Pages

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ..ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές βρεθήκαμε το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου (24/8/2019) κατά την τελετή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των προέδρων και κοινοτικών συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων Τριφυλίας.
Για τα διαδικαστικά της τελετής επιστράτευσαν μέχρι και ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κυρία αφού έδωσε τις κατευθύνσεις για να μην πάει κάτι «στραβά», δεν μας επέτρεψε να δώσουμε τον πολιτικό όρκο που είχαμε καταθέσει δύο μέρες νωρίτερα και απλά μας έκαναν τη «χάρη», κάτω και από την απειλή της μη υπογραφής από εμάς του πρακτικού της ορκωμοσίας, να τον συμπεριλάβουν στο πρακτικό.
Παρόντες οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ στη Μεσσηνία (Λαμπρόπουλος, Χρυσομάλλης, Μαντάς), οι οποίοι αφού βρήκαν έτοιμο πολιτικό ακροατήριο και τους δόθηκε ο λόγος, δήλωσαν την στήριξή τους στη νέα δημοτική Αρχή, και φρόντισαν με τα πρώτα νομοθετήματα να επαναφέρουν την κυβερνησιμότητα των Περιφερειών και των Δήμων, στην ουσία ανατρέποντας το αποτέλεσμα της απλής αναλογικής, υποσχόμενοι ότι θα προωθήσουν τα «μεγάλα έργα» που έχει ανάγκη ο τόπος όπως ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα». Επειδή δεν αναφέρθηκαν στο δρόμο «Γαργαλιάνοι – Κυπαρισσία», για την παράλειψή τους αυτή δέχτηκαν την κριτική του νέου Δημάρχου κυρίου Λεβεντάκη. Την ευκαιρία του έτοιμου πολιτικού ακροατηρίου δεν άφησε ανεκμετάλλευτη και ο απερχόμενος (εκλεγμένος  με την παράταξη του κυρίου Κατσίβελα) Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Ζ. Κανελλόπουλος, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου δήλωσε ότι θα στηρίξει το νέο Δήμαρχο, που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του, για να κάνουν όλα όσα δεν έκαναν με τον προηγούμενο Δήμαρχο. «Άρατα κούρατα» που λέει και ο λαός. Για τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων ούτε λόγος για έναν σύντομο χαιρετισμό. Τόσο δημοκρατικά!
Ο απερχόμενος Δήμαρχος, κύριος Κατσίβελας, στην ομιλία του αφού υπερασπίστηκε το έργο της δικής του θητείας και τα έργα που έγιναν ή βρίσκονται στη φάση αξιολόγησης « τα’ ριξε» και λίγο στην προηγούμενη δημοτική Αρχή του κυρίου Κόλλια, για να δικαιολογήσει, μάλλον, το «ολίγον» του έργου του.
Όσον αφορά τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κύριο Λεβεντάκη, έδωσε με την ομιλία του το στίγμα της δημαρχιακής του θητείας, αφού όπως είπε : « το κατάστημα λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, διανυκτερεύει, όλο το εικοσιτετράωρο είναι δικό σας, σας ανήκει και θα είμαι στο πλευρό σας». Άρα ο δήμος θα λειτουργεί ως επιχείρηση, μόνο που δε μας διευκρίνισε αν θα είναι καπιταλιστική που θα λειτουργεί για τα κέρδη των ολίγων ή λαϊκή, οπότε ο λαός της Τριφυλίας από την 1η Σεπτέμβρη θα πρέπει να πάρει «μεγάλο καλάθι» και να τρέξει από το δικό του κατάστημα (Δήμο), με ό,τι του λείπει.
Αυτά, εν ολίγοις, είπαν όλοι αυτοί που μίλησαν το βράδυ της ορκωμοσίας και «έζησαν αυτοί καλά κι άφησαν να εννοηθεί ότι θα ζήσει και ο λαός καλύτερα».
Τι δεν είπαν από αυτά που θα πρέπει να γνωρίζει ο λαός της Τριφυλίας για να οργανώσει από σήμερα την αντεπίθεσή του, αν θέλει να αρχίσει να βάζει κάτι και στο «δικό του καλάθι» και όχι να δουλεύει μόνο για τον «μπεζαχτά» των άλλων και να αποτελεί μια ζωή το μόνιμο «υποζύγιο».
Δεν είπαν ότι το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από τα κόμματά τους (Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ) με τις «πατερίτσες» τους, μετέτρεψαν τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε κρατικά- τοπικά όργανα διοίκησης που στόχο έχουν την άσκηση και την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής, που εκπορεύεται από την Ε.Ε., την ντόπια ολιγαρχία του πλούτου και τις κυβερνήσεις τους .Έτσι, με τους νόμους που διέπουν μέχρι σήμερα την Τοπική Διοίκηση (Καποδίστριας- Καλλικράτης- Κλεισθένης) έχει επέλθει μείωση της χρηματοδότησης κατά 60%, τουλάχιστον, από τον κρατικό προϋπολογισμό στις Περιφέρειες και τους Δήμους, αύξηση της ανταποδοτικότητας και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης των εργαζομένων,, την αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών κλπ.
Να γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονταν» μόνο για το εκλογικό σύστημα που έφερε ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»- που έσπευσε με τα πρώτα νομοθετήματα η Ν.Δ ως κυβέρνηση να «διορθώσει»- γιατί έχουν στρατηγική σύμπλευση σε όλο το υπόλοιπο θεσμικό πλαίσιο, που επιβάλλει οι Δήμοι να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με τη λογική του «κόστους- οφέλους» και την ανταποδοτικότητα ενός έργου  και όχι για έργα που έχει ανάγκη ο λαός. Αντί να ενισχύονται οι Δήμοι σε επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, εξοπλισμό και μηχανήματα, αποδυναμώνονται, με συνέπεια και το πιο μικρό έργο, ακόμα και για την αντικατάσταση λαμπτήρων για τον δημοτικό φωτισμό, να δίνεται σε εργολάβους, ανεβάζοντας το κόστος, πολλές φορές εξωφρενικά, άλλα να εγκαταλείπονται στη μέση και αμφισβητούμενης ποιότητας έργα να παραδίδουν.
Αναφέρθηκε ο κύριος Κατσίβελας, εκτός των άλλων και στο έργο «Ρωμανός- Γαργαλιάνοι» που και με δικές του ενέργειες ξεμπλόκαρε και παραδόθηκε επί της δικής του θητείας. Βέβαια αυτό το έργο ήταν της περιφέρειας αλλά αφού θέλει ο κύριος Κατσίβελας να καρπωθεί μέρος της «δόξας» αυτού του έργου, ας την «πάρει».
Χαρακτηρίσαμε, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» κι εμείς από την αρχή αυτό το έργο «αμαρτωλό», γιατί για έναν δρόμο 11χλμ περίπου, διπλής κατεύθυνσης, με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δαπανήθηκαν πάνω από 30 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις, 22εκ Ευρώ για την κατασκευή και διεκδικεί επιπλέον ο εργολάβος με τέσσερις προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια πάνω από 60εκ Ευρώ για καθυστερήσεις, που αν δικαιωθεί, το έργο θα κοστίσει πάνω από 110εκ Ευρώ, δηλαδή 10εκ Ευρώ ανά χλμ, όταν ο δρόμος «Καλαμάτα- Τρίπολη» διπλής κατεύθυνσης, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με διάζωμα κλπ, κόστισε 1,3εκ Ευρώ ανά χλμ.. Χώρια οι ταλαιπωρίες των αγροτών της περιοχής των Γαργαλιάνων, αφού δεν είχαν προβλεφθεί παράδρομοι ούτε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας με συνέπεια να πάθουν τεράστιες ζημιές πολλοί αγρότες από τις έντονες βροχοπτώσεις το φθινόπωρο του 2016. Να γιατί μ’ αυτά τα πεταμένα λεφτά του φορολογούμενου, θα μπορούσε να έχει γίνει όχι μόνο ο δρόμος «Γαργαλιάνοι- Κυπαρισσία», αλλά και όλο το αγροτικό δίκτυο της Τριφυλίας.
Δεν είπαν για το «αμαρτωλό» επίσης έργο του λιμανιού της Κυπαρισσίας, πόσα εκ ευρώ έχουν βουλιάξει μέχρι σήμερα στο βυθό του και στις τσέπες των εργολάβων και αντί να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται για αυτό το χάλι και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος τσακώνονται ο κύριος Κατσίβελας με τον κύριο Λεβεντάκη και συνήγορο του δεύτερου τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για το ποιος εξασφάλισε το νέο κονδύλι των 2,5 εκ ευρώ για αποκατάστασή του και έπεται συνέχεια μέχρι να ολοκληρωθεί.
Δεν είπαν γιατί δεν αποβλήθηκε κανείς μέχρι σήμερα ή δεν επιβάλλονται ποινικές ρήτρες σε εργολάβους που είναι ασυνεπείς στις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Έτσι για παράδειγμα έχουμε την εγκατάλειψη του έργου στις πηγές του Άη Λαγούδη στην Κυπαρισσία εδώ και χρόνια με τον εργολάβο να τον ψάχνουν κάπου στην Αμερική. Το έργο του 2ου δημοτικού σχολείου Γαργαλιάνων ( επισκευή κτιρίου, βελτίωση προαύλιου χώρου) αφού έχει περάσει από «σαράντα κύματα» μέχρι σήμερα, με υποσχέσεις και αθετήσεις και με το μπαλάκι των ευθυνών να το πετάει ο ένας στον άλλον, κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων με συνέπεια οι μαθητές να ξεκινήσουν το σχολείο τους σε ένα κακό, αφιλόξενο και επικίνδυνο σχολικό περιβάλλον
Έχει απόλυτα δίκιο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που διαμαρτύρεται για αυτή την κατάσταση. Για το έργο της ΔΕΥΑΤ στη Λεύκη παρατημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Είπε ο κύριος Λεβεντάκης ότι θα είναι αμείλικτος για όσους αφήνουν κλαδιά και μεγάλα αντικείμενα στους δρόμους και ότι θα επιβάλλει αυστηρές ποινές. Δεν μας είπε που θα πηγαίνουν αυτά τα βαριά αντικείμενα αλλά και τα υπόλοιπα σκουπίδια. Θα εξακολουθήσει το Αλιμάκι να είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος και να δέχεται τα σκουπίδια όλης της Τριφυλίας με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την ρυπογόνο επιβάρυνση των κοινοτήτων Ραχών και Μύρου; Τσιμουδιά δεν έβγαλαν όλοι αυτοί για την αντιπεριβαλλοντική και άκρως αντιοικονομική για τα λαϊκά στρώματα διαχείριση που ετοιμάζει επί τόσα χρόνια ο κύριος Τατούλης με ΣΔΙΤ και προφανώς θα την ολοκληρώσει ο νεοεκλεγής περιφερειάρχης, κύριος Νίκας .Είναι πολλά τα λεφτά από την διαχείριση των σκουπιδιών και πρέπει πάλι να πάνε στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων. Δεν μας είπαν, επίσης , αν θα καταργήσουν τη δουλική απόφαση με την οποία χαρακτήρισαν την KOSTA NAVARINO εποχική επιχείρηση και  την απάλλαξαν από δημοτικά τέλη για το μισό χρόνο.
Για τη ΔΕΥΑΤ, η οποία έχει αποτύχει παταγωδώς στο να εξασφαλίσει ασφαλή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε να παρέχει φτηνό και υγιεινό πόσιμο νερό και όχι από παμπάλαια δίκτυα από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες θα απολογηθεί κανείς; Θα ζητήσει κάποιος από τους «προύχοντες» τέως και νυν της Κυπαρισσίας, συγνώμη από το λαό της πόλης, γιατί στο βιολογικό της πόλης δεν έγινε για όλο το δίκτυο αποχέτευσης διαχωρισμός ομβρίων και ακαθάρτων με συνέπεια ένα μέρος των λυμάτων μαζί με τα υπόγεια νερά να χύνονται στη θάλασσα;
Όσο για τα δίκτυα άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, θα έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί παράλληλα με το φράγμα, μένει όμως να δούμε πότε θα κατασκευαστούν και αν θα δημιουργηθεί δημόσιος φορέας διαχείρισης που θα παρέχει δωρεάν στους αγρότες το νερό άρδευσης ή θα επιβληθεί άλλο ένα χαράτσι που θα είναι απαγορευτικό για τους μικρομεσαίους αγρότες εκτινάσσοντας παράλληλα και το κόστος παραγωγής.
Όσο για άλλα επείγοντα ζητήματα όπως αντισεισμικού ελέγχου και θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και σχολείων σε πρώτη φάση, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ούτε κουβέντα. Για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Τριφυλία ( νοσοκομείο, κέντρο υγείας, αγροτικά ιατρεία) από έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων κυρίως, επίσης δεν έγινε καμία αναφορά.
Θα αντιτάξει, ίσως, κάποιος ότι δεν το «καλούσε» η ημέρα, ο χώρος και ο χρόνος για ανάπτυξη για αναφορά σε όλα τα θέματα. Εμείς λέμε ότι το στίγμα του ο καθένας και τι πολιτική θα ακολουθήσει μπορεί να το δώσει και μέσα από μία πρόταση απαντώντας στο ερώτημα : « ανάπτυξη από ποιόν και για ποιον».
Από τις πρώτες συνεδριάσεις του νέου δημοτικού συμβουλίου θα φανεί η στρατηγική σύμπλευση όλων των άλλων παρατάξεων που στήθηκαν για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και παράλληλα να «εγκλωβίσουν» τα λαϊκά στρώματα της Τριφυλίας. Οι όποιες «κοκορομαχίες» θα στήνονται, θα έχουν να κάνουν με προσωπικούς ανταγωνισμούς και επιμέρους διαφωνίες σε δευτερεύοντα ζητήματα για να κρύψουν την ταύτισή τους στα κύρια.
Ο λαός της Τριφυλίας δεν έχει άλλο δρόμο από το να αποβάλει γρήγορα τις αυταπάτες που του καλλιεργήθηκαν και να δυναμώσει τη συλλογική διεκδίκηση για τα προβλήματα που αφορούν τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Εμείς σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε πάντα παρόντες.
Κουκούμης Σαράντος , Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας
Λεβεντάκης Γιάννης, Τοπικός Σύμβουλος Φιλιατρών

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μία νέα σελίδα ανοίγει επισήμως την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μιλώντας στην τηλεόραση BEST, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, “κατέθεσε” το στίγμα του και έθεσε τις προτεραιότητες, με τον βηματισμό την πρώτη περίοδο να είναι σημαντικός. Ο κ. Αναστασόπουλος, μίλησε για ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αλλάξει και το πλαίσιο διοίκησης και λειτουργίας, έτσι ώστε να υπάρχει το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματική απόδοση.. 
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας μίλησε για τις έως τώρα ενημερώσεις που έχει λάβει, ενώ τόνισε -όπως και ο Περιφερειάρχης- πως σε πρώτο πλάνο μπαίνει η υπόθεση των ρεμάτων και το έργο της μεταφοράς μαθητών. “Να μας έχουν εμπιστοσύνη, στόχος να ξαναβάλουμε τη Μεσσηνία στο παιχνίδι των εξελίξεων…”, το μήνυμα του έμπειρου αυτοδιοικητικού Στάθη Αναστασόπουλου.

Ο Κορμάς Γιώργος 1η θέση στο ανοικτό ατομικό τουρνουά Rapid

Ο ΚΟΡΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ήταν ο νικητής και στο ανοικτό ατομικό τουρνουά Rapid, που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, στον ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ, στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019.
Συγκεκριμένα στην κατηγορία άνω των 12 ετών ο Κορμάς Γεώργιος συγκέντρωσε 5 βαθμούς (5 νίκες) και πανάξια κατέλαβε την πρώτη θέση. Ακολούθησαν με 4 βαθμούς οι Κυριακόπουλος Αντώνιος (Αργυρό μετάλλιο), Σαλακάς Φώτης (Χάλκινο) και Vassilev Miroslav.
Στους 3 βαθμούς ήταν οι Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος, Μπεζυρτζόγλου Κωνσταντίνος (ΕΕΦΑΣ Βριλησίων), Ταγκαλάκη Ιωάννα (1ο κορίτσι), Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΟ Καλαμάτας), Δημογκότσης Ιωάννης (Σ.Ο. Περιστερίου) και Κοντός Νικόλαος (Α.Ο. Λεοντίου).
Στους 2,5 βαθμούς ήταν η Σαπέρα Ευδοκία (2ο κορίτσι) και ο Σαμπαζιώτης Ιωάννης (Κυπαρισσία). Τρίτο κορίτσι με 2 βαθμούς ήταν η Κορμά Ελένη.
Στην κατηγορία μέχρι 12 ετών πρώτος ήταν ο Καλκαβούρας Δημήτριος, 2η η Αποστολοπούλου Αφροδίτη και τρίτος ο Κόλλιας Μιχαήλ-Άγγελος.
Συνολικά αγωνίστηκαν 22 άτομα.
Ακόμη με μεγάλη επιτυχία έγινε και η Σκακιστική Βραδιά στο ΚΟΠΑΝΑΚΙ.
Εδώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε με μεγάλη με μεγάλη επιτυχία μεγάλη σκακιέρα δαπέδου, ευγενική προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών ΜΑΝΗΣ Καλαμάτας και του Σταύρου και της Μαρίνας Μαρτίνου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, θα κλείσει τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του, με μια Σκακιστική Βραδιά στην πλατεία των Φιλιατρών την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 7:30 το βράδυ.
Με το σύνθημα: «Ελάτε να παίξουμε μια παρτίδα Σκάκι, εμείς θα είμαστε εκεί», προσκαλεί οποιονδήποτε έχει λίγο χρόνο να περάσει λίγη ώρα μαζί μας. Οι μικροί μπορούν να διασκεδάσουν παίζοντας με την μεγάλη σκακιέρα δαπέδου μπροστά στο Ηρώων και οι μεγάλοι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους παίζοντας με τους αθλητές του Συλλόγου μας.

ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: «ΜΕ ΤΟ “ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ” ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!»
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ»
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ 29ης Αύγουστου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας βαριά τραυματισμένη μια 63χρονη Γερμανίδα από πυροβολισμό που δέχθηκε από τον σύζυγό της νωρίτερα την ίδια ημέρα, στο χωριό Στασιό. Ωστόσο λόγω της αδυναμίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας να χειριστεί το περιστατικό, καθώς δεν διαθέτει χειρουργό αφού ο ένας εκ των δυο επικουρικών βρίσκεται σε άδεια και ο έτερος είχε φύγει λόγω λήξης της θητείας του, η 63χρονη Γερμανίδα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Παναρκαδικό, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και πλέον βρίσκεται διασωληνωμένη, δίνοντας τη μάχη της να κρατηθεί στη ζωή.
Έκτοτε ξεκίνησε ένα «σίριαλ» ανακοινώσεων που ξεκίνησε πρώτη η ΠΟΕΔΗΝ με καυστική ανακοίνωσή της κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου, ο οποίος σήμερα απαντά κάνοντας λόγω για σκοπιμότητες, ενώ θέση παίρνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ο οποίος προτίθεται να κάνει βήματα για την εύρεση οριστικής λύσης.
ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕ ΤΟ «ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ» ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!
Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά των χειρισμών του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος και ο Γεν.Γραμματέας Χρήστος Παπαναστάσης, αναφέρει: «Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ανέστειλε τη λειτουργία η Χειρουργική κλινική. Υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Με το «φαίνεσθαι» του Διοικητή δεν επιλύονται τα προβλήματα!!!
Σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα χωρίς να υπάρχει χειρουργός (ο επικουρικός είναι με άδεια).
Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που διακρίθηκε από τις διθυραμβικές αναρτήσεις υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, διέλυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινώντας γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολουθεί ως θεατής την αποψίλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.
Τακτικότατα επισκέπτεται το υπουργείο Υγείας, περισσότερο από κάθε Διοικητή. Τι έκανε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που διοικεί;
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών. Πια λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας αφού έκλεισε η Χειρουργική κλινική, υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Από 4μήνου έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής επειδή έχει μετακινηθεί ο Δ/ντης της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί καθότι η μοναδική Νεφρολόγος Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν εξυπηρετούνται νέοι ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρση.
Η Παθολογική κλινική 30 κλινών με υπερκάλυψη λειτουργεί με επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι. Ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες με Παθολόγο. Κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 62χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία.
Σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο Νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα χωρίς να υπάρχει χειρουργός (ο επικουρικός είναι με άδεια).
Επίσης δημιουργείται πρόβλημα στην περιοχή της Τριφυλίας επειδή καλύπτεται μόνο από ένα ασθενοφόρο στη βάρδια. Τι γίνεται πίσω όταν το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο ασχολείται μόνο με τις διακομιδές που προκύπτουν από τα προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!!!
Με το «φαίνεσθαι» του Διοικητή δεν επιλύονται τα προβλήματα!!!
Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων και έγγραφο της Διοίκησης που παραδέχεται την έλλειψη γιατρών.»
 ΜΠΕΖΟΣ: ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΙΚΟΝΑ
Στην καυστική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ απαντά σήμερα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιος Μπέζος περνώντας στην «αντεπίθεση» επισημαίνοντας πως: «Σκόπιμα παρουσιάζεται στρεβλή εικόνα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας» από την ΠΟΕΔΗΝ. Στην επιστολή του ο Διοικητής Γιώργος Μπέζος επισημαίνει όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει από τη πλευρά του για την ενίσχυση του Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για το οποίο, όπως τονίζει, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΜΠΕΖΟΥ: «Διάβασα σήμερα την ανακοίνωση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την σκόπιμα στρεβλή εικόνα που παρουσιάζεται.
Απάντηση σε ένα προς ένα τα σημεία:
Μιλά για υπολειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ψέμα. Η λειτουργία της εν λόγω Μονάδας διεξάγεται κανονικά και οι ιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι η Διευθύντρια Νεφρολόγος και δύο γενικοί ιατροί. Μάλιστα οι ασθενείς-νεφροπαθείς έχουν αυξηθεί ενώ η Μονάδα έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα και 5 φιλοξενίες. Πέρα τούτου, στην τελευταία προκήρυξη ειδικευμένων ιατρών, η οποία λόγω των εκλογών είχε παγώσει και επανεργοποιείται τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνεται και θέση Νεφρολογίας.
Μιλά για υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής. Μα οι τρεις παθολόγοι που διαθέτει το Νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Σαφώς και χρειάζονται περισσότεροι παθολόγοι. Για αυτό και στην παραπάνω προκήρυξη έχουμε προτείνει και έχει συμπεριληφθεί και μία θέση παθολογίας. Πέρα του γεγονότος ότι σε προκήρυξη του 2018 είχαμε επαναπροκηρύξει θέση παθολογίας η οποία απέβη άγονη.
Τέλος για τη Χειρουργική Κλινική. Πράγματι υπάρχει ένα προσωρινό πρόβλημα λόγω του γεγονότος ότι έληξε η σύμβαση του ενός από τους δύο επικουρικούς ιατρούς. Ωστόσο ήδη έχουμε λάβει μέριμνα και τις επόμενες ημέρες περιμένουμε την έγκριση για την πρόσληψη δύο ακόμη επικουρικών χειρουργών οι οποίοι μαζί με το Συντονιστή Διευθυντή θα συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία. Πέρα του γεγονότος ότι και στη χειρουργική ειδικότητα έχουμε προκηρύξει μία θέση επιμελητή β΄.
Επειδή λοιπόν ερωτούμαι από την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, τι έκανα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας τους απαντώ καθαρά και ευθέως, ότι σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ καταφέραμε και στην προκήρυξη του Ιουνίου για την πρόσληψη των ειδικευμένων μόνιμων ιατρών προκηρυχτήκαν οι παρακάτω 7 μόνιμες θέσεις (περισσότερες μάλιστα και από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας):
1 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
1 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 
1 ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ή ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
1 ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
1 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄
1 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β’
Συνεπώς, να τι έκανα κύριοι της ΠΟΕΔΗΝ. Συνέβαλα στο να διασφαλίσουμε και να δρομολογήσουμε ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις, όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμισή του. Για αυτό, λοιπόν, άλλη φορά να ενημερώνεστε καλύτερα. Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, να γνωρίζουν οι πάντες ότι, όπως λειτούργησα όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και στη συνέχεια θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και απρόσκοπτα, διότι πάντα πίστευα στην μεγάλη του συμβολή στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.»
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ
Θέση επί του θέματος παίρνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας ο οποίος με αγωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και εν προκειμένω της τραγικής κατάστασης στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του προτίθενται λίαν συντόμως να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων προκειμένου να βρεθεί λύση.
Η επιστολή του ιατρικού συλλόγου, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτριος Τζωρτζίνης και ο γεν. γραμματέας Ηλίας Μανδηλάρης, αναφέρει«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας με αγωνία.
Παρότι έχει ενημερώσει τόσο μέσω του Τύπου όσο και μέσω διαβημάτων τους αρμόδιους φορείς, 6η ΥΠΕ, υπουργείο Υγείας και Διοίκηση Νοσηλευτικών Μονάδων Μεσσηνίας εδώ και μήνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά πρόοδος στη στελέχωσή τους με ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων τόσο της Καλαμάτας όσο και της Κυπαρισσίας.
Συγκεκριμένα η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας που είναι στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες, δεν υπολειτουργεί, αλλά η σωστή έκφραση είναι ότι δεν λειτουργεί καν σαν Νοσοκομειακή Μονάδα.
Η Χειρουργική Κλινική στη Κυπαρισσία δεν νοσηλεύει κανένα ασθενή, διότι έχει μετακινηθεί εδώ και μήνες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Διευθυντής της Χειρουργικής, παρότι έχουμε διαμαρτυρηθεί εντόνως κατ’ επανάληψη. Ο μοναδικός μόνιμος Επιμελητής Χειρουργός έχει αποσπασθεί από έτους σε Νοσοκομείο των Αθηνών με απόφαση της 6ης ΥΠΕ. Από τους δύο Επικουρικούς που απέμειναν ο ένας ήταν σε άδεια και ο άλλος είχε φύγει λόγω λήξης της θητείας του και δεν έχει γίνει μέριμνα για την αντικατάστασή του.
Αποτέλεσμα όλων είναι να κινδυνεύουν οι συνάνθρωποί μας όπως έγινε χθες με συγκεκριμένο περιστατικό.
Η Παθολογική Κλινική στη Κυπαρισσία λειτουργεί δέκα ημέρες μέσα στον Αύγουστο, λόγω ελλείψεως ιατρών.
Το Αναισθησιολογικό Τμήμα σύντομα θα πάψει να λειτουργεί διότι ο ένας ιατρός θα φύγει λόγω λήξης της θητείας του και η μόνιμη Επιμελήτρια Αναισθησιολόγος θα φύγει λόγω εύρεσης θέσεως σε άλλο Νοσοκομείο μιας και δεν υπάρχει σοβαρό χειρουργικό αντικείμενο στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.
Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί εδώ και μήνες μιας και η μοναδική ιατρός Νεφρολόγος έχει μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.  Έτσι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού λειτουργεί με δύο αποσπασμένους Γενικούς Ιατρούς.
Αυτή είναι η τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία Μεσσηνίας.  Σαν Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή.  Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας σύντομα θα συγκαλέσει σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων, Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείων Μεσσηνίας- 6η ΥΠΕ- Εκπροσώπων υπουργείου Υγείας- βουλευτές του Νομού μας- Περιφερειάρχη  κ.α. για να βρεθεί λύση.».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ Α. ΔΡΙΜΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

« Η τελετή της ορκωμοσίας των αιρετών έχει ισχυρό συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο. Είναι η τελευταία πράξη πριν την εγκατάσταση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, που με την ελεύθερη ψήφο τους ανέδειξαν οι δημότες. Είναι η ανανέωση της πίστης στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Είναι η δέσμευση για την άσκηση της δημόσιας ευθύνης έντιμα και ευσυνείδητα. Ο δήμος Τριφυλίας έχει να αναμετρηθεί με κρίσιμα ζητήματα. Η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός με σεβασμό στο περιβάλλον, η αγροτική και δημοτική οδοποιία, η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση, η αποχέτευση, η ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς και η χωροταξία, είναι μερικά από αυτά. Για την προώθηση των ζητημάτων του δήμου, πέρα από τους αιρετούς, είναι κρίσιμος και ουσιαστικός ο ρόλος των εργαζομένων. 
Η συνεχής παρουσία, ο έλεγχος, η κριτική, η υπόδειξη και ενθάρρυνση των δημοτών και των συλλογικοτήτων που δρουν και πλουτίζουν τις τοπικές μας κοινωνίες είναι, επίσης, κρίσιμης σημασίας. Εύχομαι στο νέο Δήμαρχο, στους συναδέλφους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους καθώς και στους προέδρους των κοινοτήτων μας καλή και παραγωγική θητεία. Η “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία”, ο δημοτικός μας σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος και εγώ προσωπικά, όπως έχουμε δεσμευτεί, θα λειτουργούμε θεσμικά και με κριτικά θετικό πνεύμα. Θα υπερασπιζόμαστε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη διαφάνεια, το διάλογο, το δημόσιο συμφέρον, την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των τόπων μας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Καλή θητεία, υγεία και κάθε καλό σε όλες και όλους!»

Η αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο Πύλας – Γιάλοβα

ΣΥΝΤΟΜΑ αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο δρόμο Πύλας- Γιάλοβας από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Φθινόπωρο, ύστερα από την υπογραφή της ανάθεσης της μελέτης από τον απερχόμενο δήμαρχο Πύλου- Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. 
 «Πρόκειται για μια δύσκολη μελέτη, για την οποία πριν ολοκληρωθεί συγκεντρώθηκαν τα γεωλογικά στοιχεία, από τις έρευνες που προηγήθηκαν, ώστε να γίνει μια μεγάλη και ουσιαστική παρέμβαση, σε ένα προβληματικό τόπο», σημείωσε σε δήλωση του ο κ. Καφαντάρης και υπογράμμισε: «Η χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ, έχει διασφαλιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών μετά από αίτημα μας. Έτσι μετά την παράδοση της μελέτης, που θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες δημοπράτησης και κατασκευής του έργου.»

Τι αλλάζει σε ανέπαφες συναλλαγές και αγορές μέσω Ίντερνετ

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από τις 14 Σεπτεμβρίου στις συναλλαγές με κάρτες και αυτό γιατί σε εφαρμογή τίθεται ο νέος κανονισμός της ΕΕ ο οποίος περιέχει συγκεκριμένες διατάξεις «για τις υπηρεσίες πληρωμών».Από την παραπάνω ημερομηνία όλες η ανέπαφες (contactless) συναλλαγές, μέχρι το ποσό των 25 ευρώ, χωρίς την καταχώρηση του κωδικού PIN σε τερματικό (POS), με χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες θα πραγματοποιούνται με όριο έως του ποσού των 150 ευρώ, σωρευτικά.
Κάθε φορά που θα γίνεται κάθε είδους συναλλαγή με χρήση κωδικού PIN, το όριο των 150 ευρώ θα μηδενίζεται. Ετσι δεν θα παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιούνται απεριόριστες ανέπαφες διαδοχικές συναλλαγές με πιστωτική κάρτα δίχως τη χρήση κωδικού PIN.
Αλλαγές και για τις αγορές στο διαδίκτυο
Την ίδια ώρα, ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης φέρνει και αλλαγές στις αγορές μέσω διαδικτύου που σχετίζονται με την ισχυρή ταυτοποίηση του κατόχου. Πλέον οι αγορές μέσω ίντερνετ με χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες θα πρέπει να πραγματοποιούνται με ισχυρή ταυτοποίηση πελατών, τη στιγμή της αγοράς. Η ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη, κατά την διάρκεια της αγοράς, θα πραγματοποιείται μέσω: κωδικών winbank web/mobile banking (κάτι που ο πελάτης γνωρίζει) και SMS extraPIN ή push notification (κάτι που ο πελάτης έχει ή είναι).
Τι αλλάζει στις ανέπαφες συναλλαγές -Ερωτήσεις και απαντήσεις
Τι είναι οι ανέπαφες (contactless) συναλλαγές;
Οι ανέπαφες συναλλαγές (contactless transactions) είναι ο γρήγορος και ασφαλής τρόπος, για να κάνετε τις αγορές σας με κάρτες ειδικής τεχνολογίας που φέρουν το σήμα . Οι ανέπαφες συναλλαγές δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη να κάνει αγορές, πλησιάζοντας απλά την κάρτα του στο κατάλληλο μηχάνημα πληρωμών (POS). Σήμερα εάν το ποσό είναι κάτω των 25€, δεν χρειάζεται να εισάγετε το PIN σας, ενώ εάν το ποσό είναι άνω των 25€, θα σας ζητηθεί να εισάγετε το PIN σας.
Τι αλλάζει στις ανέπαφες (contactless) συναλλαγές με κάρτα, από τις 14/9/2019 και μετά;
Θα ισχύει όριο στις ανέπαφες συναλλαγές, χωρίς τη χρήση ΡΙΝ, σωρευτικά έως το ποσό των €150. Όταν εξαντληθεί το όριο, θα ζητείται η καταχώρηση του ΡΙΝ στο μηχάνημα αποδοχής καρτών (POS), ακόμη και αν πρόκειται για συναλλαγή κάτω των €25. Κάθε φορά που θα πραγματοποιείτε οποιουδήποτε είδους συναλλαγή με χρήση PIN, το όριο των €150 θα μηδενίζεται. Παράδειγμα: Εάν έχετε κάνει ανέπαφες συναλλαγές, χωρίς χρήση ΡΙΝ, με συνολική αξία €150 και στη συνέχεια πραγματοποιήσετε αγορά 22€, θα ζητηθεί η καταχώρηση του ΡΙΝ στο μηχάνημα αποδοχής καρτών (POS). Στη συνέχεια, θα μπορείτε να συνεχίσετε τις ανέπαφες συναλλαγές, χωρίς χρήση PIN εκ νέου, ξανά μέχρι το ποσό των €150.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η ΠΟΕΔΗΝΚ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Το έλλειμμα προσωπικού στο ΕΣΥ αναδεικνύει για μια ακόμη φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τη δημοσιοποίηση ενός δραματικού συμβάντος στο νοσοκομείο Κυπαρρισσίας: σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα, ωστόσο η Χειρουργική κλινική ήταν κλειστή ελλείψει γιατρων και η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. 
 Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής από τον περασμένο Απρίλιο επειδή έχει μετακινηθεί ο Δ/ντης της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός, ο οποίος την τρέχουσα εβδομάδα βρίσκεται σε άδεια. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) και εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους - σημειωτέον πως το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών. 
 Ωστόσο, το νοσοκομείο λόγω της υποστελέχωσης τείνει να λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας. Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ πως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί καθώς η μοναδική Νεφρολόγος Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν εξυπηρετούνται νέοι ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρση. Η Παθολογική κλινική 30 κλινών λειτουργεί με επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι. Ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες με Παθολόγο. Κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, 62χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία. 
 Επίσης, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία δημιουργείται μείζον πρόβλημα στην περιοχή της Τριφυλίας επειδή καλύπτεται μόνο από ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια. «Τι γίνεται πίσω στο νοσοκομείο και τις ανάγκες των ασθενών όταν το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο ασχολείται μόνο με τις διακομιδές και πηγαινοέρχεται στην Καλαμάτα;» θέτει το ερώτημα η ΠΟΕΔΗΝ. Την ίδια ώρα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία πως «ο Διοικητής των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που διακρίθηκε από τις διθυραμβικές αναρτήσεις υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, διέλυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινώντας γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολουθεί ως θεατής την αποψίλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων».

«Περιπετειώδης αλλά κι όμορφη η αυτοδιοικητική πορεία 29 ετών»

Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η δημοτική περίοδος 2014-2019 και μαζί με αυτή ολοκληρώνεται η προσωπική αυτοδιοικητική μου πορεία συμπληρώνοντας είκοσι εννέα (29) χρόνια, καθώς συνειδητά αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος στις διεξαχθείσες εκλογές του Μαΐου. Είκοσι εννέα ολόκληρα χρόνια, στο δήμο Κυπαρισσίας από το 1991 μέχρι και το 2010, στο δήμο Τριφυλίας και τη Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας από το 2011 μέχρι σήμερα. Δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχος, πρώτος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας, σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας από το 2011 μέχρι σήμερα, με την εμπιστοσύνη και την αγάπη των συμπατριωτών μου οι οποίοι μου έκαναν την ύψιστη τιμή να με εκλέγουν επί 7 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Μια πορεία ζωής, με ευχάριστα και δυσάρεστα, με ενθουσιασμό κι απογοητεύσεις, μα πάνω απ’ όλα με τη χαρά και την ευχαρίστηση της προσφοράς. Γνωρίζετε πως ποτέ δε συμβιβάστηκα, δεν κρύφτηκα, δε λιποψύχησα. Δεν έπαψα ποτέ να έχω το θάρρος της γνώμης μου και να την καταθέτω ευθαρσώς, θέτοντας πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, το συμφέρον του τόπου μας! Γι’ αυτό και δε δίστασα να υπερβώ τεχνητές  διαχωριστικές γραμμές! Δεν έπαψα ποτέ, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου, να νοιάζομαι για την Κυπαρισσία, να μάχομαι για την πρόοδο, την προκοπή και την ευημερία των συμπατριωτών μου. Πάντα στην πρώτη γραμμή για την Κυπαρισσία, την πόλη της ζωής μας! Με σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους συμπατριώτες μου.
Στην πορεία αυτών των είκοσι εννέα ετών μπορεί να έκανα και λάθη, δεν ήταν όμως εσκεμμένα. Με την ευθύτητα που, γνωρίζετε ότι, με διακρίνει, έλεγα και έπραττα πάντα αυτό που πίστευα! Και νιώθω ευγνωμοσύνη στους συμπατριώτες μου για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που με περιέβαλαν και την έμπρακτη στήριξη, δια της ψήφου τους, που διαρκώς μου παρείχαν!
Ολοκληρώνεται, λοιπόν, η περιπετειώδης, θα έλεγα, αλλά και όμορφη αυτοδιοικητική μου πορεία ύστερα από είκοσι εννέα χρόνια! Αυτό, σε καμία περίπτωση, δε σημαίνει ότι δε θα συνεχίσω να νοιάζομαι για να είναι ο Δήμος Τριφυλίας – Δήμος για όλους και η Κυπαρισσία – πόλη για όλους! Για να γίνει η Κυπαρισσία αυτή που αξίζουμε, ελπίζουμε, θέλουμε και προσδοκούμε: μια πιο σύγχρονη, όμορφη και ανθρώπινη πόλη! Πόλη που δε θα μας πληγώνει και δε θα την πληγώνουμε. Πόλη αντάξια της ιστορίας της και των ανθρώπων της!
Επιτρέψτε μου, κλείνοντας, να ευχαριστήσω το “Νέστορα της Αυτοδιοίκησης”, δήμαρχο Ηλία Π. Τσίγγανο, δίπλα στον οποίο υπηρέτησα την πόλη και τους συμπατριώτες μου και από τον οποίο διδάχτηκα αρχές διοίκησης και αξίες ζωής, όπως επίσης το Θανάση Πετρόπουλο που ενώσαμε δυνάμεις από το 2006, του οποίου ωστόσο τις υπηρεσίες στη διοίκηση και την προσφορά στερήθηκε η πόλη εξαιτίας κομματικών συσχετισμών και του απίθανου 42%. Αλλά και όσους συνεργαστήκαμε στο δήμο Τριφυλίας και τη Δ.Κ. Κυπαρισσίας. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου αιρετούς και βεβαίως τους συνεργάτες μου υπαλλήλους, οι οποίοι έδιναν και δίνουν καθημερινό αγώνα, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και, όσο κι αν δε φαίνεται ή δε γίνεται αντιληπτό, χωρίς αυτούς δήμος, ως ζωντανός οργανισμός, δε θα υπήρχε και δε μπορεί ποτέ και πουθενά να υπάρχει. Οι υπάλληλοι του δήμου είναι οι στυλοβάτες του! Και τους οφείλουμε όλοι σεβασμό και τιμή για τις υπηρεσίες τους!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ ευγνωμοσύνης στις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μου για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια! Είμαι περήφανος γιατι ξεκινώντας από το Ραφτόπουλο το 1948 γνώρισα ανθρώπους κι έκανα φίλους με ισχυρούς δεσμούς, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, παρά το γεγονός ότι, είναι γνωστό, ήμουν κομματικό στέλεχος της ΝΔ και συνδικαλιστής στον ΟΣΕ σε χρόνια σκληρών κομματικών συγκρούσεων.
Ευχαριστώ βεβαίως την οικογένειά μου, η οποία σε όλες τις μάχες που έδωσα και σε όλη αυτή την πορεία είναι δίπλα μου!
Εύχομαι ειλικρινά η νέα δημοτική Αρχή Τριφυλίας, που το Σάββατο ορκίστηκε και τις επόμενες μέρες αναλαμβάνει καθήκοντα, ο δήμαρχος και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και το συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας, να πορευτούν με σύνεση, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, με ανυπόκριτη σύνθεση και ανιδιοτελή συνεργασία για το καλό του τόπου μας και την ευημερία των συμπατριωτών μας.

Κυπαρισσία, 26/08/2019

Σωτήρης Γιαννόπουλος
τ. Αντιδήμαρχος, σύμβουλος Δ.Κ. Κυπαρισσίας

Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΜΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΕΝΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟΣ στο τιμόνι νότιου μεγάλου Δήμου της Αττικής ορκίστηκε πρόσφατα όπως μας πληροφόρησε στην τελετή όπου παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων Πάνος Λούτος όπου και η σχετική φωτογραφία που δημοσιεύουμε. Η όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δάφνης Υμηττού με τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο συμπατριώτη -Κυπαρισσιώτη -Μπινίσκο Τάσο αμέσως μετά την ορκομωσία του την Πέμπτη όπου με χαμόγελο αντικρίζει την νέα αυτοδιοικητική περίοδο, ως επικεφαλής της παράταξης 'Η πόλη μας ενώνει Δάφνη-Υμμητός' που αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο για την περιοχή. 
 Ο Αναστάσιος Μπινίσκος επικράτησε με μεγάλη υπεροχή στον β γύρο των πρόσφατων εκλογών έναντι του έτερου υποψηφίου κ.Δαουλάρη, καθώς έχει υποστηρίχτηκε από το γαλάζιο κόμμα. Ωστόσο φαίνεται δεν ξεχνά τις ρίζες του, δεδομένου ότι στην περιοχή Δάφνης μένουν αρκετοί Κυπαρίσσιοι ιδίως στα σύνορα με τη Νέα Σμύρνη με τον δήμο αυτό να γειτνιάζει επίσης με τον Νέο Κόσμο και τον Αγιο Δημήτριο..Καλορίζικος λοιπόν...ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Στην εκδοχή του ενδοοικογενειακού επεισοδίου για απροσδιόριστους μέχρι στιγμής λόγους, οδηγούνται οι Αρχές στην Κυπαρισσία. Το ηλικιωμένο ζευγάρι των Γερμανών διατηρούσε εδώ και χρόνια εξοχική κατοικία στο Στασιό Κυπαρισσίας. Ο 78χρονος σύζυγος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού και η 70χρονη γυναίκα βρέθηκε βαριά τραυματισμένη εντός της οικίας και μεταφέρθηκε εσπευσμένα αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στη συνέχεια στον Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.Στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας και διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Από την μέχρι τώρα εικόνα που έχουν οι Αρχές, φαίνεται να οδηγούνται στην εκδοχή του ενδοοικογενειακού επεισοδίου, όπου όπως φαίνεται ο σύζυγος πυροβόλησε στο κεφάλι και τραυμάτισε σοβαρά την σύζυγό του και στη συνέχεια βγήκε έξω και αυτοπυροβολήθηκε στον θώρακα. Δίπλα του βρέθηκε και το πιστόλι.

ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ο ΝΙΚΑΣ

Σε συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη – την πρώτη του ως Περιφερειάρχης – αφού στάθηκε στα κρίσιμα σημεία που χρονικά καλείται να αντιμετωπίσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του κι αυτά είναι μεταφορά μαθητών και κατάσταση ρεμάτων, στην συνέχεια φρόντισε να κεντρίσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον πιστός στα όσα προεκλογικά έλεγε για έλεγχο μέχρι κάτω, στο τι παραλαμβάνει στην Περιφέρεια. Παρά τα… εμπόδια στην όλη φάση της ενημέρωσης μπαίνει μέσα εταιρεία διεθνούς κύρους προκειμένου ο ίδιος όπως σημείωσε να μην παραλάβει… λευκή επιταγή και να στέκεται στην ευχή όλα να είναι καλά… σε αυτή την “ασυνήθη κατάσταση” όπως την σημείωσε.
Άλλο σημείο πως η Περιφέρεια… μαζεύεται και το πάρε – δώσε με τα ενοίκια που έφθανε τα 1,8 εκατ. ευρώ το χρόνο!!! επιχειρείται να τελειώσει με την συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών και την αξιοποίηση των κτηρίων των στρατοπέδων ως νέων διοικητικών κέντρων. Επίσης, η επαναφορά της λέξης συνεργασία που είχε… εγκαταλειφθεί στο παρελθόν μεταξύ των παρατάξεων με τον ίδιο να τονίζει πως είναι ανοιχτός με όλους να συνεργαστεί εκτός από 3-4. Και τέλος η υπόθεση έργα που “πονάει” η Πελοπόννησος, τα έργα και οι πόροι. Απεντάξεις και εντάξεις νέων έργων και μεγάλα και αναγκαία.

ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Με ρυθμό χελώνας, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, προχωρά η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ σε Πελοπόννησο και Μεσσηνία. Επειδή όμως έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση για το 60% των ενταγμένων έργων (από κυβέρνηση και Περιφέρεια) εκτιμάται ότι η απορροφητικότητα θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, μέχρι την ουσιαστική λήξη της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου το 2023. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την 'Ελευθρία' και με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικού προϋπολογισμού 940,1 εκ. ευρώ. Από αυτά έχει υπογραφεί σύμβαση για έργα ύψους 568,1 εκ. ευρώ (60,43%) και έχουν απορροφηθεί πόροι ύψους 207,4 εκ. ευρώ (22,06%). Στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί έργα της Μεσσηνίας προϋπολογισμού 95,7 εκ. ευρώ, έχει υπογραφεί σύμβαση για έργα ύψους 65,05 εκ. (67,93%) ευρώ και έχουν απορροφηθεί 20,7 εκ. ευρώ (21,67%). Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 27,4% των ενταγμένων έργων αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, το 16,34% τις βιώσιμες μεταφορές, το 10,78% την εκπαίδευση και διά βίου μάθηση και το 10,39% την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στη Μεσσηνία το 32,62% των ενταγμένων έργων αφορά την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το 31,01% τις βιώσιμες μεταφορές και το 25,31% την προστασία του περιβάλλοντος καταλήγει η εφημερίδα 'Ελευθερία'

Τα κινητά, οι υπολογιστές και η τηλεόραση «σκοτώνουν» τη φαντασία των παιδιών

Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ενασχόληση με την τεχνολογία συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών, οι ειδικοί λένε ότι το να αφιερώνει ένα παιδί υπερβολικό χρόνο μπροστά σε μια οθόνη μπορεί να έχει κόστος στη φαντασία του Η αφιέρωση υπερβολικού χρόνου μπροστά σε μια οθόνη έχει αρνητική επίδραση στη φαντασία των παιδιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε νηπιαγωγούς την οποία επικαλείται η Independent. Τα παιδιά σήμερα ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες (smartphones, tablets, τηλεόραση). Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ενασχόληση με την τεχνολογία συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών, οι ειδικοί λένε ότι το να αφιερώνει ένα παιδί υπερβολικό χρόνο μπροστά σε μια οθόνη μπορεί να έχει κόστος στη φαντασία του. 
 Σε μια δημοσκόπηση που έγινε σε 1.000 νηπιαγωγούς από τον ιστότοπο daynurseries.co.uk, φάνηκε ότι περίπου τα δύο τρίτα των επαγγελματιών που ασχολούνται με παιδιά πιστεύουν ότι οι οθόνες τα κάνουν λιγότερο δημιουργικά. Συγκεκριμένα, το 48% των νηπιαγωγών δήλωσε ότι υπάρχουν παιδιά με φανταστικούς φίλους στο νηπιαγωγείο, το 72% συμφώνησε ότι το ποσοστό αυτό των παιδιών έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία πέντε χρόνια και το 63% θεώρησε υπεύθυνες τις οθόνες για τη μείωση της εφευρετικότητας. Οι απόψεις των ειδικών ποικίλουν. Ο Ντέιβιντ Ράιτ, ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού «Paint Pots» στο Σάουθχαμπτον, συμφωνεί με τα ευρήματα της έρευνας και εξηγεί ότι όταν τα παιδιά είχαν περισσότερο ελεύθερο ανάγκαζαν το μυαλό τους να κάνει κάτι δημιουργικό, όπως να φτιάξει έναν φανταστικό φίλο, ενώ, σήμερα, παίρνουν εικόνες από την τηλεόραση ή τα τάμπλετ, κάτι που μειώνει την ικανότητα να χρησιμοποιήσουν τη δική τους φαντασία.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΝΟΔΟ¨" ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΟΡΟΒΗΛΑΣ

ΑΠΛΟΣ στρατιώτης χωρίς να διεκδικεί αξιώματα, ήταν το απόσταγμα συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ο δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά, Άγγελος Κοροβήλας ο οποίος ανήκει στην παράταξη που κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου.
Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για καρέκλες και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι θα στηρίξει την Άνοδο της Τριφυλίας. Η δήλωσή του: 
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές συμμετείχα με τον συνδυασμό «ΑΝΟΔΟΣ» του Γεωργίου Λεβεντάκη. Στη συμμετοχή αυτή οδηγήθηκα, από την αγάπη μου για τον τόπο μου, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ανδρώθηκα, τιμώντας τις αξίες και τις αρχές που έλαβα από την οικογένεια μου. Ζω από την γη αυτή και έχω μάθει να είμαι στρατιώτης πρώτης γραμμής, δουλευτής και ποτέ δεν φοβήθηκα τη δουλειά και την ανάληψη ευθύνης. Γι΄αυτό το λόγο συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές, με γνώμονα μόνο το καλό του τόπου μου, την πρόοδο και την ανάδειξή του, καθώς και την επίλυση σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους κατοίκους της Τριφυλίας. Γι’αυτό τον λόγο, άλλωστε, οι συμπολίτες μου Τριφύλιοι, με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, χρίζοντάς με δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα δεύτερο σε ψήφους σε όλη την Τριφυλία. 
 Γνωρίζοντας όλη η τοπική κοινωνία της Τριφυλίας τον έντιμο και ακέραιο χαρακτήρα μου, την ηθική μου ως ανθρώπου και παρότι μου προτάθηκε να αναλάβω προνομιούχο θέση στον δήμο Τριφυλίας, δήλωσα εξ αρχής ότι δεν επιθυμώ να καταλάβω απολύτως καμία τέτοια θέση. Με την παρούσα δηλώνω ότι δεν επιθυμώ και δεν αναλαμβάνω καμία απολύτως θέση προέδρου, νομικού προσώπου του δήμου, μέλους επιτροπών κ.λ.π., αλλά επιθυμώ να παραμείνω απλός δημοτικός σύμβουλος. Από την πρώτη στιγμή υπήρξα αρωγός της παράταξης «ΑΝΟΔΟΣ», συνδράμοντας με κάθε τρόπο στην επιτυχία και στην εκλογή του Γεωργίου Λεβεντάκη. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους και έχοντας την αίσθηση της ευθύνης του βάρους των 897 σταυρών που έλαβα, σας δηλώνω ότι θα παραμείνω δίπλα σας, σαν πιστός απλός στρατιώτης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ

MIA απίστευτη τραγωδία έζησε την Πέμπτη που συντάραξε την ησυχία των κατοίκων στο όμορφο χωριό Στασιό Κυπαρισσίας όταν ακούστηκε πυροβολισμός.
Το τραγικό περιστατικό συνέβη σύμφωνα με πληροφορίες στην αυλή του σπιτιού για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ ενός ζευγαριού Γερμανών που διέμενε τα τελευταία χρόνια στο χωριό, καθώς φέρεται ότι ο 65χρονος σύζυγος για άγνωστο λόγο πυροβόλησε την 63χρονη γυναίκα του και στην συνέχεια έδωσε τέλος στην ζωή του στην αυλή της οικίας τους που ζούσαν χρόνια. 
Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών με την Αστυνομία να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, τις συνθήκες και την αίτια του συμβάντος, καθώς η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας το μεσημέρι.
Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το ζευγάρι ήταν ήσυχο, γλυκομίλητοι με κοινωνικές επαφές με τους κατοίκους, όπως μας είπε η κα Σοφία, προσθέτοντας ότι "μάλιστα τους είδα τελευταία φορά πριν 2-3 ημέρες πιο κάτω από το σπίτι μου στην οικογενειακή ταβέρνα του χωριού που κάθε χρόνο γίνεται και το πανηγύρι, μας χαιρέτισαν ευγενικά και ειλικρινά δεν πιστεύουμε αυτό που συνέβη".
Η κα Μαρία μόνιμος κάτοικος στο Στασιό προσθέτει ότι "ακούσαμε ότι έπεσε πυροβολισμός κι έπεσε ένας άνδρας με όπλο, 40 χρόνια που βρισκόμαστε εδώ τους γνωρίζαμε, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό περιστατικό, συνομιλούσαμε αρκετές φορές, φυσικά κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο στο φιλήσυχο χωριό μας", ενώ κάτοικοι αναρωτιούνται για το τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο πρωί της Πέμπτης.
ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Μεγάλη η ζημιά από τα άγρια ζώα στη σταφίδα

  • ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
  • ΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
ΚΡΑΥΓΗ αγωνίας υψώνουν οι παραγωγοί σταφίδας και σύκων στη Μεσσηνία, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από άγρια ζώα, αλλά και τις καιρικές συνθήκες σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητώντας με τρόπο επιτακτικό, την αλλαγή του… απαρχαιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος έχει φτάσει πια, να καλύπτει πολύ συγκεκριμένες, ελάχιστες στην πραγματικότητα, ζημιές σε μια σειρά από αγροτικά προϊόντα.
Ρεπορτάζ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Έτσι, η ποσότητα της -ήδη μειωμένης τα τελευταία χρόνια- παραγωγής σταφίδας στο νομό, η οποία φέτος είναι άριστη, θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, αν πέρα από την εγκατάλειψη, δεν υπήρχαν τα αγριογούρουνα και τα τσακάλια, τα οποία έχουν προκαλέσει σε ορισμένα χτήματα, ζημιές μέχρι και 80%! «Για να στηριχθεί η παραγωγή, να προχωρήσει και να ευδοκιμήσει χρειάζεται να ληφθούν μέτρα και κυρίως να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, αφού έχουμε πάθει καταστροφές, όχι από καιρικά φαινόμενα ή ασθένειες, αλλά από άγρια ζώα», δήλωσε με νόημα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ανακοίνωση της φετινής τιμής, η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε ενάμισι ευρώ το κιλό, ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας Γιώργος Λαζόγιαννης.
«Ειδικά στη δική μου περιοχή, την Πυλία, αλλά και γενικότερα, σύμφωνα μες πληροφορίες που έχω από τους παραγωγούς, η ζημιά είναι πολύ μεγάλη! Υπάρχουν παραγωγοί που δεν πάτησαν καθόλου να τρυγήσουν. Σε κάποια χτήματα δεν υπάρχει καθόλου ζημιά, κάπου είναι 20 και 30% και κάπου αλλού, φτάνει ή και ξεπερνάει ακόμη και το 80%», ανέφερε ο κ. Λαζόγιαννης, ο οποίος στάθηκε εκτενώς στο θέμα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), όσον αφορά στις αποζημιώσεις. «Θέλουμε την πολιτεία συμπαραστάτη και τη θέλουμε συγκεκριμένα! Πρέπει ο ΕΛΓΑ να αλλάξει τον κανονισμό του και να αποζημιώνονται οι παραγωγοί που έχουν πάθει ζημιά από τα άγρια ζώα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίας, ο οποίος προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, πρότεινε αν αυτό δεν είναι εφικτό, να επιδοτηθούν για να λάβουν μόνοι τους μέτρα.