Pages

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 'ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ'

Στις  28-06-2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00 συνήλθε σε συνεδρίαση μετά την εκλογή του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα, συγκρότηση σε σώμα.
Μετά από ψηφοφορία, ομόφωνα προέκυψε η νέα σύνθεση του ΔΣ του συλλόγου «Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ» που είναι :
1. Γεωργιόπουλος Γεώργιος Πρόεδρος που επανεξελέγη και καλορίζικος φυσικά
2. Μπάκας Βασίλειος Αντιπρόεδρος
3. Αλεξόπουλος Αλέξανδρος Γενικός Γραμματέας
4. Αθανασοπούλου Χρύσα Ταμίας
5. Δημητρακάκης Παναγιώτης Γενικός Αρχηγός
6. Τζώρτας Βασίλειος Έφορος Υλικού
7. Κωνσταντόπουλος Ιωάννης Έφορος Μπάσκετ
8. Ντρούλιας Ιωάννης Έφορος Βόλεϊ
9. Γιαννόπουλος Δημήτριος μέλος
10. Μιχαλοπούλου Δήμητρα μέλος
11. Λεκάντης Σπύρος μέλος
12. Κουτρουμπή Σωτηρία μέλος
13. Κάππου Φωτεινή μέλος

ΑΡΙΣΤΕΥΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΧΑΜΟΓΕΛΑ, όνειρα, ελπίδα για την επόμενη σελίδα της ζωής τους, απογοήτευση για κάποιους, αλλά σε κάθε περίπτωση, τέλος… στην αγωνία, περιελάμβανε η χθεσινή ημέρα, για χιλιάδες υποψηφίους φοιτητές, καθώς στη 1 το μεσημέρι, ανακοινώθηκαν στα σχολεία, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Φέτος, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αναρτηθούν μόνο οι κωδικοί και τα βαθμολογικά στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονόματα των παιδιών, γι’ αυτό και η απόλυτα ασφαλής εκτίμηση για τις επιδόσεις, θα γίνει από Δευτέρα. Στη Μεσσηνία ωστόσο, η πρώτη εικόνα, όπως δήλωσε στη «ΦΩΝΗ» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Γιώργος Σταματόπουλος και φέτος, οι απόφοιτοι πήγαν καλά και ανάμεσά τους, υπάρχουν πολλοί άριστοι. 
Η… αλήθεια για τις φετινές βάσεις εισαγωγής, θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, όμως σε πρώτη φάση, γίνεται λόγος για πτώση, και δη σημαντική στις πλέον περιζήτητες σχολές και κυρίως τις ιατρικές, κρίνοντας από τις χειρότερες επιδόσεις σε Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία Προσανατολισμού. Η Ιατρική Αθηνών μάλιστα, δεν αποκλείεται να βρεθεί και κάτω από το… ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων! Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, ενώ τα βλέμματα από ‘δω και στο εξής, θα στραφούν στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων. 
Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι οι υποψήφιοι, είναι από την ερχόμενη Πέμπτη, να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr 
Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 16 Ιουλίου και είναι αποκλειστική, αφού μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Για να σιγουρευτούν οι υποψήφιοι ή οι γονείς τους, πως έγινε η οριστικοποίηση, πρέπει να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς αν δεν γίνει οριστικοποίηση, όπως έχει συμβεί σε 5 περίπου περιπτώσεις και στη Μεσσηνία, οι υποψήφιοι θα φέρεται πως δεν έχουν κάνει καθόλου επιλογή, κι έτσι ο αγώνας τους, ακόμη και αν έχουν γράψει άριστα, θα πάει… στράφι. 
Γ. Αναγνωστοπούλου

Μεσσηνία: 24χρονος νεκρός σε τροχαίο

Ο θρήνος δεν έχει σταματημό στη Μεσσηνία με τον άδικο χαμό μιας ακόμη νεαρής ψυχής. Χθες το απόγευμα 24χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στο δρόμο κοντά στη Γιάλοβα μετά από σφοδρή σύγκρουση της μηχανής που οδηγούσε με φορτηγό. Στο άκουσμα της είδησης βαθιά οδύνη έχει κυριαρχήσει στην τοπική κοινωνία με τον 24χρονο να φεύγει τόσο άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

25 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ για αποκαταστάσεις ΧΑΔΑ

Συνεχίζεται η υλοποίηση του Ειδικού Προγράμματος Χορήγησης Επενδυτικών Δανείων σε ΟΤΑ, «ΦιλόΔημος», με την ενεργοποίηση, από τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, της Πρόσκλησης με τίτλο «Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)». Η πρόσκληση, ύψους 25 εκατ. ευρώ, ενεργοποιεί τον Άξονα Προτεραιότητας «Αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) της χώρας με κάλυψη των υπολειπόμενων αναγκών για το σκοπό αυτό», του Προγράμματος «ΦιλόΔημος». 
 Με την Πρόσκληση καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης οι ΟΤΑ στο χώρο ευθύνης των οποίων βρίσκονται ΧΑΔΑ, οι οποίοι έχουν περιληφθεί στην απόφαση C-378/13 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, και οι οποίοι, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο είτε Περιφερειακό ή Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Παράλληλα με το κυρίως έργο αποκατάστασης, με την πρόσκληση δίνεται η δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν και συνοδά έργα – προμήθειες ή/και εγκαταστάσεις (αρμοδιότητας ΟΤΑ) που διευκολύνουν την άμεση διακοπή λειτουργίας και εν συνεχεία αποκατάσταση ενεργών ΧΑΔΑ ή γενικά την αποκατάσταση ανενεργών ΧΑΔΑ. Ενδεικτικές κατηγορίες τέτοιων συνοδών έργων είναι: εγκαταστάσεις και εξοπλισμός μεταφόρτωσης, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός δεματοποίησης, αποθήκευσης κλπ.

31χρονος αλλοδαπός ο δράστης της ληστείας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που είχε γίνει την 18.6.2018 το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία, εμπρησμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι ο ανωτέρω, την 18.6.2018 το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, αφού μπήκε σε υποκατάστημα τράπεζας, με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρήματα και τράπηκε σε φυγή με όχημα το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε και πυρπόλησε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Όπως επιπλέον προέκυψε, το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί την 26.4.2018 από περιοχή του Ρεθύμνου Κρήτης. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος τιμώντας έμπρακτα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει μετά την απόφαση της UNESCO για την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας της Ανθρωπότητας και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα, διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής. Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά που γίνεται στη Κορώνη και το οποίων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις και γευστικές δράσεις.

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΤΟ 61% ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“Ανοιχτή πληγή” για τον κλάδο του λογισμικού στην Ελλάδα παραμένουν τα μη νόμιμα αδειοδοτημένα προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν σήμερα το 61% των εγκατεστημένων συστημάτων στη χώρα. Το ποσοστό του λογισμικού, που δεν είναι αδειοδοτημένο, είναι μεν μικρότερο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, είναι το υψηλότερο αντίστοιχο ποσοστό στη Δυτική Ευρώπη. Είναι δε υψηλότερο ακόμη και από το μέσο όρο στο σύνολο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα, μάλιστα, με την παγκόσμια έρευνα λογισμικού της BSA-The Software Alliance, η εμπορική αξία του μη αδειοδοτημένου λογισμικού, που βρίσκεται εγκατεστημένο στην Ελλάδα, να ανέρχεται σε $173 εκατ. 
Όπως, μάλιστα, διαπιστώνει η έρευνα, η κυβερνοασφάλεια είναι ο νούμερο ένα λόγος, για τον οποίο πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού. “Για τη μείωση του κινδύνου των κυβερνοεπιθέσεων και την προαγωγή του τελικού αποτελέσματος, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξαλείψουν το μη αδειοδοτημένο λογισμικό που βρίσκεται εγκατεστημένο στα δίκτυα τους και να εισάγουν σύστημα Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management)”, επισημαίνει η έρευνα της BSA. Απειλές ασφάλειας Οι ερευνητές της εταιρείας υπογραμμίζουν ότι, εάν το λογισμικό είναι μη αδειοδοτημένο, οι 19  επιχειρήσεις διατρέχουν ένα σημαντικό κίνδυνο να αντιμετωπίσουν, συχνά, σοβαρές απειλές κατά της ασφάλειας. 
Στην πραγματικότητα, οι CIOs παρατήρησαν ότι η κλοπή προσωπικών και εταιρικών δεδομένων είναι το πρωταρχικό μέλημα τους αναφορικά με το κακόβουλο λογισμικό, που μπορεί να συνοδεύει μη αδειοδοτημένο λογισμικό. Κατά συνέπεια, περισσότεροι από τους μισούς CIOs, που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν τους κινδύνους κυβερνοασφάλειας ως το νούμερο ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να αποφεύγεται το μη αδειοδοτημένο λογισμικό (54 %), με δεύτερο λόγο το μικρότερο κίνδυνο που διατρέχουν λόγω νομικών ζητημάτων (43%).

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η αγωνία των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ καθώς αναρτήθηκαν κανονικά οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2018 στα Λύκεια της Μεσσηνίας. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχουν διακυμάνσεις σε ότι αφορά τα κύρια εξεταζόμενα μαθήματα στην Νεοελληνική γλώσσα και τα Μαθηματικά, καθώς το δεύτερο φάνηκε να οδηγεί πολλούς υποψήφιους κάτω από την βάση.
Για τους υποψήφιους πάντως που υπολογίζουν τα μόρια τους και  διαγωνίζονται σε περισσότερες από μία ξένες γλώσσες λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη βαθμολογία, ενώ στα αγωνίσματα ως βαθμός λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των βαθμών των τριών αγωνισμάτων ο οποίος εκφράζεται με προσέγγιση εκατοστού.
ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...
Ικανοποιητικές ήταν οι βαθμολογίες στην ευρύτερη περιοχή Κυπαρισσίας. Από το Γενικό Λύκειο πρώτος ήρθε ο Βασίλης Παπαγεωργίου οποίος έχει δυνατότητα να περάσει σε σχολή της επιλογής του συγκεντρώνοντας συνολικά 18.151 μόρια. 
Ο Βασίλης Παπαγεωργίου δήλωσε στο kyparissianews.com ότι "είναι ικανοποιημένος από την βαθμολογία δικαιώνοντας την προσπάθεια 2 ετών, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει προσήλωση στο σκοπό του με συστηματική δουλειά χωρίς υπερβολές ώστε να κατακτήσει τον στόχο του εκπληρώνοντας τα όνειρά του" για να ευχηθεί σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία. Ο νεαρός που είναι και γνωστός ποδοσφαιριστής μας είπε ότι μπορεί να συνδυάζει σπουδές και αθλητισμό γιατί προάγει την προσωπικότητα του ατόμου, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γονείς του που τον στήριξαν όλη αυτή την περίοδο!
Σε ότι αφορά υψηλής βαθμολογίες πέτυχαν ο Αχιλλέας Παρασκευόπουλος συγκέντρωσε 18.095 μόρια. 
Ο Αχιλλέας Παρασκευόπουλος με την ανακοίνωση των βαθμολογιών δήλωσε ότι : «Είμαι ευχαριστημένος, είμαι χαρούμενος! Νιώθω πως όλοι οι κόποι μου, της χρονιάς, δεν πήγαν χαμένοι».
Φέτος να τονιστεί ότι οι ανακατανομές σε σχολές όσο και το γεγονός ότι εισάγονται περισσότεροι υποψήφιοι αφήνει ελπίδες για καλύτερη κατανομή των υποψηφίων.
Αρκετές επιτυχίες για εισαγωγή και στο 1ο ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Σημαντικές επιτυχίες σημείωσε και το 1ο ΕΠΑΛ της Κυπαρισσίας καθώς οι βαθμολογίες ήταν πολύ ενθαρρυντικές. Ο Μαρίνος Καλής συγκέντρωσε 17.500 μόρια, ενώ πολύ καλή βαθμολογία τόσο στην Νεοελληνική γλώσσα και μαθήματα ειδικότητας συγκεντρώνοντας πάνω από 17.000 μόρια πέτυχαν μεταξύ άλλων ο Νεκτάριος Πιπιλής, ο Ρομίνο Ντέρκα, η Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, η Κωσταντίνα Παναγιωτοπούλου και η Σοφία Παππά. 
Εξάλλου σημαντικές επιδόσεις σημείωσε ο Άρνολντ Χάτα και ο Νίκος Στριμπάκος που έδωσαν για δεύτερη φορά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

Τρία σημαντικά έργα που θα δώσουν πνοή στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση- Συντήρηση Οδού: 9η Εθνική Οδός Ράχες- Αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς Δήμου Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας» προϋπολογισμού 245.000,00 ευρώ, του έργου «Κατασκευή Ισόπεδου Κόμβου στη συμβολή της πρώτης Επαρχιακής Οδού με οδό Ναυαρίνου Δήμου Καλαμάτας», της ΠΕ Μεσσηνίας προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ και του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου στην 1η Ε.Ο. Καλαμάτας – Αερόπολης (τμήμα Καλαμάτα-Βέργα)», προϋπολογισμού 150.000, 00 ευρώ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΜΙΚΡΗΣ έντασης προβλήματα ευτυχώς παρατηρήθηκαν σε περιοχές της Τριφυλίας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που θύμιζαν ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ παρά καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το ύψος βροχόπτωσης ήταν μεγαλύτερο στα Φιλιατρά και κυρίως Γαργαλιάνους. Στα Φιλιατρά ορισμένοι δρόμοι πλημμύρισαν κοντά στις περιοχές εξόδου της πόλης ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Στους Γαργαλιάνους η περιοχή γύρω από την κεντρική πλατεία στα σχολικά συγκροτήματα θύμιζε..βαρκάδα και ήταν ευτύχημα που οι ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν συγκεντρώσει τα υπαίθρια καθίσματα. Αυτοψία σε καλλιέργειες διενήργησε με γεωπόνους η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν προβλήματα στους παραγωγούς. 
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΡΙΞΕ ΧΑΛΆΖΙ 
Σε σχόλιο του ο Αγροτικός σύλλογος Γαργαλιάνων στην σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει πάντως ότι "Φαίνεται ότι μέρει τώρα την γλιτώσαμε εδώ στην δυτική Μεσσηνία από χαλάζι , ώμος τα προβλήματα στις καλλιέργειες ειδικότερα σε σταφίδες (όσες έχουν απομείνει ) και σε αμπέλια κινδυνεύουν από αρρώστιες όπως περονόσπορο στο φύλλωμα ωίδιο και το κυριότερο, όξινη σήψη ( προτείνετε καλός αερισμός των σταφυλιών και μετά ψεκασμό με τα κατάλληλα σκευάσματα ). Όσο αφορά της ελιές , με αυτές της συνθήκες κινδυνεύουν από γλοιοσπόριο , και λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας από δάκο (προτείνετε εντατική παρακολούθηση με παγίδες και άμεσο ψεκασμό με κατάλληλα εντομοκτόνα , και μυκητοκτόνα ,πάντα κατόπιν ενημέρωσης από τους γεωπόνους". ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στα Φιλιατρά.
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ιωάννης Κατσούλας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, αλλά και η Προϊσταμένη της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Ζωή Πετροπούλου. Συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την ύδρευση, την καθαριότητα, το περιβάλλον και την ΔΕΥΑΤ, σύμφωνα με το ιστολόγιο filiatranet Αναγκαίο είναι, όπως αποφασίστηκε, ο καθαρισμός της Δεξαμενής και η τοποθέτηση φίλτρου, καθώς όπως τόνισε ο κ. Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος, ο αγωγός της Καναλουπούς είναι ανοιχτού τύπου, με αποτέλεσμα το νερό να έχει κάθε είδους παρεμβάσεις. 
Επίσης ζητήθηκε άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος σε σημεία που γίνονται παρεμβάσεις από την ΔΕΥΑΤ λόγω π.χ. βλάβης. Η απάντηση της ΔΕΥΑΤ είναι ότι βρίσκονται σε αναμονή υπογραφής της σύμβασης με ανάδοχο, ώστε να γίνεται άμεσα η αποκατάσταση της ζημιάς. Επίσης ζητήθηκε να καθαριστεί και να τοποθετηθεί φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο του νέου γήπεδου Φιλιατρών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση και η αποχώρηση των αθλητών όταν πέφτει το σκοτάδι. 
Στο τέλος της συνεδρίασης ο κ. Κατσούλας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την συνέχεια του έργου από τον Άγιο Νικόλαο έως την Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο θα ξεκινήσει σε 15 περίπου ημέρες. Τέλος αποφασίστηκε η τοποθέτηση πινακίδων στην παιδική χαρά της πλατείας, όπου θα απαγορεύονται στον χώρο ενήλικες που δεν θα συνοδεύουν παιδιά.

1,36 εκατ. ευρώ έδωσε ο ΕΛΓΑ στη Μεσσηνία


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, συνολικά 7.498 δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα μοιραστούν συνολικά το ποσό των 7.111.786,04 ευρώ. Οι αποζημιώσεις αφορούν εκκαθάριση των αποζημιώσεων ζημιών από διάφορα ζημιογόνα αίτια, στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, που συνέβησαν εντός του 2017 και του πρώτου τριμήνου του 2018. 
Παράλληλα, ο ΕΛΓΑ υπενθυμίζει ότι καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μεγαλύτερο μέρος των 7 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί στο νομό Μεσσηνίας (1.364.085,30 ευρώ), στο νομό Ηλείας (1.022.894,94 ευρώ) και στο νομό Αργολίδος (1.015.258,19 ευρώ).

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Θα πέσει στο κενό οποιαδήποτε προσπάθεια και αν γίνεται από διάφορους κύκλους, οικονομικούς και πολιτικούς, για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό..
Ο Α. Χαρίτσης εκτίμησε ότι «οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς το παλιό πολιτικοοικονομικό σύστημα φοβάται ότι θα μείνει εκτός της προσπάθειας για την διαμόρφωση της επόμενης μέρας». 
«Έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα φάση, που κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα θα είναι πάντα ομαλά και εύκολα αλλά σε κάθε περίπτωση τα πολύ δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ κρίσιμο ποιος θα διαχειριστεί τη νέα φάση μετά την έξοδο από το μνημόνιο, ποιος θα αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα και η ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια». Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Μόνο τους κωδικούς και όχι τα ονόματα των υποψηφίων θα περιλαμβάνουν οι εκτυπωμένες καταστάσεις με τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2018, που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους διευθυντές των λυκείων. Η απόφαση λήφθηκε για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η επίδοση ενός υποψηφίου στις Πανελλήνιες 2018. 
Οι βαθμολογίες θα αποσταλούν την Παρασκευή, ενώ σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, οι διευθυντές θα πρέπει να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων. 
Ο διευθυντής κάθε λυκείου, μαζί με τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων, μόλις παραλάβουν από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, τις καταστάσεις και τα αποκόμματα, θα πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων. Σε περίπτωση τυχόν διαφοράς πρέπει άμεσα να γίνει επικοινωνία με το οικείο βαθμολογικό κέντρο και τη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του υπουργείου Παιδείας, για τη σχετική διόρθωση. Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κατά την 11/20-06-2018 Συνεδρίαση, εξέφρασε, κατά πλειοψηφία, την κάθετη αντίθεση και αγανάκτηση του με την Συμφωνία που, υπό τον μανδύα ενός «γεωγραφικού προσδιορισμού», αποδέχεται και παγιώνει την εθνωνυμία «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Αναγνωρίζει μάλιστα ως «μακεδονική» τόσο την «ιθαγένειά» του όσο και την εκεί ομιλούμενη γλώσσα. Η Συμφωνία αυτή αγνοεί επιδεικτικά την επανειλημμένως και με πανηγυρικό τρόπο διατρανωθείσα βούληση του ελληνικού λαού για αποκλεισμό κάθε χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του για κάθε τι που θα αναφέρεται στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Δηλώνουμε με πλήρες αίσθημα ευθύνης ως Έλληνες με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία, στον πολιτισμό και στου αγώνες των προγόνων μας να διαφυλάξουν, με το αίμα τους την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ότι η Μακεδονία ως όνομα, ως ιθαγένεια, ως γλώσσα και ως ιστορία είναι αδιαπραγμάτευτη. 
 Διαφωνούμε κάθετα με τετελεσμένες ενέργειες, που καθιστούν ένα αδύναμο και θνησιγενές κράτος, αυτό της ΠΓΔΜ, να υφαρπάζει με την έγκριση της Ελληνικής πλευράς το Όνομα, τη Γλώσσα, την Ιθαγένεια, την Εθνικότητα και την Ιστορία μας και με την ανοχή μας να συνεχίσει να καλλιεργεί τον αλυτρωτισμό και την προπαγάνδα σε βάρος των εθνικών και εμπορικών μας συμφερόντων. Αδιαφορούμε για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας καθόσον στην πράξη μόνο η εξ Ελλάδος αναγνώριση μετράει για τη σλαβική ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η επικείμενη αναγνώριση των Σκοπιανών εκ μέρους της Ελλάδος θα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε επίσημα πλέον, είτε την “απλή” (συνταγματική)” , είτε την “σύνθετη” παραχάραξη της ιστορίας των Ελλήνων. Η Κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της. Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι, η Μακεδονία αποτελεί την επιτομή του διαχρονικού Ελληνικού Μεγαλείου πού έλαμψε ανά την οικουμένη, ενώνοντας πρώτα, τις Ελληνικές πόλεις κράτη υπό τον Φίλιππο και ακτινοβολώντας τον Ελληνικό πολιτισμό σε όλη την οικουμένη υπό τον Αλέξανδρο. Ας θυμηθούμε, αυτό που είπε το 1907 ο πολιτικός και διανοητής Ίωνας Δραγούμης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μετά τον θάνατο του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά :
 «Να ξέρετε πως εάν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μάς σώσει. Θα μας σώσει από την μετριότητα.., Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε». Καλούμε το σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας να απορρίψει την Συμφωνία αυτή, όπως ήδη απορρίπτεται και αποδοκιμάζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμία υποχώρηση και κανένα τέτοιου είδους «συμβιβασμό». Καλούμε τέλος την Ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή, να προχωρήσουν στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για να ερωτηθεί και αποφασίσει ο Ελληνικός λαός-κάτι το οποίο θα πράξουν με δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί-εάν εγκρίνει ή όχι την Συμφωνία αυτή, που ενώ έχει ήδη εκφραστεί με ιστορικής μαζικότητας συλλαλητήρια, αγνοείται και παρακάμπτεται από την κυβέρνηση

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: Είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να αντιδράσουμε, αναγκαία η υλοποίηση Δημοψηφίσματος – Δεν μπορεί να λαμβάνεται καμία δεσμευτική απόφαση, χωρίς η απόφαση αυτή να διαθέτει την έγκριση και αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού 
Το αίτημα να διεξαχθεί Δημοψήφισμα, με μοναδικό και ξεκάθαρο ερώτημα την επικύρωση ή μη του περιεχομένου της συμφωνίας με το Κράτος των Σκοπίων διατυπώνει μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης «είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να αντιδράσουμε. Η κατάθεση της πρότασής μας για την υλοποίηση Δημοψηφίσματος έχει συμβολική, αλλά και ουσιαστική αξία. Δεν μπορεί να λαμβάνεται μια δεσμευτική απόφαση, χωρίς αυτή να διαθέτει την έγκριση και αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 
«Καμία κυβέρνηση, από κανένα κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που μπορεί να διαθέτει πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει την Πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές με αποφάσεις της, που δημιουργούν τετελεσμένα, που δύσκολα ανατρέπονται στο μέλλον» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να επικαλεστεί την πλειοψηφία που διαθέτει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά ποτέ τα τέσσερα χρόνια, για να πάρει μια απόφαση, με την οποία αφενός φαίνεται ότι διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Αφετέρου, η απόφαση αυτή θα μας δεσμεύει για τις επόμενες δεκαετίες».

WiFi θέλει ο Δήμος Τριφυλίας αλλά με τα παλιά τι θα γίνει;

Στο Πρόγραμμα WiFi4EU υπέβαλλε αίτηση ο Δήμος Τριφυλίας από τα μέσα Μαΐου, προκειμένου να συμμετέχει στο πρόγραμμα με το ποσό των 15.000 ευρώ, για δωρεάν WiFi. Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας όπου το Σώμα εκλήθη να αποφασίσει για την αποδοχή της υλοποίησης του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος, με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019, είναι να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες κ.α. σε όλη την Ευρώπη.
ΑΠΌ ΤΟ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ WIFI HOTSPOT ΑΛΛΆ ΧΩΡΊΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
Αυτή την φορά ωστόσο από το 2011 ο Δήμος Τριφυλίας διαθέτει σημεία ασύρματης πρόσβασης ή αλλιώς hotspot τα οποία εγκαταστάθηκαν σε πλατεία, κτίρια, σχολεία, δημοτικούς χώρους, τα οποία εκπέμπουν σήμα αλλά εδώ και 7 χρόνια δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο! Και τούτο διότι η εταιρία εγκατέστησε το εξοπλισμό, λειτούργησε το σύστημα για 1 χρόνο περίπου και μετά εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Οπότε το εύλογο ερώτημα είναι: θα εγκατασταθεί νέος εξοπλισμός και θα ξηλωθούν τα σημεία με wifi, θα αξιοποιηθούν τα υφιαστάμενα και θα αυξηθούν τα σημεία ασύρματης πρόσβασης ή απλά είναι άλλη μια υπόσχεση που δεν θα τηρηθεί ή θα δουλέψει για λίγους μήνες και μετά θα αφεθεί στην τύχη του; 

Ηλεκτρονικό παντοπωλείο...για φιλανθρωπικό σκοπό

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τριφυλίας σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των διανομών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για φιλανθρωπικό σκοπό έχει γραφεί στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας yourmarket για δωρεές στα Κοινωνικά Παντοπωλεία.
Με τη δράση αυτή δίνει τη δυνατότητα στους δωρητές από όπου και αν βρίσκονται με τη χρήση του υπολογιστή τους ή του κινητού τους (on line), να μπορούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, επιλέγοντας από τα έτοιμα διαμορφωμένα πακέτα τροφίμων αξίας 5, 10, 20, 50, 100 €. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν σε ποια δομή, σε ποιο κοινωνικό παντοπωλείο θα σταλούν τα προσφερθέντα τρόφιμα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δωρεά τους.
Για να δείτε πως λειτουργεί κάντε κλικ στο σύνδεσμο https://www.yourmarket.gr/ και επιλέξτε ένα από τα έτοιμα πακέτα προς δωρεά. Πραγματοποιήστε τη δωρεά σας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τριφυλίας. Ενισχύστε τις διανομές τροφίμων που γίνονται στο Δήμο μας. Είμαστε στο πλευρό 300 οικογενειών και η βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Θα ανακουφίσει συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

ΣΑΡΩΣΕ ΜΕ 3 ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ

Ο αθλητής από τα Φιλιατρά, μέσα σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο του ενός μήνα από την κατάκτηση της 4ης θέσης στην Ισπανία, κατάφερε να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όχι μία, αλλά τρεις φορές , σε ισάριθμα όργανα, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικά σπάνιο, αφού   πέτυχε και την 1η θέση στο σύνθετο ατομικό.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε 22-24 Ιουνίου στην πόλη Λατίνα της Ιταλίας. Αν και οι επίσημες προπονήσεις  ήταν 22 και 23 Ιουνίου, ο αθλητής λόγω υποχρεώσεων στη σχολή του ,προπονήθηκε  μόνο στις23/6, έχοντας  δυστυχώς και τρεις πρόσφατους τραυματισμούς.
Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε με το παραπάνω, κάνοντας περήφανους γι άλλη μια φορά την οικογένειά του, τις προπονήτριές του, τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, αλλά κυρίως τη χώρα του, αφού όπως ο ίδιος ο Γιάννης είπε, είναι μοναδικό συναίσθημα το να ακούγεται τρεις φορές στη σειρά ο Εθνικός μας Ύμνος, αφού να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο εξωτερικό ο Ηλιάδης αγωνίστηκε έχοντας το εθνόσημο.
Ο ίδιος δήλωσε, ότι πέρα από το αποτέλεσμα, ήταν μια μοναδική εμπειρία, αφού ένιωσε γι άλλη μια φορά την αγάπη του κόσμου και είναι υπέροχο ΄΄να σε κοιτάνε όταν προπονείσαι  και να φωνάζουν για εσένα όταν αγωνίζεσαι.΄΄
Να σημειώσουμε ότι ο αθλητής μετά το πέρας της βράβευσης, δεν παρέστη  στην προγραμματισμένη δεξίωση που ακολούθησε,  αφού έπρεπε να ταξιδέψει κατευθείαν στην Ελλάδα, προκειμένου , λίγες ώρες αργότερα να δώσει  εξετάσεις  στη σχολή του στην Καλαμάτα.
Όσο για τη συνέχεια, για 20 περίπου μέρες θα είναι εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων  λόγω των τραυματισμών του, αλλά αμέσως μετά όμως θα  συνεχίσει δυναμικά!!!
Ευχόμαστε στο Γιάννη  πάντα επιτυχίες & να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους  !!! Η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοια πρότυπα !! 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σήμερα τα βαθμολογικά κέντρα παραδίδουν τις βαθμολογίες των υποψηφίων στο υπουργείο Παιδείας. Tην Παρασκευή 29 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν σε όλα τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 
Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας «η αποστολή – διακίνηση των αποκομμάτων των τετραδίων και των βαθμολογιών των υποψηφίων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων αναμένεται να ξεκινήσει από τα βαθμολογικά κέντρα την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη 28/6, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Παρασκευή». 
Οι εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων εισαγωγής 
Φέτος, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, «υπάρχει ένα νέο τοπίο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που δεν έχει σημαντικά στοιχεία σύγκρισης με το περσινό. Και ως γνωστόν οι εκτιμήσεις για την κίνηση των βάσεων βασίζονται ουσιαστικά στη σύγκριση των δεδομένων της φετινής σχολικής χρονιάς με την περσινή και μερικές φορές και με την προπέρσινη»

1 – 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 : Summer academy 2018

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 

1 – 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας
σε συνεργασία με:
τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας,
την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου –Γραφείο Σχολικών Συμβούλων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας,
 την επιστημονική στήριξη του:
Ευρωπαϊκού δικτύου
για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia
(European Community Media, www.ecomedia-europe.net)
και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας - και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ‘ΦΑΡΙΣ’
διοργανώνουν το 2ο Θερινό Σχολείο για τις Νέες Τεχνολογίες (ΤΠΕ) 2018,  ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 1 ως 7 Ιουλίου 2018 με τίτλο:
«Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment»
Το Θερινό Σχολείο 2018 έχει εργαστηριακό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν σε αυτό Έλληνες και εκπαιδευτικοί από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αξιοποιεί τις πλατφόρμες MicroBitArduino & RaspberryPi, για την διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα:  http://summeracademy.sch.gr/
Στόχοι του θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ (Summer Academy 2018) είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων, η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών  Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Σχολείων & Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και η μέσω του STEM ανάπτυξη της Υπολογιστικής Σκέψης, η οποία είναι μια δεξιότητα που πρέπει να έχουν όλοι οι εκπαιδευόμενοι του 21ου αιώνα, εξίσου σημαντική με τις άλλες τρεις βασικές δεξιότητες, δηλαδή την ανάγνωση, τη γραφή και την αριθμητική / μαθηματική.
Βασικοί εισηγητές/ομιλητές θα είναι οι εξής:
Dir Herbert Eile, Πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία
Dr. Erwin Bratengeyer, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής του Παν/μίου του Δούναβη στο Krems της Αυστρίας
Inga Eiriksdottir, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ισλανδία
Και οι Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Μεσσηνίας:
Τάσος Κλείσας, ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας
Λιανού Ελένη, ΣΔΕ Καλαμάτας
Γιάννης Μιχαλόπουλος, 24ο  Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας
Ραβάνη Ιωάννα, ΚΠΕ Καλαμάτας
Τσώνης Γρηγόρης, ΓΕΛ Αριστομένη
Νόκας Γεώργιος, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
Τα οφέλη διοργάνωσης ενός τέτοιου θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ και το STEM στην Εκπαίδευση θα είναι πολλαπλά, ενώ  πρόκειται για τη 2η χρονιά διοργάνωσης στην περιοχή, μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση  τον Ιούλιο του 2017.
Σε αυτό συνάδουν τόσο η συμμετοχή 20 Εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία, Λετονία και Γερμανία αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θερινό Σχολείο για τις ΤΠΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Ecomedia (www.ecomedia-europe.net) και έχει δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).  

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ αυτό το καλοκαίρι το κύτταρο πολιτισμού στο χώρο των ΟΣΕ, το γνωστό μας 'Τρενοτεχνείο' που δημιούργησε με μεράκι ο Νίκος Καλογερόπουλος με την αρωγή των συνεργατών του, προσφέροντας μέρες μουσικής, θεάτρου, κινηματογράφου, συναυλιών στην περιοχή.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Ιουλίου προσφέροντας μοναδικές στιγμές στο κοινό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν εκπλήξεις όπως μια μοναδική έκθεση που θα συζητηθεί, παιδικό θέατρο, συναυλίες αλλά και δρώμενα μέχρι τον Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί ότι ο χώρος έχει εξωραιστεί ώστε να υποδέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών, ενώ σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα θα έχουμε τις εξής εκδηλώσεις όπως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΑΟΛΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ (ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
ΜΕΛΙΣΣΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Να σημειωθεί τέλος ότι το Τρενοτεχνείο που βρίσκεται στις παλιές αποθήκες του ΟΣΕ σχεδιάζει μελλοντικά να φιλοξενήσει πλήθος εκδηλώσεων και κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. ΓΙΑΝ. ΜΠ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ με πρόστιμα για το θέμα των χωματερών βρίσκεται η Τριφυλία με βάση τις εκθέσεις ελεγκτών περιβάλλοντος για τους μη αδειοδοτημένους χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορρριμμάτων.
Τα οικιακά απορρίμματα συλλέγονται όποτε είναι εφικτό στην χωματερή Αλιμάκι της Κυπαρισσίας στην οποία διεξάγεται αποκατάσταση της παλιάς χωματερής, ενώ η ρίψη σκουπιδιών γίνεται σε νέα χωματερή που άνοιξε η Δημοτική αρχή. Η οποία βέβαια στο τελευταίο Δ.Σ. ζήτησε νέα πίστωση χρόνου ακόμα 10 μηνών μέχρι να προχωρήσει το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. 
Ωστόσο νέο πρόστιμο που φτάνει τα 1.000 ευρώ, κατλαόγισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον δήμο Τριφυλίας, για την υπαίθρια ρίψη απορριμμάτων στη θέση «Παλαιά Σφαγεία Γαργαλιάνων», της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ...
Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά την αναλυτική έκθεση του Κλιμακίου ελέγχου ποιότητας περιβάλλοντος  της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας. Η επιβολή τέθηκε μετά την πρόσφατη από την 5.2.2018 έκθεση αυτοψίας, του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος για την υπαίθρια εναπόθεση στερεών απορριμμάτων στο χώρο των παλιών σφαγείων της περιοχής, παραβιάζοντας το άρθρο 2 του Ν. 1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και επιπλέον αποτελούν παράβαση του άρθρου 10§1 της ΚΥΑ Αριθ.  ΗΠ/50910/2727/03 (Β΄ 1909) και παράβαση του άρθρου 3, παρ. 1, της ΚΥΑ 11535/93 (ΦΕΚ 328 Β) καθώς δεν υπήρχε φύλαξη της περιοχής. 
Δεν αποκλείεται πάντως σύντομα να επιβληθεί πρόστιμο και για την χωματερή στο Αλιμάκι μετά την αυτοψία των ελεγκτών περιβάλλοντος μετά την πρόσφατη πυρκαγιά του Μαίου 2018 καθώς ο χώρος αποκαθίσταται αλλά παραμένει ενεργός σε ότι αφορά την ρίψη απορριμμάτων. ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Διεθνές Συνέδριο στην Καλαμάτα για τα 5G δίκτυα

Στην Καλαμάτα βρίσκονται, από σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και μέχρι την Πέμπτη 28 του μήνα, περί τους 250 κορυφαίοι επιστήμονες από όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου, που μετέχουν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο IEEE SPAWC 2018 (International Workshop on Signal Processing Advances in Wireless Communications – www.spawc2018.org). Πρόκειται για το σημαντικότερο, ίσως, διεθνές συνέδριο που εστιάζεται στις τεχνολογίες επεξεργασίας σημάτων για τις ασύρματες επικοινωνίες και θα δώσει έμφαση σε ζητήματα, τα οποία αφορούν στα δίκτυα 5G και μένει να επιλυθούν. 
Τα δίκτυα αυτά υπόσχονται δεκαπλάσια αύξηση της ταχύτητας διακίνησης της πληροφορίας, μικρότερες καθυστερήσεις, διακίνηση εικονικής πραγματικότητας και πολλά ακόμη. Μάλιστα, σε συνέδρια σαν αυτό που γίνεται στην Καλαμάτα, αναπτύσσονται και ζητήματα σχετικά με τεχνολογικές εφαρμογές που θα δούμε στην πράξη σε 3 ή 5 ή 10 χρόνια από σήμερα, δηλαδή σε δίκτυα π.χ. 6ης γενιάς…
 Τα ανωτέρω ανέφεραν, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο σήμερα, οι συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, Αθηνά Πετροπούλου, Διακεκριμένη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ και ο Κωνσταντίνος Παπαδιάς, Επιστημονικός Διευθυντής του Athens Information Technology και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Aalborg Δανίας, εκφράζοντας ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά στη διοργάνωση του Συνεδρίου.
Από το kalamatanews.gr, freegr.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τριφυλίας, παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Δημητρίου Τερζή. Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικώς θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου, την παραχώρηση γραφείου στο Δήμο Τριφυλίας για τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, καθώς και η εύρεση κατάλληλων χώρων για την σεμιναριακή και όχι μόνο κατάρτιση των επαγγελματιών μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 
Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Τριφυλίας κος. Παναγιώτης Τσίγγανος και κος. Ιωάννης Κατσούλας, ο Δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Κυπαρισσίας κα Σταματία Αλεξόπουλου, ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας κος Γιωργος Γκόνης καθώς και ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κος Αγγελής Πετρακόπουλος. 
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου ακόμα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας κος Στούπας καθώς και ο Διευθυντής του, κος Γιαννός. Τέλος από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος κος Νικόλαος Μπούκαλης, ο Γενικός Γραμματέας κος Σπύρος Χηνόπουλος, ο Γραμματέας Άρις Παναγιωτόπουλος και η ταμίας κα Ελένη Κουρέτα.

Διεθνές συνέδριο IEEE SPAWC 2018 στην Καλαμάτα

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου IEEE SPAWC 2018 (International Workshop on Signal Processing Advances in Wireless Communications – www.spawc2018.org), σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό, στο πλαίσιο του οποίου ευχαρίστησε για την επιλογή της Καλαμάτας ως τόπου διεξαγωγής του Συνεδρίου τους συνδιοργανωτές του, Αθηνά Πετροπούλου, Διακεκριμένη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ και Κωνσταντίνο Παπαδιά, Επιστημονικό Διευθυντή του Athens Information Technology και Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Aalborg Δανίας. 
Ο Π. Νίκας τόνισε ότι αυτό είναι πολύ μεγάλη διαφήμιση για την πόλη σε ειδικό κοινό, με αποτέλεσμα να αρχίζει να καθίσταται γνωστή η Καλαμάτα και με άλλους τρόπους, πέραν της ιδιότητάς της ως τόπου παραγωγής της φημισμένης βρώσιμης ελιάς. Ο Δήμαρχος επεσήμανε προς τους συνέδρους ότι η πόλη μάχεται για την πρόοδό της μέσα στην οικονομική κρίση, ενώ πρόσφατα απέσπασε πρώτο πανελλήνιο βραβείο στον ψηφιακό τομέα. Ανέφερε δε πως αποτελεί ευεργεσία η εγκατάσταση οπτικής ίνας από τη Wind, που θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη, καθιστώντας την πόλη πιο ελκυστική για τις επιχειρήσεις. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την κυρία Πετροπούλου, που είναι Καλαματιανή, σύμβολο για τους νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και προβάλλουν τον τόπο μας και τον ενισχύουν. Σημειώνεται πως δεκάδες σύνεδροι από άλλες χώρες έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την Καλαμάτα και την ομορφιά της και το επισημαίνουν.

ΤΡΙΠΛΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έτος τριών εκλογικών αναμετρήσεων θα είναι το 2019, καθώς θα πρέπει να συμβούν έκτακτα πολιτικά, οικονομικά ή κοινωνικά γεγονότα προκειμένου να στηθούν κάλπες το 2018. Η προωθούμενη συμφωνία με τη FYROM, άλλωστε, καθιστά σχεδόν απαγορευτική για το Μαξίμου την προκήρυξη εκλογών το τρέχον έτος, ενώ ούτως ή άλλως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, προκειμένου να δώσει δείγματα μιας νέας διακυβέρνησης και, κυρίως, να ολοκληρώσει το νέο αφήγημα για το μέλλον της χώρας που θα παρουσιάσει πριν τις κάλπες. 
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Νews 24/7, το Μέγαρο Μαξίμου οδηγείται -όπως διαφαίνεται και από την πρόσφατη σύσκεψη που αναλύθηκαν στον πρωθυπουργό τα αποτελέσματα και οι τάσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων- σε διπλές κάλπες, με τις εθνικές εκλογές να διεξάγονται μαζί με τις ευρωεκλογές την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. 
Ειλημμένη είναι και η απόφαση της κυβέρνησης –παρά τις κάποιες αντίθετες απόψεις που υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες ή τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν ακόμα και από ορισμένους κορυφαίους υπουργούς- για μετάθεση των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση από τον Μάιο για τον Οκτώβριο. Ο «Κλεισθένης» που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο (το νομοσχέδιο βρίσκεται σήμερα στην ΚΕΝΕ και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου (όπου χρειαστεί) την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.

Συνάντηση Αλ. Χαρίτση – W. Ross για επενδύσεις

Η ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου, Willbur Ross, στην Ουάσινγκτον. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μία πολύ αναλυτική συζήτηση για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος που σχετίζονται τόσο με τις αμερικανικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, όσο και με την δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές επιχειρήσεις στην αμερικανική οικονομία. «Επιβεβαιώθηκε και με τον πιο επίσημο τρόπο αυτό το οποίο έχουμε διαπιστώσει σε όλες τις επαφές τις τελευταίες ημέρες εδώ στις ΗΠΑ ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα» και «προσφέρει νέες δυνατότητες για επενδύσεις στους ενδιαφερόμενους από το εξωτερικό» δήλωσε στην ΕΡΤ, μετά την συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης. 
Τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε νέες επενδυτικές συμφωνίες πάρα πολύ σημαντικές για την ελληνική οικονομία». Στις συνομιλίες τέθηκε και το ζήτημα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2018 στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας εξέφρασε ικανοποίηση για τον μεγάλο αριθμό αλλά και την υψηλή ποιότητα των αμερικανικών εταιριών που θα συμμετάσχουν στη ΔΕΘ, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο γεγονός θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης στις εγχώριες ελληνικές επιχειρήσεις.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Δράση από την Αστυνομική Διεύθυνση στην Κυπαρισσία

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και ο Δήμος Τριφυλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), συνδιοργάνωσαν χθες (25-06-2018) στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή του «ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ» και το «ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ.», ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων».
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Αστυνόμο Β΄ Αναστάσιο Δεληγιάννη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, την κ. Ιωάννα Τσουράπαυπεύθυνη του ΚΕΘΕΑ – ΚΥΤΤΑΡΟ και την κ. Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ., για το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Στην ημερίδα παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τριφυλίας κ. Ιωάννης Μερκούρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο πρόεδρος του ΚΕ.ΠΕ.Π.Ψ.Υ. Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Σιδέρας και εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων και Ενώσεων.