Pages

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η ανηθικότητα στη Πολιτική και οι αποκαλύψεις του 2004


31/5/2010
Αρθρο του Γ. Ασημακόπουλου
ΣΗΜΕΡΑ θα σας πω μια ιστορία μετά τα δημοσιεύματα με τα σκάνδαλα, μίζες, off shore, αλλά και βαλιτσάκηδες που ακούμε με το μαύρο πολιτικό χρήμα και την ζωή χαρισάμενη ορισμένων ταγών του τόπου. Ηταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Κέντρο Τύπου και το Ζάππειο που στέλναμε ανταποκρίσεις. Ηταν η εποχή ισχυρού Κυβερνητικού υπουργού και εκπροσώπου που αν και συντοπίτης πάντοτε ήταν μη μου άπτου και η εποχή που ακούγονταν πολλά στα δημοσιογραφικά γραφεία. Το γραφείο του κυρίου πάντα έλεγε ότι 'εμείς δεν τα κάνουμε αυτά' όταν υποβάλλονταν απλά αιτήματα απο Μεσσήνιους και δεν αναφέρομαι σε...ρουσφέτια. Ακόμα και στις Βρύσες όταν είχει έρθει απλά άδειασε τους συνομιλητές του. Ομως τότε έδινε διαφημίσεις σε Λαμπράκη και Μπόμπολα και για αυτό ο Δημήτρης Ρίζος του 'Αδέσμευτου Τύπου' διαμαρτυρήθηκε έντονα τότε γιατί απλά μοίραζαν κονδύλια όπου ήθελαν.
Πολλοί συνάδελφοι -τότε -και Κινέζοι και αυτόχθονες ομιλούσαν για το Ζέπελιν που παρακολουθούσε μαζί με τα δις Ευρώ για την ασφάλεια των Αγώνων την Αττική. Ελεγαν μάλιστα ότι φοβούνται το Μεγάλο αδερφό. Τότε στην αίθουσα ορισμένοι- όχι πολιτικοί φυσικά- έλεγαν στους συναδέλφους "μην φοβάστε κύριοι, αυτό δεν είναι τίποτα, να φοβάστε τις μπομπες που θα σκάνε η μια μετά την άλλη όταν τελειώσουν οι Αγώνες...". Απορήσαμε τι εννοούσαν. Μόνο όταν έσκασε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και βλέπαμε τον κ. Βουλγαράκη να εξηγεί με όρους τεχνικούς που ήταν άτσαλα φτιαγμένοι .....αφου οι ειδικοί τα ήξεραν καλύτερα. Η πρώτη μπομπα είχε σκάσει....Γιατί τα αναφέρω όλα τούτα; Μα για τα σκάνδαλα και τις μίζες που έγραφε χθές ο Κυριακάτικος Τύπος αλλά και όσους νομίζουν ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο...ΑΜ δε...

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Εκλογές και ανακοινώσεις απο τον Π.Α.Ο. Καλονερού

Το Δ.Σ. του Παντριφυλιακού Αθλητικού Ομίλου Καλονερού ανακοίνωσε ότι σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομάδας εκφράζει την βαθιά του θλίψη και συγκίνηση για τον εκλιπόντα Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αριστείδη Γκόγκα ο οποίος επί σειρά ετών αφοσιώθηκε στο έργο της Ομάδας και στην προσπάθεια για υγιή αθλητισμό, ενώ κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη μου. Το Δ.Σ. με ομόφωνη απόφασή του παρέστη στην εξώδιο Ακολουθία στο Κάκκαβα του Δήμου Αυλώνος παρουσία του Προέδρου κ. Σάκη Γαλάνη.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο εκλιπών εκτός από αγαπητό στέλεχος της τοπικής κοινωνίας ήταν και Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Τριφυλίας κατά τα προηγούμενα χρόνια καταβάλλοντας προσπάθειες για την αναβάθμιση παροχών υγείας στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ.
Παράλληλα το περασμένο Σάββατο ολοκληρώθηκε ο Οικονομικός απολογισμός του Π.Α.Ο. Καλονερού ενώ εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. πραγματοποιούνται αυτή την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 στις 8.30 μ.μ. στα γραφεία του ΚΕΠ Καλονερού. Ευχόμαστε καλή πορεία στην ομάδα που πλέον θα αγωνίζεται στην Β τοπική κατηγορία.

Υποψηφιότητες ενόψει για το ΠΑΣΟΚ...

30/5/2010
Από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη ψήφιση του σχεδίου «Καλλικράτης» εκκινεί και επίσημα η υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, όπως θα προβλέπει σχετική εγκύκλιος του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και της αρμόδιας Επιτροπής η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσω Διαδικτύου, σε ειδική ιστοσελίδα του pasok.gr, είτε με αυτοπροτάσεις είτε με προτάσεις τρίτων, σε διάστημα μίας εβδομάδας ή το πολύ δέκα ημερών.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των προτάσεων η υπό τον Θανάση Τσούρα επιτροπή (συμμετέχουν επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου) πρόκειται να εξετάσει τις υποψηφιότητες με βάση το Καταστατικό, μέσω και της διαδικασίας των συνεντεύξεων, προκειμένου το μεγάλο μέρος να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.
Δημοσκοπήσεις σε Περιφέρειες, μεγάλους Δήμους
Παράλληλα με την εξέταση των υποψηφιοτήτων από το τέλος της ερχόμενης ή τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν να τρέχουν και γκάλοπ στις 13 Περιφέρειες και σε μεγάλους Δήμους, πρωτεύουσες νομών από τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται κατά περίπτωση με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τις περιπτώσεις Δήμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ρόδος, Κέρκυρας, Ιωάννινα, Περιστέρι, Καλλιθέα κ.λπ.) από τους οποίους μαζί με τις περιφέρειες θα εξαχθούν τα πολιτικά συμπεράσματα των εκλογών.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πλημμύρισε απο Ελλάδα και χρώμα η Eurovision

ΜΕΓΑΛΗ βραδιά η αποψινή για την Ελλάδα και χορεύουμε στους ρυθμούς του Γιώργου Αλκαίου με το OPA με καθαρό, δυνατό, Ελληνικό ήχο και χρώμα που καθήλωσε τους θεατές στην Eurovision και πάμε ολοταχώς για μια πολύ άριστη θέση καθώς ακολουθεί η ψηφοφορία.
Mπορεί να αισθανόμαστε στο πετσί μας τα οικονομικά μέτρα, τις αποκαλύψεις αλλά και το ΔΝΤ αλλά η Ελλάδα κερδίζει σε ήχο, σε μουσική, σε ζωντάνια, σε ρυθμό και είμαστε κοντά στον μεγάλο καλλιτέχνη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και πάντα να ακούμε δυνατά και Ελληνικά γιατί το ΩΠΑ θα μας συντροφεύει για πολύ καιρό. Οι Ελληνες του εξωτερικού είναι ενθουσιασμένοι όπως μας είπαν σε μηνυματά τους απο το εξωτερικό.

Μάχη για τη μείωση των τιμών

Στις τρεις «μεγάλες παρεμβάσεις» που προωθούνται κατά των καρτέλ και της ολιγοπωλιακής διάρθρωσης της αγοράς αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημείωσε πως η πρώτη αφορά την αντικειμενοποίηση των όρων παροχών για την πρόσβαση στο ράφι. Η δεύτερη απόφαση αφορά το θέμα των προωθητικών ενεργειών. Όπως ανέφερε, ο καταναλωτής που πάει στο σούπερ μάρκετ (...) αντί όταν μειώνεται η τιμή να την πάρει ως καθαρή τιμή, την παίρνει ως ένα δωράκι. Επισήμανε συγκεκριμένα πως σε αυτό το ζήτημα χρειάζεται έλεγχος για να ξέρει ο καταναλωτής πραγματικά τι αγοράζει.
Μάλιστα, η κ. Κατσέλη εκτίμησε πως αυτές οι δύο παρεμβάσεις θα μειώσουν τις τιμές περίπου ένα 20%. Η τρίτη παρέμβαση αφορά την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τόνισε πως αυτό είναι κάτι στο οποίο εμπλέκονται πάρα πολλά υπουργεία, ενώ υπενθύμισε πως ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να έρθει πολύ σύντομα στη Βουλή ένα νομοθέτημα. Επιπλέον, η κ. Κατσέλη απέρριψε τα περί διαφωνιών με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης: «Δεν υπήρχε καμία διαφωνία..."

Σε καλό δρόμο η δυτική παράκαμψη Φιλιατρών

29/5/2010
ΕΝΑ σημαντικό έργο για την περιοχή πήρε θετική γνωμοδότηση από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της δυτικής παράκαμψης Φιλιατρών. Ετσι το θέμα μετά την Ν.Ε. Υποδομών εισάγεται προς έγκριση στο Νομαρχιακό συμβούλιο.
Μεταξύ των παρατηρήσεων της Διεύθυνσης επισημαίνεται ότι πρέπει: Να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των γεωτρήσεων, από τυχόν ρύπανση κατά τη φάση της κατασκευής και λειτουργίας - από τις οποίες η εν λόγω οδός διέρχεται σε μικρή απόσταση. Να γίνουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες να εξασφαλίζουν την ασφαλή και επαρκή διοχέτευση των υφιστάμενων παράλληλων και εγκάρσιων μετακινήσεων κατά μήκος της χάραξης, και ιδιαιτέρως στα σημεία όπου πραγματοποιούνται επεμβάσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του θορύβου κατά τη φάση κατασκευής του έργου, στα σημεία πλησίον κατοικιών. Στην περιβαλλοντική μελέτη αναφέρεται ότι η δυτική παράκαμψη Φιλιατρών είναι μήκους 5,3 χιλιομέτρων και η αρχή της χάραξης βρίσκεται 500 περίπου μέτρα νότια της γέφυρας του Φιλιατρινού ρέματος όπου θα κατασκευαστεί ο ανισόπεδος ημικόμβος εισόδου στα Φιλιατρά. Η χάραξη συνεχίζει νοτιοδυτικά μέσα από γεωργικές εκτάσεις με ελιές και θερμοκήπια. Σε απόσταση 2,4 χιλιομέτρων υπολογίζεται να φτιαχτεί ο ανισόπεδος κόμβος εισόδου - εξόδου από την πόλη. Στην κατάληξη που προσαρμόζεται με τη μελετηθείσα βελτίωση του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι, προβλέπεται να κατασκευαστεί και ένας ακόμα ανισόπεδος ημικόμβος.
Στη μελέτη αναφέρει μάλιστα ότι η δυτική χάραξη επελέγη «γιατί κινείται σε ηπιότερο εδαφικό ανάγλυφο και παρουσιάζει καλύτερα γεωμετρικά στοιχεία, λιγότερα χωματουργικά έργα με σχεδόν μηδενικά ορύγματα. Μάλιστα κινείται σε περιοχή ελεύθερης δόμησης, με αποτέλεσμα να μη θίγονται κατοικίες και να ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα απαλλοτριώσεων. Ακόμα, δεν παρεμποδίζει τη μελλοντική επέκταση του οικισμού, η τάση της οποίας είναι προς την ανάντι περιοχή ανατολικά. Καταληκτικά παρέχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης, στην οποία σήμερα, λόγω της γεωμορφολογίας των ακτών και της δυσχερούς προσπέλασής της, δεν υπάρχει καμία αξιοποίηση και ανάπτυξη».

Απο την 'Ελευθερία'

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Πολιτική του σήμερα και του αύριο- Αρθρο του Π. Μαντά

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι η πολιτική και οι πολιτικοί διανύουν τη χειρότερη περίοδο της τελευταίας τριακοπενταετίας. Οι αποκαλύψεις διαφθοράς για πολιτικούς που συμμετείχαν με πρωταγωνιστικό τρόπο στην πολιτική σκηνή, ενισχύουν καταλυτικά την απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος. Όλοι μας βιώνουμε μια δύσκολη εποχή σε ατομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Κάθε ημέρα γινόμαστε αποδέκτες αρνητικών ερεθισμάτων για την πορεία του τόπου και των οικογενειών μας στο μέλλον.
Είναι λοιπόν εύλογο το ερώτημα του απλού πολίτη μέλους της παράταξης μας,
«γιατί να ψηφίσω την Κυριακή στις 30 Μαΐου;»
Στους ρευστούς πολιτικούς καιρούς, που διανύει η χώρα μας, οφείλουμε όλοι μας να θέσουμε ένα τέρμα και ταυτόχρονα μια νέα αφετηρία.
Ένα τέρμα στις προσωπικές συμπεριφορές που κι αυτές συνέβαλαν σημαντικά στα όσα ζούμε σήμερα, ένα τέρμα στην παθητικότητα και την μεμψίμοιρη κριτική των εξελίξεων, ένα τέρμα στην «χαλαρότητα» της ψήφου μας στις εκάστοτε εθνικές εκλογές, ένα οριστικό τέρμα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο που θα μας ανοίξει τις πύλες μιας νέας αφετηρίας ανασύνταξης και εξυγίανσης του πολιτικού μας συστήματος.
Μιας αφετηρίας που θα μας «σηκώσει» από τον καναπέ της παθητικότητας και της αδιαφορίας, θα μας έλξει ως συμμέτοχους στην επίτευξη νέων, ουσιαστικών και μακροπρόθεσμων στόχων και θα επαναφέρει την πολιτική δράση και ενεργοποίηση στο επίκεντρο της κοινωνίας μας.
Μιας αφετηρίας που θα αναδείξει τις ηθικές αξίες στη λειτουργία των κομματικών οργάνων, τη σύνθεση απόψεων μέσα από την συλλογικότητα και τις ανοικτές διαδικασίες και την παραγωγή ιδεών - δράσεων με εμπνευστές το ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε στην κοινωνία μας.
Η νέα «Νέα Δημοκρατία» που οικοδομείται από τον Πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά, χρειάζεται αυτή την στιγμή την συμμετοχή όλων των ανθρώπων που «επιχειρούν» σε κάθε κοινωνία, οι οποίοι αποτελούν το πιο παραγωγικό κομμάτι της πατρίδας μας, σε κάθε κλάδο και τομέα δραστηριότητας ώστε να γίνουν οι εμπνευστές και οι δημιουργοί της ανασυγκρότησης του κόμματος μας και να είναι αυτοί που θα τοποθετήσουν την πολιτική στην θέση που της αρμόζει. Είναι φανερό, ότι οι ριζικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα θα έρθουν από τους πολίτες. Ξεκίνησαν με την «κινηματική» συμμετοχή τους στην εκλογή του Προέδρου και πιστεύω πως θα συνεχίσουν πρωταγωνιστικά σε κάθε κάλεσμα σε αυτή τη νέα διαδρομή που ξεκινήσαμε.

Επιταχύνεται το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τη δέσμευσή του για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ με γρήγορους ρυθμούς υλοποιεί ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης. Στα πλαίσια αυτής της δέσμευσης συναντήθηκε σήμερα με τους Δημάρχους των πρωτευουσών των Νομών της Περιφέρειας, για να τους ανακοινώσει την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού θα διατεθούν 24 εκ. € για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των πρωτευουσών των Νομών και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής.
Στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι πόλεις: Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κόρινθος και Σπάρτη. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλ. Κοτσιάνης, Παν Αναγνωσταράς, Παν. Νίκας, Αλ. Πνευματικό, και Χρ. Πατσιλίβας εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής Άργους, καθώς και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής.
Ο σχεδιασμός της αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει υλοποίηση δράσεων σε αστικές περιοχές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:
=>Η δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων / κοινόχρηστων χώρων
(δημοτικοί χώροι στάθμευσης, χώροι αναψυχής, ανάδειξη και προστασία αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών μνημείων κ. ά)
=>Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής (αποχετευτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης, διαχείριση στην πηγή απορριμμάτων κ.ά.)
=>Η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας (ενεργειακή αποδοτικότητα δημοτικών κτιρίων και ήπιες μορφές ενέργειας)
Η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας (χρήση νέων τεχνολογιών)
=>Η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος (αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων, ανακαίνιση κτιρίων και δράσεις για πρόληψη κινδύνων)
=>Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας
=>Η προώθηση αποδοτικών και προσιτών συστημάτων αστικής μεταφοράς (ποδηλατόδρομοι, αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων)

Ενίσχυση του δικτύου της ΔΕΗ στην 'Αρκαδιά'

28/5/2010
ΣΕ εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης προέβη η ΔΕΗ το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας με ελεγχόμενες διακοπές ηλεκτροδότησης σε κομβικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την σχετική εργολαβία τόσο στην είσοδο της πόλης όσο και σε σημεία με σημαντικό φορτίο ενισχύθηκε το δίκτυο διανομής ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά και να καλύψει μελλοντικές ανάγκες ιδίως τώρα λόγω του καλοκαιριού που έρχεται και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται απο το κοινό.
Αξίζει να τονίσουμε ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά ο υποσταθμός Καλονερού ώστε να επιτυγχάνεται άριστη κάλυψη σε γειτονικές περιοχές και δημοτικά διαμερίσματα ενώ εργασίες συντήρησης έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό. Μάλιστα όπως διαπιστώνουμε και στην φωτό που δημοσιεύουμε τα συνεργεία της ΔΕΗ προέβησαν σε ενίσχυση του υποσταθμού που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδιως μετά την λειτουργία των νέων χειρουργικών μονάδων αλλά και την λειτουργία όλων των τμημάτων του. Το Νοσοκομείο εδώ και πολλά χρόνια διαθέτει δική του γεννήτρια λειτουργώντας όλο το 24ωρο με αυτόνομη παροχή ενέργειας.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Παραδόθηκαν τα νέα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ και επίσημα τα νέα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Μπόζος καθώς απο σήμερα ξεκινά η απολύμανση των εσωτερικών χώρων και η εγκατάσταση του μηχανολογικού και ιατρικού εξοπλισμού ωστε να είναι πλήρως εξοπλισμένα και επιχειρησιακά έτοιμα.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον κ. Μπόζο "έληξαν όλες οι διαδικασίες που αφορούσαν την παραλαβή των 2 χειρουργικών αιθουσών και χώρων που απαιτούνται για την νέα μονάδα η οποία έχει πλέον την τελευταία λέξη της τεχνολογίας" για να προσθέσει ότι "ο εργολάβος ήδη πληρώθηκε με εντάλματα απο το υπουργείο Υγείας και επομένως δεν υπάρχει καμία εκρεμμότητα" σχεδιάζοντας μάλιστα να τεθούν σε λειτουργία απο την επόμενη εβδομάδα καθώς το τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα εξυπηρετεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διπλάσιο αριθμό επισκεπτών και ασθενών.
Εξήγησε μάλιστα ότι "υπάρχει και μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη που αφορά το Ιδρυμα καθώς αναμένεται η άφιξη μιας μεγάλης δωρεάς προερχόμενη απο την κα Κοντοπούλου με ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο απο την Γερμανία" και σχεδιάζεται όπως πληροφορηθήκαμε τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων να πραγματοποιηθούν μαζί με την άφιξη της δωρεάς καθώς τα τελευταία 35 χρόνια το Νοσοκομείο έχει αναβαθμιστεί πλήρως απο τις πολλές δωρεές πολιτών και ομογενών μας.

Κεροδσκόποι στην αγορά ανεβάζουν τις τιμές

Μέτρα από το υπουργείο Οικονομίας που θα τεθούν σε εφαρμογή ώς το τέλος του έτους εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο. Μέτρα για τον εντοπισμό των κρυφών κερδών στο κύκλωμα της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, που κρατούν ψηλά τις τιμές και συντηρούν την ακρίβεια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομίας, ενώ εξήγγειλε τη δημιουργία νέας, ειδικής υπηρεσίας ελέγχων για την αποτροπή μονοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά.
Τα μέτρα παρουσιάστηκαν στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ενώ, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, έως το τέλος του χρόνου θα έχουν τεθεί σε εφαρμογή όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν στόχο την άρση των στρεβλώσεων που χαρακτηρίζουν την ελληνική αγορά και οδηγούν σε υψηλές τιμές τα προϊόντα.
Η υπουργός τόνισε ότι η ελληνική αγορά εμφανίζει παθογένειες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις, τις αδιαφανείς συναλλαγές προμηθευτών- λιανεμπόρων και το υψηλό κόστος μεταφοράς, και οδηγούν σε φούσκωμα των τιμών.

Εσωκομματικό δημοψήφισμα Σαμαρά για “Καλλικράτη”

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς το λέει και το εννοεί. Θα κάνει την εσωκομματική δημοκρατία πράξη ό,τι και να γίνει. Για το λόγο αυτό ήδη απέστειλε σε όλα τα μέλη του κόμματος επιστολή με την οποία κατ’ αρχήν τα καλεί να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές στις 30-5-2010 για εκλογή προέδρων νομαρχιακών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος, για εκλογή προέδρων τοπικών επιτροπών απευθείας από τα μέλη του κόμματος και για εκλογή τοπικών επιτροπών.
Ταυτόχρονα όμως και εδώ είναι το ακόμα πιο σημαντικό, με την ανωτέρω επιστολή αποστέλλει και ένα ερωτηματολόγιο υπό τύπον γκάλοπ, που στην ουσία είναι εσωκομματικό δημοψήφισμα, με το οποίο ερωτά τα μέλη του κόμματος να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» και ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Επιπλέον, τα μέλη του κόμματος καλούνται να απαντήσουν εάν θα πρέπει η Ν.Δ. να δώσει επίσημη υποστήριξη σε δημάρχους και περιφερειάρχες, αλλά και να υποδείξουν ποια πρόσωπα είναι τα καταλληλότερα για το δήμο και την περιφέρεια όπου ψηφίζουν. Μεγάλη εντύπωση κάνει το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί…. με το ερωτηματολόγιο αυτό από τα μέλη του κόμματος να αξιολογήσουν ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο τους, αφουγκραζόμενος, με τον τρόπο αυτό, κατευθείαν την κομματική βάση, αντί να αναμένει ενημέρωση από τον παραμορφωτικό φακό των μεσολαβούντων κοινοβουλευτικών.
Του Πέτρου Χασάπη

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το παλεύουν για δεύτερο Δήμο μετά τη συνάντηση με Ραγκούση

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ τελικά η πολυπόθητη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση όπου είχαν χθες το βράδυ στη Βουλή οι δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς σε ήρεμο κλίμα. Οι δυο δήμαρχοι έθεσαν αρχικά στον υπουργό το αίτημα για ίδρυση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και του παρέδωσαν υπόμνημα με τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών Μεσσηνίας οι οποίοι ήταν θετικοί σε ότι αφορά την εξέλιξη των επιχειρημάτων που προβάλλονται.
Ο κ. Ραγκούσης επιφυλάχθηκε πάντως να δώσει ικανοποιητική απάντηση στο αίτημα που πυοβλήθηκε, καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα προβει κατά πάσα πιθανότητα μέχρι αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός άκουσε με προσοχή το αίτημα που υποβλήθηκε και υπάρχει περίπτωση να απαντήσει οριστικά για το ζήτημα αφού δέχθηκε αντιπροσωπείες και απο άλλους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με αποφάσεις των οργάνων τους...

Το video του ΑΟΚ με την φιέστα για την άνοδο στην Δ Εθνική


ΑΝΕΒΗΚΕ στο κανάλι του 936 και στο Kyparissia Web TV το βίντεο απο την φιέστα ανόδου στην Δ Εθνική του Α.Ο. Κυπαρισσίας που πλέον χαράσσει μια νέα εποχή για τον Αθλητισμό επειδή εσείς μας το ζητήσατε. Μην ξεχνάτε ότι απο την νέα σεζόν θα μεταδίδουμε αρκετά στιγμιότυπα απο τα παιχνίδια της Ομάδας ώστε να παρακολουθούμε απο κοντά την πορεία της και προς το παρόν απολαύστε την μεγάλη γιορτή και απο το www.youtube.com/radio936

Οι θεσμοί και η πολιτική ελέω Καλλικράτη...

Είναι για γέλια..(και για κλάματα)
Το κείμενο μας το έστειλε και το αναδημοσιεύουμε απο το http://trifilia-news.blogspot.com/
Είχαν μαζευτεί καμιά 300ριά άτομα, με το ζόρι. Να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν ανεξάρτητο δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους!!. Θα μου πείτε: Που ειναι το κακό; Βεβαίως δεν ειναι κακό να διεκδικείς, δεν ειναι κακό να μάχεσαι, ειναι δημοκρατικό δικαίωμα και υποχρέωση. ΑΛΛΑ, κανείς δεν μπορεί να παραπλανεί 15.000 κόσμο.
Και δεν ειναι μόνο αυτό. Ενέπλεξαν και την εκκλησία. Δεν αμφιβάλουμε για τις καλές προθέσεις του σεβασμιώτατου, αλλά τον εκτρέπουν σε επικίνδυνους ατραπούς. Τον εμπλέκουν σε παιχνίδια προσωπικών φιλοδοξιών παίζοντας με τους θεσμούς, εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια ορισμένων. ΜΗΠΩΣ, λέω μήπως θέλουν να πάρουν και την έδρα της μητροπόλεως στα Φιλιατρά; Προσωπικά εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση, ας πάει η επισκοπή στους Γαργαλιάνους. ΕΣΕΙΣ Σεβασμιώτατε, τι λέτε; Διαφορετικά, οι φίλοι μας οι Φιλιατρινοί θα πρέπει να πηγαίνουν στο Δημαρχείο στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ και στην επισκοπή της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ . Εκτός πάλι και γίνουν "αλλόθρησκοι", αλλά τότε πάλι τι την ήθελαν τη στήριξη της εκκλησίας;
Τι έχει να πεί ο κ. Σαπέρας γιά το ΙΚΑ; τώρα που ΟΛΟΙ οι ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟΙ πηγαίνουν στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ. (και δώ δάκτυλος της Κυπαρισσίας;) Μήπως ειναι πολιτική ανικανότητα; Σε λίγο το ίδιο θα γίνει και για την Εφορία κ.ο.κ. Κάντε λοιπόν το "Δήμο Φιλιατρών με έδρα τους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ" - και εμεις μαζί σας - (νάχουμε και μεις, το κεφάλι μας ήσυχο), αφού έτσι κι αλλιώς στην Κυπαρισσία θά διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα, διογκώνονται. Δημιουργούνται αντιθέσεις και έχθρες. Όχι βέβαια για όλους αλλά το κλίμα διαμορφώνει καταστάσεις και άν δεν ελέγχονται γίνονται ανεξέλεγκτες.

Υ.Γ. Παιδιά, θα σας μαλώσω, γιατί τα βάζετε με τον Μητροπολίτη μας θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα....και δεν δέχομαι κουβέντα για αυτα που λέτε. Αφού ο φίλτατος- έχω και συγγένεια γαμώτο- κ. Σαπέρας ισχυρίστηκε ότι η Κυπαρισσία άρπαξε το σιδηρόδρομο και το Νοσοκομείο τότε τι άλλο να πούμε; Οτι η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια;

2η η Μεσσηνία στα λουκέτα επιχειρήσεων

26/5/2010
ΕΙΧΑΜΕ αναφέρει σε άλλο μας ρεπορτάζ ότι η κατάσταση για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι κάτι παραπάνω απο τραγική και επιβεβαιώνεται απο τα επίσημα στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα δύσκολες παραμένουν οι στιγμές και για τον εμπορικό κόσμο, με τα… λουκέτα στις επιχειρήσεις να είναι διαδοχικά φέρνοντας τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, στην 2η θέση πανελλαδικά κάτι που επιβεβαιώνει και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο την τελευταία τριετία .
Προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης οι καταστηματάρχες διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές και ζητούν από το κράτος επιπρόσθετα μέτρα στήριξής τους καθώς εμφανίζεται απώλεια των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις και περισσότερο στα εμπορικά καταστήματα θυμίζοντας ότι η φράση για τον 'θάνατο του εμποράκου' που ακούστηκε απο χείλη Μεσσήνιων δικαιολογείται πλέον με επίσημο τρόπο φίλοι αναγνώστες...

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ηχηρή παρέμβαση Κουσελά για τα ΕΛΤΑ στο Κοπανάκι

Η αποψίλωση υπηρεσιών έχει επηρεάσει την Μεσσηνία και μετά τις φήμες για μια ακόμα υπηρεσία που επρόκειτο να φύγει απο τον Δήμο Αετού παρενέβη ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Δημήτρης Κουσελάς, απαντώνας σε διοχετευμένες φήμες περι επικείμενου λουκέτου στο Ταχυδρομικό Κατάστημα στο Κοπανάκι το οποίο είναι ιστορικής σημασίας για την περιοχή. Ο βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τον περιφερειακό Δ/ντή των ΕΛΤΑ στην Τρίπολη κ. Παναγιώτη Καστανό και με τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Πάνο Βουρνά.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη, ο κ. Κουσελάς ήταν κατηγορηματικός στην απώλεια μιας σημαντικής υπηρεσίας για την περιοχή, εστιάζοντας στην ανάγκη της ουσιαστικής εξυπηρέτησης των πολιτών, με την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος στο Κοπανάκι.
Ο Πρόεδρος των ΕΛΤΑ κ. Βουρνάς δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα», εξήγησε ωστόσο ότι η Διοίκηση παρέλαβε τον Οργανισμό με χρέος 37 εκατομμύρια ευρώ και ότι τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να επιβιώσουν επιχορηγούμενα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Κατέληξε παράλληλα, στην σοβαρή μείωση του προσωπικού στη Μεσσηνία, όπου από 123 υπαλλήλους μειώθκαν τελικά φέτος στους 114, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης να υποβαθμιστεί η ποιότητα της εξυπηρέτησης, αλλά σκοπεύει να ενισχυθεί στο άμεσο μέλλον.

Σύσκεψη στην Τερψιθέα απο παραγωγούς για το καρπούζι

25/5/2010
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
ΣΥΣΚΕΨΗ για την άμεση διαχείριση της διακίνησης και εμπορίας του καρπουζιού πραγματοποιήθηκε στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας απο παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής Κυπαρισσίας και Φιλιατρών παρουσία εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές του πρώιμου προιόντος. Το παρών έδωσαν εκτός απο παραγωγούς οι Πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παν. Λεβεντογιάννης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Κώστας Γεωργουλής. Οι παραγωγοί με ενωτική πορεία κατέληξαν στην απόφαση να μην χαθεί η εξαγωγική δραστηριότητα θετοντας ως οροφή για το προιόν τα 30 λεπτά ανα κιλό για το καρπούζι ώστε εκτός απο τα καλλιεργητικά έξοδα και τα ξενύχτια που έχουν δώσει να κατορθώσουν να υπάρξει ένα μικρό εισόδημα για τις οικογένειές του και αν τα καταφέρουν να έχουν...μαγιά για την επόμενη χρονιά μετά τις έντονες πιέσεις που ασκούνται απο την αγορά για συμπίεση του κόστους προερχόμενη κυρίως απο μεγαλέμπορους που θέλουν να θυσαυρίσουν σε βάρος των παραγωγών.
Στην Τερψιθέα η παραγωγή αναμένεται να εκκινήσει εντατικά μέσα στην εβδομάδα ενώ όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου κ. Λεβεντογιάννης "υπάρχει έντονη προσπάθεια να διατηρηθούν οι τιμές σε ικανοποιητικά πλαίσια καθώς εκτός απο πρωιμότητα γνωρίζουμε ότι το προιόν είναι άριστο ποιοτικά και θέλουμε να κερδίσει τις αγορές του εξωτερικού με πιστοποίηση και ποιότητα" ζητώντας την ουσιαστική εμπλοκή των αρμόδιων φορέων.
Ο Παραγωγός Χρήστος Δημητρακάκης απο την Τερψιθέα δήλωσε ότι "τα προβλήματα είναι πολλά και η καλλιέργεια καθίσταται ασύμφορη για τις επόμενες γενιές αν εξακολουθήσει με τον ίδιο ρυθμό" για να προσθέσει ότι "ζητάμε την ηθική στήριξη της Πολιτείας για τους αετούχηδες που έρχονται και εμπορεύονται το προιόν πιέζοντας τις τιμές και καλο ειναι να εμφανιστεί το ΣΔΟΕ για να εξετάσει το κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αλλά και τους πολιτικούς μας ταγούς να θωρακίσουν το προιόν" εξηγώντας ότι χρόνια τώρα ακούγεται η ίδρυση Δημοπρατηρίου αλλά ποτέ δεν υλοποιειται παρά μόνο εξαγγέλεται. Ο κ. Πανταζόπουλος απο τα Φιλιατρά στάθηκε στην ουισαστική διακίνηση του καρπουζιού αλλά και την εξυγίανση του χώρου απο τους...άσχετους, υπογραμμίζοντας ως παράπονο ότι ο ίδιος πήγε δικαστικά επειδή απασχολούσε 2 αλλοδαπούς σε εργασίες εξηγώντας ότι η Πολιτεία πρέπει να γνωρίζει ότι ο αγρότης έχει ανάγκη τα εργατικά χέρια αλλιώς η καλλιέργεια θα μαραζώσει...Εκτιμησε πάντως ότι οι πιέσεις που ασκούνται απο τους εμπόρους δημιουργεί τεχνητή κρίση για να αποδομήσουν το προιόν και να κερδίσουν οι μεγαλέμποροι...

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Με συλλαλητήριο απάντησαν στα Φιλιατρά για δεύτερο Δήμο στην Τριφυλία

ΜΕ συλλαλητήριο απάντησαν οι εκπρόσωποι των 2 Δήμων της νότιας Τριφυλίας που επιθυμούν ξεχωριστή αυτοδιοικητική οντότητα και μάλιστα με πολιτικό περιεχόμενο. Το δυναμικό παρών έδωσαν οι δυο δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς αντίστοιχα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών κος Θεόδωρος Σαπέρας Δημοτικοί σύμβουλοι και από τους δύο Δήμους θέτοντας ως τελεσίγραφο προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία με όνομα "Δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους".
Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος
ανέλυσε την επιστολή που είχε στείλει στον υπουργό κο Ραγκούση εκφράζοντας τη στήριξη για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών. Θεώρησε μάλιστα ότι είναι δίκαιο αίτημα των δυο περιοχών για συνένωση τους και την συνεργασία τους.
Την πεποίθηση ότι μπορει να υλοποιηθεί η δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους με επικριτικές διαθέσεις για το νέο μεγάλο Δήμο στάθηκε ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου κος Θεόδωρος Σαπέρας εκφρζοντας την άποψη ότι ευθύνεται η Κυπαρισσία που διακόπησε ο σιδηρόδρομος στην περιοχή και δεν επεκτάθηκε πιο κάτω, αγνοώντας προφανώς ότι για αυτό ευθύνονται οι τότε διοικήσεις του ΟΣΕ. Μίλησε για υφαρπαγή του νοσοκομείου που διέθεταν τα Φιλιατρά με κατεύθυνση στην Κυπαρισσία αγνοώντας προφανώς ότι το Νοσοκομείο της 'Αρκαδιάς' δημιουργήθηκε αποκλειστικά απο δωρεές και μόνον.
Ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς επέμεινε ότι οι πολίτες και οι κοινωνίες αλλάζουν τα δεδομένα εκφράζοντας ότι την θέληση να υπάρξει θετική ψήφος για ισχυρούς δήμους και όχι σε αχανείς δήμους. Θεώρησε λαική απαίτησηνα υπάρξει δεύτερος δήμος στην Τριφυλία εξηγώντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούει την φωνή των πολιτών ώστε. οι νόμοι για να εφαρμοστούν θέλουν την συναίνεση και της κοινωνίας. Χαιρέτησε πάντωςτο Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών για την απόφαση που πήρε για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και συνεχάρη το δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων για την απόφαση που πήρε να δεχτεί την πρόταση των Φιλιατρών. Ζήτησε την συμπαράσταση όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας και ειδικότερα τους κυβερνητικούς που είναι Τριφύλιοι.
Ο Αλκης Ξύγκας ξεκαθάρισε ότι οι δύο πόλεις διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά θεωρώντας ότι ορισμένοι επιθυμούν τα Φιλιατρά χωριό, ωστε να αποτελέσει ουρά σε ένα δήμο χωρίς όνομα χωρίς ταυτότητα και προπάντων χωρίς ιστορία. Εξέφρασε πάντως το χιλιοειπωμένο δίλημμα: Ουρά της Κυπαρισσίας ή ισότιμος συνεταίρος με τους Γαργαλιάνους. Υπενθύμισε ότι τα φιλιατρά δεν στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη της Κυπαρισσίας. Εκτίμησε ότι η περιοχή πρέπει να διαθέτει πολεοδομία, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Διεύθυνση γεωργίας, Υγείας και πολλές άλλες υπηρεσίες ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Κος Γιάννη Ραγκούση όπου θα του θέσουμε το δίκαιο αίτημα μας είπε ο Κος Ξύγκας. Και ανέγνωσε την επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό με τίτλο "Ποιός φοβάται την συμμετοχική δημοκρατία."

Ευχαριστούμε το filiatranews για την φωτογραφία και τον Στ. Μ. για τις πληροφορίες.

Θεία φώτιση και χάρη στην εορτή του Αγίου Πνεύματος...

ΜΕ κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην Κυπαρισσία η Παντριφυλιακή εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος όπου την Κυριακή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί εκκίνησε η λιτανεία της Ιερής εικόνας απο τον ιστορικό Ναό στους δρόμους της Άνω Πόλης με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις παρουσία πλήθος κόσμου και πιστών σε μια πανηγυρική τελετή που όπως μας τόνισαν παλιοί Κυπαρίσσιοι διεξάγεται ανελλιπώς εδώ και πολλές δεκαετίες ακολουθώντας σχεδόν την ίδια διαδρομή.
Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών εκτός τον προεξάρχοντα Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο- ο οποίος με τον φωτεινό του λόγο μίλησε για ενότητα και θεία φώτιση όλων των πολιτικών και πολιτών με την θεία χάρη-όλοι οι βουλευτές του Νομού όπως οι κ. Λαμπρόπουλος, Κουσελάς, Γιαννακοπούλου και Βουδούρης, ο Νομάρχης και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δράκος, οι αντινομάρχες κ. Ριζάς, η Πρόεδρος της ΝΕΠΤ κ. Μπούζα, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Σαμπαζιώτης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος, η πολιτευτής κα Μπεσσυ Πλέτσα και εκπρόσωποι αστυνομικών και λοιπών αρχών...Μετά το πέρας επακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα του Δ.Σ. Κυπαρισσίας αλλά απουσιάζει το καθιερωμένο γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων στην παραλία λόγω...οικονομικής κρίσης!

Μαγική βραδιά για τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Α.Ο.Κ. στην Δ Εθνική


24/5/2010
NYXTA μαγική, Βραδιά Πρωταθλητή. Η 23η Μαίου θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες των φιλάθλων του ιστορικού Σωματείου της 'Αρκαδιάς' καθώς ο Α.Ο. Κυπαρισσίας μετά απο 25 χρόνια σήκωσε ξανά την κούπα του μεγάλου ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ για την άνοδό του στη Δ Εθνική. Σε μια αθλητική ατμόσφαιρα, γιορτή του ποδοσφαίρου ο ΑΟΚ έπαιξε νωρίτερα φιλικό με τον Πανηλειακό που αγωνίζεται πλέον στην Γ Εθνική με το σκόρ να δειχνει 1-5! Αμέσως μετά άρχισε η φιέστα ανόδου παρουσία του Προέδρου της ΕΠΣΜ κ. Σταθόπουλου, του Αντιπροέδρου Κανέλλου Κυριακού που κατάγεται απο την Σπηλιά Κυπαρισσίας, τον Γραμματέα της Ενωσης, του Δημάρχου Κυπαρισσίας κ. Γιώργου Σαμπαζιώτη, των συμβούλων κ. Κανελλόπουλου και Παν. Τσίγγανου, του ηρωικού Προέδρου της Ομάδας που έκανε το όνειρο πραγματικότητα Μπάμπη Κακούτη, του Προπονητή Χρήστου Γερολυμάτου και της ηγεσίας της ομάδας με πλήθος φιλάθλων.
Αρχικά τιμήθηκε ο Πανηλειακός για την άνοδό του στην Γ εθνική κατηγορία με τιμητική πλακέτα απο τον βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Κουσελά, ενώ ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης τίμησε με τιμητική πλακέτα τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Σπύρο Λεκάντη με πολλά χιεορκροτήματα και επευφημίες, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος τίμησε με την κούπα της ανόδου τους συντελεστές της ομάδας με πυροτεχνήματα να σκίζουν τον ουρανό και μετάλλια για τους παίκτες ξεσπώντας σε ένα μεγάλο πανηγύρι οπου η σαμπάνια και το κέφι συνεχίτηκε με μουσική και μια γιορτή στο γήπεδο.

Συγκινημένος ο Μπάμπης Κακούτης μίλησε για μια ιστορική μέρα στον 936 και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΚ Δημήτρης Μικελάτος μίλησε στο σταθμό μας καταρρίπτοντας όπως μας ανέφερε το ατομικό του ρεκόρ με 26 τέρματα τονίζοντας ότι η ενωτική σκληρή δουλειά έφερε αποτεέσματα, καταλήγοντας ότι έζησε μια χρονιά γεμάτη πάθος και ένταση αλλά και με μεγάλες χαρές ως την τελική δικαίωση.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

πρόταση για την κατάργηση – συγχώνευση Πανεπιστημίων

ΠΕΡΙΠΑΤΟ πάει μάλλον το ...Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου . Η Παιδεία απογυμνώνεται και η πρόταση για συγχωνεύσεις με καταργήσεις που κατέθεσε Κρητικός...παντογνώστης αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται να καταργήσει ακόμα και την μόρφωση!
Ισως ήρθε ο καιρός να παλέψουν οι αρμόδιοι για την αναβάθμιση των ΤΕΙ της πόλης. Υποδομή υπάρχει, καλές σχολές έχει. Ας αγωνιστούν για την αναβάθμιση και την επέκταση. Ίσως βγούμε διπλά κερδισμένοι... Σχέδιο-πρόταση, λοιπόν, κατέθεσε στη Σύνοδο Πρυτάνεων για τη συγχώνευση-κατάργηση Πανεπιστημίων, ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης , επικαλούμενος -μεταξύ άλλων- παράδειγμα προς μίμηση τη Δανία, η οποία συνένωσε τα 18 Πανεπιστήμια σε μόλις δύο.
Ειδικότερα ο κ. Γρυσπολάκης προτείνει:
"Δυστυχώς, από το 1995 μέχρι το 2009 ιδρύθηκαν χωρίς κάποιο σχεδιασμό και επιστημονική τεκμηρίωση Πανεπιστήμια διάσπαρτα στην περιφέρεια. Είναι σαφές ότι ορισμένα εξ αυτών δεν είναι βιώσιμα, αφού η διασπορά σε πολλές πόλεις και κωμοπόλεις, αλλά και σε διάφορα νησιά δεν επιτρέπει την επιστημονική (διδακτική και ερευνητική) μεταξύ τους αλληλεπίδραση, δηλαδή την υλοποίηση της αρχής της διεπιστημονικότητας, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημίου. Η οικονομική κρίση της χώρας μας είναι πρωτοφανής. Κυρίως όμως η κρίση είναι θεσμική και κοινωνική. Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να σπεύσει να προβεί στις αυτονόητες αλλαγές, προτού τις επιβάλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι χρηματοδότες μας από την Ε.Ε. Ακόμη, όμως, και αν δεν είχε επέμβει το ΔΝΤ, μόνο μία χώρα με πληθώρα πλουτοπαραγωγικών πηγών και συγχρόνως υπερβολικά σπάταλη με πληθυσμό 11 εκατ. Θα είχε 24 Πανεπιστήμια διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και κωμοπόλεις και 16 ΤΕΙ διάσπαρτα σε άνω των 40 πόλεων και κωμοπόλεων. Από τα 24 Πανεπιστήμια μόνον τα Πανεπιστήμια που ευρίσκονται στην Αττική, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη, ενώ τα υπόλοιπα διασκορπίζονται από 2 έως 6 πόλεις και κωμοπόλεις."
Προτείνει μεταξύ άλλων "Κατάργηση των Πανεπιστημίων που δεν θεωρούνται βιώσιμα λόγω της διασποράς των Τμημάτων τους ή λόγω του νεοσύστατου ή λόγω της μη τεκμηρίωσης εθνικών λόγων για την ύπαρξή τους, δηλαδή των Πανεπιστημίων Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Δυτικής Μακεδονίας και Διεθνές Πανεπιστήμιο ως ακολούθως:
(στ) Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού στην Σπάρτη: καταργείται αφού είναι άνευ αντικειμένου και ουσίας
(ζ) Τμήματα Νοσηλευτικής στην Αθήνα και στην Σπάρτη: Αυτά τα Τμήματα δεν έχουν λόγο λειτουργίας σε επίπεδο Πανεπιστημίου, αφού λειτουργούν ήδη σε ΤΕΙ αλλά και καταργήσεις Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για ορισμένα τμηματά του...

Ημαρτον: ασφαλισμένοι ακόμα και αποβιώσαντες!

ΣΟΚ προκαλεί μια έρευνα απο το "Βήμα της Κυριακής" που αποκαλύπτει απίστευτα στοιχεία διαφθοράς σε δημόσια νοσοκομεία. Η έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας πραγματοποείται από τρία υπουργεία και καταδεικνύει σημεία και τέρατα στη διοίκηση των νοσοκομείων. Η σπατάλη φτάνει σε σημείο να χρεώνονται τα ελληνικά νοσοκομεία από 300 έως και 3.000 ευρώ για υλικά ίδιας εταιρίας που στο Λονδίνο ή την Μανδρίτη κοστίζουν 100 ευρώ.
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέρχονται απο την έρευνα δείχνουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό ασφαλιζομένων τους, ενώ ο ελλιπής έλεγχος έχει οδηγήσει σε απίστευτες σπατάλες στα αναλώσιμα, ακόμη και από αποκλειστικές νοσοκόμες που παίρνουν υλικά στο σπίτι τους.
Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή με αυτό τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα. Το ακόμη πιο σοκαριστικό είναι ότι ο αριθμός των ασφαλιζομένων που έχουν πεθάνει αλλά θεωρούνται ακόμη ασφαλισμένοι υπολογίζεται στις 150 χιλιάδες.

Πηγή: bobit.gr

Στη φάκα ο δράστης περιστατικού σε μπάρ της Κυπαρισσίας

23/5/2010
ΜΙΑ σοβαρή ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ επί της οδού Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα, που σημειώθηκε την 1η Απριλίου 2010 στις 9.15 το βράδυ, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σύμφωνα με το δελτίο την ημέρα εκείνη, δύο δράστες, με απειλή πιστολιού και μαχαιριού, είχαν αποσπάσει 4.000 ευρώ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που ακολούθησε, δράστες είναι δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 17 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από φωτογραφίες που επιδείχθηκαν σε μάρτυρα.
Οι δύο δράστες αποτελούσαν μέλη επταμελούς εγκληματικής ομάδας και συνελήφθησαν στο πρόσφατο παρελθόν για τη διάπραξη άλλων κακουργηματικών πράξεων. Σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενοι στις Δικαστικές Φυλακές Βόλου και Κορυδαλλού αντίστοιχα.
Επιπλέον, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος 23χρονος είναι δράστης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 29χρονου Έλληνα, απο το Καλονερό,τον οποίο είχε τραυματίσει με τρεις πυροβολισμούς, στις 2 Απριλίου 2010, στην Κυπαρισσία. Από την εργαστηριακή – συγκριτική εξέταση σε κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της απόπειρας ανθρωποκτονίας και στον τόπο της ληστείας του πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, προέκυψε ότι έχουν βληθεί από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκαν δικογραφίες και θα υποβληθούν στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ρήγμα παρατάξεων στο Δ.Σ Φιλιατρών με κόντρες...

ΑΦΟΥ στο Δ.Σ. Φιλιατρών κατά τη πρόσφατη συνεδρίασή του αποχώρησε η αντιπολίτευση και μοιράστηκαν οι...υπηρεσίες μεταξύ των 2 πόλεων- προφανώς επειδή ο Καλλικράτης θα δημιουργήσει καινούργιες- κατέληξαν αρχικά σε επιστολές και εντάσεις αγγίζοντας σε οριακό σημείο τις σχέσεις μεταξύ των 2 κύριων παρατάξεων στην Τριφυλιακή πόλη.
Ο κ. Σωτηρόπουλος είχε τονίσει ότι "Η ΘΕΣΗ της παράταξής μας στο Δήμο Φιλιατρών, σχετικά με τον «Καλλικράτη» είναι γνωστή: Ενιαίος και δυνατός Δήμος Τριφυλίας με ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Η θέση αυτή αποτέλεσε και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, το οποίο ψήφισε σαν πρώτη θέση αυτόνομο Δήμο Φιλιατρών και ως δευτερεύουσα Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά.Δυστυχώς η πλειοψηφία της παράταξης του κ. Δημάρχου μας, μετά την απόρριψη από το σχέδιο νόμου του Καλλικράτη της πρώτης θέσης μας ως αυτόνομου Δήμου, εγκατέλειψε αιφνιδιαστικά την δεύτερη λύση που ΟΜΟΦΩΝΑ είχαμε συναποφασίσει για Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά και πρότεινε και αποφάσισε πλειοψηφικά να απαιτήσουμε Δήμο Φιλιατρών μαζί με τους Γαργαλιάνους και με ΕΔΡΑ τους Γαργαλιάνους."
Ακολούθησαν έντονες κόντρες και τηλεφωνήματα αλλά και διαξιφισμοί που προέγγισαν το επίπεδο-αν τελικά υπάρχει- σε προσωπικό επίπεδο καθώς διαφαίνεται ότι στα Φιλιατρά επικρατεί ρήγμα απόψεων και μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αρκετοί πολίτες έχουν αρχίσει να απέχουν απο την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Μάλιστα νέα συγκέντρωση στην πλατεία των Φιλιατρών θα πραγματοποιήσει ο Δήμος την Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 12:30 το μεσημέρι σε ανοικτή ομιλία για τον Καλλικράτη και τον Δήμο που προτείνεται ανάμεσα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους απευθυνόμενος στους πολίτες.

Περιμένουν 14.000 παραγωγούς στην ΕΑΣ

14.000 παραγωγοί αναζητούνται και καλούνται άμεσα να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Μέχρι σήμερα περίπου 30.000 δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης έχουν περάσει από τα Υποκαταστήματα της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας για τις ανάλογες αιτήσεις, ενώ για τις μεταβιβάσεις περίπου 9.000 παραγωγοί με δικαιώματα κάτω από 200 ευρώ αγνόησαν τη διαδικασία αυτή.
Πάντως σε περιοχές της Τριφυλίας και Πυλίας η διαδικασία των ενεργοποιήσεων εξελίσσεται κανονικά και μάκιστα έχει προσχωρήσει σε ικανοποιητικό ποσοστό εδώ και πολλές ημέρες. Εικάζεται ότι επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν οι παραγωγοί θα πρέπει να επισκεύσουν τις σχετικές διαδικασίες και να προχωρήσουν άμεσα στις ενεργοποιήσεις για να μην χάσουν τα δικαιωματά τους. Ομως το κόστος είναι πολύ μεγάλο και σύντομα θα αναφερθούμε στο θέμα καθώς η ΕΑΣ πλέον έχει καταντήσει ένας καθαρά εισπρακτικός μηχανισμός κατά την γνώμη πολλών παραγωγών του τόπου μας...

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Στην κυκλοφορία οι σήραγγες στην Κορίνθου - Τριπόλεως

22/5/2010
Δόθηκαν τελικά στην κυκλοφορία, ο ένας κλάδος στις δύο νέες σήραγγες Στέρνας και Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως και ο άλλος στην κατεύθυνση προς Τρίπολη... Πρόκειται για δύο νέες σήραγγες, που ευθυγραμμίζουν την εθνική οδό και παρακάμπτουν, στον αυτοκινητόδρομο, επικίνδυνες στροφές, στις οποίες έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα κατά το παρελθόν και υπάρχει ασφάλεια διέλευσης πλέον απο τα συγκεκριμένα σημεία....
Ο δεύτερος κλάδος των δύο αυτών σηράγγων, στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, θα είναι έτοιμος να δοθεί στην κυκλοφορία τον Αύγουστο σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, οπότε περιμένουμε να δοθεί στην κυκλοφορία κάποια στιγμή και το κομμάτι Παραδείσια- Τσακώνα απο το τέλος του έτους για να έχουμε σύγχρονους αυτοκινητόδρομους στο Μοριά.

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις νότια της Πελοποννήσου

Τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις και άσκηση έρευνας-διάσωσης δυτικά της Κρήτης (!) και νότια Πελοποννήσου και Κυθήρων (!!!) πρόκειται να διεξαχθούν στις 23/05 και τις 28/06 και μάλιστα με την σφραγίδα και την έγκριση του ελληνικού κράτους (ΥΠΑ), χωρίς όμως η Άγκυρα να δέχεται τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ! Συγκεκριμένα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενέκρινε ΝΟΤΑΜ για συνδυασμένες ασκήσεις TASMO και SAR, εντός FIR Αθηνών. Την ίδια στιγμή ανάλογη άσκηση θα γίνει και στα ανατολικά της Κρήτης, ακριβώς στο μέσον της απόστασης Κρήτης-Κύπρου, νότια του Καστελόριζου και εκεί που εφάπτεται η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ!.... Η έγκριση δόθηκε από ελληνικής πλευρά, από την ΥΠΑ, με την υποσημείωση ότι ο Εθνικός Εναέριος Χώρος βρίσκεται στα 10 ν.μ., αλλά οι Τούρκοι απέρριψαν και αυτή την υποσημείωση αναφέροντας σε απάντησή τους ότι τα ο ελληνικός ΕΕΧ είναι τα 6 ν.μ.! Η ελληνική πλευρά δεν επανήλθε με άρνηση έγκρισης κι έτσι θα δούμε τουρκικά μαχητικά, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία να ασκούνται νότια της … Καλαμάτας και να παραβιάζουν τον εθνική εναέριο χώρο "στην πλάτη" των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων!
Σημειώνουμε ότι η μία άσκηση στα δυτικά της Κρήτης "εφάπτεται" των εθνικών χωρικών υδάτων. Οι ασκήσεις σχηματίζουν ένα τρίγωνο που η μία του ακμή βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης, η άλλη δυτικά και η τρίτη νοτιοδυτικά των Κυθήρων και νότια της Πελοποννήσου.
Γιατί όμως η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση; Οι λόγοι είναι κυρίως δύο: Η περιοχή που θα ασκηθούν οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις βρίσκεται στην έξοδο του κρίσιμου στρατηγικά διαύλου Κυθήρων-Κρήτης, που αποτελεί την δίοδο από τα Δαρδανέλλια και το Αιγαίο προς την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο. Η φωτό που δημοσιεύουμε δείχνει με βέλος το δυτικότερο σημείο των τουρκικών ασκήσεων.

Πηγή defacement.gr

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία σε μπαρ της Κυπαρισσίας - Και ληστεία ΑΤΜ στο Κοπανάκι

ΔΥΟ σοβαρές εγκληματικές ενέργειες εξιχνιάστηκαν απο την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και την Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών. Αρχικά εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που σηειώθηκε σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ την 1η Απριλίου στις 9.25 το βράδυ στο οδό Μαυρομιχάλη στην Καλαμάτα όπου είχαν αφαιρέσει το ποσό των 4.000 ευρώ και οι δράσεις είχαν πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση δράστες είναι 2 πολίτες Αλβανικής υπηκοότητας 23 και 17 ετών αντίστοιχα οι οποίοι αποτελούσαν μέλη 7μελούς σπείρας με πλούσια δράση καθώς συνελήφθησαν απο την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για την διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Οπως προέκυψε απο την προανάκριση ο 23χρονος Αλβανός υπήκοος ειναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκοκτονίας που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 2ας Απριλίου στις 04.20 σε παραλιακό μπάρ της Κυπαρισσίας όπου είχε πυροβολήσει και είχε τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι ένα 29χρονο ημεδαπό κάτοικο Καλονερού Κυπαρισσίας και θυμόμαστε ότι τότε τον δράστη κυνήγησαν μετά την φασαρία στο μπάρ του Αη λαγούδη πολίτες και καταδίωξη απο ένοπλο αστυνομικό. Οι δικογραφίες για τις εγκληματικές ενέργειες θα αποσταλούν στους Εισαγγελείς Καλαμάτας και Κυπαρισσίας για τα παραιτέρω.
ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΑΤΜ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ
Στο μεταξύ απο την 01.00 ως τις 05.20 τα ξημερώματα σήμερα σύμφωνα με το αστυνομικο δελτίο άγνωστοι δράστες προς το παρόν παραβίασαν την είσοδο οικίσκου εντός του οποίου βρίσκεται ΑΤΜ της Εθνικής τράπεζας κοντά στο κέντρο του Κοπανακίου κάνοντας χρήση ειικού αφρού για να απομονωθεί η σειρήνα. Οι δράστες με προσοχή κάνοντας χρήση οξυγόνου παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο πίσω απο το ΑΤΜ απο το οποίο αφαίρεσαν το ποσό των 27.100 ευρώ και έγιναν άφαντοι πιθανόν με όχημα που τους περίμενε. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Κοπανακίου....
Η φωτογραφία απο το ΑΤΜ δημοσιεύτηκε στο kopanakinews.wordpress.com/

Κρισάρα Σαμαρά και για την αυτοδιοίκηση

21/5/2010
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ παρουσιάζουν για τις υποψηφιότητες του Νοεμβρίου στους νέους Δήμους της Μεσσηνίας τα πολιτικά μας θέματα και την… κρισάρα από την οποία θα περνούν οι υποψήφιοι στη Νέα Δημοκρατία. Τα όσα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι άκρως χαρακτηριστικά, καθώς συγκροτείται επιτροπή αξιολόγησης για όλους. Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση των αυτοδιοικητικών του κόμματός του στην Αθήνα, τόνισε με έμφαση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση πως έχει τα «στοιχεία της απορρύθμισης και αποτελεί κοπτοραπτική του ΠΑΣΟΚ».
Φυσικά εκτός απο τις υψηλές γνωριμίες που προωθούν ορισμένοι και με σθένος διαχέουν για λόγους εντυπώσεων προτάσεις δεν στέκουν και τις κινήσεις αυτές τις γνωρίζει η Ρηγίλλης. Οπως και ορισμένοι που θέλουν να διαθέτουν ήδη το χρίσμα αλλά το έχουν πάρει μόνοι τους.....Αλήθεια για να έχουμε καλό ερώτημα. Ποιός δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κυπαρισσίας πέρσι έκανε διακοπές -ήταν κι άλλοι ανώνυμοι εκεί και γνωστοί- στην Μύκονο και παρέα με τον χλιδάτο....Αρη Σπηλιωτόπουλο που πλέον βρίσκεται στην σέντρα για τα έργα και τις πλούσιες δαπάνες του που αποκάλυψε ο Κώστας Χαρδαβέλλας και ο Αθηναικός Τύπος; Θα έχουμε πολλές ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ όταν έρθει η ώρα των εκλογών και θα ηχήσουν...καμπάνες. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Τα σκουπίδια...πνίγουν την Καλαμάτα!

Τεράστιοι λόφοι σκουπιδιών συγκεντρώνονται ακόμα και σήμερα σε πολλά σημεία στην Καλαμάτα, αφού από το Σάββατο έχει διακοπεί η αποκομιδή τους, ενώ παράλληλα αποκλεισμένη παραμένει η χωματερή του Μαραθόλακα από κατοίκους της περιοχής, ύστερα από χθεσινή του απόφαση να μην ανοίξουν τον ΧΑΔΑ. Η ίδια κατάσταση όπως επι εποχής Κουτσούλη εμφανίζεται ξανά στο πρώτο Δήμο του Νομού που κόπτεται για τα άλλα θέματα όπως τον Καλλικράτη και όχι με πολιτική βούληση για να λήξει το σήριαλ με τα απορρίματα.
Συνεργεία του δήμου παλεύουν να εξασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, με την απολύμανση των σωρών απορριμμάτων μέσω ειδικού σκευάσματος. Παράλληλα, ορίστηκε από τους ....αρμοδίους η περιοχή όπου θα τοποθετηθεί ο δεματοποιητής, στα όρια του Αντικαλάμου, ενώ ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή που θα εποπτεύει τη λειτουργία του.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας προσέφυγε στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την παράταση της λειτουργίας του ΧΑΔΑ, μέχρι να λειτουργήσει ο δεματοποιητής για μια ακόμα φορά και σήμερα που βρέχει να δούμε αν τα σκουπίδια τελικά κάνουν βόλτα στους δρόμους της πόλης...

ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΚΕΔΙΚΕΙ Η ΝΕΠΤ

Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποίησε με επιτυχία η Ενωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, στο ξενοδοχείο “Apollo Resort Art” στην Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή των μελών της Ενωσης. Στη γενική συνέλευση, στην οποία θα παρέστησαν η πρόεδρος της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Πελοποννήσου και Κυθήρων, Κατερίνα Δεμέστιχα, πραγματοποιήθηκε διοικητικός και οικονομικός απολογισμός αλλά και ενημέρωση για αρκετά ζητήματα που αφορούν την Ενωση Ξενοδόχων. Οι αρχαιρεσίες μετά απο τις υποψηφιότητες ολοκληρώθηκαν στις 8 το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Συνέλευση έμφαση δόθηκε στην χάραξη τουριστικής πολιτικής για την περιοχή της Τριφυλίας η οποία σύντομα θα αποτελέσει ενιαίο αυτοδιοικητικό κομμάτι με την διοικητική μεταρρύθμιση που ψηφίζεται στην Βουλή, ανοίγοντας νέες προοπτικές καθώς ξεκίνησε και η λειτουργία της Π.Ο.Τ.Α στην Πύλο σηματοδοτώντας μια καινούργια εποχή για το τουριστικό προιόν της περιοχής μας ανοίγοντας νέους ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης και φυσικά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η Πρόεδρος μέχρι πρότινος του Συλλόγου κα Χριστοδούλου προέβη σε σύντομο απολογισμό δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό χαρακτηρίζοντας κρίσιμη την εποχή που διανύουμε καθώς παρά την κρίση γίνεται αναγνωρίσιμο το τουριστικό προιόν του τόπου μας.
Η Πρόεδρος της ΝΕΤΠ κα Αντωνία Μπούζα σε δηλώσεις της εστίασε στην διαμόρφωση του τουριστικού προιόντος αναφερόμενη στις δράσεις της Επιτροπής με φυλλάδια και έντυπα, με συμμετοχή σε περισσότερες απο 10 εκθέσεις ιδίως σε Ελλάδα και την Ευρώπη, στις δράσεις για προβολή του Νομού μέσα απο έντυπα ξένων χωρών για την αύξηση του μοντέλου αναγνωρισιμότητας του Νομού με κυρίαρχο σύνηθημα 'Η Μεσσηνία είμαστε εμείς' αλλά και την προσπάθεια παρά την κρίση αν εντατικοποιηθεί η προωτοβουλία προβολής. Αναφέρθηκε στην ενωτική συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Τριφυλίας ιδίως στο εξωτερικό με περιπτερο στο Βερολίνο αλλά και τις επόμενες πρωτοβυολίες πριν τον Ιούνιο. Η κα Μπούζα απαντώντας σε ερωτησή μας αν στόχος παραμένει η αλλαγή νοοτροπίας και η αποφυγή του ξεπερασμένου μοντέλου της δεκαετίας του 60 συμφώνησε μαζί μας, υπογραμμίζοντας ότι πλέον με πακέτα διακοπών και ποιοτικές υπηρεσίες μπορούμε να προσελκύσουμε επισκέπτες αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
Η ΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΕΣΗΝΙΑ
Εξέφρασε την άποψη ότι η ΠΟΤΑ δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλα μοντέλα τουριστικής προβολής που εφαρμόζει η υπόλοιπη Μεσσηνία καθώς έχει συγκεκριμένο στόχο και δράσεις, αλλά επέμεινε στηη στήριξη του πολυθεματικού τουρισμού. Σε ερώτηση για την τουριστική κίνηση στο Νομό εκτίμησε ότι υπάρχουν κάποιες υπαναχωρήσεις πτήσεων απο την Γερμανία καθώς τηρείται στάση αναμονής λόγω της κρίσης, αλλά θεωρεί ότι θα είναι προσωρινό. Κατέληξε πάντως στην εκτίμηση ότι τα ξενοδοχεία και καταλλύματα του Νομου πρέπει να επενδύσουν και φέτος στον εσωτερικο τουρισμό που δεν παρουσιάζει αξιόλογη κάμψη ως τώρα
Τέλος η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Πελοποννήσου και Κυθήρων, Κατερίνα Δεμέστιχα ανέλυσε τις πρόσφατες εξελίξεις λέγοντας ότι ξενοδοχεία και καταλλύματα είναι ισότιμα εω απο 1η Ιουλίου βιβλία εσόων και εξόδων θα τηρούν ακόμα και καταλλύματα με 7 κλίνες αλλάζοντας το καθεστώς που προυπήρχε. Προέβη σε αναφορά για το ασφάλιστικό των εργαζομένων στον τουρισμό τονίζοντας ότι υπάρχει ρητή δέσμευση για την διατήρησης του καθεστώτος που ισχύει μέχρι σήμερα, ενώ για το φορολογικό θα υπάρξουν αλλαγές με τεκμαρτό εισόδημα αλλά και σημαντικές διαφορές. Η Ενωση ενοικιαζόμενων του Μοριά δήλωσε οτι στην ιστοσελίδα της υπάρχει διαρκής ενημέρωση για το ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς και ζήτησε να απευθύνονται εκεί όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Με αποχωρήσεις έληξε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατρών αλλά και Επιτροπή Αγώνα

20/5/2010
ΣΕ Επιτροπή Αγώνα που θα επισκεφθεί τον κ. Ραγκούση αλλά και παραιτήσεις των μελών της πλειοψηφίας του αποφάσισε το Δ.Σ. Φιλιατρών σε χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση η οποία κύλησε με αποχωρήσεις της μείζονος μειοψηφίας και εντάσεις εμμένοντας στην απόφαση για δημιουργία Δήμου Φιλαιτρών με έδρα τους Γαργαλιάνους. Ωστόσο το κλίμα παραμένει εκρηκτικό για την διεκδίκηση του δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Ξύγκας τόνισε ότι "ζήτησα προ καιρού απο τους βουλευτές του Νομού να έρθουν να συζητήσουμε τότε που εκκίνησε ο αγώνας μας και μάλιστα δεν έγινα αποδεκτός σε κομματική εκδήλωση της Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ στο Φουρναράκειο" για να προσθέσει ότι "ζητήσαμε απο τον κ. Ραγκούση να μας δεχθεί και να κάνουμε διάλογο αλλά ούτε αυτό έγινε και πιστεύω ακράδαντα ότι ο νέος δυνατός Δήμος μπορει να υλοποιηθεί με διανομή υπηρεσιών κατά το ήμισυ σε κάθε περιοχή και να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας ώστε να γίνει πραγματικότητα". Εξήγησε ότι ο Δήμος "διαθέτει τα οικονομικά προσοντα και όλα τα επιχειρήματα ώστε να απαιτηθέι απο τους βουλευτές η υλοποίηση του αιτήματος καθώς ακόμα και ο κ. Κουσελάς πείστηκε με επιστολή του για το αίτημα όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές". Υπογράμμισε ότι η διαβούλευση πήγε περίπατο και αναδεικνύει ως "ιστορική ευκαιρία να αναδειχθεί η περιοχή όταν ορισμένοι μας αναφέρουν για Δήμο Τριφυλίας, δηλαδή λένε για μεγάλο Δήμο αλλά θεωρώ ότι θα είναι δυσλειτουργικός και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι λόγω των Δημοσίων υπαλλήλων ρέει χρήματα στα ταμεία της πόλης κινούμενοι με δικά τους αναπτυξαικά κριτήρια και επομένως εμείς δεν μπορούμε να κερδίσουμε τίποτα απο εκεί..." Εξήγησε ότι μέχρι την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου θα ακολουθηθεί η θέση που χαράχτηκε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Εμπορικού συλλογου Φιλιατρών για την θέση μας καλώντας ως σωστη την αυτοδιοικητική ιδέα που επαγγέλεται το σχέδιο εικάζοντας ότι τα Φιλιατρά πληρούν όλα τα κριτήρια.
Στη συνεδρίαση διαβάστηκαν οι θέσεις των βουλευτών ενώ απο την μειοψηφία ο κ. Σωτηρόπουλος άσκησε κριτική στον Δήμαρχο για τις ανακοινώσεις και τα φυλλάδια υποστηρίζοντας ότι "δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν και για κανέα λόγο να με διαβάλλει και να κριτικάρει σε ακραίο σημείο της θέσεις της παράταξής μου που πρέπει να είναι σεβαστές όπως η πρότασή μας για Δήμο Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά που καταθέσαμε εξαρχής καθώς για εμάς η θέση μας είναι αμετακίνητη και δεν αλλάζει σαν υποκάμισο όπως συνηθίζει η Δημοτική αρχή" για να εξηγήσει ότι "το Δ.Σ. θα εκαλείτο όταν υπήρχαν νέα δεδομένα και επομένως η συνεδρίαση γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού οπότε δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε κάτι που δεν έχει διαφοροποιηθεί" ενώ επέκρινε τους χειρισμούς της πλειοψηφίας για το θέμα, αποχωρώντας λίγη ώρα αργότερα όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα η συζήτηση να συνεχιστεί κατά πλειοψηφία.
Υπενθύμισε πάντως ότι "οι βουλευτές της ΝΔ συντάσσονται με το νέο Δήμο γιατί υπάρχει κομματική γραμμή και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επειδή θέλησαν να είναι αρεστοί σε όλους υποχώρησαν πρόσφατα και επομένως ουδείς μπορεί να μας καταλογίσει κάτι ως παράταξη αφού κινούμαστε με αυτοδιοικητικά κριτήρια χωρίς να αλλάξουμε θέση στο ακέραιο" καταλήγοντας ότι "θέση άλλαξε ο Δήμαρχος αφήνοντας πολλα ερωτηματικά".
ΣΘΕΝΑΡΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΑΠΕΡΑ
Ο Θεόδωρος Σαπέρας συντάχθηκε με την θέση της πλειοψηφίας ώστε να προχωρήσει το αίτημα λέγοντας ότι "φοβάμαι ότι με τη δημιουργία του Δ. Τριφυλίας θα έχουμε μεγαλύτερη απώλεια υπηρεσιών απο το σχεδιασμό που επιχειρείται στη περιοχή αφήνοντας απέξω τα Φιλιατρά και επομένως οφείλουμε να συνταχθούμε με την άποψη ενός δυναμικού Δήμου στη περιοχή μας" για να προτείνει επιτροπή αγώνα και να υπογράψει την παραίτησή του εφόσον το πράξει η πλειοψηφία εκφράζοντας αιχμές για το ρόλο ορισμένων φωνών που ακούγονται τελευταία. Τελικά συστάθηκε 4μελής επιτροπή αγώνα για την Αθήνα.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ανοίγει τα φτερά της η Π.Ο.Τ.Α

ΑΥΡΙΟ ξεκινά η λειτουργία του «The Romanos, a Luxury Collection Resort»του πρώτου ξενοδοχείου στην Costa Navarino (www.costanavarino.com), το νέο ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό στη Μεσσηνία. Εξακόσιοι ενενήντα τέσσερις εργαζόμενοι, που σε ποσοστό πάνω από 70% προέρχονται από τη Μεσσηνία, ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες. Το ανθρώπινο δυναμικό θα ανέλθει σταδιακά εντός του καλοκαιριού στα 800 άτομα περίπου. O κ. Αχιλλέας B. Κωνσταντακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της TEMES Α.Ε., σημείωσε πως ….. «Στις 20 Μαΐου ξεκινά η λειτουργία της Costa Navarino, ένα έργο ζωής που ξεκίνησε πρώτα από την καρδιά για να γίνει μετά επιχειρηματικό σχέδιο. Το όραμα του πατέρα μου να καθιερωθεί η γενέτειρά του Μεσσηνία ως ένας από τους πιο ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο αποτελεί σήμερα το στόχο όλων όσοι εργάζονται στην Costa Navarino".
Το «The Romanos, a Luxury Collection Resort» βρίσκεται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή που αναπτύσσεται στην Costa Navarino σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με πάνω από 1 χλμ αμμώδη παραλία, ανάμεσα σε κατάφυτους ελαιώνες. Το ξενοδοχείο 5 αστέρων προσφέρει ένα διακριτικό και φιλόξενο περιβάλλον λιτής πολυτέλειας, το οποίο περιλαμβάνει deluxe δωμάτια, Villas και τη Royal Villa Koroni 660 τ.μ.. Όλοι οι επισκέπτες που διαμένουν στις σουίτες, έχουν πρόσβαση στο Butler Service του ξενοδοχείου. Το «The Romanos, a Luxury Collection Resort» πλαισιώνεται από πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες, όπως το πρώτο signature γήπεδο γκολφ 18 οπών στην Ελλάδα, το «The Dunes Course», που σχεδιάστηκε από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή U.S. Masters και αρχηγό της ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design, και το διαχειρίζεται η Troon Golf, η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης πολυτελών γηπέδων γκολφ στον κόσμο. Παράλληλα, ξεκινά τη λειτουργία του το αυτόνομο συνεδριακό κέντρο House of Events, χωρητικότητας 2.000 συνέδρων.
Λίγο αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, το «The estin Resort, Costa Navarino», μαζί με όλες τις εγκαταστάσεις για παιδιά και νέους, όπως ο παιδικός σταθμός Cocoon και το ειδικά σχεδιασμένο κέντρο δραστηριοτήτων και φιλοξενίας για τους μικρούς επισκέπτες, SandCastle.

Εκλογές με νέα προοπτική στην Ενωση Ξενοδόχων Τριφυλίας

Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποιεί σήμερα η Ενωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, στο ξενοδοχείο “Apollo Resort Art” στην Κυπαρισσίας και ώρα 4 το απόγευμα. Στη γενική συνέλευση, στην οποία θα παραστούν η πρόεδρος της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Πελοποννήσου και Κυθήρων, Κατερίνα Δεμέστιχα, θα πραγματοποιηθεί διοικητικός και οικονομικός απολογισμός αλλά και ενημέρωση για αρκετά ζητήματα που αφορούν την Ενωση Ξενοδόχων. Οι αρχαιρεσίες θα ξεκινήσουν μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης και θα ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δοθέι έμφαση στην χάραξη τουριστικής πολιτικής για την περιοχή της Τριφυλίας η οποία σύντομα θα αποτελέσει ενιαίο αυτοδιοικητικό κομμάτι με την διοικητική μεταρρύθμιση που ψηφίζεται στην Βουλή, ανοίγοντας νέες προοπτικές καθώς ξεκίνησε και η λειτουργία της Π.Ο.Τ.Α στην Πύλο σηματοδοτώντας μια καινούργια εποχή για το τουριστικό προιόν της περιοχής μας ανοίγοντας νέους ορίζοντες οικονομικής ανάπτυξης και φυσικά δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Αθλητικός Καλλικράτης ενόψει απο 3 ομάδες;

19/5/2010
ΜΠΟΡΕΙ ο Καλλικράτης να προκαλεί τριγμούς και σήμερα Τετάρτη να διεξάγεται μια ακόμα έκτακτη συνεδρίαση στα Φιλιατρά για την χωροταξική κατανομή, ωστόσο ορισμένοι βλέπουν πολύ μπροστά σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Οπως εκείνο που επαναδιατύπωσε ο Πρόεδρος του ΑΟ Κυπαρισσίας Μπάμπης Κακούτης για 'Αθλητική σνένωση' όπου ουσιαστικά επιβεβαιώνει την παλιότερη πρόταση του εκ. Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδοσίου για ένωση των 3 μεγάλων ομάδων της Τριφυλίας με τον ΑΟΚ, Εράνη και Τέλλο Αγρα με το επιχείρημα ότι οι 3 ομάδες είναι δύσκολο να ανέβουν μεγαλύτερη κατηγορία απο την Δ εθνική καθώς το κόστος όσο και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται αυτή την φορά.
Μια ακόμα πρόταση που αποτελεί μεγάλο ενδιαφέρον και φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να αλλαξουν ονομασία σε Τριφυλιακό ή σε κάτι άλλο ή οι υφιστάμενες ομάδες να αγωνίζονται στις κατηγορίες του με τις ονομασίες του και να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα για την Δ ή Γ Εθνική ως στόχο. Η έδρα λόγω γηπέδων θα μπορούσε να ήταν στα Φιλιατρά όπου υπάρχουν υποδομές. Οπότε υπάρχουν σημεία που μας ενώνουν. Οπως να θυμόμαστε και το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο που άνοιξε τον δρόμο των επαφών πριν απο πολλά χρόνια χωρίς ακρότητες και μικρολογικές του παρελθόντος....

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ενίσχυση για την σχολική στέγη ζητά ο Δράκος

Βελτιώνεται η σχολική στέγη στο νομό Μεσσηνίας με παρεμβάσεις που προωθούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σημαντικό είναι το έργο της προσθήκης ενός νέου τμήματος με 8 αίθουσες στο 6ο Γυμνάσιο της Καλαμάτας που εξασφαλίζει λειτουργική αυτονομία ενώ θα συνεχιστούν και μέσω του ΕΣΠΑ οι προωθήσεις έργων σε σχολικά κτήρια προκειμένου να καλυφτούν άμεσα οι όποιες ανάγκες υπάρχουν.
Ο Δημήτρης Δράκος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι στην καινούργια προκήρυξη για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ η Ν.Α. θα καταθέσει 3 μελέτες για σχολεία, συνολικού ύψους 11 εκ. ευρώ (αφορά το 10ο - 26ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας, το Λύκειο Φιλιατρών και το Γυμνάσιο -Λύκειο Γαργαλιάνων), αλλά και μελέτες για οδοποιία,
για εγγειοβελτιωτικά και για προστασία ακτών. Εξέφρασε, ωστόσο, επιφυλάξεις «αν τελικά επαρκούν τα κονδύλια για τις ακτές στην Περιφέρεια» επιρρίπτοντας ευθύνες για σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος που αφορά την περιφέρεια του Νομού μας εδώ και πολύ καιρό...

Επιμένουν με Επιτροπή Αγώνα οι Γαργαλιάνοι παρά τις διαφωνίες

ΑΙΧΜΗΡΕΣ εκφράσεις ακούστηκαν στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Γαργαλιάνων για το χωροταξικό του Καλλικράτη εκφράζοντας την άποψη ότι η προοπτική του νέου Δήμου στέεκι, αλλά αναγνωρίζεται ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν ορισμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι για το όλο εγχείρημα απέναντι στην πρωτοβουλία για Δήμο Φιλιατρών- προκειμένου να μην χάσει το όνομα- με έδρα του Γαργαλιάνους που απλά αποτελεί μια ανιστόρητη συνέχεια...
Δυναμικές κινητοποιήσεις ωστόσο ετοιμάζονται στους Γαργαλιάνους αφού η εξέλιξη για το σχέδιο Καλλικράτης δεν γίνεται καθόλου αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε κλείσιμο δρόμων και μετάβαση αντιπροσωπίας στην Αθήνα ενώ εάν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα για δημιουργία δευτέρου δήμου στην Τριφυλία θα παραιτηθεί το σύνολο των αυτοδιοικητικών παραγόντων της περιοχής. Οι παραιτήσεις του Δημάρχου και του Δ.Σ. χρησιμοποιούνται ως μέτρο πίεσης για τους πολιτικούς παράγοντες. Ωστόσο αν παραιτηθεί τώρα-σχολιάζουν κάτοικοι των Γαργαλιάνων- ο Δήμαρχος κ. Καλοφωλιάς χάνει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα της 8ετίας που λήγει στις 31/12/2010 και όχι νωρίτερα. Το ερώτημα είναι ότι αν όλοι παραμείνουν στις παραιτήσεις τους θα χάσουν όσοι υπηρέτησαν τον Δήμο και τις συντάξεις;

Σχεδιασμός με νέα πορεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

18/5/2010
@Άμεση προώθηση διαδικασιών απορροφητικότητας ΕΣΠΑ
@Στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου
@Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων – Νέος σχεδιασμός
@Προστασία – αξιοποίηση υδατικών πόρων
@Ανάδειξη – αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων, παραγωγικών δυνατοτήτων και ανθρώπινου δυναμικού

Τη στήριξή τους στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που ήδη έχουν ξεκινήσει από το Γ΄ Κ.Π.Σ., αλλά και να υλοποιηθούν νέα αναγκαία έργα για την Περιφέρεια στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. εξέφρασαν όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδρίασε μετά από τρία χρόνια, σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν οι βασικές κατευθύνσεις της προτεινόμενης αναθεώρησης/αναμόρφωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α 2007-2013, το κλείσιμο του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000-2006 και οι αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην εισήγηση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας αφού καλωσόρισε τα μέλη, αλλά και τους προσκεκλημένους έκανε ένα μικρό απολογισμό των πέντε μηνών της θητείας του στη θέση αυτή, επισημαίνοντας τα προβλήματα και τις αδυναμίες των υπηρεσιών που αντιμετώπισε , ενώ αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, καθώς και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν στην κατεύθυνση μιας αναπτυξιακής διαδικασίας. Μάλιστα ζήτησε τη συνεργασία όλων για να γίνει το ποιοτικό άλμα στην Πελοπόννησο.
Στο κλείσιμο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2000 – 2006 αναφέρθηκε με εισήγησή του ο Προϊστάμενος της Μονάδας Παρακολούθησης και Διαχείρισης Παναγιώτης Παλιός, ο οποίος αναφέρθηκε στις αδυναμίες διαχείρισης του Γ΄Κ.Π.Σ. που δεν θα πρέπει να επαναληφθούν και στο Ε.Σ.Π.Α.
Ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Τάσος Σκούρας ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις της προτεινόμενης αναθεώρησης/ αναμόρφωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ καθώς και τις τομεακές προτεραιότητες για το περιβάλλον, τις μεταφορές, την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την πρόνοια και την εκπαίδευση. Τόσο οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, όσο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού κατέκριναν την έλλειψη συνεδριάσεων για τρία ολόκληρα χρόνια, γεγονός που, όπως είπαν, είχε αρνητικά αποτελέσματα στην υλοποίηση αναπτυξιακού έργου για την Περιφέρεια, έθεσαν επί τάπητος τα χρονίζονται προβλήματα και αναφέρθηκαν αναλυτικά στις δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης.
Επίσης εκδήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στον προγραμματισμό που καταρτίστηκε υπό την επίβλεψη του Γενικού Γραμματέα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, τον οποίο χαρακτήρισαν ως σημαντικό εργαλείο εισροής πόρων και ανάπτυξης της περιοχής και έκαναν συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Καλλικράτη στα Φιλιατρά

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το χωροταξικό του Καλλικράτη όπου ανακοίνωση εξεδόθη απο το Δήμο Φιλιατρών με αιχμές αναφέροντας μεταξύ άλλων σε μια σκληρή ανακοίνωση ότι "Είναι ντροπή για τη δημοκρατία, στην οποίαν, όπως ξέρουμε, αποφασίζουν οι πλειοψηφίες, να αγνοούνται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο μεγαλύτερων πόλεων μετά την Καλαμάτα στο Νομό Μεσσηνίας. Θα ανατρέξουμε στα λεξικά, για να ξαναμάθουμε το περιεχόμενο των λέξεων διαβούλευση, δημοκρατία και φασισμός. Τα Φιλιατρά, αν συμβεί τελικά η δημιουργία του Δήμου που προτείνει η Κυβέρνηση, δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτούς που θέλουν να τα σβήσουν από το χάρτη. Το αίσθημα της αδικίας είναι διάχυτο στην πόλη και οι υπεύθυνοι καλό είναι να θυμούνται ότι κάθε έγκλημα έχει και την τιμωρία του."
Επίσης όπως γνωστοποίησαν στο Δήμο μας ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας των Φιλιατρινών Αττικής « Η ΕΡΑΝΗ» εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο προτεινόμενο χωροταξικό σχέδιο «Καλλικράτης» για την περιοχή μας και τάσσεται ένθερμα και ομόφωνα υπέρ της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προτείνει τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους. Επίσης κατά πλειοψηφία τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους και την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο σχέδιο του « Καλλικράτη» υποστηρίζουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Α.Ο.Κ-Πανιώνιος με 1-1 για το μεγαλο φινάλε

ΤΕΛΟΣ μιας εποχής για Πανιώνιο και Κυπαρισσία, στο τελευταίο ματς της Α’ τοπικής που έγινε στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”: Ο Πανιώνιος αποχαιρέτησε την κατηγορία επειδή του χρόνου θα αγωνίζεται στη Β’ τοπική, ενώ η Κυπαρισσία το έκανε γιατί έχει εξασφαλίσει εδώ και καιρό την άνοδό της στη Δ’ εθνική.
Ετσι λοιπόν το τελικό 1-1 που σφράγισε τον αγώνα περνάει σε δεύτερη μοίρα, μιας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Χώρας επί της Αβίας ο Πανιώνιος υποχρεώθηκε σε υποβιβασμό, αφού δεν μπόρεσε να αποφύγει τη 13η θέση. Οι “κυανέρυθροι” το ήξεραν εξ αρχής ότι έχουν δύσκολο έργο και πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Ολα ουσιαστικά τελείωσαν στο πρώτο ημίχρονο όταν έμαθαν πως ο Παπαφλέσσας κερδίζει με 2-0 την Αβία... Οπως ήταν λογικό, η ψυχολογία τους έπεσε κατακόρυφα, αφού ακόμη και αν κέρδιζαν δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ετσι, παρότι προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος και προηγήθηκαν στο σκορ, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη έστω και για λόγους γοήτρου. Από την άλλη, για την Κυπαρισσία αυτό το ματς ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Χρήστο Γερολυμάτο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ τη φετινή χρονιά.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιώτος, Π. Καλόμαλος, Γ. Καλόμαλος, Γάλλος, Μοιρούλης (71’ Καραμούζης), Ηλιόπουλος, Καμπεράι, Ηρακλής, Μάραντος, Στυλιανόπουλος (46’ Ζαχαρόπουλος), Μπάκας
(67’ Λύρας).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Μπίζος, Ελληνας, Ανδρουτσής, Γεωργόπουλος, Μικελάτος, Στασινός (32’ λ.τρ. Σταματ πουλος), Διονυσόπουλος, Λυδιώτης, Στρατικόπουλος, Σιγέρης, Σουπούλι (62’ Λεκάντης).

Χρυσόστομος: 'Η κρίση της εποχής μας είναι Πνευματική'

17/5/2010
ΜΕ θρυσκευτική μεγαλοπρέπεια η Τριφυλία γιόρτασε την μνήμη του θαυματουργού μας Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως τον φωτισμένου Επισκόπου που σε δύσκολους καιρούς για τον τόπο έδωσε το παράδειγμα της δύναμης και του ήθους. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος στον Πανηγυρικό εσπερινό ανέγνωσε κείμενο του Αγίου όπου καταγράφει την εποχή που έζησε μέσα απο κακουχίες και δυσκολίες, αναλύοντας την κατάσταση στην Επισκοπή αλλά και την τέλεση λειτουργίας ακόμα και στους αγρούς λόγω των ερειπωμένων εκκλησιών. Ομως με σθένος και δύναμη προχώρησε μαζί με τους πιστούς. "'Ενα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι η μεγαλύτερη κρίση της εποχής μας δεν είναι οικονομική αλλά παραμένει κυρίως πνευματική" όπως διαπίστωσε ο κ. Χρυσόστομος.
Γύρω στις 9.30 σύμφωνα με το τελετουργικό πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής εικόνας και Τίμιας Κάρας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ψάλλοντας το τοπικό Τροπάριο για τον γόνο της Τριφυλίας, με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου εψάλη δέηση παρουσία πλήθος λαού και κληρικών που πλημμύρισαν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν την μεγάλη γιορτή. Σήμερα σύμφωνα με το πρόγραμμα τελέστη Θ. Λειτουργία στους Χριστιάνους και στη συνέχεια λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του διαμερίσματος, στην περίφημη 'Αγιά Σοφιά του Μοριά' όπως αποκαλούν το ιστορικό βυζαντινό εκκλησάκι που σε δύκσολους καιρούς έστεκε φάρος αναγέννησης του Εθνους μας, αποτελώντας παράδειγμα για τον προορισμό του σύγχρονου ανθρώπου...

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Διαρκή προσπάθεια της ΝΕΠΤ για τον τουρισμό

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM ), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων . Στις 18 Μαΐου, εορτάζεται αυτή η διεθνής ημέρα ,με μήνυμα αυτής της επετείου το «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, λαών και πολιτισμών».
Η δυναμική του πολιτισμού μας και η αξία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, είναι απαραίτητο για τη μετέπειτα πορεία μας ,να γίνει βίωμα σε όλους τους Έλληνες.
Ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζοντας στη δευτεροβάθμια, όχι μόνο με διδασκαλία από έδρας ,αλλά και με επιτόπιες επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και γενικότερα μνημεία πολιτισμού, ο νέο-Έλληνας θα μπορέσει να γνωρίσει και να εκτιμήσει τον πολιτισμικό του πλούτο.
Αυτή δε τη χρονική συγκυρία για τη Χώρα μας, όπου η οικονομική κρίση και η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική που εστιάζει την επίλυσή της, κυρίαρχα στη συρρίκνωση του εισοδήματος των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών ,με ορατό των κίνδυνο της δημιουργίας νεόπτωχων Ελλήνων , η έτι περαιτέρω ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς , μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη της Χώρας μας και φυσικά το μεγάλο ασθενή την οικονομία μας. Η Μεσσηνία ένας ιδιαίτερα χαρισματικός τόπος , τόσο στη φύση , όσο και στον πολιτισμό , επενδύει δυναμικά στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.
Η συμβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , αναδεικνύεται ως ιδιαιτέρως σημαντική, , σε αυτή μας την προσπάθεια .
Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία μοναδικής ιστορικής αξίας και ομορφιάς υπάρχουν στον τόπο μας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.
Εκείνο που πρέπει να διαφοροποιηθεί σχετικά με τους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία ,εκτός από τις ώρες λειτουργίας τους, οι οποίες πρέπει να συμβαδίζουν όχι με τα ωράρια δημοσίων υπαλλήλων ,αλλά με τις πραγματικές ανάγκες των επισκεπτών -όπως λ.χ. είναι απαραίτητο να διευρυνθεί το ωράριο και να μην κλείνουν αυτοί οι χώροι στις 14.00΄και στις 15.00΄ , καθώς επίσης να παραμένουν ανοικτοί τις ημέρες αργιών - είναι οι μικρές και αναγκαίες παροχές στους επισκέπτες μας.
Ιδιαίτερα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης είναι απαραίτητο να υπάρχουν φροντισμένοι χώροι υγιεινής, εφόδια πρώτων βοηθειών , τοποθέτηση ψυκτών πόσιμου νερού, διευκόλυνση επισκέψεως στο χώρο και ατόμων με αναπηρία, ξεναγοί προς διευκόλυνση των αλλοδαπών επισκεπτών , φύλαξη και απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης πλησίον του αρχαιολογικού χώρου και φυσικά άριστη εξυπηρέτηση και ευγένεια προς όλους.
Πρέπει εν΄ όψει και της νέας τουριστικής περιόδου , με παρεμβάσεις και ισχυρή πολιτική βούληση να επιλύσουμε τις όποιες αδυναμίες μας και να καταφέρουμε να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί, προς όφελος του τόπου μας.
Καλαμάτα 16 Μαΐου 2010. Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

4η Γιορτή Καρπουζιού στα Φιλιατρά με μεσογειακό ενδιαφέρον...

16/5/2010
ΜΕ το βαρύ...κλίμα του Καλλικράτη πραγματοποιήθηκε στο Βορέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών η εναρκτήρια εκδήλωση της 4ης Γιορτής Καρπουζιού με μηνύματα ενότητας απο τον πολιτικό κόσμο αλλά και τους εκπροσώπους των παραγωγών που περιμένουν πολύ περισσότερα απο την Πολιτεία. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς οι βουλευτές κος Κουσελάς και η κα Γιαννακοπούλου, οι Δήμαρχοι Φιλιατρών κ. Ξύγκας με μια πολύ μικρή αναφορά όπου αμέσως μετά αποχώρησε λόγω συγκέντρωσης της παραταξής του για το σχέδιο Καλλικράτης, οι Δήμαρχοι Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης που εστίασε στην ενωτική δουλειά που οφείλουν να πράξουν φορείς και παραγωγοί για να κάνουν πράξη τις σκέψεις και τα λόγια, ο Δήμαρχος Αυλώνος κ. Φιλντίσης που επέμεινε στην αναβάθμιση της πρωτογενούς παραγωγής με νέα μέσα και τεχνικές, ενώ ο Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Καθηγητής κ. Αθανασόπουλος μίλησε για το θεσμό της γιορτής αλλά και την επιμονή για να αλλάξει η νοοτροπία μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο μοντέλο...
Ο εκπρόσωπος των παραγωγών καρπουζιού κ. Γιάννης Καλλιάνης αναφέρθηκε στην ασφάλεια διακίνησης και εμπορίας του προιόντος απο αετονύχηδες ζητώντας να αντιμετωπιστεί απο τους αγρότες η αδιαφορία και η ανυπαρξία ενδιαφέροντος πολλές φορές απο τη Πολιτεία αναλαμβάνοντας παράληλλα τις ευθύνες τους, ενώ εξήγησε ότι το οικονομικό Χρηματιστήριο του προιόντος αποτελεί το μέλλον για τις επόμενες γενιές. Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι ομιλίες εκπροσώπων Ομάδων παραγωγών απο την Ιταλία και την Ισπανία για πρώτη φορά οι οποίο ανέλυσαν το μοντέλο διαχείρισης του προιόντος στην χώρα τους, τις διατροφικές συνήθειες, την γεωργική πρακτική που ακολουθείται αποδίδοντας έμφαση στον τελικό καταναλωτή και τις αγορές που αποτελούν τους αποδέκτες για το δροσερό καρπούζι, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μόνο με πιστοποίηση και τυποποιηση αλλά και ολοκληρωμένη διαχείριση μπορούμε να μιλήσουμε για μέλλον....

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Μεγαλοπρεπή γιορτή του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως

Η μνήμη του θαυματουργού Αγίου Αθανασίου αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως εορτάζεται και φέτος στον φερώνυμο καθεδρικό ιερό ναό της Κυπαρισσίας αλλά και των Χριστιάνων στα Φιλιατρά, την Κυριακή και την Δευτέρα. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ακολουθιών, στην Κυπαρισσία στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά το πέρας του οποίου, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου και των τιμίων λειψάνων του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην πλατεία θα ψαλεί δέηση. Την Δευτέρα το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 6.30 το απόγευμα μεθεόρτιος αρχιερατικός εσπερινός.
Στους Χριστιάνους παράληλα το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και την Δευτέρα το πρωί αρχιερατική θεία λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας. Τιε εκδηλώσεις καλείται να παραστεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας.