότι ο 45χρονος ήταν φίλος του θύματος και με δικές του εντολές οι δολοφόνοι είχαν στήσει ενέδρα και επιχείρησαν να ληστέψουν τον Παναγιώτη Γυφτέα. Ο φερόμενος ως αρχηγός των κακοποιών, έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για υπόθεση δυο τόνων χασίς, που βρέθηκε στην Ασπρόπυργο Αττικής καθώς η ταυτοποίηση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από τα γραφεία εγκληματολογικών ερευνών.... newsmessinia blog

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ BEST TV ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΥΣΤΙΚΟ σχόλιο για ευρήματα που ανέδειξε η έγκυρη δημοσκόπηση του BEST TV που δείχνει χαμηλά την βαθμολογία των πολιτών στο Δήμο μας έκανε στο οικείο Δ.Σ. ο δημοτικός σύμβουλος Τριπύλας Γιάννης Βασιλόπουλος ο οποίος θεώρησε ότι η χαμηλή βαθμολογία θίγει την παράταξη Κόλλια καθώς αποδεικνύει την δυσαρέσκεια των πολιτών.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε ότι κάθε πολίτης, δημοσιογράφος μπορει να έχει την άποψή του για τα έργα του Δήμου όπως και κάθε αυτοδιοικητικός αναγγέλοντας ότι σε ειδική συνεδρίαση θα ενημερωθεί το Σώμα για τον Απολογισμό του Δήμου όπου θα αναλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν δημότες και προέδρους Κοινοτήτων για το έργο του Δήμου. Ο κ. Βασιλόπουλος ωστόσο επανήλθε και διαμαρτυρήθηκε σε τοποθέτησή του θέτοντας ερωτήματα για το μηχάνημα του Δήμου που ήρθε 1 φορά το χρόνο στην ορεινή περιοχή της Τριπύλας εκτιμώντας ότι οι κάτοικοι αισθάνονται απομονωμένοι, δεν γνωρίζει που θα απευθυνθεί για τα θέματα ηλεκτροφωτισμού και βατότητας δρόμων και επισήμανε ότι η κρίση της κοινής γνώμης είναι σημαντικό στοιχείο εξηγώντας ότι δεν δέχεται ως αιρετός να τον κακοβαθμολογούν οι δημότες μας μαζί με τον Δήμου. Κατέληξε λέγοντας ότι "θεωρώ ότι ο Δήμος δεν έχει βρει βηματισμό με τα χωριά να αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων". Ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι οι συννενοήσεις πρέπει να μιλούν σε κοινή βάση για την επίλυση προβλημάτων, λέγοντας ότι η κακή βαθμολόγηση από το best στην δημοσκόπηση αφορά κυρίως τους δημότες οι οποίοι θα ενημερωθούν στον ετήσιο απολογισμό για το έργο του Δήμου και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν..

Ο Τράγκας, η διαιτησία και η κατάρρευση των ΜΜΕ

του Σπύρου Μασούρη εκδότη-διευθυντή εφημερίδας Πελοποννησιακή
Παρακολουθώντας το θέμα του προστίμου που το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε στον ευάλωτο REAL FM, εξαιτίας των χαρακτηρισμών που ο Γιώργος Τράγκας τόλμησε να ξεστομίσει εναντίον της γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ, με κάνει να απορώ για πολλά πράγματα που σε αυτή την χώρα μας ενοχλούν περισσότερο.
Όταν ο Γιώργος Τράγκας απευθυνόταν με χειρότερους χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Κώστα Καραμανλή (μπουχ… κ.α.) τον καιρό που ήταν ακόμα πρόεδρος της κυβέρνησης, κανείς δεν έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον, όπως έδειξαν σήμερα, που ο δημοσιογράφος αποκαλούσε με διάφορα …κακά «ελληνικά» την Γερμανίδα καγκελάριο (ξεκ…, γκιοσα, κ.α.).
Μια κίνηση που δεν διαφέρει καθόλου από τον εκνευρισμό που προκάλεσαν στους διαιτητές του ποδοσφαίρου τα πανό στα γήπεδα με πολιτικά υβριστικά συνθήματα. Διαιτητές που διέκοψαν παιχνίδια προκειμένου να φύγουν τα πανό από τις κερκίδες, ενώ ουδέποτε έδειξαν την ίδια οργή, όταν οι φίλαθλοι διαφωνώντας με τα σφυρίγματά τους, έλεγαν τα πάντα για την μάνα και την οικογένειά τους.
Αυτό και μόνο, δείχνει το αίσθημα κατωτερότητας που έχει καταβάλει την κάθε μορφής εξουσία στην χώρα μας, την ώρα που αποδεχόμαστε όχι μόνο τα δυσβάσταχτα μέτρα που μας επιβάλλουν, αλλά και τους εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς και όρους που μας βάζουν. Αντιθέτως, ουδέποτε το γερμανικό περιοδικό τιμωρήθηκε για την ανάρμοστη χειρονομία και την προσβολή του ελληνικού πολιτισμού, τοποθετώντας στην πρώτη σελίδα του το ελληνικό σύμβολο της Μήλου με το δάχτυλο σε άσεμνη θέση.
Στην Ελλάδα όμως, που διαχώρισαν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ενημερωτικούς και μη, απαγορεύοντας στην δεύτερη κατηγορία ενημερωτική ζώνη και μάλιστα με αποσπασματική εφαρμογή του νόμου Ρουσόπουλου (υπήρξε και δημοσιογράφος). Στην χώρα που το ΕΣΡ εξακολουθεί να επιβάλει πρόστιμα ενώ η θητεία του έχει λήξει. Εδώ που εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων εξοντώνουν τα ραδιόφωνα, για αμοιβές σε τραγουδιστές και «συγγενείς» που αν δεν υπήρχε η ραδιοφωνία δεν θα τους γνώριζε κανείς, έχοντας την στήριξη της ελληνικής νομοθεσίας και της δικαιοσύνης, δεν μπορεί κανείς να μιλάει για ελευθερία έκφρασης πλέον.
Οι εφημερίδες, κυρίως οι ευάλωτες της επαρχίας έρχονται αντιμέτωπες με μηνύσεις και αγωγές πολιτικών προσώπων που οι ίδιοι χαίρουν της βουλευτικής ασυλίας. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη την χώρα, είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τους κανόνες που έχει θέσει η δήθεν «ελεύθερη» ραδιοφωνία.
Όλα αυτά βέβαια, την στιγμή που η οικονομική κρίση έχει καταβάλει ακόμα και ιστορικές εφημερίδες (όπως η Ελευθεροτυπία), λαοφιλή κανάλια (όπως το ALTER) και ισχυρούς εκδοτικούς ομίλους (ΙΜΑΚΟ), ενώ στην επαρχία, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, μόνο που η κατάρρευση των μέσων αυτών δεν λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, αφού το «εκτόπισμά» τους είναι τόσο μικρό που ελάχιστοι ασχολούνται μαζί τους.Φυσικά, η συρρίκνωση του χώρου των ΜΜΕ και ο αφανισμός του περιφερειακού τύπου, ευνοεί το πολιτικό σύστημα, αφού ξέρουν ότι λιγότεροι «παίκτες» κάνουν ευκολότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού.
ΣΧΟΛΙΟ kyparissianew.com: Συμφωνούμε και επαυξάνουμε συνάδελφε. Θυμίζω επειδή το έζησα ότι κάποτε ο καλός συνάδελφος που πήρε εκατομμύρια ευρώ από το σύστημα με καταχωρίσεις και διαφημίσεις επι Ν.Δ. είναι ο ίδιος που τώρα...πολεμά το σύστημα. Όπως θυμάμαι όταν ερχόταν στον τότε Planet FM με μια καραμπινάτη λιμουζίνα, με δίμετρες καλλονές για παρέα και σωματοφύλακες...Τα σχόλια δικά σας...