Pages

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ KYPARISSIANEWS.COM- ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ 1 ΕΔΡΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ!


 ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ διοχέτευαν προ καιρού ότι τάχα η Μεσσηνία θα κέρδιζε 1 έδρα για το βόλεμα πολιτικών προσώπων, εμείς είχαμε αναφέρει ότι η Μεσσηνία στο kyparissianews.com ότι ο Νομός θα μείνει το πολύ στις 5 έδρες και τώρα κινδυνεύει λόγω απογραφής να απωλέσει άλλη μια αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ από τα Παραπολιτικά. Δείτε το άρθρο:

Η απογραφή όπως φαίνεται θα αφήσει και τα… σημάδια της. Η μείωση του πληθυσμού διαφοροποιεί τα εκλογικά δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την κατανομή των εδρών και μια πρώτη ανάλυση κάνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ του Θανάση Φουσκίδη η αρχική φάση επεξεργασίας των στοιχείων φέρνει σημαντικές ανακατατάξεις.

Η πρώτη… ανάγνωση μάλιστα κάνει λόγο για «κοσμογονικές αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ρεπορτάζ «…με δεδομένο ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες στο τέλος της άνοιξης του 2023, όπως έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός, τότε αυτομάτως ενεργοποιείται το σενάριο της διεξαγωγής των δύο διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων (αρχικά με απλή αναλογική και στην συνέχεια με τον νόμο Θεοδωρικάκου) με τα στοιχεία της απογραφής του 2021 και όχι με αυτά του 2011, όπως θα συνέβαινε, π.χ., αν η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία προκηρυσσόταν για το προσεχές φθινόπωρο. Η παράμετρος αυτή υπαγορεύεται από τις σχετικές προβλέψεις του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση υποχρεούται να ενσωματώσει τη νέα πραγματικότητα που προκύπτει από την απογραφή στο κομμάτι του υπολογισμού των εδρών ανά εκλογική περιφέρεια μέσα σε έναν χρόνο μετά την τελευταία απογραφική πράξη. Ως εκ τούτου, καθίσταται σαφές πως, εάν δεν υπάρξει κάποιο σημαντικό θεσμικό απρόοπτο ή παράθυρο, οι έδρες θα κατανεμηθούν με βάση τα αριθμητικά στοιχεία της τελευταίας καταμέτρησης του ελληνικού πληθυσμού».

Ωστόσο όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» η εικόνα αυτή ίσως και να μην είναι η οριστική μια και τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές αναλύσεις από την ΕΛΣΤΑΤ, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να προκύψουν μικρότερες ή μεγαλύτερες ανακατατάξεις.

Με βάση πάντως αυτή την πρώτη ανάλυση στις… χαμένες περιοχές εμφανίζονται αρκετές της Πελοποννήσου. Από μία έδρα χάνουν η Αρκαδία που πάει από τις 3 στις 2, η Αχαΐα από τις 9 στις 8 έδρες , η Λακωνία που πάει από τις 3 στις 2, η Ηλεία από τις 5 στις 4, και η… έκπληξη της Μεσσηνίας που χάνει μια βουλευτική έδρα και περνά από τις 5 στις 4. Η Κορινθία παραμένει στις 4 έδρες και η Αργολίδα στις 3. Όλα αυτά εφόσον φυσικά συντρέξουν αναμένεται να δρομολογήσουν μια σειρά από εξελίξεις και στους εσωτερικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ..ΣΠΙΤΙ ΦΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ



ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια περικοπής εξόδων καταβάλλουν  οι πολίτες σε συνδυασμό με την ανησυχία τους για τις υψηλές τιμές στις τουριστικές περιοχές και βεβαίως την οικονομική τους αδυναμία οδηγεί μεγάλη μερίδα σε περιορισμό ακόμη και των καλοκαιρινών διακοπών. Πολλοί μάλιστα δηλώνουν πως το όνειρο των θερινών εξορμήσεων ακόμη και ολιγοήμερων είναι άπιαστο…
Σε ότι αφορά την ΤΡΙΦΥΛΙΑ καταγράφεται η τάση για διακοπές στις κοντινές ακτές που προσφέρονται απλόχερα χωρίς πολλά έξοδα. Ιδίως αυξημένη η κίνηση παρατηρείται στις παραλίες της Ελαίας, Καλονερού, Σανί, Καρτελά, Αη Λαγούδης, Γιαννίτσαινα καθώς όσο προχωράμε νότια στο Λιμενάρι Φιλιατρών και το Αγρίλι, όπως επίσης σε Λαγκούβαρδο Χρυσή Ακτή μέχρι την Γιάλοβα. Οι περισσότεροι μάλιστα βάζουν ρεφενέ τα καύσιμα με παρέες για εξόρμηση στις κοντινές παραλίες σε αναζήτηση δροσιάς...ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ


 Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας της Τ.Κ. Χρυσοκελλαριάς, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία, υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του εν λόγω δήμου.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 150.000 ευρώ, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι επίκειται η υπογραφή και δεύτερης προγραμματικής σύμβασης με τον προαναφερόμενο δήμο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, για την διάνοιξη δρόμων σε πυρόπληκτες περιοχές του.
Εξ άλλου, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Τριφυλίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στην παραχώρηση προς τον εν λόγω δήμο της Μεσσηνίας ενός μηχανήματος έργου για την διάνοιξη και τον καθαρισμό αντιπυρικών ζωνών, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας των ευρύτερων περιοχών του δήμου, καθώς και για τον καθαρισμό του αγροτικού οδικού δικτύου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


 Την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό της δίκτυο, κατέθεσε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρος Βερούτης.

Η πρόταση έργων, συνολικού ύψους 23.875.000 ευρώ, με ολοκληρωμένες μελέτες, αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, σε τμήματα οδών και σε κόμβους, που η αναγκαιότητα βελτίωσής τους, έχει κατά καιρούς επισημανθεί, από τις κατά τόπους Υπηρεσίες της Τροχαίας, αλλά και από τις διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το πρόγραμμα “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας”, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέσα από το έργο “Sub2 16631 Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας που είναι ενταγμένο στον ‘Αξονα 4.6, με τίτλο:  “Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας”.

3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ 2η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ


ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία σημείωσε άλλη μια φορά ένας Κυπαρίσσιος αθλητής που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια με τις δικές του συνάμεις. Συνολικά Τρια μετάλλια ήταν ο απολογισμός στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας που διεξήχθη πρόσφατα..

Δεύτερη θέση στο keirin με έξοχη παρουσία.. 

Τρίτη θέση στα 200μ sprint και ομαδικό αποσπώντας θετικές διακρίσεις συνολικά στην πανελλήνια κατάταξη των αθλητών.

Οπως δήλωσε ο ίδιος μετά την απονομή των μεταλλίων στο kyparissianews.com  "Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν και τον σύλλογο μου Ποδηλατικο Ομιλο Πάτρας. Ήρθε η ώρα για διακοπές και λίγη ξεκούραση.»

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ Η ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


 
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ https://www.facebook.com/ΕΝΩΣΗ-Ανεξάρτητων-Φοιτητών-Μεσσηνίας-108337095218094/

H Ένωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ... - ΕΝΩΣΗ Ανεξάρτητων Φοιτητών Μεσσηνίας | Facebook

H Ένωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Φοιτητών Μεσσηνίας αποτελεί μια συλλογική ΕΝΩΣΗ φυσικών προσώπων μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του πρώην ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ νυν Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Όραμα της Ένωσης είναι να εκπροσωπεί κάθε φοιτητή της Μεσσηνίας και να προάγει τη συνεργασία για την εξέλιξη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αποστολή της Ένωσης είναι να συμμετέχει ενεργά σε φοιτητικό και επαγγελματικό επίπεδο, φέρνοντας την αλληλεγγύη , τη γνώση και τους φοιτητές μαζί. Κύριοι σκοποί της Ένωσης, είναι οι ακόλουθοι:

~Η σύσφιγξη των σχέσεων και η επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων σχολών και άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας της Ελλάδας και των άλλων χωρών μέσα από τη γνωριμία και τη συνεργασία σε θέματα κοινού επιστημονικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος και την ευγενή άμιλλα στον επιστημονικό στίβο.
~Η δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα. Η ενημέρωση τους για τα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα, τα νέα πεδία της έρευνας και τις εφαρμογές της σύγχρονης Τεχνολογίας στην επιστήμη.
~Η συμμετοχή των φοιτητών στην έρευνα στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών σχολών και η ενημέρωσή τους σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, που ενδιαφέρουν άμεσα την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα.  
~Η συμμετοχή φοιτητών σε προγράμματα που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί φορείς (όπως π.χ. Πανεπιστήμια, Δήμοι , Φορείς, η διοργάνωση ημερίδων κ.α.). 
~Η οργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης συναντήσεων με θέματα εκπαίδευσης, επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης.
~Η συμμετοχή των φοιτητών σχολής σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα οικονομίας, κοινωνικής αντίληψης και συλλογικής δράσης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.


ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΧΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


 Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός υγειονομικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος, της παντελούς αδιαφορίας – πολιτικής ατολμίας που παρατηρείται όσον αφορά την αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας. Είναι ανίκανοι, αδαείς ή μήπως (εμμέσως πλην σαφώς) αβαντάρουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου;

Πυρκαγιά και πάλι στις 26-7-22 στον παράνομο ΧΑΔΑ Αλιμακίου Κυπαρισσίας, τοξικό νέφος και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Την επόμενη αμέσως μέρα 27-7-22 ακολούθησε Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να αποφασίσουν για το πρόστιμο των παράνομων εναποθέσεων απορριμμάτων στο Αγροκήπιο Φιλιατρών καθώς και στα Σφαγεία των Γαργαλιάνων, που αναγκάστηκε να βάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Δήμο Τριφυλίας, ύστερα από τις περσινές αυτοψίες της. Ας έρθουν και φέτος, στους ίδιους χώρους, τα ίδια να διαπιστώσουν. Στην ΟΕ του Δήμου ακούστηκαν πολλά ευτράπελα…. να πληρώσει λέει ο Δήμος Τριφυλίας το πρόστιμο καθώς είναι μικρό (2.500 ευρώ), δεν είναι δα και 200.000 για να ρισκάρουμε προσφυγή! Ακόμα κι ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης αποδέχθηκε την μετακύλιση του προστίμου στους δημότες, λες και είναι αυτοί υπαίτιοι για την συν τελούμενη ρύπανση του περιβάλλοντος!!! ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙΣ, κυρίες και κύριοι εκλεγμένοι στα Δημοτικά ζητήματα του Καλλικρατικού αυτού εκτρώματος της Τριφυλίας!

Βέβαια, στη συνεδρίαση ΟΕ της 27-7-22 ακούστηκαν και αλήθειες! Αποκαλύφθηκε ότι την ίδια ώρα ενόσω φλέγονταν το Αλιμάκι, φορτώνανε απορρίμματα από το Αγροκήπιο Φιλιατρών με επικάλυψη φορτίου με χώμα και το μεταφέρανε στο Αλιμάκι! Όλα αυτά τα τραγικά, λίγο πολύ τα γνωρίζει η κοινωνία. Κι έτσι στις 28-7-22 κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν τον δρόμο εμποδίζοντας τη διέλευση των απορριμματοφόρων στο παράνομο Αλιμάκι.

Ως ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέμε: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΔΑ ΑΛΙΜΑΚΙΟΥ καθώς και κάθε παράνομος χώρος (ΧΥΤΑ – ΧΑΔΑ) σε όλη την Πελοπόννησο! Με ποιους όμως όρους; Ποιος θα “πληρώσει το μάρμαρο”;;;

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, με κάθε τρόπο ΚΑΘΕ κυβέρνηση και ΚΑΘΕ Περιφερειακή αρχή, κατάφεραν να υπογράψουν και να θέσουν σε υλοποίηση τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ. Αποφεύγουν όμως να μας πουν ότι η λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σημαίνει ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ για όλη την Πελοπόννησο, καθώς και περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών που θα κατασκευαστούν οι μονάδες (Καλιρρόη Μεσσηνίας, Σκάλα Λακωνίας, Παλαιοχούνη Αρκαδίας, Ν. Κίος Αργολίδας). Δηλαδή, θα πληρώσετε αδρά “το μάρμαρο” κι επιπλέον, άλλες περιοχές θα γίνουν αποδέκτες εν συνόλω, του φορτίου των αποβλήτων. Ποιος δέχεται τέτοιες ζημιογόνες κι εγκληματικές πρακτικές;

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΛΕΙΨΗ ΑΔΙΚΙΩΝ & ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αγωνιζόμαστε για:

  • Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα διαχείρισης απορριμμάτων.

  • Προστασία και αποκατάσταση περιβάλλοντος

  • Μέτρα μείωσης και πρόληψης απορριμμάτων (διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επαναχρησιμοποίηση).

  • Αποκεντρωμένους, μικρούς ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), με πρόβλεψη αυστηρών προδιαγραφών ασφαλούς υγειονομικής ταφής και ειδικής διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων

  • Καμία αύξηση των Δημοτικών Τελών

  • Προστασία των θέσεων και συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, καθώς και δημιουργία νέων θέσεων μόνιμης και αξιοπρεπούς εργασίας σε δημόσιες δομές αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων

Φιλιατρά, 29 Ιούλη 2022 Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


 
«Τέλος» στην αγωνία χιλιάδων μαθητών δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις φετινές βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Πλέον, οι εν δυνάμει φοιτητές της Μεσσηνίας ανοίγουν τα φτερά για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ατενίζοντας την καινούργια ζωή που ανοίγεται μπροστά τους με αισιοδοξία.

Το «Θάρρος» συνομίλησε με έντεκα από αυτούς τους επιτυχόντες, οι οποίοι μας μίλησαν για τη χρονιά που πέρασε, μας μετέφεραν τα συναισθήματά τους, καθώς και τους μελλοντικούς τους στόχους.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ουρανία Λυριντζή

Στο Ρέθυμνο θα μετακομίσει η Ουρανία Λυριντζή για να σπουδάσει στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, τμήμα που η ίδια ήθελε πολύ, όπως μας είπε, αφού της άρεσε πάντα η επαφή με τα παιδιά.

Πριν από την ανακοίνωση των βάσεων η Ουρανία δεν είχε πολύ άγχος, αφού τα μόρια που είχε συγκεντρώσει ήταν αρκετά περισσότερα από πέρυσι και, μάλιστα, κατάφερε να εισαχθεί 4η.

Όσο για τη χρονιά που πέρασε, τη χαρακτήρισε πιεστική και διαφορετική, ενώ πρόσθεσε ότι «έπεσε βαριά» στα παιδιά, αφού είχαν προηγηθεί δύο χρονιές με καραντίνα και τηλεκπαίδευση.

Κλείνοντας δήλωσε χαρούμενη και ανακουφισμένη για την επιτυχία της και πλέον ετοιμάζει τα πράγματά της για μια νέα ζωή.

Γιάννης Λυριντζής

Για δεύτερη χρονιά έδινε ο Γιάννης Λυριντζής, που κατάφερε να εισαχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η χρονιά, όπως είπε, ήταν ευκολότερη για αυτόν, αλλά είχε και κούραση.

Όσο για τα θέματα, ανέφερε ότι ήταν δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά όλα πήγαν καλά και κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή.

Έλλη Γκούμα

Στη Νομική Αθηνών κατάφερε να εισαχθεί η Έλλη Γκούμα, η οποία δήλωσε ανακουφισμένη που οι κόποι της ανταμειφθήκαν.

Η χρονιά, μας είπε, ήταν δύσκολη, καθώς ήταν απαιτητική, με την ίδια να αναγκάζεται να στερηθεί κάποιες από τις δραστηριότητές της, αλλά είναι κάτι για το οποίο δε μετάνιωσε. Πλέον, σχολίασε, θα έχει χρόνο να τις αναπληρώσει.

Κλείνοντας δήλωσε ότι η Νομική ήταν μια σχολή που πάντα ήθελε και κατάφερε να περάσει άνετα, αφού τα μόρια που είχε ήταν πολλά και της εξασφάλιζαν την άνετη εισαγωγή της.

Θεοδώρα Δημητρούλη

«Είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου» μας είπε η Θεοδώρα Δημητρούλη όταν απάντησε στο τηλεφώνημά μας. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, σχολίασε, ενώ ακόμα χειρότερα ήταν πριν, αφού η καραντίνα έβγαζε τα παιδιά από το πρόγραμμα τους. Πρόσθεσε, πάντως, ότι όλο αυτό γενικά ήταν μια εμπειρία ζωής, αλλά ποτέ δε θα το ξαναπερνούσε.

Πλέον η Θεοδώρα ανυπομονεί να φύγει για την Κοζάνη, όπου θα σπουδάσει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.

Νάσια Βόλλαρη

Κοινωνιολογία στο ΕΚΠΑ θα σπουδάσει η Νάσια Βόλλαρη, που δήλωσε χαρούμενη, αφού ανταμείφθηκαν οι κόποι της.

Πρόσθεσε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και βρισκόταν πολλές ώρες στο σπίτι για να διαβάζει, ενώ ακόμα δυσκολότερα ήταν την εποχή της καραντίνας, καθώς οι μαθητές δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν όλο αυτό, με την τηλεκπαίδευση να μην αποδίδει όσο θα έπρεπε.

Πλέον περνά πολύ όμορφα και ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αθήνα.

ΓΕΛ ΔΩΡΙΟΥ

Σταμάτης Ζέρβας

Ικανοποιημένος μιας και πέρασε στην πρώτη επιλογή του δήλωσε ο Σταμάτης Ζέρβας, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού η ύλη ήταν παράλογα υψηλή», ενώ όσον αφορά στο κομμάτι της πανδημίας, ο Σταμάτης θεωρεί ότι έπαιξε το ρόλο της, γιατί υπήρξε μια χαλάρωση τα δύο προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην προετοιμαστούν οι φετινοί υποψήφιοι ιδιαίτερα.

Από εδώ και πέρα, στόχος του είναι να προσαρμοστεί καλά στο νέο περιβάλλον της φοιτητικής του ζωής και να κυλήσουν όλα ομαλά.

Βασιλική Καρμή

Στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κατάφερε να εισαχθεί η Βασιλική Καρμή, ενώ παρότι η σχολή δεν ήταν από τις πρώτες της επιλογές, δηλώνει χαρούμενη από το αποτέλεσμα. 

Αναφερόμενη στην προετοιμασία της, σημειώνει ότι προηγήθηκαν πολύ ιδιαίτερες στιγμές στη μέση της χρονιάς, αφού θεωρεί ότι ανήκει στη γενιά η οποία ήρθε αντιμέτωπη σε μεγάλο βαθμό με τα κατάλοιπα του κορωνοϊού.

Έπειτα από την ανακοίνωση της σχολής που πέρασε, επόμενος στόχος της Βασιλικής είναι να έχει και άλλες επιτυχίες στη ζωή της, καθώς και να τελειώσει τη σχολή της όπως πρέπει, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διονύσης Φωτόπουλος

Στην Τρίπολη, και ειδικότερα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, εισήχθη ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπεύει να δηλώσει μεταγραφή για την πρώτη του επιλογή σχολής, που είναι το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Σχολιάζοντας τη φετινή χρονιά, δήλωσε ότι δεν τον δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα, και αν ήταν λιγότερο αυξημένη η ύλη της Οικονομίας και δεν υπήρχαν οι μικρές αστοχίες στο μάθημα της Έκθεσης και των Μαθηματικών, θα ήταν εξαιρετική.

«Το γεγονός ότι δεν είχαμε δώσει τα προηγούμενα δύο χρόνια ενδοσχολικές εξετάσεις θεωρώ ότι δε με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, αφού όποιος διάβαζε συστηματικά και δεν άφηνε κενά, ήταν μια χαρά», σημείωσε ο Διονύσης.

Από την άλλη πλευρά, επόμενος στόχος που έχει βάλει ο ίδιος είναι να τα πάει καλά με τη σχολή του και να γίνει ένα καλός προγραμματιστής στην Ελλάδα.

ΓΕΛ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Γεωργία Παναγιωτοπούλου

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εισήχθη η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, έχοντας συγκεντρώσει 18.490 μόρια.

Όπως ανέφερε, ήταν ένας στόχος που είχε θέσει από μικρή ηλικία και για τον οποίο δούλεψε σκληρά, με τους καθηγητές της να είναι στο πλάι της όποτε τους χρειαζόταν.

Από εδώ και πέρα, μοναδικός της στόχος για το μέλλον είναι να μη σταματήσει να κάνει πράξη αυτό που τη δίδαξαν οι καθηγητές και η οικογένειά της, οι οποίοι τη συμβούλευαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα: «Να προσπαθείς πάντα να εξελίσσεσαι με άξονά σου την ανθρωπιά».

Κωνσταντίνος Τζώρτζης

Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που πέτυχε είναι ο Κωνσταντίνος Τζώρτζης, καθώς εισήχθη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, ήταν η τρίτη του επιλογή από τις σχολές που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό, ενώ σχετικά με τη φετινή χρονιά, δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε λίγο στα Μαθηματικά, παρ’ όλα αυτά πήγαν όλα καλά.

Κοιτώντας το μέλλον, ο Κωνσταντίνος θέτει τους στόχους του, οι οποίοι- μεταξύ άλλων- είναι να περνάει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί τα μαθήματα της σχολής του, αλλά και με καλούς βαθμούς.

Σταυρούλα Βλαχοπούλου

Τρισευτυχισμένη δήλωσε η Σταυρούλα Βλαχοπούλου, η οποία εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομίας, και παρότι η πρώτη της επιλογή ήταν η Σχολή Αξιωματικών, το αποτέλεσμα της άρεσε εξίσου, αφού οι δύο σχολές είναι παρόμοιες.

Μιλώντας για τη φετινή χρονιά, η ίδια ανέφερε ότι ήταν αρκετά δύσκολη, γιατί άλλες φορές έλειπαν καθηγητές από το σχολείο και άλλοτε παιδιά, οπότε το μάθημα ήταν δύσκολο να γίνει, καθώς υπήρχε ταυτόχρονα και πολλή πίεση.

Παρόλα αυτά, όλα κύλησαν ομαλά, για την ίδια τουλάχιστον, η οποία πλέον στοχεύει να τελειώσει με επιτυχία τη σχολή της, να συνεχίσει με την πρακτική και έπειτα να μπει ενεργά στο επάγγελμά της.

Των Παναγιώτη Μπαμπαρούτση, Χριστίνας Μανδρώνη 

ΘΕΤΙΚΗ Η ΓΣΕΒΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ


Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, χαιρετίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της «η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων αποτέλεσε ένα αίτημα του συνόλου των μικρών επιχειρήσεων του εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ από την πρώτη στιγμή που θεσμοθετήθηκαν το 2013 είχε καταθέσει τις απόψεις της και είχε επισημάνει ότι πρόκειται για έναν παρωχημένο θεσμό ο οποίος δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και  δεν προσφέρει κανένα όφελος στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές .

Ο μέχρι σήμερα άλλωστε απολογισμός τους απέδειξε την μηδενική απόδοση στα ταμεία των επιχειρήσεων . Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με τα επίπεδα των πωλήσεων τους αλλά έθεσαν σε αμφισβήτηση ακόμα και τον ίδιο το θεσμό των εκπτώσεων».

Η ΓΣΕΒΕΕ υπογραμμίζει ότι ήταν, πάγια θέση της, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, η κατάργησή του και τη θέση αυτή την τεκμηρίωσε με τα στοιχεία ερευνών της αναφορικά με το οικονομικό αποτύπωμα που άφησαν.

πηγη moneyreview.gr

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ : «ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ»



Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΜΑΣ
 @ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ φίλοι και φίλες. Καύσωνας στις τσέπες μας, καύσωνας και στην θερμοκρασία,  Πήρα σήμερα αφορμή από σχόλια αναγνωστών να κάνουμε ορισμένες τοποθετήσεις που ενδέχεται να μας προβληματίσουν πάνω στο ερώτημα γιατί η Τριφυλία έχει υποστεί καθίζηση σε όλους τους τομείς...
@Δεν στηρίζω κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς που κάθονται στην καρέκλα και αβγατίζουν το πόθεν έσχες τους, είναι κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί δρουν σε ιδιοτελές περιβάλλον συνήθως ακούω να λένε φίλοι και πολίτες σε συζητήσεις τους .... Που πας ρε Ελλάδα που σε κατάντησαν έτσι; Οι μισθοί ορισμένων βολευτών της Βουλής να υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, τη στιγμή που άνθρωποι σε άλλα επαγγέλματα υψίστης σημασίας και αναγκαιότητας λαμβάνουν έναν μισθό μικρό και δυσανάλογο..

@Σκεφτείτε χαλαρά, Τα δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν Τμήματα Ακτινοθεραπείας είναι συνολικά 18 σε όλη την Ελλάδα και τα ιδιωτικά 8. Έτσι τουλάχιστον καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία, με τις γνωστές ελλείψεις που υπάρχουν βεβαίως και στην περιοχή της Μεσσηνίας...

@KATA TA AΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ: Σημειώνεται ότι η αναμονή για ακτινοθεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα είναι περίπου 2 με 2,5 μήνες. Αφήστε που τώρα ετοιμάζεται και ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, οπότε κρατήστε σημειώσεις...Θυμάστε ότι πέρσι τέτοια εποχή στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού ΔΕΝ έγινε καμία αναφορά για τα Νοσοκομεία Κυπαρισσίας και Καλαμάτας και οσμίζομαι εξελίξεις άσχημες για τον χώρο...

@ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ όταν όλα έχουν ταρίφα και μάλιστα τα ταμεία δεν καλύπτουν ασθενείς μετά από επεμβάσεις σε περίπτωση που χρειαστούν διακομιδή βρέ αδερφέ ή έστω αποκατάσταση; Στην Ευρώπη είναι δεδομένο και δεν πληρώνεις πουθενά. Αλλά εδώ στο Κράτος το λιγοστό σου βγάζουν το λάδι...

@ΑΔΕΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ: Μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα και έχει ένα σωρό προβλήματα. Δεν με νοιάζει ποιος κυβερνά. Εφόσον στην προκειμένη περίπτωση είναι στην εξουσία κάποιο από το ίδια κόμματα της τελευταίας 30ετίας τότε μάλλον δεν βαδίζουμε σε ορθό δρόμο... 

@ΩΣΤΟΣΟ πέρα από το κεντρικό κράτος υπάρχουν οι 2 βαθμοί αυτοδιοίκησης. Στην Τριφυλία δυστυχώς χρόνια τώρα από τους πρώτους Καλλικρατικούς Δήμους ορθώσαμε ανάστημα στα ρεπορτάζ μας με αποδείξεις λέγοντας ότι η περιοχή αποτελεί αποπαίδι της Μεσσηνίας, παραμένοντας γυμνή από έργα ουσίας αλλά κυρίως όραμα που συνήθως εξαντλείται σε άπειρες προεκλογικές μπαρούφες...

@ΜΙΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑ χωρίς ασφαλείς δρόμους ακόμα με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, μια Τριφυλία χωρίς μεγάλες υποδομές, μια Τριφυλία που το λιμάνι Κυπαρισσίας αποτελεί σύγχρονο Γιοφύρι της Άρτας, μια Τριφυλία χωρίς σιδηρόδρομο ως ασφαλές και ποιοτικό μέσο που μπορούσε να αξιοποιηθεί επιβατικά, τουριστικά, για μεταφορά αγροτικών ειδών κι άλλα..

@ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ μόνο στην προεκλογική...σύσκεψη για τον εθνικό οδικό άξονα από Πύργο ως Τσακώνα να μην μείνουν στις εξαγγελίες αλλά σε αποδείξεις ότι το έργο θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές καθώς ο πολιτικός χρόνος που κερδίζουν άπαντες το καλοκαίρι είναι πολύτιμος. Δυστυχώς πάμε στοίχημα ότι δεν θα ομολογήσουν από ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα αξιοποιηθεί έστω με σύμβαση παραχώρησης ο οδικός άξονας...

@ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: ΑΠΟΥΣΑ η Δημοτική αρχή από την επίσκεψη Μενδώνη στη Περιστεριά, την ώρα που ο τόπος όφειλε να διεκδικεί όχι μόνο ένα ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ στη περιοχή, αλλά κυρίως τις ανασκαφές που χρόνια τώρα πρότειναν οι Κορρές και παλιότερα ο Μαρινάτος. Διότι τελικά χωρίς Πολιτισμό είμαστε Κανείς...

@ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ μοναδικό που ακούγεται έντονα τελευταία. Χωρίς πολιτική αλλαγή στον Δήμο το μέλλον καταγράφεται αβέβαιο. Χρειάζονται νέα, φρέσκα πρόσωπα με γνώσεις, πραγματική αγάπη με όραμα, όχι αυλές και αυλοκόλακες, αλλά κυρίως πρόγραμμα για να βγούμε από την ανυπαρξία. Το καταλάβατε;

@ΤΕΛΙΚΑ είμαστε άξιοι της τύχης μας όταν βλέπουμε ότι το Δημοτικό συμβούλιο με ανάξιες εκφράσεις υποβαθμίζεται, ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων συρρικνώνεται αφού κανένα δεν αγγίζει το δημογραφικό πρόβλημα και μας απομένουν μόνο τα....ωραιοποιημένα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ή χειραψίες με άδεια πουκάμισα. Μήπως φταίμε κι εμείς φίλοι και φίλες; 

20 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 


Τα νησιά έχουν την τιμητική τους πάντα την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα, αλλά όποιος δώσει μια ευκαιρία και στο ηπειρωτικό της κομμάτι, όχι μόνο δεν απογοητεύεται, αλλά ανακαλύπτει μια πανέμορφη και διαφορετική πλευρά της, που ίσως να την εξυψώνει ακόμη περισσότερο. Η Μεσσηνία σίγουρα ανήκει σε αυτό το κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας και όσοι την επέλεξαν για δακοπές φέτος το καλοκαίρι, σίγουρα βγήκαν κερδισμένοι.

Φωτογραφίες: Theodore Manolopoulos / www.sooc.gr

Νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, η Μεσσηνία δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αν σκεφτούμε, μάλιστα, τα σύνορά της, με τον ποταμό Νέδα και τα Αρκαδικά Όρη στα βόρεια, τον Ταΰγετο στα ανατολικά, τον Μεσσηνιακό Κόλπο στα νότια και το Ιόνιο Πέλαγος στα δυτικά, τότε καταλαβαίνουμε ότι περιβάλλεται και περιλαμβάνει άπειρες ομορφιές. Από τη λίμνη της Γιάλοβας, μέχρι τη Βοϊδοκοιλιά κι από  Πολυλίμνιο, μέχρι τα Φιλιατρά και την Κεφαλόβρυση, η Μεσσηνία είναι μια πλούσια σε φυσικό πλούτο περιοχή, με υπέροχες παραλίες, όμορφα χωριά, πολυτέλεια, αλλά και απλότητα και με νόστιμα τοπικά προϊόντα, που μπορεί να χαρίσει αξέχαστες διακοπές και περιπέτειες στους επισκέπτες της.

Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC

Το Πολυλίμνιο, κοντά στο χωριό Χαραυγή, που αποτελεί ένα  σύμπλεγμα από πολλές λίμνες που λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες, σε ένα μαγευτικό θέαμα. Εκεί θα δείτε 15 μικρές λίμνες σε διαδρομή συνολικά 3 χιλιομέτρων, αλλά και ο καταρράκτης της Κάδης.

Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC

Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, βόρεια της Πύλου, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή μεγάλου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC

Μπάνιο στη Βοϊδοκοιλιά με τον ήλιο να δύει.

Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC

Στην παραλία του Λαγκουβάρδου, για σερφ και χαλάρωση ανάμεσα στα καταφύγια της χελώνας καρέτα καρέτα.

Theodore Manolopoulos / SOOC

Πετροχώρι beach. Από τις πιο όμορφες παραλίες.

Theodore Manolopoulos / SOOC / s

Ο κεντρικός δρόμος στα Φιλιατρά θυμίζει κάτι από Μέμφις.

Theodore Manolopoulos / SOOC
Theodore Manolopoulos / SOOC / Theodore Manolopoulos

Το όμορφο χωριό Κεφαλόβρυση με τα πέτρινα αρχοντικά και την όμορφη πλατεία με τον πλάτανο.

Theodore Manolopoulos / SOOC

Αγροτικό τοπίο στη Μεσσηνία.

Theodore Manolopoulos / SOOC

Βόλτα στις ελιές της Κυπαρισσίας.

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

 


H ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη θερινή περίοδο, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά, σύμφωνα με έρευνα της AirDNA. Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, ανέφερε πως «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις αποτελούν «λύση» για πολλούς ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομική διαμονή» κατατάσσοντας την Καλαμάτα ανάμεσα στους 48 κορυφαίους και πιο οικονομικούς προορισμούς για διακοπές με κόστος έως 100 ευρώ ανά βραδιά.

Βασικό κίνητρο για τους νέους οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες

«Η επιθυμία και ταυτόχρονα η ανάγκη μη συνωστισμού και παράλληλα το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, αλλά και για όσους διαθέτουν περιορισμένο “budget”», είπε ο κ. Μπάκας και συνέχισε λέγοντας:

«Η δυνατότητα του να μπορείς να φτιάξεις το καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις, σου παρέχει την ευχέρεια εκεί που θα υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να διαμείνεις 2-3 ημέρες παραπάνω.

Παράλληλα, η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν τέσσερα ή/και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία σύμφωνα με την δυναμική της, αποτελεί «λύση» τόσο για οικογένειες με περιορισμένο budget όσο και για τις παρέες των νέων, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που ο οικογενειακός προϋπολογισμός «βάλετε» τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί».

Βασικός ρυθμιστής του κόστους διαμονής αποτελεί ο χρόνος της κράτησης

Ο κ. Μπάκας τόνισε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κατοικιών ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι ολόκληρες κατοικίες άνω των 40τμ-60τμ, που για μια οικογένεια είναι σαν να επισκέπτεται το εξοχικό της. Το κόστος διαμονής για τετραμελή οικογένεια ή παρέα, σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 400€- 500€ για πέντε διανυκτερεύσεις».

Σημαντικό είναι οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσο νωρίτερα κλείσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να πετύχουμε.

Οι επιλογές πλέον είναι περιορισμένες, σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπως στη Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Ήπειρο και στα παραθαλάσσια προάστια της Αττικής, η διαθεσιμότητα είναι μικρή για κατοικίες με κόστος μίσθωσης που να μην ξεπερνά τα 100€/διανυκτέρευση για τον μήνα Αύγουστο.

Προτάσεις διαμονής με κόστος έως 100€/διαμονή

Ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates αναφέρει πως «μια τετραμελής οικογένεια ή παρέα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προορισμούς τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στη νησιωτική με το κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 100€/διανυκτέρευση. Η μόνη διαφορά είναι ότι αν επιλέξουν προορισμό στη νησιωτική Ελλάδα, θα πρέπει να συνυπολογίσουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, και ανάλογα με το νησί αν θα μισθώσουν μέσο μετακίνησης στο νησί ή θα έχουν το δικό τους».

Όσοι θελήσουν να παραμείνουν στην Αττική και να ξοδέψουν τα κόστη βενζίνης ή εισιτηρίων στη διασκέδαση, μπορούν να επιλέξουν αυτοτελή κατοικίες/ή και διαμερίσματα σε περιοχές όπως Βραυρώνα, Αγία Μαρίνα και Κερατέα, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα. «Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις, στη Κερατέα σε κατοικία 35τμ διαμορφώνεται στα 358€, στην Αγία Μαρίνα για κατοικία 40τμ το συνολικό κόστος αγγίζει τα 430€ και στη Βραυρώνα κατοικία 135τμ μισθώνεται προς 325€», τονίζει.

«Οι νέοι ή/και οι οικογένειες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της Χαλκιδικής, αλλά θα πρέπει να συμπεριλάβουν το κόστος μετακίνησης,. Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις, στα Νέα Μουδανιά κυμαίνεται στα 327€ για κατοικία 50τμ, στη Νέα Καλλικράτεια τα 351€ για κατοικία 45τμ και στη παραλία Διονυσίου κατοικία 45τμ στα 33€.

Στη Πελοπόννησο, υπάρχουν περιοχές αλλά απαιτείτε μεταφορικό μέσο για να ευχαριστηθείς τη περιοχή και παράλληλα να επισκεφτείς διάφορες παραλίες.

Στη Καλαματά το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις, για κατοικία 55τμ κυμαίνεται στα 403€, στο Ναύπλιο τα 374€ για κατοικία 55τμ, στο Λουτράκι κατοικία 45τμ μισθώνεται προς 379€, στα Σελιανίτικα κατοικία 35τμ προς 318€, στο Τολό 60τμ κατοικία προς 458€, στη Παλαιά Επίδαυρο κατοικία 95τμ μισθώνεται προς 425€, στην Ερμιόνη κατοικία 50τμ προς 500€ και στην Ολυμπία του Ν.Ηλείας κατοικία 110τμ μισθώνεται προς 351€.

Διαβάστε περισσότερα εδώ