Pages

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΜΕ λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο εξωκκλήσι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας η καθιερωμένη ετήσια εορτή Κατάθεση Τιμίας ζώνης Θεοτόκου παρουσία εκπροσώπων φορέων αλλά και πλήθος πιστών που παρακολούθησαν την θρησκευτική τελετή που έγινε. Στις εορταστικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντα ναού που ανακαινίστηκε το 2007, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος έστειλε ευχές στους πιστούς και τους διοικητές του ιδρύματος, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι τελειώνει με την δέηση προς την γιάτρισσα Θεοτόκο αλλά ξεκινά η 1η Σεπτεμβρίου με τον ίδιο τρόπο προς την Παναγία που συμπίπτει με την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους.
Αμέσως μετά έγινε λιτανεία της εικόνας στο περίβολο και στους χώρους του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως την μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ η πομπή ολοκληρώθηκε με αρτοκλασία. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Μπακούρος, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κα Αλεξοπούλου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, ο διοικητικός διευθυντής Θεόδωρος Ντέντες και πλήθος κόσμου.

Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών θα πληγώσει την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τα είδαμε όλα από το πρωί κι αν η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από τις τριτοκοσμικές εικόνες τότε είναι σίγουρο ότι η χώρα δεν σώζεται. Δεν έχει νόημα να πούμε πολλά για τα ράντζα, τα στρώματα, τις βαλίτσες και όλη αυτή την εικόνα ντροπής. Αν και η παρουσία των υποψηφίων δε νομιμοποιεί απαραιτήτως και τον διαγωνισμό, το γεγονός ότι κάποιοι επέλεξαν να πάνε στο συριζαίϊκο Big Brother, δεν τους τιμά, όποιοι κι αν είναι. Έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης που ήθελε να δει ο κόσμος τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Καλογρίτσα, τον Κυριακού να «σέρνονται» στα πόδια του Παππά για να πάρουν μια άδεια. Ίσως πάλι να ήταν συμφωνημένο, στο πλαίσιο του deal που έχει κάνει η κυβέρνηση με τη νέα διαπλοκή.
Πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο κτίριο δεν υπάρχουν. Όποιες διαρροές είναι ανόητες και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πιθανότατα την Πέμπτη θα έχουμε ανακοινώσεις και θα ξέρουμε τους νέους καναλάρχες. Δεν αποκλείεται να κλείσουν τουλάχιστον 3 από τα υπάρχοντα κανάλια και να έρθουν οι νέοι «σωτήρες». Δύο είναι αυτά που θέλει να πετύχει η κυβέρνηση και μ’ αυτά να πάει στη ΔΕΘ ο Τσίπρας. Το πρώτο είναι να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την πώληση των τεσσάρων αδειών και αργότερα να έχει έσοδα και από τις θεματικές. Κάποιοι δεν αποκλείουν ότι αν τα «χτυπήματα» ανέβουν πολύ ψηλά, να φτάσει το τελικό ποσό στα 100 εκατ. ευρώ. Θα μπορεί λοιπόν ο πρωθυπουργός να πει «τους τα πήρα χοντρά, έκανα ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι επί 27 χρόνια. Το δεύτερο είναι, αν είναι δυνατόν, να φύγουν οι «ενοχλητικοί» από τη διαδικασία και να πάρουν τις άδειες οι «κολλητοί». Έτσι θα μπορεί ο Τσίπρας να πει ότι άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο, ότι έδιωξε τους νταβατζήδες. Έστω κι αν έρχεται η νέα διαπλοκή. Τα πάντα επικοινωνία είναι για την κυβέρνηση κι έτσι πορεύεται. Εδώ όμως αρχίζει ο μεγάλο χαμός. Κάποιοι λένε ότι άδειες θα πάρουν σίγουρα οι Μαρινάκης και Σαββίδης ενώ πρόθυμος να «χτυπήσει» ψηλά εμφανίζεται και ο Κοντομηνάς. Αν ισχύει αυτό τότε για μια άδεια θα «σκοτωθούν» οι Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κυριακού.
Θα μείνουν δηλαδή δύο ισχυροί παίκτες εκτός τηλεόρασης και απλά θα γίνει χαμός τους επόμενους μήνες. Μέχρι το «μαύρο» που θα ρίξει η κυβέρνηση σε τρεις μήνες σε όσους δεν κερδίσουν στον διαγωνισμό σκεφτείτε τι πόλεμος έχει να γίνει. Αλλά και μετά η κυβέρνηση αποκτά πολύ ισχυρούς εχθρούς που θα την τσακίσουν με κάθε τρόπο. Αλλά μη νομίζετε ότι και οι νέοι «παίκτες» θα πουν… σφάξε με Παππά μου ν’ αγιάσω. Συμπέρασμα: Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, έτσι όπως στήθηκε, θα πληγώσει βαθιά την κυβέρνηση. Θα πληρώσει το γεγονός ότι θέλει να παίζει επικοινωνιακά και δεν σκέπτεται τις συνέπειες. Δεν το καταλαβαίνουν αλλά υπογράφουν τη θανατική τους καταδίκη.

ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2017

Ο νέος φόρος που έρχεται στον καφέ από 1/1/2017 είναι ένα ακόμα δείγμα αδικίας προς τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Κάποιος, δικαιολογημένα θα πει: είναι ο μόνες αυξήσεις; Όχι βέβαια, αλλά οι συγκεκριμένες αυξήσεις χτυπάνε την καρδιά της καθημερινότητας, των πιο αδύναμων στρωμάτων. Γιατί το καφεδάκι όπως το λένε οι περισσότεροι είναι ένα λαϊκό είδος πρώτης ανάγκης. Αν αναλογιστούμε ότι το μέτρο, δηλαδή o νέος φόρος στον καφέ, είναι ελληνικής έμπνευσης, τότε μάλλον... έγινε εκ παραδρομής.
 Γατί βάσει του νέου φόρου, η τιμή του ελληνικού ως πρώτη ύλη φτάνει και το 100% ενώ το κόστος ως τελικό προϊόν μπορεί να φτάνει το 70%! Δεν είναι τυχαία τα νούμερα. Είναι τα πραγματικά νούμερα. Και με αυτά τα στοιχεία δύο είναι τα δεδομένα: Δεν θα έχουμε λεφτά να πιούμε ούτε τον καφέ της παρηγοριάς και σίγουρα μάλλον θα δυσκολευτούν να πάνε στα καφενεία των περιφερειών τους οι βουλευτές! Κα τούτο διότι δεν μπορείς να λειτουργείς με τιμωρητική σκληρότητα στην καθημερινότητα των ασθενέστερων και μετά να τους ζητάς να σε στηρίξουν. Η κοινωνική ευαισθησία φαίνεται κυρίως στο σεβασμό των μικρών καθημερινών συνηθειών των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Και ο νέος φόρος που ήδη ψηφίστηκε με νόμο μάλλον πρέπει να αναθεωρηθεί σύντομα. Πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί...

ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μετά τα δημοσιεύματα μας για την ταχεία αποπεράτωση έργων στο Νοσοκομείο της πόλης καθώς νέα συμπληρωματική σύμβαση υπογράφει τελικά η Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του ισογείου, των εξωτερικών ιατρείων και των χώρων του ιδρύματος.
Η σύμβαση αγγίζει τις 300.000 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια το έργο θα παραδοθεί πριν ολοκληρωθεί το τρέχον έτος. Καθοριστικής σημασίας ήταν η τελευταία σύσκεψη  στην Τρίπολη, από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΕΣΠΑ. Προς το παρόν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας καθώς η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έχει αποδεχθεί την δήλωση διακοπής των έργων που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου της εργολαβίας μετά μάλιστα την τοποθέτηση της υποδομής του ανελκυστήρα. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΔΙΚΤΥΟΚΗΠΙΑ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 
MIA νέα μέθοδος προστασίας των εσπεριδοειδών με σκοπό την αύξηση τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά των καλλιεργειών χαμηλής κάλυψης υλοποιείται το τελευταίο καιρό στην Τριφυλία. Μάλιστα φοιτητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκαναν την πρακτική τους πάνω στο αντικείμενο στα πλαίσια των εργασιών τους. Για την νέα μέθοδο μίλησε ο Διευθυντής Αγροτικής οικονομίας με επίσκεψη σε καλλιέργεια στη περιοχή της Τερψιθέας. Ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η μέθοδος εφαρμόστηκε επιτυχώς σε καλλιέργεια εσπεριοδοειδών με πορτοκάλια, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που εξακολουθούν να αναζητούν νέα δεδομένα τότε βρίσκουμε λύσεις δημιουργίας.
 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ
Επισήμανε ότι πρόκειται για την καλλιέργεια των αδερφών Κατσίρου που πρωτοπορούν καθώς σε μια καλλιέργεια 30 στρεμμάτων πορτοκαλιών με μια νέα ποικιλία που αποδίδει άριστα με βάση την βέλτιστη αγροτική πρακτική. Στο δικτυοκήπιο αυτό κατάφεραν με τοποθέτηση ειδικών νάυλον προστασίας κατάφεραν να προστατέψουν την παραγωγή από τις καιρικές συνθήκες κι έτσι να διασφαλίσουν την καλή ποιότητα παραγωγής. Τα δέντρα ήταν 6 ετών ενώ υπάρχει κι άλλη καλλιέργεια 15 στρεμμάτων με δέντρα ηλικίας 10 ετών, όπου ο αγρότης λαμβάνει μέση παραγωγή είναι 5 τόνους το στρέμμα, αρχίζει αρχές Μαρτίου και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο ενώ ήδη υπάρχει ζήτηση από το εξωτερικό χάρη στα πλούσια οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προιόντος που είναι εύγεστα και πλούσια σε βιταμίνες...

ΜΠΑΡΑΖ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

Στο σφυρί θα δουν οι μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες τα ακίνητά τους από τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου καιανοίγουν τα δικαστήρια, με τις τράπεζες να έχουν ήδη έτοιμους περίπου 2.000 φακέλους. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι πλειστηριασμοί ακινήτων αναμένεται να φθάσουν τους 5.000, με τους πρώτους να αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ. Στο στόχαστρο δεν θα μπουν ευπαθείς ομάδες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή τα μικρά ακίνητα οικογενειών που δεν έχουν μεγάλη ή άλλη περιουσία.
Περιπτώσεις σαν και αυτές της Ισπανίας, όπου μικροϊδιοκτήτες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έπειτα από τους μαζικούς πλειστηριασμούς, δεν θα υπάρξουν, καθώς στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα σε όσους είναι σε θέση να συναινέσουν σε μια λύση ρύθμισης και παρ’ όλα αυτά έκαναν κατάχρηση της παρατεταμένης περιόδου «παγώματος» των πλειστηριασμών. Tην ίδια ώρα για "τσουνάμι" κατασχέσεων και πλειστηριασμών κάνει λόγο και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κ. Μαργέλης.

Σενάρια εκλογών βλέπουν και οι έξω!

Δεν «βλέπει» ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τις αρχές του 2017, η BofA – Προβλέπει ύφεση 1% φέτος Σε αντίθεση με την υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης για γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και εμπέδωση της πολιτικής σταθερότητας με αποφυγή πρόωρων εκλογών, η αίσθηση της αβεβαιότητας και οι εκτιμήσεις για ρευστό πολιτικό σκηνικό, με ενδεχόμενες ραγδαίες εξελίξεις ανά πάση στιγμή, παραμένει. Και μάλιστα αυτή τη φορά δεν προέρχεται η σχετική συζήτηση από το εσωτερικό, ώστε να την καταγγείλει το Μαξίμου ως σκόπιμη, αλλά από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το έναυσμα αυτής της σεναριολογίας το δίνει η Bank of America (Bofa) στην ετήσια έκθεσή της.
Η εκτίμηση των αμερικανών ειδικών, έρχεται δύο μέρες από τις συστάσεις, μετά των σχετικών φόβων για επανάληψη του περσινού σκηνικού με την οκτάμηνη καθυστέρηση στην πρώτη αξιολόγηση, των Βρυξελλών προς την Αθήνα για ταχεία εκπλήρωση από την ελληνική πλευρά των προαπαιτουμένων της συμφωνίας. Είναι προφανές ότι όλο και περισσότεροι στο εξωτερικό, δεν συγκινούνται από την εκφρασθείσα και δηλωθείσα με διάφορους τρόπους διάθεση της κυβέρνησης να μην τραβήξει σε χρόνο η δεύτερη αξιολόγηση, καθώς πρόκειται για «καυτά» θέματα, όπως τα εργασιακά. Είναι ενδεικτικό ότι η Bofa εκτιμά ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν θα ολοκληρωθεί εντός του 2017, παρότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ορίζοντα τον Οκτώβριο του 2016.
Επισημαίνει ως παράγοντες δυσκολίας για την αξιολόγηση αφενός τις διαφορές μεταξύ των δανειστών, αφετέρου την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία μπορεί να απειληθεί από κάποια αμφιλεγόμενα μέτρα που προβλέπει η δεύτερη αξιολόγηση. Σημειωτέον ότι η εκλογολογία που είχε φουντώσει στις αρχές Αυγούστου «τιθασεύτηκε» με συντονισμένη κυβερνητική διάψευση ημερών περί τα μέσα του μήνα, χωρίς όμως να σταματήσει εντελώς, καθώς πολιτικοί παράγοντες, μεταξύ των άλλων και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, καίτοι θεωρήθηκε ως «πρόθυμος» εν δυνάμει σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα, επέμεινε να μιλά για κάλπες μέσα στο φθινόπωρο.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ

Δύο χρόνια νωρίτερα φαίνεται να έρχεται η αύξηση των εισφορών ασθένειας στο 6,95% για τους αγρότες, με τους δανειστές να πιέζουν να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017, αντί για το 2019. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το αίτημα αυτό έχει αποτυπωθεί και σε έγγραφο που έχει σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση καθώς φέρεται να αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων για να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση.
Εκτός αυτού, οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί η έκπτωση 15% όσων ασφαλισμένων πληρώνουν«επιτόπου» και όχι σε δόσεις το κόστος της εξαγοράς για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου. Πρακτικά η αύξηση από 1/1/2017 αντί για το 2019 όπως προβλέπει το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου σημαίνει ότι σε εισόδημα 7.000 ευρώ η εισφορά θα είναι 487 ευρώ ενώ οι αγρότες περίμεναν ότι θα είναι 332 ευρώ.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΗΚΑΝ με επιτυχία οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού φολκλορικού φεστιβάλ με τίτλο Κυπαρισιώτικες Ηλιαχτίδες με την φιλοξενία 5 χωρών με πλούσιες χορευτικές εκδηλώσεις σε όλη την Τριφυλία που χειροκροτήθηκαν από το κοινό, καθώς η πολιτισμικές ανταλλαγές καθιερώνουν πνεύμα συνεργασίας και ανάπτυξης. Πέρα από τις εκδηλώσεις και την αναμνηστική φωτογραφία των συγκροτημάτων με τον Μορφωτικό Σύλλογο Κυπαρισσίας που ήταν ο εμπνευστής του θεσμού, στην αίθουσα του Δ.Σ. Τριφυλίας έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων με τις ξένες αποστολές καθώς και των δημοσιογράφων που τους συνοδεύουν.
Οι αποστολής φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους με μνημεία της Τριφυλίας μέσα από μια διαδρομή πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι των περιοχών που έγιναν οι εκδηλώσεις. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη χρονιά καθώς το παρών φέτος έδωσαν περισσότερα από 150 άτομα. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Συγκλονισμένη είναι τις τελευταίες μέρες η τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων, από τη σοκαριστική είδηση της καταγγελίας 60χρονου για σεξουαλική παρενόχληση 13χρονης. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκαναν την Παρασκευή στο Α.Τ. Γαργαλιάνων οι Βούλγαροι γονείς του ανήλικου κοριτσιού, ο 60χρονος, επίσης Βουλγάρικης καταγωγής, φέρεται πως παρενόχλησε σεξουαλικά τη 13χρονη κόρη τους την Τρίτη 23 Αυγούστου.
 Άνδρες του Α.Τ. Γαργαλιάνων προσήγαγαν τον 60χρονο και σχηματίζεται δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας. Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, η αστυνομία ερευνά την πολύ σοβαρή καταγγελία για την οποία ακολουθείται η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία καθώς όταν έγινε η καταγγελία στην αστυνομία είχε παρέλθει ο χρόνος για τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Δεν μπορούμε να μισούμε την Ελλάδα μας!

Είμαστε εξοργισμένοι. Μέσα σε 20 μήνες μας έχουν κάνει να μισούμε τη χώρα που γεννηθήκαμε και αγαπάμε. Δεν υπάρχει από κάπου να πιαστεί ένας Έλληνας που δεν προσκυνάει το… καθεστώς και τις κλαδικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει να είναι ήσυχος, ασφαλής και να ζει σε μια χώρα που θα τηρούνται οι νόμοι και θα υπάρχει μια σχετική ευταξία. Όχι, η τέλεια Πολιτεία του Πλάτωνα δεν υπάρχει και δεν θέλουμε μια τέτοια. Όμως, αυτή η Ελλάδα που ζούμε απέχει πλέον έτη φωτός από μια κανονική χώρα, τίποτε περισσότερο. Ξυλοκοπούν το διοικητή της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας ομάδες μπαχαλάκηδων και αντί να… πέσουν τα τσιμέντα εμείς από το πρωί ασχολούμαστε με τις τηλεοπτικές άδειες. Έμειναν 37 χιλιάδες Ελληνόπουλα εκτός παιδικών σταθμών λόγω έλλειψης κονδυλίων και την ίδια μέρα ανακοινώνεται ότι θα ενσωματωθούν 22 χιλιάδες προσφυγόπουλα στα ελληνικά σχολεία γιατί εκεί προφανώς βρέθηκαν λεφτά. Συγγνώμη, μην παρεξηγηθούμε και μας πουν οι αριστεροί… ρατσιστές. Ο Ρουβίκωνας κάνει ό,τι γουστάρει, σπάει, καίει, επιτίθεται, μπουκάρει στα διόδια, τους ξέρουν αλλά δεν κάνουν τίποτε για να τους διαλύσουν. Έλεος μ’ αυτό το μπουλούκι.
 Στην υπόθεση των καναλιών αν μας βλέπουν οι ξένοι τι κάνουμε θα μας χαρακτηρίσουν κατευθείαν… Ζιμπάμπουε. Αν δουν τα στρατιωτικά ράντζα, τις χημικές τουαλέτες και την όλη διαδικασία, πάει θα μας περάσουν για Ζουλού. Τέτοια κατάντια. Η κυβέρνηση της χώρας είναι τόσο απροκάλυπτα ανίκανη και ταυτόχρονα προκλητική κι επικίνδυνη και ο κόσμος είναι ακόμη τόσο αποχαυνωμένος που νομίζουμε ότι δεν ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά στον Τρίτο Κόσμο. Ο Φίλης ετοιμάζεται να γράψει την ιστορία της Ελλάδας με… το αριστερό, ενώ ξαναβγήκαν διάφοροι φωστήρες που θέλουν να κάνουν… μεταρρύθμιση της παιδείας. Δεν κοιτάνε να μεταρρυθμίσουν τον εαυτό τους κι ας αφήσουν τη χώρα. Η οικονομία πάει κατά διαόλου, τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό και μένει… ο κατιμάς κι εμείς δεν κάνουμε τίποτε για να αλλάξουμε την πορεία στην καταστροφή. Είμαστε εξοργισμένοι που όλα τα θεωρούμε φυσιολογικά, ακόμη και τα Μνημόνια πλέον. Όμως, δεν είναι έτσι.
Τίποτε δεν είναι φυσιολογικό. Είναι η… ανωμαλία της Αριστεράς που πλασάρεται ως το κανονικό. Δεν είναι κανονικοί άνθρωποι και πολιτικοί ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Φίλης, ο Σπίρτζης, ο Τσακαλώτος και όλα τα υπόλοιπα «παιδιά» του μπάρμπα Αλέκου. Κανονικοί είμαστε εμείς, παραπλανημένοι, κοιμισμένοι, αλλά σιγά – σιγά βγαίνουμε από το καβούκι μας. Ξυπνάμε, οργιζόμαστε με όσα συμβαίνουν και σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να στείλουμε στα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας όλους αυτούς που κατάστρεψαν την ζωή μας τόσους μήνες. Θα τους τσακίσουμε γιατί δεν μπορούμε να μισούμε την Ελλάδα μας. Θα μισούμε μόνον αυτούς.

ΗΧΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ Α.Τ.

Σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής του δημάρχου Τριφυλίας προς τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης και τους λοιπούς αρμόδιους παράγοντες, (όπως αυτή εμφανίστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης), μετά μάλιστα το συλλαλητήριο που έγινε στην πλατεία των Φιλιατρών την Τετάρτη 24 Αυγούστου που μοναδικό αίτημα είχε την μη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων των Φιλιατρών και του Κοπανακίου και επειδή προφανώς η επιστολή αυτή υποκαθιστά το ψήφισμα της συγκέντρωσης που δεν εκδόθηκε, θα ήθελα ως ένας εκ των διαδηλωτών να διατυπώσω μερικές παρατηρήσεις.
Πρώτον, το θέμα δεν είναι «οι κοινωνικές εκρήξεις – αντιδράσεις για την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στην ελληνική αστυνομία». Το θέμα είναι αυτή καθαυτή «η μεταρρύθμιση», το θέμα δηλαδή είναι η κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων και αυτό πυροδοτεί τις αντιδράσεις. Και ότι επιδιώκουν οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι να αναδεικνύουν και να αντιπαλεύουν τις δυσμενείς για τους πολίτες επιπτώσεις.
Δεύτερον η δήλωση ότι η δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του υπουργείου , (δεν αμφισβητεί δηλαδή την συρρίκνωση των δομών και της δύναμης της ασφάλειας του πολίτη , γιατί αυτή είναι η πραγματική πρόθεση της νέας ρύθμισης) δεν ακυρώνει την περί του αντιθέτου εκτίμηση της κοινωνίας του δήμου μας όπως αυτή ήδη παντοιοτρόπως έχει εκφραστεί και όπως εκφράστηκε και στα Φιλιατρά.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο δήμαρχος υπαινίσσεται πως αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις των πολιτών η δημοτική αρχή θα σιωπούσε είτε θα χειροκροτούσε ακόμη , τις προθέσεις του υπουργείου. Εν πάση περιπτώσει κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι πολίτες δεν κατανοούν τις καλές προθέσεις του υπουργείου και αντιδρούν αβάσιμα και σπασμωδικά. Αντιδρούν οι πολίτες γιατί πραγματικά διακυβεύεται η ίδια τους η ασφάλεια. Αυτή είναι η ουσία με βάση αυτή αξιολογούνται και οι πρακτικές και οι προθέσεις και βέβαια με τα βάσιμα και ισχυρά επιχειρήματα (όπως είναι λ.χ. τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα, η σύνθεση του πληθυσμού και άλλα) ,που από όλους τους ομιλητές και από το δήμαρχο αναπτύχθηκαν στην συγκέντρωση, αλλά που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο κείμενο της επιστολής η οποία μάλλον αφοριστικά εκφράζεται. Αντιδρούν οι πολίτες γιατί πραγματικά διακυβεύεται η ίδια τους η ασφάλεια.
Τρίτον η δημοτική αρχή – αναφέρεται στην επιστολή- μεταφέρει στους αρμόδιους τις αγωνίες των κατοίκων. Προφανώς δεν το κάνει απλά γιατί σέβεται τις αποφάσεις αλλά και γιατί τις συμμερίζεται κιόλας. Γιατί η αγωνία των πολιτών για την ασφάλεια τους δεν είναι δική της αρμοδιότητα, δική της αγωνία όμως πρέπει να είναι και μάλιστα να εκφράζεται αγωνιστικά και διεκδικητικά όχι μόνο διεκπεραιωτικά.
Τέταρτον, η απόσυρση του προεδρικού διατάγματος στο μέρος τουλάχιστον που αφορά τα αστυνομικά τμήμα του δήμου μας δεν εκφράζεται ως πρόταση αλλά ως απαίτηση. Και όχι βέβαια για να ενημερωθούν να πειστούν και να προετοιμαστούν οι πολίτες προκειμένου να δεχτούν τις μεταβολές, να δεχθούν δηλαδή την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων. Μα στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών δεν διαδηλώσαμε για να έρθουν οι αρμόδιοι να μας πείσουν. Διαδηλώσαμε για να πείσουμε εμείς τους αρμόδιους παράγοντες, έστω την ύστατη αλλά κρίσιμη ώρα να αποσύρουν την κοινωνικά ανερμάτιστη και ζημιογόνα απόφαση τους.
Ένα όχι στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων ήταν το δια ταύτα του ψηφίσματος της συγκέντρωσης, το οποίο δεν γράφτηκε μεν αλλά εκφράστηκε ομόφωνα και καθαρά. Για αυτό και με καθαρό λόγο πρέπει να μεταφερθεί για να έχει κάποια πιθανότητα να εισακουστεί.
Αυτά για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να μην παραμένουν σκιές.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών

«Είναι τουλάχιστον υποκριτική η σημερινή στάση της ΝΔ, όταν είναι γνωστό σε όλους πως τον Ιανουάριο του 2014, το επιχειρησιακό σχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα 43% λιγότερες δομές στην ΕΛ.ΑΣ., 30% λιγότερες στην Πυροσβεστική και 36% λιγότερες στη ΓΓΠΠ ενώ παράλληλα καταργήθηκαν 6.700 κενές οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.» Αυτό αναφέρει σε δελτίο τύπου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.
suriza messinias0Η απάντηση έχει ως εξής:
«Προφανώς και δεν θα ακολουθήσουμε το προκλητικό, δημαγωγικό και λαϊκίστικο ύφος της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. Ο πολιτικός πολιτισμός  είναι ζητούμενο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, δυστυχώς, μας το αποδεικνύει σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Στο δια ταύτα:
1) Είναι τουλάχιστον υποκριτική η σημερινή στάση της ΝΔ, όταν είναι γνωστό σε όλους πως τον Ιανουάριο του 2014, το επιχειρησιακό σχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα 43% λιγότερες δομές στην ΕΛ.ΑΣ., 30% λιγότερες στην Πυροσβεστική και 36% λιγότερες στη ΓΓΠΠ ενώ παράλληλα καταργήθηκαν 6.700 κενές οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Στη βάση αυτού του σχεδίου προβλέπονταν μετατροπή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας σε Τμήμα, καταργήσεις Αστυνομικών Τμημάτων της υπαίθρου (ΕΝΑ Αστυνομικό Τμήμα ανά καλλικρατικό δήμο), ενώ η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας μεταλλασσόταν σε ένα απλό Αστυνομικό Τμήμα με αφαίρεση αρμοδιοτήτων και μείωση οργανικών θέσεων. Τέλος στο διάστημα 2009-2014 μειώθηκε η οργανική δύναμη των ΑΤ Μεσσηνίας κατά 30% (80 θέσεις λιγότερες) εξαιτίας της παύσης εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές και των υπερβολικών αποσπάσεων.
2) Το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση, με σκοπό την εξασφάλιση του αγαθού ασφάλειας του πολίτη κι αυτό μπορεί πλέον να γίνει πράξη αφού το αστυνομικό προσωπικό που θα εξοικονομηθεί από τις καταργούμενες υπηρεσίες θα μπορεί να διατεθεί σε εποχούμενες περιπολίες. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών δεν εμπεδώνεται με τους αστυνομικούς κλεισμένους στα γραφεία, διεκπεραιώνοντας γραφειοκρατικές εργασίες και φυλάσσοντας κτήρια ΑΤ, αλλά στους δρόμους, δίπλα στον πολίτη. Μπαίνει τέλος στον κατακερματισμό δυνάμεων για την στελέχωση και φύλαξη των πολλών αστυνομικών τμημάτων. Με το σχέδιο της αναδιάρθρωσης δεν μιλάμε για μείωση του αστυνομικού προσωπικού, μιλάμε για μείωση κτηρίων και μια εξοικονόμηση σε αστυνομικό προσωπικό που θα διατεθεί στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση των περιστατικών, για ναγίνει η Ελληνική Αστυνομία αποτελεσματική. Σε αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικό ρόλο καλούνται να διαδραματίσουν και στο νομό μας οι Κινητές Αστυνομικές Δυνάμεις.
3) Σε ότι αφορά το ζήτημα της αστυνόμευσης στο δήμο Τριφυλίας:
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο προβλεπόταν η ύπαρξη μόνο ενός ΑΤ σε κάθε καλλικρατικό δήμο. Μόνο στο δήμο Τριφυλίας  και λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής αποφασίστηκε:
  • Παραμονή του ΑΤ Γαργαλιάνων
  • Μόνιμη ομάδα ΟΠΚΕ στα Φιλιατρά
  • Αστυνομικός πόλεως στα Φιλιατρά για εξυπηρέτηση επι γραφειοκρατικών θεμάτων
  • Ύπαρξη κινητής μονάδας Αστυνόμευσης με περισσότερα δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Επίσης, είναι αναληθής η πρόσφατη αναφορά του πρ. βουλευτή της ΝΔ κ. Λαμπρόπουλου για το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο Τμήμα παραμένει, όπως επίσης διατηρείται και η Ασφάλεια ως Υποδιεύθυνση και όχι ως Τμήμα, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.
Τέλος, έχει αποφασιστεί η σταδιακή αποκατάσταση των οργανικών κενών θέσεων και νέες δομές μετά την κάλυψη αυτών των κενών.»

Μητρώο Εργαζομένων και Βάση Δεδομένων Υπηρεσιών OTA

Τη δημιουργία Αλλαγές Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ του τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Το ΜΑΔ-ΟΤΑ αποτελεί τη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις πληρωμές που διενεργούνται κ.α. Παράλληλα δημιουργείται και Βάση Δεδομένων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας Ο.Τ.Α. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 121 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔΑ περιγράφεται το τι θα περιλαμβάνει και πώς θα λειτουργεί το ΜΑΔ-ΟΤΑ

Ποιος φοβάται τις αλήθειες για τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

«Και τώρα δεν τρέφουμε μόνο τα στρατεύματα κατοχής, δεν πληρώνουμε μόνο τα γλέντια τους, τα μεθύσια τους, τα όργιά τους με τα κορίτσια μας και τις αδερφές μας, όλη την αφάνταστη σπατάλη τους σε έργα, σε μεταφορές, σε χτίρια άχρηστα για μας, σε αεροδρόμια, σε φρούρια που χτίζουν απάνω στη χώρα μας, παρά ταΐζουμε εμείς και το στρατό του Ρόμμελ, για να υποβοηθήσουμε να εγκαθιδρυθεί η «νέα τάξη» και στην Αφρική. Η 'νέα τάξη' των γκάνγκστερς! Έτσι κατάντησαν να πεθαίνουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα, καταντήσαμε να δρασκελάμε κουφάρια στους δρόμους, να θάφτουμε τους νεκρούς μας σωριασμένους μέσα στα κάρρα των σκουπιδιών μας. Έτσι καταντήσαμε όλοι σκελετοί και τα παιδιά μας ατροφικά με καλαμένια ποδαράκια και μάτια σβυσμένα. Έτσι φυτεύεται στα στήθια μας η φυματίωση, κι η ατροφία, κι ο εκφυλισμός.». Δημήτρης Γληνός «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ», 1942. Παρακολουθoύμε όλοι από κοντά, με αυτονόητο ενδιαφέρον ως ενεργοί πολίτες, εδώ και χρόνια, την υπόθεση με τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
Είναι ένα θέμα που έρχεται κατά κύματα στην επικαιρότητα, με το τελευταίο διάστημα να έχει πάρει μεγαλύτερη ένταση. Βέβαια, τα λόγια για το συγκεκριμένο θέμα είναι πολλά, τα έργα είναι εκείνα που λείπουν. Για το θέμα μιλήσαμε με τον κ. Κώστα Αλεξίου, ο οποίος είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ). "Είχαμε πει και στο παρελθόν σαν Εθνικό Συμβούλιο ότι η πληγή του πολέμου και της κατοχής δεν κλείνει αν η Γερμανία δεν υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ελλάδα και αν δεν αναγνωρίσει και εξοφλήσει τις οφειλές της, αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και αποζημίωση.
Είχαμε τονίσει επίσης την ανάγκη να καταλήξει επιτέλους η Ελληνική πολιτεία στην έκδοση μιας έκθεσης, ενός πορίσματος, που να τεκμηριώνει και να απαιτεί την εξόφληση όλων των κατοχικών απαιτήσεων του Ελληνικού Λαού. Αυτό έγινε! Έχουμε επιτέλους στα χέρια μας της έκθεση αυτή, το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής. Εκδόθηκε πριν από δυο εβδομάδες περίπου και θα συζητηθεί στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου", τόνισε.
TOY ANTΩΝΗ ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δεν πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και παίρνουμε αυτοκίνητα!

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Ιούλιο 2016 υπήρξαν αισθητά αυξημένες κατά +29,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Συνολικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +12,1% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Η αύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών κατά τον περασμένο μήνα οφείλεται κυρίως στις καλύτερες τιμές των αυτοκινήτων, που προέκυψαν από την 1η Ιουνίου 2016, ως αποτέλεσμα του νέου φορολογικού συστήματος που καθιστά ελκυστικά τα καινούργια αυτοκίνητα μικρής και μεσαίας κατηγορίας.
Η πρόοδος στις ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις προς επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά βρίσκεται -69,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009. Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται ελαφρά μείωση (-3,5%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι. Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά +12,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ, Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ Α.Τ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 
ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ Ελληνική εβδομάδα με αρκετή δύναμη που μας χρειάζεται περισσότερο καθώς ο Σεπτέμβριος έφτασε. Ο μήνας του ΕΝΦΙΑ, ο μήνας της έναρξης των σχολείων, αλλά και η στροφή του τραγουδιού που μας λέει ότι Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες ή στου Σεπτέμβρη να γυρνάς....Ο μήνας της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου η Μεσσηνία θα έχει σημαντική παρουσία, αλλά οι πολιτικοί λόγοι θα είναι με άδεια καλάθια...
@ΤΟ θέμα των ασθενοφόρων έθιξε πρόσφατα ο κ. Χρονάς κι ευτυχώς γνωρίζαμε ότι το ζήτημα δεν έρχεται πρώτη φορά στην επικαιρότητα αλλά κυρίως υπάρχουν δωρεές στο τοπικό Νοσοκομείο για να προχωρήσει. Σωστά επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος ότι "Παρά την διάθεση, όμως,  των ασθενοφόρων, οι ανάγκες  παραμένουν τεράστιες στη Μεσσηνία, αφού ο στόλος των ήδη υπαρχόντων ασθενοφόρων είναι παλιός και ελάχιστος, κυρίως στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας, περιοχές που αναπτύσσονται, όπως και όλη άλλωστε η Μεσσηνία, ραγδαία και σε τουριστικό επίπεδο,  όπως μου τόνισαν σε συζητήσεις, που είχα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων..." Φυσικά η 6ηΔΥΠΕ Πελοποννήσου στην Πάτρα, παλιά και τώρα σφυρίζει αδιάφορα κάνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα....
@ΜΕΓΑΛΕΣ οι επιτυχίες των μαθητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από τα Λύκεια της Κυπαρισσίας, Φιλιατρών κυρίως και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας που παρά την κρίση που διανύει η χώρα μας οι νέοι εξακολουθούν να αριστεύουν. Την ίδια ώρα αρκετοί σύμφωνα με τους πίνακες θα φοιτήσουν σε σχολές της Πελοποννήσου καθώς μετρά πλέον ο κοντινός τόπος διαμονής κυρίως λόγω των οικογενειακών εξόδων..
@Μέχρι πρότινος αποτελούσε για αρκετούς Έλληνες ένα μέσο για φθηνότερες αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα. Τα τελευταία χρόνια, το διαδίκτυο χρησιμοποιείται και για πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», σύμφωνα με έρευνα της PayPal/GfK, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η τάση να κερδίζεις χρήματα σε σύγκριση με το να κάνεις απλώς αγορές online, καθώς περισσότεροι από το 37% των Ελλήνων ερωτηθέντων δήλωσαν ότι λαμβάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές για υπηρεσίες προσφερόμενες μέσω διαδικτύου. Παράλληλα, το 13% πουλάει online προσωπικά είδη που δεν χρησιμοποιεί πλέον.
@ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ την τελευταία ημέρα του Αυγούστου το Δ.Σ. Τριφυλίας με πλούσια θέματα, αλλά η ημερήσια διάταξη πιθανόν κι αυτή την φορά να επισκιαστεί από τις δηλώσεις των προ ημερήσιας θεμάτων μαζί με την πολιτική σαλάτα των ημερών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στο 4ο θέμα έχουμε την ποιοτική και ποσοτική παραλαβή του τουριστικού οδηγού της Τριφυλίας. Μόνο που έρχεται μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου οπότε θα μοιραστεί εικάζουμε μέσα στο χειμώνα....Έχει αξία άραγε;
@ΛΕΥΚΗ νύχτα Πολιτισμού το Σάββατο στη Κυπαρισσία.  Η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ του ΜΕΣΚ Κυπαρισσιώτικες Ηλιαχτίδες έγινε με μεγάλη επιρυχία στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, καθώς εκτός από τα πέντε χορευτικά των φιλοξενούμενων χωρών έδωσαν το παρών τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣΚ με δύο προγράμματα το Λύκειο Ελληνίδων -Παράρτημα Δράμας και ο Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης. 
@ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ξεκίνησε την διαδρομή του την Παρασκευή το βράδυ στο Κοπανάκι, την Κυριακή στα Φιλιατρά και τη Δευτέρα στους Γαργαλιάνους, με τη συμμετοχή και των χορευτικών τμημάτων από τους τοπικούς συλλόγους: Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο Πυρσός», Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων...
@TO καλοκαίρι έφυγε αλλά η Κυκλοφοριακή μελέτη της Κυπαρισσίας που θα επίλυε το σοβαρό θέμα του φόρτου συγκοινωνιακής διέλευσης των οχημάτων δεν εφαρμόστηκε καν. Κι ας πληρώθηκαν εδώ και χρόνια 2 μελέτες οι οποίες υποτίθεται ότι πριν από καιρό έχουν επικαιροποιηθεί κιόλας. Φυσικά το αδιαχώρητο έγινε στην Παλιά πόλη που γνωρίζει εποχές δόξας και μεγαλείων...
@ΤΑ σενάρια για ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ του άξονα Καλονερό-Τσακώνα αποτελούν πνοή για την περιοχή μας καθώς με την υλοποίησή του θα υπάρχει έξοδος της Μεσσηνίας στην δυτική πλευρά αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Αν αυτό συνδυαστεί με έργα υποδομής τότε η ανάπτυξη μπορεί να απογειωθεί, την στιγμή που η περιοχή γνωρίζει καλές στιγμές τουριστικής ανόδου κάθε χρόνο...
@ΤΟ μνημόσυνο για τα Αστυνομικά τμήματα ήταν δεδομένο. Παρά τις φρούδες υποσχέσεις με τις φωτογραφίες που αμέσως ξεθώριασαν από τις συσκέψεις για δημόσιες σχέσεις πήγαν περίπατο. Παρότι ο Δήμος αποδέχτηκε να πληρώνει τα λειτουργικά έξοδα εγκατάστασης σε δημοτικό κτίριο του Α.Τ. Φιλιατρών. Αλλά κυρίως γιατί η κοινωνική αναταραχή δείχνει ότι εκτός από τα αστυνομικά τμήματα θα έχουμε και συνέχεια. Όταν χρόνια πριν γράφαμε για κοράκια που λυμαίνονται την Τριφυλία τότε μας αποκαλούσαν ανακόλουθους. Αλλά τα γεγονότα μας δικαίωσαν δυστυχώς....Ξέρετε ποιες άλλες υπηρεσίες ετοιμάζονται να φύγουν; Kι αυτό το έχουμε αναφέρει από πέρσι..
@ΚΑΛΗ συνέχεια γιατί θα μας χρειαστεί, στείλτε τις απόψεις, παράπονα, σχόλια εδώ στην στήλη..

Νέο χτύπημα σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες

Νέα «ποινή» καλούνται να εκτίσουν οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούµενοι επιστήµονες, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προπληρώσουν τα ασφάλιστρά τους από την 1/1/2017, οπότε και αλλάζει το σύστηµα παρακράτησης των εισφορών. Tο µεταβατικό σύστηµα που προωθεί σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το υπουργείο Εργασίας αναγκάζει τους ελεύθερους επαγγελµατίες να καταβάλουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση µε το σύνολο που πρέπει να πληρώσουν ετησίως, οι οποίες δεν θα επιστραφούν, αλλά θα συµψηφιστούν έναντι µελλοντικών υποχρεώσεων.
Ο υπολογισµός θα γίνεται µε βάση το εισόδηµα των προηγούµενων ετών, µε αναγωγή σε 12µηνη βάση. Η οριστική εκκαθάριση των διαφορών που θα προκύπτουν θα κλειδώνει στο τέλος κάθε επόµενου χρόνου. Συγκεκριµένα, για τους πρώτους έξι µήνες του 2017 οι εισφορές θα υπολογιστούν µε βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδηµα του 2015 και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό του 2016. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και το 2017, µέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του εισοδήµατος του 2016. Αν, όµως, προκύψουν διαφορές, τα ποσά δεν θα επιστρέφονται αλλά θα συµψηφίζονται. Για παράδειγµα, ελεύθερος επαγγελµατίας δήλωσε το 2015 καθαρό φορολογητέο εισόδηµα18.000 ευρώ. Το ύψος των εισφορών που καλείται να καταβάλει είναι 18.000χ26,95%=4.851 ευρώ έναντι 4.024 ευρώ που θα πλήρωνε µε το σηµερινό σύστηµα στην κλάση Π4 του ΟΑΕΕ.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ



ΣΤΑΘΕΡΟ πυλώνα ανάπτυξης για το μέλλον αποτελεί το Λιμάνι Κυπαρισσίας στην πλήρη μορφή του αποσαφηνίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας με κλίμα εξωστρέφειας για τη περιοχή. Ήδη το Λιμενικό ταμείο έχει διαμορφώσει την χερσαία ζώνη με μικρά έργα υποδομών πέρα από το φωτισμό των εγκαταστάσεων στο αλιευτικό καταφύγιο. Μάλιστα τοποθετήθηκε σήμανση, παγκάκια, καλάθια απορριμμάτων, χώροι ασφαλούς πρόσδεσης ενώ στόχο αποτελεί το ίδιο το λιμάνι.
 ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Ο κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος τονίζει ότι το λιμάνι αποτελεί το μέλλον για όλη τη Τριφυλία όπως και του Κυπαρισσιακού κόλπου καθώς ο δυτικός άξονας από το Κατάκολο μέχρι το Μάραθο πρέπει να αναπτυχθεί με σύνδεση σιδηροδρομικών, οδικών και λιμενικών υποδομών, την ώρα που το λιμάνι Κυπαρισσίας είναι στη μέση. Γνωρίζουν όλοι την κατάσταση που άφησαν οι εργολαβίες με τις κακοτεχνίες αλλά βούλησή μας είναι με ορατό στόχο να υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες σοβαρά έργα, όπως διατυπώνει ο Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου. Υπογραμμίζει ότι με την βοήθεια και το έντονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη να ενταχθεί το λιμάνι στο Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων μετά από νέες μελέτες με 25 εκ. ευρώ ελπίζοντας ότι η δημοπρασία θα γίνει το επόμενο τρίμηνο, ενώ το λιμάνι εκτός από την αποπεράτωση θα πρέπει να καταφέρουμε να ξεκινήσουν την επόμενη άνοιξη τα έργα που χρειάζεται η λιμενική ζώνη αποτελώντας πόλο ανάπτυξης στη Δυτική Πελοπόννησο. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΕΝΦΙΑ με «καπέλο» 20% για 2,3 εκατ. Ελληνες

Ανέβηκαν στο Taxisnet τα πρώτα εκκαθαριστικά – Μεγαλύτερο φόρο ακινήτων θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών, βγάζοντας τα σπασμένα των εισπρακτικών στόχων της κυβέρνησης Μέχρι 20% μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει το 30% των 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ το χαράτσι θα είναι πολύ μεγαλύτερο για 600.000 φορολογούμενους που ήδη πλήρωναν αρκετά.
Αυτά περιλαμβάνει η «δικαιότερη» κατανομή του φόρου που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτευχθεί ο σταθερός εισπρακτικός στόχος των 3,3 δισ. ευρώ, ο οποίος θα παραμείνει για πάντα, αφού ακόμα κι αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί με κάποιον άλλο φόρο ακινήτων, όπως δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Η αγωνία για το τελικό ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε πολίτης τελειώνει, καθώς από τα μεσάνυχτα της Κυριακής άρχισε η ανάρτηση στο TAXIS των εξατομικευμένων χρεώσεων με βάση τη συνολική ακίνητη περιουσία του καθενός σε συνάρτηση με τους νέους συντελεστές και τις νέες αντικειμενικές τιμές.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 24 ώρες, δηλαδή τα ξημερώματα της Τρίτης. Για τους σχεδόν 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες (από τους συνολικά 7,3 εκατομμύρια) η μείωση των αντικειμενικών τιμών αποδεικνύεται δώρον άδωρον, αφού τελικά θα πληρώσουν ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό φόρου σε σχέση με πέρυσι. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Ετσι ο συνολικός ΕΝΦΙΑ που θα επιβληθεί θα ανέρχεται σε 3,344 δισ. ευρώ. Ανακάλυψαν 152.000 «μεγαλοϊδιοκτήτες» Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη και υποστηρίζουν ότι η αύξηση στον ΕΝΦΙΑ επιτυγχάνεται με ανακατανομή των βαρών «από τους πολλούς στους λίγους», δηλαδή ελαφρύνσεις για τους μικροϊδιοκτήτες και επιβαρύνσεις για τους μεγαλοϊδιοκτήτες. Στους «μεγαλοϊδιοκτήτες» όμως, με βάση τα εκκαθαριστικά που ετοιμάζονται να αναρτηθούν, θα προστεθούν και περίπου 152.000 ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία ύψους 200.000- 300.000 ευρώ, οι οποίοι έως τώρα δεν πλήρωναν συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ. Ακόμα και για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών, με τον νέο τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Να μετακινηθούν στην επαρχία προκειμένου να τα βγάλουν πέρα επιδιώκουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι στο πλαίσιο και των αλλαγών που θα γίνουν λόγω των νέων οργανογραμμάτων. Με βάση τα νέα οργανογράμματα αναμένεται να έχουμε σαρωτικές μετακινήσεις στα υπουργεία και στους Εποπτευόμενους Φορείς.
Μάλιστα, σε συνδυασμό και με την ψήφιση του ενιαίου συστήματος κινητικότητας που θα κατατεθεί τον ερχόμενο μηνα, υπολογίζεται το ποσοστό που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να ξεπεράσει το 8%. Σύμφωνα με το Εθνος, με βάσει εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, περισσότεροι από 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να μετακινηθούν από την υπηρεσία τους. Στόχος των μετακινήσεων είναι η μετάταξη στην περιφέρεια λόγω του χαμηλού κόστους ζωής ή η αλλαγή γνωστικού αντικειμένου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η χώρα μας είναι πρώτη στη μείωση των πραγματικών μισθών και στην αύξηση της ανεργίας - Μεγάλη κερδισμένη η Γερμανία - Εκρηκτική ανάπτυξη για την Πολωνία... Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2007 είχε αντίκτυπο σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, οι οποίες βυθίστηκαν στην ύφεση, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα για την ανάκαμψή τους. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είναι η χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών παγκοσμίως, καθώς και τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά ανεργίας. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Σύμφωνα με τους πίνακες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδαμειώθηκαν κατά 10,4%, ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.
 Είναι η πρωταθλήτρια χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και στις δύο κατηγορίες, αναδεικνύοντας όλες εκείνες τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας και την παντελή έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης κρίσεων, κάτι που, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει αντιμετωπιστεί ούτε σήμερα, μετά από εφτά χρόνια ύφεσης. Ανάλογη μείωση μισθών, δηλαδή 10,4%, όσο παράξενο και αν φαίνεται, υπέστησαν και οι Βρετανοί. Με δύο ποιοτικές διαφορές. Πρώτον, οι μισθοί στην Αγγλία ήταν και παραμένουν κατά πολύ υψηλότεροι σε σχέση με την Ελλάδα και ιδιαίτερα σε σχέση με το κόστος ζωής και απολαβών. Δεύτερον, ότι στο ίδιο διάστημα, τα ποσοστά ανεργίας στη Βρετανία μειώθηκαν κατά 0,6%, γεγονός που αναδεικνύει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν απέδωσαν τουλάχιστον μία ισορροπία στην αγορά, ενώ υπήρχαν ήδη δομές για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μαύρης εργασίας και των «μαϊμού» εναλλακτικών μορφών απασχόλησης. Τρίτη στη λίστα με τη μείωση των μισθών είναι η Πορτογαλία, με μόλις 3,7% και αύξηση της ανεργίας κατά 5,4 μονάδες. Αντιθέτως, σε χώρες που ακολούθησαν μνημονιακά προγράμματα, όπως η Ελλάδα, ή αποφάσισαν υφεσιακά μέτρα, παρουσιάστηκε αύξηση των πραγματικών μισθών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ιταλία (0,9%), η Ιρλανδία (1,6%), η Ισπανία (2,8%), παρ΄ ότι αυξήθηκε προσωρινά η ανεργία, ιδιαίτερα δε σε Ισπανία και Ιρλανδία. Eπιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ο Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ρεπορτάζ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Πρεμιέρα και μάλιστα με το δεξί έκανε ο Α.Ο. Κυπαρισσίας στο πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου Μεσσηνίας με την Σπερχογεία φιλοδωρώντας τους φιλοξενούμενους με 3-0.
Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες επέλεξαν να παίξουν μοιρασμένο ποδόσφαιρο αλλά οι γηπεδούχοι έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στο οποίο είναι ισχυροί έκαναν την κατάλληλη ενέργεια με το νέο απόκτημα της ομάδας τον Παν. Τριανταφύλλη να ανοίγει το σκόρ στο 35 ο λεπτό με ένα έξοχο σουτ από κοντινή απόσταση. Το ημίχρονο έληξε με μοιρασμένες φάσεις και ρυθμό.
Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό με τον αέρα του πρώτου τέρματος μέσα από στοχευμένες ενέργειες καθώς στο 62ο λεπτό ο Μητρόφ πλάσαρε στην μικρή περιοχή σκοράροντας με το 2-0 να γράφει στον πίνακα της βαθμολογίας. Ωστόσο ελάχιστα λεπτά αργότερα στο 67ο λεπτό περίπου ο Κυριάκος Κωσταντόπουλος μετά από γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από το κέντρο κατάφερε να τρυπώσει στην άμυνα των Ταύρων ολοκληρώνοντας με το 3-0 το οποίο διατηρήθηκε ως το τέλος δείχνοντας ότι στην έδρα του ο ΑΟΚ έχει την δυναμική υπεροχή που του αξίζει. Φαίνεται ότι το μέλλον είναι ευοίωνο ενώ οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι έχουν αρκετά κενά στην άμυνα.
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Αθανασόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μητρόφ, Τσίτσος, Δημητρουλόπουλος, Τριανταφύλλης, Πετρόπουλος, Μανδραπήλιας, Κωνσταντόπουλος, Μπακόπουλος.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος. Δημητρίου, Δωδέκατος Ευαγ., Μοσχίδης, Σβερκούνος, Κορομηλάς, Καραχάλιος, Δωδέκατος Γ., Βυορνάς, Δικαίος, Διακουμής, 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΗΡΑΝ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΚΑΙ ΧΑΟΣ ΟΠΟΤΕ...ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ

 ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ
Πέρασαν 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση έως τις ακυβέρνητες μέρες που βιώνουμε σήμερα. Οι πρώτοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης μας είπαν ότι παρέλαβαν καμένη γη και χάος. Από τότε πολιτικοί και κόμματα όταν αναλαμβάνουν την εξουσία επαναλαμβάνουν αέναα ότι παρέλαβαν από τους προηγούμενους καμένη γη. Έτσι από την καμένη γη φτάσαμε στο σκοτάδι και στα τάρταρα. Κουραστήκαμε για δεκαετίες κάθε κόμμα που διαδέχεται το άλλο στην εξουσία να μιλάει και να υπόσχεται μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που διαπιστώνουμε εν τοις πράγμασι να είναι απορρυθμίσεις. Τα αυτιά μας συνήθισαν σε μια ρητορική όπως «Θα πατάξουμε τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, τη διαπλοκή, το λαθρεμπόριο.....». Και αυτά τα ατίθασα είναι σαν να τους προσθέτεις λάδι στη φωτιά και να μεγεθύνονται. Δικαιολογημένα καταντήσαμε η Κολομβία των Βαλκανίων όταν δόθηκε λευκή επιταγή στους πολιτικούς της μεταπολίτευσης να αλλάξουν ριζικές και χρόνιες παθογένειες, αλλά από ό,τι φαίνεται χωρίς τις παθογένειες τι χρεία έχει η εξουσία;. Από την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους τα νταβατζιλίκα και τα δερβένια της οθωμανικής αυτοκρατορίας μεταλλάχθηκαν και μετονομάστηκαν στο ελεύθερο κράτος σε κομματάρχες με βουλευτιλίκια. Όπως σοφρα αναφέρει ο λαός: «Άλλαξαν τα όργανα αλλά ο χαβάς μένει ίδιος». Στη νεότερη ιστορία μια ελίτ από μεταλλαγμένους δερβεναγάδες καρπώθηκαν τα μεγάλα έργα και τις προμήθειες του Δημοσίου. Ίδρυσαν θυγατρικές εταιρείες off shore με έδρα σε φορολογικούς παραδείσους, υπερκοστολογούν τα δημόσια έργα κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης τρεις και τέσσερις φορές, υπερτιμολογούν τα αγαθά που προορίζονται για προμήθειες του Δημοσίου, τα κέρδη φορολογούνται και μένουν στην έδρα της υπεράκτιας εταιρείας για να πάρουν στη συνέχεια το δρόμο προς ασφαλείς τράπεζες.
Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ...ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΩΡΑ
Έτσι με την πλάτη των πολιτικών φροντίζουν να παίρνουν από της ημικρατικές τράπεζες μεγάλα κεφάλαια χωρίς υποθήκες ούτε καν προσωπικές εγγυήσεις. Το ένα τρισ. που υπήρχε σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη μεταπολίτευση και μετά δεν μπήκε στς τσέπες κάποιων επιτήδειων όπως υποστηρίζει το σύστημα, ούτε στις τσέπες κάποιων υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτά τα χρήματα επιστρέφουν όλα μέσω της κατανάλωσης στην αγορά. Το μεγάλο ποσό το καρπώθηκε ενας μικρός αριθμός ημετέρων που πρόσκειται στο εκάστοτε πολιτικό σύστημα. Κάποιοι στη σημερινή κυβέρνηση μιλούν για την εφαρμογή μιας σεισάχθειας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο σοφός Σόλων εφάρμοσε τη σεισάχθεια στα μέσα του 6ου αιώνα και ελευθέρωσε τους συμπολίτες του από τη δουλεία, αλλά ταυτόχρονα τους συνέστησε να είναι προσεκτικοί γιατί με τα αλόγιστα δάνεια θα ξαναγίνουν δούλοι. Η διαφθορά και η διαπλοκή παγιώθηκαν όπου μεσολαβούσε δημόσιο χρήμα. Οι πολιτικοί θεσμοθέτησαν το μπαχτσίσι, αρκεί να μην είναι προκλητικό, και η Βουλή με επιτροπές φρόντιζε να απαλλάσσει αξιωματούχους που εμπλέκονταν σε διαφθορά και οικονομικά σκάνδαλα. Τελικά αν φέτος γίνουν εκλογές όλοι θα παραλάβουν ξανά χάος και καμμένη γη

BOMBA ΡΙΧΤΕΡ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ

Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει τις ομοιότητες του φονικού σεισμού στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας. Θέμα χρόνου είναι να σκάσει στην Ελλάδα "βόμβα" από Ρίχτερ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έπειτα από 17 χρόνια "σιωπής" του Εγκέλαδου στον κορμό της χώρας. Την ώρα που η Ιταλία εξακολουθεί να περνά δραματικές ώρες, η χώρα μας δείχνει να έχει ξεχάσει ότι αρκεί ένας σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, για να σπείρει καταστροφή και θάνατο. Σήμα SOS εκπέμπει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διδαχθεί από τον σεισμό της Ιταλίας και να προετοιμαστεί για αντίστοιχο χτύπημα του Εγκέλαδου στην ηπειρωτική χώρα.
Μιλώντας στην "Espresso" ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει τις ομοιότητες του φονικού σεισμού στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην Πάρνηθα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, ο οποίος παρουσιάζει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά με εκείνον της κεντρικής Ιταλίας. Και οι δύο ήταν επιφανειακοί, με μέγεθος περίπου 6 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν στον ηπειρωτικό κορμό και κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις οι δονήσεις βρήκαν στο διάβα τους κτίρια με πλημμελή αντισεισμική προστασία, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ την τελευταία ημέρα του Αυγούστου το Δ.Σ. Τριφυλίας μετά από τις διακοπές αλλά την Τετάρτη το βράδυ έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη πληθώρα θεμάτων. Μεταξύ άλλων ο Δήμος θα παραλάβει τον τουριστικό οδηγό τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι οπότε θα μοιραστεί το..χειμώνα....Ιδού τα θέματα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον:
1.Παρουσίαση Ενεργειακού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας.
2.Τροποποίηση Προυπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2016 Δήμου Τριφυλίας
( Έγκρ. των αριθ. 251/2016 Α Ο Ε ).
3.Έγκριση 1ου ΑΠΕ Τακτοποιητικού και χορήγηση παράτασης του έργου «Επισκευή Κοινοτικού Γραφείου Αυλώνος» Α. Μ 92/2015.
4.Έγκριση Πρωτοκόλλου ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής του Τουριστικού Οδηγού.
5. Χορήγηση Άδειας Προσφοράς Υπηρεσιών Διαδικτύου και Επισκευής Ηλ. Υπολογιστών στον
κ. Αλέξιο Αντωνόπουλο του Ανδρέα- Συγκρότηση Επιτροπής.
6.Ανανέωση Άδειας Λειτουργίας Ανοικτής κολυμβητικής δεξαμενής στον κ. Σωτηρόπουλο Σωτήριο του Δημητρίου(Καλό Νερό).
7. Χορήγηση-Ανανέωση παραγωγικών αδειών πωλητών Λαικών Αγορών.
8.Κατανομή ποσού 47.278,97 € για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων.
9.Έγκριση του πρακτικού της 3ης/9-8-2016 Συνεδρίασης της Επιτροπής επίλυσης Φορολογικών διαφορών.
10.Έγκριση Απολογισμού έτους 2015 Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης.
11.Σύσταση προσωρινών προσωποπαγών θέσεων Ιδ. Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατ΄ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων.
12.Διαγραφές τελών Δήμου Τριφυλίας και επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων.
13.Λειτουργία Εμποροπανήγυρης Δ.Κ. Γαργαλιάνων, έτους 2016.
14.’Εγκριση δαπάνης-ψήφιση πίστωσης-Ανάθεση για δαπάνες εορτής Αγίου Διονυσίου
Αρεοπαγίτου στην Δ. Κ Γαργαλιάνων.
15.Παραχώρηση θέσεων εμποροπανήγυρις Δ.Κ Κυπαρισσίας, έτους 2016.
16. Έγκριση δαπάνης-ψήφιση πίστωσης-Ανάθεση για δαπάνες εορτής Τιμίου Σταυρού 14-9-2016 στην Δ. Κ Κυπαρισσίας.
17.Περί οριοθέτησης και κατασκευής στάσης ΚΤΕΛ με σκέπαστρο στην Τ.Κ Μαραθόπολης
(3/2016 Α.Τ.Κ.Μ)
18.Περί κυκλοφοριακών παρεμβάσεων και ρυθμίσεων στην περιοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου- 1ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων στα πλαίσια βελτίωσης της Οδικής ασφάλειας.
19.Έγκριση δαπάνης για Τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ οχημάτων του Δήμου.

Οι πολίτες σηκώνουν καταθέσεις, δεν πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ, έρχεται Κοινωνική επανάσταση;

Η Μεγάλη Επανάσταση, η πιο συγκλονιστική αντεπίθεση των Ελλήνων Φορολογουμένων ενάντια στο φαύλο και διεφθαρμένο πελατειακό κράτος αρχίζει να παίρνει πρωτοφανείς διαστάσεις. Το internet από πολύ νωρίς έκανε λόγο για την μεγάλη επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία δεν είναι άλλη από το στραγγαλισμό των δημοσίων εσόδων.
Οι πολίτες σταματούν να δίνουν χρήματα στο ελληνικό κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες του και τους Οργανισμούς (υποτιθέμενης) κοινής ωφελείας. Οι Ελληνες πολίτες σταμάτησαν να πληρώνουν οτιδήποτε στο κράτος. Δεν θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ κι αυτό θα είναι η μεγαλύτερη επανάσταση της μεταπολίτευσης. Οπως δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Και κάτι ακόμη εξίσου συγκλονιστικό και συναρπαστικό. Παρά τις προσκλήσεις των φαύλων κυβερνώντων οι καταθέσεις έκαναν φτερά από τις τράπεζες. Οι πολίτες χτυπάνε το χυδαίο πελατειακό κράτος εκεί που πονάει: στα ταμεία του, στην τσέπη του.
Οι καταθέτες δεν εμπιστεύονται το κράτος και αποσύρουν τις καταθέσεις τους ακολουθώντας το παράδειγμα των κρατικοδίαιτων φοροφυγάδων επιχειρηματιών που “στηρίζουν” τον Τσίπρα έχοντας βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ετσι δεκατρία χρόνια πίσω πήγε το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες καθώς τα 122,6 δισ. ευρώ που μετρήθηκαν τον Ιούλιο από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι τα επίπεδα που βρίσκονταν οι καταθέσεις το Νοέμβριο του 2003. Μάλιστα το συνολικό ύψος των καταθέσεων μειώθηκε κατά 164 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο κάνοντας έτσι ακόμα πιο ανέφικτο τον στόχο της κυβέρνησης για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα. Παρά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την καταβολή της πρώτης δόσης και την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι ένας από τους βασικούς δείκτες της ομαλότητας- οι καταθέσεις- σημείωσε πτώση τον Ιούλιο, αιφνιδιάζοντας το οικονομικό επιτελείο που έχει ποντάρει στη σταδιακή επιστροφή τους στις τράπεζες, έτσι ώστε να υποβοηθηθεί η απελευθέρωση φρέσκου χρήματος προς την αγορά. Βέβαια, σημειώνεται ότι ο Ιούλιος ήταν ο μήνας καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, με αποτέλεσμα πολλοί καταθέτες να χρησιμοποίησαν τις καταθέσεις τους για να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Ξέχασε ο Κυριάκος τα καμώματα του υιού Σαμαρά

Η Αυγή και το Κολλέγιο Αθηνών Έμμεση επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά μέσω του γιου του κάνει σήμερα η εφημερίδα Αυγή με παραπολιτικό σχόλιό της, το οποίο ξεκινά από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Πύρρο Δήμα. Εάν μπερδευτήκατε, διαβάστε το σχόλιο και θα καταλάβετε. Γράφει η Aυγή: "Στο σημείωμα υπεράσπισης του Πύρρου Δήμα, που έγινε διάλεξη για την αριστεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι γνώρισε από κοντά τον ολυμπιονίκη, καθώς τα παιδιά τους ήταν συμμαθητές στο ίδιο σχολείο.
Δεν ανέφερε σε ποιο σχολείο, διότι έκρινε ότι δεν.. συνέφερε. Δεν συνέφερε να πει πως ήταν συμμαθητές στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Διότι εκεί την αριστεία την πήρε το ποτάμι. Εκεί πιάστηκε να αντιγράφει ο υιός Σαμαρά και αντί να τιμωρηθεί ο υιός, απολύθηκε η καθηγήτρια που τον έπιασε να αντιγράφει! Για τόσο μεγάλη αριστεία μιλάμε. Για αριστεία που με 50.000 δολάρια το χρόνο γίνεσαι δεκτός από τα αμερικανικά πανεπιστήμια αν είσαι παιδί διάσημου πολίτη μιας ξένης χώρας".
 - πηγή: parapolitika

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κορίνθου πενήντα εννέα περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. 
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά τριάντα πέντε άτομα, από τα οποία τα τριάντα δύο είναι Έλληνες, από 19 έως 64 ετών και τα τρία άτομα είναι, ένας Ουκρανός, ένας Αλβανός κι ένας υπήκοος Νιγηρίας ή Ρουάντας, όλοι τους μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία, εκβίαση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, είτε επικοινωνούσαν με πολίτες που πωλούσαν φορτηγά οχήματα, μηχανήματα έργων και λοιπά εμπορεύματα ή αγροτικά προϊόντα και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους έστελναν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, είτε αναρτούσαν στο διαδίκτυο ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, απαιτώντας την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, από τους υποψήφιους αγοραστές, ενός ποσού ως προκαταβολή.
Τα αντικείμενα που αποσπούσαν με τον τρόπο αυτό, στη συνέχεια τα διέθεταν στην αγορά, παραθέτοντας στους αγοραστές τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, ως προς τη νομιμότητα κατοχής τους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Ασφάλεια Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους έως και τις 14 Ιουλίου, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, είχαν διαπράξει σαράντα τέσσερις περιπτώσεις απάτης και δεκαπέντε περιπτώσεις αποπειρών απάτης.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει φορτηγά οχήματα, μηχανήματα έργων, χρήματα και λοιπά εμπορεύματα ή αγροτικά προϊόντα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις 444.400 ευρώ.

Απαιτούμε μέτρα για τη μείωση του χρέους

Μήνυμα ότι θα απαιτήσει τα μέτρα για τη μείωση του χρέους έστειλε ο πρωθυπουργός στους δανειστές και δη στην Γερμανία, που όπως έχει φανεί στα κατά καιρούς λεγόμενα Σόιμπλε θα προτιμούσε να μην δεσμεύσει την επόμενη γερμανική κυβέρνηση από τώρα. «Δεν διεκδικούμε απλά, απαιτούμε και αναμένουμε εκ μέρους της συμφωνίας που υλοποιούμε, τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα καθιστούν το χρέος βιώσιμο. Αυτό προφανώς θα έχει ως συνακόλουθο την μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018, γεγονός που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το «χαρτί» του ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι ο καλύτερος συντονισμός και η αποτελεσματικότητα είναι διαρκή ζητούμενα. «Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή», σημείωσε. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά προς τη ΝΔ λέγοντας ότι έχει εγκλωβιστεί και τώρα είναι αναγκασμένη να γίνει γραφική, ζητώντας εκλογές μέχρι το 2019. «Ως τότε δηλαδή που θα γίνει δεκτό το αίτημα τους», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μεσσηνία: Μέτρια η παραγωγή σύκων!

Μέτρια χαρακτηρίζεται η παραγωγή σύκων που αναμένεται τη φετινή χρονιά στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των παραγωγών φέτος η παραγωγή σύκων δεν είναι αυτή που αρχικά αναμένονταν, δεδομένου ότι η ανομβρία του χειμώνα δεν βοήθησε σε αύξηση της παραγωγής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ύψος της παραγωγής θα κυμανθεί περίπου στα περσινά επίπεδα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με παραγωγούς, σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι συκοπαραγωγοί της Λακωνίας καθώς εκεί οι επιπτώσεις της ανομβρίας του χειμώνα είναι ακόμα μεγαλύτερες σε σχέση με τη Μεσσηνία.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ με την παράδοση είχαν περίοπτη θέση στην τελετή έναρξης του Πολιτιστικού φεστιβάλ Κυπαρισσιώτικες Ηλιαχτίδες που υλοποιεί φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε κάθε γωνιά της Τριφυλίας με αποκορύφωμα το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας όπου θα παρουσιαστούν όλα τα σχήματα. 5 χώρες με μοναδική κουλτούρα και πολιτισμική αξία συναντήθηκαν στην μυθική πόλη του Ομήρου προάγοντας το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών μέσα από την πολιτιστική αξία των χορών. Οι διοργανωτές με άψογο τρόπο εξαπλώνουν σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο το μήνυμα της ειρήνης καθώς ο ΜΕΣΚ είναι μέλος παγκόσμιου οργανισμού χορευτικών συγκροτημάτων.
 Η ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ..Η ΓΟΥΡΝΟΠΟΥΛΑ... Συγκινητικό μάλιστα ήταν το ευχετήριο μήνυμα που έστειλε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα ο συνεργάτης μας Σπήλιος Ζαχαρόπουλος ο οποίος έχει φιλοξενήσει με πρωτοβουλία του μέσα από τηλεοπτική εκπομπή με τον φίλο του Σπύρο Παπαδόπουλο και τον ΜΕΣΚ ο οποίος προέβαλε τον πολιτισμό του τόπου μας. Ο Σπήλιος τόνισε ότι "Ωφειλουμε θερμα συγχαρητηρια στα ατομα του Μ.Ε.Σ.Κ. (MESK) για το πολιτιστικο και παιδαγωγικο εργο που επιτελουν μεσα απο τις δρασεις και εκδηλωσεις τους. Ειναι παρηγορο για το μελλον του τοπου που πολλα νεα παιδια διδασκονται μεσα απο τον Συλλογο την πραγματικη Παραδοσιακη Μουσικη,τα Τραγουδια και το Χορό της Πατριδας μας. Πρεπει και οι Θεσμικοι φορεις Τ.Α να συνεργαζονται με πολιτιστικους Συλλογους ωστε στα τοπικα πανιγυρια σε δημόσιους χωρους να μην ''γουρνοπουλιζουν'' τα σχήματα που επιλέγονται". Να σημειώσουμε ότι μέρος της εκδήλωσης του Σαββάτου θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σύμφωνα με το kyparissianews.com το οποίο έχει ξεκινήσει ζωντανές μεταδόσεις από σημαντικά γεγονότα του τόπου μας. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

Σχεδόν επί 4 μήνες παρακολουθούσε η Αστυνομία την ομάδα που εξαρθρώθηκε την Τετάρτη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη σύλληψη επτά ενεργών μελών της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει. Για άλλη μια φορά η καταγραφή των συνομιλιών ήταν καθοριστική για την αποκάλυψη της δράσης και τη σύλληψή τους. Η δράση τους ξέφευγε των συνόρων της Μεσσηνίας, αλλά και της Πελοποννήσου, καθώς υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και στην Άρτα. Στο δε διάστημα που παρακολοθούνταν οι συνομιλίες τους, οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι υπήρξε συναλλαγή ναρκωτικών που ξεπερνά το ποσό των 170.000 ευρώ.
Η έρευνα που έγινε όλους αυτούς τους μήνες έχει οδηγήσει τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη ομάδα είχε αποκτήσει ισχυρές διασυνδέσεις με σοβαρά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Αττική, ενώ είχαν καταφέρει να έχουν σχεδόν αποκλειστική διακίνηση ηρωίνης στην περιοχή της Καλαμάτας, καθώς συνεργάζονταν με άτομα τα οποία η Αστυνομία χαρακτηρίζει ως κατ’ επάγγελμα διακινητές ηρωίνης. Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται 15 άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά 283 ονόματα εμπλεκομένων και, κυρίως, χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Ο 54χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έχει πλούσιο παρελθόν στο χώρο των ναρκωτικών.
Μάλιστα, το 2002 είχε συλληφθεί με 3,5 κιλά ηρωίνης, 5.000 χάπια «έκσταση», πάνω από 1 κιλό χασίς και αρκετά γραμμάρια κοκαΐνης. Για μικρότερες ποσότητες ναρκωτικών είχε συλληφθεί και πάλι το 2011, το 2014, αλλά και πέρυσι το Νοέμβριο. Ποινικό παρελθόν έχουν και άλλα μέλη που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μαζί με τους επτά προχθές συνελήφθησαν και η 43χρονη σύζυγος του αρχηγού, καθώς βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στο σπίτι τους, αλλά και ο 56χρονος αδελφός του για κατοχή χασίς. Aπό το 'Θάρρος'

Ο Τσίπρας αύξησε τον φόρο στο πετρέλαιο!!!

Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι των εταίρων – πιστωτών ήταν σύμφωνα με τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Αυτό επισημαίνει ο επίτροπος Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα η απάντηση του Επιτρόπου για τον ΕΦΚ:
  «Η οδηγία 2003/96/ΕΚ προβλέπει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας και προαιρετικές φορολογικές απαλλαγές και μειώσεις για τα ενεργειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως καύσιμο κινητήρων στη γεωργία, αλλά επιτρέπει στα κράτη μέλη να καθορίσουν το εθνικό επίπεδο φορολογίας που υπερβαίνει τα ενωσιακά ελάχιστα επίπεδα και να αποφασίσουν αν θα καταργήσουν αυτή τη φορολογική απαλλαγή. Η ευθυγράμμιση των επιπέδων των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές ήταν δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015.»

Χρυσό μετάλλιο στη μιζέρια

Xρειάστηκαν μόνο λίγες μέρες για να πάμε από τη χαρά, στο εθνικό μας σπορ. Τη φαγωμάρα Η έμφυτη ροπή, που διαχρονικά έχουμε ως λαός στη γκρίνια και στην επιθυμία να βρισκόμαστε στο στόχαστρο, ως αδικημένοι, ώστε να βγάλουμε έναν πύρινο λόγο πριν, χορεύοντας αγκαλιασμένοι, πέσουμε στο κενό, επιδεινώθηκε στα χρόνια των μνημονίων. Δεν περάσαμε και λίγα, αλλά φροντίζουμε με μεγάλη επιμέλεια, ακόμα και τις μεγάλες μας στιγμές να τις μικραίνουμε, ακόμα και τους ωραίους αγώνες να τους δηλητηριάζουμε. Το κάνουμε τόσο αριστοτεχνικά, που αν υπήρχαν αγώνες μιζέριας, θα μαζεύαμε όλα τα μετάλλια. Οι προσπάθειες των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ήταν συγκλονιστικές.
Οι ιστορίες μοναχικής προσπάθειας πίσω από αυτές, μεγάλωναν ακόμα περισσότερο τα κατορθώματα. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες, καταφέραμε από τη χαρά, να πάμε στο εθνικό μας σπορ. Τη φαγωμάρα. Από την ακατανόητη επίθεση της Αυγής στον Πύρρο Δήμα, στη γκάφα με την πρόσκληση της Κορακάκη και από τα υπονοούμενα των αθλητών, την ιερή ώρα της χαράς για τους κόπους τους, στους γονείς, που γκρινιάζουν καβάλα στο κύμα της επιτυχίας και της ξαφνικής δημοσιότητας. Είναι κρίμα, να παλεύουν οι αθλητές χωρίς στήριξη. Είναι κρίμα άνθρωποι άσχετοι με τον αθλητισμό, να επιτίθενται σε αθλητές, που μας έκαναν να συγκινηθούμε, είναι κρίμα να μη μπορούμε πια να χαρούμε για τίποτα σε αυτή τη χώρα. Αλλά το μεγαλύτερο κρίμα, είναι οι ίδιοι οι αθλητές να μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι και να παγιδεύονται στη συλλογική μας μιζέρια.
 *Του Μάνου Χωριανόπουλου

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΥΛΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΧΡΟΝΑΣ

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, ίσως και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται να γίνει η παράδοση 10 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών στις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου. Η προμήθεια γίνεται βάσει της ένταξης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 10 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Τα 10 ασθενοφόρα θα αποτελέσουν «μία ανακούφιση» για τις πολύ μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρά την διάθεση, όμως, των ασθενοφόρων, οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες στη Μεσσηνία, αφού ο στόλος των ήδη υπαρχόντων ασθενοφόρων είναι παλιός και ελάχιστος, κυρίως στην περιοχή της Τριφυλίας και της Πυλίας, περιοχές που αναπτύσσονται, όπως και όλη άλλωστε η Μεσσηνία, ραγδαία και σε τουριστικό επίπεδο, όπως μου τόνισαν σε συζητήσεις, που είχα κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.
Μία έλλειψη που καθίσταται επικίνδυνη όσο και αν θεωρηθεί πως κινδυνολογούμε. Και αυτό γιατί αν παρουσιαστούν δύο σοβαρά περιστατικά την ίδια ώρα δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αυτό που μπορώ, από την δική μου πλευρά, να διαβεβαιώσω τους Μεσσήνιους πολίτες είναι πως παρακολουθώ την πορεία της παράδοσης των ασθενοφόρων και βάσει των δυνατοτήτων που μου προσφέρει η θέση την οποία κατέχω, θα προσπαθήσω να υπάρξει και νέα προμήθεια ασθενοφόρων, ίσως μέσω κάποιου άλλου προγράμματος, ώστε να νιώθουν πιο ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μεσσηνίας.
Πρέπει όμως να επισημάνουμε και τις ευθύνες της Πολιτείας, που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για την υγεία στη χώρα, η οποία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που υπάρχουν και να μεριμνήσει για την κάλυψη των αναγκών τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και βέβαια σε ασθενοφόρα και για την περιοχή μας. Δεν μπορεί ένα ευνομούμενο Κράτος να αφήνει στο έλεος του Θεού περιοχές που είναι παραγωγικές και τουριστικές και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Άγγελος Χρονάς Ειδ. Χειρουργός Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Α.Τ.

KOINΩΝΙΚΗ έκρηξη φοβούνται φορείς στην Τριφυλία μετά την επιστολή προς αρμόδιους φορείς που έστειλε ο Δήμος Τριφυλίας με αποδέκτες τον κ. Νικόλαο Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, τον κ. Διαμαντή Μητρόπουλο, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου και τον κ. Σταύρο Τουφεξή, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Όπως τονίζει σε επίσημη ανακοίνωση "Μετά τη δημοσίευση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος σε εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων στην Επικράτεια οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας είναι ανάστατες, διότι δεν έχουν πεισθεί ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές δια της καταργήσεως των Α.Τ. Κοπανακίου και Φιλιατρών θα είναι προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών. Η Δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί μεν τις προθέσεις του Υπουργείου, πλην όμως στις τοπικές κοινωνίες έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις, έχουν πραγματοποιηθεί συλλαλητήρια και προγραμματίζονται δυναμικότερες κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο δρόμων, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.. Επισημαίνεται δε ότι η αντίδραση είναι συλλογική και από αίσθημα ανασφάλειας εμφορούνται τόσο οι περιοχές του Δήμου μας, στις οποίες αφορά η προωθούμενη συγχώνευση-κατάργηση, όσο και οι όμορες που διατηρούν τα αστυνομικά τους τμήματα, των οποίων όμως πλέον η περιοχή αστυνόμευσης και ευθύνης διευρύνεται σημαντικά με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η αποτελεσματικότητά τους".
ΤΩΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 
Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι η δημοτική αρχή μεταφέροντας τις αγωνίες των κατοίκων-δημοτών της και σεβόμενη τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνει αφενός να γίνει απόσυρση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, αφετέρου να πραγματοποιηθούν δημόσιες διαβουλεύσεις με την παρουσία υπηρεσιακών οργάνων, για να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος Τριφυλίας επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε κτίριο για τη στέγαση του Α.Τ. Φιλιατρών (άλλωστε, το Α.Τ. Κοπανακίου στεγάζεται ήδη σε ιδιόκτητο κτίριο και, ως εκ τούτου, οι λειτουργικές του δαπάνες είναι μειωμένες), ενώ, επιπροσθέτως, δηλώνουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε και λειτουργικά έξοδα των Α.Τ του Δήμου μας, προκειμένου να αποτραπεί η συγχώνευση-κατάργησή τους. Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι "Θεωρούμε απαραίτητο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, που είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, να γίνει απόσυρση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις, αφού οι κοινωνίες είναι απροετοίμαστες να δεχθούν μεταβολές στο ισχύον καθεστώς". ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ