Pages

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 τελειώνει ο περιμετρικός της Καλαμάτας

Κομβική για την ολοκλήρωση του περιμετρικού της Καλαμάτας, που θα παραδοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014, χαρακτηρίζει την κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα, όπου πλέον υπάρχει συντελεσμένη απαλλοτρίωση και εγκεκριμένη οριστική μελέτη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ι. Μαγκριώτης, απαντώντας σε επιστολή που του έστειλε στις αρχές Μαρτίου ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς. Στην επιστολή του, συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεών του για το θέμα, ο Μεσσήνιος βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί τους λόγους των καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου στα τμήματα Παραδείσια-Τσακώνα και Τσακώνα –Καλαμάτα, καθώς και τα νέα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσής τους. Ζητούσε, επίσης, να πληροφορηθεί κατά πόσον το έργο του περιμετρικού της Καλαμάτας προχωρεί ομαλά και πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή του.
Τσακώνα - Καλαμάτα
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαγκριώτης απάντησε στο Μεσσήνιο βουλευτή ότι το τμήμα Τσακώνα- είσοδος Καλαμάτας ολοκληρώνεται φέτος το Μάιο, ενώ ο περιμετρικός θα παραδοθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Για το τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα και τον περιμετρικό της Καλαμάτας, ανέφερε ότι το τμήμα αυτό έχει μήκος 33 χλμ., εκ των οποίων τα τελευταία 11 χλμ. αποτελούν την περιμετρική οδό της πόλης.
Για το Τσακώνα - Ανισόπεδος Κόμβος (Α/Κ) εισόδου Καλαμάτας, μήκους 24 περίπου χλμ., προβλέπεται η κατασκευή αυτοκινητόδρομου με ταχύτητα μελέτης 110χλμ./ώρα, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, πλάτους 2,50 μέτρων και κεντρική νησίδα με στηθαία New Jersey, που με τις λωρίδες καθοδήγησης έχει πλάτος 4 μέτρων και συνολικό πλάτος διατομής 24,50 μέτρα.
Για το τμήμα Ανισόπεδος Κόμβος Εισόδου Καλαμάτας – τέλος περιμετρικού, μήκους 9 χλμ. περίπου, προβλέπεται η κατασκευή αστικής αρτηρίας με ταχύτητα μελέτης 90 χλμ./ώρα, με κεντρική νησίδα με κράσπεδο και συνολική διατομή πλάτους 21,20 μέτρων, με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Πολλαπλών Χρήσεων πλάτους 1,50 μέτρων.
Στο τμήμα αυτό, εκτελούνται εργασίες σε όλο το μήκος της χάραξης.
Στο τμήμα Τσακώνα - Α/Κ Εισόδου Καλαμάτας οι εργασίες υλοποιούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και εκτιμάται ότι με την πρόοδό τους το τμήμα από την Τσακώνα μέχρι τον Κόμβο Εισόδου της Καλαμάτας (περιοχή του Νοσοκομείου Καλαμάτας) θα παραδοθεί σε κυκλοφορία φέτος το Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου