ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

 


ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΔΟΣ πτηνού συγγενικό με τον πιγκουίνο το οποίο ποτέ δεν εθεάθη  στην Ελλάδα προτίμησε τελικά την ηρεμία της παράκτιας περιοχής στην Κυπαρισσία έπειτα από την κακοκαιρία «Ντενίζ» που χτύπησε τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο τον Νοέμβριο.

Η κοινή άλκα (Alca torda) σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί ένα  θαλασσοπούλι που φωλιάζει σε παράκτιους γκρεμούς της Βόρειας Ευρώπης και ξεχειμωνιάζει στον Ατλαντικό και τη Δυτική Μεσόγειο.
Φέτος, όμως, πολλά πουλιά αναγκάστηκαν να κινηθούν πιο ανατολικά λόγω της καταιγίδας και έφτασαν μέχρι τις ακτές της Αδριατικής και, όπως αποκαλύφθηκε, του Ιονίου Πελάγους.
Όπως αναφέρει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ένα ενήλικο πτηνό παρατηρήθηκε από τον Λούκα Κορνάτσια, ενθουσιώδη Ιταλό παρατηρητή πουλιών που μένει στην Ελλάδα και ήταν πεπεισμένος ότι φέτος το είδος θα ερχόταν στα μέρη μας. Έψαξε όλα τα λιμάνια της δυτικής Πελοποννήσου και τελικά κατάφερε να εντοπίσει την άλκα στην Κυπαρισσία όπου οι σχετικές φωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages