ΤΗΝ μεγαλύτερη μακαρονάδα και ριζότο θαλασσινών κατάφεραν για πρώτη φορά να μαγειρέψουν παρουσία διακεκριμένου σέφ οι διοργανωτές της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Αποβάθρας μετά απο πρωτοβουλία που είχε την ιδέα και ιδιοκτήτη του 'Ρεμέντζο' κ. Δαμιανού Ροιλού. Πρόκειται για μια τοπική πρωτοβουλία με απώτερο στόχο να προβληθεί η μεσογειακή διατροφή μαζί με την περιοχή μας και αν τα καταφέρουμε του χρόνου να καταχωρηθεί και στο βιβλίο Γκίνες. Η θαλασσινή κουζίνα αποτελεί για όλους μας το ερέθισμα για υγιεινή διατροφή αλλά και προβολή της τοπικής κουλτούρας όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης καθώς ο Δήμος υποστήριξε απο την πρώτη στιγμή την προσπάθεια, δηλώνοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν την ταυτότητα της περιοχής μας.
Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο γνωστός σέφ Γιάννης Γκελντής ο οποίος μάλιστα είναι Μεσσήνιος στην καταγωγή και φέτος παρουσιαστής εκπομπής στον ΑΝΤ1 όπου μίλησε για το εγχείρημα που προωθήθηκε με την αρωγή των χορηγών και συμπαραστατών, ενώ επέμεινε στις προσπάθειες για την ανάδειξη των θαλασσινών εδεσμάτων, τονίζοντας ότι αγάπησε τόσο πολύ τους ανθρώπους της περιοχής μας που του χρόνου θα προχωρήσει σε ένα μεγάλο τολμηρό εγχείρημα. Πάντως μαγειρεύτηκαν εκατοντάδες κιλά μακαρόνια και ριζότο που απόλαυσαν οι επισκέπτες και με συνοδεία μουσικής αλλά και εδεσμάτων στα μικρά περίπτερα που στήθηκαν στο χώρο. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Ράδιο Κυπαρισσία 936 όπως πάντα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου