Pages

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

O ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Το Ελληνικό Τμήμα της international Poliki Assiociation(ΙΡΑ)  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στις 22-02-2018 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Αντώνη Τρίτση ), Οργάνωσε Εσπερίδα , με Θέμα « Καθήκον -Εθελοντισμός -Κοινωνική προσφορά των Αστυνομικών « ,με την ευκαιρία  παρουσίασης του Νέου Ημερολογίου  (2018 )που είναι  αφιερωμένο , στη προσφορά της Αστυνομίας στη Κοινωνία.
Μίλησαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.  Δημήτριος Αναγνωστάκης με Θέμα «Ο Έλληνας Αστυνομικός, θέση και στάση στο κοινωνικό γίγνεσθαι»,Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», κ. Κωσταντίνος Γιαννόπουλος με Θέμα «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός, ως στάση ζωής» και ο κ. Σπύρος Κόντογλου Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με Θέμα «Η προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού στη Κοινωνία».
Το συντονισμό των Ομιλητών και την παρουσίασή τους, με υποδειγματικό  δεοντολογικό τρόπο είχε ο επί Σαράντα Χρόνια Αστυνομικός ρεπόρτερ, Δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ Πάνος Σομπολος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΡΑ, Στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ κ. Ιωάννης Καραπατάκης  στη προλόγισή του, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της, κατά το προηγούμενο χρόνο και ανέλυσε τη συνεχή και αδιάλειπτη κοινωνική προσφορά των Μελών της,καθώς και του συνόλου του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε τομείς φυλανθρωπικού Χαρακτήρα,με την Οργάνωση Ποδοσφαιρικών Συναντήσεων και τουρνουά Μπάσκετ,για τη στήριξη ανθρώπων που είχαν οικονομική ανάγκη.
Την Ενίσχυση τού «Χαμόγελου του Παιδιού»,των Παιδικών Χωριών SOS ,της UΝΙCF,του Make a Nish και άλλων ιδρυμάτων .
Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο συνεργάτης μας κ. Δημήτριος Μητρόπουλος Αντιστ/γος ε.α. Επίτιμος Υπαρχηγός της Ε Λ. Α Σ. "Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (International Poliki Association ) Ι Ρ Α, είναι ανεξάρτητος Οργανισμός, που αποτελείται από Αστυνομικούς από όλο τον κόσμο, Απόστρατους και εν Ενεργεία.Δεν κάνει διακρίσεις σε βαθμό , φύλο, εθνικότητα και φυλή.
Σκοπός της Ένωσης είναι να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας και την προώθηση της Διεθνούς Συνεργασίας,μεταξύ των Αστυνομικών όλου του κόσμου. Ιδρύθηκε την1-1-1950 .
Η Ένωση αριθμεί περισσότερα από 420.000 μέλη σε 64 χώρες του Κόσμου και είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και κοινωνικό Συμβούλιο του Ο Η Ε και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης , βρίσκονται στο Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρεττανίας.
Συμμετέχω στις Εκδηλώσεις που οργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Ι Ρ Α και γι’αυτό συγχαίρω τον Πρόεδρο και όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,γιατί παρουσιάζουν στη Κοινωνία ,το Ανθρώπινο Πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού,ο οποίος μοχθεί καθημερινά, για την Πρόληψη και Καταστολή της Εγκληματικότητας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι, για μια Κοινωνία που οι Πολίτες να απολαμβάνουν , τα Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματά τους."
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΛΟΝΤΙΣΜΟ
Μια μέρα νωρίτερα στο αμφιθέατρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του πνευματικού κέντρου Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικώ παρουσίασε και το επιτοίχιο ημερολόγιό του, ενώ Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν :“Καθήκον, εθελοντισμός, κοινωνική προσφορά των αστυνομικών, μια σχέση αμφίδρομη”.
Την εμπεριστατωμένη και πολύ κατατοπιστική παρουσίαση του ημερολογίου έκανε ο αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων και υπεύθυνος εκδόσεων της Ένωσής μας κ. Σπύρος Φώτογλου , ο οποίος περιδιάβηκε με γλαφυρότητα όλες τις σελίδες του ημερολογίου, δίνοντας περιληπτικά το περιεχόμενό τους, αναδεικνύοντας τη μεγάλη αξία αυτής της έκδοσης που φιλοξενεί στις σελίδες της πλουσιότατο, πρωτότυπο, ποικίλο και σπουδαίο υλικό για τις δράσεις και το έργο μας.
Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης, τόνισε την προσφορά της ΙΡΑ τόσο στα μέλη και στους συναδέλφους μας, όσο και στην κοινωνία, δια της μεθοδικής και αδιάκοπης προσπάθειας που καταβάλουν οι εθελοντές μας, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αυτοτελώς αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένους στην κοινωνία φορείς και οργανισμούς.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος.
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης o οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Έλληνας αστυνομικός, θέση και στάση στο κοινωνικό γίγνεσθαι» και ο Πρόεδρος του οργανισμού “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” κ. Κώστας Γιαννόπουλος o οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός ως στάση ζωής».
Αμφότεροι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ένωσή μας, ως φορέας, αλλά και οι Έλληνες Αστυνομικοί, οι οποίοι –στην πλειονότητα τους- αφοσιωμένοι στο λειτούργημα που επιτελούν, υπερβαίνουν πολλές φορές εαυτούς προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες , συνεισφέροντας σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του κράτους και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης , ο επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος εα κ. Δημήτριος Μητρόπουλος, , ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. Ιωάννης Σκλάβος, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Γεώργιος Τζατζάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυν/κών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Γεώργιος Καρτσάκης, Πρόεδροι των Τοπικών Διοικήσεων Αιτωλίας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Κικλίς, Λάρισας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Τρικάλων και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής κκ. Απόστολος Σπυράκος, Βασίλειος Γιαννακόπουλος και Αναστάσιος Παπαμιχαήλ, ο Νομικός Σύμβουλος της ένωσής μας κ. Περικλής Δουβίτσας, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κα Γιώτα Λουρίδα και ο Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Μεσσήνης.
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Στους 8 το ΓΕΛ Φιλιατρών στο ποδόσφαιρο

Με σκορ 3-0 επικράτησε η ομάδα του Λυκείου Φιλιατρών της αντίστοιχης ομάδας του ΓΕΛ Δωρίου, για αγώνα του Σχολικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα Φιλιατρά.
Μαθητές των δύο σχολείων έδωσαν τον δικό τους ρυθμό στην εξέδρα, με τον Μεϊντάνη να έχει δοκάρι και να σκοράρει δύο φορές στον αγώνα για το 1-0 και το 3-0, ενώ το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Χάρμπας. Και αυτός ο αγώνας ήταν νοκ άουτ, με τον νικητή να συνεχίζει στους 8 της διοργάνωσης.
ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 
Τρίτη  26-02-2018: Αγώνας  πετοσφαίρισης   κοριτσιών   του   Γενικού  Λυκείου  Κυπαρισσίας  με  την ομάδα  πετοσφαίρισης  κοριτσιών  του Γενικού Λυκείου  Δωρίου. Ο  αγώνας  πραγματοποιήθηκε  στο  κλειστό  δημοτικό  γυμναστήριο  της  Κυπαρισσίας  μέσα  σε  ένα   φιλόξενο  και  φιλικό  περιβάλλον  σύμφωνα  με  το  «ευ  αγωνίζεσθαι». Νικήτρια  αναδείχτηκε  η   ομάδα  του  Γενικού  Λυκείου  της  Κυπαρισσίας  που ήταν καλύτερη  με  2-0  σετ.(1ο σετ  25-13   και  2ο  σετ  25-17).
Την  ίδια  μέρα   στον ίδιο χώρο ,  πραγματοποιήθηκε  και   ο  αγώνας  καλαθοσφαίρισης   αγοριών   μεταξύ  του  Γενικού  Λυκείου  Κυπαρισσίας   και  του Γενικού Λυκείου  Δωρίου. Νικήτρια  αναδείχτηκε   η  ομάδα  του  Λυκείου  Κυπαρισσίας  με  σκορ  58-31  που  έδειξε  πιο  έτοιμη  και ήταν καλύτερη  σε όλο  τον αγώνα.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ αναφορά στα θέματα υγείας έκανε από το βήμα του 10ου Αναπτυξιακού συνεδρίου Πελοποννήσου ο Πρωθυπουργός για θέματα υγείας εκτός από ζητήματα υποδομών, τουρισμού, πρωτογενούς τομέα και οδικών αξόνων.
Συγκεκριμένα υποσχέθηκε την αναβάθμιση των Νοσοκομείων της Κυπαρισσίας και της Καλαμάτας στα πλαίσια ολοκληρωμένης παροχής υγείας σε όλους τους Μεσσήνιους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο σκάνδαλο που συγκλονίζει την Ελλάδα με δέσμιους τους Έλληνες από το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που εξυπηρετούσε τον εαυτό του και όχι τους πολίτες που ζητούσαν το αυτονόητο για την υγεία!

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ;

Σημαντικά τα όσα σημειώθηκαν τώρα στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου και σχετίζονται με τις υποδομές. Οι οδικοί άξονες της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των όσων ανέφεραν ο Υπουργός Υποδομών και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην προωθούμενη αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας..

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΙΡΤΖΗ

Τα νέα έργα τα οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου εξήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Τρίπολη.
Ανοίγοντας την ομιλία του ο υπουργός ανέφερε ότι, «είναι εθνικός στόχος το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης και αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να τονώσουμε τις υποδομές, που στηρίζουν αυτόν ακριβώς τον στόχο».
Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη το υπουργείο προωθεί μία σειρά κρίσιμων έργων και μελετών, που αφορούν την κατασκευή και την ολοκλήρωση του συνολικού οδικού δικτύου της Πελοποννήσου, ξεκινώντας με την ολοκλήρωση τής «Ολυμπίας Οδού» μετά τον Πύργο, ώστε να κλείσει το δαχτυλίδι μέχρι την Καλαμάτα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας και για το έργο που θα συνδέσει τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας και των Μυκηνών. Ακόμη, μίλησε για τη βελτίωση του οδικού άξονα Σπάρτης - Γυθείου και την ωρίμανση του οδικού έργου από τον Ισθμό μέχρι την Επίδαυρο.
Αναφορικά με τον σιδηρόδρομο, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο επιτρέπεται να έχουμε τουριστικά δρομολόγια στις μετρικές γραμμές, ώστε μην είναι μία χαμένη υποδομή για την Πελοπόννησο, για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους δήμους, συμπληρώνοντας ότι «σε συνεργασία του ΟΣΕ με την περιφέρεια και ξένα πανεπιστήμια γίνονται οι απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας». «Επομένως, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι ιδιώτες και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, θα μπορέσει επιτέλους να βάλει στις μετρικές γραμμές δρομολόγια και να εξυπηρετείται και το μεταφορικό έργο, αλλά και το τουριστικό έργο της περιοχής» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι είναι «ένα ακόμη σημαντικό έργο που θα εξυπηρετήσει, αλλά και θα αναβαθμίσει, όχι μόνο τουριστικά, αλλά και παραγωγικά την Πελοπόννησο». Όπως εξήγησε «η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, είναι στρατηγικό σημείο, έχει λιμάνι, έχει πλέον οδική υποδομή και σε λίγο θα έχει οδική υποδομή που να συνδέεται και με την Πάτρα, αλλά πρέπει να έχει και ένα αεροδρόμιο κατάλληλο, για να μπορεί να αναβαθμιστεί και η εμπορική κίνηση, αλλά και η τουριστική κίνηση. Για αυτόν τον λόγο, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα γίνει ένα διεθνές αεροδρόμιο και έτσι η Καλαμάτα θα είναι ένα κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, που θα τα περιλαμβάνει όλα και παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη θα μπορέσει να αναπτυχθεί όλη Μεσσηνία».
Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε, ότι στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ!

Η bitLab Πληροφορική, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Καλαμάτας συμμετείχε με 4 ομάδες στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό ερευνάς καινοτομίας και ρομποτικής fist lego league. Oι μεσσήνιοι μαθητές απέσπασαν 4 βραβεία ενώ οι 3 από τις 4 ομάδες πέρασαν στο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 3 και 4 Μαρτίου...

Άρωμα «Πελοποννήσου» η έκθεση τουρισμού Στοκχόλμης

Στη Σουηδία ταξίδεψε η Πελοπόννησος, δίνοντας δυναμικά το παρόν στην έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης. Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αφού η χώρα μας συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Σουηδούς επισκέπτες, όπως και αντίστοιχα μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των Ελλήνων εκθετών. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο στην Stockholmsmässan, στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2018, με σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις την ημέρα των επαγγελματιών στις 16 Φεβρουαρίου, όσο όμως και εντός των έκθεσης όπου η γαστρονομία και οι πολιτιστικές επιδείξεις είχαν τον κύριο λόγο. 
 Μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών προορισμών που είχαν δυναμική παρουσία και μεγάλη συμμετοχή ξεχώρισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ενθουσίασε το κοινό και κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο της έκθεσης οι επιχειρηματίες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού από χώρες του εξωτερικού.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ

Ο πρωθυπουργός, από το βήμα του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Τρίπολη στηλίτευσε τα φαινόμενα της διαφθοράς στο δημόσιο βίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα, που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου, και μιας κακομαθημένης ελίτ, δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα και να κερδοσκοπούν σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, ακόμα και με την Υγεία του ελληνικού λαού, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κομματική σκευωρία, πολιτική ρεβάνς, ή προσωπική εκδίκηση. Έχουμε να κάνουμε με ένα καρκίνωμα, που αν δεν ξεριζωθεί οριστικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη».

Και πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Πάνω απ' όλα το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται ποτέ σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στη δημόσια υγεία. Άλλοι να παραιτούνται και άλλοι να λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Ας είναι όμως. Αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας».
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού
- Πλησιάζει η μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά το οριστικό τέλος των προγραμμάτων τον ερχόμενο Αύγουστο και οφείλουμε να σχεδιάσουμε το μέλλον σε στέρεη βάση ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή
- Το αύριο δεν πρόκειται να έρθει μόνο του. Μόνο με τη δουλειά, τη σύνεση, τη συναίνεση, την ενότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μπορούμε να το κερδίσουμε.
-  Η αρετή δεν είναι μόνο ηθική επιλογή και «οξυγόνο» για μια οικονομία ευνομούμενη, αλλά και στοιχείο για τη ζωή του καθενός από εμάς. Η άρνηση και η υποτίμησή της από μια πολυάριθμη ελίτ είναι μία από τις πολλές αιτίες που μας οδήγησαν στην τραγωδία της κρίσης. Η διαπλοκή και η διαφθορά βρίσκονται πίσω από όλα όσα δεινά μας έκαναν να υποφέρουμε τα προηγούμενα χρόνια.
Όταν σε κάποια μεγάλα συμφέροντα, που διαπλέκονται με τμήματα του πολιτικού κατεστημένου, και μιας κακομαθημένης ελίτ, δίνεται χώρος για να απομυζούν τα δημόσια έσοδα και να κερδοσκοπούν σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής, ακόμα και με την Υγεία του ελληνικού λαού, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια κομματική σκευωρία, πολιτική ρεβάνς, ή προσωπική εκδίκηση. Έχουμε να κάνουμε με ένα καρκίνωμα, που αν δεν ξεριζωθεί οριστικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη.
- Πάνω απ' όλα το δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται ποτέ σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να συμβιβαστούμε με την ταύτιση του ηθικού με το νόμιμο. Άλλοι έχουν την ευθιξία και παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι κάνουν το Κινέζο για 23 δισεκατομμύρια, γιατί τόσο κόστισε το πάρτι του φαρμάκου στη δημόσια υγεία. Άλλοι να παραιτούνται και άλλοι να λένε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη. Ας είναι όμως. Αυτή η διαφορά καταδεικνύει στη πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό και ορθώς δεν είναι ίδια και τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ο λαός μας.
- Δεν ήρθα εδώ να σας αναγγείλω ένα «success story», μακριά από εμάς κι από μένα κάτι τέτοιο! Έχουμε πολλές πληγές να θεραπεύσουμε ακόμα.
- Έχουμε τη βούληση η Ελλάδα να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα σε καθεστώς Siemens και Novartis. Δεν θα γυρίσουμε ποτέ πίσω.
- Θα ήθελα, από αυτό το βήμα, να καλέσω όσους θέλουν να αγνοούν τα βήματα προόδου της Ελλάδας, να κατασκευάζουν τεχνητά εμπόδια, να εμφανίζουν μια γκρίζα εικόνα της χώρας, ακόμα και να υπονομεύουν τον θεσμικό τους ρόλο ως Κασσάνδρες που διακινούν αυτοεπιβεβαιούμενες προφητείες,  να βάλουν τέλος, εδώ και τώρα, σ’ αυτές τις πρακτικές. Δεν είναι κομματική η ζημιά που κάνουν. Είναι ζημιά για την οικονομία, την ανάπτυξη, την Ελλάδα. Είναι ζημιά εθνική. Κι αυτό, σε μια στιγμή που η Ελλάδα έχει αναδειχτεί σε δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, σε μια στιγμή που η διεθνής της θέση είναι αναβαθμισμένη και που το οικονομικό της αύριο διαγράφεται θετικό από οίκους, επενδυτές και αγορές, είναι ασυγχώρητο.

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΛΛΆ ΕΚΛΕΙΣΕ...Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!

ΚΛΕΙΣΤΗ εδώ και εβδομάδες παραμένει  η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυπαρισσίας η οποία λειτούργησε από τον Σεπτέμβριο σε κεντρικό κτίριο στο σχολικό συγκρότημα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κυπαρισσίας!
Μάλιστα η Δημοτική βιβλιοθήκη βρίσκεται δίπλα στην μεγάλη Σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ η οποία είναι ανοιχτή για την μαθητική κοινότητα του σχολείου από το 2012 όταν  δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διεύθυνσης του σχολείου. 
Παρά το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη άνοιξε με...πολλές υποσχέσεις εγκαινίων και ευχολογίων στις  27 Σεπτεμβρίου, δυστυχώς δεν είναι επισκέψιμη κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με αποτέλεσμα οι φίλοι του βιβλίου να εκφράζουν την διαμαρτυρία τους!
Σύμφωνα με πληροφορίες η μοναδική υπάλληλος που εργαζόταν έχει αποχωρήσει καθώς έληξε η σύμβασή της και δεν έχει τοποθετηθεί άλλος συμβασιούχος ή υπάλληλος και δεν αποκλείεται να βρεθεί έστω προσωρινή λύση με τους νέους συμβασιούχους που θα έρθουν. Πολιτιστικοί φορείς της περιοχής ζητούν πάντως να υπάρχει μόνιμη υπάλληλος που θα ασχολείται με την βιβλιοθήκη καθώς αναμένονται δωρεές από ανθρώπους των γραμμάτων. Αλλά πότε είναι το μεγάλο ερώτημα...

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 7-6 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΝΤΥ

  
Σε  ένα παιχνίδι  που πραγματοποιήθηκε  σε  ένα  φιλικό  και  πολιτισμένο  περιβάλλον ,  ή  ποδοσφαιρική ομάδα  του    Γενικού   Λυκείου Δωρίου αναδείχτηκε  νικήτρια  με αντίπαλο  την  αντίστοιχη  του  Γενικού  Λυκείου  Κυπαρισσίας   στην διαδικασία  των  πέναλντυ. Ο  αγώνας   πραγματοποιήθηκε   στα  πλαίσια  της   Α΄  φάσης   του   πανελλήνιου  πρωταθλήματος  Λυκείων.
  Το   αποτέλεσμα   στην κανονική διάρκεια  ήρθε  ισόπαλο 1-1. Στο  σκορ  προηγήθηκε  η ομάδα  της  Κυπαρισσίας  με  σκόρερ  τον  Παπαγεωργίου  Βασίλη στο  27ο  λεπτό  του  Α’ ημιχρόνου   και  ισοφάρισε  η ομάδα του  Δωρίου   με τον  Κόμαν Αλέξανδρο  στο 7ο  λεπτό  του  Β΄  ημιχρόνου. Στην   διαδικασία  των  πέναλντυ  η  ομάδα  του  Δωρίου  ήταν  πιο  εύστοχη  και πήρε  την νίκη  με  σκορ  7-6 που  της  δίνει την   δυνατότητα  να  συνεχίσει  με   αντίπαλο  την  ομάδα του  ΓΕΛ  Φιλιατρών  σε  αγώνα  που θα  γίνει την  Τετάρτη  28-02-2018  στα   Φιλιατρά.  Και  στις  δυο  ομάδες  αξίζουν  συγχαρητήρια  γιατί  αγωνίστηκαν   μέσα   στα  πλαίσια  του  φίλαθλου  πνεύματος  του  «ευ  αγωνίζεσθαι». Η ομάδα του Δωρίου την Τετάρτη αντιμετωπίζει το ΓΕΛ Φιλιατρών στο γήπεδο της τριφυλιακής πόλης.
Οι  συνθέσεις  των ομάδων :
ΓΕΛ   Δωρίου :  Γαρδίκας Δ, Ντέντα Τζ, Κόμαν Α, Γιαννακόπουλος Α, Γκιόζι  Κ, Πάγια  Ε, Κοσμάς Μ, Στόϊκα Π, Γκότσης Ο, Χύσα Ε, Κογκοάσα Α.
ΓΕΛ Κυπαρισσίας : Σύτι Ε, Αριδάς Δ, Δημητρακάκης Δ, Κάββουρας Π, Καραβούλιας Μ, Κωνσταντόπουλος Α, Λαμπρόπουλος , Μακροκάνης Χ, Μπενάρδος Α, Ντέντα Ν, Παπαγεωργίου Β.
Διαιτητής   του  αγώνα  ήταν  ο  Ρέκκας Η  με  βοηθούς  τους Ρηγόπουλο Η  και Βανικιώτη Γ  από  την ΕΠΣ  Μεσσηνίας.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν  την ΕΠΣ  Μεσσηνίας  για  την  παραχώρηση  των διαιτητών καθώς  και τον  γιατρό  του  αγώνα  Αντώνη  Λιάκο  ειδικευόμενο  Παθολόγο  από  την  Νοσηλευτική  μονάδα  Κυπαρισσίας  για  την  προθυμία  του  να  προσφέρει  τις  ιατρικές υπηρεσίες  στον  αγώνα.

Νέες καθυστερήσεις στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο (5/2/18) η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στον ΦΟΔΣΑ και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκο Πατσαρίνο σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 22/2, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στάδιο καθυστέρησης και ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την επόμενη εβδομάδα ίσως θα δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και απαντήσεις. Ωστόσο, πόσο «πράσινο» είναι το φως που έδωσε το Ελεγκτικό στην Προγραμματική Σύμβαση; 
Στη σύμβαση υπάρχουν αλλαγές, που πιθανότατα θα συμβάλουν σε περαιτέρω καθυστέρηση της υπογραφής της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, η οποία, όπως είχε ανακοινωθεί, θα λάμβανε χώρα στα μέσα του Φεβρουαρίου. Όπως φαίνεται, η ΣΔΙΤ «αλλάζει χέρια», αφού κύριος του έργου θα είναι πλέον ο ΦΟΔΣΑ, δηλαδή οι Δήμοι, και όχι η Περιφέρεια Πελοποννήσου [σ.11 της απόφασης: Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι να διευκολυνθεί και διασφαλιστεί η άµεση έναρξη υλοποίησης του ως άνω έργου, για λόγους δηµοσίου συµφέροντος, διαφύλαξης της δηµόσιας υγείας και της αποφυγής επιβολής προστίµων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως ότου ο Σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ και κύριος του έργου οργανωθεί επαρκώς και διαδεχθεί, ως καθολικός διάδοχος στην ως άνω σύμβαση ΣΔΙΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – φορέα υλοποίησης του έργου (άρθρο 1 παρ. 1.2 του σχεδίου σύμβασης)]. 
Η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στους Δήμους και στην Περιφέρεια, το κείμενο που πέρασε από τα σαράντα κύματα ώσπου να εγκριθεί, ορίζει ότι οι Δήμοι θα είναι οι κύριοι του έργου, και τους δεσμεύει απόλυτα ως προς τη συμμετοχή τους σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και ο ανάδοχος του έργου- θα αποφύγουν νέες προσφυγές Δήμων στη Δικαιοσύνη (όπως των Κορινθίων, Άργους-Μυκηνών, Τριπόλεως και Βόρειας Κυνουρίας που απορρίφθηκαν μεν από την Αποκεντρωμένη, αλλά έφεραν σημαντικές καθυστερήσεις).

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΌΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ παραμένει η παρουσία του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας τα τελευταία χρόνια, θέτοντας προτεραιότητες για την πρωτεύουσα του Δήμου Τριφυλίας, αλλά παρά τις προτάσεις έχει προς το παρόν εισπράξει μόνο υποσχέσεις. 
Διαχρονικά ωστόσο οι έμποροι που αποτελούν το κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας έχουν ιεραρχήσει σειρά ζητημάτων, για τα οποία υπάρχει κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, περιμένοντας όμως τα φώτα της Περιφέρειας για την έναρξή τους. Η περιφέρεια ήδη ολοκλήρωσε τον φωτισμό στην εθνική οδό προς Ελαία, δημοπρατεί το έργο για το δρόμο Μύλοι-Ραυτόπουλο, αλλά και σειρά παρεμβάσεων όπως η δημιουργία μελέτης για την δημοτική οδοποιία καθώς η πόλη βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.
Διαχρονικά ο Εμπορικός σύλλογος έχει επιμείνει σε σειρά έργων όπως: η αντικατάσταση του δίκτύου Ύδρευσης από αμίαντο, η άμεση έναρξη εργασιών για το Λιμάνι που κινδυνεύει να καταρρεύσει, η ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου Τσακώνας – Καλού Νερού – Πύργου, η αναβάθ,ιδη για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς και η δημιουργία Περιφερειακού πάρκου για τον 
Κυπαρισσιακό κόλπος με έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος μετά την απόφαση του Σ.Τ.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ...
Επι μέρους έχουν ζητηθεί διαχρονικά παρεμβάσεις στην κεντρική αγορά με πεζοδρόμηση του κεντρικού τριγώνου, επέκταση του φωτισμού των κεντρικών δρόμων, ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κυπαρισσίας, ανάπλαση για την ιστορική Άνω Πόλη, ανάδειξη της Παραλία Κυπαρισσίας, εφαρμογή της  Κυκλοφοριακής Μελέτης, αποκατάσταση των πρανών στο Κάστρο Κυπαρισσίας, τον Επανακαθορισμό και εξορθολογισμό Δημοτικών Τελών και Τελών Ύδρευσης, 
αξιοποίηση για τα Διατηρητέα Κτίρια και άλλα ζητήματα. Αλήθεια πόσα από τα αναπτυξιακά έργα που θα τεθούν στο περιφερειακό συνέδριο της Πελοποννήσου έχουν υλοποιηθεί; ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Οι γεύσεις και προϊόντα της Πελοποννήσου στην Ευρώπη

Στο 9o «SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING» συμμετέχει ως στρατηγικός εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζοντας έμπρακτα gr καινοτόμα πρωτοβουλία, όχημα για την προβολή της αυθεντικότητας και της ποιότητας της Πελοποννησιακής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της κουλτούρας στο εξωτερικό. Το SYMPOSSIO το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Ομίλου Aldemar Resorts, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Enterprise Greece και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
 Το 9o «SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING» με κεντρικό θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο» λαμβάνει μέρος σε ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων και αποτελείται από μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων που απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού (tour operators, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι του τουρισμού κ.λπ.) και πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Κάθε μαγειρική εκδήλωση αποτελεί και μία βιωματική-ψυχαγωγική εμπειρία που προβάλλει την αυθεντικότητα και ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας και καλεί τους συμμετέχοντες να τη γνωρίσουν από κοντά στον τόπο καταγωγής της.

Φωτιά από τις αυξήσεις στα τιμολόγια κινητής τηλεφωνίας

Πότε έρχονται ποιοι θα πληρώσουν παραπάνω...
Μετά τη Wind, η Cosmote και η Vodafone αυξάνουν τα τιμολόγια των υπηρεσιών τους κάνοντας το κινητό τηλέφωνο πιο ακριβό στη χρήση του.
Η Cosmote θα αυξήσει τις τιμές από 01/04/2018, ενώ οι αυξήσεις στη Vodafone θα αρχίσουν να ισχύουν από 27/03/2018.
Και στις δύο περιπτώσεις οι αυξήσεις δεν αφορούν στα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια, αλλά στα νέα. Οι χρεώσεις δηλαδή θα είναι οι ίδιες για όσους ήδη έχουν συμβόλαιο με τις εταιρείες μέχρι το τέλος του συμβολαίου τους.
Η Wind επέβαλε αυξήσεις στα τιμολόγιά της πριν ισχύσει ο νέος κανονισμός αδειών κινητής τηλεφωνίας.
Τόσο η Cosmote όσο και η Vodafone θα αυξήσουν το κόστος για ένα sms κατά περίπου 47% στα 0,25 ευρώ. Και στις δύο εταιρείες το κόστος κλήσης στον τηλεφωνητή για τη λήψη μηνυμάτων πάει από τα 0,40 ευρώ στα 0,50 ευρώ.
Η Cosmote αυξάνει επίσης κατά 10% τη χρέωση ομιλίας ανά μονάδα χρόνου και 28% τα δεδομένα ανά MB για τις υπηρεσίες εκτός παγίου.
Η χρέωση μηνιαίου πακέτου Mobile Basic πάει από τα 2,8 στα 4,9 ευρώ το μήνα.
Η Vodafone αυξάνει τις χρεώσεις για το δίκτυο εκτός Ε.Ε. Και κατά 1 ως 2 ευρώ ονομαστικές τιμές για τα πακέτα ιδιωτών, ενώ πιο μεγάλες θα είναι οι χρεώσεις για τα πακέτα προς επιχειρήσεις (από 1,79 ως 6,30 ευρώ το μήνα). Η εταιρεία αυξάνει παράλληλα κατά 1,5 ευρώ το μήνα κάθε πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω κινητού.
Βέβαια, σύμφωνα με τις εταιρείες, οι αλλαγές στα τιμολόγια δεν σημαίνουν απαραίτητα και αυξήσεις στο κόστος για τους καταναλωτές, καθώς θα υπάρξουν προσφορές… Την ίδια ώρα ωστόσο οι εταιρείες λένε ότι πρέπει να κάνουν επενδύσεις και έτσι χρειάζονται κεφάλαια, κάτι που σημαίνει ότι υπολογίζουν σε επιπλέον έσοδα, τα οποία φυσικά και θα προέλθουν από τους καταναλωτές…

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ οι Μεσσήνιοι της Νέας Υόρκης

Μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες για την ομογένεια και την σύνδεσή της με τον τόπο καταγωγής της λαμβάνει χρόνια τώρα ο σύλλογος Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης». Ο δραστήριος σύλλογος κινητοποιείται σε μια σειρά από θέματα που αφορούν και την περιοχή μας και συνδράμει και στο φιλανθρωπικό και υποστηρικτικό έργο.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Το αναπτυξιακό συνέδριο της Πελοποννήσου ξεκινά σήμερακαι αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς καθώς στην Τρίπολη θα βρεθεί η μισή και πλέον κυβέρνηση. Πέραν των ειδικών συζητήσεων και των θεματικών ενοτήτων, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Τρίτης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για μια μορφή εναλλακτικού ιατρικού τουρισμού θα διεξαχθεί στην 4η Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας της Τετάρτη το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα γίνει ενημέρωση από την κ. Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη Ιατρό Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο σχετικά με την συμμετοχή της στο Ιατρικό Συνέδριο(26-27-28/11/2017) που διεξήχθη στην Μελβούρνη και Σίδνευ Αυστραλίας με θέμα την προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Τριφυλία και γενικότερα στην Ελλάδα. Η πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ., τονίζει μεταξύ άλλων ότι: 
Σας καλούμε την 28-02-2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.μμ πριν την έναρξη της 4ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας στην ενημέρωση που θα γίνει από την κ. Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη Ιατρό Μικροβιολόγο-Βιοπαθολόγο σχετικά με την συμμετοχή της στο Ιατρικό Συνέδριο(26-27-28/11/2017) που έγινε στην Μελβούρνη και το Σίδνευ της Αυστραλίας με θέμα: «Προώθηση του Ιατρικού Τουρισμού στην Τριφυλία και γενικότερα στην Ελλάδα».

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- Το πολιτικό παραμύθι για την κακοτυχία της Τριφυλίας να τελειώνει

  
       ΓΡΑΦΕΙ και σχολιάζει ο Γιάννης ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ: Ανάπτυξη ακούμε αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε το κυριότερο πρόβλημα για την χώρα μας αλλά κυρίως για το μέλλον του τόπου μας. Αγκάθι πάγιο αποτελεί η αστυφιλία γεμίζοντας τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος με κόσμο και αποτρέποντας την περιφέρεια να αναπτυχθεί. Σταδιακά η περίφημη αποκέντρωση πήγε περίπατο όπως περίπατο πήγαν τόσο κονδύλια από τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα.
@ Προτάσεις και θέσεις για το αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου που διεξάγεται thn Δευτέρα και Τρίτη υπέβαλαν μεταξύ άλλων φορείς στο νομό μας όπως το Επιμελητήριο ή Ομοσπονδία συλλόγων καθώς επίσης και οι δήμοι του νομού μας προτάσεις όμως ελάχιστα ιεραρχημένες χωρίς έναν συγκεκριμένο αναπτυξιακό η στρατηγικό σχεδιασμό.
@ Το μεγάλο ωστόσο ζήτημα της Τριφυλίας δεν είναι άλλο από το περίφημο πολιτικό παραμύθι χρόνια τώρα ότι τάχα για την κακοτυχία της Τριφυλίας ευθύνεται η Καλαμάτα. Μια πολιτκή καραμέλα που πιπιλίζεται για την υφαρπαγή μικροπολιτικών συμφερόντων που οδηγούν σε εκτροχιασμό της πολιτικής ζωής του τόπου..
@ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ: Είναι νωπές οι μνήμες από τους γκόρτσους της εξουσίας διαιωνίζοντας αυτή την καραμέλα, με αποτέλεσμα κάποιοι κατάφεραν ουσιαστικά να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους της Τριφυλίας αποδεικνύοντας την αδιαφορία η ελάχιστα την ανικανότητά τους στην επίλυση πολιτικών ζητημάτων.
@ Η Τριφυλία παραμένει ουσιαστικά κενή από υποδομές. Ούτε καν ο δρόμος Καλό νερό Τσάκωνα δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε καν το λιμάνι Κυπαρισσίας και το αλιευτικό της Μαραθούπολης, ούτε καν ο δρόμος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, ούτε καν η ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων και τοποθεσιών.
@ Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα όπως έχουμε γράψει πολλές φορές είναι ως υπ αριθμόν ένα η μείωση του αριθμού δημοτικών συμβούλων, με συνέπεια την μείωση του πληθυσμού της Τριφυλίας θέμα το οποίο δυστυχώς αποδεικνύει ότι ο Δήμος Τριφυλίας αποψιλώνεται και κάποιες βαρκούλες αρμενίζουν στον πυλώνα της πολιτικής ανυπαρξίας.
@ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ;Ακόμα και στο περίφημο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου. που θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης και ο πρωθυπουργός...πέταξαν ασύστολα εκτός διαπραγμάτευσης τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ζη΄τημα για το οποίο έχουν διεξαχθεί δεκάδες δημοτικά συμβούλια. Ξέχασαν ότι χωρίς Κυπαρισσιακό κόλπο δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν θεσμοθετηθεί ως Περιφερειακό Πάρκο. Ξέχασαν όμως και την Νεδα, ξέχασαν και τα αρχαιολογικά μνημεία. Ξέχασαν τόσα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στην Τριφυλία. 
@Θα υποστήριζε κανείς ότι σ’ αυτό το τόπο η απαξίωση έχει αποκατασταθεί από ένα χειρότερο υποπροϊόν της πολιτικής. Αυτο που συχνά διατυπώνεται ως ο όρος του μαυρογιαλουρισμού, του ραγιαδισμού και της απύθμενης αδιαφορίας.
@ Του χρόνου, όπως και πριν από πέντε χρόνια,θα δούμε ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια πάλι με τις ίδιες υποσχέσεις πάλι με τις ίδιες καραμέλες πάλι με τις ίδιες ανόητες φράσεις τελικά η Τριφυλία είναι καταδικασμένη αν δεν αλλάξει δρόμο, αν δεν αλλάξει κατεύθυνση να μείνει στην αφάνεια.
@Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ...Όσον αφορά στη θέση και το ρόλο του Δήμου Τριφυλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι, η ένταξή του στην ευρύτερη αυτή χωρική ενότητα δεν έχει προέλθει από έναν οργανωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά έχει προκύψει ως αποτέλεσμα μιας σειράς μεμονωμένων δράσεων υπό τη μορφή έργων που έχουν εκτελεστεί.
@Γενικά θα λέγαμε ότι η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, μη έχοντας επιλύσει κρίσιμα ζητήματα υποδομών δεν έχει τύχει, βάσει των χρηματοδοτικών ευκαιριών του παρελθόντος, δίκαιης και ισότιμης ένταξης στο ευρύτερο γεωγραφικό, χωρικό και οικονομικό περιβάλλον. Αυτό το τελευταίο δεν είναι δικό μου. Είναι από επίσημη παραδοχή δυστυχώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Τριφυλίας...Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο...

10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου

Ξεκινάει σήμερα στις 10:30 το πρωί, στην Τρίπολη, το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 19:30 το βράδυ, με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στο «Αποστολοπούλειο» πνευματικό κέντρο πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, ώστε να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».
Σκοπός του περιφερειακού συνεδρίου, το οποίο οργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, προκειμένου να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.
Οι σημερινές εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Κωνσταντίνας Νικολάκου και του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν με συνεδρίες για την αγροτική ανάπτυξη, την παραγωγική εξωστρέφεια, την υγεία, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό και τον αθλητισμό, ενώ θα ολοκληρωθούν με ειδική συνεδρία για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και την τοπική ανάπτυξη.
Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν, οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, οι αναπληρωτέςς υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης, Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης και οι υφυπουργοί Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του περιφερειακού συνεδρίου θα συνεχιστούν με συνεδρίες για τις υποδομές, τα ψηφιακά δίκτυα, τις μεταφορές, την κοινωνική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, την αλληλέγγυα οικονομία, την ενεργειακή πολιτική, την περιβαλλοντική προστασία, την παιδεία, την έρευνα και την οικονομία της γνώσης.
Στις συνεδρίες είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν οι υπουργοί Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, και οι υφυπουργοί Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος και Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
Το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Κωνσταντίνας Νικολάκου και του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ

Ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου αρκετές είναι οι παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο αυτό εντασσόταν και η ημερίδα που έγινε στην Καλαμάτα με πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου και που στο επίκεντρό της είχε το νέο παραγωγικό μοντέλου που η χώρα χρειάζεται καθώς και δράσεις εξωστρέφεια και προώθησης των προϊόντων μας σε νέες αγορές. Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων αλλά και της οικονομίας.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

Αρχίζουν οι σχολικές εκδρομές στην Μεσσηνία και το πρώτο σχολείο θα έλθει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας..
 Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται στην Μεσσηνία χιλιάδες μαθητές σχολείων, απ’ όλη την Ελλάδα, εκτιμάται δε ότι θα είναι περισσότεροι από πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι από ορισμένους Δήμους αλλά δυστυχώς όχι όλους... έχει γίνει διαφήμιση της πόλης και της περιοχής της σε όλα τα σχολεία της χώρας, με πληροφορίες, φωτογραφίες κ.λπ.

ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΕΗ-ΘΩΜΕΝΗ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ

Τη δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με… το μήνα, δίνει πλέον η Επιχείρηση σε όσους εγγραφούν στην υπηρεσία «ebill», δηλαδή στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς. Οσοι κάνουν χρήση της εφαρμογής θα μπορούν, πέραν της ενημέρωσης με ηλεκτρονικό τρόπο του ποσού που πρέπει να πληρώσουν, να έχουν πλέον και μηνιαίους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Είναι ουσιαστικά το πρώτο βήμα για να αλλάξει η πολιτική τιμολόγησης του ρεύματος και να μην πληρώνουν οι πολίτες κάθε δύο μήνες, αλλά μηνιαίως. Στόχος της διοίκησης της Επιχείρησης είναι να μειώσει τον αριθμό των κακοπληρωτών καθώς εκτιμά ότι οι μηνιαίοι λογαριασμοί είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμοι από τα νοικοκυριά σε σύγκριση με τους διμηνιαίους όπου το ποσό είναι υψηλό. 
Ο πελάτης της ΔΕΗ θα μπορεί μέσω της υπηρεσίας «ebill» να βλέπει ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς, να εμφανίζονται τα ποσά που οφείλει από όλα τα ακίνητα που είναι στο όνομά του, να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου, να έχει ενημέρωση με SMS ή email για την έκδοση των λογαριασμών αλλά και τη δυνατότητα να εξοφλεί ηλεκτρονικά ό,τι χρωστά με ευκολία και ασφάλεια. Πλέον η ΔΕΗ ενέταξε κι άλλες δύο δυνατότητες. Πρώτον, την επιλογή για λήψη μόνο ηλεκτρονικού λογαριασμού, να καταργηθεί δηλαδή η αποστολή της ειδοποίησης στο σπίτι και δεύτερον την επιλογή του μηνιαίου λογαριασμού.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ Α.Ο.Κ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟ

ΒΑΘΜΟΥΣ από τους πρωτοπόρους έκοψε στο Πρωτάθλημα της Α τοπικής κατηγορίας, ο Α.Ο.Κ. τόσο με τον Πάμισο όσο και με την Θουρία καθώς στο εντός έδρας παιχνίδι το απόγευμα της Κυριακής ήρθε ισόπαλη μετά από ένα δυνατό αγώνα με το τελικό 1-1.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες αλλά στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κλουβάτος κατάφερε μετά από σέντρα να σκοράρει κάνοντας το 0-1. 
Ωστόσο το γκολ δεν έκαμψε την ψυχραιμία των παικτών του Α.Ο.Κ. καθώς στο 19ο λεπτό ο Δρογγίτης έκανε φάουλ στο 19ο λεπτό πάνω στην Αριδά παίρνοντας κίτρινη κάρτα. Ο τερματοφύλακας της Κυπαρισσίας στο πρώτο 45λεπτό έσωσε 3 φορές την εστία του ΑΟΚ με καλές αποκρούσεις ενώ μετά το 27ο λεπτό ο Δρογγίτης επιχείρησε να κόψει τον Ανδρουτσή σημειώνοντας ένα ακόμα φάουλ. Λίγο πριν το 42ο λεπτό ο Χρονόπουλος ήρθε τετ α τετ με τον Σταθά αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στην επανάληψη η ομάδα της Κυπαρισσίας σαφώς είχε την υπεροχή με πρωτοβουλία των κινήσεων διατηρώντας την ψυχολογία της σε σταθερό επίπεδο καθώς ο Βατσής επιχείρησε 2 φορές να κάμψει την άμυνα των φιλοξενουμένων, ενώ σωτήριες ήταν οι παρεμβάσεις του Ανδρουτσή. Τελικά μετά από τετ α τετ ο Μητρόφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σταθά επισφραγίζοντας με το τελικό 1-1 που ήταν το σκορ του αγώνα. 
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μητρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Κωσταντόπουλος, Αριδάς, Χρονόπουλος, Βατσής, Λαχανάς.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Τριανταφυλλάκης, Σεφεράσι, Κλουβάτος, Δρογγότης, Αργυρόπουλος, Μουστάκας, Μουλιάτος, Πανταζής, Χελάς. 

ΕΡΧΕΤΑΙ λύση εξπρές για τα πυρόπληκτα δάνεια

Σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών των 6 Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων Νομών για εξεύρεση πρακτικά εφαρμόσιμων λύσεων στο θέμα των «πυρόπληκτων δανείων» και μετά την χθεσινή Συνάντηση Εργασίας με τον Αναπληρωτή ΥπουργόΟικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, παρουσία και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, σας γνωρίζουμε ότι: Στη συνάντηση τέθηκε η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των «πυρόπληκτων δανείων», και της ανάγκης αξιοποίησης του γενικότερου ευνοϊκού κλίματος “ρύθμισης δανείων”από τις Τράπεζες, οι οποίες όμως είναι εκ προοιμίου αρνητικές στην ρύθμιση δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Προσδιορίστηκε με σαφήνεια ο διακριτός χαρακτήρας και προτεινόμενος τρόπος αντιμετώπισης των ειδικότερων κατηγοριών αυτών των δανείων (με ή χωρίς την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, εξυπηρετούμενα ή μη), με ιδιαίτερη έμφαση στα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κατατέθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό “Κείμενο Συναντίληψης” των εμπλεκόμενων Επιμελητηρίων, όπου προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις, ενώ ζητήθηκε η συμβολή του στην ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών, ώστε να μπορέσει να υποστηριχθεί ο επιχειρηματικός ιστός του νομού μας. Ο Ειδικός Γραμματέας υπέδειξε τη διαδικασία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Χρεών, ως τον καταλληλότερο τρόπο διαχείρισης -τουλάχιστον των δανείων που δεν εξυπηρετούνται (κόκκινα δάνεια)- και δεσμεύτηκε για τη συνεχή βελτίωση του μηχανισμού και αντιμετώπιση των όποιων δυσλειτουργιών του.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΤΙΣ τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το μέλλον της Τριφυλίας παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδία Τριφυλιακών Συλλόγων ενόψει μάλιστα του επικείμενου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Τρίπολη, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες χαμένες ευκαιρίες για την ευρύτερη περιοχή χάνοντας το τρένο της ανάπτυξης.
Τόσο ο Πρόεδρος Παναγιώτης Λούτος όσο και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπακωσταντόπουλος σε ημερίδες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 2 χρόνια στην Αθήνα, έχουν οριοθετήσει το πλαίσιο της μελλοντικής ανάπτυξης της Τριφυλίας καθώς οι δεσμοί των αποδήμων με την γενέτειρά τους παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένη για το κοινό μας μέλλον.
Με βάση τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από φορείς όπως Δήμοι, Επιμελητήριο, η περιφέρεια στο διήμερο που ακολουθεί, αλλά κυρίως μέσα από τις δηλώσεις τους στην στήλη μας σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ιεραρχήσει τις δυνατές προτάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ευχολόγια, πολιτικές σκοπιμότητες ή άλλες διαδικασίες.
ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ, ΤΡΕΝΟ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Κύριο μέλημα σε όλες τις ημερίδες που έχει διεξάγει η Ομοσπονδία Τριφυλιακών συλλόγων αποτελεί το τρίπτυχο της ανάπτυξης που περιλαμβάνει τις βασικές υποδομές όπως είναι: η κατασκευή του δρόμου Καλονερό-Τσακώνα ως απόληξη της Ολυμπίας Οδού με ταυτόχρονη δημιουργία μορφών εναλλακτικού τουρισμού ή διαμονής σε χωριά με φυσική ομορφιά σε όλη την περιοχή, η δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου για τον Κυπαρισσιακό κόλπο ώστε να μη εξοβελίζεται ούτε ο άνθρωπος ούτε η υδρόβια ζωή, η επιδιόρθωση με αποπεράτωση του Λιμανιού Κυπαρισσίας και η δημιουργία ελκυστικής σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από προαστιακό ή τουριστικό τρένο που αποτελεί ελκυστικό πακέτο διακοπών για τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα το συνδυάσουν με επίσκεψη σε τοπικούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία!
Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι ο ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει η συλλογική δυνατή οντότητα της ομοσπονδίας θα είναι καταλυτική καθώς κοινή εκτίμηση είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί η τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή πριν να είναι αργά...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ 4η ΦΟΡΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Την Τετάρτη 28η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:00 για τα πιο κάτω θέματα:
1. Τροποποίηση Προυπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2018.
2. Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Καταπολέμησης κουνουπιών με πεδίο το αστικό σύστημα Δήμων Π.Ε Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2020.
3. Έγκριση Πρακτικού Ν.2 της Επιτροπής Ελέγχου Εμποροπανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Φιλιατρών 2018.
4. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Επέκταση δικτύου Λυμάτων Φιλιατρών».
5. Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος για την δαπάνη διανυκτέρευσης των φιλαρμονικών του Δήμου Τριφυλίας κατά την συμμετοχή τους στις Εορταστικές εκδηλώσεις εξόδου Μεσολογγίου την 31η Μαρτίου και 1η
Απριλίου 2018.
6. Έγκριση παράτασης της Σύμβασης Μίσθωσης του ακινήτου για την στέγαση του ΚΕΠ Φιλιατρών.
7. Έγκριση του 2ου ΑΠΕ (Τακτοποιητικού)του έργου με τίτλο: «Επισκευή Αποθήκης Γυμνασίου Κυπαρισσίας».
8. Έγκριση Πρωτοκόλλου οριστικής ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής της Προμήθειας:
«Θραυστών Υλικών λατομείου ΔΕ Γαργαλιάνων έτους 2017».
9. Αποδοχή Χρηματοδότησης ποσού 51.872,07 Ευρώ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων (Έγκρ. της αριθ.3/2018 ΑΔΣ Δημ. Επ. Παιδείας).
10. Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
11. Έγκριση: Συμμετοχής-Δαπανών-ψήφιση Πίστωσης για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα 16 έως 18/3/2018.
12. Έγκριση: Διοργάνωσης-Δαπανών-Ψήφιση Πίστωσης για την εκδήλωση Αναπαράστασης της απελευθέρωσης της Πόλης της Κυπαρισσίας οι οποίες θα γίνουν στην άνω Πόλη της Κυπαρισσίας στις 24/3/2018.
13. Έγκριση: Διοργάνωσης-Δαπάνης-Ψήφιση Πίστωσης για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2018.
14. Έγκριση: Διοργάνωσης-Δαπάνης –Ψήφιση Πίστωσης για την εκδήλωση της επετείου της μάχης των επτά Λαπαίων που θα γίνει στον οικισμό ΛΑΠΙ της Τ.Κ Κοπανακίου την 13-4-2018.
15. Έγκριση Δαπάνης-Ψήφιση Πίστωσης για την Ετήσια συνδρομή του Περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ.
16. Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Τριφυλίας-ΝΠΔΔ και ΔΕΥΑΤ».
17. Απ΄ ευθείας Ανάθεση της σύμβασης της Προμήθειας ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5 –ΕΙΔΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ με την ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και ΣΙΑ ΟΕ-ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ για τις ανάγκες του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Αθλητισμού-του Δήμου Τριφυλίας.

Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου,

Το διήμερο 26 και 27 Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, με την παρουσία και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της δεύτερης ημέρας. Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν υπουργοί που θα ακούσουν απόψεις και προτάσεις από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων ενώ από την πλευρά τους θα ενημερώσουν και θα κάνουν ανακοινώσεις για σοβαρά θέματα και σημαντικά έργα αρμοδιότητάς τους.
10ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
«Η ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ»
Τρίπολη, 26-27 Φεβρουαρίου 2018
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018
10:00 – 10:30                      Προσέλευση
10:30 – 11:00                      Χαιρετισμοί:
-Αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνα Νικολάκου
-Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής
Κήρυξη έναρξης συνεδρίου:
-Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης
11:00 – 11:30                      Εναρκτήρια Ομιλία:
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου
__________________________________________________________________________
11:30 – 14:30      1η Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία
Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Εξωστρέφεια
Ομιλητές:
-Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου
-Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος
-Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Γιάννης Τσιρώνης
Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου
-Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης
-Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
Νίκος Αντώνογλου
-Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων,
Χαράλαμπος Κασίμης
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονιστής:
Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Δασικών Πολιτικών,
 Αθανάσιος Γκίκας
11:30 – 14:30      2η Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία
Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία
Ομιλητές:
Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός
                                -Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης
                                -Αναπληρωτής Γ. Γ. Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονίστρια:
Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού και Παιδείας,
 Ελένη Παναγιωτοπούλου
_________________________________________________________________________
14:30 – 17:30       1η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία
Αναπτυξιακή Πολιτική, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα
Ομιλητές:
Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου
                                -Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης
– Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής
– Πρόεδρος Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονιστής:
-Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης
14:30 – 17:30      2η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία
Πολιτιστική Κληρονομιά, Τουρισμός και Αθλητισμός
Ομιλητές:
– Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου
                                – Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά
– Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονιστής:
 Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Αναστάσιος Χειβιδόπουλος
_______________________________________________________________________
17:30 – 20:30      Ειδική Συνεδρία: Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και Τοπική Ανάπτυξη
Ομιλητές:
– Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης
– Πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κώστας Βαρλαμίτης
                                Παρεμβάσεις Δημάρχων:
                                – Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών & Πρόεδρος ΠΕΔ, Δημήτρης Καμπόσος
                                – Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας
                                – Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός
                                – Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος
                                – Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης
                                – Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής         
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονιστής:
– Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και
Αυτοδιοίκησης, Θοδωρής Γκοτσόπουλος
ΠΕΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018
10:00 – 10:30      Προσέλευση
10:30 – 13:30       1η Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία
                                Υποδομές, Ψηφιακά Δίκτυα και Μεταφορές
Ομιλητές:
Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης,
Νίκος Παππάς
-Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης
-Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονίστρια:
-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και  Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνα Νικολάκου
10:30 – 13:30       2η Παράλληλη Πρωινή Συνεδρία
Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία
Ομιλητές:
-Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου
-Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου
-Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος
-Ε.Γ. Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονιστής:
-Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Οικονομίας, Τόνωσης της Απασχόλησης, Αλληλεγγύης και Χωροταξίας, Άγγελος Παπαγγελόπουλος
__________________________________________________________________________
14:30 – 17:30      1η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία
Ενεργειακή Πολιτική και Περιβαλλοντική Προστασία
Ομιλητές:
 Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης
– Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης
– Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
Σωκράτης Φάμελλος
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονίστρια:
-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων και   Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνα Νικολάκου
14:30 – 17:30      2η Παράλληλη Απογευματινή Συνεδρία
Παιδεία, Έρευνα και Οικονομία της Γνώσης
Ομιλητές:
Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου
-Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
-Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
Γιώργος Αγγελόπουλος
Παρεμβάσεις Προσκεκλημένων.
Συντονιστής:
Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας, Τεχνολογίας, Ενέργειας, Βιομηχανίας και
 Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας, Περικλής Μαντάς
17:30 – 18:30       Διάλειμμα  –  Χρόνος για διμερείς συναντήσεις.
Κεντρική εκδήλωση – Συμπεράσματα Συνεδρίου
Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
18:30 – 18:45              Προσέλευση
18:50                           Χαιρετισμοί:
Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου
Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής
19:00                           Ομιλία Περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη
19:30                           Ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα