Pages

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Προσλήψεις με αναβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των Κ.Υ. Φιλιατρών και Γαργαλιάνων ζητά ο Σύλλογος Φίλων Νοσηλευτικής Μονάδας



Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναβάθμιση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και των κέντρων υγείας Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, η κήρυξη του νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως άγονου καθώς και η δημιουργία ειδικού τμήματος επειγόντων περιστατικών  είναι μεταξύ των αιτημάτων του συλλόγου Φίλων Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει η πρόεδρος του συλλόγου κα Χαϊδω Παναγιωτοπούλου αναφέρονται τα εξής:

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΥΛΙΟΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ , ΥΠΕΡΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ,  ΜΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

-ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

– ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

-ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΓΑΡΑΓΑΛΙΑΝΩΝ

-ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

-ΤΗΝ ΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΩΣ ΑΓΟΝΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΣ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΤΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΈΧΟΝΤΑ ΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ,

-ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

– ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΒΑΣΙΚΕΣ, ΠΑΓΙΕΣ  ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

-ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ,( π.χ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ)  ΑΜΕΣΑ, ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΖΟΝΤΑΙ  ΖΩΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

-ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΑΞΟΝΙΚΟ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ,

ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΗΔΗ !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΑΪΔΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ”

Τη μνήμη των Τριών Μεγίστων Φωστήρων τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας


 
Τη μνήμη των Τριών Μεγίστων Φωστήρων τίμησαν η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και ο Δήμος Τριφυλίας με εκπαιδευτικούς της περιοχής. Τη Δευτέρα το απόγευμα, παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε, εντός του ναού, ομιλία της καθηγήτριας Θεολογίας του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, Βασιλικής Ξένου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας, δια του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη και ιερέων, προς τιμήν της εκπαιδευτικής κοινότητας, ευλόγησε βασιλόπιτα και προσέφερε κέρασμα στο κατάστημα “Εν Πλω” στην παραλία.

Στον εορτασμό, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τους αντιδημάρχους Τριφυλίας, Νικόλαο Φρούσο και Βασίλειο Αθανασόπουλο, τους επικεφαλής παρατάξεων, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Κυριαζή (Άκη) Κατρίτση, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλειο Αγγελόπουλο, Σταματία Αλεξοπούλου, Θεόδωρο Γκρίτζαλη, Χρήστος Τζαβέλας, Περικλή Κανελλόπουλο και Ανδρέα Φωτόπουλο.

Η.Γ.

Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και πορεία γυναικών σε δρόμους της πόλης

 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η στάση εργασίας στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας από τους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό προσωπικό στα πλαίσια των κινητοποιήσεων σ’ ολόκληρη την Μεσσηνία για τις ελλείψεις στην υγεία. 
Η αποχώρηση γιατρών από τις νοσηλευτικές μονάδες της Μεσσηνίας έχει δημιουργήσει προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς αλλά κυρίως την πληρότητα των νοσηλευτικών μονάδων πόσο μάλλον των κλινικών. 

Στην Κυπαρισσία μάλιστα πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης από την Ομάδα Γυναικών της Τριφυλίας ζητώντας δωρεάν υγεία για όλους και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για συνταξιούχους αλλά και τους πολίτες, εκφράζοντας την άποψη ότι η υγεία οδηγείται σε ιδιωτικοποίηση σύντομα....ΙΩΑΝ.ΜΠ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ (ΠΛΑΤΑΜΩΔΟΥΣ)ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ


 ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ (ΠΛΑΤΑΜΩΔΟΥΣ)ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Κατόπιν του πορίσματος της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη στη χώρα μάς, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας, με την ενδεχόμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου (Πλαταμώδους) Γαργαλιανων.
Ως όμορος Δήμος, με τον Δήμο Τριφυλίας, του οποίου, πολλές δημοτικές μας κοινότητες εξυπηρετούνται από τα δύο ανωτέρω δικαστήρια, θέλουμε να επισημάνουμε πως πρόταγμα θα πρέπει να αποτελεί η ταχεία και ορθή απονομή της δικαιοσύνης και στις περιπτώσεις που παρατηρούνται προβλήματα, να αντιμετωπίζονται σφαιρικά και συνολικά.
Αναφορικά με τα ανωτέρω, συντασσόμαστε με τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους και λοιπούς φορείς της Τριφυλίας, προκειμένου να παραμείνουν τα ανωτέρω δικαστήρια ως έχουν.

Πόσο θα σας κοστίζει να πετάξετε με υδροπλάνο στη Πελοπόννησο;


 Τα υδροπλάνα γίνονται από φέτος ένας νέος τρόπος μετακίνησης προς τα νησιά της Ελλάδας

Έχουμε συνηθίσει, όσα χρόνια θυμάται κανείς τον εαυτό του, να ταξιδεύουμε με πλοίο και καμία φορά και με αεροπλάνο για να φτάσουμε στο νησί όπου έχουμε κλείσει τις διακοπές μας.

Οι καιροί αλλάζουν όμως και το υδροπλάνο θα αποτελεί πλέον μια ακόμα επιλογή.

Και αυτό γιατί οι πτήσεις με υδροπλάνο ξεκινούν επίσημα στην Ελλάδα -η πρώτη της Hellenic Seaplanes έγινε στις 20 Ιανουαρίου από το Λαύριο με επιβάτες μεταξύ άλλων τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, την Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά- και ίσως αποδειχθούν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία.

Πρόκειται για ένα μέσο ιδιαίτερα δημοφιλές στο εξωτερικό, καθώς σε πολλά μέρη του κόσμου τα υδροπλάνα χρησιμοποιούνται σαν πυροσβεστικά μέσα -τα γνωστά μας Canadair είναι υδροπλάνα- ή σαν μέσα συγκοινωνίας μεταξύ θαλάσσιων προορισμών που ανήκουν σε αρχιπελάγη και απομακρυσμένες περιοχές. Για αυτό και τα γνωρίζουν καλά σε αρκετές χώρες. Τα υδροπλάνα είναι συνήθως μικρού μεγέθους αεροσκάφη με ικανότητα αποθαλάσσωσης και προσθαλάσσωσης σε υδάτινες επιφάνειες αλλά και για απογείωση και προσγείωση σε συμβατικά αεροδρόμια.

Για όσους πιθανότατα δεν γνωρίζουν, η διαδικασία επιβίβασης σε υδροπλάνο είναι σαφώς πιο απλή και λιγότερο χρονοβόρα για τους επιβάτες και για το προσωπικό. Θυμίζει περισσότερο επιβίβαση σε πλοίο παρά σε αεροπλάνο.

Ένα από τα πιο σημαντικά του προτερήματα, ειδικά εφόσον μιλάμε για Ελλάδα, είναι η ευκολία και το κέρδος σε χρόνο. Οι επιβάτες μπορούν μέσω της μετακίνησης με υδροπλάνο να βρεθούν μέσα σε λίγα λεπτά στο νησιωτικό προορισμό που έχουν επιλέξει.

Μένει να φανεί, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, τι απήχηση θα έχει στο κοινό, τόσο στους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες της χώρα μας. Όσο για το κόστος των εισητηριών για την πτήση με τα υδροπλάνα έχουν δημοσιοποιηθεί ορισμένες ενδεικτικές τιμές για τα δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται.

Ενδεικτικές Τιμές Εισιτηρίων:

Κέρκυρα – Παξοί από 45 ευρώ
Κέρκυρα – Ζάκυνθος από 92 ευρώ
Αθήνα – Κύθηρα από 85 ευρώ
Αθήνα – Νάξος από 77 ευρώ
Αθήνα – Πάρος από 69 ευρώ
Αθήνα – Σήτεια από 155 ευρώ
Αθήνα – Κάρπαθος από 158 ευρώ
Αθήνα – Σκιάθος από 86 ευρώ
Ρόδος – Κώς από 66 ευρώ
Ρόδος – Αστυπάλαια από 81 ευρώ
Ρόδος – Λέρος από 88 ευρώ
Κως – Αστυπάλαια από 55 ευρώ
Κως – Λέρος από 40 ευρώ
Άκτιο – Κεφαλονιά από 65 ευρώ
Άκτιο – Ζάκυνθο από 75 ευρώ

πηγη

Στάσεις εργασίας στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας για τις ελλείψεις

 


Η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους διοργανώνει ημερίδα για την υγεία και κινητοποίηση στην πόλη της Καλαμάτας. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας και στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας μαζί με:

  • Το σύλλογο ειδικευμένων ιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας
  • Το σύλλογο του προσωπικού του Νοσοκομείου Καλαμάτας
  • Το σωματείο του προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
  • Το σύλλογο εργαζομένων Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας Πραγματοποιεί ΗΜΕΡΙΔΑ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την υγεία στο νομό Μεσσηνίας

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

  • Στάση εργασίας από 10.00 – 11.00 στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
  • Στάση εργασίας από 12.00-13.00 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Στη  συνέχεια στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας  στις 18.30 θα  πραγματοποιηθεί  ΗΜΕΡΙΔΑ όπου θα χαιρετήσουν :

  • Ο Δήμαρχος Καλαμάτας
  • Ο Δήμαρχος Τριφυλίας

Θα γίνουν παρεμβάσεις εκπροσώπων από :

  • Σύλλογο ειδικευμένων ιατρών Καλαμάτας
  • Σύλλογο προσωπικού Νοσοκομείου Καλαμάτας
  • Σύλλογο προσωπικού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
  • Σύλλογο εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ομιλητές από :
  • Εκπρόσωπο της ΑΔΕΔΥ
  • Εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ
  • Εκπρόσωπο της ΟΕΝΓΕ

ΡΕΚΟΡ οι τιμές ελαιολάδου, ζήτηση κυρίως από τις εγχώριες βιομηχανίες


 Τα σηµερινά δεδοµένα στην αγορά δεν µαρτυρούν προς το παρόν κάποια αντιστροφή της τάσης, αλλά φαίνεται πως δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν έναν ανοδικό βηµατισµό των τιµών. Με άλλα λόγια, φαίνεται πως η αγορά εισέρχεται σε µια περίοδο συσσώρευσης, µε τις καιρικές συνθήκες, ιδίως στην Ισπανία, να αποκτούν τον πρώτο λόγο ως προς το µελλοντικό πρόσηµο που θα έχουν οι τιµές.

Στην Ελλάδα, η αγορά έχει σταθεροποιηθεί πέριξ των 9,50 ευρώ το κιλό στη Λακωνία, µε εξαίρεση τα 10,11 ευρώ που πέτυχε πριν από έναν µήνα περίπου ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Παλαιοπαναγιάς, ενώ από τα 8,70 ευρώ µέχρι τα 9,30 ευρώ κυµαίνονται οι τιµές για τις τρεις γραµµές στα παραγωγικά κέντρα της Μεσσηνίας και της Κρήτης.

Το προηγούµενο δίµηνο η αγορά µάλλον υπερθερµάνθηκε, αφού σε σύντοµο διάστηµα κάλυψε την απόσταση από τα προηγούµενα υψηλά της περασµένης εµπορικής περιόδου και διαµόρφωσε νέα. Ως εκ τούτου, κόβει ρυθµό προκειµένου να αποτιµήσει για ακόµα µια φορά τον τρόπο µε τον οποίο η κατανάλωση θα αντιδράσει στα νέα επίπεδα τιµών.

Αν κάτι συγκρατεί τις τιµές στα νέα ιστορικά υψηλά, είναι οι περιορισµένες διαθεσιµότητες.

Στη συνθήκη της προσφοράς αποδίδουν άνθρωποι από την ελληνική αγορά τις αντοχές των τιµών στα σηµερινά επίπεδα, δίνοντας λιγοστές πιθανότητες σε µια υποχώρηση τις επόµενες εβδοµάδες.

Πάντως, η ζήτηση από µεσίτες και εµπόρους που δραστηριοποιούνται στα παραγωγικά κέντρα της Ελλάδας για λογαριασµό ιταλικών και ισπανικών επιχειρήσεων, είναι σηµαντικά περιορισµένη, συγκριτικά µε ό,τι συνέβαινε τέτοιο καιρό τα προηγούµενα χρόνια. Φυσικά αν κάποιος παραγωγός ήθελε να κλείσει σήµερα ποσότητες, στα υψηλά του εύρους τιµών που διαµορφώνονται στην περιοχή του, θα µπορούσε µε ευκολία, αφού διαπιστώνονται αξιόλογες ανάγκες από την εγχώρια βιοµηχανία τυποποίησης.

Σηµειώνεται ότι µέχρι και τις 25 Ιανουαρίου, η ιταλική αγορά ελαιολάδου βρίσκεται στο κατώφλι των 10 ευρώ το κιλό, µε το Μπάρι να συγκρατείται για δεύτερη συνεχόµενη εβδοµάδα στα 9,90 ευρώ το κιλό για τα extrissima ελαιόλαδα, κάτι που σηµαίνει πως για να βγουν µε ανταγωνιστικές τιµές και κέρδος οι έµποροι που δραστηριοποιούνται στα παραγωγικά κέντρα της Ελλάδας, δεν µπορούν να «χτυπήσουν» τα επίπεδα τιµών που πληρώνουν οι εγχώριοι παίκτες για τις καλές ποιότητες, οι οποίοι διατηρούν το πλεονέκτηµα της εγγύτητας.

Με έναν βιαστικό βηµατισµό ανόδου κινήθηκε τις πρώτες εβδοµάδες του 2024 η τιµή ελαιολάδου στη Χαέν της Ισπανίας γράφοντας νέο ιστορικό υψηλό στην περιοχή των 9,20 ευρώ το κιλό. Πρόκειται για κέρδη που κυµαίνονται µεταξύ των 5 και 20 λεπτών σε σχέση µε τις τιµές µε τις οποίες έκλεισε το 2023. Τα υψηλά του εύρους βρίσκονται µερικά σεντς µακριά από τα 10 ευρώ και άπαντες εκτιµούν ότι η τιµή αυτή θα κατοχυρωθεί εντός ενός στενού χρονικού περιθωρίου. Πέρα από αυτό, για την αντοχή της αγοράς στα επίπεδα αυτά, τον πρώτο λόγο θα έχει η ανθοφορία και οι πρώτες ενδείξεις για την παραγωγή του 2024.

Στον ορίζοντα αντιστροφή κλίµατος εκτιµά ο ισπανικός κολοσσός Deoleo

Τη σταθεροποίηση των τιµών ελαιολάδου στα πανευρωπαϊκά κοινά πλέον επίπεδα των 9 µε 9,50 ευρώ το κιλό εκτιµούν και µεγάλες δυνάµεις της παγκόσµιας αγοράς, όπως είναι η ισπανική Deoleo. Σε πρόσφατες δηλώσεις του Ιγκνάσιο Σίλβα, του προέδρου του πολυεθνικού σχήµατος το οποίο βρίσκεται πίσω από τα διεθνή και ευρείας κατανάλωσης brand ελαιολάδου Bertolli, Carapelli και Carbonell, προεξοφλεί µια σταδιακή αποκλιµάκωση των τιµών ελαιολάδου από το δεύτερο µισό του 2024 και µετά.

Βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο θα είναι οι καιρικές συνθήκες, οι οποίες φαίνεται πως ευννοούν µια επιστροφή της Ισπανίας σε παραγωγές από 1 εκατ. τόνους και πάνω. Άλλωστε, φαίνεται πως και φέτος η χώρα πέτυχε µια πρακτική ανάκαµψη κοντά στους 800.000 τόνους. Φυσικά, αν η ανθοφορία την προσεχή άνοιξη δώσει αφορµές, τότε η αντιστροφή του κλίµατος στην αγορά θα µπορούσε να επέλθει νωρίτερα, αν και τα εξαντληµένα αποθέµατα εξακολουθούν να κρατούν σε πλεονεκτική θέση τους παραγωγούς ελαιολάδου.

elaiaskarpos.gr

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για την παράδοση – παραλαβή της φρεγάτας


 
Η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Φρεγάτας “ΝΑΥΑΡΙΝΟΝ” (F 461) μεταξύ του απερχόμενου κυβερνήτη Αντιπλοίαρχου Π.Ν. κ. Στυλιανού Μαδεντζίδη και του νέου  κυβερνήτη Αντιπλοίαρχου Π.Ν. κ. Γεωργίου Τυροβολά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, παρουσία του Υπαρχηγού του ΓΕΝ Υποναύαρχου Γεώργιου Φλώρου ΠΝ, του Υπαρχηγού του Στόλου Υποναύαρχου Σπυρίδωνα Λαγαρά ΠΝ και του Δήμαρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, και πλήθος προσκεκλημένων, στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Φρεγάτας “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” από τον απερχόμενο κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο κ. Στυλιανό Μαδεντζίδη ΠΝ, ενός εξαίρετου στρατιωτικού, που μας τίμησε με την συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου την 20η Οκτωβρίου 2023 στην Πύλο, πλέον θα υπηρετεί στο ΓΕΝ και του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία.

Η τελετή αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς η Φρεγάτα “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” έλαβε το όνομά της με σκοπό να τιμήσει τη δράση του ενωμένου Βρετανο-Γαλλο-Ρωσικού στόλου ενάντια στον Τουρκο-Aιγυπτιακό στη Nαυμαχία του Ναβαρίνου, που διεξήχθη την 20η Οκτωβρίου 1827, με εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες για την εξέλιξη της επανάστασης του 1821 καθώς και για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Είμαστε υπερήφανοι για τους αφοσιωμένους στο καθήκον τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, επαγγελματίες οπλίτες και ναύτες του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού.

Η ευγνωμοσύνης μας στο αήττητο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι δεδομένη και διαρκείς, το οποίο βασίζεται σε μια ιστορική παράδοση.

Στον νέο κυβερνήτη και στο πλήρωμα της Φρεγάτας “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” εύχομαι καλά ταξίδια, με γαλήνιες θάλασσες και κάθε επιτυχία στην αποστολή τους.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας.

Η Φρεγάτα “ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ” είναι το τρίτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει αυτό το όνομα. Η Ελληνική σημαία υψώθηκε στο πλοίο την 1η Μαρτίου 1995 στο Den Helder και κατέπλευσε στην Ελλάδα την 15-05-1995.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Πεζός παρασύρθηκε από Ι.Χ στο κόμβο του Καλονερού- Σπείρα έκλεψε πινακίδες στη Κυπαρισσία


ΑΤΥΧΗΜΑ με τραυματία που θα μπορούσε να είχε τραγική κατάληξη, συνέβη για άγνωστο λόγο, 
το πρωί της Τρίτης στον κόμβο του Καλού Νερού όταν όχημα παρέσυρε πεζό που εκείνη την στιγμή διέσχιζε τον δρόμο καθώς δεν υπάρχει σηματοδότηση που χρόνια τώρα έχουν ζητήσει οι κάτοικοι

Ο τραυματίας διακομίστηκε στα επείγοντα περιστατικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ η προανάκριση του συμβάντος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

ΕΙΧΑΝ ΑΦΑΙΡΈΣΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του 2023 έως και την 24.1.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες αφαιρούσαν κρατικές πινακίδες οχημάτων με σκοπό να τις τοποθετούν στα δικά τους οχήματα προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να καθιστούν δυσχερέστερη την ταυτοποίηση.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει -1- περίπτωση κλοπής οχήματος και -2- περιπτώσεις κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου πλησίον τους και επιμελώς κρυμμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- κυνηγετικό όπλο,
  • -46- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • -1- κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από όχημα, το οποίο είχε κλαπεί την 30.12.2023 στη Μεσσήνη. Την 31.12.2023 το εν λόγω όχημα είχε ανευρεθεί εγκαταλελειμμένο, όπου σ’ αυτό είχαν τοποθετηθεί κρατικές πινακίδες έτερου οχήματος, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 31.12.2023 από σταθμευμένο όχημα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας,
  • -1- κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία είχαν παραποιήσει με μονωτική ταινία και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 24.1.2024 στην Κυπαρισσία,
  • -1- ζεύγος κρατικών πινακίδων για τις οποίες είχαν δηλωθεί απώλεια,
  • -1- κυκλοφορητής και -2- ηλεκτροβάνες καλοριφέρ.

Ως πότε θα θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο της Τριφυλίας; Ο Γιώργος έφυγε νωρίς…

 


Ο συμπολίτης μας Γιώργος 23 ετών πήγε στη γειτονιά των Αγγέλων. Έχασε την ζωή του στο δρόμο που χρόνια τώρα θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές. Ήταν παλιότερα Πρόεδρος 15μελους Συμβουλίου στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας. Εργαζόταν σε καφετέρια της πλατείας Κυπαρισσίας και ποτέ δεν πείραξε κανέναν…

Στην περιοχή μας, στην Τριφυλία, με αφορμή το πρόσφατο τροχαίο με 2 νεκρούς έχουμε δυστυχώς ανθρώπινες απώλειες τα τελευταία χρόνια στον δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, χάθηκε για ακόμη μία φορά μια μικρή κωμόπολη, οι περισσότεροι εκ των οποίων δυστυχώς καταλήγουν, να είναι τυπικός μέσος όρος…

Τα αίτια; Πολλά, από λάθος σχεδιασμένους και κατασκευασμένους δρόμους με επικίνδυνες στροφές, από ακατάλληλα και κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα, από οδηγούς που δεν γνωρίζουν να οδηγούν με ασφάλεια και ούτε και θέλουν να γνωρίζουν, από τα διάφορα «κυκλώματα» που λυμαίνονται το χώρο, αλλά και από την παροιμιώδη ελληνική ανευθυνότητα αφού θεωρείται κάτι σαν κοινωνικό δικαίωμα η …μη χρήση ζώνης, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και άλλα πολλά.

Και πως απαντούν στο μέγιστο αυτό κοινωνικο-οικονομικό ζήτημα που μας στερεί νέους ανθρώπους και παράγει αλυσίδες προβλημάτων εκείνοι που έχουν τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια τους;

Μα με το μόνο που ξέρουν να κάνουν: Φορολογώντας ότι κινείται φυσικά και επιβάλλοντας πρόστιμα (καλά, σε όποιον δεν μπορεί να τα «σβήσει», γιατί εδώ είναι και η χώρα του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, φυσικά), για την κάθε απίθανη αιτία και αφορμή…

Και η ζωή συνεχίζεται….

Και οι Έλληνες εξακολουθούν να γίνονται «θυσία» στο “Μολώχ της ασφάλτου”, εξακολουθούν να σκοτώνονται κατά εκατοντάδες και εξακολουθούν να αναπαράγουν και τα ίδια στερεότυπα περί “υπερβολικής ταχύτητας” ή περί “απώλειας ελέγχου”, χωρίς κανένας πραγματικά να ενδιαφέρεται ή να κάνει κάτι…

Μέχρι πότε άραγε;

ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

FACEBOOK: https://www.facebook.com/politesgr

E-mail: politestrifylias@gmail.com

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις


 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 

               ΤΕΤΑΡΤΗ 31 -01-2024  ΩΡΑ 10

             «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

Η κατάσταση με τις ελλείψεις και την υποστελέχωση στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και στα Κέντρα Υγείας του Δήμου μας αλλά και του ΕΚΑΒ είναι πλέον οριακή . Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι μεγάλες και οι μετακινήσεις γιατρών πλέον είναι κανόνας. Οι ίδιοι οι υγειονομικοί και το υπόλοιπο προσωπικό οδηγούνται σε εντατικοποίηση, ενώ ολόκληρη περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, σημαντική τουριστική και αγροτική δραστηριότητα είναι υγειονομικά στον αέρα!  

Δημιουργεί   κινδύνους για την ασφαλή αντιμετώπιση περιστατικών κυρίως επειγόντων για τους κατοίκους της περιοχής μας, παίρνοντας υπόψη και τις αποστάσεις που χρειάζεται για τη μετακομιδή από τα ορεινά χωριά της Τριφυλίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας που πραγματοποιούν στάση εργασίας.  

 Σας καλούμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο 

 Τετάρτη 31 -1-2024 ,ώρα 10.0 το πρωί 

Για να διεκδικήσουμε

  • Κάλυψη του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με όλον τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (π.χ αξονικό τομογράφο)για να μπορούν να γίνονται όλες οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις και να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά θέτοντας σε κίνδυνό την ασφάλεια τους αλλά και πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

  • Αμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, τεχνολογικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό. 

  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  • Καμία μετακίνηση ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

  • Κάλυψη όλων των θέσεων του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό για να καλύπτει σε 24η βάση τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής μας.

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία.

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΦΚΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ- ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Ο


Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στη Μεσσηνία– Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις κλοπών – Αφαιρούσαν κρατικές πινακίδες οχημάτων


 Στην σύλληψη 4 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, προχώρησε η Αστυνομία.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται για την υπόθεση:

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών οχήματος και κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από περιοχές της Μεσσηνίας.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (29.1.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, όπου συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, ηλικίας 21, 23, 27 ετών και ανήλικος, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο του 2023 έως και την 24.1.2024, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κλοπών.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες αφαιρούσαν κρατικές πινακίδες οχημάτων με σκοπό να τις τοποθετούν στα δικά τους οχήματα προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να καθιστούν δυσχερέστερη την ταυτοποίηση.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει -1- περίπτωση κλοπής οχήματος και -2- περιπτώσεις κλοπών κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες τους, όπου πλησίον τους και επιμελώς κρυμμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -1- κυνηγετικό όπλο,
  • -46- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • -1- κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από όχημα, το οποίο είχε κλαπεί την 30.12.2023 στη Μεσσήνη. Την 31.12.2023 το εν λόγω όχημα είχε ανευρεθεί εγκαταλελειμμένο, όπου σ’ αυτό είχαν τοποθετηθεί κρατικές πινακίδες έτερου οχήματος, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί την 31.12.2023 από σταθμευμένο όχημα σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας,
  • -1- κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, την οποία είχαν παραποιήσει με μονωτική ταινία και για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 24.1.2024 στην Κυπαρισσία,
  • -1- ζεύγος κρατικών πινακίδων για τις οποίες είχαν δηλωθεί απώλεια,
  • -1- κυκλοφορητής και -2- ηλεκτροβάνες καλοριφέρ.

Τέλος, οι ανωτέρω κατηγορούνται και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.