Pages

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ; – ΣΦΟΔΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση την με αρ. πρωτ. 57601/1-6-2022 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η οποία εντελώς αυθαίρετα, αβασάνιστα, χωρίς την όποια τεχνικοοικονομική μελέτη, αποφάσισε ότι η Δ.Ε ;;;; Ιδρύματος ;;;; του κληροδοτήματος θα προχωρήσει στην εκποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου στο σύνολό της! Πρόκειται για μια απόφαση σκανδαλώδη διότι :
1) πρώτα και κύρια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση, την οποία και παραβαίνει, του ΕΥΕΡΓΕΤΗ της πόλης Κυπαρισσίας και όλης της περιοχής της δυτικής Μεσσηνίας και Ηλείας, Γεωργίου Αλεξόπουλου, που διέθεσε όλη την ακίνητη περιουσία του για την ανέγερση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, την λειτουργία του και τη συντήρησή του, και μάλιστα όρισε με διάταξη τελευταίας βούλησης, η οποία υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε άλλης βούλησης και απόφασης οποιουδήποτε διοικητικού οργάνου, η περιουσία αυτή να μην απαλλοτριωθεί εις το διηνηκές! (δηλαδή να μην πωληθεί ποτέ) προκειμένου να αποφέρει έσοδα στο Νοσοκομείο για τη λειτουργία του και τη συντήρησή του.
2) Η απόφαση αυτή λήφθηκε, σε αντίθεση με την 2/2022 απόφαση του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (ΝΜ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) με την οποία ενεγράφη στον προϋπολογισμό έτους 2022, ποσό 101.000 ευρώ εκ του οποίου ποσό 55.000 ευρώ προοριζόταν για δαπάνη μελέτης συντήρησης κτιρίου της κεντρικής αγοράς στην Κυπαρισσία και ποσό 46.000 ευρώ για συντήρηση και επισκευή του ιδίου κτιρίου, πίστωση την οποία απέρριψε και αντ΄ αυτής παραγγέλλει την εκποίηση όλης της περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας!!!!
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, ακατανόητα και ακατάληπτα προς το παρόν!!! Που γεννούν πολλά ερωτηματικά και απορίες !!!!

Παρόλα αυτά ο Σύλλογός μας πιστός στις καταστατικές αρχές του, τις οποίες και μόνο υπηρετεί, μακριά από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, τιμώντας την ψήφο όλων των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκαν, πρωταρχικά δε υπηρετεί την προάσπιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, το οποίο είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός εξουσιαστής, κύριος και ωφελούμενος από την περιουσία αυτού, σύμφωνα με την διαθήκη – διάταξη τελευταίας βούλησης του αείμνηστου Γεωργίου Αλεξόπουλου
ΚΑΛΟΥΜΕ το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση και την εντολή του για εκποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Να συμμορφωθεί με την προαναφερόμενη απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου για την πίστωση που απαιτείται για την μελέτη και τη συντήρηση του κτιρίου της κεντρικής αγοράς Κυπαρισσίας και
ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και της Ν.Μ Κυπαρισσίας, όπως άμεσα προβούν σε ενέργειες και ένδικα μέσα προκειμένου, στο τέλος τέλος να υπερασπιστούν τον προϋπολογισμό και πίστωση που οι ίδιοι αποφάσισαν και η αποκεντρωμένη τους ακύρωσε
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αγανάκτησή μας, την αντίθεσή μας στην απόφασή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και ότι θα προσβάλλουμε και θα πετύχουμε με κάθε ένδικο μέσο την αναστολή εκτέλεσης της απόφασής του και στο τέλος την ακύρωση αυτής.
Θα αγωνιστούμε με όλη μας την ψυχή, με όλες τις δυνάμεις μας και με όλους του δυνατούς και νόμιμους τρόπους, η περιουσία του Νοσοκομείου μας να παραμείνει σε αυτό και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η περιουσία του Νοσοκομείου μας του ανήκει και θα του ανήκει!
Οποιαδήποτε άλλη τυχόν σκοπιμότητα να είστε σίγουροι φίλοι μας θα αποκαλυφθεί και σύντομα θα βγει στο φώς «γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


 
Με πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας την Παρασκευή 1η Ιουλίου, δια ζώσης όπως πάντα  στις 19.30 μ.μ, για την λήψη αποφάσεων, στα πιο κάτω θέματα:

1. Λήψη Απόφασης για χαρακτηρισμό Κωδικών Αριθμών του Προυπολογισμού εξόδων του Δήμου Οικονομικό έτος 2022, ως δεκτικών έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής.
2. Λειτουργία Παραδοσιακής Εμποροπανήγυρις Κυπαρισσίας 2022-ορισμός πενταμελούς επιτροπής ελέγχου.
3. Λειτουργία Εμποροπανήγυρις οικισμού Αγρίλι Φιλιατρών-ορισμός πενταμελούς Επιτροπής ελέγχου.
4. Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κοινότητα Καλού Νερού(Σχ.15/2022 ΑΕΠΖ).
5. Άρση ή επανεπιβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης οικοπέδου ευρισκόμενου στην θέση ΠΟΥΡΚΟΣ εντός της επέκτασης του ρυμοτομικού Σχεδίου Κοινότητος Κυπαρισσίας (μεταξύ των ΟΤ.138 και 144 Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας(Σχ.14/2022 ΑΕΠΖ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kyparissianews.com και το ομότιμου kyparissiagr δεν αποκλείεται να δούμε διαφορές σε ότι αφορά την γεωγραφική έκταση της εμποροπανήγυρις, ώστε να αποκτήσει την παλιά της αίγλη και να αποτελέσει σημείο προσέλευσης για το κοινό.

ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΠΥΡΓΟΣ- ΤΣΑΚΩΝΑ

 


«Πύργος – Καλό Νερό -Τσακώνα: Είναι ζήτημα ζωής»

Οι συμμετέχοντες στη διευρυμένη συνεδρίαση των προεδρείων των Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας, που συγκροτούν το κοινό μέτωπο για την διεκδίκηση του αυτονόητου, ήτοι την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», η οποία διεξήχθη την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στην Κυπαρισσία,
Αφού συζήτησαν διεξοδικά για το μείζονος σημασίας θέμα του κοινού μετώπου, μεταφέροντας την αγωνία, την απογοήτευση αλλά και την ισχυρή άποψη των μελών των Συλλόγων που αντιπροσωπεύουν, και της κοινωνίας που θεσμικά σε επαγγελματικό / επιχειρηματικό / βιοτεχνικό / αγροτικό τομέα εκπροσωπούν:
Εκφράζουν την απαίτηση υλοποίησης του αυτοκινητόδρομου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 να κινδυνεύουν καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε έναν δρόμο – «καρμανιόλα», όπως είναι μέχρι σήμερα ο δρόμος «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».
Κάποτε, πριν πολλές δεκαετίες, μπορεί να έμοιαζε σαν διάδρομος προσγείωσης αεροπλάνου, γιατί για την εποχή του, τότε, ήταν πράγματι πρωτοποριακός και ασφαλέστερος σε σχέση με κακοτράχαλους δρόμους που προϋπήρχαν για τις μετακινήσεις και μεταφορές ανθρώπων και αγαθών.
Σήμερα όμως είναι «καρμανιόλα» που έχει στοιχίσει και στοιχίζει εκατοντάδες αθώες ανθρώπινες ψυχές που χάνονται στην άσφαλτο.
Σήμερα ο δρόμος – «καρμανιόλα» θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.
Πρέπει να μπει τέλος στον άδικο φόρο αίματος που πληρώνουν αθώοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι μετακινούνται στο δρόμο αυτό για τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους, την εκδρομή τους, ή και τη βόλτα τους.
Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για αδράνεια και μοιρολατρεία. Παράλληλα, ο σημερινός δρόμος υπονομεύει κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Από το δρόμο αυτό εξυπηρετείται οδικώς το εμπόριο της Πελοποννήσου, η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων των περιοχών μας καθώς και οι εξαγωγές από το Λιμάνι των Πατρών και της Ηγουμενίτσας, ενώ σε αυτόν διέρχονται χιλιάδες επισκεπτών της Πελοποννήσου κάθε χρόνο εξυπηρετώντας και τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις. Μέσω αυτού συνδέονται τα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, της Κυλλήνης και του Κατάκολου όπως και τα αεροδρόμια της Καλαμάτας αλλά και του Αράξου.
Ο δρόμος «Πύργος – Τσακώνα – Καλό Νερό» εξυπηρετεί τις ανάγκες συνολικά της Πελοποννήσου καθώς και των Ιονίων Νήσων.

Είναι τμήμα του Δυτικού Ά ονα το νότιο τμήμα της λεγόμενης Αδριατικής Οδού που ξεκινά από τ ν Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα.
0 οδικός άξονας σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και προωθήθηκε ώστε να ενώνει την πρωτεύουσα τη Ελλάδος με Κόρινθο, Πάτρα, Πύργο, Καλό Νερό, Τσακώνα με κατάληξη στην Καλαμάτα δια μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου που ήδη έχει κατασκευαστεί, ώστε η Πελοπόννησος να καλύπτεται οδικώς από δύο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους οι οποίοι θα εξυπηρετούσαν όλες τις ανάγκες μεταφορών Ελλήνων καθώς και ξένων επισκεπτών, όπως και αγαθών από και προς κάθε γωνιά του πλανήτη και κυρίως της Ευρώπης.
Για όλους αυτούς τους λόγους: Διεκδικούμε το ανθρώπινο δικαίωμα στην ασφαλή μετακίνηση. Διεκδικούμε την ασφάλεια στη μεταφορά προϊόντων και αγαθών. Απαιτούμε την υλοποίηση κατασκευής του οδικού άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».
Ζητάμε την ενεργό και έμπρακτη στήριξη όλων των κομμάτων, όλων των βουλευτών και πολιτικών στελεχών, όλων των Αυτοδιοικητικών Αρχών καθώς και των Φορέων και Συλλόγων, όπως και των κατοίκων, Μεσσηνίας και Ηλείας.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση σε ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να προωθηθούν διαδικασίες, να ξεπεραστούν προβλήματα, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση κατασκευής του οδικού άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».
Αναμένουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα ενεργειών.
Είναι ζήτημα Ζωής!
Το παρόν ψήφισμα Θα αποσταλεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, στα Γραφεία των Προέδρων/Γραμματέων Κομμάτων Βουλής των Ελλήνων, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, στους Υφυπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, στους Γενικούς Γραμματείς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στους Βουλευτές Μεσσηνίας και Ηλείας, στους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στους Προέδρους Περιφερειακών Συμβουλίων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στους Επικεφαλής παρατάξεων των Περιφερειακών Συμβουλίων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στους Δημάρχους των Δήμων Μεσσηνίας και Ηλείας, στους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Μεσσηνίας και Ηλείας και μέσω αυτών σε όλους τους Επικεφαλής Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Μεσσηνίας και Ηλείας, καθώς και να κοινοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε. Το παρών ψήφισμα συνυπογράφουν οι κάτωθι:

– Εμπορικός Σύλλογος Πύργου – Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων – Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως – Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – “Ενωση ξενοδόχων και ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Τριφυλίας – Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης – Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων – Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών – Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας – Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης – Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας – Εμπορικός Σύλλογος Μελιγαλά – Εμπορικός Σύλλογος Ολυμπιάς Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών – Σύλλογος Ιδιοκτήτων Αγοραίων Ταξί Νομού Ηλείας Σύλλογος Εστίασης Πύργου – Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας – “Ενωση Ανεξαρτήτων Φοιτητών Μεσσηνίας – Ομοσπονδία Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας – Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου – ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας – Επιμελητήριο Μεσσηνίας – Επιμελητήριο Ηλείας

ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΕ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ


Με χαμόγελα ανακούφισης, ικανοποίησης και χαράς ενημερώθηκαν για τις βαθμολογίες τους χθες στην Τριφυλία οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Πρώτος στην Τριφυλία και μεταξύ των πρώτων στη χώρα ο Νικόλας Μελάς από το ΓΕΛ Κυπαρισσίας συγκεντρώνοντας 19.240 μόρια!
 Το σχολικό έτος 2021-2022 κρίνεται, από πολλούς, ως περίεργο και δύσκολο, ύστερα από τα δύο προηγούμενα του κορωνοϊού, ενώ οι εξετάσεις και εύκολες και δύσκολες ανάλογα με το μάθημα εξέτασης και τα θέματα.

Στο «Θ» μίλησαν χθες για τις βαθμολογίες και τα μόρια που συγκέντρωσαν υποψήφιες και υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, καθώς και του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας.

ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Νικόλας Μελάς: «Συγκέντρωσα μέγιστο βαθμό μορίων 19.240. Θέλω να περάσω Νομική Αθηνών. Ήταν μια μακρόχρονη προσπάθεια, δεν ξεκίνησε μόνο φέτος, αλλά κι απ’ τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που πέτυχα το στόχο μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τους γονείς μου και ιδιαίτερα τη μητέρα μου, που ανέλαβε όλη την προετοιμασία μου, γιατί είναι καθηγήτρια φιλόλογος. Έπειτα τους καθηγητές μου, το νυν διευθυντή Χρήστο Χήναρη, και τον τέως, Βαγγέλη Αντωνόπουλο, για όλη την προσπάθεια, αλλά και τους συμμαθητές μου και τις συμμαθήτριές μου, που περάσαμε μαζί όμορφα χρόνια!».

Ζωή-Ειρήνη Τότσικα: «Ο μέγιστος βαθμός που έχω είναι 18.860 και τα ελάχιστα μόρια που έπιασα είναι 18.480. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς δίνω δεύτερη φορά, μακριά από τους γονείς μου, μαζί με τους παππούδες μου.

Όπως καταλαβαίνετε, πέρυσι δεν έπιασα το στόχο μου, οπότε ήταν ιδιαίτερα πιεστική η χρονιά φέτος. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη από το αποτέλεσμα, το οποίο δεν περίμενα να σας πω την αλήθεια. Είχα να κοιμηθώ τρεις μέρες. Στόχος μου είναι να περάσω Ιατρική, ιδανικά Αθήνα, αλλά με τα μόρια που κατόρθωσα δεν είμαι σίγουρη, οπότε θα μείνω στο γενικό κομμάτι, Ιατρική. Θέλω να ευχαριστήσω, φυσικά, τους γονείς μου, οι οποίοι είχαν το μεγαλύτερο βάσανο μαζί με εμένα, και δεν έχουν μάθει ακόμη τα αποτελέσματα, φυσικά τους καθηγητές μου, που με στήριξαν, και όλους τους συμμαθητές μου, που ήταν μαζί μου αυτή τη χρονιά. Πέρυσι είχα δώσει στην Αθήνα, αλλά δεν έπιασα το στόχο μου και επέλεξα να έρθω φέτος εδώ, κυρίως γιατί εδώ ήταν οι παππούδες μου οι οποίοι μπορούσαν να με στηρίξουν. Γενικά, είχα θέμα με τη φασαρία στη γειτονιά μου, οπότε δεν μπορούσα να διαβάζω τις ώρες που ήθελα, ενώ εδώ ήταν πιο ήσυχα.

Και ο καθηγητής που μου έκανε μαθήματα ήταν ο καθηγητής της μαμάς μου, οπότε υπήρχε κι αυτή η οικειότητα μεταξύ μας. Δεν τον ήξερα βέβαια τον άνθρωπο μέχρι φέτος. Οπότε ήταν καλύτερο το κλίμα μεταξύ μας».

Κωνσταντίνος Κυριακού: «Ήμουν Θετική Κατεύθυνση. Έγραψα 18.170. Πρώτη μου επιλογή ήταν οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί στην Αθήνα. Σε σχέση με την περυσινή βάση τη “χάνω” για πέντε μόρια, αλλά με βάση τα λεγόμενα κάποιων θα “πέσουν” οι βάσεις λογικά. Περιμένω αυτή την πτώση των βάσεων και λογικά την “πιάνουμε” την Αθήνα. Σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές εμείς φάγαμε όλη τη χρονιά στο σχολείο και δεν είχαμε καραντίνες και διαδικτυακά. Καλύτερο ήταν αυτό, γιατί μάθαμε και πέντε πράγματα παραπάνω στο σχολείο. Μια χαρά ήταν».

ΓΕΛ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Μαρία Γεωργακοπούλου: «Συγκέντρωσα 18.700 μόρια. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη. Τώρα θα κάτσω να σκεφτώ τι Σχολή θέλω. Βασικά, Ιατρική ή Φαρμακευτική θα ήθελα. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και πάλι. Ήταν αρκετά δύσκολα τα θέματα και αρκετά απαιτητική η χρονιά, αλλά έδινα δεύτερη χρονιά, οπότε πιστεύω ότι το εκμεταλλεύτηκα τελικά».

Κανέλλος Φουντάς: «Έχω γράψει 18.590 μόρια. Στα Οικονομικά ήμουν Κατεύθυνση και θέλω Διοίκηση και Οργάνωση στην ΑΣΟΕΕ κατά πρώτη προτίμηση, αλλιώς Μάρκετινγκ και θα δούμε. Ήταν περίεργη χρονιά, ήταν λίγο δύσκολη, ήταν και μεγάλη η ύλη, στην αρχή ξεκίνησε και με κάποιες καραντίνες, αλλά κάναμε την προσπάθειά μας και τώρα ανταμείφθηκαν οι κόποι μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος!».

Χρήστος Παγάνης: «Έγραψα το ανώτατο 18.320, αν θυμάμαι καλά και πρώτα ο Θεός, θέλω να περάσω στη Νομική. Τώρα θα δούμε τον Αύγουστο. Αισθάνομαι κανονικά, μου έφυγε ένα άγχος, αλλά από εκεί και πέρα “ες αύριον τα σπουδαία”. Θα δούμε».

Σπύρος Παγάνης: «Έβγαλα 17,455 ανώτατο βαθμό. Θέλω να περάσω στη Θεολογική Σχολή. Και αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο ήθελα να γράψω περίπου και το πέτυχα νομίζω. Ήταν σχετικά εύκολα τα θέματα, για εμένα τουλάχιστον».

Όλγα Σταματοπούλου: «Συγκέντρωσα 16.620 μόρια. Θέλω να περάσω Φαρμακευτική. Αισθάνομαι ικανοποιημένη. Τα θέματα ήταν αρκετά απαιτητικά».

ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Οδυσσέας Αγγελινάς: «Συγκέντρωσα 18.960 μόρια. Προσωπικά πιστεύω ότι οι εξετάσεις ήταν εύκολες. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Θέλω να περάσω Ιατρική Αθηνών. Δεν ξέρω τώρα άμα την “πιάνω”. Τα αποτελέσματα θα δείξουν. Θέλω να ευχαριστήσω την καθηγήτριά μου, την κα Όλγα Γεωργακοπούλου για όλο αυτόν τον αγώνα που έδωσε μαζί μας

Κωνσταντίνος Γυφτάκης: «Ήμουν στον Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας απ’ το ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Έχω πετύχει 18.510 μόρια στον Τομέα Υγείας και για τη Σχολή μου, που είναι τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, έχω συγκεντρώσει συνολικά 20.590 μόρια. Έχω πάει καλύτερα σε μαθήματα που δεν περίμενα και χειρότερα σε κάποια άλλα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τα σκέφτομαι καν αυτά, είμαι αρκετά χαρούμενος, δεν περιγράφεται. Πετύχαμε τους στόχους μας, κι εγώ και αρκετοί συμμαθητές μου. Και τώρα ελπίζουμε για το καλύτερο, πιστεύουμε πως έχουμε “πιάσει” τις σχολές που θέλουμε απ’ την αρχή».

Ηλίας Λυμπερόπουλος: «Έγραψα 17.560. Πιστεύω πως φέτος τα θέματα ήταν αρκετά εύκολα. Σε σχέση με τις άλλες χρονιές ήταν εύκολα και βατά. Θέλω να περάσω Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Πάτρα. Είμαι ευχαριστημένος αρκετά, αν και περίμενα παραπάνω στην Έκθεση».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη διαμαρτυρία των κατοίκων των Γαργαλιάνων και των φορέων της περιοχής, με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς συμμετείχε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικόλος.

Ο κ. Γερονικολός, αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ), Παναγιώτη Αδαμόπουλο, και τον γενικό γραμματέα του ίδιου Συλλόγου, Γιάννη Αδάμο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν και τα ζητήματα που σχετίζονται με το κλείσιμο υποκαταστημάτων της Τράπεζας, αλλά και ευρύτερα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του πιστωτικού ιδρύματος.

Με αφορμή τη διαμαρτυρία στους Γαργαλιάνους, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομενων στην Τράπεζα, ο κ. Γερονικολός δήλωσε:

«Οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων και του δήμου Τριφυλίας αναγκάζονται, για μια ακόμα φορά, να εισπράξουν την αδιαφορία των συστημικών τραπεζών, οι οποίες η μια μετά την άλλη κλείνουν τα υποκαταστήματά τους στην περιοχή.

Τα golden boys των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, βεβαίως, αδυνατούν να καταλάβουν τι σημαίνει ύπαιθρος, τι σημαίνει περιφέρεια, τι σημαίνει για έναν ηλικιωμένο να μην μπορεί να πραγματοποιήσει βασικές τραπεζικές συναλλαγές.

Θα περίμενε κανείς ότι κάποιος από την κυβέρνηση, κάποιος από τους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, θα εξηγούσε σε όλους αυτούς τι συνεπάγεται ο καταστροφικός σχεδιασμός τους.

Αντ’ αυτού οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, εκτός από την κυνική απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας, είδαν και τους πολιτικούς παράγοντες της συμπολίτευσης να τους γυρνούν την πλάτη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με εκείνους που διαμαρτύρονται και ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνουμε ότι θύματα των ίδιων αποφάσεων είναι και οι απλοί εργαζόμενοι στις συστημικές τράπεζες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τις άδικες αποφάσεις των Ιδρυμάτων που εργάζονται, χωρίς να έχουν καμία προστασία από τις κυβερνήσεις».

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

 



Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ με θέμα τα προβλήματα με την εμπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ 2022.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Βρισκόμαστε 10 ημερολογιακές ημέρες πριν την λήξη της παράτασης για την εμπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων ενεργοποίησης δικαιωμάτων στο πλαίσιο του ΟΣΔΕ 2022. Η επιλογή να μεταφερθούν τα δεδομένα του ΟΠΕΚΕΠΕ στο ψηφιακό νέφος gov.gr σαφώς και συνιστά στρατηγική κίνηση, ωστόσο η εφαρμογή της αίτησης που επελέγη φέτος να φορτωθεί στο gov.gr έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια από ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων) και παραγωγούς για την λειτουργικότητα, την αποτελεσματικότητα και την χρήση της. Αναφορικά με το έργο έχουν παρατηρηθεί τα εξής:

Έχει οριστικοποιηθεί κατά δήλωση σας λιγότερο από το 50% των δηλώσεων μιας διαδικασίας που όπως αναφέρατε ξεκίνησε στα μέσα Μαΐου.

Η διαδικασία των μεταβιβάσεων δικαιωμάτων δεν έχει καν εκκινήσει ούτε έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος.

Η εγκύκλιος του ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) δεν έχει εκδοθεί, συνεπώς τα ΚΥΔ δεν γνωρίζουν έστω και σφαιρικά ποιες είναι οι φετινές προδιαγραφές.

Ακόμη δεν έχει τρέξει η διαδικασία της αποσφαλμάτωσης. Η επιλογή “Ελέγχου Αίτησης” που τρέχει τοπικά στα ΚΥΔ δεν συνιστά αποσφαλμάτωση επί του συνόλου των αιτήσεων του κάθε ΚΥΔ αλλά εντοπισμό πρόδηλων λαθών κατά την οριστικοποίηση της κάθε αίτησης αυτοτελώς. Η αποσφαλμάτωση είναι η διαδικασία όπου το σύνολο των οριστικών ΕΑΕ (Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης) που έχουν υποβληθεί από όλα τα ΚΥΔ ελέγχονται συγκεντρωτικά και διεξοδικά, βάσει συγκεκριμένων ευρημάτων που καθορίζονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αποσφαλμάτωσης κοινοποιούνται σε όλα τα ΚΥΔ και το καθένα βλέπει από συγκεκριμένη εφαρμογή τα δεδομένα που αφορούν μόνο τους παραγωγούς που εξυπηρετεί. Τα ΚΥΔ έχουν στη διάθεσή τους εκτυπώσιμες αναφορές και προβαίνουν βάσει αυτών σε διορθώσεις των υποβληθέντων ΕΑΕ, ώστε να καλύψουν το μεγαλύτερο δυνατό εύρος λαθών / παραλείψεων πριν κλείσει το σύστημα και οι ΕΑΕ οδηγηθούν προς έλεγχο πληρωμής. Η αποσφαλμάτωση αποτελεί μία πολύ σημαντική διαδικασία, αναγκαία για τα ΚΥΔ ώστε να εντοπίζουν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μη πληρωμή του παραγωγού και είναι απολύτως απαραίτητη.

Με δεδομένη την καθυστερημένη έναρξη των μεταβιβάσεων και την κανονιστική δέσμευση των παραγωγών προκειμένου να υποβάλλουν ΕΑΕ να έχουν νόμιμα στην κατοχή τους τα αγροτεμάχια που δηλώνουν μέχρι τις 31/05 καθώς και διάφορα τεχνικά ζητήματα που έχουν αναδείξει τα ΚΥΔ και δυσχεραίνουν την ομαλή υλοποίηση του έργου

Πληθωρισμός: Ιστορίες καθημερινής τρέλας και ακρίβειας

 


Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι αισθάνονται το «τσίμπημα» του πληθωρισμού, που γίνεται παγκόσμιο φαινόμενο.

Σε αρκετές χώρες οι τιμές των τροφίμων έχουν διπλασιαστεί και αυτές της ενέργειας  όλο και ανεβαίνουν. Όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουμε ακόμη πιάσει «ταβάνι».

Η πανδημία της COVID-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία, προειδοποιούν, δημιουργούν μια «τέλεια καταιγίδα».

Καθώς η μεν έδειχνε να υποχωρεί, ο δε έριξε «λάδι στη φωτιά» ανατρέποντας τις προβλέψεις, παρατηρεί στο δίκτυο ABC η Κατρίνα Ελ, ανώτερη οικονομολόγος στο Moody’s Analytics.

Όπως καταδεικνύει και η τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας ECA International για τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, το κόστος ζωής αποτελεί έναν συνδυασμό παραγόντων. Έχει να κάνει με τις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων και αγαθών, το ύψος εισοδημάτων και ενοικίων, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, τα δημόσια μέσα μεταφοράς, την ισχύ του τοπικού νομίσματος.

Ως εκ τούτου, το Χονγκ Κονγκ διατήρησε τη θέση του ως η πιο ακριβή τοποθεσία στον κόσμο, «παρά το ότι επηρεάστηκε λιγότερο από τον πληθωρισμό συγκριτικά με άλλες παρόμοιες πόλεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο κατά το περασμένο έτος», επισημαίνει ο Λι Κουάν, περιφερειακός διευθυντής Ασίας της ECA International.

«Οι αυξήσεις των τιμών κατά 3% σε ετήσια βάση, όπως μετριούνται στο καλάθι αγαθών και υπηρεσιών, είναι υψηλότερες από ό,τι συνήθως βλέπουμε στο Χονγκ Κονγκ, είναι ωστόσο χαμηλότερες από τις αντίστοιχες τιμές στην ευρύτερη περιοχή όσο και παγκοσμίως», επισημαίνει.

«Ήταν αντίθετα η ισχύς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο», εξηγεί, «που το κατέστησε και πέρυσι την πιο ακριβή τοποθεσία παγκοσμίως, καθώς άλλα νομίσματα έχουν αποδυναμωθεί». Όπως ισχύει π.χ. με το ευρώ…

ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΛΟΓΩ COVID 19

 


Ρεκόρ ημερήσιων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Συγκεκριμένα, 17 εισαγωγές ασθενών με covid έγιναν σήμερα στην Κλινική Covid ανεβάζοντας τον αριθμό των νοσηλευομένων στους 23. 
Ταυτόχρονα δόθηκαν και 12 εξιτήρια.
Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

196 νέα, εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ.

Στο σύνολο της χώρας μας εντοπίζονται 16.115 νέα κρούσματα και καταγράφονται 9 θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού.

Στο 12,84% η θετικότητα στη Μεσσηνία

Ανεβαίνει ο δείκτης θετικότητας στη Μεσσηνία. Αυτή την εβδομάδα έφτασε στο 12,84% από 9,8%, που σημαίνει οτι αυξάνεται η συχνότητα που εντοπίζεται ένα θετικό κρούσμα.

Τα αποτελέσματα των δωρεάν rapid test της Τρίτης στη Μεσσηνία

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
18 rapid test με 2 θετικά (11.11%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 48 έτη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
268 rapid test με 49 θετικά (18.28%) αφορούν σε 25 άνδρες και 24 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Αυτοψία σε έργα που υλοποιεί η Π.Ε. Μεσσηνίας στον οδικό άξονα Ριζομυλος – Κορώνη, στο ύψος της Λογγάς, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος. Τα έργα αυτά, εντάσσονται στην εργολαβία συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης της ασφάλειας στις 9η και 13η επαρχιακές οδούς Ριζόμυλος – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη, έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ-ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


Στις 18 Οκτωβρίου του 2021 κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα “Επικίνδυνο και εγκαταλελειμμένο το ρέμα Στενό στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας”, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς - Α ́ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντίνος Χήτας - Β ́ Θεσσαλονίκης, στις 17 Ιουνίου φέτος απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Και η απάντηση είναι γενικόλογη και καθαρά τυπική, καθώς αναφέρεται στις χρηματοδοτήσεις που έχει εγκρίνει το υπουργείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Τριφυλίας, για την κάλυψη δαπανών επενδυτικών δραστηριοτήτων. 
Επιπλέον για τον δήμο αναφέρεται και στο ποσό της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ”. 
Στην ουσία, σε απάντησή του ο τέως αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, την 1η Νοεμβρίου πέρσι, η οποία δεν είναι αισιόδοξη, αναφέρει: “Λόγω περιορισμένων πιστώσεων για καθαρισμούς ρεμάτων τόσο το έτος 2020 όσο και το 2021 δόθηκε προτεραιότητα σε καθαρισμούς ρεμάτων εντός κατοικημένων περιοχών, κυρίως στον Δήμο Καλαμάτας και μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στον Δήμο Οιχαλίας στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας. Στην περιοχή του Δ. Φιλιατρών και συγκεκριμένα στον εθνικό δρόμο Φιλιατρά - Κυπαρίσσια για την αποτροπή συγκεντρώσεως όμβριων υδάτων επί του οδοστρώματος έγινε κατασκευή αγωγού παράλληλα στο δρόμο μορφής ανάποδο Π διαστ. 1,50 χ 1,50 σε μήκος 1 χλμ. Επίσης, για την αύξηση παροχικότητας υπάρχοντος διευθετημένου ρέματος κατασκευάστηκε παράλληλα κυκλικός αγωγός όμβριων υδάτων διαμέτρου Φ1000 σε μήκος 200 μέτρα. Τα ανωτέρω έργα βοηθούν και στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλεως των Φιλιατρών. Το αίτημα για εγκιβωτισμό με σκυρόδεμα του ρέμα τος «Στενό»δυτικά της πόλης των Φιλιατρών σε μήκος περίπου 1χλμ. δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα, γιατί απαιτείται οριοθέτηση του ρέματος, σύνταξη τεχνικής μελέτης από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο και εξεύρεση της σχετικής πίστωσης.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


 ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ Συζητώντας για το θέμα των υποδομών ενδιαφέρον έχουν και τα όσα γίνονται στα δυτικά της Πελοποννήσου. Η εικόνα που διαμορφώνεται στον Κυπαρισσιακό κόλπο, με βάση τα όσα καθόρισε το λεγόμενο Προεδρικό Διάταγμα, αφήνει μια αίσθηση… εγκλωβισμού στην όποια ανάπτυξη. 
Σε υψηλούς τόνους η κριτική από την πλευρά του δήμου Ζαχάρως που ζητά άμεσα να υπάρξουν τροποποιήσεις, μια -και όπως σημειώνεται- με την υφιστάμενη κατάσταση, τίθεται σε αμφιβολία το μέλλον και οι προοπτικές μιας ολόκληρης περιοχής.



ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 


Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε) σας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου ώρα 10 το πρωί ,έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους ,για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Η είδηση του κλεισίματος των υποκαταστημάτων των Τραπεζών, τώρα και στους Γαργαλιάνους , μας ανησυχεί πολύ, διότι επιτείνει την ερημοποίηση του τόπου μας και θα προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής μας και κυρίως των απομακρυσμένων χωριών που είναι αναγκασμένοι να υποβληθούν σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία και έξοδα. Συνέπειες θα έχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες που θα βιώσουν μια μεγάλη περιπέτεια οικογενειακής μετακίνησης και θα τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και το δικαίωμά τους στην εργασία,
Η παραπάνω εξέλιξη, δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα και μείωσης προσωπικού με στόχο την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού τους κόστους, το οποίο συνοδεύεται με επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες.Οι τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, και στην προηγούμενη οικονομική κρίση του 2008 και στη σημερινή, χρηματοδοτήθηκαν αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό, τους δόθηκαν απλόχερα οι “ενέσεις” ρευστότητας. Την ίδια στιγμή ξεζουμίζουν τον κάθε εργαζόμενο και επαγγελματία με τα μεγάλα επιτόκια, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών και περιουσιών. Βγάζουν τεράστια κέρδη από τις όποιες λίγες καταθέσεις των εργαζομένων, τις αξιοποιούν για να θησαυρίζουν και τώρα αποφασίζουν ξαφνικά για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους σε διάφορες περιοχές. Έκλεισαν στα Φιλιατρά, τώρα και στους Γαργαλιάνους .
Στεκόμαστε στο πλευρό των τραπεζοϋπαλλήλων πού αγωνίζονται ενάντια στην απαξίωση της εργασίας τους. Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα.
Άλλωστε αυτοί δίνουν καθημερινά την μάχη της εξυπηρέτησης μας, κάτω από ελαστικές σχέσεις εργασίας και αμοιβές που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και όχι οι τραπεζίτες που με τις δικές μας αποταμιεύσεις και την καταλήστευση του κόπου της πλειοψηφίας των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών θησαυρίζουν.

Σας καλούμε στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους ,την Δευτέρα ,ώρα 10 το πρωι

ΟΧΙ στην απαξίωση της ποιότητας ζωής μας στην Τριφυλία !

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ" ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

 


Την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 διοργανώνεται επετειακή εκδήλωση προς τιμήν του γόνου των Γαργαλιάνων Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΥ- ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΛΟΥ ΑΓΡΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα 8:15 μ.μ. Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού & Χορευτικού Ομίλου Καρυδιάς «Άγρας-Μίγγας», του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του Ανδριάντα του Ήρωα.

Ώρα 8:25 μ.μ. Πέρας της προσέλευσης των προσκεκλημένων στο Δημαρχείο.

Ώρα 8:30 μ.μ. Αναχώρηση προσκεκλημένων προς το χώρο της τελετής.

Ώρα 8:35 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση – Κατάθεση στεφάνων
Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 9:00 μ.μ. Παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων των Συλλόγων.

Μετάβαση των προσκεκλημένων στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας.

Ώρα 9:15 μ.μ. Χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γεώργιο Λεβεντάκη και το Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου.

Ώρα 9:30 μ.μ. Ομιλία με θέμα «Οὐδέν ἆρ ἦν φίλτερον ἄλλο πατρίς. Το παράδειγμα των δύο Ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα Σαράντου Αγαπηνού (Καπετάν Τέλλου Άγρα) και Αντωνίου (Τώνη) Μίγγα».
Ομιλήτρια : Μαρία Κ. Λιακάκη, Διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσµου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας

Θα ακολουθήσει παράσταση παραδοσιακών χορών από τα Χορευτικά Τμήματα των Συλλόγων.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ -857 κρούσματα σε 6 μέρες στη Μεσσηνία

 


152 νέα, εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στη Μεσσηνία από τον ΕΟΔΥ. Συνολικά από τη Δευτέρα έως και σήμερα Σάββατο έχουν καταγραφεί 857 κρούσματα σε 6 μέρες στη Μεσσηνία

Στο σύνολο της χώρας μας εντοπίζονται 12.082 νέα κρούσματα και καταγράφονται 8 θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού

Tα αποτελέσματα των δωρεάν rapid test της Παρασκευής στη Μεσσηνία

ΠΥΛΟΣ- ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 

21 rapid test με 3 θετικά (14.29%) αφορούν σε 2 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 32 έτη

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ISOBOX ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

66 rapid test με 6 θετικά (9.09%) αφορούν σε 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 54 έτη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

349 rapid test με 51 θετικά (14.61%) αφορούν σε 26 άνδρες και 25 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 53 έτη

ΜΕΣΣΗΝΗ-ΔΑΣΚΑΡΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

46 rapid test με 8 θετικά (17.39%) αφορούν σε 3 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 52 έτη

Που θα γίνουν δωρεάν rapid test την Κυριακή στη Μεσσηνία

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/06
• Καλαμάτα, Αίθουσα “Α. Κουμουνδούρος”, 08:30 – 15:30

 

Παραμένουν 18 οι ασθενείς στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ενημερώνουμε ότι σήμερα Σάββατο 25/6/2022 στην Κλινική COVID 19 νοσηλεύονται δέκα οκτώ (18) ασθενείς.

Έγιναν επτά (7) εισαγωγές. Δόθηκαν επτά (7) εξιτήρια.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 


Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και το Σχολείο Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας, συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική βιωματική ημερίδα με θέμα το “Ελαιόλαδο στην Εστίαση”.Η βιωματική ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στις 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (Πλ. 23ης Μαρτίου, Καλαμάτα) και εν συνεχεία βέλτιστες πρακτικές σε επιχείρηση εστίασης στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάλυση τεχνικών δεδομένων του ελαιολάδου, η αποσαφήνιση των κρίσιμων παραμέτρων για την ορθή επιλογή του κατάλληλου ελαίου στην εστίαση, τα γευστικά οφέλη αλλά και η πολύπλευρη συνεισφορά του στην γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας και στην τοπική μας οικονομία.Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:Τ: 2721062212 – E: info@mcci.gr – E: estiasikalamatas2021@gmail.com