Pages

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Το Σχέδιο Δράσης του Δήμου Τριφυλίας για αειφόρο ενέργεια αναμένεται να εγκρίνει το βράδυ της Παρασκευής στο οικείο Δ.Σ. το Σώμα μετά από μια μελέτη για τους στόχους της επόμενης 4ετίας και με βάση το Σύμφωνο Δημάρχων. Το Σύμφωνο των Δημάρχων αποτελεί μία σημαντική Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με την οποία η κάθε Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκτά νέες προοπτικές με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και τον αυξημένο ρόλο της στα πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος και της διαχείρισης της τοπικής οικονομίας. Για τον ενεργειακό σχεδιασμό του κάθε δήμου κρίνεται αρχικά απαραίτητος ο προσδιορισμός του στόχου για τη μείωση των εκπομπών αερίων CO 2 μέχρι το 2020 επιλέγοντας δράσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕΝ) που ταιριάζουν στο προφίλ του εκάστοτε δήμου. ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 ο Δήμος Τριφυλίας προσχώρησε στο Σύμφωνο των Δημάρχων αναδεικνύοντας έτσι την ισχυρή πολιτική του βούληση και δέσμευση προς την κατεύθυνση του βιώσιμου ενεργειακού σχεδιασμού. Ο ενεργειακός σχεδιασμός θα εστιάζει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων ΑΠΕ και ΕΞΕΝ στο δήμο καθώς και στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δίνονται σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας ως γνώμονα τα χαρακτηριστικά της περιοχής με σκοπό την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση τους. Το παρόν Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ) αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης (ΕΣΑΔ- ΕΜΠ) και τη DataGrid, σε στενή συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας. Όσον αφορά την απογραφή των ενεργειακών καταναλώσεων του δήμου, προέκυψε ότι κατά το έτος αναφοράς (2010) καταναλώθηκαν 417 GWh από τις οποίες το 53 % οφείλεται στις Μεταφορές, το 40% στα Κτίρια, Εξοπλισμό/Εγκαταστάσεις και το 7% στον Αγροτικό Τομέα.
Ο δημοτικός τομέας (κτίρια/εγκαταστάσεις, φωτισμός, οχήματα) είναι υπεύθυνος για λιγότερο από 3% των καταναλώσεων συνολικά. Στις πηγές ενέργειας το μεγαλύτερο ποσοστό καταλαμβάνει η βενζίνη με 34% στη συνέχεια έρχεται το πετρέλαιο κίνησης με 24% και ακολουθούν η ηλεκτρική ενέργεια με 21%, το πετρέλαιο θέρμανσης με 14%, η ξυλεία με 6% και η ηλιοθερμική ενέργεια με 1% Ο Δήμος Τριφυλίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια έθεσε για το 2020 στόχο για μείωση του CO 2 στην ατμόσφαιρα κατά 20,15%. Η στρατηγική που ορίσθηκε για την επίτευξη του στόχου έγινε με βάση τον αποδοτικότερο συνδυασμό των προτεινόμενων δράσεων και με άξονα τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Ο Δήμος Τριφυλίας λοιπόν δεσμεύεται για μία σειρά δράσεων σε όλους τους τομείς του Δήμου, με έμφαση στις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και στην ένταξη δράσεων σχετικά με την τοπική ηλεκτροπαραγωγή. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

TA KΟΡΑΚΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ...ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Η εφαρμογή των νέων δεδομένων στο χώρο της εκποίησης σπιτιών στην Πάτρα έχει ήδη αρχίσει, όπως προκύπτει από το στοιχείο που φέρνει σήμερα στο προσκήνιο ο «Κόσμος».Επίσημα στοιχεία έφεραν στο φως πριν από λίγο καιρό, ότι εκτιμητής που λειτουργούσε για λογαριασμό τραπέζης , έκανε αυτοψία σε διαμέρισμα και απεφάνθη πως η αξία του, ως προς την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού του, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει τους πρώτους μήνες του 2017, είναι της τάξης των 2.182 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το συγκεκριμένο ακίνητο, ενδεχομένως να πουληθεί για 250 ευρώ, καθώς όποτε θα κηρύσσεται ο πλειστηριασμός άγονος, το σπίτι θα χάνει το 25% της αξίας με την οποία βγήκε την πρώτη φορά στο σφυρί.
Αυτή είναι η μέθοδος που επί χρόνια ακολουθούν τα «κοράκια» τα οποία χτυπούν σπίτια και τα αποκτούν για ένα κομμάτι ψωμί. Αφήνουν ένα ήδη σκοτωμένο ακίνητο – καθώς βγαίνει στο σφυρί έναντι αστείων ποσών – να μην χτυπηθεί επί τρεις φορές και στον τελευταίο πλειστηριασμό το αποκτούν για λίγα ευρώ. Η περίπτωση του συγκεκριμένου ακινήτου βεβαίως, είναι απλά μια από τις εκατοντάδες – άλλες πηγές κάνουν λόγο για χιλιάδες – περιπτώσεις, όπου από τον Οκτώβριο και μετά, σπίτια θα χάνονται ακόμα και για ποσά τα οποία δεν θα υπερβαίνουν τις 5 και 10 χιλιάδες ευρώ. Ενώ εξευτελιστικά θα είναι τα ποσά με τα οποία σπίτια θα αλλάζουν χέρια, όταν πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υποβαθμισμένες και φτωχές όπως σε εργατικές κατοικίες.

Η Περιφέρεια θα πληρώσει… ζαντολάστιχο!!!

Ένας οδηγός “έπεσε” με το αυτοκίνητό του σε λακκούβα στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό και κατέστρεψε λάστιχο και ζάντα. Τα 100 ευρώ που πλήρωσε για την αποκατάσταση της ζημιάς, θα καλύψει η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της, όπως αποδέχθηκε και η Οικονομική Επιτροπή.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

TO πρώτο μέρος της τριλογίας με μια εργασία για την Κυπαρισσία παρουσιάζεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας με τίτλο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Α ΑΡΧΑΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. Πρόκειται για την δημιουργία μιας ομάδας νέων ανθρώπων με ανησυχίες για τον ιστορικό τόπο της Κυπαρισσίας μέσα από έαν οδοιπορικό αλλά και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις.
Η εργασία «Κυπαρισσία το Διαμάντι του Ιονίου», περιλαμβάνει ιστορικές πτυχές από τα ευρήματα των οικισμών, μνημείων, τοποθεσιών που βρίσκονται στην περιοχή αποτελώντας συνδετικό κρίκο της αρχαίας Κυπαρισσίας μέσα από αναφορές ειδικών και πανεπιστημιακών. Η εκδήλωση εκτός από χαιρετισμούς, θα περιλαμβάνει συζήτηση. . Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ρυθμίσεις για ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στις πληγείσες περιοχές ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Στην επιστολή αναφέρει: Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,Σε συνέχεια των πιο πάνω σχετικών επιστολών μας και δεχόμενοι καθημερινά οχλήσεις από τις επιχειρήσεις-μέλη μας, που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε (καθ’ όσον αύριο είναι τέλος του
 μήνα) τι θα ισχύει για το θέμα της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ για τις πληγείσες περιοχές του Ν. Μεσσηνίας, καθώς σχετική απόφαση για 6μηνη παράταση όσον αφορά τα φορολογικά έχει ήδη ληφθεί από τον αρμόδιο Υπουργό. Επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για την ανακούφιση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων: Πάγωμα καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ και ΙΚΑ τουλάχιστον για ένα (1) έτος. Όσες επιχειρήσεις έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο ΙΚΑ και ΟΑΕΕ να γίνει πάγωμα καταβολής των για ένα (1) έτος και μετά την λήξη του παγώματος να ρυθμιστούν σε μηνιαίες δόσεις. Ενημέρωση των ασφαλιστικών φορέων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ να εκδίδουν ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ στις επιχειρήσεις, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η παράταση.

«Τρέχουν» οι αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Ανοιχτή παραμένει η διαδικασία των αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν θα υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, καθώς το Υπουργείο Παιδείας πήρε πίσω την δήλωση περί «αλλαγής της υφιστάμενης διαδικασίας και δημιουργία κεντρικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων». Αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα 2016 ύψους 1.000 ευρώ των φοιτητών δύνανται να κατατεθούν μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους 2016 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στις οποίες έχουν προχωρήσει πολλά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις περιπτώσεις όπου δικαιούχος του φοιτητικού επιδόματος είναι ο ίδιος ο φοιτητής, αρμόδια είναι η ΥΔΕ του νομού, στον οποίο εδρεύει το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Παράταση μέχρι 31 Οκτωβρίου για τη ρύθμιση των 36 δόσεων

Δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους Παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι την 31η Οκτωβρίου αποφάσισε η ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της Επιχείρησης για να ενταχθούν στη ρύθμιση των συγκεκριμένων δόσεων χωρίς προκαταβολή.
Παράλληλα, όπως ενημέρωσε η Επιχείρηση, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα διαφόρων φορέων δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν όχι αυτοβούλως αλλά μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στο μετρητή τους. Τέλος, και εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στο μετρητή τους – εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο ΠΑΟ ΚΑΛΟΥΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Β ΤΟΠΙΚΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ η προετοιμασία για την Β τοπική του ΠΑΟ Καλουνερού μετά τα φιλικά που διεξήχθησαν με ομάδες της Ηλείας όπως Φιγαλεία, Ζαχάρω, Εράνη Φιλιατρών, Γαργαλιάνοι, Κοπανάκι μετά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και την ανάληψη τεχνικής ηγεσίας από τον έμπειρο Σάκη Διονυσόπουλο με γυμναστή και φροντιστή στην ομάδα. Η ΝΕΑ ισχυρή διοίκηση που επέλεξαν τα μέλη μετά από Γενική Συνέλευση και ο Παντριφυλιακός Καλονερού δείχνει τον στόχο η ομάδα να πρωτοπορήσει στην κατηγορία της. Η συμμετοχή των μελών της Ομάδας ήταν ουσιαστική μετά την πρόσφατη συγκέντρωση όπου εκλέχτηκε ένα διευρυμένο Διοικητικό συμβούλιο αποδεικνύοντας ότι η ιστορία του σωματείου είναι ζωντανή. Πιο αναλυτικά μέσα σε ένα θετικό κλίμα καθώς ο ΠΑΟ Καλουνερού έφτασε μετά το μπαράζ ανόδου στην κορυφή της Β τοπικής ως μια υπολογίσιμη δύναμη, εκφράστηκε η δύναμη να συνεχιστεί το όραμα του εκλιπόντος Γιώργου Κλεφτάκη που ήταν ο μακροβιότερος παράγοντας της ομάδας και της Μεσσηνίας.
Στο νέο Δ.Σ. εκλέχτηκαν οι: Φώτιος Γαλάνης, Διονύσιος Γαλάνης, Ιωάννης Μποζίκας, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Γιώργος Καπερώνης, Νικόλαος Κατσίρος, Νίκος Γεωργακάκης, Σωτήριος Αναγνωστόπουλος, Λουκάς Φάμελλος . Εντεταλμένα μέλη με ειδικές αρμοδιότητες θα έχουν οι Αριστείδης Συγέρης, Κανέλλος Κιούσης, Θανάσης Γεωργομήτρος, Μενέλαος Καραχάλιος, Ιωάννης Βλάμης και Ιωάννης Ανδριανόπουλος. Πρόεδρος είναι ο Διονύσιος Γαλάνης.
 Το νέο Δ.Σ. αποτελείται πλέον συνολικά με τους εντεταλμένους συμβούλους από 15 άτομα με νέα πρόσωπα επισφραγίζοντας την ανανέωση στην ομάδα η οποία πλέον θα συγκροτηθεί σε Σώμα ώστε να ετοιμαστεί το πλάνο για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ έτοιμο προς χρήση είναι η νέα αίθουσα Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που θα φιλοξενεί τους μαθητές του συγκροτήματος όπως και αθλητικούς φορείς εκπληρώνοντας ένα όνειρο πολλών ετών που αρκετοί θυμούνται ότι αποτελούσε αίτημα από την εποχή που φοιτούσαν στο σχολείο... Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Γιώργος Θεοδωροπουλος με την άψογη φιλοξενία του μας ξενάγησε στο χώρο τονίζοντας ότι μετά από προσπάθειες ετών ολοκληρώθηκε το Γυμναστήριο που θα δοθεί προς χρήση στους μαθητές του σχολείου καθώς σε συλλόγους, φορείς, σε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Πρόσθεσε ότι η αίθουσα Φυσικής αγωγής ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία από πέρσι του Συλλόγου Καθηγητών, του Λυκείου, του Δημάρχου και της σχολικής επιτροπής ώστε να έχουμε σήμερα ένα ποιοτικό, υγιεινό, άριστο χώρο άθλησης για όλους. Να σημειωθεί ότι ο χώρος είχε προβλήματα υγρασίας, απορροής υδάτων και για το λόγο αυτό με αρωγή του Δήμου ανακαινίστηκε ενώ δημιουργήθηκε ένας ακόμα μικρός χώρος με όργανα γυμναστικής για άθληση. Παράλληλα η εργασία μόνωσης, ελαιοχρωματισμού, παρεμβάσεων ώστε ο χώρος να είναι λειτουργικός.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ...
Ο κ. Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι δίπλα στο γήπεδο ότι το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας μαζί με το χώρο του αμφιθεάτρου και της βιβλιοθήκης, με το Γυμναστήριο και τους χώρους στο προαύλιο του σχολείου, φιλοδοξεί να διαθέτει ένα ενιαίο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού εντός της πόλεως για όλους. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για εξοπλισμό του χώρου αλλά και όλες οι εργασίες στην ταράτσα του οικήματος. Ευχαρίστησε επίσης τους διευθυντές του Λυκείου και του ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας για την βοήθειά τους, τους επαγγελματίες της πόλης, αλλά και τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Κερερέ που έχει φοιτήσει στο σχολείο και θα προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Περίεργες μεθοδεύσεις Έργων στη Μεσσηνία

Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση έχει καταστρέψει εκατοντάδες μικρούς και μεσαίους εργολάβους Δημοσίων Έργων, που ο ανταγωνισμός για να επιζήσουν οι υπόλοιποι ανεβάζει τις εκπτώσεις στα δημόσια έργα σε έργα συντήρησης Εθνικών Οδών στο 50 και 60 ακόμα και στο 70%, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Μεσσηνία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο «Βελτίωση – συντήρηση 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα Γαργαλιάνοι-Χώρα-Γιάλοβα-Μεθώνη) προϋπολογισμού 600.000€. Η δημοπράτηση έγινε στις 7-9-2015. Τεύχη δημοπράτησης έλαβαν 35 εργολάβοι και κατέθεσαν προσφορά τρείς με έκπτωση 14%, 11% και 10%. Με βάση πίνακα που κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων σε ομοειδή έργα που έχουν δημοπρατηθεί στην ίδια περιοχή οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 48% έως 60%, και σύμφωνα και με την από 13-11-2015 γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας, με δυο ομόφωνες αποφάσεις το Δεκέμβριο του 2015 αποφάσισε:
1. Κρίνει μη ικανοποιητική την έκπτωση 14,41% 2. Ακυρώνει τη δημοπρασία 3. Επαναδημοπρατεί το έργο με τα ίδια τεύχη δημοπράτησης Οκτώ μήνες αργότερα, στις 1-9-2016, η Οικονομική Επιτροπή με την ίδια σχεδόν σύνθεση, παίρνοντας υπ’ όψιν γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, πάλι με την ίδια σχεδόν σύνθεση, αποφασίζουν και κρίνουν ικανοποιητική την έκπτωση 14,41% και καταχωρεί το έργο στο μειοδότη εργολάβο.
Για να δικαιολογήσουν τα μαγειρέματα ως δια μαγείας «εμφανίζεται» ένα υπόμνημα του εργολάβου με «ημερομηνία» 15-12-2015, υπόμνημα που δεν είχε εμφανιστεί στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στις 17 και στις 30-12-2015. Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας και κάθε αρμόδιο, να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, στα ίδια όργανα της Περιφέρειας αλλάζουν τόσο ριζικά τις αποφάσεις τους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να βγάλουν συμπεράσματα και να απαιτήσουν τα Δημόσια έργα, τα έργα υποδομών να γίνονται από ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα, που θα κατέχει τα υλικά, τα μηχανήματα κατασκευής και θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό δυναμικό σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου (μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση). Μόνο τότε θα υπάρχουν έργα φθηνά, ποιοτικά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας

40.000.000 ευρώ για τις αγροτικές ζημιές από την κακοκαιρία

Έκτακτο «πακέτο» βοήθειας στους Έλληνες αγρότες βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση με τις ευλογίες της Κομισιόν, για αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε όλη σχεδόν τη χώρα από τα πρωτοφανή σε ένταση φέτος καιρικά φαινόμενα. Με το ύψος των φετινών ζημιών στις καλλιέργειες και τις αγροτικές μονάδες να ξεπερνά μέχρι στιγμής τα 110-120 εκατομμύρια ευρώ, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) εύλογα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ταμειακών ροών και η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδιο έκτακτης ανάγκης με την αξιοποίηση «δεξαμενής» κοινοτικών πόρων για αποκατάσταση της γεωργικής γης και του παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές.
 Το 2016 θα αποτελέσει μια από τις χειρότερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας, στη διάρκεια έχουν σημειωθεί εκτεταμένες ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και οι καταστροφές των τελευταίων εβδομάδων έκριναν αναγκαία την παρέμβαση του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους το υπουργείο προχωρά σε αναθεώρηση με αύξηση του Προϋπολογισμού μέτρου που εντάσσεται στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, με την άμεση ενεργοποίησή του προκειμένου να «ξεκλειδώσει» κοινοτικούς πόρους ύψους 40 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Το πρόγραμμα αφορά στη στήριξη για την αποκατάσταση των ζημιών με σκοπό οι ενισχύσεις – αποζημιώσεις να διασφαλίσουν τη δυνατότητα των γεωργών και των κτηνοτρόφων που επλήγησαν να ανασυστήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και να παραμείνουν στις αγροτικές περιοχές της χώρας συνεχίζοντας την οικονομική τους δραστηριότητα.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Κατά 17% έχει μειωθεί η χρήση λιπασμάτων από τους Έλληνες αγρότες σε σύγκριση με την καλλιεργητική περίοδο 2010-11, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).Κι αυτό παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν μείνει σχεδόν σταθερές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΠΕΛ, -«Στην τελευταία καλλιεργητική περίοδο Ιούλιος 2015-Ιούλιος 2016 η συνολική κατανάλωση μειώθηκε στους 730.992 τόνους, 6% χαμηλότερη από την αντίστοιχη κατανάλωση της καλλιεργητικής περιόδου Ιούλιος 2014 – Ιούλιος 2015. -Σημαντική μείωση που ξεπερνά το 10% σημειώθηκε στην κατανάλωση σύνθετων λιπασμάτων (ΝΡ/ ΝΡΚ/ΡΚ), καθώς και στη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων. Η μείωση αυτή παρατηρείται και στις μονάδες αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Για την καλλιεργητική περίοδο Ιούλιος 2015 – Ιούλιος 2016 οι μονάδες Ν είναι 181.523 τόνοι, έναντι 199.425 τόνοι που ήταν την καλλιεργητική περίοδο Ιούλιος 2014 – Ιούλιος 2015, δηλαδή μειωμένες κατά 10%. Μειωμένες σημαντικά είναι και οι μονάδες φωσφόρου και καλίου, 52.171 τόνοι και 45.870 τόνοι αντίστοιχα, δηλαδή 6,5 και 5,5% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες μονάδες του Ιουλίου 2014-Ιουλίου 2015.
Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ
Ο ΣΠΕΛ εκτιμά ότι «η μείωση δεν είναι συγκυριακή» καθώς κάθε χρόνο και για κάθε καλλιεργητική περίοδο χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερα λιπάσματα. «Το γεγονός αυτό επιφέρει αρνητικές συνέπειες τόσο στην υποβάθμιση της γονιμότητας των εδαφών όσο στη μείωση της παραγωγής, με σοβαρό αντίκτυπο πλέον και στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων», επισημαίνει το ΔΣ του ΣΠΕΛ που αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους ερευνητικούς φορείς της χώρας, για την ανάδειξη του ρόλου των λιπασμάτων στη γεωργία και στην παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. «Η προσθήκη των απαραίτητων λιπαντικών μονάδων στις καλλιέργειες μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει στην παραγωγή ενός προϊόντος με υψηλή διατροφική αξία, αλλά ταυτόχρονα και σε υψηλότερο κέρδος για τους παραγωγούς», δηλώνει εκπρόσωποι του φορέα. Επιμέλεια ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ με στοιχεία από Δελτία Τύπου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος μιλάει στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο», για τον άσπονδο φίλο της Ελλάδας, τον Εγκέλαδο. Ο καθηγητής συνιστά ψυχραιμία, δεδομένου ότι ο σεισμός και ειδικά στη χώρα μας “είναι ότι πιο φυσιολογικό”, ενώ διαβεβαιώνει ότι τα Ρίχτερ στη γείτονα δεν μπορούν να μας επηρεάσουν. «Κάθε μέρα οι Έλληνες …κουνιόμαστε. Τι ακριβώς εννοούμε; Περίπου 30-50 σεισμικές δονήσεις καταγράφονται στους σεισμολογικούς σταθμούς της χώρας και εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές. Μόνο που ευτυχώς είναι μικρής έντασης, τις περισσότερες φορές ούτε τις αντιλαμβανόμαστε. Εξάλλου, «η σεισμικότητα στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλή εδώ και εκατομμύρια έτη. Αποτελεί επιστημονικό, αλλά και κοινωνικό παραλογισμό να νομίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει τα επόμενα έτη» ξεκαθαρίζει ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.
 «Είναι ό,τι πιο φυσιολογικό συμβαίνει» προσθέτει με απόλυτη ψυχραιμία και ηρεμία. Μπορεί για όλους εμάς ένας σεισμός να προκαλεί φόβο, άγνωστο, ανασφάλεια, να αισθανόμαστε απροστάτευτοι, ανυπεράσπιστοι και ευάλωτοι, ωστόσο οι ειδικοί επιστήμονες τον σεισμό τον ερμηνεύουν εντελώς διαφορετικά. Όπως μας εξηγεί ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, «με τον όρο σεισμό περιγράφουμε τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τη σεισμική κίνηση, δηλαδή τη σεισμική δόνηση ή αλλιώς σεισμικό κραδασμό που νοιώθουν οι άνθρωποι, όταν τα σεισμικά κύματα φτάνουν εκεί που κατοικούν. Από τις αρχές του 20ου αιώνα που γνωρίζουμε ότι οι σεισμοί οφείλονται στην απότομη κίνηση της Γης σε ρήγματα, δηλαδή σε μεγάλες «ρωγμές» κυρίως στα πρώτα 40χιλιόμετρα του φλοιού της Γης, ο όρος σεισμός καταχρηστικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη σεισμική εστία, δηλαδή το σημείο που γεννιούνται τα σεισμικά κύματα στο ρήγμα. Η πραγματική έννοια, όμως, της λέξης αφορά τη δόνηση και όχι την αιτία. Έτσι όταν το σπίτι μας δονείται λόγω π.χ. μίας τεχνητής έκρηξης (π.χ. από τεχνικά έργα) ή ακόμα και όταν περνάει κοντά ένα μεγάλο όχημα (π.χ. φορτηγό) και αυτό είναι σεισμός! Φυσικά οι πιο ισχυροί σεισμοί γεννιούνται μόνο στα φυσικά ρήγματα, που σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν (π.χ. σεισμός Σουμάτρας) και τα 1000 χιλιόμετρα μήκος».

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, αφού δείχνουν ότι οι μισοί συνταξιούχοι συντηρούν τις οικογένειές τους από τις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δύο ζει κάτω από τα όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, νέα επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων επιφέρουν τα 11 ψαλίδια του νόμου Κατρούγκαλου. Παράλληλα, ο κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών στις συντάξεις είναι σοβαρός, αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα. Από τα στοιχεία του Δικτύου προκύπτουν τα εξής:
 1. Σήμερα οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44,8% των συνταξιούχων παίρνει μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς, 1,2 εκατ. άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας.
 2. Το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα Μνημόνια, ζει από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.
 3. Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές - περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδώρημα. Παρότι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονιακές περικοπές, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα, τα οποία φέτος θα κινηθούν κοντά στα 4 δισ. ευρώ συνολικά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Εν αναμονή της ρύθμισης - πακέτο για τα χρέη από δάνεια, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και υπό το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα του SSM, οι τράπεζες προχωρούν σε άμεσες δράσεις για τη μείωση των «κόκκινων δανείων». Με τη χορήγηση κινήτρων, όπως η επιμήκυνση του δανείου, ο καθορισμός δόσης κοντά στα όρια αντοχής των δανειοληπτών ακόμη και η μερική διαγραφή χρέους οι τράπεζες καλούν τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί οι τράπεζες θα ελέγχονται κάθε τρίμηνο, αρχής γενομένης από τον φετινό Δεκέμβριο, για την επίτευξη των στόχων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι «κόκκινες» οφειλές θα πρέπει έως το τέλος του 2019 να μειωθούν κατά 40-45%. Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης και σημειώνουν ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δανείων κινήθηκαν ανοδικά και τον Σεπτέμβριο. Στο περιβάλλον αυτό, δύσκολα θα είμαστε συνεπείς στη στοχοθεσία και τότε το πιθανότερο είναι ο SSM να ζητήσει την αντικατάσταση όσων ασχολήθηκαν με τη διαχείριση των «κόκκινων

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΤΟΦΙΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 250.000 ΕΥΡΩ

ΧΡΥΣΑΦΙ ατόφιο κοστίζουν οι παιδικές χαρές στην Τριφυλία που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε πολίτες αλλά κυρίως στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ομηρικές ήταν οι συνεδριάσεις σε 2 Δημοτικά συμβούλια το 2014 μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν όχι για την κατασκευή των παιδικών χαρών που χρειάζονται, αλλά για το κόστος τους.
Θυμόμαστε ότι το κόστος για μια παιδική χαρά περιορισμένων δυνατοτήτων στην παραλία Κυπαρισσίας, η αναβάθμιση μιας παιδικής χαράς στα Φιλιατρά και της Παιδικής χαράς κοντά στην είσοδο των Γαργαλιάνων κόστισαν περίπου 150.000 ευρώ! Την ώρα που ιδιώτες στην παραλία Κυπαρισσίας στα καταστήματά τους έφτιαξαν παιδικές χαρές που δεν ξεπερνούσαν μετά βίας τις 10.000 ευρώ. Τα κονδύλια μπορεί να μην επιβάρυναν τον Δήμο από πρόγραμμα υπουργείου Περιβάλλοντος. Ήδη στο Δήμο Τριφυλίας σύντομα ολοκληρώνεται ο επαναληπτικός ηλεκτρονικός μειοδοτικός διαγωνισμός για την «Προμήθεια οργάνων αναβάθμισης Παιδικών χαρών». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 93.427,80 ευρώ με ΦΠΑ αξιοποιώντας την πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ) και θα διαρκέσει ως τις η 03/10/2016 καθώς ο φάκελος των προσφορών που ανοίχτηκαν τον Αύγουστο δεν ήταν ολοκληρωμένοι.
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι αν υπολογιστεί ότι η κατασκευή των παιδικών χαρών με την προμήθεια οργάνων κόστισαν αρχικά 150.000 και άλλες 95.000 ευρώ μετά από ένα χρόνο το κόστος λειτουργίας εκτοξεύεται στις 245.000 ευρώ! Την ίδια ώρα στο κέντρο της Κυπαρισσίας παρατημένη είναι η παιδική χαρά στο πάρκο του ΟΣΕ που αποτελεί κίνδυνο για παιδιά αλλά κυρίως γονείς. Μετά από προσπάθειες των Συλλόγου Γυναικών το καλοκαίρι του 2013, ο χώρος αναβαθμίστηκε αλλά δεν συντηρήθηκε από κανένα φορέα. Τώρα έχει γεμίσει ακαθαρσίες, εγκατάλειψη για να μην αναφέρουμε τι άλλο έχει βρεθεί στο χώρο, χώρια ότι κατάντησε χώρος αφοδευτηρίου.... 
Η δικαιολογία τώρα που κυκλοφορεί είναι ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει σε περιουσία του ΟΣΕ με αποτέλεσμα ο χώρος να απαξιώνεται στο κέντρο της πόλης. Παιδική χαρά δεν υπάρχει ούτε στη Παλιά Πόλη αλλά ούτε σε άλλο κοντινό σημείο....Τελικά η χαρά θα μείνει χωρίς χαμόγελο στα χείλη των παιδιών...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Άμεση και κατηγορηματική δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση θέσεων Διοικητικών και Αναπληρωματικών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, διαφορετικά θα συγκληθεί εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η συγκεκριμένη πρόταση ρύθμισης είναι προκλητικά αντισυνταγματική και προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΕΧΤΑ), ενώ θίγει ευθέως την αυτοτέλεια του θεσμού της Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ τονίζει, επίσης, ότι αν περάσει η ρύθμιση αυτή, παύει ο δήμαρχος να είναι προϊστάμενος και επικεφαλής όλων των υπηρεσιών του δήμου, καθώς τίθεται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας ο Διοικητικός και Αναπληρωτής Διοικητικός Γραμματέας, ο οποίος δεν είναι αιρετός, ούτε υπόκειται σε έλεγχο από το λαό για τις πράξεις και τις αποφάσεις του.
Στο ίδιο μήκος κύματος, θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση του κράτους, να κυκλοφορούν δημόσια τέτοιες απόψεις, οι οποίες μάλιστα δεν διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τόνισε: «Η ΚΕΔΕ με τη σημερινή της απόφαση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δεχόμαστε να περάσει η ουσιαστική διοίκηση των δήμων από τους αιρετούς εκπροσώπους, σε μια δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία που δεν θα διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση καθώς και ότι οι δήμοι θα παραμείνουν στους δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες και δεν πρόκειται να γίνουν λάφυρο καμίας κυβέρνησης».

ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Έργα και δράσεις του εξόχως σοβαρού και σημαντικού ποσού της τάξεως των 400.000 ευρώ στερείται ο δήμος Τριφυλίας εξαιτίας παλιών δανείων των Καποδιστριακών δήμων, που από την πρώτη του έτους ενεργοποιήθηκαν οι τοκοχρεωλυτικές τους δόσεις.
 «Από 1η Ιανουαρίου ενεργοποιήθηκαν οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις δανείων (σ.σ. πρώην δήμου Γαργαλιάνων κυρίως) με αποτέλεσμα ο δήμος Τριφυλίας να στερείται έργα και δράσεις ποσού 400.000 ευρώ ετησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μαρία Πανουσιοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για το προσχέδιο προϋπολογισμού του δήμου Τριφυλίας έτους 2017! Ανατρέχοντας στο αρχείο, στην αντίστοιχη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2016, το Σεπτέμβριο του 2015, διαπιστώνεται πως, η ίδια είχε αναφέρει ότι, «Μέχρι 31/12ου του 2015 έχουν παγώσει τα δάνεια του δήμου. Ο δήμος έχει οφειλή σε δάνεια 3.265.000 ευρώ. Για μία τριετία δεν πληρώνει τοκοχρεολύσια. Φανταστείτε ότι το 2016 θα αρχίσουν να πληρώνονται και δόσεις δανείων που, σε ετήσια βάση, θα φθάνουν περίπου τις 700.000 ευρώ, 670.000 ευρώ είναι!», συμπληρώνοντας ότι, «αυτά είναι δάνεια που τα έφεραν οι Καποδιστριακοί δήμοι.
Ο Καλλικρατικός δήμος Τριφυλίας δεν έχει πάρει κανένα δάνειο!». Σε εκείνη τη συνεδρίαση, ακολούθως είχε τονίσει ότι, «Ο δήμος Τριφυλίας, κατά την Απογραφή (σ.σ. το 2011), παρέλαβε 4.095.614,53 ευρώ σε δάνεια κι εμείς καλούμαστε τώρα να διαχειριστούμε 3.265.00 ευρώ σε δάνεια». Όπως έχει ειπωθεί και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, 2011 – 2014, έγινε αποπληρωμή μέρους των δανείων ενώ για ένα δάνειο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο και έρχεται από τον πρώην δήμο Γαργαλιάνων, η αποπληρωμή του – ήταν γνωστό άλλωστε – θα ξεκινούσε, όπως και ξεκίνησε, από την 1η Ιανουαρίου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Θ», η κα Πανουσιοπούλου είχε πει ότι, το χρηματικό ποσό για την αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή οι 670.000 ευρώ, που τότε είχε αναφέρει, θα κρατούνται – παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και εάν ο δήμος εάν δεν έχει εξασφαλίσει από ίδια έσοδα, θα είναι ελλειμματικός.
 Είτε 400.000 ευρώ, που ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017, είτε 670.000 ευρώ που είχε αναφέρει στην αντίστοιχη συνεδρίαση για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2016, το σίγουρο είναι ότι ο δήμος Τριφυλίας στερείται έργα και δράσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εξαιτίας παλιών δανείων των Καποδιστριακών δήμων! Και, για να μην είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός και ο δήμος, αυτό το «κενό» πρέπει να καλύπτεται από ίδια έσοδα του δήμου. Καλύπτεται, δηλαδή, από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι και δημότες του δήμου Τριφυλίας, οι οποίοι, ουσιαστικά, είναι εκείνοι που «αποπληρώνουν» τα δάνεια με έμμεσο τρόπο. Και, μάλιστα, δάνεια άλλων και για άλλους, παλιούς, πρώην δήμους, πληρώνουν σήμερα όλοι οι δημότες της Τριφυλίας οι οποίοι τότε ήσαν δημότες άλλων, παλιών, πρώην δήμων της περιοχής!

ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Τέσσερις ημέρες απομένουν για την πληρωμή της δεύτερης δόσης ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν 1,8 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία στις εφορίες για τον συμψηφισμό των επιστροφών. Η αδυναμία ανταπόκρισης των φορολογούμενων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις έχει οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό στη ρύθμιση οφειλών μέσω δόσεων, αξιοποιώντας τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικών καρτών σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ αφορά 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ στα 2,3 εκατομμύρια υπολογίζονται τα φυσικά πρόσωπα που οφείλουν φόρο εισοδήματος, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων πρέπει να πληρώσει και ΕΝΦΙΑ.
Την ίδια ώρα οι ΔΟΥ καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με χιλιάδες φορολογούμενους, που ζητούν συμψηφισμό των επιστροφών φόρου που δικαιούνται μς τις οφειλές ΕΝΦΙΑ. Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στα ΝΕΑ εΕξαιτίας της μαζικότητας των συμψηφισμών αλλά και των εφάπαξ πληρωμών φόρου μέσω πιστωτικών καρτών (στη συνέχεια ο φορολογούμενος πληρώνει τις μηνιαίες δόσεις), οι πρώτες ενδείξεις πληρωμών που έχει το υπουργείο Οικονομικών αφορούν καλή ροή εσόδων και τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος, παρατηρείται και εφάπαξ εξόφληση του ΕΝΦΙΑ από μεγάλη μερίδα φορολογουμένων, εξέλιξη η οποία ενδέχεται να συνδέεται και με το γεγονός ότι για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων ο φόρος δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ.

Οι πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος - Λεουτσάκος πέταξαν φυλλάδια - «Ιδιωτικοποιήστε και τη μάνα σας»

Ενταση επικράτησε πριν από λίγο στην Βουλή όταν πρώην βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας πέταξαν φυλλάδια κατά των ιδιωτικοποιήσεων στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωταγωνιστές ήταν οι κ.κ. Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος, στελέχη της ΛΑΕ και πρώην βουλευτές. Αιφνιδιαστικά, ανέβηκαν στα θεωρεία και πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «όχι στο ξεπούλημα» και κατά των ιδιωτικοποιήσεων, τα οποία έπεσαν στα έδρανα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο φυλλάδιο αναγράφονταν κείμενο του πορτογάλου νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου με τον τίτλο «Ιδιωτικοποιήστε τα πάντα» το οποίο καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την μάνα που σας γέννησε...» Στο φυλλάδιο αναγράφονταν κείμενο του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου με τον τίτλο «ιδιωτικοποιήστε τα πάντα» το οποίο καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την μάνα που σας γέννησε...»
Στην Ολομέλεια, που αυτή την ώρα συζητά το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, δημιουργήθηκε αναστάτωση και οι αστυνομικοί της Βουλής έσπευσαν να τους έβγαλαν έξω. Εκείνη την ώρα στο βήμα της Βουλής ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ο οποίος επιχείρησε να απονευρώσει την κίνηση, σχολιάζοντας ότι η Βουλή είναι χώρος έκφρασης των ιδεών. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου θέλησε να... τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητώ να μην υπάρξει τιμωρία για τους πρώην συναδέλφους μας βουλευτές, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι εδώ κάτω στα έδρανα όχι στα θεωρεία» είπε και κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλά τους στείλατε στα θεωρεία για να μην βρίσκονται εδώ και ασας θυμίζουν τι λέγατε πέρσι».

4 NEA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης. «Κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων προγραμμάτων (του α’ γύρου επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ) είναι ότι είναι για μικρές, πολύ μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις» επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς ξεκινήσαμε, το ένα τρίτο των πόρων, τα 20 δισ. θα πάνε σε στήριξη επιχειρηματικότητας». Όσο για τα τέσσερα προγράμματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα πέσουν στην αγορά μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες αξιολόγησης, όσων επένδυσαν με παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Σημείωσε δε, ότι ο νέος αναπτυξιακός δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Εμείς κληρονομήσαμε δύο αναπτυξιακούς με τεράστια προβλήματα, περίπου έξι χιλιάδες επενδυτικά σχέδια στο ράφι, χωρίς να ξέρουμε ποιός έχει τελειώσει, ποιός δικαιούται, ποιός δε δικαιούται, σε τι στάδιο βρίσκονται και χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες επενδυτές 4 δισ.» είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και κάνει ενέργειες για να βάλει «τάξη σε αυτό το χάος» των παλιών αναπτυξιακών, μέσα «σε εννιά μήνες», ώστε να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση όσοι, με τους δύο προηγούμενους νόμους, επένδυσαν μέσα στην κρίση.

Με «μαύρη τρύπα» 1,1 δισ. ξεκινά το υπερταμείο για τις συντάξεις

Έλλειμμα ύψους 3 δισ. ευρώ με το «καλημέρα» θα «κληρονομούσε» ο νέος ενιαίος φορέας Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από τα υπό ένταξη ταμεία αν δεν προβλεπόταν έξτρα κρατική επιχορήγηση 1,77 δισ. ευρώ προκειμένου να περιοριστεί η «μαύρη τρύπα» στα 1,1 δισ. ευρώ. Το διορθωτικό μπόνους θα προέλθει σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς των ταμείων για το 2017 κατά 1,42 δισ. από τον τακτικό προϋπολογισμό και 350 εκατ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ. Το σύνολο των εσόδων του νέου φορέα υπολογίζεται στα 38 δισ. ευρώ και τα έξοδα στα 39,1 δισ. ευρώ. Η κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών (ΑΚΑΓΕ) θα φτάσει συνολικά τα 15,43 δισ. ευρώ. Οι επιχορηγήσεις εμφανίζονται γενναιόδωρες έναντι του 2016 που ήταν 9,1 δισ. καθώς στα έσοδα του ΕΦΚΑ υπολογίζονται πλέον και τα χρήματα που βάζει το κράτος για τις συντάξεις του Δημοσίου.
Ειδικότερα από τα 15,43 δισ. τα 5,27 προορίζεται να κατευθυνθούν σε συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή αν δεν υπήρχε το «διορθωτικό μπόνους» η κρατική χρηματοδότηση θα ήταν μειωμένη , στα 8,367 δισ. ευρώ , όπως επιτάσσουν τα μνημόνια. Η εκτίμηση για φέτος είναι ότι το είναι πως το έλλειμμα του συστήματος θα κλειδώσει στα 1,114 δισ. ευρώ. Το συνολικό έλλειμμα διογκώνεται απορροφώντας τυχόν αύξηση εσόδων από τρέχουσες εισφορές αφενός γιατί η κρατική χρηματοδότηση βαίνει μειούμενη κατ΄επιταγή των μνημονίων και αφετέρου γιατί δεν καταβάλλονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Μ΄αυτό το επιχείρημα, της διεύρυνσης των ελλειμμάτων στο 10% του ΑΕΠ, η Ντέλια Βελκουλέσκου αξιώνει μείωση των κύριων ΣΥΝΤΆΞΕΩΝ. Ειδικότερα, το ΙΚΑ προϋπολογίζει έλλειμμα 1,77 δισ. ευρώ το 2017, αυξημένα έσοδα από εισφορές κατά 290 εκατ. ενώ ανεβάζει τα έξοδα για κύριες συντάξεις κατά 150 εκατομμύρια, από 11 δισ. σε 11,15 δισ. (προφανώς λόγω έκδοσης νέων συντάξεων). Αντίθετα προϋπολογίζει τα μισά χρήματα για ΕΚΑΣ, από 480 εκ. σε 244 εκατ. ευρώ.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΤΟΝ δρόμο της αναγκαστικής απόσυρσης παίρνουν επιτέλους μετά από καιρό τα εγκαταλειμμένα οχήματα στην Τριφυλία που αποτελούν μόνιμη εστία κινδύνων για τους πολίτες, αλλά κυρίως για τους δημοτικούς ή δημόσιους χώρους. Οι ιδιοκτήτες που δεν ενδιαφέρθηκαν να τα μετακινήσουν είδαν ήδη το αυτοκόλλητο με ειδική σήμανση από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας μετά από απόφαση του οικείου Δ.Σ. καθώς υπογράφηκε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την απομάκρυνσή τους.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία σταδιακά έχουν αποσυρθεί οχήματα από τους δρόμους της Κυπαρισσίας σε γειτονιές, χωράφια ακόμα και κατά μήκος των δρόμων, ενώ τις επόμενες ημέρες η απόσυρση με βάση την ημερομηνία λήξης που έχει θυροκολληθεί στα οχήματα θα φύγουν από τους δρόμους στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά Ι.Χ. είχαν μείνει στο ίδιο σημείο σταθμευμένα πάνω από 2 χρόνια...ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ; ΘΑ ΚΛΗΡΩΝΕΙ Ι.Χ. ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ!

Σπίτια και αυτοκίνητα, ακόμη και με την απόδειξη του καφέ ή του αναψυκτικού που πήρατε στο δρόμο, υπόσχεται το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζοντας μια ακόμη λοταρία, για τις αγορές που θα συνεχίσουν να γίνονται με «φυσικό» χρήμα , όπου θα συμμετέχουν όλοι φτάνει να αναζητούν τις αποδείξεις των αγορών.
Είναι γνωστό ότι – όταν επιτέλους – το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές πάρει τον δρόμο για την Βουλή ,εκτός από την σύνδεση των δαπανών που έγιναν με «πλαστικό χρήμα» με την κατοχύρωση του αφορολόγητου με την μορφή έκπτωσης από 1900 μέχρι και 2100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους , θα παρέχει και συγκεκριμένα κίνητρα. Μέσα από μια ηλεκτρονική κληρωτίδα, ένας στους 50 που θα κάνει αγορές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα υπερκατάστημα ένα σουπερ μάρκετ μπορεί να κερδίσει την αξία των αγορών του Ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην έκδοση της απόδειξης θα ειδοποιεί κατάστημα και καταναλωτή ότι η αξία των αγορών θα καταβληθεί από το υπουργείο οικονομικών. Επίσης θα επιλέγονται πέντε τυχεροί κάθε μήνα που θα κερδίζουν ένα από τα αυτοκίνητα που έχει στο γκαράζ του ο ΟΔΔΥ και ένας υπερτυχερός θα κερδίζει κάθε μήνα ένα ακίνητο. Τώρα το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε να δώσει κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων για τα πολλά εκατομμύρια συναλλαγών που θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς την χρήση του πλαστικού χρήματος.
Πρόκειται για αγορές μικρής αξίας, όπως πχ ένα πακέτο τσιγάρα, ένα αναψυκτικό μια εφημερίδα ένα μπουκάλι νερό , τις αποδείξεις των οποίων κανείς δεν αναζητά ,αν και τις περισσότερες φορές εκδίδονται από το κατάστημα που έγινε η συναλλαγή. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι συναλλαγές , που θα γίνονται σε αγορές όπου θα αργήσει να καθιερωθεί το πλαστικό χρήμα οι περιλαμβάνονται επίσης οι λαϊκές αγορές , και γενικά οι αγορές εκτός καταστήματος. Επίσης το μέτρο θα δώσει κίνητρο συλλογής αποδείξεων και για τις συναλλαγές που κάνουν μεγαλύτεροι στην ηλικία καταναλωτές που θα απαλλαχθούν από την υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο καθώς και τις συναλλαγές που θα γίνονται σε απομακρυσμένες περιοχές όπου το πλαστικό χρήμα εκτιμάται ότι θα αργήσει επίσης να καθιερωθεί.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι εργασίες για την οριστική αποκατάσταση των ισογείων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παρά την δαιδαλώδη γραφειοκρατία καθώς πρόθεση της Περιφέρειας ήταν να εκπληρωθεί πλήρως η δέσμευση για ολοκλήρωση του έργου πριν το τέλος του 2016. Πιο αναλυτικά εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στις 22/9/2016 από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ η 1ηΣυμπληρωματική Σύμβαση για το έργο «Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων – Διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας», Αναδόχου: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΩΡΗΣ &ΣΙΑ Ε.Ε., ποσού 356.881,95€ με ΦΠΑ ήτοι αύξηση της αρχικής σύμβασης κατά 49,99%.
Το συνολικό ποσό της σύμβασης για την αποπεράτωση των εργασιών στο Νοσοκομείο ανέρχεται πλέον στα 1.067.722,55€. Σε λίγες ημέρες θα υπογραφεί η Συμπληρωματική Σύμβαση των 356.881,95€ και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για να αποπερατωθεί μέχρι τις 30/11/2016 οπότε το έργο οδηγείται σε αποπεράτωση στις συμβατικές ημερομηνίες με αποτέλεσμα το ιδρυμα να αλλάζει μορφή. ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

              

        ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 @ΚΑΛΗ δυνατή εβδομάδα. Αρχικά η στήλη εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πατρός του Διευθυντή της εφημερίδας ΦΩΝΗ. Από την ηρωική Αυλώνα που για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε το κέντρο ζωής της ορεινής Τριφυλίας, με πρόσωπα που αγωνίστηκαν για να δώσουν την αχτίδα φωτός στις επόμενες γενιές. Από το χωριό που ακόμα βγαίνει αχνιστό ψωμί από τους φούρνους με ξύλα, το χωριό που είχε το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο, το χωριό που έδωσε μάχες να διατηρήσει την ταυτότητά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...
@ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ διαμερίσματα ονομάζονται σήμερα τα χωριά μας. Αλλά η αστυφιλία ρήμαξε τον τόπο που τώρα κάποιοι επιμένουν να διατηρήσουν ζωντανό. Μάθαμε ότι αγρότες φυτεύουν ξανά στάρι όπως παλιά και το αλέθουν με παραδοσιακά μέσα, αλλά και στο Νερόμυλο στα Μυρέικα στο μύλο που ανακατασκευάστηκε από το ζεύγος Ιμιρζιάδη. Η επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες με το σύγχρονο τρόπο επιβάλλεται. Να αφήσουμε το κληροδότημα μιας εποχής στις επόμενες γενιές...
@ΧΩΡΙΑ είπαμε αλλά η εγκληματικότητα παραμονεύει. Πριν 2 χρόνια άγνωστοι είχαν βάλει στόχο ορεινά χωριά όπως το Σελλά και το ίδιο επαναλήφθηκε το Σαββατοκύριακο. Στο Καλογερέσι όπως επιβεβαίωσαν κάτοικοι έμειναν στο πόδι μετά από άγνωστο όχημα με δράστες που ήθελαν να εισβάλουν στο καφενείο του χωριού. Αλλά ο Πρόεδρος με γείτονες τους πήραν χαμπάρι. Φώναξαν, ένας κάτοικος τους κυνήγησε με καραμπίνα και τράπηκαν σε φυγή. Ίδια περιστατικά έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες.
@ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ που κυρίως είναι άφαντοι μετά θέλουν να κλείσουν τα Αστυνομικά τμήματα όπως οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ έκλεισαν τους Αστυνομικούς σταθμούς στο Σιδηρόκαστρο, αλλά και σε πολλά μεγάλα χωριά. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Αλήθεια θυμόμαστε ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη έβαλαν λουκέτο τουλάχιστον 50 αστυνομικοί σταθμοί στην Μεσσηνία ή μήπως με την ζάλη των ψήφων το ξεχάσαμε κι αυτό; Αυτά δεν τα θυμούνται οι αιρετοί που τώρα ασχολούνται με τους άφαντους βουλευτές;
@ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ μέσα σε όλα αυτά και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος. Υπέβαλε το αίτημα στην  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς. Η επιλογή νέου αρχηγού θα γίνει με βάση την νομοθεσία με τις διαδικασίες που προβλέπονται. Τώρα να δούμε γιατί μέσα στο χαμό των μειωμένων κονδυλίων άλλη μια νευραλγική υπηρεσία εμφανίζει θέμα, καθώς οι πυροσβέστες έχουν δώσει ακόμα και την ζωή τους για την ασφάλειά μας...
@ΟΙ αποκαλύψεις Βουδούρη για το μεταναστευτικό είναι σοβαρές. Ο Τριφύλιος πρώην πρόεδρος των Γιατρών του κόσμου από την ορεινή μας περιοχή είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Να κάνουμε όπως άλλη μια αποκάλυψη. Το σχέδιο μπάζει για την εγκατάσταση προσφύγων. Όταν ρωτήθηκε από φίλο συνάδελφο για την Μεσσηνία όπως και για την Τριφυλία φάνηκε να γνωρίζει τα σχέδια, αλλά δεν συμφώνησε. Προφανώς ισχύει το σχέδιο της Περιφέρειας για 2.000 πρόσφυγες άγνωστο όμως που θα εγκατασταθούν.
@ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για έργα ΕΣΠΑ αναζητεί ο Δήμος Τριφυλίας για να λαμβάνει έργα άρα και κονδύλια απευθείας από την Ευρωπαική ένωση για δημιουργία υποδομών καθώς η διαδικασία θα γίνει με υποδειγματικό τρόπο. Ακόμα κι αν το καταφέρει με την πιστοποίηση η Διαχειριστική αρχή θα κάνει κουμάντο οπότε μοιραία μπορεί να γίνει εκταμίευση κονδυλίων αλλά η διαχείριση θα είναι περιφερειακή...Αυτή την λεπτομέρεια μην την ξεχάσουμε...
@ΛΙΜΑΝΙ Κυπαρισσίας ένα ακόμα φθινόπωρο. Περιμένοντας την δημοπράτηση της μελέτης και τον ανάδοχο την Άνοιξη του νέου έτους. Αλλά κυρίως να δούμε την διαμόρφωση χερσαίας ζώνης. Αυτό που λείπει είναι ότι ξεχάσαμε όσους το επισκέφθηκαν το λιμάνι μας, οι ίδιοι που μετά το απαξίωσαν, έκαναν δελτία τύπου από τα όμορφα γραφεία τους, αλλά μέχρι τώρα το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Αν η Περιφέρεια βγάλει την άκρη θα είναι θαύμα γιατί μόνο αυτή μπορεί με την τεχνογνωσία που έχει να τα καταφέρει..
@ΚΑΛΗ δύναμη πάνω από όλα. Πληρώστε φόρους αν έχετε, πληρώστε ΕΝΦΙΑ αν έχετε, πληρώστε με πιστωτικές στα σούπερ μάρκετ αν έχετε. Αν δεν έχετε καλή καρδιά γιατί τα είδη καθημερινής ανάγκης ανεβαίνουν, αλλά οι μισθοί κατεβαίνουν. Μετά λένε για ανάπτυξη και κουραφέξαλα για το ΕΣΠΑ...Σύντομα θα πούμε και για αυτό το παραμύθι.

ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΛΑΔΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το 2015 οι συνολικές εισαγωγές ελαιολάδου της Ρωσίας ανήλθαν σε 51 εκ. δολ. ΗΠΑ, έχοντας σημειώσει πτώση της τάξης του 53,5%. Η αρνητική αυτή εικόνα των ρωσικών εισαγωγών ελαιολάδου, ωστόσο, φαίνεται ότι βαίνει προς διόρθωση κατά το α΄ εξάμηνο 2016, όπου σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 53,3% σε όρους αξίας και 42,6% σε όρους ποσότητας σε σχέση με το α΄ εξάμηνο 2015.
Όσον αφορά στους προμηθευτές της Ρωσίας παρθένου ελαιολάδου, κατά την τελευταία τριετία την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία με μερίδιο σταθερά άνω του 50%, και ακολουθεί στη 2η θέση η Ιταλία με μερίδιο που κινείται γύρω στο 30% και στην 3η θέση η Ελλάδα με μερίδιο που κυμαίνεται από 10-15%. Οι πρώτες πέντε θέσεις συμπληρώνονται με την Πορτογαλία και την Τυνησία (το 2013 την 5η θέση κατέλαβε η Τουρκία, αφήνοντας την Πορτογαλία εκτός πεντάδας), οι οποίες, ωστόσο, καταλαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλά μερίδια επί των συνολικών εισαγωγών.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ

Ανεβλήθη κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα η προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου 4η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα μήκους 9χλμ και κόστους 70εκ.ευρώ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο η ημέρα διεξαγωγής της.
Με αυτή την εργολαβία θα είχε δημοπρατηθεί ο μισός αυτοκινητόδρομος και θα απέμεναν οι υπόλοιπες 4 εργολαβίες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη της 5ης εργολαβίας, μέσα στον Οκτώβριο η προκήρυξη της 6ης εργολαβίας ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη της 7ης και 8ης εργολαβίας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ο ανάδοχος που θα προκύψει καθώς στις πρώτες τρεις επικράτησε η ΚΞ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα με έκπτωση που κυμάνθηκε πάνω από 50%. Το δεύτερο είναι η χάραξη στην Κάτω Αχαγιά όπου οι φορείς της περιοχής έχουν ζητήσει εναλλακτική "νότια" χάραξη. Μάλιστα στις 13 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε και επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη σχετικά με το θέμα της χάραξης.
Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής αναφέρεται στη δέσμευση του Υπουργείου να εξεταστεί το αίτημα με παράλληλη παράδοσης προμελέτης για το τμήμα αυτό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην ερώτηση του ο κος Κατσανιώτης ζητά να μάθει αν έχει ξεκινήσει η προμελέτη για τη νότια χάραξη και αν κατατεθεί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα με την αλλαγή της χάραξης. Ωστόσο πηγές κοντά στο έργο αναφέρουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει η χάραξη καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των τμημάτων κατά 4-5 χρόνια καθώς θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές (αν προκύψουν) και βέβαια νέες μελέτες.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την υλοποίηση της σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που αφορά το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 160 εκατ. ευρώ, ενέκρινε, με απόφασή της, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Η εξέλιξη αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, ανοίγει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το δρόμο για τη συμβασιοποίηση της επένδυσης ενδεχομένως πριν από την εκπνοή της χρονιάς
. "Άμεσα αποτελέσματα"
Στην απόφαση της Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων που ανήκει στο –συναρμόδιο με το υπουργείο Περιβάλλοντος-υπουργείο Εσωτερικών σημειώνεται ότι "λαμβάνοντας υπόψη το εκρηκτικό πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση Αστικών Συμμείκτων Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εκτός των άλλων εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες ΧΑΔΑ, η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και να καλύπτει το σύνολο της Περιφέρειας". Στο πλαίσιο αυτό προκρίνεται το αποκαλούμενο "σενάριο ΙΒ", δηλαδή οι δύο σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε Κόρινθο και Αργολίδα, μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και χώροι υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που έχει επιλεγεί, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, να υλοποιήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Σύμφωνα, ακόμη, με τη συγκεκριμένη απόφαση, το ΣΔΙΤ είναι συμβατό με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων όπως και με το αναθεωρημένο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, μέσα στο προσεχές διάστημα, αναμένεται τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος να εγκρίνουν τον αναθεωρημένο περιφερειακό σχεδιασμό, να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να πέσουν οι υπογραφές για το έργο ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τις ημέρες αυτές ο 3ος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι δακοσυλλήψεις το τελευταίο διάστημα παρουσίασαν αύξηση, ενώ μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις οι συνθήκες που διαμορφώνονται είναι ιδανικές για την ανάπτυξη του δάκου. Ψεκασμοί ξεκίνησαν σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και πιο συγκεκριμένα σε: Εξοχικό, Χαλαζόνι, Φαρακλάδα, Σπηλιά, Αρμενιούς, Κυπαρισσία, Καλό Νερό, Αγαλιανή, Πρόδρομο, Ελαία και Καρυές. Τις επόμενες ημέρες οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

CASUS BELLI ΓΙΑ ΤΟ Α.Τ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-Η Δ.Ε. ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι αντιδράσεις για το Α.Τ. Φιλιατρών με σφοδρές ανακοινώσεις όπως αυτές του Εμπορικου συλλόγου, του Αγροτικού συλλόγου, των φορέων της πόλης αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών που ομόθυμα με νέα επιστολή στο Πρωθυπουργό και τα κόμματα δηλώνοντας ότι είναι ανεπιθύμητοι φέροντας την ευθύνη για ότι συμβεί στο θέμα της αστυνόμευσης. Η επιστολή κοινοποιείται ακόμα και στον πρώην Πρωθυπουργό αλλά και σε όλους τους βουλευτές του Νομού.
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ​ ​ΣΧΕΤΙΚΑ​ ​​ ​ΜΕ​ ​ΤΟ​ ​ΑΤ​ ​ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 
Με αισθήματα ​ΟΡΓΗΣ και ​ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ πληροφορηθήκαμε τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και με τις​ ​όποιες​ ​καταργείται​ ​το​ ​Α.Τ.​ ​Φιλιατρών. Είναι μια απόφαση που στρέφεται ευθέως εναντίον του αισθήματος ασφάλειας των Φιλιατρινών πολιτών, μια απόφαση αντισυνταγματική και μια απόφαση που προέκυψε από προσχηματικό διάλογο​ ​και​ ​διαβούλευση​ ​που​ ​θυμίζει​ ​επιβολή​ ​αποφάσεων​ ​απολυταρχικών​ ​καθεστώτων. Ο διάλογος που έγινε εξαντλήθηκε στην παρουσίαση του σχεδίου, τον περασμένο Νοέμβριο στην Τρίπολη. Η Κυβέρνηση κώφευσε στην πλήρη αντίθεση του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα στο σχέδιο αυτό, κώφευσε στα διαδοχικά ψηφίσματα του Δήμου Τριφυλίας, κώφευσε στα ψηφίσματα της Δ.Ε. Φιλιατρών, κώφευσε στις διαμαρτυρίες όλων των παραγωγικών​ ​φορέων​ ​της​ ​πόλης​ ​των​ ​Φιλιατρών​ ​και​ ​όλων​ ​των​ ​Φιλιατρινών. Ζητήσαμε από την Κυβέρνηση όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΤ Φιλιατρών, αλλά και την ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό όπως προβλέπει η οργανική του δύναμη ώστε να​ ​παρέχει​ ​ουσιαστική​ ​αστυνόμευση. Εμμένουμε στην άποψη μας ότι ​η πόλη των Φιλιατρών​, η οποία βάσει της τελευταίας απογραφής, είναι η τρίτη πόλη σε πληθυσμό του Νομού Μεσσηνίας με 7.500 μόνιμους κατοίκους και με επιπλέον 3.000 λαθραίους και νόμιμους μετανάστες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αγροτικής πρωτογενούς παραγωγής σε όλη την Ελλάδα, ​δικαιούται να διατηρήσει​ ​και​ ​να​ ​ενισχύσει​ ​το​ ​Αστυνομικό​ ​της​ ​Τμήμα. Στον αγώνα για τη διατήρηση και ενίσχυση του Α.Τ. Φιλιατρών, επιδιώξαμε το διάλογο και τη συνεννόηση με την Κυβέρνηση και τους Κυβερνητικούς Βουλευτές (κ. Κωνσταντινέα και κα Κοζομπόλη) παρότι η στάση τους ήταν εξαρχής προσβλητική απέναντί μας διότι εάν και προσκλήθηκαν στα Φιλιατρά, δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ακόμα και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την συνάντηση με τον κ. Αναγνωστάκη εμείς την προκαλέσαμε. Τα μέτρα που μας πρότειναν τα κρίναμε ανεπαρκή και μακροχρόνια επιχειρησιακά μη εφαρμόσιμα ώστε να καλύψουν την κατάργηση ενός λειτουργούντος με βάση την οργανική του δύναμη Αστυνομικού Τμήματος. Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών είχαμε και τις αποθεωτικές δηλώσεις του κ. Κωνσταντινέα, περί αστυνομικών που φυλάνε τα ντουβάρια στο Α.Τ. Φιλιατρών καθώς και τις τελευταίες δηλώσεις της κ. Κοζομπόλη, η οποία θεωρεί ότι η αποχώρηση των κρατικών δομών από την πόλη​ ​των​ ​Φιλιατρών,​ ​δεν​ ​πλήττει​ ​την​ ​αναπτυξιακή​ ​τους​ ​πορεία. Τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα, στις συναντήσεις με τον κ. Κωνσταντινέα και τη κα Κοζομπόλη,​ ​τις​ ​οποίες​​ ​εμείς​​ ​επιδιώξαμε​ ​είναι​ ​αμείλικτα:
 1)Τι ενέργειες κάνατε κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γυρίσουν στο Α.Τ. Φιλιατρών, οι πέντε (5) αποσπασμένοι που υπηρετούν στην Κυπαρισσία ώστε να λειτουργήσει το ΑΤ Φιλιατρών με την προβλεπόμενη οργανική του δύναμη και να μη φυλάνε οι εναπομείναντες​ ​αστυνομικοί​ ​τα​ ​«​ ​ντουβάρια»;
 2)Γιατί δεν αποσπάσατε, δυο (2) χρόνια που είστε Κυβέρνηση, αστυνομικούς από το Επιτελείο και το Α.Τ. Καλαμάτας, όπου υπηρετούν υπερδιπλάσιος αριθμός αστυνομικών από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη, στα περιφερειακά τμήματα της Μεσσηνίας; Μήπως καλύπτετε τα κομματικά σας ρουσφέτια, τις εξυπηρετήσεις επιχειρησιακών παραγόντων και συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ; Μήπως σκοπίμως, όχι μόνο εσείς αλλά και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, υποβαθμίσατε το Α.Τ. Φιλιατρών, ώστε να πέσει σαν ώριμο​ ​φρούτο​ ​σε​ ​μια​ ​αναδιάρθρωση;
 3)Δεν γνωρίζετε κύριοι, ότι ο Δήμος Τριφυλίας χωροταξικά διαφέρει από τους υπόλοιπους Δήμους του Ν. Μεσσηνίας; Περιλαμβάνει τρεις μεγάλες πόλεις, οι οποίες θέλουν να ζήσουν με αρμονία και ισορροπία και να προσφέρονται σ’ αυτές οι υπηρεσίες από τις Κρατικές δομές ισότιμα και χωρίς διακρίσεις.
Δεν γνωρίζετε για την ετσιθελική επιβολή του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας το 2010, χωρίς ουσιαστικό διάλογο από την τότε Κυβέρνηση και τον κ. Ραγκούση και των τότε Κυβερνητικών Βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας, παρά την σφοδρή αντίθεση της Κοινωνίας των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι η άποψη για κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών, ενισχύει​ ​τις​ ​τοπικιστικές​ ​και​ ​αποσχιστικές​ ​τάσεις​ ​εντός​ ​του​ ​Δήμου​ ​Τριφυλίας;
 4)Δεν γνωρίζετε ότι η πόλη των Φιλιατρών διαχρονικά, υπέστη σταδιακή αποψίλωση από κρατικές δομές και υπηρεσίες με αποτέλεσμα η καθημερινότητα του Φιλιατρινού πολίτη να​ ​επιβαρύνεται​ ​συστηματικά. Τα ερωτήματα αυτά, κ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα γνωρίζετε από τη συνάντηση που είχατε με την Επιτροπή που σας επισκέφτηκε στην Καλαμάτα. Αντί όμως να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμά μας στην ασφάλεια, αντί να προστατεύσετε τα συμφέροντα αυτών που σας έστειλαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επιλέξατε την​ ​πλήρη​ ​ταύτισή​ ​σας​ ​με​ ​τις​ ​απολυταρχικές​ ​και​ ​αντισυνταγματικές​ ​επιλογές​ ​της​ ​Κυβέρνησης. Όπως​ ​αντιλαμβάνεσθε​ ​θα​ ​πληρώσετε​ ​ακριβά​ ​πολιτικά,​ ​την​ ​επιλογή​ ​σας​ ​αυτή.
 ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και φέρετε πλήρη πολιτική​ ​ευθύνη​ ​για​ ​ότι​ ​συμβεί​ ​στα​ ​Φιλιατρά​ ​στο​ ​θέμα​ ​της​ ​​ ​αστυνόμευσης. Επίσης, επισημαίνουμε ότι κάθε πολιτικός ή κομματικός παράγοντας που θα παραβρεθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση (κοινωνική, πολιτιστική, θρησκευτική) στα Φιλιατρά θα κληθεί να πάρει θέση στο μείζον θέμα της λειτουργίας του Α.Τ. Φιλιατρών. Αν δεν έχει να μας παρουσιάσει​ ​πειστικές​ ​δεσμευτικές​ ​απαντήσεις,​ ​καλύτερα​ ​να​ ​μην​ ​παραβρεθεί. Τέλος καλούμε όλους τους Φιλιατρινούς πολίτες, να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία αλλά και αγωνιστική διάθεση την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών. Ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και συστηματικός, ώστε να προασπίσουμε την ασφάλεια και την ηρεμία του τόπου μας καθώς και την​ ​προοπτική​ ​ανάπτυξής​ ​του.

ΝΕΟΣ ΠΡΙΝΟΣ Η ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

- Ύπαρξη “Πρίνου 2” επιβεβαιώνει μελέτη των ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό Κόλπο
- Σε 300 εκατομμύρια ετησίως εκτιμώνται τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου για κάθε κοίτασμα 100 εκατομμυρίων βαρελιών
- Ενδιαφέρον για την περιοχή από κολοσσούς Exxon Mobil, η Shell, η BP, η Total και η Repsol
- Ίσως και το 2017 η πρώτη γεώτρηση που έχει αρχίσει να προγραμματίζεται από τα ΕΛΠΕ


Η επεξεργασία των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών που πραγματοποίησαν τα ΕΛΠΕ στον Πατραϊκό Κόλπο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός “δεύτερου Πρίνου”.

Πρόκειται για κοίτασμα με πιθανολογούμενα αποθέματα 80-100 εκατ. βαρελιών απολήψιμου πετρελαίου, ενώ η επεξεργασία των σεισμικών υψηλής ευκρίνειας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν ο βυθός του Πατραϊκού κρύβει πράγματι και δεύτερο κοίτασμα αντίστοιχης δυναμικότητας, σύμφωνα με τις γεωλογικές ενδείξεις. Τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου για κάθε κοίτασμα 100 εκατ. βαρελιών εκτιμώνται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως (0,2% του ΑΕΠ) για 25 χρόνια.

Με τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο χέρι, τα ΕΛΠΕ έχουν αρχίσει ήδη να προγραμματίζουν την πρώτη γεώτρηση, η οποία είναι πολύ πιθανό να γίνει με τα γεωτρύπανα μεγάλης πετρελαϊκής εταιρείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Καθημερινής”, ενδιαφέρον για την περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου έχουν εκφράσει κολοσσοί της πετρελαϊκής αγοράς, όπως η Exxon Mobil, η Shell, η BP, η Total και η Repsol και είναι πολύ πιθανό το πρώτο «ντιλ» να κλείσει μέσα στο 2017. Το ενδιαφέρον των πολυεθνικών εταιρειών δεν περιορίζεται στην περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου. Επεκτείνεται στην περιοχή του Ιονίου, όπου τα ΕΛΠΕ αναμένουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αξιολόγηση των προσφορών που έχουν υποβάλει χωρίς συμμετοχή τρίτου για το οικόπεδο «1» ΒΔ της Κέρκυρας και το οικόπεδο «10» ΝΑ της Ζακύνθου και για το οικόπεδο «2» όπου υπέβαλαν προσφορά από κοινού με την Total και την Εdison, αλλά και στις περιοχές ΒΔ Πελοποννήσου και Αρτας-Πρέβεζας, όπου αναμένεται η υπογραφή συμβάσεων παραχώρησης με το ελληνικό Δημόσιο.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Σε διαβούλευση ΚΥΑ για τα ελαιοτριβεία

Σε διαβούλευση έως την Τρίτη 4 Οκτωβρίου βάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος τη νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων και την περιβαλλοντική τους άδεια. Μεταξύ των όσων προβλέπει, είναι και το ανώτατο όριο της εφαρμογής διασποράς/υδρολίπανσης του απόβλητου των διφασικών ελαιοτριβείων στα 5 κ.β./στρέμμα/έτος. Η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί τμηματικά κατά τη διάρκεια του έτους, με τον αριθμό των δόσεων να καθορίζεται και από τις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής. Τονίζεται ότι τα διφασικά ελαιοτριβεία δεν έχουν απόβλητο τον κατσίγαρο, αλλά ένα μίγμα λάσπης, με πλούσια οργανικά στοιχεία, το οποίο μετά από ένα διάστημα "ανάπαυσης", μπορεί να τοποθετηθεί στο έδαφος και να προσθέσει θρεπτικά στοιχεία στα φυτά.

TO..ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ-ΕΛΕΟΣ!

Στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 έχουν εκδοθεί 6.615 παραγγελίες κατάσχεσης Εντυπωσιακή αύξηση των παραγγελιών κατασχέσεων παρατηρείται στο πρώτο εξάμηνο του 2016, σε σύγκριση με το σύνολο των μηνών του 2015, δείχνουν τα στοιχεία αναγκαστικών μέτρων στα οποία έχει προβεί το ΙΚΑ, προκειμένου να διασφαλίσει τις οφειλές των ασφαλιστικών εισφορών οφειλετών που είτε έχασαν τις ρυθμίσεις είτε είναι κακοπληρωτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2016 έχουν εκδοθεί 6.615 παραγγελίες κατάσχεσης σε δικαστικούς επιμελητές, όταν μέσα σε όλο το δωδεκάμηνο του 2015 είχαν εκδοθεί 6.751 παραγγελίες κατάσχεσης.
Εκτός από την εντυπωσιακή αύξηση των παραγγελιών κατάσχεσης, «έκρηξη» παρουσιάζουν και τα χρηματικά ποσά τα οποία διεκδικεί το ΙΚΑ από τους οφειλέτες του. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι μέσα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2016 τα ποσά ασφαλιστικών οφειλών που αντιστοιχούν στα νομικά μέτρα του ΙΚΑ κατά των οφειλετών του ανέρχονται στο 1,052 δισ. ευρώ, όταν πέρυσι σε όλο το έτος το αντίστοιχο ποσό ήταν περίπου το ίδιο, δηλαδή ανήλθε στο 1,055 δισ., αλλά για παραγγελίες κατασχέσεων σε διάστημα 12 μηνών.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ Α ΤΟΠΙΚΗΣ-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

        



      ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΠΑΙΧΝΊΔΙ για γερά νεύρα εκτυλίχθηκε στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Α τοπικής Μεσσηνίας στο γήπεδο Κυπαρισσίας όπου η τοπική ομάδα μετά από δυνατό αγώνα πήρε το πολυπόθητο 1-0 λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα, ενώ μετά το τέλος της λήξης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν προκλήθηκαν παίκτες της Κυπαρισσίας με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μικρή συμπλοκή και διαμαρτυρίες των φιλάθλων...
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Στο πρώτο 45λεπτό οι δύο ομάδες στήθηκαν επάξια στον αγωνιστικό χώρο με ευκαιρίες στο 23ο και 34ο λεπτό για τους γηπεδούχους αλλά και την σωτήρια επέμβαση του Λαμπρόπουλου κάτω από τα δίχτυα που έσωσε την εστία του ΑΟΚ τουλάχιστον 5 φορές. Ο ρυθμός ήταν μέτριος με επιθετικές κινήσεις και από την πλευρά της Ανδρούσας στο 29ο λεπτό και στο 42ο χωρίς όμως να τελεσφορήσουν με πρωταγωνιστές τους Βαβαρούτσο και Βιδάκη με την βοήθεια Κωτσάκη αλλά και τον Καλογερόπουλου που έπαιξε με πάθος. Οι γηπεδούχοι είχαν όμως κατοχή μπάλας με Μπακόπουλο και Βασιλόπουλο χωρίς να ξεφύγει από την μεγάλη περιοχή.
Στην επανάληψη έπεσαν κίτρινες κάρτες αλλά κύλησε με αρκετά φάουλ κοντά στο κέντρο, ενώ οι αρχηγοί των δύο ομάδων όπως ο έμπειρος Ανδρουτσής από τον ΑΟΚ και ο Βλαχόπουλος από την Ανδρούσα ήθελαν το καλύτερο. Ωστόσο ο ΑΟΚ γνωρίζει το πλεονέκτημα της έδρας και δημιούργησε ευκαιρίες με τον Κωσταντόπουλο και το νεαρό απόκτημα Τριανταφύλλη. Έτσι στο 86ο λεπτό μετά από φάουλ και ενώ η μπάλα ήταν μεταξύ Πετρόπουλου και Μπακόπουλου ο Τσίτσος με ευθύ βολέ χωρίς δισταγμό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 με το οποίο επισφραγίστηκε η συνάντηση στο γήπεδο της πόλης.
Μετά την λήξη επικράτησε ένταση όταν ο Βασιλόπουλος προκλήθηκε προκαλώντας επέμβαση του προπονητή της Ανδρούσας με αποτέλεσμα να σημειωθεί μικρή συμπλοκή εντός του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα μέλη του Δ.Σ. του ΑΟΚ να χωρίζουν τους εμπλεκόμενους. Οι φίλαθλοι ήταν εξαγριωμένοι στην πύλη του αγωνιστικού χώρου μιλώντας για προκλητική στάση των φιλοξενουμένων. Ευτυχώς γρήγορα το κλίμα αποφορτίστηκε. 
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Λαμπρόπουλος Ακης, Ανδρουτσής Στ., Γιαννόπουλος, Μπακόπουλος, Τσίτσος, Δημητρουλόπουλος, Μανδραπήλιας, Πετρόπουλος, Βασιλόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Τριανταφύλλης, Ζαφείρης (75').
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Κωτσάκης, Βαβαρούτσος, Βασιλογιαννακόπουλος, Γεωργιόπουλος, Βλαχόπουλος, Πιχιγιόνι, Καλογερόπουλος, Μαραγκούλιας, Βιδάκης, Κάλλας.

ΚΑΥΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ Α ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας είχαν ως εξής:

Καλαμάτα – Τ. Άγρας 3-1



Απόλλων Καλ. – Θουρία 1-2
 
Ο Πανθουριακός, που εντυπωσιάζει στο Κύπελλο Μεσσηνίας, καθώς έχει προκριθεί στην ημιτελική φάση, ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις του και στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, μιας και νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Καλαμάτας χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας».
Το ματς ήταν δυνατό με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ενώ κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Σίγουρα ο Πανθουριακός πήρε ένα σημαντικό διπλό, δείχνοντας ότι θα πρωταγωνιστήσει στον εφετινό μαραθώνιο της Α΄ Τοπικής. Βέβαια στο χθεσινό ματς έχασε δύο ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού. Πρόκειται για τους νεοαποκτηθέντες Μιχάλη Μιγκάκη και Γιάννη Πετρόγιαννη.
Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων Καλαμάτας, που έχει πολλά καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ του, πάλεψε, είχε ορισμένες αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Πανθουριακός προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Θέμη Καράμπελα (22΄ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή). Ο Απόλλων Καλαμάτας αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με γκολ του Φώτη Φωτιάδη (28΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι – ανατροπή Παναγιώτη Ξυδιά από τον Βαγγέλη Σεφεράσι).
Ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Πανταζής (64΄ με δυνατό σουτ), διαμόρφωσε το τελικό 1-2 για τον Πανθουριακό.
Καλές ευκαιρίες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας έχασαν οι Παναγιώτης Ξυδιάς (14΄ και 37΄), Φώτης Φωτιάδης (50΄ με σουτ, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Βαγγέλης Σεφεράσι).
Ο Πανθουριακός απείλησε με τους Παναγιώτη Καραγιάννη (35΄), Βασίλη Πανταζή (17΄ και 62΄).
Το ματς σφύριξε ο Μάριος Καρβούνης, που είχε βοηθούς τους Ηλία Ρέκκα και Δημήτρη Τσακόπουλο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τζίμης Αναστασόπουλος): Ματθαίος – Λίβας, Φέστας, Φαράντος, Παυλάκος, Πετράκος, Κλουβάτος, Ξυδιάς (76΄ Βουρνάς), Τρικουράκης, Εμμανουήλ, Φωτιάδης, Ευστ. Τσουλάκος (83΄ Κουκέας).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος, Φραγκίσκος Κεράνης): Σταθάς, Μιγκάκης (29΄ λ. τρ. Ηλιόπουλος), Πετρόγιαννης (74΄ λ. τρ. Αντωναίος), Κωνσταντόπουλος, Σεφεράσι, Καράμπελας, Ντόκο, Δασκαλάκης, Πανταζής (72΄ Μαργαρίτης), Καραγιάννης, Παντσιώτης.
Τον αγώνα παρακολούθησαν 200 και πλέον φίλαθλοι.



ΑΕ Αβίας – Εθνικός Μελιγαλά 2-0

«Καθάρισε» από το α΄ ημίχρονο
 
Θετική πρεμιέρα για τη νεοφώτιστη στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής κατηγορίας, ΑΕ Αβίας, καθώς επικράτησε με 2-0 του Εθνικού Μελιγαλά χθες το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Η ομάδα του Κάμπου (επέστρεψε έπειτα από τρία χρόνια στη μεγάλη τοπική κατηγορία, όχι όμως και στη φυσική της έδρα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα), ήταν πιο αποφασιστική και ουσιαστική στο α΄ ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο ωραία γκολ (με τους νεοαποκτηθέντες Αλέξανδρο Καραματσούκη, Κώστα Παγώνη) που της χάρισαν τη νίκη.
Στο ίδιο διάστημα ο Εθνικός Μελιγαλά (που είχε μόλις 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή) είχε ορισμένες καλές στιγμές, αλλά δεν αξιοποίησε κάποια από αυτές.
Στο β΄ ημίχρονο το συγκρότημα του Μελιγαλά πίεσε για να μειώσει το σκορ χωρίς πάντως να τα καταφέρει. Βέβαια και η ΑΕ Αβίας απείλησε την εστία του Σταύρου Δημητρέλη. Τελικά η ΑΕ Αβίας διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ, παίρνοντας έτσι μια σημαντική νίκη.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
3΄ ο Γιώργος Βαβαρούτσος κάθετη πάσα στον Κώστα Παγώνη που έκανε το πλασέ, ο Σταύρος Δημητρέλης απέκρουσε σε κόρνερ.
26΄ο Θανάσης Γεωργαντάς πάσα σε Νίκο Γεωργίκο, που έκανε το γύρισμα ο Αλέξανδρος Καραματσούκης με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ.
39΄ ο Παναγιώτης Καραντζούλιας δυνατό σουτ, ο Νίκος ΚΟλοκούβαρος μπλόκαρε.
42΄ο Κώστας Παγώνης μ’ εκπληκτικό πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σταύρο δημητρέλη, διαμορφώνοντας το 2-0 και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.
55΄ο Γιάννης Καρύδης μακρινό σουτ, μόλις άουτ.
67΄ ο Δημήτρης Κορμπής μπροστινή μπαλιά στον Κώστα Παγώνη, που βρέθηκε απέναντι στον Σταύρο Δημητρέλη έκανε το πλασέ, άουτ.
69΄ο Γρηγόρης Ζάγουρας διαγώνιο σουτ, ο Νίκος Κολοκούβαρος απέκρουσε με τα πόδια.
78΄ ο Σωτήρης Φουρναράκος γύρισμα στον Κώστα Παγώνη, που έκανε το πλασέ, μόλις άουτ.
81΄ο Παναγιώτης Σίνος σέντρα, ο Γιάννης Καρύδης δυνατή κεφαλιά μόλις άουτ.
89΄ο Γρηγόρης Ζάγουρας  δυνατό σουτ, ο Νίκος Κολοκούβαρος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα, που είχε βοηθούς τη Σοφία Αθανασοπούλου και τον Κωνταντίνο Βοσνάκη.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ (Διονύσης Πουλής): Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Γκλίγκα, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Αποστολίδης, Καραματσούκης (46΄ Φουρναράκος), Γεωργαντάς, Κορμπής (83΄ Γιαννέας), Παγώνης (85΄ Αλντέσκου), Γεωργίκος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ (Γιάννης Αντωνόπουλος): Δημητρέλης, Αλεβίζος (50΄ Μουρούσιας), Σίνος, Φέστας, Καρύδης, Καραντζούλιας, Γεωργόπουλος, Χότζα, Κανελλόπουλος, Σαραντόπουλος, Ζάγουρας.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Χρήστος Κότσαρης, ενώ γιατρός ο Ευάγγελος Μιχαήλ.
Το ματς παρακολούθησαν 80 και πλέον φίλαθλοι.

Μιλτιάδης – Αναγέννηση Παραλίας 2-1

Έκανε την ανατροπή

 
Ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0 (με γκολ από τ’ αποδυτήρια) από την Αναγέννηση Παραλίας χθες στην έδρα του, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επικρατώντας με 2-1. Μία σημαντική νίκη για την τριφυλιακή ομάδα, η οποία στα φιλικά ματς και στο Κύπελλο Μεσσηνίας δεν είχε δείξει καλή εικόνα. Προχώρησε όμως σε αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, ανασυντάχτηκε και να που ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Η Αναγέννηση Παραλίας έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στη χθεσινή συνάντηση και προηγήθηκε σε 1-0 χάρις σε γκολ του Νίκου Τριανταφυλλάκη (1΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι -  ανατροπή του ίδιου από τον Άγγελο Δημόπουλο), αλλά στη συνέχεια δέχθηκε την πίεση της τριφυλιακής ομάδας. Ο Ουρουγουανός Μάριο Μπαρσελό (12΄ με πλασέ, έπειτα από γύρισμα του Θανάση Γεωργιόπουλου και κεφαλιά του Γιώργου Βέλλη), ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γρηγόρης Αναστασόπουλος (33΄  με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Γιώργου Βέλλη, κεφαλιά του Μάριο Μπαρσελό και ασθενή απόκρουση του Πάτρικ Ανδρέου), διαμόρφωσε  το 2-1. Μια εντυπωσιακή ανατροπή για τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας.
Η Αναγέννηση Παραλίας στο β΄ ημίχρονο προσπάθησε ν’ αντιδράσει χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία με τον Νίκο Τριανταφυλλάκη στο 70΄, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή το απέκρουσε ο Νίκος Γιαννόπουλος.
Καλές στιγμές για τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας είχαν οι Στέλιος Διαμαντόπουλος (5΄), Γιώργος Βέλλης (23΄ και 30΄), Γρηγόρης Αναστασόπουλος (47΄) και Βασίλης Βεργόπουλος (75΄ προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά υπό την πίεσε τη Θανάση Γεωργιόπουλου και η μπάλα τράνταξε το δοκάρι).
Καλή ήταν η διαιτησία του Δημήτρη Πλακογιάννη, που είχε βοηθούς τους Γιάννη Γιαννέτσο και Χαράλαμπο Τσοπανάκη.
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (Κώστας Στυλιανόπουλος, Γιάννης Σουρέλης): Γιαννόπουλος, Δημόπουλος, Πάλιας, Διαμαντόπουλος, Σταθόπουλος, Γαλάνης, Μπαρσελό (85΄ Παυλόγιαννης), Βέλλης (88΄ Τσέρτος), Γεωργιόπουλος, Αναστασόπουλος, Καραμπότσος (82΄ Κάππος).  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Αντώνης Μαυρέας, Αντώνης Παπαγιαννόπουλος): Ανδρέου, Γερμάνης, Κορομηλάς, Βεργόπουλος, Κανελλόπουλος, Μάρρης, Αργυρόπουλος, Δουρούμης (46΄ Δασκαλάκης), Μουλιάτος (82΄ Μάλαμας), Τρίψας, Τριανταφυλλάκης.
Το ματς παρακολούθησαν 200 και πλέον φίλαθλοι, οι οποίοι δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.