Pages

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΔΑΟΚ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την τριήμερη ταχύρυθμη εκπαίδευση μελισσοκομίας που πραγματοποιείται στις 28 Ιουνίου και 1 και 2 Ιουλίου στο κέντρο «Δήμητρα » Κυπαρισσίας του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ.
 Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Παρασκευή 28/6/2019 Θέμα: Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης Εκπαιδευτής: Καλασιούντας Σταμάτης Δευτέρα 1/7/2019 Θέμα: Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων ( ΠΟΠ –ΠΓΕ ) Εκπαιδευτής: Καλασιούντας Σταμάτης Τρίτη 2/7/2019 Θέμα: Τυποποίηση- Εμπορία – Προώθηση-Σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων Εκπαιδευτής: Καλασιούντας Σταμάτης Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι ελεύθερη και τα μαθήματα αρχίζουν στις 8.30 και ολοκληρώνονται στις 13.30 καθημερινά. Επισημαίνεται ότι θα ακολουθήσει και δεύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης μέσα στον Ιούλιο με διαφορετική θεματολογία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 1. Στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Π.Ε Μεσσηνίας Ελ. Βενιζέλου 29 Κυπαρισσία τηλ 2761361505 2. Στο Κέντρο ΄΄ Δήμητρα ΄΄ Κυπαρισσίας τηλ 2761022116

ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΕΝΤΟΝΗ αλλά διακριτική ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναρχικών ομάδων που τάσσονται κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου. 
Η ειρηνική κατά τα άλλη διαμαρτυρία ξεκίνησε με την ανάρτηση πανό, ενώ μέλη των ομάδων διένειμαν κείμενο με τίτλο "Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων εντείνουν την καταστροφή του φυσικού κόσμου και την εκμετάλλευση των ζωών μας", εκθιάζοντας σύμφωνα με τους ίδιους τους πραγματικούς λόγους για τα κερδοφόρα αποτελέσματα εξόρυξης πετρελαίου στο οικόπεδο του Κυπαρισσιακού κόλπου. Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τόνιζαν ότι "Οσο η κοινωνία αντιστέκεται στα σχέδια των ερευνών και εξορύξεων για υδρογονάνθρακες, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται το έργο των ΕΛ.ΠΕ να προχωρήσουν τις εργασίες τους στον Κυπαρισσιακό και στο κράτος να υποστηρίξει και να επικυρώσει αυτά τα σχέδια."
Μετά το πέρας της εκδήλωσης με το ηχητικό μέρος του κειμένου αλλά και συζήτηση με πολίτες, οι ομάδες αποχώρησαν από την κεντρική πλατεία ενώ ο κόσμος για πρώτη φορά όπως σημείωναν πολίτες είδαν εκδήλωση αναρχικών ομάδων στο κέντρο της πόλης. 

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 10 ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, σήμερα (29.6.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 71 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα τυχερά παίγνια και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 36χρονο ημεδαπό.
Ειδικότερα, σήμερα (29.6.2019) και πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε χώρο σωματείου, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, διαπιστώθηκε η διεξαγωγή του τυχερού παιχνιδιού «πόκερ». Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο 41χρονος εκ των συλληφθέντων, ως προσωρινά υπεύθυνος του σωματείου, είχε επιτρέψει σε οκτώ (8) από τους υπολοίπους συλληφθέντες, τη διεξαγωγή με χρήματα του τυχερού παιχνιδιού «πόκερ», στο οποίο συμμετείχε και ο 30χρονος.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Επιτυχίες και διακρίσεις σημείωσαν για ακόμα μια χρονιά οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της Τριφυλίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, κυρίως εξαιτίας δυσκολιών στα θέματα, που στέρησαν πολύτιμους βαθμούς από τους υποψηφίους. 
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων γέμισαν από υποψηφίους που ήθελαν να πάρουν τις βαθμολογίες τους.
Να σημειωθεί πως με 18.625 μόρια η Ήλια Γεωργοπούλου από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων είναι η πρώτη από τα σχολεία της Τριφυλίας.

Δηλώσεις
Στο «Θ» μίλησαν απόφοιτοι των ΓΕΛ για τα συναισθήματα και τους στόχους τους:

 Άγγελος Δημόπουλος, 18.560 μόρια, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Κατάφερα να πετύχω 18.560 μόρια, αισθάνομαι υπερήφανος για τον εαυτό μου και τώρα είναι η στιγμή ν’ αποφασίσω πού θα περάσω, θα δείξει. Δε νομίζω ότι μπορεί να φορμαλιστεί η επιτυχία, δηλαδή δεν υπάρχει μέθοδος για κάποιον μαθητή να ακολουθήσει κάποια βήματα, έτσι ώστε να πετύχει αυτό που θέλει. Εγώ πιστεύω ότι, αν μπορώ να πω μια μέθοδο, είναι ο μαθητής να είναι σίγουρος για τις γνώσεις του και να ’χει αυτοπεποίθηση όταν θα πάει να γράψει!».

Ηλίας Διαμαντής, 17.253 μόρια, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Νιώθω δικαιωμένος, άξιζε ο κόπος και η προσπάθεια της δεύτερης χρονιάς. Ο κόπος μου ανταμείφθηκε και εύχομαι κάθε παιδί να εκπληρώσει τα όνειρά του, ακόμα και αν χρειαστεί να ξαναπεράσει το δύσκολο δρόμο των πανελληνίων».

Στέφανος Καλής, 17.110 μόρια, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Ήμουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και έγραψα 17.110 μόρια. Θεωρώ ότι είχε αρκετή πίεση το διάβασμα, χρειάζεται αρκετή οργάνωση  για να μπορέσει να επιτύχει κάποιος μαθητής. Αισθάνομαι αρκετά όμορφα, αν και δεν περίμενα να έχω γράψει τόσο υψηλά και ούτε το επιδίωξα. Διάβασα όσο καλύτερα μπορούσα για να έχω τη δυνατή μεγαλύτερη επιτυχία. Θέλει δουλειά και πίστη. Σκέφτομαι για Θεολογία».

Γιάννης Φωτεινόπουλος, 16.858 μόρια, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Τα πράγματα ήταν κομπλέ, όλα. Υπήρχαν και δύσκολες και εύκολες στιγμές. Καλή επιτυχία και στους υπόλοιπους συμμαθητές μου, εύχομαι να πιάσουν τις Σχολές που θέλουν. Πυροσβεστική θέλω ως πρώτο στόχο, αλλά τώρα ψάχνομαι και για δεύτερες επιλογές».

Δημήτρης Αθανασόπουλος, 16.248 μόρια, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Έδινα Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Έκθεση. Έγραψα 16.248 μόρια. Ήθελα να περάσω Σχολή Ικάρων, λίγο χλωμό το βλέπω, αλλά θα δούμε. Με δυσκόλεψε λίγο η Χημεία, δεν πήγα πολύ καλά. Αισθάνομαι λίγο απογοητευμένος από το γενικότερο αποτέλεσμα, περίμενα κάτι παραπάνω, αλλά εντάξει».

Θεοδώρα Αντωνοπούλου, 14.841 μόρια, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Έγραψα σχετικά καλά, αλλά όχι όσο περίμενα. Έγραψα 14.841 και περίμενα γύρω στο 16. Πιο πολύ με τα Αρχαία έκανα κάποια λάθη. Ήθελα Αστυνομία, ενώ τώρα δεν μπορώ να πάω μ’ αυτά τα μόρια και λογικά θα πάω Φιλολογία».

Παρασκευάς Μεϊντάνης, 18.141 μόρια, ΓΕΛ Φιλιατρών: «Θέλω να περάσω Αξιωματικών Αστυνομίας. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Το ήλπιζα, δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος αλλά το ήλπιζα. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Αγγελική Καλογεροπούλου, 16.753 μόρια ΓΕΛ Φιλιατρών: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν το περίμενα αυτό γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως στη Φυσική και τη Χημεία. Και θέλω να περάσω στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στα Όπλα!».

Αναστασία Παναγιωτοπούλου, 16.307 μόρια, ΓΕΛ Φιλιατρών: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη, γιατί πέτυχα το στόχο μου, την πρώτη μου επιλογή - θέλω να πιστεύω - σε σχέση με τα περυσινά δεδομένα. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Θέλει υπομονή, πίστη στο εαυτό σου, πυγμή και μεθοδικότητα. Στοχεύω στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιστεύω ότι το πιάνω σε σχέση με τις περυσινές βάσεις…».

Παναγιώτης Χρονόπουλος, 16.122 μόρια, ΓΕΛ Φιλιατρών: «Νιώθω χαρούμενος, αλλά – δε θέλω να γίνω αλαζόνας – ήθελα να γράψω παραπάνω. Στόχος μου ήταν Στρατιωτικές Σχολές ή Αστυνομία ή Πυροσβεστική ή Λιμενικό. Τώρα λίγο δύσκολο. Μακάρι να πέσουν οι βάσεις. Θα δείξει…».

Άννα Γλαροπούλου, 17.500 μόρια, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Είμαι ευχαριστημένη. Το περίμενα. Περίμενα ίσως και λίγο πιο χαμηλά, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ευχαριστώ την καθηγήτριά μου, τους γονείς μου. Τώρα, δεν ξέρουμε πού θα δηλώσουμε, θα δούμε και τις βάσεις. Για Αθήνα σκέφτομαι πάντως. Μου αρέσει και η Ψυχολογία και η Διατροφολογία πολύ».

Σαράντης Παπαχριστοφίλου, 16.206 μόρια, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Στόχευα στην Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ στην Πάτρα. Αν πέσουν οι βάσεις μπορεί να το πιάσω, αλλιώς Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στην Πάτρα πάλι. Ευχαριστημένος είμαι».

Χαράλαμπος Τεριζάκης, 15.774 μόρια, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Περνάω το στόχο μου, πιστεύω. Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Αθήνα. Αισθάνομαι αδικημένος λίγο στην Έκθεση, στα υπόλοιπα όπως περίμενα πάνω-κάτω».

Περικλής Πετρόπουλος, 14.589 μόρια, ΓΕΛ Γαργαλιάνων: «Είμαι ικανοποιημένος. Στόχευα στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στην Πάτρα. Είμαι μακριά απ’ το στόχο μου. Υπάρχουν, όμως, αρκετές Πολυτεχνικές Σχολές που μ’ ενδιαφέρουν και πιστεύω πως θα πιάσω κάτι που με ικανοποιεί».

Πηγή: Του Ηλία Γιαννόπουλου από την εφημερίδα 'Θάρρος'

Βελτιώθηκε ο περιμετρικός δρόμος της πλατείας τριών Ναυάρχων στην Πύλο

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέμβαση του Δήμου Πύλου – Νέστορος για την βελτίωση της ασφάλειας και βατότητας του περιμετρικού δρόμου της πλατείας τριών Ναυάρχων στην Πύλο ,που λόγω των έργων αποχέτευσης αλλά και παλαιότητας του οδοστρώματος, έχριζε άμεσης αντιμετώπισης . 
 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σε δήλωση του σημείωσε : « Λύσαμε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια τους πολίτες .Για μας ο τόπος είναι πάνω από τα πρόσωπα !!» Παράλληλα ολοκληρώθηκε , ο καθαρισμός της περιμετρικής αποστραγγιστικής τάφρου στο Διβάρι , που οδηγεί στη Βοϊδοκοιλιά .Με την ολοκλήρωση του, δόθηκε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα.
Φωτό newsmessinia

Οι εκλογές του Ιουλίου ανησυχούν κόμματα για την αποχή

Mεγάλος είναι ο αριθμός ψηφοφόρων που θα ασκήσουν για πρώτη φορά το εκλογικό τους δικαίωμα στις 7 Ιουλίου, καθώς έχει περάσει σχεδόν μία τετραετία από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση για το ελληνικό Κοινοβούλιο (Σεπτέμβριος 2015), οπότε και η σύσταση του εκλογικού σώματος έχει μεταβληθεί σημαντικά.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που έχει δικαίωμα ψήφου και σε αυτές τις εκλογές είναι ηλικιωμένοι, άνω δηλαδή των 71 ετών. Τόσο τα κόμματα όσο και το υπουργείο Εσωτερικών ανησυχούν ιδιαίτερα για το ποσοστό αποχής που ενδέχεται να είναι αυξημένο, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν ποτέ διεξαχθεί εθνικές εκλογές μεσούντος του θέρους, τον Ιούλιο. Το ποσοστό αποχής στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν 43,84%, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ενώ στις πρόσφατες ευρωεκλογές το ποσοστό αποχής έφτασε το 41,31%.
Καμπάνια ευαισθητοποίησης
Το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ετοιμάσει μια καμπάνια ευαισθητοποίησης των ψηφοφόρων, έστω για αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί έως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με τη δημοσιοποίηση βίντεο όπου θα καλούνται οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες.
Πάντως, εκπρόσωποι του υπουργείου Εσωτερικών κάνουν λόγο για «εύκολες» από πλευράς οργάνωσης εκλογές, δεδομένου ότι ο μηχανισμός λειτούργησε σε εντατικούς ρυθμούς τον Μάιο για τη διεξαγωγή των τριπλών εκλογών. Παράλληλα, κάλπες, παραβάν αλλά και χαρτί είχαν αγοραστεί σε επαρκείς ποσότητες και για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, πριν από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς τότε όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά για την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Για την ελληνική Βουλή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα ψηφίσουν για πρώτη φορά 577.771 πολίτες, (293.515 άνδρες και 284.256 γυναίκες) εκ των οποίων οι 519.227 είναι νέοι εκλογείς λόγω ηλικίας και οι 58.544 λόγω απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας μέσω πολιτογράφησης. Στις πρόσφατες ευρωεκλογές  ψήφισαν 536.920 πολίτες για πρώτη φορά, ενώ αντίστοιχα στις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 είχαν ψηφίσει για πρώτη φορά 116.745 πολίτες. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους της β΄ αναθεώρησης, που περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που είχαν συντελεστεί έως το τέλος Απριλίου 2019. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εκλογικοί κατάλογοι θα περιλαμβάνουν και ένα μεγάλο ποσοστό αποθανόντων… Τυπικά δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Δηλαδή σε αυτές τις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 έως και 31/12/2002.

CNT: Η Πελοπόννησος στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου

Μεταξύ των καλύτερων προορισμών του κόσμου για διακοπές το 2019 περιλαμβάνει την Πελοπόννησο ο ταξιδιωτικός οδηγός Conde Nast Traveller. Σε δημοσίευμά του, σημειώνει ότι σε αντίθεση με το πλήθος τουριστών που συρρέουν σε δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, συγκεντρώνει εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν την ηπειρωτική Ελλάδα. Το CNT παρατηρεί πως τα τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία λειτουργεί το Costa Navarino που προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών, ενώ στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας προσγειώνονται πλέον και απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.
Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα στέκεται στην Αρχαία Ολυμπία, στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, την Κουρούτα, αλλά και την Καρδαμύλη. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους προορισμούς που προτείνει το CNT για το 2019, περιλαμβάνουν τα τουρκικά παράλια, την Αίγυπτο, τη Ματέρα της Ιταλίας, το Περθ της Αυστραλίας, τα Χάιλαντ της Σκωτίας, το νησί του Αγίου Βαρθολομαίου στην Καραϊβική, τη γαλλική πόλη Αρλ, τη Βάλε ντε Γκουαδελούπε στο Μεξικό, τη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, την Ταϊτή, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, την πόλη Τσενγκτούτης Κίνας, την Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, την Παταγονία, τη Βομβάη της Ινδίας, τη Σιγκαπούρη και την Τασμανία.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

28/6 Εκδήλωση – συζήτηση στις 20:00 στην κατάληψη Παραρτήματος με θέμα » Ενεργειακή ανάπτυξη και πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους» με τις/τους συντρόφισσες/ους από την κατάληψη Terra Incognita (Θεσσαλονίκη) 
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6: Συγκέντρωση στην Κυπαρισσία, 19:00 στην κεντρική πλατεία. Να σταθούμε απέναντι στην καπιταλιστική ενεργειακή ανάπτυξη που σημαίνει λεηλασία της φύσης στο βωμό του κέρδους, σημαίνει ισοπέδωση των περιοχών της καπιταλιστικής περιφέρειας, σημαίνει στυγνή εργασιακή εκμετάλλευση και βίαιη φτωχοποίηση, σημαίνει πύκνωση των συννέφων πολέμου και όξυνση ενδοκαπιταλιστικών και διακρατικών ανταγωνισμών.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Η Ν.Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Στις 7 Ιουλίου τους στέλνουμε σπίτι τους. Γι’ αυτό θα ηττηθεί συντριπτικά και ταπεινωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου γιατι εν έτει 2019 και λίγες μέρες πριν τις εκλογές γυρνάνε σαν θίασος Γκόρτσων τις πόλεις και τα χωριά της Μεσσηνίας με το ρόλο αυτό να έχει φορεθεί στο πετσί του υποψήφιου βουλευτή και τέως ΥπΕΣ κ. Αλέξη Χαρίτση, όπως έγινε και στην Τριφυλία και την Κυπαρισσία. Στην Κυπαρισσία είχε και βαστάζους τον Εμπορικό Σύλλογο που διαβάσαμε (σε δημοσιεύματα από το γραφείο του κ. Χαρίτση) ότι του έδωσε το σύμβολο της πόλης, το αρχαίο νόμισμα της Κυπαρισσίας. Πάλι καλά που δεν απαίτησαν να συνεδριάσει το Δ.Σ. Τριφυλίας για να του δώσουν το κλειδί της πόλης. Γιατι τέτοια κολαούζα; Γιατι τέτοια υποτακτικότητα; Επικοινωνιακή προβολή για ψηφοθηρία. Και για να δέσει το επικοινωνιακό τέχνασμα δημοσιεύει και ο τέως ΥπΕΣ για χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων στην Τριφυλία. Χαριστικά έγιναν χρηματοδοτήσεις; Πουλάνε υποχρέωση για αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν; 
 Χρήματα δικά μας, των φορολογουμένων είναι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και χρήματα από προγράμματα της Ευρώπης, στην οποία το καλοκαίρι του 2015 μας κράτησε η ΝΔ, σε αντίθεση με τους ιδεοληπτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι ακόμη και τώρα καλοβλέπουν τη δραχμή. Χρήματα γιατι υπήρχαν μελέτες και αιτήματα. Τίποτα δεν μας χάρισαν. Για τίποτα δεν τους έχουμε υποχρέωση. 
 Οι Τριφύλιοι έστειλαν δυνατό μήνυμα στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Θα στείλουν στα σπίτια τους, τους Γκόρτσους του ΣΥΡΙΖΑ, της χειρότερης κυβέρνησης που κατέστρεψε τα πάντα λεηλατώντας κόπους και αγωνίες των νοικοκυριών τους και ισοπεδώνοντας αρχές, αξίες και ιδανικά του Ελληνικού έθνους και ξεπουλώντας τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. Την Κυριακή 7 Ιουλίου τους αφήνουμε στο παρελθόν γιατι εκεί ανήκουν, στο παρελθόν που είναι κολλημένοι και οι Έλληνες δεν επιτρέψαμε να μας γυρίσουν πίσω. Γκόρτσοι δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Κυριακή 7 Ιουλίου ΣΥΡΙΖΑ και συφερτός του, σπίτι τους.
 ΔΗΜ.Τ.Ο. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

9,4 εκ. Ευρώ στη Τριφυλία τα τελευταία 4 χρόνια

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία με επικεφαλής τον κ. Χαρίτση κατά την τελευταία επίσκεψή τους στο  Γενικό Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους και είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Στις συζητήσεις τονίστηκε η σημασία που έχει για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου η συνολική χρηματοδότησή του με 1,6 εκ, ευρώ για την κάλυψη διαφόρων αναγκών και την αναβάθμιση του εξοπλισμού. 
 Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκαν επίσης το ΚΕΠ της Κυπαρισσίας όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους και πολίτες, συναντήθηκαν με τον διευθυντή Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυλίας για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και συζήτησαν αρκετή ώρα με τους ανθρώπους του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο έλαβε χρηματοδότηση σχεδόν 1 εκ. ευρώ για την ενεργειακή του αναβάθμιση με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 
Τα 4 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον Δήμο Τριφυλίας σύμφωνα και με το left.gr έχουν χρηματοδοτηθεί έργα ύψους 9,5 εκ. ευρώ για σημαντικές υποδομές, αναπτυξιακές παρεμβάσεις και κρίσιμους τομείς όπως η δημόσια υγεία. Έργα όπως η επισκευή του μώλου του λιμανιού της πόλης ύψους 2.3 εκ. ευρώ και η ανάπλαση της Άνω πόλης της Κυπαρισσίας, που αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό και τουριστικό πόρο της περιοχής, ύψους 432.750 ευρώ.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΖΩΝΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα  οι προαγωγικές εξετασεις εγχρώμων ζωνών από τον σύλλογο μας. Οι αθλητές του βραβευμένου αθλητικού συλλόγου είχαν την ευκαιρία να επιβραβευθούν για τις προσπάθειες και την εξέλιξη τους το τελευταίο εξάμηνο μπροστά σε γονείς, συγγενείς και φίλους! 
Οι προπονητές έδωσαν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές!
Στις εξετάσεις το παρών έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου με τους προπονητές Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Δικαίο, ενώ παρών ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας τριφυλιακών συλλόγων. 
Όπως επισημαίνει ο σύλλογος στην επίσημη σελίδα του 'Ο σύλλογος μας κλείνει τα 31 χρόνια λειτουργίας του υπό την καθοδήγηση του προπονητή του συλλόγου ΔΙΚΑΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ όλα αυτά τα χρόνια, με ήθος και αξίες και σκοπό έχει την εξέλιξη των αθλητών και την τόνωση ορισμένων δεξιοτήτων ζωής όπως η ευγενια, ο σεβασμός, η ταπεινοτητα, η καλοσύνη, η πειθαρχία, ο αυτελεγχος και η συγκέντρωση για επίτευξη στόχων!'

«Κάτω από τη βάση»στις Πανελλαδικές σε Βιολογία, Μαθηματικά, Ιστορία!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ… φαίνεται πως έχουν οι μαθητές της Μεσσηνίας, πολλοί από τους οποίους όπως κάθε χρόνο, τα πήγαν πολύ καλά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημειώνοντας υψηλούς σε αρκετές περιπτώσεις βαθμούς. Γενικά, η εικόνα φέτος είναι… μοιρασμένη, με τον προβληματισμό έντονο για μια σειρά από υποψηφίους, ειδικά των θετικών επιστημών, αφού κάτι περισσότερο από μεγάλη, ήταν η δυσκολία στη Βιολογία, τα Μαθηματικά, ενώ στη θεωρητική κατεύθυνση, πρόβλημα αντιμετώπισαν πολλοί υποψήφιοι με την Ιστορία, σύμφωνα πάντα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Ρεπορτάζ: Γεωργία  Αναγνωστοπούλου
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, το ποσοστό των γραπτών κάτω της βάσης ήταν εξαιρετικά μεγάλο, αφού άγγιξε το 64,99% και ξεπέρασε λίγο το 61% αντίστοιχα. Άσχημα, τα πήγαν πολλοί υποψήφιοι και στη Χημεία, με λίγο λιγότερους από τους μισούς, να γράφουν κάτω από τη βάση και μάλιστα το 31% να γράφει από 0 μέχρι 5(!) και μόλις το 4,37% των υποψηφίων να αριστεύει, γράφοντας από 18 μέχρι 20! Στα Μαθηματικά, 0 μέχρι 5 έγραψε το 28,4% των υποψηφίων, ενώ 18-19 έγραψε το 4,35% και 19-20 το 5,39%. Στη Φυσική, οι περισσότεροι, ένα ποσοστό 25% σχεδόν, έγραψε από 5 μέχρι, ενώ 18 με 19 έγραψε το 6,44% και 19 με 20 το 6,29%. Στη Βιολογία, το 31,43% έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 16,68% αρίστευσε και το 11,46% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία 18-19.
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν αρκετά υψηλά στα Μαθηματικά, αφού άγγιξαν το 74% και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας το 72%. Ειδικότερα, στα Μαθηματικά, το 49,67% των υποψηφίων έγραψε 0-5, ενώ αρίστευσε (18-19) το 1,58%. Στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, το 22,93% έγραψε από 0 έως 5 και το 11, 87% από 19 έως και 20. Τέλος, στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το 22,25% έγραψε από 0 έως 5, ενώ βαθμολογίες 18-19 έλαβε το 7% και 19-20 το 5,22% των υποψηφίων.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι υποψήφιοι φαίνεται  πως δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στην Ιστορία, αφού κάτω από τη βάση έγραψε το 47,20% των υποψηφίων και μόνο το 9,04% συγκέντρωσε βαθμολογία από 18 έως 20! Στα Αρχαία, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις βαθμολογίες 5-10 που αφορά στο 26,24% των υποψηφίων, ενώ υψηλή βαθμολογία, από 18 μέχρι 20, συγκέντρωσε μόλις, το 2,84% των υποψηφίων. Στα Λατινικά, η εικόνα μοιάζει μοιρασμένη, αφού το 30,29% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 24, 23% αρίστευσε.
ΣΚΥΤΑΛΗ… ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ
Μετά την «ψυχρολουσία» των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι καλούνται να οριστικοποιήσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία, κάτι που θα ξεκινήσει από τις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 15! Οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ, μπορούν ήδη να υπολογίζουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές τους επιλογές. Συγκεκριμένα, θα επιλέξουν «Οριστικοποίηση» στο σχετικό πεδίο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr με την  προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών τους δελτίων την 15η Ιουλίου, να είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Επίσης, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Τα πολλαπλά πρόσωπα του προβλήματος της εξάρτησης στην ελληνική κοινωνία επιβεβαιώνουν τα απολογιστικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για το 2018, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού σε 14.867 ανέρχονται οι εξυπηρετούμενοι για το 2018 από τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ για διάφορες μορφές εξάρτηση, με το 1/3 εξ’ αυτών να ήταν μέλη του στενού περιβάλλοντος των ανθρώπων με πρόβλημα χρήσης ή και εξάρτησης. Στα προγράμματά του ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά απευθύνονται χρήστες ηρωίνης (41%), κάνναβης (36%), κοκαΐνης (12%) και άλλων ουσιών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός νεαρών ενηλίκων με σημαντικό βαθμό λειτουργικότητας, οι οποίοι ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση της χρήσης κάνναβης, αλλά και οι εξαρτημένοι από οπιοειδή, άνω των 40 ετών με μακρά πορεία στη χρήση και έντονα προβλήματα υγείας και κοινωνικού αποκλεισμού. Συγχρόνως, 1 στους 5 από όσους ζητούν θεραπευτική βοήθεια από το ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, από το αλκοόλ ή τα τυχερά παιχνίδια.

73 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 26.6.2019 έως και χθες (27.6.2019), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε επτακόσια έντεκα (711) άτομα, εκ των οποίων πεντακόσια δεκαπέντε (515) ήταν ημεδαποί και εκατόν ενενήντα έξι (196) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε πεντακόσια ογδόντα (580) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα οκτώ (98) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα τρία (73) άτομα.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Πύργος- Τσακώνα και Καλαμάτα- Μεθώνη παραμένουν σε προτεραιότητα

Την υλοποίηση έργων που υπερβαίνουν τα 15 δισ. ευρώ έως το 2037 προβλέπει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών (ΕΣΣΜ), η εκπόνηση του οποίου ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Υποδομών. Βασικοί πυλώνες του σχεδίου είναι η αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας, με στόχο το ποσοστό χρήσης του σιδηρόδρομου να διπλασιαστεί φτάνοντας το 7% των συνολικών χερσαίων υπεραστικών ταξιδιών, αλλά και η ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας με την κατασκευή έξι νέων εμπορευματικών κέντρων. Μεταξύ των σημαντικότερων σύμφωνα με το 'Θάρρος που προβλέπονται είναι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Πύργος - Καλό Νερό- Τσακώνα και Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΕ ΧΑΡΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ εργασίας πραγματοποίησε στην περιοχή της Κυπαρισσίας ο τέως υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενους ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της κυβερνητικής παράταξης από τους υποψήφιους βουλευτές. Ευδιάθετος καθώς γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής, επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας και στην συνέχεια την αγορά στην ζώνη εφαρμογής της μεγάλης επένδυσης για τα Ανοιχτά κέντρα Εμπορίου μετά την οριστική απόφαση ένταξης του έργου, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει άλλη όψη στην περιοχή. Τον κ. Χαρίτση για το θέμα αυτό υποδέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας όπως ο κ. Δημήτρης Τερζής και Άρης Παναγιωτόπουλος, μαζί με φορείς της περιοχής, ενώ έκανε μια βόλτα στην αγορά συνομιλώντας με επαγγελματίες αλλά κυρίως με κοινό ενώ αργότερα κάθησε για ένα καφέ στην κεντρική πλατεία της πόλης. 
Εκεί πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε την επαφή με τους πολίτες, ενώ αργότερα είχε συνομιλία και με τον νέο Δήμαρχο Τριφυλίας κ.Γιώργο Λεβεντάκη όπου έγινε ενημέρωση τόσο για τα θέματα των λιμενικών υποδομών, του ανοιχτού εμπορίου κι άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή. Τον κ. Χαρίτση επισκέφθηκε κι εκπρόσωπος σωματείων της περιοχής, εκφράζοντας το πάγιο αίτημα των Τριφύλιων για την οριστική έναρξη του έργου Καλονερό -Τσακώνα το οποίο θα αποτελέσει το αναπτυξιακό κίνητρο για την ανάπτυξη της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τερζής δήλωσε " Ύστερα από την έγκριση των ανοικτών κέντρων εμπορίου, είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε στην Κυπαρισσία τον τέως Υπουργό Εσωτερικών και τέως Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος πριν από περίπου 18 μήνες εμπνεύστηκε τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου (open mall) και ο οποίος μας στήριξε και μας συμβούλεψε αρκετές φορές ώστε να καταφέρουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνομιλήσαμε για αρκετή ώρα για όσα αφορούν στα OPEN MALL και στα κυριότερα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της περιοχής μας, περπατήσαμε μαζί στην πόλη μας και επισκεφθήκαμε την περιοχή παρέμβασης και υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος. Τον ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και την βοήθεια του!¨"
ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΠΡΩΤΗ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ 5G ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Αφού προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση, η Wind είναι σχεδόν έτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πιλοτικό δίκτυο 5G στην Καλαμάτα. Μάλιστα, η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, όπου θα λειτουργήσει δίκτυο 5G σε πραγματικές συνθήκες. 
 Η παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου , σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης και θα συνοδευθεί από εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσιότητας, με πανελλαδική εμβέλεια. Μετά το πρώτο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών στην Ελλάδα, το πιλοτικό δίκτυο 5G αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια πρωτιά για την Καλαμάτα. Υπενθυμίζεται πως, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας και ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής της Wind Αντώνης Τζωρτζακάκης υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας για την ανάπτυξη στην Καλαμάτα πιλοτικού δικτύου ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών 5G, σε συνέχεια σχετικής πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Εκτιμάται ότι η εν λόγω δράση θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, αποφέροντας μακροπρόθεσμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, ενώ παράλληλα θα υποβοηθήσει την εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες αλλά και την εμπέδωση της αξίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς και, ιδιαίτερα, των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων για την κοινωνία και την ανάπτυξη της οικονομίας. 
 Ο κ. Τζωρτζακάκης είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει τότε ότι «η Wind συνεχίζει το έργο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, πέραν των οπτικών ινών, και με τα ασύρματα δίκτυα 5G, που θα υλοποιήσουμε εδώ στην Καλαμάτα, με αποτέλεσμα να αλλάξει όλο το ψηφιακό τοπίο της ελληνικής επικράτειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πιλοτικό 5G θα γίνει στην Καλαμάτα, με το Δήμο της οποίας έχουμε μία έξοχη συνεργασία στα δίκτυα οπτικών ινών ήδη. Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Καλαμάτα εξελίσσεται σε ένα ψηφιακό υπόδειγμα για τη χώρα, γεγονός που θα δώσει απεριόριστες δυνατότητες τόσο στην οικονομία, όσο και στην παραγωγική της δυνατότητα, τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα». 
 Αφού προηγήθηκαν τεχνικές δοκιμές και ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση, η Wind είναι σχεδόν έτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πιλοτικό δίκτυο 5G στην Καλαμάτα. Μάλιστα, η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, όπου θα λειτουργήσει δίκτυο 5G σε πραγματικές συνθήκες. Η παρουσίαση του πιλοτικού δικτύου έχει προγραμματισθεί για την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου της πόλης και θα συνοδευθεί από εκτεταμένο πρόγραμμα δημοσιότητας, με πανελλαδική εμβέλεια. Μετά το πρώτο δίκτυο νέας γενιάς οπτικών ινών στην Ελλάδα, το πιλοτικό δίκτυο 5G αναμένεται να αποτελέσει άλλη μια πρωτιά για την Καλαμάτα.

Επίθεση Τατούλη κατά πολιτικών και media για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης!

«ΑΠΕΔΕΙΞΑ για ακόμα μια φορά την απόλυτη συνέπειά μου στην εντολή και την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά και στην ευθύνη που έχω αναλάβει», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χαιρετίζοντας την απόφαση ένταξης του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το σπουδαίο αυτό έργο ήταν πάγιο αίτημα εδώ και πολλά χρόνια και πολλοί το έταξαν, χωρίς ποτέ να καταφέρουν τίποτα. Εμείς το πετύχαμε». 
ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ....ΜΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΙΑΣ...
 Ο απερχόμενος περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, να απονείμει τα εύσημα σε άλλους (τους κατονομάζει) και να εκτοξεύσει νέες βολές κατά τοπικών ΜΜΕ (που δεν κατονομάζει). Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κόντρα σε όλους αυτούς που πολέμησαν εμάς και το έργο, γιατί δεν το ήθελαν και γιατί ήθελαν να μας πλήξουν πολιτικά, όπως ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μαντάς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, το αποτέλεσμα της σκληρής μας δουλειάς είναι αποστομωτικό. Πάλεψα πολύ σκληρά, μαζί με τους συνεργάτες μου, για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και κατάφερα να ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014 – 2020. 
ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΗΘΕΛΑΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΞΟΥΝ..
Σε αυτή την προσπάθειά μου είχα πολύτιμους αρωγούς το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου κ. Γεώργιο Μίγγα, τους οποίους ιδιαιτέρως ευχαριστώ, όπως επίσης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και το γενικό γραμματέα κ. Χαράλαμπο Κασσίμη», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Άρχισε επίσης η αντίστροφη μέτρηση για τα συγκεκριμένα «κίτρινα» μέσα μαζικής ενημέρωσης της Μεσσηνίας, τα οποία, μόνο και μόνο για να μας πλήξουν πολιτικά και προσωπικά, μεταχειρίστηκαν ακραίας μορφής συκοφαντίες και προπαγάνδα, με αποτέλεσμα βέβαια να έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα με την αναξιοπιστία και το ψέμα τους στα μάτια των πολιτών», κατέληξε τέλος ο Πέτρος Τατούλης.

Η..ΧΗΜΕΙΑ ΚΙΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ

Mε τη Χημεία να πρωταγωνιστεί στα περίφημα μαθήματα της «αποτυχίας» που θα παρασύρουν προς τα κάτω τις βάσεις εισαγωγής στο 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικές Επιστήμες) και το 3ο (Επιστήμες Υγείας), αναμένεται αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας τοποθετούσαν χθες την ανακοίνωση των βάσεων πιθανώς την Παρασκευή καθώς οι υπηρεσίες του «τρέχουν» για να μην αναγκαστούν να ανακοινώνουν βαθμολογίες την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
 Οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» από τα βαθμολογικά κέντρα αναφέρουν ότι ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων μπορεί να πέσει φέτος έως και 2% στη Χημεία, ενώ η επιστημονική Ενωση των χημικών σε στατιστική επεξεργασία των σχετικών στοιχείων που έχει κάνει, εκτιμά ότι τα γραπτά «κάτω από τη βάση» μπορεί να φτάσουν και το 38%. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στο μάθημα είχαν γράψει «κάτω από τη βάση» περίπου το 25% των υποψηφίων. Με μεγάλα ποσοστά αποτυχίας ακολουθεί και η Φυσική όπου επίσης τα θέματα που επελέγησαν φέτος ήταν δύσκολα και κάποια από τα ερωτήματά τους, κατά την Ενωση Ελλήνων Φυσικών, «παραπλανητικά».

ΔΕΗ: Αγωγές σε 890.000 οφειλέτες

Εκστρατεία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκινά η ΔΕΗ με άμεση αποστολή εξωδίκων και πρώτο στόχο την εξόφληση του χρέους των λεγόμενων τελικών πελατών που διαμορφώνεται στο 1,05 δισ. ευρώ. Παράλληλα τρέχει η διαδικασία για την υλοποίηση οφειλών από την οποία η ΔΕΗ προσδοκά να εισπράξει 400 έως 500 εκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στο περιθώριο τελετής για την υπογραφή της σύμβασης δανειοδότησης με την Παρευξείνια Τράπεζα, νωρίτερα σήμερα. Αναλυτικά, σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τα δεδομένα έχουν ως εξής: -Το σύνολο του χρέους μαζί με τις οφειλές των μεγάλων βιομηχανιών (Υψηλής Τάσης) και τις οφειλές που έχουν διακανονιστεί διαμορφώνεται σε 2,7 δισ. ευρώ.
 -Από τα 2,7 δισ. το 1,05 αφορά τους 890.000 τελικούς πελάτες, στους οποίους εντάσσονται τέσσερις κατηγορίες καταναλωτών: επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και εξοχικά που δεν ηλεκτροδοτούνται πλέον, καταναλωτές που έχουν αλλάξει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με νέο ΑΦΜ και καταναλωτές που έχουν μεταπέσει στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας (η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, δεν βρήκαν άλλον προμηθευτή και ηλεκτροδοτούνται με αυξημένο τιμολόγιο) οι οποίοι εκτιμάται ότι κυμαίνονται στους 200.000.

«Κόκκινα» δάνεια: οι τράπεζες εκποιούν τα πάντα..

Εναλλακτικούς τρόπους διευθέτησης των «κόκκινων» δανείων προτείνουν εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στους πελάτες τους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Οι λύσεις αυτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφορούν δανειολήπτες που επιβεβαιωμένα βρίσκονται σε αδυναμία να εκπληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους και θα προκύψουν σε απόλυτη και ειλικρινή συνεργασία του οφειλέτη με τις εταιρείες διαχείρισης. Οι ειδικοί της αγοράς χαρακτηρίζουν τις εν λόγω μεθόδους ως λύσεις οριστικής διευθέτησης του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, τα οποία, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν έχουν μειωθεί επαρκώς. 
 1) Εθελοντική παράδοση ακινήτου – Deed in Lieu (DIL) Στην περίπτωση της Εθελοντικής παράδοσης ακινήτου, ο οφειλέτης με το «κόκκινο» δάνειο συμφωνεί τη μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου στην Τράπεζα, υπό την προϋπόθεση απομείωσης του λογιστικού υπολοίπου κατά το ποσό της εμπορικής αξίας του ενυπόθηκου ακίνητου. Όπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, είναι μια φιλική λύση που δεν απαιτεί κάποια επιπλέον ενέργεια από τον δανειολήπτη αναφορικά με το ακίνητο (πχ εύρεση αγοραστή).
 2) Εθελοντική εκποίηση ακινήτου (Voluntary/Short Sale) Στη δεύτερη περίπτωση, της Εθελοντικής εκποίησης ακινήτου, ο «κόκκινος» δανειολήπτης συμφωνεί με την τράπεζα να πουλήσει το ενυπόθηκο ακίνητο σε τρίτο αγοραστή, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και σε προκαθορισμένο εύρος τιμών. Εάν το ακίνητο θεωρείται εμπορεύσιμο και δεν καταστεί εφικτή η πώληση του σε τρίτο, η Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να το αποκτήσει (DIL). Το δάνειο αποπληρώνεται ολικώς ή μερικώς από το τίμημα της πώλησης.
3) Μετατροπή σε ενοικίαση/χρηματοδοτική μίσθωση (Mortgage to Rent (MTR) / Sale and Lease back)
Ο οφειλέτης που διατηρεί το «κόκκινο» δάνειο συμφωνεί στη μεταβίβαση της κυριότητας του ενυπόθηκου ακινήτου στην Τράπεζα (με ή χωρίς όρο για επαναγορά) σε προκαθορισμένη τιμή. Ταυτόχρονα με αμοιβαία συμφωνία, η Τράπεζα νοικιάζει το ακίνητο στον δανειολήπτη. Η λύση αυτή προϋποθέτει ότι ο δανειολήπτης είναι σε θέση να αντέξει οικονομικά το κόστος του ενοικίου.
4) Ανταλλαγή ακινήτου (Trade Down)
Ο δανειολήπτης συμφωνεί την μεταβίβαση της κυριότητας του ενυπόθηκου ακινήτου στην Τράπεζα. Η Τράπεζα διατηρεί με τον δανειολήπτη ένα νέο δάνειο για ακίνητο μικρότερης αξίας, του οποίου τις μηνιαίες δόσεις μπορεί πλέον να πληρώσει ο δανειολήπτης.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε συνεργασία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας Α.Ε. και την Ένωση Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, την σύνδεση της Κυπαρισσίας με το αεροδρόμιο Καλαμάτας σε καθημερινή βάση από τις 01 Ιουλίου 2019. Επίσης την ενίσχυση της γραμμής Κυπαρισσία – Πύλος και Κυπαρισσία Φοινικούντα και αντίστροφα. Θα ακολουθήσει ενημερωτική καμπάνια για την στήριξη των γραμμών τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» όπως επίσης από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας και την Ένωση Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας.

Ένταξη στο ΕΣΠΑ του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης

Με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Μεσσηνίας και π. υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Ένα σημαντικό έργο για το νομό Μεσσηνίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. 
Η ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020», σηματοδοτεί την απαρχή της οριστικής λύσης για ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για καιρό την περιοχή και τους αλιείς. Δημοσιεύτηκε σήμερα η απόφαση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μπορούν πλέον να ξεκινήσουν σημαντικά έργα υποδομής στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης, έτσι ώστε το λιμάνι να γίνει λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των αλιέων. Η Ελλάδα αλλάζει κάθε μέρα, με μικρά και μεγάλα έργα. Πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας».

ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Λίγες ώρες μετά εκδόθηκε ανακοίνωση από την απερχόμενη Δημοτική αρχή όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η εντολή καθαρισμού στον εργολάβο για τον καθαρισμό των ακτών δόθηκε από τον κ. Κατσίβελα. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι¨
" Ο κάθε συμβαλλόμενος εργολάβος με το Δήμο μας, αλλά κ όλους τους ΟΤΑ, υποχρεούται να εκτελέσει το συμβατικό έργο που προβλέπεται από τη σύμβαση του έργου. Εντολή εκτέλεσης του έργου παίρνει ή από τον επιβλέποντα του έργου ή από την αρμόδια υπηρεσία ή τη Δημοτική Αρχή αφού ενημερωθεί η επιτροπή παραλαβής του έργου, η οποία δεν δύναται να υπογράψει τίποτα περισσότερο από ότι η σύμβαση περιλαμβάνει. Ο κ. Ηλίας Παναγόπουλος έχει σύμβαση με το Δήμο μας, η οποία αφορά δύο υποέργα την αγροτική οδοποιία και τον καθαρισμό κοινοχρήστων χώρων. Η σύμβαση του έργου προβλέπει αριθμό ημερομισθίων για τα μηχανήματα έργου και όχι περιοχές έργου. 
 Ο κ Ηλίας Παναγόπουλος είναι αυτονόητο ότι εντολές παίρνει από την Δημοτική Αρχή ή τους θεσμικούς παράγοντες που προαναφέρθηκαν και με κανένα τρόπο από αναρμόδια άτομα. Η δημιουργία εντυπώσεων είναι μια εύκολη πρακτική. Ο κ Λεβεντάκης και η κ Παναγιωτοπούλου αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου. Για ότι γίνεται μέχρι τότε είναι ευθύνη και έργο της παρούσης Δημοτικής Αρχής και έως την ορκωμοσία τους δεν έχουν κανένα θεσμικό ρόλο. Εντολή για τον καθαρισμό των παραλιών δόθηκε στον κ. Ηλία Παναγόπουλο – Εργολάβο του έργου από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Παν/τη Κατσίβελα. " 
 Μάλλον το καλοκαίρι είναι μακρύ όπως προβλέπεται οπότε εμείς απλώς θα παραθέτουμε τα...γεγονότα ή καλύτερα τα επεισόδια ανακοινώσεων μεταξύ απερχόμενης και νέας Δημοτικής αρχής. Πάντως μάλλον ειδήσεις βγήκαν από τις ανακοινώσεις και το γιατί θα το μάθουμε την 1η Σεπτεμβρίου..ΓΙΑΝ. ΜΠ.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΚΙΑ Η ΑΠΟΒΑΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ,
Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, ως Δημάρχου Τριφυλίας, ξεκαθάρισα την πρόθεσή μου για «υγιείς συνεργασίες» και στη θέση μου αυτή επιμένω και εμμένω αδιαπραγμάτευτα. Σήμερα το πρωί λοιπόν, ξεκίνησε επιτέλους ο καθαρισμός της παραλίας, στην περιοχή «Κάμπος» Κυπαρισσίας, όπου υπάρχουν συσσωρευμένα φύκια, τουλάχιστον για 3 έτη. 
 Η κ. Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ήταν γνώστης τού συγκεκριμένου προβλήματος, καθότι από την 6η Ιουνίου τρέχοντος έτους 2019 είχε προβεί σε κάποιες ενέργειες, αφού προηγούμενα είχε διοριστεί, με την ιδιότητά της ως δικηγόρου, από 3 επιχειρηματίες τής περιοχής, προκειμένου, μέσω της νομικής οδού, να βρεθεί κάποια λύση σε αυτό (πρόβλημα). Εγώ προσωπικά, ενημερώθηκα από την κ. Παναγιωτοπούλου, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, για το θέμα που έχει προκύψει, στην εν λόγω περιοχή, με τα συσσωρευμένα φύκια και τη μη αποκομιδή τους, καθότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ως συνήθως, δεν ενδιαφέρεται για το οτιδήποτε. 
Ήρθα λοιπόν, αμέσως, σε επαφή με τον κ. Παναγόπουλο (αρμόδιο εργολάβο), ο οποίος μετά τη συνάντησή μας (την περασμένη Κυριακή), δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή μου, ως Δημάρχου Τριφυλίας, και με διαβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα τον καθαρισμό τής συγκεκριμένης περιοχής, με κάθε ρίσκο και αψηφώντας οποιονδήποτε τυχόν θα τον σταματούσε, γεγονός που έλαβε χώρα σήμερα (καθαρισμός) και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια γι’ αυτό. 
Επίσης, μου δήλωσε και έχει δεσμευτεί, προσωπικά, σ’ εμένα γι’ αυτό, ότι θα ξεκινήσει άμεσα και τον καθαρισμό των συσσωρευμένων φυκιών, στην περιοχή της Μαραθόπολης. Έχοντας λοιπόν δεσμευτεί απέναντί σας, από την αρχή της υποψηφιότητάς μου, ως Δημάρχου Τριφυλίας, ότι θα ενημερώνεστε άμεσα, σε ότι έχει να κάνει με τα ζητήματα του Δήμου, που σας αφορούν και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και λάθος εντυπώσεων, γι’ αυτό και η παρούσα ενημέρωση, μ’ αυτή μου την επιστολή. 
 Φιλιατρά 26-06-2019 Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Παρασκευή οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τα ΑΕΙ

Παρασκευή 28 Ιουνίου από το πρωί έως το μεσημέρι, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα παραδώσουν στα Λύκεια τους τα ανάλογα δέματα με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων, ανά μάθημα, ώστε το μεσημέρι της Παρασκευής οι βαθμοί να αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπως μεταδίδει το esos.gr Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
 Το υπουργείο Παιδείας με οδηγία που απέστειλε προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα ζητούσε η τελική ολοκλήρωση-οριστικό κλείδωμα να γίνει το αργότερο μέχρι χθες το βράδυ, για όλα τα μαθήματα. Το τελικό πακετάρισμα -δεματοποίηση των αποκομμάτων μαζί με τις τελικές εκτυπώσεις για αποστολή στα σχολεία και τις τελικές εκτυπώσεις για ανάρτηση στα σχολεία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα το βράδυ ώστε νωρίς αύριο πρωί να ξεκινήσει η διακίνηση από τα ΕΛΤΑ. Η αποστολή- διακίνηση θα ξεκινήσει από τα Βαθμολογικά Κέντρα νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου, ώστε τα δέματα να έχουν φτάσει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Πιθανόν να υπάρξουν κάποιες ώρες καθυστέρησης στις νησιωτικές περιοχές. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

500.000 οι φορολογούμενοι που δικαιούνται πίσω χρήματα

Στην πληρωμή της δεύτερης δόσης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2019 θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών. Η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε νέο κύμα πληρωμών επιστροφής φόρου από τα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων 2019 'Εως τις 28 Ιουνίου θα γίνει η πλήρωμή για το επίδομα θέρμανσης ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει το δεύτερο «κύμα» πληρωμής της επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω τραπεζών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ 495.392 πιστωτικές φορολογικές δηλώσεις είναι να λάβουν ή ήδη έχουν λάβει επιστροφή φόρου με το πρώτο κύμα πληρωμων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έως και σήμερα έχουν γίνει 3.147.122 φορολογικές δηλώσεις στο σύνολο των περίπου 6.200.000 υπόχρεων υποβολής δηλώσεων εισοδήματος στο TAXISnet. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη επιστροφή φόρου είχε πραγματοποιηθεί μόλις δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές την Παρασκευή 24 Μαΐου και αφορούσε σε 84.317 φορολογουμένους οι οποίοι είχαν εκκαθαρισμένες δηλώσεις έως τις 12 Μαΐου

Ακόμα και στο περίπτερο με κάρτα πάνε οι Ελληνες

Τρίβουν τα χέρια τους στην ΑΑΔΕ βλέποντας τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας, για τη χρήση καρτών ακόμα και στις μικρές, καθημερινές συναλλαγές, καθώς είναι κοινή η πεποίθηση ότι η μικρομεσαία φοροδιαφυγή δεν μπορεί να περιοριστεί βάζοντας έναν εφοριακό πάνω από κάθε ταμειακή, αλλά αυξάνοντας τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Άστατος, θερμός και πολύ βροχερός ο Ιούνιος τα τελευταία χρόνια

Θερμότερος από τις κανονικές για την εποχή τιμές και πολύ βροχερός είναι τα τελευταία χρόνια ο Ιούνιος, ο οποίος θεωρείται από τους μετεωρολόγους ως ο πιο άστατος μήνας του χρόνου. Ωστόσο, η αύξηση της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής, εντείνει τα καιρικά φαινόμενα με αύξηση των ισχυρών βροχοπτώσεων, των καταιγίδων και των χαλαζοπτώσεων. Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δρ Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Σιούτας, ξεκαθαρίζοντας ότι η αστάθεια του καιρού είναι φυσιολογικό γεγονός για την εποχή αυτή που είναι μεταβατική προς το καλοκαίρι και το μόνο που κάνει τη διαφορά είναι η ένταση των φαινομένων.

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΑΛΛΟ ένα έργο με την σφραγίδα του τέως υπουργού Εσωτερικών πήρε οριστική αξιολόγηση χρηματοδότησης για την Τριφυλία καθώς δεσμεύονται κονδύλια για τον Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που φιλοδοξεί να υλοποιηθεί στην Κυπαρισσία με τη συμβολή του Εμπορικού συλλόγου και του Δήμου. To έργο που θα βελτιώσει την εικόνα ποιότητας ζωής στους κατοίκους της Κυπαρισσίας, πήρε το πράσινο φως μετά από όλες τις αξιολογήσεις με τον τίτλο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας» επιλέξιμης δαπάνης 1.696.000 ευρώ που αφορά τον Δήμο και 200.000 ευρώ, που αφορά τον ιδιωτικό τομέα, καθώς αξιολογήθηκε επιτυχώς και επιλέχθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ . ‘
Ένα έργο πνοής για την αναμόρφωση της αγοράς της πόλης της Κυπαρισσίας υλοποιείται μετά από επίπονες και επίμονες προσπάθειες και την οργάνωση και το συντονισμό του Δήμου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας . Ο απερχόμενος Δήμαρχος πάντω ς σε επίσημη ανακοίνωση ευχαρίστησε Υπουργό Εσωτερικών κ . Αλέξη Χαρίτση για την αμέριστη και καταλυτική βοήθεια του για την επίτευξη του στόχου καθώς απαιτήθηκε η συμβολή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και πολλά ξενύχτια από τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης. ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

5 TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Άλλοι το χτυπάνε, άλλοι το μυρίζουν και άλλοι απλά εμπιστεύονται με κλειστά μάτια το μανάβη τους. Τελικά ποιο είναι το μυστικό για να διαλέξεις το πιο κόκκινο, γλυκό και μυρωδάτο καρπούζι;

Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το καρπούζι σου πριν το πας για ζύγισμα:
1. Σωστό βάρος
Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός αριθμός. Το σωστό το καρπούζι απλά είναι αρκετά βαρύ για το μέγεθός του.
2. Λεία όψη
Θα πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο βαθύ πράσινο χρώμα έχει η φλούδα του.
3. Κίτρινο σημάδι
Όλα τα καρπούζια έχουν ένα σημάδι («ενθύμιο» από εκεί που ακουμπούσαν στο χώμα) στο κάτω μέρος τους. Εάν είναι άσπρο ή πράσινο, το καρπούζι είναι άγουρο. Εάν είναι κιτρινωπό, αξίζει μία θέση στο ψυγείο σου!
4. Χλωρό κοτσάνι
Το κοτσάνι του θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πράσινο. Εάν είναι ξερό, τότε σημαίνει ότι είχε μείνει για πολλές μέρες στην αποθήκη του παραγωγού ή του προμηθευτή και άρα δεν είναι ιδιαίτερα φρέσκο.
5. Καλό ήχο
Εάν το καρπούζι είναι ζουμερό και απολαυστικό, όταν το χτυπάς ελαφρά στη μέση, θα πρέπει να ακούγεται ένας ήχος βαθύς κι υπόκωφος. Αν όμως ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός, τότε -λυπούμαστε αλλά- είναι πολύ άγουρο!
Extra tip!
Θα σε συμβουλεύαμε να μην αγοράζεις καρπούζια που έχουν μείνει για πολλή ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο. Αντίθετα, επίλεξε καρπούζια που βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

ΑΝΑΒΙΩΣΕ Ο ΚΛΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ

Τον Κλήδονα, που ως έθιμο διατηρείται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας αναβίωσε η άνω πόλη Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το έθιμο ξεκίνησε με τα κορίτσια που εκπροσωπούσαν όλες μαζί τις Ρούγες της παλιάς «Αρκαδιάς», και τις φωτιές τ' Αϊ-Γιαννιού του Ριγανά, προσέγγισε με επιτυχία την αναβίωση του τοπικού εθίμου το βράδυ της Κυριακής ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. 
Σημείο αναφοράς η ιστορική πλατεία  της Άνω Πόλης όπου πλήθος κόσμου αλλά και επισκεπτών παρακολούθησε την αναβίωση με τον καλύτερο τρόπο του τελετουργικού, που συνδυάστηκαν εκτός από τις φουγγαρίες με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής δίνοντας ξανά το ραντεβού για του χρόνου...

Πολιτική σύγκρουση για τον «Ρασπούτιν» και τα κυκλώματα στη Δικαιοσύνη

Ο Αντώνης Σαμαράς κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν»  - Παπαγγελόπουλος: Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα - Απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός και μιλά για «ραδιούργους συκοφάντες» - Κόντρα Σαμαρά και με Τσίπρα

Πολιτική σύγκρουση εκδηλώθηκε μετά τις δηλώσεις του  Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κατήγγειλε ότι ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και την απάντηση του τελευταίου ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα».

Ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγγέλει επωνύμως ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα», αλλά «υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες», ενώ κάνει λόγο για παρακράτος.

Στην ύπαρξη του «Ρασπούτιν» είχαν αναφερθεί κύκλοι της πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρίας Ελένη Ράικου τον περασμένο Οκτώβριο λέγοντας ότι επρόκειτο για πρόσωπο που εκμεταλλευόμενο την πολιτική ισχύ υπεδείκνυε στους δικαστικούς λειτουργούς με ποιο τρόπο έπρεπε να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσες. 

Αλλά και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελής, την περασμένη εβδομάδα ζήτησε να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ευρωπαίου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση της Νοvartis και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του προσώπου του λεγόμενου «Ρασπούτιν».


Η καταγγελία Σαμαρά

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς αποκαλύπτει ότι ο περιώνυμος «Ρασπούτιν» της κυβέρνησης, τον οποίο έχουν κατονομάσει δικαστικοί λειτουργοί στην υπόθεση Novartis, είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση, ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι πίσω από το συγκεκριμένο προσωνύµιο είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς.

Είναι η πρώτη φορά από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκαν καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που οργάνωσαν την πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης, καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, που κάποιος, επώνυμα, αποκαλύπτει ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.


Η δήλωση Παπαγγελόπουλου

Στη δήλωση του, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι «Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα» και προαναγγέλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου:

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν και σε ελεύθερη μετάφραση κάποιοι συνηθίζουν διαρκώς να ασχημονούν.

Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει σήμερα.

Στο παρελθόν δεν ξέρω. Ενδεχομένως να υπήρξε και Ρασπούτιν και Μεσσαλίνα και δεν ξέρω τι άλλο.

Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες.

Μέχρι σήμερα ομολογώ με μεγάλη προσπάθεια σιωπούσα. Θεωρώ ότι ειδικά αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη για ήπιο πολιτικό κλίμα μέχρι τις εκλογές και για μέγιστη πολιτική συναίνεση μετά τις εκλογές.

Όσοι παρερμήνευσαν τη σιωπή μου θα «απολαύσουν» τώρα τα λόγια μου και τα γραπτά μου. Τελικά θα με αναγκάσουν να προσφύγω στη Δικαιοσύνη για να αποκαλύψω και να αντιμετωπίσω θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους που χρησιμοποιούν.

Υπενθυμίζω ότι του τέλους προηγείται η αρχή και η ενδιάμεση πορεία. Πριν φτάσει λοιπόν κανείς μέχρι το τέλος για να υπάρξει πλήρης εικόνα εύλογο είναι να ξεκινήσει από την αρχή. Αυτό προτίθεμαι να κάνω. Θα πιάσω το νήμα από την αρχή. Για όλους, για όλες και για όλα. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας και γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά.

Έτσι λοιπόν εγώ μπορώ να αντέξω τα ψέματά τους. Οι παρανοϊκοί, ραδιούργοι συκοφάντες τι θα κάνουν με την αλήθεια; Μπορούν να την αντέξουν;». Από το 'Πρώτο Θέμα'