Pages

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Σπάει» κάθε ρεκόρ η τιμή της αμόλυβδης

1/3/2011
Στο 1,64 ευρώ το λίτρο εκτοξεύθηκε η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών υγρών καυσίμων, σημειώνοντας νέο ρεκόρ μετά και την άνοδο των διεθνών τιμών εν μέσω έντονων ανησυχιών για την ασφάλεια της τροφοδοσίας από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Από τις 27 Σεπτεμβρίου, οπότε και η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,507 ευρώ το λίτρο, μέχρι και χθες η αύξηση είναι οκτώ λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Η... τεράστια αυτή ανατίμηση οφείλεται και στις διεθνείς μεταβολές των τιμών της αμόλυβδης.
Τα ελληνικά διυλιστήρια είχαν τιμή την περασμένη Παρασκευή 24 του μηνός στα 1,19 ευρώ το λίτρο και στις 27 Σεπτεμβρίου 1,09 ευρώ το λίτρο (αύξηση 10 λεπτά το λίτρο).
Στο «φούσκωμα» των τιμών των καυσίμων έχουν συντελέσει βέβαια και οι αυξήσεις των φόρων από το κράτος. Σχεδόν έξι στα δέκα ευρώ καταλήγουν στα κρατικά ταμεία.....
Πάντως, τα παράδοξα και παράλογα της ελληνικής αγοράς των καυσίμων παραμένουν. Ο λόγος γίνεται για τις υπερβολικά υψηλές τιμές που διαμορφώνονται στην περιφέρεια και όχι μόνο. Για παράδειγμα στους Νομούς Λασιθίου η αμόλυβδη είναι στα 1,789 ευρώ, του Πειραιά 1,786 ευρώ, του Ηρακλείου 1,759 ευρώ, της Κέρκυρας και των Κυκλάδων στα 1,74 ευρώ το λίτρο.

Αποτελέσματα τοπικών αγώνων ποδοσφαίρου Μεσσηνίας

Τα αποτελέσματα απο τους αγώνες της Α Τοπικής κατηγορίας στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο
Α.Ο. Φαραί - Χώρα 3-0 (α.α.)
Εθνικός Μελιγαλά - Ομόνοια 0-1
Αίας - Πατίστα 1-2
Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ε. Αβίας 2-1
Τέλλος Αγρας - Τσικλητήρας Πύλου 2-0
Ασπρόχωμα - Μιλτιάδης 0-2
Σπερχογεία - Μεθώνη 1-0
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ηρακλής Καλαμάτας 1-0
Τώρα σε ότι αφορά την Β τοπική κατηγορία στους 2 ομίλους του Νομού μας σημειώθηκαν
1ος όμιλος
Δώριο - Πάμισος Αριος 4-1
Παναθηναϊκός Κ. - Νίκη Πλάτης 3-1
Καλό Νερό - Βαλύρα 0-0 (απο όπου και προέρχεται η φωτογραφία που δημοσιεύουμε)
Πανθουριακός - Μικρομάνη 0-1
Αρφαρά - Διαβολίτσι 1-0
Πλατύ - Μάνεση 2-1
Αμφεια - Ηρακλής Κυπ. 4-3
2ος όμιλος
Καλλιθέα - Πανιώνιος 0-2
ΠΑΟΚ - Α.Ο.Ε.Σ. 3-0
Στενωσιά - Πεταλίδι 1-5
Δόξα Κ. - Βέργα 8-0
Κεραυνός - Κορώνη 0-5
ΑΕΚ Κ. - Χανδριναϊκός 0-3
Α.Ε. Λογγάς - Χατζή 2-0

Εξω απο τα δόντια ο Τατούλης για 'νταβατζήδες' του Τύπου

Ο Π. Τατούλης έξω από τα δόντια σήμερα έστειλε το μήνυμα τόσο για κάποιους των ΜΜΕ που νομίζουν ότι η ενημέρωση είναι προνόμιο μόνο δικών τους και θα ακούει ότι του λένε…. αλλά και για την πολιτική αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο με τις μειοψηφίες. Η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η πρώτη περιφέρεια που θα εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες !!
Ως κόσμημα χαρακτήρισε τις δύο συνεδριάσεις του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος, της Περιφερειακής Γραμματείας και της Ολομέλειας, που πραγματοποιήθηκαν σε πλήρη απαρτία του συνόλου των μελών τους, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Για τον περιφερειακό τύπο είπε: «Βλέπω την αγωνία τους, συμμερίζομαι την προσωπική τους ανησυχία αλλά δεν θέλουμε περίεργες σχέσεις δεν μας αρέσουν τα εξουσιαστικά διλλήματα.» Δεν θέλουμε φίλους επί πληρωμή, έτσι τους είχαν συνηθίσει, και αυτό θα το κατανοήσουν με το καιρό.
Για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης: «Το διακύβευμα του θεσμού δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η κατοχύρωση της συναίνεσης, που είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα. Από την στιγμή που εμείς ως συμπολίτευση, και κάτω από την δική μου προσωπική παρέμβαση, υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκλογή προσώπων στα νέα όργανα, όφειλαν και εκείνοι έξαρχε να είχαν στηρίξει αντίστοιχα και τις δικές μας επιλογές»
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος στις εισηγητικές του τοποθετήσεις, στις δευτερολογίες αλλά και στις απαντήσεις του τοποθετήθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν τον συνδυασμό και την Περιφέρεια δύο μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του, και τρεισήμισι μήνες μετά την νίκη του συνδυασμού στις Περιφερειακές εκλογές.
«Είναι μεγάλη μου τιμή που παραβρέθηκα σε δυο τόσο υψηλού επιπέδου συνεδριάσεις τις οποίες θεωρώ κόσμημα στην πορεία της πολιτικής μου δημόσιας παρουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Γραμματείας κατόπιν εισηγήσεως του Περιφερειάρχη εξελέγη ομόφωνα το προεδρείο της Περιφερειακής Γραμματείας το οποίο απαρτίζεται από τους κ.κ.:Τάσο Χειβιδόπουλο, Ντίνα Νικολάκου, Απόστολο Παπαφωτίου, Κώστα Μπεντεβή, Κώστα Μπιτζή, Τάκη Καρρά και Κώστα Ψυχάρη.
Συνεδρίαση Ολομέλειας πρέπει να πετύχουμε την αγαστή συνεργασία των δύο πόλων
Και στις δύο συνεδριάσεις έγιναν εκτενείς τοποθετήσεις από τους ομιλητές για τα τεκταινόμενα στην χώρα και την εξέλιξη της κρίσης. Καθολική ήταν η αποδοχή της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη ο οποίος υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχει ο συνδυασμός να ωθήσει τις εξελίξεις προς τα μπρος, με γνώμονα την προστασία των πολιτών από τις απρόβλεπτες δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται.
«Αυτή την διαφορετικότητα που στοιχειοθέτησε το πρωτόλειο πολιτικό μας πείραμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, «για να εκκινήσουμε μια νέα μορφή βιώσιμης ανάπτυξης».

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ισοψήφισαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας

28/2/2011
ΧΩΡΙΣ αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι εκλογές που διεξήχθηκαν στο Δικηγορικό Σύλλογο της Κυπαρισσίας όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Πιο αναλυτικά σύντομα θα έχουμε επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 6 Μαρτίου οι οποίες θα διεξαχθούν για την εκλογή Προέδρου στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας. Μάλιστα για πρώτη φορά φαίνετια ότι οι δύο υποψήφιοι Αιμιλιανός Σεκλός και Κωνσταντίνος Τσούτσιας ισοψήφισαν λαμβάνοντας ο καθένας απο 14 ψήφους, ενώ βρέθηκε παράλληλακαι ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου της πόλης βάση των αποτελεσμάτων τώρα εκλέγονται οι: Αθανασοπούλου Κυριακή με 19 σταυρούς
Βαρβαρήγος Γεώργιος με 16
Σταθοπούλου Σοφία με 15 και
Λέφα Ευστρατία με 15
Κατά την καταμέτρηση έλαβαν ψήφους και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες όπως:
Μαρίνη Βασιλική 13 σταυρούς
Αγγελόπουλος Παναγιώτης 12
Τότσης Ανδρέας 12 και
Βασιλόπουλος Γεώργιος 8

Σούπερ Α.Ο.Κ με 0-1 έδειξε την πυγμή του στον Πάμισο

ΜΕ μεγάλες ανατροπές αλλά και τέρματα ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Δ Εθνικής κατηγορίας όπου πλέον σε τροχιά παραμονής εισέρχεται η ομάδα της Κυπαρισσίας ενώ και η Εράνη έμεινε στον 1 βαθμό μετά την ισοπαλία που κέρδισε στην έδρα της.
Πιο αναλυτικά στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ο Πάμισος έχασε με 0-1 απο τον ΑΟΚ με το εκπληκτικό γκόλ που σημειωσε στο 70 ο Μιχάλης Συγγέρης κατορθώνοντας να το διατηρήσει μέχρι το τέλος, ενώ το παιχνίδι κύλησε δυνατά παρότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μόλις 0-0. Ο Ατρόμητος Λάππα σάρωσε τον Αστέρα Μαχαιράδου με το πολύ καλο 4-1, οι Κροκεές -Ζαβλάνι με το 0-3 καθώς η πρώτη ομάδα δεν κατεβαίνει πλέον στο Πρωτάθλημα, η Αχαική έχασε με 0-1 απο τον Τριταικό, ο Μεσσηνιακός στο άλλο Μεσσηνιακό ντέρμπι που πλέον υποβιβάζεται μαθηματικά συνετρίβη με 1-5 απο την ομάδα της Καλαμάτας, ενώ η Εράνη Φιλιατρών έφερε ισοπαλία με 0-0 παρότι μπορούσε να κάνει στην έδρα της το τρίποντο μετά απο 2 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες απέναντι στον έμπειρο Αστέρα Αμαλιάδας και η φωτογραφία προέρχεται απο αυτή την συνάντηση όπου τα πνεύματα οξύνθηκαν.
Ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς νίκησε με 2-1 τον Εθνικό Σαγέικων και παλεύει για την πορεία του, ενώ ο Αχιλλέας Καμαρών αποτελείωσε με 1-0 την Σπάρτη στην έδρα του.
Να τονισουμε ότι ο ΑΟΚ πλέον την άλλη εβδομάδα παίρνει τους 3 βαθμούς στα χαρτιά λόγω των ΑΟ Κροκεών ξεφεύγοντας απο την ζώνη του υποβιβασμού και θα επιδιώξει με δύναμη το τρίποντο στο παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό εκτός έδρας όπου θέλει να σιγουρέψει την παραμονή του στην κατηγορία και όπως φαίνεται η πορεία του κρίνεται άριστη....

Ο Καραμπάτος ζήτησε να γίνει ο Δικτάτορας Καντάφι …Διδάκτορας!

Η Πρόταση απορρίφθηκε ευτυχώς…!!από τον πρύτανη θ. Παπαθεοδώρου. Θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο, αλλά τον περασμένο Ιούνιο τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας ζήτησαν από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να ανακηρύξει τον Μουαμάρ Καντάφι επίτιμο διδάκτορα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών της Καλαμάτας…!!!! Η ιδέα ανήκει στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργο Καραμπάτο,(που έχουμε πει ξανά ότι ζει στον κόσμο του) την οποία συνυπέγραψε στη συνέχεια και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουντρούκας. Άλλωστε θυμόμαστε εμείς οι Μεσσήνιοι του θαλάσσιους…! δρόμους του λαδιού..! που ξεκίνησαν με φουσκωτά! από την Καλαμάτα στην Λιβύη αγνώστου για μια ακόμα φορά εξόδων για τις ιδέες... του κ Καραμπάτου. «Η πρόταση εντασσόταν στη γενικότερη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για μετατροπή της Μεσσηνίας σε νότια πύλη της Ελλάδας στη Μεσόγειο, μέσω της θαλάσσιας σύνδεσης της Καλαμάτας με την Κρήτη και τον λιμένα Darnah της Λιβύης, στην επιτυχία της οποίας ο Καντάφι θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Λιβύης με τον Ελληνα πρωθυπουργό, οπότε και καταθέσαμε το αίτημα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καραμπάτος. Τόνισε, δε, πως από το 2001 το υπουργείο Εξωτερικών είχε δώσει το πράσινο φως για μία τέτοια κίνηση και πως τη συγκεκριμένη θέση την είχαν υποδείξει… αξιωματούχοι της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα.
«Αρχικά ήρθαμε σε επαφή με την πρεσβεία της Λιβύης στην Αθήνα και μας υπέδειξαν πως καλύτερος τρόπος για να “καλοπιάσουμε” τον Καντάφι ώστε να δει με ενδιαφέρον την πρότασή μας για σύνδεση της Καλαμάτας με τη χώρα του θα ήταν να του προταθεί κάποιος τιμητικός τίτλος σε ελληνικό πανεπιστήμιο, όπως συνηθίζεται με πολλούς ηγέτες. Στις συζητήσεις που είχαμε καταλήξαμε στην πρόταση να ζητήσουμε να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Καλαμάτα. Αφού πήραμε το πράσινο φως από την πρεσβεία, προχωρήσαμε στην κατάθεση του αιτήματος προς το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου», αποκάλυψε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Καραμπάτος.
«Μας ζητήθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας να συνυπογράψουμε το σχετικό αίτημα προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Τρίπολη, όπως και το πράξαμε, αφού πιστεύαμε πως ήταν ένας καλός τρόπος να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις της περιοχής μας με τη Λιβύη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, που είχε θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου όταν επισκέφτηκε την Τρίπολη τον περασμένο Ιούνιο, επικεφαλής υπουργικού κλιμακίου.

Ανεπαρκές το Τμήμα Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ανάγκη στελέχωσης υπάρχει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς το υπάρχον προσωπικό -όπως μας επισήμανε αιμοδότης της περιοχής αλλά μας επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου- επαρκεί ώστε να γίνεται αιμοδοσία μόνο τις πρωινές ώρες. Αν και το Τμήμα, όπως προβλέπεται από το νόμο, πρέπει να λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ώστε να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι αιμοδότες, λόγω έλλειψης προσωπικού το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μπορεί και καλύπτει μόνο την πρωινή βάρδια.
Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Μπόζος σημείωσε ότι αυτό γίνεται επειδή δεν υπάρχει προσωπικό. Υπογράμμισε όμως ότι μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει σε αυτόν κάποιο παράπονο από αιμοδότη που ήθελε να δώσει αίμα και δεν εξυπηρετήθηκε. Από την άλλη μας ανέφερε πως αν υπάρχουν αιμοδότες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τις πρωινές ώρες μπορούν να έρχονται σε συνεννόηση με το Τμήμα Αιμοδοσίας, ώστε να κλείνουν κάποιο ραντεβού για απογευματινές ώρες. Οσον αφορά την αιμοδοσία σημείωσε επίσης ότι αυτή την Κυριακή έχει προγραμματιστεί σε συνεργασία με το δήμο να γίνει αιμοδοσία στους Γαργαλιάνους στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

kalatmatablogs

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μικραίνει επικίνδυνα η ψαλίδα των 2 κομμάτων λόγω Μνημονιου

27/2/2011
Αποκαλυπτική η Real news που κυκλοφορεί με μια δημοσκόπηση της MRB βάζει …φωτια στο πολιτικό σκηνικό . Η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων κλείνει στο 1.9 με κύριο στοιχείο την μεγάλη φθορά της Κυβέρνησης την οποία όμως δεν την καρπούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης !
Την ίδια ώρα κορυφαίοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι «ρίχνουν βόμβα» και αφήνουν να εννοηθεί ότι η αποτυχία του μνημονίου στην χώρα μας είναι γεγονός! Συγκεκριμένα, ο όμιλος Ευρωπαίων οικονομολόγων European Economic Advisory Group θεωρεί πιθανά ενδεχόμενα για την Ελλάδα την επιστροφή στη δραχμή, την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων («haircut») κατά 30% και ένα νέο πακέτο στήριξης μετά το 2013.
Το EAAG μας λέει πως οι στόχοι της κυρίαρχης οικονομικής και πολιτικής ελίτ (μη-αναδιάρθρωση χρέους, πάσει θυσία παραμονή στο ευρώ κλπ), δεν μπορούν να επιτευχθούν παρά μόνο με την «εξόντωση» των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων!
Τσάμπα πάνε οι θυσίες του ελληνικού λαού, επισημαίνουν με όσο πιο λάιτ τρόπο μπορούν, ενώ μας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα μας σέρνεται, από ένα μάτσο δήθεν επιτυχημένους οικονομολόγους, οι οποίοι της λένε τι θα κάνει και πως θα το κάνει…
Ετσι λοιπόν η Ελλάδα, πιθανόν να μην είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μέσω των αγορών όταν ολοκληρωθεί το τρέχον πακέτο διάσωσης, γι' αυτό και μας προειδοποιούν.

Ζωοκλοπές και λαθροθηρία σαρώνουν την Πελοπόννησο

"Καπνός" έγιναν 9 αρνιά και 1 κατσίκι στο Πεταλίδι. Ο ιδιοκτήτης τους Νίκος Δημόπουλος, που κατήγγειλε στην Αστυνομία τη ζωοκλοπή, πιστεύει πως κάποιοι μπήκαν στο στάβλο του στη θέση "Μπαταρία" τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οπως μας είπε ο ίδιος, το πρωί του Σαββάτου δε βρήκε τα ζώα στο στάβλο - και την επομένη βρήκε μόνο ένα αρνάκι να τριγυρίζει στο χτήμα, προφανώς ξεχασμένο από τους ζωοκλέφτες. Σχολίασε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές κλοπές σε στάβλους και χτήματα της περιοχής, ενώ μέχρι και φυτάρια ελαιόδεντρων έκλεψαν άγνωστοι από συγχωριανό του.
Αγριογούρουνα, λαγοί, πάπιες και ελάφια, είναι τα αγαπημένα θηράματα των λαθροκυνηγών στην Αχαΐα. Και μπορεί το κυνήγι να τελειώνει, αυτοί όμως συνεχίζουν την δράση τους σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά λαθροθηρίας με σκοπό την εμπορία του κρέατος των θηραμάτων, είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής.
Σύμφωνα με το thebest.gr, τα θηράματα που ακόμα και επί παραγγελία αφανίζονται εκτός της κυνηγετικής περιόδου, είναι κυρίως τα αγριογούρουνα και τα υδρόβια πτηνά, που μετατρέπονται σε πολυτελή γεύματα για λίγους, ενώ οι εξορμήσεις γίνονται κατά κανόνα, αργά τη νύχτα. Οι λαθροθήρες είναι εξοπλισμένοι με διόπτρες νύχτας, υπερσύγχρονα όπλα, ασυρμάτους για επικοινωνία και σκούφους, ώστε να μην τους αναγνωρίζουν, αφού είναι ικανοί να δρουν ακόμα και στην περιοχή κατοικίας τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική προστασία από τους λαθροθήρες, με αποτέλεσμα οι κυνηγετικές ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει το επικίνδυνο έργο.

'Στα όπλα' η Τριφυλία για τα σχολεία- Δυναμική συγκέντρωση παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας

Με μια συγκέντρωση διαμαρτυρία στο Κοπανάκι σήμερα οι κάτοικοι και οι μαθητές με επικεφαλής τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια αντέδρασαν στο κλείσιμο- σύμπτυξη των σχολείων όπως επιτάσσει η Τρόικα για δήθεν οικονομία.. Χωρίς να λογαριάσουν τίποτε και αψηφώντας τις τοπικές κοινωνίες που κρατάν την ύπαιθρο μας ζωντανή οι κύριοι του ΔΝΤ με την ανοχή της Κυβέρνησης προχωρούν στο ένα «έγκλημα» μετά το άλλο κατά της Ελλάδος. Η άποψη των μικρών παιδιών σήμερα που μίλησαν στην κάμερα της τηλεόρασης BEST έκανε να δακρύσουν όλοι όσοι παρακολούθησαν το ρεπορτάζ. Τελικά επειδή είμαστε «κάτοικοι κατεχόμενης χώρας» όπως φωνάζει γνωστός δημοσιογράφος κάθε πρωί στο ραδιόφωνο, μάλλον πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, για να αποτάξουμε τον «Ζυγό» όπως έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν ο Έλληνας…
Στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθοπόλεως που τελεί υπο κατάληψη φοιτούν 24-25 παιδιά, ενώ από την επόμενη χρονιά θα αυξηθούν, δεδομένου ότι λειτουργεί θετικά το γεγονός ότι

διαμένουν με τις οικογένειές τους δεκάδες υπάλληλοι της ΠΟΤΑ. Παράλληλα, υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη τάση ανάπτυξης στην περιοχή και πληθαίνει ο αριθμός των οικογενειών που επιλέγουν να κατοικήσουν στην Μαραθούπολη.
Σε ότι αφορά το Δημοτικό Σχολείο Καλού Νερού, οι γονείς που αποφάσισαν την κατάληψη, σημειώνουν, πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλείσει, καθώς διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και η όλη εκπαιδευτική διαδικασία και λειτουργία είναι άριστη, με τα παιδιά να έχουν υψηλό επίπεδο γνώσεων και διακρίσεις. Επίσης σημείωσαν την ταλαιπωρία των μικρών παιδιών να πηγαινοέρχονται στην Κυπαρισσία, αλλά και το γεγονός ότι δε γλιτώνει έξοδα το κράτος, αφού το σχολείο συστεγάζεται με το Νηπιαγωγείο, που θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Η αλλάζουμε ή Βουλιάζουμ​ε στον τομεα του τουρισμού

Γράφει η Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου
Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την πορεία που ακολουθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του τουρισμού , που αποτελεί την τελευταία σανίδα σωτηρίας της παραπαίουσας οικονομίας μας, η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Μετά τις παλινωδίες της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης στην κατανομή των αρμοδιοτήτων των Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό και τη στελέχωσή τους επ΄ ωφελεία της Χώρας μας ,έρχονται οι καθυστερημένες αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΤ, που κι αυτές δυστυχώς , αποπνέουν κομματικό άρωμα. Δεν έχει γίνει κατανοητό στους Κυβερνώντες πως με την ανυπαρξία Τουριστικής Πολιτικής οδήγησαν την Ελλάδα σε υποβιβασμό στη Β κατηγορία της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.
Απαιτούνται άλλες σύγχρονες και δυναμικές δράσεις , προκειμένου να κερδίσουμε άμεσα το χαμένο έδαφος και να σταθούμε ισότιμα δίπλα στους ανταγωνιστές μας.
Η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει ακόμη στην παρέμβασή της ««Το τρέχον σχήμα όπου Υπουργός, Υφυπουργός αλλά και Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. εμπλέκονται σε αλληλοεπικαλυπτόμενες δράσεις αμφιβόλου στόχευσης με σκοπό την τουριστική προώθηση της χώρας κρίνεται αναποτελεσματικό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία του τουρισμού τόσο από άποψη αφίξεων όσο κυρίως και εσόδων κατά τα τελευταία δύο έτη.
Αν και είχαν δημιουργηθεί υψηλές προσδοκίες στον κλάδο από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενιαία αντιμετώπιση πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού αυτές διαψεύστηκαν στην πράξη, αφού αντί να επιλύονται τα προβλήματα δημιουργούνται συνεχώς νέα, όταν δεν υπάρχει ένας Μάνατζερ που θα έχει υπό την εποπτεία του όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τουρισμού». Επίσης, κρίνεται σκόπιμο να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι θέσεις των επιτελών, συμβούλων και λοιπών, καθώς και ο εξορθολογισμός των στεγαστικών αναγκών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. «Σήμερα, οι υπηρεσίες τους και διάσπαρτες σε όλη την Αθήνα είναι και υπέρ του δέοντος κοστοβόρες και μη λειτουργικές. Με τον περιορισμό ή τη συστέγαση θα εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια, ώστε να διατεθούν αποκλειστικά στην διαφήμιση και στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό.
Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή την χρηματοδότηση τριών διαφορετικών επιτελείων και των ανάλογων συμβούλων -Υπουργού, Υφυπουργού, Προέδρου Ε.Ο.Τ.- το κλείσιμο δέκα γραφείων του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό προς μείωση του κόστους, την απαξίωση έμπειρου και εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού που έχει προσφέρει σημαντικό έργο στις χώρες δραστηριοποίησής του και εν τέλει την δραστική μείωση της προβολής της χώρας στο εξωτερικό με την περικοπή κάθε είδους διαφημιστικής δαπάνης -πλην διαδικτύου- με αποτέλεσμα την απουσία της χώρας μας από σημαντικές τουριστικές εκθέσεις (παρουσία σε 34! λιγότερες εκθέσεις σε σχέση με πέρυσι)».

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μέτρα απο την Περιφέρεια για την κατολίσθηση στον νέο Εθνικό δρόμο

26/2/2011
Συνεχή ενημέρωση για την κατολίσθηση που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου, λίγο έξω από το Δερβένι Κορινθίας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το πρωί της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου στην Τρίπολή.
Ο κ. Τατούλης ζήτησε την συνεχή ενημέρωσή του επί του θέματος αλλά και την άμεση διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των διερχομένων καθώς και την ενεργοποίηση και εγρήγορση όλου του τεχνικού μηχανισμού ώστε να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών του παράπλευρου δρόμου. Για την υλοποίηση των έργων ζητήθηκε η βοήθεια όλων των μηχανημάτων της Αναδόχου Κοινοπραξίας που εκτελεί εργασίες στο νέο τμήμα της Εθνικής Οδού (Παραδείσια – Τσακώνα).
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι στην σύσκεψη ότι, ανεξάρτητα από την πορεία των εργασιών στην νέα Εθνική Οδό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αδιαφορήσουμε για τον συγκεκριμένο δρόμο (παλιά εθνική οδός Τρίπολης – Καλαμάτας) απεναντίας θα πρέπει ο δρόμος αυτός να αναβαθμιστεί και να είναι απόλυτα λειτουργικός.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Από τα μέσα του 2005 είχε ζητηθεί πίστωση 7.000.000€ για βελτίωση της παλαιάς ΕΟ Τρίπολης – Καλαμάτας στο Τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα βάση προηγούμενης μελέτης.
Η αρμόδια Δ/νση του ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τον Ιούλιο του 2005 την έγκριση ένταξης νέου έργου προϋπολογισμού 7.000.000€ προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να αναβαθμιστεί η παλαιά Εθνική Οδός στο τμήμα που είχε αποκοπεί από τη νέα Εθνική Οδός (Παραδείσια – Τσακώνα)
Τον Σεπτέμβριο του 2007 η ΔΕΚΕ απεύθυνε έγγραφο προς το ΥΠΕΧΩΔΕ και ζήτησε την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης για την αποτροπή κινδύνου του έργου που είχε ζητηθεί το 2005, θεωρώντας επικίνδυνη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εν λόγω περιοχή, έπειτα από τις πρόσφατες (τότε) πυρκαγιές, για αποκοπή της συγκοινωνίας.
Το Μάρτιο του 2010 παρατηρήθηκαν ενδείξεις ότι επίκειται εξέλιξη του φαινομένου της κατολίσθησης. Δόθηκε εντολή για την σύνταξη μελέτης αντιμετώπισης του προβλήματος που πρόσφατα εγκρίθηκε. Ένα χρόνο σχεδόν μετά, στις 24 Φεβρουαρίου, παρουσιάσθηκαν τα κατολισθηκά φαινόμενα ενώ η εταιρεία κοινοπραξία ALPINE BAU- ΤΕΡΝΑ ΑΕ ανέλαβε την διάνοιξη παράπλευρου δρόμου για λόγους ασφαλείας.

Εφοδοι του ΣΔΟΕ στα...Νοσοκομεία

Σημαντικά στοιχεία για παράνομες οικονομικές συναλλαγές στον τομέα της Υγείας έχει στα χέρια του το ΣΔΟΕ, όπως ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ 'Αδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιου Πλεύρη για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων στα νοσοκομεία. Ο υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας, ενημερώνει τους βουλευτές ότι διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ εκτεταμένοι έλεγχοι στον τομέα της υγείας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του μεγάλου όγκου των προς διερεύνηση και αξιολόγηση στοιχείων.
"Από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ελέγχων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές", πληροφορεί τη Βουλή ο κ. Κουσελάς και υπογραμμίζει ότι "στρατηγική επιδίωξη του ΣΔΟΕ αποτελεί η σταδιακή μετατόπιση της ελεγκτικής του δράσης σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με μεγάλη παραβατικότητα και σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις".
Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα, όπως προσθέτει ο υφυπουργός, το ΣΔΟΕ έχει ενισχυθεί και θεσμικά με τη δυνατότητα άμεσης επιβολής προστίμων και άμεσης αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων.
Όπως σπεύδει επίσης να υπενθυμίσει με νόημα ο υφυπουργός, με αφορμή τους διαχειριστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία, το ΣΔΟΕ διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται.
Αντικείμενο δε των ελέγχων αυτών είναι η διαπίστωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, ως προς την τήρηση των φορολογικών βιβλίων, την έκδοση φορολογικών στοιχείων και την ακριβή απόδοση των αναλογούντων φόρων.
Επιπλέον ο κ. Κουσελάς αναφέρει, στο έγγραφό του, ότι η Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ΔΕΚΟ, διενεργεί διαχειριστικούς-οικονομικούς ελέγχους αλλά και έρευνες στις Δημόσιες Διαχειρίσεις, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, αιτημάτων αρμοδίων φορέων και φυσικών προσώπων.

Τα σκουπίδια πνίγουν τη Καλαμάτα μαζί με την Πολιτική αναλγησία

Με την κατάσταση να έχει περάσει την κόκκινη γραμμή βρίσκετε η πόλη της Καλαμάτας δημιουργώντας την ποιο άσχημη εντύπωση τόσο στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες. Η δημόσια υγεία είναι κάτι το αυτονόητο αλλά οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφέρονται, παίζοντας τα πολιτικά τους παιχνίδια στην πλάτη του κόσμου και των μικρών παιδιών που παίζουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης που θυμίζουν χωματερή.
Η προσωρινή λύση που βρήκε ο Δήμος Καλαμάτας και ακούει στο όνομα «RAM» αντιμετωπίζει προβλήματα παρά τις αδειοδοτήσεις που έχει από το κράτος καθότι μερικοί πολίτες επονομαζόμενοι κάτοικοι του Ταϋγέτου…, επικαλούμενοι περιβαλλοντολογικά προβλήματα αντιδρούν με την λειτουργία του μηχανήματος στον Ταΰγετο αδιαφορώντας για την κατάσταση στην πόλη. Ο Δήμος πρέπει άμεσα να βάλει τέλος σε αυτήν την κατάσταση αδιαφορώντας για τους λίγους που κινούνται και με πολιτικά κριτήρια και να κοιτάξει την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που κινδυνεύουν άμεσα!!!!!!

Ερωτηματικά για στερεά απόβλητα απο τον Παναγιωτοπουλο

Κύριε Περιφερειάρχα,
Όπως γνωρίζετε η υπόθεση της διαχείρισης των αποβλήτων και ιδιαιτέρως των στερεών αποτελεί θέμα Εθνικής σημασίας για τον τόπο μας. Συνδέεται δε άμεσα με τις σημαντικότερες παραμέτρους ανάπτυξης μιας χώρας όπως η τουριστική βιομηχανία, η οικονομική, η βιομηχανική-τεχνολογική, η κοινωνική-πολεοδομική και βεβαίως η ευρύτερη περιβαλλοντική παράμετρος. Δυστυχώς η έλλειψη υψηλής τεχνολογίας και έρευνας, η Συνολική έλλειψη πολιτικής βούλησης και ουσιαστικών θέσεων και η υιοθέτηση του ανορθολογικού μοντέλου ανάπτυξης το οποίο συνέδεε την ανάπτυξη της χώρας με τον παραγόμενο όγκο κατανάλωσης και απορριμμάτων, έφερε τραγικά αποτελέσματα.
Η Ευρωπαϊκή οδηγία πλαίσιο 98/2008 για τα απόβλητα, περιγράφει τους κύριους άξονες της πολιτικής διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων. Σύμφωνα με την προηγούμενη οδηγία-πλαίσιο το πλέον επιθυμητό είναι η πρόληψη παραγωγής, η ελαχιστοποίηση των παραγόμενων απορριμμάτων αλλά και η μείωση των βλαπτικών συστατικών των αποβλήτων, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση παράλληλα με την ανάκτηση ενέργειας.
Οι χώροι υγειονομικής ταφής πρέπει να αποτελούν το τελευταίο στάδιο επιλογής στην πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων. Το πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων αποτελεί ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου θέμα επιβίωσης της ίδιας της Περιφέρειας. Εάν δεν υπάρξει άμεσα: α) Βραχυπρόθεσμη πολιτική άμεσης εκτόνωσης των εκρηκτικών συνθηκών που δημιουργούν τα απορρίμματα και β ) Μεσοπρόθεσμη πολιτική οριστικής διευθέτησης του καυτού προβλήματος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πιστεύω ότι θα οδηγηθούν σε αποτυχία και οι άλλοι αναπτυξιακοί άξονες όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, το Περιβάλλον καθώς και κάθε άλλη αναπτυξιακή πολιτική.
Δυστυχώς στην Ελλάδα το κράτος μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση και αλλαγή κυβέρνησης, δεν έχει συνέχεια των προηγούμενων πολιτικών σε όλους τους τομείς. Οι βουλευτικές εκλογές του 2009 και οι περιφερειακές εκλογές του 2010 πάγωσαν κυριολεκτικά τις δράσεις διαχείρισης απορριμμάτων εκ μέρους των Π.Ε.Π και βεβαίως και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη απαιτεί και νέο 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο για Ο.Τ.Α. και Περιφέρειες. Βεβαίως αυτό σημαίνει δυστυχώς και νέα καθυστέρηση κάθε προσπάθειας διαχείρισης απορριμμάτων από Ο.Τ.Α. και Περιφέρειες και μάλιστα υπό τις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
Η πρόσφατη ανακοίνωσή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι πρόκειται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα οποία ο λαός της Περιφέρειάς μας ζητά να δώσετε άμεσα απαντήσεις. Αναμφίβολα ένας τέτοιος διαγωνισμός αποτελεί σημαντικό τμήμα της πολιτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, όχι όμως και τον αυτοσκοπό μιας σύγχρονης ρεαλιστικής και αειφόρου αναπτυξιακής πολιτικής. Εντάσσεται ένας τέτοιος διαγωνισμός αυτού του μεγέθους και αυτής της σημασίας στο ευρύτερο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί αυτό;
Με αφορμή τα ανωτέρω σας ερωτώ:
1. Υπάρχει περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση απορριμμάτων και ποιος είναι; Εντός του πλαισίου αυτού του όποιου σχεδιασμού, έχει γίνει η επιλογή-χωροθέτηση των χώρων συγκέντρωσης και επεξεργασίας αποβλήτων; Και πού;
2. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν για την επιλογή των περιοχών αυτών που θα χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία των αποβλήτων, ή θα υπάρξουν γεγονότα εξέγερσης των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως πρόσφατα της Κερατέας και των Άνω Λιοσίων στην Αττική; Έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες μελέτες για την επιλογή των χώρων διάθεσης και επεξεργασίας απορριμμάτων; Δηλαδή Μ.Π.Ε. (περιβαλλοντικές, πολεοδομικές, κ.λ.π.);
3. Γνωρίζετε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος λόγω της εφαρμογής του ¨Καλλικράτη¨ και της ντε φάκτο καθυστέρησης υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΠΕΠ Πελοποννήσου, να γεμίσουμε με δεκάδες νέους Χ.Α.Δ.Α (Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων), αφού κάπου πρέπει να πάνε τα απορρίμματα μιας ολόκληρης Περιφέρειας. Τι πρόκειται να κάνετε για αυτό; Τι γίνεται με τους παλαιότερους ήδη χαρτογραφημένους Χ.Α.Δ.Α.;
4. Υπάρχει ο πολιτικός σχεδιασμός από τη νέα αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για υλοποίηση άμεσων ανακουφιστικών δράσεων διαχείρισης απορριμμάτων από το επίπεδο Ο.Τ.Α με προγράμματα εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής αφύπνισης, συλλογής και διαλογής απορριμμάτων με βάση το είδος και την επικινδυνότητά τους, τα οποία οφείλει η Περιφέρεια να υποστηρίξει από άξονες δράσεων όπως η αειφορία και το Περιβάλλον;
5. Είναι γνωστό, ότι τα Π.Ε.Π περιέχουν κύριους άξονες δράσεων για την αειφορία και το Περιβάλλον. Αυτοί οι άξονες καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τύπου Jessica ή άλλων μοντέλων χρηματοδότησης (Σ.Δ.Ι.Τ., κλπ) αποτελούν βασικά στοιχεία της πολιτικής διαχείρισης απορριμμάτων. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της Διοίκησης για την υλοποίησή τους προς όφελος της Περιφέρειας Πελοποννήσου;
6. Υπάρχει σχέδιο από τη νέα αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προώθηση και υλοποίηση πολιτικής πρόληψης απορριμμάτων από το στάδιο της παραγωγής σε αστικό τοπίο, βιομηχανίες, βιοτεχνίες και αγροτουριστικές περιοχές; Όπως για παράδειγμα η συνεργασία με βιομηχανικές και εμπορικές μονάδες (βιομηχανίες, S/M) για την υλοποίηση ενός προγράμματος μείωσης συσκευασίας προϊόντων από μη ανακυκλώσιμα ή δύσκολα να ανακυκλωθούν υλικά. Και ποιο είναι εν όψει τουριστικής περιόδου;

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Νέκρωσε η Πελοπόννησος απο τους απεργούς...

25/2/2011
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην χθεσινή απεργία σε όλη την Πελοπόννησο, ενώ αξιοσημείωτη ήταν τόσο η συμμετοχή τους στις διπλές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των πέντε νομών της περιφέρειας, όσο και η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου που κράτησε κλειστά τα καταστήματα, νεκρώνοντας την αγορά της Πελοποννήσου.
Το πρωί χθες απεργοί του ΠΑΜΕ και φοιτητές του ΜΑΣ πραγματοποίησαν τρίωρη συμβολική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου, επί της πλατείας Ανεξαρτησίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Τρίπολη. Κρέμασαν πανό, τοποθέτησαν μικροφωνική εγκατάσταση και φώναξαν, ενώ παράλληλα απέκλεισαν την είσοδο στους υπαλλήλους ως τις 10.00 το πρωί. 'Αφησαν να περάσουν μόνο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, συνοδευόμενοι από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου. Στην κεντρική πλατεία Τρίπολης η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπου επιδόθηκε ψήφισμα.

Ρήμαξαν μέχρι... τυποποιητήριο στο Κατσαρού

Γερή μπάζα έκαναν άγνωστοι δράστες που «μπούκαραν » σε τυποποιητήριου ελαιολάδου στο Κατσαρού πάνω στον Εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Τρίπολης . Το ύψος των κλοπιμιαίων φθάνει το ποσόν των 40.000 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και αφορά την κλοπή 55 μοτέρ μετατροπής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής αξίας 15.000 ευρώ, 13 βάνες δεξαμενών ελαιολάδου αξίας 9.100 ευρώ, εξαρτήματα μηχανημάτων τυποποίησης 5.500 ευρώ, ηλεκτρονικό εγκέφαλο κι άλλα εξαρτήματα αξίας 5.000 ευρώ καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία κι εξοπλισμό συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη στυγερή δολοφονία που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Δράστης ένας 47χρονος Ρουμάνος και θύμα ένας 58χρονος Πολωνός. Οι δυο τους, συγκατοικούσαν σε σπίτι στο δημοτικό διαμέρισμα της Σκάλας Λακωνίας και σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής δεν έδιναν δικαιώματα.

Ηρωικό και ομόφωνο ΟΧΙ του Δ.Σ. Τριφυλίας για τις καταργήσεις σχολείων

ΟΜΟΦΩΝO ήταν το ΟΧΙ που εξέπεμψε το Δ.Σ. Τριφυλίας στη χθεσινή του συνεδρίαση αποδεχόμενο την εισήγηση του Δημάρχου Τριφυλίας με την έκδοση ψηφίσματος κατά της κατάργησης ή συγχώνευσης Δημοτικών σχολείων στο Δήμο. Θεμελιώδη ήταν τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, διεκδικώντας να υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ την Παρασκευή στο Κοπανάκι σε Συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί το περιεχόμενο του ψηφίσματος.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας κατέριψε τα επιχειρήματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της συρίκνωσης των σχολείων εστιάζοντας στην αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου μετά τις επαφές που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες, λέγοντας μάλιστα ότι ο ίδιος δεν μασάει τα λόγια του υπενθυμίζοντας ότι μπορει να 'κατεβάσει ακόμα και ντουντούκες με δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να υποστηρίξει το δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών άμεσα...'
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημ. Σωτηρόπουλος κινήθηκε στο ίδο μήκος κύματος με τον Δήμαρχο τονίζοντας ότι η διαδικασία συγχώνευσης είναι 'ανεπίτρεπτη όταν οι μεγάλες μονάδες με λίγα παιδιά βοηθούσαν στην αποτίμηση του διδακτικού έργου αλλά δυστυχώς η Ελλάδα δεν διαθέτει το μοντέλο Σουηδίας οπότε αν τροποποιήσουμε την κατεστημένη δομή θα έχουμε χειρότερα αποτελέσματα απο εκείνα που επιζητούμε' εκφράζοντας αντιρρήσεις για τη μεταφορά και ασφάλεια των μαθητών ιδίως όταν 'χάνουν ώρες λόγω μεταφοράς με το ΚΤΕΛ κάτω απο κρύο ή βροχή ή όταν ταλαιπωρούνται' λέγοντας ότι 'όταν κάτι διακυβεύεται πρέπει πρώτα να πείσουμε τη κοινωνία και μετά όσους νομοθετούν...'
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης εκτίμησε ότι 'η Παιδεία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας και πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν' συμφωνώντας με τα επιχειρήματα που τέθηκαν καθώς 'δεν συντρέχουν εκπαιδευτικοί λόγοι' κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν. Εξήγησε μάλιστα ότι 'η Κυβέρνηση προ ετών έιχε αποφασίσει για Πολυδύναμα σχολεία στους ΟΤΑ οπότε το επιβάλλει λόγω Καλλικράτη, αργότερα όμως θα παρέμβουν στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όχι μόνο τα παιδιά αλλά κυρίως η Παιδεία που θα καταντήσει αύλη δομή...'

Ο Ζαχαρίας Κανελλόπυολος υπογράμμισε ότι βάζοντας λουκέτο σε Δ.Ο.Υ., στην Αστυνομία και στις δομές του κράτους, στα σχολεία συντελείται το έγκλημα. Εξέφρασε την άποψη ότι δεν συντρέχουν εκπαιδευτικοί λόγοι όταν το κόστος μεταφοράς των μαθητών είναι κοστοβόρο απο τα λειτουργικά έξοδα διακυβεύονυτας την κοινωνική συνοχή και ασφάλεια του Κράτους, συμπληρώντας ότι 'πίσω από τις καταργήσεις κρύβεται η αυτονόμηση περιοχών απο τη κεντρική εξουσία'.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Γιάν. Μερκούρης προχώρησε στην εκπαιδευτική αποτίμηση του θέματος με ασάφεια νομοθετικού πλαισίου παραθέτοντας τα ψηφίσματα της ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αποτυπώνοντας σχεδια πει χάρτου που εισάγουν με τρόπο την ομαδοποίηση ηλικιακά των μαθήτων με αποτέλεσμα να υπάρξει μη διαβαθμισμένη Παιδεία, εξηγώντας τις ιδιατερότητες του σχολείου Καλονερού με αλλοδαπούς μαθητές και του Πύργου Τριφυλίας δηλώνντας ότι είναι κάθετα αντίθετος.
Σφοδρές αντιδράσεις εκφράστηκαν στη συνεδρίαση απο το Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Καλονερού Σπύρο Παπαηλιού όπου η περιοχή ζητά αναβάθμιση και όχι κατάργηση του δυναμικού σχολείου ενώ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Τριφυλίας Νίκος Τζώνης αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε στα Φιλιατρά και την επαφή με το Διευθυντή της περιφέρειας Μεσσηνίας αλλά και στο διάλογο που τέθηκε στα τοπικα όργανα, εκτιμώντας ότι η ποιοτική εκπαίδευση δεν καθορίζεται απο ημίμετρα ή έωλες αποφάσεις όταν το υπουργείο προπαγανδίζει ανύπαρκκτα μέτρα που δεν ευσταθούν καν ως επιχειρήματα.
Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ κ. Δημήτρης Στυλιανός διάβασε ψήφισμα του Συλλόγου το οποίο μιλά για συρίκνωση του δημόσιου τομέα και ότι 'δεν επικρατεί εξορθολογισμός της υπάρχουσας κατάστασης αλλά θα επιφέρει μείωση της εκπαιδευτικής ποιοτικής δομής, την αύξηση χρόνου μεταφοράς μαθητων, την αύξηση σχολικών αποτυχιών αλλά και αποκλεισμό των ευαίσυθητων κοινωνικών ομάδων' εκφράζοντας την αντίθεσή του για το Γυμνάσιο Κοπανακίου με τους μαθητές να καταλήγουν περιφερειακοί άστεγοι.

Τσίκνα μετά βροχής και λιώσιμο του γουρουνιού στη Χώρα

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ σήμερα και έχει προγραμματιστεί παρά τον καιρό να γιορταστεί σε πόλεις και χωριά με επίκεντρο τις μεγάλες πόλεις. Στη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ απο το μεσημέρι θα στηθεί επιτρέποντος του καιρού- αλλιώς θα γίνει σε κλειστό χώρο- το Τσίκνισμα των Πανωπολιτών απο το Σύλλογο για την ανάδειξη και προστασία της Ανω Πόλης και τον Δήμο, ενώ εκδηλώσεις έχουν ετοιμάσει και ορισμένα σχολεία όπως το 3ο Δημοτικό.
Στην εποχή που ζούμε καθημερινά οι ανάγκες μας γίνονται όλο και περισσότερες, ίσως όμως αυτό που έχουμε πραγματική ανάγκη είναι να κοιτάξουμε λίγο πίσω, στο χρόνο, όχι φυσικά για να επιστρέψουμε αλλά για να αντλήσουμε λίγη από τη σοφία των προγόνων μας με την οποία κατάφερναν να ξεπερνούν άπειρες δυσκολίες και να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.
Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι η σοφία του λαού μας όπως εκφράστηκε μέσα από τα έθιμα και τις παραδόσεις είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Γι’ αυτό και εμείς προσπαθούμε να καταγράψουμε και να αναδείξουμε ήθη και έθιμα του λαού μας τα οποία στο διάβα των αιώνων λειτούργησαν ως στοιχεία πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής. Έτσι με την ευκαιρία της Σαρακοστής, όπως κάθε χρόνο, ο όμιλος μας στις Κατασκηνώσεις του Δήμου Πύλου -Νέστορος στο Κεφαλόβρυσο Χώρας από τις 12:00 το πρωί την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου αναβιώνει το ΄΄λιώσιμο του γουρουνιού΄΄.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι εφοριακοί έσβηαν πρόστιμα...αλλά το Κράτος τους έστειλε Εισαγγελέα!

24/2/2011
Σε εισαγγελικό κλοιό βρίσκονται οικονοµικοί επιθεωρητές του υπουργείου Οικονοµικών, οι οποίοι φέρονται ότι µε τεχνάσµατα µηδένιζαν οφειλές επιχειρήσεων ζηµιώνοντας – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις – ώς και ένα δισ. ευρώ το Ταµείο του ∆ηµοσίου.
Η αξιόποινη δράση των εµπλεκοµένων, η οποία αρχίζει από το 2006, αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στη ∆ικαιοσύνη και οδηγούν στην τέλεση σοβαρών κακουργηµατικών πράξεων σε συνδυασµό µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόµου 1608/1950 περί καταχραστών του ∆ηµοσίου – προβλέπει ακόµα και ποινή ισόβιας κάθειρξης. Είναι θέµα χρόνου, όπως εκτιµάται, οι περίπου 20 οικονοµικοί επιθεωρητές για τους οποίους διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το Τµήµα Οικονοµικού Εγκλήµατος της Εισαγγελίας να βρεθούν από τη θέση του ελεγκτή στη θέση του ποινικά ελεγχόµενου και µάλιστα µε την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηµάτων, όπως αυτό της απιστίας, εις βάρος του ∆ηµοσίου.
Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια οι υποψίες του τµήµατος των Αδιάφθορων του υπουργείου Οικονοµικών είχαν στραφεί σε µια συγκεκριµένη οµάδα ελεγκτών, τα µέλη της οποίας όταν αναλάµβαναν να διενεργήσουν επανελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις κατέληγαν να µηδενίζουν τις οφειλές τους προς το ∆ηµόσιο.
Οι επανέλεγχοι αυτοί µάλιστα – κατά τα καταγγελλόµενα από τους Αδιάφθορους – φέρεται ότι κινούνταν σε µια «γκρίζα ζώνη» µεταξύ των ορίων της παρατυπίας και της παρανοµίας. Παρ’ όλα αυτά κατάφερναν όχι µόνο να ξεπερνούν τους σκοπέλους και να κάνουν δεκτές τις σχετικές αιτήσεις των ενδιαφεροµένων αλλά ουσιαστικά να διαγράφουν τα χρέη των επιχειρήσεων που είχαν βεβαιώσει σε προγενέστερο χρονικό διάστηµα κλιµάκια άλλων συναδέλφων τους, ακυρώνοντας τα προηγούµενα πορίσµατα.
Το εντυπωσιακό στοιχείο που έφερε την υπόθεση στη ∆ικαιοσύνη είναι το γεγονός ότι συγκεκριµένα πρόσωπα εµφανίζονται να διενεργούν τις ύποπτες επιθεωρήσεις βγάζοντας... λάδι τους ελεγχόµενους. Από τη δραστηριότητα των οικονοµικών επιθεωρητών – κάποιοι εξακολουθούν να κατέχουν υψηλόβαθµα πόστα και να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους – το ελληνικό ∆ηµόσιο έχει υποστεί τεράστια οικονοµική ζηµία, η οποία δεν έχει ακόµα αποτιµηθεί αλλά εκτιµάται από στελέχη των Αδιάφθορων ότι µπορεί να ανέρχεται ακόµα και σε ύψος ενός δισ. ευρώ.

Αίγυπτος έγινε η Αθήνα...λόγω απεργίας!

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας, με εκτεταμένα και σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οδοφράγματα, οδομαχίες και καταστροφές.
Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι εκρηκτική, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και τους διαδηλωτές να απαντούν με βόμβες μολότοφ. Ένας διαδηλωτής επιχείρησε να κάψει σημαία της ΕΕ έξω από το κτίριο της Βουλής, ωστόσο παρεμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάχες σώμα με σώμα και πετροπόλεμος σημειώνονταν ανά διαστήματα στα Προπύλαια, ενώ συνελήφθη ένα άτομο, που έφερε τόξο με δύο βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 20 προσαγωγές και τέσσερις συλλήψεις, ενώ τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ. παραδόθηκαν στις φλόγες.
Κατά την διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους. Ο τηλεοπτικός φακός δείχνει δύο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ να πέφτουν από την μηχανή και στην συνέχεια ο ένας εξ’ αυτών να δέχεται μια βόμβα μολότοφ στο κεφάλι του...

Οι Ελληνες δεν καταναλώνουν πλέον όπως οι Ευρωπαίοι

Μεγάλη πτώση της καταναλωτικής δαπάνης παρατηρείται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Βαρομέτρου Καταναλωτικής Δαπάνης της Visa Europe.
Γενικότερα στην ΕΕ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η καταναλωτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 0,8% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2010, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Ωστόσο, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώθηκε συγκρινόμενος με το 1,2% του τρίτου τριμήνου, αντικατοπτρίζοντας την περιορισμένη οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ.
Πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης στην ΕΕ, αν και το Βαρόμετρο καταγράφει επιβράδυνση του σχετικού ρυθμού, καθώς η υψηλότερη επίδοση καταγράφηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2010, φτάνοντας το 2,5%.
Το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Καταναλωτικής Δαπάνης βασίζεται στην πραγματική δαπάνη και όχι σε εκτιμήσεις, ενώ τα δεδομένα προσαρμόζονται, ώστε να αντανακλούν τα στοιχεία καρτών Visa, τον πληθωρισμό και τις προτιμήσεις των καταναλωτών όσον αφορά στις πληρωμές.
Το επίπεδο των δαπανών στην ΕΕ διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο. Συγκεκριμένα, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Λετονίας και της Εσθονίας, σημείωσαν μεγάλη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, ενώ αντίθετα, στην Ιρλανδία και την Ελλάδα καταγράφηκε μεγάλη πτώση.
Μεταξύ των μεγαλύτερων χωρών της ΕΕ, η δαπάνη στη Γερμανία και την Ιταλία μειώθηκε ελαφρά, αλλά η μείωση περιορίστηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία οι καταναλωτικές δαπάνες συνέχισαν να αυξάνονται, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο. Η μείωση του ποσοστού αύξησης ήταν εν μέρει αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρέασαν πολλές χώρες της Βόρειας Ευρώπης κατά το τέταρτο τρίμηνο. Το Βαρόμετρο δείχνει ανάλογο κλίμα και στην Ισπανία, η οποία παρουσιάζει αύξηση των δαπανών, αλλά με βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο.

Στο πόδι το Κοπανάκι για την κατάργηση του Γυμνασίου...

ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ είναι οι αντιδράσεις για το επιχειρούμενο λουκέτο στο ισοτρικό Γυμνάσιο Κοπανακίου καθώς η Συνέλευση της Τρίτης αποφάσισε να γίνει κατάληψη επ αόριστον του κτιρίου κίνηση στην οποία συναποφάσισαν οι γονείς των μαθητών και οι μαθητές που φοιτούν στο σχολείο, αντιδρώντας στην «πρόταση» – πρόθεση για συγχώνευση/κατάργησή του. Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ήταν ομόφωνη, έχοντας συμπαράσταση απο την τοπική κοινωνία του Κοπανακίου, η οποία εξεγέρθηκε ενάντια στην απόφαση των χαροτγιακάδων όπως τονίζουν! Το σχολείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας όπου οι φορείς τόνισαν ότι αποτλεεί οξύμωρο σχήμα, από τη μία, η Πολιτεία να εγκρίνει χρηματοδοτήσεις και έργα για τη θωράκιση, την ενίσχυση και αναβάθμιση του Γυμνασίου Κοπανακίου, να έχουν δαπανηθεί πάνω από 500.000 ευρώ και, από την άλλη, να το κλείνει… Αξίζει να προσθέσουμε οτι με απόφαση των γονιών τους οι μαθητές του Λυκείου Δωρίου που κατοικούν στη Δημοτική Ενότητα Αετού απείχαν από τα μαθήματά τους και ήταν εκεί, στο Γυμνάσιο Κοπανακίου, συμμετέχοντας στον αγώνα. Τα συνθήματα που ακούστηκαν εκφράζουν την κοινω΄νια της περιοχής λέγοντας ότι «Όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μία φυλακή» και «Κάτω τα χέρια απ’ το σχολείο», γράφουν τα πανό που ανήρτησαν στο σχολείο, ενώ οι μαθητές έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Κοπανακίου, ενημερώνοντας τους πολίτες και καλώντας τους σε συστράτευση στον αγώνα για να μην κλείσει το Γυμνάσιο.
Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του Γυμνασίου εξέφρασε την αντίθεσή του, στο λουκέτο υπενθυμίζοντας με νόημα ότι το ζητούμενο είναι «είτε να μείνει εδώ το Γυμνάσιο και στο Δώριο το Λύκειο, είτε το αντίθετο, για να διατηρηθούν έτσι και τα δύο σχολεία
…».
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και τοπικός αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης συμπλήρωσε απο την θέση του ότι : «Ο Σύλλογος επέλεξε μια μορφή αντίδρασης, σεβαστή. Εμείς, ως Δήμος, είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση του Γυμνασίου. Έχουμε προτείνει και εναλλακτική λύση, να λειτουργήσει Γυμνάσιο εδώ, να λειτουργήσει Λύκειο στο Δώριο, να λειτουργήσουν και τα δύο χωριά. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα κεντρικής διοίκησης, δεν είναι θέμα δικό μας…».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γρηγόρης Νικολακόπουλος, κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι : «Σκοπός της κατάληψης είναι να διατηρήσουμε ζωντανό το σχολείο. Εχει ιστορία αλλά και αξία με τόσους μαθητές και τούτο είναι γνωστό. Να μείνει το σχολείο, στον τόπο μας, ανοιχτό! Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, πιστεύαμε ότι θα αξιολογηθούν τα επιχειρήματά μας, αλλά δεν είδαμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα και μετά την ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προχωρήσαμε στην επ’ αόριστον κατάληψη. Αυτή είναι η απόφασή μας».

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ηχηρή πολιτική παρέμβαση για τη Πελοπόννησο

23/2/2011
Της Αντωνίας Μπούζα
Γίνεται σ’ όλους αισθητό ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή. Η δική μας γενιά παραδίδει στην επόμενη, μια χρεοκωπημένη χώρα. Αντί για εθνική ανεξαρτησία και απεξάρτηση πήγαμε στην επιτήρηση. Η νέα γενιά θάναι η μοναδική γενιά στην ιστορία που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη.
Τώρα που όλοι μας επαναπροσδιοριζόμαστε, πιστεύω ότι η γνώση που σωρεύτηκε στα μυαλά μας απ’ όλη αυτή την περίοδο θα γίνει δύναμη για να φτιαχτεί κάτι αξιοπρεπές.
Όλοι όσοι συμμετέχουμε στα κοινά πράγματα ,πρέπει να αποκτήσουμε μία άλλη προσέγγιση και αναλυτική ερμηνεία, μία νέα σύγχρονη θεωρία διακυβέρνησης, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο και πολιτικής διήγησης που θα μεταβάλλεται σε πολιτική δράση, σε πρόβλεψη, σε φαντασία, σε μύθο, σε πάθος.
Είναι αλήθεια πολύ δύσκολη η διαδικασία μετάβασης από το παλιό, το αποτυχημένο, το ένοχο, στο νέο το ελπιδοφόρο και αναγεννησιακό. Είναι σχεδόν απίθανο να κτισθεί το νέο με τα παλιά και φθαρμένα υλικά..!
Το ιστορικό αίτημα είναι η Επαναθεμελίωση του Πολιτικού Συστήματος και η εμφάνιση στο πολιτικό τοπίο αυθεντικά νέων, υγιών και έξυπνων πολιτικών πρωταγωνιστών.
Όχι εξωθεσμική βάφτιση του παλιού, του ανεπαρκούς και του διεφθαρμένου σε νέο και σωτήριο… Πολλοί από εμάς πιστέψαμε και με το ίδιο σθένος εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η αιρετή Περιφερειακή διοίκηση μπορεί να διαμορφώσει στην Πελοπόννησο μία νέα μεγάλη γειτονιά συμπατριωτών που θα πιστεύουν ότι αξίζει να αγωνίζεσαι για τις αξίες σου, για την πατρώα γη.
Όχι κομφορμιστών, καιροσκόπων, τυχοδιωκτών, χαμαιλεόντων.
Πιστεύω βαθύτατα στο Μοριά των Αξίων, των Αρχών, των Ιδανικών, της Υπερηφάνειας.
Στο νέο αυτό και απαραίτητο μοντέλο διακυβέρνησης δεν μπορεί να έχουν καμία θέση ούτε τα φαινόμενα ούτε οι άνθρωποι της παρακμής. Πρέπει οριστικά να τελειώνουμε με τις λογικές της παρέας, της κάστας και των μετρίων.. Πρέπει άμεσα να περάσουμε από την εποχή των..αετονύχηδων στην εποχή των αετών. Το απαιτεί η ιστορία, το μέλλον οι πολίτες…!
Οι πολίτες της Πελοποννησιακής γης , έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του Μοριά στην Περιφερειακή διοίκηση.
Κατά πολλούς είναι η ύστατη ελπίδα για να ξεφύγουμε από το τέλμα και την καθυστέρηση.
Ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας αποτέλεσε πάγιο αίτημα του χώρου της αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των πολιτών που έχουν περιφερειακή συνείδηση. Αποτελεί βαθειά μου πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της περιφερειακής Ελλάδος είναι η απάντηση στην κρίση.
Αυτό βέβαια οφείλουν πρώτοι να το ενστερνιστούν και να το κάνουν τρόπο σκέψης και καθημερινής δράσης οι εκλεγμένοι στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου.
Οι συμπατριώτες μας έχουν δικαιολογημένα στρέψει το βλέμμα και το ενδιαφέρον τους στην Τρίπολη που είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων που μας αφορούν όλους.
Οι πρώτες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου δυστυχώς δεν δείχνουν ότι έχει κατανοηθεί η ανάγκη για έναν νέο τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς , μία νέα ηθική, αλλά και για συνεργασίες έξω και πέρα από μικροκομματικές επιλογές και επιθυμίες.
Τόσο ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης όσο και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη στην Τρίπολη να καλλιεργηθεί μια νέα πολιτική παιδεία, μια δημόσια πολιτική εξυπνάδα, μια νέα δημόσια ηθική που να αποτρέπει τη δημιουργία και την αναπαραγωγή των φαινομένων που δημιούργησαν και δημιουργούν αδιέξοδα στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση αλλά και στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση μέχρι πρόσφατα…
Αυτή η νέα πολιτική περιέχει ένα μήνυμα, έναν ηθικό συμβολισμό μιας ηθικής και πολιτικής αναγέννησης. Η αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής του συμπαραστάτη του πολίτη και του επιχειρηματία έδειξε ότι δεν έχουμε ξεπεράσει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν διδαχθήκαμε από αυτά. Μένουμε προσκολλημένοι στον κομματικό συνδικαλισμό και την δημιουργία εντυπώσεων. Είναι η ώρα να αποδράσουν όλοι από το χθες…
Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία οι επικεφαλής των παρατάξεων να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν. Ότι αντιλαμβάνονται την επιταγή των πολιτών που θέλει κοινή προσπάθεια όλων για τον τόπο.
Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος σε όλη την Πελοπόννησο που θα έχει την στήριξη όλων για να διαχειριστεί την ισονομία των πολιτών απέναντι στον νέο θεσμό. Οι επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο οφείλουν να συνεργαστούν παραμερίζοντας πικρίες ή ηγεμονίες. Οι πολίτες περιμένουν λύσεις που θα βελτιώσουν τις υποδομές, την παροχή υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής τους. Και αυτό είναι καθήκον όλων.
Η συνεννόηση και η κοινή πορεία σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας είναι μονόδρομος. Κανείς ούτε από την συμπολίτευση μα ούτε και από την αντιπολίτευση έχει δικαίωμα να λοξοδρομήσει και να ακολουθεί προσωπικούς δρόμους και στρατηγικές.
Όποιος το κάνει θα είναι υπόλογος απέναντι στον θεσμό αλλά και τους πολίτες της Πελοποννήσου. Οι καιροί απαιτούν ενότητα, κοινή λογική και υπερβάσεις…!!!

Ψήφισμα Κόλλια σε Παπακωνσταντίνου για τις Δ.Ο.Υ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ψήφισμα πρός τον υπουργό Οικονομικών απέστειλλε ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά απο ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τις επικείμενες καταργήσεις ΔΟΥ όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης των υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά αναφέρει ότι:
"Είναι καιρός τώρα που δημοσιεύματα – τα οποία παραμένουν αδιάψευστα- αλλά και ερωτήσεις βουλευτών του νομού μας – που επίσης παραμένουν αναπάντητες – μιλάνε για κατάργηση των τριών ΔΟΥ του Δήμου μας και δη των ΔΟΥ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών.
Η επαναλαμβανόμενη αυτή ειδησιογραφία έχει προκαλέσει την εύλογη ανησυχία των παραγωγικών τάξεων και του συνόλου των συμπολιτών μας στο Δήμο Τριφυλίας.
Για το λόγο αυτό και προκλήθηκε σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, το οποίο κατά τη συνεδρίασή του, της 21/1/2011 αποφάσισε ομόφωνα ν’ αντιδράσει με κάθε πρόσφορο μέτρο σε οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης των ΔΥΟ, που εξυπηρετούν τις παραγωγικές τάξεις και τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας.
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι να παραμείνουν σε λειτουργία και οι τρεις ΔΟΥ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών κι αυτό για τους εξής λόγους:
1) Ο πληθυσμός του Δήμου Τριφυλίας που εξυπηρετούν οι τρεις ΔΟΥ ξεπερνάει τις 30.000 κατοίκους.
2) Η κάθε μία ΔΟΥ απέχει από την γειτονική της τουλάχιστον 16 – 17 χιλιόμετρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση ή την ταλαιπωρία των πολιτών – φορολογουμένων.
3) Η κάθε μία ΔΟΥ πέραν των πληθυσμιακών μεγεθών εξυπηρετεί πολίτες – φορολογούμενους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ειδικότερα:
α) Στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γαργαλιάνων υπάγονται περιοχές με διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον – όπως είναι η ΠΟΤΑ και ο Μάραθος – αλλά και τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων διαρκώς αναπτυσσόμενες.
β) Στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Κυπαρισσίας υπάγεται ο κύριος εμπορικός και διοικητικός ιστός του Δήμου, το διαρκώς αναβαθμιζόμενο λιμάνι της πόλης αλλά και ο διαρκώς αναπτυσσόμενος τουριστικός τομέας.
γ) Στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Φιλιατρών πέραν των άλλων υπάγεται ο κύριος ιστός του πρωτογενούς – αγροτικού τομέα, με βασικό πυρήνα τα κηπευτικά και τις συναλλαγές που γίνονται ολοχρονίς.
4) Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις συγκεκριμένες ΔΟΥ αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο υπέρ της διατηρησιμότητάς τους. Συγκεκριμένα το 2010:
α) Οι τρεις ΔΟΥ δέχθηκαν 13.962 δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και 2.720 Δηλώσεις Φ.Π.Α.
β) Είχαν έσοδα 21.275.000 ευρώ και λειτουργικά έξοδα μόλις 76.000 ευρώ
.
Είναι σαφές επομένως ότι η κατάργηση έστω και μιας εκ των τριών αυτών ΔΟΥ θα προκαλέσει τεράστιες δυσλειτουργίες στον οικονομικό ιστό του Δήμου μας και αφάνταστη ταλαιπωρία στους φορολογουμένους συμπολίτες μας.
Για τους λόγους αυτούς και όσους ακόμη προτιθέμεθα να σας εκθέσουμε στη συνάντηση που παρακαλούμε να έχουμε μαζί σας, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση της οποιαδήποτε ΔΟΥ του Δήμου μας, καθώς πέραν των όσων ήδη εκθέσαμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην προσπάθεια που κάνει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής."

Ευλογημένη η πίτα... του Συλλόγου Κυπαρισσίων 'Η Αρκαδιά'

ΤΗΝ πίτα της νέας χρονιάς τηρώντας το καθιερωμένο έθιμο στην ουσία έκοψε με΄σα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα σε κέντρο της Αθήνας ο Σύλλογος Κυπαρισσίων 'Η Αρκαδιά' μαζί με το βραβευμένο περιοδικό 'Τριφυλιακή Εστία' αναδεικνύοντας το άρωμα της συνεργασίας που επικρατεί στον χώρο των αποδήμων που πάντα μας θυμίζουν την ενεργή παρουσία τους.
Την πίτα ευλόγησαν οι Κυπαρίσσιοι ιερωμένοι και σήμερα εφημέριοι μεγάλων Ιερών ναών της Αττικής όπως ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης και ο πατήρ Νικόλαος Αργυρόπουλος. Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η Πρόεδρος του Συλλόγου των αποδήμων Ρούλα Τσατσάκου εστίασε στην διαχρονική ιστορία του Συλλόγου καθώς και στις δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν το τρέχον έτος, καταρτίζοντας ένα προγραμμα για επαφή με την γενέτειρα αλλά και συμμετοχή σε ημερίδες. Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών Συλλόγων κ. Παναγιώτης Λούτος, ο πρώην Πρόεδρος Ηλ. Γιαννόπουλος, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών προερχόμενοι απο την περιοχή αλλά και πλήθος αποδήμων που δίνουν πάντα το αγωνιστικό παρών.

Συμβάσεις και Βιολογικοί καθαρισμοί στη ΝΔ Πελοπόννησο..

Υπογράφτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η προγραμματική σύμβαση για την ένταξη του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων (Εσωτερικά δίκτυα Οικισμού Μυρσίνης) και Υποθαλάσσιος Αγωγός Κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Ανδραβίδας Λεχαινών Τραγανού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.591.100 €. Φορέας υλοποίησης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ενώ κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας είναι ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης «Ο Ηρακλής».
Προβλέπεται η κατασκευή τμήματος του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του οικισμού Μυρσίνης του Δήμου Λεχαινών, συμπεριλαμβανομένων φρεατίων, αντλιοστασίων κ.ά., όπως επίσης και η κατασκευή χερσαίων και υποθαλασσίων τμημάτων αγωγού μήκους 1.870 μέτρων, διαχυτήρα και φωτεινού σημαντήρα (πλωτήρα), οι οποίοι θα εξυπηρετούν το σύστημα κοινού βιολογικού καθαρισμού των Δήμων Ανδραβίδας, Λεχαινών και Τραγανού.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

28.5 εκατ. ευρώ για το οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο

22/2/2011
Στα 28.500.000 ευρώ ανέρχεται ο διαθέσιμος προϋπολογισμός προκειμένου να καλυφθούν παρεμβάσεις σε έργα κατασκευής ή και βελτίωσης επαρχιακού-τοπικού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο του άξονα 2 του ΔΕΠΙΝ-Πελοποννήσου.
Μολονότι όμως δικαιούχοι είναι και οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Πελοποννήσου καθώς και οι υφιστάμενες Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου, μέχρι σήμερα κανείς τους δεν έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για ένταξη στο συγκεκριμένο έργο.
Αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Αναστάσιο Αποστολόπουλο έπειτα από σχετική ερώτηση που υποβλήθηκε στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου έχει δημοσιοποιήσει δύο προσκλήσεις που αφορούν σε εντάξεις νέων έργων στη Θεματική Προτεραιότητα 23 «Περιφερειακές/Τοπικές Οδοί» του 'Αξονα 2 του ΔΕΠΙΝ-Πελοποννήσου
.

Στην Βουλή από την Νάντια η κακοκαιρία που κτύπησε την Μεσσηνία

ΕΡΩΤΗΣΗ -Προς α) τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης β) τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Σοβαρές ζημιές στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία»
Σοβαρές ζημιές έλαβαν χώρα στις περιοχές Πύλου, Μεθώνης, Φοινικούντας και Μαραθούπολης, Κορώνης, Αγίου Ανδρέα, Μικρής Μαντίνειας, Καρδαμύλης, Στούπας, Αγίου Νικολάου, Πεταλιδίου του νομού Μεσσηνίας, αλλά και στην Καλαμάτα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν από το βράδυ της Παρασκευής, 18/02/11. Οι καταστροφές επικεντρώνονται κυρίως στις παραπάνω περιοχές, εντούτοις μεγάλες ζημιές έχουν σημειωθεί τόσο στο άμεσο παρελθόν όσο και τώρα και σε άλλες περιοχές του νομού Μεσσηνίας, από τις Κιτριές μέχρι το Ακρογιάλι, στο Αρχοντικό και την Παλαιόχωρα.
Ενδεικτικά, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Πύλου, λόγω του κυματισμού, διαβρώθηκε και αποκολλήθηκε τσιμεντένιο τμήμα της πλατφόρμας στη Πλαζ Πύλου, ενώ ποσότητα άμμου εναποτέθηκε από τον κυματισμό στην είσοδο του κύριου προβλήτα και τον παραλιακό δρόμο. Επιπλέον, στην περιοχή της μαρίνας, εξαιτίας του σφοδρού κυματισμού, παρασύρθηκε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βυθίστηκε.
Στην περιοχή της Μεθώνης, ποσότητες από άμμο, χαλίκι και πέτρες εναποτέθηκαν κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ο οποίος υπέστη σοβαρές διαβρώσεις με αποτέλεσμα να μην είναι προσπελάσιμος, ενώ λόγω μετακίνησης ογκόλιθων ζημιές προκλήθηκαν και στον κυματοθραύστη του Κάστρου. Επίσης, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Μεθώνης, υπέστη ζημιές το κτίσμα του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, το οποίο λειτουργεί ως μισθωμένο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο αλιευτικό καταφύγιο Φοινικούντας σημειώθηκε μεταφορά άμμου και μερική πρόσχωση του λιμένα. Στην περιοχή Μαραθούπολης, λόγω υψηλού κυματισμού, εναποτέθηκαν ογκόλιθοι κατά μήκος της δυτικής ακτής της Νήσου «ΠΡΩΤΗ» με αποτέλεσμα να διαβρωθεί. Στο αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης τα κύματα και η θαλασσοταραχή δημιούργησαν προσχώσεις στη προβλήτα ενώ υπέστη ζημιές μέρος της τσιμεντένιας κατασκευής, αλλά και τα κύματα έφταναν ως τα παραλιακά καταστήματα.
Για τα συμβάντα, σήμερα Δευτέρα 21/02/11, η αυτοδιοικητική αρχή πιθανότατα θα διενεργήσει αυτοψία με μηχανικούς, προκειμένου να γίνει συνολική αποτίμηση των υποδομών που επλήγησαν. Προς το παρόν, έχουν αναληφθεί ενέργειες για την απομάκρυνση των φερτών υλών στην παραλιακή ζώνη Πύλου και Μεθώνης και αποκαταστάθηκε η προσπελασιμότητα ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα πρόκειται να ανελκυθεί κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών. Κατόπιν αυτών,
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις παραπάνω περιοχές;
2. Επεξεργάζεται η κυβέρνηση κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης των ενισχυτικών έργων στην παραλιακή ζώνη του νομού Μεσσηνίας για την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον;
Η ερωτώσα βουλευτής, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Νάντια Γιαννακοπούλου -«Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία» !
ΕΡΩΤΗΣΗ - Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
«Σοβαρές ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία»
Με εκτεταμένες ζημιές στην αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία κύλησε το Σαββατοκύριακο, 19 – 20/02/11. Σοβαρές ζημιές στην πατατοκαλλιέργεια προκάλεσαν ο ισχυρός αέρας και το χαλάζι τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου, ενώ οι μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στην παράκτια περιοχή, ιδίως από το Μπουρνιά μέχρι τη Βελίκα, αλλά και αλλού. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι η ένταση και η διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν πρωτόγνωρη ενώ το ύψος του σωρευμένου χαλαζιού έφτανε τα πολλά εκατοστά. Οι ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί, ενώ οι παραγωγοί μιλούν για μεγάλη καταστροφή και στα ελαιόδεντρα.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, προβλήματα εστιάζονται και σε περιπτώσεις θερμοκήπιων καλλιεργειών οπού ο δυνατός αέρας προξένησε καταστροφές, ιδίως στις περιοχές Τερψιθέα και Αγρίλι. Επίσης, μικρότερες είναι οι ζημιές σε κηπευτικά χαμηλής κάλυψης σε αγγούρι, ντομάτα και πατάτες με μεμονωμένες περιπτώσεις καθώς η ένταση των άνεμων δεν ήταν παντού η ίδια ενώ οι συνολικές εκτιμήσεις αναμένεται να γίνουν από σήμερα, Δευτέρα 21/02/11.
Επιπροσθέτως, πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση κτύπησε και το τοπικό Διαμέρισμα Παπαφλέσσα του δήμου Πύλου – Νέστορος το βράδυ της Παρασκευής, 18/02/11. Ακόμη και σήμερα, Δευτέρα 21/02/11, σε πολλά σημεία της περιοχής παραμένει σωρευμένο χαλάζι.

Προβλήματα σε θερμοκήπια και στο λιμάνι Μαράθου απο τις καιρικές συνθήκες

Με προβλήματα και στη Τρiφυλία κύλησε το διημερο χωρις ομως να ειναι εκτεταμένα στη φυτικη παραγωγη αλλα με ζημιες σε λιμενικες υποδομες. Πιο αναλυτικα συμφωνα με το Διευθυντή Αγροτικής οικονομιας κ. Παρασκευόπουλο τα προβληματα εστιαζονται σε περιπτωσεις θερμοκηπιακων καλλιεργειων οπου ο δυνατος αερας ξεσκεπασε θερμοκηπια στη περιοχη Τερψιθεας και Αγριλι ενω οι παραγωγοί ελαβαν αμεσα μετρα. Επισης μικροτερες ειναι οι ζημιές σε κηπευτικά χαμηλης καλυψης σε αγγουρι, ντοματα και πατατες με μεμονωμες περιπτωσεις καθως η ενταση των ανεμων δεν ηταν παντου η ιδια ενω συνολικες εκτιμησεις θα γινουν απο τη Δευτερα.
Στο αλιευτικο καταφύγιο Μαραθου τα κυματα και η θαλασσοταραχή δημιούργησαν προσχώσεις στη προβλητα ενω υπεστη ζημιες μερος της τσιμεντενιας κατασκευης, αλλα και τα κυματα να φτάνουν ως τα παραλιακά καταστηματα. Για το συμβαν τη Δευτερα ο Δημαρχος θα διρνεργησει αυτοψια με τους μηχανικους του Δημου προκειμσνου να γινει συνολικη αποτιμηση των υποδομων που επλήγησαν.

Ερώτηησ Πετράκου για τους καρεκλοκένταυρους της Πελοποννήσου

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών έκανε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου" Θαν. Πετράκος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους αντιπεριφερειάρχες σημειώνει τα εξής:
"Το άρθρο 51 του Ν. 3905/23-12-10 τονίζει ότι στην τοποθέτηση Προϊσταμένων και Διευθυντών κύριο κριτήριο είναι η αρχαιότητα, δηλαδή ο χρόνος άσκησης καθηκόντων θέσης ευθύνης από τους υπηρετούντες στις οργανικές μονάδες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στη θέση Προϊσταμένων και Διευθυντών μέχρι την 31/12/2010.
Επειδή σε ορισμένες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν τηρήθηκε η βασική προϋπόθεση που είναι η αρχαιότητα:
1) Σας ερωτώ:
α) Γιατί στις 24 Ιανουαρίου 2011 αναρτήθηκε στο site της Περιφέρειας η επιλογή Προϊσταμένων και Διευθυντών για τις Περιφερειακές Ενότητας Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας και στις 27 Ιανουαρίου 2011 «κατέβηκε» από το site η επιλογή για τις Περιφερειακές Ενότητες της Αργολίδας και της Μεσσηνίας;
β) Γιατί στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών;
2) Επίσης ζητώ:
α) Να κατατεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα αντίγραφα των αποφάσεων – τοποθετήσεων Προϊσταμένων Διευθύνσεων Τμημάτων και Προσωπικού, καθώς και οι πίνακες που έστειλαν οι Περιφερειακές Ενότητες για τις τοποθετήσεις και με βάση τις οποίες έπρεπε να γίνουν οι τοποθετήσεις.
β) Να αποστείλετε τα αντίγραφα αυτά στον κ. Τάσο Αποστολόπουλο, Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Κρατικής Περιφέρειας, ο οποίος με βάση το άρθρο 226 του «Καλλικράτη» ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης".

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πληγή η Κινέζικη μαφία...και στη Πελοπόννησο!

21/2/2011
ΠΛΗΓΗ αποτελεί η Κινέζικη.....μαφία και μάλιστα εισαγόμενη καθώς από την πλευρά της Αστυνομίας, με βάση της την Αθήνα, η «κίτρινη» μαφία δραστηριοποιείται, δουλεύει, εισπράττει και κινείται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, πάντα, όμως, σε σχέση με τα κινεζικά καταστήματα που υπάρχουν ανά τη χώρα. Προς το παρόν, θύματά της είναι οι ίδιοι οι Κινέζοι έμποροι και επιχειρηματίες που καταγράφουν αξιόλογη πορεία στην Ελλάδα.
Οι Κινέζοι κακοποιοί, λόγω του περιορισμένου αριθμού τους, εντοπίζουν και απάγουν κατά κύριο λόγο συμπατριώτες τους, αν και πλέον φαίνεται ότι αρχίζουν και συμμετέχουν σε «μεικτές» συμμορίες, όπως αποδεικνύει απαγωγή που έγινε στην Πάτρα, με πρωταγωνιστές Κινέζους και Μπαγκλαντεσιανούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», η κινεζική μαφία στην Αθήνα διαιρείται σε τρεις ομάδες, τα μέλη των οποίων δεν ξεπερνούν τους εξήντα κακοποιούς, ενώ δραστηριοποιούνται σε δύο τομείς:
Στις απαγωγές με λύτρα, τα οποία κατατίθενται σε τράπεζες στην Κίνα ή καταβάλλονται σε ελληνικές τράπεζες. Στην παροχή «προστασίας» στα κινεζικά μαγαζιά, εισπράττοντας διόλου ευκαταφρόνητα ποσά από τους ιδιοκτήτες – εφόσον, βέβαια, εκείνοι υποκύψουν στις πιέσεις, διότι οι Κινέζοι επιχειρηματίες δεν υποκύπτουν εύκολα στις απαιτήσεις των κακοποιών.
Προς το παρόν, για τις ελληνικές Αρχές ασφαλείας ο εντοπισμός των Κινέζων κακοποιών είναι εύκολος, πράγμα που ξεκινά από το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε Κινέζος εντοπίζεται άνετα από τους αστυνομικούς, εξαιτίας των ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών του.
Τα μέλη της κάθε ομάδας κακοποιών περνούν ελάχιστο χρόνο στα στέκια τους. Ασχολούνται κυρίως με το να παρακολουθούν στενά τον τζίρο κάθε Κινέζου επιχειρηματία τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία.
Στα χέρια τους η επαρχία
Οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές Ασφαλείας και, κυρίως, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, καταδεικνύουν ότι η κινεζική μαφία στην Ελλάδα εισπράττει τεράστια χρηματικά ποσά από τις απαγωγές. Τα δε μέλη της που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προέρχονται από την ίδια εταιρεία κακοποιών της Κίνας. Πάντως, οι τρεις μέχρι σήμερα απαγωγές που έγιναν με κέντρο τη Μεσσηνία εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.

Πύρινη νίκη εκτός έδρας για τον Α.Ο.Κ- Καταιγιστική και η Εράνη

ΜΕ αρκετά γκόλ ολοκληρώθηκε η σημερινή αγωνιστική στον 6ο όμιλο της Δ Εθνικής κατηγορίας όπου τελικά τόσο η Εράνη που νίκησε όσο και η ισοπαλία του ΑΟ Κυπαρισσίας διαφοροποιούν το βαρόμετρο του βαθμολογικού πίνακα. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα αλλά και τους αγώνες η Καλαμάτα πήρε το τρίποντο στα χαρτιά καθώς δεν κατεβαίνει σε αγώνες η ομάδα των Κροκεών οπότε ήρθε ο καιρός για ξεκούραση μετά την ισοπαλία με την Κυπαρισσία.
Ο Αστέρας Μαχαιράδου νίκησε τον Πάμισο Μεσσήνης με το 2-1 αλλάζοντας τα δεδομένα με γκόλ των Βάλβη και Ματαράγκα ενώ το μοναδικό τέρμα για τον Πάμισο σημείωσε ο Μπεγέτης. Η Εράνη κέρδισε με καταιγιστικό ρυθμό κάνοντας το 5-1 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπου τα τέρματα σημείωσαν ο Μουρούσιας και ο Βασιλόπουλος στο πρώτο ημίχρονο ενώ το 3-1 ήταν η καλύτερη φάση του αγώνα όταν σκόραρε ο Καλαματιανός Θοδωρής Δασκαλάκης ο οποίος μάλιστα μας αφιέρωσε το γκόλ του όπως μας είπε μετά τον αγώνα. Ενα παιδί με πολύ μέλλον ομολογουμένως. Η αποκλειστική φωτογραφία που δημοσιεύουμε προέρχεται απο τον αγώνα της Εράνης που πήρε μια καλή ανάσα στην βαθμολογία....

ΜΑΓΕΨΕ Ο ΑΟΚ -ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Νίκη παραμονής πέτυχε η Κυπαρισσία με το Ζαβλάνι να βρίσκεται με το ένα πόδι στον υποβιβασμό, παρότι πριν το τέλος του αγώνα το κοντέρ έγραφε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μακρή στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης. Η απάντηση από το Ζαβλάνι ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Πρίφτη να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπίζο και με διπλή προσπάθεια να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό 1-2 διαμόρφωσε στο 78ο λεπτό ο Μπούρμπος με πλασέ μέσα από την περιοχή.
ΖΑΒΛΑΝΙ: Παπαδόπουλος, Τάκος, Κουρτέσης, Μερλής, Βογιατζής, Λάζαρης, Μήτσουλας(40_Ιωάννου), Αμπατζής, Πρίφτης, Σπυρόπουλος, Ντεμάι
ΚΥΠΑΡΙΣΙΑ: Μπίζος, Μανδραπίλιας, Μπούρδος, Στρατικόπουλος, Λυδιώτης, Δασκαλάκης, Παναγόπουλος, Γεωργόπουλος, Σίγερι(46_Καταβάτης), Κιουτάκ(46_Δαραμάρας), Μακρής

Μικραίνει η ψαλίδα των 2 κομμάτων εξουσίας..

Προβάδισμα 3,5 εκατοστιαίων μονάδων στο ΠΑΣΟΚ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου. Ειδικότερα, σε έρευνα της εταιρίας "Pulse" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων σε ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι", η "Δημοκρατική Αριστερά" του Φώτη Κουβέλη και η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη... ισοψηφούν στο 2%, ενώ 3% εκφράζουν την προτίμηση τους σε "άλλο" κόμμα. Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία ή ότι θα προτιμήσουν το λευκό ψηφοδέλτιο ανέρχεται στο 22%, ενώ το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Αντιστοίχως σε έρευνα της εταιρίας "Rass" για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Παρόν της Κυριακής" την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν τη Νέα Δημοκρατία. Από τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%. Το 2,8% των ερωτηθέντων προτιμούν "άλλο" κόμμα, 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στο 23% είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Είναι...γαύρος ο Αντώνης και το δείχνει!!!

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι η Μεσσηνία είναι θρυλική περιοχή, αφού οι περισσότεροι στηρίζουν τον Ολυμπιακό που έδειξε για μια ακόμα φορά την υπεροχή του στο μεγάλο ντέρμπι. Οταν ομως λεμε Μεσσήνιοι εννοούμε και ορισμένα πολιτκά πρόσωπα, παρότι στο γήπεδο δενπ άει ποτέ ο Κουσελάς και ο Βουδούρης. Πάει όμως ένας Μεσσήνιους που πανηγυρίζει κιόλας όταν χρειάζεται ως απλός φίλαθλος....
Ο άνθρωπος που τράβηξε την φωτογραφία, ήταν, όπως σχεδόν κάθε Κυριακή στο "Γ. Καραισκάκης". 2-3 θέσεις πιο δίπλα από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζε σαν τρελός το γκολ του... Ολυμπιακού. Το έζησε το παιχνίδι και φάνηκε αυτό...Βέβαια εκεί κοντά βρέθηκαν αρκετοί Μεσσήνιοι που ήταν κοντά στον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης και δεν θα σας αποκαλύψουμε περισσότερα καθώς κάνει παρέα μόνο με Γαύρους όταν μιλάει για αθλητικά.....

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Στη «Μαραθόλακκα» τελικά το σύστημα της RAM

20/2/2011
Το πράσινο φως για την εγκατάσταση στο χώρο της «Μαραθόλακκας» του συστήματος της εταιρείας RAM, προκειμένου να επεξεργάζεται τα απορρίμματα για τρεις μήνες, άναψε χθες μετά την υπογραφή από το γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσου Αποστολόπουλου, της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας. Το θέμα, για το οποίο υπήρχε αρνητική εξέλιξη μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, εξελίχθηκε θετικά χθες το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του τεχνικού τμήματος της διυπουργικής επιτροπής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το σημερινό (χθεσινό) είναι συνέχεια του χθεσινού (προχθεσινού)», δηλαδή της προσπάθειας που κατέβαλε στην Αθήνα, όταν συναντήθηκε με τους τεχνικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, με παρέμβασή του στην κυβέρνηση εξασφάλισε την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας (πιλοτικό πρόγραμμα για διάστημα ενενήντα ημερών με κομποστοποίηση και παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου και υλικού επικάλυψης) που υποβλήθηκε προχθές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, συνεχίζει ο κ. Τατούλης, βρέθηκε και εναλλακτική προσωρινή λύση για την περίπτωση που παρουσιαστούν αστοχίες στο πιλοτικό πρόγραμμα και, κατόπιν αυτών, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την υπογραφή της σχετικής απόφασης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας απηύθυνε, μέσω των ΜΜΕ, έκκληση για να υπάρξει ηρεμία και συνεννόηση για τη λειτουργία όλου αυτού του μηχανισμού «για το καλό της πόλης και του Δήμου». Πρόσθεσε ότι στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσει να κλείσει και διοικητικά η «Μαραθόλακκα», αλλά και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των χωματερών στα Γιαννιτσάνικα, στη «Μαραθόλακκα» και στο λατομείο Μπάκα.

«Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 3η σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
«Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες αρρυθμίες κυβερνητικού έργου, πρόκειται για μαζεμένα και αλλεπάλληλα κρούσματα σύγχυσης και παλινωδιών».
Αναφερόμενος στα όσα ακολούθησαν την συνέντευξη της τρόικας έκανε λόγο «για επικολυρικό δράμα με καταγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών, διαψεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και διαψεύσεις των διαψεύσεων του πρωθυπουργού».
Ως ενδεικτικά της «σύγχυσης της κυβέρνησης» ανέφερε ακόμη την εγκύκλιο για τους ημιυπαίθριους χώρους που αποσύρθηκε πριν κυκλοφορήσει και τις δημόσιες διαφωνίες για το φορολογικό νομοσχέδιο και τον ρόλο του εισαγγελέα δίωξης οικονομικού εγκλήματος καθώς και τις διαφωνίες μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και του υπουργού Υποδομών. «Συμφωνούμε απόλυτα με την περιγραφή που έδωσε γι' αυτή την κατάσταση ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ :τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, επικαλούμενος σχετική αναφορά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη
Ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει εικόνα διάλυσης η ΝΔ έχει σχέδιο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα υπογράφουμε συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τον ελληνικό λαό». Αναφέρθηκε στην πρότασή του από πέρυσι τον Ιούλιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. «Είπαμε πέρυσι ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει, επίσης ότι το μνημόνιο δεν σταματά αλλά ενισχύει και ανατροφοδοτεί την δυναμική των ελλειμμάτων και του χρέους» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «κατηγορηθήκαμε τότε ενώ τώρα συμφωνούν μαζί μας. Όταν το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συναίνεση στην πραγματικότητα ήθελε συνενοχή».
Υπενθυμίζοντας την πρόταση για την ακίνητη περιουσία ανέφερε: «Είπαμε επίσης πέρυσι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την αδρανή ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, αλλιώς δεν βγαίνουμε από το φαύλο κύκλο του χρέους. Είχαμε πει από την 7η Ιουλίου ότι η ακίνητη περιουσία ξεπερνά τα 300 δισ. ευρώ και ότι μπορούμε να βρούμε 50 δισ. ευρώ με αξιοποίηση και όχι με εκποίηση. Την περασμένη Παρασκευή η τρόικα παραδέχθηκε την εκτίμηση για τα 50 δισ. και αρχικά η κυβέρνηση προσυπέγραψε την θέση αυτή, ύστερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε την τρόικα, ύστερα η τρόικα ζήτησε εκποίηση και όχι αξιοποίηση και μας υπέδειξε 'πουλήστε το ένα και το άλλο', ύστερα βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε 'δεν πουλάμε τίποτε και θα βγάλουμε και νόμο που θα το απαγορεύει και θα το βάλουμε και στο Σύνταγμα' και μετά ανακαλύψαμε ότι και στο αρχικό μνημόνιο και στις επικαιροποιημένες εκδοχές του η κυβέρνηση είχε προσυπογράψει την πώληση της ακίνητης περιουσίας. Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν υποσχέθηκε ότι θα βγάλει νόμο που να απαγορεύει εκείνο που ο ίδιος έχει επανειλημμένως δεσμευθεί ότι θα κάνει».
Μας ρωτούν γιατί δεν συμφωνούμε, είπε o κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Με τι να συμφωνήσουμε; Με τις προτάσεις της κυβέρνησης ή με τις προτάσεις της τρόικας που ζητά πώληση. Όλοι κατάλαβαν ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, η τρόικα κατάλαβε ότι χωρίς αξιοποίηση δεν αντιμετωπίζεται το δημόσιο χρέος».
Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι άλλο αξιοποίηση και άλλο εκποίηση: «Το κράτος μπορεί να προσδώσει αξία στα ακίνητά του. Υπάρχουν τα ΣΔΙΤ και οι μακροχρόνιες μισθώσεις και παράλληλα μπορεί να προεισπράξει μελλοντικά του έσοδα χωρίς να απολέσει την κυριότητα των ακινήτων. Υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της αξιοποίησης των ακινήτων και όχι της εκποίησης αλλά να αξιοποιηθούν, όχι να μένουν και να καταπατούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το ΠΑΣΟΚ έμαθε να μοιράζει υποσχέσεις με δανεικά, τώρα που δεν υπάρχουν δανεικά παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και κάνει ότι του λένε», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάνει ευκαιρίες για την ενίσχυση του τουρισμού λόγω της κρίσης των αραβικών χωρών στη Μεσόγειο, όπως και για την προώθηση των θέσεων της χώρας για τη μετανάστευση τώρα που εκφράζουν έντονες ανησυχίες και άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Γαλλία.
Προανήγγειλε ότι στο τέλος Μαρτίου θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη οικονομική του πρόταση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων, ενώ επανέλαβε την πρότασή του για έρευνα από δικαστές στο «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση ανέφερε: «Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις δεν πέφτουμε σε παγίδες, δεν φεύγουμε από την ρότα μας. Δεν μας απασχολούν τα πολιτικάντικα καμώματα μίας κυβέρνησης που παραπαίει. Όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε περάσει το σημείο καμπής και εμείς έχουμε ούριο άνεμο». Αναφέρθηκε στο κίνημα «δεν πληρώνω» λέγοντας: «Εξηγήσαμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το κίνημα 'δεν πληρώνω' αλλά είπαμε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της δυναμιτίζει την κοινωνία. Ο πρώτος που υιοθέτησε το 'δεν πληρώνω' είναι η κυβέρνηση που χρωστά σε επιχειρήσεις κατασκευαστικές και εξαγωγικές. Έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ το εσωτερικό χρέος, αυτά που χρωστά η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς επιμένουμε στο συμψηφισμό που θα ανακούφιζε τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση θα το υιοθετήσει, αλλά με καθυστέρηση».
«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ανεύθυνη και εμφανώς παραζαλισμένη», είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμείς απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία με τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Δεν χωρίζουμε τους Έλληνες σε δεξιούς και αριστερούς, όλοι το ίδιο κινδυνεύουμε». Είπε ότι η πρόταση της τρόικας πρόσβαλε το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και χτύπησαν την ευαίσθητη χορδή του πρόσβαλαν. Τέλος αποδοκίμασε τις απόψεις περί «ώριμου φρούτου» : «Δεν θα μας χαρίσει τη νίκη κανένας δεν θα μας πέσει η νίκη στα πόδια μας σαν ώριμο φρούτο, αυτές τις απόψεις ούτε καν τις συζητάω, θα την χτίσουμε βήμα- βήμα και θα είναι στέρεη».

Ακριβότερο το νερό απο το λάδι καταγγέλουν οι παραγωγοι!

Τεράστιο το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ τιμής παραγωγού και τιμών κατανάλωσης !
Εξευτελιστικές τιμές αγοράς καταγγέλλουν οι ελαιοπαραγωγοί σε ολόκληρη τη χώρα για το κορυφαίο προϊόν της χώρας, το ελαιόλαδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πλέον φθηνότερο από το νερό»! Με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο να πωλείται σε τιμές αρκετά κάτω των 2 ευρώ το κιλό, το εθνικό προϊόν της Ελλάδας (μαζί με τη φέτα) εκπέμπει SOS.
Η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα παραγωγός παγκοσμίως στις μαύρες ελιές και έχει τις περισσότερες ποικιλίες των ελιών από οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ παράλληλα κρατά -παγκοσμίως- την τρίτη θέση στην παραγωγή ελιών με περισσότερα από 132 εκατομμύριο δέντρα!
Και ενώ κανείς θα περίμενε ότι θα εξαργυρωνόταν η κραταιά αυτή θέση της Ελλάδας ως ελαιοπαραγωγού χώρας παγκοσμίως, οι ελαιοπαραγωγοί καταγγέλλουν ότι "αναγκάζονται" να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές από λίγα λεπτά έως και ένα ευρώ το κιλό τη στιγμή που στους καταναλωτές φθάνει σε πολλαπλάσια τιμή! Πολλοί αγρότες μάλιστα τονίζουν ότι με τέτοιες τιμές η ελαιοκαλλιέργεια αρχίζει και μετατρέπεται σε ασύμφορη με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο συχνά τα φαινόμενα των εγκαταλελειμμένων χωραφιών!

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σε οριακή κατάσταση το ΙΚΑ Κυπαρισσίας λέει το Εργατικό Κέντρο Τριφυλίας

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίας για τα προβλήματα που διογκώνονται απο την αδιαφορία των υπαλλήλων αντιμετωπίζουν σύμφωνα με την διαμαρτυρία τους, οι ασφαλσμένοι του ΙΚΑ στην περιοχή της Τριφυλίας όπως τα καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τριφυλίας σε επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, μιλώντας ουσιαστικά για υπαλλήλους που στρέφονται κατά των ασφαλισμένων και του ιδίου του διευθυντή, ενώ θίγουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μικρό πλαφόν που υπάρχει στα μικροβιολογικά κέντρα αλλά και την έλλειψη γιατρών.
Οι ασφαλισμένοι στην επιστολή τους σημειώνουν ότι οι Πολίτες δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και ικαιώματα απεναντι στους ασφαλισμένους οργανισμούς αναφέρουν ότι : «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία σας γνωστοποιεί ότι: Στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας με πληθυσμό 37.000 στο δήμο, λειτουργούν δύο παραρτήματα ΙΚΑ Φιλιατρών και Γαργαλιάνων αντίστοιχα και το κεντρικό βρίσκεται στην έδρα τουδήμου, που στο σύνολό τους οι ασφαλισμένοι -βάσει στατιστικής του ΙΚΑ- ξεπερνούν τους 9.500 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους.
Κυρία υπουργέ, πολλαπλές φορές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έχει εκφράσει τα παράπονά του κατόπιν καταγγελιών των ασφαλισμένων στο διευθυντή του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κυπαρισσίας για τις πλημμελείς υπηρεσίες που παρέχει.
Παρόλη την καλή μας διάθεση για συνεργασία, εκφράζει συνεχώς παράπονα ότι το διοικητικό προσωπικό δεν ανταποκρίνεται στις εντολές του και ότι δεν έχει πλήρες προσωπικό για να ανταποκριθεί με συνέπεια προς τους ασφαλισμένους.
Κυρία υπουργέ, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Κυπαρισσίας όχι μόνο δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, αλλά έχουν φθάσει σε σημείο να αυθαδιάζουν κατά των ασφαλισμένων αλλά και κατά του ιδίου του διευθυντή με αποτέλεσμα ο διευθυντής να μην μπορεί να επιβληθεί στο προσωπικό, απειλώντας τον ότι θα χρησιμοποιήσουν τις αναρρωτικές τους άδειες.
Ζητούμε όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος και ως προς τα κάτωθι προβλήματα που μας αφορούν άμεσα. α) Το πλαφόν των δύο μικροβιολογικών εργαστηρίων δεν ανταποκρίνεται στο σύνολο των ασφαλισμένων διότι η εξάντλησή του δεν ξεπερνά τη δεύτερη μέρα. Ζητούμε αύξηση πλαφόν. β) Παράλληλα έχουμε έλλειψη ιατρών, όπως ωτορινολαρυγγολόγου και οφθαλμιάτρου.