Pages

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κινήσεις για την αποκατάσταση 6 υπό κατάρρευση μεγάλων έργων

Για τα έργα υποδομής ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι γίνονται από την πρώτη στιγμή οι απαραίτητες κινήσεις για την αποκατάσταση 6 μεγάλων έργων, τα οποία βρίσκονταν υπό κατάρρευση με κόστος πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Αντιμετωπίζονται επίσης τα προβλήματα στο υφιστάμενο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο και γίνονται ενέργειες ούτως ώστε κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ να προβλεφθεί κωδικός για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, καθώς μέχρι τώρα οι Περιφέρειες έχουν την ευθύνη, χωρίς όμως τις αντίστοιχες πιστώσεις. Πέραν τούτων ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι χάρη στις ενέργειες της Περιφέρειας έχουν ήδη ενεργοποιηθεί κωδικοί, οι οποίοι ήταν για χρόνια σχεδόν «νεκροί».
Εφαρμογή Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης την επιλογή της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την εφαρμογή για πρώτη φορά στη χώρα Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια.
Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης
Υπογράφηκε επίσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υπουργείο Πολιτισμού προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης ύψους 2.800.000 ευρώ, σύμφωνα με διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, υλοποιώντας ένα αίτημα δεκαετιών για ένα μουσείο αντάξιο της σπουδαίας ιστορίας της πόλης. Υπογράφτηκε επίσης προγραμματική σύμβαση για την αναστήλωση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης, ενώ αποφασίστηκε και η δημιουργία πολιτιστικής ιστορικής διαδρομής κατά μήκος του τμήματος Λεύκτρο – Σπάρτη, με αναφορά στον Παυσανία, αναδεικνύοντας την ιστορικότητα της περιοχής και τα ευρήματα κατά τη διάνοιξη του δρόμου.
Στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τατούλη τροπολογία για Περιφερειακό fast track
Με νέα παρέμβασή του, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης, προωθείται τροπολογία σε επικείμενο νομοσχέδιο από τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη για Περιφερειακό fast track, ενώ υιοθετήθηκε η πρότασή του για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μόχλευση μέρους του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου