Pages

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΕΠΩΝΥΜΩΣ- Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ, ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΟΙ εκλογές πέρασαν, οι ερωτήσεις παρέμειναν στην Τριφυλία μετά την εκλογική μάχη. Ιδίως αν αναλογιστούμε ότι στο μέλλον που αναλογεί στο μυθικό μας τόπο δεν υπάρχουν χαμένοι και νικητές, καθώς η Τριφυλία δεν πρέπει να χάσει το τρένο της ανάπτυξης. Μπορεί τα συνθήματα Τριφυλία Ξεκινάμε και Η Τριφυλία αλλάΖΕΙ να παραμένουν διαχρονικά πέρα από τη πολιτική τους διάσταση, η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για απώλειες. Με 14 νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο Δημοτικό συμβούλιο η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και η αλλαγή πλεύσης οφείλει να είναι επιτακτική. 
Εχουμε τονίσει ότι έργο μπορούν να παράγουν συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Μέσα από σύνθεση απόψεων, κριτική, διορθώσεις ο τόπος μας μπορεί να αναγεννηθεί. Στο μεταίχμιο αυτό πολύτιμο εργαλείο ανάγεται το νέο ΕΣΠΑ, τα χρηματοδοτικά κεφάλαια από την Ευρώπη αλλά και την διαμόρφωση ενός μοντέλου διακυβέρνησης που από ανθρωποκεντρικό θα είναι εξωστρεφές και συλλογικό. Αυτό είναι το στοίχημα της νέας εποχής. Διότι η Τριφυλία δεν αποτελεί μια ενότητα στο χάρτη. Συνδιαμορφώνει το μέλλον της ΝΔ Πελοποννήσου με την γεωστρατηγική της θέση. Αυτός ο χρόνος επομένως δεν μπορεί να πάει χαμένος....
Να απαγκιστρωθούμε από εξαρτήσεις και αγκυλώσεις και να δώσουμε την πνοή που της αρμόζει. Όχι με λευκή επιταγή όπως περίχαρα ζήτησαν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών όσοι αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο. Διότι το λευκό δεν επιλύει τα προβλήματα. Ιδίως αν αναλογιστούν στο σφάλμα που υπέπεσαν ότι η ιστορία θα κρίνει το αποτέλεσμα των πράξεών τους...ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Ο Γ. Τσώνης ζητά την ανακήρυξή του σε Δήμαρχο-NEO ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ

Δεν έχει ακόμη... τέλος το εκλογικό σίριαλ της Μεσσήνης. Σε δελτίο τύπου του συνδυασμού του Γιώργου Τσώνη σημειώνεται πως στην δεύτερη ημέρα επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του δήμου Μεσσήνης, βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο να προσμετράται στον συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου, αντί για τον δικό του. Αναλυτικά αναφέρεται:"Κατά τη δεύτερη ημέρα της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων του Δήμου Μεσσήνης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, σήμερα (Σάββατο), διαπιστώθηκε ότι ένα ψηφοδέλτιο του κ. Γιώργου Τσώνη, κακώς είχε προσμετρηθεί στη δύναμη του Στάθη Αναστασόπουλου.
Ειδικότερα, στο 223ο Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Μεσσήνης, το υπ' αριθμ. 33 ψηφοδέλτιο που ανήκε στο συνδυασμό του Γ. Τσώνη, είχε προσμετρηθεί υπέρ του κ. Στάθη Αναστασόπουλου. Ως εκ τούτου -πέρα από τα αιτήματα ακυρώσεων ή προσμετρήσεων ψηφοδελτίων που έχουν ζητηθεί από τους δικηγόρους και των δύο πλευρών κατά τη διήμερη διαδικασία- διαπιστώθηκε ότι έχει αφαιρεθεί ένα ψηφοδέλτιο από το συνδυασμό του κ. Γ. Τσώνη κι έχει προσμετρηθεί σε αυτόν του κ. Αναστασόπουλου. Έτσι, με την αφαίρεση ενός ψηφοδελτίου από το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου και την κατακύρωσή του υπέρ του κ. Τσώνη, ο τελευταίος προηγείται με ένα ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Τσώνης, όπως δήλωσε το μεσημέρι, μετά την εξέλιξη της δεύτερης ημέρας της επανακαταμέτρησης, το Δικαστήριο θα πρέπει να τον ανακηρύξει δήμαρχο Μεσσήνης."

Μεσόγειος: "SOS" για την υδρόλυση χημικών -ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την έναρξη της διαδικασίας υδρόλυσης των χημικών της Συρίας στη θάλασσα μας και ταυτόχρονα, όπως γράφει το ekriti.gr, η προετοιμασία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα χημικά προκειμένου με ειρηνικό τρόπο να «χαλάσει» τα σχέδια όσων σκοπεύουν να μετατρέψουν τη Μεσόγειο σε χωματερή επικίνδυνων ουσιών. Η Επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε να διερευνήσει πόσοι αλιείς και ιδιοκτήτες φουσκωτών σκαφών είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν στην προσπάθεια της, αρχικά να εντοπίσει το cape ray και στη συνέχεια να σταματήσει το επικίνδυνο πείραμα του δυτικά της Κρήτης.Ζητούμενο μας, όπως εξηγεί το μέλος της Επιτροπής Γιάννης Χαρωνίτης, είναι να βρεθούν αλιευτικά σκάφη με τα οποία θα βγούμε ανοικτά της Κρήτης να αναζητήσουμε το σημείο όπου θα γίνει η υδρόλυση των χημικών.Τα αλιευτικά θα τραβούν μαζί τους φουσκωτά σκάφη, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούν, λόγω καυσίμων, να καλύψουν τόσο μεγάλες αποστάσεις ως τα διεθνή ύδατα. Σε σημείο που θα επιλεγεί θα σταματήσουν τα αλιευτικά και θα αναλάβουν δράση τα φουσκωτά για τον πλήρη προσδιορισμό του χώρου όπου θα βρίσκεται το cape ray και τα συνοδευτικά προς αυτό σκάφη. Μόλις αυτό εντοπιστεί τότε θα σπεύσουν και τα αλιευτικά ώστε όλοι μαζί ,με ειρηνικό τρόπο ,να προσπαθήσουν να σταματήσουν την υδρόλυση των χημικών.
Μάλιστα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την κάλυψη των εξόδων των καυσίμων όσων συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια γίνονται συζητήσεις από την Συντονιστική Επιτροπή ώστε να οργανωθεί μια μεγάλη συναυλία.
Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό αλλά και ερωτηματικά δημιουργεί η απόφαση που εκδόθηκε στις 22 Μαΐου και δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β 1307 η οποία απαγορεύει από τις 24 Μαΐου ως τις 15 Ιουλίου την αλιεία στα διεθνή ύδατα.

Στον… αέρα τα έργα των Δήμων μέσω ΕΣΠΑ

Συνάντηση είχε αργά προχθές βράδυ στο υπουργείο Ανάπτυξης ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με το γενικό γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Γιώργο Γιαννούση, για τη χρηματοδότηση του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού από το ΕΣΠΑ (είναι ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο έργο), επειδή έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα με την Ε.Ε. εξαιτίας των υπερεντάξεων έργων (overbooking). Είναι τέτοιο το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι υπερεντάξεις, ώστε έφθασε να αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η αδειοδότηση των Βρυξελλών για χρηματοδότηση ακόμα και ενταγμένου έργου, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με την Ε.Ε. (η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την εξαίρεση από τις απαγορεύσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Δράμας), ο Δήμος θα προχωρήσει στην πραγματοποίησή του, ελπίζοντας είτε στην τακτοποίηση του θέματος από την Ε.Ε. είτε στη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Εκτός από το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, έχουν προκύψει ζητήματα και για άλλα έργα, τα οποία είναι ενταγμένα, έχουν λάβει έγκριση δημοπράτησης, έχει κατακηρυχθεί ο διαγωνισμός και απομένει η υπογραφή της σύμβασής τους. 
Ο κ. Νίκας επισήμανε ότι υπάρχουν νομικές ευθύνες των Δήμων, εάν δεν υπογράψουν τις συμβάσεις, παρότι δεν έχουν καμία ευθύνη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας ανεξέλεγκτων ενεργειών. Από την άλλη πλευρά, το θέμα που έχει δημιουργηθεί έχει επισημανθεί πολλάκις στο παρελθόν από το δήμαρχο και αφορά στον τρόπο διαχείρισης του ΕΣΠΑ από τους περιφερειάρχες, οι οποίοι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά και πελατειακά συμφέροντα, ανακοίνωναν εντάξεις έργων τα οποία ήταν μελετητικά ανώριμα. Το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε και ένα από τα σημεία τριβής στο παρελθόν μεταξύ του κ. Νίκα και του κ. Π. Τατούλη. Η κατάσταση, όμως, όπως διαμορφώθηκε πολιτικά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και των περιφερειακών εκλογών, θεωρείται από τη Δημοτική Αρχή ως απαρχή νέων εξελίξεων στο θέμα της κατανομής κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με τη θέσπιση ενός δημοκρατικού προγραμματισμού για την εξορθολογοποίηση του συστήματος εγκρίσεων έργων.
Aπό το Θάρρος.

Η ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Για το μάθημα «Ειδικά Θέματα Οικοδομικής 8ου Εξαμήνου. Κατασκευαστική ανάλυση και επέμβαση σε παραδοσιακά κτίσματα» 70 φοιτητές και 10 καθηγητές της σχολής αρχιτεκτόνων θα καταλύσουν στην Κυπαρισσία το τριήμερο 30,31/5 και 1/6/2014 . Η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας και λόγω της ιστορίας της, αλλά και για τους πολλούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς που συναντώνται στα κτίρια που σώζονται εκεί,  αποτελεί ένα ιδανικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο μάθημα.  Κατά τον 19ο αιώνα η Κυπαρισσία είχε αναπτύξει αστική τάξη η οποία δημιούργησε πολλά εξαιρετικά κτίρια τα οποία ακόμα και σήμερα μαρτυρούν την καλαισθησία και τις δυτικές επιρροές που δέχονταν οι πολίτες της εποχής.
Οι φοιτητές με την επίβλεψη των διδασκόντων καθηγητών θα αποτυπώσουν και θα αναλύσουν τις κατασκευαστικές τεχνικές σε επιλεγμένα σπίτια κυρίως του 19ου αιώνα  και της Β΄ Ενετοκρατίας. Το μάθημα αυτό, του οποίου επικεφαλής είναι ο καθηγητής Κώστας Καραδήμας, προετοιμάζει τους αυριανούς αρχιτέκτονες για τις επεμβάσεις αποκατάστασης που απαιτούνται στα παραδοσιακά κτίσματα. Ο καθηγητής Κ.Καραδήμας με μια μεγάλη ομάδα καθηγητών, που πραγματικά αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν να ετοιμάσουν αυριανούς επιστήμονες με άρτια εκπαίδευση,  προσφέρουν στους τυχερούς φοιτητές τους μια μοναδική εμπειρία με την επίσκεψή τους στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας αντί ενός συμβατικού μαθήματος εντός του Πολυτεχνείου.
Ο στόχος και η υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού τριημέρου είναι μια ακόμη πρωτοβουλία του Νίκου και της Τζίμας Ιμιρζιάδη, που με φορέα το «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και με διαρκείς και ποικίλες δράσεις αγωνίζονται για τη σωτηρία αυτού του μνημείου που είναι η Παλιά Πόλη. Μαζί με τον Κώστα Καραδήμα από τον Σεπτέμβρη του 2013 σχεδίαζαν και προετοίμαζαν αυτήν την επιλογή της Κυπαρισσίας για το συγκεκριμένο μάθημα
Για το σκοπό αυτό ο Κώστας Καραδήμας και η καθηγήτρια Ειρήνη Εφεσσίου σε ένα ταξίδι αστραπή στην Κυπαρισσία στις 17/5 ξεναγήθηκαν στην Παλιά Πόλη από τον Νίκο και την Τζίμα Ιμιρζιάδη και επέλεξαν τα σπίτια που θα αποτελέσουν τα  αντικείμενα μελέτης των φοιτητών. Επιπλέον η Τζίμα Ιμιρζιάδη προσκλήθηκε από τους 2 καθηγητές  για μια διάλεξη στη σχολή αρχιτεκτόνων, στο 8ο εξάμηνο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/5 και προετοίμασε τους φοιτητές για το περιβάλλον και τα ιδιαίτερα σημεία του χώρου μέσα στον οποίο αναπτύχθηκαν τα υπό μελέτη κτίρια. Το μάθημα θα ολοκληρωθεί με την παράδοση των εργασιών των φοιτητών και ακολούθως θα γίνουν για το κοινό εκθέσεις παρουσίασης αυτών των εργασιών, οι οποίες θα πλαισιωθούν με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και ομιλίες. Το «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» ευχαριστεί τον  Μπάμπη Μπακολιά, τον αρχιτέκτονα Αγγελή Πετρακόπουλο και τον Δημήτρη Παναγωτακόπουλο(Ντουβίτσα) για τη βοήθειά τους.

«Τσουνάμι» οι οφειλές στην εφορία -Αγγίζουν τα 66 δισ. ευρώ

Τρομακτικός είναι ο όγκος παλιών και νέων οφειλών από υποχρεώσεις προς την εφορία, καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου τετραμήνου αγγίζουν τα 66 δισ ευρώ. Με δεδομένο, δε, ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει ο κύκλος των φετινών υποχρεώσεων από το φόρο εισοδήματος και από το νέο φόρο ακινήτων- που θα πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα αντί ανά δίμηνο- στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός εν όψει του νέου κύματος οφειλών. Με αυτό, άλλωστε, το σκεπτικό το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί με την Τρόικα τους όρους της πάγιας ρύθμισης, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ενδιαφερόμενους ως «απωθητική», αφού και το επιτόκιο που βαραίνει τις δόσεις είναι υψηλό και οι δόσεις είναι ελάχιστες.

Με βάση τα νέα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, στα 61,644 δισ. ευρώ των οφειλών έως 31/12/2013 έχουν προστεθεί άλλα 4,325 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους, εκ των οποίων έχει εισπραχθεί μόλις το 10,10% έναντι μνημονιακού στόχου 16% έως το τέλος του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι ένα από τα προαπαιτούμενα για την υποδόση του Ιουνίου είναι το κοινό σχέδιο δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η εξάντληση όλων των μέσων για την είσπραξη των οφειλών ειδικά από εκείνους που χάνουν την ρύθμιση στην οποία έχουν υπαχθεί.

Κακά είναι τα μαντάτα κι από το μέτωπο των ελέγχων, παρά το ότι το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν πατήσει "γκάζι". Η βασική αιτία για τον μάλλον χαμηλό ρυθμό ολοκλήρωσης των ελέγχων είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και η Κομισιόν στην τελευταία Έκθεση αξιολόγησης. Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ, στο τετράμηνο ολοκληρώθηκαν 131 πλήρεις έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις έναντι στόχου 250 ελέγχων έως το τέλος Ιουνίου, ενώ και οι εισπράξεις βρίσκονται στα επίπεδα του 29,25% έναντι στόχου 65%. Ανάλογη είναι η εικόνα και ως προς τους μερικούς ελέγχους, καθώς έχουν ολοκληρωθεί 172 έναντι στόχου εξαμήνου 340, με μόνο παρήγορο στοιχείο ότι έχει εισπραχθεί το 98,5% των βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων.

Ανακάτωσαν πρόταση ξένης εταιρείας με το σχέδιο ανάπτυξης για τη γεωργία και αναστάτωσαν τον αγροτικό κόσμο

ΑΠΟ ΤΟ 2008, σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2012, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, περιφέρεται μία έκθεση της εταιρείας Mc Kinsey Company, με την οποία προτείνεται να καταργηθούν τα ελαιοτριβεία στην Ελλάδα και στην θέση τους να δημιουργηθούν δύο ή τρεις μεγάλες μονάδες. Την έκθεση αυτή που είναι άσχετη με παραγγελία του ελληνικού κράτους, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας την μπέρδεψε με την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης που έκανε ο πρωθυπουργός, πριν από ένα δεκαήμερο στην Αθήνα, σε δημόσια εκδήλωση.
Από την ακολουθία των γεγονότων προκύπτει μια «στημένη αναστάτωση» για πολιτική κατανάλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους «ελαιολόγους» της Μεσσηνίας! Αν το Επιμελητήριο και ο βουλευτής είχαν μπει στον κόπο να μελετήσουν το κυβερνητικό σχέδιο, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού δεν θα έκαναν αυτή την… πατάτα με το ελαιόλαδο.
Εμείς προς ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, αλλά και την πληρότητα των γεγονότων της «κατασκευασμένης φούσκας», παραθέτουμε και σημεία από την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού σε πρόσφατη εκδήλωση του ΣΕΒΙΤΕΛ, όπου τα ακριβώς αντίθετα υποστηρίζει για το ελαιόλαδο και τα ελαιοτριβεία και μάλιστα σε ακροατήριο με άμεσα ενδιαφερόμενους του κλάδου. Άραγε το «ευαισθητοποιημένο» με τα λάδια Επιμελητήριο, οι «ελαιολόγοι» σύμβουλοί του και ο πάντα πρόθυμος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν το αντιλήφθηκαν και υπέπεσαν σε τέτοια γκάφα; Ας διαβάσουν λοιπόν και ας μαζέψουν τις έγγραφες πολιτικές ανοησίες τους ζητώντας συγγνώμη από τον αγροτικό κόσμο για την παραπληροφόρηση.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΜΑΝΙΑΤΗ
Σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης προς τον Γιάννη Στουρνάρα, γράφει:
«Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερωθήκαμε ότι στο τελευταίο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014 υποβάλλατε «Σχέδιο Ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα 10 χρόνια», το οποίο βασίστηκε στην μελέτη «Greece 20/20» της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.
Πως είναι δυνατόν να στέλνουμε ένα τόσο κρίσιμο σχέδιο στις Βρυξέλλες και εμείς οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων (δηλαδή τα Επιμελητήρια) να μην έχουμε ενημερωθεί ή ερωτηθεί;
Σύμφωνα με την πρόταση της McKinsey προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: ΠΕΝΤΕ με ΕΞΙ μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να ελέγχουν ΟΛΗ την γεωργική παραγωγή της Ελλάδας.
1) Για το ελαιόλαδο
Αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, με μια ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνους το καθένα, να δημιουργηθούν μόνο ΔΥΟ ή ΤΡΙΑ MEGA Ελαιοτριβεία, μεγάλης δυναμικότητας το καθένα, που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου.
Μάλιστα οι μελετητές αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο σαν δύο προτεινόμενα μέρη εγκατάστασης.
Αιτιολογία είναι να επιτύχουμε «οικονομίες κλίμακας» και έτσι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με χαμηλές τιμές την ΙΣΠΑΝΙΑ κ.λπ.
Η περίφημη υψηλή ποιότητα και η υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου πάει περίπατο. Ενώ εμείς προσπαθούμε να μάθουμε τους νεώτερους «ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα», αυτοί θέλουν να πάμε εντελώς αντίθετα «ποσότητα – ποσότητα – ποσότητα».
Γιατί πρέπει να γκρεμίσουμε και άλλο την τιμή του, αφού δεν μας μένει απούλητο;
Να πάμε δηλαδή χαμηλά, όπως η Τυνησία και η Συρία;
Τι θα πετύχουμε;
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν θα πετύχουμε καλύτερες μέρες για τον Έλληνα παραγωγό που είναι και το ζητούμενο, όμως μπορούμε να πετύχουμε μόνο με πιο καλής ποιότητας ελαιόλαδα και όχι με κατώτερης ποιότητας.
2) Για τα φρούτα και λαχανικά, προτείνεται να γίνουν ΔΥΟ ή ΤΡΕΙΣ μεγάλες μονάδες συσκευασίας σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
3) Προτείνεται η ίδρυση ΜΙΑΣ εταιρείας διακίνησης όλων των αγροτικών προϊόντων, με προτεινόμενο όνομα «GREEK FOODS COMPANY», με σκοπό την καλύτερη προώθηση στις ξένες αγορές.
Ας σημειώσουμε για τους μεγάλους Μελετητές της McKinsey ότι: «οι παραγωγοί ελαιολάδου στην ΤΟΣΚΑΝΗ, που με υπομονή και γνώση χτίσανε την ποιότητα, πουλάνε 7 με 10 ευρώ το λίτρο και αυτοί θέλουν να μας πάνε στο 1,80 του απλού παρθένου της Ισπανίας;»
Αντί λοιπόν να βάλουμε στόχο στο Αναπτυξιακό μας Σχέδιο, το ελαιόλαδο και τα άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα, και μέσα από εκπαίδευση και εκσυγχρονισμό να κάνουμε στην επόμενη δεκαετία την Ελλάδα «ΤΟΣΚΑΝΗ» της Ευρώπης, εσείς θέλετε να πάμε στην υποβάθμιση των προϊόντων μας;».

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Αν­τί­θε­το εί­ναι το Ε­πι­με­λη­τή­ριο Μεσ­ση­νί­ας στο σχέ­διο α­νά­πτυ­ξης της ελ­λη­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας για τα ε­πό­με­να 10 χρό­νια που κα­τέ­θε­σε ο υ­πουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Γιά­ννης Στουρ­νά­ρας στο E­u­r­o­g­r­o­up.Συγ­κε­κρι­μέ­να ο Πρό­ε­δρος Ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Μεσ­ση­νί­ας Δη­μή­τρης Μα­νιά­της με μια σκλη­ρή ε­πι­στο­λή του προς τον Οι­κο­νο­μι­κών Γιά­ννη Στουρ­νά­ρα ε­πι­ση­μαί­νει τα λά­θη του σχε­δί­ου αυ­τού, και α­να­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά για την ναυ­αρ­χί­δα των ε­ξα­γώ­γι­μων προι­όν­των μας που εί­ναι το λά­δι τα ε­ξής:«Η πε­ρί­φη­μη υ­ψη­λή ποι­ό­τη­τα και η υ­πε­ρο­χή του ελ­λη­νι­κού ε­λαι­ο­λά­δου πά­ει πε­ρί­πα­το. Ε­νώ ε­μείς προ­σπα­θού­με να μά­θου­με τους νε­ώ­τε­ρους «ποι­ό­τη­τα – ποι­ό­τη­τα – ποι­ό­τη­τα», αυ­τοί θέ­λουν να πά­με εν­τε­λώς αν­τί­θε­τα «πο­σό­τη­τα – πο­σό­τη­τα – πο­σό­τη­τα».Για­τί πρέ­πει να γκρε­μί­σου­με και άλ­λο την τι­μή του, α­φού δεν μας μέ­νει α­πού­λη­το;
Να πά­με δη­λα­δή χα­μη­λά, ό­πως η Τυ­νη­σί­α και η Συ­ρί­α;
Τι θα πε­τύ­χου­με;Αυ­τό που ξέ­ρου­με εί­ναι ό­τι δεν θα πε­τύ­χου­με κα­λύ­τε­ρες μέ­ρες για τον Έλ­λη­να πα­ρα­γω­γό που εί­ναι και το ζη­τού­με­νο, ό­μως μπο­ρού­με να πε­τύ­χου­με μό­νο με πιο κα­λής ποι­ό­τη­τας ε­λαι­ό­λα­δα και ό­χι με κα­τώ­τε­ρης ποι­ό­τη­τας.»

Ηλεκτροδότηση εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης και στη Μεσσηνία

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ 1212/Τ Β΄/2014 της ΚΥΑ 145893/13-5-2014 οι κάτοχοι ηλεκτροδοτημένων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης προκειμένου να διατηρήσουν το αγροτικό τιμολόγιο στις εκμεταλλεύσεις,  τους υποχρεούνται όπως το αργότερο μέχρι 30-11-2014:
Α) Εφόσον δεν διαθέτουν άδεια χρήσης νερού ή η άδεια τους έχει λήξει , να υποβάλλουν στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας ( ΔΕΗ κλπ) τον αριθμό πρωτοκόλλου είτε της αίτησης εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ) είτε της αίτησης αδειοδότησης για άδεια χρήσης νερού που θα τους χορηγηθεί από τον οικείο Δήμο εφόσον υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Β) Εφόσον διαθέτουν  άδεια χρήσης νερού σε ισχύ , να υποβάλλουν στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας ( ΔΕΗ κλπ)  Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών  Στοιχείων ( Δελτίο Νο 1) που θα εκδοθεί μετά από αίτησή τους από τις κατά τόπους Δ/σεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) και θα περιλαμβάνει τον αριθμό της άδειας χρήσης νερού και την ημερομηνία λήξης της άδειας.
Γ) Για τους χρήστες συλλογικών αρδευτικών δικτύων ο ενδιαφερόμενος παραγωγός θα προσκομίζει στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας Δελτίο Νο 1 που εκδίδεται από την ΔΑΟΚ με την προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο παραγωγό βεβαίωσης άρδευσης της εγκατάστασής του που εκδίδεται από τον φορέα διαχείρισης του συλλογικού δικτύου, μαζί με την βεβαίωση άρδευσης.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων ευρωβουλευτών στη Μεσσηνία

Οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων ευρωβουλευτών ανά εκλογικό τμήμα στη Μεσσηνία
Συαυροί ανά εκλογικό τμήμα και κόμμα στη Μεσσηνία
  1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  2. ΣΥΡΙΖΑ
  3. ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  4. Eλιά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
  5. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
  6. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
  7. ΛΑ.Ο.Σ.
  8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  9. ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
  10. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
  11. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  12. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
  13. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  14. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)
  15. ΓΕΦΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!
  16. ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
  17. Eλληνες Eυρωπαίοι Πολίτες
  18. Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόμμα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)
  19. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
  20. ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία
  21. ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  22. KOINΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ
  23. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  24. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
  25. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  26. ΛΕΥΚΟ
  27. ΣΧΕΔΙΟ Β
  28. ΔΡΑΧΜΗ
  29. ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΑΝΕΞ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-Οικολογικό Ελληνικό
  30. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
  31. Δημοσθένης Βεργής Έλληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
  32. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
  33. Ε.Ε.Κ. ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  34. ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
  35. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ
  36. Ο.Κ.Δ.Ε.
  37. ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
  38. Α.Σ.Κ.Ε.
  39. ΚΕΑΝ
  40. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
  41. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ 
  42. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  43. ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ

Το κάπνισμα από τα ....11 μαστίζει τα Ελληνόπουλα και τον τρόπο ζωής τους !!!

Από την ηλικία των 11 ετών ξεκινά το κάπνισμα ένα μικρό ποσοστό (0,5%) των παιδιών αλλά το ποσοστό αυτό στην ηλικία των 13 αυξάνεται στο 3%. 
Η καπνιστική συμπεριφορά τυπικά εδραιώνεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας, καθώς οι περισσότεροι ενήλικοι καπνιστές κάπνισαν το πρώτο τους τσιγάρο ή είχαν εθιστεί στη νικοτίνη ήδη μέχρι την ηλικία των 18 ετών. 
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης αποτελεσμάτων έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 1.600 μαθητές δημοτικού και της πανελλαδικής παρέμβασης ”Κάπνισμα; Όχι εμείς” των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία. 
Το υλικό της παρέμβασης είναι υποψήφιο για το βραβείο European Drug Prevention 2014 του Pompidou Group. Στο πλαίσιο της παρέμβασης δημιουργήθηκε και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο στα ελληνικά και στα αγγλικά ενώ πρόκειται να μεταφραστεί και στα τουρκικά για τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη. 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2012-2013 σε 57 σχολεία των νομών Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Ροδόπης και μετείχαν συνολικά 1491 μαθητές και έδειξε ότι η παρέμβαση “Κάπνισμα; Όχι εμείς”:
*Συνέβαλε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων που συμβάλουν στην πρόληψη του καπνίσματος. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φαίνεται ότι εφοδιάστηκαν με στρατηγικές αντιμετώπισης καταστάσεων ομαδικής πίεσης και ανακάλυψαν τρόπους έκφρασης και υπεράσπισης των προσωπικών τους αποφάσεων και επιλογών. Οι μαθητές που συμμετείχαν φαίνεται να υπερέχουν στις δεξιότητες αυτές σε σχέση με τους μαθητές που δεν συμμετείχαν σε κάποια παρέμβαση πρόληψης και παρακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου.
*Άλλαξαν οι αντιλήψεις των παιδιών για το περιστασιακό κάπνισμα έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται περισσότερο τους κινδύνους του. 
*Άλλαξε η πρόθεση και ενισχύθηκαν τα κίνητρα των παιδιών για να μην καπνίσουν στο μέλλον. Οι μαθητές που συμμετείχαν έχουν 45% περισσότερες πιθανότητες να αλλάξουν τα κίνητρα και την πρόθεσή τους για να καπνίσουν στο μέλλον σε σχέση με τους μαθητές που ακολουθούσαν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου τους. 
*Ανέκοψε την αυξητική τάση των παιδιών που ξεκινούν την επαφή τους με τον καπνό. 
Το υλικό της παρέμβασης απευθύνεται στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού (Δ’, Ε’ & ΣΤ’) και ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές και ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών. Η επιλογή αυτής της ηλικιακής ομάδας έγινε εξαιτίας των ερευνητικών στοιχείων σχετικά με την ηλικία έναρξης της επαφής των παιδιών με τον καπνό. Η πρωτοτυπία του συγκεκριμένου υλικού, έγκειται στον ολιστικό του χαρακτήρα καθώς προσφέρει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόληψης που απευθύνεται στα παιδιά και παράλληλα προβλέπει την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, την ευαισθητοποίηση του συλλόγου των εκπαιδευτικών με τη διαμόρφωση μιας πολιτικής πρόληψης του καπνίσματος στο σχολείο και την ευαισθητοποίηση των γονέων τους οποίους εμπλέκει στο πρόγραμμα με την οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων και δραστηριοτήτων ανάλογων με αυτές που κάνουν τα παιδιά. 

Η πρώτη φωλιά Caretta Caretta στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Τα ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ η πρώτη φωλιά Caretta caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και συγκεκριμένα στη θέση μεταξύ των οικισμών Αγιαννάκη και Ελαίας.
Από τα μέσα Μαΐου νέοι επιστήμονες, εθελοντές, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου, περιπολούν καθημερινά τις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων πεδίου του Συλλόγου.Ειδικά στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο, αναμένεται η συμμετοχή 100 και πλέον ατόμων, κυρίως νέων επιστημόνων, οι οποίοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να συμβάλουν στην προστασία των θαλάσσιων χελωνών της περιοχής.
Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος, όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, φιλοξενεί τη δεύτερη (μετά τη Ζάκυνθο) σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στη Μεσόγειο. Ο πυρήνας του βιοτόπου εντοπίζεται στο νοτιότερο τμήμα του Κόλπου και δη στα 10 χλμ. παραλίας μεταξύ του ποταμού Νέδα και του χωριού Καλό Νερό, όπου γίνεται το 86% της φωλεοποίησης. Επιπλέον, η περιοχή χαρακτηρίζεται από την πλουσιότερη και πιο εκτεταμένη στην Ελλάδα ζώνη αμμολόφων.
Λόγω της φωλεοποίησης του απειλούμενου είδους αλλά και της ύπαρξης του εκτεταμένου οικοσυστήματος θινών, η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000 με την ονομασία «Θίνες Κυπαρισσίας» (κωδικός: GR 2550005) και από την 1/9/2006 έχει αναγνωριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας.
Δυστυχώς, η έλλειψη νομικού πλαισίου προστασίας και σχεδίου διαχείρισης στο Νότιο Κυπαρισσιακό Κόλπο εκτρέφει έντονα τα γνωστά συμπτώματα της απρογραμμάτιστης και ανεξέλεγκτης «ανάπτυξης-αξιοποίησης» που υποβαθμίζουν τη μοναδική αυτή περιοχή.
Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται οικόπεδα, χτίζονται βίλες πάνω στους αμμόλοφους, καταστρέφοντας την παράκτια βλάστηση και διανοίγονται παράνομα δρόμοι πρόσβασης στη θάλασσα.
Είναι το γνωστό «σενάριο καταστροφής» μιας οικολογικά ευαίσθητης περιοχής, όπου η Πολιτεία δεν κατάφερε να θέσει έγκαιρα περιβαλλοντικούς όρους, ώστε η όποια ανάπτυξη να γίνει σωστά και να ωφελήσει την περιοχή ουσιαστικά και όχι ευκαιριακά.
Χαρακτηριστικό της υπάρχουσας κατάστασης είναι ότι η πρώτη φωλιά για τη φετινή σεζόν απέχει λίγα μόλις μέτρα από μια αυθαίρετα διανοιχθείσα προς τη θάλασσα δίοδο.
Ακριβώς λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου προστασίας του Νοτίου Κυπαρισσιακού Κόλπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε το Μάρτιο του 2014 την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Πληροφορίες: Παναγιώτα Θεοδώρου, Υπεύθυνη Προγράμματος Πελοποννήσου – τηλ.: 6951009785

ΝΈΟ ΑΊΜΑ στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα από το Σεπτέμβριο, είναι η εξής:
Αργολίδα 8 σύμβουλοι
Τατούλης (6): Βασίλης Σιδέρης, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Γιάννης Σαρρής, Αναστάσιος Τζανής.
Βουδούρης (1): Γιώργος Γαβρήλος.
Δέδες (1): Ανδρέας Πουλάς.
Αρκαδία 8 σύμβουλοι
Τατούλης (5): Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Κατσίρης, Κλειώ Παπαντωνίου-Κορώνη, Γεώργιος Μπακούρης.
Βουδούρης (2): Παναγιώτης Γατσόπουλος, Παναγιώτης Γκανάς.
Γόντικας (1): Βαγγέλης Γούργαρης.
Κορινθία 13 σύμβουλοι
Τατούλης (8): Κωνσταντίνος Λέγγας, Ευριπίδης Γκιάτας, Θανάσης Πισιμίσης, Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Θανάσης Γκίκας, Απόστολος Παπαφωτίου, Γιώργος Πετρίτσης, Αλέξιος Αλεξόπουλος.
Βουδούρης (2): Φάνης Κουρεμπές, Γιώργος Ψυχογιός.
Δέδες (2): Γιώργος Δέδες, Μαριλένα Σούκουλη.
Δολτσινιάδης (1): Αθανασία Χουρσαλά.
Λακωνία 8 σύμβουλοι
Τατούλης (7): Ηλίας Κανελλάκης, Χαράλαμπος Σκούρος, Γιάννης Τζεφεράκος, Γιώργος Μαντούβαλος, Ματούλα Μπελεγρή, Παναγιώτης Καρράς, Ηλίας Στρατηγάκος.
Βουδούρης (1): Σταύρος Χρυσαδάκος.
Μεσσηνία 14 σύμβουλοι
Τατούλης (5): Περικλής Μαντάς, Αντωνία Μπούζα, Ντίνα Νικολάκου, Αγγελος Χρονάς, Απόστολος Γκούνης.
Βουδούρης (3): Οδυσσέας Βουδούρης, Νίκος Πατσαρίνος, Γιώτα Κοζομπόλη.
Δέδες (1): Παναγιώτης Αλευράς.
Στη Μεσσηνία εκλέγονται επίσης οι επικεφαλής συνδυασμών Νίκος Γόντικας, Δημήτρης Δολτσινιάδης, Γιάννης Μανώλης, Παναγιώτης Κάτσαρης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου.
Αντιπεριφερειάρχες 
Αργολίδα: Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
Αρκαδία: Ευάγγελος Γιαννακούρας.
Κορινθία: Πελοπίδας Καλλίρης.
Λακωνία: Ντία Τζανετέα.

Μεσσηνία: Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση.

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΕΥΡΕΙΑ σύσκεψη για τον αρτιότερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στη Κυπαρισσία παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας, του Διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων, του υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του Δήμου κ .Γιάννη Κατσούλα, της εκπροσώπου του Δασαρχείου Κυπαρισσίας Ευγενία Αλεξανδροπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας μίλησε για άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους όπως τον εκπρόσωπο του κλιμακίου Κυπαρισσίας ώστε να αντιμετωπιστούν προληπτικά για τη νέα περίοδο με επαρκή ετοιμότητα των μέσων που διαθέτουμε με έμφαση τον καθαρισμό δασικών δρόμων που δεν είναι προσπελάσιμοι, έλεγχο τα αεροστόμια για επαρκή κατάσταση, έλεγχος σε δεξαμενές και ετοιμότητα των μηχανημάτων του Δήμου πιστεύοντας ότι υπάρχει επαρκή στελέχωση του τομέα πολιτικής προστασίας. Υπογράμμισε ότι διεξάγεται επανέλεγχος των πυροσβεστικών οχημάτων παρά την έλλειψη οδηγών η οποία θα καλυφθεί με πολίτες ενώ για εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς ο Δήμος θα προβεί σε απαραίτητους καθαρισμούς όπου απαιτείται ενώ εφιστά την προσοχή των πολιτών για τον καθαρισμό οικοπέδων με δικά τους μέσα ως συμβατική τους υποχρέωση.
H ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Ο Προσιτάμενος της Π.Υ Γαργαλιάνων διευκρίνισε ότι ξεπερνιούνται οι τυχόν αδυναμίες για να υπάρχει καλύτερος συντονισμός ενώ η συνεργασία με το Δήμου διεξάγεται σε άψογο επίπεδο ενώ η υπηρεσία ξεκίνησε με περιπολίες σε ευπαθείς περιοχές, ενώ εκκρεμεί η κάλυψη με προσωπικό των πυροφυλακίων με στόχο βάση του σχεδίου που εκπονήθηκε να καλυφθούν όποιες ατέλειες δημιουργούνται. Σε ερώτησή μας για την έλλειψη προσωπικού επισήμανε ότι θα ενεργοποιηθούν όλες οι εθελοντικές δυνάμεις που υπάρχουν για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιών του λαού μας. ΙΩΑΝ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

«Μπλόκο» της «παράγκας Κοζομπόλη» σε ΑΦΜ για ενεργοποίηση δικαιωμάτων!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ διαστάσεις που κινούνται στα όρια πλαστογραφιών και απάτης παίρνει η υπόθεση της ενεργοποίησης δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης από τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. («παράγκα Κοζομπόλη»), η οποία αφού «κόπηκε» στην αρχή, «πέρασε» στη συνέχεια με τις πλάτες της «ληγμένης» ΠΑΣΕΓΕΣ και της «Gaia Επιχειρείν» ως φορέας Β΄ Βαθμού.
Ωστόσο οι απίστευτες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν στη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. χωρίς τη συναίνεση ή την εξουσιοδότηση των παραγωγών παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας και παρά τις δημόσιες καταγγελίες συνεχίζουν το… κερδοφόρο έργο τους!
Η υπόθεση έφθασε στο αποκορύφωμα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η «παράγκα» είναι και αδίστακτη: Μπλόκαρε μέχρι το ΑΦΜ της «Ενωσης Μεσσηνίας», την οποία ανταγωνίζονται, έχοντας προφανώς πλαστογραφήσει την εξουσιοδότηση. Ετσι η προσπάθεια ενεργοποίησης ματαιώθηκε καθώς η πύλη έβγαζε STOP! (φωτό)
Αραγε με τέτοια ψευδή στοιχεία πιστοποιήθηκε η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. με τις πλάτες της «ληγμένης» ΠΑΣΕΓΕΣ και του συντονιστή του έργου των ενεργοποιήσεων «Gaia Επιχειρείν». Ποιους ελέγχους πραγματοποίησαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να αποδεχθούν την αίτηση θεραπείας, κατά της απόφασης που απέρριπτε τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ.;
Είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα τις πραγματικές 2.300 εξουσιοδοτήσεις που ήταν το όριο για την πιστοποίηση φορέα;
Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν πέρα για πέρα τη «ΦΩΝΗ» που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε τους στόχους και τη φιλοσοφία για την εσπευσμένη δημιουργία της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. («παράγκα Κοζομπόλη»), προκειμένου να «προκάμει» για τη φετινή κερδοφόρα «φάμπρικα» των ενεργοποιήσεων που από φέτος γίνονται με λεφτά των αγροτών, αλλά και να ανταγωνιστεί την «Ενωση», την οποία ως ΕΑΣ φαλίρισε οικονομικά ο πρ. πρόεδρός της και πρωταγωνιστής στη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. Βασ. Κοζομπόλης.
Ενδεικτικά γράφαμε, μεταξύ άλλων, στις 18 Απριλίου 2014:
«Αφού, βοηθούντος του Καραμίχα, προέδρου της “ληγμένης” ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από αίτηση θεραπείας, κατάφερε να εξασφαλίσει για τη ΜΕΣΣΥΝΕΛ πιστοποίηση για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων, ο Βασ. Κοζομπόλης, πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ, την οποία οδήγησε σε οικονομικό φαλιμέντο, βγήκε προς άγρα πελατών -αγροτών!
Έτσι επισκέπτεται Δήμους προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει τα ΚΕΠ για την ενεργοποίηση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας… έφαγε πόρτα, αφού οι δήμαρχοι έχουν συνεργαστεί στη φάση της παροχής εξουσιοδοτήσεων με την “Ενωση Μεσσηνίας”, συγκεντρώνοντας πάνω από 25 χιλιάδες εξουσιοδοτήσεις δικαιούχων αγροτών.
Παράλληλα, μέσω συνεταιρισμών σε μια προσπάθεια να προσελκύσει πελατεία προσφέρει ποσοστό για την κάθε αίτηση, από το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι αγρότες-δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης». ΦΩΝΗ

Προγραμματίζονται για φέτος 172.956 επισκέπτες, έναντι 77.864 το 2013!

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αλλά και η αύξηση του ρεύματος ξένων επισκεπτών στη Μεσσηνία, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και πάλι τους επόμενους μήνες, μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του 2013. Σύμφωνα με αναλυτική έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, για τους τρέχοντες μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση, της τάξης του 122%, προγραμματισμού αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα, το 2013 ο αριθμός των ξένων επισκεπτών έφθασε στις 77.864, ενώ για το 2014 θα εκτιναχθεί στις 172.956! Μάλιστα, παρατηρείται, επιπλέον, μεγαλύτερη αύξηση συγκριτικά των προγραμματισμένων πτήσεων σε σχέση με τις πτήσεις charter, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης ισορροπίας στο δίκτυο διανομής, άρα και στη ζήτηση. Την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός προγραμματισμένων πτήσεων έφτασε στο 52%, έναντι 48% των πτήσεων charter. Για φέτος, η αναλογία αλλάζει και γίνεται 74% έναντι 26%. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τη Μεσσηνία, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα, έγκειται στην έκρυθμη κατάσταση αυτή την περίοδο στην Ουκρανία, ενώ ακόμη κανείς δε γνωρίζει το βαθμό που θα επηρεάσει την τουριστική αγορά. Ενδεικτικά, για φέτος αναμένονται από τη Ρωσία 40.912 επισκέπτες και από την Ουκρανία 3.600. Γενικότερα, ο ΣΕΤΕ προχώρησε σε αναθεώρηση του αρχικού στόχου των 18,5 εκατ. διεθνών αφίξεων στα 19 εκατ., βάσει των νέων δεδομένων των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό για το 2014. Σύμφωνα με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ετήσιου προγραμματισμού των πτήσεων της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ), που υλοποίησε το νεοσύστατο SETE intelligence. Θάρρος

Το κράτος νομίζει ότι οι παραλίες στην Ηλεία είναι… Μονακό

Έπεσαν από τα σύννεφα οι ενδιαφερόμενοι να νοικιάσουν παραλιακές εκτάσεις για να τοποθετήσουν καντίνες κατά την  θερινή  περίοδο μόλις έμαθαν τις τιμές εκκίνησης στις δημοπρασίες που – και πάλι καθυστερημένα – θα γίνουν στις 5 και 6 Ιουνίου.
Οπως έγινε γνωστό οι τιμές εκκίνησης όχι μόνο δεν παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, αλλά έφθασαν στο σημείο ακόμη και να διπλασιαστούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραλία στο Λεβεντοχώρι για την οποία η τιμή εκκίνησης πέρσι ήταν 3.000 ευρώ και φέτος εκτοξεύθηκε στα 6.150ευρώ!!! για χρήση ουσιαστικά δύο περίπου μηνών.
Άλλο παράδειγμα. Στην παραλία Ανεμοχωρίου στην οποία τις καθημερινές δεν πατάει άνθρωπος από  900 ευρώ πέρσι φέτος η τιμή εκκίνησης είναι 1.980 ευρώ και μάλιστα βάζουν και 3% χαρτόσημο και 20% ΟΓΑ χαρτοσήμου.
Προφανώς κάποιοι νομίζουν ότι το  Λεβεντοχώρι ή το Ανεμοχώρι και οι άλλες παραλίες του νομού Ηλείας είναι σαν το… Μονακό. Ουσιαστικά αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες καντινών  που θα πληρώσουν τον εξοπλισμό, το ρεύμα, τον υπάλληλο κ.ο.κ. για να βγάλουν τα έξοδά τους να βάλουν στον καφέ τιμές πλατείας Συντάγματος.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ- ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΖΥΓΙ...

Ελέγχους για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες, αναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτική ζύγιση του ψωμιού παρουσία του πελάτη καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα.«Η σχετική διάταξη, επισημαίνει το ΥΠΑΑΝ, ψηφίστηκε, προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για τη σχέση της ποσότητας του πωλούμενου άρτου με το καταβαλλόμενο τίμημα».
Τονίζει ακόμη ότι σε πρόσφατη επικοινωνία με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.
Το υπουργείο καλεί τέλος τους καταναλωτές να ζητούν τη ζύγιση, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα του άρτου που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση ζύγισης εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ.1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων για τις συγχωνεύσεις

Όλοι εμείς, που εκπροσωπούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 27-5-2014 στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων για να εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην απόφαση με αρ. πρωτ. 4549/26-5-2014 του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας η οποία έχει δημοσιευτεί στη διαύγεια με αρ. πρωτ. 2595 από 20-3-2014 και κοινοποιήθηκε χθες, μία ημέρα μετά τις εκλογές, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαργαλιάνων με την οποία επιχειρείται ευθέως η συρρίκνωση των εκπαιδευτικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων. Συγκεκριμένα στην ανωτέρω απόφαση αναφέρεται ότι τα παιδιά που θα φοιτήσουν την επόμενη χρονιά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και προέρχονται από τις τοπικές κοινότητες Μουζακίου και Πύργου της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, θα πρέπει να εγγραφούν από τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015 στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Χώρας αντί του Γυμνασίου και Λυκείου Γαργαλιάνων που φοιτούσαν έως τώρα.
Επιπλέον με την με αρ. πρωτ. 813/31-1-2014 απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας καλούνται τα νήπια από την Τραγάνα κατά τη νέα σχολική περίοδο να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο Κορυφασίου αντί του 2ουΝηπιαγωγείου Γαργαλιάνων και επίσης εξ’ όσων γνωρίζουμε το Δημοτικό σχολείο Πύργου από τις αρχές του 2014 εποπτεύεται από την εκπαιδευτική περιφέρεια της Πυλίας αντί της Τριφυλίας.
Παρά το ότι η ανωτέρω απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ανακλήθηκε σήμερα, μετά τη γενική κατακραυγή που ξεσηκώθηκε το πρωί στους Γαργαλιάνους, στον Πύργο και το Μουζάκι με την με αρ. πρωτ. 4578/27-5-2014 απόφαση, σας δηλώνουμε ότι όλοι εμείς οι γονείς με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας και των φορέων της θα αγωνιστούμε, όποτε χρειαστεί στο μέλλον για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε σχέδια θα έχουν σκοπό τη συρρίκνωση και τη συγχώνευση εκπαιδευτικών μονάδων της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων, που είναι ενταγμένα στη λογική των περικοπών και του περιορισμού του κοινωνικού κράτους που προωθεί η υπηρεσία σας.
Γυμνάσιο Γαργαλιάνων 27-5-2014
ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
  1. 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ & 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
  2. 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
  3. ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
  4. ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
  5. 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
  6. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Καταδίκη της Ελλάδας για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων

ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΗ της Ελλάδας για παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε χθες το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκδικάζοντας την προσφυγή κρατουμένων, οι οποίοι έτυχαν «απάνθρωπης και εξευτελιστικής» μεταχείρισης και θα λάβουν τώρα χρηματική αποζημίωση.Η υπόθεση αφορούσε τις συνθήκες κράτησης έξι προσφευγόντων στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατούνται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί ή περιμένουν την δίκη τους για σεξουαλικά αδικήματα.
Σύμφωνα με την προσφυγή, ενώ οι φυλακές έχουν χωρητικότητα 65 ατόμων, οι κρατούμενοι είχαν ανέλθει στους 177 τον Ιανουάριο του 2009, στους 185 τον Ιούνιο του 2012 και στους 215 λίγους μήνες αργότερα.
Όπως κατήγγειλαν οι κρατούμενοι στις φυλακές υπήρχαν μόνο εννέα ντους, και μάλιστα στην αυλή, για θέρμανση υπήρχαν έξι σόμπες πετρελαίου που δεν λειτουργούσαν ταυτόχρονα, το καλοκαίρι δεν υπήρχε κλιματισμός και εξαερισμός, οι τουαλέτες ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και το φαγητό πολύ χαμηλού επιπέδου.Το Δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση των όσων προβλέπονται στο άρθρο 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί απαγόρευσης της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης.
ουν συνολική αποζημίωση 133.300 ευρώ για ηθική βλάβη στους δικαιωθέντες κρατούμενους.

Αποσύρεται οριστικά απο την πολιτική ο Κώστας Κόλλιας

Οριστικό το αντίο στην πολιτική  από το ιστορικό στέλεχος της  ΔΑΚΕ και απερχόμενο δήμαρχο Κυπαρισσίας Κώστα Κόλλια.Ως καλός στρατιώτης  πειθάρχησε στη θέληση του Μαξίμου για   μετάβαση στη νέα εποχή  αποφασίζοντας να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον  συνενωμένο  δήμο Τριφυλίας- Κυπαρισσίας.  Ο επί δεκαετίες  γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ   θα έχει περισσότερο χρόνο εφεξής για αγαπημένα του λογοτεχνικά  και ποιητικά γραψίματα.  Δεδομένη  πάντως πρέπει  να  θεωρείται η συμμετοχή του στις πολιτικές εκδηλώσεις  της ΝΔ.

Σπάει κάθε ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών η Μεσσηνία

Αύ­ξη­ση κα­τά 122% στις προ­κρα­τή­σεις θέ­σε­ων σε προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες πτή­σεις α­πό το ε­ξω­τε­ρι­κό προς την Κα­λα­μά­τα, κα­τα­γρά­φε­ται σύμ­φω­να με τα στοι­χεί­α του Συν­δέ­σμου Ελ­λη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Ε­πι­χει­ρή­σε­ων. Με­τά την Κα­λα­μά­τα α­κο­λου­θούν η Μύ­κο­νος με αύ­ξη­ση 85%, η Σκιά­θος με 84%, η Κε­φα­λο­νιά με 52% και η Σαν­το­ρί­νη με 46%.Δη­μο­φι­λέ­στε­ρος προ­ο­ρι­σμός πα­ρα­μέ­νει η Μύ­κο­νος και α­κο­λου­θούν ,η Σαν­το­ρί­νη και η Κα­λα­μά­τα.Πάν­τως, αυ­τοί που φαί­νε­ται να προ­τι­μούν πε­ρισ­σό­τε­ρο τη χώ­ρα μας εί­ναι Βρε­τα­νοί, Ι­τα­λοί, Ρώ­σοι, Γερ­μα­νοί, Πο­λω­νοί, Σου­η­δοί και Γάλ­λοι.
Σε εκ­δή­λω­ση ο ΣΕ­ΤΕ α­να­κοί­νω­σε ό­τι α­να­θε­ω­ρεί τον αρ­χι­κό στό­χο των 18,5 ε­κατ. δι­ε­θνών α­φί­ξε­ων ε­φέ­τος προς την Ελ­λά­δα, υ­πο­γραμ­μί­ζον­τας ό­τι οι α­φί­ξεις του­ρι­στών στο τέ­λος της του­ρι­στι­κής χρο­νιάς θα φτά­σουν στα 19 ε­κα­τομ­μύ­ρια.Αυ­τό προ­κύ­πτει α­πό την ε­πε­ξερ­γα­σί­α των στοι­χεί­ων του ε­τή­σιου προ­γραμ­μα­τι­σμού των πτή­σε­ων της Ε­θνι­κής Αρ­χής Συν­το­νι­σμού Πτή­σε­ων (Ε­Α­ΣΠ), που υ­λο­ποί­η­σε το νε­ο­σύ­στα­το S­E­TE i­n­t­e­l­l­i­g­e­n­ce.Η με­λέ­τη κα­τα­γρά­φει για το 2014 ση­μαν­τι­κή αύ­ξη­ση προ­γραμ­μα­τι­ζό­με­νων πτή­σε­ων και θέ­σε­ων α­πό το ε­ξω­τε­ρι­κό σε σχέ­ση με το 2013.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ...ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα της Τριφυλίας οι περισσότεροι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας με το δοκίμιο αφιερωμένο στον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Οι υποψήφιοι δεν ζήτησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις καθώς ήταν σχετικά προετοιμασμένοι ξεδιπλώνοντας τις θέσεις τους για το θέμα αυτό.
Έξω από το εξεταστικό κέντρο περίμεναν αρκετοί γονείς που εκδήλωναν την αγωνία τους ώστε να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους. Ο υποψήφιος Γιώργος Π. δήλωσε ότι "ήμασταν αγχωμένοι με τα θέματα λίγο δύσκολα όμως πιστεύω ότι τελικά τα καταφέραμε" για να προσθέσει ότι το θέμα τους άρεσε το οποίο είναι επίκαιρο και αγγίζει τα νέα παιδιά ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, ενώ για την κατάλληλη προετοιμασία είπε ότι θα δούμε τα αποτελέσματα τέλος Ιουνίου ενώ σκοπεύει να ακολουθήσει τα παραιατρικά επαγγέλματα αν και βρίσκεται στην θετική κατεύθυνση.
ΥΨΗΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Η Κατερίνα Α. υπογράμμισε ότι όλα πήγαν μια χαρά ενώ ο ανθρωπισμός παρότι "δεν το αναμέναμε, διαβάσαμε καλά το θέμα, μας ήρθαν ιδέες και τελικά το αναλύσαμε σε βάθος" λέγοντας ότι τα θέματα ήταν βατά και επίκαιρο εικάζοντας ότι βοήθησε τα παιδιά. Δήλωσε ότι υπάρχει προετοιμασία με το ανάλογο άγχος που το καταπολεμούν ευχόμενοι να προσπαθήσουν περισσότερο τα παιδιά αφού οι πανελλαδικές δεν είναι το παν και σκοπεύει να ακολουθήσει εργοθεραπεία.  Τέλος ο φίλος μας Τάσος είπε ότι πήγε καλά αφού όλα είναι επίκαιρα ευχόμενος να φέρουν τα παιδιά πολύ καλά αποτελέσματα. Η συμμετοχή στα εξεταστικά κέντρα Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ξεπέρασε το 95% σύμφωνα με όλα τα νεώτερα στοιχεία.....ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΟΓΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..

Σε άμεση ρύθμιση των χρεών τους προς τον ΟΓΑ θα πρέπει να προχωρήσουν όσοι ασφαλισμένοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 προς τον Οργανισμό καθώς σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως παρακράτηση χρημάτων που προέρχονται από επιστροφές φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου, κλπ).
Ως ελάχιστο ύψος της προς ρύθμιση οφειλής, ορίζονται τα 40 ευρώ, ενώ το ποσό έκαστης δόσης να μην είναι κατώτερο των 20 ευρώ.Όπως υπενθυμίζει σε επείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΓΑ, οι οι εν λόγω οφειλές έχουν διαβιβασθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).
Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά περισσότερους από 25.000 ασφαλισμένους στον ΟΓΑ οι οποίοι, μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα λάβουν ειδοποιητήριο από τον ΚΕΑΟ με το οποίο θα ενημερώνονται για το ύψος των οφειλών τους καθώς και τις δυνατότητες ρύθμισης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρέχουσες θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά.
Οι δυνατότητες ρύθμισης έχουν ως εξής:
1) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ
Με την «ΠΑΓΙΑ» ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης σε έως δώδεκα (12) ισόποσες δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε όσους δεν έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν, αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.
Οι καθυστερούμενες εισφορές κεφαλαιοποιούνται κατά τον προηγούμενο της ρύθμισης, μήνα.
Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.
Η εξόφληση των δόσεων θα γίνεται, προς το παρόν, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς με το ειδικό έντυπο, το οποίο φέρει ως Κωδικό Μεγάλου Πελάτη (ΚΜΠ), τον 310.
Ο οφειλέτης που αιτείται ρύθμισης θα πρέπει, κατ’ αρχήν:
α) να μην έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και
β) να δηλώνει την αδυναμία εξόφλησης του συνόλου του ποσού της οφειλής του τη δεδομένη χρονική στιγμή καθώς και την ανταπόκρισή του στις μηνιαίες δόσεις (βιωσιμότητα του διακανονισμού).