Pages

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΑΠΌ 50 ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΆΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ρΔΥΣΚΟΛΕΣ εποχές για εφοριακούς αλλά κυρίως για τους πολίτες που αδυνατούν πλέον όχι μόνο να πληρώσουν τα μεγάλα χαράτσια αλλά περισσότερο την αξία του ρεύματος καθώς οι μειώσεις μισθών, συντάξεων, οδηγούν στο ναδίρ τους οικογενειακούς προυπολογισμούς εδώ και καιρό. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο το γεγονός ότι πέρσι όσοι πλήρωσαν το τέλος επιτηδευμάτων υπέβαλλαν δήλωση διαμαρτυρίας με βάση την νομική φόρμα των Δικηγορικών συλλόγων για την επιπλέον φορολόγηση που φέτος θα αυξηθεί περισσότερο. Σύμφωνα με τα στοιχεία μας οι αιτήσεις επιφύλαξης ξεπέρασαν τις 100 για την περιοχή της Τριφυλίας αν υπολογίσουμε τα στοιχεία που ήταν διαθέσιμα μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στο τέλος Ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών που ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Έτσι αιτήσεις υπέβαλλαν οικογένειες κυρίως για να περιοριστεί η να επικυρωθεί η αδυναμία πληρωμής του και να μην το πληρώσουν στο μέλλον. Στην Εφορία της Τριφυλίας που εδρεύει στην Κυπαρισσία έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα περίπου 55 αιτήσεις από όλη την περιοχή του Δήμου μαζί με τα δικαιολογητικά τα οποία θα εξετάσει ο τοπικός προιστάμενος της Εφορίας. Σε περίπτωση απόρριψης μπορούν να υποβάλλουν ένσταση και το αίτημα να εξεταστεί από τριμελής επιτροπή.
Οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν πολύτεκνες ή άπορες οικογένειες που έχουν εμφανή αδυναμία πληρωμής της πρώτης ή όλων των δόσεων του χαρατσιού καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας οι περισσότεροι δεν έχουν πληρώσει την 2η δόση αφού..λεφτά δεν υπάρχουν. Μάλιστα σε ορισμένες αιτήσεις υπάρχουν οικογένειες με 3 παιδιά ή περισσότερα με ελάχιστο εισόδημα. Όπως αίτηση που είδαμε από εκπρόσωπο οικογένειας όπου μια χήρα γυναίκα με 3 παιδιά λαμβάνει σύνταξη 340 ευρώ, κάθε δίμηνο μια ισόβια σύνταξη με 170 ευρώ και όλα τα παιδιά να είναι άνεργα ή να πηγαίνουν στο σχολείο ενώ υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που υπηρετούν την θητεία του και δεν έχουν...ευρώ στη τσέπη! Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2012 και θα επανέλθουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου