Pages

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Σε δύο φάσεις θα αξιοποιηθεί το Αεροδρόμιο της Τριόδου

Σε συνέχεια της αλληλογραφίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς και την συνάντηση με τον Υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Δήμαρχος Μεσσήνης είχε πρόσφατα στην 120 ΠΕΑ, συνάντηση με τον αρχηγό του ΓΕΑ κ. Αντώνιο Τσαντηράκη για το θέμα της αξιοποίησης του αεροδρομίου Τριόδου.
Στα πλαίσια της συζήτησης στο κο Αναστασόπουλο δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση του αεροδρομίου σε δύο φάσεις.
Σε πρώτη φάση ο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός είναι η υλοποίηση του έργου της ασφαλτόστρωσης του διαδρόμου, ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή αγώνων τύπου dragster ενώ παράλληλα στον ίδιο σχεδιασμό να υλοποιηθεί επιπλέον ένα τμήμα πίστας, ώστε να μπορούν να γίνουν και άλλα είδη αγώνων αυτοκινήτου καθώς και μοτοσυκλέτας. Ήδη έχει αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, για την υλοποίηση της ασφαλτόστρωσης, να κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης, σε τρέχουσα πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.). Για την κατασκευή τμήματος της υπόλοιπης πίστας, στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Jessika, ώστε να είναι δυνατή εκτός από τους αγώνες τύπου dragster , η τέλεση αγώνων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Επομένως ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η λειτουργική κατασκευή του έργου με απώτερο στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Σε δεύτερη φάση, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός είναι η κατασκευή του συνόλου των υποδομών και εγκαταστάσεων που προτείνει το Master Plan και οι οποίες υποδομές θα μπορούσαν να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα).
Σύμφωνα με το Master Plan προβλέπεται η κατασκευή υποδομών (κυκλική πίστα, ασφαλτόστρωση, εξοπλισμός ασφάλειας των αγώνων, κερκίδες, Parking, καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων κλπ.).
Για την υλοποίηση και των δύο αυτών σταδίων και για να είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου, μέσω ΣΔΙΤ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τροποποιηθούν οι όροι του παραχωρητηρίου και να αρθεί το προσωρινό της παραχώρησης.
Ο κ. Αρχηγός της Αεροπορίας κατανόησε απολύτως το αίτημα του Δήμου Μεσσήνης και θα βρίσκεται σε επικοινωνία προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική απάντηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο με στόχο το όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και της Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου