Pages

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΑ αυξημένα κρούσματα σε κοινοτικά διαμερίσματα της Τριφυλίας αυξήθηκαν μετά την καραντίνα όπως μαρτυρούν στοιχεία από το καθημερινό αστυνομικό δελτίο, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Τριφυλίας να ζητήσει την αρωγή του Αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας.
Τόσο η τεράστια γεωγραφική έκταση του Δήμου ιδίως σε ορεινή Αυλώνα, Αετό, Τριπύλα που κάποτε είχε αστυνομικούς σταθμούς όσο και η πληθυσμιακή έκταση στα 3 μεγάλα αστικά κέντρα επιβάλλουν την βέλτιστη αστυνόμευση στην περιοχή. Πρόσφατα οι κλοπές τόσο σε Αρμενιούς, Σπηλιά και άλλες περιοχές όπου άγνωστοι δράστες εισβάλουν ακόμα και ημέρα σε οικίες αρπάζοντας χρηματικά ποσά και χρυσαφικά έχουν θορυβήσει τους κατοίκους που περιμένουν να δουν πράξη τις ενέργειες για αυξημένη αστυνόμευση, καθώς η εγκληματικότητα έχει πλέον μετακομίσει για τα καλά στην ύπαιθρο..

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΩΟΟΤΟΚΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ξεκίνησε φέτος η ωοτοκία για την θαλάσσια χελώνα καρέτα - καρέτα καθώς φωλιές έχουν καταγραφεί στον Κυπαρισσιακό Κόλπο από τις 16 Μαΐου από τον Σύλλογο "Αρχέλων" και σύμφωνα με ανακοίνωση προσέγγισαν τις 12. Οι περισσότερες μάλιστα έχουν εντοπιστεί στην περιοχή Βουνάκι. 
Το μηνιαίο δελτίο από τον Σύλλογο "Αρχέλων" αναφέρει ότι: «Καθώς προχωράει η περίοδος ωοτοκίας, θυμίζουμε ότι στις δύο αυτές περιοχές έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να διατηρηθεί κατά το δυνατόν ακέραια η φύση στην παράκτια ζώνη πίσω από τις παραλίες ωοτοκίας των χελωνών, Το 1999 δημιουργήθηκε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και το 2018 η Περιοχή Προστασίας της Φύσης Κυπαρισσιακού Κόλπου. Επίσης έχουν τεθεί σε ισχύ προβλέψεις για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών κατά την παραχώρηση αιγιαλού για όλες τις παραλίες ωοτοκίας στην Ελλάδα. Αναμφίβολα τα προηγούμενα χρόνια έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά θέματα στις δύο αυτές περιοχές, αλλά υπήρξαν και κενά στην αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων προστασίας στην ακτή και το θαλάσσιο χώρο. Κατά καιρούς έχουν διαπιστωθεί αυθαίρετες κατασκευές, παράνομες διανοίξεις δρόμων, διεξαγωγή παράνομων αγώνων μοτοκρός, παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας κίνησης σκαφών, παραβάσεις των αριθμών επίπλων θαλάσσης και έχουν καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές. Αν και παραμένουμε σε επιφυλακή, ίσως φέτος έχουμε μια χρονιά διαφορετική από τις προηγούμενες: με περισσότερο χώρο και ησυχία για τις χελώνες στην παραλία το βράδυ χωρίς ξαπλώστρες, χωρίς συγκρούσεις χελωνών με ταχύπλοα, με λιγότερα ή και καθόλου φώτα και λιγότερα αποπροσανατολισμένα χελωνάκια. Δεν θέλουμε να βρούμε σκουπίδια και αποτσίγαρα στην παραλία και τροχοφόρα να κινούνται στην αμμουδιά. Θα επιδιώξουμε όπως κάθε χρόνο καλή συνεργασία με τους ξενοδόχους, τους υπόλοιπους επιχειρηματίες και τις αρμόδιες αρχές και φορείς, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και τα μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του COVID-19! Θα μπορούσε ίσως να βρεθεί μια καινούργια στάση ως προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού. Όπως σε όλα τα είδη, έτσι και για τις θαλάσσιες χελώνες, το μέλλον εξαρτάται πάντα και από την επιτυχία της αναπαραγωγής του. Αυτό καταγράφουν οι ομάδες του "Αρχέλων"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ

ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΜΑΣ επίτιμου υπαρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Μητρόπουλου
Κυρίες και Κύριοι , Φίλες και Φίλοι , σας ευχαριστώ που επικοινωνούμε πνευματικά.
Σήμερα , θα γράψω λίγα λόγια για την ΥΠΟΜΟΝΗ , που πρέπει να έχει ο Άνθρωπος στη ζωή του.
_Υπομονή ( Υπό + μένω ) , σημαίνει τη δύσκολη ώρα , να μείνουμε εκεί , να μην τα παρατήσουμε.
_Υπομονή σημαίνει , όταν έρθει αναπόφευκτα η βαριεστιμάρα , με αυτό πού κάνω εγώ , να την προσπερά
σω και να συνεχίσω την πορεία μου , με τον ίδιο ζήλο όπως πριν , καταβάλλοντας πρόθυμα τον κόπο ,
που απαιτείται , για να ολοκληρώσω αυτό που άφησα .
----------------. ------------------- --------------------
Η υπομονή είναι έκφραση βαθύτατη συναισθήματος που επιθυμούμε/
και είναι τόσο αναγκαία στη ζωή μας , που πολλές φορές τη λησμονούμε ./
Κάθε άνθρωπος , πρέπει να βιώνει τη θετική προσφορά της ,/
αφού κερδίζει πολλά με τη λειτουργία και αποτελεσματικότητά της./
-------------------. -----------------. --------------------
_ Αν δεν έχω υπομονή , τότε θα είμαι , ένας αδύναμος άνθρωπος , που με την πρώτη δυσκολία γυρίζω πίσω , που τελικά ζεί μια ζωή χωρίς κατεύθυνση , χωρίς προσανατολισμό , χωρίς νόημα , όσο πολυάσχολος και αν φαίνομαι ότι είμαι .
_ Αν έχουμε υπομονή , σε αυτό που κάνουμε , τότε θα έρθει η ώρα που η πρώτη χαρά , ο πρώτος ενθουσιασμός , θα έρθει και θα μας ξανασυναντήσει. Αυτή τη φορά όμως σε πλαίσιο διαφορετικό , με συνοδούς τη δύναμη , τη συγουριά και τη σταθερότητα , που τώρα δίκαια κατακτήσαμε.
----------------------. -----------------. ---------------------
Ο υπομονετικός άνθρωπος γενικά , είναι πάντα κερδισμένος ,/
γιατί ποτέ στη παρέα που συμμετέχει , δεν είναι προκατειλημμένος./
Πάντα κυριαρχεί στη λογική και στη συνείδησή του , η ορθοφροσύνη και η συνετή σκέψη /
και κανείς εύκολα , με καμιά επιχειρηματολογία , δεν μπορεί να τον διαψεύσει./
---------------. ------------------ ---------------------
_ Οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως είναι καλό να ακούσουμε τη λα'ι' κή σοφία , γιατί η υπομονή πέρα
από αρετή είναι και υγεία .
_ Υπάρχουν ειδικότερα ( 6 ) λόγοι , για τους οποίους είναι καλό , να ακολουθήσουμε το δρόμο της υπομονής .Ποιοί είναι αυτοί;
α) Κάνει καλό στη καρδιά μας , σύμφωνα με τον Καθηγητή Ψυχολογίας Chistopher Lootens , από το Πάνε
πιστήμιο High Point στη Βόρεια Καρολίνα .
β) Χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό μας : Η ανυπομονησία σύμφωνα με τον ίδιο Καθηγητή , μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή , λεκτική εχθρότητα , αυξημένη μυ'ι'κή τάση και προτείνει τεχνικές
χαλάρωσης , όπως βαθειές αναπνοές , χαλάρωση των μυών και προβολή ευχάριστων εικόνων
γ) Καθησυχάζει τη σκέψη μας : Όταν βρισκόμαστε σε μία ουρά , γιά να εξυπηρετηθούμε , έχοντας υπομονή , γινόμαστε ρεαλιστές.
δ) Καλλιεργεί την ενσυναίσθησή μας : Η Kimberly Hershehson , που ειδικεύεται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία , τονίζει ότι έχοντας υπομονή , αντέχουμε τους άλλους και μπορούμε να κατά
νοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματά τους.
ε) Γνωρίζουμε τι μας ενοχλεί: Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουμε τα σημάδια του στρές και από τι προ
καλούνται.
στ) Μαθαίνουμε να υπηρετούμε: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan , oι άνθρωποι
που έχουν υπομονή , μαθαίνουν να ηρεμούν τον εαυτό τους και να αντιμετωπίζουν τις συναλλαγές ,
στη συναισθηματική κατάσταση που βιώνουν.
------------------. ------------------. ---------------------
Η υπομονή που λειτουργεί στο εγώ του ανθρώπου , θεωρείται υποδειγματική αρετή./
Γιατί ούτε η επιπολαιότητα και ιδιαίτερα η επιθετικότητα , τον αφήνει να τον κυριαρχεί./
Έχει από τους φίλους , και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του , την καλή έξωθεν μαρτυρία /
και όλα αυτά τα συναισθήματα και οι κριτικές , τον πλημμυρίζουν , με νηνεμία/.
---------------------. --------------------. ---------------------
_ Η υπομονή είναι πικρή , αλλά ο καρπός της είναι γλυκός . Zav -Zak Ρουσσώ.Γαλλος Φιλόσοφος , (1712-
1778 ).
_ Να χάνεις την υπομονή σου , σημαίνει να χάνεις τη μάχη .Μαχάτμα Γκάντι , Ινδός Ηγέτης , ( 1881-1948 ).
Σας Ευχαριστώ .

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ Ι.Χ. ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Την δυνατότητα δημιουργίας δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε κεντρικά σημεία ετοιμάζει ο Δήμος Τριφυλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα κληθεί να εγκρίνει τη σύναψη της σχετικής σύμβασης. Επίσης θα συζητηθούν και τα εξής θέματα: Παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών για το χρονικό διάστημα έως την 31-12-2022. 
Εγκριση της με αριθ.10/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας με θέμα «Κανονισμός άρδευσης Κοινότητος Αρμενιών». Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας έτους 2020. Συγκρότηση επιτροπών για την οργάνωση άρδευσης έτους 2020 των Κοινοτήτων Κυπαρισσίας-Αρμενιών-Βρυσών-Σπηλιάς-Στασιού για το έτος 2020. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής και εκκαθάρισης του έργου «Πρόσθετες εργασίες για την αδειοδότηση ζωαγοράς Κοπανακίου».

Εργαζόμενοι Μεσσηνίας: “Απαιτούμε να μην μείνει κανείς συνάδελφος χωρίς εισόδημα”

Δεκάδες  εργαζόμενοι από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες του νομού Μεσσηνίας  έστειλαν το μήνυμα τους στην  συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα: “Απαιτούμε  να μην μείνει κανείς συνάδελφος χωρίς εισόδημα, να πληρώσουν κράτος και η εργοδοσία”
Στη συγκέντρωση μίλησε η Στραβάκου Κωνσταντίναπρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Μεσσηνίας  η  οποία  επισήμανε μεταξύ άλλων ότι :
 “Είναι άγνωστο πόσοι εργαζόμενοι θα δουλέψουν σε ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, αν θα επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους, με τι συνθήκες και πως θα επιβιώσουν. Ολα αυτά τα χρόνια η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στο κλάδο βάρεσε κόκκινο. Χαρακτηριστικά μόνο την τελευταία 6ετία έβγαλαν πάνω από 120 δις ευρώ. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου γνωρίσαμε απίστευτη εκμετάλλευση. Χαρακτηριστικά είναι η μαύρη εργασία, οι 14 διαφορετικές μορφές απασχόλησης (άλλοι με 2ωρα ή 3ωρα, άλλοι με 16ωρα κτλ), οι απληρωσιές, δουλειά 7ημερη κτλ. Τώρα στην κρίση σχεδιάζουν να πληρώσουμε πάλι τα σπασμένα. Είναι προκλητικό ότι κυβέρνηση – μεγαλοξενοδόχοι διαμορφώνουν μια καινούρια κανονικότητα, πολύ χειρότερη από αυτά που έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής. Είναι προκλητικά τα προνόμια με δις ευρώ επιχορηγήσεις, δάνεια κτλ. Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από τη διεκδίκηση όλων όσα τους ανήκουν.
Διεκδικούμε τώρα:
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων μας όπως προβλέπεται από τις Συλλογικές μας Συμβάσεις!
  • Καμία μείωση, καμία αρνητική αλλαγή, όχι στην εκ περιτροπής εργασία! Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί.
  • Να προστατευτούν όλοι οι άνεργοι του κλάδου! Να καταργηθούν όλα τα πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών. Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία και επιδόματα φτώχειας.
  • Απαιτούμε άμεσα να ακυρωθούν όλες οι χρεώσεις σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο. Να γίνει παύση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί στα σπίτια των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου μας.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τη Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όμως η εικόνα στο χώρο της εκπαίδευσης υπό διάφορες πτυχές έχει μια… ένταση. Στις όλες αναφορές για τα όσα γίνονται προστίθεται και το πολυνομοσχέδιο που φέρνει σειρά αλλαγών. Προς αυτή την κατεύθυνση και οι αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, σε από κοινού συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. 
Κοινές οι διαμαρτυρίες πάντως και στην Τριφυλία με ανακοινώσεις από την Β ΕΛΜΕ για το νομοσχέδιο που εισάγει ένα ακόμα αμφίβολο πείραμα στην παιδεία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ η πλατφόρμα για το “Μητρώο Αθλητικών Σωματείων”

Με εξαιρετική ανταπόκριση και αποδοχή εξελίσσεται, στις πρώτες επτά ημέρες λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ (www.gga.gov.gr/mitroo), η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων όλης της χώρας, τα οποία διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, για τη δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων». Από την Τρίτη 18 Μαΐου (έως και χτες, Δευτέρα 24 Μαΐου) 1.307 Σωματεία, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, εισήλθαν στην πλατφόρμα προεγγραφής αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και ξεκίνησαν τις διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξής τους στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων». 
 Η δημιουργία του «Μητρώου Αθλητικών Σωματείων», ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας «Μητρώου Αθλητικών Φορέων», απόρροια της συνεργασίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα καταγράψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ακριβές σύνολο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. Μια διαδικασία διαφανής, δυναμική, συνεχώς ανανεούμενη, χωρίς ημερομηνία λήξης. Ένα «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» όπου γονείς, αθλητές, παράγοντες και γενικώς οι πολίτες της χώρας θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν τα νομίμως λειτουργούντα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας μας.

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Ο ΝΙΚΑΣ

Στην Τριφυλία βρίσκεται από το πρωί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης Νίκας πραγματοποιεί επίσκεψη και στις καλλιεργητικές μονάδες της περιοχής. Στο επίκεντρο και η πορεία της καλλιέργειας του καρπουζιού. 
Η ενημέρωση ήταν αναλυτικά από τους παραγωγούς (στη φώτο ο Μπάμπης Παπαδόπουλος), ενώ μαζί του είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, άλλοι αυτοδιοικητικοί αλλά και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Αργότερα ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας καθώς ακόμα δεν ξεκίνησαν τα έργα της β φάσης του έργου καθώς αναμένεται ελπίζουν όλοι το καλοκαίρι, να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου μήπως αποπερατωθεί το έργο που ταλανίζει την περιοχή δεκαετίες τώρα...

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΒΙΩΝΕΙ Η ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ

"Είχα τονίσει σε προηγούμενη επιστολή μου το θέμα αλληλογραφίας στα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Τριφυλίας Δ.Δ. Αυλώνος και Αετού. Μετά την κατάργηση του γραφείου ΕΛΤΑ Σιδηροκάστρου και στη συνέχεια Κοπανακίου υπαχθήκαμε στο γραφείο Δωρίου που τα τελευταία χρόνια και αυτό υποβαθμίστηκε, έχει περάσει τα εκτός ορίων ανθρωπιάς. Εξυπηρετούμεθα μια φορά την εβδομάδα από πράκτορα που και αυτός τελευταία παραιτήθηκε. Ετσι έχουμε μείνει σε πλήρη εγκατάλειψη αλληλογραφίας και τα ΕΛΤΑ αδιαφορούν παντελώς. 
Παρέλαβα επιστολή που είχε παραδοθεί στα ΕΛΤΑ 13 Φεβρουαρίου, στις 26 Φεβρουαρίου, δηλαδή 13 μέρες, και επιστολή από Ολυμπία Οδό, τιμολόγια διέλευσης που παραδόθηκαν στα ΕΛΤΑ 14 Απριλίου και την παρέλαβα 2 Μαΐου, δηλαδή 18 ημέρες, φυσικά εκτός λογιστικού κλεισίματος συνδρομητής της εφημερίδας “Μεσσηνιακός Λόγος” την παραλαμβάνω μετά από δύο με τρεις εβδομάδες, τελευταίως καθόλου. Όταν προσπάθησα να βρω κάποιον στο γραφείο Δωρίου, πάντα κλειστό. Τελικά αυτή είναι η ανθρώπινη εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών, που έχουν το ανάστημα να παραμένουν στα χωριά τους; 
Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν να το κλείσουν. Εμείς ανήκουμε στον Δήμο Τριφυλίας, γιατί να εξυπηρετούμεθα από το γραφείο του Δήμου Οιχαλίας Μελιγαλά. Παρακαλώ το ΔΣ του δήμου μας άμεσα να δει το θέμα και να απαιτήσει να ενταχθούμε εκεί που ανήκουμε, στο Ταχυδρομικό Γραφείο Κυπαρισσίας όπου είμαστε κάθε μέρα. Εχουμε και εμείς δικαιώματα και πρέπει να εξυπηρετούμεθα ανθρώπινα και όχι περιφρονητικά. 
Αθανάσιος Κυριαζής Σιδηρόκαστρο 20 Μαΐου 2020"
 Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι τέως Αυτοδιοικητικός - Πρόεδρος Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου

Drone για καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δήμο Πύλου-Νέστορος

 Ξεκίνησε η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών, με εντατικοποιημένες δράσεις, συμπεριλαμβανομένου και του από αέρος ψεκασμού, μέσω της χρήσης Drone. Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής σε περιοχές του αστικού συστήματος Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την τριετία 2018-2019-2020» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται βάσει προγράμματος, σε όλο το Δήμο, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου θα βρει ανηρτημένο το σχετικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

 Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον οποίο χρησιμοποιούνται μηχανήματα drone, από τα ειδικά συνεργεία, με τη δυνατότητα να ψεκάσουν ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί έκταση έως και 20 στρεμμάτων, δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών.
«Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των κουνουπιών, στην περιοχή μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών και να προληφθεί με αυτό τον τρόπο η εμφάνιση εντομομεταδιδόμενων ασθενειών.

Στην Γ’ Εθνική Καλαμάτα BC και Δίωνας Κυπαρισσίας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ αθλητικά νέα δεδομένου ότι από φθινόπωρο στην Γ’ Εθνική μπάσκετ θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν Καλαμάτα BC και Δίωνας Κυπαρισσίας καθώς η ΕΟΚ προχώρησε στην επικύρωση των βαθμολογιών και αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων!
Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ είχε προχωρήσει από τις 6 Μαϊου στην οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας με την Καλαμάτα BC και μάλιστα για το ιστορικό μας τοπικό σωματείο, τον Δίωνα Κυπαρισσίας να βρίσκονται ισόβαθμοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ΕΟΚ επικύρωσε τις βαθμολογίες και για την Γ’ Εθνική της νέας περιόδου αποφάσισε την συμμετοχή 68 ομάδων σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν (μεταξύ των οπίων και οι Δρομείς Τρίπολης), των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, των 4 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και των εξής 16 σωματείων: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.
Στην Α1 γυναικών πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός ενώ η Ομοσπονδία κατέστησε σαφές ότι από την Α2 στη Basket League, προβιβάστηκαν Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέωναναφέροντας πως «σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο».

Κίνδυνος λοιμώξεων και κορωνοϊού από το κλιματιστικό του Ι.Χ.

Ξεκινάει η εποχή που το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μας  δουλεύει… υπερωρίες! Όμως πόσοι προβαίνουν σε συντήρηση και καθαρισμό αυτού και μάλιστα σήμερα με έναν απο τους πιο ταχαίος μεταδιδόμενους ιούς ανάμεσά μας;

Και αν ο κάτοχος πηγαίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αυτό έχει στον προγραμματισμό του ως υποχρεωτική εργασία την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού. Ομως οι περισσότεροι κάτοχοι αυτοκινήτων στην Ελλάδα, δεν επισκέπτονται το συνεργείο για συντήρηση, παρα μόνο εφόσον χρειαστεί, στο συνεργείο της «γειτονιάς» που τα φτιάχνει όλα για όλες τις μάρκες, για τα απαραίτητα.
Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα: Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και μετρήσεις, τα 2/3 των καλοκαιρινών ιώσεων και των αλλεργιών συνδέονται άμεσα με τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας. «Υπεύθυνο» για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο αυτοκίνητο είναι το φίλτρο καμπίνας, που πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση για να συγκρατεί τα σωματίδια, τους ρύπους και τις οσμές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.
Η άριστη κατάσταση του φίλτρου επιτυγχάνεται με τον ετήσιο έλεγχο και την αντικατάστασή του και σε συνδυασμό με απολύμανση σε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, μπορεί να εγγυηθεί ένα υγιεινό περιβάλλον.
Αν λοιπόν κολλήσατε ξαφνικά μία ίωση «εκτός εποχής» ή σας εμφανίστηκαν κάποιες αλλεργίες, που δεν είχατε ποτέ, εκτός από τον ιατρό σας, επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας και το συνεργείο σας.

ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΖΕΣΤΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αντιμέτωποι με τις κλιματολογικές συνθήκες είναι για μία ακόμα φορά οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας σε επίπεδα ρεκόρ για την εποχή έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα δέντρα που βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας. Ανησυχία εκφράζεται επίσης από την άρνηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αυξήσει τη χρηματοδότηση της δακοκτονίας. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Ύπαιθρος», «είναι εύλογο να υπάρχει ανησυχία, αφού κανονικά η ελιά δεν δένει με 35 βαθμούς. 
Η μέγιστη θερμοκρασία έπρεπε να είναι 27-28 βαθμοί κανονικά. Η τελική εικόνα όμως θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες». Σε ό,τι αφορά τη δακοκτονία, ο κ. Αντωνόπουλος σημείωσε πως τα χρήματα που διατίθενται είναι περιορισμένα, υπογραμμίζοντας ότι «κανονικά η δακοκτονία έπρεπε να είχε ανατεθεί στις οργανώσεις παραγωγών που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και θα έκαναν το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσουν την παραγωγή τους».

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δασικό δίκτυο
Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού – συντήρησης του δασικού – αγροτοδασικού δικτύου με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας για λόγους αντιπυρικής προστασίας. Έχουν ολοκληρωθεί οι συντηρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιοκάστρου, Κεφαλόβρυσου, Κουτήφαρι, Πουλίτσι, Περδικόβρυσης και Λατζουνάτου. Επίσης στην περιοχή του Ταϋγέτου σε συνεργασία με μηχάνημα του Δήμου Δυτικής Μάνης συντηρείται ο δρόμος από Κέντρο έως πηγές Ριντόμου. Ο προγραμματισμός για την επόμενη περίοδο περιλαμβάνει συντηρήσεις οδών στις περιοχές των Κοινοτήτων Βούταινας, Κορομηλιάς, Μαγγανιακού και Καλογερέσι.
Επαρχιακό – Εθνικό δίκτυο
Όσον αφορά τους καθαρισμούς της βλάστησης και της κοπής των κλάδων στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο καθώς και τους καθαρισμούς τάφρων απορροής και πρανών με συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες οι παρεμβάσεις στην 8η επαρχιακή οδό, Μεσσήνη –Αβραμιού – Στρέφι – Διόδια – Αριστομένης – Κεφαλόβρυσο καθώς και σε τμήμα της 3ης επαρχιακής, Τρίοδος – Μάνεσι – Διόδια. Ο προγραμματισμός για την επόμενη εβδομάδα είναι να συνεχιστούν οι αντίστοιχες εργασίες στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Χώρα – Ρωμανός – Γιάλοβα – Πύλος – Μεθώνη, στην 13η επαρχιακή Μεθώνη – Κορώνη και σε τμήμα της 9ης επαρχιακής Κορώνη – Βουνάρια. Ο ανωτέρω προγραμματισμός θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου – Νέστορος, ο οποίος θα διαθέσει και δικά του μηχανήματα.
Καθαρισμός παραλιών
Παράλληλα συνεχίζονται, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των ακτών στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης και στη δυτική παραλία Καλαμάτας, οι αντίστοιχες εργασίες στην παραλία Αγίου Νικολάου Μπούκας, και στη συνέχεια στην παραλία Ανάληψης και Βελίκας Δήμου Μεσσήνης.  Ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα είναι ο καθαρισμός παραλιών στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΞΠΡΕΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣiΑ

Επίσκεψη εξπρές στην Κυπαρισσία, γενέτειρα της συζύγου του Γιώτας Παναγιωτοπούλου, για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά! Απαλλαγμένος από τις καθημερινές τηλεοπτικές ενημερώσεις πλέον για τον κορωνοϊό, αν και όπως θυμόμαστε είχε δηλώσει ότι δεν θα έρθει διακοπές στην Μεσσηνία, ήρθε για καφέ...
Από σήμερα νωρίς το πρωί σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ηλία Γιαννόπουλου, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε βόλτες στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας επισκεπτόμενος καταστήματα συγγενικών του προσώπων και την πλατεία της πόλης, όπου απόλαυσε την ηλιόλουστη μέρα μέχρι αργά το μεσημέρι. Μαζί του η σύζυγός του και η κόρη τους, καθώς και η αδερφή της συζύγου του, αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, στην καφετέρια της πλατείας  είχαν χαλαρή κι ευδιάθετη κουβέντα.



Αργά το μεσημέρι στην παρέα προστέθηκαν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου.

Εξοχικές κατοικίες στην Πελοπόννησο-Οι τιμές για Κυπαρισσία και Καλαμάτα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Η πανδημία έχει επηρεάσει καθοριστικά τον τουρισμό και ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πως θα εξελιχτεί η τουριστική περίοδος.
Η τάση ωστόσο που διαμορφώνεται είναι προς όφελος των low budjet προορισμών.
«Θεωρούμε ότι μεγάλο μέρος των ταξιδιωτών τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών θα προτιμήσουν κυρίως περιοχές που έχουν εύκολη πρόσβαση από την ηπειρωτική επικράτεια. δλδ , περιοχές - νησιά που μπορείς να μετακινηθείς γρήγορα από την ηπειρωτική Ελλάδα με το αυτοκίνητο ή σε σύντομο χρονικό διάστημα με το πλοίο της γραμμής» δηλώνει στο businessnews.gr ο κος Μπάκας πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.
Αυτό το καλοκαίρι, οι πρωταγωνιστές φαίνεται να είναι οι περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου μπορείς να κινηθείς με το αυτοκίνητο χωρίς πολλά έξοδα, όπου οι τιμές μίσθωσης καταγράφουν σταθερότητα και σε πολλές περιπτώσεις αυξητικές τάσεις.
Η γνωστή σε πολλούς «Μύκονος της Πελοποννήσου», η Κουρούτα στο Ν. Ηλείας σε απόσταση περίπου 2,5 ωρών από την Αθήνα , μια περιοχή με περισσότερα από 15 χιλ. αμμώδη παραλία, παρουσιάζει αύξηση + 31,25% στη κατώτερη τιμή ενοικίασης για τον Ιούνιο του 2020, με τις τιμές για την ενοικίαση εξοχικής κατοικίας για 7 ημέρες να κυμαίνεται από 560€ έως 880€.
Παρόμοια η εικόνα και στο Διακοφτό στο Ν. Αχαΐας, μια περιοχή σε απόσταση περίπου 1,5-2 ωρών από την Αττική  και με μόνο έξοδο μεταφοράς τη βενζίνη και τα διόδια για τη νέα Εθνική Οδό. Οι τιμές παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, +16,6% για τον μήνα Αύγουστο . Το κόστος διανυκτέρευσης κυμαίνεται από 600€-756€ σε αντίθεση με το 2019 που το μέσο κόστος ανερχόταν στα 630€.
Το Γύθειο στην γραφική Μάνη καταγράφει αυξήσεις κυρίως για τους μήνες Ιούνιο , Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10,53% έως και 23,49 %, αλλά και πάλι οι τιμές παραμένουν δελεαστικές για 7 διανυκτερεύσεις 4μελής οικογένειας ή/και 6 ατόμων σε εξοχική κατοικία πλησίον της θάλασσας.
Οι παραπάνω περιοχές εξυπηρετούν κυρίως οικογένειες που ο ένας από τους δυο γονείς εργάζεται και μπορεί πηγαινοέρχεται τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και καθημερινές μετά την εργασία του, κατά περίπτωση.
Το κόστος ενοικίασης σίγουρα διαμορφώνεται με την διάρκεια των ημερών κράτησης, σίγουρα αν οι εκδρομείς επιλέξουν μεγαλύτερα διαστήματα, οι τιμές είναι μειωμένες και διαμορφώνονται αναλόγως.
Τιμές για 7 διανυκτερεύσεις
Διακοφτό
  • Ιούνιος: 483€
  • Ιούλιος: 500-600€
  • Αύγουστος: 600-756€
  • Σεπτέμβριος: 411-536€
  • Οκτώβριος: 411-486€
Ερμιόνη
  • Ιούνιος: 550-700€
  • Ιούλιος    : 500-770€
  • Αύγουστος: 630-1.150€
  • Σεπτέμβριος: 455-700€
  • Οκτώβριος: 400-650€
Κουρούτα
  • Ιούνιος: 560-880€
  • Ιούλιος: 630-1.125€
  • Αύγουστος: Από 840€
  • Σεπτέμβριος: 560-950€
  • Οκτώβριος: 650-650€
Οίτυλο*
  • Ιούνιος: Από 580€
  • Ιούλιος: 940-1.200€
  • Αύγουστος: 1.000-1.600€
  • Σεπτέμβριος: 623-1.438€
  • Οκτώβριος: 455-1.438€
Κυπαρισσία
  • Ιούνιος: 345-623€    
  • Ιούλιος: 395-784€    
  • Αύγουστος: 700-1.124€    
  • Σεπτέμβριος: 494-700€
  • Οκτώβριος: 315-650€
Γύθειο  / Μάνη
  • Ιούνιος: 420-760€
  • Ιούλιος: 420-645€
  • Αύγουστος: 645-992€
  • Σεπτέμβριος: 420-732€
  • Οκτώβριος: 420-615€
Λεωνίδιο
  • Ιούνιος: 280-420€
  • Ιούλιος: 340-450€
  • Αύγουστος: 380-580€
  • Σεπτέμβριος: 285-420€
  • Οκτώβριος: 280-385€

*Λακωνία – Οίτυλο : Κυρίως πέτρινους πύργους και μονοκατοικίες

Πηγή: Ε-Real Estates Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών *(low budget) : Κυρίως Διαμερίσματα , μεζονέτες αλλά και μονοκατοικίες πλησίον της θάλασσας,  με χωρητικότητα 4 ατόμων ( 2 ενήλικες  & 2 παιδία ) - μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή.  Οι τιμές διαμορφώνονται βάση των διαθέσιμων ακινήτων.

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Σε ισχύ τέθηκε από την Δευτέρα, 11/05/2020 ισχυόντας έως και 31/10/2020 το θερινό ωράριο καταστημάτων το οποίο έχει ως εξής:
•ΔΕΥΤΕΡΑ: 08:00 - 14:00
•ΤΡΙΤΗ: 08:00 - 13:30 & 18:00 - 21:00
•ΤΕΤΑΡΤΗ: 08:00 - 14:00
•ΠΕΜΠΤΗ: 08:00 - 13:30 & 18:00 - 21:00
•ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 08:00 - 13:30 & 18:00 - 21:00
•ΣΑΒΒΑΤΟ: 08:00 - 14:00
•ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ
☀Δευτέρα, 11 Μαΐου #restart
ΕΝΙΣΧΥΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ
✓ψωνιΖΩ από τα μαγαζιά του τόπου μου
✓στηριΖΩ την τοπική οικονομία

Επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών στον Υπουργό για τα προβλήματα στις καλλιέργειες

Προς
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Κοιν.: Βουλευτές Ν. Μεσσηνίας
Κύριε υπουργέ,
Η περιοχή της Τριφυλίας είναι υψηλής παραγωγικότητας και παραγωγής αγροτικών προϊόντων.
Η παραγωγή σε ελαιόλαδο φέτος ήταν 29.000 τόνοι, η υψηλότερη ανά περιοχή πανελλαδικά.
Είναι γνωστό ότι οι τιμές του ελαιολάδου τα τελευταία χρόνια είναι πολύ χαμηλές και με δυσκολία καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουμε και επιπλέον σοβαρά προβλήματα τόσο με τις μειωμένες βροχοπτώσεις αλλά κυρίως με τον πρώιμο καύσωνα του Μαΐου που από τις 15 έως τις 19 του μήνα οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς κελσίου, (πράγμα ασυνήθιστο και μη φυσιολογικό), με αποτέλεσμα τα ελαιόδεντρα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας να πάθουν σοβαρή ζημιά στην καρπόδεση.
Αυτό σημαίνει μειωμένη παραγωγή, ακόμη πιο συρρικνωμένο εισόδημα και συνακόλουθα αδυναμία των παραγωγών να καλλιεργήσουν, να παράγουν και να εφοδιάσουν την αγορά με ελαιόλαδο.
Επίσης, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, στην καλλιέργεια της ντομάτας σε πολλά θερμοκήπια της περιοχής μας και όχι μόνο, έχει εμφανιστεί και προσβάλλει τα φυτά ο ιός της καστανής ρυτίδωσης (TOBRV), με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλης ζημιάς στο εισόδημα των παραγωγών.
Για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι το κόστος παραγωγής στα θερμοκήπια είναι πολύ μεγάλο και η ζημιά που θα υποστούν οι παραγωγοί θα είναι μακροπρόθεσμη και μακροχρόνια αφού η αδυναμία εξόφλησης των προμηθευτών θα είναι κάτι που θα τους ακολουθεί για χρόνια (λόγω του μεγέθους του κόστους) και θα τους αφαιρέσει τη δυνατότητα να ξανακαλλιεργήσουν και να παράγουν και μη θεωρηθεί καθόλου υπερβολικό ότι αρκετοί θα κινδυνεύσουν και με απώλεια της ιδιοκτησίας τους.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ
Σας γνωρίζουμε ότι το έτος 2007 που είχε εμφανιστεί ένας άλλος ιός (του κίτρινου καρουλιάσματος των φύλλων) TYLCV, οι παραγωγοί είχαν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ και είχαν βοηθηθεί να συνεχίσουν τη δουλειά τους.
Για τα παραπάνω θέματα που έχουν προκύψει, παρακαλούμε να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή και να κάνει εκτιμήσεις και το υπουργείο από την πλευρά του, να λάβει σοβαρά υπόψη όλες τις παραμέτρους οι οποίοι είναι αλυσιδωτές και αλληλένδετες επηρεάζοντας:
α) τους παραγωγούς
β) τους καταναλωτές
γ) την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τρόφιμα
δ) την εθνική οικονομία.
Τέλος επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης και συμμετοχής στο ΑΕΠ της χώρας και ανεξάρτητα από τα θέματα που προαναφέραμε και χρήζουν ειδικής μέριμνας πρέπει να τονισθεί με χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε να υπάρξει ρευστότητα στους παραγωγούς προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη δουλειά τους αξιοπρεπώς και να συμμετέχουν βοηθώντας στην Εθνική οικονομία.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων για τη μέριμνα και τις ενέργειές σας.
Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος                  Ο γραμματέας
Βασίλης Αθανασόπουλος            Δημήτρης Στασινόπουλος