Pages

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 2-2: Ισόπαλο το ντέρμπι

Ισόπαλο με 2-2 ήρθε το ντέρμπι του 1ου Ομίλου της Β Τοπικής Κατηγορίας ανάμεσα στον Ηρακλη Κυπαρισσίας και το Διαγόρα Κοπανακίου. Το σκορ άνοιξε στο 30΄με τον Μακροκάνη να κάνει το 1-0, για να απαντήσει άμεσα στο 34΄ο Νικολλί ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 62ο λεπτό ο Ηρακλής Κυπαρισσίας προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μοσχίδη, για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις ο  Λαλιωτίτης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Πανταζέλος, Γεωργαλής, Π. Γιαννόπουλος, Μουζής, Στρατής, Παπαγιάννης, Μακροκάνης, Μαδούρης (46′ Σιγέρης), Ζάγουρας, Μανδραπήλιας, Δεσποτόπουλος.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ: Γκιώνης, Κοσμάς, Νικολλί, Καμπούκος, Παπαδόπουλος, Νικολακόπουλος (80′ Μαδούρος), Λαλιωτίτης, Γκότσης, Μοσχίδης, Παπαδόπουλος, Γεωργακόπουλος. kyparissinews.com

Η ΠΕΙΝΑ ΘΕΡΙΖΕΙ...ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΩΓΗ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΕΙΦΕΡΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ 
Χιλιάδες είναι και στη Μεσσηνία, οι άνθρωποι που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και έχουν πραγματικά ανάγκη, τυγχάνοντας στήριξης από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών. 
Την επόμενη Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου, θα έρθουν οι κεντρικές προμήθειες για κρέας, όσπρια και άλλα τρόφιμα, τα οποία θα παραλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, με τη διανομή να γίνεται από τους Δήμους, καθώς το πρόγραμμα, υλοποιείται με τη σύμπραξη όλων των Δήμων, της Εκκλησίας και άλλων φορέων και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση, έχει διενεργηθεί διαγωνισμός από την Περιφερειακή Ενότητα, για την προμήθεια τροφίμων και ειδών που απαιτούνται για την υγιεινή των δικαιούχων, ύψους  1,6 εκατ. ευρώ και αφορούν σε 7.000 συμπολίτες μας, που ζουν στα όρια της φτώχιας! 
«Αυτό μας στενοχωρεί ως κοινωνία και ως Αυτοδιοίκηση και ευχόμαστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα, όμως διαθέτουμε όλες μας τις δομές ώστε να διευκολυνθούν οι άνθρωποι αυτοί και είμαστε σε εγρήγορση, για να λάβουν αυτά που δικαιούνται», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το ΤΕΒΑ και το διαγωνισμό που «τρέχει», αναφέρθηκε στους πόρους που λαμβάνει η Μεσσηνία, όπως ανακοίνωσε ο Μεσσήνιος αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης και περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. 

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 2017

Απλή αναλογική και σχέδιο νόμου μέχρι το τέλος της χρονιάς σημείωσε πως είναι η κατεύθυνση ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δημάρχους της περιοχής αλλά και να καταγράψει τα όσα τέθηκαν υπόψιν του. Για το θέμα των… αλλαγών στα εκλογικά ζητήματα στην αυτοδιοίκηση έκανε λόγο για »απλή αναλογική με ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στην διακυβέρνηση των ΟΤΑ». Κατηγορηματικός ήταν παράλληλα πως δεν θα ανοίξει το χωροταξικό ζήτημα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΕ Α, Α1 ΚΑΙ Β ΤΟΠΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

A΄ ΤΟΠΙΚΗ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΤΣ ΣΕ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ», «Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ» 

Ντέρμπι Πανθουριακού – Παμίσου Μεσσήνης στο Στάδιο 
Το μεγάλο ντέρμπι Πανθουριακού – Παμίσου Μεσσήνης δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 1ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Οι δύο αυτές ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά στις μετεγγραφές και προβάλλουν ως τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Ιδιαίτερα ενισχυμένοι παρουσιάζονται ο ΑΟ Φαραί, ο ΑΟ Κυπαρισσίας, ο Εθνικός Μελιγαλά, ο ΑΣ Ανδρούσας, ο Απόλλων Καλαμάτας, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, η Ομόνοια και προβλέπεται ότι θα κάνουν αξιόλογη πορεία στον εφετινό «μαραθώνιο» της Α΄ Τοπικής.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ακόμη ενδιαφέροντα ματς.
Συγκεκριμένα, η Αναγέννηση Παραλίας αντιμετωπίζει  τον Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας, ενώ ο ΑΟ Φαραί φιλοξενεί τον ΑΣ Ανδρούσας.
 
ΘΟΥΡΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Χωρίς τον Μάριο Μπιτσάνη (ταλαιπωρείται από τραυματισμό), θ’ αντιμετωπίσει τον Πάμισο Μεσσήνης ο Πανθουριακός. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Κουρεντζής θα έχουν κανονικά στη διάθεσή τους τον έμπειρο επιθετικό Γιάννη Χελά (απουσίασε από το ματς Κυπέλλου Μεσσηνίας  με τον ΠΑΟ Καλού Νερού λόγω της συμμετοχής του στη Σχολή Προπονητών UEFA C).
H oμάδα της Θουρίας  που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, την εφετινή σεζόν βλέπει μόνο νίκη.
Χωρίς τους Φάνη Κάνιστρα, Σέρτζιο Καραπετιάν (ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς), θ’ αγωνιστούν οι «πράσινοι» της Μεσσήνης. Ο τεχνικός  Αλέξης Μαντζούνης και ο συνεργάτης του Ευτύχης Τασιόπουλος, μπορούν πάντως να υπολογίζουν στα πλάνα τους στην παρουσία των Ηλία Ηλιόπουλου, Θανάση Μπίσα (εξέτισαν τις ποινές τους). Οι Νησιώτες θα επιδιώξουν ν’ αποσπάσουν  ένα θετικό αποτέλεσμα.
Το ντέρμπι προβλέπεται ότι θα παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλαθλοι.
 
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ. – ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Με νίκη θα επιδιώξει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής η Αναγέννηση Παραλίας, η οποία φιλοξενεί σήμερα το Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας.
Ο τεχνικός Κώστας Στυλιανόπουλος και ο συνεργάτης του Κώστας Καραμπάγιας προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Κώστα Ξυδέα (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Στο στρατόπεδο της τριφυλιακής ομάδας, ο προπονητής Παναγιώτης Κάππος και οι ποδοσφαιριστές  του, θέλουν αξιόλογη  εμφάνιση και ό,τι βγει.
 
ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Νίκη με καλή εμφάνιση θέλει κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας ο ΑΟ Φαραί, με τον τεχνικό του Μιχάλη Φασουλή να μην έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Φιλανδριανό (τιμωρημένος).
Όσον αφορά τώρα στην ομάδα της Ανδρούσας, ο προπονητής Νίκος Γεωργακλής  δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο ΑΣ Ανδρούσας στοχεύει σ’ ένα καλό αποτέλεσμα.
 
Οι διαιτητές των ματς της 1ης αγωνιστικής
Αναλυτικά τα ματς της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Παραλίας
Πανθουριακός – Πάμισος Μεσσήνης: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Σ. Αθανασοπούλου, Κ. Αδαμόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Αναγέννηση Παραλίας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Μ. Καρβούνης, Δ. Ταβουλαρέας, Κ. Βοσνάκης
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φαραί ΑΣ Ανδρούσας: Ι. Κουτσαναστάσης, Απ. Καυκάς, Κ. Αντωνόπουλος
 
Κυριακή 1 Οκτωβρίου – 4.30 μμ.
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ηλ. Ρέκκας, Κ. Βοσνάκης, Ερβ. Τζεμάλι
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Εράνη Φιλιατρών: Δ. Πλακογιάννης, Ι. Γιαννέτσος, Ν. Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΑΟ Κυπαρισσίας – Εθνικός Μελιγαλά: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Γ. Γαλακούτης
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Ομόνοια: Δ. Νίκας, Κ. Αδαμόπουλος, Θ. Τζιαμουράνης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Απόλλων Καλαμάτας – ΑΟ Ασπροχώματος: Ηλ. Νικολόπουλος, Π. Κομπιλίρης, Ηλ. Ρηγόπουλος.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι προπονητές των 16 ομάδων της Α΄ Τοπικής είναι οι εξής:
Αναγέννηση Παραλίας: Κώστας Στυλιανόπουλος
Συνεργάτης: Κώστας Καραμπάγιας
Πανθουριακός: Γιώργος Αργυρόπουλος
Συνεργάτης: Βαγγέλης Κουρεντζής
Πάμισος Μεσσήνης: Αλέξης Μαντζούνης
Συνεργάτης: Ευτύχης Τασιόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Γιώργος Φάβας
ΑΟ Φαραί: Μιχάλης Φασουλής
ΑΟ Κυπαρισσίας: Τάκης Παναγόπουλος
Εθνικός Μελιγαλά: Φραγκίσκος Κεράνης
Συνεργάτης: Κώστας Μίντζηρας
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Παναγιώτης (Τάκης) Κάππος
Εράνη Φιλιατρών: Κώστας Λυμπερόπουλος
Συνεργάτες: Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Στασινός Χρονόπουλος
ΑΟ Διαβολιτσίου: Κώστας Παλαμάρας
Συνεργάτης: Δανιήλ Σταυρόπουλος
Απόλλων Καλαμάτας: Τάκης Σακελλερόπουλος
Συνεργάτες: Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς
Ολυμπιακός Καλαμάτας: Τάσος Χατζηαγγελής
ΑΣ Ανδρούσας: Νίκος Γεωργακλής
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Αντώνης Μαυρέας
Συνεργάτης: Ανδρέας Ζόμπολος
Τεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Πρεβεζάνος
ΑΟ Σπερχογείας: Γιώργος Καλόμαλος
Συνεργάτης: Νίκος Γιακουμής
Ομόνοια: Σωτήρης Δημάκης
Συνεργάτες: Μιχάλης Παυλάκης, Παναγιώτης Παπατζίκης
ΑΟ Ασπροχώματος: Ίλια Λούτα
Συνεργάτης: Άρης Ηλιόπουλος.

OI ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Οι πρόεδροι των 16 ομάδων της Α΄ Τοπικής κατηγορίας είναι οι εξής:
Αναγέννηση Παραλίας: Γιώργος Σερεμέτης (τελεί υπό παραίτηση και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκλεγεί νέος πρόεδρος)
Πανθουριακός: Αγαθοκλής Χριστόπουλος
Πάμισος Μεσσήνης: Γιώργος Ντούλης
ΑΟ Φαραί: Μιχάλης Καούνης
ΑΟ Κυπαρισσίας: Παππάς
Εθνικός Μελιγαλά: Νίκος Φρέσκας
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Μανώλης Κατρής
Εράνη Φιλιατρών: Γιώργος Λυμπερόπουλος
ΑΟ Διαβολιτσίου: Ιωάννης Κωνσταντάρας
Απόλλων Καλαμάτας: Κώστας Μπαρμπίτσας
Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ηλίας Παπακωνσταντίνου
ΑΣ Ανδρούσας: Γιώργος Πετρουλάκης
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων: Παναγιώτης Καλκαβούρας
ΑΟ Σπερχογείας: Γιάννης Ζέππος
Ομόνοια: Γιάννης Μανωλόπουλος
ΑΟ Ασπροχώματος: Χάρης Κωνσταντόπουλος.

A1 KATHΓΟΡΙΑ
Eνδιαφέροντα ματς σε «Π. Μπαχράμης», Μικρομάνη, Κορδία

Με τρία ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας. Ένα πρωτάθλημα που αναμένεται να έχει συναρπαστική εξέλιξη.
Όσον αφορά στην άνοδο, αναμένεται να διεκδικήσουν η ΑΕ Αβίας, ο Δωριέας Δωρίου, ο Ακρίτας Κορώνης, η ΑΕ Μάνης, η ΑΕ Γαργαλιάνων, ο ΑΟ Φυτειάς. Βέβαια και οι υπόλοιπες ομάδες είναι δυνατές και κάθε αγωνιστική θα διεξάγονται αρκετά αμφίρροπα ματς.
Στο σημερινό πρόγραμμα ο Αίαντας Καλαμάτας υποδέχεται τον Δωριέα Δωρίου, ο Αστέρας Μικρομάνης αντιμετωπίζει τον ΑΟ Φυτειάς, ενώ η ΑΕ Μάνης «κοντράρεται» με την ΑΕ Γαργαλιάνων στο ντέρμπι των νεοφώτιστων.
  
ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ. – ΔΩΡΙΟ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό ματς κόντρα στον Δωριέα Δωρίου ο Αίαντας Καλαμάτας. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Στην ομάδα του Δωρίου τώρα ο τεχνικός Σωτήρης Μπουραντώνης και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν αξιόλογη εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα.
 
ΑΣΤΕΡΑΣ Μ. – ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ
Ενισχυμένος με τον Αθανάσιο Καρδάση (εξέτισε την ποινή του) υποδέχεται το νεοφώτιστο ΑΟ Φυτειάς  ο Αστέρας Μικρομάνης. Ο προπονητής Μιχάλης Σκαρπαλέζος και οι ποδοσφαιριστές του θέλουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση, ξεκινώντας έτσι θετικά τις υποχρεώσεις τους στον εφετινό «μαραθώνιο» της Α1 κατηγορίας.
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστεί ο ΑΟ Φυτειάς, με τον τεχνικό Στράτη Μάρκου και το συνεργάτη του Μιχάλη Γεωργιόπουλο να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 
ΑΕ ΜΑΝΗΣ – ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Θετική πρεμιέρα θέλει στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής η ΑΕ Μάνης που περιμένει σήμερα την ΑΕ Γαργαλιάνων. Ο προπονητής Παναγιώτης Πολίμος, θα στερηθεί τις υπηρεσίες  του Ερτουγκέλ Φετάχου (τραυματίας).
Ένα καλό αποτέλεσμα θα «κυνηγήσει» η τριφυλιακή ομάδα, ο τεχνικός της οποίας Κώστας Λαμπρόπουλος προβληματίζεται για τη συμμετοχή ορισμένων νεοαποκτηθέντων (λόγω δελτίων).
 
Οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας
Αναλυτικά οι συναντήσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τους «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Σήμερα – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Δωριέας Δωρίου: Ν. Τουρλομούσης, Ν. Τσίρμπας, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – ΑΟ Φυτειάς: Ν. Γκούμας, Γ. Γαλακούτης, Ηλ. Ρηγόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Μάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων: Ηλ. Νικολόπουλος, Χ. Τσοπανάκης, Γ. Σκαρπέτης
 
Κυριακή 1 Οκτωβρίου – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Ολυμπιακός Ανάληψης: Δ. Ταβουλαρέας, Στ. Τσαούση, Αν. Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – ΑΕ Αβίας: Ι. Κουτσαναστάσης, Στ. Παλλαδινός, Αθ. Παπαϊωάννου
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Χώρας: Ε. Ζαρακοβίτης, Γ. Βανικιώτης, Γ. Νιάρχος
Δημοτικό Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – ΑΟ Μεθώνης: Δ. Σταυρόπουλος, Β. Βρυώνης, Ε. Μπασιλάρης

OI ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι προπονητές των 14 ομάδων της Α1 κατηγορίας είναι οι εξής:
ΑΕ Αβίας: Διονύσης Πουλής
Αίαντας Καλαμάτας: Γιάννης Σακελλαρόπουλος
Συνεργάτης: Θεόδωρος Σακκάς
Ηρακλής Καλαμάτας: Άρης Γαλανόπουλος
Συνεργάτης: Γιάννης Ζαπρόπουλος
Αστέρας Μικρομάνης: Μιχάλης Σκαρπαλέζος
Δωριέας Δωρίου: Σωτήρης Μπουραντώνης
Ακρίτας Κορώνης: Νίκος Σαββίδης
Απόλλων Πεταλιδίου: Βασίλης Μπλέτσας
Χανδριναϊκός: Πέτρος Χιώτης
Παπαφλέσσας Χώρας: Δημήτρης Λίτσας
Ολυμπιακός Ανάληψης: Δημήτρης Αναστασόπουλος
ΑΕ Μάνης: Παναγιώτης Πολίμος
Τεχνικός Διευθυντής: Ηλίας Μαστορέας
ΑΕ Γαργαλιάνων: Κώστας Λαμπρόπουλος
ΑΟ Μεθώνης: Βασίλης Κοσυφολόγος
ΑΟ Φυτειάς: Στράτης Μάρκου
Συνεργάτης: Μιχάλης Γεωργιόπουλος

B΄ ΤΟΠΙΚΗ
Πρεμιέρα με πέντε αγώνες
 
Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας το οποίο θα διεξαχθεί με την συμμετοχή 25 ομάδων (χωρισμένων  σε 2 ομίλους  - ο 1ος όμιλος έχει 13 ενώ ο 2ος 12, καθώς αποχώρησε ο ΑΟ Στενωσιάς).
Στον 1ο όμιλο, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν ο Μεσσηνιακός, ο Διαγόρας Κοπανακίου, ο ΠΑΟ Καλού Νερού, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας και η ΑΕΚ Καλαμάτας. Βέβαια, και οι υπόλοιπες ομάδες παρουσιάζονται ενισχυμένες και προβλέπεται συναρπαστικό  πρωτάθλημα.
Στον 2ο όμιλο, πρωταγωνιστικούς στόχους έχουν θέσει η Θύελλα Χαρακοπιού, ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, ο Πανιώνιος, ο ΑΣ Φυτειάς, ο ΠΑΟ Καλλιθέας, η Δόξα Καλαμάτας, ο Παναθηναϊκός  Καλαμάτας.
Το σημερινό πρόγραμμα  περιλαμβάνει πέντε  αγώνες. Στον 1ο όμιλο ο Μεσσηνιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟ Καλού Νερού, ο Ηρακλής Κυπαρισσίας «κοντράρεται» με το Διαγόρα Κοπανακίου, ενώ ο Νέος Άρις αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Πλατέος στο γειτονικό ντέρμπι.
Στον 2ο όμιλο τώρα, η Θύελλα Χαρακοπιού «συγκρούεται» με τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου, ενώ η ΑΕ Λογγάς  περιμένει τον ΑΟ Πατίστα.
 
Οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας στους 2 ομίλους
Αναλυκτικά οι συναντήσεις της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, με τους διαιτητές και τους βοηθούς  που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Σήμερα – 4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ατρόμητος Πλατέος: Στ. Τσαούση, Θ. Τζιαμουράνης, Π. Κομπιλίρης
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Διαγόρας Κοπανακίου: Ηλ. Ρέκκας, Χρ. Γεωργαντάς, Δ. Σταυρόπουλος
Γήπεδο Μεσσηνιακού «Στ. Παπαδόπουλος»
Μεσσηνιακός – ΠΑΟ Καλού Νερού: Ι. Κουτσαναστάσης, Κ. Αντωνόπουλος, Γ. Βανικιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – ΑΟ Πατίστα: Ευστ. Ζαρακοβίτης, Αντ. Μιχαλόπουλος, Η. – Β. Ρηγοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Δ. Πλακογιάννης, Ι. Γιαννέτσος, Ερβ. Τζεμάλι
  
Κυριακή  1 Οκτωβρίου – 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας: Κ. Αντωνόπουλος, Στ. Τσαούση, Δ. Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Αστέρας Αρφαρών: Δ. Νίκας, Δ. Σταυρόπουλος, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΠΑΟ Καλλιθέας: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Π. Κομπιλίρης, Η. Ρηγόπουλος
4.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Κ. Αντωνόπουλος, Αντ. Μιχαλόπουλος, Η. – Β. Ρηγοπούλου
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
7.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Πανιώνιος: Ηλ. Νικολόπουλος, Χ. Τσοπανάκης, Θ. Τζιαμουράνης
 
Δευτέρα  2 Οκτωβρίου – 6.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα – Πράσινα Πουλιά: Ηλ. Ρέκκας, Ερβ. Τζεμάλι, Γ. Γαλακούτης
Ρεπό:  Παπαφλέσσας Άμφειας, Παναθηναϊκός Καλαμάτας
·Ο αγώνας Δαναού – ΑΟ Στενωσιάς ματαιώνεται.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι προπονητές  των 25 ομάδων (ο ΑΟ Στενωσιάς αποχώρησε από το πρωτάθλημα) της Β΄ Τοπικής κατηγορίας είναι οι εξής:
1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Αστέρας Αρφαρών: Γιώργος Γιαννακούντζος
Συνεργάτης: Φίλιππος Μητσόπουλος
Μεσσηνιακός: Σταύρος Χριστόπουλος
Νέος Άρις: Παναγιώτης Μαρκόπουλος
Διαγόρας Κοπανακίου: Γιάννης Αντωνόπουλος
Παπαφλέσσας Άμφειας: Αντώνης Παπαγιαννόπουλος
ΠΑΟ Καλού Νερού: Σάκης  Διονυσόπουλος
Ηρακλής Κυπαρισσίας: Δημήτρης Καραχάλιος
Αστέρας Βαλύρας: Τάκης Βασιλόπουλος
Συνεργάτης: Χρήστος  Κουμουράς
Πανευαϊκός: Δημήτρης Κοντόπουλος (θα έχει διπλό ρόλο προπονητής – παίκτης).
Ατρόμητος Πλατέος: Βασίλης Τσιλίκος, Δημήτρης Παυλόπουλος
ΑΕΚ Καλαμάτας: Γιώργος Κωνσταντόπουλος – Κυριάκος  Κουνής
Κεραυνός Καλαμάτας: Γιώργος Γκέγκας
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας: Γιάννης Ζαπρόπουλος.
 
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Θύελλα Χαρακοπιού: Παντελής  Τσιγαρίδης
Πανιώνιος: Γιώργος Χουλιάρας
Συνεργάτης: Χρήστος Οικονομίδης
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Αλέκος Λυκοτραφίτης
ΑΕ Λογγάς: Νίκος Μανιατέας
ΑΟ Πατίστα: Θανάσης Αντωνόπουλος
ΑΣ Φυτειάς Βαγγέλης Σκουρλέτης
ΠΑΟ Καλλιθέας: Γιώργος Λύγκρης
Δόξα Καλαμάτας: Μιχάλης Βούλγαρης – Παναγιώτης  Πεφάνης
Δαναός: Πέτρος Δημόπουλος
Πράσινα Πουλιά: Τάσος Χαρίτος
Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Παναγιώτης Στάθης
ΑΟ Νέδουσα: Μιλτιάδης Μαυροειδής

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ: ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ...ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ....

Κ. Κόλλιας: Τα Έργα  στα 3.5 χρόνια της δημαρχοντίας είναι συγκεκριμένα, όταν εμείς παραλάβαμε ένα φάκελο του υπό σύσταση τότε Δήμου και όχι ολόκληρο δήμο με έτοιμες υπηρεσίες – Πόσα έργα έχουν γίνει τα τελευταία 3 χρόνια κ. Κατσίβελα;
Πλήρη στοιχεία παρέθεσε στην συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σηκώνοντας το γάντι της απαξίωσης στην θητεία του, ζητώντας να πληροφορηθεί από τον Δήμαρχο κ. Κατσίβελα ποια είναι τα έργα του τα 3 χρόνια στο Δήμο Τριφυλίας. Σύμφωνα με τη λίστα που παρέδωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Κόλλιας, τα έργα και οι μελέτες είναι οι εξής:
Έργα που έγιναν και μελέτες που υπεβλήθησαν
Α) ΠΕΠ Πελοποννήσου
Αποχέτευση Κοπανακίου (β φάση): επικαιροποίηση μελέτης, σύνταξη τευχών δημοπράτησης. Το έργο υλοποιήθηκε.
Ύδρευση Φιλιατρών: Σύνταξη Μελετών, υποβολή φακέλου. Το έργο υλοποιήθηκε.
Δρόμος Βάλτα – Γαργαλιάνοι: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απαλλοτριώσεων. Πληρωθήκαν αποζημιώσεις με χρήματα του δήμου. Έγινε ανασύνταξη τεχνικών μελετών και σύνταξη μελέτης νέας γέφυρας. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ αλλά δεν υλοποιήθηκε, καθώς, χωρίς υπαιτιότητα του δήμου, δε δόθηκε άδεια δημοπράτησης από την Περιφέρεια.
Βιολογικός Χριστιάνων: Συντάχθηκε μελέτη, κατατέθηκε πλήρης φάκελος. Το έργο όμως δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα χωρίς υπαιτιότητα του δήμου.
Βιολογικός Γαργαλιάνων: Ο Δήμος επανεκκίνησε τις διαδικασίες επικαιροποίησης και συμπλήρωσης της μελέτης, αλλά ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και προγραμματική σύμβαση, την όλη διαδικασία ανέλαβε η Περιφέρεια. Το έργο δεν υλοποιήθηκε.
Β) Πρόγραμμα Leader
 1)  Σχολείο Βάλτας. Σύνταξη μελέτης, υποβολή πρότασης. Το έργο υλοποιήθηκε.

 2) Παραλιακή Μαράθου. Σύνταξη μελέτης, υποβολή πρότασης. Το έργο υλοποιήθηκε.

 3) Δημοτικό Κατάστημα Πύργου. Σύνταξη μελέτης, υποβολή πρότασης. Το έργο δεν υλοποιήθηκε.

Γ) Πράσινο Ταμείο

1) Παιδική Χαρά Γαργαλιάνων – Το έργο υλοποιήθηκε

2) Παιδική Χαρά Κυπαρισσίας – Το έργο υλοποιήθηκε

3) Εξοπλισμός διαχείρισης απορριμμάτων. Υποβλήθηκε φάκελος το έργο δεν εντάχθηκε

Δ) Πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ

Συντάχθηκαν μελέτες, υποβλήθηκε πλήρης φάκελος για το έργο οδοποιία Φιλιατρών, το έργο δεν εντάχθηκε.
Ε) Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Ανάπλαση Περδικονερίου (υλοποιήθηκε)
Αγροτική οδοποιία Αετού (Πολυθέα – Μοναστήρι)(υλοποιήθηκε)
Αγροτική οδοποιία Αετού (Κοπανάκι – Πολυθέα)( Ανασύνταξη μελέτης, σύνταξη φακέλου, υποβολή πρότασης
Κέντρο Ενημέρωσης Καρυών Δ.Ε. Αυλώνος (σύνταξη φακέλου – υποβολή πρότασης)
Ανάπλαση χώρου Σκλαβέικα – Πτέρη (σύνταξη φακέλου – υποβολή πρότασης)
Στην παραπάνω ενότητα αξία έχουν τα έργα που υλοποιηθήκαν αλλά και οι μελέτες που συντάχθηκαν και οι φάκελοι που υπεβλήθησαν, καθώς αποτελούν προίκα του Δήμου.

 Έργα του Δήμου από άλλες πηγές χρηματοδότησης και ιδίους πόρους.
Ολοκληρώθηκε ο Βιολογικός Κυπαρισσίας
Ολοκληρώθηκε η ζωαγορά Κοπανακίου
Υλοποιήθηκαν έργα οδοποιίας στους Γαργαλιάνους (ύψους 170.000 ευρώ από ΣΑΤΑ)
Έγιναν ευρείας κλίμακας αντιπλημμυρικά έργα και με πρόσθετη κρατική οικονομική ενίσχυση 150.000 ευρώ.
Έγιναν παρεμβάσεις στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων (μεταξύ των οποίων και η κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.
Στην ίδια ενότητα θα μπορούσαν να αναφερθούν δεκάδες χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, μικρής και μεσαίας κλίμακας. Ασφαλτοστρώσεις, επεμβάσεις σε σχολικά κτήρια και έργα καλλωπισμού.
Ακόμη,
Ολοκληρώθηκε το Λύκειο Φιλιατρών, όπου με παρεμβάσεις του Δήμου έγιναν ουσιαστικές διορθωτικές επεμβάσεις στο εσωτερικό του κτηρίου και στον περιβάλλοντα χώρο.
Κατασκευάστηκε νέο γεφύρι στο Λαγκούβαρδο από την Περιφέρεια με την ενεργό συνδρομή του Δήμου.
Έγινε ανασύνταξη μελετών, ελήφθησαν οι αναγκαίες εγκρίσεις για το λιμάνι της Μαράθου. (έργο της Περιφέρειας, που δεν υλοποιήθηκε). ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με τη δέουσα τιμή και παρουσία του ΠτΔ εγκαινιάστηκε το νέο δημαρχείο της Καλαμάτας, όπως αυτό… μεταμορφώθηκε από το εγκαταλελειμμένο παλιό νοσοκομείο. Το κλίμα ήταν συγκινητικό για τις όλες προσπάθειες να γίνει αυτό το κτήριο, που έχει ήδη αποσπάσει και δύο βραβεία.

Aπορρόφηση 1 δισ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα στις Περιφέρειες

Ανοίγει ο δρόμος για απορρόφηση 1 δισ. ευρώ για επενδύσεις στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στις Περιφέρειες, μετά τη συνάντηση που είχε, σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Οι πόροι παρέμεναν μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτοι στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην άμεση επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων, ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις. 
Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «στη συνολική προσπάθεια που γίνεται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, τα περιφερειακά προγράμματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, άρα είναι πολύ σημαντική και η ενεργοποίηση όλων στην κατεύθυνση απορρόφησης των σχετικών πόρων». Κατά τη συνάντηση διαπίστωσε ότι «το υπουργείο είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τους περιφερειάρχες, σε σχέση με το ποιες είναι οι προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος για μια σειρά από ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε με τα ΠΕΠ». «Στόχος μας» πρόσθεσε, «είναι να συστηματοποιήσουμε αυτή την συνεργασία να έχουμε τακτικές συνεδριάσεις με συγκεκριμένη ατζέντα, ώστε όποια προβλήματα ανακύπτουν να τα αντιμετωπίζουμε εν τη γενέσει τους και να μπορούμε να προχωράμε με την καλύτερη δυνατή υλοποίηση όλων των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών προγραμμάτων που διαχειρίζεται το υπουργείο και οι περιφέρειες». 
Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ζήτησε από τους περιφερειάρχες να στηρίξουν την πολιτική πρωτοβουλία που αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, για ενίσχυση των πόρων από την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ προς τη χώρα μας, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν φωνές σε ευρωπαϊκό επίπεδο που μιλούν για μείωση ή υποβάθμιση των σχετικών προγραμμάτων. «Για εμάς είναι πολύ κρίσιμο οι πόροι της Πολιτικής Συνοχής στην επόμενη προγραμματική περίοδο να μην μειωθούν γιατί είναι μια πολιτική η οποία συμβάλει αποφασιστικά στη σύγκλιση μεταξύ των περιφερειών και των κρατών-μελών της Ευρώπης, αλλά και η διαχείριση αυτών των πόρων να γίνεται με τέτοιο τον τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει κάθε χώρα» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Στον Πύργο την Κυριακή ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ

Εκδήλωση για την υπάρχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην Ηλεία, καθώς και για τα «κόκκινα» δάνεια», διοργανώνει μεθαύριο το πρωί, στις 11:30π.μ. η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΕΣΗ) σε συνεργασία με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στην αίθουσα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου της ΟΕΣΗ, Θανάση Σκορδαλή, ενώ τα επιστημονικά στελέχη της Συνομοσπονδίας θα παρουσιάσουν ειδική μελέτη για την ηλειακή επιχειρηματικότητα και θα αναλύσουν τις παραμέτρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού, του νέου ασφαλιστικού και την πορεία των «κόκκινων» δανείων. 
«Η ΟΕΣ Ηλείας, θέλοντας να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα της Ηλείας, αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΣΕΕ, το τριτοβάθμιο όργανό μας, ώστε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την Ηλεία και τους επιχειρηματίες, διότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε μια μελέτη για την ανάπτυξη και τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, για αυτό θα έρθει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Η μελέτη που θα παρουσιαστεί, είναι σημαντική για τους επιχειρηματίες της Ηλείας, για να γνωρίζουν τι ακριβώς δρόμο θα ακολουθήσουν γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα για να λάβουν κάθε μέτρο προστασίας για την επιχείρησή τους», τόνισε ο κ. Σκορδαλής.
patrisnews

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο εκτέλεσης εργασιών επισκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, καθώς την επισκευή θα αναλάβειη εταιρεία "Σιώρης Λεωνίδας και Σία Ε.Ε." με έκπτωση 55,14%, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι “οι εργασίες αποσκοπούν στο να βελτιώσουν ένα παλαιό κτήριο περίπου 50 ετών και να αντιμετωπίσουν έντονα προβλήματα υγρασίας που έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του κτηρίου, ενώ προβλέπεται και η αλλαγή των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα αλουμινίου”.
notosport

ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μία θέση χαμηλότερα διολίσθησε φέτος η Ελλάδα στον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με την έκθεση Global Competitiveness Report 2017–2018. Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία του World Economic Forum, η Ελλάδα έπεσε στην 87η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από χώρες όπως η Αλγερία, η Σρι Λάνκα, αλλά και χώρες των Βαλκανίων, όπως η Αλβανία (βρίσκεται στην 77η θέση) και η Βουλγαρία. Η γενική βαθμολογία της Ελλάδας είναι 4,02 (με άριστα το 7), από 4 που ήταν στην αμέσως προηγούμενη έκθεση, όταν η χώρα μας βρισκόταν στην 86η θέση. 
Συγκριτικά, το προπερασμένο έτος η Ελλάδα βρισκόταν στην 81 θέση, γεγονός που δείχνει μια σταθερά πτωτική πορεία Οι πλέον προβληματικοί παράγοντες για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι, σύμφωνα με την έκθεση, οι φορολογικοί συντελεστές, η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί κανόνες, η πολιτική αστάθεια, η κυβερνητική αστάθεια, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αλλά και η διαφθορά. 
Η Ελλάδα είναι μία χώρα φόρων 
Η χώρα μας είναι παγκόσμιος ουραγός στην επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις, ενώ καταλαμβάνει την 115η θέση όσον αφορά τις επιπτώσεις των κρατικών κανονισμών στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό. Οι αναλυτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ εκτιμούν, ενδεικτικά, ότι πάνω από το 50% των κερδών των μίας επιχείρησης καταλήγουν σε φόρους. Ανάλογα κακές είναι οι επιδόσεις στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, όπου η χώρα μας είναι προτελευταία στο κατά πόσον η φορολόγηση επηρεάζει τη βούληση για απασχόληση και στην τελευταία εικοσάδα όσον αφορά στη δυνατότητα να προσελκύει και να συγκρατεί ταλαντούχους εργαζόμενους.