"Καπνός" έγιναν 9 αρνιά και 1 κατσίκι στο Πεταλίδι. Ο ιδιοκτήτης τους Νίκος Δημόπουλος, που κατήγγειλε στην Αστυνομία τη ζωοκλοπή, πιστεύει πως κάποιοι μπήκαν στο στάβλο του στη θέση "Μπαταρία" τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οπως μας είπε ο ίδιος, το πρωί του Σαββάτου δε βρήκε τα ζώα στο στάβλο - και την επομένη βρήκε μόνο ένα αρνάκι να τριγυρίζει στο χτήμα, προφανώς ξεχασμένο από τους ζωοκλέφτες. Σχολίασε μάλιστα ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές κλοπές σε στάβλους και χτήματα της περιοχής, ενώ μέχρι και φυτάρια ελαιόδεντρων έκλεψαν άγνωστοι από συγχωριανό του.
Αγριογούρουνα, λαγοί, πάπιες και ελάφια, είναι τα αγαπημένα θηράματα των λαθροκυνηγών στην Αχαΐα. Και μπορεί το κυνήγι να τελειώνει, αυτοί όμως συνεχίζουν την δράση τους σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.
Τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά λαθροθηρίας με σκοπό την εμπορία του κρέατος των θηραμάτων, είναι το γεγονός που έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής.
Σύμφωνα με το thebest.gr, τα θηράματα που ακόμα και επί παραγγελία αφανίζονται εκτός της κυνηγετικής περιόδου, είναι κυρίως τα αγριογούρουνα και τα υδρόβια πτηνά, που μετατρέπονται σε πολυτελή γεύματα για λίγους, ενώ οι εξορμήσεις γίνονται κατά κανόνα, αργά τη νύχτα. Οι λαθροθήρες είναι εξοπλισμένοι με διόπτρες νύχτας, υπερσύγχρονα όπλα, ασυρμάτους για επικοινωνία και σκούφους, ώστε να μην τους αναγνωρίζουν, αφού είναι ικανοί να δρουν ακόμα και στην περιοχή κατοικίας τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κυνηγετικής ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, η πολιτεία δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική προστασία από τους λαθροθήρες, με αποτέλεσμα οι κυνηγετικές ομοσπονδίες να έχουν αναλάβει το επικίνδυνο έργο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου