Pages

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

Παραλίγο να βυθιστεί στο πένθος το Βλαχόπουλο χθές το απόγευμα μετά το τέλος των εγκαινίων του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου 
 Παιδιά που έπαιζαν στην κεντρική πλατεία του χωριού ξέφυγαν της προσοχής των γονέων τους ανέβηκαν σε ακινητοποιημένο τρακτέρ , πιθανόν έλυσαν το χειρόφρενο  και λόγω του κατηφορικού εδάφους αυτό κύλησε με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει σοβαρά το 5 χρονο παιδί που βρισκόταν μπροστά από τις ρόδες όπως ανέφεραν στο Newsmessinia αυτόπτες μάρτυρες 
Σαν από θαύμα νεαρή κοπέλα που βρισκόταν στο σημείο τράβηξε άμεσα τον 5 χρονο μαζί με το δικό της παιδί  και δεν τον " πάτησε " η μεγάλη ρόδα του τρακτέρ 
Αμέσως οι γονείς μετέφεραν τον 5 χρονο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και από εκεί με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΟΥ ΡΑΛΙ- ΑΦΟΡΑ 280 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 25 ΧΩΡΕΣ

Το σωματείο μας Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Μεσογαίας (Α.Λ.Α.Μ.Μ.) διοργάνωσε τον 2ο αγώνα πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και 3ος του ημερολογίου της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, στην Αρχαία Ολυμπία κατά το χρονικό διάστημα από 21-5-2018 έως 27-5-2018. Η συμμετοχή των αθλητών ήταν η μεγαλύτερη που έχει διοργανωθεί σε ευρωπαϊκή χώρα, με 280 αθλητές από 25 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου. 
Η συνολική προσέλευση αθλητών, τεχνικών και μελών των ομάδων τους, ανήλθαν σε 1.400 άτομα, οι οποίοι κατέλυσαν στις ξενοδοχειακές μοναδες της περιοχής, για περισσότερο από 10 ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία και γενικότερα στην περιοχή της Ηλείας. Για την αθλητική αυτή διοργάνωση, λάβαμε όλες τις αναγκαίες και απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς. Ο αγώνας διεξηχθει με απόλυτη ασφάλεια και με την δέουσα προσοχή για το περιβάλλον. 
Ολες οι τοπικές αρχές, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η τοπική κοινωνία εν γένει αγκάλιασαν με θέρμη το γεγονός. Δυστυχώς η τόνωση αυτή της τοπικής οικονομίας σε εποχές δύσκολες, η προσέλκυση τουριστών και η γενικότερη διαφήμιση της περιοχής, προφανώς ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, προσπάθησαν να δυσφημίσουν τον αθλητικό αυτό αγώνα. 
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ;
Επετέθησαν λεκτικά και σωματικά σε αθλητές , τους προπηλάκισαν και μάλιστα βιντεοσκοπήθησαν οι άνομες ενέργειες μελών της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, οι οποίοι προσπαθούσαν να ρίξουν τους αθλητές από τις μηχανές τους, αδιαφορώντας για την σωματική τους ακεραιότητα. 
Το σωματείο μας καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές που μόνο στόχο είχαν την δυσφήμιση του αθλητικού αυτού γεγονότος, καθώς κανένας απολύτως κίνδυνος προκλήθηκε από τους αθλητές μας, οι οποίοι συμμορφώθηκαν απόλυτα στις οδηγίες και τις υποδείξεις για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής ήτοι αμμόλοφοι, χώροι ωοτοκίας θαλασσίων χελώνων και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας για την προάσπιση του Σωματείου μας από τις προαναφερθείσες δυσφημιστικές ενέργειες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των καταστάσεων αυτών που δημιούργησε αναίτια η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, ο σύλλογός μας αποφάσισε να μην διοργανώσει για το 2019 τον αθλητικό αγώνα στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ενώ είχαμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εμπορικό Σύλλογο . 
Κατόπιν όλων των ανωτέρω ο Σύλλογός μας θα προβεί σε διοργάνωση για το 2019 σε περιοχή όπου η συνεργασία με τις ΜΚΟ θα είναι καλοπροαίρετη και δεν θα ακυρώνει τις υπόλοιπες ανθρώπινες δράσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. 
 ΑΛΑΜΜ Α.Σ Σταμάτης Μελέτιος

ΟΜΑΛΑ Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Σε ποσοστό 65% έχει προχωρήσει η συγκομιδή στο πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης από την περιοχή της Τριφυλίας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου. Αυτή την εποχή οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται για τις βαρέλες στα 35 – 38 λεπτά το κιλό και για τα στρογγυλά 20 – 25 λεπτά το κιλό. Η συγκομιδή των στρογγυλών καρπουζιών έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό (περίπου 90%), ενώ αυτή την εποχή ξεκίνησε και η συγκομιδή καρπουζιών τύπου βαρέλα. Οι καιρικές συνθήκες στην χώρα μας δεν ευνοούν την κατανάλωση αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για εξαγωγές. 
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι πολύ καλά (Brix 11,5 – 12). Οι εξαγωγές του προϊόντος γίνεται σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία και τη Τσεχία και το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από την Ιταλία». Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Μαλάμος, ο οποίος καλλιεργεί πρώιμο καρπούζι στην περιοχή των Φιλιατρών, δήλωσε στον ΑγροΤύπο τα εξής: «προχωρά χωρίς προβλήματα η συγκομιδή. Έχουμε καλές στρεμματικές αποδόσεις και καλή ποιότητα. Ακόμη μέχρι στιγμής σε καλά επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές παραγωγού αν και ήδη βγήκε στην αγορά το υπαίθριο καρπούζι Ηλείας. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για εξαγωγές και αυτό βοηθά στη διαμόρφωση των τιμών».

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΤΟ πράσινο φως για την πραγματοποίηση δύο σημαντικών έργων στην Τριφυλία έλαβε η περιοχή μετά την αξιολόγηση που έγινε από το Πράσινο Ταμείο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον ιστότοπο gargalianoionline.
Πιο αναλυτικά εγκρίθηκαν από το «Πράσινο Ταμείο» οι προτάσεις του Δήμου Τριφυλίας για τα έργα «Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας» και «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών».
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το έργο που αφορά την ανάπλαση στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας το οποίο έχει προταθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο Δημοτικό συμβούλιο μέχρι να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες για την ένταξή του. Σχετικά με την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ανδρέα στα Φιλιατρά πρόκειται για ένα αίτημα όλων των Φιλιατρινών, καθώς η περιοχή αυτή τα τελευταία χρόνια είχε υποβαθμιστεί.
ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες τώρα το μόνο που απομένει είναι ο δήμος να πρέπει να υποβάλλει τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης.
Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2017 στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Κατσούλας είχε τονίσει ότι ο δήμος μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο για δύο έργα ύψους μέχρι 470.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για την υλοποίηση και των δύο έργων, αυτά θα καλυφθούν από ιδίους πόρους του δήμου.

ΚΟΜΒΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στραμμένα στις εξελίξεις γύρω από τις υποδομές είναι τα βλέμματα με τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος να είναι στο επίκεντρο των όλων αναφορών, και, με την προμελέτη να παίρνει τη θετική γνωμοδότηση από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στα όσα αυτή περιλαμβάνει διαπιστώνει κανείς την εναλλακτική πρόταση της βελτίωσης με παράκαμψη της Μεσσήνης, 11 κυκλικούς κόμβους και πολλά σημεία που μένει να διευκρινιστούν και να προκύψουν μέσα από τη διαβούλευση. Ως φαίνεται η παραλιακή χάραξη εγκαταλείπεται…

ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας τα φετινά μηχανογραφικά δελτία, στα οποία αποτυπώνονται οι αλλαγές στα επιστημονικά πεδία, με την κατάργηση εκείνου των παιδαγωγικών επιστημών και στις σχολές και τα τμήματα, αφού δεν υπάρχουν πια εκείνα των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, αλλά του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η ανακοίνωση των μηχανογραφικών, ωστόσο, αναζωπυρώνει το θέμα των επιλογών των σχολών που πρόκειται να κάνουν οι υποψήφιοι, με το πέρας των εξετάσεων. 
Όπως πολλοί θα σκεφτούν, η οικονομική κρίση και το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης παίζουν κυρίαρχο ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων. «Ήδη στους υποψηφίους και στις οικογένειές τους διαμορφώνεται μια πεποίθηση ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πτυχίο που μπορεί να αναπαύεται στη βεβαιότητα ότι οδηγεί σε επαγγελματική αποκατάσταση. Παράλληλα, η πεποίθηση ότι η δημόσια απασχόληση έχει κλείσει πόρτες και παράθυρα είναι συντριπτική». Αυτό σχολίασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός αναλυτής.

Τα «περάσματα» του Χάρρυ Κλυνν από την Ηλεία

Λύπη σε όλη την Ελλάδα έφερε η απώλεια του Χάρρυ Κλυνν που «έφυγε» τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε ηλικία 78 ετών. Ο δημοφιλής κωμικός κηδεύτηκε την Παρασκευή στην Καλαμαριά παρουσία πλήθους κόσμου καθώς και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα… Κατά την διάρκεια της πλούσιας καριέρας του ο Χάρρυ Κλυνν είχε περάσει αρκετές φορές από την Ηλεία, πρωταγωνιστώντας σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις που έκαναν το κοινό να ξεκαρδίζεται στα γέλια…
Ένα από αυτά τα «περάσματα» του Χάρρυ Κλυνν επί Ηλειακού εδάφους έγινε την 25η Μαρτίου του 1996… το βράδυ εκείνης της ημέρας ο αξεπέραστος κωμικός βρέθηκε στο μεζεδοπωλείο «Εν Λευκώ» στον Πύργο, ο ιδιοκτήτης του οποίου Θανάσης Μπούκλης τον υποδέχτηκε με περισσή χαρά. Ο ίδιος θυμάται σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες από εκείνη την επίσκεψη και αποκαλύπτει την ιδιαίτερη σχέση του με τον Χάρρυ Κλυνν…
«Ήταν βράδυ της 25ης Μαρτίου του 1996 όταν ο Χάρρυ Κλυνν είχε έρθει στο κατάστημα μας, που τότε βρισκόταν επί της οδού Κατακόλου. Λίγο νωρίτερα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου του είχαν δώσει παράσταση στον “Ορφέα” στον Πύργο χαρίζοντας αμέτρητες στιγμές γέλιου σε εκατοντάδες κόσμου που την είχαν παρακολουθήσει. Μαζί του ήταν όλος ο θίασος όμως αυτός κάθισε παραπάνω, έφυγε τελευταίος για το ξενοδοχείο που θα διανυκτέρευε, και μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω μαζί του»… θυμάται ο Θανάσης Μπούκλης.
Ο δημοφιλής κωμικός το 1964 ταξίδεψε για μερικές εμφανίσεις στο Μόντρεαλ, όμως έμεινε για 10 ολόκληρα χρόνια. Σε αυτή την περίοδο της ζωής του δούλεψε στις HΠA και στον Kαναδά, σε κέντρα τις ελληνικής διασποράς, σε καφε-θέατρα ως stand up comedian
(νέο τότε είδος, που μετέπειτα το εισήγαγε στην Ελλάδα), ως ηθοποιός σε διάφορες παραστάσεις και παράλληλα ως συγγραφέας σατιρικών κειμένων.
Ανασύροντας τις μνήμες του ο Θανάσης Μπούκλης συμπληρώνει ότι:  «Ο πατέρας μου είχε γνωρίσει τον Χάρυ Κλύν όταν ήταν στον Καναδά. Εγώ γεννήθηκα στον Καναδά. Στο Μόντρεαλ, όταν έδινε παραστάσεις έτρωγε στο εστιατόριο “Μερακλής” του νονού μου Γιώργου Σκούτα και o πατέρας μου, Γιώργος Μπούκλης, είχε γνωριστεί μαζί του. Ήταν θαμώνας και με τον πατέρα μου, που ήταν δραστήριος με τον σύλλογο των Ελλήνων εκεί, είχαν συνάψει φιλική σχέση. Όταν λοιπόν κατέβηκε στον Πύργο δεν περίμενε ότι θα άκουγε για τον πατέρα μου… του έκανε εντύπωση και συζητήσαμε πολλά για εκείνη την εποχή. Μιλήσαμε γι` αυτά που θυμόμουν από τις αφηγήσεις του πατέρα μου. Μου είπε για τις παραστάσεις που έδινε εκεί, το πόσο τον αγαπούσε ο κόσμος. Αυτό που πάντα ρωτούσε τους ξένους “Τι διαφορά έχει το μπουζούκι με τον μπαγλαμά;”…
Ήταν μια βραδιά πολύ συγκινητική και για μένα και για τον ίδιο αφού θυμήθηκε εκείνα τα χρόνια… οι αναμνήσεις σαν να περνούσαν από μπροστά του όση ώρα μιλούσαμε. Κι ένα χαμόγελο διαγραφόταν στο πρόσωπο του. Ήταν απλός, καλοσυνάτος… ένας ωραίος άνθρωπος. Φεύγοντας θυμάμαι ότι του έδωσα για δώρο δυο κρασιά, ένα λευκό κι ένα κόκκινο»…
Μερικά χρόνια αργότερα ο Χάρρυ Κλυνν ξανάρθε στον Πύργο και… «ξαναπέρασε από το “Εν Λευκώ” που τότε βρισκόταν στην οδό Γιαννιτσών. Τότε δεν κάθισε πολύ όμως, απλά έφαγαν με το θίασο του και έφυγαν γιατί δεν θα διανυκτέρευαν στον Πύργο» λέει ο Θανάσης Μπούκλης και διευκρινίζει ότι: «Έτρεφα πολύ αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπο του γιατί είχα ακούσει πολλά γι` αυτόν από τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Εκτός αυτού την δεκαετία του `80, όταν ήμουν φοιτητής, είχα δει σχεδόν όλες τις παραστάσεις του στην Αθήνα και φυσικά τις ταινίες του στον κινηματογράφο. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν στο μαγαζί μου… ήταν μεγάλη ικανοποίηση για μένα αφού πάντα ένιωθα πως είχα μια ιδιαίτερη σχέση με αυτόν τον άνθρωπο που ήταν μεγάλος καλλιτέχνης και πρωτοπόρος στο είδος του. Το “φευγιό” του με λύπησε αφάνταστα, όπως και όλη την Ελλάδα».

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ

ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
ΘΕΤΙΚΟ αλλά κυρίως πανηγυρικό αντίκτυπο είχε στην πρωτεύουσα της Τριφυλίας η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, ο οποίος είναι λαοφιλής ως επίτιμος δημότης πλέον Τριφυλίας ενώ πολλές φορές...έσπασε το πρωτόκολλο ερχόμενος σε επαφή με τους Έλληνες πολίτες και κατοίκους της ιστορικής πόλης.
Ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος τόσο κατά την άφιξή του στον ιστορικό Ναό Αγίας Τριάδας, στην κεντρική πλατεία, όσο και στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος ως προσιτός, ανθρώπινος που συγκίνησε το κοινό με την απλότητά του και την Παιδεία του. 
Σε ότι αφορά το επίσημο γεύμα που παραθέτουμε φωτογραφίες, να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος και κοινωνικός εταίρος εκπροσωπώντας συλλόγους κ. Γιάννης Μποζίκας παρέδωσε στον αξιότιμο Πρόεδρο το τελευταίο βιβλίο με ιστορικά γεγονότα και μνήμες της Κυπαρισσίας του συγγραφέα κ.Δημήτρη Στρατικόπουλου, υποσχόμενος μάλιστα να επισκέπτεται την περιοχή μας. 
Στην φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Στάθη Ανδρινόπουλο κατά την διάρκεια ανταλλαγής ευχών στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε.
Στην εκδήλωση διακρίνουμε τον αξιότιμο Πρόεδρο να συνομιλεί επίσης με την κα Μίκα Ιωαννίδου και δίπλα ο κ. Παπαθεοδοσίου με τον Πρόεδρο της κοινότητας Βρυσών, ενώ στην τρίτη φωτογραφία ο φακός τον αποθανάτισε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κ. Ζαχαρία Κανελλόπουλο και πιο πίσω ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Στασιού κ. Καρούμπαλης. 
Κοντά στο τραπέζι των επισήμων ήρθε λίγο μετά και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης ο οποίος κατάγεται από την γειτονική Ηλεία ο οποίος συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής μας έκδοσης. 

25.000 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Η αναβάθμιση της πλατφόρμας του ΟΑΕΔ απομένει για να εκδοθεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες και έγγραφο που παρουσίασε το workenter, η διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει, τώρα, να αναβαθμίσει την ηλεκτρονική πύλη του ΟΑΕΔ, προκειμένου -όπως αναμένεται- να δεχθεί πάνω από 100.000 αιτήσεις. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά 25.000 θέσεις σε 274 δήμους, με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας. Θα επιλεγεί προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Καλά ενημερωμένες πηγές τόνιζαν στο workenter ότι από το δεύτερο 15θήμερο του Ιουνίου ο μηχανισμός του ΟΑΕΔ θα είναι έτοιμος για την έκδοση του μεγάλου προγράμματος.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ.."ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με ομόφωνη απόφασή του που υπογράφει ο Πρόεδρος Θανάσης Πετρόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Αιμ. Σεκλός τονίζει ότι το επιστημονικό όργανο, κατά την συνεδρίαση του στις 25 Μαΐου 2018  αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων, μελών  του Δ.Σ.Κ. από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018,  Πανεθνική ημέρα δράσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει την αντίδραση του, ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας  και υπερφορολόγησης σε βάρος εργαζομένων, επαγγελματιών και συνταξιούχων, αναλύοντας τα αιτήματά του. Σύμφωνα με αυτά:
Απαιτούμε :
  • Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, τον   περιορισμό της εξοντωτικής φορολόγησης και τη δραστική καταπολέμηση της ανεργίας  με δημιουργία νέων μακροπρόθεσμα βιώσιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και αμοιβές.

  • Την μείωση του τεράστιου κόστους πρόσβασης στη δικαιοσύνη, που πλήττει τους πλέον  αδύναμους πολίτες.
  • Ανεξάρτητη δικαιοσύνη και εμπέδωση του Κράτους Δικαίου.
  • Την προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών.
  • Αξιοπρεπείς συντάξεις  και πλήρη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων  για τον ανακαθορισμό τoυ ύψους τους.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις .
  • Κοινωνικό Κράτος Προνοίας  και εξασφάλιση υψηλού επιπέδου παιδείας και δημόσιας  υγείας για όλους.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ

Στα ζητήματα των υποδομών. Οι οδικοί άξονες της Μεσσηνίας αλλά και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας παραμένουν ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων, με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα να θέτει τα θέματα αυτά σε κάθε συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες. Όπως σημειώνεται, δε νοείται συζήτηση για ανάπτυξη εφόσον δεν δρομολογηθεί η υλοποίηση βασικών έργων που η περιοχή χρειάζεται.

ΑΠΕΡΓΙΑ για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση των σωματείων στις 30/5/2018 στις 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Προσυγκέντρωση στις 10πμ στο συντριβάνι στα Ψαράκια... Οκτώ χρόνια εφαρμόζονται οι μνημονιακές πολιτικές και τα πλατιά Λαϊκά στρώματα συνεχίζουν να δεινοπαθούν κάτω από αυτά που επιβάλλουν οι δανειστές και η κυρίαρχη τάξη και εφαρμόζουν σαν πειθήνια όργανα όλες οι κυβερνήσεις και οι συνοδοιπόροι τους. Στα πλαίσια αυτών των πολιτικών έχουν ανατραπεί μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα. Η φορολογία χτύπησε κόκκινο. Μεγάλα τμήματα της κοινωνίας έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο. Δεκάδες χιλιάδες σπίτια και Λαϊκές περιουσίες απειλούνται με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Η δημόσια Υγεία και Παιδεία είναι ανύπαρκτες.
Υποδομές όπως αεροδρόμια και λιμάνια, επιχειρήσεις στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας όπως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ ξεπουλιούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Στις 30 Μαΐου οι διοικήσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και ταυτόχρονα συμμετέχουν μαζί με άλλους φορείς όπως ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, δικηγορικών συλλόγων, Τεχνικού Επιμελητηρίου κ.α. στη λεγόμενη κοινωνική συμμαχία.

ΥΨΗΛΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

Τις 280.000 ευρώ αγγίζει το ποσό που καταβάλει κάθε χρόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας. Όλα τα τμήματά της στη συγκεκριμένη Π.Ε. λειτουργούν σε μισθωμένους χώρους, για τους οποίους η ετήσια δαπάνη των ενοικίων φτάνει συνολικά τις 278.841,12 ευρώ. Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έξοδο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή όπου ακόμη και το ένα ευρώ έχει αξία. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης και χρειάζεται άμεσα να δράσουμε μέσα από το συντονισμό όλων των φορέων του Δημοσίου για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 
Επειδή παρόμοια εικόνα επικρατεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με τις μισθώσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού αλλά και του Δημοσίου, επείγει μια συντεταγμένη συνάντηση-συζήτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα. Η ηλεκτρονική καταγραφή της δημόσιας περιουσίας, που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση, θα βοηθήσει σημαντικά σε πιο χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση. Αυτό πρέπει να γίνει αντίστοιχα και άμεσα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να εξευρεθούν στη συνέχεια λύσεις από κοινού

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΉ ήταν η Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου στο Δημαρχείο Τριφυλίας, κατά την διάρκεια εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στην πρωτεύουσα του Δήμου, όπου έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Τριφυλίας και τους εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής της πόλης. 
ΚΑΤΆ την διάρκεια της φιλοξενίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η παραδοσιακή ενδυμασία της 'Κυπαρίσσιας Νύφης " από την εκπαιδευτικό κα Κατερίνα Δρούλια και παλαιά ΦΕΚ μοναδικά της Ιστορίας της Τριφυλίας, από την ίδρυση του Δήμου Κυπαρισσίας που χρονολογείται από το 1871. 

VIDEO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ video με τις εκδηλώσεις στα πλαίσια της 5ης Λευκής νύχτας Κυπαρισσίας από τους συλλόγους της περιοχής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τους επαγγελματίες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά και τους επισκέπτες...

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Νέες επιβαρύνσεις έρχονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 2019, καθώς φόροι και εισφορές θα απορροφούν 6 στα 10 ευρώ. Παράλληλα αλλάζει ο υπολογισμός για τις εισφορές καθώς θα λαμβάνει υπόψιν του το 100% του εισοδήματος. Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες υπογραμμίζουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν με τόσο υψηλή φορολογία.

Περιφέρεια, ΤΕΡΝΑ και Κυβέρνηση στο στόχαστρο για τα σκουπίδια

Στο θέμα που έχει να κάνει με την διαχείριση των απορριμμάτων. Η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια διατείνονται πως σε λίγες ημέρες πέφτουν οι υπογραφές όμως οι τοπικές κοινωνίες συνεχίζουν να αντιδρούν και αυτό σημειώθηκε και σήμερα στα όσα εκπρόσωποι από το συντονιστικό πολιτιστικών συλλόγων από περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας ανέφεραν. Τα μέλη μίλησαν για παρατυπίες, για πολλές εκκρεμότητες αλλά και για έλλειψη ξεκάθαρων απαντήσεων… 
Στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησαν και οι αναφορές από τους κυρίους Πετράκο και Γόντικα που έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν τα όσα αναφέρθηκαν από τα μέλη του Συντονιστικού Βολή κατά βολή… διαδοχικά με επίκεντρο την Περιφέρεια αλλά και την ακολουθούμενη κυβερνητική πρακτική στο όλο έργο ΣΔΙΤ, εν αντιθέσει με τα όσα στο παρελθόν σημειώνονταν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, όπως αναφέρθηκε.

«Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Ελλάδας

Μια ενδιαφέρουσα γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία-μέλη τους. Το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Ελλάδας και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμούς με δώρα και άλλες εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στα οινοποιεία το διήμερο 26-27 Μαΐου θα είναι ελεύθερη.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Παυλόπουλος: Με πνεύμα ενότητας να επιτύχουμε τους εθνικούς στόχους-VIDEO

«Οι συμβολισμοί της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος έχουν για εμάς, τους Έλληνες, σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, μιαν πραγματικώς εμβληματική σημασία. Και τούτο διότι μας διδάσκουν την αξία της ενότητας, ως αναντικατάστατου εφοδίου κατά την εκπλήρωση της Εθνικής μας Αποστολής». 
Αυτό τόνισε από την Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, για να προσθέσει: 
«Εμείς, οι Έλληνες, ό,τι ιστορικώς σημαντικό το επιτύχαμε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη και απώλειες για τον Εθνικό μας Κορμό. Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα ενότητας οφείλουμε να επιτύχουμε όλους τους Εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε την υπεράσπιση της Πατρίδας και την θωράκιση των Εθνικών μας Θεμάτων». Εκτός από το νόημα της εορτής της Πεντηκοστής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε, κατά την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Τριφυλίας, για τη μακρά ιστορία του συγκεκριμένου τόπου. «Ενός τόπου», όπως τόνισε, «με λαμπρή ιστορία αγώνων υπέρ της Πατρίδας και της Ελευθερίας, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αλλά και με μεγάλη πολιτισμική κληρονομιά, από την αρχαιότητα ως την εποχή μας».

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΛΑΜΠΡΗ ημέρα για την Κυπαρισσία καθώς το μεσημέρι ανακηρύχθηκε σε Επίσημη τελετή στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, ως επίτιμος Δημότης Τριφυλίας, ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας της χώρας, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Τον Πρόεδρο προσφώνησε υποδεχόμενος στην αίθουσα ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας μέσα σε συγκινητικά όμορφη ατμόσφαιρα, με την πρωτεύουσα του Δήμου που κουβαλά μακρά ιστορία μέσα στο χρόνο. Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Καλκαβούρας ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου Δημότη.
Στην αντιφώνησή του ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παιδικές μνήμες καθώς η Κυπαρισσία αποτελούν προορισμό εκδρομών με τον σιδηρόδρομο με μνεία μάλιστα στον ιστορικό σταθμό του ΟΣΕ, αλλά και την ιστορική αναφορά στην μυθική πόλη του Ομήρου και το όνομά της νεώτερης πόλης. Ενδιαφέρον είχε η αναφορά του στην εμπέδωση της Ευρωπαικής ενότητας που απαιτούν οι καιροί μας. Αμέσως μετά ακολούθησε η επίσκεψη στο Μητροπολιτικό μέγαρο και ακολούθως επίσημο γεύμα.
Νωρίτερα στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας είδε εκθέματα τοπικής παραδοσιακής φορεσιάς και τα πρώτα ΦΕΚ σύστασης της Κυπαρισσίας μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό. 

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΕ λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην ιστορική Κυπαρισσία, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί έγινε με την πρέπουσα επισημότητα παρουσία αγημάτων του Στρατού, η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ιερό ναό, όπου έγινε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Τάκης Κατσίβελας, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο βουλευτής κ. Κωσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 
Ο κ. Πρόεδρος παρακολούθησε την Δοξολογία ενώ το αργότερα επισκέπτεται το Δημαρχείο Κυπαρισσίας και αμέσως μετά ακολουθεί η Ανακηρυξή του ως επίτιμου δημότη Τριφυλίας στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος. kyparissianews.com

ΧΡΥΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ

Μετά την περσινή μέτρια σοδειά, η φετινή εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερη κι ότι θα ανεβάσει τον πήχη τόσο στην παραγωγή, όσο και στις εξαγωγές του ελληνικού «υγρού χρυσαφιού», το οποίο θα πρέπει να πωλείται σαν premium προϊόν, όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM ο Γιώργος Οικονόμου, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Τυποπoιητών Ελαιολάδου. «Είμαστε περίπου στους 280.000 τόνους, είναι μια πολύ καλή χρονιά, ελπίζω να καταφέρουμε να συνεχιστούν τα θετικά στοιχεία και στις εξαγωγές μας, οι οποίες έχουν μια αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο κ.Οικονόμου, ενώ ως προς τις εξαγωγές ανέφερε: 
«Προ 15ετίας ήμασταν στους 15.000 τόνους και πλέον έχουμε διπλασιασμό στους 30.000 με 35.000 τόνους. Όλα τα θετικά μηνύματα μάς κάνουν να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι, ενώ ελπίζουμε πως θα κερδίσουμε ένα επιπλέον 3%- 5%, κάτι που είναι συνάρτηση και της διαμόρφωσης των τιμών από τις υπόλοιπες χώρες παραγωγής όπως η Ισπανία, η Τυνησία και η Τουρκία, καθώς νέες χώρες μπαίνουν διαρκώς στην παραγωγή ελαιολάδου» εξηγεί. Καθώς δε οι ελληνικές εταιρίες αναζητούν μεγαλύτερα έσοδα, κύρια από τις εξαγωγικές τους προσπάθειες, ο κ.Οικονόμου τόνισε πως γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Το αριστούργημα του επικού ποιητή βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του BBC σχετικά με τα έργα που στιγμάτισαν την ιστορία της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας κοσμοθεωρίες. Η «Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο κατά σειρά έπος που δημιουργήθηκε στις απαρχές της ανθρώπινης ενασχόλησης με την συγγραφή κειμένων, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην σχετική λίστα του BBC Culture.
 Τον περασμένο Απρίλιο, το BBC Culture ζήτησε από δεκάδες ειδικούς ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν την κορυφαία πεντάδα σχετικά με τις ιστορίες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παγκόμσιας κουλτούρας και σκέψης. Έτσι τουλάχιστον 108 συγγραφείς, δημοσιογράφοι, πανεπιστημικοί, κριτικοί και μεταφραστές από 35 κράτη, επέλεξαν τα βιβλία, τα μυθιστορήματα, τα ποιήματα και τα θεατρικά έργα που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Ο Γ. Κατρούγκαλος στη 3ο Φόρουμ της Στρατηγικής της ΕΕ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη είναι η έκρηξη των ανισοτήτων τόσο στο εσωτερικό των κρατών όσο και μεταξύ των κρατών, που δεν υπονομεύουν μόνο την οικονομία αλλά και την δημοκρατία. Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο 3ο Φόρουμ της Στρατηγικής της ΕΕ για τις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου που πραγματοποιείται στην Κατάνια. Αντίθετα, πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, πρωτοβουλίες όπως αυτή της ΕΕ για τις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου, που συνδέουν κράτη-μέλη της Ένωσης με υποψήφια ή εν δυνάμει κράτη προς ένταξη, ενισχύουν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στην περιοχή.
 Χρειαζόμαστε περιφερειακές στρατηγικές που θα συμβάλλουν σε μια δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να μένει πίσω και να οδηγείται στην φτώχεια ή την ανεργία. Η Ελλάδα, επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, προωθεί παρόμοιες πολιτικές στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκάνιων ενισχύοντας τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου. Στο Φόρουμ συζητήθηκαν θεάματα διασυνοριακής συνεργασίας στη θάλασσα και την ενδοχώρα την περίοδο 2021-2027 καθώς και οι προκλήσεις για τις χώρες τις περιοχής, που απορρέουν από τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας.

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟ HELLAS RALLY RAID 2018

Hellas Rally Raid 2018. 26 χώρες και 286 οχήματα. Πανηγυρικός τερματισμός στην παραλία του Αη Λαγούδη που ήταν άκρως καλοκαιρινή προσφέροντας όαση στους αναβάτες που ήρθαν από όλη την Ευρώπη. 
Η πρωτοβουλία του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας ήταν όχι μόνο άριστη αλλά κυρίως πρωτοποριακή για τα δεδομένα της πόλης καθώς ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί σπουδαία μορφή εναλλακτικού τουρισμού. 
Κορυφαία στιγμή ήταν ο τερματισμός της μοναδικής Ελληνίδας που συμμετείχε εκπροσωπώντας τα ΕΘΝΙΚΑ μας χρώματα. Ήταν η Πολυτίμη Κυριακοπούλου η οποία πρόσφατα είχε αγωνιστεί στο μεγάλο διεθνές ράλι της Τυνησίας και αποτελεί παράδειγμα για την κορυφαία διοργάνωση. Με την άφιξή της πήρε το μετάλλιο και στεφανώθηκε με κλαδί ελιάς με πρωτοβουλία των διοργανωτών.
Από τις καλύτερες στιγμές 💕💖💖💖 Μπράβο στον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας!!!!!!!!
Μπράβο στην Κυπαρισσία μας που έδωσε την δυνατή παρουσία της!
Το kyparissianews.com ήταν εκεί όπως πάντα ως χορηγός επικοινωνίας στα μεγάλα γεγονότα...

ΣΥΛΛΗΨΗ ΝΕΑΡΟΥ ΜΕ....ΚΑΝΑΒΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Συνελήφθη από την Ομάδα Ασφαλείας Τριφυλίας...
Ακόμα και σε γιορτές προέχει η φύλαξη των πολιτών για την Ελληνική Αστυνομία η οποία περιπολούσε και κατά την διάρκεια του τριημέρου. Παράλληλα όμως οι δυνάμεις της ομάδας ασφάλειας ήταν παρών για πρόληψη της παραβατικότητας. 
Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο συνελήφθη, χθες (26.5.2018) το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Τριφυλίας, 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Από το «μικροσκόπιο» περνάει το υπουργείο Οικονομίας το καθεστώς των εκπτώσεων, των προσφορών και των προωθητικών ενεργειών και ετοιμάζει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο ύστερα από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συζητήθηκε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η γενική γραμματεία Εμπορίου για το νομικό πλαίσιο των προσφορών και εκπτώσεων και αποφασίστηκε η αποστολή του στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους, όπως επίσης και σε επιλεγμένο δείγμα επιχειρήσεων του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. 
Αποφασίστηκε επίσης, κατά την απάντηση της ΕΣΕΕ στη γενική Γραμματεία Εμπορίου, να επισημανθούν τα συμπεράσματα για το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Θέματα τήρησης της νομοθεσίας, όπως εάν τηρείται στην περίοδο των προσφορών ο περιορισμός της πώλησης με χαμηλότερη τιμή μέχρι και του 50% των εμπορευμάτων, ή αν τηρείται διαφάνεια στις μειώσεις τιμών, ή αν προστατεύεται ο καταναλωτής, είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία ζητάει τη γνώμη των εμπόρων το υπουργείο.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σειρά από μελέτες αντιπλημμυρικών έργων αναλαμβάνει η παραχωρησιούχος “Μορέας Α.Ε.” για τον οδικό άξονα Κόρινθος-Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη. Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου ΥΠΟΜΕ, προβλέπεται από το άρθρο 18.6 της Σύμβασης Παραχώρησης όπου προβλέπεται η δυνατότητα ανάθεσης συµπληρωµατικών εργασιών στον Παραχωρησιούχο (οι οποίες περιλαµβάνουν και την εκπόνηση των µελετών), μιας και οι εργασίες αυτές κατέστησαν αναγκαίες από απρόβλεπτα γεγονότα που ανέκυψαν µετά την υπογραφή της Σύµβασης Παραχώρησης, ενώ δεν µπορούν να διαχωριστούν από τη Σύµβαση Παραχώρησης από τεχνική και οικονοµική άποψη, χωρίς να δηµιουργηθούν προβλήµατα στο ∆ηµόσιο ή όσες από αυτές µπορούν, είναι απολύτως αναγκαίες για την ολοκλήρωση της Σύµβασης Παραχώρησης. 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση η υλοποίησή τους διασφαλίζει την προστασία του σώµατος του Αυτοκινητόδροµου από φαινόµενα διάβρωσης και φθορά συνεπεία των εκτεταµένων πληµµυρικών φαινοµένων, ενισχύει την απρόσκοπτη απορροή των µη διαχωριζοµένων αποδεκτών και την προστασία αυτών και του περιβάλλοντος και αποτρέπει πλημμυρικά φαινόμενα σε εκτεταμένες επιφάνειες γης.

ΚΑΒΓΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ..ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΤΟΕΒ

Έντονα διαφώνησαν κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησης στη Βουλή την Πέμπτη (24/5), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ζήτησε να μάθει πότε θα δοθούν αποζημιώσεις για ζημιές που έγιναν σε καλλιέργειες το Νοέμβριο του 2017. «Ίσως τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου, γιατί έχουμε έναν προγραμματισμό σε όλη την Ελλάδα να πληρώσουμε όλες αυτές τις ζημιές μέχρι τέλος Ιουνίου – θα πληρωθούν και οι συγκεκριμένες ζημιές», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα του ΑγροΤύπου. 
Τέλος, για το θέμα των αρδευτικών χρεών και των ΤΟΕΒ, είπε ότι ετοιμάζονται παρεμβάσεις. «Θα έρθω τώρα στο θέμα που βάλατε για τις ζημιές τον Νοέμβριο του 2017. Ξεχάσατε βέβαια να αναφέρετε ότι υπάρχουν και ζημιές τον Ιούνιο. Για αυτές τις ζημιές του Ιουνίου φαίνεται ότι επειδή υπήρξαν πληρωμές, επειδή υπάρχει μία διαδικασία που ολοκληρώνεται, σκεφτήκατε «ε, τώρα να μην αναφέρουμε και πει ο Υπουργός ότι πληρώθηκαν οι ζημιές του Ιουνίου». Για τις ζημιές, λοιπόν, του Νοεμβρίου ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες.

Μειωμένες έως 438 ευρώ οι νέες συντάξεις

Μειωμένες έως και 438 ευρώ θα είναι οι νέες συντάξεις όπως δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στο 25ο συνέδριο της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ ανέφερε ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε συντάξεις από 200 έως 700 ευρώ και ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα λαμβάνουν 1.000 ευρώ. Ο ίδιος παρέθεσε παραδείγματα οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων με το νέο σύστημα του ν.4387/2016, στα οποία τα μικτά ποσά των συντάξεων σε σύγκριση με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από 13/5/2016 είναι μειωμένα από 44,97 ευρώ έως και 438,38 ευρώ. 
Για παράδειγμα πριν την εφαρμογή του νόμου εργαζόμενος στην 28η κλάση με 11.604 ημερομίσθια έβγαζε σύνταξη 1843,95 ευρώ μεικτά. Πλέον η σύνταξη βγαίνει στα 1.405,57 ευρώ, δηλαδή εμφανίζεται μειωμένη κατά 438,38 ευρώ. Αντίστοιχα ασφαλισμένος με 8.168 ημερομίσθια στην 28η κλάση του ΙΚΑ θα λάβει σύνταξη 1.060,42 ευρώ, ενώ πριν το 2016 θα έβγαζε 1.237,11 ευρώ. Ακόμη ασφαλισμένος με 8.632 ένσημα στην 22η κλάση του ΙΚΑ θα πάρει μεικτά 862 ευρώ, ενώ θα έπαιρνε 366 ευρώ.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΦΟΥΛΑΡΑΝ ΤΗΝ 5η λΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 7.000 επισκέπτες γέμισαν κάθε γωνιά της αγοράς, του κέντρου και των οδικών αρτηριών, απόλαυσαν μια μοναδική βραδιά με την επιτυχημένη σε όλα τα επίπεδα 5η ΛΕΥΚΗ Νύχτα Κυπαρισσίας, που διοργάνωσε ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης με αφορμή το τριήμερο εορτασμού του Αγίου Πνεύματος.
Προσφορές, τοπικά εδέσματα από την γη της Αρκαδιάς, εκπτωτική βραδιά, 8 μουσικά σχήματα με όλα τα είδη της μουσικής, ζογκλέρ, ήχοι από τύμπανα που απόσπασαν το χειροκρότημα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, δρώμενα από συλλόγους, που ολοκληρώθηκαν με πυροτεχνήματα κοντά στα μεσάνυχτα συνεχίζοντας όμως το...κέφι ως τα ξημερώματα ήταν τα πετυχημένα συστατικά της βραδιάς, ξεχνώντας την καθημερινότητα. 
Επισκέπτες από την Τριφυλία, την Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αθήνα λόγω του τριημέρου, ήρθαν να γιορτάσουν, να γευθούν, να ακούσουν, να διασκεδάσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματα, καθώς η γιορτή εξελίχτηκε ως τα ξημερώματα σε μια βραδιά πρωτόγνωρης εξωστρέφειας. Στη κάμερα της σελίδας μας μίλησαν επισκέπτες, λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη βραδιά σε μια πόλη που προσφέρει απλόχερα με την ρυμοτομία της όλες τις ανέσεις, την πλούσια αγορά, την πρόσβαση σε βουνό και θάλασσα αλλά κυρίως γνώρισαν την εξαιρετική φιλοξενία του εμπορικού κόσμου της πόλης. 
Την εκδήλωση επισκέφθηκαν εκτός από τους τοπικούς δημοτικούς άρχοντες, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, της περιφέρειας Πελοποννήσου, συλλογικών οργάνων, ενώ άριστη ήταν η διοργάνωση με την αρωγή του Α.Τ. Τριφυλίας.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΡΕΚΟΡ 700 ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στον 22ο ΓΥΡΟ Κυπαρισσίας

ΡΕΚΟΡ συμμετοχών σημείωσε ο 22ος Γύρος Κυπαρισσίας που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης. 
700 άτομα περίπου όλων των ηλικιών μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων υγείας, αθλητικά σωματεία, αντιπροσωπεία από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, αθλητές όλων των ηλικιών απέδειξαν ότι στην ιστορική πόλη της Κυπαρισσίας, ο Αθλητισμός παραμένει διαχρονική αξία.
Βραβεύσεις έγιναν από τους αιρετούς με την διοργάνωση του Φορέα Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, όπου μετάλλια έδωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, η Αντιδήμαρχος κα Γ. Κωσταντέλου, ο Πρόεδρος του φορέα αθλητισμού κ. Τσαλαμανδρής, εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Παρασκευόπουλος, ο εμπνευστής του θεσμού και πρώην αυτοδιοικητικός Δημήτρης Στρατικόπουλος, ο κ. Στάθης Κακούτης και φορείς. 
Το παρών έδωσε στην διοργάνωση ως αθλητής ο Πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς, έτρεξαν αρκετοί εκπαιδευτικοί δίνοντας το παρών, αλλά και σωματεία της περιοχής. Τα εύσημα ανήκουν στην Γυμνάστρια του Δήμου Σούλα Χριστοπούλου που ολοκλήρωσε άψογα την όλη διοργνάνωση.