Pages

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εντυπωσίασε ο Διαγωνισμός Μεσσηνιακών συνταγών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Μεσσηνιακών Συνταγών που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των μεσσηνιακών προϊόντων. Ο 1ος Διαγωνισμός Μεσσηνιακών Συνταγών πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Costa Navarino και τελούσε υπό την αιγίδα των «Χρυσών Σκούφων» και του περιοδικού «Αθηνόραμα».
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που απαρτιζόταν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους και βραβευμένους σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια, Αχιλλέα Παπαχρήστο, Δόξη Μπεκρή, επέλεξε 10 από τις 260 συνταγές που είχαν σταλεί εμπρόθεσμα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Οι 10 επικρατέστερες (με τυχαία σειρά) είναι οι εξής:
- Κατσικάκι βουνίσιο λεμονάτο με γιαούρτι από τον Ζαχαρία Ντούλο.
- Σταφιδογλυκό από τη Δήμητρα Βαρδουνιώτη.
- Περβόλικο από ζαρζαβατικά του καλοκαιρινού περιβολιού από τη Παναγιώτα Μουρδουκούτα.
- Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες μανιάτικες από τη Μαρία Νικητοπούλου.
- Βλαστάρια γαλατσίδας με παστό και γάλα ή άγρια χόρτα γλυκά από την Τασία Σταυροπούλου.
- Λαγοτό - συνταγή με κουνέλι από τη Νεκταρία Σπανού.
- Στιφάδο από την Βασιλική Πουλέα.
- Λαλάγγια από την Σταυρούλα Ξυπολίτου.
- Πετιμέζι καρπουζιού ή καρπουζάδα από την Χριστίνα Καραλέκα - Ντόνα.
- Γλυκό καρπούζι από την Ελένη Μακρή.

Η παρουσίαση και δοκιμή των 10 επικρατέστερων-καλύτερων συνταγών και η τελική επιλογή 3 νικητών/νικητριών πραγματοποιείται σήμερα στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino, παρουσία της κριτικής επιτροπής και των διοργανωτών. Οι 3 νικητές θα προσκληθούν στη συνέχεια σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου για να παρουσιάσουν τις συνταγές τους, παρουσία δημοσιογράφων και ειδικών της γεύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου