Pages

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

ΠΟΛΛΕΣ φορές έχουμε αναφερθεί στο έργο αλλά κυρίως στην γεωγραφική περιοχή που καλύπτει η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Τριφυλίας η οποία λόγω της οικονομικής κατάστασης ανταπεξέρχεται με το καλύτερο τρόπο. Ωστόσο οι αστυνομικοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και όταν βλέπουμε πρωτοβουλίες από τους πολίτες για την διατήρησή της αποτελεί είδηση. Πιο αναλυτικά ευχαριστήρια επιστολή προς τον ιατρό Διευθυντή της Γ' Ορθοπαιδικής κλινικής του ΚΑΤ κ. Αθανάσιο Αντωνόπουλος έστειλε ο Διοικητής της υπηρεσίας κ. Κρυοβρυσανάκης για τη προσφορά του. 
Ο Διοικητής και το Προσωπικό του Αστυνομικού τμήματος Κυπαρισσίας τον ευχαρίστησε για την δωρεά του ιατρού αξίας 500 ευρώ για την προμήθεια καυσίμων των οχημάτων της υπηρεσίας καθώς τα κονδύλια μετακίνησης είναι συγκεκριμένα από ότι γνωρίζουμε. Μάλιστα στη επιστολή του διαβιβάζει τις ευχαριστίες της υπηρεσίας και ιδιαιτέρως του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Γεωργακόπουλου. Η επιστολή καταλήγει με την διαπίστωση ότι "πράξεις όπως η δική σας στους καιρούς που διαβιούμε μας συγκινούν και μας ωθούν στο να συνεχίσουμε με περισσότερο ενδιαφέρον τις προσπάθειές μας στο σκοπό που μας έχει τάξει η Πολιτεία". Νομίζουμε ότι τα λόγια περισσεύουν και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθούν σίγουρα μιμητές καθώς οι πολίτες συνδράμουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαδήλωση από την Αυτόνομη παρέμβαση Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα

Η Αυ­τό­νο­μη πα­ρέμ­βα­ση Δη­μο­σί­ου και Ι­δι­ω­τι­κού το­μέ­α κα­λεί τους ερ­γα­ζό­με­νους, τους συν­τα­ξι­ού­χους, τους α­νέρ­γους και ι­δι­αί­τε­ρα τη νε­ο­λαί­α να δι­α­δη­λώ­σουν μα­ζί με τα σω­μα­τεί­α τους την Τε­τάρ­τη 1 Μά­η και ώ­ρα 10:30 π.μ. με συγ­κέν­τρω­ση μπρο­στά α­πό το ερ­γα­τι­κό κέν­τρο Κα­λα­μά­τας. Η φε­τι­νή ερ­γα­τι­κή πρω­το­μα­γιά α­πό η­μέ­ρα μνή­μης ε­πι­βάλ­λε­ται να γί­νει α­φε­τη­ρί­α δυ­να­μι­κής ε­πα­νεκ­κί­νη­σης ερ­γα­τι­κών λα­ϊ­κών αν­τι­στά­σε­ων α­πέ­ναν­τι στις πο­λι­τι­κές που λε­η­λα­τούν ει­σο­δή­μα­τα, κα­τα­στρέ­φουν και ο­δη­γούν στη δι­ά­λυ­ση α­σφα­λι­στι­κά δι­και­ώ­μα­τα και φο­ρείς κοι­νω­νι­κής προ­στα­σί­ας, κα­τα­λύ­ουν τη δη­μο­κρα­τί­α και τα συν­ταγ­μα­τι­κά κα­το­χυ­ρω­μέ­να δι­και­ώ­μα­τα του λα­ού μας.
Η ερ­γα­τι­κή πρω­το­μα­γιά πρέ­πει να γί­νει η αρ­χή για να ση­κώ­σουν οι ερ­γα­ζό­με­νοι ψη­λά το κε­φά­λι και να α­γω­νι­στούν, μα­ζί με ό­λα τα θύ­μα­τα των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών για να α­να­τρέ­ψουν τα μνη­μό­νια που χρε­ο­κο­πούν τους ερ­γα­ζό­με­νους και την πλει­ο­ψη­φί­α του λα­ού, ξε­ρι­ζώ­νουν τους νέ­ους και τις νέ­ες α­πό τη χώ­ρα μας, ρη­μά­ζουν την δη­μό­σια πε­ρι­ου­σί­α και την πα­ρα­δί­δουν στις πο­λυ­ε­θνι­κές, με­τα­τρέ­πουν την χώ­ρα και τον λα­ό της σε ε­ξα­θλι­ω­μέ­νη ευ­ρω­πα­ϊ­κή α­ποι­κί­α.

Τοπικές οργανώσεις Δ. Τριφυλίας ΣΥΡΙΖΑ για την Ελαία- Μ.Πέμπτη το 3ο Δημοτικό Συμβούλιο

Ε­δώ και μέ­ρες ζού­με α­πί­στευ­τες στιγ­μές πο­λι­τι­κού σου­ρε­α­λι­σμού. Α­να­φε­ρό­μα­στε στην συ­ζή­τη­ση για την πε­ρι­ο­χή N­A­T­U­RA της πε­ρι­ο­χής του Κυ­πα­ρισ­σια­κού Κόλ­που, την «ε­πέν­δυ­ση Ν.Κό­τι­νος» και στον κα­ται­γι­σμό «συ­νε­δρι­ά­σε­ων – δι­α­βου­λεύ­σε­ων». Η συ­ζή­τη­ση στο Δημ.Συμ­βού­λιο και στην σύ­σκε­ψη που α­κο­λού­θη­σε, κα­τέ­δει­ξε ο­ρι­σμέ­να κρί­σι­μα ζη­τή­μα­τα:
1. η μο­νό­το­να ε­πα­να­λαμ­βα­νό­με­νη πί­στη στην «νο­μι­μό­τη­τα, στο σε­βα­σμό στο πε­ρι­βάλ­λον και στην α­νά­πτυ­ξη», που πολ­λοί α­πό μέ­ρους της Δη­μο­τι­κής Αρ­χής ορ­κί­ζον­ταν ή­ταν προ­σχη­μα­τι­κή. Δεν μπή­καν στον κό­πο να μας ε­ξη­γή­σουν ό­τι η «ε­πέν­δυ­ση» (εμ­πό­ριο το χα­ρα­κτή­ρι­σε Δημ.Σύμ­βου­λος, r­e­al e­s­t­a­te άλ­λος) βρί­σκε­ται «στον πυ­ρή­να προ­στα­τευ­ό­με­νης πε­ρι­ο­χής N­A­T­U­RA» (αμ­μο­θί­νες, πα­ρά­κτια βλά­στη­ση, δά­σος πεύ­κης).
2. έ­γι­νε πα­νη­γυ­ρι­κά αν­τι­λη­πτό ό­τι την προ­στα­σί­α της πε­ρι­ο­χής δεν την ε­πι­ζη­τούν δυ­ο – τρεις γρα­φι­κοί αλ­λά με­γά­λο κομ­μά­τι της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας, το ο­ποί­ο αν­τι­δρά στην τσι­μεν­το­ποί­η­ση μιας μο­να­δι­κής πε­ρι­ο­χής, αν­τι­δρά στην δι­α­φαι­νό­με­νη με­θο­δευ­μέ­νη «ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση» του «ε­πεν­δυ­τή» α­πό τον κρα­τι­κό μη­χα­νι­σμό και το πο­λι­τι­κό προ­σω­πι­κό.
Η πε­ρι­βό­η­τη «σύ­σκε­ψη» με Υ­ΠΕ­ΚΑ, Γεν. Γραμ­μα­τέ­α Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης κ. Αγ­γε­λά­κα και τον Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη κ. Τα­τού­λη μοιά­ζει σαν στη­μέ­νο σκη­νι­κό προ­κει­μέ­νου, ί­σως να κερ­δί­σουν χρό­νο και να δη­μι­ουρ­γή­σουν τε­τε­λε­σμέ­να; Εί­ναι α­δι­α­νό­η­το η κ. Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας του Υ­ΠΕ­ΚΑ που δε­σμεύ­τη­κε εγ­γρά­φως, εκ­προ­σω­πών­τας την Ελ­λη­νι­κή Δη­μο­κρα­τί­α, στην Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Έ­νω­ση ό­τι θα προ­βεί στην ά­με­ση Α­να­στο­λή Οι­κο­δο­μι­κών Α­δει­ών (με Υ­πουρ­γι­κή Α­πό­φα­ση), να μην δε­σμεύ­ε­ται ό­τι θα το κά­νει ά­με­σα και να μην δε­σμεύ­ε­ται ού­τε για το πε­ρι­ε­χό­με­νο ού­τε για το χρό­νο που θα εκ­δο­θεί το Προ­ε­δρι­κό Δι­ά­ταγ­μα για την προ­στα­σί­α της πε­ρι­ο­χής. Νοι­ώ­θου­με την υ­πο­χρέ­ω­ση α­πέ­ναν­τι στους πο­λί­τες της Τρι­φυ­λί­ας, με­τά την α­να­κοί­νω­ση του βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΕΚΜ Μεσ­ση­νί­ας Θα­νά­ση Πε­τρά­κου και την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση ο­μά­δας βου­λευ­τών του κόμ­μα­τός μας, να ε­νη­με­ρώ­σου­με για τα κά­τω­θι: το «κτή­μα Παπ­πά» (που ό­πως έ­χει γί­νει δη­μό­σια σα­φές και α­να­φέ­ρε­ται στην α­να­κοί­νω­ση του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ α­πο­τε­λεί­ται ο­λό­κλη­ρο α­πό αμ­μο­θί­νες και δα­σι­κή έ­κτα­ση) εν­τάσ­σε­ται στον πυ­ρή­να της N­A­T­U­RA και συγ­κε­κρι­μέ­να στην «Πε­ρι­ο­χή Προ­στα­σί­ας της Φύ­σης», ό­πως πε­ρι­γρά­φε­ται στο Σχέ­διο Προ­ε­δρι­κού Δι­α­τάγ­μα­τος και στην ο­ρι­ο­θέ­τη­ση της πε­ρι­ο­χής α­πό την Ο­δη­γί­α 92/43/Ε­ΟΚ. Στην πε­ρι­ο­χή αυ­τή εί­ναι υ­πο­χρε­ω­μέ­νη η Ελ­λη­νι­κή Πο­λι­τεί­α να α­πα­γο­ρέ­ψει κά­θε οι­κο­δο­μι­κή δρα­στη­ρι­ό­τη­τα (ε­κτός των «νο­μί­μως υ­φι­στα­μέ­νων»­!­!­!­).

Στα πράσα ανήλικοι διαρρήκτες στην Καλαμάτα

Ότι είχαν χάσει το… κλειδί τους ισχυρίστηκαν οι δυο πιτσιρικάδες στους αστυνομικούς που τους τσάκωσαν τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν την πόρτα ενός σπιτιού στην Καλαμάτα! Μάλιστα, ο ένας δήλωσε ψεύτικα στοιχεία, παριστάνοντας το… γιο του ιδιοκτήτη! Φυσικά, οι άνδρες της Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση για την σύλληψή τους, δεν τους πίστεψαν. Άλλωστε, το διαρρηκτικό εργαλείο που βρέθηκε πάνω τους δεν άφηνε περιθώρια για αμφιβολίες.
Έτσι, τους προσήγαν με χειροπέδες στην Αστυνομικής Διεύθυνση όπου οι δύο 16χρονοι τσιγγάνοι ομολόγησαν ότι την τελευταία εβδομάδα είχαν διαρρήξει άλλα δυο σπίτια στην πόλη και είχαν κλέψει μετρητά, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα αξίας 5.500 ευρώ. Αποκάλυψαν, ακόμη, ότι μαζί τους ήταν ένας 23χρονος συνεργός τους ο οποίος δεν έχει βρεθεί και αναζητείται με ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής Καλαμάτας. Οι δυο ανήλικοι μπουκαδόροι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Η Ασφάλεια ερευνά αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές.

Άλλοι απεργούν, άλλοι δουλεύουν και άλλοι μιλούν για την Πρωτομαγιά!

Αλαλούμ μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των καταναλωτών και των συναλλασσόμενων με υπηρεσίες του δημόσιου τομέα προκάλεσε η υπουργική απόφαση για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη μετά το Πάσχα. Κυρίως όμως προκάλεσε τις αντιδράσεις των συνδικάτων που επιμένουν στον εορτασμό της τη Μ. Τετάρτη με την κήρυξη της καθιερωμένης απεργίας. Οι εκπρόσωποί τους βάλλουν τόσο κατά του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, όσο και κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος φέρεται να έχει πιέσει σε αυτήν την κατεύθυνηση, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα του εμπορικού κόσμου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, η 7η Μαΐου εξομοιώνεται με υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνικές επιχειρήσεις, τις εκμεταλλεύσεις και γενικά τις εργασίες οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές.
Για απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη και αυθαίρετη απόφαση του κ. Βρούτση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος τονίζει ότι «η Πρωτομαγιά δεν είναι ούτε εθνική ούτε κινητή θρησκευτική γιορτή για να μεταφέρεται. Είναι -σε όλο τον κόσμο- μέρα τιμής και μνήμης που σήμερα, πιο επίκαιρα από ποτέ δίνουν το δικό τους του αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα απέναντι στις άδικες και αντεργατικές πολιτικές των μνημονίων». Στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΘ θα συμμετέχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και στη συνέχεια με πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Εικοσιτετράωρη απεργία για τη Μ. Τετάρτη εξήγγειλε και η ΟΤΟΕ ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της ΓΣΕΕ και βάζοντας στην ατζέντα της κινητοποίησης και το αίτημα των τραπεζοϋπαλλήλων για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Για τις τράπεζες η Μ. Τετάρτη είναι -βάσει της απόφασης Βρούτση- εργάσιμη μέρα και η αργία μεταφέρεται στις 7 του μήνα. Αυτό σημαίνει πως οι συναλλαγές θα γίνονται κανονικά τη Μ. Τετάρτη σε όποιες τράπεζες δεν απεργήσουν οι εργαζόμενο

Περιμένουν άνοδο κίνησης για Ζάκυνθο - Κεφαλονιά, λόγω καλού καιρού το Πάσχα

Σύμμαχο σε καιρούς κρίσης βρίσκουν στον καιρό, η Κυλλήνη, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά για την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Σταδιακά αναμένεται αύξηση της κίνησης προς τους δύο προορισμούς, όπου οι εκτιμήσεις και του τοπικού πράκτορα στην Κυλλήνη Νίκου Κόλλια, φανερώνουν πως η εικόνα θα είναι καλύτερη από πέρυσι, ακριβώς λόγω των καιρικών συνθηκών. Μεγάλη Εβδομάδα και τα δρομολόγια προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά από την Κυλλήνη, ήδη έχουν αυξηθεί.
 Η απεργία της ΠΝΟ τη Μ. Τετάρτη λόγω της Πρωτομαγιάς θα μεταθέσει τα δρομολόγια της ημέρας στις δύο επόμενες και έτσι η μετακίνηση των ταξιδιωτών του Πάσχα προς τα δύο νησιά του Ιονίου, αναμένεται να κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες… Το πρόγραμμα των δρομολογίων έχει διαμορφωθεί έως τώρα μέχρι και με έξι δρομολόγια ανά προορισμό και αυτό θα αλλάξει πάλει μετά την απεργία της Μ. Τετάρτης. Όπως τόνισε ο κ. Κόλλιας οι τελευταίοι και ίσως «αναποφάσιστοι» ταξιδιώτες θα καταλήξουν σήμερα ή αύριο αν θα μπουν στα ferry boat για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και αυτό θα αυξήσει κατά πολύ την κίνηση την Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή. Συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος είναι το Μάιο σε συνδυασμό με τις υψηλές – καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικρατούν και θα συνεχίσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες ημέρες, η κίνηση θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Χωματερές δίπλα στα γήπεδα των Φιλιατρών

Χωματερή πλέον έχει καταντήσει ο χώρος που βρίσκεται απέναντι από το νέο γήπεδο των Φιλιατρών, πολύ κοντά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο αλλά και σε αρκετές κατοικίες. Γεμάτος από κάθε λογής σκουπίδια, με πολλούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων αλλά και των περαστικών, έχει εξαντλήσει την υπομονή τους. Πολίτες αγανακτισμένοι, καταγγέλλουν στο filiatranet, ότι δεν πάει άλλο αυτή η τραγική κατάσταση κοντά σε σπίτια, αθλητικούς χώρους και σχολεία. Ακόμα πιο επικίνδυνη είναι η κατάσταση τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία και συχνά βάζουν φωτιές με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Κινδυνεύει η υγεία μας και κυρίως των μικρών παιδιών που αθλούνται και ζουν εδώ κοντά, από τα σκουπίδια, την βρώμα και τους καπνούς, όπως μας είπαν.Σύμφωνα με πληροφορίες μας κάτοικοι έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στην Δημοτική Αρχή, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να αλλάξει κάτι.

Τραγωδία στη Μεθώνη χωρίς τέλος...

Δυο πτώματα εντόπισαν οι αρχές στην περιοχή του όπου το πρωί βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο PIRIREIS μετά από σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη. Aγνοούνται άλλοι οχτώ ναυτικοί.Το ΡΙRIREIS, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπηκόους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά. Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα,που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, ήταν κενό φορτίου, είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα. Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοούμενων ναυτικών. Στην επιχείρηση συμμετέχουν πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι.

Συλλήψεις για όπλα, χασίς και καλλιέργειες στην Μεσσηνία


Εντοπίστηκε, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε τοπική κοινότητα της Μεσσηνίας, οπλισμός και εκρηκτικές ύλες.
 Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα και τα εκρηκτικά, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων
εγκλήματος.
Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, στο πλαίσιο της οποίας έγινε έρευνα στην οικία του 48χρονου, η οποία βρίσκεται σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
•Τρία μονόκαννα πολεμικά τυφέκια, εκ των οποίων η κάννη του ενός είχε τροποποιηθεί.
•Τρία περίστροφα.
•Ένα περίστροφο κρότου, με κομμένη κάννη.
•Ένα ξύλινο τόξο, με δέκα βέλη.
•Μία ξύλινη αστυνομική ράβδο.
•Πενήντα ένα καψύλλια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
•Τριάντα τρεις κάλυκες, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
•Τρία τεμάχια βραδύκαυστο φιτίλι.
•Ποσότητα πυρίτιδας, σε διάφορες συσκευασίες, συνολικού βάρους -319,58- γραμμαρίων.
•Ποσότητα σκαγιών, σε διάφορες συσκευασίες, συνολικού βάρους -3.804- γραμμαρίων.
•Διάφορα εξαρτήματα που χρησιμεύουν στην κατασκευή (γόμωση) φυσιγγίων.
•Μία κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας, στις 14-4-2012, από τον ιδιοκτήτη της.
Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.


Κατασχέθηκαν ογδόντα πέντε (85) φυτά κάνναβης, ποσότητα κάνναβης, μία ζυγαριά, σπόροι κάνναβης και σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας.
Συνελήφθη, σήμερα (29-04-2013) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης
Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (29-04-2013) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και αποθήκη ιδιοκτησίας του 66χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
• Ογδόντα πέντε (85) φυτά κάνναβης, ύψους από -20- έως -50- εκατοστά.
• Ποσότητα κάνναβης, βάρους -113,9- γραμμαρίων.
• Ογδόντα έξι (86) σπόρους κάνναβης.
• Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.
• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
• Σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, το οποίο αποτελούνταν από επτά (7) ειδικούς ηλεκτρικούς προβολείς, έναν (1) ανεμιστήρα και ένα (1) μέσο θέρμανσης (καλοριφέρ).
• Διάφορα σύνεργα για την καλλιέργεια των φυτών.
Ο 66χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πασχαλινή εκδρομή με τρένο σε Πελοπόννησο - Ολυμπία αλλά εκτός η Κυπαρισσία!

Μια νέα σιδηροδρομική εκδρομή αυτή τη φορά Πασχαλινή διοργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με την @Holidays. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προτείνει πασχαλινή 4ήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο με το τραίνο, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, διανύοντας το ομορφότερο κομμάτι του δικτύου της Πελοποννήσου.
Η αναχώρηση γίνεται από την Αθήνα με προορισμό και διαμονή στην Καλαμάτα. Μια εβδομάδα αργότερα πραγματοποιείται δεύτερη εκδρομή με την ίδια διαδρομή και συνολική διάρκεια 3 ημερών. Το πρόγραμμα της 4ήμερης πασχαλινής εκδρομής έχει ως εξής:
1η ημέρα: Κόρινθος – Καλαμάτα Αναχώρηση με προαστιακό από Δ. Πλακεντίας. Μετεπιβίβαση στην Κόρινθο στο υπερσύγχρονο ναυλωμένο τραίνο με προορισμό την Καλαμάτα. Ενδιάμεσες σταθμεύσεις: Ναύπλιο για φαγητό Τρίπολη για καφέ Ζευγολατιό για παραδοσιακό παστέλι. 2η ημέρα: Καλαμάτα – Προαιρετικές περιηγήσεις 3η ημέρα: Αναχώρηση από Καλαμάτα για Ολυμπία με ενδιάμεσες σταθμεύσεις: Ζευγολατιό Καλόνερο (για καφέ) Καϊάφα (επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα) 4η ημέρα: Αναχώρηση από Ολυμπία για Πάτρα με σταθμεύσεις σε: Πύργο και Καβάσιλα (για καφέ) Άφιξη στην Πάτρα. Μικρή περιήγηση. Επιβίβαση σε λεωφορεία του τουριστικού γραφείου για Κιάτο. Τραίνο από Κιάτο για Αθήνα.

Περιφερειακή σύμπονια Σαμαρά-Τατούλη για την Πελοπόννησο!

Ολοκληρώθηκε με πολλές ειδήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση εργασίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Την είδηση έβγαλε στον αέρα πρώτο το Best TV της Μεσσηνίας. Η συνάντηση των δύο κορυφαίων παραγόντων της Πελοποννήσου έχει εξαιρετικά πολύπλευρη σημασία και ανοίγει πλέον μία πολύ σοβαρή και αναπτυξιακή συζήτηση. Το ραντεβού σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλειστεί πριν αρκετές ημέρες. Στο Μαξίμου ο περιφερειάρχης προσήλθε με ατζέντα αναπτυξιακή και ζήτησε την στήριξη του Πελοποννήσιου πρωθυπουργού. Ο κ.Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Πέτρο Τατούλη ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας και μάλιστα έμπρακτα όπου απαιτείται.
Η συνάντηση αυτή μπορεί να έπεσε ώς κεραυνός στους “αναλυτές” αλλά έχει τεράστια πολιτική και συμβολική σημασία.
1.Διαψεύσθηκαν όσοι επένδυαν 2 χρόνια στις κακές (υποτίθεται) σχέσεις του Σαμαρά με τον Τατούλη.
2.Αποκαλύφθηκε η αξία (το είχαμε πεί πολλές φορές) αναλύσεων που κατανάλωσαν τόνους μελάνι, οι οποίοι ήθελαν τον Τατούλη, να είναι στο κενό..!
3.Κόβονται μαχαίρι πλέον οι αερολογίες και τα ευσεβή όνειρα πολλών που επένδυαν στο κενό.
4.Η πρόσκληση του Σαμαρά στον Τατούλη για συνάντηση στο Μαξίμου, αντανακλά την επιθυμία του πρωθυπουργού να στηρίξει το αναπτυξiακό σχέδιο της ηγεσίας της περιφέρειας.
5. Αναπτυξιακά η συνάντηση σημαίνει πόρους και έργα που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος, αυτή την κρίσιμη στιγμή.
6. Τέλος η πολιτική σημασία της συνάντησης ανεξάρτητα με το ποιός έλαβε την πρωτοβουλία είναι πολύ κρίσιμη. Δεν έχει να κάνει με την στήριξη ή όχι της παράταξης Τατούλη στις επόμενες περιφερειακές εκλογές αλλά με την ίδια την πολιτική που ασκεί ο Τατούλης και η οποία διευρύνεται διαρκώς και αποκτά όλο και ισχυρότερους συμμάχους.

Γαργαλιάνοι: Εκδήλωση για το DNA από το Γενικό Λύκειο της πόλης

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα "η έλικα της ζωής μας" με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη δημοσίευση της δομής του DNA από τους Watson & Crick στις 25 Απιριλίου 1953. Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών και κατοίκων των Γαργαλιάνων, ενώ την έναρξή της χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος τριφυλίας κος Ανδρινόπουλος Ευστάθιος. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, κατά την είσοδό τους, να παρατηρήσουν μαθητές του Λυκείου να πραγματοποιούν πείραμα απομόνωσης dna από φυτικά κύτταρα, ενώ παρατήρησαν χρωμοσώματα ανθρώπου μέσα από οπτικά μικροσκόπια με την καθοδήγηση των μαθητών. Τέλος σε αρκετούς από τους μικρούς επισκέπτες μοιράστηκαν απλά ζωγραφιστά μοντέλα DNA.
Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης την παρουσίαση της εργασίας μαθητών της Β΄Λυκείου με τον τίτλο "η έλικα της ζωής μας" που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας, ενώ ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων από την Αθήνα κος Θάνος Καψάλης "ταξίδέψε" τους παρευρισκόμενους στα μονοπάτια της σύγχρονης Βιολογίας και των επιτευγμάτων της. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με το μουσικοχορευτικό δρώμενο που είχαν ετοιμάσει μαθήτριες της Α και Β Λυκείου με θέμα την αντιγραφή του DNA. Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, "εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση αυτής της πολύ όμορφης βραδιάς και τους "δικούς μας" καθηγητές του Λυκείου Γαργαλιάνων που είχαν την επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης Καλογεροπούλου Χριστίνα και Κούρδογλου Νίκο."

Νέο Λύκειο και νέοι πειραματισμοί στη Παιδεία-Υπομονή στους γονείς

- Μειώνονται από 11 σε 4 τα μαθήματα γενικής Παιδείας στην Γ’ Λυκείου
- Τάξη γενικής Παιδείας γίνεται η Β’ Λυκείου
- Καταργούνται οι κατευθύνσεις και γίνονται κύκλοι σπουδών
- Πρόταση των Γερμανών να χρηματοδοτήσουν την εκμάθηση των Γερμανικών με αντάλλαγμα θέσεις εργασίας σε γερμανικές επιχειρήσεις
- Καμία αλλαγή στις πανελλαδικές μέχρι το 2017
- Όλο το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Ξεχάστε το Λύκειο που με κόπο μάθατε τα τελευταία χρόνια.
Το σύστημα αλλάζει ξανά. Και από τον Σεπτέμβριο, έρχεται το νέο Λύκειο, που έχει κάτι από επιστροφή στο παρελθόν, όπως οι… δέσμες!
Την πρόταση για το νέο Λύκειο έχει κάνει η άτυπη Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας και τη δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
Αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Στην Γ’ Λυκείου, λοιπόν, καταργούνται οι κατεύθυνσης και αντικαθίστανται από τρεις κύκλους σπουδών:
1ος κύκλος: Κλασσικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Λατινικά, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Λογοτεχνία ή Φιλοσοφία
2ος κύκλος: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Επιστήμη Υπολογιστών, Ειδικά Θέματα Μαθηματικών ή Ειδικά Θέματα Βιολογίας
3ος κύκλος: Οικονομικές, Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες
Μαθήματα: Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Εφαρμογές της Πληροφορικής, Οικονομία, Ιστορία, Κοινωνιολογία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσμούς, Ειδικά Θέματα Οικονομίας ή ΑΟΔΕ
Μεταξύ των τριών κύκλων δεν υπάρχουν κοινά μαθήματα επιλογής.
Τα μαθήματα γενικής παιδείας μειώνονται από 11 σε 4. Φεύγουν: Αρχαία, Φυσική, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα, Θρησκευτικά, και Κοινωνιολογία.
Μένουν: Νέα Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Φυσική Αγωγή.
Υποχρεωτικά μαθήματα στον 1ο κύκλο είναι 5 και έξι είναι στον 2ο και στον 3ο κύκλο και οι ώρες διδασκαλίας 20. Το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας (γενικής παιδείας κύκλων και επιλογής) είναι 33, δυο περισσότερες από τώρα.
Η πρόταση της Επιτροπής για τα μαθήματα επιλογής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο όμως προβλέπονται τέσσερα μαθήματα επιλογής σε κάθε κύκλο, με κοινή ξένη γλώσσα.
Για τον 1ο κύκλο: Ιστορία της Τέχνης και του Πολιτισμού, Ξένη Γλώσσα
Για τον 2ο κύκλο: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό, Ξένη Γλώσσα
Για τον 3ο κύκλο: Τεχνολογία και Ανάπτυξη, Ξένη Γλώσσα

Νέα ναυτική τραγωδία στην Μεθώνη με 10 αγνοούμενους...

Σε πλήρη εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση με συμμετοχή ελικοπτέρου, αεροσκάφους και 10 πλοίων
- Η σύγκρουση των φορτηγών πλοίων έγινε 78 μίλια από τη Μεθώνη κοντά στη νήσο Σαπιέντζα
 - Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 17 ναυτικούς του Piri Reis, οι 10 δεν πρόλαβαν να βγουν έγκαιρα - Το δεύτερο φορτηγό πλοίο δεν έχει βυθιστεί
– Μέσα βρίσκονται 17 ναυτικοί Τ
ουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη. Το φορτηγό πλοίο ”Consouth” με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα. Από τη σύγκρουση, που έγινε λίγο πριν τις 06.00, βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα και να αγνούνται 10 άτομα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το πλοίο. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Σικόρτσκι. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλέ

Ρευστό με κάρτα στους αγρότες για λιπάσματα, εργατικά

Αλά καρτ ρευστότητα στους αγρότες προσφέρουν οι τράπεζες. Χιλιάδες Ελληνες αγρότες θα μπορούν να πληρώνουν τα έξοδα για αγορά λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, καυσίμων, ακόμα και εργατικών, με κάρτα. Το σημαντικό είναι ότι θα χρεώνονται με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο, που δεν θα ξεπερνά το 4%, ενώ η διάρκεια του «καρτοδανείου» είναι όση και η καλλιεργητική περίοδος. Το ύψος του δανείου είναι ανάλογο με την καλλιεργήσιμη έκταση και διαμορφώνεται στα 400 ευρώ το στρέμμα. Πρόκειται για πρόγραμμα νέου τύπου, που διευκολύνει τους παραγωγούς, δίνοντάς τους την απαραίτητη ρευστότητα να καλύψουν τα έξοδα της παραγωγής τους και μόλις πωληθεί το προϊόν, το δάνειο εξοφλείται αυτόματα.
Η Τράπεζα Πειραιώς λάνσαρε πρώτη στην αγορά το συγκεκριμένο δάνειο, εγκαινιάζοντας πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας με τους ροδακινοπαραγωγούς της Ημαθίας και της Πέλλας. Η χρηματοδοτική πρόταση της συμβολαιακής γεωργίας αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από τις εγκαταστάσεις της Venus. Μέσωτης συμβολαιακής γεωργίας ο παραγωγός θα έχει διαθέσιμη όλη την απαιτούμενη ρευστότητα τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στη Venus μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Μισθός κάτω των 490 ευρώ για ανέργους και μειωμένες εισφορές

Σε μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Η νομοτεχνική προσθήκη έγινε στο πολυνομοσχέδιο λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Η διατύπωση της νομοτεχνικής προσθήκης του κ. Στουρνάρα, για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (που αφορά στο πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ), προβλέπει καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.
 Σε ό,τι αφορά, δε, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, αυτή μπορεί να προβλέπεται «ως μέτρο ανάσχεσης της ανεργίας, για τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες σε αυτές, θέσεις εργασίας». Η τροποποίηση που επέφερε ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος παρατήρησε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής, πως «δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία».

Τραγικός θάνατος 52χρονου από ανατροπή τρακτέρ στη Χώρα Μεσσηνίας

Τραγικό θάνατο βρήκε την Κυριακή στην Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος ο 52 χρονος Ν.Κ όταν το τρακτέρ πού όργωνε το αγρόκτημα του (πλησίον των ανακτόρων του Νέστορος ) πλησίασε στην άκρη «πεζουλιού » με αποτέλεσμα να φέρει τούμπες και να σταματήσει μετά την ξέφρενη πορεία του στο βάθος της πλαγιάς . Πιθανόν οι φύλακες των ανακτόρων αντηλήφθηκαν το συμβάν και ειδοποίησαν Ασθενοφόρο και Πυροσβεστική υπηρεσία τα πληρώματα των οποίων έφθασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο αλλά ο άτυχος 52 χρονος πιθανόν από κτύπημα στο κεφάλι είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ! Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η αγορά του συγκεκριμένου κτήματος από τον 52 χρονο ολοκληρώθηκε μόλις χθες με την υπογραφή των συμβολαίων Ενώ στο ίδιο κτήμα και στο ίδιο μέρος προ ετών είχε βρει τραγικό θάνατο με τον ίδιο τρόπο (ανατροπή τρακτέρ ) και άλλος αγρότης από την Χώρα . newsmessinia

Περίπου ένας νέος στους τέσσερις είναι άνεργος στην Ευρώπη

Πε­ρί­που έ­νας νέ­ος στους τέσ­σε­ρις εί­ναι ά­νερ­γος στην Ευ­ρώ­πη σή­με­ρα και σε ο­ρι­σμέ­νες χώ­ρες το πο­σο­στό φθά­νει έ­να ε­φι­αλ­τι­κό 60%. Οι α­ριθ­μοί μι­λούν και την Τρί­τη, η ε­πι­τρο­πή Κοι­νω­νι­κών Υ­πο­θέ­σε­ων του ΕΚ ζή­τη­σε να δο­θεί ι­δι­αί­τε­ρη έμ­φα­ση στην α­νερ­γί­α των νέ­ων. Ει­δι­κά να δο­θεί χώ­ρος στην Εγ­γύ­η­ση για τους Νέ­ους και την Πρω­το­βου­λί­α για την Α­πα­σχό­λη­ση των Νέ­ων, τώ­ρα που το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Τα­μεί­ο α­πό το ο­ποί­ο αν­τλούν κον­δύ­λια, ε­τοι­μά­ζε­ται για την πε­ρί­ο­δο 2014-2020. Κύ­ριος στό­χος της Πρω­το­βου­λί­ας Α­πα­σχό­λη­σης, με­τά τις τρο­πο­λο­γί­ες των ευ­ρω­βου­λευ­τών θα εί­ναι οι ά­νερ­γοι η­λι­κί­ας 15 ως 30 ε­τών και μέ­νουν σε πε­ρι­φέ­ρει­ες στις ο­ποί­ες η α­νερ­γί­α των νέ­ων υ­περ­βαί­νει το 20% και κεν­τρι­κό ερ­γα­λεί­ο θα εί­ναι η “Εγ­γύ­η­ση για τους Νέ­ους”. Η “Εγ­γύ­η­ση” την ο­ποί­α έ­χει προ­ω­θή­σει ι­δι­αί­τε­ρα το ΕΚ εί­ναι η πα­ρο­χή σε κά­θε νέ­ο θέ­ση α­πα­σχό­λη­σης ή κα­τάρ­τι­σης με­τά τέσ­σε­ρις μή­νες α­νερ­γί­ας.
Το Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νω­νι­κό Τα­μεί­ο
Το Τα­μεί­ο, το πα­λαι­ό­τε­ρο α­πό τα ευ­ρω­πα­ϊ­κά τα­μεί­α, εί­ναι το βα­σι­κό ερ­γα­λεί­ο της Έ­νω­σης για την προ­ώ­θη­ση της α­πα­σχό­λη­σης, τη βελ­τί­ω­ση της πα­ρα­γω­γι­κό­τη­τας και της ποι­ό­τη­τας της ερ­γα­σί­ας κα­θώς και για τη βελ­τί­ω­ση της κι­νη­τι­κό­τη­τας των ερ­γα­ζο­μέ­νων α­πό χώ­ρα σε χώ­ρα.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

“Ο Τατούλης ανέστησε το νεκρό σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου”

“Το 2010 το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, ήταν μία νεκρή ιστορία. Είχε τελειώσει για πάντα. Κανείς στην Αθηνα δεν πίστευε ότι είχε νόημα να λειτουργεί το δίκτυο της Πελοποννήσου. Ομως η μεθοδικότητα και η επιμονή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, κατάφερε το θαύμα να αναστήσει το δίκτυο και να το ζωντανέψει. Ο ΟΣΕ πλέον με την βοήθεια της περιφέρειας ξεκινά τον προγραμματισμό και τα έργα για να σφυρίξει και πάλι το τρένο στην Πελοπόννησο.
Ανακοινώνω επίσημα λοιπόν εδώ στην Τρίπολη ότι: Ο προαστιακός Αθήνα-Λουτράκι μπαίνει πλέον στον σχεδιασμό και την τελική φάση της υλοποίησης του με την κατασκευή γραμμής Ισθμός-Λουτράκι και θα είναι έτοιμος τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το 2015 θα έχει πλήρως επαναλειτουργήσει η γραμμή Αθήνα-Λουτράκι και Κόρινθος-Ναύπλιο του ΟΣΕ. Επίσης μέχρι το 2015 θα μπεί σε λειτουργεία και η γραμμή του ΟΣΕ Αργος-Καλαμάτα, που θα δώσουν εξαιρετική ώθηση στο τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Ο Τατούλης κατάφερε να ξαναφέρει το τρένο στην περιφέρεια του και ο ΟΣΕ πλέον σχεδιάζει την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργεία του σιδηροδρομικού δικτύου. Το τρένο θα δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στους νομούς της περιφέρειας..” Αυτά ήταν τα κεντρικά σημεία της πολυ σημαντικής εισήγησης που έκανε στην Τρίπολη ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ.Παναγιώτης Θεοφανόπουλος μιλώντας στο 1ο αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου.

Οργή αγροτών για τα νέα μεγάλα χαράτσια...

ΤΗΝ έντονη αντίδραση των αγροτών που εστράφησαν προς την παραγωγή ρεύματος εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα σε αγροτική γη έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιβάλει έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων παραγωγής ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και τα μέτρα που προωθεί για τον περιορισμό της εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών μονάδων. Χθες αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία που έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκούς σταθμούς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας να επιταχυνθεί η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών μονάδων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου ο οποίος τους παρουσίασε τα προβλήματα που οδήγησαν στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς (έλλειμμα ΛΑΓΗΕ) ενώ διευκρίνισε ότι η έκτακτη εισφορά για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά θα είναι κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα ανά κατηγορία. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς ζήτησε να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των αγροτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι έχοντας ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο, ενώ τόνισε ότι η εισφορά που επιβάλλεται είναι εξοντωτική

Ανάπλαση οδού Φαρών στο κέντρο της Καλαμάτας

Υπεγράφη το συμφωνητικό, αρχίζουν οι εργασίες ! Υπεγράφη σήμερα το συμφωνητικό για την ανάπλαση του οδικού άξονα της Φαρών, που περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλου πεζοδρομίου πλάτους περίπου 7 μέτρων στη δυτική πλευρά της οδού αυτής και ανάλογου πεζοδρομίου στη νότια πλευρά της οδού Πλάτωνος, μεταξύ των οδών Φαρών και Αριστομένους. Το συμφωνητικό για αυτό το έργο που θα διευκολύνει τον περίπατο από το κέντρο στην Παραλία και αντίστροφα, υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ. Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 1.977.898,46 ευρώ με ΦΠΑ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 49,50%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 365 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Αφού βάζουν χαράτσια παντού τώρα θα παγώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου.
Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) απελευθερώνονται. Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το «πάγωμα» των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής: «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.

Επιχείρηση-σκούπα στην Πελοπόννησο για τις κροτίδες

Η αστυνομία, εντείνοντας τους ελέγχους ενόψει του Πάσχα για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων, συνέλαβε στους Μολάους, τη Σπάρτη και το Κιάτο συνολικά έξι άτομα κι αναζητά τους γονείς ενός ακόμα ανηλίκου, για παράνομη κατοχή κροτίδων. Συγκεκριμένα, στους Μολάους συνελήφθη ένας βιβλιοπώλης διότι, σε έρευνα που έγινε στο βιβλιοπωλείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 990 πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, που κατείχε παράνομα. Στη Σπάρτη νωρίς το βράδυ συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 356 κροτίδες.
Στην συνέχεια συνελήφθησαν οι γονείς του ενός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ η αστυνομία αναζητά τους γονείς του δεύτερου ανηλίκου. Τέλος στο Κιάτο συνελήφθη μια γυναίκα, γιατί σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει 50 κροτίδες. Συνολικά, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν σε Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία κατάσχεσαν 8.500 κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα.

«Φιέστα για τις κάμερες» Καταγγελία πρώην εργαζομένων της Ολυμπίας Οδού

Οι κάμερες στήθηκαν, η τρικομματική κυβέρνηση ήταν παρούσα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπροστά να δηλώνει ότι «η χώρα σηκώνει τα μανίκια», αλλά οι πρώην εργαζόμενοι στο έργο της όποιας «Ολυμπίας Οδού» έριξαν τις μάσκες. Όπως κατήγγειλαν, η προχθεσινή εκδήλωση δεν ήταν παρά ένα σκηνοθετημένο σόου, το οποίο στήθηκε με ψεύτικους εργαζόμενους που τους φόρεσαν δανεικά γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού», και μεταφερόμενα οχήματα και μηχανήματα από τον κεντρικό άξονα Πελοποννήσου «Μορέας», στα οποία άλλαξαν ταμπέλες την τελευταία στιγμή. Και μόλις έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες και έφυγε ο συρφετός των πολιτικών, τα εργοτάξια άδειασαν και τα φορτηγά μαζί με τα μηχανήματα έφυγαν. Αυτό καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή του ο Θ. Τσελέπης, πρόεδρος του Σωματείου «Η Γαλαρία», των πρώην εργαζομένων στην «Ολυμπία Οδό», που μετά το «πάγωμα» των έργων είναι εδώ και δύο χρόνια άνεργοι Αναφέρει χαρακτηριστικά: Απατεώνες παίζουν με τη ζωή μας
«Την Πέμπτη 25 Απριλίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν. Αλήθεια, ποια Ολυμπία Οδός; Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός, κανένα έργο. Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο. Στη φιέστα που παρουσιάστηκε ως επανεκκίνηση του έργου μεταφέρθηκαν εργάτες του “ΑΚΤΩΡ” από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου “ΜΟΡΕΑΣ”, ντύθηκαν με γιλέκα της “Ολυμπίας Οδού”, βαφτίστηκαν εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” και παρίσταναν πως εργάζονται. Μεταφέρθηκαν φορτηγά της εταιρείας “ΣΒΩΛΟΣ” από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίστηκαν φορτηγά της “Ολυμπίας Οδού”, έκαναν πως εργάζονται. Μεταφέρθηκαν χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες. “Προσλαμβάνονται” πρώην εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” που γνωρίζουν τα μέρη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο διήρκησε η φιέστα, με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν όταν ξαναξεκινήσει η “Ολυμπία Οδός”. Όλοι αυτοί, όταν τελείωσε το σόου, επέστρεψαν στην κυριολεξία από εκεί που ήρθαν». tharosnews.

Δικαστική Εβδομάδα Παθών για την ΕΑΣ Μεσσηνίας

Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, θα είναι κυριολεκτικά το επόμενο επταήμερο, για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Ήδη έχουν μεταβιβαστεί στον Εισαγγελέα οι ογκώδεις δικογραφίες, οι οποίες πρέπει να σημειωθεί πως αφορούν τα…μισά απ´ όσα καταλογίζονται στην προηγούμενη διοίκηση. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις, με τέτοιες διαστάσεις που δεν τις φαντάζεται κανένας. Διαστάσεις που θα έχουν τοπικό πολιτικό ενδιαφέρον. Ενδέχεται να αλλάξει το μεγαλύτερο μέρος του “πολιτικού” προσωπικού της Ν. Δ στο νομό Μεσσηνίας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως τα περισσότερα των σκανδάλων που καταλογίζονται στην Ένωση, είχαν αποκαλυφθεί πριν τρία χρόνια, από τα ΜΜΕ του νομού ( συνεχώς από τότε έως σήμερα). Αντί όμως να ενδιαφερθεί το “σύστημα” συνέβησαν τα εξής …περίεργα: Έδινε…ειδικές συνεντεύξεις η Διοίκηση της ΕΑΣ, εναντίον δημοσιογράφων που επιχειρούσαν τις αποκαλύψεις. Μάλιστα επικαλούνταν μηνύσεις άλλων Ενώσεων, σε άλλους νομούς εναντίον εφημερίδων, αποκρύπτοντας ότι είχαν …αθωωθεί πανηγυρικά οι εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους. Ήταν όμως η εποχή των…απειλών….! Μέχρι και ανακοίνωση εναντίον βουλευτή είχε βγάλει η ΕΑΣ, επειδή είχε…τολμήσει να ζητήσει εξηγήσεις από την ΑΤΕ, η οποία δεν δανειοδοτούσε την Ένωση να αγοράσει το λάδι των παραγωγών. Που να ξέρανε τότε γιατί η ΕΑΣ δεν ήθελε ούτε…στήριξη, προκειμένου να μην…ανακατευτούν τα “πράγματα” !

Τριπλασιάστηκε ο μαθητικός τουρισμός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τριπλασιασμό του μαθητικού τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δείχνουν τα πρώτα στοιχεία… σχετικά με την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Περιφερειακή Στρατηγική για την Έξυπνη Εξειδίκευση Πελοποννήσου για τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020».
H συγκεκριμένη ημερίδα αποτέλεσε μία συνάντηση εργασίας υψηλού επιπέδου, όπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων επεσήμανε και τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στις υποδομές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Όπως μάλιστα είπε χωρίς τους επιχειρηματίες η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση. Θα πρέπει όμως να υπάρξει στήριξη της υγιούς επιχείρησης με κάθε τρόπο. Ο κ. Τατούλης διευκρίνισε ακόμα πως αν τελικά δεν προχωρήσει η δημιουργία του Περιφερειακού ταμείου Επιχειρηματικότητας θα γίνει προσπάθεια αυτό να λειτουργήσει μέσω ευρωπαϊκών δομών. Ακόμα αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον αγροτικό –κτηνοτροφικό τομέα 5ετούς διάρκειας. Η ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσιο του 1ου αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου που θα ξεκινήσει αύριο το πρωί στις 9:30 παρουσία πολλών υπουργών και στο οποίο αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για την Περιφέρεια και την ανάπτυξή της στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ηλεία και Μεσσηνία στη «μαύρη λίστα» Ρακιντζή με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη παραδόθηκε από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή η λίστα με τα ονόματα 229 επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διώκονται ποινικά για βαριά κακουργήματα. Είναι μια λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και περιλαμβάνει προκλητικές περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι διώκονται ακόμη και για ασέλγεια σε ανήλικα και αναμένεται να καθίσουν στα εδώλια των Κακουργιοδικείων της χώρας, χωρίς όμως να έχουν υποστεί την παραμικρή πειθαρχική δίωξη και μάλιστα συνεχίζουν ακόμα να πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο. Φυσικά το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άλλες λίστες υπαλλήλων που θεωρούνται επίορκοι και θα δημοσιευθούν στο μέλλον και όπως βλέπετε δεν υπάρχουν τα ονόματα για ευνόητους λόγους...

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με 27 συλλήψεις και 102 προσαγωγές

Συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δύο (102) και έγινε έλεγχος σε τετρακόσια εβδομήντα επτά (477) Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε τριακόσια εβδομήντα τέσσερα (374) οχήματα και βεβαιώθηκαν εκατόν δεκαπέντε (115) παραβάσεις Εξιχνιάστηκαν δεκατρείς (13) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών Κατασχέθηκαν πάνω από 8.500 κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, καθώς επίσης χρυσαφικά, οχήματα και εξαρτήματα οχημάτων
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας και θα συνεχιστούν εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας ειδικότερα στην καταπολέμηση της παράνομης εμπορίας, κατοχής και χρήσης κροτίδων – βεγγαλικών Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-4-2013) έως και σήμερα (27-4-2013) πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια εβδομήντα επτά (477) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια πενήντα εννέα (359) ημεδαποί και εκατόν δεκαοκτώ (118) αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια εβδομήντα τέσσερα (374) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν δύο (102) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και σαράντα (40) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα.

«Πακέτο» ο Ριζάι και άλλοι 500 εγκληματίες στην Αλβανία

Πεντακόσιοι αλβανοί κρατούμενοι αναμένεται να μεταφερθούν τους επόμενους μήνες στις φυλακές της Αλβανίας, σε μια αρχική φάση αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, αλλά και μέσα στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της εγκληματικότητας στη χώρα μας. Στόχος των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δικαιοσύνης - μετά και την αιματηρή απόδραση στα Τρίκαλα - είναι να μεταφερθούν στις φυλακές της γειτονικής χώρας οι περισσότεροι από τους 2.300 αλβανούς κρατούμενους στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να σταματήσει η συνεργασία ελλήνων και αλβανών κακοποιών, αλλά και μακροπρόθεσμα να αποθαρρυνθούν οι αλλοδαποί κακοποιοί που δρουν ανεξέλεγκτοι στη χώρα μας. Προ ολίγων ημερών υπήρξε θετική απάντηση εκπροσώπου του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στον έλληνα υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη που προωθεί τη σχετική διαδικασία. Ετσι, σε λίγα 24ωρα θα αρχίσουν οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο χωρών ώστε να ρυθμιστούν οι τελικές πράξεις της διμερούς συμφωνίας. Πιθανολογείται ότι το πρόγραμμα κράτησης Αλβανών στη γειτονική χώρα θα επιδοτηθεί από την Ελλάδα με ποσό που θα προσεγγίζει τα 5 ευρώ την ημέρα ανά άτομο. Αντίστοιχο δηλαδή του ημερήσιου κόστους για το φαγητό και την περίθαλψη κάθε κρατούμενου στις ελληνικές φυλακές. Παρόμοιες συμφωνίες μεταφοράς κρατουμένων προωθούνται και με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αφού από αυτές τις χώρες βρίσκονται έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές περίπου 1.000 κρατούμενοι (σχεδόν 500 από κάθε χώρα). Αντίστοιχες συμφωνίες μεταφοράς φυλακισμένων έχουν υπογράψει η Γερμανία και η Γαλλία με αφρικανικά κράτη. Αυτές οι συμφωνίες ωστόσο προέβλεπαν την κατασκευή φυλακών από τους Ευρωπαίους στις αφρικανικές χώρες, κάτι που δεν ζητείται από την αλβανική πλευρά. Συμμορίες πίσω από τα

Τα κυριότερα δρομολόγια εξωτερικού από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται απο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για προορισμούς του εξωτερικού την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2013. Η στήριξη στον τουρισμό και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου θα είναι σημαντική, ενώ για όσους είναι προνοητικοί μπορεί ενα ταξίδι που άλλοτε φάνταζε ακριβό και μακρινό, να αποδειχτεί μια φθηνή και οικονομική λύση.
Τα κυριότερα δρομολόγια εξωτερικού
Καλαμάτα - Μιλάνο με Ryanair (καθε Τρίτη και Σάββατο) διάρκεια πτήσης 1 ώρα και 50 λεπτά προσγειώση στο αεροδρόμιο Orio al Serio του Μπέργκαμο
Καλαμάτα - Μόναχο από 9 Μαρτίου με την AEGEAN κάθε Σάββατο (με αριθμό πτήσης Α3 484) 
Καλαμάτα - Λονδίνο Easy Jet από 9 Ιουλίου (κάθε Τρίτη και Σάββατο ώς τις 26 Οκτωβρίου) αεροδρόμιο Gatwick.
Καλαμάτα- Μάντσεστερ κάθε Κυριακή από τις 5 Μαΐου έως 29 Σεπτεμβρίου THOMAS COOK Α 321 (αριθμός πτήσης 2176/2177).
Καλαμάτα - Στοκχόλμη από 10 Μαρτίου κάθε Κυριακή AEGEAN (με αριθμό Α3) μετά τον Απρίλιο τα δρομολόγια προς την πρωτεύουσα της Σουηδίας θα διπλασιαστούν.
Καλαμάτα - Αγία Αικατερίνη Ρωσίας από 2 Απριλίου έως 22 Οκτωβρίου, δύο φορές το μήνα, κάθε δεύτερη Τρίτη, με την URAL AIRLINES (αριθμός πτήσης 3699/3700).
Κάθε Δευτέρα με την TRANSAVIA, από 23 Απριλίου έως 7 Οκτωβρίου (αριθμός πτήσης 738/738), θα γίνεται το δρομολόγιο Άμστερνταμ -Κύθηρα –Καλαμάτα
Κάθε Πέμπτη, από 24 Απριλίου έως 5 Οκτωβρίου (αριθμός πτήσης 1270/1270), το δρομολόγιο Άμστερνταμ- Κάρπαθος- Καλαμάτα.
Καλαμάτα - Οσλο κάθε Σάββατο με την SKANDINAVIAN από 11 Μαΐου έως 12 Οκτωβρίου.
Καλαμάτα – Τελ Αβίβ, δύο φορές την εβδομάδα, με Airbus A319 Aegean Airlines από 13 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2013.
*Καλαμάτα – Τελ Αβίβ, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, A3466 KLX0900 – 1105TLV 319

*Τελ Αβίβ – Καλαμάτα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, A3467 TLV1155 – 1400KLX 319.
Καλαμάτα - Βιέννη Austrian από 19 Μαΐου ώς 29 Σεπτεμβρίου κάθε Κυριακή.
Καλαμάτα - Πράγα μεTravel Services, ανά δεκαήμερο, από 17 Ιουνίου ώς 30 Σεπτεμβρίου.
Καλαμάτα - Βιέννη με Niki Airlines, από 16 Μαΐου ώς 13 Οκτωβρίου.
Καλαμάτα - Λονδίνο με Germania Airlines, από 26 Μαΐου ώς 13 Οκτωβρίου.

Θανάσης Πετράκος: «Για να κρύψουν το «κούρεμα» διοργανώνουν φιέστα»

Με δή­λω­ση του, ο βου­λευ­τής Θα­νά­σης Πε­τρά­κος καυ­τη­ριά­ζει τα εγ­καί­νια που θα γί­νουν στον δρό­μο Κο­ρίν­θου – Πά­τρας α­πό τον Πρω­θυ­πουρ­γό Αν­τώ­νη Σα­μα­ρά. Ο κ. Πε­τρά­κος α­να­φέ­ρει ό­τι: «Ο Πρω­θυ­πουρ­γός κ. Σα­μα­ράς μα­ζί με τους εκ­προ­σώ­πους των συ­νι­στω­σών του, κυ­ρί­ους Βε­νι­ζέ­λο και Τσού­κα­λη δι­ορ­γα­νώ­νουν φι­έ­στα σή­με­ρα στο δρό­μο Κο­ρίν­θου – Πά­τρας ε­πι­δι­ώ­κον­τας να δη­μι­ουρ­γή­σουν ψευ­δαι­σθή­σεις στους πο­λί­τες ό­τι μπαί­νει η χώ­ρα στην α­νά­πτυ­ξη. Με την φι­έ­στα θέ­λουν να α­πο­κρύ­ψουν ό­τι πε­ρι­κό­πτουν το με­γα­λύ­τε­ρο κομ­μά­τι του φυ­σι­κού αν­τι­κει­μέ­νου του έρ­γου της Ο­λυμ­πί­ας Ο­δού που εί­ναι το κομ­μά­τι Πά­τρα – Πύρ­γος – Τσα­κώ­να.
Ο κ. Σα­μα­ράς έ­χει χρό­νο για φι­έ­στες, δεν εί­χε ό­μως χρό­νο ε­δώ και 5 μή­νες να συ­ναν­τη­θεί με τους Βου­λευ­τές, την Αυ­το­δι­οί­κη­ση και τους φο­ρείς της Δυ­τι­κής Ελ­λά­δος και της Πε­λο­πον­νή­σου ό­πως ζη­τού­σα­με για να του θέ­σου­με το θέ­μα και να α­παι­τή­σου­με να μην πε­ρι­κο­πεί και πα­ρα­πεμ­φθεί στις κα­λέν­δες το κομ­μά­τι Πά­τρα –Πύρ­γος – Τσα­κώ­να. Μεί­ζον θέ­μα ε­πί πλέ­ον ό­μως δη­μι­ουρ­γεί­ται με­τά την α­πο­κά­λυ­ψη της ε­φη­με­ρί­δας των συν­τα­κτών ό­τι «με δα­νει­κούς ερ­γά­τες αλ­λά και μη­χα­νή­μα­τα στή­νε­ται η ση­με­ρι­νή φι­έ­στα». Ό­πως κα­ταγ­γέλ­λει ο α­πο­λυ­μέ­νος Πρό­ε­δρος του σω­μα­τεί­ου «Γα­λα­ρί­α» των ερ­γα­ζο­μέ­νων στην «Ο­λυμ­πί­α Ο­δό» Θό­δω­ρος Τσε­λε­πής « οι ερ­γά­τες θα με­τα­φερ­θούν α­πό τα ερ­γο­τά­ξια της Κο­ρίν­θου-Τρί­πο­λης-Κα­λα­μά­τας και τα μη­χα­νή­μα­τα α­πό το λι­μά­νι της Πά­τρας» α­φού ό­πως στη συ­νέ­χεια το­νί­ζει «δεν μπο­ρούν να γί­νουν προσ­λή­ψεις για­τί δεν ι­σχύ­ουν οι συμ­βά­σεις του 2007 και αυ­τές θα γί­νουν με­τά α­πό την κύ­ρω­ση α­πό την Βου­λή της νέ­ας συμ­φω­νί­ας».

Επίσκεψη Αλευρά στα πατατοχώραφα Μπουρνιά και Μπούκας

Τα πα­τα­το­χώ­ρα­φα στις πε­ρι­ο­χές Μπουρ­νιάς και Μπού­κα Μεσ­σή­νης, ό­που η συγ­κο­μι­δή πα­τά­τας ε­α­ρι­νής ε­σο­δεί­ας βρί­σκε­ται σε πλή­ρη ε­ξέ­λι­ξη, ε­πι­σκέ­φθη­κε ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς και αν­τάλ­λα­ξε α­πό­ψεις με πα­ρα­γω­γούς. Ο κ. Α­λευ­ράς, με­τά το τέ­λος της πε­ρι­ο­δεί­ας του, δή­λω­σε ό­τι βρι­σκό­μα­στε πε­ρί­που στο 45-50% της συγ­κο­μι­δής που α­να­λο­γεί σε πο­σό­τη­τα 12.000 τό­νων πε­ρί­που. Οι α­πο­δό­σεις εί­ναι πο­λύ κα­λές και η ε­κτί­μη­ση εί­ναι ό­τι η φε­τι­νή ε­α­ρι­νή πα­ρα­γω­γή θα φθά­σει τους 25.000 τό­νους.
Γε­νι­κά η φε­τι­νή εί­ναι μια πο­λύ κα­λή χρο­νιά για τη μεσ­ση­νια­κή πα­τά­τα. Το προ­ϊ­όν εί­ναι ά­ρι­στης ποι­ό­τη­τας και σ’ αυ­τό έ­παι­ξαν ρό­λο οι ι­δα­νι­κές για την καλ­λι­έρ­γεια και­ρι­κές συν­θή­κες που ε­πι­κρά­τη­σαν, οι κα­τάλ­λη­λοι και στο­χευ­μέ­νοι χει­ρι­σμοί εκ μέ­ρους των πα­ρα­γω­γών και η κα­λή συ­νερ­γα­σί­α τους με τις αρ­μό­δι­ες υ­πη­ρε­σια­κές μο­νά­δες της Π.Ε Μεσ­ση­νί­ας. Α­να­φέρ­θη­κε ι­δι­αί­τε­ρα στη ση­μα­σί­α της κα­θη­με­ρι­νής πα­ρου­σί­ας αρ­μο­δί­ων γε­ω­πό­νων της Δι­εύ­θυν­σης Α­γρο­τι­κής Οι­κο­νο­μί­ας και Κτη­νι­α­τρι­κής Μεσ­ση­νί­ας στα πα­τα­το­χώ­ρα­φα και στα τυ­πο­ποι­η­τή­ρια, κα­θώς στη ση­μα­σί­α ε­φαρ­μο­γής του συ­στη­μα­τι­κού φυ­το­ϋ­γει­ο­νο­μι­κού και ποι­ο­τι­κού ε­λέγ­χου, με την ευ­θύ­νη της α­νω­τέ­ρω Υ­πη­ρε­σί­ας. O κ. Α­λευ­ρά πα­ρα­τή­ρη­σε ό­τι υ­πάρ­χει με­γά­λη ζή­τη­ση του προ­ϊ­όν­τος, η ο­ποί­α εν μέ­ρει α­πο­δί­δε­ται και στις πε­ρι­ο­ρι­σμέ­νες ει­σα­γω­γές πα­τά­τας, κυ­ρί­ως α­πό τρί­τες χώ­ρες, λό­γω της α­νό­δου της τι­μής πα­ρα­γω­γού στις χώ­ρες αυ­τές, κά­τι που α­πο­δυ­νά­μω­σε το κί­νη­τρο ει­σα­γω­γής. Πα­ρ’ ό­λα αυ­τά, τό­νι­σε ό­τι έ­χει δο­θεί αυ­στη­ρή εν­το­λή στο «Μι­κτό Κλι­μά­κιο Ε­λέγ­χου» για εν­τα­τι­κο­ποί­η­ση των ε­λέγ­χων στην α­γο­ρά, για την προ­στα­σί­α του προ­ϊ­όν­τος και κυ­ρί­ως του ει­σο­δή­μα­τος του πα­ρα­γω­γού.

13 Περιφερειακά Προγράμματα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

«Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι αυστηρά Περιφερειακό, καθώς και πολυτομεακό και πολυταμειακό, γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξουν 13 Περιφερειακά προγράμματα για την Ελλάδα, με όλα τα ταμεία ενσωματωμένα, ακόμα και το αγροτικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα μείζον πολιτικό ζήτημα την έμπρακτη εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης στο θεσμό των Περιφερειών, κατά την πρώτη συνάντηση εργασίας ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Δημάρχων, της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, επιχειρηματιών και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στην Τρίπολη.
Το ενδιαφέρον στην 5η Προγραμματική Περίοδο θα εστιαστεί στην καινοτομία, στην έξυπνη εξειδίκευση και στην εφαρμοσμένη έρευνα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι οι υποδομές θα έχουν μικρό μερίδιο, καθιστώντας συνεπώς την ανταποδοτικότητα των επενδύσεων σε αυτές μείζονος σημασίας σε σχέση με το στόχο της απορροφητικότητας. Ο Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι οι στόχοι της Συνθήκης της Λισαβόνας για την εδαφική και κοινωνική συνοχή μπορούν ν’ αποτελέσουν το καλύτερο διαπραγματευτικό εργαλείο πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές για να ξεπεραστεί η κρίση, «αλλάζοντας ταυτόχρονα την αρρωστημένη αντίληψη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή κρίση με τα αποτυχημένα εργαλεία του παρελθόντος».

Π. Τατούλης: "Πάνω σε μεγάλες ιδέες βρίσκονται και οι απαραίτητοι πόροι"

«Η πρόσθεση συνεργασιών είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να βγούμε από την κρίση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Τρίπολη.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η περιφέρεια ενσαρκώνει την ελπίδα και την προσδοκία για την χώρα», ζήτησε το σύνολο των αρμοδιοτήτων να έλθουν στις αιρετές περιφέρειες, τόνισε ότι «στόχος δεν είναι η απορροφητικότητα, αλλά η επίτευξη των στρατηγικών στόχων», όπως επίσης και ότι το δημόσιο και το ιδιωτικό συμφέρον πρέπει να συμβαδίσουν προκειμένου να βγούμε από την κρίση» Τέλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τεκμηρίωσε τη θέση ότι σήμερα στην Πελοπόννησο εκτελείται το μεγαλύτερο αναλογικά έργο υποδομών σε όλην την χώρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το κέντρο βάρους πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση των μικρομεσαίων και της ρευστότητας της αγοράς, έργο που υλοποιεί ήδη η περιφέρεια Πελοποννήσου. «Η Περιφέρεια ενσαρκώνει την ελπίδα και την προσδοκία για την χώρα» «Από την πρώτη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είπαμε ξεκάθαρα ότι ο νέος θεσμός της Περιφέρειας ενσαρκώνει τα στοιχεία της ελπίδας και της προσδοκίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όπου η κεντρική κυβέρνηση ασχολείται πρώτα και κύρια με τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και όπου οι Περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου». Η πιο σημαντική παρενέργεια της κρίσης, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, είναι το face loss της χώρας, το οποίο για να το αντιστρέψει η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει τεράστιες επενδύσεις με χρήματα τα οποία δεν διαθέτει. Αντίθετα, οι Περιφέρειες έχουν την ευκαιρία να βγουν με αξιοπιστία στη διεθνή κοινότητα αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και με μικρότερο κόστος να αντιστρέψουν την εικόνα. Αναφερόμενος στο τωρινό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης ότι, όταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε την ευθύνη του, την 1η Ιουλίου 2011, παρέλαβε ένα πρόγραμμα με τις χειρότερες επιδόσεις και στις εκταμιεύσεις και στις συμβασιοποιήσεις και, το κυριότερο, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό και χωρίς προετοιμασία έργων προς ένταξη.
Π.Τατούλης: «Το ζητούμενο δεν είναι η απορροφητικότητα. Μετά από τόσα κοινοτικά προγράμματα, η χώρα δεν έχει τεχνογνωσία» 
«Το ενδιαφέρον μας δεν ήταν η απορροφητικότητα, αλλά οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υπηρεσίες προς το στρατηγικό μας σχεδιασμό» τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «παρότι έχουμε ολοκληρώσει τόσες προγραμματικές περιόδους, ακόμα η χώρα δεν έχει αποκτήσει τεχνογνωσία για την υλοποίηση έργων με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας». «Π.Τατούλης: Να ξεπεραστεί η δήθεν σύγκρουση ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος. Αν αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί η κρίση δεν θα ξεπεραστεί. Από την πρώτη στιγμή στην Πελοπόννησο υιοθετήσαμε το μοντέλο». Πρωταρχικός πολιτικός άξονας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τον έθεσε ο Περιφερειάρχης, είναι να ξεπεραστούν οι ιδεοληψίες του παρελθόντος σχετικά με την υποτιθέμενη σύγκρουση της ιδιωτικής με τη δημόσια οικονομία. «Εμείς εξαρχής προσαρμοστήκαμε στη λογική συμπόρευσης του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα και πλέον η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για όλες μας τις παρεμβάσεις.

ΟΠΑΑΧ: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 24 Μαΐου

Παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης-φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα 311, 312 και 313 μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013. Η «Κοινοπραξία για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» που αποτελεί το Μηχανισμό Υποστήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ 2007-2013), ενημερώνει ότι, η παράταση δόθηκε με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στην αντεπίθεση για την Ελαία “Νέος Κότινος” και Πέτρος Παππάς

Με κοινή ανακοίνωσή τους η εταιρεία “Νέος Κότινος Α.Ε.” και ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς απαντούν στις καταγγελίες του Συλλόγου “Αρχέλων”, του Συλλόγου Φίλων Δάσους και Παραλίας Ελαίας και του βουλευτή Θανάση Πετράκου. Η εταιρεία και ο εφοπλιστής θέτουν ερωτήματα στους καταγγέλλοντες, υποστηρίζοντας ότι όλα είναι νόμιμα στην Ελαία και ότι η επένδυση θα μειώσει την ανεργία. Στο τέλος της ανακοίνωσης μάλιστα απειλούν ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον όσων συκοφαντούν την επένδυση. Αναλυτικά η γραπτή δήλωση της εταιρείας “Νέος Κότινος Α.Ε.” και του εφοπλιστή Πέτρου Παππά έχει ως εξής:
 «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας δεν είναι η δεινή οικονομική κρίση αλλά το έλλειμμα λογικής και σεβασμού προς τον νόμο και την αλήθεια. Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί διαφορετικά το γεγονός ότι με πρόσχημα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, συκοφαντούμαστε επειδή τολμήσαμε να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές τις άδειες που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουμε την ιδιοκτησία μας. Αντίθετα όμως με όσα αναληθή υποστηρίζουν όσοι εμφανίζονται ως αυτόκλητοι προστάτες του περιβάλλοντος και της νομιμότητας, εμείς κινηθήκαμε πάντα στο φως υποβάλλοντας νόμιμες αιτήσεις ενώπιον των αρμόδιων αρχών και δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από όσα προβλέπει ο νόμος για όλους σ’ αυτήν την χώρα. Επειδή όμως η ανοχή απέναντι στην μεθοδευμένη διασπορά συκοφαντιών εναντίον μας έχει τα όριά της, καλούμε τους Ηρακλείς του περιβάλλοντος να απαντήσουν στα ακόλουθα ερωτήματα.
 1) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις όλων των βαθμών και δικαιοδοσιών που έχουν κρίνει αμετάκλητα (μεταξύ των οποίων όλως ενδεικτικά οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου 418/1978 και 817/1985) ότι, το συνολικό εμβαδόν της έκτασης που το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε προς τον δικαιοπάροχό μας Γ. Κανελλάκη, δεν ήτο 180 αλλά 306 στρέμματα.
 2) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι ήδη με τον κτηματολογικό δασικό χάρτη που καταρτίστηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 248/1976 και θεωρήθηκε από την αρμόδια δασική υπηρεσία την 13-1-1986, ολόκληρη η έκταση που που το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε προς τον δικαιοπάροχό μας Γ. Κανελλάκη, είναι χαρακτηρισμένη αγροτική και όχι δασική.
3) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι τα όρια του δημόσιου πευκοδάσους έχουν αποτερματισθεί και οριοθετηθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση (Πολ. Πρωτ. Κυπαρισσίας 15/1991) εκτός των ορίων των γεωτεμαχίων που μας ανήκουν.
 4) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι άπαντες στην Ελλάδα οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν κρίνει με δύναμη δεδικασμένου μεταξύ του δικαιοπαρόχου μας άρα και ημών αφενός και του Ελληνικού Δημοσίου αφετέρου ότι είμαστε αποκλειστικοί κύριοι και ιδιοκτήτες των γεωτεμαχίων που μας μεταβίβασε ο Γεώργιος Κανελλάκης.
 5) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι η έκταση που το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε προς τον δικαιοπάροχο μας Γ. Κανελλάκη, συνολικού εμβαδού 306 στρεμμάτων δεν ήτο ένα ενιαίο κτήμα αλλά εννέα αυτοτελή γεωτεμάχια, διαχωριζόμενα μεταξύ τους από δρόμους η κυριότητα των οποίων παρέμεινε στο Δημόσιο προκειμένου να εξυπηρετούν την εσαεί επικοινωνία με την θάλασσα άρα εξ ορισμού κοινόχρηστες.
 6) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι η ιδιοκτησία μας αποτελούσε αντικείμενο γεωργικής καλλιέργειας στο πρόσφατο παρελθόν όπως αποδεικνύουν δορυφορικές αεροφωτογραφίες μέχρι και του έτους 2007 άρα είναι αδύνατον να αμφισβητούν το δικαίωμά μας να την οργώσουμε και να την σπείρουμε, όπως άλλωστε κάνουν δεκάδες αγρότες καθ’ όλη την έκταση της ίδιας περιοχής “Natura” κατά μήκος των ακτών του Κυπαρισσιακού Κόλπου.
 7) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι οι αμμοθίνες είναι σημειακοί σχηματισμοί και δεν καλύπτουν ολόκληρη την έκταση της περιοχής “Natura” και ότι ουδόλως τις έχουμε θίξει με οποιονδήποτε τρόπο.
 8) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι η προστασία των περιοχών “Natura” σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3937/2011 για την προστασία της βιοποικιλότητας, δεν απαγορεύει αλλά αντιθέτως επιτρέπει ρητώς την δόμηση.
 9) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι ούτε έχει παραληφθεί ακόμη ούτε έχει εγκριθεί ακόμη από την Ελληνική Πολιτεία η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του 2002 που επικαλούνται μολονότι οι Ελληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την εκπόνησή της, προς τέρψη και ωφέλεια συγκεκριμένης ΜΚΟ.
 10) Γνωρίζουν ναι ή όχι τις προβλέψεις του ΣΧΟΑΠ για την περιοχή.
 11) Γνωρίζουν ναι ή όχι τις προβλέψεις του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 12) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι τυχόν υιοθέτηση των πέραν πάσης λογικής και νομικής τάξης προτάσεων και επιδιώξεών τους θα μετατρέψει ολόκληρη την παράκτια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου σε νεκρή ζώνη, και τελικώς θα πλήξει όχι τόσο εμάς αλλά κυρίως τους αγρότες και μικροϊδιοκτήτες της περιοχής που θα ξυπνήσουν ένα πρωί για να διαπιστώσουν ότι ούτε να κτίσουν ούτε να οργώσουν μπορούν.
 13) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι οι οικοδόμοι της Τριφυλίας δεν μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα ελάχιστα ένσημα που τους είναι απαραίτητα για να έχουν το δικαίωμα να πάνε να κάνουν εξετάσεις στο γιατρό.
 14) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι οι νέοι της Τριφυλίας μεταναστεύουν γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας.
 15) Γνωρίζουν ναι ή όχι ότι στους φακέλους μελετών που έχουμε υποβάλει για να τύχουμε οικοδομικών αδειών προτείνουμε μόνοι μας και δίχως να έχουμε νομική υποχρέωση όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως λ.χ. ειδικό σύστημα φωτισμού ώστε να μην ενοχλούνται οι χελώνες;
 16) Γνωρίζουν τέλος ναι ή όχι ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί συντεταγμένο κράτος που λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις και δεν έχει μετατραπεί, ευτυχώς ακόμη, σε πεδίο εφαρμογής των ιδεοληψιών (στην καλύτερη περίπτωση) ορισμένων που έχουν τόση σχέση με την επιστήμη και τις από αυτήν απορρέουσες μεθόδους προστασίας του περιβάλλοντος, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο; Τι από τα δύο συμβαίνει, αν δηλαδή γνωρίζουν ή όχι, ας το επιλέξουν οι ίδιοι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αφού στην μεν πρώτη περίπτωση θα πρόκειται για κοινούς συκοφάντες, στην δε δεύτερη θα πρόκειται για εντελώς ακατάλληλους να διατυπώνουν δημόσιο λόγο, αφού αποπειρώνται με ανακρίβειες και ψέματα να μας παρακωλύσουν στην άσκηση νομίμων δικαιωμάτων μας, ενώ όφειλαν και μπορούσαν να πληροφορηθούν τα πάντα. Αυτά για την αποκατάσταση της αληθείας, προς υπεράσπιση της οποίας, τα μόνα αρμόδια να κρίνουν είναι τα δικαστήρια ενώπιον των οποίων και θα επιδιώξουμε την προστασία μας».

Ευχολόγια από τους δημάρχους μετά τη σύσκεψη για την παραβατικότητα

Τα αναμενόμενα ευχολόγια επανέλαβαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτης Νίκας και Στάθης Αναστασόπουλος αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτριου Σταύρου, για την παραβατικότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά τους τσιγγάνους…
Οι δύο δήμαρχοι για μια ακόμη φορά τόνισαν ότι πρέπει να τηρείται η νομιμότητα από όλους, ότι πρέπει να υπάρχει κοινωνική υποστήριξη των τσιγγάνων γιατί και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με την κρίση και ότι θα εγκαινιαστεί μια τακτική επικοινωνία με τους εκπροσώπους τους. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή, Βασίλη Γεωργακόπουλου, Μπάμπης Αλεβίζος, ωστόσο οι δύο δήμαρχοι δεν έκαναν κάποια ανακοίνωση για ενδεχόμενα αστυνομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν. Θετικές κρίνονται οι αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας, που για μια ακόμη φορά την τελευταία περίοδο τόνισε ότι «η καταστολή από μόνη της δεν είναι λύση» και ζήτησε ηρεμία και ψυχραιμία. Επίσης οι δύο δήμαρχοι ανέφεραν ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια βελτίωση της κατάστασης, τα κρούσματα δηλαδή δεν έχουν την πληθώρα και θρασύτητα της προηγούμενης περιόδου. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων (όχι όλων γιατί είναι χωρισμένοι σε φυλές και έχουν μεγάλες διαφορές), Μαρίνος Αναστασόπουλος, δήλωσε μετά τη σύσκεψη, πως «ό,τι μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά πιο πολύ είναι από τους πολιτικούς να βοηθήσουν τους αθίγγανους. Να σεβαστεί και ο πολίτης τους αθίγγανους και ο αθίγγανος τον πολίτη. Ζητάμε βοήθεια και δουλειά και οι πολιτικοί είπαν ότι θα βοηθήσουν».

Προώθηση πρϊόντων ΠΟΠ στη αγορά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συ­νάν­τη­ση εί­χε τελικά, στο γρα­φεί­ο του ο Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πα­να­γι­ώ­της Α­λευ­ράς με τον Πρό­ε­δρο του Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Δη­μή­τριο Μα­νιά­τη, προ­κει­μέ­νου να συ­ζη­τή­σουν θέ­μα­τα που α­φο­ρούν το Νο­μό μας. Με­τα­ξύ άλ­λων συ­ζη­τή­θη­κε η συμ­με­το­χή του Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Μεσ­ση­νί­ας στο Πρό­γραμ­μα «Προ­ώ­θη­ση προ­ϊ­όν­των ΠΟΠ/ΠΓΕ στην ε­σω­τε­ρι­κή (της Ε.Ε.) α­γο­ρά (Γερ­μα­νί­α, Σου­η­δί­α, Φιν­λαν­δί­α, Τσε­χί­α), το ο­ποί­ο υ­πέ­βα­λε η Κεν­τρι­κή Έ­νω­ση Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ων Ελ­λά­δας (ΚΕ­Ε­Ε), στο πλαί­σιο των ΚΑΝ(ΕΚ) 3/2008 και 501/2008 του Συμ­βου­λί­ου της Ε­πι­τρο­πής. Το Πρό­γραμ­μα, το ο­ποί­ο εγ­κρί­θη­κε α­πό την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ε­πι­τρο­πή, εί­ναι συ­νο­λι­κού ε­πι­λέ­ξι­μου προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 3.152.624 ευ­ρώ και η χρη­μα­το­δό­τη­σή του προ­έρ­χε­ται κα­τά 50% α­πό την Ε.Ε., κα­τά 30% α­πό ε­θνι­κούς πό­ρους, ε­νώ το υ­πό­λοι­πο 20% θα κα­λυ­φθεί α­πό την ΚΕ­Ε­Ε.

Με Γερμανικό μοντέλο οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση λόγω τρικομματικής;

To... συμμάζεμα των οικονομικών και το σταθερό πρόγραμμα χρηματοδοτικής ροής που μπαίνει εδώ και καιρό στην αυτοδιοίκηση αναγνωρίζεται στις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην εκπομπή ''επι-κρίσεις'' της τηλεόρασης BEST αναφέρθηκε στις σημαντική προσπάθεια για να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων, ο στόχος ια τον Απρίλιο που επιτυγχάνεται είναι να δοθούν-δίνονται 140 εκατ. ευρώ! Μάλιστα όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 πρόκειται να έχουν εξοφληθεί ολες οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμότητες του α' βαθμού προς τις τοπικές κοινωνίες, με την συνέπεια να είναι... ευεργετική για την τοπική αγορά και την αναθέρμανσή της. Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην όλη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί προκειμένου να φθάσουμε στο σημερινό πλεόνασμα των 360 εκατ. ευρώ, όταν τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά πριν από 9 μήνες. Παράλληλα, μίλησε αναλυτικά για το τί φέρνει το Παρατηρητήριο των δήμων που εφόσον εκτροχιαστούν πέφτει στο τραπέζι και αύξηση των τελών!!! Για τις εκλογές το τοπίο όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής τους ξεκαθαρίζει το καλοκαίρι, ενώ με ενδιαφέρον ακούστηκε ξανά η πρόταση που είναι γόνιμη και έχει μπει στον όλο διάλογο για την συγκρότηση ψηφοδελτίων - ενιαία για συμβούλους, διαφορετικά για υποψηφίους δημάρχους , με στόχο την αποδέσμευση της Τ.Α. από τον κομματισμό και τις ακραίες λογικές.

Η Απάντηση Κουσελά στην δικογραφία και πέρασε στην αντεπίθεση

"Ουδέποτε έδωσα εντολή να παγώσει έλεγχος σε βάρος οποιασδήποτε εταιρείας", απαντά ο Δημήτρης Κουσελάς, αναφορικά με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη βουλή για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών σε υπόθεση μη είσπραξης οφειλών από ΦΠΑ, από εταιρεία μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια." Όταν ανέλαβα καθήκοντα Υφυπουργού, εκκρεμούσε ήδη στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών το θέμα εάν απαλλάσσεται σύμφωνα με τον κώδικα ΦΠΑ η εξαγωγή πετρελαίου από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, μέσω αγωγού, όπως ισχύει στις εξαγωγές προς τρίτες χώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται με αυτοκίνητα, τρένα ή πλοία, δεδομένου ότι όταν είχε ψηφιστεί ο κώδικας ΦΠΑ το 2000, δεν είχε κατασκευαστεί αγωγός και δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη", τονίζει ο κ. Κουσέλας και συνεχίζει:
"Η επικρατούσα άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου θεωρούσε ότι η μεταφορά πετρελαίου μέσω αγωγού από Θεσσαλονίκη στα Σκόπια, που πραγματοποιούσε η θυγατρική εταιρία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ , ΒΑΡΔΑΞ ΑΕ, απαλλασσόταν του ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ.1 του κώδικα ΦΠΑ, αφού αφορούσε μεταφορά αγαθών που εξάγονται σε τρίτη χώρα. Υπήρχε όμως και η άποψη ότι εφαρμόζονται τα άρθρα του κώδικα ΦΠΑ περί παροχής υπηρεσιών ακινήτων, αφού ο αγωγός είναι ακίνητο. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους- στο οποίο απευθυνθήκαμε με πρωτοβουλία μου, κατέληξε στην άποψη ότι δεν ενδείκνυται η απάντηση επί του ερωτήματός μας επειδή είχαν ήδη εκδοθεί καταλογιστικές πράξεις. Μετά ταύτα η αμφισβήτηση λύθηκε νομοθετικά σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη των Υπηρεσιών του Υπουργείου και το σχετικό πλαίσιο της υφιστάμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και με τον Ν. 3943/31-3-2011 προστέθηκε εδάφιο στο άρ. 24 του κώδικα ΦΠΑ, από τότε που ίσχυσε, το οποίο προβλέπει ότι «Ως μεταφορές για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου νοούνται και οι μεταφορές αγαθών μέσω αγωγών ή η παροχή πρόσβασης σε τέτοιους αγωγούς».

Κάθε μήνα οι συναντήσεις με τον εισαγγελέα για την εγκληματικότητα

Κατά του υπουργείου Εργασίας για την κατάληψη οικοπέδου ιδιοκτησίας του στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας από τσιγγάνους θα προσφύγει ο Δήμος Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας. Χθες αργά το μεσημέρι στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρη Σταύρου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σε αυτή συμμετείχαν ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μπάμπης Αλεβίζος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο πρόεδρος των τσιγγάνων Μαρίνος Αναστασόπουλος. Άπαντες δεσμεύτηκαν ότι δεν υπάρχει καμία παρέκκλιση σε θέματα νομιμότητας και οι εν λόγω συναντήσεις θα επαναλαμβάνονται κάθε μήνα. Επίσης, ο κ. Νίκας, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις για την κατεστραμμένη κατασκήνωση στην Μπιρμπίτα.
  Τήρηση νομιμότητας
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του, διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι 15 ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα: «Συμφωνήσαμε να έχουμε μηνιαίες συναντήσεις και ότι η νομιμότητα είναι κοινή θέση. Σε θέματα νομιμότητας δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Όποιος παρανομεί, πρέπει να έχει τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο. Επίσης, συναποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε επίπεδο υποστήριξης των τσιγγάνων. Είναι μια κοινωνική ομάδα που πλήττεται και αυτή από την κρίση. Όταν αναφέρομαι σε υποστήριξη, αναφέρομαι σε κοινωνικές δομές, σε εκπαίδευση, σε βοήθεια που μπορούμε να δίνουμε μέσα από τις όποιες λίγες δυνατότητες απασχόλησης έχει ο Δήμος και αυτό να το αξιολογούμε κάθε μήνα. Επίσης, από τον εισαγγελέα, την Αστυνομία και εμάς τους δημάρχους θα γίνουν επισκέψεις στα χωριά και σε όλους τους χώρους που παρατηρείται πρόβλημα. Θα κάνουμε συζητήσεις και ό,τι είναι δυνατόν, για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα καρβέλι ψωμί να επιβιώσουν, πρέπει ως κοινωνία να τους βοηθάμε. tharrosnews.