Pages

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σχεδόν έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος-Ήθελαν εγκαίνια στις εκλογές

Σε αγώνα …δρόμου επιδόθηκαν το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον Εθνικό δρόμο Παραδείσια- Τσακώνα- Καλαμάτα καθώς “κρυφός” πόθος και ελπίδα ήταν να κατορθώσει να δώσει σε κυκλοφορία το μεγαλύτερο κομμάτι το ΠΑΣΧΑ. Μαλιστα έγιναν σειρά συσκέψεων για την πρόοδο των έργων καθώς ο στόχος φαινόταν ικανός να πραγματοποιηθεί ειδικά για τον αυτοκινητοδρομο εντός της Μεσσηνίας. Η επιθυμία ουσιαστικά φρενάρησε από την γέφυρα στο Αριοχώρι καθώς ο υπόλοιπος δρόμος είναι ουσιαστικά έτοιμος και στα 23 του χιλιόμετρα μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Εισόδου στην Καλαμάτα στο Πράκτικερ.
Ο δρόμος Τσακώνα- Καλαμάτα , απόσταση 23 χιλιομέτρων, ο οποίος αφήνει πίσω του όλα τα χωριά και τις παρακάμψεις του παλαιού δρόμου, είναι σχεδόν ολοκληρωμένος. Κλειστός αυτοκινητόδρομος με ταχύτητα μελέτης 110χλμ./ώρα με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ πλάτους 2,50 μέτρων και κεντρική νησίδα με αμφίπλευρα New Jersey που με τις λωρίδες καθοδήγησης έχει πλάτος 4,00 μέτρων δηλαδή με συνολικό πλάτος διατομής 24,50 μέτρα.
Στον πίνακα παρουσιάζουμε τους χρόνους που θα κάνει καποιος σε λεπτά για να φτάσει στην Καλαμάτα από καθε περιοχή της Πελοποννήσου κινούμενος με ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 120 χιλιόμετρα ανα ώρα.
Τώρα το Παραδείσια Τσακώνα “δουλεύει” με τρελλούς ρυθμούς και εδώ σχεδον όλα φαντάζουν ένα βήμα πρίν την παράδοση του δρόμου με την παρακαμψη που δίνεται στην περιοχή της κατολίσθησης καθώς κατασκευάζεται η γέφυρα. . Το κομμάτι αυτό του δρόμου θα δοθεί στην κυκλοφορία, ο στόχος είναι μέσα στον Μάιο, εφικτός. Το βέβαιο είναι οτι από το ξεκίνυημα του Καλοκαιριού Αθήνα- Καλαμάτα θα αποτελεί τον πλέον συγχρονοοδικό άξονα της χώρας , με μειώσεις αποστάσεων και χρόνου και με την Ανάπτυξη για την Μεσσηνία προ των πυλών. Ανάπτυξη πουν σηματοδοτούν τετοια έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου