Pages

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2020 ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-VIDEO


ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
Στη αναλυτική κατάσταση θα βρείτε τις σχολές εισαγωγής των υποψηφίων 2020. Αναγράφεται μόνο ο κωδικός υποψηφίου, και όχι ονόματα. Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και καλή νέα αρχή στη ζωή σας ήταν η πρώτη ευχή που απεύθυνε στους νέους φοιτητές η διοικούσα αρχή του σχολείου.
Με 28 επιτυχόντες αριθμό ρεκόρ που εισάγονται στα ΑΕΙ είναι ο απολογισμός για το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με σχολές υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας, αλλά και τις δηλώσεις του Διευθυντή του συγκροτήματος κ.Δημήτρη Δράκου.

ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με την πρέπουσα θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε η ημέρα κατάθεσης της Τιμίας ζώνης της Θεοτόκου στο όμορφο εκκλησάκι του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας που φέρει το όνομα της Μεγαλόχαρης. Την θεία λειτουργία ετέλεσε έξοχα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ.Χρυσόστομος μετά του ιερού κλήρου αλλά και παρουσία πιστών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα. 
Παράλληλα στην εορτή αυτή στον όμορφο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Κυπαρισσίας μετά το πέρας της την λειτουργίας ετελέστη μνημόσυνο υπέρ των ευεργετών αλλά και δωρητών το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας το οποίο αποτελεί φάρο υγείας για την περιοχή μας. Στις εκδηλώσεις πάρουν ήταν μεταξύ άλλων ο οικονομικός διευθυντής του νοσοκομείου κ. Θεόδωρος Ντέντες και η δημοτική σύμβουλος κα Σταματία Αλεξόπουλου.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ (ΑΜΠΑΤΖΗ)

ΣΤΙΣ 30 Αυγούστου 2020 στη Μεγαλόχαρη της Τήνου επιφανείς Κυπαρίσσιοι για προσκύνημα αλλά και για τέλεση του 3ετους μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του λατρεμένου μας συμπατριώτη Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζής).  Η προσευχή και σκέψη μας στον μεγάλο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ που αγάπησε τον τόπο και προσέφερε τα μέγιστα.
Στην τελετή όπως δείχνουν οι φωτογραφίες παρέστησαν ο γιος του εκλιπόντος έγκριτος νομικός Αθηνών κ. ΗΛΙΑΣ Γιαννόπουλος, η σύζυγος του εκλιπόντος Κα Νίκη Γιαννοπούλου Μαρτίνου, ο Τάσος Αριδας, η Φραγκίσκα Ζάρπα και ο αρχιερατικός επίτροπος της νήσου Τήνου π. Γεώργιος Φανερός. Η αιώνια Αρκαδιά απώλεσε ένα μεγάλο άρχοντα πριν 3 χρόνια και ο τελευταίος μιας ιστορικής κληρονομιάς για τον τόπο με το έργο του να συνεχίζει η οικογένειά του...

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΑΞΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις σημείωσε όμως και η ιστοσελίδα μας. 10ος κατά σειρά επιτυχίας περνά την πύλη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη σχολή διοίκησης Eπιχειρήσεων και Oργανισμών στην Καλαμάτα ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μας και Μέλος της ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων..
Η δήλωση του Γιάννη Μποζίκα είναι η ακόλουθη με σαφές μήνυμα: 
“Αρχικά  συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες σε όλα τα σχολεία στη Μεσσηνία. Στηρίζουμε την Καλαμάτα, στηρίζουμε την Μεσσηνία, στηρίζουμε το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου που αποτελεί κεκτημένο για το Νομό μας, εξάλλου αυτό είναι το αυτονόητο.
Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο νομό μας έχουν επικοδομησει την εξακτίνωση της γνώσης  για το μέλλον και τις τύχες αυτού του κόσμου και θα ήθελα απευθυνόμενος στους νέους επιτυχόντες να ευχηθώ καλή σταδιοδρομία και παράλληλα την μεγάλη ευχή να προκόψουν και να γίνουν άριστοι στον τομέα τους καθώς είναι αυτοί που θα οδηγήσουν την χώρα μας και τις τύχες της στις επόμενες γενιές. 
Είναι δεδομένο ότι η γνώση είναι δύναμη και τελικά το ‘γηράσκω αεί διδασκόμενος’ παραμένει μία φράση η οποία θα μας ακολουθεί πάντα. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το προς τους καθηγητές του 1ου Επάλ Κυπαρισσίας από το οποίο έχω αποφοιτήσει ήδη από τον τομέα διοίκησης και οικονομίας. 
Στην νέα εποχή που έρχεται, η δύναμη της πληροφορίας και κοινωνία της γνώσης θα αποτελέσουν τα απαραίτητα εργαλεία για το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι θα βρίσκονται στα άξια χέρια στα χέρια των νέων ανθρώπων που θα κατασκευάσουν το μέλλον. Εξάλλου το μέλλον ανήκει σε αυτούς που ονειρεύονται δηλαδή στις επόμενες γενιές από εμάς, καλή συνέχεια”.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ οι εξαγωγές πορτοκαλιών και λεμονιών

«Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, λεμονιών που ουσιαστικά έχουν περαιωθεί. Η απαγόρευση εκ μέρους της Ε.Ε, εισαγωγών εσπεριδοειδών Αργεντινής για την αποφυγή μόλυνσης των κοινοτικών προϊόντων με «Μαύρη κηλίδα των εσπεριδοειδών», δεν θα διαταράξει την έγχώρια αγορά σε λεμόνια μιας και η ζήτηση ,λόγω κενού εγχώριας παραγωγής, έχει εξισορροπηθεί αφού ήδη έχουν εισαχθεί 23.000 τόνοι εκ των οποίων 15000 από Αργεντινή, που είναι, οι αντίστοιχες εισαγόμενες ετήσιες ποσότητες , επαρκείς μέχρι την έναρξη της συγκομιδής της νέας ελληνικής εσοδείας». Τα παραπάνω στοιχεία δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της INCOFRUIT-HELLAS, «οι εξαγωγές κερασιών έχουν τελειώσει ουσιαστικά εκτοξευθείσες και καταγράφοντας ρεκόρ όλων των εποχών με + 47,1% σε σχέση με πέρσι ανερχόμενες σε 38.927 τόνους έναντι 26.467 τ. με τις τιμές αυξημένες
Οι εξαγωγές ροδακίνων συνεχίζουν με μικρούς ρυθμούς Επίσης οι εξαγωγές των νεκταρινιών παρουσιάζουν υστέρηση έναντι πέρυσι  Οι εξαγωγές των βερικόκκων ουσιαστικώς περαιώθησαν με -8,3% σε 20.657.έναντι 22.531 τόνους , λόγω μειωμένης παραγωγής
Εν αντιθέσει οι εξαγωγές των καρπουζιών συνεχίζονται με θετικούς μεν ρυθμούς με καταγραφή ρεκόρ όλων των εποχών και σ αυτό το προϊόν ,αυξημένες +16,4% 203.085 τόνους, έναντι 174.497 τ. της αντίστοιχης περσυνής περιόδου Οι τιμές στον παραγωγό σε χαμηλά επίπεδα συντελούσης και της μείωσης της κατανάλωσης στην εγχώρια αγορά
Οι εξαγωγές επιτρ. σταφυλιών συνεχίζουν με την ζήτηση να εμφανίζεται βελτιωμένη της αντίστοιχης περσυνής περιόδου και με τις τιμές να διαμορφώνονται σε χαμηλά επίπεδα συντελούσης της μείωσης της κατανάλωσης και σ αυτό το προϊόν στην εγχώρια αγορά

Κοινωνικό Τιμολόγιο από το φθινόπωρο

Με παράταση έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και αμέσως μετά θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Όπως αναφέρει στην σελίδα της η ΗΔΙΚΑ: 
Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών βάσει της φορολογικής δήλωσης 2020 (εισοδήματα, ακίνητη περιουσία και σύνθεση νοικοκυριού 2019) θα ξεκινήσουν μετά τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων έτους 2020 και τυχόν παράτασής τους, καθώς και της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ. Η ακριβής ημερομηνία των νέων αιτήσεων θα ανακοινωθεί στη σελίδα της ΗΔΙΚΑ καθώς και στα μέσα ενημέρωσης. Ενημερωθείτε αν είστε δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ή αν μπορείτε να ενταχθείτε στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε 6 βήματα

Για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές δουλεύουμε μισό έτος

Σύμφωνα με τα ευρήματα της φετινής μελέτης του ΚΕΦΙΜ, το 2019 οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εργάστηκαν 178 από τις 365 μέρες του χρόνου, για να πληρώσουν φόρους και εισφορές στο κράτος – τρεις ημέρες λιγότερο απ’ ό,τι το 2018Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εργάστηκαν 178 από τις 365 μέρες του χρόνου, για να πληρώσουν φόρους και εισφορές στο κράτος – τρεις ημέρες λιγότερο απ’ ό,τι το 2018, σύμφωνα με την έρευνα «Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας» που διενήργησε για 6η συνεχόμενη χρονιά το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦίΜ).
Η ετήσια αυτή μείωση, όπως επισημαίνεται, αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας, καθώς αντίστοιχη μεταβολή είχε να σημειωθεί από τη διετία 2008-2009 (από 150 σε 147 ημέρες).
Τα κύρια ευρήματα της φετινής έρευνας
▶ Το 2019, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για την Ελλάδα ήταν η 28η Ιουνίου. Από τις 365 ημέρες του χρόνου, εργαστήκαμε τις 178 μόνο στο κράτος, τρεις ημέρες λιγότερο απ’ ό,τι το 2018. Η ετήσια αυτή μείωση αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας, καθώς αντίστοιχη μεταβολή είχε να σημειωθεί από τη διετία 2008-2009 (από 150 σε 147 ημέρες).
▶ Η συνολική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων από φόρους και εισφορές το 2019 (76,5 δις ευρώ) είναι σχεδόν διπλάσια από το ποσό που κατέβαλαν τα νοικοκυριά την προηγούμενη χρονιά (43,1 δις ευρώ το 2018) για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών (διατροφή, ένδυση, στέγαση, οικιακά αγαθά, μεταφορές και επικοινωνίες).
▶ Σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2020 – πριν δηλαδή ξεσπάσει η πανδημία – η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας επρόκειτο φέτος να είναι η 27η Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα λιγότερη απ’ ό,τι το 2019. Ωστόσο, η αναμενόμενη μεγάλη μεταβολή των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας ακυρώνει εκ των πραγμάτων κάθε πρόβλεψη που βασίζεται στον προϋπολογισμό. Το ΚΕΦίΜ θα υπολογίσει την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για το 2020 απολογιστικά, βάσει των σχετικών δημοσιονομικών στοιχείων όπως αυτά θα διαμορφωθούν στην πράξη.
▶ Το κράτος δαπάνησε το 2018 το 40,5% των συνολικών του εσόδων στην κοινωνική προστασία. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων (28,1% των συνολικών εσόδων) αφορούσε συντάξεις γήρατος. Το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο σε όλες τις χώρες της ΕΕ, 6,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
▶ Η χειρότερη επίδοση της Ελλάδας ως προς την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας σημειώθηκε το 2016, όταν χρειάστηκαν 182 ημέρες εργασίας για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες του κράτους.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΠΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων στα γήπεδα της Μεσσηνίας, την Κυριακή 30/8:
Απόλλωνας Καλαμάτας – Νέοι Καλαμάτας 2-1
Σπερχογεία-Τσικλητήρας Πύλου 0-4
Τέλος Άγρας-Μεθώνη 2-2
Δώριο-Ηρακλής Κυπαρισσίας 5-2
Η ΕΠΣ Μεσσηνίας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου.
Από τα 16 συνολικά ματς του προγράμματος τα 9 θα γίνουν το Σάββατο και τα 7 την Κυριακή
Αναλυτικά:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2020-21

(1η φάση)

Σάββατο 5/9 (17:00)

Αστέρας Αρφαρών- ΑΕΚ Καλαμάτας (γηπ. Αρφαρών)
Αναγέννηση Παραλίας – Νέος Άρις (γηπ. Δυτικής Παραλίας)
Απόλλων Καλαμάτας- ΠΑΣ Ράχη (γηπ. Ασπροχώματος)
Ηρακλής Κυπαρισσίας- Σπερχογεία (γηπ. Κυπαρισσσίας)
Δώριο- Καλαμάτα Νέοι (γηπ. Δωρίου)
Πανθουριακός- Ολυμπιακός Καλαμάτας (γηπ. Μεσσηνιακού)
Εράνη Φιλιατρών- Απόλλων Πεταλιδίου (γηπ. Φιλιατρών)
Παπαφλέσσας Χώρας- Ομόνοια (γηπ. Χώρας)
Αβία- Διαβολίτσι (γηπ. Κάμπου)

Κυριακή 6/9 (17:00)

Μεθώνη- Ηρακλής Καλαμάτας (γηπ. Μεθώνης)
Εθνικός Μελιγαλά- Καλό Νερό (γηπ. Μελιγαλά)
Μάνη- Θύελλα Χαρακοπιού (γηπ. Κάμπου)
Κυπαρισσία – Τέλος Άγρας (γηπ. Κυπαρισσίας)
Λογγάς- Πανιώνιος Καλ. (γηπ. Λογγάς)
Πάμισος Μεσσήνης – Ολυμπιακός Ανάληψης (γηπ. Μεσσήνης)
Τσικλητήρας Πύλου – Ακρίτας Κορώνης (γηπ. Πύλου)

Κυπαρισσία και η Αρκαδιανή κλεφτοπούλα

Χρονογράφημα του Παναγιώτη Αντωνόπουλου    
 Ουδόλως πιστεύω  σε θεωρίες καταστροφών και ολέθρων κι έτσι δεν κλείνομαι κατ’ οίκον κεκλεισμένων των θυρών. Βολταντζάρω κι αν είναι να με πετύχει ο ιός ας με πετύχει. Ένας λιγότερος. Κατεβαίνοντας χθες την Ελευθερίου Βενιζέλου τραβώντας για το λιμάνι, έπεσα πάνω στον Πλάτωνα! Το γνωστό φιλόσοφο και γυρολόγο κι από άλλα χρονογραφήματα, που χαίρεσαι να τον ακούς να μιλάει στις ταβέρνες και τις μπυραρίες που συχνάζει. << Καιρούς και ζαμάνια έχω  να σε δω! >> μου είπε και πιάνοντάς με αγκαζέ με οδήγησε αιφνιδίως στην μπάρα του << Καρνάγιο >>.
    Είχαμε φτάσει στο τρίτο ούζο, όταν τράβηξε βαθιά τζούρα και εκπνέοντας σύννεφο καπνού, ύπαιθρος γαρ, μου ανέπτυξε τα περί τελειώματος εκ της οικονομικής πτώχευσης. Στη συνέχεια άδειασε το ποτήρι έως τον πάτο κι έπιασε το πακέτο. Έδειξε με το χέρι του τα έρημα πέριξ και μου εξήγησε το αίτιον της συμφοράς με αναστεναγμό: <<Ας όψεται ο εστεμμένος >>.   Εννοούσε το νέο ιό με την επωνυμία που την άντλησε από την επάρατη μοναρχία που είχε ως σύμβολο την κορόνα >>. Ψέλλισε: << Σαββάτο, τέτοιες ώρες πριν την κρίση και τον ιό γινόταν χαμός. Ερημιά τώρα… >>
   Συμφωνήσαμε με το βλέμμα πως ζούμε σε σκληρή εποχή, βιδωμένοι στους καναπέδες και φοβισμένοι. Κατέβασε κάτω το τέταρτο ποτήρι και νοσταλγός κοίταξε το κάστρο των Γιγάντων. Στο φόβο της σφύζουσας τρομοκρατίας γύρω μας αντέταξε το τραγούδι: <<Ποιος είδε, γεια σ’ Αρκαδιανή,/ ποιος είδε την Αρκαδιανή;…/>> και μ’ έλουσε άπλετα με το φως των ματιών του.  << Ξέρεις την ιστορία του; >> με ρώτησε όταν σταμάτησε. << Στο βάθος του μυαλού μου την έχω, αλλά θύμισέ τη μου >> του αποκρίθηκα συγκινημένος με έπαρση.
   << Το τραγούδι λέει για την ιστορία μιας κοπέλας από την πόλη μας την Αρκαδιά [ Κυπαρισσία ] που έγινε κλεφτοπούλα και κατάφερε να μείνει δώδεκα χρόνους με τους κλέφτες χωρίς να την καταλάβουν ότι ήταν γυναίκα>>.  Μελωδικώς ξανάπιασε το άσμα: << Ποιος είδε, γεια σ’ Αρκαδιανή,/ ποιος είδε την Αρκαδιανή;/ Αρκαδιανή καημένη,/ στα κλέφτικα ντυμένη/. Δώδεκα χρόνους έκανε η κόρη με τους κλέφτες,/ κανείς δεν τηνε γνώρισε πως ήταν κορασίδα/. Και μια Λαμπρή, μια Κυριακή, μια ‘πισημην ημέρα/ βγήκανε κλέφτες στο χορό να ρίξουν το λιθάρι/. Το ρίχνουν τα κλεφτόπουλα το παν σαράντα μέτρα/. Το ρίχνει κι η Αρκαδιανή το πάει σαράντα πέντε/. Κι από το πείσμα το πολύ κι από το λογισμό της/ εκόπη τ’  αργυρό κουμπί κι εφάνη κάτι εφάνη/.
   Ενεός τον απόλαυσα. Ψιθυριστά του είπα: << Να σ’ άκουγαν και οι συμπολίτες μας που είναι κλεισμένοι οίκαδε!  Τι ωραία θα ήταν να ξεχνούσαν για λίγο ιό και μνημόνια! >>
  ellinikoxronografima.blogsot.gr

Συνελήφθη 32χρονος για ναρκωτικά στους Γαργαλιάνους

Συνελήφθη,   στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 32χρονος αλλοδαπός, γιατί σε γειτονικό χώρο της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία  δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ....ΣΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΕΔΡΑΝΑ!

Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος. Από την Βουλή των Εφήβων στα φοιτητικά έδρανα πλέον. Πέρασε στην Σχολή: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Πανεπιστήμιο Πατρών. 
Ο υποψήφιος προέρχεται από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας και δήλωσε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας πιο αναλυτικά: "Είναι η δικαίωση ενός πολύχρονου αγώνα για να μπουν οι βάσεις, ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον για μένα αλλά και για τον τόπο, αφού μια επιτυχία προσωπική μπορεί με προϋποθέσεις να συντελέσει και σ' αυτό". 
ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ
ΝΑ σημειωθεί ότι το ποσοστό επιτυχόντων στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας εκτοξεύτηκε στο 95% και του 1ου ΕΠΑ στο 65% για την Τριφυλία. Την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες εξέφρασε και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας κ. Δημ. Δράκος ο οποίος τόνισε ότι εκτός από την επιτυχία σε Ιατρική και Οδοντιατρική σχολή όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας πέρασαν σε κάποια σχολή.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ: ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ

Θα ήθελα να εκφράσω, από καρδιάς, τα θερμά μου συγχαρητήρια και να στείλω τις ολόθερμες ευχές μου, σε όλους τους επιτυχόντες, μαθήτριες και μαθητές, των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων. Κυρίως όμως, να συγχαρώ διπλά, τα δικά μας παιδιά (του Δήμου Τριφυλίας) που, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, μας έκαναν για άλλη μια χρονιά πραγματικά υπερήφανους, με τις επιδόσεις τους. 
Ιδιαίτερη μνεία, από μέρους μου, αξίζει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που παρ’ όλες τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες της καθημερινότητας (που κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε, εφέτος), στάθηκαν δίπλα τους, αρωγοί και συμπαραστάτες, ανοίγοντάς τους ασφαλείς δρόμους, για την επίτευξη των στόχων και την εκπλήρωση των ονείρων τους. 
Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους εκείνους, τις μαθήτριες και τους μαθητές, που αν και προσπάθησαν σκληρά, δεδομένων των συνθηκών, εντούτοις δεν πέτυχαν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα. Η δύσκολη και πρωτόγνωρη, για τους μαθητές όλης της Ελλάδος, επικρατούσα κατάσταση, σίγουρα επηρέασε κάποιους από αυτούς παραπάνω και αποτέλεσε τροχοπέδη για την ομαλή πορεία τους, προς τις Πανελλήνιες εξετάσεις. 
Να θυμούνται πως η ζωή, που δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, θα τους δώσει, στο μέλλον, πολλές ακόμα ευκαιρίες και επιλογές και τότε θα καταλάβουν πως τίποτε δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο, στην τόλμη της νιότης τους και στα όνειρά τους. Εύχομαι ολόψυχα, λοιπόν, σε όλους, να έχουν καλή συνέχεια στις σπουδές τους και μια υπέροχη φοιτητική ζωή. Να μη σταματούν ποτέ, μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία και να μάθουν να διεκδικούν, πάντα, αυτά που τους αξίζουν… γιατί, τα καλύτερα χρόνια είναι μπροστά τους!
 Κυπαρισσία 28-08-2020 Ο Δήμαρχος Τριφυλίας ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ

Ευρεία συνάντηση εργασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας για το ΕΣΠΑ

Ευρεία συνάντηση εργασίας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του Διοικητηρίου, την οποία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέλιξη της υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και η προετοιμασία των κατάλληλα ώριμων έργων προς ένταξη σε επόμενες προσκλήσεις. 
 Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και λοιποί φορείς – δικαιούχοι υλοποίησης έργων. Η συνάντηση υποστηρίχθηκε με την παρουσία στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής, Τεχνικών συμβούλων, της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της έδρας και της ΠΕ Μεσσηνίας.

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ

Πανικός επικρατεί με τις αιτήσεις για τα αδήλωτα τετραγωνικά στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων σπεύδουν την τελευταία στιγμή για να κάνουν τις διορθώσεις, ενώ υπάρχει κίνδυνος για μεγάλα πρόστιμα από τους Δήμους, αν και η ρύθμιση από μόνη της φέρνει αναδρομικές χρεώσεις από την αρχή του 2020. Η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά είναι έως την 31η Αυγούστου και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να δοθεί παράταση. 
Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν πολλές πιέσεις από τους λογιστές και τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Είναι ξεκάθαρο πως με την πανδημία του κορονοίού, αλλά και τις διακοπές του Αυγούστου η προσέλευση στις εφορίες για τις διορθώσεις στα αδήλωτα τετραγωνικά είναι δύσκολη.
Σε ό,τι αφορά τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της στο υπουργείο Εσωτερικών ζητά να αλλάξουν οι «δρακόντειες» διατάξεις, όπως τις χαρακτηρίζει. Στην επιστολή αναφέρεται πως «οι διατάξεις που θα επανέλθουν αυτόματα σε ισχύ από την 1.9.2020 και μετά είναι πλήρως ανεφάρμοστες».
 Αναφέρει πως αν δεν παραταθεί το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, το υπουργείο πρέπει να προβεί σε νομοθετικές μεταβολές. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών δείχνουν πως μέχρι στιγμής 1.050.000 πολίτες έχουν μπει στην πλατφόρμα και έχουν δηλώσει επιπλέον 21 εκατ. τ.μ. των ιδιοκτησιών τους. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο λειτούργησε καταλυτικά το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των ιδιοκτητών με πρόστιμα και επιπλέον τέλη για την προηγούμενη πενταετία, αλλά ότι η πληρωμή των αναλογούντων τελών βάσει των νέου εμβαδού γίνεται από την 1/1/2020.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ Κ., 15 ΕΤΩΝ #MISSING ALERT

Η περιπέτεια της Χριστίνας  Κ., 15 ετών, έληξε σήμερα το απόγευμα δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η Χριστίνα Κ. βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Χριστίνα και την οικογένεια της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

ΜΕΛΕΤΗ για το κτήριο Συγγρού στον Αετό ζητεί ο Δριμής

Για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει μελέτη για το κτήριο Συγγρού στον Αετό, ζητεί μια απάντηση από τον δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής σύμφωνα με την 'Ελευθερία'. 
Οπως τονίζει ο κ. Δριμής, σε πρόσφατη επίσκεψή του στον Αετό ο δήμαρχος είπε στους κατοίκους ότι δεν υπάρχει μελέτη. Χαρακτηριστικά ο κ. Δριμής σε δημόσιο ερώτημά του προς τον δήμαρχο αναφέρει: «Ο δήμαρχος Τριφυλίας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επισκέφτηκαν τον Αετό την Παρασκευή 21 Αυγούστου και είχαν συνάντηση με κατοίκους για θέματα του χωριού. Σε επίμονη πρόταση δημοτών για την αξιοποίηση του διατηρητέου διδακτηρίου Συγγρού, ο δήμαρχος απάντησε πως δεν υπάρχει μελέτη για το κτήριο. Επειδή οι κάτοικοι και το τοπικό blog (pankarpan) είναι πιθανό να μην κατάλαβαν και να παρερμήνευσαν την απάντηση του δημάρχου, ρωτάμε δημόσια: 
Υπάρχει ή δεν υπάρχει μελέτη για το κτήριο Συγγρού, κ. δήμαρχε; Υπάρχει ή δεν υπάρχει μελέτη με τίτλο “Μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης κτηρίου Συγγρού και περιβάλλοντος χώρου Δ.Δ. Αετού”, με επιμέρους μελέτες: στατική, τοπογραφική, ηλεκτρομηχανολογική, αρχιτεκτονική κτηριακών έργων, ειδική αρχιτεκτονική (περιβάλλοντος χώρου), σύμφωνα με την 15/2010 απόφαση ανάθεσης μελέτης της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Αετού; Αν δεν δύναται να απαντήσει ο κ. δήμαρχος, παρακαλώ να μας απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που παρίστατο στη συνάντηση, τηρεί το αρχείο μελετών και έργων του δήμου και οφείλει, ως εκ της θέσεώς του, να γνωρίζει. Σε αναμονή της απάντησής σας».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ερώτηση κατέθεσαν 34 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θέμα την «Ανάγκη για άμεση στήριξη των ελαιοπαραγωγών». Στην ερώτησή τους οι βουλευτές καταγράφοντας τα προβλήματα τα οποία πλήττουν τον ελαιοπαραγωγικό κλάδο (ασθένεια του δάκου, χαμηλές τιμές, εξαιρετικά μειωμένη απορρόφηση του προϊόντος από την τουριστική αγορά λόγω των συνεπειών της πανδημίας, μειωμένη παραγωγή λόγω των καιρικών συνθηκών του περασμένου Μαϊου) επισημαίνουν ότι υπ αυτές τις συνθήκες είναι απολύτως απαραίτητο οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας να τύχουν της υποστήριξης της πολιτείας με όλα τα μέσα και πόρους που μπορούν να διατεθούν. 
 Συνεχίζοντας, επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υιοθετηθεί καμία από τις προτάσεις του Επιτρόπου Phil Hogan που με επιστολή του ήδη από τις 24/7/19, μεταξύ άλλων τρόπων, είχε προτείνει και τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis), ενώ η κοινοβουλευτική ερώτηση η οποία είχε κατατεθεί για το συγκεκριμένο θέμα από τις 20.5.20 παραμένει χωρίς απάντηση Ακολουθεί αναφορά στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» όπου έχει προταθεί σειρά μέτρων για την στήριξη του τομέα, όπως η ενίσχυση της ελαιοκαλλιέργειας λόγω πτώσης ζήτησης και τιμών ύψους 120 εκ. ευρώ, για ένα πρόβλημα που προηγείται της πανδημίας, ενώ μεταξύ άλλων προτάθηκε να λειτουργήσει το Κράτος ως αγοραστής «ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση της παραγωγής. Σημειώνουν δε ότι η τελευταία πρόταση βρίσκει υποστηρικτές φορείς και εκπροσώπους των αγροτών σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΣΕ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

ΧΑΜΟΓΕΛΑ για αρίστους κι όχι μόνο στα σχολεία της Κυπαρισσίας με τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ- Δείτε τι δήλωσαν οι νέοι φοιτητές για τις επιτυχίες τους...Φέτος το ποσοστό εισαγωγής ήταν υψηλό όμως οι άριστοι με περισσότερα από 19000 μόρια έπιασαν την κορυφή με την πτώση των βάσεων...
Αναστασία Σκοτάδη, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Πριν λίγο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και πέρασα στην Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είμαι πολύ χαρούμενη γιατι υπήρξε η πρώτη μου επιλογή από τη στιγμή που ήρθα στο Λύκειο και νιώθω πάρα πολύ ικανοποιημένη με τον εαυτό μου που οι προσπάθειές μου, αυτό το χρόνο, απέδωσαν καρπούς. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους καθηγητές μου, το διευθυντή και τον υποδιευθυντή του σχολείου, που στάθηκαν δίπλα μας σ’ αυτό τον αγώνα και μας βοήθησαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έτυχαν φέτος, να τα καταφέρουμε όσο πιο ανώδυνα σ’ αυτή την πορεία». 

Απόστολος Παπαδόπουλος, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Πέρασα Φαρμακευτική στην Πάτρα. Σχετικά ικανοποιημένος είμαι. Ήταν η δεύτερη επιλογή μου, αλλά χαρούμενος είμαι σχετικά. Θέλω να ευχαριστήσω το σχολείο και τους καθηγητές μου, που με βοήθησαν αρκετά, κυρίως τον τελευταίο καιρό πριν τις εξετάσεις, και την οικογένειά μου!» 

Νίνα Πετροπούλου, ΓΕΛ Κυπαρισσίας: «Περνάω στη Νομική Σχολή Αθηνών. Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη! Ήταν η πρώτη μου επιλογή! Πάντα αυτό ήθελα, πραγματικά, από τότε που μπορώ να με θυμηθώ! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου και πιστεύει ότι ο καθένας, άμα το θέλει πραγματικά, μπορεί να τα καταφέρει! Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα!»  

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ειρήνη Κατωπόδη: «Στόχος μου ήταν η Ιατρική, οποιαδήποτε. Έπιασα την Ιατρική στην Πάτρα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη! Μου άρεσε πάρα πολύ η Ψυχιατρική από την Α’ Λυκείου και αποφάσισα ότι αυτό είναι αυτό που θέλω να κάνω, οπότε επέλεξα την Ιατρική!». Με 19.300 μόρια μπήκε στην Ιατρική Πάτρας από τις πρώτες..
Χριστίνα Λαμπροπούλου: «Πέρασα στην Οδοντιατρική στην Αθήνα, πέμπτη! Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη. Ήταν αυτό που ήθελα εξαρχής, οπότε πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!».
Στυλιανή Ντρούλια: «Έπιασα Διατροφή στην Αθήνα στο Χαροκόπειο. Ήταν εξαρχής η επιλογή μου και χαίρομαι πάρα πολύ που πέτυχα το στόχο μου!».
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πολύ για τις φωτογραφίες και την συνεργασία του στην ιστοσελίδα μας, τον δημοσιογράφο Ηλία Γιαννόπουλο .

ΜΕ ΑΓΩΝΑ οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνολικά 639 άτομα φιλοξενούνται στις 13 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) που λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι απασχολούν 278 εργαζομένους.
Από τις εν λόγω ΜΦΗ, οι 8 είναι της Εκκλησίας, οι 4 ιδιωτικές και μία είναι δημοτική.
Τα εν λόγω στοιχεία ήδη προωθήθηκαν από την Περιφέρεια προς το υπουργείο Εργασίας, το οποίο ήδη -σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)- προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων προστασίας των φιλοξενουμένων στις ΜΦΗ από τον νέο κορονοϊό.
Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τα στοιχεία για τις ΜΦΗ ανά Περιφερειακή Ενότητα:

Νέο πτωχευτικό: Πλήρης απαλλαγή από τα χρέη

Οι θεσμοί έδωσαν το «πράσινο φως» και από σήμερα τίθεται σε διαβούλευση o νέος πτωχευτικός νόμος που θα φέρει καταλυτικές αλλαγές στο τοπίο του ιδιωτικού χρέους, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τους οφειλέτες, καθώς προβλέπει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη για την πληρωμή του χρέους, αλλά και τη «δεύτερη ευκαιρία». Το νέο πλαίσιο θα είναι έτοιμο και θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου. Το θετικό στοιχείο είναι πως ο επιχειρηματίας και ο ιδιώτης θα ξεχρεώνει και θα απαλλάσσεται από όλες τις οφειλές αλλά ταυτόχρονα θα ρευστοποιούνται όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς το νέο πτωχευτικό δεν θα περιλαμβάνει κανενός είδους προστασία. Tρία χρόνια μετά την απαλλαγή θα μπορεί ένας επιχειρηματίας να ξεκινήσει μια καινούρια επιχειρηματική δραστηριότητα ή ένας ιδιώτης να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο. 
Το νέο πτωχευτικό δίκαιο θα αντικαταστήσει όλες τις διατάξεις με τις οποίες ρυθμιζόταν μέχρι σήμερα το ιδιωτικό χρέος προς τις τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς πιστωτές. Επομένως θα μπορούν να κάνουν χρήση τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι απλοί ιδιώτες που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 
Για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία πτώχευσης θα πρέπει ή να το ζητήσει ο ίδιος ο οφειλέτης, ή οι δανειστές του, προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που τους οφείλονται. Βάσει του νέου νόμου, η πτώχευση μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικασία θα απαλλάσσει από τα χρέη και θα έχει όφελος τόσο για τον οφειλέτη, όσο και για τους δανειστές του. Αρμόδιο για να κηρύξει την πτώχευση θα είναι το δικαστήριο, το οποίο θα μοιράζει την περιουσία του οφειλέτη

Ορκωμοσία νέου συμβούλου Κοινότητας Δωρίου

Στο Δημοτικό Κατάστημα Μελιγαλά του Δήμου Οιχαλίας στις 19/8/2020 και ώρα 11:00, ορκίστηκε από τη Δήμαρχο κα Γεωργακοπούλου Παναγιώτα η νέα σύμβουλος της Κοινότητας Δωρίου κα Παπαδοπούλου Βασιλική, ύστερα από την παραίτηση του κ. Κανελλόπουλου Παναγιώτη, Αναπληρωτή Προέδρου και συμβούλου της Κοινότητας Δωρίου. Η Δήμαρχος ευχήθηκε στην κα Παπαδοπούλου καλή επιτυχία στα καθήκοντά της, η οποία και ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητές της ως σύμβουλος της Κοινότητας Δωρίου.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σημαντικές οι επιτυχίες και φέτος των υποψηφίων τόσο από το ΓΕΛ όσο και το 1ο Επάλ της Κυπαρισσίας. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε μεγάλο ποσοστό πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας καθώς το ποσοστό επιτυχίας ξεπέρασε το 90% φτάνοντας ατην κορυφή.
Παράλληλα υψηλό ήταν και το ποσοστό επιτυχίας στο 1ο Επάλ της Κυπαρισσίας όπου εκεί το ποσοστό ξεπέρασε το 65%. Δείτε όλους τους αναλυτικούς πίνακες με τις εισαγωγές και τις επιτυχίες των υποψηφιων από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας. 





ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΧΝΗΤΟ ΥΦΑΛΟ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ

Την υλοποίηση μελετών αλλά και εργολαβιών που αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας επισήμανε ότι περιφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο ραδιοφωνικό σταθμό παλμός 90,5. 
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας προέβη σε σημαντική αναφορά για το δρόμου Φιλιατρά Γαργαλιάνοι για τις εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι της Κυπαρισσίας με την εκτέλεση της δεύτερης φάσης καθώς επίσης και του αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου. Επεξήγησε μάλιστα ότι τα έργα έχουν δρομολογηθεί με δεσμευμένες πιστώσεις ενώ κάποια βρίσκονται ήδη στην φάση της αναδοχής έτσι ώστε να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Η είδηση όμως της αποκλειστικής συνέντευξης με τον κύριο Αναστασόπουλο είστε για την ευρύτερη περιφέρεια της Κυπαρισσίας καθώς τόνισε ότι έχει στα χέρια του την μελέτη και αναμένει την δημοπράτηση για το έργο της δημιουργίας κατασκευή τέχνη του υφάλου στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπο. Του έργου στον παλιότερα απεμπόλησε ο Δήμος Τριφυλίας και το ανέλαβε η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυλίας. Οι οι πόροι για το έργο που απαιτούνται αφορούν και την συμβουλή του υπουργείου που ρικής ναυτιλίας και όχι μόνο. Πάντως όλες οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί. 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ TOY ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

http://lyk-doriou.mes.sch.gr/images/DSC_0312.jpgΓια  τους  επιτυχόντες  στα ΑΕΙ
      Ως    διευθυντής  του  ΓΕΛ Δωρίου, θα  ήθελα  να  συγχαρώ  μέσα  από την  καρδιά μου ,  τόσο  τους  επιτυχόντες  στα  ανώτατα  εκπαιδευτικά  ιδρύματα, όσο  και όλους  τους  μαθητές  και  μαθήτριες που   έδωσαν  τον  αγώνα  τους  και συμμετείχαν  στις  Πανελλαδικές εξετάσεις. Το Γενικό Λύκειο  Δωρίου  σημείωσε  και την φετεινή  σχολική  χρονιά  μεγάλες επιτυχίες στην εισαγωγή  στα ΑΕΙ.. 
Εύχομαι  καλή  σταδιοδρομία  στους επιτυχόντες  και πάντα  επιτυχίες στην ζωή τους , αλλά  και  στους  μαθητές  που  δεν κατευοδώθηκαν  οι επιθυμίες  τους  να τους τονίσω , ότι  τίποτα δεν χάθηκε, η  ζωή  είναι  μπροστά τους  και έχουν  την ευκαιρία  να  ξαναδοκιμάσουν  την  επόμενη σχολική χρονιά για να πετύχουν  τον στόχο τους ή ακόμα  και  να αναζητήσουν  και άλλες  διεξόδους  για το μέλλον τους.
Επίσης  συγχαίρω   τους  καθηγητές  του  σχολείου , που συμπαραστάθηκαν  και  παρείχαν  την καλύτερη  δυνατή  στήριξη  στους μαθητές τους ,  καθώς  και τον  σύλλογο  γονέων και  κηδεμόνων   που  με την  αγαστή  συνεργασία του  με  το  σχολείο συνέβαλλε τα μέγιστα  στην επιτυχία των  μαθητών μας.
ΣΩΤΗΡΙΟΣ  Δ. ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΩΡΙΟΥ
ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΉΣ ΑΘΗΝΩΝ.
ΓΑΡΔΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
ΓΚΙΑΤΑ ΕΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΜΟΡ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ.
ΓΚΙΟΖΙ ΚΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΑΡΝΤΙΑΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
ΝΤΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.
ΣΤΟΙΚΑ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΗΤΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.
ΚΑΠΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ.
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΟΚΚΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ

Οι μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να δουν τη σχολή που κατάφεραν να εισαχθούν πατώντας εδώ.
ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΤΩΣΗ σε αρκετά τμήματα αλλά όχι σε όλα σημειώθηκεσήμερα για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Καλαμάτας, καθώς στα περισσότερα υπήρξε κατρακύλα των βάσεων και ειδικά σε όσα ήταν από την αρχή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Από την άλλη, τμήματα που ανήκαν στο ΤΕΙ και πλέον έχουν αναβαθμιστεί σε πανεπιστημιακά δεν είχαν την ίδια τύχη με αυτά του Πανεπιστημίου.
Οι βάσεις (ημερήσια ΓΕΛ) για τα Τμήματα της Καλαμάτας
ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 8.625 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 8.865 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -10.182 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 8.900 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 9.675 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -10.375 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 6.500 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 10.542 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) – 8.700 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 6.225 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 2.492 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -5.422 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 10.775 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 12.782 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -12.929 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 9.125 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 12.782 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -11.153 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 7.875 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 3.015 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -6.473 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 10.050 (ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) 14.110 (ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) -13.254 Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 2019