Pages

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

1.100 ΔΕΝΤΡΑ ΦΥΤΕΥΣΑΝ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


ΜΙΑ μεγάλη δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γιαννίτσαινας-Βαθύ αλλά και την συμμετοχή εθελοντών, συλλόγων και πολιτών φυτεύοντας το δέντρο της ελπίδας στην παραλιακή ζώνη ως την περιοχή του Αη Λαγούδη προσφέροντας τεράστιο έργο στο τόπο με την υποστήριξη του Ράδιο Κυπαρισσία 936.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιαννίτσαινας κ. Θεόδωρος Οικονόμου τόνισε ότι "πέτυχε η πρωτοβουλία με τη συνεργασία συλλόγων της περιοχής με σκοπό να αναδείξει την περιοχή με παράλληλα μηνύματα στήριξης του εθελοντισμού μέσα από τις συλλογικές δράσεις προάγοντας περιβαλλοντική συνείδηση ιδίως στα νέα παιδιά που φυτεύουν το δικό τους δεντράκι" για να προσθέσει ότι "η παραλία μας αξίζει με 1.100 δέντρα όπως χαλέπιος πεύκη, αρμυρίκια και κουκουναριές φτάνοντας από το Τουριστικό της Κυπαρισσίας μέχρι την Γιαννίτσαινα με τη συμβολή του Πυροσβεστικού κλιμακίου για το πότισμα των δέντρων αλλά και την παραχώρηση του Δασαρχείου Κυπαρισσίας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας όπως και την διευθέτηση του χώρου από το Δήμο Τριφυλίας". Επισήμανε ότι "το παρών έδωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας, οι Ενεργοί πολίτες Τριφυλίας, ο νεοσύστατος σύλλογος Τερψιθέας καθώς και ο εμπορικός σύλλογος της πόλης".
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε ότι "ο σύλλογος ταυτίζεται με τον εθελοντισμό με το Πρόεδρο που μας κάλεσε ξεπερνώντας τα όρια των συλλογικών πράξεων δείχνοντας το μεγαλείο ψυχής όλων μας σε ένα χώρο που πρέπει να αναδειχθεί πέρα από άναρχες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις" καθώς "το μήνυμα αφορά περισσότερο τα παιδιά που θα παραδώσουμε το περιβάλλον και έχουμε ανάγκη τέτοιες πράξεις που μας φέρνουν πιο κοντά όπως και τους ενεργούς πολίτες όλων των ηλικιών που συμμετέχουν" κλείνοντας ότι ο Εμπορικός σύλλογος θα είναι πάντα παρών σε τέτοιες προσπάθειες ενώ επίκειται ο καθαρισμός του χώρου τις επόμενες εβδομάδες.
Η Πρόεδρος των Φιλιατρινών Γυναικών κα Ελένη Μακρή που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μίλησε με θερμά λόγια για την πρωτοβουλία αφού "οι 2 πόλεις ενώνονται σε θέματα πολιτισμού αφού Ισχύς εν τη ενώσει" καθώς "ήρθαμε με τα σκαλιστήρια να συμβάλλουμε με το τρόπο μας στην εκδήλωση ελπίζοντας ότι το περιβάλλον με την παράδοση αποτελούν συστατικά στοιχεία του ελληνικού περιβάλλοντος σε τέτοιες εποχές που χρειαζόμαστε περισσότερο ο ένας τον άλλον". ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν στις 3 και 4 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και επτά μήνες. 
Μάλιστα, για τις 3 του μηνός έχουν προγραμματίσει στις 10 το πρωί, συγκέντρωση έξω από τη Bουλή. 
Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν: 
1.Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
2.Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.
3.Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. 
Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑΛΤΑΣ

ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΆΛΕΙΨΗ ΜΙΛΟΥΝ ανοικτά οι κάτοικοι της Βάλτας Τριφυλίας με αφορμή την απαξίωση της περιοχής από έργα και υποδομές σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν στην οποία συγκαταλέγεται και το θέμα του δρόμο Βάλτα -Γαργαλιάνοι. Παράλληλα μιλούν για πλήρη εγκατάλειψη από την Δημοτική αρχή...

Ανοικτή ημερίδα με τίτλο: «Προοπτικές και προκλήσεις για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο»

Το μη-κερδοσκοπικό εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α., στην Αθήνα, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, στα πλαίσια της επίσκεψης του κυρίου DanFlynn, Εκτελεστικού Διευθυντή του Κέντρου Ελιάς του φημισμένου UNIVERSITY OF CALIFORNIA– DAVIS των ΗΠΑ, διοργανώνει ανοικτή ημερίδα με θέμα «Προοπτικές και προκλήσεις για το Μεσσηνιακό Ελαιόλαδο», την Τετάρτη, 2 Απριλίου, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο. Στην ανοικτή ημερίδα, ομιλητές θα είναι ο κ. Dan Flynn, Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς του UNIVERSITY OF CALIFORNIA-DAVIS, ο Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, Διευθυντής του Κέντρου Ελιάς του Perrotis College και Καθηγητής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και οι Δρ. Προκόπιος Μαγιάτης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και η Δρ. Ελένη Μέλλιου, Ερευνήτρια του Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όλες οι παρουσιάσεις θα αφορούν το μεσσηνιακό ελαιόλαδο, πλαισιωμένες με την διεθνούς επιπέδου εμπειρία των ομιλητών. Η παρουσίαση του κ. Dan Flynn θα έχει τίτλο « The UC Davis Olive Centre: Lessons Learned and the Keys to Success», του Δρ. Γκέρτση «Νέες Μέθοδοι της Παραγωγής Ελιάς: Μια ολιστική Προσέγγιση» ενώ οι Δρ. Μαγιάτης και Μέλλιου θα αναφερθούν στα πλεονεκτήματα του μεσσηνιακού ελαιολάδου στην παγκόσμια αγορά με βάση τα υγειοπροστατευτικά του χαρακτηριστικά, με πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της συγκριτικής μελέτης τους.

Διεργασίες και κινήσεις για τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θαν. Πετράκο και την υπεύθυνη Τομέα Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Κοζάνης Ευγ. Ουζουνίδου, συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να ενημερωθούν:
Α) Για την πορεία του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης
Β) Για τις προοπτικές επανεκκίνησης των εργασιών του περιμετρικού της Καλαμάτας και του τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτη.
Γ) Για την δημοπράτηση του Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό- Τσακώνα.
Μετά την αναλυτική ενημέρωση που έγινε από τον υπουργό και τους συνεργάτες του: 
ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ
ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΡΓΑ
Α) Για την ολοκλήρωση του έργου του «Μορέα» οι βουλευτές Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου δήλωσαν τα εξής:
«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο γεγονός που έχει ως συνέπια την διακοπή των εργασιών στον περιμετρικό της Καλαμάτας και στο Λεύκτρο – Σπάρτη παρότι έχει ολοκληρωθεί το 92% του συνολικού έργου του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανακινήσουν οι εργασίες ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το σύνολο του έργου χωρίς να υποκύψει στους εκβιασμούς ούτε της ΕΤΕπ ούτε του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή».
Ο υπουργός ενημέρωσε ότι αυτό που συζητά το υπουργείο είναι η επέκταση χρονικά της επιδότησης λειτουργίας αν συνεχιστεί η μείωση της κίνησης και δεσμεύτηκε ότι σε λίγες μέρες αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι ενέργειες του Υπουργείου θα ενημερώσει άμεσα τους βουλευτές».
ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Β) Για το Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν:
«Πρέπει να εφαρμοστούν απολύτως τα χρονοδιαγράμματα που έχει ψηφίσει η Βουλή για την δημοπράτηση των έργων και των μελετών των συγκεκριμένων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού».
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι για το τμήμα Πάτρα – Πύργος θα γίνει η δημοπράτηση της κατασκευής του έργου μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες, παρότι υπάρχει μια καθυστέρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα θα προχωρήσει η δημοπράτηση των μελετών των τεχνικών έργων και των υποστηρικτικών μελετών που λείπουν, μέχρι τέλος Ιουνίου, παρότι και σε αυτό το έργο υπάρχει καθυστέρηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Το δημοσκοπικό τέλμα γεννά πολιτική παραφροσύνη!

ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΜΑΤΩΣΗ των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Alco, για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η ΝΔ προηγείται με μισή μονάδα, ενώ, πριν από ένα μήνα ήταν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 1,1%. Δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σ’ ένα μήνα, 1,6% από την δύναμή του. Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης, γίνεται φανερό ότι η διαρροή πηγαίνει προς «Το Ποτάμι», του Σταύρου Θεοδωράκη, που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Από τ’ άλλα κόμματα, αξιοσημείωτη είναι η σταθερότητα της Χρυσής Αυγής και η σταθερή άνοδος του ΚΚΕ. Επίσης, ελαφρά ανοδική τάση παρουσιάζει ο χώρος του ΠΑΣΟΚ σαν «Ελιά», ενώ, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ότι η ΔΗΜΑΡ δύσκολα θα φθάσει το όριο του 3%.
Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα αποτελέσματα καταγράφονται: ΝΔ 21,7%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, «Το Ποτάμι» 9,4%, Χρυσή Αυγή 8,2%, ΚΚΕ 7,8%, «Ελιά» 5,5%, ΑΝΕΛ 4,5% και ΔΗΜΑΡ 2,8%.
Άλλο κόμμα δηλώνει το 5,3%, ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 13,6%.
Για τις ευρωεκλογές η ΝΔ έχει ποσοστό 18,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,5%, ενώ η «Ελιά» δεν ξεπερνά το 4,8%.
Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη με 8,2% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%.
Σαφώς ενισχυμένο το ΚΚΕ «σκαρφαλώνει» στο 6,8%, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» φτάνουν μόλις το 3,9% ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν εκλέγει ευρωβουλευτή αφού δεν ξεπερνά το 2,4%.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ
Από την μια μεριά η δημοσκοπική αποτελμάτωση και από την άλλη οι αναιμικές αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, οδήγησαν τους εγκέφαλους της Κουμουνδούρου να κάνουν το απονενοημένο ρεσάλτο, να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Γνωρίζοντας ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χθες το βράδυ, θα απελευθέρωνε την καταβολή της δόσης και η χώρα θα προχωρούσε με πιο γοργά βήματα προς την έξοδο από την κρίση, επιχείρησε να μπλοκάρει την συζήτηση με την κατάθεση της πρότασης μομφής, παρερμηνεύοντας τον Κανονισμό της Βουλής και δημιουργώντας αναταραχή.
Την απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μαϊμαράκης, ο οποίος, μετά την διακοπή της συνεδρίασης για να συζητήσει το προεδρείο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κανονισμός προβλέπει να συζητούνται οι προτάσεις μομφής σε ημέρες κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι σε ημέρες νομοθετικού έργου. Κατόπιν, η Βουλή προχώρησε στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απεχώρησαν «με ταρατατζούμ, που θα έλεγε και ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μετά την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα η οποία δεν υιοθετήθηκε.
Η δήλωση του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου.
Δεν της πέρασε!!!
Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που πρωθυπουργός αρνείται τόσο συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή», απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σήμερα ξεπέρασε τα όρια ο διαρκώς κρυπτόμενος κ. Σαμαράς. Όχι μόνο αρνήθηκε να καλύψει τον απαξιωμένο πλέον υπουργό Oικονομικών, αλλά απαξίωσε εκκωφαντικά και τον υπουργό Eπικρατείας κ. Σταμάτη.
Η πραγματικά πικρή γεύση για τον κ. Σαμαρά θα αφορά τις επερχόμενες εκλογές και όχι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αποστρέφεται και προσπαθεί να παρακάμψει».
ΦΩΝΗχυνση εξόδου από την κρίση.

ΣΟΚ: το Γενικό Λογιστήριο ομολογεί νέο "κούρεμα" συντάξεων

Τελικώς δεν θα αποφευχθεί το νέο "κούρεμα" των συντάξεων. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους η οποία συνοδεύει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Τα ποσά που αναγράφεται ότι θα "εξοικονομηθούν" είναι πολύ μεγάλα. Δείτε ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με νέα μείωση αποδοχών και μάλιστα πολύ σύντομα.

Το κούρεμα αφορά αυτή τη φορά τις επικουρικές συντάξεις που χορηγούνται μέσα από το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) αλλά και Ταμείο Επικουρικής ΑΣφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ). Γι' αυτα τα δύο ταμεία, το γενικό λογιστήριο του κράτους αναφέρει ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση δαπάνης λόγω αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων. " Το επισπεύδον υπουργείο εκτιμά την εξοικονόμηση αυτή σε 335 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2015 ενώ για το έτος 2014, η εξοικονόμηση περιορίζεται σε 169 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η δαπάνη για τις επικουρικές συντάξες συνολικά, διαμορφώνεται περίπου στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Πρακτικά, για να εξασφαλιστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό, θα πρέπει το κούρεμα να ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 8-9%.
Το γενικό λογιστήριο αποδίδει την εξοικονόμηση στον νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων ο οποίος θα ισχύσει από την 01/07/201

Πρωταγωνίστρια της Πελοποννήσου στον τουρισμό θέλει η Τρίπολη

Συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης με 44 θέματα ημερήσιας διάταξης και με 35 θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Το 32ο θέμα προ ημερήσιας διάταξης εισηγήθηκε ο κ. Μαρινάκος πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου, ο οποίος ανέφερε πως μετά από δαιδαλώδεις προσπάθειες επετεύχθηκε η δημιουργία ενός οργανισμού, που αποτελεί τη συνένωση ολόκληρου του τουριστικού κόσμου και των επτά νομών της Πελοποννήσου. Έτσι λοιπόν ο οργανισμός με διαπεριφερειακό χαρακτήρα έρχεται να αποκαταστήσει την άδικη τουριστικά διαίρεση της Πελοποννήσου. Με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αρχαιρεσιών το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Μαρινάκο άσκησε πιεστικές προσπάθειες ώστε η Τρίπολη να οριστεί ως έδρα ολόκληρης της Πελοποννήσου, γεγονός πολύ τιμητικό για την περιοχή καθώς ο οργανισμός έχει ως μέλημα την προώθηση του τουρισμού. Ο οργανισμός έχει τεράστιες ανάγκες καθώς ανήκει στους τέσσερις μεγαλύτερους οργανισμούς της χώρας. Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π αναφέρει ότι καλούνται να καλύψουν, όλες τις ανάγκες και ζητούν τη στήριξη όχι την οικονομική, αλλά την ηθική του δημοτικού συμβουλίου και αιτούνται την παραχώρηση ενός χώρου ενός γραφείου.Το Δ.Σ πρότεινε να παραχωρήσει έναν χώρο στο παλαιό δημαρχείο, εφόσον υπάρχει ελεύθερος

Απαγορεύονται οι φωτιές από την 1η Μαΐου

Από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου εκδόθηκε πυροσβεστική διάταξη με την οποία απαγορεύονται οι φωτιές από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος απαγορεύεται να ανάψει κανείς φωτιά σε δάση, δασικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Καλό θα είναι οι αγρότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί...

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ηλείοι αυτοδιοικητικοί στη λίστα των 75 με "προβληματικό" πόθεν έσχες

Στη Βουλή έφτασε η περίφημη «λίστα Νικολούδη», η οποία παραδόθηκε στα χέρια των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο Παναγιώτης Νικολούδης έστειλε στη Βουλή τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες. Η λίστα αποτελείται ουσιαστικά από δύο κατηγορίες, αυτούς που δεν έκαναν τη σχετική δήλωση και εκείνους που υπέβαλλαν ανακριβές πόθεν έσχες, οι οποίοι έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Απο την Ηλεία στη λίστα υπάρχει το όνομα του έκπτωτου δήμαρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, του πρώην αντιδημάρχου Ανδραβίδας - Κυλλήνης Χρήστου Παλαιολόγου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ;

Κάποιοι γνωρίζουν, άλλοι πάλι δεν έχουν ούτε μυρωδιά και ορισμένοι διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν τον «Καλλικράτη», μπας και βγάλουν άκρη με τα κωλύματα εκλογιμότητας και τα ασυμβίβαστα εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τριφυλία.Είναι γνωστό, δε, το «πάθημα» του 2010 με την υποψηφιότητα Κατσίβελα, η οποία τελικά αποσύρθηκε, και, όσο να ’ναι, κανένας δε θέλει να επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις και «περιπέτειες»!Τα κωλύματα εκλογιμότητας, μαθαίνω, τα «ψάχνουν» και τα «ξεσκονίζουν» άνθρωποι από όλους τους συνδυασμούς! Μάλιστα, ρωτάνε και ειδικούς, νομικούς, δικαστικούς, εκλογολόγους, συνταγματολόγους!Κάποιοι, ειδήμονες και προφέσορες, διατυμπανίζουν πως τα ξέρουν όλα, κάποιοι τηρούν στάση αναμονής και άλλοι είναι σίγουροι πως, με κάποια από τα ονόματα που ακούγονται, θα υπάρξουν εμπλοκές με κωλύματα, τουλάχιστον σε δύο συνδυασμούς! Βλέπετε, ο «Καλλικράτης» γράφει! Όποιος ξέρει να διαβάζει, ξέρει και τι ισχύει! Τι γίνεται, όμως, όταν δεν το γράφει ρητά, ονομαστικά και αναλυτικά; Ε, όλα σήμερα θα σας τα πω; 
Για το κώλυμα «μετρά» και η ερμηνεία!
Μιας και η αναφορά στο προηγούμενο σχόλιο στα κωλύματα εκλογιμότητας, οφείλω να επισημάνω πως μπορεί κάποιος να διαβάζει τις περιπτώσεις για τις οποίες στον «Καλλικράτη» υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές και να θεωρεί πως κάποια που έχει στο μυαλό του δεν εμπίπτει σε αυτές! Κάποιος άλλος μπορεί να θεωρεί ότι εμπίπτει. Να, λοιπόν, που (και) για το κώλυμα εκλογιμότητας «μετρά» και η ερμηνεία. Ερμηνεία που δίνει ο καθένας σε συζητήσεις ή στις σκέψεις του. Ερμηνεία, όμως, που πολύ πιθανό να κληθεί να δώσει και η αρμόδια δικαστική αρχή, είτε απαντώντας σε ενδεχόμενη ένσταση είτε από μόνη της για την ορθότητα του συνδυασμού που εξετάζει, προκειμένου να τον ανακηρύξει για τις εκλογές.
tharrosnews.gr

Δέδες: «Δεν κατεβαίνουμε με σκάνδαλα, αλλά με πρόγραμμα»

Με ένα απολογισμό των 3 χρόνων έκλεισε σήμερα την θητεία του ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Όταν ρωτήθηκε για την ΚΑΣΤΑΤ απάντησε: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε στην Πελοπόννησο με σκάνδαλα. Κατεβαίνουμε με πρόγραμμα και προτάσεις για μία συλλογική και προοδευτική Πελοπόννησο. Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση να ελέγχουν την νομιμότητα και τα έργα».
Ο κ. Δέδες παρουσιάσε οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα 3 χρόνια έκανε περικοπή 75% στις δαπάνες της περιφερειακή ενότητας και 92% στις δαπάνες για δημόσιες σχέσεις. «Μπήκα αξιοπρεπής και φεύγω αξιοπρεπής απο την περιφερειακή ενότητα».Με αυτά τα λόγια έκλεισε την συνέντευξη του και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη στην Τρίπολη όπου θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

Το όνομα του πρώην Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μ. Αγγελάκα στην «λίστα Νικολούδη

Στη Βου­λή έ­φτα­σε η πε­ρί­φη­μη «λί­στα Νι­κο­λού­δη», η ο­ποί­α πα­ρα­δό­θη­κε στα χέ­ρια των με­λών της Ε­πι­τρο­πής Θε­σμών και Δι­α­φά­νειας της Βου­λής. Ο Πα­να­γι­ώ­της Νι­κο­λού­δης έ­στει­λε στη Βου­λή τον κα­τά­λο­γο με τους 75 δη­μάρ­χους και πε­ρι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους για τους ο­ποί­ους έ­χει ε­πέμ­βει ο ει­σαγ­γε­λέ­ας σχε­τι­κά με τη δή­λω­ση πό­θεν έ­σχες.
Η λί­στα α­πο­τε­λεί­ται ου­σι­α­στι­κά α­πό δύ­ο κα­τη­γο­ρί­ες, αυ­τούς που δεν έ­κα­ναν τη σχε­τι­κή δή­λω­ση και ε­κεί­νους που υ­πέ­βαλ­λαν α­να­κρι­βές πό­θεν έ­σχες, οι ο­ποί­οι έ­χουν και το με­γα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα.Σύμ­φω­να με την λί­στα που έ­δω­σε στην δη­μο­σι­ό­τη­τα η iefimerida.gr, έ­να α­πό τα ο­νό­μα­τα που φι­γου­ρά­ρει στην λί­στα που δεν έ­κα­ναν τη σχε­τι­κή δή­λω­ση εί­ναι και αυ­τό του πρώ­ην Γ.Γ. Α­πο­κεν­τρω­μέ­νης Δι­οί­κη­σης Πε­λο­πον­νή­σου Μα­νώ­λη Αγ­γε­λά­κα.

Πόσα εκατ. θα κοστίσουν φάκελοι, παραβάν και ψηφοδέλτια για τις εκλογές

Φάκελοι, χαρτί για ψηφοδέλτια και παραβάν. «Συστατικά» απαραίτητα για κάθε προσφυγή στις κάλπες, που όμως κοστίζουν ακριβά. Συγκεκριμένα, οι προμήθειες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου θα ξεπεράσουν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Οι σχετικές αποφάσεις για τις εν λόγω δαπάνες εγκρίθηκαν με τη σήμανση του «κατεπείγοντος εκλογικού» από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr.
Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, το υπουργείο Εσωτερικών θα προμηθευτεί 20 εκατ. φακέλους για τις δημοτικές εκλογές και άλλους τόσους για τις περιφερειακές. Εγκρίνοντας την προσφορά των 12,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά χιλιάδα φακέλων στην πρώτη περίπτωση και 11,90 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά χιλιάδα στη δεύτερη, θα δαπανηθούν συνολικά (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 592.600 ευρώ. Πιο ακριβά είναι τα ψηφοδέλτια, αφού θα κοστίσουν πάνω από τα διπλά. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών θα δαπανήσει 1.348.326 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την προμήθεια 45.000 δεσμίδων (500 φύλλων η κάθε μία) χαρτιού ψηφοδελτίων, ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, καταβάλλοντας 1,16 ευρώ/κιλό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο Βελτίωσης της οδού Βελίκας – Νεοχώρι

Σε ε­ξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται το έρ­γο βελ­τί­ω­σης της δη­μο­τι­κής ο­δού Βε­λί­κα – Νε­ο­χώ­ρι, το ο­ποί­ο χρη­μα­το­δο­τεί­ται α­πό το ΕΣΠΑ με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 950.000,00 €. Συγ­κε­κρι­μέ­να τις η­μέ­ρες αυ­τές γί­νον­ται ερ­γα­σί­ες α­πο­ξή­λω­σης της α­σφάλ­του ε­νώ στη συ­νέ­χεια θα γί­νει η ο­δο­στρω­σί­α με πα­ράλ­λη­λη βελ­τί­ω­ση των ο­ρι­ζον­τι­ο­γρα­φι­κών στοι­χεί­ων της ο­δού και τέ­λος θα α­σφαλ­τό­στρω­θεί μέ­χρι το Πά­σχα. Πα­ράλ­λη­λα βρί­σκε­ται σε ε­ξέ­λι­ξη δι­α­δι­κα­σί­α για τη βελ­τί­ω­ση της ο­δού, στο μέ­σο πε­ρί­που της δι­α­δρο­μής ό­που υ­πάρ­χουν ε­πι­κίν­δυ­να πρα­νή που συ­χνά κα­το­λι­σθαί­νουν. Ε­πί­σης με­τά την πρό­σφα­τη α­πό­φα­ση του δι­κα­στη­ρί­ου για τον κα­θο­ρι­σμό της προ­σω­ρι­νής τι­μής μο­νά­δας βρί­σκον­ται σε ε­ξέ­λι­ξη και οι δι­οι­κη­τι­κές δι­α­δι­κα­σί­ες για την πα­ρα­κα­τά­θε­ση του πο­σού που κα­θο­ρί­στη­κε στο Τα­μεί­ο Πα­ρα­κα­τα­θη­κών και Δα­νεί­ων υ­πέρ των δι­και­ού­χων.

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΟΓΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 3ΜΗΝΟ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΔΥΣΚΟΛΟ για τους επαγγελματίες της Κυπαρισσίας ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2014 καθώς τα μειωμένα έσοδα και οι αυξημένες υποχρεώσεις δημιουργούν προβλήματα ρευστότητας στην αγορά με αποτέλεσμα να ελπίζουν στην κίνηση του Πάσχα όπως και της επικείμενης τουριστικής περιόδου.
Εμφανή είναι η κατάσταση στα καταστήματα εστίασης όπου οι παραγγελίες έχουν μειωθεί η περιορίζονται στα απαραίτητα την ώρα που όπως ομολογεί ο Φώτης Κωνσταντόπουλος η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς "η κίνηση είναι πεσμένη ιδίως αυτό το τρίμηνο αλλά φέτος η κατάσταση είναι τραγική αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα αλλά ζει με την αβεβαιότητα για το μέλλον καθώς μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και θα τεθούν πάλι τα διλήμματα αν θα μείνουν ή όχι στο Ευρώ αφού ο κόσμος θα χορτάσει με την αβεβαιότητα από τους πολιτικούς μας". Συμπλήρωσε ότι "τα έξοδα έχουν αυξηθεί εκθετικά οπότε ευελπιστούμε μόνο στη τόνωση της αγοράς από το τουριστικό προιόν καθώς οι υποχρεώσεις πάνε προς τα πίσω με μόνη σωτήρια λύση το καλοκαίρι" λέγοντας ότι το κατάστημά του συντηρεί 2 τετραμελείς οικογένειες με αποτέλεσμα η επιβίωση να είναι δύσκολη. 
ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Εξήγησε ότι ίδια εικόνα έχουν οι συνάδελφοι του που αποτυπώνουν παντού τα ίδια προβλήματα σε κάθε τομέα του εμπορίου παρά το γεγονός ότι κάποιες επιχειρήσεις εστίασης επιβιώνουν οριακά επισημαίνοντας ότι οι εισφορές του ΟΑΕΕ είναι υπέρογκες και εκτός πραγματικότητας. 
Ο καταναλωτής Τάκης Γιαν. είπε ότι ο κόσμος συμπάσχει με τους επαγγελματίες καθώς "αυτή την ώρα βλέπετε 50 καρέκλες στο μαγαζί και ένα πελάτη ενώ πάντα λέμε κάθε πέρσι και καλύτερα" καταλήγοντας ότι "ο κόσμος δίνει μάχη να ανταποκριθεί στα έξοδά του με αποτέλεσμα η καθημερινή επιβίωση δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα". ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

75 ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ 6 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

«"Την μπάλα στην εξέδρα" πετά η Κυβέρνηση, καθώς δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών, αλλά και Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"», κατήγγειλε, σήμερα, στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου, Νότης Μαριάς, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης Ερώτησης του.

«Το ζήτημα είναι βαθύτατα πολιτικό» επεσήμανε ο κ. Νότης Μαριάς και συνέχισε: «Σε μια φάση που οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους αιρετούς εκπροσώπους τους, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην αυτοδιοίκηση, δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αποκρύπτει τα ονόματα όσων διώκονται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

«Τον Μάιο θα διεξαχθούν και οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές, μπορεί κάποιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από αυτούς που διώκονται να είναι υποψήφιοι ξανά, δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί;» αναρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. 
Κάλεσε δε, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου, να δεσμευθεί ότι, θα δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα Δημάρχων και Περιφερειαρχών που διώκονται για φοροδιαφυγή και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", «σε αντίθετη περίπτωση», είπε ο κ. Νότης Μαριάς, θα τα ζητήσει άμεσα εγγράφως από την αρμόδια Επιτροπή του Πόθεν Έσχες της Βουλής (Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών) και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κατέθεσε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής την από 18 Ιανουαρίου 2014 σχετική Ετήσια Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2013, στην οποία οι Δήμαρχοι αναδεικνύονται "πρωταθλητές" στη φοροδιαφυγή και το "μαύρο" χρήμα.  

Αντιδράσεις για την αύξηση της πρόσμειξης του λαδιού και στη Τριφυλια

Αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο της Τριφυλίας προκαλούν οι πληροφορίες που φτάνουν από το εξωτερικό για αύξηση του ποσοστού πρόσμειξης του λαδιού, καθώς και το νέο καθεστώς κατανομής των επιδοτήσεων, δύο σοβαρά ζητήματα για τα οποία στην Ελλάδα δε γίνεται καμία κουβέντα. Χαρακτηριστικά, μιλώντας στο «Θ» ο αγρότης από τους Γαργαλιάνους, Ηλίας Μπουντουβάς, για την αύξηση του ποσοστού πρόσμειξης του λαδιού σημείωσε: «Από το εξωτερικό έρχονται οι πληροφορίες και από παράγοντες της αγοράς στην Ισπανία ότι έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση να προσφέρουμε στον καταναλωτή ένα καλό προϊόν και φτηνό. Αυτό θα είναι ένα προϊόν που θα λέγεται “παρθένο ελαιόλαδο” ή “έξτρα παρθένο”, το οποίο μέχρι σήμερα δεχόταν πρόσμειξη 30% και τώρα έχει ανοίξει κουβέντα να γίνει 50% η πρόσμειξη! Αυτό, αν γίνει - που προωθείται ήδη - για την περιοχή της Μεσσηνίας και ειδικά για την Τριφυλία, που τα λάδια μας είναι ποιοτικά, θα είναι καίριο πλήγμα, καταστροφικό. Πλέον δε θα έχουν - τα λάδια μας - τη ζήτηση που έχουν και χρειάζεται για να φτιάξουν τα λάδια τους ο ένας και ο άλλος έμπορος και εταιρείες που παίρνουν από εμάς λάδι. Αυτές οι συζητήσεις, αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να μένουν στα κρυφά. Πρέπει να ανοίξει η κουβέντα και στην Ελλάδα και να σταματήσουν άμεσα τέτοιες διαδικασίες από τη γέννησή τους. Είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο και είμαστε δυναμικά αντίθετοι».
Θάρρος.

Στο Ευρωδικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για την καρέτα-καρέτα λόγω Κυπαρισσιακού κόλπου-ΣΟΚ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραπέμπει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν εξασφάλισε επαρκή προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Η υπόθεση αφορά σχέδια ανάπτυξης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στη Δυτική Πελοπόννησο, μία από τις σημαντικότερες παραλίες φωλεοποίησης της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στη Μεσόγειο και μια περιοχή που προστατεύεται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ. Στην περιοχή πολλά σχέδια ανάπτυξης και κατασκευαστικές δραστηριότητες γίνονται ανεκτά και αδειοδοτούνται, γεγονός που έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Έπειτα από σύσταση του αρμόδιου για το περιβάλλον Επιτρόπου κ. Janez Potočnik, η Επιτροπή παραπέμπει τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τα κράτη μέλη πρέπει να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα αυστηρής προστασίας ειδών όπως η θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, η οποία απειλείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με την 'Καθημερινή' υποχρεώνουν τα κράτη μέλη να εξασφαλίζουν ότι τα είδη δεν θα διαταράσσονται κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής τους και ότι θα περιορίζεται οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να συνεπάγεται την υποβάθμιση των τόπων αναπαραγωγής των ζώων. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος προστατεύεται από το Natura 2000, το πανευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών που θεσπίστηκε με την οδηγία του 1992 για τους οικοτόπους. Ο στόχος της νομοθεσίας Natura είναι να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη καλή διαβίωση των πλέον απειλούμενων ευρωπαϊκών ειδών και των οικοτόπων τους. Η Επιτροπή εξέφρασε πρώτα τις ανησυχίες της σε προειδοποιητική επιστολή προς την Ελληνική Κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2011, ανησυχίες τις οποίες επανέλαβε σε αιτιολογημένη γνώμη έναν χρόνο αργότερα. Η Ελλάδα αναγνώρισε την ανάγκη λήψης μέτρων και κατάρτισε πρόγραμμα δράσης και χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του.
Ωστόσο όπως αναφέρει το Ράδιο Κυπαρισσία 936, σχεδόν δύο έτη μετά την εκπόνηση του προγράμματος, ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί. Η Επιτροπή πληροφορήθηκε ότι συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να πλήττονται οι οικότοποι των χελωνών οι οποίοι προστατεύονται βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας. Δεδομένου ότι η περίοδος φωλεοποίησης για το 2014 πρόκειται να ξεκινήσει, αποφασίστηκε να παραπεμφθεί η Ελλάδα ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο! To είχαμε γράψει...

Την περίφημη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο φέρνει μπροστά η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, βάζοντας το θέμα αυτό ως πυρήνα της ανασυγκρότησης του κράτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά. Το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ταχύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία του δημοσίου τομέα περιλαμβάνει τρεις κεντρικούς πυλώνες: Τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για πάταξη της γραφειοκρατίας, την αποτροπή συναλλαγής του πολίτη με τις υπηρεσίες -λόγος που συντηρεί τη διαφθορά- και την άρση της μονιμότητας στους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους.
Η κίνηση αυτή έχει, εκτός από την ουσία, και τριπλή στόχευση ειδικού σκοπού από το Μαξίμου: α) Φέρνει κοντά το καραμανλικό στρατόπεδο, αφού η άρση της μονιμότητας αποτέλεσε κεντρική πολιτική πρόταση της κυβέρνησης Καραμανλή, β) Φέρνει την αντιπολίτευση αντιμέτωπη με ένα καίριο θέμα, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και γ) Αποτελεί ένα τεστ αντοχής πριν από τη μάχη για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού και εδώ χρειάζεται πλειοψηφία 181 βουλευτών. Η άρση της μονιμότητας θα έρθει στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, που θα απασχολήσει την πολιτική ζωή του τόπου μετά τις διπλές κάλπες του Μαΐου, και στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αποτελέσει θέμα συζήτησης σε κάθε ελληνικό σπίτι, αφού πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν πραγματικά όσα καθηλώνουν σήμερα τον τόπο και φρενάρουν τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής αλλά και της ίδιας πια της κοινωνίας.

Καταργείται το πεντόλιτρο για τα ελαιόλαδα στους χώρους εστίασης

Συσκευασίες εμπορίας ελαιολάδου, άνω των 5 λίτρων και συγκεκριμένα των 10, 20, 25 και 50 λίτρων, αποκλειστικά για την κατανάλωση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, καντίνες ή άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις, και όχι για τον τελικό καταναλωτή, θα επιτραπούν για λόγους οικονομίας κλίμακος. Τα παραπάνω προβλέπονται σε σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών με τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην βουλή με την διαδικασία του κατ΄επείγοντος. Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της εν λόγω ρύθμισης έχει ως εξής:
α) Το ελαιόλαδο που προορίζεται για την κατανάλωση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, καντίνες ή άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις μπορεί, εκτός από τη συσκευασία των 5 λίτρων, να διακινείται σε συσκευασίες 10, 20, 25 και 50 λίτρων. Κατά τα λοιπά ισχύει η Υπουργική Απόφαση 323902/2009 «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του καν. (ΕΚ) 1019/2002 της Επιτροπής για τις προδιαγραφές εμπορίας του ελαιολάδου» (Β' 2026).
β) Με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που εκδίδεται εντός τριών (3) μηνών από την έκδοση του παρόντος, δύνανται να εξειδικεύονται οι συσκευασίες της προηγούμενης υποπερίπτωσης σε συνάρτηση με τον τύπο της σχετικής μονάδας για την οποία προορίζονται.
γ) Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η προθεσμία έκδοσης της ως άνω υπουργικής απόφασης, το ελαιόλαδο που προορίζεται για τις εγκαταστάσεις αυτές διακινείται στις οριζόμενες συσκευασίες της υποπερίπτωσης α. Μέχρι την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης της προηγούμενης περίπτωσης και πάντως μέχρι την πάροδο της τεθείσας προθεσμίας της προηγούμενης υποπερίπτωσης, συνεχίζει να ισχύει η Υπουργική Απόφαση 323902/2009.

ΝΕΑ γκαφα του Περικλή Μαντά αφού τον αδειάζει ο Πέτρος Τατούλης!

Στο χθεσινοβραδυνό δελτίο  ειδήσεων της τηλεόρασης BESTκαλεσμένος του δημοσιογράφου Θέμη Κανελλόπουλου  ήταν ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε  ότι επιλογή της Νέας Δημοκρατίας  για την θέση του επικεφαλής  του συνδυασμού  Τατούλη στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας είναι η τέως δήμαρχος Μελιγαλά ,Ελένη Αλειφέρη .
Με πρωινή του δήλωση ο Πέτρος Τατούλης στην ουσία διαψεύδει τον Περικλή Μαντά «ξεκαθαρίζοντας » ότι την ευθύνη ορισμού Αντιπεριφερειαρχών την ….έχει αυτός 

Η Δήλωση του Πέτρου Τατούλη  έχει ως εξής !

«Την ευθύνη του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» έχω ο ίδιος ως επικεφαλής της παράταξης και θα προβώ προσωπικά στην παρουσίαση των στελεχών που θα υπηρετήσουν τις πολιτικές που έχουμε ήδη χαράξει και στη νέα περίοδο, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών της Πελοποννήσου»

Συνέδριο στην Καλαμάτα: «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Την Παρασκευή 4 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Αριστομένους 95, στην Καλαμάτα, θα διεξαχθεί συνέδριο με τίτλο «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», το οποίο διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης. Για την καλή προετοιμασία του συνεδρίου, το δήμαρχο Παν. Νίκα επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας, Αλέξανδρος Γιαννέλος. Ο δήμαρχος ζήτησε να δοθεί βάρος σε θέματα που αφορούν στη Μεσσηνία και την ανάπτυξή της, με έμφαση στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Καλαμάτας και της περιοχής της. Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ο πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη της αγοράς.
Το συνέδριο πραγματεύεται την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Πολιτείας και των Δήμων διά μέσου των Επιμελητηρίων, για σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της περιφερειακής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, με την ενεργό συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων και των τοπικών κοινωνιών. Η θεματολογία περιλαμβάνει την επίτευξη της βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης, η οποία αποκεντρώνεται, επεκτείνεται από την Κεντρική Διοίκηση προς τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τα Επιμελητήρια, με τη συνεργασία Πανεπιστημίων, Οργανισμών, Συλλογικών και Kλαδικών Φορέων, μέσω της δημιουργίας «έξυπνων» και βιώσιμων πόλεων που λειτουργούν ως φυτώρια και επιταχυντές της καινοτομίας και πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που δρα ως καταλύτης για την επιχειρηματική αλλαγή και την αειφόρο ανάπτυξη.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αυτοί "ρήμαξαν" Πύργο - Καλαμάτα και Κυπαρισσία - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Γεωργιανών

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης (υπηκόων Γεωργίας), που συνελήφθησαν την 21-3-2014, στον Πύργο και την Κυπαρισσία, καθώς και τα στοιχεία ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται.   Υπενθυμίζεται ότι, οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει εξήντα πέντε (65) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες στον Πύργο, την Καλαμάτα και την Κυπαρίσσια, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ (Σχετικό το από 22-3-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Πρόκειται για τους :

•    BUTSKHRIKIDZE (επ) GIORGI (ον) του Igori και της Peti, γεννηθείς στις 11/7/1990 στη Γεωργία, αγνώστου διαμονής
       
•    USHVERIDZE (επ) OTARIKO (ον) του OTARI και της GUGULA,  γεννηθείς στις 8/6/1975 στη Γεωργία, αγνώστου διαμονής
      
•    BOSIKASHVILI (επ) GIORGI (ον) του PAATA και της CISANA, γεννηθείς στις 27/9/1990 στη Γεωργία, κάτοικος Καλαμάτας Μεσσηνίας 
      
•    KOKHUDZE (επ) MIRZA (ον) του VALORIA και της CISANA αγνώστων λοιπών στοιχείων (αναζητείται). 

Σε βάρος των τεσσάρων Γεωργιανών και αγνώστου αριθμού συνεργών τους, τα στοιχεία των όποιων δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. 
Ειδικότερα σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το μήνα Μάιο του έτους 2013 συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση και εντάχθηκαν σε αυτή με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου στη συνέχεια να διαπράξουν εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας με σκοπό το οικονομικό όφελος.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.  Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 26210 – 81740 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας

Η καραμέλα του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια

Έγινε της μόδας η καραμέλα του ανεξάρτητου και αδέσμευτου ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Όλοι οι υποψήφιοι την πιπιλίζουν,εξαίρεση αποτελεί ο Γόντικας,και αυτοϊκανοποιούνται πιστεύοντας ότι το μήνυμά τους έχει περάσει στο εκλογικό σώμα και έχει υιοθετηθεί από αυτό.
Πρώτος και καλύτερος δηλώνει, ανεξάρτητος, αδέσμευτος και ακηδεμόνευτος ο Τατούλης. 
Νομίζει ότι το εκλογικό σώμα τρώει κουτόχορτο και δεν ξέρει ότι την προηγούμενη φορά τον στήριξε το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη  και ότι τώρα ζήτησε και πήρε την στήριξη από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και από τη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά. 
Νομίζει ότι ο λαός δεν είναι ενημερωμένος για τις συναντήσεις του με τα δυο αυτά κόμματα που συγκυβερνούν τη χώρα.
Το περίεργο είναι ότι ο Πουλοκέφαλος, ο Δέδες και ο Αλευράς ενοχλήθηκαν που τώρα στηρίζει τον Τατούλη και η Νέα Δημοκρατία. 
 Δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα για νέα συμπόρευση αν τον Τατούλη τον στήριζε μόνο το ΠΑΣΟΚ. 
Τι κοροϊδία Θεέ μου..Κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους όταν κάποιοι τους θυμίζουν ότι την προηγούμενη φορά ο Τατούλης είχε στηριχτεί και από τον Καρατζαφέρη που είναι πολύ δεξιότερος του Σαμαρά. 
Ιστορίες για μικρά παιδιά.
Αδέσμευτος και ανεξάρτητος δηλώνει και ο Οδυσσέας Βουδούρης τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι βρίσκεται κάτω από την απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ενός κόμματος που για χάρη του κόντεψε να γίνει χίλια κομμάτια στην Πελοπόννησο. 
 Δεν υπάρχει πολίτης όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά σε όλο τον ελλαδικό χώρο που να μην ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «χρίσμα» στον Βουδούρη και ότι του στελεχώνει με κομματικά μέλη το ψηφοδέλτιό του.  
Αυτές τις μέρες ανακοινώνει και ο Δέδες το «ανεξάρτητο» και «αδέσμευτο» ψηφοδέλτιό του και αναμένεται να πει ότι είναι μακριά από κομματικά κουστούμια.
 Κουραφέξαλα.  Όλη η Πελοπόννησος γνωρίζει τις πολλές συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο του Ανδρουλάκη και του Βενιζέλου και τις παρακλήσεις τους να μην στηρίξει το ΠΑΣΟΚ τον Τατούλη αλλά το δικό του ψηφοδέλτιο. 
Πού είναι, λοιπόν, η ανεξαρτησία…
Ούτε ο Μανώλης πείθει κανέναν ότι είναι ανεξάρτητος.
 Όλοι γνωρίζουν ότι εκπροσωπεί και εκπροσωπείται από συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς έστω και αν αυτοί δεν έχουν κοινοβουλευτική δύναμη.
Με λίγα λόγια το κουστούμι του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδυασμού είναι στο μυαλό μόνον αυτών που έχουν πάρει άμεσα ή έμμεσα στηρίξεις. 
Ο λαός της Πελοποννήσου ξέρει πολύ καλά τι γίνεται και δεν του αρέσει καθόλου το πιπίλισμα αυτής της καραμέλας….
newsmessinia

Προσλήψεις ιατρών στις Νοσοκομειακές Μονάδες Καλαμάτας και 4 στη Κυπαρισσία

Δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες η έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους μόνιμους διορισμούς 416 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία της χώρας και από Δευτέρα ξεκινά η διοικητική διαδικασία για την δημοσίευσή τους στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Για τους ανωτέρω διορισμούς η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων είχε ολοκληρωθεί από το 2011 και βρίσκονταν σε αναμονή στο Υπουργείο Υγείας λόγω της απαγόρευσης νέων προσλήψεων. 
Έτσι λοιπόν τον επόμενο ενάμισι μήνα αναμένεται να έχουν διοριστεί στις Νοσοκομειακές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας δέκα (10) ιατροί με τις κάτωθι ιατρικές ειδικότητες: 

Η Ένωση Μεσσηνίας μοναδικός πιστοποιημένος φορέας στο Νομό για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων

ΥΠΕΓΡΑΦΗ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθαν. Τσαυτάρη η απόφαση πιστοποίησης των φορέων υποβοήθησης για την υποβολή των αιτήσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες. Από τη Μεσσηνία πιστοποιήθηκε μόνο ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας», διάδοχος συνεταιριστικός φορέας της ΕΑΣ. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αποκλείστηκε η «παράγκα Κοζομπόλη», αγροτοσυνεταιριστική εταιρεία της τελευταία στιγμής (ΜΕΣ.ΣYΝ.ΕΛ. ΑΕ) που, όπως αποκάλυψε η «ΦΩΝΗ», συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών, με πρωταγωνιστή τον πρ. πρόεδρο της ΕΑΣ Βασίλη Κοζομπόλη, ο οποίος ευθύνεται για το οικονομικό της φαλιμέντο. Με την υπογραφή αυτής της απόφασης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί έγκαιρα, την, από το 2013, εξαγγελία του, για μεταρρύθμιση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων δηλαδή τις αιτήσεις ΟΣΔΕ.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
 “Με την ολοκλήρωση των προετοιμασιών και υπογραφή της απόφασης πιστοποίησης, η διαδικασία αυτή καθίσταται πλέον ανοιχτή, δηλαδή φορείς δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου θα μπορούν να συμπληρώνουν τις αιτήσεις που υποβάλλουν οι αγρότες στον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό τις προϋποθέσεις ότι: α) διαθέτουν τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό β) διαθέτουν το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό και γ) έχουν πιστοποιηθεί. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με εντολή του ΥπΑΑΤ προέβη στις απαραίτητες διαδικασίες της αξιολόγησης για την πιστοποίησης των φορέων. Οι προϋποθέσεις τέθηκαν με κριτήρια που εξασφαλίζουν την ασφαλή ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα υποβολής των αιτήσεων και την αποφυγή προβλημάτων, τα οποία προκύπτουν από την ανάγκη κατάθεσης πρόσθετων δικαιολογητικών από τους αγρότες. Το έργο της παραλαβής των αιτήσεων ενίσχυσης αποτελεί ένα εξαιρετικά ογκώδες και σύνθετο έργο. Απαιτεί εξειδίκευση και εμπειρία στα ζητήματα που αφορούν στις αγροτικές ενισχύσεις και επαρκή γνώση των αγροτικών περιοχών, προκειμένου να καθίσταται εύκολος και αρτιότερος ο εντοπισμός και η ψηφιοποίηση περίπου 6 εκατ. αγροτεμαχίων για 750.000 γεωργούς. Όμως χάρις στην υλικοτεχνική υποδομή που ανέπτυξε και αναπτύσσει το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ η διαδικασία αυτή είναι ψηφιοποιημένη 100% μειώνοντας σημαντικά το κόστος για την ενεργοποίηση από τους αγρότες και το διοικητικό βάρος των υπηρεσι

Με Ελένη Αλειφέρη στη Μεσσηνία ο Τατούλης! Μεταβατικός Αντιπεριφερειάρχης ο Μπακούρος;

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ προανάγγειλε σχετικά με τις υποψηφιότητες στην Περιφέρεια, με δηλώσεις του χθες βράδυ στο Best, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Όπως ανέφερε, πιθανότερη αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θα είναι η Ελένη Αλειφέρη, η οποία θα αποσύρει, ασφαλώς την υποψηφιότητά της από τον Δήμο Οιχαλίας. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ελένη Αλειφέρη υπήρξε δήμαρχος Οιχαλίας, ενώ στις εκλογές του 2010 κατήλθε σαν ανεξάρτητη υποψήφια και αναδείχθηκε επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ενώ το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, την θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, μέχρι την λήξη της θητείας, τον Αύγουστο, θα προταθεί ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, από την Κυπαρισσία. Από τα ονόματα που ακούγονται ότι θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας είναι του Περικλή Μαντά, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, του νυν αντιδημάρχου Καλαμάτας Χρήστου Ριζά και άλλων με αυτοδιοικητική εμπειρία και θητεία, καθώς και νέα πρόσωπα που θα προσδώσουν νέα δυναμική και πολυσυλλεκτικότητα στον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος».
ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σίγουρη πρέπει να θεωρείται η στήριξη της ΝΔ στους νυν δημάρχους Παναγιώτη Νίκα, Καλαμάτας, Δημήτρη Καφαντάρη, Πύλου- Νέστορος, Στάθη Αναστασόπουλο, Μεσσήνης. Φυσικά, εξυπακούεται ότι έχει την κομματική και προεδρική στήριξη στο Δήμο Τριφυλίας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας, το έργο του οποίου έχει αποτιμηθεί θετικά.

Έρχεται η κτηματογράφηση και στην Πελοπόννησο

Αισιόδοξος για τη συμβολή της κτηματογράφησης στην απασχόληση εμφανίστηκε ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού των 28 μελετών κτηματογράφησης του υπολοίπου της χώρας, ύστερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΧΑ Α.Ε. Δήλωσε συγκεκριμένα:«Το έργο κτηματογράφησης της χώρας θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική που έχει ανάγκη ο τόπος, με στήριξη των νέων επιχειρήσεων, της καινοτομίας και δημιουργία τουλάχιστον 12.000 νέων θέσεων εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης αναφέρεται στην τέταρτη γενιά κτηματογράφησης, στην οποία περιλαμβάνεται όλη η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Ήπειρος, μεγάλο μέρος της Βορείου Ελλάδας, αλλά και η νησιωτική χώρα. Οι 28 μελέτες είχαν δημοπρατηθεί τον περασμένο Οκτώβριο για την κτηματογράφηση αντίστοιχων νομών της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν περίπου το 65% της έκτασης της Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα το «Πρακτικό Ι» της επιτροπής του διαγωνισμού των 28 μελετών

Τριφυλία: Ψάχνουν υποψηφίους σωτήρες!

Ψάχνουν υποψηφίους!Μπορεί οι εκλογές να πλησιάζουν, μπορεί να υπάρχουν ανακοινώσεις υποψήφιων δημάρχων, αλλά οι συνδυασμοί, ακόμη, δεν «κλείνουν»! Άλλοι αποδίδουν το γεγονός σε τακτικές των υποψηφίων, άλλοι σε σχεδιασμούς, αλλά κάποιοι επιμένουν ότι ο κόσμος γυρνά την πλάτη σε «σωτήρες»! Γεγονός είναι ότι ακόμα ψάχνουν υποψηφίους κάποιοι! «Σούπα» απ’ τα παλιά! Με τον έναν ή τον άλλον, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κάνουν «κονέ»! Ο ένας και ο άλλος, ψάχνουν και ψάχνονται! Όλοι μαζί, ψάχνουν ψηφοφόρους! Και να που η λύση φαίνεται πως είναι τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι άνθρωποι, απ’ τα παλιά! Η.Γ. - tharrosnews

Τι έδειξαν οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης - Στο στόχαστρο και η Ηλεία

Τις σημαντικότερες υποθέσεις κακοδιαχείρισης σε ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού τις οποίες ερεύνησε, το 2013, το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, και στο απαντητικό έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών αναφέρονται οι 39 σημαντικότερες υποθέσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, το 2013.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία για το 2013 διαβιβάζονται για πρώτη φορά στη Βουλή, με δεδομένο το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η σύνταξη της έκθεσης πεπραγμένων του συγκεκριμένου έτους. Μαζί, διαβιβάστηκαν στη Βουλή και οι συνοπτικές εκθέσεις των ετών 2011 και 2012 και στις οποίες περιλαμβάνονται στοιχεία για τις εκθέσεις του ΣΕΕΔ στους ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού. Ειδικά για τις 39 περιπτώσεις του 2013, ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος από πρόεδρο Τοπικού Διαμερίσματος, μείωσης προστίμων σε περιπτώσεις αυθαιρέτων, διαγραφής βεβαιωμένων προστίμων, αναθέσεων έργων και προμηθειών.

200 μαθητές ασχολήθηκαν με όλα τα στάδια για το ελαιόλαδο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών, η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου ως κριτήριο ποιότητας, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία», η οποία σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την υποστήριξη του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος περίπου 200 μαθητές ενώ στην τελική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιολάδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιοκάρπου. Μέσα από αυτήν τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλεία λήψης αξιόπιστης πληροφορίας. Η γευσιγνωσία ελαιολάδου προσαρμόστηκε στο επίπεδο των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών προσφέροντας βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες τόσο στα σχολεία όσο και στο εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά 2014-2015 και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Τριφυλία: Επιχειρηματική Αποστολή Ολλανδικών Επιχειρήσεων

Ο Ολλανδικός οργανισμός RVO σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη της εταιρίας ΑΝΕΛΙΞΗ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή ολλανδικών επιχειρήσεων στις 1–2 Απριλίου 2014 στην Τριφυλία
Η επιχειρηματική αποστολή υποστηρίζεται από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Απευθύνεται σε ελληνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, ερευνητικούς οργανισμούς και φορείς που αναπτύσσουν ή/και αναζητούν τεχνολογικές λύσεις στους παρακάτω τομείς:
- Παραγωγή κηπευτικών
- Εγκαταστάσεις και λειτουργία θερμοκηπίων
- Αγροτικές τεχνολογίες
Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι οργανισμοί θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών-τεχνολογικών συνεργασιών με τις ολλανδικές επιχειρήσεις στον τομέα των τεχνολογιών και υπηρεσιών παραγωγής κηπευτικών.
Η επιχειρηματική αποστολή περιλαμβάνει επισκέψεις στις εγκαταστάσεις τοπικών καλλιεργητών μεταξύ 1–2 Απριλίου 2014 στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων συνεργασιών.

Την Τρίτη 1 Απρίλιου στις 18:30 θα διοργανωθεί ανοιχτή εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσης με τις ολλανδικές επιχειρήσεις στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες στον τομέα των θερμοκηπιακών καλλιεργειών και των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής:
■    Παρουσίαση του παραγωγικού δυναμικού της Τριφυλίας
Αντ. Παρασκευόπουλος, γεωπόνος, Δ/ντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας
■    Τεχνολογικές δυνατότητες και προοπτική εξάπλωσης θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Ελλάδα
Κ. Κίττας (Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Θ. Μπαρτζάνας (Ερευνητής Β, ΕΚΕΤΑ), Ν. Κατσούλας (Επ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)
■    Νέες τάσεις στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες
Δρ. Αθανάσιος Σαπουνάς, Ερευνητής Wageningen UR
■    Σύντομες παρουσιάσεις των Ολλανδικών επιχειρήσεων

Πανελλαδικές: σήμερα ο αριθμός των εισακτέων – Σε ποιες σχολές θα μπουν περισσότεροι

Περίπου 70.000 θα είναι οι εισακτέοι και φέτος μέσω των πανελλαδικών, όπως και πέρυσι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, όμως θα υπάρξουν αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και οι βάσεις των σχολών. Ευνοημένοι θα είναι φέτος όσοι επιλέξουν το 2ο, το 4ο και το 5ο πεδίο καθώς πολυτεχνικές σχολές, σχολές φυσικής, χημείας, μαθηματικών, αλλά και τα οικονομικά τμήματα θα αυξήσουν τις θέσεις εισακτέων........ Αναλυτικά φέτος αναμένεται αύξηση 16,65 στις θέσεις των σχολών θετικών επιστημών, 15,77% αύξηση των θέσεων σε σχολές τεχνολογικών επιστημών, 7,82% στις σχολές οικονομίας και διοίκησης και 9,65% στις σχολές υγείας. Στο τρίτο πεδίο που αφορά στις ιατρικές σχολές φαίνεται ότι η εικόνα δεν αλλάζει καθώς οι θέσεις στις σχολές θα είναι περίπου οι ίδιες. yahoo

ΑΥΤΟΨΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΥΤΟΨΙΑ πραγματοποίησε στο Λιμάνι Κυπαρισσίας κλιμάκιο του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών με εμπειρογνώμονα λιμενολόγο παρουσία των τοπικών φορέων αλλά και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας στο κατεστραμμένο τμήμα του έργου το οποίο κινδυνεύει να υποστεί και άλλες ζημιές εξαιτίας των κακοτεχνιών που συνέβησαν στο παρελθόν.
Στην αυτοψία ήταν παρών ο λιμενολόγος κ. Τσιάπας Γεώργιος με εκπροσώπους του Δήμου όπως το Δήμαρχο κ. Κόλλια και κ. Σαμπαζιώτη, του Λιμενικού σώματος, αλλά και των αλιέων όπως του κ. Κώστα Ροιλού και Νάσου Σμέρδη. Οι αλιείς με αδιάσειστα στοιχεία είχαν έντονο διάλογο με τους κατασκευαστές για τις κακοτεχνίες που οδήγησαν στην αποσάθρωση του έργου εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια ελλιμενισμού καθώς παρέθεσαν στοιχεία με σειρά ενεργειών που φέρεται να ζημίωσαν το Δημόσιο. Στοιχεία παρέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης που προέρχονται από το 2007 μέχρι το περασμένο Οκτώβριο που μέρος του έργου κατέρρευσε.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε σε δηλώσεις του ότι "επισημάνθηκαν οι καταγγελίες για ενδεχόμενες κακοτεχνίες στο προσήνεμο μόλο καθώς από το 2007 ο Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων μίλησαν για σειρά γεγονότων σχετικά με το έργο φτάνοντας ως την μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας στην Εισαγγελία το Δεκέμβριο στα πλαίσια της οποίας διεξήχθη η αυτοψία εμπειρογνώμονα που θα εντοπίσει τις ζημιές και τυχόν ευθύνες που υπάρχουν". Πρόσθεσε ότι παρασχέθηκαν όλα τα στοιχεία και "πιστεύει ότι η έκθεση θα ενισχύσει την παραπέρα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης" για να υπενθυμίσει ότι "είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της δημοπράτηση επισκευής του έργου ώστε η περιοχή να μην ζήσει τέτοιες καταστάσεις ενώ ο Δήμος πιέζει για την αποκατάσταση των ζημιών και ευθύνες όπου και αν υπάρχουν". ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

10 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά και οι θέσεις του για τα φωτοβολταϊκά

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών καθώς και με ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων συναντήθηκε στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος την περασμένη Κυριακή. Οι αγρότες ενημέρωσαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία τους ανάγκασαν να προχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις πολλών εβδομάδων. Εξέφρασαν την ανησυχία τους για την διακοπή των εργασιών στο Φιλιατρινό φράγμα. Στη συνέχεια έθεσαν το θέμα της σχεδιαζόμενης από το ΥΠΕΚΑ μεγάλης μείωσης των εγγυημένων τιμών των αγροτικών αλλά και οικιακών Φ/Β. Τέλος ζήτησαν τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα καθώς και για θέματα ενεργειακής πολιτικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του βουλευτή, ο κ. Πετράκος αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των παρευρισκομένων μεταξύ των άλλων τόνισε:
A. «Οι μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε τρομακτική μείωση του εισοδήματος των αγροτών. Η μείωση αυτή θα γίνει πολύ πιο μεγάλη μετά τα νέα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης αλλά και της σχεδιαζόμενης μείωσης των επιδοτήσεων. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα με την οποία θα θεωρείται ως φρέσκο γάλα το γάλα των 11 ημερών! καταστρέφει κυριολεκτικά την ελληνική κτηνοτροφία. Επιπλέον το άνοιγμα της συζήτησης για την νομιμοποίηση της νοθείας του ελαιολάδου μέσω της ανάμειξης του με σπορέλαια καθώς και οι εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ για την Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας και το εισόδημα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών». Στη συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στους παρευρισκομένους αγρότες τα βασικά στοιχεία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα. Τόνισε ότι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα:
• Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα καταργήσει τα συγκεκριμένα μέτρα φορολόγησης των αγροτών.
• Αγρότες με καθαρό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (δηλ. μικτό περίπου 30.000 ευρώ) δεν θα φορολογούνται.
• Η εργασία των αγροτών πρέπει να αναγνωρίζετε στα έξοδά τους σε όσους θα κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων.
• Οι κοινοτικές ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις δεν είναι φορολογητέο εισόδημα.
• Κεντρικό στοιχείο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων και πολιτικών.
• Δημιουργία τράπεζας ειδικού για τη χρηματοδότηση της αγροτικής παραγωγής.
• Συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή ελληνοποιήσεων μέσα από την εφαρμογή του συστήματος της ιχνηλασιμότητας και την ενίσχυση των ελέγχων στις πύλες εισόδου.
• Μέτρα μείωσης του ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού και καταναλωτή με την δημιουργία ηλεκτρονικών δημοπρατηρίων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού τιμολογίου και την τιμολόγηση στον τόπο παραγωγής.
• Σχετικά με τα προβλήματα του Φιλιατρινού φράγματος ο Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειές του και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα ζητήσει την άμεση συνέχιση των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
• Τέλος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα ζητήσει συνάντηση με το διοικητή του ΟΓΑ για την επίλυση μια σειράς ασφαλιστικών θεμάτων που έθεσαν οι παρευρισκόμενοι αγρότες.

Σε ναρκοπέδιο περπατούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες!

ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ πήρε η υπόθεση των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών, που έχουν διαχωρίσει την θέση τους από την περιφερειακή αρχή. Ο Ανδρέας Πουλάς έχει ήδη παραιτηθεί, ενώ ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργος Πουλοκέφαλος, ρητά δεσμεύτηκε, στην συνεδρίαση της Δευτέρας, ότι θα παραιτηθεί αύριο. Την αντικατάστασή του ζήτησε ο Τάσος Χειβιδόπουλος, επικαλούμενος άρθρο του «Καλλικράτη», βάσει του οποίου, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα νόμιμης σύνθεσης θέτουν συνεπακολούθως και προβλήματα στην νομιμότητα των αποφάσεων του συλλογικού οργάνου.
ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Με κοινή δήλωσή τους, έξι περιφερειάρχες που παραμένουν στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη, καλούν τον Γιώργο Δέδε και τον Παναγιώτη Αλευρά να παραιτηθούν. Στο κείμενο που διένειμαν, αναφέρουν: «Καλούμε τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γιώργο Δέδε και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Παναγιώτη Αλευρά, να υποβάλλουν έστω και σήμερα τις παραιτήσεις τους από τις θεσμικές θέσεις που κατέχουν, προκειμένου να μην σταθούν εμπόδιο στην συνέχιση του έργου της περιφερειακής Αρχής. Η Δημοκρατία είναι ευρύχωρο πεδίο για την έκφραση όλων των πολιτικών πρωτοβουλιών και οι πολίτες αποφασίζουν για την φερεγγυότητα, την καθαρότητα, την αξιοπιστία, την ανεξαρτησία και τα επιχειρήματα εκείνων που τις εκφράζουν». Την δήλωση υπογράφουν: Τάσσος Χειβιδόπουλος, Αργολίδας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, Αρκαδίας, Ντία Τζανετέα, Λακωνίας, και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου και Φάνης Στεφανόπουλος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΚΑΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ Σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε από το γραφείο του Οδυσσέα Βουδούρη γίνεται επίθεση εναντίον της Ντίνας Νικολάκου για την πρότασή της να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Κ. Βουδούρη παραιτηθείτε, κ. Γόντικα παραιτηθείτε, κκ Πουλά, Πουλοκέφαλε, Δέδε, Αλευρά παραιτηθείτε κλπ.», αυτή είναι η απάντηση της εναπομένουσας αντιπεριφερειάρχη του κ. Τατούλη στις βαριές κατηγορίες για αδιαφάνεια, αυταρχισμό, ατασθαλίες, υπερσυγκεντρωτισμό. Είναι βέβαια κατανοητή η πανικόβλητη προτροπή της κ. Νικολάκου, διότι η παραίτηση των όσων θέτουν τα ενοχλητικά ερωτήματα είναι η μόνη περίπτωση να σωθεί η παρούσα Διοίκηση της Περιφέρειας. Δυστυχώς για την κ. Νικολάκου και τον κ. Τατούλη, η απάντηση στην απεγνωσμένη προσδοκία τους θα είναι να παραιτήσει τους ίδιους ο Πελοποννησιακός λαός στις επερχόμενες εκλογές. Κάθε άλλη απάντηση στην κ. Νικολάκου εκ μέρους μας περιττεύει».