Pages

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Λύση στην Λειψυδρία προτείνει Συλλογική κίνηση

-ΛΥΣΗ στο μείζον θέμα της λειψυδρίας επιχειρεί να δώσει ο νεοσύστατος Ομιλος Τριπυλιωτών Φίλων του Αρκαδικού ποταμού, με δυναμικές πρωτοβουλίες για την ορθολογική διαχέιριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής και του Νομού μας προτάσσοντας το αίτημα κατακσκευής φράγματος ως μοναδική λύση για τον τόπο μας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Αδαμόπουλος που κινητοποίησε φορείς και κατοίκους με το δραστήριο Δ.Σ. τόνισε σε δηλώσεις του ότι ‘σκεφτήκαμε τον πλούτο της Τριπύλης ή τον αποκαλούμενο Νείλο της Τριφυλίας στον Αρκαδικό ποταμλο με τις ενέργειές μας να τον δώσουμε σε όλο το κόσμο της Μεσσηνίας’ για να προσθέσει ότι ‘αυτή ήταν η αρχική ιδέα κινητοποιώντας την Πολιτεία η οποία έχει αδιαφορήσει σημαντικά γιατί όταν το 1957 όταν συυνετάγη η μελε΄τη του καθηγητή Κωνσταντινίδη την οποία αναζητούμε, η οποία προέβλεπε ως μελέτη κατακσκευής και όχι ως προμελέτη την κατασκευή φράγματος του Αρκαδικού ποταμού, απο τότε μέχρι σήμερα υπήρχε πλήρη απραξία’. Συνέχισε λέγοντας ότι ‘κάποια σιτγμή οι συνθήκες θα επιβάλλουν να υλοποιηθεί και κύριος σκοπός του Συλλόγου μας είναι να επιταχύνουμε τον χρόνο κατασκευής του συγκεκριμένου έργου του φράγματος ή φραγμάτων διότι η Μεσσηνία βρίσκεται προ του κινδύνου της ερημοποίησης και διεκεδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να ζήοσυμε στον τόπο μας’.
Εξήγησε στην συνέχεια ότι ‘μιλάμε πλέον για την μεγαλύτερη λεκάνη απορροής ομβρίων υδάτων αλλά και πηγάιων υδάτων που όμοιά της δεν υπάρχει στην Πελοόννησο και έχουμε 2 προτάσεις να καταθέσουμε, η πρώτη αφορά την κατακσκευή φράγματος στην θέση πόρτες ή Κρίτσι που ανέφερε με μελέτη του ο Κωνσταντινίδης και μια δεύτερη εναλλακτική πρόταση στην θέση Λάζος που βρίσκεται νοτιοανατολικά της γέφυρας του Αρκαδικού στο Σελλά’ για να υπογραμμίσει ότι ‘αφορά μια λεκάνη που περικλείεται απο ένα όγκο βουνών 1250 μέτρων μέσου ύψους και αιρθμεί περισσότερες απο 50 πρωτόγνωρων πηγών στην Μεσσηνία και θεωρούμε το έργο Παμμεσηνιακού χαρκακτήρα όταν πρόσφατα είδαμε τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Μεσσηνίας να μην έχουν νερό και θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο όταν μιλάμε για τουρισμό να μην έχουμε προβεί στις κατάλληλες ενέργειες’.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι ‘ο πλούτος της Τριπύλης μπορει να ξεδιψάσει τον Νομό και ζητάμε απο τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθειά μας για ευόδωση αυτού του στόχου ο οποίος είναι εφικτός και υλοποιήσιμος υπο τις παρούσες συνθηκες’. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα αυτό έχει αποδεχθεί με θετική γνώμη το σύνολο των τοπικών παραγόντων της περιοχής και φαίνεται ότι ωρίμασαν οι συνήθηκες για την υλοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου