Pages

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ Α', Α1' ΚΑΙ Β ΤΟΠΙΚΗ

Α ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ; Ολοκληρώθηκε σήμερα η 17η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα της Α” Τοπικής. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Τα αποτελέσματα
Απόλλωνας Καλαμάτας – Τέλλος Άγρας 1-0
Αβία – Ανδρούσα 0-1
Αναγέννηση Παραλίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-0
Μιλτιάδης – Αστέρας Αρφαρών 3-0 χ.α.
Φαραί – Εθνικός Μελιγαλά 1-0
Καλαμάτα – Κυπαρισσία 4-0
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πανθουριακός 1-5
Πάμισος – Εράνη 1-0
H βαθμολογία
1. Π.Σ. Καλαμάτα 44
2. ΑΣ Πανθουριακός 39
3. Αναγέννηση Παραλίας 37
4. Πάμισος Μεσσήνης 34
5. Μιλτιάδης Πύργου 31
6. AO Kυπαρισσίας 26
7. ΑΟ Φαραί 26
8. Εθνικός Μελιγαλά 25
9. Απόλλωνας Καλαμάτας 22
10. ΑΟ Διαβολιτσίου 19
11. Εράνη Φιλιατρών 18
12 Ολυμπιακός Καλαματάς 17
13. Ανδρούσα 14
14. Τέλλος Άγρας 12
15. ΑΕ Αβίας 7
16. Αστέρας Αρφαρών 5
Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής Κατηγορίας. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής:
Τα αποτελέσματα 
Ολυμπιακός Ανάληψης – Αστέρας Μικρομάνης 2-3
Χανδριναϊκός – Ομόνοια 1-2
Παπαφλέσσας Χώρας – Σπερχογεία 3-2
Νέος Άρις – Ασπρόχωμα 0-3
Απόλλωνας Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας 0-0
Ακρίτας Κορώνης – Μεσσηνιακός 4-3
Αίαντας Καλαμάτας – Δώριο 3-0
Η βαθμολογία 
1. ΑΟ Ομόνοια 36
2. Σπερχογεία 36
3. Αίαντας Καλαμάτας 29
4. Ασπρόχωμα 28
5. Ηρακλής Καλαμάτας 25
6. Ακρίτας Κορώνης 25
7. Δώριο 24
8. Αστέρας Μικρομάνης 19
9. Παπαφλέσσας Χώρας 19
10. Χανδριναϊκός 17
11. Απόλλωνας Πεταλιδίου 17
12. Ολυμπιακός Ανάληψης 14
13. Μεσσηνιακός 14
14. Νέος Άρις 5
Β ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική σε Α’ και Β’ όμιλο της Β’ Τοπικής έχει ως εξής:
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 15η αγωνιστική
Αστέρας Βαλύρας – Καλό Νερό 0-0
Ατρόμητος Πλατύ – ΑΕΚ Καλαμάτας 1-0
Μάνη – Πανευαϊκός 2-0
Θύελλα Μερόπης – Κεραυνός Καλαμάτας 1-4
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕ Γαργαλιάνων 1-1
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας 18.00
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου
Β’ ΟΜΙΛΟΣ – 13η αγωνιστική
Μεθώνη – ΑΟ Φυτειάς 1-0
Πατίστα – ΠΑΟ Καλλιθέας 0-2
ΑΣ Φυτειάς – Στενωσιά 2-2
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος Καλαμάτας 2-1
Λογγά – Θύελλα Χαρακοπιού 1-3
Ακαδημία Παμίσου – Πράσινα Πουλιά Τετάρτη 01/02/2017
Η Βαθμολογία
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1. AE Mάνης 34
2. ΑΕ Γαργαλιάνων 31
3. Διαγόρας Κοπανακίου 26
4. Παπαφλέσσας Άμφειας 26
5. Ατρόμητος Πλατύ 23
6. Ηρακλής Κυπαρισσίας 18
7. ΠΑΟ Καλού Νερού 18
8. Κεραυνός Καλαμάτας 17
9. Αστέρας Βαλύρας 16
10. Δόξα Καλαμάτας 13
11. ΑΟ Πανευαϊκός 12
12. ΑΕΚ Καλαμάτας 6
13. Θύελλα Μερόπης 2

ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

Τραγική είναι η κατάσταση με τις λακκούβες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής στην νότια Τριφυλία, που είναι επικίνδυνες για τους οδηγούς με αποτέλεσμα να καραδοκεί ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.
 Αναγνώστες από τα Φιλιατρά, περιγράφουν στο τοπικό filiatranet την κατάσταση που βίωσαν το Σάββατο στον δρόμο Φιλιατρών – Μαραθούπολης, όταν μία απλή οικογενειακή βόλτα παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία, από μία επικίνδυνη λακκούβα που βρίσκεται στο δρόμο προς Μάραθο (κοντά στου Καυκή), όπου υπάρχει επικίνδυνη στροφή για τους οδηγούς τροχοφόρων. «Κινδύνεψα μαζί με την οικογένειά μου», όπως δήλωσε δημότης της πειροχής, ενώ τόνισε το τι μπορεί να συμβεί εάν πέσει μηχανάκι στην λακκούβα, η οποία όταν είναι γεμάτη με νερό δεν φαίνεται. 
«Το αποτέλεσμα ήταν να στραβώσουν δύο ζάντες του αυτοκινήτου, να σπάσει το αμορτισέρ και να στραβώσει η κρεμαγιέρα και όλα αυτά για δύο κουβάδες πίσσα» ανέφερε αγανακτισμένος για το περιστατικό μαζί με τις φωτογραφίες που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.. «Κανείς τους δεν έχει δει την γούβα; Μόνο ψήφο ξέρουν να ζητάνε!» «Στα Φιλιατρά», συνέχισε, «η ίδια κατάσταση, παντού έχουν εμφανιστεί επικίνδυνες λακκούβες», όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ιδίως σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Προφανώς δεν είναι οι μόνες περιοχές που έχουν πρόβλημα στους δρόμους πριν ακόμα τελειώσει ο χειμώνας..
 Επιμέλεια ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ- Ν.ΗΛ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ KYPARISSIANEWS.COM

Την πίτα της κόβει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΌΓΩΝ –ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ  την Δευτέρα  6-2-2017 και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο STANLEY  Οδυσσέως 1 πλ. Καραϊσκάκη (στάση metro Μεταξουργείο).
Όπως έχει καθιερωθεί να τιμούμε κάθε χρόνο  εξέχουσες προσωπικότητες της Τριφυλίας φέτος θα τιμήσουμε   τον  ΔΗΜΗΤΡΙΟ  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ  Αντιστράτηγο ε.α. επίτιμο υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας  για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, τον  οποίο θα προσφωνήσει   ο δημοσιογράφος  ΠΑΝΟΣ ΣΙΟΜΠΟΛΟΣ   πρ.πρόεδρος  της ΕΣΗΕΑ.
 Επίσης θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι στους ιστότοπους της Τριφυλίας  anodorio, filiatranews, filiatranet, gargalianoionline, kopanakinews και kyparissianews.com, που με το έργο τους προβάλλουν την Τριφυλία σε όλο τον κόσμο και συνδέουν τους  απανταχού της γης Τριφύλιους με την γενέτειρα τους.
Την παρουσίαση τους θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας της ομοσπονδίας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος είναι Δικηγόρος  παρ’ Αρείω Πάγω Την πίτα μας θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Τριφυλίας &Ολυμπίας κ.κ  ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.Η παρουσία των συμπατριωτών μας και των φίλων μας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική για την Ομοσπονδία μας.

Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία ιδρύει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Τη δημιουργία Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με νομοσχέδιο που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταθέτει άμεσα στη Βουλή. «Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, με δήλωσή του σημειώνει ότι «πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία». «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα», συμπληρώνει. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο: «Με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).
 Το ΕΚΔΕ θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων , θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, τη διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διαστημική έρευνα και τεχνολογία από την Ε.Ε. και διεθνείς διαστημικούς οργανισμούς. Η Ελλάδα θα επιδιώξει να καταστεί, επίσης, κέντρο προσέλκυσης εμπορικών εταιρειών που θα αιτούνται φάσμα στο διάστημα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών (όπως η Κύπρος και η Μάλτα) οι οποίες αποκομίζουν σημαντικά τέλη».

Τριπλό σοκ στις συντάξεις

Τριπλή βόμβα απειλεί τις συντάξεις, με περικοπές στις λεγόμενες «προσωπικές διαφορές» για τους παλαιούς συνταξιούχους, ίσως και σε δόσεις μετά το 2018, εφαρμογή ενός νέου κόφτη μισθών που θα αναπροσαρμόζει προς τα κάτω, στις περισσότερες περιπτώσεις, τις αποδοχές για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων και διατήρηση «μέχρι νεωτέρας» εκτός του κόφτη ενός μέρους ή και του συνόλου των προσωπικών διαφορών που θα έχουν οι νέοι συνταξιούχοι εφόσον αποχωρήσουν ως το 2018. Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει μια πρώτη εμπεριστατωμένη κοστολόγηση των προσωπικών διαφορών για τις παλιές συντάξεις. 
«Ψαλίδισμα» 
Το κόστος αυτό εκτιμάται ότι είναι κάτω των 2 δισ. ευρώ, περίπου στο 1,5 δισ. ευρώ και σημαίνει ότι αυτό θα είναι και το ποσό που θα χρειαστεί να κοπεί από τις παλιές συντάξεις, από τη στιγμή που η προσωπική διαφορά συντάξεων έχει ήδη συμπεριληφθεί όχι μόνο στην ατζέντα μέτρων της τρόικας, αλλά και στα πεδία των δαπανών όπου η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει περικοπές αν και η ίδια ισχυρίζεται ότι τέτοια μέτρα δεν θα χρειαστούν γιατί οι στόχοι των πλεονασμάτων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές θα πιαστούν! Η αποτίμηση όμως και μόνο της δαπάνης που βαρύνει το ασφαλιστικό με την καταβολή των επιπλέον ποσών στις συντάξεις, σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», καταδεικνύει ότι οι προσωπικές διαφορές είναι ήδη στο πακέτο των μέτρων που θα κληθεί να νομοθετήσει η κυβέρνηση για να κλείσει την αξιολόγηση.

Άρωμα εκλογών την Άνοιξη

Η σκλήρυνση της στάσης των εταίρων, οι οποίοι πλην της Γαλλίας, στήριξαν την επιβολή νέων μέτρων, ψαλιδίζει τις ελπίδες για θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός Φεβρουαρίου. Σε μια τέτοια τροπή, οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες είναι πλέον πιθανό το σενάριο ραγδαίων εξελίξεων. Η κυβέρνηση θα έχει πλέον το βαρύ φορτίο να περάσει με την ισχνύ πλειοψηφία 153 βουλευτών νέα επόδινα μέτρα σε μια κοινωνία η οποία έχει ήδη χρεωθεί επώδυνες οικονομικά αποφάσεις. Ένα τέτοιο σενάριο περιέχει τον κίνδυνο ένας αριθμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα να κάνει τούτο πράξη. Μια παροόμοια εξέλιξη θα κόστιζε πολιτικά πολύ ακριβά καθότι θα διασπούσε κατουσίαν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον τραυμάτιζε ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Η μόνη λύση για τον πρωθυπουργό θα ήταν να ζητήσει την ψήφιση των μέτρων και από την αντιπολίτευση.
Ο πολιτικός αυτός ελιγμός θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της καθότι ή θα έπρεπε να ψηφίσει τα μέτρα ή να μην τα ψηφίσει κάτι που θα τον εξέθετε στη Ευρώπη Και ο λόγος έιναι ότι σε περίπτωση εκλογών και νίκης της Νέας Δημοκρατίτας θα έπρεπε προκειμένου η χώρα να μείνει στο ευρώ η κυβέρνηση θα έπρεπε να υπογράψει τα μέτρα που πριν τις εκλογές αρνήθηκε να ψηφίσει.
Ένα πάντως έιναι σίγουρο ότι σε περίπτωση μη ψήφισης των μέτρων ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές. Και τούτο γιατί θα έχει κάθε λογο να ισχυριστεί στους εταίρους ότι εξάντλησε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ψηφιστούν τα νέα μέτρρα Τώρα όσον αφορά την προκήρυξη των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι οι εκλογές με λίστα πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθότι ο ίδιος θα έχει το δύσκολο έργο να επιλέξει μεταξύ των ήδη βουλευτών που δεν τους ελέγχει ως κοινοβουλευτική ομάδα και των ακραιφνών Μητσοτακικών κάτι που θα φέρει μεγάλες αντιδράσεις στο κόμμα του. Αντίθετα η λίστα βολεύει τον Πρωθυπουργό καθότι θα επιλέξει ένα κοινοβουλευτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι περισσότερο συναινετικό στις όποιες αποφάσεις του στο μέλλο

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ, Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ


   ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ εβδομάδα που θα μας φέρει εκτός των άλλων τον τελευταίο αλλά εξίσου δύσκολο μήνα του χειμώνα. Η τοπική οικονομία ζει σε χειμερία νάρκη, χωρίς υποδομές, με χαμηλό τζίρο των καταστημάτων λόγω χειμερινών εκπτώσεων με την μόνη παρηγοριά να είναι ο καφές που ευτυχώς προς το παρόν δεν αυξήθηκε στις καφετέριες....Πικρό καφέ όμως ήδη πίνουν οι αγρότες μας...
@ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ άγιος έλεγε το τραγούδι, αλλά θα είναι τελικά ο μήνας των αγροτικών κινητοποιήσεων; Oι παραγωγοί σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, Χώρα ζεσταίνουν τα γεωργικά μηχανήματα ήδη. Όχι μόνο λόγω των φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, αυξημένο κόστος καλλιέργειας αλλά λόγω του νέου φρούτου που μας προέκυψε και λέγεται δασικοί χάρτες. Με το αλαλούμ να θεωρείται δεδομένο σε ένα ακόμα βάρβαρο εισπρακτικό μέτρο....
@ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ επικίνδυνο έχει όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές η κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας. Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν, τα δέντρα να έφυγαν αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο λίγο έλειψε να έχουμε ατύχημα καθώς ένα μικρό παιδί από οικογένεια Ρουμάνων έπεσε μέσα στο συντριβάνι χωρίς ευτυχώς να συμβούν τα χειρότερα. Ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος έστω διακριτικά ώστε να προσεγγίζουν μικρά παιδιά τα οποία επιτηρούν ευτυχώς οι οικογένειές τους. Αλλά ότι είναι ξέφραγκο αμπέλι δεν σημαίνει ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι να δούμε ποιος θα φέρει την ευθύνη...
@ΝΕΑ σχέδια έχει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδος -θυγατρική της ΔΕΠΑ- για την επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην περιφέρεια της χώρας, όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Παρασκευή στην Πάτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η β’ φάση του σχεδίου, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο, προβλέπεται να έχει προχωρήσει ως το 2020, πριν από το αρχικά εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης. Πιθανόν όμως να δούμε το έργο να υλοποιείται και στη Μεσσηνία μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια..
@ΑΘΩΩΘΗΚΕ ο επιχειρηματίας της εταιρίας ακινήτων στην Ελαία από το μονομελές Δικαστήριο Κυπαρισσίας για την κατηγορία κοπής δύο πεύκων, ενώ η κατηγορία για υποβάθμιση περιβάλλοντος επιστράφηκε στην εισαγγελία ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένο, καθώς ο επενδυτής αθωώθηκε και για καταπάτηση δημοσίου κτήματος μετά τα έγγραφα που κατέθεσε από υπηρεσίες ως εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Λυκουρέζος αφορώντας την διάνοιξη κάθετων δρόμων.
@ΠΑΡΩΝ οι Τριφύλιοι στην γαλάζια πίτα του γαλάζιου κόμματος στην Καλαμάτα όπου έγιναν πολιτικές δηλώσεις με νόημα. Παρότι απουσίαζαν όχι μόνο οι 2 πρώην βουλευτές Λαμπρόπουλος και Σαμπαζιώτης καθώς και ορισμένα στελέχη, έχει σημασία η παρουσία στελεχών του φορέα. Εκτός από το Δήμαρχο Τριφυλίας που παρέστη με ομολόγους του δημάρχους που στηρίχθηκαν από την Ν.Δ., την δήλωση Κικίλα την σκέφτηκαν αρκετοί. Θυμίζουμε ότι ο κ.Κικίλιας ως υπουργός επί Σαμαρά είχε επισκεφθεί την Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά πριν ακόμα αναλάβει επίσημα ο κ. Κατσίβελας και τότε είχε αξία οι δηλώσεις του...όσοι το θυμούνται...
@ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι κάτοικοι των Φιλιατρών όταν πετούν τα σκουπίδια στους κάδους, καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, να μην έχουν σβήσει οι στάχτες και τα αποκαϊδια που αδειάζουν.Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλές φορές να παίρνουν φωτιά τα σκουπίδια και να καίγονται οι κάδοι, με μεγάλο κίνδυνο να προκληθεί πυρκαγιά.Το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον τρείς κάδοι απορριμμάτων έχουν καταστραφεί στα Φιλιατρά, όπου λίγο έλειψε η φωτιά να επεκταθεί σε αυλές και σπίτια.
@Στόχος διαρρηκτών αποτέλεσε πρόσφατα μονοκατοικία στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών με λεία χρυσαφικά. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος ή άγνωστοι, εκμεταλλέυτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών μεταξύ των ωρών 17:00 έως 19:00 και διέρρηξαν την οικία τους, παραβιάζοντας το πίσω παράθυρο της κουζίνας. Από εκεί οδηγήθηκαν στο σαλόνι, όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά από έπιπλο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν αναστάτωσαν συρτάρια και άλλα δωμάτια του σπιτιού.
@ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμβούλιο Τριφυλίας ακόμα δεν ορίστηκε Αντιπρόεδρος του Σώματος μετά την παραίτηση Κουτσούλη όπως προβλέπει ο Καλλικράτης όπως έπρεπε να γίνει στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος. Δικαιολογημένα λοιπόν η θεσμική αντιπροσώπευση πρέπει να είναι αναλογική, αλλά τελικά το έχει πάρει χαμπάρι η αντιπολίτευση ή δεν ενδιαφέρεται να ξέρουμε....
@ΚΑΛΗ εβδομάδα με ότι συνεπάγεται για το μέλλον. Αλλά κυρίως δύναμη γιατί θα μας χρειαστεί πολύ περισσότερο σε καιρούς χαλεπούς και την γνωστή Τράμπ-α εποχή. Τελικά θα έχουμε καυτή ατζέντα στα τοπικά ζητήματα...

ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης, αφού το ΚΕΑ είναι διαρκές πρόγραμμα.
Δικαιούχοι – Εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια:Ακίνητη περιουσία
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000,00 € για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000,00 € για κάθε πρόσθετο μέλος & έως 150.000,00 €.
Κινητή περιουσία
Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα εξής ποσά, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, 2.400 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, 700 ευρώ.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ....   Το νοικοκυριό αποτελείται από όλα τα άτομα που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Δύναται να απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, με την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Σε περίπτωση που η φιλοξενία δεν είχε δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο Κ.Ε.Α. για το φιλοξενούμενο άτομο ή τη φιλοξενούμενη οικογένεια.
Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού, το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Αιτήσεις υποβάλλονται στα ΚΕΠ και στα Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας. Ι.ΜΠ.

ΧΩΡΙΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΙΤΑ..

Πραγματοποιήθηκε λοιπόν με πολιτικές αναφορές η εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καλαμάτας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου διασκέδασης "Μενού και Γεύση". με την παρουσία του εκπροσώπου τύπου και βουλευτή Α΄ Αθήνας Βασίλη Κικίλια ως επίσημου προσκεκλημένου, και κύριου ομιλητή και του πρώην Πρωθυπουργού βουλευτή Μεσσηνίας Αντώνη Σαμαρά . Παρόντες επίσης ήταν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κος Χρυσόστομος, που ευλόγησε την πίτα και την εκδήλωση, οι αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ. Ερωτηματικά στα κομματικά στελέχη προκάλεσε η επιδεικτική απουσία τους τέως υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου ο οποίος απέστειλε επιστολή η οποία δεν διαβάστηκε καθώς και η απουσία του τέως βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη ο οποίος επίσης απέστειλε επιστολή

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες στους Γαργαλιάνους, ενάντια στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, αλλά και τους δασικούς χάρτες. Την συγκέντρωση που διεξήχθει στην κεντρική πλατεία, στήριξε και ο Δήμος Τριφυλίας, ενώ μετά το πέρας ακολούθησε η παρακάτω ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων: «O ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ δηλώνει την αγωνιστική συμπαράσταση του σε όλα τα μπλόκα ανά την Ελλάδα.
Είναι κοντά στους συναδέλφους αγρότες και στα δίκαια αιτήματα τους που είναι κοινά για όλους, αντίθετα με την προσπάθεια ορισμένων για διάσπαση του αγώνα, ο οποίος πρέπει να είναι κοινός για όλους μας, δηλαδή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ κλπ. Αυτά τονίστηκαν στο συλλαλητήριο που έγινε πριν από λίγο στους Γαργαλιάνους από τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και όλους φορείς της πόλης μας. Μετά από απόφαση του ΔΣ του συλλόγου ορίστηκε ότι μόνο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις θα αποφασιστούν η περεταίρω κινήσεις μας, οι οποίες θα είναι συντονισμένες και με τους άλλους φορείς του αγροτικού κινήματος της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.»

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΞΑΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΌ WEBSITES

Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι,
σας ενημερώνουμε ότι η εκπομπή μας ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ καθώς και οι συνεργάτες μου, έχουν διακόψει την συνεργασία με το Ράδιο Κυπαρισσία 936, καθώς η διεύθυνση αποφάσισε να μεταδίδει μόνο μουσική και επομένως οι ενημερωτικές εκπομπές έχουν διακοπεί. Παράλληλα διακόπηκε οριστικά και η εκπομπή ΑΓΡΟΤΙΚΗ Ενημέρωση που φιλοξενούσε την Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας Τριφυλίας. 
Ωστόσο οι εκπομπές ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ και το ΑΘΛΗΤΙΚΟ δελτίο ειδήσεων θα φιλοξενούνται εκτός από τις ιστοσελίδες μας σε επιλεγμένες ιστοσελίδες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου εκτός από τις ήδη αθλητικές μεταδόσεις της εκπομπης "Στη σέντρα" που μεταδίδονται το σαββατοκύριακο. Για τους συνεργάτες που μας στήριξαν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, καθώς συνεχίζουμε την μόνιμη συνεργασία με το Best TV το οποίο εκπέμπει ψηφιακά και πανελλαδικά μέσα από πλατφόρμα. 
Ως εκ τούτου η εκπομπή μας είναι πάλι στον αέρα που μεταδίδεται ζωντανά κάθε πρωί από το Freegr radio, την σελίδα μας στο facebook, την ιστοσελίδα μας kyparissianews.com ενώ έχει επέλθει συμφωνία για να ακούτε on demand την εκπομπή μέσα από ιστοσελίδες όπως το patrapress, kalamatanews κλπ. Η πλήρη λίστα θα ανακοινώνεται σταδιακά. 
Σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας
ΖΩΝΤΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ STUDIO ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ http://freepower.radiostream321.com/
ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 
https://dl.dropboxusercontent.com/u/70464005/DROMOLOGIO%20RADIO.mp3
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι διαγραφές επιχειρήσεων αυξάνονται σύμφωνα με τα στοιχεία των επιμελητηρίων. Και στην περιοχή μας η εικόνα δεν διαφέρει από την υπόλοιπη χώρα, με τον τομεά της μεταποίησης να φθίνει. Στοn αντίποδα οι νέες επιχειρήσεις είναι συνήθως καφετέριες, σουβλατζίδικα και άλλες επιχειρήσεις στο ευρύτερο τομέα της παροχής υπηρεσιών.

ΜΕΤΡΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-VIDEO

Υπό άλλες συνθήκες η περίοδος αυτή θα ήταν σημείο αναφοράς στην εμπορική δραστηριότητα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σήμερα, όπου οι εκπτώσεις σημειώνονται – μέχρι τώρα – με μέτριο πρόσημο κάτι που επιτείνει τον προβληματισμό στους επαγγελματίες. Οι ίδιοι απαντούν στην… παγωμένη αγορά με νέα υψηλά ποσοστά και υψηλή ποιότητα.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 4-0: Βαριά ήττα με απώλειες βαθμών...

Η Καλαμάτα έκανε το καθήκον της και νίκησε εύκολα με 4-0 την Κυπαρίσσια αυξάνοντας και πάλι την διαφορά από την Κυπαρισσία στους 4 βαθμούς. Σε μεγάλη ημέρα βρέθηκε σήμερα ο Βασίλης Αθανασόπουλος που πέτυχε δύο γκολ, δημιούργησε άλλο ένα και ήταν από τους πρωταγωνιστές των γηπεδούχων.Από την άλλη, η Κυπαρισσία, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς, ήξερε από την αρχή ότι είχε δύσκολο έργο και επιστρέφει πλέον με άδεια χέρια πίσω στην βάση της. Το φιλμ του αγώνα 10′ Κάθετη πάσα του Τσουλάκου για τον Αθανασόπουλο που με πλάσε μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. 18′ Σουτ Καλαντζή έδιωξε ο Λαμπρόπουλος, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, η μπάλα έφθασε στον Αθανασόπουλο που από κοντά έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο έμπειρος πορτιέρο του ΑΟΚ έδιωξε σωτήρια. 36′ Ο Αθανασόπουλος έβγαλε για τον Καλαντζή που στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. 40′ Ο Αθανασόπουλος, μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, με ανάποδο ψαλίδι μέσα από την περιοχή γράφει το 3-0. 56′ Σουτ του Ανδρουτσή, μπλόκαρε ο Κωνσταντακόπουλος. 70′ Σουτ του Καλαντζή η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά νέο σουτ του Μπεγέτη η μπάλα στο δοκάρι και πάλι αλλά ο Τσουλάκος δεν θα αστοχήσει και θα κάνει το 4-0. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπλάνας, με βοηθούς την Αθανασόπουλου και τον Γιαννέτσο. 
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Νάτσης (63′ Βασιλόπουλος), Αθανασόπουλος, Μπεγέτης (71′ Σταματελόπουλος), Τσουλάκος, Νικολόπουλος, Μπαστακός, Καλαντζής (74′ Μπάρκας). 
  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Λαμπρόπουλος, Καμποσιώρης, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος, Τσιμόπουλος, Ζαφείρης (71′ Θεοχαρόπουλος), Ανδρουτσής, Ανδρεόπουλος (63′ Σουπούλι), Μπακόπουλος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα δημοσιεύματα περί «κλεισίματος» του ΚΑΠΗ Φιλιατρών δεν μπορεί να αποτελούν τίποτα άλλο εκτός από μυθοπλασίες ευφάνταστου και νοσηρού νου. Πρόκειται για αναληθή δημοσιεύματα που στερούνται σοβαρότητας και επαφής με την πραγματικότητα. Οι υπηρεσίες του Δήμου γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλο τις ανάγκες του σε προσωπικό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, γίνεται γνωστό πως ο Δήμος υπέβαλε συνολικό αίτημα θέσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, για τις υπηρεσίες του και τα Νομικά Πρόσωπα. Για το Φορέα Κοιν. Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού αιτήθηκε 5 θέσεις, εκ των οποίων 1 θέση ΔΕ Νοσηλευτή. Η συγκεκριμένη ειδικότητα μεταβλήθηκε από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε ΔΕ Κοινωνικού Επιμελητή και συμπεριλαμβάνεται στην προκήρυξη, με έργο την υποστήριξη του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φιλιατρών. 
Στην ίδια προκήρυξη συμπεριλαμβάνεται θέση ΠΕ Κοινωνιολόγου καθώς και θέσεις ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας για την υποστήριξη και των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δομών του Δήμου. Στα πλαίσια του προγράμματος «Άθληση για όλους», το οποίο υλοποιεί ο Φορέας πραγματοποιείται «Άσκηση για την Τρίτη Ηλικία» στο ΚΑΠΗ Φιλιατρών και για το σκοπό αυτό η θέση ΠΕ Γυμναστή πρόσφατα καλύφθηκε. Κανείς δε μπορεί να προσάπτει μομφές περί φωτογραφικών θέσεων, όταν η επιλογή των προσληφθέντων γίνεται από τον ΟΑΕΔ, και με κριτήρια που ο ίδιος έχει ορίσει, χωρίς καμία ανάμειξη του Δήμου. Η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού άλλων ειδικοτήτων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το έτος 2017, θα ολοκληρωθεί με τη λήψη σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, περί προγραμματισμού των προσλήψεων 2017, εντός των προθεσμιών που θέτει το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι προφανές λοιπόν πως κάθε άλλο παρά το «κλείσιμο» του ΚΑΠΗ είναι στις προθέσεις του Δήμου και η διασπορά τέτοιων αβάσιμων συμπερασμάτων ή ειδήσεων εξυπηρετούν μόνο σκοπιμότητες. Αξίζει να τονιστεί πως τόσο η Κοινωνική Λειτουργός, που υπηρετεί σε μόνιμη θέση στο ΚΑΠΗ, όσο και το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» (1 Κοινωνιολόγος, 3 οικ. βοηθοί και 3 νοσηλεύτριες) εξυπηρετούν κοινωνικά περιστατικά σε όλο το Δήμο, πέρα από το αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων τους. 
Ο Δήμος Τριφυλίας δεν εξαντλεί την κοινωνική του προσφορά σε γεύματα μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα. Στηρίζει με σεβασμό και συνδράμει τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας καθ όλη τη διάρκεια του έτους με ποικίλους τρόπους, χωρίς τυμπανοκρουσίες και όπως αρμόζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Tέλος η λειτουργία των περισσότερων Υπηρεσιών του Δήμου πέραν της διοικητικής υποστήριξης – Δ/νσης Τεχνικών Υπ/σιών, Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αυτοτελές Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, Γραφείου Υποστήριξης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος και Γραφείου ΟΑΕΔ από τις αρχές 2016 – στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών καταρρίπτουν με τον πλέον προφανή τρόπο τις συκοφαντικές αναφορές περί αποδυνάμωσης της πόλης των Φιλιατρών από τον ίδιο το Δήμο.

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών το 2016

Σε 3.670 ανέρχονται τα παράπονα, καταγγελίες και ερωτήματα που δέχτηκε στο σύνολο του 2016 το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, εκ των οποίων μόλις το 14,60% κατατέθηκε από μέλη του ΚΕΠΚΑ και το υπόλοιπο 85,40% από καταναλωτές που ανακάλυψαν το φορέα "όταν είχαν προσωπικό πρόβλημα, το χρησιμοποίησαν, για συμβουλές, αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν να το στηρίξουν, με το να γίνουν μέλη", υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ επισημαίνεται ότι το 92,54% των καταγγελιών επιλύθηκαν, υπέρ των καταναλωτών, έπειτα από παρέμβαση του κέντρου, στους προμηθευτές, ενώ 40 δεν επιλύθηκαν, λόγω ελλιπών, ή ψευδών στοιχείων, που προσκόμισαν οι καταναλωτές, ή λόγω αδράνειας των μηχανισμών ελέγχου της πολιτείας, ή λόγω υπερβολικών απαιτήσεων των καταναλωτών. Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δύο καταγγελίες παραπέμφθηκαν, στις Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού, οι οποίες αποφάσισαν υπέρ του καταναλωτή. Συνολικά, με τη μεσολάβηση του ΚΕΠΚΑ, οι καταναλωτές - μέλη του κέντρου ωφελήθηκαν με το ποσό των 101.656,14 ευρώ.

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

ΝΑ συμμορφωθούν οι αρχές της Τριφυλίας και της περιφέρειας με συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, μετά την ηχηρή καταδίκη της Ελλάδας για τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ζητά το αρμόδιο υπουργείο καθώς οι φορείς κινδυνεύουν με υπέρογκα πρόστιμα από την αρμόδια Ευρωπαική επιτροπή. 
Το έγγραφο που έστειλε στις 22 Ιανουαρίου η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει αποδέκτες την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Διεύθυνση Πολεοδομίας Μεσσηνίας, το Δήμο Τριφυλίας, την Υπηρεσία Δόμησης Τριφυλίας, το Δασαρχείο Κυπαρισσίας, το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας Μεσσηνίας καθώς και ττο Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με το κύριο κείμενο του εγγράφου το οποίο επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες της περιφέρειας τονίζει ότι"
 «Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας σχετικά: 1. Με τυχόν παράνομες /παραβατικές δραστηριότητες που έχουν λάβει ή λαμβάνουν χώρα στις περιοχές που αναφέρονται στην σχετική απόφαση (αλιεία, δόμηση, ελεύθερο κάμπινγκ).
Με τον άμεσο αποκλεισμό διέλευσης τροχοφόρων από τους πέντε δρόμους που αναφέρονται στην σχετική απόφαση.
Με τον έλεγχο της νομιμότητας έργων και δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και της περιβαλλοντικής τους αδειοδότησης (οδικών δικτύων, πολεοδομικών κατασκευών, μόνιμων και μη μόνιμων εγκαταστάσεων στον αιγιαλό, εξέδρες κοντά στο ξενοδοχείο «Messina Mare» κ.λπ.)
Ειδικότερα παρακαλούμε
Α) τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες, εκτός των διαδικασιών ελέγχου και των ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν αρμοδίως για αυθαίρετες κατασκευές, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να περιορισθεί επαρκώς η φωτορρύπανση και ηχορρύπανση των παραλιών εντός της ζώνης αναπαραγωγής της χελώνας caretta – caretta. Επιπλέον να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα που ονομαστικά αναφέρει η σχετική απόφαση (κατασκευή κατοικιών στον Αϊγιαννάκη-2010, την άνευ επαρκούς ρυθμίσεως χρήση άλλων οικιών στον Αϊγιαννάκη από το 2006, την έγκριση τριών εξοχικών κατοικιών στο Βουνάκι το 2012).
Β) Τον Δήμο Τριφυλίας, να προβεί, σε συνεργασία με τυχόν συναρμόδιες υπηρεσίες, στον άμεσο αποκλεισμό διέλευσης τροχοφόρων, από τους πέντε δρόμους που αναφέρονται στην σχετική απόφαση. Επιπλέον, να μας ενημερώσει για τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί (άδειες, περιβαλλοντική αδειοδότηση κ.λπ.) για την ασφαλτόστρωση των υφιστάμενων προσβάσεων και οδών προς την παραλία στην περιοχή του Αϊγιαννάκη, καθώς και για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει για τον περιορισμό της λειτουργίας ή και των επιπτώσεων των μπαρ, που βρίσκονται μεταξύ Ελαίας και Καλού Νερού και την μείωση παρουσίας κινητού εξοπλισμού και διαφόρων εγκαταστάσεων στις παραλίες αναπαραγωγής της χελώνας. Επίσης να λάβει τα αναγκαία μέτρα, ώστε να περιορισθεί επαρκώς η φωτορρύπανση και ηχορρύπανση των παραλιών (π.χ. αλλαγή είδους φωτισμού δημοτικών οδών κ.λπ.) εντός της ζώνης αναπαραγωγής της caretta –caretta.
Γ) Το Λιμεναρχείο Κυπαρισσίας, να μας ενημερώσει για ενέργειες /ελέγχους που έχουν γίνει ή γίνονται για την αλιευτική δραστηριότητα κατά μήκος των παραλιών ωοτοκίας της χελώνας caretta- caretta ή για οχλήσεις /καταστροφές στις παραλίες ωοτοκίας και στις αμμοθίνες.
ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΓΑΛΑΖΙΑ..ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ

Από δύο στοιχεία χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας, το πρώτο ήταν η παρουσία των Αντώνη Σαμαρά και του Βασίλη Κικίλια – οι οποίοι και έτυχαν πολύ θερμής υποδοχής – και το δεύτερο η παρουσία του κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο. Με το κλίμα να είναι κλίμα ενότητας αλλά και… ετοιμότητας μπροστά στις όποιες εξελίξεις. Ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπιασε την κουβέντα με μέλη του πολιτκού φορέα, αρκετή ώρα και όλοι οι φίλοι και στελέχη που σύσσωμα έδωσαν το παρών έσπευσαν επάνω του. Στην είσοδό του ο Β. Κικίλιας χαιρέτισε τους πάντες και ο ίδιος απευθύνθηκε χαμογελαστός εκφράζοντας την αισιοδοξία του και λίγη ώρα αργότερα με μια λιτή και συγκεκριμένη παρέμβαση δόθηκε το πολιτικό στίγμα για την πρόταση της ΝΔ. Η ομιλία ήταν όπως η περσινή με αναφορές στο πολιτικό υπόβαθρο των ημερών...

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Για μία ακόμη ημέρα οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα, στήνοντας μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες και δρόμους προσπαθώντας να διεκδικήσουν με αυτό τον τρόπο το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Αχαΐα
Συγκεκριμένα, στην Αχαΐα τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας», αποφάσισαν να προχωρούν από σήμερα Κυριακή σε τρίωρο αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος των βενζινάδικων, στο Αίγιο, από τις 6 έως τις 9 το βράδυ.
Επίσης αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και για άλλες κινητοποιήσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο αποκλεισμός υπηρεσιών.
Οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας αποφάσισαν να μην στήνουν τελικά μπλόκα, λόγω μη επαρκούς συμμετοχής.
Εξάλλου τη στήριξή του προς τον αγώνα των αγροτών της Αιγιάλειας δήλωσε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Αιτωλοακαρνανία
Και στην Αιτωλοακαρνανία οι κινητοποιήσεις εντείνονται, με τους αγρότες να στήνουν δύο μπλόκα.
Το ένα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου και το δεύτερο στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας.
Επίσης οι αγρότες σήμερα στις 12.00 καλούν σε Παναιτωλοακαρνανική συνέλευση Αγροτοκτηνοτρόφων στον κόμβο Κεφαλοβρύσου.
Σήμερα στις 11 το πρωί ο αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ακτίου – Βόνιτσας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής για την παραπέρα δράση και οργάνωση του αγώνα και την αντίσταση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε σε συγκέντρωση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη θέση «κόμβος βρυσούλας» στη Βόνιτσα (1ο χιλιόμετρο Βόνιτσας – Λευκάδας).

Ηλεία
Από τις προηγούμενες ημέρες, οι αγροτες της Ηλείας είχαν τις προηγούμενες ημέρες προχωρήσει σε αποκλεισμό της Πατρών Πύργου στο Λατίφι.
Σήμερα Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν νέα σύσκεψη στο Σινέ Άστρον στα Λεχαινά, για να καθορίσουν την στάση τους από εδώ και πέρα.
Οι αγρότες της Ηλείας προσανατολίζονται σε καταλήψεις και αποκλεισμούς υπηρεσιών.

Ο Θεόδωρος Λαρέζος νέος διοικητής της Π.Υ.

Με απόφαση του αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου. Ο μέχρι πρότινος διοικητής αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, μετατέθηκε στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και Π.Υ. Μαρκοπούλου, ως διοικητής αυτής. Ο νέος διοικητής είναι έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων, έχει καταταγεί στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 1988 και ως αξιωματικός έχει υπηρετήσει σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, στην Π.Υ. Λήμνου (ΠΕ.ΠΥ.Δ. Βορείου Αιγαίου), στο Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, στο Π.Κ. Κυθήρων , στο Π.Κ. Βυτίνας, στην Π.Υ. Μολάων, στην Π.Υ. Μεγαλόπολης και στην Π.Υ. Τρίπολης ως Διοικητής.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκάλεσε στα Φιλιατρά η τύχη της κοινωνικής δομής στο ΚΑΠΗ της πόλης καθώς στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει στο Δήμο Τριφυλίας 77 θέσεις προσωπικού οκτάμηνης εργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία πρόβλεψη ειδικότητας για το κέντρο ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι στην μοναδική δομή που λειτουργεί στην Τριφυλία βλέπουν ότι στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, απουσιάζει η πρόσληψη έστω ενός νοσηλευτή. Μάλιστα όπως αναφέρει σε σχόλιό του το τοπικό filiatranews αντί για βασικές ειδικότητες, όπως νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, Κοινωνικοί λειτουργοί, και οικογενειακοί βοηθοί, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε θέσεις, όπως δημοσιογράφου, ηχολήπτη, αρχαιολόγου, ελαιοχρωματιστή, Αρχιτεκτόνων τοπίου και κοινωνιολόγου. 
Να υποθέσουμε ότι ο Δήμος ξέχασε να βάλει Θέση συντηρητών έργων τέχνης, φωτογράφων και κριτικών θεάτρου, διερωτάται το ιστολόγιο μεταφέροντας τις απόψεις των κατοίκων της πόλης. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του φορέα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, από τον πρώην πρόεδρο του φορέα με Αρ. πρωτοκόλλου 888 / 03-10-2016 προς τον Δήμο Τριφυλίας, που ανέδειξε το filiatranews, ζητήθηκε η πλήρωση για το ΚΑΠΗ Φιλιατρών 6 θέσεων για τις ανάγκες του οι οποίες αναλυτικά είναι:
1 ΤΕ Νοσηλευτών
1 ΔΕ Νοσηλευτών
1 ΤΕ Φυσικοθεραπευτή
1 ΠΕ Γυμναστών
1 ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών
1 ΤΕ Οικογενειακών Βοηθών
ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ....
Μάλιστα στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου από την πλευρά του Δήμου εκφράστηκε η υπόσχεση ότι θα καλυφθούν ειδικότητες, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία θέση έστω για δείγμα που να αφορά την κάλυψη των κενών στον κοινωνικό φορέα της gr των Φιλιατρών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι θέσεις απαξιωθούν, τότε μοιραία το ΚΑΠΗ Φιλιατρών οδηγείται σε μαρασμό με ότι συνεπάγεται αυτό για την περιοχή. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν έντονα την κρίση.  

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ Α' ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ Β'

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Έξι ενδιαφέροντα ματς για την 17η αγωνιστική
Μέσα η Αναγέννηση Παραλίας, έξω ο Πανθουριακός 
Η Αναγέννηση Παραλίας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, «κοντράρεται» σήμερα με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο τοπικό ντέρμπι της  17ης Αγωνιστικής.
Ακόμη, ο Πανθουριακός που «συγκατοικεί» με την «Μπάρτσα» στη δεύτερη θέση, δοκιμάζεται στο Διαβολίτσι με την τοπική ομάδα. Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα τέσσερα ματς του σημερινού  προγράμματος. Συγκεκριμένα, ο Απόλλων Καλαμάτας φιλοξενεί τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, η ΑΕ Αβίας «συγκρούεται» με τον ΑΣ Ανδρούσας στο «ντέρμπι ουραγών», ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας υποδέχεται τον ουραγό Αστέρα Αρφαρών, ενώ ο ΑΟ Φαραί αντιμετωπίζει τον Εθνικό Μελιγαλά.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. – Τ. ΑΓΡΑΣ
Επιστροφή στις νίκες (μετά τη βαριά ήττα από τον Πανθουριακό) θέλει κόντρα στον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο Απόλλων Καλαμάτας. Ο προπονητής Παναγιώτης Μπιζίμης προβληματίζεται  για τη συμμετοχή των Γιάννη Παυλάκου και Ηλία Μπιζίμη (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Στους «ερυθρόλευκους» των Γαργαλιάνων τώρα, ο τεχνικός Σπύρος Τσίκινης και ο συνεργάτης του Νίκος Τσέκερης θα έχουν στη διάθεσή τους  και τον Λυκούργο Ν. Ανδρώνη (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί). Καινούρια πρόσωπα στο «ρόστερ» της τριφυλιακής ομάδας οι Θεόδωρος Ανεστόπουλος και Νίκος Πατσιώτης. Στον αντίποδα αποχώρησε από τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων ο μεσοεπιθετικός Αλέξανδρος Ερέκι (συνεχίζει στην ομάδα Φ.Κ. Μπίλλις – Β΄ Εθνικής Αλβανίας).
 
ΑΕ ΑΒΙΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Μονόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Αβίας στο σημερινό κρίσιμο εντός έδρας αγώνα με τον ΑΣ Ανδρούσας, για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.
Ο προπονητής Διονύσης Πουλής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει η ομάδα της Ανδρούσας, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής  Στάθης Βανικιώτης δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον «πορτιέρο» Κώστα Κοσμά (κτύπησε στο προηγούμενο ματς με τον ΑΟ Κυπαρισσίας).
Από τον ΑΣ Ανδρούσας αποχώρησε ο έμπειρος αμυντικός Σπύρος Πιχιγιόνι.
 
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΘΟΥΡΙΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον φορμαρισμένο Πανθουριακό ο ΑΟ Διαβολιτσίου. Ο προπονητής Κώστας Λαμπρόπουλος στα πλάνα που ετοιμάζει δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία του Θάνου Θεοδωρόπουλου (τιμωρημένος).
Να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις επιτυχίες θέλει η ομάδα της Θουρίας, παραμένοντας έτσι στη δεύτερη θέση. Ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Φραγκίσκος Κεράνης δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
 
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΡΦΑΡΑ
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα από την Αναγέννηση Παραλίας) θα επιδιώξει   κόντρα στον Αστέρα Αρφαρών ο Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας. Ο τεχνικός  Κώστας Στυλιανόπουλος και ο συνεργάτης του Γιάννης Σουρέλης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μπορούν να υπολογίζουν στην παρουσία και του νεαρού χαφ Γιώργου Ζώτου (επέστρεψε στις εκδηλώσεις της ομάδας). Τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα  για τον Μιλτιάδη ο αμυντικός Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Ο Αστέρας Αρφαρών που παραμένει καθηλωμένος στην ουρά θα «κυνηγήσει» βαθμό ή βαθμούς. Την ομάδα των Αρφαρών θα «κουτσάρει» (μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Βούτσα κάποιος έμπειρος ποδοσφαιριστής.
 
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛ.
«Πάνοπλος» υποδέχεται τον Εθνικό Μελιγαλά ο ΑΟ Φαραί, καθώς ο τεχνικός Νίκος Γεωργακλής  έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο. Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να προσθέσει μία ακόμη  νίκη στο ενεργητικό της, συνεχίζοντας έτσι την  ανοδική της πορεία. Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» το συγκρότημα του Μελιγαλά, παραμένοντας έτσι στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Ο προπονητής Γιάννης Αντωνόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.
Να προσθέσει μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό της θα επιδιώξει η Αναγέννηση Παραλίας σήμερα κόντρα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ώστε να διατηρηθεί στη δεύτερη  θέση. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας και ο συνεργάτης του Αντώνης Παπαγιαννόπουλος  αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Με στόχο μία αξιόλογη εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι» για ν’ απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Ο τεχνικό Λάκης Σπάλλας δεν αποκλείεται να δώσει  χρόνο συμμετοχής και στο νεοαποκτηθέντα επιθετικό Κυριάκο Πουλάκο (προέρχεται από τον Π.Σ. Η Καλαμάτα).
Δύσκολη δε είναι η συμμετοχή του νεαρού μεσοεπιθτικού Νίκου Αναγνωστόπουλου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
 
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 17ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
 Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Στ. Λάμιας, Φ. Κασκάνης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – ΑΣ Ανδρούσας: Ηλ. Αλεξέας, Σ. Αθανασοπούλου, Χρ. Γεωργαντάς
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Πανθουριακός: Δ. Νίκας, Στ. Τσαούση, Δ. Σταύρου
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Αστέρας Αρφαρών: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Απ. Καυκάς
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί – Εθνικός Μελιγαλά: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Δ. Γιαννακλής, Ε. Μπασιλάρης
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Αν. Τσουκάλη
 
Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Κυπαρισσίας: Γ. Μπλάνας, Σ. Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών: Ηλ. Αλεξέας, Αν. Τσουκάλη, Μ. Μανιατέας
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
1. Καλαμάτα      39-8                41
2. Θουρία 43-11               36
-. Αναγέννηση Παρ.  29-13               36
4. Πάμισος Μεσ.      38-17       31
5. Μιλτιάδης    22-18       28
6. ΑΟ Κυπαρισσίας   19-17       26
7. Εθνικός Μελ.       20-19       25
8. ΑΟ Φαραί     22-17       23
9. ΑΟ Διαβολιτσίου 15-17        19
-. Απόλλων Καλ.       17-26       19
11. Εράνη Φιλ.   18-31       18
12. Ολυμπιακός Καλ. 17-23       16
13. Τ. Άγρας     19-35       12
14. Ανδρούσα   9-26                11
15. ΑΕ Αβίας    11-33       7
16. Αρφαρά       11-38       5
 
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Kρίσιμοι αγώνες σε Μεσσήνη, Σουληνάρι και Άρι
 
Ο ΑΟ Σπερχογείας δοκιμάζεται στη Χώρα 
Ο ΑΟ Σπερχογείας που οδηγεί σταθερά την «κούρσα» στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα με τον Παπαφλέσσα στη Χώρα, για την  16η αγωνιστική. Ακόμη ο Χανδριναϊκός αντιμετωπίζει την Ομόνοια που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο Ολυμπιακός Ανάληψης «συγκρούεται» με τον Αστέρα Μικρομάνης στο «ντέρμπι των νεοφώτιστων», ενώ ο Νέος Άρις περιμένει τον ΑΟ Ασπροχώματος.
 
ΑΝΑΛΗΨΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ Μ.
Τρίτος σερί εντός έδρας αγώνας (προηγήθηκαν εκείνοι κόντρα σε Μεσσηνιακό, ΑΟ Σπερχογείας) για τον Ολυμπιακό Ανάληψης, καθώς αντιμετωπίζει τον Αστέρα Μικρομάνης. Οι «ερυθρόλευκοι» της Ανάληψης βλέπουν μόνο νίκη  για ν’ απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Στον πάγκο των ερυθρολεύκων επέστρεψε ο Δημήτρης Αναστασόπουλος (είχε παραιτηθεί στις αρχές Ιανουαρίου) και θ’ αντικαταστήσει τον Αλέκο Τσατά (διέκοψε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό Ανάληψης στα μέσα της εβδομάδας).
Χωρίς τον Παύλο Παυλόπουλο (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί ο Αστέρας Μικρομάνης. Ο τεχνικός  Μιχάλης Σκαρπαλέζος (συνεχίζει κανονικά στον πάγκο καθώς η παραίτηση που υπέβαλλε μετά το ματς με τον Ηρακλή Καλαμάτας δεν έγινε δεκτή). Η ομάδα της Μικρομάνης (προέρχεται από τρεις σερί ήττες) θέλει επιστροφή στις επιτυχίες.
 
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στην Ομόνοια ο Χανδριναϊκός για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη  ζώνη της Α1 κατηγορίας. Ο τεχνικός Δημήτρης Μάλαμας, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η Καλαματιανή ομάδα για να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης  Παυλάκης θα έχουν στη διάθεσή τους και τον έμπειρο αμυντικό Σταύρο Σώκαλη (εξέτισε την ποινή του).
 
ΧΩΡΑ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Επιστροφή στις νίκες (μετά το «Χ» κόντρα στο Μεσσηνιακό) θέλει στο σημερινό αγώνα με τον ΑΟ Σπερχογείας ο Παπαφλέσσας Χώρας. Ο τεχνικός Δημήτρης Λίτσας και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν. Βέβαια «ποντάρουν» πολλά και στον παράγοντα έδρα. Τελευταία προσθήκη στο «ρόστερ» της τριφυλιακής ομάδας ο μέσος Παναγιώτης Κυριακόπουλος (προέρχεται από τον Μιλτιάδη  Πύργου Τριφυλίας. Αντίθετα, παρελθόν για τον Παπαφλέσσα  Χώρας αποτελεί ο αμυντικός Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.
Στην ομάδα της Σπερχογείας τώρα ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία και του νεαρού επιθετικού Σταύρου Αγγελή (απουσίασε από τον προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό Ανάληψης λόγω ασθενείας).
Ο ΑΟ Σπερχογείας που δίνει το τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς (μετά από εκείνα κόντρα σε Ομόνοια, Ηρακλή Καλαμάτας, Ολυμπιακό Ανάληψης), θέλει νίκη με καλή εμφάνιση, παραμένοντας έτσι μόνος του στο «ρετιρέ».
 
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Χωρίς τον Γρηγόρη Κωστόπουλο (τιμωρημένος) φιλοξενεί τον φορμαρισμένο ΑΟ Ασπροχώματος  ο Νέος Άρις, που «καίγεται» για νίκη στην προσπάθεια που κάνει για αποφυγή του υποβιβασμού. Δεν αποκλείεται  να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο νεοαποκτηθείς επιθετικός, Γιώργος Καρούμπας (προέρχεται από την ΑΕ Μάνης).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Ασπροχώματος. Ο προπονητής Βαγγέλης Σκουρλέτης προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Στάθη Γιαννακόπουλου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό). Νοκ άουτ είναι ο Γιώργος Χατζηπαναγιώτης (τραυματίας).
Από τον ΑΟ Ασπροχώματος αποχώρησε ο Παναγιώτης Δικτάκης (συνεχίζει στον Παπαφλέσσα Άμφειας).

Οι διαιτητές των ματς της 16ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας που διεξάγονται σήμερα και αύριο με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Αστέρας Μικρομάνης: Ηλ. Νικολόπουλος, Δ. Σταυρόπουλος, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Ομόνοια: Ν. Γκούμας, Γ. Νιάρχος, Αρ. Κυριόπουλος
Δημοτικό Στάδιο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – ΑΟ Σπερχογείας: Ηλ. Σκόρδος, Δ. Τσακόπουλος, Ερ. Τζεμάλι
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – ΑΟ Ασπροχώματος: Δ. Πλακογιάννης, Γ. Μιχαλόπουλος, Αθ. Παπαϊωάννου
 
Κυριακή  29 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Ηρακλής Καλαμάτας: Δ. Νίκας, Β. Βρυώνης, Ε. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Μεσσηνιακός: Δ. Πλακογιάννης, Ν. Τσίρμπας, Ε. Μπασιλάρης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Δωριέας Δωρίου: Ν. Γκούμας, Δ. Ταβουλαρέας, Γ. Γαλακούτης.
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 15 αγώνες)
1. ΑΟ Σπερχογείας 28-9 36
2. Ομόνοια      32-14               33
3. Αίαντας Καλ.      18-14       26
4. Ασπρόχωμα 27-15      25
5. Δώριο  21-16       24
-. Ηρακλής Καλ. 21-18   24
7.  Κορώνη      28-28       22
8. Χανδριναϊκός      22-25       17
9. Πεταλίδι      18-27       16
-. Αστέρας Μ.         16-20       16
-. Χώρα   18-29       16
12. Μεσσηνιακός    11-17       14
-. Ανάληψη     14-21       14
14. Νέος Άρις 12-33       5
* Ο ΑΟ Σπερχογείας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 2 βαθμούς.
 
Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερα ματς σήμερα για τους 2 ομίλους

 
Ο ΑΟ Μεθώνης υποδέχεται τον ΑΟ Φυτειάς 
Ο πρωτοπόρος του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, ΑΟ Μεθώνης, υποδέχεται σήμερα τον ΑΟ Φυτειάς, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.
Ακόμη, ο ΑΟ Πατίστα φιλοξενεί τον ΠΑΟ Καλλιθέας.
Στον 1ο όμιλο και για την 15η αγωνιστική, ο Αστέρας Βαλύρας περιμένει τον ΠΑΟ Καλού Νερού, ενώ ο Ατρόμητος Πλατέος κοντράρεται» με την ΑΕΚ Καλαμάτας.
 
Οι διαιτητές των αγώνων στους 2 ομίλους
Αναλυτικά οι συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, αλλά και της 13ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της ίδιας κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
 
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – ΠΑΟ Καλού Νερού: Β. Βρυώνης, Μ. Μανιατέας, Δ. Τάγαρης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΕΚ Καλαμάτας: Ηλ. Ρέκκας, Ε. Τσαούση, Μ. Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φυτειάς: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Χ. Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΟ Καλλιθέας: Β. Σακκάς, Κ. Βοσνάκης, Θ. Τζιαμουράνης
  
Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Στενωσιάς: Ι. Κουτσαναστάσης, Γ. Μιχαλόπουλος, Δ. Τάγαρης
Ώρα 3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – Πανευαϊκός: Στ. Λάμιας, Δ. Σταύρου, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Κεραυνός Καλαμάτας: Χρ. Γεωργαντάς, Π. Κομπιλίρης, Ε. Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – ΑΕ Γαργαλιάνων: Ηλ. Σκόρδος, Δ. Σταυρόπουλος, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου – Πανιώνιος: Φ. Κασκάνης, Χ. Τσοπανάκης, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Θύελλα Χαρακοπιού: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Ερβ. Τζεμάλι, Β. – Ε. Ρηγοπούλου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Άμφειας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Μ. Ζέρβα, Γ. Ρουμελιώτης
Ρεπό: Διαγόρας Κοπανακίου.