ΔΗ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κυπαρισσίας το όραμα και οι σκοποί της... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΔΗ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κυπαρισσίας το όραμα και οι σκοποί της...

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 623/9-4-2008 η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κυπαρισσίας (Δ.Ε.Τ.Π.Α.Κ.) που είχε συσταθεί στο Δήμο Κυπαρισσίας, μετετράπη σε "Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κυπαρισσίας" (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ.).
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού της Επιχείρησης, οι σκοποί της κοινωφελούς επιχείρησης είναι:
   1. Η πολιτιστική ανάπτυξη
   2. Η προστασία και ανάπτυξη του περιβάλλοντος
   3. Η εφαρμογή αθλητικών προγραμμάτων
   4. Η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας

1. Στον τομέα του Πολιτισμού   1.1 Η λειτουργία Δημοτικού Ωδείου, Πολιτιστικού/Πνευματικού Κέντρου, Μουσείου, Πινακοθήκης, Κινηματογράφου, Θεάτρου καθώς και σχολών διδασκαλίας Ζωγραφικής, Γλυπτικής και γενικά Εικαστικών Τεχνών.
   1.2 Η μελέτη και εφαρμογή πολιτιστικών προγραμμάτων, η ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, η προβολή πολιτιστικών αγαθών και πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο.
   1.3 Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων
   1.4 Η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, με βάση τις επιλογές της δημοτικής αρχής.
   1.5 Η προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.

2. Στον τομέα του περιβάλλοντος   2.1 Η υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, με βάση τον σχεδιασμό του Δήμου
   2.2 Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού με την δημιουργία τοπικών δικτύων, οργανώσεων και ομάδων που θα δραστηριοποιούνται στην προστασία του περιβάλλοντος.

3. Στον τομέα του αθλητισμού:   3.1 Η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων μαζί με τον Δήμο και τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού.
4. Η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής:
   4.1 Έρευνα και σχεδίαση μελετών και προγραμμάτων για την δημιουργία υποδομών και επιχειρήσεων που θα προστατεύουν το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.
   4.2 Εφαρμογή μελετών ψηφιακής τεχνολογίας και υλοποίηση προγραμμάτων υπηρεσιών ευρυζωνικών δικτύων.

5. Η υποστήριξη διαδημοτικών συνεργασιών για την προώθηση των σκοπών της στην ευρύτερη περιοχή:   5.1 Συνεργασία με γειτονικούς Δήμους για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων με σκοπό την προστασία του φυσικού πλούτου, (πυροπροστασία, αναδασώσεις, διαχείριση υδάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages