Pages

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος νίπτει τα χέρια του και ο Δήμος Τριφυλίας επικαλείται τις πολλές βροχές

ΧΑΡΜΑ οφθαλμών και ανευθυνότητας οι απαντήσεις του Υπουργείου περιβάλλοντος και του Δήμου Τριφυλίας στις ερωτήσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου και της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γαλέου, σχετικά με τη διαρροή λυμάτων στο λιμάνι Κυπαρισσίας. Όπως σημειώνει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής:
«Με τον εφιάλτη των λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου, από τα οποία πλημμυρίζουν δρόμοι αλλά και το λιμάνι, ζουν διαρκώς οι κάτοικοι στην περιοχή της Αποβάθρας Κυπαρισσίας. Τις προηγούμενες μέρες, για πολλοστή φορά, η περιοχή πλημμύρισε από λύματα αποχέτευσης, η ατμόσφαιρα από τη δυσωδία ήταν αποπνικτική, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή. Το όλο πρόβλημα είναι διαρκές και έντονο, εδώ και χρόνια, και οι κάτοικοι και επαγγελματίες, καθώς και οι αλιείς, βιώνοντας τον εφιάλτη των λυμάτων, κατ' επανάληψη έχουν κάνει εκκλήσεις cnx) Δημοτική Αρχή Τριφυλίας (όπως και παλιότερα στον Δήμο Κυπαρισσίας), αλλά ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει».
Η ερώτηση απευθύνθηκε στους υπουργούς Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζητήθηκε να απαντήσουν «Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν για την οριστική λύση του προβλήματος και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος;».
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Απαντώντας στους βουλευτές, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης τους κοινοποίησε δύο έγγραφα υπηρεσιών του Υπουργείου του, από τα οποία προκύπτει ότι «τα ζητήματα που τίθενται άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών της οικείας Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό, έχει ζητηθεί και αναμένεται ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου».
Το πότε θα φθάσει η ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη και πότε θα κοινοποιηθεί στους βουλευτές είναι θολό.
Απάντησε, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κοινοποίησε στον Γιώργο Γαλέο, έγγραφο του Δήμου Τριφυλίας, με ημερομηνία 1 Απριλίου, χωρίς να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Μερκούρη και αναφέρει:
«Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό σας, που αφορά την ερώτηση του βουλευτή κ. Γ. Γαλέου, σας αναφέρουμε ότι η περιοχή της αποβάθρας Κυπαρισσίας είναι μια μεγάλη περιοχή και δεν διευκρινίζεται στην ερώτηση του το συγκεκριμένο σημείο.
Πέραν όμως αυτών, η περιοχή αυτή εξυπηρετείται αποχετευτικά και τα όποια νερά εμφανίζονται εκεί, είναι βρόχινα, τα οποία κατά την φετινή περίοδο ήταν και πάρα πολλά».

Μετά από αυτά ο ποιητής σήκωσε τα χέρια!!!   

Δικαστική μάχη Ενωσης και ΜΕΣΥΝΕΛ και η μάχη στην 'ΦΩΝΗ'

Για τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι ανέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας τις δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που ήταν να συζητηθούν χθες και έχουν καταθέσει οι συνεταιριστικές οργανώσεις, η Ενωση Μεσσηνίας και η ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. Συγκεκριμένα, η μία αίτηση είναι της Ενωσης κατά της ΜΕΣΥΝΕΛ Α.Ε. για την απαγόρευση δημοσιεύσεων της ΜΕΣΥΝΕΛ στον Τύπο. Η δεύτερη αίτηση είναι της ΜΕΣΥΝΕΛ κατά της Ενωσης και της εφημερίδας «Φωνή» για την απαγόρευση δημοσιευμάτων της εφημερίδας υπέρ της Ενωσης και κατά της ΜΕΣΥΝΕΛ, με επίκεντρο τη θητεία του πρ. προέδρου της Ενωσης Βασίλη Κοζομπόλη. Την αναβολή ζήτησε η πλευρά της εφημερίδας και της Ενωσης, αλλά ο δικηγόρος της ΜΕΣΥΝΕΛ Χρήστος Παναγιωτόπουλος επέμεινε πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναβληθούν και οι δύο αιτήσεις. Το δικαστήριο αποφάσισε πως επειδή υπάρχει συνάφεια μεταξύ τους θα πρέπει να κριθούν ενιαία και τελικά ανέβαλε και τις δύο για την προσεχή Δευτέρα.
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ
ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ του επί χρόνια συνεργάτη του για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΟΕΦ) πολλών εκατομμυρίων ευρώ, Στέλιου Δρυ, κινείται ο… «παραγκάρχης» Βασίλης Κοζομπόλης (ένθετη φωτό από τις «ένδοξες» ημέρες της συνεργασίες τους), πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, την οποία έριξε οικονομικά στα βράχια!
Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητεί από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών προσωρινή διαταγή απαγόρευσης στη «ΦΩΝΗ» να δημοσιεύει οτιδήποτε αφορά τον ίδιο – παρότι δημόσιο πρόσωπο – και τη ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ., εταιρεία την οποία εμπνεύστηκε και έστησε με άλλους συνεταιριστές, «παράγκα» για μας, για να μπει στο «παιχνίδι» ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και άλλων εξυπηρετήσεων – με το αζημίωτο – προς τον αγροτικό κόσμο.
Στο ίδιο μήκος είχε κινηθεί προ διμήνου και ο Στέλιος Δρυς με την εταιρεία Food Standard, εναντίον του Βασίλη Ζαμπούνη και της ιστοσελίδας του Olivenews.gr, ζητώντας να αποσύρει δημοσίευμα που τον αφορούσε και είχε να κάνει με πλαστές εγγυητικές που απέρριψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Μεσσήνιοι αγρότες έχασαν πρόγραμμα (ΟΕΦ) 4  εκατ. ευρώ, το οποίο τον είχε ανατεθεί από την πρώην ΕΑΣ επί προεδρίας Βασ. Κοζομπόλη. Όμως το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, δικάζοντας την υπόθεση (παρ’ ότι είχε προηγηθεί προσωρινή διαταγή απαγόρευσης) επί της ουσίας.
Η αίτηση Κοζομπόλη και της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. επρόκειτο να συζητηθεί χθες, αλλά από τον δικηγόρο της «Φ» Δημήτριο Ζέρβα ζητήθηκε αναβολή, αφού δεν είχε λάβει γνώση της 26σέλιδης αίτησης και η υπόθεση θα συζητηθεί τη Δευτέρα.
Με την αίτησή του ο Β. Κοζομπόλης και η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. ζητούν ό,τι και ο επί χρόνια κολλητός και συνεργάτης Στέλιος Δρυς και η Food Standard, να φιμωθεί δηλαδή η «ΦΩΝΗ», ώστε ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας να μην ενημερώνεται για τα έργα και ημέρες του, καθώς και για τις δραστηριότητες της «παράγκας» του.
● Να μην πληροφορούνται δηλαδή για τις αθέμιτες και παράνομες ενέργειές τους στη διαδικασία  ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, καθώς και για τις άλλες δράσεις τους τις οποίες πολυδιαφημίζουν τελευταία, αφού υπάρχει οικονομικό κίνητρο, που έχει να κάνει τόσο με τις επιδοτήσεις, όσο και άλλες υπηρεσίες προς τον αγροτικό κόσμο.
● Να μην ενημερώνονται για τις πλαστογραφήσεις εξουσιοδοτήσεων αγροτών στις οποίες προέβη ο Β. Κοζομπόλης και συνεργάτες του, κάνοντας χρήση προσωπικών δεδομένων παραγωγών εν αγνοία τους, υπόθεση για την οποία έχουν μηνυθεί, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «ΦΩΝΗ» και ενόχλησε σφόδρα το «σύστημα Κοζομπόλη».
● Να μην ενημερώνεται δηλαδή ο αγροτικός κόσμος ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. εμπλέκεται για υπόθεση εικονικών τιμολογίων, επί προεδρίας του στην ΕΑΣ Μεσσηνίας, για την επιστροφή ΦΠΑ. Υπόθεση για την οποία το πόρισμα του ΣΔΟΕ είναι καταπέλτης (το αποκάλυψε και αυτό η «ΦΩΝΗ») και η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Β. Κοζομπόλη, βρίσκεται στην τακτική ανάκριση, αφού η υπόθεση είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ στην πρ. ΕΑΣ (διάδοχο σχήμα της είναι η «ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ») επιβλήθηκε πρόστιμο γι’ αυτήν την υπόθεση 350.000 ευρώ.
● Να κουκουλωθούν δηλαδή σκάνδαλα καραμπινάτα και ο αγροτικός κόσμος να είναι εύκολο θύμα τους για πολλές υποθέσεις που η «ΦΩΝΗ» αποκαλύπτει την τελευταία πενταετία (Μούργες, απολύσεις εργαζομένων, πλαστές εγγυητικές, παράνομες αναθέσεις, οικονομικές ατασθαλίες, κακοδιαχείριση και πολλά άλλα) με πρωταγωνιστή τον Εντιμώτατο διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ. Βασίλη Κοζομπόλη.
● Ζητούν δηλαδή από τη Δικαιοσύνη να καταργήσει το Σύνταγμα, την ελευθερία έκφρασης, τα δικαιώματα του δημοσιογράφου και της εφημερίδας «ΦΩΝΗ» να δημοσιεύουν, να αποκαλύπτουν, να ενημερώνουν, να σχολιάζουν και να παρεμβαίνουν, να ασκούν κριτική για υποθέσεις δημοσίου χαρακτήρα, που αφορούν χιλιάδες αγρότες στους οποίους απευθύνονται ο Βασίλειος Κοζομπόλης και η ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ.
Ε, λοιπόν, ας το καταλάβουν μια και καλή όσοι κινούνται στο δημόσιο και κοινωνικό χώρο της Μεσσηνίας, ότι η «ΦΩΝΗ» δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται και δεν φοβάται γιατί πάντα υπηρετεί με τη μαχόμενη δημοσιογραφία την αλήθεια, το δημόσιο συμφέρον, την ελευθεροτυπία, τη δημοκρατία και τη διαφάνεια. Αυτό δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα του δημοσιογράφου και του Τύπου, σε μια δημοκρατική Πολιτεία, αλλά και υποχρέωση για την προστασία των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. Ξεκάθαρες κουβέντες και ας μην προσπαθούν κάποιοι, προκειμένου οι δραστηριότητές τους να μένουν στο σκοτάδι, να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη, επικαλούμενοι προσβολή προσωπικότητας και άλλες τέτοιες ιστορίες, ενώ οι ίδιοι υποκριτικά αποκρύπτουν την αλήθεια και έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα, προκειμένου με αθέμιτες πρακτικές να προσελκύσουν τον αγροτικό κόσμο της Μεσσηνίας, πουλώντας του… φύκια για μεταξωτές κορδέλες!!!
ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ


Υ.Γ. Αύριο στη «ΦΩΝΗ» η απόρριψη των ασφαλιστικών του Στέλιου Δρυ, αυτοκόλλητου του Βασίλη Κοζομπόλη, επί των ημερών του οποίου εργολαβικά αναλάμβανε προγράμματα και μελέτες για την ΕΑΣ Μεσσηνίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, κατά του Β. Ζαμπούνη και του Olivenews.gr, καθώς και τα επίμαχα δημοσιεύματα για τις πλαστές εγγυητικές που απέρριψε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Μεσσήνιοι αγρότες έχασαν 4 εκατ. ευρώ, καθώς και «έργα και ημέρες» των πρωταγωνιστών αυτής της υπόθεσης, που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, στην οποία απέστειλε τον φάκελο ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η «Ενωση Μεσσηνίας» υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά. Σας είπαμε ήδη από χθες: Το… πάρτι με τους πλαστογράφους μόλις αρχίζει!!!

ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ..ΑΡΕΝΑ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ !!! Πρωτόγνωρο σκηνικό δημιουργήθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά την παρέμβαση σπουδαστών του Πανεπιστημίου, η ένταση όχι απλά χτύπησε… κόκκινο, αλλά έσπασε κάθε κοντέρ με απίστευτες εκφράσεις εκατέρωθεν, μεταξύ Π. Τατούλη και Ν. Γόντικα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΦΟΡΩΝ- ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ;

Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που μιλούν για υποχώρηση πίσω από τις κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση 
Τα μέτρα που στέλνει η Αθήνα στους Θεσμούς για την ενδιάμεση συμφωνία ώστε να ανοίξει άμεσα η κάνουλα της χρηματοδότησης και να πάρει ανάσα η χώρα από την ασφυξία που επέβαλαν οι δανειστές περιλαμβάνουν μονάχα αυξήσεις φόρων και μειώσεις αποδοχών.
Κάπως έτσι έπεσε στο τραπέζι η μείωση των επικουρικών συντάξεων για όσους παίρνουν άνω των 300 ευρώ.
Φαίνεται ότι δεν θα δοθεί φέτος τουλάχιστον η 13η σύνταξη σε όσους έχουν αποδοχές μέχρι 700 ευρώ. Αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες, ωστόσο οι αυξήσεις δεν θα αφορούν σε φάρμακα και τρόφιμα.

Μια σειρά από φόροι έρχονται στον τουρισμό και έτσι:

Σε νησιά με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων έρχεται φόρος 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση

6% φόρος σε 23 νησιά σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία
Φόρος 3% σε μπαρ εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα των νησιών με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων από 1η Απριλίου ως 31 ΟκτωβρίουΣτα νησιά αυτά οι συναλλαγές από 70 ευρώ και άνω θα γίνεται μόνο με κάρτες.
Σε ό,τι αφορά στα φορολογικά έρχεται λοταρία για να ενθαρρυνθούν οι πολίτες να παίρνουν αποδείξεις, ενώ για να ενισχυθούν τα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους δεν το έκαναν να δηλώσουν ΦΠΑ, εισόδημα ή ΄/ο,τι άλλο και να πληρώσουν μόνο τον φόρο χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ταυτόχρονα επανέρχεται το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με πληροφορίες να αναφέρουν πώληση του 51% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ
Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι πλέον δεν είναι βέβαιο πότε θα υπάρξει η όποια αύξηση στον κατώτατο μισθό, αλλά και το γεγονός ότι όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον για φέτος μένει, πιθανότατα ως έχει και ο ΕΝΦΙΑ

Τι λέει το υπουργείο Οικονομικών

Με μια ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, το υπουργείο Οικονομικών έκανε γνωστή τη δική του θέση σε σχέση με όσα ακούγονται για το ΦΠΑ στα νησιά, τα εργασιακά και όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στις λεγόμενες "κόκκινες γραμμές". Οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο, παραμένουν.
Αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: Η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΤΟ ΘΕΜΑ των αποθεματικων των δήμων έθιξε ο δήμαρχος ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ προτείνοντας στο σώμα την έκδοση ψηφίσματος ωστε να μην γινει κάκιστη η η κατάσταση στο δημο, λεγοντας οτι αποτελεί αστείο οτι εχουν την βούλα του διοικητή της τράπεζας ελλαδος. Τα αποθεματικά του δήμου ειναι 4,6 εκ. Ευρω ενω ο Δήμος εχει επιτόκιο απο τις τράπεζες 4,33%, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να αλλάξει τα δεδομενα καθως τα θεματικά αποτελούσαν ανέκαθεν στόχο καθως το αυτοδιοίκητο των δήμων εινσι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Μάλιστα εξηγησε οτι μπορει να γινει κούρεμα με αιτιολογία το κούρεμα του χρέους. Για τα αποθεματικά του δήμου απαντησε η αρμόδια αντιδήμαρχος ενω επικράτησε ένταση απο την αντιπολίτευση καθως δεν υπηρχε εισηγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.
Το χρηματικό υλοποιπο μέχρι 8 Απριλίου ειναι 4.413.000 εκ. Ευρω αλλα εχουν γινει πληρωμές που δεν εχουν καταχωρηθεί στο σύστημα, ενω οι δεσμεύσεις του δήμου απο τα δικαστήρια ειναι 102.000 ευρω. ΠΑΝΤΩΣ ο κ. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ανέβασε τους τόνους καθως δεν πήρε απαντησεις στα ερωτήματα του..μιλώντας για οικονομικό πόλεμο με δεδομενα που θα φέρουν την χώρα στο χείλος του γκρεμού, λεγοντας οτι πρώτα ειναι η Ελλάδα. Εξαλλου δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν ενημέρωση για το 10% εκταμίευσης του ποσού που μπορει να πράξει ο Δήμος. Το θεμα πήρε πολιτικές προεκταΣεις για την διαπραγματευΣη της χώρας σχετικά με την τακτική της κυβερνηςης. Πολιτική τοποθετηΣη εκανε ο ΝΩΝΤΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ για το κατεπείγον της πράξης νομοθετικής περιεχομένου απο τη πολιτεία, μιλώντας για την θηλιά των δανειΣτων που σφίγγει γύρω απο την χώρα ενω εκανε κριτική για το προγραμμα οικονομικης πειθαρχίας της προηγούμενης συγκυβερνηςης που απτετυχε παταγωδώς και τη πολιτική μνημονίων που διάλυσαν τη μεσαία τάξη. Για φτωχοποίηση του λαού εκανε τελος λόγο ο κ. Κουκουμης. Σε λάθη υπέπεσε η Κα ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ παντως σχετικά με την θητεία της προηγούμενης αρχής για τον αντιδήμαρχο οικονομικών και την οικονομική επιτροπή οπως το καυτηρίασε ο κ. ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Έργα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ θα δημοπρατηθούν στη Μεσσηνία μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.
Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δημοπρατήθηκε έργο που αφορά στην οδοποιία του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Οι πιστώσεις προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
«Τα έργα αυτά εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία. Στον επόμενο 1,5 μήνα είναι έτοιμα και έρχονται προς δημοπράτηση έργα σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.
 
Δημοπρατήσεις
Ήδη έχουν δημοπρατηθεί μέσω του ΠΔΕ έργα για το επαρχιακό οδικό δίκτυο στους Δήμους Δυτικής Μάνης, Πυλίας και Τριφυλίας, ύψους περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Για το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματισθεί οι εξής δημοπρατήσεις:
-Στις 12 Μαΐου δημοπρατείται το έργο που αφορά στη συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου όρια Νομού Ηλείας με Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ
-Στις 19 Μαΐου δημοπρατείται το οδικό έργο που αφορά στο τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ
-Στις 26 Μαΐου δημοπρατείται το οδικό έργο για την εθνική οδό Ριζόμυλου – Πύλου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ
-Στις 2 Ιουνίου δημοπρατούνται τα συμπληρωματικά αντιδιαβρωτικά έργα στην περιοχή της Μικρής Μαντίνειας Καλαμάτας (για το πρόβλημα στην περιοχή του Τουριστικού), προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
-Στις 9 Ιουνίου δημοπρατούνται οι παρεμβάσεις στον εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Ριζόμυλος, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.

ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΠΟΥ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ

Πλασματική η εικόνα της ενότητας στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή Σε δυο διαφορετικά…πολιτικά «σύμπαντα» εξακολουθεί να κινείται η Νέα Δημοκρατία, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Η εικόνα ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, όσο ήταν δηλ. η διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του «πατριάρχη» της και εμβληματικής προσωπικότητας του χώρου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το σκηνικό το ίδιο και απαράλλακτο: από τη μια πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς και η ηγετική ομάδα επιμένει, στην παρούσα φάση, στην προσπάθεια οικοδόμησης του Ευρωπαϊκού μετώπου με παράλληλη απαξίωση των δελφίνων και αντιφρονούντων με το επιχείρημα ότι οι κινήσεις τους εμμέσως αποτελούν πολιτικό δώρο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την άλλη υπάρχουν πολλές διαφορετικές ετερόκλητες ομάδες βουλευτών και στελεχών που συνεχίζουν την παρασκηνιακή κινητικότητα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι μόνο σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες συνάξεις με…εσωκομματικό μενού!
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει σημασία στις εσωκομματικές κινήσεις, παρά το γεγονός ότι κεντρικά πρόσωπα της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» λένε ότι μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την επικείμενη συμφωνία που κατ’ αυτούς έρχεται, θα «ανοίξει το μπουκάλι και θα βγει το…τζίνι της αμφισβήτησης». Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από το Στρασβούργο, όπου μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στήριξη της Ελλάδας και τόνισε, προτάσσοντας ουσιαστικά το επιχείρημα περί της σύμπραξης του μετώπου των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ότι «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη». Οι κινήσεις του κ. Σαμαρά που σήμερα θα συναντηθεί με ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο από το ΕΛΚ όσο και από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελευθέρους _ θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με τον σοσιαλιστή πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φέρχοφσταντ και τον σοσιαλδημοκράτη επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλλα_ εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της οικοδόμησης ενός πολιτικού μετώπου των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.

Ανθεκτικός στην κρίση κλάδος ο αγροτικός τομέας

Στους μόλις τέσσερις από τους πέντε εταιρικούς κλάδους (εξαιρουμένων των τραπεζών) που κατάφεραν να κλείσουν το 2014 με άνοδο των πωλήσεών τους συμπεριλαμβάνει τον αγροτικό τομέα η ICAP στη μελέτη της « «40 Κορυφαίοι Κλάδοι της Ελληνικής Οικονομίας 2015» που έδωσε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τη μελέτη, από τους εννέα κλάδους του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που εξετάστηκαν, αύξηση πωλήσεων εμφάνισαν κυρίως τα Ορυχεία-Λατομεία και τα Ξενοδοχεία-Εστιατόρια (διψήφια ποσοστά αύξησης) ενώ πολύ μικρή αύξηση εμφάνισαν και οι τομείς της Γεωργίας και των Κατασκευών.
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 21.667 επιχειρήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας, μειώθηκε το 2013 κατά 4,3% σε 149,9 δισ. ευρώ. Σε συνολικό επίπεδο, πάντως, από τα σχετικά δεδομένα προκύπτει ότι η εξέλιξη ήταν και πάλι αρνητική σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του συνόλου των εταιρειών. Ο συνολικός κύκλος εργασιών μειώθηκε και πάλι το 2013, το δε καθαρό αποτέλεσμα παρέμεινε για μία ακόμη φορά ζημιογόνο, ωστόσο οι ζημίες συρρικνώθηκαν, χωρίς όμως να ανατρέπεται η γενική εικόνα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ζημιογόνα ήταν τα αποτελέσματα στους 8 από τους 12 ευρείς κλάδους. Όσον αφορά τους επιμέρους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, εξετάζοντας καταρχάς τον Μη Χρηματοπιστωτικό Τομέα, ο συνολικός κύκλος εργασιών των 21.667 επιχειρήσεων, μειώθηκε το 2013 κατά 4,3% σε 149,9 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, μειωμένες ήταν οι πωλήσεις σε πέντε από τους εννέα μεγάλους κλάδους του μη χρηματοπιστωτικού εταιρικού τομέα.

«Η μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα είναι η ύπαρξη του κομματικού κράτους»

«Η μεγαλύτερη αντιμεταρρυθμιστική δύναμη στη χώρα είναι η ύπαρξη του κομματικού κράτους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, και πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό τον κάλεσε να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δημιουργία κομματικού κράτους, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο ενάντια σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια κάθε κυβέρνησης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «με την πολιτική μας πρωτοβουλία που, αφενός υπερβαίνει τα όρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, αφετέρου, άλλαξε το πολιτικό κλίμα στη χώρα προσφέροντας σύνεση και ψυχραιμία, δώσαμε διέξοδο στην Κυβέρνηση σε μια κρίσιμη στιγμή και ισχυροποιήσαμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας», αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διευκρίνισε για μία ακόμη φορά ότι οι λόγοι της «συνταγματικά σύννομης αυτής πράξης» είχε ως σκοπό τον περιορισμό εξωτερικού δανεισμού της ΤτΕ με υψηλότερο κόστος, και όχι την κάλυψη των αναγκών καταβολής μισθών και συντάξεων, το οποίο ποτέ η Κυβέρνηση δεν υποστήριξε. «Η Κυβέρνηση εξαρχής προσδιόρισε το πολιτικό πλαίσιο στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης, θα έπρεπε ωστόσο να είχε διαμορφώσει και ένα σχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα ανέκυπταν κατά τη διαπραγμάτευση» συνέχισε ο κ. Τατούλης και ασκώντας κριτική σημείωσε ότι «αν υπήρχε τέτοιο σχέδιο δεν θα χρειαζόταν τέτοιες βεβιασμένες κινήσεις, όπως η ΠΝΠ».

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΟΡΕΩΝ

Στο κοινωνικο παντοπωλείο αναφέρθηκε ο δήμαρχος λεγοντας οτι συμμετέχει στην κοινωνική κρίση στο τόπο μας τονίζοντας οτι ανοίχτηκε κωδικός για τον σκοπό αυτό ενω πρόσθεσε οτι ειναι πρωταρχικής σημασίας η δημιουργια του παντοπωλείου με την συνεργαςια των φορέων. Μίλησε για συλλογική ευαισθησία με ευθύνη του δήμου ως φορέας σε επίπεδο πρόνοιας με πλήρη αναλογικότητα και έκφραση των κοινωνικών ομάδων. Εκτίμησε οτι ο θεσμός θα εχει αρωγή των εθελοντών αλλα και συλλογική προσφορά που ειναι ουσιαστική ενω θα λειτουργήσει με προσφορές σε είδος, εργασία, συμμετοχή και με υλική βοήθεια αν χρειαστεί. Θα λειτουργήσει στην έδρα του δήμου ενω θα κατατεθεί κανονισμός λειτουργίας στο ΣΩΜΑ ωστε να ξεκινήσει για το σύνολο των ενδιαφερομένων που θα προσφέρουν εθελοντικά. Ζήτησε συγκρότηση επιτροπή ελέγχου με πρόεδρο τον δήμαρχο με 9μελες συμβούλιο απο τις παρατάξεις αναλογικά ενω θα δημιουργηθεί επιτροπή διαχείρισης που θα μπουν πολίτες. Συντονιστής θα ειναι ο αντιδήμαρχος κ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ στο τομέα πρόνοιας και υγείας, μαζί με τους κ. Κατσούλα, ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΣΑΛΑΜΑΝΔΡΗΣ, ενω συμφώνησε η αντιπολίτευση με τους κ. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ και κ. Σκιαδα, τον κ.Βουδουρη και Κουκουμη με σύσταση ομάδας που θα συντάξει το καταστατικό λειτουργίας. Το γραφείο του δημάρχου θα αναλάβει η ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ. Η Κα Βρεττού που συγκροτεί σύλλογο κοινωνικής αλληλεγγύης μίλησε για οργάνωση εθελοντών ωστε να υλοποιηθούν τα μέγιστα αποτέλεσματα. Ιωάννης ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΛΟΓΩ Κ.Α.Π.

Ότι θα υπάρξει μείωση των ενισχύσεων με την έναρξη της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ για όλους τους ελαιοκαλλιεργητές της χώρας, συμφωνούν, σε δηλώσεις τους στον ΑγροΤύπο, οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων. Ωστόσο υπάρχει διαφωνία για το ύψος των μειώσεων. Στην Πελοπόννησο κάνουν λόγο για μειώσεις μέχρι και 20%, ενώ στην Κρήτη για μεγαλύτερα ποσοστά. Όσον αφορά για την «προστασία» του 30% στην απώλεια της ενίσχυσης που θα εισπράξουν οι παραγωγοί σε σχέση με όσα εισέπρατταν στο παρελθόν και εδώ οι γνώμες είναι διχασμένες. Οι Κρητικοί υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει ώστε να μειωθεί η «χασούρα», ενώ οι εκπρόσωποι από την Πελοπόννησο ότι θα «προστατεύσει» όσους στο παρελθόν έκαναν πανωγραψίματα.
«Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση της βασικής ενίσχυσης στην ελαιοκαλλιέργεια θα φτάσει περίπου στο 20%», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας», κ. Γιώργος Κόκκινος και προσθέτει: «θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πολύ σοβαρά ότι η νέα ΚΑΠ καθορίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια σταδιακή μείωση των επιδοτήσεων για να μην υπάρχει εξάρτηση του παραγόμενου προϊόντος από τις κοινοτικές ενισχύσεις. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Θα πρέπει στο μέλλον να προσανατολιστούμε στην ποιότητα αλλά να μην βλέπουμε «οριζόντιες» λύσεις. Με την προηγούμενη ΚΑΠ δεν έγινε σωστή αξιοποίηση των χρημάτων στο ποιοτικό πριμ, αρκεί να σας αναφέρω ότι επιδοτήθηκε όλη η ζώνη ΠΟΠ και όχι αυτοί που πιστοποιούσαν το προϊόν. Το κράτος θα πρέπει να κάνει μια πιο σωστή πολιτική υπέρ της ποιότητας και όχι επιδότηση γεωγραφικών ζωνών απλά για να είναι όλοι ευχαριστημένο

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το θεμα της διαχείρισης απορριμμάτων έθεσε σε εκτός ημερήσιας διάταξη θεμα στην 7η συνεδρίαση του Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευςης κ.Ανδρινοπουλος με βαση την αποφαση του σώματος το 2012 και τον Δεκέμβριο του 2014 για τις διαδικασίες χωροθέτησης και την περιβαλλοντική άδεια του χώρου στους Γαργαλιανους. Η ερώτηση του ηταν γιατι δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του 12 και 14 και γιατι δεν επιλέγησαν τα κριτήρια αξιολόγησης, θέτοντας θεμα ουσίας για τα αναπαντητα ερωτήματα πολιτών που τέθηκαν πρόσφατα στους Γαργαλιανους συμπεραίνοντας οτι υπαρχει μεθοδευμένη αποφαση που δεν στηρίζεται σε επιστημονικά κριτήρια.
Κριτική προς τη δημοτική αρχή άσκησαν σύμβουλοι σχετικά με τις θεσεις του Δ.Σ. θέτοντας θεμα ουσίας για τα πρακτικά και έλλειμα ενημερωσης στο κοινό.Δεν μπορώ να κατέχω οτι είσαστε η κουκλίτσα του κ. ΚΟΛΛΙΑ και οι υπόλοιποι ηταν αμέριμνοι απαντηΣε ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ σχολιάζοντας το θεμα γιατι δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις του παρελθόντος....Ο κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ σημείωσε οτι 8 μήνες ταλανίζεται το Δ.Σ. με ατέρμονες συζητήσεις χωρις αποτέλεσμα ενω ο κ. Κουκουμης είπε οτι φαινεται η πρεμούρα της δημοτικής αρχής να τα δώσει ολα στους ιδιώτες ενω ο δήμαρχος εξέφρασε επιφυλάξεις για την πρόταση της ΡΑΚΙ σχετικά με το κόστος συλλογής απορριμμάτων....Ο Δήμος παντως αναθέτει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτωςεων με υπόδειξη για την περιοχή που προτεινε η δημοτική αρχή, ενω σύμβουλοι έθεσαν το θεμα της ανακύκλωσης που δεν προχώρησε μέχρι σήμερα...ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΠΛΑΚΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ χθες το βράδυ, όταν κάποιοι από τους παριστάμενους πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες. Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ένα σκηνικό χάους, με την αίθουσα του συνεδρίου που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, να έχει μετατραπεί σε ρινγκ και τους παριστάμενους να ανταλλάσσουν μπουνιές και κλοτσιές και την ατμόσφαιρα να είναι πολύ τεταμένη. Ο επικεφαλής της ΑΣΚ – ΟΤΑ μάλιστα, Β. Γκιτάκος, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με μπουκάλι και ποτήρι, από τον απερχόμενο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλο. «Χθες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπήρξε τεχνητή ένταση και πόλωση από τη μεριά της “ΣΥΝ. ΑΝ” και σε μία διαμαρτυρία δική μου προς το προεδρείο της Ε.Ε. σηκώθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ε. Θέμης Μπαλασόπουλος και κρατώντας ένα μπουκάλι και ένα ποτήρι προσπάθησε να με χτυπήσει», είπε ο κ. Γκιτάκος

Χρόνος δεν υπάρχει πλέον ούτε για τον Σαμαρά

Είναι βέβαιο ότι στην Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά θα υπάρξουν σύντομα μεγάλες εξελίξεις, και μάλιστα, όχι κάτω από ομαλές συνθήκες, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος δεν δείχνει καμιά απολύτως διάθεση να κινήσει διαδικασίες ούτε για αλλαγές στο κόμμα ούτε βέβαια και για εκλογή νέου αρχηγού. Οι προθέσεις του κ. Σαμαρά βέβαια και ο «έρωτας» του με την αρχηγική καρέκλα δεν είναι κάτι άγνωστο για τα στελέχη αλλά και τους απλούς ψηφοφόρους της πάλαι ποτέ κραταιάς φιλελεύθερης παράταξης. Αλλά πλέον τα στελέχη της κεντροδεξιάς , βλέπουν ξεκάθαρα ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν λειτουργεί με βάση την αναγέννηση του κεντροδεξιού χώρου, αλλά την υπεράσπιση του εαυτού του και της καρέκλας του. Ακόμη και στην εθνική συνδιάσκεψη της Πάτρας ο κ. Σαμαράς, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική στην κυβέρνηση του, αλλά ακόμη χειρότερα δεν έκανε κανένα άνοιγμα για την επιστροφή στην μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων της, που την εγκατέλειψαν τα τελευταία μνημονικά χρόνια.
Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να μην καταλαβαίνει ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ο ελληνικός λαός και βεβαίως και οι δεξιοί και κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, δεν συμφώνησαν ουδέποτε, όπως δεν συμφωνούσαν και τώρα με το μίγμα της αντιαναπτυξιακής πολιτικής λιτότητας που εφήρμοσε ο ίδιος τα τελευταία χρόνια και κάθε εμμονή του σ αυτή την πολιτική δεν συσπειρώνει τη βάση της ΝΔ, αλλά αντίθετα απομακρύνει όλο και περισσότερους ψηφοφόρους της. Δεν είναι άλλωστε δυσκολοανάγνωστα τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων , ακόμη και αυτά του τρέχοντος Σαββατοκύριακου, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μακράν πρώτο να αυξάνει την διαφορά του με την Νέα Δημοκρατία. Σε μια συγκυρία μάλιστα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έχει βρει δύσκολα και οι πολίτες δείχνουν να αρχίζουν να φοβούνται και να διαφωνούν με κάποιες από τις πολιτικές της (φυλακές, μεταναστευτικό, ρήξη με τους εταίρους κλπ.) , οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα αρνητικά αυτά συναισθήματα των ψηφοφόρων δεν τα καρπούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ!

Η μεθοδική και συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλουν επιχειρηματίες του τουρισμού της Τριφυλίας για την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους, φέρνει αποτελέσματα και ήδη αποδίδει τους πρώτους καρπούς για την ανάπτυξη του σχολικού τουρισμού! Ήδη, από πρόπερσι, επισκέφθηκαν το Καλό Νερό για τις πολυήμερες εκδρομές τους σχολεία από την Αθήνα, πέρυσι στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία βρέθηκαν μαθήτριες και μαθητές σχολείων από την Αθήνα και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της ευκαιρίας που τους δίδει το υπουργείο Παιδείας για πολυήμερες εκδρομές εκτός των ορίων του νομού τους, ενώ φέτος επισκέφθηκαν την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και τη Μεσσηνία σχολεία από την Αθήνα, που επέλεξαν για τη διαμονή τους, για ακόμα μία χρονιά, το Apollo Resort Art Hotel στον Κάμπο Κυπαρισσίας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, Γυμνασίου και Λυκείου, αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις για τις ομορφιές της Τριφυλίας και τη ζεστή φιλοξενία που τους παρασχέθηκε κατά τη διαμονή τους!
 Τα σχολεία πέρασαν υπέροχες στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στην Τριφυλία, απολαμβάνοντας τη διαμονή τους και τις επισκέψεις τους στην ευρύτερη περιοχή, σε σημεία και τόπους αρχαιολογικού, θρησκευτικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με τη σχολική τους εκδρομή να αποκτά πραγματικό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα! Τόσο τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές τους από Λύκειο των Αγίων Αναργύρων όσο και Γυμνασίου του Αιγάλεω, δήλωσαν γοητευμένοι από την περιοχή και τις ομορφιές της, ενώ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις! Από το Θάρρος.

Αισιοδοξία για τη νέα λουτρική περίοδο στον Καϊάφα

Έναν αισιόδοξο στόχο έχουν θέσει φέτος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, που διαχειρίζεται το Υδροθεραπευτήριο της Ιαματικής Πηγής του Καϊάφα, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της, όλα θα είναι έτοιμα για τη νέα λουτρική περίοδο, στα τέλη Μαΐου. Ήδη, έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης του γιατρού του υδροθεραπευτηρίου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο μόνιμοι συντηρητές του χώρου θα ξεκινήσουν άμεσα όλες τις εργασίες για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του χώρου, και γενικότερα τη συντήρηση των εγκαταστάσεων δίνοντας μια μάχη με το χρόνο, έτσι ώστε να προλάβουν και όλα να είναι έτοιμα εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, ήδη από τον Ιανουάριο.
Στη χειρότερη περίπτωση διαβεβαιώνουν πως οι πύλες του Καϊάφα θα ανοίξουν τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Ευχή όλων των ντόπιων και ειδικά όσων διατηρούν στην περιοχή επιχειρήσεις διαμονής και εστίασης, είναι οι διαδικασίες να προχωρήσουν το συντομότερο, καθώς ο Καϊάφας έχει τη δυναμική να δώσει έστω μια μικρή ώθηση σε όλους σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Παν. Πελοποννήσου και το Παν. Πειραιώς διοργανώνουν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έδρα την Τρίπολη, δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης που απευθύνονται σε πτυχιούχους Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών τμημάτων θετικής κατεύθυνσης και ηλικίας 26-64 ετών. Παρέχεται επιλογή μεταξύ 3 κατευθύνσεων, με 9 μαθήματα και 100 ώρες παρακολούθησης (68 ώρες θεωρητική κατάρτιση + 32 ώρες εξειδικευμένη εργαστηριακή άσκηση) ανά κατεύθυνση: Ευρυζωνικές Υποδομές (λειτουργία οπτικών και ασύρματων υποδομών δικτύων MAN), Αγροπληροφορική (λειτουργία δικτύων συλλογής και αξιοποίησης μετεωρολογικής πληροφορίας στη γεωργική παραγωγή), Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (δημιουργία και λειτουργία e-shop και m-commerce για αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 2 κύκλους: Μαίου – Ιουνίου και Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, κυρίως απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα και θα υπάρχει υποστήριξη της παρακολούθησης μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης. Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 10 πιστωτικές μονάδες ECTS. Υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του έργου

ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.

Απόφαση να ανοιχτεί λογαριασμός στην ΤτΕ για την μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου Καλαμάτα έλαβε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. Καλαμάτας με την δημοτική αρχή, το δήμαρχο αλλά και τις παρατάξεις Μάκαρη και Μπρεδήμα να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Αντίθετες ήταν οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον κυρίων Αντωνόπουλου και Δημητρούλια. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι σε αναφορά του κ. Μάκαρη για την αλλαγή στάσης του Δημάρχου στο θέμα αυτό, έσπευσε να υποστηρίξει τον κ. Νίκα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Μπεχράκης. Κατά την συζήτηση πάντως, ο κ. Νίκας άσκησε σκληρή κριτική κατά της ΚΕΔΕ, αφήνοντας αιχμές για την… εκπροσώπηση των δημάρχων!

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου στη συνάντηση Γρ. Αλεξόπουλου και Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε

Δύο πολύ σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε (πρώην Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ). Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, καθώς πέρα από τη σύνδεση των πρωτευουσών των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, συνδέεται και με την Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου και τα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε διαβεβαιώσεις πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά, με τον Γενικό Γραμματέα να δεσμεύεται πως δεν αλλάζει κάτι από την προηγούμενη μελέτη που συμπεριελάμβανε τις εν λόγω συνδέσεις.
Επιπλέον, προτάθηκε από τον κ. Αλεξόπουλο στον κ. Δέδε, από τη στιγμή που η Πατρών – Πύργου θα γίνει με περισσότερες εργολαβίες, πέραν της μίας που προβλεπόταν, να μειωθούν τα χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου, με τον δεύτερο να σημειώνει πως θα εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της χάραξης του αυτοκινητοδρόμου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών να υπογραμμίζει πως παραμένει η δέσμευση του Υπουργού στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Σταθάκης με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία τονίστηκε πως εξετάζεται αυτή τη περίπτωση από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση ότι άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των εργολαβιών. Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της κατασκευής των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, το οποίο είναι προϋπολογισμού 11.100.000 ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2001-2013». Μεταξύ άλλων, στο έργο περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους, η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι) και το αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λπ. Παράλληλα, προβλέπεται και η προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς (στο ύψος του Κόκκινου Μύλου).

Κατά 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ! Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, πανελλαδικά, τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, δηλώνει ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει ότι πλήττονται περισσότεροι οι παραγωγικές ηλικίες και δη οι άντρες από 35-55 ετών. Όπως αναφέρει ο κ. Στεφανάδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι γιατροί στα νοσοκομεία έρχονται αντιμέτωποι με τραγικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα ασθενείς που καταλήγουν με θρόμβωση, λόγω του ότι έκοψαν την αντιαιμοπεταλειακή αγωγή, επειδή δεν είχαν χρήματα να πάρουν τα φάρμακα τους. Οι υπερτασικοί και οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο βάλλονται ιδιαιτέρως από την κρίση λόγω του ότι κάνουν χρήση ακριβών και χρονίων φαρμάκων. \
Ωστόσο τα ευχάριστα νέα έρχονται από τη νέα τεχνολογία που φαίνεται να κάνει άλματα στο κομμάτι της επεμβατικής καρδιολογίας. Οι βηματοδότες χωρίς καλώδια, όπως αναφέρει ο κ. Στεφανάδης αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά σε ένα χρόνο, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει το cryoablation, δηλαδή η κατάλυση με παγωμένο διάλυμα που θεραπεύει, επιτυχώς και με λιγότερες παρενέργειες για τον ασθενή, τις αρρυθμίες. Η εξέλιξη όμως που αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο της στεφανιαίας νόσου και γενικά της αρτηριοσκλήρυνσης είναι το μονοκλωνικό αντίσωμα που μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη στο 50%. «Το φάρμακο αναμένεται να βγει σε τρία χρόνια γιατί έχουν προχωρήσει οι κλινικές μελέτες. Θα γλυτώσει πολύς κόσμος και το έμφραγμα και το θάνατο και τα εγκεφαλικά επεισόδια» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟ

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία σημειώθηκε στην Ημέρα Εθελοντισμού που καθιερώθηκε από 5 Συλλόγους της Κυπαρισσίας με την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας στον καθαρισμό των παραλιών από Αη Λαγούδη μέχρι την παραλία της Γιαννίτσαινας με την συμμετοχή περισσότερων από 70 πολιτών που έστειλαν το μήνυμα της συλλογικής δράσης για το περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Π. Κατσίβελας ξεκίνησε ως πρώτος αιρετός την συλλογή απορριμάτων με τους εθελοντές ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι "η τελευταία Κυριακή του Απριλίου καθιερώθηκε ως ημέρα Εθελοντισμού αφιερωμένη στη προστασία του περιβάλλοντος όπου ο εθελοντισμός θα αναδείξει την υλοποίηση θέσεων και πράξεων" ενώ δήλωσε ότι είναι υπερήφανος ως Δήμαρχος καθώς η Κυπαρισσία διαθέτει αξιόλογους ενεργούς συλλόγους που έχουν διάθεση να προσφέρουν στη κοινωνία όπως και ανθρώπους με συναισθήματα, προοπτικές και οράματα και πάνω από όλα έχουν συμμετοχή με το να την εκδηλώνουν με τον καθαρισμό παραλιών που αποτελούν σύμβολο για την περιοχή μας". 
Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 Ο κ.Θ. Οικονόμου από το Σύλλογο Γιαννίτσαινας που ήταν αρχικός εμπνευστής της ιδέας μίλησε για τους 5 Συλλόγους της πόλης που αποφάσισαν κοινή δράση για την εθελοντική ανάδειξη προστασίας του περιβάλλοντος που μας αξίζει πραγματικά". Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ειρήνη Θεοδωροπούλου πρόσθεσε ότι είναι ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή από την ομάδα συλλόγων που αναδεικνύουν νέους θεσμούς με έμφαση τον εθελοντισμό με την βεβαιότητα ότι πλέον καθιερώθηκε. Ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης κίνησης Ενεργών Πολιτών κ. Παναγιώτης Πολίτης επισήμανε ότι άτομα που ανησυχούν για την καταστροφή του περιβάλλοντος συγκεντρώθηκαν να πράξουν το αυτονόητο, να μαζέψουν τα σκουπίδια σημειώνοντας ότι η βιομηχανική εποχή και ο καταναλωτισμός αύξησαν την επιβάρυνση στο περιβάλλον κι εμείς πρέπει να αναλογιστούμε την σπατάλη και την κακοδιαχείριση που μειώνουν την αξία του κόσμου που μας περιβάλλει στη διαχείριση απορριμμάτων καταλήγοντας ότι παράδειγμα προς αποφυγή είναι για όλους μας ο Πύργος και η Τρίπολη. Η Ελένη Διονυσοπούλου απ΄οτο Σύλλογο Γυναικών ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν συλλογικά αλλά και το Δήμο που στάθηκε αρωγός στη πρωτοβουλία. 
Από τους αιρετούς την προσπάθεια χαιρέτησαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι κ. Μερκούρης, Σπύρος Χρονόπουλος, Π. Τσίγγανος, ο Πρόεδρος του Νομικού προσώπου καθηγητής Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και φορείς. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Ηχηρή απάντηση «Ενεργών Πολιτών Γαργαλιάνων» σε Κατσίβελα για διαχείριση απορριμμάτων

Στην εφημερίδα «Ελευθερία» της 22/04/2015 δημοσιεύτηκε άρθρο του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσιβέλα, σχετικά με την διαχείριση  που προτίθεται να δρομολογήσει για τα απορρίμματα του δήμου. Το όλο κείμενο είναι συνέχεια του παιδαριώδους περιεχομένου της υποτιθέμενης ενημέρωσης, την οποία αποπειράθηκε να κάνει στους πολίτες στην βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων στις 6-4-2015 εν μέσω έντονων αντιδράσεων.
Ο δήμαρχος συνεχίζει στην ίδια λογική να μας εξηγεί το αυτονόητο, δηλαδή το πόσο κακό πράγμα είναι οι χωματερές και να καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη αυτοδιοικητική αρχή, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ολόκληρη σχεδόν η δημοτική ομάδα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου βρίσκεται στον συνδυασμό του και διοικεί και σήμερα το δήμο μας. Ομως πέραν της ευθύνης των δημοτικών συμβούλων που μετέχουν στην σημερινή δημοτική πλειοψηφία, ο ίδιος προσωπικά ο δήμαρχος έχει επιδείξει μέχρι τώρα,  τέλεια απραξία στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Από την ημερομηνία ανάληψης της ηγεσίας του δήμου μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μια δράση την οποία ο ίδιος να έχει πραγματοποιήσει ή έστω προγραμματίσει, η οποία να αποσκοπεί στην μόνη ανεκτή για το περιβάλλον και την οικονομία λύση, που είναι η ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση. Ειδικότερα δε, από τον Νοέμβριο του 2014 που το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση (στην πραγματικότητα επανέλαβε την απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής) περί ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μέχρι σήμερα, το μόνο που έκανε ο δήμαρχος είναι να μας ανακοινώσει ότι προτίθεται να χωροθετήσει σκουπιδοεργοστάσιο στον πλέον ακατάλληλο χώρο του δήμου μας, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων των συμπολιτών μας. Η απόφαση  αυτή πέραν της αστοχίας της (χωρίς μελέτη, κατά παράβαση της λογικής και της νομοθεσίας) πρέπει να τονίσουμε ότι έχει ληφθεί κατά τρόπο αυταρχικό δίχως συζήτηση και συναίνεση του τοπικού συμβουλίου, το οποίο η διοικούσα τον δήμο παράταξη, ούτε ρώτησε πριν λάβει την σχετική απόφαση χωροθέτησης, αλλά και εν συνεχεία αρνείται να συγκαλέσει, παρά το ότι υπάρχει γραπτό αίτημα και από τους δύο συμβούλους της αντιπολίτευσης από τις 10-4-2015, για έκτακτη σύγκληση.
Η ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύεται ο δήμος είναι πολύ λυπηρή.
Λοιπόν, όσο ο δήμαρχος της πόλης μας εμμένει στην επανάληψη «του τίποτε» και της κενολογίας και εμείς θα επιμένουμε στα καυτά ερωτήματα που μας απασχολούν και θα συνεχίσουμε να τον ρωτάμε:
1.Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης; Ούτε μια ομιλία, ούτε μια εκδήλωση, δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε ένα έντυπο για να ενημερώσει τους πολίτες για την ανάγκη της μείωσης του όγκου των σκουπιδιών και για την ανάγκη ανακύκλωσης; Πόσο θα κόστιζε η αγορά ή κατασκευή συνοικιακών κομποστοποιητών, η ενημέρωση των πολιτών για οικιακή κομποστοποίηση στα σπίτια μας, η δρομολόγηση προμήθειας οικιακών κάδων κομποστοποίησης; Γνωρίζει ότι αν καταφέρναμε να πετύχουμε την οικιακή ή συνοικιακή κομποστοποίηση, θα είχαμε μείωση των απορριμμάτων κατά 50%;
Η απάντηση ότι δεν έχει κονδύλια, έχει τον αντίλογο ότι, δεν είναι δυνατόν να επικαλείται έλλειψη πόρων για ανακύκλωση αλλά ύπαρξη πόρων για το σκουπιδοεργοστάσιο, του οποίου το κόστος (με το δεδομένο ότι αναγκαστικά θα θέλει εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού) θα ανέλθει πάνω από 10.000.000€ και μάλιστα, όπως λέει για μια  προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.
2. Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής, το οποίο θέλει να κατασκευάσει θα είναι κατακάθαρο, γιατί, δήθεν, κάθε εβδομάδα θα απομακρύνεται το υπόλειμμα, όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα  ΧΥΤΥ στην Πελοπόννησο; Η μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Πελοποννήσου (ακούστηκε για μεταφορά στην Μακεδονία) είναι εντελώς παρανοϊκή γιατί είναι προφανές ότι αφ” ενός μεν θα  κοστίζει υπερβολικά, αφ ετέρου δε δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα υπάρχει διαθέσιμος ΧΥΤΥ. Επομένως δεν είναι βάσιμος ο φόβος που εκδηλώνουμε ότι τελικά στην θέση του σκουπιδοεργοστάσιου θα δημιουργηθεί μια νέα χωματερή που θα συγκεντρώνει τα σκουπίδια όλου του δήμου;
3. Ρωτάμε τι εργοστάσιο θέλει να φτιάξει: Γνωρίζει τις διαστάσεις του και την δυναμικότητα του; Προφανώς και δεν έχει μπει στον κόπο να  προσδιορίσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εργοστασίου γιατί, αν τα είχε θα μας τα ανακοίνωνε. Δηλαδή για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της προχειρότητας, επιθυμεί να προχωρήσει σε περιβαλλοντική μελέτη χωροθέτησης έργου δίχως να έχει προσδιορίσει το είδος του έργου που θα κατασκευάσει κατά μέγεθος και δυναμικότητα.
4. Ρωτάμε γιατί εμμένει στο λάθος ότι δήθεν από το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής θα παράγεται κομπόστ για τους αγρότες μας,  όταν είναι κοινώς αποδεκτό ότι το παραγόμενο κομπόστ από μηχανική διαλογή σύμμικτου σκουπιδιού είναι ποιοτικά υποβαθμισμένο και δεν μπορεί να διατεθεί στην γεωργική παραγωγή;
5. Ρωτάμε να μας απαντήσει ευθέως αν εμμένει στο λάθος της επιλογής, του συγκεκριμένου χώρου (λατομείο Αλέρτα-Βούλη) ή πείσθηκε ότι είναι χώρος ακατάλληλος; Οι διαρροές πληροφοριών, οι οποίες έντεχνα καλλιεργείται ότι προέρχονται από τον ίδιο, με περιεχόμενο καθησυχαστικό και διαβεβαιώσεις ότι έχει εγκαταλειφθεί η άνω θέση, είναι μέθοδοι που αποπνέουν βυζαντινή καμαρίλα και δεν ταιριάζουν σε κανένα μοντέλο δημοκρατικής άσκησης εξουσίας, αφού δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας, έλλειψη διαφάνειας και άρνηση  ανάληψης ευθυνών δηλαδή υπονομεύουν τις βασικές αξίες της δημοκρατικής διακυβέρνησης ενός τόπου.
Εμείς οι «Ενεργοί Πολίτες» δηλώνουμε στον δήμαρχο της πόλης μας και προς όλους τους συμπολίτες μας ότι δεν επιθυμούμε μια στείρα αντιπαράθεση. Αντιπαρερχόμαστε τις προσωπικές επιθέσεις, που ο ίδιος  περιλαμβάνει στη δημοσίευσή του και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και με εθελοντική εργασία, εφόσον ο δήμος μας προσανατολιστεί σε οποιοδήποτε σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, με σκοπό την μείωση της ποσότητας των παραγομένων απορριμμάτων. Η ολιγωρία  του να δρομολογήσει ένα πρόγραμμα διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά το υπόλειμμα προς επεξεργασία και η εμμονή του σε εσφαλμένες επιλογές, σχετικά με το είδος του εργοστασίου το οποίο επιθυμεί να κατασκευάσει και με την χωροθέτηση αυτού, θα φέρουν πολύ σύντομα την Τριφυλία στην κατάσταση του Πύργου και της Τρίπολης.

ΤΑ 7 ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι γραφικές πολιτείες, τα παραδοσιακά χωριά, οι εξωτικές ακρογιαλιές, αλλά και η καταπράσινη φύση, τα βουνά, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα φαράγγια και τα σπάνια οικοσυστήματα, όλα βρίσκονται εκεί, ανοίγονται στους επισκέπτες που έχουν τη διάθεση να τα ανακαλύψουν.
Αν… το λέει η καρδούλα σας, κατά την επίσκεψή σας στη εκεί, μην αφήσετε τις ονειρικές παραλίες και την καλοκαιρινή ραστώνη να σας απορροφήσουν.
Αξίζει μια βόλτα στην καρδιά της Μεσσηνίας, στα φαράγγια του Ταΰγετου, στα τρεχούμενα νερά, σε μέρη παρθένα και αγνά που θα σας δώσουν αυτό το κάτι λίγο παραπάνω, αρκετό όμως για να έχετε διηγείστε την εμπειρία από τα «θαύματα της μεσσηνιακής γης» για όλη σας τη ζωή. 
Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας:Είναι ο νοτιότερος μεταναστευτικός σταθμός των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων από και προς την Αφρική κι αυτό αρκεί για να «χρήσει» τη Γιάλοβα έναν από τους σημαντικότερος υδροβιότοπους της Ευρώπης. Θα τη βρείτε 7 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου, ανάμεσα στον ομώνυμο οικισμό και μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας, τον όρμο της Bοϊδοκοιλιάς. Έχει έκταση 6.000 στρεμμάτων, το μεγαλύτερο βάθος της φτάνει τα 4 μέτρα και είναι γνωστή και ως Διβάρι (από τη λατινική λέξη vivarium, που σημαίνει «ιχθυοτροφείο»). Περισσότερα από 254 είδη πουλιών όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, κιρκινέζια, αιγαιόγλαροι, φλαμίνγκος, ψαραετοί, βασιλαετοί και άλλα παρυδάτια πτηνά βρίσκουν καταφύγιο στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας. Εδώ φιλοξενείται και το σπανιότατο είδος σε όλη την Ευρώπη, ο αφρικανικός χαμαιλέοντας, που θεωρείται υπό εξαφάνιση. Τα μεγάλα πουλιά, όπως ερωδιοί, κίρκοι και τουρλίδες, φθάνουν κατά κύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, παραμένουν εκεί μόνο για λίγες ώρες για να ξεκουραστούν και πριν το σούρουπο φεύγουν ξανά όλα μαζί, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα της φύσης για όσους είναι αρκετά τυχεροί να το δουν από κοντά. 
Πολυλίμνιο:Ένας καλά κρυμμένος, επίγειος παράδεισος της Μεσσηνιακής γης. Μικρές λίμνες και καταρράκτες, που σχηματίζονται από τα νερά που διέρχονται μέσα από το Φαράγγι του Πολυλιμνίου. Καταπράσινη βλάστηση, ένα περιβάλλον μοναδικό, παρθένο και σχετικά άγνωστο ακόμα στον μαζικό τουρισμό. Οι λίμνες ήταν μέχρι πρόσφατα καλά κρυμμένες από τους επισκέπτες, αλλά πλέον ο χώρος έχει αξιοποιηθεί, ενώ διαθέτει και δύο χώρους στάθμευσης. Περπατώντας στη φύση για περίπου τρία χιλιόμετρα θα δείτε και τις 15 διαδοχικές λίμνες με τα παράξενα ονόματα: Kαδούλα, Μαυρολίμνα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας και άλλα. Στις πεντακάθαρες λιμνούλες μπορείτε να βουτήξετε και να απολαύσετε της δροσιά των πηγαίων νερών τους. Εντυπωσιακότερος όλων είναι ο καταρράκτης της Κάδης, που ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων. Πλήθος από έντομα όπως πεταλούδες, λεπιδόπτερα αλλά και κουνούπια αποτελούν τροφή για ένα πλήθος εντομοφάγων πουλιών, τα οποία βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο στους πυκνούς θάμνους, αλλά και στα φυλλώματα των δέντρων, κάνοντας το Πολυλίμνιο σημαντικότατο υδροβιότοπο. Στις λιμνούλες θα διακρίνετε ακόμα μικρά ψάρια, μαύρα καβούρια του γλυκού νερού, αμφίβια, ερπετά και μικρά θηλαστικά. Μπορεί κανείς να προσεγγίσει αυτό το «θαύμα της φύσης» από το χωριό Χαραυγή, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Καλαμάτας. 
Μπίλιοβο: Μια από τις πιο γνωστές και όμορφες πεζοπορικές διαδρομές της Μεσσηνίας είναι το περίφημο Μπίλιοβο, το λιθόστρωτο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα και Αλτομιρά στην Έξω Μάνη και χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως μνημείο. Το σωζόμενο σήμερα τμήμα του έχει μήκος 3 χιλιομέτρων και με 83 στροφές (από τις οποίες οι 78 είναι 180μοιρών) ανεβαίνει από τα Σωτηριάνικα (υψόμετρο 300 μέτρων) στα Αλτομιρά (υψόμετρο 800 μέτρων). Σε ορισμένα τμήματα αναρριχάται πάνω στο βράχο και κατά το μεγαλύτερό του κομμάτι κινείται παράλληλα και μέσα σε ρέμα μεγάλης κλίσης. Καθώς η διαδρομή ανηφορίζει και το υψόμετρο αυξάνεται, οι πεζοπόροι έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν από ψηλά τα χωριά της Μάνης και τον Μεσσηνιακό κόλπο. Η κατασκευή του μονοπατιού ξεκίνησε το 1904 και θεωρείται επίτευγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής. Πολλές από τις στροφές του είναι κατασκευασμένες σε μεγάλη κλίση εδάφους, ενώ για τη δημιουργία του μονοπατιού εργάστηκαν τεχνίτες και εργάτες πέτρας από τα γειτονικά χωριά. Υπολογίζεται, με βάση σκαλισμένη σε μια πέτρα επιγραφή πως το καλντερίμι τελείωσε το 1928. Η πεζοπορική αυτή ανάβαση είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδρομές στην Μεσσηνία. Διαρκεί περίπου δύο με δυόμισι ώρες και αν εξαιρέσει κανείς ότι είναι ανηφορικής πορείας, δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία.
Φαράγγι του Ριντόμου: Ξεκινά από τις κορυφογραμμές του Ταϋγέτου, από τη Νεραϊδοβούνα, στα 2031 μέτρα υψόμετρο και καταλήγει στην ακτή της Σάντοβας στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Προς τη μεριά της θάλασσας, το φαράγγι λέγεται Φαράγγι της Κοσκάρακας. Αποτελεί ένα πλούσιο σε γεωμορφολογικά στοιχεία σχηματισμό, παρουσιάζοντας ένα μεγαλειώδες σύνολο. Σε όλο του το μήκος παρατηρούμε πληθώρα γεωλογικών φαινομένων, όπως οι σχεδόν κατακόρυφες πλαγιές του, οι έντονες πτυχώσεις του πετρώματος και τα ρήγματα. Τα εξαιρετικά καλντερίμια στα Πηγάδια και στα Αλτομιρά αποτελούν φυσική δίοδο προς το φαράγγι, ενώ η πρόσβαση γίνεται και από τις Γαϊτσές ή από την Κοσκάρακα (Κοσκάργα), με το υπέροχο γεφύρι, στην παλαιά οδό Καλαμάτας – Κάμπου. Ένα από τα αξιοθέατα είναι το πέτρινο Πηγαδιώτικο γεφύρι. Έχει δύο τόξα, το ένα πάνω από το άλλο, ενώνοντας τις όχθες του φαραγγιού. Το φαράγγι σε αυτό το σημείο είναι στενό, σαν μία πανύψηλη πύλη που δημιουργούν οι κάθετοι βράχοι. Οι λάτρεις του βουνού και της φύσης θα μείνουν έκπληκτοι από τις ομορφιές του φαραγγιού. Η καλύτερη εποχή για τη διάσχισή του κρίνεται το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού, οπότε οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν τη ‒σχετικά‒ απαιτητική διαδρομή.
Φαράγγι του Βυρού:Βρίσκεται και αυτό στον Ταΰγετο και έχει συνολικό μήκος 19 χιλιόμετρα. Πέρα από τη φυσική του ομορφιά, ξεχωρίζει και λόγω της ιστορικής του σημασίας, καθώς κατά μήκος του διερχόταν η αρχαία Βασιλική Οδός που ένωνε την αρχαία Σπάρτη με το λιμάνι της Καρδαμύλης. Ξεκινά από την δυτική πλευρά του Ταΰγετου, στην μεσσηνιακή Μάνη,  από τον Άγιο Παντελεήμονα που βρίσκεται σε υψόμετρο 1400μ και περνώντας από το Δάσος Βασιλικής κατευθύνεται προς τη θάλασσα της Καρδαμύλης. Σύμφωνα με το μύθο ο Πύρρος, γιος του Αχιλλέα, διέσχισε το φαράγγι του Βυρού για να φτάσει στην αρχαία Σπάρτη και να παντρευτεί την όμορφη Ερμιόνη, κόρη του Μενελάου και της Ωραίας Ελένης. Στα χρόνια του μεσαίωνα, οι κάτοικοι της περιοχής δημιούργησαν σε σπηλιές ή απόκρημνα σημεία ειδικά πέτρινα παρατηρητήρια, γνωστά και ως βίγλες. Ήταν κατασκευασμένα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η οπτική μετάδοση από το ένα στο άλλο ενός μηνύματος για κάποια πιθανή επιδρομή. Τα παρατηρητήρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν και κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως καταφύγια για τους εκάστοτε κυνηγημένους. Στις μέρες μας, απομεινάρια από την Βασιλική οδό και τα λίθινα παρατηρητήρια εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του φαραγγιού. Από τη χρήση της κοίτης του Ποταμού (Βασιλική Υδάτινη οδός- Βασιλική υδροδός- Βυρός) πιθανολογείται ότι πήρε ο ποταμός το όνομα Βυρός, ενώ έτσι προέκυψε και το «Φαράγγι του Βυρού». Οι πλαγιές του Ταΰγετου εκεί είναι γεμάτες από δάση μαυρόπευκου και κεφαλληνιακής ελάτης. Η διάσχιση του φαραγγιού είναι μια ευχάριστη εμπειρία, που αποκαλύπτει πολλές ομορφιές. Θα συναντήσετε την ερειπωμένη Μονή Λυκάκη αλλά και τη Μονή Σωτήρος του 14ου αιώνα.  Στην αρχή του φαραγγιού, επίσης αξιόλογη είναι η εκκλησία της Αγίας Σοφίας Γουρνίτσας αλλά και οι τάφοι των Διόσκουρων, πάνω από την Παλιά Καρδαμύλη. Ανάλογα με την απόσταση που θέλει κανείς να διανύσει, υπάρχουν διάφορες αφετηρίες για πεζοπορία, η καθεμία με το δικό της βαθμό δυσκολίας και με τις δικές της ιδιαιτερότητες. 
Φαράγγι του Φονέα: Αλλιώς είναι γνωστό και ως το Φαράγγι της Νούπαντης. Αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από 8 περίπου χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία του Φονέα, μεταξύ Στούπας και Καρδαμύλης. Οι κάτοικοι των χωριών που είναι κτισμένα κοντά (Σαϊδόνα, Εξωχώρι, Προάστιο) το ονομάζουν «Νούπαντη» γιατί λένε ότι εκεί στα παλιά χρόνια γίνονταν οι συναντήσεις (τα συναπαντήματα) όταν ένα συνοικέσιο βρισκόταν σε εξέλιξη. Την έξοδο της χαράδρας προς τη θάλασσα την λένε «του Φονέα», επειδή αρκετοί άνθρωποι και ζώα είχαν πνιγεί στην προσπάθεια τους να διαβούν το αφρισμένο ρέμα πριν γίνουν τα γεφύρια. Στα παλαιότερα χρόνια το φαράγγι έσφυζε από ζωή, καθώς το καλντερίμι που το τέμνει είναι επιμελούς τεχνικής, ενώ ακόμη διακρίνονται εγκαταλελειμμένα ελαιοχώραφα με προστατευτικές ξερολιθιές, μαντριά και πιθανός νερόμυλος. Σε ένα από τα σπήλαια του φαραγγιού είχε βρεθεί, την δεκαετία του 1970, ένα αγγείο της Γεωμετρικής εποχής που τώρα κοσμεί το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Στα σπήλαια αυτά φωλιάζουν γεράκια, κιρκινέζια, κίσσες, κοράκια, αγριοπερίστερα κ.λπ. που τα κρωξίματά τους είναι ο μοναδικός ήχος που διαταράσσει την απόλυτη σιωπή. Μέσα στη χαράδρα που είναι κατάφυτη από δάφνες και όλων των λογιών τα δένδρα, υπάρχουν πολλά είδη αγριολούλουδων και αρωματικών φυτών (από άγριες ορχιδέες μέχρι ρίγανη και μέντα). Επίσης, ζουν χελώνες, αλεπούδες, νυφίτσες, σκίουροι, σκαντζόχοιροι, κουνάβια, τσακάλια κ.λπ. και την Άνοιξη πανέμορφες κίτρινες και πορτοκαλί πεταλούδες. Μια εντυπωσιακή ανθρώπινη παρέμβαση στη χαράδρα είναι το Μονοκάμαρο Πετρογέφυρο του Προαστίου, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930. Το άνοιγμα της καμάρας του είναι 15 μέτρα, έχει ύψος 22 μέτρα και συνολικό μήκος 25 μέτρα. Το μονοπάτι της κοίτης έχει συνολικό μήκος 6.750 μέτρα και υπολογίζεται πως για τη διάσχιση του χρειάζονται από πεντέμισι με εξίμισι ώρες πεζοπορίας. 
Στενό της Μεθώνης: Είναι η θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Μεθώνης και της Νήσου Σαπιέντζα, μήκους δύο ναυτικών μιλίων και πλάτους ενός, που έχει κηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω του φυσικού περιβάλλοντος του βυθού της.
Το Στενό της Μεθώνης περιλαμβάνει τις ακτές από το ακρωτήριο «Κολύβρι» έως το «Χοντρό Κάβο» καθώς επίσης και τις βόρειες πλευρές της Σαπιέντζας. Το μεσογειακό ενδημικό είδος Posidonia oceanic, που εξαπλώνεται σε όλη τη θαλάσσια περιοχή σε βάθος μέχρι 40 μ., σχηματίζει εκτεταμένα και πυκνά λιβάδια.
Το είδος αυτό είναι πολύ ευαίσθητο στη ρύπανση και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης της οικολογικής κατάστασης της περιοχής.
Στο φύλλωμά του φιλοξενείται μεγάλος αριθμός φυτικών και ζωικών ειδών. Το είδος Halophila stipulacea φύεται στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η Πελοπόννησος είναι το δυτικότερο όριο εξάπλωσής του. Το Στενό της Μεθώνης είναι γνωστό άλλωστε και για το πλήθος διασκορπισμένων στο βυθό αρχαίων ναυαγίων  και είναι δημοφιλής τόπος καταδύσεων. 

ΑΝΗΣΥΧΕΙ Ο ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ανήσυχος για το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η Ελλάδα από τον μεγάλο σεισμό στο Νεπάλ εμφανίστηκε μιλώντας , ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, Άκης Τσελέντης. Ερωτηθείς τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα και για την υφήλιο όλη αυτή η σεισμική δόνηση ο κ. Τσελέντης είπε:«Κάθε σεισμός πάνω από 8 ρίχτερ θεωρείται παγκόσμιας εμβέλειας γιατί για παράδειγμα οι σεισμογράφοι μας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραφαν τη δόνηση αυτή περισσότερο από 4 ώρες. Τα κύματα φύγανε από εκεί και κάνανε τη γη γύρω-γύρω πολλές φορές περιστροφή. Ένας σεισμός τόσο μεγάλος μπορεί να επηρεάσει όλη τη γη και μάλιστα εγώ είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε το φαινόμενο ντόμινο δηλαδή σίγουρα θα έχουμε και ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων και όχι και πολύ κοντινών μάλιστα και μπορεί το ένα ρήγμα να ενεργοποιεί το άλλο για αυτό χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή στην από εδώ και πέρα παρακολούθηση της σεισμικής εξέλιξης της ευρύτερης περιοχής».
Και συνέχισε: «Υπάρχει πιθανότητα για μεγάλα γεγονότα και θα έλεγα ότι όχι αύριο αλλά μπορεί αυτή η ενεργοποίηση κάποια στιγμή να φτάσει και στην περιοχή μας. Υπάρχουν περιοχές του Ελλαδικού χώρου οι οποίες είναι ώριμες, υπάρχουν περιοχές του Ελλαδικού χώρου πολύ επικίνδυνες οι οποίες είναι και κοντά σε αστικά κέντρα και για αυτό το λόγο λέω ότι η σεισμική θωράκιση της χώρας να είναι πάντα σε εγρήγορση.Τις περιοχές αυτές τις παρακολουθούσαμε γιατί από τον Ιούλιο και μετά δεν θα μπορούμε να τις παρακολουθούμε. Εύχομαι να μην τα ξαναπούμε μετά από κάποιο ελληνικό σεισμό γιατί τότε κάποιοι θα έχουν ευθύνες γιατί εγώ έχω κάνει αυτό που έπρεπε να κάνω τώρα από εκεί και πέρα κάποιοι θα έχουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ Η ΣΑΠΙΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Ο ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σε έναν ακόμη άνθρωπο που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, συνεπώς του απαγορεύεται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον μέχρι να δικαστεί.Ο λόγος για τον Γιάννη Κομπότη, πρόεδρο του Λεβαδειακού ο οποίος απολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας για αρκετές ώρες στον ειδικό ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη. «Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και θεωρούμε πως είναι ειλικρινείς και βάσιμες», ανέφερε ο ίδιος αποχωρώντας από την Ευελπίδων και λίγο μετά έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ ,στενός συνεργάτης του Γιώργου Γκιρτζίκη και δήμαρχος Οιχαλίας, Άρης Σταθόπουλος, εμφανίστηκε και αυτός στο γραφείο του ειδικού ανακριτή και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα. Πήρε προθεσμία για να επανέλθει στις 3 Ιουνίου και να απολογηθεί

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΛΥΓΙΣΕ Η ΚΥΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μετά από παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ στους συναρμόδιους Υπουργούς τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κτλπ). Η τροποποίηση έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας.»


ΣΠΕΙΡΑ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ...

ΝΕΟ κύμα διαρρήξεων σημειωθηκε σε περιοχες της Τριφυλίας, με τους κατοίκους να ανηςυχουν κςθως εκδηλώθηκαν κρουςματα στον Πύργο, στους Γαργαλιάνους και στη Σπηλιά. 
Στο θεμα αυτό αναμένεται να γινει παρεμβαςη απο τοπικούς φορείς καθως οι δραςτες φαίνεται οτι ηταν οργανωμένοι, ομως αφηΣαν στοιχεια που διερευνά η Αςτυνομια ωςτε να οδηγηθεί στην σύλληψη τους. 
Πιο αναλυτικά το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σε γειτονιά του Πύργου όταν άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης μπουκαραν σε οικία την ώρα που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες του και αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα έψαξαν τους εσωτερικούς χώρους και τελικα αφαιρεσαν κοσμήματα και 1.000 ευρώ περίπου συμφωνα με τους ιδιοκτήτες της οικίας.
Με παρόμοια μεθοδολογία οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν ισόγειο σπίτι στους Γαργαλιάνους καθως μπήκαν απο παράθυρο υπνοδωματίου, αφαιρώντας χρυσαφικά μεγάλης αξίας οπως και χρηματικό ποσό περίπου 900 ευρώ. Τα πανομοιότυπα περιστατικά εξετάζονται παντως από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων. 

Επίσης  στη Σπηλιά ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ οι άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να μπουκαρουν σε οικία που διαμένουν περιοδικά οι ιδιοκτήτες τους, ομως τους πρόλαβε γείτονας που ειδε το περιστατικό, ειδοποιώντας άλλους κατοίκους ωστε να αποτρέψουν τους δράστες. Ευτυχώς οι διαρρήκτες εξαφανίστηκαν προς αγνωςτη κατευθυνςη παραβιάζοντας μονο το παντζούρι της μπαλκονόπορτας. Ωςτοςο όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία εντόπισε στη περιοχή ένα αυτοκίνητο που φαινεται οτι ειχε ρόλο στη διάρρηξη και τελικα εγινε μεταγωγή του οχήματος  στο Α.Τ. Κυπαρισσίας για έλεγχο. Τελικα το υποκύπτουν όχημα εχει ιδιοκτήτη πολίτη βουλγαρικής καταγωγής που γνωρίζει η αστυνομία και έτσι δεν αποκλείει να βρει την άκρη του νήματος. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ.

ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η Ν.Δ. ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

Σαν χθες, ημέρα έναρξης των προσυνδιασκέψεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Πάτρα με ομιλία του κ. Σαμαρά και κεντρικό σύνθημα «Ακούμε, συζητάμε, προχωράμε», συμπληρώθηκαν ακριβώς τρεις μήνες από τη μεγάλη εκλογική ήττα της Ν.Δ. από το ΣΥΡΙΖΑ. Το στρατηγικό αδιέξοδο της κεντροδεξιάς παράταξης είναι εμφανές, καθώς αναδείχθηκε σαφώς η εγκατάλειψη της ιδεολογικής κληρονομιάς της, ενώ ένα άλλο ζήτημα αφορά στη διάσπαση της κεντροδεξιάς βάσης. Η Ν.Δ. αναζητά πυξίδα για την πορεία της, σε μια χρονική στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με τη δική του στρατηγική να απομονώσει πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση, που προσπαθεί να συνέλθει από το εκλογικό σοκ του περασμένου Ιανουαρίου. Το 28% που έλαβε η Ν.Δ. στις εκλογές είναι, όπως αποδεικνύονται και στις δημοσκοπήσεις, πάρα πολύ εύθραυστο. Η βασική παραδοχή που πρέπει να έχει τόσο η σημερινή ηγεσία όσο και οι επίδοξοι δελφίνοι είναι ότι η παράταξη υπάρχει, αλλά δε βρίσκεται μόνο μέσα στη Ν.Δ. Πάνω σ’ αυτό το αφήγημα είναι στηριγμένες και οι προσπάθειες στο εσωτερικό μέτωπο του κόμματος να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία στη μετά- Σαμαρά εποχή.
Ήδη έχει ξεκινήσει ο μηχανισμός συλλογής του απαραίτητου αριθμού υπογραφών για την κατάθεση πρότασης μομφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα προς το πρόσωπό του. Μάλιστα, επειδή το ενδεχόμενο νέων εκλογών έρχεται όλο και πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, κύκλοι του κόμματος θεωρούν ότι, αν η αξιωματική αντιπολίτευση πάει σ’ αυτές με την ίδια ηγεσία, δεν έχει καμία ελπίδα αλλαγής του παιχνιδιού. Πριν, όμως, από το κείμενο με τους αντιφρονούντες βουλευτές, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Επένδυση», να βγει στη δημοσιότητα άλλο κείμενο, που θα υπογράφουν πρώην βουλευτές του κόμματος, κυρίως της περιφέρειας.

Συναγερμός για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά

Κατά τη διαρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015, 5.341 επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο (3.239 ατομικές, 1.200 Ο.Ε, 392 Ε.Ε, 210 Ε.Π.Ε & 178 Α.Ε.) σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ενώ η συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς από την αρχή του χρόνου υπολογίζεται σε 59 λουκέτα την ημέρα και το πρώτο εξάμηνο του έτους εκτιμάται ότι τα συνολικά λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 8.500.
Αυτό υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης αναφερόμενος στις αιτίες οι οποίες δημιουργούν νέο κύμα λουκέτων στην αγορά και υπογράμμισε: "η ανοχή έχει αρχή και τέλος".
Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι οι παρατεταμένες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς επιτείνουν ακόμη περισσότερο την ζοφερή κατάσταση: "Η αγορά έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της. Πλέον, ο κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων στην αγορά είναι ορατός. Λουκέτα, που συνεπάγονται περαιτέρω αύξηση της ανεργίας. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί και να βρει τώρα ρεαλιστικές λύσεις με τους δανειστές της, προκειμένου να δώσει ένα οριστικό τέλος στην αγωνία των πολιτών. Σε διαφορετική περίπτωση οι επιπτώσεις για κοινωνία και οικονομία, για επιχειρήσεις και καταναλωτές θα είναι ανυπολόγιστες.
Μετά από επτά χρόνια κρίσης η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών προσπαθούν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια τις εταιρείες τους ανοιχτές ευελπιστώντας ότι η χώρα μας, θα εισέλθει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης".
Η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι οι κύριες αιτίες για νέο κύμα λουκέτων εντοπίζονται στα εξής:
- Έλλειψη ρευστότητας: το 95% των αιτημάτων για χορήγηση δανείων σε πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίπτεται καθημερινά από τις συστημικές ελληνικές τράπεζες, κατόπιν εντολών και κανόνων της ΕΚΤ, προς την Τράπεζα της Ελλάδος.
Υπό αυτές τις συνθήκες η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας είναι αδύνατη.
- Τραπεζική ασφυξία: οι καταθέσεις έχουν περιοριστεί στα138 δις ευρώ σχεδόν στο 58% του συνόλου των 219 δις ευρώ των χορηγήσεων δανείων. Το 1/8 των καταθέσεων έχουν δανείσει οι τράπεζες στο δημόσιο για έντοκα γραμμάτια. Η ανάγκες καθημερινής ρευστότητας των τραπεζών καλύπτονται από τον ELA μόνο για τις καταθέσεις που φεύγουν. Σχεδόν 4 δις έφυγαν τον Απρίλιο και 32 δις από τον Δεκέμβριο. Εάν μάλιστα κουρευτούν τα ενέχυρα των τραπεζών στην ΕΚΤ τότε η ρευστότητα που θα απομείνει δεν θα ξεπερνά τα 10 δις ευρώ που βέβαια δεν επαρκούν.