Pages

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Έργα στην περιοχή Αγρίλης - Δ.Κ Φιλιατρών, της Δ.Ε. Φιλιατρών.
 Πραγματοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας, οι εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης των υπαρχόντων γρανών, ως μέτρο πρόληψης, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, σε τυχόν ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Εργασίες αναγκαίου χαρακτήρα, που ουδείς είχε μεριμνήσει να πραγματοποιήσει, κατά τα προηγούμενα έτη, με τα γνωστά σε όλους επακόλουθα. Ας ελπίσουμε ότι η προετοιμασία του Δήμου για τον χειμώνα θα είναι επαρκής..

ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 
Με στόχο την ασφάλεια και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία του Δήμου Τριφυλίας και με χαμηλό κόστος, εργασίες πεζοδρομήσεων, διαγραμμίσεων και φωτισμού στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας. Τα άνω έργα, αποτελούσαν ως γνωστόν αίτημα χρόνων των κατοίκων και με την περάτωσή τους η εν λόγω περιοχή βγαίνει, επιτέλους, από το σκοτάδι και την εγκατάλειψη.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ έλεγχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ελαιοτριβεία


Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα ελαιοτριβεία ως προς τη συμμόρφωσή τους στην άδεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε όσα από αυτά έχουν επιδοτηθεί να μετατραπούν σε διφασικά, καθώς ορισμένα φέρεται ότι έχουν επανέλθει σε τριφασική λειτουργία. Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης ειδικότερα, τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί -ως διφασικά δηλαδή-, ενώ έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και κατά την παράδοση του πυρήνα στα πυρηνελαιουργεία. 
Παράλληλα, θα υπάρχει συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Προτάσσουμε πάντα τη δημόσια υγεία. Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν θα ανοίξει κανένα πυρηνελαιουργείο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις”. Τέλος, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια εργάζεται και για την προώθηση της διαδικασίας για χρήση του πυρήνα της ελιάς ως εδαφοβελτιωτικό. “Επισήμως ως Περιφέρεια ζητούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να ορίσει τις προδιαγραφές για την εν λόγω χρήση” τόνισε ο Π. Νίκας.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

 


Χειμερινό Ωράριο Καταστημάτων σύμφωνα με τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης μας το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι και τις ημέρες των εορτών...

√ Σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και
Κυριακή 28 Μαρτίου.
- Δευτέρα: 08:00 έως 14:00
- Τρίτη: 08:00 έως 13:30 και 17:00 έως 20:00
- Τετάρτη: 08:00 έως 14:00
- Πέμπτη: 08:00 έως 13:30 και 17:00 έως 20:00
- Παρασκευή: 08:00 έως 13:30 και 17:00 έως 20:00
- Σάββατο: 08:00 έως 14:00
- Κυριακή: Κλειστά

ΠΩΣ μεταδίδεται ο κορονοϊός σε σπίτια, μπαρ και σχολεία


 Πώς ένα άτομο που έχει μολυνθεί με τον ιό μπορεί θα κολλήσει κι άλλους ανθρώπους μέσα στους κλειστούς χώρους

Ο κίνδυνος της μετάδοσης του κορονοϊού είναι μεγαλύτερος στους εσωτερικούς χώρους με την ισπανική El Pais να δείχνει μέσω γραφημάτων τρία καθημερινά παραδείγματα σε σπίτια, μπαρ και σχολεία.
Η μελέτη που παρουσιάζει η El Pais έγινε από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Χοσέ Λουίς Χιμένεθ από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και παρουσιάζει τον κίνδυνο στους εσωτερικούς χώρους.
Η μετάδοση του κορονοϊού στο σπίτι
Στο πρώτο παράδειγμα φαίνεται ένα δωμάτιο ενός σπιτιού, όπου βρίσκονται έξι άνθρωποι με έναν να έχει μολυνθεί από τον ιό.
Περίπου το 31% των εστιών κορονοϊού που καταγράφηκαν στην Ισπανία προκαλούνται από τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, κυρίως μεταξύ οικογένειας και φίλων.



Ανεξάρτητα από το εάν τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις, εάν τα έξι άτομα περάσουν τέσσερις ώρες μαζί μιλώντας δυνατά, χωρίς να φορούν μάσκα σε ένα δωμάτιο χωρίς εξαερισμό, πέντε θα μολυνθούν.



Αν στο ίδιο χρονικό διάστημα φορούν όλοι μάσκες προσώπου, τότε τέσσερα άτομα κινδυνεύουν από μόλυνση. Οι μάσκες από μόνες τους δεν θα αποτρέψουν τη μόλυνση εάν η έκθεση παραταθεί.



Ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται κάτω από έναν όταν η ομάδα χρησιμοποιεί μάσκες προσώπου, μειώνει τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατά το ήμισυ και αερίζει τον χώρο που χρησιμοποιείται.


Η μετάδοση του κορονοϊού μπαρ
Στο δεύτερο παράδειγμα υπάρχει η εξάπλωση του κορονοϊού μέσα σε ένα μπαρ, όπου ένας πελάτης έχει τον ιό.



Σε ένα μπαρ όπου η χωρητικότητα έχει μειωθεί στο 50% και υπάρχουν 15 πελάτες με τρία άτομα προσωπικό, με τα παράθυρα κλειστά και χωρίς εξαερισμό, τότε μετά από 4 ώρες 14 από τους πελάτες θα έχουν μολυνθεί.



Σε περίπτωση που όλοι χρησιμοποιούν μάσκες, τότε μετά από τέσσερις ώρες θα υπάρξουν 8 νέα κρούσματα.



Ενώ αν υπάρχει εξαερισμός και ανοιχτά παράθυρα, με τον χρόνο παραμονής να μειώνεται στο μισό τότε ο κίνδυνος μόλυνσης περιορίζεται σε ένα άτομο.


Η μετάδοση του κορονοϊού στα σχολεία

Το πιο επικίνδυνο σενάριο στο σχολεία είναι αν δεν υπάρχει εξαερισμός, με τον δάσκαλο να είναι ο ασθενής μηδέν.



Εάν περάσουν δύο ώρες στην τάξη με έναν μολυσμένο δάσκαλο, χωρίς να ληφθούν μέτρα για καλό εξαερισμός για την αντιμετώπιση του αριθμού των αερολυμάτων, τότε υπάρχει κίνδυνος να μολυνθούν έως και 12 μαθητές.



Εάν όλοι φορούν μάσκα, ο αριθμός που θα μπορούσε να μολυνθεί μειώνεται σε πέντε.



Εάν ο χώρος αερίζεται κατά τη διάρκεια του μαθήματος, είτε με καθαρό αέρα είτε μηχανικά, και η τάξη σταματά μετά από μία ώρα για να ανακυκλωθεί πλήρως ο αέρας, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά.


Οι φωνές αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης

Στην αρχή της πανδημίας, θεωρήθηκε ότι τα μεγάλα σταγονίδια που αποβάλλουμε όταν βήχουμε ή φτερνίζονταν ήταν το κύριο μέσο μετάδοσης.

Αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι το να φωνάζεις και να τραγουδάς σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαερισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνει επίσης τον κίνδυνο μετάδοσης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μιλώντας δυνατά απελευθερώνει 50 φορές περισσότερα σωματίδια από ιούς από ό, τι όταν δεν μιλάμε καθόλου.

ΣΕΠΕ με ΚΕΔΕ με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό

 


Στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ψηφιακή τεχνολογία στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου οργάνωσης και διοίκησης ΟΤΑ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους σε σύγχρονους «’Έξυπνους Δήμους», συμφώνησαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΠΕ και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, επιβεβαιώθηκε πως η υιοθέτηση ενός φιλόδοξου ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης με την βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων και προοπτικών που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία στη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ,) αποτελεί κοινό στόχο και στρατηγική επιδίωξη. Επίσης, απόλυτη υπήρξε και η ταύτιση αναφορικά με την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας μεταξύ ΣΕΠΕ και ΚΕΔΕ για την έγκαιρη υλοποίηση των αναγκαίων ψηφιακών μεταρρυθμίσεων μέσα από ρεαλιστικές, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές λύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για την επεξεργασία του σχεδίου δράσης “Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση 2030”. Σκοπός της ομάδας εργασίας είναι η εκπόνηση ενός αναλυτικού και ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών ΟΤΑ Α’ βαθμού. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο για την «Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση 2030» περιλαμβάνει όλες τις βασικές διαδικασίες που απαιτούνται για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών, δια μέσου πληροφοριακών συστημάτων τα οποία θα διαλειτουργούν πλήρως με τα συστήματα της Περιφερειακής και της Κεντρικής Διοίκησης. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η αποδοτικότερη, φιλικότερη και πιο «πράσινη» λειτουργία των ελληνικών πόλεων, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ COVID 19


 Θετική γιατρός του Νοσοκομείου Καλαμάτας κι άλλοι έξι ιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, τέθηκαν σε καραντίνα. Άκρως χαρακτηριστικές οι αναφορές του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο οποίος κρούει καμπανάκι με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Μεσσηνία με αφορμή και το γεγονός ότι ο νομός μας ανέβηκε σε επίπεδο 2 επιτήρησης.

KAI ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την ύπαρξη κρούσματος κορονοϊού σε μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα τηρηθεί ότι προβλέπεται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ως εκ τούτου το φιλικό με την Κ19 του Ατρόμητου ματαιώνεται

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


 Σημαντικές και σοβαρές παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας στην περιοχή μας. Ήταν τελικά θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας καθώς τις τελευταίες μέρες διεξάγονται αρκετά τεστ από την νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας δεδομένου ότι  όλα σχεδόν είναι αρνητικά. 

Ωστόσο ένα θετικό κρούσμα επιβεβαιωνεται σήμερα χωρίς όμως να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία εντοπίστηκε μετά από έλεγχο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο 63χρονο κάτοικο της περιοχής ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του με σχετικά ήπια συμπτώματα με αγωγή. 

Δεν υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας αν τηρούμε τα μέτρα τονίζουν γιατροί καθώς τα ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ έφτασαν σε επίπεδο ετοιμότητας δύο για την περιοχή της Μεσσηνίας άρα και για την Τριφυλία.

Η Ιστοσελίδα μας ωστόσο προτείνει όπως κάνουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας να φοράτε μάσκα ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους για να προστατέψουμε και να θωρακίσουμε ο ένας τον άλλον. 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΜΕ ΜΑΝΗ Ο Α.Ο.Κ ΚΑΙ ΜΕ ΑΒΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

 


Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές των συναντήσεων 

Α Κατηγορία
(7η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣΦΙΛΙΑΤΡΩΝΣάββατο31/10/2015:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ Δ.
2.Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΠΟΥΣάββατο31/10/2015:00ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
3.ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣΣάββατο31/10/2015:00ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ., ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ Χ.
4.Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ Κυριακή01/11/2015:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.
5.ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝΚυριακή01/11/2015:00ΚΑΥΚΑΣ Α., ΒΑΜΒΑΚΑΣ Φ., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ.
6.ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ – Α.Ε. ΑΒΙΑΣΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΚυριακή01/11/2015:00ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ Η., ΤΣΑΟΥΣΗ Σ.
7.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥΚυριακή01/11/2015:00ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.
8.Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Κυριακή01/11/2015:00ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ Χ., ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Π.
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
(5η αγωνιστική)
ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
9.ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣΑΡΦΑΡΩΝΣάββατο31/10/2015:00ΚΑΥΚΑΣ Α., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ε.
10.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ – ΝΕΟΣ ΑΡΙΣΔΩΡΙΟΥΣάββατο31/10/2015:00ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΑΡΑΠΗΣ Ε., ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ Γ.
11.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ ‘ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ’Κυριακή01/11/2015:00ΨΗΛΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ., ΤΣΟΥΚΑΛΗ Α., ΓΙΑΛΛΙΚΑΡΗΣ Δ.
12.ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ – ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣΜΕΘΩΝΗΣΚυριακή01/11/2015:00ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Η., ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ Λ., ΜΑΛΑΠΑΝΗ Σ.
13.ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠ. ΔΥΤ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ Κυριακή01/11/2015:00ΚΟΜΠΙΛΙΡΗΣ Π., ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΚΑΣΚΑΝΗΣ Φ.
14.ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΠΑΣ ΡΑΧΗΣΔΗΜΟΤΙΚΟ Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ

“Αέναη Κυπαρισσία (2007)”: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΜΠΑΤΖΗ)

   


Ανεξάντλητες ήταν οι δράσεις/παρεμβάσεις και τα έργα του αείμνηστου Παναγιώτη Η. Γιαννόπουλου, ενός ανθρώπου ταυτισμένου όσο λίγοι με την ιστορία και τη λαογραφία της «Αέναης Κυπαρισσίας μας». 

   Μέσα από το KyparissialiveKyparissianews.com θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως σε άγνωστες έως σήμερα πτυχές της έντονης και πλούσιας συνεισφοράς ενός τρανού παραδείγματος διαχρονικού ενεργού πολίτη, συνιδρυτή και στυλοβάτη στους περισσότερους και σημαντικότερους συλλόγους της πόλης μας. 

   Σήμερα παρουσιάζουμε με την άδεια του ιστορικού Συλλόγου Κυπαρισσίων της Αθήνας «Η Αρκαδιά» το ντοκυμαντέρ, παραγωγή του Συλλόγου του 2007, με τίτλο «ΑΕΝΑΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ». 

   Ο Παναγιώτης Η. Γιαννόπουλος συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του σεναρίου του ντοκυμαντέρ, στην υλοποίηση των γυρισμάτων στο πεδίο, με τις συνεντεύξεις των «πρωταγωνιστών» και τις υπόλοιπες λήψεις. Είναι επίσης αλήθεια ότι συγχρηματοδότησε με το γιό του Ηλία Γιαννόπουλο, δικηγόρο Αθηνών, Πρόεδρο τότε του Συλλόγου «Η Αρκαδιά» και τη Ρούλα Θεοδωροπούλου Τσατσάκου, Γενική Γραμματέα τότε και νυν Πρόεδρο του Συλλόγου, τόσο το συνολικό κόστος του ντοκυμαντέρ όσο και τις δυο εμβληματικά «ενωτικές» όλων των Κυπαρισσίων εκδηλώσεις προβολής του, στις 20 Ιανουαρίου 2007 στην Αίγλη του Ζαππείου, στην Αθήνα και στις 25 Μαϊου 2007 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος», στην Κυπαρισσία. 

   Μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που σηματοδότησε μια πρωτόγνωρη περίοδο άνοιξης για τον πολιτισμό της Κυπαρισσίας, ήταν πέραν του Ηλία Γιαννόπουλου και της Ρούλας Θεοδωροπούλου Τσατσάκου, οι Γιώργος Κορμάς, Ευγενία Μπόζου, Ηλίας Παρασκευόπουλος, Νίκος Παπανικολάου και Παναγιώτης Λούτος. 

   Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η εταιρία του Κωνσταντίνου Πιλάβιου γιού του γνωστού «Παραμυθά» των παιδικών μας χρόνων, Νίκου Πιλάβιου, Μovie Τellerενώ τη σκηνοθεσία του ντοκυμαντέρ έκανε ο σκηνοθέτης Ζαφείρης Χαϊτίδης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το Δεκέμβριο του 2006 και τον Ιανουάριο του 2007 στην Κυπαρισσία, όπου το συνεργείο κινηματογραφιστών φιλοξενήθηκε στην οικία Σωζήτας Δήμου Γκουντούνα στο Ροντάκι και τον Ιανουάριο του 2007 στην Αθήνα. 

   Απολαύστε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της μακραίωνης νύμφης του Ιονίου. Ο λόγος στους «πρωταγωνιστές»: 

Watch “Αέναη Κυπαρισσία (2007)” on Vimeo: https://vimeo.com/5045208?ref=em-share

Αέναη Κυπαρισσία (2007) from MovieTeller on Vimeo.