25 χρόνια μετά τους φονικούς και καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 που έπληξαν τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε χθες σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τους νεκρούς του, να θυμηθεί το πρόσφατο παρελθόν του και να αντλήσει αισιοδοξία από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, μετά το βίαιο πέρασμα του Εγκέλαδου. Το μέγα ζητούμενο παραμένει, βέβαια, αν έχει διδαχθεί για το μέλλον του.
Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, οπότε και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον κόμβο της οδού Κροντήρη και ακολούθως έγινε αποκάλυψη του μνημείου «Σεισμοί 1986, Καλαμάτα», το οποίο έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Παναγιώτης Λαμπρινίδης.
Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία της πόλης υπήρχαν οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπροστασίας Μεσσηνίας, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και ο Ορειβατικός Σύλλογος, ενώ έγινε επίδειξη διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές, η οποία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Οι μνημειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο, όπου μίλησαν κατά σειρά ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Σταύρος Μπένος και ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παπανικολάου, ενώ στο χώρο υπήρχε έκθεση φωτογραφίας, των σεισμών του 1986, από τη συλλογή του Νίκου Ηλιόπουλου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι ομογενειακών ενώσεων και πλήθος κόσμου.
Το φωτοεπορτάζ προέρχεται από το 'Θάρρος'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου